A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza"

Átírás

1 Baján csobbant a csapat Megyedöntőn jártak A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Január 8-án a vizek városában Baján rendezték meg a Diákolimpia megyei döntőit, ahol az igazolással nem rendelkező amatőr úszók versenyeztek egymással. A megyei fináléban Kecskemét, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Kalocsa, Baja és még számos település diákjai álltak rajtkőre, ahol a mieink a következő eredményeket érték el. Az I. korcsoport (2000- ben vagy annál későbbi születésűek) 50 m gyors: Varga Bence 4., Tóth Ernák 5. A lányoknál 50 m gyors: Busa Barbara 8., Katona Petra 9., Dienes Dominika 10. II. korcsoport ( es sz.) 50 m gyorson Matos Balázs 4., háton 3.; Fekete Mátyás mellen 6. Lányok: 50 m gyorson Tóth Mikolt 7., Busa Dóra 9., Hirsch Eszter 13; mellen Busa Dóra 4., Hirsch Eszter 13. III. korcsoport ( es sz.), 100 m gyorson és háton Tamás Cintia elsőként csapott célba, míg Körmöczi Flóra ugyanitt gyorson 2., háton 3. IV. korcsoport ( ös sz.), 100 m mellen Korsós Anna nem talált legyőzőre, gyorson pedig második; Oláh Bettina gyorson 3.; Nagy Milán mellen 4., gyorson 6. helyen zárta a versenyt. Fiataljaink a Kalocsai Úszó Egyesület tagjai, Busa Attila, Tompai Gábor és Mezei Gabriella tanítványai, ám ezúttal iskoláik színeiben indultak. A megyebajnoki címet elhódító

2 Tamás Cintia és Korsós Anna továbbjutott a februári országos döntőre, amelyet 15-én Székesfehérvárott rendeznek. Busa Attila tanítványai addig teljes gőzzel készülnek a megmérettetésre a szekszárdi uszodában, mivel a kalocsai, karbantartási munkálatok miatt zárva tart Székesfehérvárott döntőztek Február 15-én vasárnap Székesfehérvárott rendezték meg a Diákolimpia amatőr (igazolással nem rendelkező úszók), úgynevezett B -csoportos döntőjét. A Kalocsai Úszó Egyesület versenyzői közül ketten, akik ezúttal iskolájukat, az Eperföldi Általános Iskolát képviselték, a bajai megyei fináléból kvalifikálták magukat az országos döntőbe. Mindketten Busa Attila tanítványai, eredményeik a következők. Tamás Cintia a III. korcsoport ( es születésűek) versenyében a 100 m-es gyorsúszásban 1:18,14 perces idővel a 12. helyen végzett. A 100 m-es hátúszás fináléjában 1:28,75-ös idővel a 9. helyen zárta a versenyt. Korsós Anna a IV. kcs. ( ös sz.) 100 m-es mellúszás döntőjében a dicséretes hatodik helyen csapot célba, ami az utóbbi évek egyik legjobb kalocsai úszóteljesítménye. Tiszakécskén jártak úszóink Április 9-én rendezték Tiszakécskén a Termál kupa elnevezésű meghívásos úszóversenyt.

3 A Kalocsai Úszó Egyesület 17 fővel képviseltette magát ezen a versenyen. Az elmúlt évek legeredményesebb lány úszói ismét bebizonyították, hogy nem véletlenül kapták meg a címet, hiszen legnagyobb örömünkre Korsós Anna (1995) és Tamás Cintia (1996) többször is együtt állhattak a dobogón. Anna 2 arany és egy bronzéremmel gazdagította a csapatot. A hátúszásban nyújtott teljesítménye, technikai fölénye még az országos versenybírókat is lenyűgözte. Cintia kiváló teljesítménnyel egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Anna emellett ötödikként ért célba az 50 méteres pillangóban, Cintia pedig mellúszásban negyedik, pillangón a hatodik helyet szerezte meg. Nagy öröm volt, hogy az élete első versenyén induló Szabó Vivien (2001) a versenyláz ellenére, több másodpercet javítva úszta meg eddigi legjobb idejét. Nagyon nehéz helyzetben volt Matos Balázs (1998) és Hirsch Eszter (1999), akik két évvel idősebbek között tudtak indulni. Balázs így is ötödikként ért célba rekordidőkkel gyorsúszásban és hátúszásban egyaránt. Mindkét versenyszámban 1996-ban születettek előzték csak meg. Eszter az elmúlt hónapokban javuló formáját hozva szenzációsan úszott. Tóth Ernák (2002) gyorsúszásban negyedikként, mellúszásban pedig hatodikként végzett, ezzel is értékes pontokat szerezve a kalocsai csapatnak. Tóth Mikolt (1998) gyorson negyedik, pillangón pedig ötödik lett. Nagy Milán (1995) és Pusztai Éva (1992) is a hatodik helyen zárta az 50 méteres gyorsúszást. Nagy csatában, mindössze 0,5 másodperccel csúszott le a dobogóról a Nagy Milán, Varga Bence, Fekete Mátyás, Tóth Ernák összeállításban szereplő fiú vegyesváltónk. A lányok, Korsós Anna, Tamás Cintia, Hirsch Eszter és Tóth Mikolt, ebben a versenyszámban a dobogó harmadik fokára állhattak. A versenyzőknek és edzőiknek, Busa Attilának és Tompai Gábornak gratulálunk. Köszönet nekik, valamint a lelkes szülőknek, akik segítették a versenyzőket. Meglepetésszerű javulás az úszóknál Április 18-án került sor a II. EMEL Kupa úszóversenyre Baján. Úszóink minden elvárást felülmúltak. A megmérettetésen 14 egyesület kiválóságai álltak rajthoz. A népes mezőnyben

4 több külföldi egyesület is képviseltette magát.a nyolc kalocsai versenyző közül Busa Dóra (1998) volt a legeredményesebb, aki idei első versenyén 13 másodpercet javítva 100 méteres mellúszásban, a dobogó harmadik fokára állhatott. Matos Balázs (1998) a tavalyi csuklótörése miatti majd 4 hónapos kihagyás után szenzációs időket úszva ért célba, megmutatva, hogy a javulásnak még nincs vége. Balázs 100 méter hátúszásban mindössze 0,8 másodperccel maradt le a dobogóról. Tóth Mikolt (1998), legalacsonyabb versenyzőnk 100 méter gyorson és 100 méter háton is a legnagyobb lett, hiszen mindkét versenyszámban több mint 10 másodpercet javítva küzdötte magát a legjobb hat közé. Meglepetés volt Busa Barabara (2001) kiváló szereplése, aki a múlt heti versenyéhez képest 4 másodpercet javítva az 50 méteres mellúszásban, negyedikként ért célba. Katona Petra (2001) 50 méteres gyorsúszásban meglepően nagyot javított időeredményén, ezzel hatodik lett. Tóth Ernák (2002) a múlt heti versenyen úszott idejét gyorsúszásban és mellúszásban is megjavította. Emellett hátúszásban is rajthoz állt. Két hatodik és egy ötödik helyet sikerült elérnie. Hirsch Eszter (1999) 100 méter mellúszásban és 100 méter gyorson állt rajthoz. Több mint hat másodpercet javítva eddigi legjobb idején remek eredményt ért el. Az edzők úgy látják, hogy Eszter fegyelmezett edzésmunkája, koncentrációja a jövőben hatalmas javulást fog eredményezni. Réfy Stefánia (2000) az 50 méteres mellúszásban 3 másodpercet javított a Tiszakécskén úszott idejéhez képest. Köszönjük Tompai Gábor és Busa Attila edzők munkáját, akik összeszokott párosként vezénylik le az edzéseket, s kihozzák a fiatalokból a legjobb eredményeket, biztosítva folyamatos fejlődésüket. Külön köszönet Tóth Zoltánnak, aki lelkes szülőként azonnal segített, hogy a gyerekek eljuthassanak a versenyre. A versenyzőknek gratulálunk és további szép sikereket kívánunk A II. Kuchinka Emlékverseny Május 24-én, Kiskunfélegyházán versenyeztek a Kalocsai Úszó Egyesület fiataljai. Idén az első szabadtéri verseny próbára tette a fedett medencéhez szokott sportolókat. A szeles, hűvös időjárás okozta nehézségek miatt nem sikerült felvenni a verseny ritmusát. A körülményeknek köszönhetően nem ez volt az úszók legeredményesebb versenye, ám ennek ellenére három dobogós helyet is sikerült elérni az igazán népes és kifejezetten erős mezőnyben, ahol a dunaújvárosi, szegedi, bajai és hatvani nagy csapatok is jelen voltak.

