Hogyan éld túl a szakítást? (Hogyan szakíts elegánsan?)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan éld túl a szakítást? (Hogyan szakíts elegánsan?)"

Átírás

1 Hogyan éld túl a szakítást? + (Hogyan szakíts elegánsan?)

2 Hogyan éld túl a szakítást? 11/2. Szakítás, válás ellen sajnos senki sincs bebiztosítva. Ez egy fájdalmas dolog. Lehet, hogy ésszel felfogod, hogy ennek így kellett történnie, és ennél már csak jobb lehet, de a szíved össze van törve. Legrosszabb, ha Veled szakítanak, ráadásul teljesen váratlanul. Valamivel jobb, ha Te teszel pontot a kapcsolat végére, bár ez is fájdalmas tud lenni. Talán az a legkevésbé megrázó, ha mindketten elhidegültetek egymástól. Ez azonban ritkaság: az egyik fél mindig jobban szenved. Ha Téged tettek lapátra A legjobb, amit tehetsz, hogy segítesz a pasidnak összecsomagolni, és kinyitni előtte az ajtót, hogy minél hamarabb elkotródhasson az életedből. A legrosszabb, amit tehetsz, ha könyörögni kezdesz. Hiába veted térdre magad előtte, hiába sírsz, ha ő már eldöntötte, hogy továbbáll, ez nem fogja meghatni. Éppen ezért nincs értelme, hogy megalázkodjál. Ha elhagynak, az ugye fáj. A visszautasítás, mellőzöttség, a biztonság elvesztése, mind-mind fájdalmas dolog. Ilyenkor nemcsak a férfit veszted el, akit szerettél, s akit talán még mindig szeretsz, hanem az álmaidat is a közös jövőről. Esetleg a közös öregkorotok, közös gyermeketek lehetőségét. Ha Te vagy, aki szakítasz, akkor is megviselhet a dolog. Benned lehet a kétség, hogy jól döntöttél-e. Lehet lelkiismeret-furdalásod is. Szeresd magadat annyira, hogy Neked csak olyan férfi kelljen, akinek Te is kellesz. Egyetlen módon tudod őt visszaszerezni (az eredmény nem garantált, és van, mikor még ez a módszer sem segít): ha méltóságteljesen viselkedsz. Ha összeszeded magad, és annak ellenére, hogy ő szemét volt, Te korrekt maradsz vele. Ekkor talán rájön, hogy mit veszíthet. Ágit elhagyta a férje egy másik nő miatt. Mikor közölte az asszonnyal, hogy ő elköltözik, Ági (belül mélységesen összetörve) csak ennyit mondott neki: azért nekem nagyon fogsz hiányozni, ugye tudod?

3 Hogyan éld túl a szakítást? 11/3. Semmi hiszti, semmi sírás, semmi átkozódás és szitkozódás. A férje ebben a pillanatban értette meg, hogy mekkora baromságot készül elkövetni. Bár fáj a szakítás, gondolj arra, hogy ez a férfi nem érdemelt meg Téged. Észre se vette, hogy milyen értékes vagy. Távozásával megnyitotta az utat egy olyan férfi előtt, aki szeretni fog, és megbecsül. megfontolt, és ha lehet, tegyél meg mindent a családi egység és béke fennmaradásáért. Viszont egy veszekedésekkel, mérges indulatokkal teli otthonban, ahol a két személy, akit a gyerekek legjobban szeretnek (anyu és apu), gyilkolja egymást, ez szintén nagyon rossz hatással van a fejlődésükre. Milyen szerepmintát tanulhatnak egy olyan családban, ahol például a férfi rendszeresen elveri a pénzt, a nő meg mindenben kiszolgálja, és tartja a hátát helyette? Ha Te akarsz szakítani - Gondold át az életed a párod nélkül. Hol fogsz lakni? Hogyan osztoztok meg az anyagiakon? Meg tudsz élni egy keresetből és a gyerektartásból? Mi lesz a gyerekekkel? A válások és szakítások 75%-át nők kezdeményezik. A férfiak kényelmesek: képesek egy nem túl jó kapcsolatban is benne maradni csupán kényelmi okokból. A nők inkább akarnak tiszta vizet önteni a pohárba. Egy nő azért szakít, mert vagy ráunt a férfira, vagy a férfi unt rá. Szóval, mérlegelj, és csak utána dönts! Rossz indok: elmúlt a szerelem. A következő is el fog múlni. A szerelem (érzés) átlagos ideje 2 év, aztán huss! - Először is jól gondold meg. Soha ne szakítsál hirtelen felindulásból! - Gondold végig a következményeket. Különösen akkor mérlegelj, ha gyerekeitek is vannak. A gyerekeknek a legjobb egy szerető családban felnőni. Az a legjobb számukra, ha az anyjuk és az apjuk is velük él, és neveli, szereti őket. Tehát az ő kedvükért is legyél Rossz indok: idegesítő szokásai. Széthagyja a ruháit, vagy kínosan pedáns. Folyton szórakozni menne, vagy tankkal se lehetne kirobbantani otthonról. Ha ilyen idegesítő apróságokról van szó, akkor gondolj arra, hogy a következő pasinak is lesznek bogarai. Csak mások. Hibátlan pasik csak a mesékben vannak, vagy a filmekben.

