A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye. a szakvizsgára jelentkezés módjáról és vizsganaptáráról a február június közötti vizsgaidıszakra

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye. a szakvizsgára jelentkezés módjáról és vizsganaptáráról a 2013. február 2013. június közötti vizsgaidıszakra"

Átírás

1 A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a szakvizsgára jelentkezés módjáról és vizsganaptáráról a február június közötti vizsgaidıszakra hatályos: I. TÁJÉKOZTATÓ a szakvizsgára jelentkezés módjáról A meghirdetett idıpontok az elméleti szakvizsgára vonatkoznak. Az elméleti vizsga elıtt teljesítendı gyakorlati vizsga idıtartama elsıként megszerezhetı szakképesítés esetén: 2-5 munkanap, ráépített szakvizsga esetén: 2 munkanap. A szakvizsga pontos helyét és idıpontját a Nemzeti Vizsgabizottság elnöke határozza meg. Vizsgára jelentkezéshez szükséges dokumentumok beérkezési határideje: október között. Ugyanekkor kell megismételni a jelentkezésüket írásban azoknak, akik vizsgájukat halasztották, vagy sikertelenül vizsgáztak. Kérjük, a jelentkezési lapon tüntesse fel, ha megújított jelentkezésrıl van szó! A halasztással egy idıben a következı vizsgaidıszakra történı beosztásra benyújtott kérelem nem fogadható el. A harmadik és minden további elhalasztott vizsga esetén a vizsgadíjat ismételten meg kell fizetni. A szakképzések feltüntetett megnevezése a hatályos jogszabálynak felel meg. Korábban kezdett szakképzés esetén csak abból tehet szakvizsgát, amibıl szakképzésre jelentkezett (pl.: oxyológia, sürgısségi orvostan nem egyenlı oxyológia és sürgısségi orvostan)! 1. A KÖZPONTI GYAKORNOKI RENDSZER alapján végzettek és RÁÉPÍTETT VAGY TOVÁBBI ALAP * szakvizsgára egyetemi vizsgára bocsátó határozattal jelentkezık által benyújtandó dokumentumok Jelentkezési lap A szakképzést végzı egyetem dékáni hivatala által kiállított vizsgára bocsátó határozat vagy abszolutórium.

2 A szakképzés teljesítésével kapcsolatos adatokat igazoló lap (ld: jelentkezési lap elıtt) kitöltve (dékáni hivatal a vizsgára bocsátó határozattal együtt adja ki). A személyi igazolvány fénymásolata. Az orvosi diploma fénymásolata. Az elızı szakorvosi bizonyítvány(ok) fénymásolata(i). A vizsgadíj befizetésérıl szóló igazolás. A szakvizsga díja Ft, amely díjat a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet számú számlájára kell befizetni, a befizetés átutalással teljesíthetı. A feladóvevény fénymásolatát kérjük mellékelni. Feladóként azt kérjük feltüntetni, akinek a részére a számlát kérik kiállítani (pl. Betéti Társaság esetén a Bt. neve, címe, kórház, stb.), a befizetés jogcíme rovatban, és a közlemény rovatban kérjük a vizsgázó nevét, a szakképesítés megnevezését feltüntetni. Sikertelen vizsga megismétlése esetén a vizsgadíjat ismét meg kell fizetni. A központi gyakornoki rendszer alapján idén végzık a vizsgára bocsátó határozatot (abszolutóriumot) késıbb is benyújthatják. A JELENTKEZÉSI LAPOT ÉS A VIZSGADÍJ BEFIZETÉSÉRİL SZÓLÓ IGAZOLÁST A FENTIEKNEK MEGFELELİEN A VIZSGÁRA BOCSÁTÓ HATÁROZAT NÉLKÜL IS MEG KELL KÜLDENI OKTÓBER HÓ FOLYAMÁN! Ha a jelölt a vizsgára jelentkezés és a vizsga idıpontja között teljesíti a szakképzés valamely részét, vizsgára csak akkor bocsátható, ha a vizsga meghirdetett idıpontja elıtt legkésıbb egy hónappal benyújtja a vizsgára bocsátó határozatot (abszolutóriumot). Ennek a határidınek az elmulasztása esetén a jelentkezés az adott vizsgaidıszakra nem fogadható el, halasztásnak minısül, és a következı vizsgaidıszakra való jelentkezést írásban meg kell erısíteni. 2. A nem egészségügyi alapdiplomával rendelkezı szakvizsgára jelentkezık által benyújtandó dokumentumok Jelentkezési lap. A szakképzést végzı egyetem dékáni hivatala által kiállított vizsgára bocsátó határozat. A személyi igazolvány fénymásolata. A diploma fénymásolata. A vizsgadíj befizetésérıl szóló igazolás. A szakvizsga díja Ft, amely díjat a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet számú számlájára kell befizetni, a befizetés átutalással teljesíthetı. A feladóvevény fénymásolatát kérjük mellékelni. Sikertelen vizsga megismétlése esetén a vizsgadíjat ismét meg kell fizetni. A csekket arra a névre kérjük kiállítani, amely