5 Három versenyzőnknek is sikerült a dobogó harmadik fokára küzdenie magát. Busa Dóra 66 méteres mellúszásban, Tóth Mikolt 66 méter hátúszásban, Tamás Cintia 100 méter hátúszásban vívta ki a bronzérmet. Gratulálunk nekik. A gyerekek felkészítése és edzése tovább folytatódik, hiszen a június elején megrendezésre kerülő csongrádi és a nemzetközi Harkány Kupára készülnek. Mozgalmas hétvége az úszóknál A Kalocsai Úszó Egyesület fiataljai különösen mozgalmas hétvégén vannak túl, hiszen két versenyen is részt vettek. Szombaton Csongrádra látogattak, ahol remek teljesítményt nyújtottak. Tóth Ernák (2002) 50 méteres gyorsúszásban a dobogó második fokára állhatott. Busa Barbara (2001) és Fekete Mátyás (1999) az 50 méteres mellúszásban a harmadik helyen végeztek. Hirsch Eszter egy karcsapással maradt le a dobogóról, de Dienes Dominika, Szabó Vivien és Katona Petra is szépen szerepelt. Vasárnap négy úszó képviselhette a csapatot a XXV. Harkány Kupa Nemzetközi Úszóversenyen. A magas szintű és színvonalú rendezvényre nagy létszámú versenyző

6 érkezett a környező országokból is. A nagyobb egyesületek profi úszókat, országos bajnokokat is rajthoz állítottak, így sajnos nem sok esélyünk maradt arra, hogy érmeket szerezzünk, de úszóinknak így sem kellett szégyenkezniük az eredmények miatt. Korsós Anna, Tamás Cintia, Matos Balázs, és Tóth Mikolt felvette a versenyt a többiekkel. Kimagasló úszással és nem várt léptékű javítással Matos Balázs érte el a legjobb eredményt, és lepte meg edzőjét is, hiszen 50 m-es medencében döntötte meg az eddigi legjobb (25 m-es medencében úszott) idejét, 50 méteres gyors és hátúszásban. A versenyzőknek és edzőiknek gratulálunk és további szép sikereket kívánunk! Két úszóverseny, 19 érem A Kalocsai Úszó Egyesület két versenyen is részt vett az elmúlt két hétben. Mindkét verseny nagy kihívás elé állította a sportolókat, hiszen Tisza-földváron 17 egyesület 289 versenyzője állt rajthoz, Csongrádon pedig 10 egyesület 145 indulója várta a megmérettetést. Tiszaföldváron az időjárás is nehezítette a kezdést, ugyanis hideg és eső várta az úszókat, ezért az edző úgy döntött, hogy csak szárazföldi bemelegítést tart, az esetleges megfázások elkerülése miatt.

7 A nehéz körülmények és a nagy létszám ellenére Tóth Ernák (2002) gyorsúszásban, Korsós Anna (1995) mell és pillangóúszásban is a dobogó harmadik fokára álhatott, de meg kell említeni Matos Balázs (1998) 4 és 2 másodperces javítását 100m gyors, illetve hátúszásban. Remekül úszott még Tamás Cintia (1996) és Tóth Mikolt (1998) is. Busa Dóra (1998), Szabó Vivien (2000), Busa Barbara (2000), Dienes Dominika (2000) és Katona Petra (2000) is remekelt, ők is az első 10 között végeztek. Ezek után egy hét maradt az apróbb hibák javítására, valamint a csongrádi versenyre való felkészülésre, ahol az időjárás is kegyes volt hozzánk, s ez meg is hozta a remélt javításokat. Minden elképzelést felülmúlva összesen 16 dobogós helyezést és két kupát sikerült begyűjteni. Tóth Ernák (2002) 100m gyorsúszásban, 50m hátúszásban, 50m mellúszásban és 50m pillangóúszásban is az első helyen végzett. Matos Balázs (1998) 100m gyorsúszásban első, 50m hátúszásban második lett. Szabó Vivien (2000) 50m hátúszásban és 50m mellúszásban is másodikként ért célba. Katona Petra (2001) 100m gyorsúszásban, 50m hátúszásban, és 50m pillangóúszásban is harmadik lett. Hirsch Eszter (1999) 100m gyorsúszásban, 50m hátúszásban és 50m mellúszásban egyaránt a harmadik helyen zárta a versenyt. Busa Barbara (2001) 50m mellúszásban harmadik lett. Réfy Stefánia (2000) 50m mellúszásban harmadik helyen végzett. A verseny legeredményesebb fiú úszója kupát Tóth Ernák és Matos Balázs megérdemelten vehette át. A legnagyobb meglepetést Szabó Vivien (2000) okozta, aki alig három hónapja kezdett bele a mindennapi edzésekbe, és nem várt gyorsasággal fejlődött. Reméljük így lesz ez a jövőben is. Kiváló eredménnyel ért célba még Dienes Dominika (2000), aki szintén nagy reménységünk. Nem vallott szégyent az 1998-as évjárat sem, azaz Tóth Mikolt és Busa Dóra, akiknek több Honvédos versenyzővel kellett megküzdeniük. Minden versenyzőnek gratulálunk, de tudjuk ez a siker nincs ingyen, hiszen egész nyáron napi két edzésen vesznek részt a gyerekek, és minden alkalommal több ezer métert kell leúszniuk. Kitartást és sok sikereket kívánunk nekik!

8 Az úszóversenyek hétvégéje A Kalocsai Úszó Egyesület versenyzői két nagyszabású versenyen is részt vettek szeptember első hétvégéjén. Nemzetközi Sprintverseny Harkány (szeptember 5. szombat) A Kalocsai Úszó Egyesület Tompai Gábor edző vezetésével indult a rangos versenyen, ahol 21 hazai és 7 külföldi csapat is nehezítette az éremszerzést. A szeles, hűvös időjárás nem volt igazán ideális, mivel a fedett medencéhez szokott versenyzők nehezen tudtak alkalmazkodni, és félő volt, hogy hiába dolgoztak igen keményen a nyári szünetben, és úszták le a napi ezer métert. Ennek ellenére a 9 fővel érkező csapat jól vette az akadályokat. Hirsch Eszter (1999) korosztályában 50 méter mell- és 50 méter hátúszásban is a kimagaslóan jó, második helyen végzett, így két ezüstérmet akasztottak a nyakába. Az időjárási körülményeket és a korosztályonként indulót figyelembe véve Busa Attila vezetőedzőt is meglepte az eredmény. Korsós Anna (1995) szintén felállhatott a dobogóra 50 méter hátúszásban, ahol harmadikként ért célba. Többen sajnos tizedekkel, de lecsúsztak a dobogóról, mint Busa Dóra 50 méter mellúszásban, Matos Balázs 50 méter hátúszásban, Szabó Vivien 50 méter mellúszásban. Az időeredmények azonban folyamatos javulást mutattak. Ennek köszönhető, hogy a többiek is az első tízben végeztek. Ha fáradtan is, de megérdemelten pihentek, és jót aludtak Szigetváron, a másnapi verseny helyszínén.