4 Hogyan éld túl a szakítást? 11/4. Rossz indok: hűtlenség megtorlása. Te tudod, hogy mit viselsz el. Egy egyszeri félrelépést, amit a párod láthatóan megbánt, sajnálja, csupán a sértettség miatt sokszor kár szakítással büntetni. Szó se róla, tanulja csak meg a párod, hogy Veled nem szórakozhat, de egy esélyt hadd kapjon, hogy bizonyíthasson. Kényes ügy, de ha képes vagy megbocsátani, akkor még minden rendbe jöhet köztetek. Ja, igen, egyszeri esetet írtam, nem folyamatos félrelépést és szeretőtartást. Ezt már Te tudod, hogy akarod-e tolerálni. A nyilvános helyen (remélhetőleg) nem lesz ordítás, hangos sírás, dühkitörés, de ha mégis valami kellemetlen történne, akkor el tudsz menekülni. Nem fognak megingatni a szép közös emlékek sem. Ne igyál előtte alkoholt, hogy bátorságot meríts belőle. Pont az érzelmeidet kavarnád fel az ital hatására (ezt kellene most kordában tartanod), és lehet, a szavakat sem találnád. Időzítés Hely Jól válaszd meg a szakítás időpontját és helyszínét. Legjobb egy semleges hely, ahol mások is jelen vannak (esetleges dühkitöréseket megelőzendő). Tervezd meg előre a szakítást. Ne szakíts a nyaralás első estéjén, amikor még 2 hét hátravan. Ne szakíts egy családi ünnepségen. Ha például a húgod esküvőjén szakítasz, akkor nemcsak a pasi napját teheted tönkre, de a húgodét is. Otthon vagy egy csendes, nyilvános helyen (park, kávézó) közöld az érintettel a rossz hírt (ha együtt éltek). Ha nem, akkor mindenképp egy semleges hely legyen. A Te otthonodból esetleg nehéz lenne kiraknod, ha mindenképp tudni akarja az okokat, vagy rá akar beszélni, hogy gondold meg magad. Ha nála lennétek, akkor esetleg a közös szép emlékek elgyengíthetnek, és arra eszmélsz, hogy vigasztalod, aztán meg az ágyban köttök ki. Légy erős és essél túl rajta. Ha elhatároztad a szakítást, jól végig gondoltad, utána már ne halogasd sokáig. Fájdalmat fogsz okozni így is, úgy is, tehát majdnem mindegy, mikor tudatod a rossz hírt. Emberségből talán ne szakíts vele karácsonykor vagy az édesapja halálának napján, vagy a záróvizsgáját megelőző nap.

5 Hogyan éld túl a szakítást? 11/5. Felkészülés a reakciókra A szakítás menete Jobb, ha felkészülsz a partnered lehetséges reakcióira. Lehet, hogy dühös lesz, vagy végtelenül szomorú. Az is lehet, hogy úgy tesz, mintha nem érdekelné. Elképzelhető, hogy cáfolni fogja az indokaidat. Megkísérelheti bebizonyítani, hogy nincs igazad, hogy tévedsz és rosszul látod a dolgokat. Megpróbálhatja bebizonyítani, hogy Te ugyanannyira hibás vagy, mint ő. Megkísérelheti kiharcolni, hogy adjatok még egy esélyt magatoknak, vagy adj még egy esélyt neki. Megpróbálhat rávenni egy búcsú szexre. A szakítás módja A legegyenesebb mód személyesen, szemtől szembe szakítani. Elképzelhető, hogy ez nem kivitelezhető, mert például a kedvesedet egy ideje nem lehet utolérni, vagy ismered, és tudod, hogy rá fog dumálni, hogy adj még egy esélyt. Ilyen esetekben az , levél vagy telefon is megteszi. Ha úgy gondolod, szakítanotok kell, akkor jobb így szakítani, mint sehogy. - Magadra koncentrálj. Mit akarsz elérni, mi a célod? Végig ez lebegjen a szemed előtt, és ne hagyd magad eltéríteni. - Attól is függ, mit és mennyit indokolj, hogy mennyi időt töltöttetek együtt. Több éves kapcsolat lezárásánál méltányosságból illik megindokolni a válás vagy szakítás okát. Pár hetes vagy hónapos kapcsolatot elintézhetsz azzal, hogy úgy érzed, nem illetek össze. Ilyenkor nem muszáj megindokolnod, mi a szakítás oka, megteszi az úgy érzem, mi nem illünk össze formula is. - A saját érzéseidről beszélj. Ne hibáztasd a másikat. Ne adj rá esélyt, hogy megkérdőjelezze a döntésed helyességét. Például: Csalódott vagyok, mert sokszor nem álltál mellettem, mikor szükségem lett volna rá helyes. Sosem álltál mellettem, mikor szükségem lett volna rá helytelen. - Légy őszinte és határozott. Időnként könnyebb füllenteni, de a megingathatatlanságodat kockáztatod vele. Például ne mondd, hogy úgy gondolod, ezután szingli akarsz lenni, nem való neked a párkapcsolat, ha nem ez a helyzet.

