Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas."

Átírás

1 ASOPLAST-MZ Cikkszám: Kötıanyag - Esztrich- és habarcsadalék Jellemzıi: Az ASOPLAST-MZ nem szappanosítható ragasztó adalékanyag; Acetát-, valamint lágyítóanyag-mentes; Nem korrozív; Az ASOPLAST-MZ növeli a megkeményedett habarcs kötıszilárdságát és hajlítóhúzószilárdságát; Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas. Alkalmazási területek: Az ASOPLAST-MZ hozzáadásával egy polimerrel modifikált habarcs keverhetı ki, amely alkalmazható többek közt ragasztórétegként, torkrétbetonként, tapadást elısegítı (gúzoló) alapvakolatként, nagyobb szilárdságú esztrichként, fugázó- és ragasztóhabarcsként és hajlatok kialakítására: Kiegyenlítı és javítóhabarcs, kifejezetten vékony réteg kialakításához; Padló bevonati rétegének kialakításához fokozott pormentesség, rugalmasság és repedésmentesség igényével, Ragasztó adalék torkrétbetonhoz; Tapadás, rugalmasság és repedés-áthidalási képesség javítására vakolóhabarcsokhoz; Habarcsokhoz, mint kötı-, illetve záróréteg beton szerkezeti csatlakozásoknál, például beton falfödém csatlakozásoknál (homorú hajlat kialakításához); Nagy teherbírású burkolatokhoz vízépítési mőtárgyaknál, szennyvízcsatornáknál, szennyvízkezelı létesítményeknél; Hıszigetelı táblákon kialakított alapvakolatok tapadásának növelésére; Falazatok hézagolóhabarcsához; Ragasztóhabarcs létrehozásához lapburkolatok és építılemezek beépítésére, például kerámia, terméskı és mőkı burkolatok, hıszigetelı lemezek és szárazépítési lemezek ragasztására; Adalékanyag a cement- és mészfestékek kötıszilárdságának és ellenállásának növelésére; Fokozott vegyi ellenállású cementhabarcsok elıállításához; A friss beton korai kiszáradásának megelızésére. Mőszaki adatok: Alapanyag: Fajsúly: Szín: Anyagszükséglet: Tárolás: sztirol-butadién kopolimer bázisú polimer emulzió; kb. 1,0 kg/liter; fehér; alkalmazási területtıl függıen változó; fagymentes körülmények között, zárt csomagolásban 12 hónapig. Fogadófelület elıkészítése: A fogadófelületnek tisztának, simának és elválasztó anyagok maradványaitól mentesnek kell lennie. Az olaj, zsír, vagy gumi szennyezıdéseket teljes mértékben el kell távolítani, amennyiben szükséges, homokszórásos tisztítással. A laza felületi részeket és zsugorodási rétegeket szintén el kell távolítani. A megfelelıen nedvszívó fogadófelületet telítettségig kell nedvesíteni, de kerülni kell összefüggı vízfilm kialakulását.

2 Felhasználás: A rugalmas ragasztóhabarcs elıállításához csak friss kötıanyagot és tisztára mosott, megfelelı szemeloszlású adalékanyagokat alkalmazzon. Az adalékanyag szemeloszlását a rétegvastagságnak és a felületre kerülı burkolat típusának megfelelıen kell megválasztani, például: 2 mm-ig Ø 0-0,5 mm 2 5 mm Ø 0-1,0 mm 5 15 mm Ø 0-2,0 mm / 0-4,0 mm 15 mm felett Ø 0-8,0 mm Az alapanyagokat elıször szárazon, majd az ASOPLAST-MZ és víz oldatának hozzáadása után további 2 percig szükséges keverni. Megfelelı szilárdságú vastag rétegek létrehozásához a bedolgozáskor a réteges felhordás ajánlott. Általában a nedves a nedvesre felhasználás eredményes. Tapadóhíd létrehozásához ne használjon tiszta ASOPLAST-MZ víz keveréket, mivel sok esetben a gyors kiszáradás egy elválasztó filmréteg létrejöttét okozza. I. Kötı-/ragasztóréteg: Nehezen megmunkálható aljzatokra történı vakolatfelhordás, valamint vízzáró vakolatok és habarcsok, javítóhabarcsok, kiegyenlítı habarcsok, padlóbevonatok esetén, régi és új betonrétegek között az alábbi keverék alkalmazása szükséges: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 1] [1 : 3] szemeloszlás: 0 4,0 mm, a rétegvastagságtól függıen anyagszükséglet: 2,3-3,0 kg/m 2 /cm rétegvastagság a) Torkrétbeton kötıréteg: Keverje ki a habarcsot, melyet 4 5 mm vastagságban célszerő felhordani. További alapvakolat felhordásához vegye figyelembe az általános elıírásokat és a gyártók elıkevert habarcsokra vonatkozó szabályozásait. Vízzáró alapvakoiatokhoz vegye figyelembe az ASOLlN használati utasítását. b) Egyéb kötıréteg: Könnyen felhordható habarcs kikeverése szükséges (homok szemnagyság: 0 4,0 mm-ig), melyet kefével alaposan be kell dörzsölni az aljzatba. További habarcs, vagy betonréteg felhordása közvetlenül a még nedves habarcsra történjen. II. Kiegyenlítı-, és javítóhabarcs: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 3] 10 mm-es rétegvastagság alatt [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 5] 10 mm-es rétegvastagság felett Az ASOPLAST-MZ vízzel nagyobb arányban való kikeverésével (2 : 1 arányban) egy nagyobb kémiai ellenállású (kifejezetten karbamidnak, ammóniának és hígított szervetlen lúgoknak ellenálló) alapanyag érhetı el. száraz keverék: [cement : homok] = [1 : 2] [1 : 4] szemeloszlás: 0 4,0 mm, a rétegvastagságtól függıen anyagszükséglet: 0,7 1,9 kg/m 2 /cm rétegvastagság A merev-képlékeny habarcsot csak jól benedvesített felületen szabad alkalmazni. Nagy igénybevételő felületeken, illetve nagyon sima fogadófelületeken a fentieknek megfelelıen, kötırétegen kell alkalmazni.