9 XVIII. Zrínyi Kupa Nemzetközi Úszóverseny Szigetvár (szeptember 6. vasárnap) Az idő javulása és a Kalocsáról érkező 4 fő erősítés felvillanyozta a társaságot, és újult erővel vágtak neki az igen komoly versenynek. Előnyük annyi volt, hogy itt 25 méteres medencében kellett versenyezni, és a korosztályos besorolás is kedvezőbb volt. Mindez meg is látszott az eredményeken. Tóth Ernák (2002) 25 méter mell és 25 méter hátúszásban is elsöprő fölénnyel, több mint egy testhosszal elsőként ért célba. A 2000-es korosztályban, 50 méter gyorsúszásban a kiváló hatodik helyet sikerült megszereznie. Busa Barbara (2001) 25 méter mellúszásban második, 25 méter hátúszásban negyedik helyezett lett annak ellenére, hogy a héten szerzett lábsérülése nem bíztatott dobogós helyezéssel. Katona Petra (2001) 25 méter hátúszásban ezüstérmet szerzett, a 2000-es korosztályban 50 méter gyorson a negyedik helyen zárta a versenyt. Az 1993-as csoportban 50 méter pillangón a 36 indulóból tizenegyedikként ért célba. Szabó Vivien (2000) 50 méter mellúszásban második lett. Sajnos a gyors és a hátúszás forduló nem sikerült, így ott csak 4. és 6. helyet sikerült megszereznie. Hirsch Eszter (1999) 50 méter mellúszásban első, 50 méter gyorson pedig a második legjobb időt úszta, tovább javítva ezzel az előző napi egyéni csúcsokat. Dienes Dominika (2000) ötödik lett 50 méter mellúszásban, Matos Balázs (1998) szintén ötödik helyen zárt 50 méter háton. Busa Dóra (1998) ötödikként ért be 50 méter mellúszásban, Tóth Mikolt (1998) 50 méter gyorsúszásban, a legnépesebb mezőnyben új egyéni csúcsot úszott. Tamás Cintia (1996) és Korsós Anna (1995) 50 méter és 100 méter pillangón az előkelő negyedik és ötödik helyen értek célba. Kovácsffy Kristóf (1992) felnőtt korosztályban állta a sarat, 100 méter mell és 50 méter pillangón is jó időket úszva. A versenyzőknek és edzőiknek gratulálunk a remek eredményekhez Helyt álltak az úszók A hétvégén a Kalocsai Úszó Egyesület fiataljai két versenyen is részt vettek. A kéthetes kényszerpihenő, amit az uszoda karbantartási munkálatai miatti bezárása jelentett, nem akadályozta a sportolókat.

10 Kecskeméten a Regionális Úszó Bajnokságon Hirsch Eszter, Katona Petra, Matos Balázs, Szabó Vivien és Tóth Ernák képviselték a kalocsaiakat. Matos Balázs (1998) teljesítménye kiemelkedett, hiszen nagy csatában sikerült 100 méteres hátúszásban a dobogó harmadik helyére küzdenie magát. Gyorsúszásban és a 200 méteres vegyesúszásban is jól szerepelt, ám a 200 méteres távokon még küzdenie kell, hogy az élmezőnybe jusson, de a rövidebb távokon országos szinten is megállja a helyét. Tóth Ernák (2002) mind a négy versenyszámában a rangos ötödik helyet szerezte meg, hozta a tőle elvárt formát. Szabó Vivien (2000) is szépen teljesített, mellúszásban ötödik lett, gyorson szabálytalan rajt miatt kizárták. Ebből is látszik még a feszültség, a versenyrutin hiánya és a teljesíteni akarás. Katona Petra (2001) gyorsúszásban hozta a tőle elvárt eredményt, a pillangóúszásra azonban már elfáradt. Hirsch Eszter (1999) gyors és mellúszásban is az ötödik helyet szerezte meg, míg háton hetedikként ért célba. A Szekszárdon megrendezett Nyílt Sprintversenyen rengeteg, nagy létszámú csapat jelent meg. A versenyszámonként induló közül a kalocsaiak tisztességesen helyt álltak. A népes mezőnyben Korsós Anna (1995) hátúszásban a dobogó harmadik fokára állhatott, pillangón a negyedik helyet szerezte meg, mellúszásban pedig hatodikként ért célba. Tamás Cintia (1996) pillangóúszásban hatodik lett. Busa Barbara (2001) mellúszásban ért el hatodik helyezést. A versenyen Busa Dóra, Dienes Dominika, Fekete Mátyás, Réfy Stefánia és Tóth Mikolt fő versenyszámukban javítottak időeredményeiken. Köszönet Tóth Zoltánnak, aki vezetőségi tagként is segítséget nyújt a versenyzőknek, valamint a szülőknek és az edzőknek, akik lehetővé teszik, hogy a gyerekek eljuthassanak a versenyekre. Az egyesület tagjai már készülnek a következő megmérettetésre, az október 11-én, Kalocsán megrendezésre kerülő VIII. Környezetvédelmi Kupára. Ezen a versenyen mindenki lehetőséget kap, hogy felmérje mire képes, valamint szakemberek figyelik az

11 úszókat, hogy megítéljék, magasabb szintű csoportba léphetnek-e az egyesületen belül. A háziversenyre a szervezők néhány csapatot hívnak, akikkel szorosabb kapcsolatban állnak, hiszen ezen a versenyen legfőbb cél a gyerekek motiválása, valamint a barátságok ápolása. Barátságos hangulatú verseny az uszodában Az elmúlt vasárnap rendezték meg a VIII. Környezetvédelmi Kupát. A versenyt Zsemlye Gyula, a Kalocsa környéki Környezetvédelmi Egyesület elnöke, valamint Szalmai László titkár közreműködésével rendezték meg a Városi Uszodában. Ezen a versenyen a sport támogatására helyezik a hangsúlyt. Itt nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Éppen ezért az első hat helyezettet díjazták, de minden versenyző emléklapot vehetett át. A barátságos légkört Kalocsa csapatán kívül Baja, Kiskunfélegyháza, Tiszaföldvár és Szekszárd biztosította. Úszóink remekül szerepeltek, hiszen számos érem kerülhetett a hazai gyerekek nyakába. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Busa Barbara (2001), Hirsch Eszter (1999), Tóth Ernák (2002), Korsós Anna (1995), Tamás Cintia (1996), Katona Petra (2001), akik mindhárom egyéni versenyszámukban dobogóra állhattak, nem egyszer annak legfelső fokára. Matos Balázs (1998), Busa Dóra (1998), Katona Tamás (1997), Kardos Réka (1997) és Kardos Péter (2001) nyakába két érem is került. Kovácsffy Kristóf (1992), Csepregi Szabina (1997) és Szabó Vivien (2000) egy-egy dobogós helyezésükkel gazdagították a csapatot.