3 névre a számlát kérik (pl. Betéti Társaság., kórház neve), a befizetés jogcíme rovatban kérjük a vizsgázó nevét, szakképesítés megnevezését feltüntetni. 3. A megismételt szakvizsgára jelentkezık által benyújtandó dokumentumok Jelentkezési lap Mőködési bizonyítvány a sikertelen szakvizsga óta végzett szakgyakorlatról. A nem munkában töltött idı(k) munkáltató általi igazolása (szülési szabadság, gyed, gyes, katonaság, fizetés nélküli szabadság, táppénz). A vizsgadíj befizetésérıl szóló igazolás. A szakvizsga díja Ft, amely díjat a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet számú számlájára kell befizetni, a befizetés átutalással teljesíthetı. A feladóvevény fénymásolatát kérjük mellékelni. 4. Általános tudnivalók A vizsgára bocsátó határozat (abszolutórium) benyújtására a határozat kiállítása után azonnal, legkésıbb pedig a vizsga meghirdetett idıpontja elıtt egy hónappal kerülhet sor. Ennek a határidınek az elmulasztása esetén a jelentkezés az adott vizsgaidıszakra nem fogadható el, halasztásnak minısül, és a következı vizsgaidıszakra való jelentkezést írásban meg kell erısíteni. A vizsgára bocsátó határozat (abszolutórium) benyújtása elıtt a jelölt nem kap vizsgabeosztást. Tényleges vizsgabeosztására és errıl szóló tájékoztatására csak az egyetem által kiállított vizsgára bocsátó határozat (abszolutórium) megérkezése után kerül sor. Ha a jelölt a vizsgára jelentkezés és a vizsga idıpontja között teljesíti a szakképzés valamely részét, vizsgára csak akkor bocsátható, ha vizsga meghirdetett idıpontja elıtt legalább egy hónappal benyújtja. Ennek a határidınek az elmulasztása esetén a jelentkezés az adott vizsgaidıszakra nem fogadható el, halasztásnak minısül, és a következı vizsgaidıszakra való jelentkezést írásban meg kell erısíteni. A szakvizsgákat az abszolutóriumok beérkezése után, a meghirdetett idıpont elıtt 30 nappal kezdjük szervezni. Ha a szakképzés követelményeinek teljesítése és a szakvizsgára történı jelentkezés között több mint öt év telt el, a jelöltnek igazolnia kell, hogy a vizsgára jelentkezéskor és azt közvetlenül megelızıen a) alap (a jogszabály szerint: elsı) szakképesítés esetén tizenkét hónap, b) ráépített szakképesítés esetén hat hónap szakgyakorlatot folytatott a megszerezni kívánt szakképesítés területén.

4 Ha a szakképzés követelményeinek teljesítése és a szakvizsgára történı jelentkezés között több mint tíz év telt el, a szakképzés teljes idıtartamát és tartalmát meg kell ismételni. A jelentkezéseket postán, vagy kivételesen személyesen lehet a Nemzeti Vizsgabizottsághoz eljuttatni cím: GYEMSZI-ETI Fıigazgatóság NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG (1085 Budapest, Horánszky u. 15.) A jelentkezési lap beérkezésérıl a szakvizsgázó postai úton kap értesítést. A felsoroltakon kívül további dokumentumot nem kell mellékelni, amennyiben további igazolások szükségesek, arról a jelentkezıt írásban értesítjük. Szakvizsga szervezık: Csabai Ildikó (mb. osztályvezetı) (06-1) ; (06-20) csabai.ildiko@gyemszi.hu Arlóy Györgyné (ügyintézı) (06-1) arloy.gyorgyne@gyemszi.hu Kusnyár Evelin (ügyintézı) (06-1) kusnyar.evelin@gyemszi.hu Seiber Julianna (ügyintézı) (06-1) seiber.julianna@gyemszi.hu Ügyfélfogadás: Hétfı: 9 12 óráig Szerda: óráig FAX: (06-1) Cím: GYEMSZI-ETI Fıigazgatóság 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Telefonos ügyfélfogadás és tájékoztató: Hétfı, kedd, csütörtök, péntek: 9 12 óráig Szerda: 9 16 óráig a fentiekben megadott telefonszámokon. Befizetésekkel, számlázással kapcsolatos ügyintézés: Eckert Károlyné (számlázó) (06-1) /144 eckert.karolyne@gyemszi.hu A szakképzés teljesítésével kapcsolatos adatok 1 Név: Szakterület: Jogszabály alapján elıírt szakképzési idı:

5 A szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész és klinikai szakpszichológus szakképesítés megszerzésérıl szóló 66/1999. (XII. 25.) EüM rendelet 6. -a szerinti kedvezmény/gyakorlati idı idıtartama (ha van): Esetleges méltányossági engedély száma: Beszámítás a jogszabály alapján: 1. külföldi munkavállalásból beszámított idı: a beszámítás alapjául szolgáló tevékenység: végzésének helye: szakmai vezetı: idıtartama: 2. Ph.D. ösztöndíjból beszámított idı: a tudományos tevékenység végzésének helye: szakmai vezetı: témakör: idıtartama: 3. Elızı szakvizsga alapján beszámított idı: (ha a beszámított idıszak egy évnél hosszabb, a beszámítás alapjául szolgáló közös elemek, és azok idıtartama) 4. Kiesı idı: oka: idıtartama: Fentiek valóságát igazolom, vizsgára bocsátását javasolom: Egyetem képviselıje JELENTKEZÉSI LAP a tavaszi vizsgaidıszakra (kézírás esetén nyomtatott betőkkel kérjük kitölteni) Mely szakmából kíván vizsgázni:

6 Képzés befejezésének idıpontja: Megújított jelentkezés-e * : igen nem A vizsgára bocsátó határozatot (abszolutóriumot) kiállító egyetem: A jelentkezı neve (ez szerepel a szakorvosi bizonyítványon): A jelentkezı születési neve: Neme:... Állampolgársága: Orvosi pecsét száma/mőködési nyilvántartási szám: Születési hely, idı: Anyja születési neve: Jelenlegi munkahelye: Diploma megszerzésének helye, idıpontja: Elızı szakvizsgák megnevezése (ha vannak) és száma: Értesítési cím: Telefonszám: cím: A vizsgadíj befizetésének dátuma: Ha más számára kéri a befizetett vizsgadíjról a számlát kiállítani, a címzett pontos neve: címe, irányítószáma:

7 P. H. Aláírás II. Vizsganaptár Orvosok Szakma Idıpont Ügyintézı Addiktológia Csabai Ildikó Allergológia és klinikai immunológia Kusnyár Evelin Aneszteziológia-intenzív terápia Arlóy Györgyné Andrológia Kusnyár Evelin Arc-, állcsont-szájsebészet Arlóy Györgyné Andrológia Arlóy Györgyné Belgyógyászat Arlóy Györgyné Bırgyógyászat Seiber Julianna Csecsemı- és gyermek fül-orr-gégegyógyászat Arlóy Györgyné Csecsemı- és gyermekkardiológia Arlóy Györgyné Csecsemı- és gyermekgyógyászat Arlóy Györgyné Csecsemı- és gyermekgyógyászati intenzív terápia Arlóy Györgyné Cytopatológia Kusnyár Evelin Dento alveoláris sebészet Arlóy Györgyné Egészségbiztosítás Arlóy Györgyné Endokrinológia Arlóy Györgyné Érsebészet Kusnyár Evelin Fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás Csabai Ildikó Fizioterápia Seiber Julianna Foglalkozás-orvostan (üzemorvostan) Kusnyár Evelin Fogszabályozás Arlóy Györgyné Foniátria Arlóy Györgyné Fül-orr-gégegyógyászat Arlóy Györgyné Gasztroenterológia Arlóy Györgyné Geriátria Seiber Julianna Gyermek- és ifjúságpszichiátria Csabai Ildikó Gyermek gasztroenterológia Arlóy Györgyné Gyermekfogászat Arlóy Györgyné

8 Gyermekneurológia Kusnyár Evelin Gyermeknıgyógyászat Csabai Ildikó Gyermekradiológia Seiber Julianna Gyermeksebészet Csabai Ildikó Gyermekszemészet Arlóy Györgyné Gyermektüdıgyógyászat Csabai Ildikó Hematológia Arlóy Györgyné Háziorvostan Seiber Julianna Honvédorvostan-katasztrófaorvostan Arlóy Györgyné Idegsebészet Seiber Julianna Igazságügyi orvostan Arlóy Györgyné Igazságügyi pszichiátria (igazságügyi elmeorvostan) Arlóy Györgyné Infektológia Csabai Ildikó Intenzív terápia Arlóy Györgyné Iskolaegészségtan és ifjúságvédelem Csabai Ildikó Kardiológia Csabai Ildikó Kézsebészet Seiber Julianna Klinikai farmakológia Kusnyár Evelin Klinikai genetika Kusnyár Evelin Klinikai laboratóriumi vizsgálatok Arlóy Györgyné Klinikai neurofiziológia Kusnyár Evelin Klinikai onkológia Csabai Ildikó Konzerváló fogászat és fogpótlástan Arlóy Györgyné Laboratóriumi hematológia és immunológia Csabai Ildikó Megelızı orvostan és népegészségtan Kusnyár Evelin Mellkassebészet Seiber Julianna Molekuláris genetikai diagnosztika Kusnyár Evelin Mozgásszervi rehabilitáció Csabai Ildikó Munkahigiéné Kusnyár Evelin Nefrológia Arlóy Györgyné Neonatológia Arlóy Györgyné Neurológia Kusnyár Evelin Neuropatológia Seiber Julianna Neuroradiológia Seiber Julianna Nukleáris medicina (izotópdiagnosztika) Seiber Julianna

9 Ortopédia Kusnyár Evelin Ortopédia és traumatológia Kusnyár Evelin Orvosi laboratóriumi diagnosztika Arlóy Györgyné Orvosi mikrobiológia Kusnyár Evelin Orvosi rehabilitáció alapszakma szerint Oxyológia (aki külön képzésként kezdte) Kusnyár Evelin Oxyológia és sürgısségi orvostan Kusnyár Evelin Parodontológia Arlóy Györgyné Patológia (Kórbonctan) Csabai Ildikó Plasztikai (égési) sebészet Csabai Ildikó Pszichiátria Csabai Ildikó Pszichoterápia Csabai Ildikó Radiológia Seiber Julianna Repülıorvostan Csabai Ildikó Reumatológia Csabai Ildikó Sebészet Seiber Julianna Sportorvostan Csabai Ildikó Sugárbiológia-sugáregészségügy Kusnyár Evelin Sugáregészségtan Kusnyár Evelin Sugárterápia Kusnyár Evelin Sőrgısségi orvostan (aki külön képzésként kezdte) Kusnyár Evelin Szemészet Arlóy Györgyné Szívsebészet Seiber Julianna Szülészet-nıgyógyászat Csabai Ildikó Társadalomorvostan Kusnyár Evelin Transzfúziológia Kusnyár Evelin Traumatológia Kusnyár Evelin Trópusi betegségek Csabai Ildikó Tüdıgyógyászat (Pulmonológia) Csabai Ildikó Urológia Kusnyár Evelin GYÓGYSZERÉSZEK Vizsga idıpontja minden szakmában: Ügyintézı: Csabai Ildikó

10 Farmakognózia és fizioterápia Gyógyszerellátási gyógyszerészet Gyógyszerellenırzés Gyógyszerészi mikrobiológia Gyógyszerhatástan Gyógyszerkémia Gyógyszertechnológia Gyógyszerügyi szervezés és igazgatás Klinikai gyógyszerészet Klinikai laboratóriumi diagnosztika Kórházi gyógyszerészet Minıségbiztosítás Radiogyógyszerészet Társadalomgyógyszerészet Toxikológia SZAKMA Klinikai szakpszichológia, klinikai biokémia, klinikai mikrobiológia, molekuláris biológiai diagnosztika, klinikai sugárfizikus Vizsga idıpontja mindegyik szakmában: Ügyintézı: Kusnyár Evelin Klinikai és mentálhigiéniai felnıtt szakpszichológia SZAKMA Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológa Igazságügyi klinikai pszichológia Klinikai addiktológiai szakpszichológia Klinikai írásszakértı pszichológia Neuropszichológia Pszichoterápia Klinikai biokémia Klinikai mikrobiológia Molekuláris biológiai diagnosztika Klinikai sugárfizikus

11 * A jogszabály szövege szerint: elsı. 1 Az egyetem tölti ki * Aláhúzással kérjük megjelölni.