3 III. Padlóbevonatok, kopásálló bevonatok vizes létesítményeknél, aljzatoknál: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 1] [1 : 2] nagy igénybevételnek kitett felületnél [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 2] [1 : 4] normál igénybevételnek kitett felületnél száraz keverék: [kötıanyag : homok] = [1 : 2,5] [1 : 4] szemeloszlás: [0 4] [0-8] mm anyagszükséglet: 0,3 1,1 kg/m 2 /cm rétegvastagság A földnedves habarcsot mm vastag rétegekben nedves a nedvesre kialakítással, a technológia szabályainak megfelelıen kell felhordani alaposan és folytonos rétegben. A zsugorodás mértékét figyelembe kell venni a tervezés során, különösképpen a szerkezeti csatlakozásoknál. IV. Vakolatok: a) normál vakolatok mészcement habarccsal: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 2] [1 : 4] száraz keverék: [kötıanyag : homok] = [1 : 2,5] [1 : 4] szemeloszlás: [0-4] [0-8] mm anyagszükséglet: 0,3 1,1 kg/m 2 /cm rétegvastagság b) hıszigetelı lemezek vakolása: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 2] száraz keverék: [kötıanyag : homok] = [1 : 3] szemeloszlás: [0-4] mm anyagszükséglet: 0,7 1,0 kg/m 2 /cm rétegvastagság A teljesen megszilárdult fröcskölt vakolatra hordjuk fel az alapozó habarcsot a vonatkozó elıírások szerint. Az ASOPLAST-MZ-t az alapozó habarcshoz adva ott használja, ahol jobb kötést, nagyobb rugalmasságot, a zsugorodásból adódó repedés-képzıdés csökkenését és a vízáteresztı képesség csökkenését kívánja elérni. V. Simítóvakolat, illetve látszóbeton felületi kiegyenlítés: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 3] [1 : 5] szemeloszlás: [0-1] mm anyagszükséglet: 0,7 1,3 kg/m 2 /cm rétegvastagság Az aljzatot alaposan meg kell tisztítani és elı kell nedvesíteni. A fenti keverési aránynak megfelelıen elıkészített keverék hézagoló anyagnak megfelelıvé válik. Elıször a tapadóhíd kialakítása szükséges, melyet kefével / seprővel intenzíven be kell dörzsölni. A hézagoló habarcsot nedves a nedvesre technológiával azonnal fel kell kenni a felületre vakolókanállal, vagy gumispatulával. Ezután simítóléccel el kell egyengetni, majd simítóval lesimítani.

4 VI. Kitöltıhabarcs: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 3] [1 : 5] száraz keverék: [cement : homok] = [1 : 2] [1 : 3] szemeloszlás: [0-8] mm anyagszükséglet: 0,6 1,1 kg/m 2 Szerkezeti beton elemek közötti munkahézagok áthidalására alkalmas a fenti merev-képlékeny konzisztenciára kevert habarcs, melyet közvetlenül a betonozást megelızıen, a tiszta és nedve felületre kell felvinni 5 cm vastagságban. Amennyiben zsaluzat kerül alkalmazásra, a rögzítésre külön figyelmet kell fordítani. A szerkezeti hézagot a betonozás során teljesen be kell fedni és a beton tömörítését a szokásos módon el lehet végezni. VII. Ragasztó-, fugázó- és hajlatképzı habarcs: a) beton és téglafalban lévı merev hézagokhoz keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 2] [1 : 4] száraz keverék: [cement : homok] = [1 : 2] [1 : 3] szemeloszlás: [0-2] mm, megnövelt finomfrakció tartalommal 0,2 mm-ig anyagszükséglet: 0,7 1,9 kg/m 2 /cm rétegvastagság Keverjen paszta állagú habarcsot és töltse ki a hézagokat spatulával vagy vakolókanállal. b) Hıszigetelı táblák és szárazépítési építılemezek ragasztása keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 2] szemeloszlás: [0-2] mm anyagszükséglet: 1,4 1,9 kg/m 2 /cm rétegvastagság A habarcsot a teljes felületet bevonva, a csomók eltávolításával és a felületi egyenetlenségek áthidalásával, lesimításával kell felhordani. A plasztikus habarcsrétegre az építılemez enyhe nyomással rögzül. VIII. Adalék mész és cement festékekhez: keverıvíz aránya: [ASOPLAST-MZ : víz] = [1 : 1] anyagszükséglet: 0,1 0,2 kg/m 2 Víz helyett a fenti keveréket használva a festéknek nagyobb tapadási szilárdsága, kopásállósága és az idıjárással szemben nagyobb ellenállása lesz.

5 Utókezelés valamennyi alkalmazási módhoz: A vakolt felületeket, padlóbevonatokat, simító- és kiegyenlítı habarccsal készült felületeket védeni kell a szél és a napsütés okozta gyors kiszáradástól mőanyag fóliával történı befedéssel, vagy hasonló módszerrel, amellyel a felület nedvesen tartható. Friss beton védelme: A hígítást (1 rész ASOPLAST-MZ + 2 rész víz) követıen a felhordás megfelelı berendezés vagy kefe segítségével történhet: A kezelés és további alkalmazás azt követıen kezdıdik, hogy a kötési folyamat beindult és a felület vízmentes. Anyagszükséglet: 50-70g/m 2 ASOPLAST-MZ (hígítás nélkül). Fontos megjegyzések: Az ASOPLAST-MZ habarcsot intenzíven kell keverni (2 percnél nem hosszabb ideig) anélkül, hogy a habarcsban légbuborékok keletkeznének. Cement- és homokadalék nélküli tiszta ASOPLAST-MZ bevonat tapadó hídnak nem használható, mivel egy idı elıtti filmképzıdés következtében a rétegek elválhatnak egymástól. Az [ASOPLAST-MZ : víz ] = [ 1 : 5 ]-nél nagyobb arányban hígított keveréke esetén a habarcsba túl kevés mőanyag adalékszer kerül, így a habarcs tulajdonságai alig javulnak. Ne alkalmazza az ASOPLAST-MZ habarcsot + 5 C alat ti hımérsékleten. Az ASOPLAST-MZ habarcs nem rendelkezik ellenálló képességgel benzinnel és szerves oldószerekkel való tartós érintkezéssel szemben. (Ilyen igénybevételek esetén alkalmazzon ASODUR- habarcsot). ASOPLAST-MZ alkalmazása esetén ugyanazokat a szakipari elıírásokat kell betartani, mint a hagyományos cementhabarcsoknál. A fogadófelületnek tisztának kell lennie és alaposan be kell nedvesíteni. Használjon tiszta homokot az elıírt szemeloszlásnak megfelelı mérettartományban. Használjon a lehetı legkevesebb keverıvizet. A több rétegben való kialakítás esetén a következı réteg felhordása mindig a még nedves elızı rétegre történjen. Védje a felületet a gyors kiszáradás, a szél és a szélsıséges hımérséklet-ingadozás ellen. V

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL

Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL Műszaki ajánlás és kivitelezési útmutató pincék utólagos belső oldali vízszigeteléséhez SCHOMBURG TERMÉKEKKEL 2012. - 1 - 1. Rekonstrukciós munkák A bontási munkák során a falazott szerkezetek felületéről

Részletesebben

Aktuális akciós árak

Aktuális akciós árak akciós AQUAFIN-1K Vízzáró 7 bar nyomásig 25 kg 268 Ft 6 700 Ft 8 509 Ft Merev vízszigetelő habarcs Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható Hidraulikusan köt Szulfátálló AQUAFIN-2K Talaj- és torlaszvíz

Részletesebben

Oxal. Technológiai kézikönyv. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer.