12 Réfy Stefánia (2000) 50 méter gyorsúszásban éremesélyesként állt rajthoz, ám egy szerencsétlen indulót követően megcsúszott, és bár sérülés nélkül, de rosszabb idővel zárta a versenyt. A 4 50 méteres fiú gyorsváltó as korosztályában a Bányai Tamás, Fodor Erik, Katona Tamás, Matos Balázs összeállítású csapat a dobogó harmadik fokára állhatott. Az es születésűek számára meghirdetett gyorsváltóban az egyik kalocsai csapat, Fekete Mátyás, Kardos Péter, Tóth Ernák és Varga Bence a legjobbnak bizonyult, míg a másik csapat, Bocskor Tamás, Bondor Milán, Kárpáti Stefán és Raffai András összeállításban a harmadik helyen végzett méter lány vegyes-váltóban Busa Dóra, Korsós Anna, Tamás Cintia és Tóth Mikolt harmadikként ért célba. A 4 25 méter lány vegyes váltóban Busa Barbara, Hirsch Eszter, Katona Petra és Szabó Vivien a dobogó második fokára állhatott. A kalocsai úszók remek szereplésükkel, igen szoros küzdelemben a második helyet szerezték meg a pontversenyben. Néhány ponttal végzett előttük Baja csapata, akik így elvihették a kupát. Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönjük a Kalocsa-környéki Környezetvédelmi Egyesület támogatását, a Városi Uszoda vezetésének, valamint dolgozóinak segítségét. Kecskeméten versenyeztek úszóink :09 M.G. Október 17-én került sor a legutóbbi megmérettetésre, melyen a Kalocsai Úszó Egyesület fiataljai is részt vettek. Úszóink sajnos nem hoztak sok érmet, de az időeredményeken folyamatosan javítanak. A 18 egyesület korosztályonként 38 versenyzővel feladta a leckét sportolóinknak, volt, akit meg is ijesztett a nagy létszám. Ezen a versenyen is kiütközött, mekkora előnyük van azoknak a csapatoknak, akik napi két edzést, és esetleg kondi-termi felkészülést is tudnak biztosítani versenyzőiknek. Az 50 méteres versenyszámokban a kalocsaiak lépést tudnak tartani, fel tudják venni a versenyt. Ezt bizonyítja Matos Balázs (1998) szereplése, aki mindkét versenyszámában az élmezőnyben végzett. Az 50 méter hátúszásban ugyan nem úszta meg legjobb idejét, de a 4. helyen ért célba. A 100 méter gyorsúszásra már sikerült megszoknia a légkört, és a nagy létszámú versenyzőgárdát. Itt már a dobogó harmadik fokára állhatott, megúszva idei legjobbját. A többieknek, Tóth Ernáknak, Katona Petrának, Hirsch Eszternek, Busa Dórának és Korsós Annának sincs azonban oka az elkeseredésre, hiszen a napi egy edzés mellett igazán szép teljesítmény volt a legjobb 10 közé kerülni. Azt is figyelembe kell venni, hogy van olyan

13 versenyző köztük, aki még egy éve sem úszik, s mivel az úszás világszínvonalú sportága Magyarországnak, nem egyszerű feladat az élmezőnybe kerülni. Bács-Kiskun megyei bajnokság Kiskunfélegyházán :36 M.G. November 7-én Kiskunfélegyházán versenyeztek a Kalocsai Úszó Egyesület fiataljai. Sportolóink számára további javulást eredményezett a lehetőségek teljes kihasználása, hiszen a Városi Uszoda kedd délutáni nyitvatartása plusz egy edzést tesz lehetővé hetente a versenyzőknek. Mindehhez hozzájárult Szigeti Attila, a Kalocsavíz Kft. igazgatója, valamint Szabó László uszodavezető is. Így nem csak a véletlennek köszönhető, hogy Matos Balázs (1998) háromszoros megyei bajnok lett, és 200 méter vegyesúszásban a dobogó második fokára állhatott. Ez azért is nagy teljesítmény, mert erre az összetett versenyszámra még nem kezdett komolyan készülni. Hirsch Eszter (1999) folyamatos fejlődést mutatva minden versenyszámában dobogós lett. Gyorsúszásban, hátúszásban és pillangón is ezüstérmet szerzett, hátúszásban pedig harmadikként ért célba. Katona Petra (2001) három versenyszámában is bronzérmes lett. Tóth Ernák (2002) mellúszásban kimagaslóan jó teljesítményével a második helyet szerezte meg. Busa Barbara (2001) mellúszásban a dobogó harmadik fokára állhatott, gyorson és pillangón is negyedikként ért célba. Sajnos milliméterekkel, de lecsúszott a dobogóról Busa Dóra (1998), Korsós Anna (1995), Tamás Cintia (1996), és Szabó Vivien (2000). Tóth Mikolt (1998), Fekete Mátyás (1999) és Katona Tamás (1997) a megyei ötödik helyig küzdötte fel magát, mely szintén kiváló

14 teljesítmény, hiszen a megyéből nem kevesebb, mint nyolc csapat érkezett a megmérettetésre, így valóban profi mezőnyről beszélhetünk. A versenyzőknek gratulálunk, és további sikeres felkészülést kívánunk a hétvégén megrendezésre kerülő XVIII. Kalocsa Kupára. XVIII. Kalocsa Kupa Emlékezetes úszóverseny Kalocsán :06 M.G. November 14-én került megrendezésre a XVIII. Kalocsa Kupa. Nem kevesebb, mint 11 egyesület közel 200 versenyzője érkezett a hétvégén Kalocsára, mely nem kis feladatot rótt a Városi Uszoda dolgozóira és a szervezőkre. A hely szűkös volta és a megjelent versenyzők, edzők és szülők létszáma sem okozott gondot abban, hogy a rendezvényt időben befejezzék. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy mindenki tudta a dolgát, így zökkenőmentesen zajlott a lebonyolítás és az irányítás. Amit a versenyen láttunk az nem álom volt, hanem a valóság. A lassan induló gyorsúszásban Tamás Cintia (1996), csupán a harmadik helyen ért célba, ám ezután következett a mellúszás. Sem Busa Attila edző, sem a kalocsai uszoda nem látott még hazai versenyzőtől ilyen úszást. Biztosan állíthatjuk, hogy az elmúlt 18 év legszebb mellúszásával, és minden