6 Hogyan éld túl a szakítást? 11/6. - Ha irányító partnered van, aki könnyen be tudja bizonyítani, hogy tévedsz, akkor be is gyakorolhatod, mit akarsz mondani. Ragaszkodj ahhoz, hogy befejezhesd a mondataidat, ne ő fejezze be helyetted, ne szakítson félbe. - Ne hibáztasd. Egy kapcsolat megromlásához 2 ember kell, Te is felelős vagy. Ha másban nem, abban, hogy rosszul választottál annakidején. - Gyorsan legyél túl rajta. Nem most van itt az ideje megbeszélni a dolgokat. Azt eddig kellett volna. Partnered reakciói - Minél elszántabbnak és határozottnak tűnsz, annál hamarabb túljutsz rajta. Annál hamarabb fogja a partnered az adást, hogy game over. - Ha a volt párod vitázni akar, használd a megakadt lemez taktikát. Ne hagyd magad bevinni az erdőbe, mint a hülye gyerek, fújjad csak a Te verziódat. Például: Te: Sajnálom, vége. Ő: Szóval, már nem szeretsz? Te: Nem arról van szó, hogy szeretlek-e vagy sem, hanem hogy ez a kapcsolat már nem felel meg nekem, ezért vége. Ő: Mit tettem, miért van vége? Te: Mert azt érzem, hogy ez a kapcsolat már nem felel meg nekem, ezért van vége. - Ha belemész a vitába, elképzelhető, hogy a partnered a végén még bebizonyítja, hogy nem is akarsz szakítani. - Testbeszéded támassza alá a mondandódat. Viselkedj határozottan. Ne látsszál kétségbeesettnek és bizonytalannak. - Mi, nők, különösen utálunk megbántani valakit, és fájdalmat, szomorúságot okozni. De a szakítás ilyen: fájdalmas. Majd megvigasztalódik idővel a kedvesed, és talál valakit, akivel boldog lesz. Mint ahogy Te is idővel boldog leszel valaki mással. - Állj ellen a kísértésnek, hogy meg akard vigasztalni az expasidat. Az ő viselkedéséért és az ő érzéseiért nem Te vagy a felelős. Nem a Te feladatod megszüntetni a dühét vagy fájdalmát.

7 Hogyan éld túl a szakítást? 11/7. - Készülj fel arra is, hogy van olyan pasi, akin nem látszik csalódottság, hanem elfogadja a helyzetet és továbbsétál. Ez lehet egy játszma is, amikor színlelt a közömbösség, és azért van, hogy rögtön visszakozni kezdjél. Hisz általában az kell, ami nem lehet a miénk. Nehogy az legyen a vége, hogy bár Te szakítottál, a végén még Te könyörgöd vissza a kapcsolatot. - Bármikor, ha meginognál, jusson eszedbe: hosszas mérlegelés után döntöttél úgy, hogy szakítasz, mert nem érezted jól magadat. Ez a Te döntésed, mert nem jó már Neked ez a kapcsolat. Saját reakcióid - Bár Te kezdeményezted a szakítást, előfordul, hogy szomorúság tör rád, megsiratod a kapcsolatodat, az elvesztett álmaidat. Valaminek a vége sokszor fájdalmas. Hiába volt borzalmasan rossz a kapcsolatod, mégis megviselhet, hogy vége. Ez elég gyakran megtörténik, túl leszel majd rajta idővel. Hogyan éld túl a szakítást? Először is hagyj elég időt magadnak a bánatra, a gyászra. Nyugodtan sírj, amennyit jólesik, a könnyeknek fájdalomcsillapító hatása van. Ne fojtsd el és ne tagadd le az érzéseidet. A fájdalomnak vannak szakaszai: 1. Tagadás Előfordul, hogy érzelmi sokként éled meg a szakítást. Ilyenkor látszólag nem fogod fel, mi történt, nem vagy szomorú, sőt, lehet akár jókedved is. Hát, ez nem szokott így maradni, elég hamar hatalmasat zuhanhat a hangulatod. 2. Önsajnálat Miért velem történnek ilyen dolgok? Miért nem jut a boldogságból? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések törnek elő belőled. Sírsz, zokogsz, belealszol a sírásba és sajnálod magadat. Elsiratod a kapcsolatodat, és sokszor más, korábbi veszteségeidet is (meghalt a nagymamád, elveszett a kutyád, stb.).

8 Hogyan éld túl a szakítást? 11/8. 3. Harag Hihetetlen indulatok ragadhatnak el, mérges, dühös és haragos vagy. Mindenért az exedet hibáztatod. 4. Bűntudat Most magadat hibáztatod. Hogy miért rontottad el, miért nem voltál jobb? Ha Te szakítottál, akkor okolod magad, hogy miért tetted, miért nem voltál megértőbb. Ha Téged hagytak el, akkor meg azért marcangolod magadat, hogy miért nem akadályoztad meg, hogy a dolgok így elromoljanak. Ilyenkor vagy a leginkább sebezhető és kiszolgáltatott. 5. Gyász Ekkor vagy a gödör alján, nagyon szenvedsz. Jó, hír, hogy ennél csak jobb lesz. 6. Elfogadás Kezdesz megnyugodni, beletörődni a történtekbe. Már nem látod annyira feketén a jövőt. 7. Elengedés Ekkor kezdesz igazából túl lenni a kapcsolatodon. Már nem kezdesz el sírni, ha rágondolsz, vagy ha meghallod a hangját. Már nem kavar fel, ha összefuttok. 15 jó ötlet, hogyan vészeld át 1. Ha rád tör a harag, ne fojtsd el. Nyugodtan vágj a falhoz dolgokat (ne értékeset és törékenyt), vagy üvölts egy hatalmasat. Ebben légy tekintettel a szomszédjaidra, és inkább menj el egy elhagyatott helyre ordítani. Ha jólesik, káromkodjál. Jól levezetheted a dühödet, ha elmész egy kickboksz aerobik edzésre, vagy beszerzel egy ilyen DVD-t otthonra. Minden rúgásnál és ütésnél odaképzelheted az exedet. A sport, a futás, biciklizés segít levezetni a dühödet és feszültségedet. Arra vigyázz, hogy a dühödet kontrolláld. Ha akkor ordítozol, mikor egyedül vagy, az elmegy. Ha a gyerekeid előtt, vagy elmész az exedhez, és vele, az nem okés. 2. Amikor haragszol, írj egy listát arról, hogy milyen szemét dolgokat tett Veled az exed. Írj le benne minden sérelmet. Aztán ezt a papírt jól tedd el. Ha majd rád tör a fájdalom, hogy vissza akarod csinálni az egészet, vissza akarod könyörögni magad, vagy megmondani, hogy tévedés volt, hogy szakítottál, akkor vedd csak elő ezt a listát. Olvasd csak el, emlékeztesd magad, milyen görény húzásai voltak az exednek. Mindjárt nem fog annyira hiányozni.