Oxal. Technológiai kézikönyv. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer. Oxal értékmegóvás: van benne rendszer. szigetelés kapilláris nedvesség ellen utólagos külső oldali szigetelés belső oldali szigetelés nedves és sóterhelt pincefalak belső és külső oldali helyreállítása

Részletesebben

9. Padlórendszerek 46

9. Padlórendszerek 46 9. Padlórendszerek 46 Cement kötôanyagú betonjavító és kiegyenlítô habarcsok padlófelületekhez Stabiment HVM kemény tapadóhabarcs szürke por max. szemnagyság 3 mm laza halmazsûrûség: 1,60 kg/dm 3 Két rétegû

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉK ADATLAP ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉKLEÍRÁS A egykomponensű, polimerrel módosított, szivattyúzható, önterülő cementkötésű aljzatkiegyenlítő, beltéri aljzatok

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT.

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT. TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK Esztrich- és önterülõalapozó 3 Önterülõ padlótapasz 0 5 4 Önterülõ 3 15 5 Bond 6 Gyors padlókiegyenlítõ 3 15 7 NIVO 10 30 önterülõ padlókiegyenlítõ 10 30 mm 8

Részletesebben

ADEKA ULTRA SEAL. Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok

ADEKA ULTRA SEAL. Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok ADEKA ULTRA SEAL Víz hatására duzzadó tulajdonságú, vonalmenti vízzáró szerkezettömítô anyagok TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS 1. Feladat 2 2. Megoldás 3 3. Alkalmazás 4 4. Vizsgálatok, referenciák

Részletesebben

VALIT. kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat. MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK. 1. Leírás, alkalmazás

VALIT. kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat. MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK. 1. Leírás, alkalmazás MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK VALIT kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat 1. Leírás, alkalmazás A VALIT cement és polimer kötıanyagok kombinációján alapuló többé-kevésbé rusztikus

Részletesebben

5. Betonjavító anyagok

5. Betonjavító anyagok 5. Betonjavító anyagok 30 Cement kötôanyagú tapadóhidak betonjavításhoz Stabiment HB P tapadóhíd antracit halmazsûrûség: 1,15 kg/dm 3 Cementkötésû tapadóhíd habarcshoz és betonhoz. Különösen alkalmas betonpadlók

Részletesebben

Construction. Beton- és habarcsadalékszerek Kiegészítő anyagok Építési segédanyagok Berendezések

Construction. Beton- és habarcsadalékszerek Kiegészítő anyagok Építési segédanyagok Berendezések Construction Beton- és habarcsadalékszerek Kiegészítő anyagok Építési segédanyagok Berendezések 1. Betonadalékszerek 1.1. Képlékenyítő adalékszerek Sika BV 1 M 1,20 kg/dm 3 Sika BV 3 M 1,14 kg/dm 3 Plastiment

Részletesebben

A vállalatról. Minőségpolitika

A vállalatról. Minőségpolitika termékkatalógus A vállalatról Nem messze a szerbiai Arandjelovac-tól, a Vencác hegy lejtőin található a Banja Komerc Bekament DOO. építési vegyi termékeket előállító vállalat. A családi vállalkozás 1992-ben

Részletesebben

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK ACRYLCOLOR akril homlokzatfesték 1. Leírás, alkalmazás Az ACRYLCOLOR polimer kötések vizes diszperzióján alapuló homlokzatfesték. Alkalmas elsősorban a szilárd,

Részletesebben

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 MŰSZAKI ADATLAP 10.01.08-HUN DEKORATÍV VAKOLATOK DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 1. Leírás, alkalmazás A DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 szilikonos és egyéb polimer kötések kombinációján

Részletesebben

Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére

Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére Mapecem Pronto Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére EN 13813 SZERINTI BESOROLÁS A Mapecem Pronto felhasználásával

Részletesebben

Szálerősített cementhabarcs rugalmas vízszigeteléshez és betonvédelemhez

Szálerősített cementhabarcs rugalmas vízszigeteléshez és betonvédelemhez Construction Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2015/09/21 Termékazonosító szám: 02 07 01 01 002 0 000043 Szálerősített cementhabarcs rugalmas vízszigeteléshez és betonvédelemhez Termékleírás A Sikalastic -152

Részletesebben

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái A vizsgafeladat ismertetése: - Melegburkolatok készítéséhez szükséges anyagok, eszközök ismerete. - Melegburkolási technológiák ismertetése központi tételsor alapján. Amennyiben a tétel kidolgozásához

Részletesebben

Mûszaki Adatlapok. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu

Mûszaki Adatlapok. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Mûszaki Adatlapok HOMLOKZATI RENDSZEREK HOMLOKZATI RENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Idôsáv - ÚJDONSÁG A tervezés és a kivitelezés

Részletesebben

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraset C1 osztály szerinti cementkötésű (C), normál terhelhetőségű (1) ragasztó.

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraset C1 osztály szerinti cementkötésű (C), normál terhelhetőségű (1) ragasztó. Keraset Cementkötésű ragasztó kerámiaburkolatokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraset C1 osztály szerinti cementkötésű (C), normál terhelhetőségű (1) ragasztó. ALKALMAZÁSI TERÜLET Kül- és beltérben

Részletesebben

Vízszigetelés csempe- és lapburkolathoz. Alapelvek. Az adott vízterhelés osztályozására un. vízterhelési osztályok szerint kerül sor.

Vízszigetelés csempe- és lapburkolathoz. Alapelvek. Az adott vízterhelés osztályozására un. vízterhelési osztályok szerint kerül sor. Alapelvek A vízszigetelési eljárások megközelítôleg 1988. után kerültek sikeres alkalmazásra a csempe- és lapburkoló szakág gyakorlatába. Az 1997. májusában és 2000. augusztusában megjelent Bel- és kültéri

Részletesebben

Építőlemezek kültéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek kültéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek kültéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT Az 305/2011/EU rendelet 3. mellékelte alapján

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT Az 305/2011/EU rendelet 3. mellékelte alapján TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT Az 305/2011/EU rendelet 3. mellékelte alapján Teljesítménynyilatkozat száma: 5602/1 1. A terméktípus azonosító kódja: Ágyazóhabarcs (EN 13813 CT C16 F4) 2. Azonosító: Ágyazóhabarcs

Részletesebben

MŰSZAKI ADATLAP. PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez

MŰSZAKI ADATLAP. PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez MŰSZAKI ADATLAP PCI PECIMOR SUPER Bitumenes vastagbevonat pincék külső falaihoz, alaptestekhez Termékismertető: 302 PCI-kiadás: 2004. 06. Fordítás-aktualizálás: 2004. 10. Alkalmazási terület: - Falra és

Részletesebben

Térburkolás, kertépítés. sárga

Térburkolás, kertépítés. sárga Térburkolás, kertépítés A m i a z é p í t é s b e n sárga SAKRET Ami az építésben sárga A SAKRET konszern Európa egyik legnagyobb vállalatcsoportja a szárazhabarcs gyártás területén. Termékei jelen vannak