15 bizonnyal a legjobb idejével Cintia méltán állhatott a dobogó legtetejére, aki ezután a hátúszást is hasonló módon, ellentmondást nem tűrve nyerte meg, majd pillangón is a csapat legjobb idejével szerezte meg a második helyet. Öröm volt látni, hogy az utánpótlásban sincs hiány, hiszen hasonlóan szerepelt Busa Barbara (2000), aki gyorson ugyan csak a negyedik lett, de a mellúszásban ő sem tévesztett és tiszteletre méltó idővel lett első. Hátúszásban ugyancsak nagyszerű úszással a második, pillangón pedig a harmadik legjobb lett a korcsoportjában. A sorozatot Katona Petra (2001) folytatta, aki gyorsúszásban a dobogó tetejére állhatott, háton harmadikként, pillangón pedig másodikként ért célba. Tóth Ernák (2002) a tőle elvár precíz úszásával gyorson a harmadik helyet szerezte meg, mellúszásban pedig nem talált legyőzőre. Sajnos a hátúszásban rontott, így a harmadik helyen ért célba, bár eredményei alapján előrébb is végezhetett volna. Matos Balázs (1998) kimagaslóan jó egyéni csúcsokat úszva gyorsúszásban és hátúszásban egyaránt második lett, időnként csak milliméterekkel maradva el a győztestől. Ezután jött Korsós Anna (1995), aki pillangón második, gyorson pedig harmadik lett, és ahogy ez már lenni szokott hátúszásban nem adott esélyt a többieknek, megnyerte a számot. Ezzel megszerezte pályafutása 100. érmét is. Hirsch Eszter (1999) gyors és mellúszásban is a dobogó harmadik fokára állhatott, míg pillangón a második helyet szerezte meg, ami szintén igen jó eredmény, ám az elmúlt versenyeken nyújtott javuló teljesítménye reményében jobb időket várt edzője. Eszti valószínűleg nem bírta ezt a terhet. Hasonló jelenség játszódott le Szabó Viviennél (2000) is, aki gyorson még új egyéni csúccsal harmadik lett, de ezt követően elfáradt, és a versenyláz is kitört rajta, nehezítve a további jó szereplést. Busa Dóra (1998) gyorson nem remekelt, de kedvenc versenyszámában, a mellúszásban, majd ezt követően háton is szenzációs idővel bronzérmes lett. Őszinte elismerést érdemel Varga Bence (2000), aki a Tompai Gábor edző vezette vízilabda csapatban edz, és 50 méter gyorsúszásban a rangos harmadik helyen ért célba. Az eredményeiken javító Tóth Mikolt (1998), Réfy Stefánia (2000), Dienes Dominika (2000), Kárpáti Stefán (1999), Raffay András (2001), Katona Tamás (1997), Sütő Bence (1998), Bukor Bence (1998), Szalai Szilárd (1999), Fekete Mátyás (1999) és Vitéz Petra (2000) sajnos egyéni számaikban nem tudtak érmet szerezni, de szereplésük dicséretet érdemel, hiszen értékes pontokat szerezve hozzájárultak ahhoz, hogy a csapatversenyben Kalocsa a második helyet szerezze meg. A 4x50 méteres vegyes-váltónk Korsós Anna, Tamás Cintia, Tóth Mikolt és Busa Dóra összeállításban a dobogó harmadik fokára állhatott, míg a 4x50 méteres lány mell váltónk, Szabó Vivien, Réfy Stefánia, Busa Barbara és Dienes Dominika a második helyen ért célba. A versenyzőknek Polyák Lajos, a Kalocsai Úszó Egyesület alelnöke adta át a megérdemelt érmeket, különösen nagy örömmel Tompai Gábor úszóedzőnek, aki a Sztankovics István emlékszámban, az 50 méteres gyorsúszásban harmadikként ért célba, ezzel is emléket állítva a volt vezetőedzőnek.

16 Az egyesület ezúton is szeretne köszönetet mondani Szigeti Attilának, a Kalocsavíz Kft. igazgatójának, hogy megrendezhettük ezt a színvonalas úszóversenyt. Köszönet továbbá az uszoda dolgozóinak és vezetőjének Szabó Lászlónak, valamint minden segítőnek, aki lehetővé tette, hogy ez a verseny zökkenőmentes legyen. Halászlé Kupa Úszóverseny Baján A hétvégén kétnapos, nem mindennapi versenyt rendeztek Baján, ahol 25 nevező csapat, 349 versenyzője állt rajthoz. A Kalocsai Úszó Egyesület 12 fővel indult. Sportolóinkat nem zavarta a nagy tömeg, az első napon mindenki a formáját hozva az élmezőnyben végzett, és a dobogóra is felállhatott Matos Balázs (1998), aki 50m háton szenzációs új egyéni csúccsal harmadik lett, valamint Busa Barbara (2001), aki az elmúlt versenyeken is bizonyította, hogy 50m mellúszásban nem hibázik, szintén a dobogó harmadik fokára állhatott. Szintén az 50 méteres mellúszásban remekelt Tamás Cintia (1996), aki az ötödik helyet szerezte meg. A második nap már sokkal nagyobb kihívást jelentett, hiszen szombaton későn lett vége a versenynek, és másnap korán indult a csapat. Ezt nem mindenki bírta, sőt Dienes Dominika (2000) le is betegedett, itt már voltak hibák, és nagyon látszott a fáradtság is. Mégis a verseny második felére felébredtek a versenyzők, és jött Busa Barbara (2001) szintén mellúszásban, ám most 100m-en lett harmadik. Matos Balázs (1998) 50m gyorson és 100m háton pár századdal maradt le a dobogóról és csak negyedikként ért célba, pedig egyéni rekordokat úszott. Szinte lehetetlen, hogy kéthetente 5-6 tized másodpercet javítva, mindig hibátlanul versenyzik, és felülmúlja önmagát, de Balázs ezt tette, és reméljük, ezt teszi a jövőben is, mert minden egyesületnek kellenek az ilyen fegyelmezett sportolók. Tóth Ernák (2002) 100m mellúszásban szintén nagy időt úszva hatodik helyen végzett, Katona Petra (2001) a pillangóúszás bajnoka is hatodik lett. Kimagaslóan teljesítve, több másodpercet javított 100m vegyes úszásban Szabó Vivien (2000). A többiek is az első tízben végeztek, de sajnos nem sikerült több dobogós helyezést elérni, ami nem is volt meglepetés, hiszen volt olyan korosztály, ahol induló állt rajthoz. Köszönjük a szülők önzetlen segítségét, elsősorban Tóth Zoltánnak, aki mindkét nap részt vállalt a versenyzők utaztatásában.

17 Mikulás járt az úszóknál December 6-án, vasárnap a Kalocsai Úszó Egyesület családi Mikulás programot szervezett versenyzőinek. Az immár hagyományos program elsődleges célja, hogy az úszók és családtagjaik vidám vetélkedő keretében várják a Mikulást. Idén játékos feladatként a gyerekeknek matracon kellett átjutniuk a 25 méteres medence túloldalára egy kötéllel a kezükben. Visszafelé pedig a szülő, nagyszülő vagy testvér húzta őket. Természetesen az idő is számított, és ahogy a nagy versenyeken lenni szokott elődöntőre, középdöntőre és döntőre is sor került. A verseny abszolút győztese Fodor Erik és édesapja Fodor Attila lett, így ők vihették haza a Mikulás Kupát. Különdíjat nyert az elődöntő legjobb idejét produkálva Tamás Cintia és édesapja Tamás Nándor. Külön öröm volt, hogy a program egyik fő támogatója Szigeti Attila kétszer is a dobogó tetejére állhatott, hiszen mindkét lányával, Nikivel és Vikivel is remek idő alatt teljesítették a pályát. A délelőtt kitűnő hangulatban telt, majd a gyerekekhez megérkezett a Mikulás, aki nagyon örült, hogy kedvenc dalaival várták a gitárosok, Busa Dóra és Busa Barbara, valamint a furulyán játszó Hirsch Eszter. Az úszók ezután kedvet kaptak, és versekkel, dalokkal lepték meg az őszszakállút, aki nem fukarkodott az ajándékokkal. A fantasztikus programért köszönet Szigeti Attilának, a Kalocsavíz Kft. igazgatójának, Vitéz Zoltánnak a Vitéz Művek igazgatójának, valamint Wéber Péternek, a hartai Wéber Cukrászda vezetőjének.