VIZSGANAPTÁR 2013. tavasz. Szakorvosi szak Szak Vizsgaidőszak Ügyintéző Addiktológia 2013. 03. 18. - 03. 29. Csabai Ildikó

VIZSGANAPTÁR 2013. tavasz. Szakorvosi szak Szak Vizsgaidőszak Ügyintéző Addiktológia 2013. 03. 18. - 03. 29. Csabai Ildikó Szakorvosi szak Szak Vizsgaidőszak Ügyintéző Addiktológia 2013. 03. 18. - 03. 29. Csabai Ildikó Allergológia és klinikai immunológia 2013. 04. 15. - 04. 26. Kusnyár Evelin Aneszteziológia és intenzív terápia

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ JELENTKEZÉSI LAP ÉS VIZSGANAPTÁR 2016. február 2016. június közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A

Részletesebben

2016. EüK. 4. szám közlemény 2 (hatályos: 2016.02.15 - ) A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

2016. EüK. 4. szám közlemény 2 (hatályos: 2016.02.15 - ) A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje: Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye licencvizsgára történő jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2016. szeptember 2016. december közötti vizsgaidőszakra

Részletesebben

A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója licenc vizsgákról a 2014. augusztus 21. 2014. november 19. közötti vizsgaidőszakra

A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója licenc vizsgákról a 2014. augusztus 21. 2014. november 19. közötti vizsgaidőszakra A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója licenc vizsgákról a 2014. augusztus 21. 2014. november 19. közötti vizsgaidőszakra I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 2014. EüK. 7. szám közlemény (hatályos: 2014.05.23 - )

Részletesebben

hatályos: 2015.07.02-2015.12.31

hatályos: 2015.07.02-2015.12.31 34/2015. (VI. 30.) EMMI rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól szóló 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet, valamint az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés

Részletesebben

66/1999. (XII. 25.) EüM rendelet. a szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész és klinikai szakpszichológus szakképesítés megszerzéséről

66/1999. (XII. 25.) EüM rendelet. a szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész és klinikai szakpszichológus szakképesítés megszerzéséről 1. oldal 66/1999. (XII. 25.) EüM rendelet a szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész és klinikai szakpszichológus szakképesítés megszerzéséről Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. -a (2)

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

Név: Alapnyilvántartási szám: Előző működési nyilvántartási szám (ha van ilyen):

Név: Alapnyilvántartási szám: Előző működési nyilvántartási szám (ha van ilyen): EGÉSZSÉGÜGYI ENGEDÉLYEZÉSI ÉS KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL Működési nyilvántartás Kérelem Név: Alapnyilvántartási szám: Előző működési nyilvántartási szám (ha van ilyen): { } orvos { } fogorvos { } gyógyszerész

Részletesebben

Kisállatgyógyász szakállatorvos Szakállatorvosi képzés Működési szabályzata

Kisállatgyógyász szakállatorvos Szakállatorvosi képzés Működési szabályzata Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Továbbképzési és Kutatásszervezési Központ Kisállatgyógyász szakállatorvos Szakállatorvosi képzés Működési szabályzata Budapest 2011 Tartalomjegyzék A szakállatorvosi

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2013. szeptember 2013. december közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

Részletesebben

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - )

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - ) A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye rendkívüli vizsgaidıszakra vonatkozó szakvizsga tájékoztatójáról a 2013. június július közötti vizsgaidıszakra Általános tudnivalók 2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos:

Részletesebben

BÉRLAKÁS CSATOLÁSA IRÁNTI KÉRELEM

BÉRLAKÁS CSATOLÁSA IRÁNTI KÉRELEM 1041 Budapest, István út 14. 231-3179, Fax.: 231-3191 lakas.osztaly@ujpest.hu Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL SZOCIÁLIS FŐOSZTÁLY LAKÁSÜGYI OSZTÁLY www.tuv.com ID

Részletesebben

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra

MEGHÍVÓ. EOQ MNB Minőségügyi Rendszermenedzser. EOQ MNB Quality System Manager (QSM) témájú intenzív, öt napos szakmai tanfolyamra 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b., KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET, Alapítva: 1972 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0474-05, Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1723 1530 Budapest, Pf. 21, Tel.:

Részletesebben

Tájékoztató a hitelek teljes előtörlesztésének folyamatáról

Tájékoztató a hitelek teljes előtörlesztésének folyamatáról Tisztelt Ügyfelünk! Jelen tájékoztató kiadványunk célja megismertetni Önnel a hitelek teljes előtörlesztésének folyamatát, illetve az ahhoz kapcsolódó kifejezéseket, folyamati lépéseket. Hosszú távú pénzügyi

Részletesebben

A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 1 A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ie)

Részletesebben

PRÉMIUM ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT

PRÉMIUM ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT PRÉMIUM ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2016. április 2-től Tartalom 1. BEVEZETÉS... 2 2. FOGALMAK... 2 3. A SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSULTAK... 3 4. A SZOLGÁLTATÁSRA VONATKOZÓ IGÉNY

Részletesebben

a Szeretnél elégedett vendégek nyereményjáték szabályzata

a Szeretnél elégedett vendégek nyereményjáték szabályzata JÁTÉKSZABÁLYZAT a Szeretnél elégedett vendégek nyereményjáték szabályzata 1. Szervezés és lebonyolítás A nyereményjáték szervezője a Felicité Kft. (székhely: 1112 Budapest, Lanka u. 22., cégjegyzékszám:01-09-729492,

Részletesebben

hatályos: EüK. 5. szám közlemény 2 A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: EüK. 5. szám közlemény 2 A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye rendkívüli vizsgaidőszakra vonatkozó tájékoztatójáról és vizsganaptáráról a 2014. május 26. június 27. közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók hatályos: 2014.04.15

Részletesebben

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA a 2016. szeptember 2016. december közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók

Részletesebben

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS BALATONBOGLÁR ÖNKORMÁNYZATA az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2015. évre a Bursa Hungarica

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FOGORVOSTUDOMÁNYI KARÁNAK FELVÉTELI SZABÁLYZATA

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FOGORVOSTUDOMÁNYI KARÁNAK FELVÉTELI SZABÁLYZATA FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR Dékán: Prof. Dr. NAGY Katalin Ph.D, egyetemi tanár H-6720 SZEGED, Tisza Lajos körút 64. Tel.: (62)545-299, Fax:(62)545-282 E-mail: stoma@stoma.szote.u-szeged.hu SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

Részletesebben

SZAKMASPECIFIKUS TANTÁRGYAK 2014.