9 Hogyan éld túl a szakítást? 11/9. 3. Egyed a kedvenc ételeidet, nézzed a kedvenc műsoraidat, csinálj mindent úgy, ahogy mindig is szeretted volna, csak a párod miatt nem csináltad. Marina a szakítás után a kedvenc kajáit kezdte el megfőzni saját magának. Volt olyan köztük, amit már 3 éve nem evett, mivel az exe ki nem állhatta. Aztán a kedvenc sorozatait nézte esténként, amiket korábban azért nem látott, mert az exe inkább meccset kívánt nézni. 4. Jó ötlet kiírni a fájdalmadat. Vezethetsz naplót vagy blogot is. Sokszor segít rendbe rakni a gondolataidat, megfogalmazni az érzéseidet. Ha kiírod magadból, sokkal gyorsabban begyógyulhatnak a sebeid. 5. Megírhatod az érzéseidet a exednek is. Írhatsz akár több levelet is. Remekül segít kiengedni a gőzt. Egyre vigyázz: ezeket a leveleket egy olyan megbízható személynek add át, aki biztosan nem fogja postára adni, de Neked sem adja vissza addig, míg túl nem vagy az egészen. 6. Kényeztesd magadat. Egyél csokit (boldogsághormont termel). Vegyél egy forró fürdőt, vidd magaddal a kedvenc könyvedet. Aludj, és pihenj, amennyit jólesik. 7. Időnként jólesik kibőgni magadat. Vegyél elő egy filmet, ami érzelmes, szomorú, megríkat, és sírj. Nézegetheted a közös képeket, elolvashatod az jeit, sms-eit. Nosztalgiázhatsz. Vigyázz, jelölj ki egy idő intervallumot, mikor átengeded magad a bánatnak. Ez alkalmanként 1-1,5 óránál ne legyen több. Ennyi idő elég a szenvedésre, nem kell túlzásba esni. 8. Beszéld ki a bánatodat magadból. Ilyenkor jól jönnek a barátnők, de felnőtt családtag, munkatárs is együtt érző és megértő lehet Veled. Vigyázz, hogy ne terheld túl őket. 1-2 héten át végighallgatják a sírásodat, de több hónapon át már nem. Ha további segítségre van szükséged, akkor keress fel egy lelkipásztort, pszichológust, vagy csak egyszerűen mondd el a bánatod Istennek. 9. Mozdulj ki otthonról. Ha az ismerőseid hívnak valahova, menj el velük. Lehet, hogy semmi kedved elmenni bárhova is, de sokkal jobb bulizni egyet, mint otthon sírdogálni. 10. Legyen sok elfoglaltságod. Legyél tevékeny. Ne érjél rá mindig a történteken rágódni. Legyen időd pihenni is, de ne csak sírásból álljon a (szabad)időd. 11. A gyerekeid előtt tartsad magadat. Ne terheld őket (akármilyen okos, megértő tizenéves is a gyermeked) a problémáiddal. Nekik is nehéz feldolgozni a változást. Akkor sírjál, mikor elaludtak. Vagy kérj meg egy ismerőst, hogy vigye el magához őket egy hétvégére, hogy kisírhassad magadat.

10 Hogyan éld túl a szakítást? 11/ Ne keresd a kapcsolatot az exeddel. Ne hívd fel, amikor nagyon szenvedsz. Ha van olyan gondolatod, hogy vissza akarod szerezni, az csak akkor fog menni, ha már lelkileg rendben leszel. Sajnálatból, szánalomból nem fog beléd szeretni újra, sem a vonzalma nem fog feltámadni. Inkább hívj fel egy barátnőt, és engedd meg, hogy sikeresen lebeszéljen az exszel való találkozásról. felmondtak, nagyon el volt(ál) kenődve, aztán még jobb állása(od) is lett, mint volt? Pont így van a pasikkal is. Azért lett vége, mert az élet egy jobbat tartogat számodra. Inkább azon kezd el gondolkozni, hogy az új párod vajon már keres Téged, vagy még egy megromlott kapcsolatban vergődik? 13. Ne akarj bosszút állni. Sokszor fordítva sül el a dolog. Például elküldesz neki egy fényképet, amin szerelmeskedsz az új pasiddal, ő meg elküldi anyádéknak; vagy bemész hozzá és felgyújtod az ingeit, ő meg feljelent. Ha vannak gyerekeitek, ingatlanjaitok, vállalkozásaitok, akkor különösen fontos, hogy udvarias kapcsolatban maradjatok. A legnagyobb bosszút azzal fogod elérni, hogy túllépsz az emlékén, és jól érzed magad. Ha azt látja, hogy boldog vagy nélküle is. 14. Kutyaharapást szőrével. A megsebzett szívet semmi nem gyógyítja meg jobban, mint egy másik férfi rajongása. Ha nem is vagy kész egy új kapcsolatra, bókokat begyűjthetsz, flörtölhetsz. A lelkednek jót fog tenni. 15. Legyél pozitív. Nem történnek véletlenül dolgok. Lehet, hogy azt gondolod, hogy ilyen jó pasid soha nem lesz, és ilyen nagy szerelem sem lesz többet az életedben. Hidd el, lesz. Veled vagy ismerősöddel nem történt még meg, hogy Elég a szenvedésből! Egy idő után össze kell kapnod magad, és újra élni kezdened. Nem szomorkodhatsz, nem gyászolhatsz örökké. Lépj túl a pasi emlékén. Pakold össze a nálad maradt dolgait, tedd egy dobozba, és tüntesd el szem elől. A közös emlékeket is elpakolhatod egy időre. Ha több éves komoly kapcsolat, esetleg házasság szakadt meg, akkor max. 2 hónapot adj magadnak a bánatra, utána tovább kell lépni. Marhaság lenne évekig szomorkodni. Ha rövidebb kapcsolat volt, akkor még a 2 hónap is sok. Elég lehet a gyászra 2 hét, vagy akár 3 nap is. A felhők felett mindig sült a nap. Az élet még sok jót tartogat Neked. Ami nem öl meg, az megerősít. Te egy