Részletesebben

Baumit Baumacol. Hidegburkolatragasztási. rendszer

Baumit Baumacol. Hidegburkolatragasztási. rendszer Hidegburkolatragasztási rendszer Különbözô alkalmazási területekre Használata gyors és egyszerû Megbízható és káros anyagoktól mentes Új rendszer a hidegburkoláshoz Hidegburkolat-ragasztási rendszer Innováció,

Részletesebben

mechanikai terheléseknek ellenáll. Követi az alapfelületet, a pórusokat lezárja. Mûszaki adatok: Sûrûség: 1,1 g/cm 3 Száraz rétegvastagság

mechanikai terheléseknek ellenáll. Követi az alapfelületet, a pórusokat lezárja. Mûszaki adatok: Sûrûség: 1,1 g/cm 3 Száraz rétegvastagság Mûszaki Információ Disbon Nr. 433 Disboxid 433 EP-Grund 433 Színtelen, oldószermentes, kétkomponensû folyékony epoxidgyanta padló felületekre. Alapozó, impregnáló és tapadást növelô réteg ásványi alapokra.

Részletesebben

Rugalmas és textil padlóburkolatok fektetése repedezett esztrichekre, ahol a repedések az elmozdulás-veszélye miatt nem javíthatók.

Rugalmas és textil padlóburkolatok fektetése repedezett esztrichekre, ahol a repedések az elmozdulás-veszélye miatt nem javíthatók. Mapelay Üvegszál erősítésű párazáró és szigetelő PVC-szövet rugalmas és textilburkolatok beltéri fektetésére repedezett, különösen szennyezett, nyirkos vagy felszivárgó nedvességnek kitett aljzatokra ALKALMAZÁSI

Részletesebben

Alacsony viszkozitás, következésképpen könnyű bedolgozhatóság.

Alacsony viszkozitás, következésképpen könnyű bedolgozhatóság. KERAFLEX MAXI FOKOZOTT TERHELHETŐSÉGŰ, ALAKÍTHATÓ, CEMENTKÖTÉSŰ, LECSÚSZÁSMENTES, HOSSZÚ NYITOTT IDEJŰ RAGASZTÓ KERÁMIALAPOKHOZ. KÜLÖNÖSEN ALKALMAS NAGYMÉRETŰ PORCELÁN ÉS TERMÉSZETES KŐLAPOK RÖGZÍTÉSÉRE

Részletesebben

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Keraflex S1 Szürke színű, fokozott terhelhetőségű, alakítható, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és az alaktartó természetes kő burkolóanyagokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS

Részletesebben

Sopro TDS 823 TurboDichtschlämme 2-K Turbo szigetelő habarcs 2-K

Sopro TDS 823 TurboDichtschlämme 2-K Turbo szigetelő habarcs 2-K Cikkszám 823 Felhasználási terület Alkalmas aljzatok Keverési arány Érési idő Anyagszükséglet/ rétegvastagság Bedolgozási idő Száradási idő/ esőállóság Bedolgozási hőmérséklet Járható Terhelhető Időadatok

Részletesebben

JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója

JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója MŰSZAKI ADATLAP 11.01.08-HUN ÉPÍTŐIPARI RAGASZTÓK EPS RAGASZTÓHABARCS JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója 1. Leírás, alkalmazás Az EPS RAGASZTÓHABARCS a JUBIZOL EPS homlokzati

Részletesebben

Műszaki ismertető StoSilco MP

Műszaki ismertető StoSilco MP Szilikongyanta kötésű, mintázóvakolat struktúrájú fedővakolat Jellemzés Alkalmazási terület kültéri felhasználásra ásványi és szerves aljzatokra nem alkalmazható időjárásnak kitett vízszintes és ferde

Részletesebben

1. A természetes kőanyagok... 5 3. HAbArcsok... 33 2. építési kötőanyagok... 17 4. burkolatragasztók... 47

1. A természetes kőanyagok... 5 3. HAbArcsok... 33 2. építési kötőanyagok... 17 4. burkolatragasztók... 47 Ta rta l o m j e g y z é k 1. A t e r m é s z et e s k ő a n y a g o k... 5 1.1. Adalékanyagok... 5 1.2. Szemmegoszlás és vizsgálata... 7 1.3. Adalékanyagok szemmegoszlás szerint... 10 1.3.1. Agyag és

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

HIDEGBURKOLÁSI RAGASZTÓK

HIDEGBURKOLÁSI RAGASZTÓK HIDEGBURKOLÁSI RAGASZTÓK Szín Anyagszükséglet PARTNER szürke 1,4 kg/m 2 /mm 1050 25 kg 44 1100 1395 Vékonyágyas, fagyálló, csempe és padlólap ragasztó kül-bel térben, porózus kisméretű kerámia, kőagyag,

Részletesebben

IMPERMAX ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ EGY KOMPONENSŰ POLIURETÁN ALAPÚ VÍZSZIGETELŐ MEMBRÁN

IMPERMAX ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ EGY KOMPONENSŰ POLIURETÁN ALAPÚ VÍZSZIGETELŐ MEMBRÁN IMPERMAX ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ EGY KOMPONENSŰ POLIURETÁN ALAPÚ VÍZSZIGETELŐ MEMBRÁN TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÁLLÍTÁS ÉS TÁROLÁS 4 1.1. Tárolási hőmérséklet 4 1.2. Csomagolás 4 1.3. Figyelmeztetés 4 2. A LÉGKÖRI

Részletesebben

Normál kötésidejű, gyors száradású (4 nap) és zsugorodáskompenzált, speciális kötőanyag esztrichekhez

Normál kötésidejű, gyors száradású (4 nap) és zsugorodáskompenzált, speciális kötőanyag esztrichekhez Topcem Normál kötésidejű, gyors száradású (4 nap) és zsugorodáskompenzált, speciális kötőanyag esztrichekhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Úsztatott vagy kötött esztrichek készítése meglévő vagy új aljzatokra, fa-,

Részletesebben

Kétkomponensű, rugalmas, cementkötésű habarcs betonfelületek, erkélyek, teraszok, fürdőszobák és úszómedencék védelmére és vízszigetelésére

Kétkomponensű, rugalmas, cementkötésű habarcs betonfelületek, erkélyek, teraszok, fürdőszobák és úszómedencék védelmére és vízszigetelésére IN COMPLIANCE WITH EUROPEAN STANDARD EN 1504-2 (C) PRINCIPLES PI-MC-IR SURFACE PROTECTION SYSTEMS FOR CONCRETE EN 1504-2 Kétkomponensű, rugalmas, cementkötésű habarcs betonfelületek, erkélyek, teraszok,

Részletesebben

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes

5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes 5.6.0. - energetikai korszerűsítés - Magyarbánhegyes Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/105 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, 1132 Budapest, Visegrádi utca 49. 2.