SZAKMASPECIFIKUS TANTÁRGYAK 2014. 1. Aneszteziológia és intenzív terápia 2. Arc- állcsont- és szájsebészet 3. 4. Bőrgyógyászat 5. Csecsemő- gyermekgyógyászat 6. Érsebészet 7. Fizikális medicina-és rehabilitációs orvoslás 8. Foglalkozás-orvostan

Részletesebben

"Neonatológiai ügyelet ellátása" szolgáltatás megrendelés

Neonatológiai ügyelet ellátása szolgáltatás megrendelés "Neonatológiai ügyelet ellátása" szolgáltatás megrendelés Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/30 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés

Részletesebben

Iparművészeti Múzeum 1091 Budapest, Üllői út 33-37. KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM 2016/S 091-162660. Budapest, 2016. május

Iparművészeti Múzeum 1091 Budapest, Üllői út 33-37. KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM 2016/S 091-162660. Budapest, 2016. május Iparművészeti Múzeum 1091 Budapest, Üllői út 33-37. KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM Szállítási szerződés Transzparencia program keretében szerver állomás kialakításához szükséges eszközök beszerzésére tárgyában

Részletesebben

25/2009. (XI. 13.) SZMM rendelet. az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Névjegyzékről és az Országos Szociálpolitikai Szakértői Névjegyzékről

25/2009. (XI. 13.) SZMM rendelet. az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Névjegyzékről és az Országos Szociálpolitikai Szakértői Névjegyzékről Jogszabálykereső A jogszabály mai napon (2013.I.11.) hatályos állapota A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. 25/2009. (XI. 13.) SZMM rendelet az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Névjegyzékről

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG I. TÁJÉKOZTATÓJA a szakvizsgára jelentkezés módjáról és II. V I Z S G A N A P T Á R A a 2012. szeptember - december közötti vizsgaidőszakra I. TÁJÉKOZTATÓ - A meghirdetett időpontok

Részletesebben

Szakorvosjelöltek Hiányszakmás ÖSZTÖNDÍJÁRA

Szakorvosjelöltek Hiányszakmás ÖSZTÖNDÍJÁRA Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nyílt Pályázatot Hirdet Általános Orvosi Diplomával Rendelkezők Számára Szakorvosjelöltek Hiányszakmás ÖSZTÖNDÍJÁRA I. A PÁLYÁZAT CÉLJA Az egészségügyi

Részletesebben

kitölthető online módon a Vizsgaközpont honlapján nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont honlapjáról

kitölthető online módon a Vizsgaközpont honlapján nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont honlapjáról VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) naptári évenként három alkalommal szervez nyelvvizsgaidőszakot, május június, október november és

Részletesebben

Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA

Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Nyílt Pályázatot Hirdet A Gyógyszerész Diplomával Rendelkezők Számára Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA I. A PÁLYÁZAT CÉLJA Az egészségügyi

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. április 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. április 29-i ülésére Tárgy: Vállalkozói Alap támogatási tervezetének és pályázati felhívásának elfogadása Előkészítette: Tárnok Lászlóné aljegyző, mb. oszt. vez. Csikós Józsefné Gazdálkodási Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

26/05/2010 S100 Tagállamok - Építési beruházás - Ajánlati felhívás - Nyílt eljárás. HU-Szolnok: Magasépítési munka 2010/S 100-151385

26/05/2010 S100 Tagállamok - Építési beruházás - Ajánlati felhívás - Nyílt eljárás. HU-Szolnok: Magasépítési munka 2010/S 100-151385 26/05/2010 S100 Tagállamok - Építési beruházás - Ajánlati felhívás - Nyílt eljárás I. II. III. IV. VI. HU-Szolnok: Magasépítési munka 2010/S 100-151385 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA

Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nyílt Pályázatot Hirdet A Gyógyszerész Diplomával Rendelkezők Számára Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA I. A PÁLYÁZAT CÉLJA Az egészségügyi

Részletesebben

9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról. Szakmai továbbképzés

9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról. Szakmai továbbképzés 9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény

Részletesebben

19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás

19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás R E K T O R 19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás a hallgatók szociális helyzetének megállapításához benyújtandó igazolásokról, valamint a kollégiumi felvételi eljárás során benyújtandó további igazolásokról

Részletesebben

A BADACSONYTOMAJI ÖNKORMÁNYZATI ÜDÜLŐ ÜDÜLÉSI SZABÁLYZATA

A BADACSONYTOMAJI ÖNKORMÁNYZATI ÜDÜLŐ ÜDÜLÉSI SZABÁLYZATA A BADACSONYTOMAJI ÖNKORMÁNYZATI ÜDÜLŐ ÜDÜLÉSI SZABÁLYZATA Tulajdonos: Hajdúhadház és Téglás Város Önkormányzata ÜDÜLÉSI SZABÁLYZAT A tulajdonos Önkormányzatok a kijelölt időszakban kedvezményes üdülési

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói Követelményrendszer 4. függelék 1. verzió AZ ÓBUDAI EGYETEM SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS TANULMÁNYI és VIZSGASZABÁLYZATA BUDAPEST,

Részletesebben

VI. ÉVFOLYAM, 8. SZÁM 2014. MÁJUS 8.

VI. ÉVFOLYAM, 8. SZÁM 2014. MÁJUS 8. VI. ÉVFOLYAM, 8. SZÁM 2014. MÁJUS 8. Az Oktatási és Kulturális Közlöny 2014. évi 8. számának tartalmából: teljes tematikus összeállítás a köznevelés és a felsőoktatás, illetve kulturális élet szabályozására

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Csapok, szelepek, csőszerelvények és hasonló elemek 2015/S 207-376485. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban

Magyarország-Budapest: Csapok, szelepek, csőszerelvények és hasonló elemek 2015/S 207-376485. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban 1/15 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:376485-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Csapok, szelepek, csőszerelvények és hasonló elemek 2015/S 207-376485 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

FELHÍVÁS a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában való részvételre