11 Hogyan éld túl a szakítást? 11/11. túlélő vagy. Vár rád egy új szerelem, ami lehet (biztos), hogy még jobb is lesz, mint amilyen a mostani volt. A Hogyan éld túl a szakítást? szerzői jogvédelem alatt áll (az évi LXXVI. törvény a szerzői jogról - hatálya alá esik). Felhasználni, másolni, megosztani, sokszorosítani egészében vagy részletében csak a jogtulajdonos írásbeli engedélyével lehetséges. Jogtulajdonos: Varga Kata és a NőiTitkok.com

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! 10/2. Képzeld el ezt a szituációt: Megismerkedtél egy nagyon vonzó pasival. Úgy érezted magad vele, mintha már ezer éve ismernétek egymást.

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

3 idegesítő férfiszokás A távirányító össze-vissza kapcsolgatása Sosem kér segítséget, ha eltéved Nem hajtja vissza a WC ülőkét, vagy széjjel pisil

3 idegesítő férfiszokás A távirányító össze-vissza kapcsolgatása Sosem kér segítséget, ha eltéved Nem hajtja vissza a WC ülőkét, vagy széjjel pisil 3 idegesítő férfiszokás A távirányító össze-vissza kapcsolgatása Sosem kér segítséget, ha eltéved Nem hajtja vissza a WC ülőkét, vagy széjjel pisil 3 idegesítő férfiszokás 6/2. Nem csak testi vonásokban,

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111 TARTALOM Köszönetnyilvánítás 7 Előszó 9 Bevezetés (később nem ismétlődő információk) 11 I. Csajozás, avagy ismerkedési és hódítási alapismeretek 19 I.1. Belső világod 20 I. 1. A. Küzdd le a félelmeidet!

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje 173 Ecsédi Edit A diákok megismerése Az Egyéni Fejlődési Terv alkalmazásának tapasztalatai A Dobbantó program egyik fontos

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek?

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Tudod, az úgy van próbált Verena beszélgetést kezdeményezni Alexandrával a reggelinél. Nyújtotta a szavakat, nem nagyon tudta, hogyan mondja meg négyéves kislányának,

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11 Bevezetés Az A férfiak a Marsról, a nôk a Vénuszról jöttek címû könyv szerzôjeként gyakran hallok sikeres szerelmi történeteket egyes emberektôl vagy éppen szerelmespároktól. Gyakorlatilag szinte egyetlen

Részletesebben

Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy

Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy Az emberek kérdezik, hogyan készüljenek fel a gazdasági összeomlásra? Honnan a fenéből lehet tudni, hogyan készüljek fel a gazdasági

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

SORSZÁM: OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Kérdőív végzős szakiskolások számára 2010

SORSZÁM: OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Kérdőív végzős szakiskolások számára 2010 OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET 1051 Budapest, Dorottya u. 8. SORSZÁM: Kérdőív végzős szakiskolások számára 2010 MEGJEGYZÉS: EZT AZ OLDALT A KÉRDEZŐBIZTOS TÖLTI KI! Település:... Az iskola neve:...

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Aranyi Ágota Vikár Béla Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, dr. Pándi Ottó a Dr. Kolozs Gergely Egészségügyi Centrum intézményvezetője

JEGYZŐKÖNYV. Aranyi Ágota Vikár Béla Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, dr. Pándi Ottó a Dr. Kolozs Gergely Egészségügyi Centrum intézményvezetője Dunavecse Város Önkormányzati Képviselő Testület Oktatási és Szociális Bizottsága 55-13/2012 JEGYZŐKÖNYV Készült: az Oktatási és Szociális Bizottság 2012. december 19-én, 14 30 órakor kezdődő ülésén. Az

Részletesebben

Segítség a család lelki növekedéséhez

Segítség a család lelki növekedéséhez Segítség a család lelki növekedéséhez Hogyan válhatnak családi áhítataink a meghittség, a közösség és a szeretet különös pillanataivá? Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből

Részletesebben

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos):

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): 4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): A kiutazásban ludas pasijainkról itt írunk, nem a szexben! Két külön dolog, ugyanis nekik nem sok közük volt a mi kinti életünkhöz,

Részletesebben

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi I. A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi értelme ennek az unalmas hímzésnek! A mamának már

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

T I P P E K V E Z E T O K N E K

T I P P E K V E Z E T O K N E K S T Í L U S T I P P E K V E Z E T O K N E K 7 TÁSKAVÁLASZTÁSI ARANYSZABÁLY ami segít felturbózni a munkahelyi imidzsedet (és az önbizalmadnak is szárnyakat ad) Milyen táskát hordasz? És mit gondolsz, milyen

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

Személyes Eredményességi Tréning Szet

Személyes Eredményességi Tréning Szet Személyes Eredményességi Tréning Szet Munkafüzet VAGYOK VALAKI A változtatás kulcsa Én : 1. Ki vagyok én? saját személyiségem feltérképezése 2. Párkapcsolatom 3. Munkám, hobbym 4. Anyagi tisztánlátásom

Részletesebben

Amint ment, mendegélt egy nagy királyi városon keresztül, meglátta a folyosóról a király a nagy betűket s leküldte inasát, hogy nézné meg, mi van