Küzdelmes és sikeres év úszóink mögött. 2011.01.11. Mezey Gabriella

Küzdelmes és sikeres év úszóink mögött. 2011.01.11. Mezey Gabriella Küzdelmes és sikeres év úszóink mögött 2011.01.11. Mezey Gabriella Eredményekben, küzdelmekben és sikerekben gazdag év áll a kalocsai úszó fiatalok mögött. A Kalocsai Úszó Egyesület 2010-ben számos versenyen

Részletesebben

2010-ben megjelent cikkek a Kalocsai Néplapban:

2010-ben megjelent cikkek a Kalocsai Néplapban: 2010-ben megjelent cikkek a Kalocsai Néplapban: Megyei Diákolimpián az úszók 2010.01.20. Kalocsáról 15 fős csapat érkezett, hogy összemérje tudását a megye fiatal tehetségeivel. Úszóink helyt álltak, hiszen

Részletesebben

Újabb nemzetközi versenyen a kalocsai úszók

Újabb nemzetközi versenyen a kalocsai úszók 2014 Újabb nemzetközi versenyen a kalocsai úszók Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a XII. Halászlé Kupa nevet viselő nemzetközi úszóverseny Baján. A Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület (kalocsaiuszoegyesulet.csapata.hu)

Részletesebben

Termál kupa, Tiszakécske 2009.04.09.

Termál kupa, Tiszakécske 2009.04.09. Termál kupa, Tiszakécske 2009.04.09. 50 m. fiú gyorsúszás 4. Tóth Ernák 2002 Kalocsai ÚE 0:47,46 98p 8. Fekete Mátyás 1999 Kalocsai ÚE 0:42,51 136p 9. Varga Bence 1999 Kalocsai ÚE 0:43,18 130p 5. Matos

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

2014. év szakmai beszámoló

2014. év szakmai beszámoló 2014. év szakmai beszámoló 1, Általános információk A Csongrád Megyei (a továbbiakban: Szövetség) 2014. május 26- án tartotta éves rendes közgyűlését, ahol elfogadta a 2014. éves működési- és pénzügyi

Részletesebben

A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG 2014. ÉVI SZAKMAI ÉS GAZDASÁGI BESZÁMOLÓJA.

A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG 2014. ÉVI SZAKMAI ÉS GAZDASÁGI BESZÁMOLÓJA. 1025 Budapest, Törökvész út 87-91. Tel.: +36309724778 E-mail: squashiroda@squash.hu web: www.squash.hu A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG 2014. ÉVI SZAKMAI ÉS GAZDASÁGI BESZÁMOLÓJA. Jelen beszámoló a

Részletesebben

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE

2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE 2013. OKTÓBER HAVI PROGRAM ÉRTÉKELÉSE Október 1-jén a zenei világnap alkalmából fellépő Újfehértói Fúvószenekar nagy sikerű koncertet adott iskolánkban a város kulturális napi rendezvényeinek keretein

Részletesebben

Iskolagyűlés 2015.10.20.

Iskolagyűlés 2015.10.20. Iskolagyűlés 2015.10.20. Nagyon mozgalmas 2 hónap áll már mögöttünk, rengeteg csodaszép eredménnyel. És hol van még a tanév vége?! 2015.09.19-én, szombaton reggel a szokásokkal ellentétben tárva-nyitva

Részletesebben

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Budapest, 2016. május 24. Kunzer Ferenc elnök TARTALOMJEGYZÉK 1. SPORTEGYESÜLET MŰKÖDÉSE... 3 1.1 Sportolási lehetőségek és a szakosztályok

Részletesebben

A 2013. évi beszámoló a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Kajak-kenu Szakosztályának működéséről

A 2013. évi beszámoló a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Kajak-kenu Szakosztályának működéséről A 2013. évi beszámoló a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Kajak-kenu Szakosztályának működéséről Készítette: Salga István szakedző A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának egyedüli

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

ÁSZÁRI HÍREK 2 0 0 9. M Á R C I U S - Á P R I L I S

ÁSZÁRI HÍREK 2 0 0 9. M Á R C I U S - Á P R I L I S ÁSZÁRI HÍREK 2 0 0 9. M Á R C I U S - Á P R I L I S POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI Tájékoztató a képvisel-testület 2009.03.17.-i ülésérl Március 17.-én kedden 15.00-kor tartott ülést a képvisel-testület,

Részletesebben

ifj. Kanyik Antal Kanyik Rallye Team

ifj. Kanyik Antal Kanyik Rallye Team A sport különböző szakágai között egyre nagyobb és gyorsabb iramban követel magának helyet az autósport. Ezt a folyamatosan fejlődő sportágat, mely egyre nagyobb számú versenyzőt és versenyautót vonultat

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

Bolyai János Matematika Csapatverseny

Bolyai János Matematika Csapatverseny Éves összegzés (matematikaversenyek) Iskolánkban évtizedes múlttal mőködik a nívócsoportos oktatás magyar és idegen nyelv mellett matematikából is. A tanulók képesség szerinti bontásának eredményessége

Részletesebben

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből.

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. 2009. január 17-ént Szolnokon rendezte meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet az éves közgyűlését.

Részletesebben

A 12. a osztályfőnöke 8 éven át Nagy Judit volt, aki így foglalta össze az elmúlt éveket:

A 12. a osztályfőnöke 8 éven át Nagy Judit volt, aki így foglalta össze az elmúlt éveket: A 12. a osztályfőnöke 8 éven át Nagy Judit volt, aki így foglalta össze az elmúlt éveket: 2008. szeptember 1-jén 32 kíváncsi, izgatott és talán egy kicsit megszeppent gyerek érkezett az 5.a osztályba.

Részletesebben

Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége. Közgyűlése

Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége. Közgyűlése Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége Közgyűlése Budapest, 2015. november 28. Tisztelt Közgyűlés! Bevezetés A KIDS 1993 óta szervezi a katolikus iskolák diáksport versenyeit. Olyan sajátos közeget és

Részletesebben

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Á G F A L V I K R Ó N I K A XV. évfolyam 9. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2014. SZEPTEMBER XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Versenykiírás Az eddig megrendezett futófesztiválok sikere

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére Tárgy: Előkészítette: A Békési TE Asztalitenisz Szakosztály 2014. évi munkájáról szóló tájékoztató Balogh József vezető-edző Békési Torna Egylet Asztalitenisz Szakosztály Sorszám: 3 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

2014. november. Beled Város Önkormányzatának hírei. Születésnapi köszöntő

2014. november. Beled Város Önkormányzatának hírei. Születésnapi köszöntő 2014. november Beled Város Önkormányzatának hírei Születésnapi köszöntő A napokban köszöntöttük Seregély Bálintnét 90.születésnapja alkalmából. Otthonában kerestük fel Irma nénit Dr. Gál László jegyző

Részletesebben

Bemutatkozás. U-7 korosztály (2008 2010): U-9 korosztály (2006 2007): U-11 korosztály (2004 2005):

Bemutatkozás. U-7 korosztály (2008 2010): U-9 korosztály (2006 2007): U-11 korosztály (2004 2005): Wéber Tamás vagyok, a Tolna Városi Futball Club elnöke. Engedjék meg, hogy jelen kiadványunkkal bemutassuk egyesületünk utánpótlás korosztályai által elért nagyszerű eredményeket és ezáltal is minél több

Részletesebben

ÉV VÉGÉN KIOSZTOTT SERLEGEK

ÉV VÉGÉN KIOSZTOTT SERLEGEK ÉV VÉGÉN KIOSZTOTT SERLEGEK Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Alsó tagozat 2009/2010. tanév 4.B osztály A kis csapat minden tagja fogékony a művészetekre. A négy év során rengeteg színvonalas műsort