FELHÍVÁS a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában való részvételre FELHÍVÁS a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában való részvételre 1. Általános információk, rendezők A rendezvény szervezői: Pécsi Tudományegyetem Általános

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. május 29-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. május 29-i ülésére Tárgy: Vállalkozói Alap felhasználása Sorszám: IV/7. Elıkészítette: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Véleményezı Pénzügyi Bizottság bizottság: Döntéshozatal

Részletesebben

Igazságügyi szakértők jogi oktatása

Igazságügyi szakértők jogi oktatása KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM Igazságügyi szakértők jogi oktatása Tisztelt Érdeklődő! Az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló 2005. évi XLVII. törvény (a továbbiakban: Szaktv.) 18. (1)

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG LICENCVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2015. február 2. 2015. május 30. közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

Részletesebben

HU-Budapest: Üzleti és vezetői tanácsadói és kapcsolódó szolgáltatások 2012/S 1-001580. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

HU-Budapest: Üzleti és vezetői tanácsadói és kapcsolódó szolgáltatások 2012/S 1-001580. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/10 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:1580-2012:text:hu:html HU-Budapest: Üzleti és vezetői tanácsadói és kapcsolódó szolgáltatások 2012/S 1-001580 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

Mérei Ferenc Fıvárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. Javítási, karbantartási és festési szolgáltatások. Ajánlati dokumentáció

Mérei Ferenc Fıvárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. Javítási, karbantartási és festési szolgáltatások. Ajánlati dokumentáció AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Mérei Ferenc Fıvárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Javítási, karbantartási és festési szolgáltatások TÁRGYÁBAN INDÍTOTT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSHOZ NYILVÁNTARTÁSI

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/D melléklete

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/D melléklete Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/D melléklete A HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA 2015. Október Bevezetés

Részletesebben

Üzemeltetési Szabályzat

Üzemeltetési Szabályzat Üzemeltetési Szabályzat Tartalomjegyzék I. Az elektronikus árverések közös szabályai... 3 1. Részvételi feltételek... 3 1.1 Regisztráció... 4 1.2 Bejelentkezés... 4 1.3 Engedélyhez kötött tulajdonszerzés...

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYZAT. a Dolcela rajzpályázat nyereményjáték játékszabályzata

JÁTÉKSZABÁLYZAT. a Dolcela rajzpályázat nyereményjáték játékszabályzata JÁTÉKSZABÁLYZAT a Dolcela rajzpályázat nyereményjáték játékszabályzata 1. Szervezés és lebonyolítás A nyereményjáték szervezője a PODRAVKA INTERNATIONAL KFT. (székhely: 1143 Budapest, Ilka utca 34., Adószám:

Részletesebben

HASZONBÉRLETI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Csongrád HU33-30623 pályázati azonosító számú eljáráshoz

HASZONBÉRLETI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Csongrád HU33-30623 pályázati azonosító számú eljáráshoz Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 HASZONBÉRLETI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Csongrád HU33-30623 pályázati azonosító számú eljáráshoz amelynek

Részletesebben

Szabályzat a PPKE - Információs Technológiai és Bionikai Karon Működő beléptető rendszer használatáról

Szabályzat a PPKE - Információs Technológiai és Bionikai Karon Működő beléptető rendszer használatáról Szabályzat a PPKE - Információs Technológiai és Bionikai Karon Működő beléptető rendszer használatáról 1. A szabályzat célja: A PPKE ITK (Továbbiakban: ITK) épületében eddig is működtetett beléptető rendszer

Részletesebben

FÖLDHASZONBÉRLETI PÁLYÁZATI KIÍRÁS

FÖLDHASZONBÉRLETI PÁLYÁZATI KIÍRÁS FÖLDHASZONBÉRLETI PÁLYÁZATI KIÍRÁS Balmazújváros település HB-169/2013 pályázati azonosító számú eljárásához amelynek célja a természeti értékek megóvása mellett, a természetkímélő gazdálkodási módokat

Részletesebben

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Pacsa Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2016. június 22. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Tóth Dóra egészségügyi referens Tárgy: Háziorvosi praxisjog

Részletesebben

BEVALLÁS. 8041 Csór,... utca hsz... em. ajtó. 4. a.) Az adózó tulajdoni hányada:...

BEVALLÁS. 8041 Csór,... utca hsz... em. ajtó. 4. a.) Az adózó tulajdoni hányada:... BEVALLÁS A magánszemélyek kommunális adójának megállapításához A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény és Csór Községi Önkormányzat Képviselőtestületének magánszemélyek kommunális adójáról szóló 25/2007.

Részletesebben

E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG VILLAMOS ENERGIA EGYETEMES SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT

E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG VILLAMOS ENERGIA EGYETEMES SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT 2012. szeptember 1. E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG VILLAMOS ENERGIA EGYETEMES SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT MELLÉKLETEK FÜGGELÉKEK Tartalomjegyzék 1. számú melléklet...3 Villamosenergia

Részletesebben

Ajánlati felhívás. Iktató szám: ALT/141-1/2013

Ajánlati felhívás. Iktató szám: ALT/141-1/2013 Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ 1158 Budapest, Ady Endre u. 31-33. Telefon:1/815-1700; fax: 1/607-1144 web: www.gmkxv.hu Ajánlati

Részletesebben

Reform előtt a szakgyógyszerész képzés: Mi a gyógyszerészek véleménye?