Amint ment, mendegélt egy nagy királyi városon keresztül, meglátta a folyosóról a király a nagy betűket s leküldte inasát, hogy nézné meg, mi van Százat egy ütéssel Egyszer volt, hol nem volt, volt a világon egy mesterlegény, kinek se égen, se földön nem volt egyebe egy rongyos garasánál. Elindult ő vándorolni. A mint ment, mendegélt hegyen völgyön

Részletesebben

Felkészülés ( Bevezetés (

Felkészülés ( Bevezetés ( A Jó Hír Bibliatanulmányok kérdéseket tartalmaznak evangelizációs házi csoportok számára (Glad Tidings Bible studies contain questions for evangelistic house meetings.) Bevezetés ( Biztos van olyan ember,

Részletesebben

AU PAIR? Miért ne?! Lélekemelő és tanulságos szösszenet két sokdiplomás gyermekfelvigyázó tollából! Olvass, nevess, sírj velünk!

AU PAIR? Miért ne?! Lélekemelő és tanulságos szösszenet két sokdiplomás gyermekfelvigyázó tollából! Olvass, nevess, sírj velünk! AU PAIR? Miért ne?! Lélekemelő és tanulságos szösszenet két sokdiplomás gyermekfelvigyázó tollából! Olvass, nevess, sírj velünk! Írta és rendezte: leendő dr Ádám Tímea & leendő dr Molnár Diána 1 Belső

Részletesebben

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára?

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? 1. oldal Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? Nagy Erika, 2013 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI.

Részletesebben

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek Lekció: Lk. 15.1-3, 11b-32/Textus: Péld. 4.1-6, 17.6, 20.29, 13.24, 19.18, 23.13-16, 20.11, 22.6, 17.21, 17.25, 19.13, 20.20-21 2013. okt. 13. A bölcsesség otthon.

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK MEGJELENIK A HÓNAP UTOLSÓ VASÁRNAPJÁN 2013. JÚNIUS 29. Alapítva: 2003. XI. évfolyam VI. szám SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK 2. OLDAL VISSZAPILLANTÓ 5. OLDAL SZENT MÓNIKA 3. OLDAL KEDVES CSALÁDOK 6. OLDAL

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

DR. TÓTH AND RÁS. Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat?

DR. TÓTH AND RÁS. Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat? DR. TÓTH AND RÁS Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat? DR. TÓTH AND RÁS Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat? Vevõszerzés kisvállalkozásoknak Dr. Tóth András JÓMÓDÚAK KÖNYVTÁRA 5. Szerkesztõ: Balogh-Czoller

Részletesebben

Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi

Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi üléséről. Ülés helye: Jászszentlászló

Részletesebben

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24.

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Nem lenne tanár, és azt is elmondja, miért nem. - Kipróbálná magát külföldön, de imád magyarul énekelni. - Interjú Molnár Ferenc Caramellel cigányságról, kirekesztésrõl,

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET gyerekeknek Ferrádi Hádi, a kis versenyautó Ismersz olyan meséket, amiben versenyautók vagy sportkocsik szerepelnek? Ismered például Villám McQueent?

Részletesebben

17 stratégia a biztonsági pénztartalék képzéséhez, és miért kritikusan fontos ez?

17 stratégia a biztonsági pénztartalék képzéséhez, és miért kritikusan fontos ez? 1 / 5 2013.05.13. 11:12 A közösségről Bemutatkozás Kapcsolat Partnereink Kezdőlap Blog Cikkek Videók Idézetek Fórum Jótékonyság Jelentkezz a csapatunkba! Címlap» Cikkek 17 stratégia a biztonsági pénztartalék

Részletesebben

Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2011/1. számában! 2011. február 15.

Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2011/1. számában! 2011. február 15. Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2011/1. számában! 2011. február 15. - Maga mióta dolgozik a cégnél? - Mióta megfenyegettek, hogy kirúgnak. Sok szeretettel köszöntök mindenkit a 2011.

Részletesebben

Azért, mert életben vagy, nem jelenti azt, hogy ÉLSZ!

Azért, mert életben vagy, nem jelenti azt, hogy ÉLSZ! Azért, mert életben vagy, nem jelenti azt, hogy ÉLSZ! Hegedüs Erika coach, életvezetési tréner 2013. szeptember 28. CoachOK Szakmai Szövetség Mindannyiunk életében jönnek olyan események, amikor szembesülnünk

Részletesebben

A hipnotikus prosi. Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást!

A hipnotikus prosi. Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást! A hipnotikus prosi Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást! Még itt vagy? Akkor hadd mutassam meg, hogy mitől válik érdekessé, eldobhatatlanná egy prosi,

Részletesebben

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt,

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt, II. fejezet [...] Legyél az esernyőm, Óvj a széltől, és ha mégis elázom, Te legyél az égen a Nap, Te melegíts át, ha néha fázom! Én meg olyan leszek hozzád, mint a gazdájához a véreb Amikor először láttam

Részletesebben

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília Újpest-Belsőváros 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja Juhász Emília TANÉVZÁRÓ Alapige (textus): Ef 6,1-4; 6,10 Olvasandó (lectio): Péld 3,1-18 Heidelbergi Káté*: XXI. ÚRNAP (*Olvasható a szolgálat végén)

Részletesebben

Karácsony A szeretet ünnepe?