Részletesebben

Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére

Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére [Mapei logo] Idrosilex Pronto Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Víz illetve nedvesség beszivárgásának

Részletesebben

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló.

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. Építőrendszerek és dizájnelemek Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tüntették ki őket.

Részletesebben

Preprufe 300R & 160R

Preprufe 300R & 160R Építmények szigetelése Preprufe 300R & 160R Elõre felhelyezett szigetelõ membrán, mely a ráöntött betonnal ragasztott kötést alkot, megelõzve a vízvándorlást. Felhasználása alaplemezek alatt és alapfalazatokra.

Részletesebben

SAKRET Esztrich. Alapfelület előkészítők Esztrichek Speciális esztrichek Kiegészítők

SAKRET Esztrich. Alapfelület előkészítők Esztrichek Speciális esztrichek Kiegészítők 1 SAKRET Esztrich Alapfelület előkészítők Esztrichek Speciális esztrichek Kiegészítők 2 SAKRET Trockenbaustoffe Europa GmbH & Co KG nem vállal jótállást jelen katalógusban direkt vagy indirekt módon idézett

Részletesebben

Alapozók és tapadóhidak

Alapozók és tapadóhidak Alapozó Grundierung GD 749 kb. Gyorsan száradó perc Oldószermentes, erős koncentrátumú, gyorsan száradó, műgyanta ala po zó. Erős- és ve gyes nedvszívóképességű alj za tokra. Cement esztrichek, kálcium-szulfát

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 11 Aljzatok kiegyenlítése, szintezése 255 11.1 Önterülő anyagok 257 11.2 Nagy szilárdságú anyagok 258 Aljzatok kiegyenlítése, szintezése 11 Az aljzat alapozása az aljazat lealapozása

Részletesebben

MŰSZAKI ADATLAP AMERIN D-2 ÁLTALÁNOS ALAPOZÓ

MŰSZAKI ADATLAP AMERIN D-2 ÁLTALÁNOS ALAPOZÓ AMERIN D-2 ÁLTALÁNOS ALAPOZÓ 1. Leírás: Az A komponens: módosított, oldószermentes epoxigyanta A B komponens: módosított cikloalifás poliamin MŰSZAKI ADATLAP 2. Tulajdonságok: a legkiválóbb minőség sokoldalú

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK VAKOLAT RENDSZEREK VAKOLAT RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT.

TARTALOMJEGYZÉK VAKOLAT RENDSZEREK VAKOLAT RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT. TARTALOMJEGYZÉK VAKOLAT RENDSZEREK Falazóhabarcs HF10; HF30; HF50; HF100 3 Hõszigetelõ falazóhabarcs 4 Falazóelem ragasztó Ytonghoz 5 Glas-BS kleber üvegtégla ragasztó 6 Burkolóhabarcs 7 Klinkerhabarcs

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Közleménye kijelölt szervezeteknek

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Közleménye kijelölt szervezeteknek MKEH-40 A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Közleménye kijelölt szervezeteknek a megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységéről szóló 2009. évi CXXXIII. törvény szerinti közzétételéről Az iparügyekért

Részletesebben

astrochem EP Alapozó, habarcskötőanyag cementkötésű alapokra

astrochem EP Alapozó, habarcskötőanyag cementkötésű alapokra astrochem EP Alapozó, habarcskötőanyag cementkötésű alapokra H-2030 Érd Petőfi S. u. 123. Tel.: +36 23 524-600 Fax: +36 23 363-939 Mobil: +36 30 946-8283 www.astrochem.hu info@astrochem.hu heflerrobert@astrochem.hu

Részletesebben

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék Érvényes 2008. február 15-tôl Árjegyzék T a r t a l o m j e g y z é k Alapozás 2 Aljzatkiegyenlítés, réskitöltés 4 Linóleumburkolat ragasztása 7 PVC- és textilburkolat ragasztása 8 Parketta ragasztása

Részletesebben

Műszaki ismertető StoLevell Uni

Műszaki ismertető StoLevell Uni Ásványi ragasztóés ágyazóhabarcs/alapvakolat Jellemzés Alkalmazási terület kül- és beltéri felhasználás minden szervetlen és csaknem minden szerves aljzathoz szigetelő lapok és vakolathordozó lapok ragasztásához

Részletesebben

Fokozott terhelhetőségű, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és kő burkolóanyagokhoz

Fokozott terhelhetőségű, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és kő burkolóanyagokhoz KERAFLEX Fokozott terhelhetőségű, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és kő burkolóanyagokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraflex C2TE osztály szerinti fokozott terhelhetőségű

Részletesebben

FUGÁN. A siker a múlik! KÜLÖN KIADÁS. Építőanyagok 4x4. A modern fugázó anyagok helyes használata döntő fontosságú!

FUGÁN. A siker a múlik! KÜLÖN KIADÁS. Építőanyagok 4x4. A modern fugázó anyagok helyes használata döntő fontosságú! Építőanyagok 4x4 4 oldal évente 4x - Sopro Technik hírlevél: 4 oldal évente 4x - Sopro Technik FUGÁN A siker a múlik! A modern fugázó anyagok helyes használata döntő fontosságú! KÜLÖN A kerámia burkolatok

Részletesebben

Alapozók és tapadóhidak

Alapozók és tapadóhidak Alapozó Grundierung GD 749 kb. Gyorsan száradó perc Oldószermentes, erős koncentrátumú, gyorsan száradó, műgyanta ala po zó. Erős- és ve gyes nedvszívóképességű alj za tok ra. Cementesztrichek, kálcium-szulfát

Részletesebben

Háromkomponensű, epoxigyantával javított cementbázisú önterülő padló 1,5-3 mm vastagságban

Háromkomponensű, epoxigyantával javított cementbázisú önterülő padló 1,5-3 mm vastagságban Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2013.08.28. Termékazonosító szám: 02 08 02 01 001 0 000001 Sikafloor -81 EpoCem Sikafloor -81 EpoCem Háromkomponensű, epoxigyantával javított cementbázisú önterülő padló 1,5-3

Részletesebben

Anyagtan és Geotechnika Tanszék. Építőanyagok I - Laborgyakorlat. Habarcsok

Anyagtan és Geotechnika Tanszék. Építőanyagok I - Laborgyakorlat. Habarcsok Anyagtan és Geotechnika Tanszék Építőanyagok I - Laborgyakorlat Habarcsok 1. Kötőanyagok: - cement, mész, gipsz, magnézia - bitumen, műgyanta (polimer) - bentonit, agyag Habarcsok alkotóanyagai 2. Adalékanyagok:

Részletesebben

Aquanil Hungary Kft. MŰSZAKI ADATLAP AQUANIL VÍZZÁRÓ CEMENTESZTRICH C-25

Aquanil Hungary Kft. MŰSZAKI ADATLAP AQUANIL VÍZZÁRÓ CEMENTESZTRICH C-25 Email: MŰSZAKI ADATLAP AQUANIL VÍZZÁRÓ CEMENTESZTRICH C-25 Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, cement bázisú, adalékanyagot és nagy szakító szilárdságú műanyag szálakat tartalmazó,

Részletesebben

Ágyazóréteg: (vékony-, közép-, vagy vastagágyazatú ragasztó, simítva vagy felérdesítve, gyártói utasítástól függően);

Ágyazóréteg: (vékony-, közép-, vagy vastagágyazatú ragasztó, simítva vagy felérdesítve, gyártói utasítástól függően); ALAPVETŐ FOGALOM- ÉS KÖVETELMÉNYRENDSZER MAPETHERM Hőszigetelő rendszer elkészítéséhez A rendszer általános felépítése: Rendszerragasztó: A hőszigetelő anyag fal alapfelületre ragasztásához használt termék.