Reform előtt a szakgyógyszerész képzés: Mi a gyógyszerészek véleménye? 1 Reform előtt a szakgyógyszerész képzés: Mi a gyógyszerészek véleménye? Bevezetés Bozó Tamás, Fittler András Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Ifjúsági Bizottsága A szakgyógyszerész képzés éppen 40

Részletesebben

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA a 2017. őszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum H-2510 Dorog, Bécsi út 42. H-2511 Dorog, Pf.: 17. Tel./Fax: +36 33/509 640 E-mail: info@dorogikonyvtar.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1. Az intézmény

Részletesebben

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Dudar Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica

Részletesebben

hatályos: A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

hatályos: A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje: Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye licencvizsgákról a 2016. február 2016. május közötti vizsgaidőszakra 2015. EüK. 13. szám közlemény 5 I. Általános tudnivalók

Részletesebben

A Genertel Biztosító Zrt. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási Feltételei és Ügyféltájékoztatója (Feltételek)

A Genertel Biztosító Zrt. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási Feltételei és Ügyféltájékoztatója (Feltételek) A Genertel Biztosító Zrt. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási Feltételei és Ügyféltájékoztatója (Feltételek) valamint a Genertel Jogvédelmi Biztosítás feltételei (GJBF) Társaságunk az ISVAP (a pénzügyi

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK)

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) Gyöngyös 2014. január 6. 1. FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN MEGHIRDETÉSRE KERÜLŐ SZAKOK A képzési

Részletesebben

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Kéthely Község Önkormányzata az Emberi Erıforrások Minisztériumával együttmőködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica

Részletesebben

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÜVEGIPARI MUNKÁSOK Lakásfenntartó Szövetkezete 3100. Salgótarján Ybl Miklós út 47. PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2012. január 01.-től Egyetértek: Készítette: Salgótarján, 2011. december 28. Salgótarján,

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR SZAK- ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI IRODA EGÉSZSÉGÜGYI FELSŐFOKÚ SZAKIRÁNYÚ SZAKMAI KÉPZÉSÉNEK RÉSZLETES SZABÁLYAI 2013. 1 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI

Részletesebben

apró betűk helyett amit a K&H lakásbiztosításról tudni érdemes

apró betűk helyett amit a K&H lakásbiztosításról tudni érdemes apró betűk helyett amit a K&H lakásbiztosításról tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb tulajdonságait emelik

Részletesebben

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtumányi Centrum

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtumányi Centrum Jelmagyarázat: (*) Kötelező szintentartó tanfolyam (+) Kötelezően választható tanfolyam A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtumányi Centrum közleménye Orvosok, gyógyszerészek, klinikai szakpszichológusok:

Részletesebben

Általános tudnivalók. 2013. EüK. 13. szám pályázati felhívás (hatályos: 2013.09.10 - ) Tisztelt Hirdetık, Olvasók!

Általános tudnivalók. 2013. EüK. 13. szám pályázati felhívás (hatályos: 2013.09.10 - ) Tisztelt Hirdetık, Olvasók! Általános tudnivalók 2013. EüK. 13. szám pályázati felhívás (hatályos: 2013.09.10 - ) Tisztelt Hirdetık, Olvasók! A pályázati hirdetményeket terjedelmi okokból és a jobb áttekinthetıség érdekében táblázatos

Részletesebben

Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata

Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata Az Önkormányzat a Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 14. (5) és (8) bekezdése alapján jelen szabályzatban határozza meg a pénzkezelési

Részletesebben

6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE)

6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE) 6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE) BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK A SZABÁLYZAT HATÁLYA 1. (1) A jelen Szabályzat hatálya kiterjed: a Liszt

Részletesebben

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet. az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról. Általános rendelkezések

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet. az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról. Általános rendelkezések 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A Kormány a közoktatásról szóló - többször módosított - 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: közoktatásról szóló

Részletesebben

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK EFF) Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a licencvizsga tájékoztatójáról és vizsgaidőpontjáról

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK EFF) Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a licencvizsga tájékoztatójáról és vizsgaidőpontjáról Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK EFF) Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a licencvizsga tájékoztatójáról és vizsgaidőpontjáról hatályos: 2017.02.20 2017. EüK. 3. szám közlemény 20 a 2017. október

Részletesebben

SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS OKJ 31 813 01

SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS OKJ 31 813 01 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000405/2014 SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS OKJ 31 813 01 A sportoktató megtanítja a sportág legalapvetőbb technikai, taktikai és szabályismereteit.

Részletesebben

Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság MinDigTV Extra műsorterjesztés Elkészítés dátuma: 2011. február 02. Hatályba lépés: 2011. március 04. Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság MinDigTV Extra

Részletesebben

Általános tudnivalók. 2013. EüK. 17. szám pályázati felhívás (hatályos: 2013.11.28 - ) Tisztelt Hirdetők, Olvasók!

Általános tudnivalók. 2013. EüK. 17. szám pályázati felhívás (hatályos: 2013.11.28 - ) Tisztelt Hirdetők, Olvasók! Általános tudnivalók 2013. EüK. 17. szám pályázati felhívás (hatályos: 2013.11.28 - ) Tisztelt Hirdetők, Olvasók! A pályázati hirdetményeket terjedelmi okokból és a jobb áttekinthetőség érdekében táblázatos

Részletesebben

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2.sz. melléklet Dévaványa Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2015. évre

Részletesebben

Védőháló Szolidáris Alap Várólista képalkotó diagnosztikai szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítás Különös feltételek (termékkód: 15040)

Védőháló Szolidáris Alap Várólista képalkotó diagnosztikai szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítás Különös feltételek (termékkód: 15040) Ügyfél-tájékoztató és biztosítási feltételek Védőháló Szolidáris Alap Várólista képalkotó diagnosztikai szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítás Különös feltételek (termékkód: 15040) 2015. április

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Hőcserélő egység, légkondicionáló, hűtő- és szűrőberendezés 2014/S 057-096119. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban

Magyarország-Budapest: Hőcserélő egység, légkondicionáló, hűtő- és szűrőberendezés 2014/S 057-096119. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban 1/10 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:96119-2014:text:hu:html Magyarország-Budapest: Hőcserélő egység, légkondicionáló, hűtő- és szűrőberendezés 2014/S 057-096119

Részletesebben

Papír irodaszerek, irodai fogyóanyagok, irodaszerek, irodatechnikai eszközök beszerzése

Papír irodaszerek, irodai fogyóanyagok, irodaszerek, irodatechnikai eszközök beszerzése Papír irodaszerek, irodai fogyóanyagok, irodaszerek, irodatechnikai eszközök beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/95 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító

Részletesebben

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Siklós Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ VENDÉGHALLGATÓK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ VENDÉGHALLGATÓK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ VENDÉGHALLGATÓK RÉSZÉRE 1. Vendéghallgatói jogviszony létesítéséhez szükséges dokumentumok: 1 Jelentkezési lap, melyben a hallgató kérvényezi a vendéghallgatói jogviszony létesítését a Dunaújvárosi

Részletesebben

Szegi Emma polgármester

Szegi Emma polgármester KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/523-100 Fax: 54/522-013 E-mail: polgarmester@kaba.hu M E G H Í V Ó A helyi önkormányzat érvényre juttatja a népfelség elvét, helyi közügyekben

Részletesebben

KMÖT PhD felhívás 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KMÖT PhD felhívás 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen nyílt pályázatot hirdet a 2011/2012-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények államilag

Részletesebben

ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY. I. Árverés helyszíne és címe: Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 9028 Győr, Arató utca 5.

ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY. I. Árverés helyszíne és címe: Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 9028 Győr, Arató utca 5. Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA, Kiíró) a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII.

Részletesebben

3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni.

Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Az igényelhető hitel devizaneme: Forint A kölcsönügylet alanya lehet: Adós, Adóstárs Az Igénylő hitelezhetőségének

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a. S z o l n o k KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS

S z o l n o k i F ő i s k o l a. S z o l n o k KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS S z o l n o k i F ő i s k o l a S z o l n o k KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS 2016 2 Preambulum A Szolnoki Főiskola (továbbiakban: Főiskola), mint munkáltató valamint a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (továbbiakban:

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA, Kiíró) a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII.

Részletesebben

K Ö L C S Ö N K É R E L E M

K Ö L C S Ö N K É R E L E M FHB azonosító*: / / Ügynök kódja*: Tanácsadó kódja*: 1. AZ IGÉNYELT KÖLCSÖN ADATAI 1.1. A kölcsön típusa: ingatlanvásárlási kölcsön szabadfelhasználású kölcsön üzleti célú ingatlan vásárlási kölcsön 1.2.

Részletesebben

TÉRÍTÉSKÖTELES EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TÉRÍTÉSI DÍJJEGYZÉKE

TÉRÍTÉSKÖTELES EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TÉRÍTÉSI DÍJJEGYZÉKE TÉRÍTÉSKÖTELES EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK TÉRÍTÉSI DÍJJEGYZÉKE Érvényes: 2016. május 1-től visszavonásig I. JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS Az elszámolás alapja Egységár (Ft) A térítés összege** ORVOSI VIZSGÁLAT

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ a felcsúti új Faluház megépítése tárgyú, a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásra TARTALOMJEGYZÉK ÚTMUTATÓ

Részletesebben

Szállítási szerződés élelmiszer alapanyag beszerzésére a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény részére

Szállítási szerződés élelmiszer alapanyag beszerzésére a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény részére Szállítási szerződés élelmiszer alapanyag beszerzésére a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/22 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati

Részletesebben

Tájékoztató tanévnyitó kiadvány a 2008/2009 tanévhez 1

Tájékoztató tanévnyitó kiadvány a 2008/2009 tanévhez 1 Tájékoztató tanévnyitó kiadvány a 2008/2009 tanévhez 1 Készítette: OKM Közoktatási Főosztály 1 Az elektronikus kiadvány a közoktatás szereplő számára a szakmai munka segítése céljából készült, alkalmazása

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Füzesabony Város Önkormányzata. Füzesabony városrehabilitáció c. projekt projektelőkészítési feladatainak ellátása tárgyban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Füzesabony Város Önkormányzata. Füzesabony városrehabilitáció c. projekt projektelőkészítési feladatainak ellátása tárgyban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Füzesabony Város Önkormányzata Füzesabony városrehabilitáció c. projekt projektelőkészítési feladatainak ellátása tárgyban a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 115.

Részletesebben

ARCHLine.XP Interior Oktatói Vizsga Ismertető és Vizsgaszabályzat

ARCHLine.XP Interior Oktatói Vizsga Ismertető és Vizsgaszabályzat ARCHLine.XP Interior Oktatói Vizsga Ismertető és Vizsgaszabályzat Kelt: 2013-01-08, Budapest Frissítve: 2015-06-12, Budapest Érvényesség: A dokumentum tartalma visszavonásig érvényes. Bevezető Az ARCHLine.XP

Részletesebben

2013/35. SZÁM TARTALOM. 45/2013. (XII. 12. MÁV-START Ért. 35.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Oktatási Utasításáról...

2013/35. SZÁM TARTALOM. 45/2013. (XII. 12. MÁV-START Ért. 35.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Oktatási Utasításáról... 2013/35. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 45/2013. (XII. 12. MÁV-START Ért. 35.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Oktatási Utasításáról... 2 Egyéb közlemények Tájékoztatás a MÁV-GÉPÉSZET Zrt.

Részletesebben

Egyéb (töltse ki az A.II mellékletet) Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani:

Egyéb (töltse ki az A.II mellékletet) Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani: 4. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS A Kbt. 123. -a szerinti, szabadon kialakított eljárás alkalmazása

Részletesebben

g. Szervezeti és Működési Szabályzat, a Házirend és a Pedagógiai Program

g. Szervezeti és Működési Szabályzat, a Házirend és a Pedagógiai Program Közzétételi lista A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. (1) alapján: a. A felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató: b. A beiratkozásra meghatározott

Részletesebben

Egyköteles, körforgalmú, hatszemélyes függőkabinos kötélpálya - mint különleges vasúti létesítmény - kivitelezése

Egyköteles, körforgalmú, hatszemélyes függőkabinos kötélpálya - mint különleges vasúti létesítmény - kivitelezése Egyköteles, körforgalmú, hatszemélyes függőkabinos kötélpálya - mint különleges vasúti létesítmény - kivitelezése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/60 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Részletesebben

HU-Budapest: Különféle kéziszerszámok 2013/S 101-173374. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Árubeszerzés

HU-Budapest: Különféle kéziszerszámok 2013/S 101-173374. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Árubeszerzés 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:173374-2013:text:hu:html HU-Budapest: Különféle kéziszerszámok 2013/S 101-173374 Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban

Részletesebben