Karácsony A szeretet ünnepe? A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 12. szám 2009. december Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Karácsony A szeretet ünnepe? Ha az autók

Részletesebben

Szép dolog a család! Hogyan legyen jó? Hasznos tanácsok mindennapi életünkhöz

Szép dolog a család! Hogyan legyen jó? Hasznos tanácsok mindennapi életünkhöz Szép dolog a család! Hogyan legyen jó? Hasznos tanácsok mindennapi életünkhöz 1 Ha bizonytalannak látom gyermekem fejlődését, kihez fordulhatok? Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány H-8000 Székesfehérvár,

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

2012. Május ANGYALKERTI HÍRMONDÓ

2012. Május ANGYALKERTI HÍRMONDÓ 2012. Május ANGYALKERTI HÍRMONDÓ KATICA Mennyi, mennyi minden. Annyi minden történt mostanában. Áprilist zártuk a kiállítással, utána készültünk az anyák-napjára nagyon ügyesek voltak, 11-én pénteken délelőt

Részletesebben

BOKROS LAJOS. A GAZDASAGROL GYERmEKekNEK. Mivel fizetünk? Mi az az adó? Mit csinál egy bank? Miért van munkanélküliség?...

BOKROS LAJOS. A GAZDASAGROL GYERmEKekNEK. Mivel fizetünk? Mi az az adó? Mit csinál egy bank? Miért van munkanélküliség?... Illusztrációk: Kozak Kata / mesélő: BOKROS LAJOS Mivel fizetünk? Mi az az adó? Mit csinál egy bank? Miért van munkanélküliség?... Csak néhány kérdés azok közül, melyekről a Pénzkérdés című füzetben könnyed,

Részletesebben

Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN

Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN 1 Újpest-Belsőváros 2008. 03. 02. Juhász Emília Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN Olvasandó (lectio): 2 Móz 13,1-10 Alapige (textus): 2 Móz 13,8-9 És mondd el fiaidnak azon a napon: Amiatt történik

Részletesebben

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Amióta én vagyok a fõigazgató, kell, hogy látsszon az, hogy nagyobb rend van. Ez szép lassan

Részletesebben

FEJSZÁMOLÁS A TÍZEZRES SZÁMKÖRBEN A KÉTJEGYŰEKKEL ANALÓG ESETEKBEN. AZ ÖSSZEADÁS ÉS KIVONÁS MONOTONITÁSA. 5. modul

FEJSZÁMOLÁS A TÍZEZRES SZÁMKÖRBEN A KÉTJEGYŰEKKEL ANALÓG ESETEKBEN. AZ ÖSSZEADÁS ÉS KIVONÁS MONOTONITÁSA. 5. modul Matematika A 4. évfolyam FEJSZÁMOLÁS A TÍZEZRES SZÁMKÖRBEN A KÉTJEGYŰEKKEL ANALÓG ESETEKBEN. AZ ÖSSZEADÁS ÉS KIVONÁS MONOTONITÁSA 5. modul Készítette: KONRÁD ÁGNES matematika A 4. ÉVFOLYAM 5. modul FEJSZÁMOLÁS

Részletesebben

Jarabin Kinga. Kedves Olívia!

Jarabin Kinga. Kedves Olívia! Jarabin Kinga Kedves Olívia! Kedves Olívia! Mire levelem megérkezik hozzád, már biztosan újra nyugodt leszek és békés, de most pipa vagyok, haragos és mérges! Már megint hadat üzent nekem az a makacs és

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR

SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR Beszélgetés Majoros Márta szociálpszichológussal, narkológussal mélypont SORSRONTÓ SZENVEDÉLYEK A dohányzás, az alkohol, a kémiai szerek használata után a játékfüggõség

Részletesebben

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból?

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból? Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk

Részletesebben

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials Tanulj meg angolul 6 hó alatt az IMPREVOval! Essentials Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék 2. Miért született meg ez az Ebook? 3. Miért éppen 6 hó? 5. hogyan használjam az IMPREVOt? 11. 200 os ütemterv

Részletesebben

Pódiumbeszélgetések A 2014 október 21-ei Dr. Barát Gáborral lefolytatott szakmai disputa vitájában elhangzottak tézis-szerű Összefoglalója

Pódiumbeszélgetések A 2014 október 21-ei Dr. Barát Gáborral lefolytatott szakmai disputa vitájában elhangzottak tézis-szerű Összefoglalója Pódiumbeszélgetések A 2014 október 21-ei Dr. Barát Gáborral lefolytatott szakmai disputa vitájában elhangzottak tézis-szerű Összefoglalója - Amikor megterveztük ezt a Szakmai disputát, akkor úgy látszott,

Részletesebben

Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed?

Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed? Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed? Horváth Zoltán Cashflow Mérnök 2008 Kimberley Group Kft. Minden jog fenntartva. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Library-t, amiért engedélyezte,

Részletesebben

UGYE JÓ ITT? Amikor a vér szava helyett a szeretet szava dönt

UGYE JÓ ITT? Amikor a vér szava helyett a szeretet szava dönt 2004 Herbut Anikó UGYE JÓ ITT? 1. díj Amikor a vér szava helyett a szeretet szava dönt Megrázó olvasmányélményt jelentett számomra Micaela von Marcard A rokokó, avagy kísérlet az emberi szíven című alkotásával

Részletesebben

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21 Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza IZSÁK FELESÉGET KAP Lekció: 1Mózes 24,1-21 Alapige: 1Mózes 24,7 Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom

Részletesebben

1. rész A TÜRELEM RÓZSÁT TEREM. TÉNYLEG.