Részletesebben

Szakmai ajánlás Műszaki-technológiai kézikönyv a a szabadtéri szabadidősport létesítmények fejlesztését célzó támogatási konstrukciókhoz

Szakmai ajánlás Műszaki-technológiai kézikönyv a a szabadtéri szabadidősport létesítmények fejlesztését célzó támogatási konstrukciókhoz Szakmai ajánlás Műszaki-technológiai kézikönyv a a szabadtéri szabadidősport létesítmények fejlesztését célzó támogatási konstrukciókhoz 1 Alapelvek Szabadtéri szabadidősport létesítmények fejlesztését

Részletesebben

KERALASTIC és KERALASTIC T

KERALASTIC és KERALASTIC T KERALASTIC és KERALASTIC T KÉTKOMPONENSŰ, FOKOZOTT TERHELHETŐSÉGŰ, POLIURETÁN RAGASZTÓK KERÁMIA BURKOLÓLAPOKHOZ ÉS TERMÉSZETES KÖVEKHEZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keralastic R2 osztály szerinti fokozott

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ ÉS FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ FABROSTONE FALBURKOLÓ ELEMEKHEZ

TERMÉKISMERTETŐ ÉS FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ FABROSTONE FALBURKOLÓ ELEMEKHEZ TARTALOMJEGYZÉK: 2 FABROSTONE FALBURKOLÓ ELEMEK...3 FELHASZNÁLÁSI ELŐNYÖK.3 MŰSZAKI ADATOK..4 FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT.23-2- FALBURKOLÓ ELEMEINKRŐL ÁLTALÁBAN A FABROSTONE falburkoló elemek épületek lábazatainak,

Részletesebben

Kétkomponensű, átlátszó, matt poliuretángyanta a Sika - ComfortFloor és a Sika -ComfortFloor Pro rendszerhez

Kétkomponensű, átlátszó, matt poliuretángyanta a Sika - ComfortFloor és a Sika -ComfortFloor Pro rendszerhez Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2009.04.09. Verziószám: 04 Sikafloor -302 W Sikafloor -302 W Kétkomponensű, átlátszó, matt poliuretángyanta a Sika - ComfortFloor és a Sika -ComfortFloor Pro rendszerhez Construction

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Közleménye kijelölt szervezeteknek

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Közleménye kijelölt szervezeteknek MKEH-21 A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Közleménye kijelölt szervezeteknek a megfelelőségértékelő szervezetek tevékenységéről szóló 2009. évi CXXXIII. törvény szerinti közzétételéről Az iparügyekért

Részletesebben

ULTRABOND ECO 375. ALKALMAZÁSI TERÜLET Vinilpadló beltéri ragasztására.

ULTRABOND ECO 375. ALKALMAZÁSI TERÜLET Vinilpadló beltéri ragasztására. ULTRABOND ECO 375 Nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibobátású, gyors és erős kezdeti tapadással, hosszú nyitott idővel rendelkező vizes diszperziós ragasztó vinilpadlókhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

ARDEX 8 + 9. Szigetelőanyag

ARDEX 8 + 9. Szigetelőanyag ARDEX 8 + 9 Szigetelőanyag Szigetelőanyag csempék és járólapok alá kül- és beltérben Kenhető Glettelhető Oldószermentes Erős Alakítható Repedésáthidaló Megfelel az ÖNORM EN 14891 szabvány követelményeinek

Részletesebben

PCI SCHWIMMBADFUGE Vegyszerálló epoxigyanta fugahabarcs kerámiaburkolatokhoz, a tartós vízterhelésnek kitett terekben

PCI SCHWIMMBADFUGE Vegyszerálló epoxigyanta fugahabarcs kerámiaburkolatokhoz, a tartós vízterhelésnek kitett terekben MŰSZAKI ADATLAP PCI SCHWIMMBADFUGE Vegyszerálló epoxigyanta fugahabarcs kerámiaburkolatokhoz, a tartós vízterhelésnek kitett terekben Termékismertető: 164 PCI-kiadás: 2000. 03 Fordítás-aktualizálás: 2000.

Részletesebben

25teljes bizalmával. építőipar. Az európai. Egyenletes aljzatkiegyenlítés 2 40 mm-ig. Kiegyenlítő és javító anyagok

25teljes bizalmával. építőipar. Az európai. Egyenletes aljzatkiegyenlítés 2 40 mm-ig. Kiegyenlítő és javító anyagok 25teljes bizalmával év Az európai építőipar Egyenletes aljzatkiegyenlítés 2 40 mm-ig Optimális terülési tulajdonságot biztosít a szuperplasztifikáló (nagy teljesítményű folyósító) A hosszú nyitott idő

Részletesebben

Lágyfedések. Hajlásszög: 10 alatt vízhatlan! Lehet: - járható. - nem járható

Lágyfedések. Hajlásszög: 10 alatt vízhatlan! Lehet: - járható. - nem járható Anyagtan Lágyfedések Hajlásszög: 10 alatt vízhatlan! Lehet: - járható - nem járható - fordított víz és hıszigetelés egymáshoz való - egyenes rétegrendő viszonyától függ Anyaguk szerint a tetıszigetelı

Részletesebben

Aquaflex Roof Plus. Felhasználásra kész, nagy rugalmasságú, gyors száradású, UV sugárzásnak ellenálló folyékony vízszigetelő fólia

Aquaflex Roof Plus. Felhasználásra kész, nagy rugalmasságú, gyors száradású, UV sugárzásnak ellenálló folyékony vízszigetelő fólia EURÓPAI SZABVÁNYNAK MEGFELELŐEN EN 1504-2 (C) ELVEK A BETON FELÜLETVÉDELMI TERMÉKEI Aquaflex EN 1504-2 Felhasználásra kész, nagy rugalmasságú, gyors száradású, UV sugárzásnak ellenálló folyékony vízszigetelő

Részletesebben

Cementkötésű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapokhoz

Cementkötésű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapokhoz Keraset Cementkötésű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Keraset C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű (C), ragasztóhabarcs. ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