Részletesebben

Egyéni korcsoportos sakkverseny

Egyéni korcsoportos sakkverseny I. Egyéni korcsoportos sakkverseny A Bethlen Gábor Általános és Szakképző Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a Bethlen Gábor Oktatási Alapítvány a Bethlen Kupa keretein belül

Részletesebben

Másfélszer annyi rajthozállás

Másfélszer annyi rajthozállás Tájékozódás Postás színekben (11. rész 1972) Másfélszer annyi rajthozállás Most nagyon gyorsan nekiláttam a következő résznek, így máris olvashatjátok, hogy mi történt a szakosztályban 1972-ben. Esténként

Részletesebben

Vogel Márk a Nemzetközi Gyermek Atlétika Versenyen Varsóban 60 méteres síkfutásban

Vogel Márk a Nemzetközi Gyermek Atlétika Versenyen Varsóban 60 méteres síkfutásban Vogel Márk a Nemzetközi Gyermek Atlétika Versenyen Varsóban 60 méteres síkfutásban I. helyezést ért el. Időeredménye: 8,58 mp. Márk a magyar válogatott tagjaként utazott Lengyelországba. Paulínyi Jenő

Részletesebben

Szeptemberi eredményekkel leginkább sportolóink büszkélkedhetnek.

Szeptemberi eredményekkel leginkább sportolóink büszkélkedhetnek. Szeptemberi eredményekkel leginkább sportolóink büszkélkedhetnek. Először is labdarúgóink kergették a labdát sikeresen. Fehér Csanád és Sápi Domán 5.b osztályos tanulók Svédországban, a Gothia Cup Ifjúsági

Részletesebben

Fejér Megyei Diáksport Egyesület

Fejér Megyei Diáksport Egyesület Fejér Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT SZÉKESFEHÉRVÁR BREGYÓ KÖZI REGIONÁLIS ATLÉTIKAI KÖZPONT Egyéni pályabajnokság 2015. június 01. Összetett Négypróba 2015.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke Kezdetektől napjainkig A hegyikerékpározás az 1980-as években kezdte el meghódítani

Részletesebben

SOROZATBAN ÖTÖDSZÖRRE IS SIKERÜLT, AZAZ ISMÉT AZ ÉV KOLLÉGIUMA LETTÜNK

SOROZATBAN ÖTÖDSZÖRRE IS SIKERÜLT, AZAZ ISMÉT AZ ÉV KOLLÉGIUMA LETTÜNK SOROZATBAN ÖTÖDSZÖRRE IS SIKERÜLT, AZAZ ISMÉT AZ ÉV KOLLÉGIUMA LETTÜNK 1996 óta nyerhető el Eger város középiskolai kollégiumai számára az ÉV KOLLÉGIUMA megtisztelő cím. Az ezért való versengést minden

Részletesebben

SZIGLIGETI HARSONA. Gólya liget. 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám

SZIGLIGETI HARSONA. Gólya liget. 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám SZIGLIGETI HARSONA 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám Kettős ünnepre, faültetésre és névadóra gyűltünk öszsze április 23-án, szombaton délelőtt. Erre az

Részletesebben

Beszámoló. A Heves megyei lovas sport 2013. évi eredményeiről

Beszámoló. A Heves megyei lovas sport 2013. évi eredményeiről Beszámoló A Heves megyei lovas sport 2013. évi eredményeiről Távlovaglás: A szakágat évek óta a Mihók ménes lovasai képviselik eredményesen a hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Mihók Orhídea a Szlovákiában

Részletesebben

Országos Kézilabda. Kézilabda

Országos Kézilabda. Kézilabda Országos Kézilabda 2014. június 15-18. között Pécsett, az Országos Diákolimpia összevont labdajátékok III. korcsoportos döntőjében. Iskolánk kézilabda csapata 5. helyezést ért el. A csapat tagjai: Kassai

Részletesebben

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11.

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Márki Ernő ügyvezető Asztalitenisz Sport Klub Szeged Székhely és PP. Terem: 6723 Szeged, Budapesti krt. 5-7.

Részletesebben

A MÚSZ 2011. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek kiírása

A MÚSZ 2011. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek kiírása VERSENYKIÍRÁSOK A MÚSZ 2011. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek kiírása A versenyek célja: A MÚSZ (továbbiakban: Szövetség) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken a

Részletesebben

NEMZETKÖZI UP. VERSENYEK - 2009

NEMZETKÖZI UP. VERSENYEK - 2009 NEMZETKÖZI UP. VERSENYEK - 2009 Új helyszínen pályacsúcs - Schwechat ifi verseny 2009. május 31. - A szokás hatalom! kezdte rövid beszámolóját a schwecháti utánpótlás versenyrıl Lengyák György. - Anélkül,

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

Rövidített sportágvezetői értékelések:

Rövidített sportágvezetői értékelések: Szakmai értékelés: A csapat összetétele atlétika 14 fő judo 8 fő műugrás 1 fő Rg. 6 fő sportlövészet 10 fő taekwondo 1 fő tenisz 3 fő torna 5 fő úszás 8 fő vívás 16 fő vízilabda 13 fő Összesen 85 fő A

Részletesebben

Kaán Károly Verseny. Szépkiejtési verseny

Kaán Károly Verseny. Szépkiejtési verseny Kaán Károly Verseny 2012. április 13-án Tápiószelén megrendezésre került a XX. Kaán Károly megyei Természet és környezetismereti verseny. Diákjaink elért eredményei: 19. hely Hidy Gábor 6.c 26. hely Illés

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

A KE00184/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE00184/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE00184/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE00184/2013/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Százhalombattai Vízilabda

Részletesebben

A Tánc LEGYEN A SZENVEDÉLYED! VERSENYKIÍRÁS. Nyílt Döntő Őszi Kupája 2015.November.8. (vasárnap)

A Tánc LEGYEN A SZENVEDÉLYED! VERSENYKIÍRÁS. Nyílt Döntő Őszi Kupája 2015.November.8. (vasárnap) A Tánc LEGYEN A SZENVEDÉLYED! VERSENYKIÍRÁS Az idei év utolsó Országos Bajnoksága! Ritmuscsapatok Nemzetközi Nyílt Döntő Őszi Kupája 2015.November.8. (vasárnap) A nevezések száma a versenyt 2 napra ossza,egyik

Részletesebben

Palatábla 2015. április május. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL!

Palatábla 2015. április május. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL! Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT- RÓLUNK SZÓL! 1 Versenyeredmények Tanítványaink közül többen is részt vettek a tavaszi tanulmányi versenyeken, amelyeket komoly felkészülés előzött meg. Költészetnapi szavalóverseny:

Részletesebben

59 úszó hazai vizeken. Írta: Lonkay Márta 2010. augusztus 04. szerda, 07:21

59 úszó hazai vizeken. Írta: Lonkay Márta 2010. augusztus 04. szerda, 07:21 Vége a nagy várakozásnak! A vizes show ezennel kezdetét veszi! Másfél héten keresztül 59 magyar versenyző ugrik majd a kék csempéből kirakott medencékbe. Na nem valamelyik élményfürdő termálvízébe csobbannak

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2014. október 12. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2015. február 19. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Településfejlesztési

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

TOLNA MEGYEI RÖPLABDA SZÖVETSÉG. Elnök: Vajda Andor Elnök helyettes /ügyvezető/: Poór József Titkár: Gyányi Zsigmond

TOLNA MEGYEI RÖPLABDA SZÖVETSÉG. Elnök: Vajda Andor Elnök helyettes /ügyvezető/: Poór József Titkár: Gyányi Zsigmond TOLNA MEGYEI RÖPLABDA SZÖVETSÉG TAGEGYESÜLETEK: Paksi RK Elnök: Pásztor Béla ESZI DSE Elnök: Nagy Gábor Perczel DSE Elnök: Gulyás Péter Bonyhádi Családi Röplabda Klub Elnök: Istenes László Elnök: Vajda

Részletesebben

Lipcsei Ádám. Elnöki Pályázat. ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Nagytétényi úti Kollégiumi Hallgatói Részegység 2015.