1. rész A TÜRELEM RÓZSÁT TEREM. TÉNYLEG. 1. rész A TÜRELEM RÓZSÁT TEREM. TÉNYLEG. Az interneten nagyszerű férfire akadni szinte művészet. Művészet, amely megtanulható. A levelek, amiket kapni fogsz tőlem, ebben adnak neked azonnal használható,

Részletesebben

A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja

A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja XII. évfolyam 15,-Sk 4. szám 2006/ 2007 A Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákjainak független lapja Tartalom 2- Kedves Diáktársaim! 3- Gondolataim és érzéseim 4- Fényképezkedés 5- Egy kis mosi sosem

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

Pár szóban a novella létrejöttéről:

Pár szóban a novella létrejöttéről: Pár szóban a novella létrejöttéről: A Heléné Cixous-pályázatot a Feldmár Intézet Nők Iskolája alapította. A pályázat feltételeit Feldmár András fogalmazta meg...a nyertes pályázatoktól őszinte, magas színvonalú,

Részletesebben

Én akarom, így akarom, most akarom!

Én akarom, így akarom, most akarom! 2 fotók: Belényesi Tímea (http://timeabelenyesi.blogspot.com) Én akarom, így akarom, most akarom! Kisnémet Mónika Kedves OlvasóIM! Ahogy azt az augusztusi számban ígértem, a szeptemberi megjelenést a dackorszak

Részletesebben

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás 172 II. rész Kortársnyomás H úzd meg a határt Minden kategórián belül húzd alá azt az állítást, ami legjobban kifejezi a saját meggyőződésedet. Amelyikről úgy gondolod, hogy legjobban összefoglalja azt,

Részletesebben

El camino A zarándokút. 1. állomás

El camino A zarándokút. 1. állomás 1. állomás Ennek a zarándokútnak az alapjai nagyon sok régi katedrális falára fel van vésve, de nem úgy, mint egy labirintus, hanem mint egy egyszerű út. Nincsenek benne kijárat nélküli zsákutcák. Az emberek

Részletesebben

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Az Úr Jézus példázatai A két adós Olvasd

Részletesebben

KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16.

KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16. 1 KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16. Alsó tagozat Meghirdetjük idei pályázatainkat, melyekre várjuk alkotásaitokat. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a pályázatok piszkozatát az iskolában, Nektek kell megírnotok! Később,

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7 Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTEN IGAZI CSODÁJA Lekció: 2Királyok 4,1-7 Alapige: 2Királyok 4,1-2 Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott

Részletesebben

MILYEN A JÓ PROJEKTMENEDZSMENT

MILYEN A JÓ PROJEKTMENEDZSMENT MILYEN A JÓ PROJEKTMENEDZSMENT Aki házat épített vagy felújított úgy, hogy nem lépte túl a tervezett költségeket, időben elkészült, ráadásul az elképzelt minőségben, az átesett első projektmenedzseri munkáján.

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV 1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2011. 01. 24-én 14:00 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást

Részletesebben

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje.

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje. Kérdés: Mit jelent az, hogy a mostban élni? Válasz: Nem a múltban élést jelenti. Nem a múltban élést, ahol negatív blokkok, negatív gondolatok, negatív érzelmek, félelmek, negatív programok, babonák, negatív

Részletesebben

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Szentségek vételére felkészítő kiadvány. Kiadja: Szent József Plébánia. Cím: 8800 Nagykanizsa Ady E. 15. Felelős kiadó és szerkesztő: Váron István. E-mail: varonistvan@gmail.com

Részletesebben

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor NAGYSZOMBAT AZ ÚR AKARATA SZERINT Ézs 53, 9-12 És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot,

Részletesebben

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE Szeretettel köszöntelek kedves Olvasó! 2015. XI / 31. szám November hónap - érzésem szerint - a letisztulást, az átláthatóságot, és az elcsendesedést hozza el számunkra, amire szükségünk is van, hiszen

Részletesebben

Különleges helyzetek

Különleges helyzetek Különleges helyzetek Jövedelem nélküli idõszak Egy személy vagy család számára ez az idõszak a legnehezebb. Ha azonban alkalmazod életedben a témáról tanultakat, akkor nagy valószínûséggel ilyen helyzetbe

Részletesebben

Mi a virtuális valóság?

Mi a virtuális valóság? VIRTUÁLIS VALÓSÁG - KERESZTYÉNYSÉG Kol 2,20-23 Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemei számára, miért terhelitek magatokat olyan kötöttségekkel, amelyek csak az e világ szerint élőkre kötelezők:

Részletesebben

tengerparton voltak - NEM látták a hajókat! Amit nem ismerünk, az nincs. Amit nem tudunk elképzelni, azt nem látjuk.

tengerparton voltak - NEM látták a hajókat! Amit nem ismerünk, az nincs. Amit nem tudunk elképzelni, azt nem látjuk. Gyerekpénzügyek Gyerekpénzügyek Életrevaló Gyerek 2 Mai világunkban sok gyerek már az előtt eladósodik, mielőtt egy fillért is keresett volna! Keresete még nincs, de havi rezsije már van, ami a mobiltelefon-számlájából,

Részletesebben

A betegek tanítvánnyá tétele

A betegek tanítvánnyá tétele január 25 31. A betegek tanítvánnyá tétele A lecke rövid áttekintése ALAPIGE: Máté 15:30-31 A TANULÓ CÉLJA: Tudni: A betegség kéretlen látogató, az viszont jó lehet, hogy a betegek gyakran nyitottabbá

Részletesebben

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11.

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11. 2. tanulmány A Fiú július 5 11. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 7:13-14; Máté 11:27; 20:28; 24:30; Lukács 5:17-26; János 8:58 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem

Részletesebben

www.lovegodgreatly.com

www.lovegodgreatly.com Copyright 2014 by Angela Perritt & Amanda Buhler kizárólag A Szeresd Nagyon Istent csoport felhasználására! A Szeresd Nagyon Istent anyagai ingyenesek gyülekezeti és személyes használatara, amennyiben

Részletesebben

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek,

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába. Máté 18:3 (Károli Gáspár fordítása) Prológus Angyalok az Arby s-ban

Részletesebben