KRISTÁLYOS HAJSZÁLCSÖVES BETONVÉDELEM

KRISTÁLYOS HAJSZÁLCSÖVES BETONVÉDELEM KRISTÁLYOS HAJSZÁLCSÖVES BETONVÉDELEM 1. A beton és a hozzá kapcsolódó problémák 2. A Penetron rendszer a. Hogyan működik a Penetron? b. A Penetron alkalmazása (video) c. Tanúsítványok d. Hogyan használható

Részletesebben

a burkolat meghibásodásának okait, azok javítási módszereit, hasonlítsa össze a terazzó és a simított betonpadló burkolatot anyagának összetételét,

a burkolat meghibásodásának okait, azok javítási módszereit, hasonlítsa össze a terazzó és a simított betonpadló burkolatot anyagának összetételét, Szakismeret 1. 2. 3. a) Sorolja fel az építőipari alapfogalmak közül az épület és az alaprajz fogalmát, az épületek csoportosítását, alapvető követelményeit, az épületet érő hatásokat, az épületszerkezet

Részletesebben

Kétkomponensű, átlátszó, diszperziós epoxi impregnálószer

Kétkomponensű, átlátszó, diszperziós epoxi impregnálószer Mapecoat I 600 W Kétkomponensű, átlátszó, diszperziós epoxi impregnálószer ALKALMAZÁSI TERÜLET A Mapecoat I 600 W-t úgy fejlesztették ki, hogy impregnálószerként vagy a Mapefloor I 500 W (Mapefloor System

Részletesebben

Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs.

Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs. MŰSZAKI ADATLAP AQUANIL VÍZZÁRÓ VAKOLAT Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs. Alkalmazási terület: Különböző

Részletesebben

Ultracolor Plus GEV CG2

Ultracolor Plus GEV CG2 CG2 EN 13888 EURÓPAI SZABVÁNYNAK MEGFELELÃEN CEMENTALAPÚ FUGÁZÓ Ultracolor Plus EMICODE GEV Gyorskötésű és gyorsszáradású, fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, kivirágzásmentes, vízlepergető

Részletesebben

Esztrich- és betontechnika

Esztrich- és betontechnika Esztrich- és Oldal 1. Adalékszerek 105 2. Beton- esztrich- és habarcs termékek 107 3. Esztrich- és betonvédelem 113 4. Betonjavító anyagok 114 5. Kis kiszerelésű betonjavító és gyorskötő anyagok 117 Esztrich-

Részletesebben

( ) / Nyers tégla, természetes kő és műkő burkolatok, vakolat és beton felületi védelme

( ) / Nyers tégla, természetes kő és műkő burkolatok, vakolat és beton felületi védelme ( ) / Nyers tégla, természetes kő és műkő burkolatok, vakolat és beton felületi védelme LINEA ANTIPLUVIOL Ungherese.indd3 3 28-02-2008 10:47:53 SZILOXÁNBÁZISÚ SZÍNTELEN VÍZLEPERGETŐ IMPREGNÁLÓSZEREK Nyers

Részletesebben

Cement alapú ragasztóhabarcs pórusbeton falazóblokkok falazásához. Az MSZ EN 1364-1 szerint REI 180-as tűzállósági osztály

Cement alapú ragasztóhabarcs pórusbeton falazóblokkok falazásához. Az MSZ EN 1364-1 szerint REI 180-as tűzállósági osztály Porocol Cement alapú ragasztóhabarcs pórusbeton falazóblokkok falazásához. Az MSZ EN 1364-1 szerint REI 180-as tűzállósági osztály ALKALMAZÁSI TERÜLET Pórusbeton, kalcium-szilikát mészhomok és tégla falazóelemek

Részletesebben

ÁSVÁNYI DÖRZSÖLT VAKOLAT 2.0 és 2.5

ÁSVÁNYI DÖRZSÖLT VAKOLAT 2.0 és 2.5 MŐSZAKI ADATLAP 11.09-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK ÁSVÁNYI DÖRZSÖLT VAKOLAT 2.0 és 2.5 1. Leírás, alkalmazás Az ÁSVÁNYI DÖRZSÖLT VAKOLAT 2.0 és 2.5 cement. mész és polimer kötıanyagok kombinációján alapuló

Részletesebben

ALKALMAZÁSI TERÜLET Bármilyen kerámia burkolólap és mozaik ragasztása beltérben falra, különösen ott, ahol hosszú felhordhatóságra van szükség.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Bármilyen kerámia burkolólap és mozaik ragasztása beltérben falra, különösen ott, ahol hosszú felhordhatóságra van szükség. Keramastic Felhasználásra kész, nagyon könnyen felhordható, sima, fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes (tixotróp), nyújtott nyitott és hosszú korrigálhatósági idejű diszperziós ragasztó EN 12004 SZERINTI

Részletesebben

a következő aljzatokra:

a következő aljzatokra: Granirapid Fokozott terhelhetőségű, alakváltozásra képes, gyorskötésű és gyorsszáradású, cementkötésű kétkomponensű ragasztóhabarcs kerámia és kőanyagú burkolólapokhoz MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A

Részletesebben

MŰSZAKI ADATLAP AMERIN UD-4 ÁLTALÁNOS PUR PADLÓBEVONÓ ANYAG

MŰSZAKI ADATLAP AMERIN UD-4 ÁLTALÁNOS PUR PADLÓBEVONÓ ANYAG AMERIN UD-4 ÁLTALÁNOS PUR PADLÓBEVONÓ ANYAG MŰSZAKI ADATLAP 1. Leírás: Az A komponens: oldószermentes poliol műgyanta pigmentekkel, töltő- és adalékanyagokkal A B komponens:mdi bázisú poli-izocianát 2.

Részletesebben

Tiszta akrilgyanta bázisú, vizes diszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére

Tiszta akrilgyanta bázisú, vizes diszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére Colorite Performance Tiszta akrilgyanta bázisú, vizes diszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Régi és új felületek, illetve meglévő, festett felületek festése,

Részletesebben

Ultrabond Eco V4 Conductive

Ultrabond Eco V4 Conductive Ultrabond Eco V4 Conductive Világosszürke, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátású diszperziós ragasztó vezetőképes padlóburkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Vezetőképes vinil, gumi és textil

Részletesebben

Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez

Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez Carboplate Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez ALKALMAZÁSI TERÜLET Az idő és más természeti tényezők által károsított vasbeton szerkezeti elemek javítása

Részletesebben

KVARC ÉPÍTŐANYAGOK CÉGÜNKRŐL TISZTELT ÜZLETI PARTNERÜNK! MIÉRT VÁLASSZAK KVARC TERMÉKET?

KVARC ÉPÍTŐANYAGOK CÉGÜNKRŐL TISZTELT ÜZLETI PARTNERÜNK! MIÉRT VÁLASSZAK KVARC TERMÉKET? TARTALOMJEGYZÉK KVARC ÉPÍTŐANYAGOK... 2 Cégünkről... 2 A kvarc homok... 6 Elérhetőségeink...7 RAGASZTÓK... 8 Hidegburkolási ragasztók... 8 Rétegrendajánlás... 9 Partner ragasztóhabarcs... 10 Mester ragasztóhabarcs...

Részletesebben

Sopro TEB 664. 100 cm széles, 10 m hosszú tekercs (10 m 2 ). 17 db-ig* kerámia lapok esetében. Olló, elektromos olló, éles kés, trapézkés, glettvas.

Sopro TEB 664. 100 cm széles, 10 m hosszú tekercs (10 m 2 ). 17 db-ig* kerámia lapok esetében. Olló, elektromos olló, éles kés, trapézkés, glettvas. Cikkszám 664 Sopro TEB 664 Trittschall- und EntkopplungsBahn Hangszigetelő és feszültségmentesítő Nagyon vékony gumi granulátumból készült hang- és zajszigetelő kerámia csempék és lapok alá. Zajcsökkenés

Részletesebben

Gres-Massimo Kft. 1161 Budapest, Csömöri út 38. www.gres-massimo.hu Csempe és padlólap üzlet. Tel: 061-4010-140 info@gres-massimo.

Gres-Massimo Kft. 1161 Budapest, Csömöri út 38. www.gres-massimo.hu Csempe és padlólap üzlet. Tel: 061-4010-140 info@gres-massimo. SZENVEDÉLY ÖTLETEK INNOVÁCIÓ a jövő A Kerakollnál mindig előbb kezdődik. TM the innovative group MADÁRFÉSZEK OLIMPIAI STADION - PEKING, KÍNA LÉTEZHET EGY ÖTLET ANYAG NÉLKÜL? Jacques Herzog és Pierre de

Részletesebben

Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez

Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez [Mapei logo] Adesilex G12 Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Gumi, tűfilc, szőnyeg és linóleum padlóburkolatok bel- és kültéri ragasztása. Jellemző alkalmazások

Részletesebben

Xella szerkezetek a gyakorlatban. Xella Magyarország Kft. 2011 október

Xella szerkezetek a gyakorlatban. Xella Magyarország Kft. 2011 október Xella szerkezetek a gyakorlatban Xella Magyarország Kft. 2011 október Termékfejlesztés Pvá Peá Nem teherhordó válaszfal áthidaló Teherhordó elem magas áthidaló 2 Áthidalók elhelyezése Xella Magyarország

Részletesebben

ALKALMAZÁSI TERÜLET Kis vastagságú, a lépéshangok padlószerkezeti átvezetése ellen használható, burkolat alatti hangszigetelő rendszer.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Kis vastagságú, a lépéshangok padlószerkezeti átvezetése ellen használható, burkolat alatti hangszigetelő rendszer. Mapesonic CR Tekercs kiszerelésű, kis vastagságú lépéshang-szigetelő lemez kerámia burkolólapok, kőlapok, rugalmas burkolatok és többrétegű parketta burkolatok fektetése előtt ALKALMAZÁSI TERÜLET Kis vastagságú,

Részletesebben

Keraquick-et, Planipatch-ot és Nivorapid-ot rugalmassá tevő latex adalékszer

Keraquick-et, Planipatch-ot és Nivorapid-ot rugalmassá tevő latex adalékszer Latex Plus Keraquick-et, Planipatch-ot és Nivorapid-ot rugalmassá tevő latex adalékszer ALKALMAZÁSI TERÜLET Keraquick adalékszereként, hogy az fokozott teljesítményű, gyorskötő, lecsúszásmentes (EN 12004

Részletesebben

Műszaki ismertető StoPox TEP MultiTop

Műszaki ismertető StoPox TEP MultiTop Epoxi parkolóház-bevonat fokozott igénybevételekhez, minősített felületvédelmi rendszerekhez Jellemzők Alkalmazás Tulajdonságok Különlegességek/tudnivalók Beltérben és szabadban, időjárásnak kitéve Padlófelületek

Részletesebben

PRE MIUM CEMENT KIRA LYEGYHA ZA RO L SZÜRKE RAPID

PRE MIUM CEMENT KIRA LYEGYHA ZA RO L SZÜRKE RAPID 2 PRE MIUM CEMENT KIRA LYEGYHA ZA RO L SZÜRKE RAPID Nagy kezdő-, közepes végszilárdságú prémium cement, kifejezetten ajánlott téli viszonyok közötti bedolgozásra, teherviselő szerkezetek kialakítására.

Részletesebben

X. fejezet Rigips kézi és gépi vakolatok, glettek

X. fejezet Rigips kézi és gépi vakolatok, glettek X. fejezet X.1 Rimano termékek és tulajdonságaik áttekintése.... 210 X.2 Szükséges eszközök..................................... 212 X.3 A munka menete........................................ 213 X.3.1

Részletesebben

Gipszkarton felületek glettelése. A felületekkel szemben támasztott minőségi követelmények meghatározása.

Gipszkarton felületek glettelése. A felületekkel szemben támasztott minőségi követelmények meghatározása. Gipszkarton felületek glettelése. A felületekkel szemben támasztott minőségi követelmények meghatározása. / Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozatának állásfoglalása./ Ezen állásfoglalás az idevonatkozó MSZ, DIN

Részletesebben

Műszaki ismertető StoColor Sil In

Műszaki ismertető StoColor Sil In konzerválószertől és káros anyagoktól mentes, tompamatt, MSZ EN 13300 szerinti 2. nedves dörzsölésállósági és 1. fedőképességi fokozatú, beltéri szilikátfesték Jellemzés Alkalmazási terület beltéri felhasználásra

Részletesebben

Fagyálló hasított kő. Kvarcit. Gobi Yellow 502. Gobi Yellow 502 - Műszaki paraméterek

Fagyálló hasított kő. Kvarcit. Gobi Yellow 502. Gobi Yellow 502 - Műszaki paraméterek Fagyálló hasított kő A fagyálló hasított kövekhez a kvarcit, a kvarcithomokkő, a dolomit, bizonyos mészkövek és homokkövek tartoznak. Ezeket a köveket elsősorban terasz és térburkolatként alkalmazzák,

Részletesebben

A nyomástartó berendezések és rendszerek biztonsági követelményeiről és megfelelőség tanúsításáról szóló 9/2001. (IV. 5.

A nyomástartó berendezések és rendszerek biztonsági követelményeiről és megfelelőség tanúsításáról szóló 9/2001. (IV. 5. NFGM közlemény a műszaki termékek megfelelőségét vizsgáló, ellenőrző és tanúsító ek kijelölésének részletes szabályairól szóló, a 26/200. (X. 4.) GM és a 75/2004. (IV. 29.) GKM rendelettel módosított 4/999.

Részletesebben