Lipcsei Ádám. Elnöki Pályázat. ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Nagytétényi úti Kollégiumi Hallgatói Részegység 2015. Lipcsei Ádám Elnöki Pályázat ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Nagytétényi úti Kollégiumi Hallgatói Részegység 2015. Bemutatkozás Nyíregyházán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében születtem 1993.09.24-én.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a 2010. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

BESZÁMOLÓ. a 2010. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2010. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY 2 I. Szakmai értékelés, beszámoló A Budapesti Honvéd Atlétikai Szakosztálya 2010-ben ugyan még nem hivatalosan - de ismét megszerezte az

Részletesebben

Baracsi Szó XXIII. évfolyam 5. szám

Baracsi Szó XXIII. évfolyam 5. szám Baracsi Szó XXIII. évfolyam 5. szám 2015. május Önkormányzati tájékoztató 2015. május A helyes nézet mások véleménye és saját elmélkedésünk révén jön létre. (Buddha) Hosszadalmas lakossági utánajárást

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a 2008. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

BESZÁMOLÓ. a 2008. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2008. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY I. Szakmai értékelés 2 A Budapesti Honvéd Atlétikai Szakosztálya 2008-ban 3. helyet szerzett a Magyar Atlétikai Szövetség abszolút pontversenyében

Részletesebben

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 VERSENYRENDSZERÜNK: Versenyünk AMATŐR szintű Táncversenysorozat! A Tánc, mint sportág megismertetése és tömegbázis teremtése és

Részletesebben

KÉPES KRÓNIKÁK. fény. KÁPOLNA 2011. február 25-27.

KÉPES KRÓNIKÁK. fény. KÁPOLNA 2011. február 25-27. KÉPES KRÓNIKÁK fény KÁPOLNA 2011. február 25-27. MEGHÍVÓ VI. Tarna-völgyi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozó A Kápolnai csata 162. évfordulója alkalmából 2011. február 25. 26. - 27. Program: 5.

Részletesebben

116. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG SZEKSZÁRD

116. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG SZEKSZÁRD 116. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG SZEKSZÁRD Sport- és Szabadidőközpont Atlétikai Centrum 2011. augusztus 6-7. SAJTÓANYAG I. ADATOK A verseny: 116. Atlétikai Magyar Bajnokság, célja a 2011. évi magyar bajnoki

Részletesebben

Végzős diákjaink eredményeinek elismerése

Végzős diákjaink eredményeinek elismerése Végzős diákjaink eredményeinek elismerése A végzős tanulók több éves teljesítményét, eredményeit a ballagáson rangos díjakkal, címekkel, oklevelekkel és könyvjutalmakkal ismerjük el. A tanévben jutalmazott

Részletesebben

Köszöntő. Tisztelt Olvasó! Kedves Sporttárs!

Köszöntő. Tisztelt Olvasó! Kedves Sporttárs! 22. VILLAMOSENERGIA-IPARÁGI ASZTALITENISZ TALÁLKOZÓ BUDAPEST, 2011. JÚNIUS 3-5. Köszöntő Tisztelt Olvasó! Kedves Sporttárs! Az iparági sporttalálkozók éves naptára szerint kora nyáron rendezzük meg a

Részletesebben

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, Puma Makett Klub és a Turul Makett Klub

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, Puma Makett Klub és a Turul Makett Klub 1 Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, Puma Makett Klub és a Turul Makett Klub 2016. március 12-13-án rendezi meg a XXVI. Országos Makett kiállítást és versenyt, melyre,

Részletesebben

Tartalom. Szellemi Diákolimpia versbe szedve. ECDL vizsga. Március 15. Sport az iskolában. Mi is voltunk versenyen és sikereket értünk el

Tartalom. Szellemi Diákolimpia versbe szedve. ECDL vizsga. Március 15. Sport az iskolában. Mi is voltunk versenyen és sikereket értünk el 2013. március-április II. évfolyam 7-8. szám Tartalom Szellemi Diákolimpia versbe szedve ECDL vizsga Március 15. Sport az iskolában Mi is voltunk versenyen és sikereket értünk el Természetismereti vetélked

Részletesebben

Marton Gergely: Eredményes litván Challenge

Marton Gergely: Eredményes litván Challenge Marton Gergely: Eredményes litván Challenge Az M-F Motorsport ifjú versenyzője, Marton Gergely az elmúlt hétvégén a Rallycross Challenge Europe versenysorozat idei harmadik fordulóján állt rajthoz, Vilkyciai

Részletesebben

Az alsó tagozaton kiadott serlegek a 2008/2009. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium www.kig.hu

Az alsó tagozaton kiadott serlegek a 2008/2009. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium www.kig.hu Az alsó tagozaton kiadott serlegek a 2008/2009. tanévben Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium www.kig.hu 1. félév Jó tanuló serleg Biró Adrienn (4.b) és Fülöp Lili (4.b) Adrienn kiemelkedő képességű,

Részletesebben

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása során betartandó határidők A bajnokság résztvevői és

Részletesebben

SOMOGY MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG

SOMOGY MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG SOMOGY MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG A Somogy Megyei Diáksport Szövetség Elnöksége és a Fogyatékkal Élők Somogy Megyei Sportszövetség köszöntötte a 2009-2010-es tanév diákolimpia országos döntőkön kiemelkedő

Részletesebben

KOB VOB hétvége 2015. június 20 21. Mánfa

KOB VOB hétvége 2015. június 20 21. Mánfa KOB VOB hétvége 2015. június 20 21. Mánfa Egy nagyon fárasztó hétvégén vagyunk túl, ahonnan sok tapasztalattal, rengeteg új élménnyel és természetesen, ahogyan azt már megszoktuk, temérdek éremmel gazdagodva

Részletesebben

8. A. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája, országos döntő. Eötvös-heti vers- és prózamondó verseny

8. A. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája, országos döntő. Eötvös-heti vers- és prózamondó verseny TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEK 8. A CSÓKÁSI ANNAMÁRIA 8. A Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája, országos döntő ERDŐDI ZSÓFIA 8. A Eötvös-heti vers- és prózamondó verseny KOVÁTS BENCE 8. A HÓDítsd meg

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S MVM SE Természetbarát Szakosztály 1031 Budapest, III. Szentendrei út 207-209. Szakosztályvezető: Bacsó Nándor, telefon: 06-30-9512036, 06-26-341919 e-mail: banan36@t-online.hu Helyettes szakosztályvezető:

Részletesebben

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY

Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY Kis iskolák sportversenye KOVÁTS TIBOR EMLÉKVERSENY 1. A verseny célja: Verseny- és játéklehetőség biztosítása a sportágak versenyszámait megismerő, különös tekintettel a hátrányos helyzetű települések

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! Soproni VSE Szeged 2011 Grosics Akadémia. 2015. november 07. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! Soproni VSE Szeged 2011 Grosics Akadémia. 2015. november 07. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. november 07. www.svse.hu Soproni VSE Szeged 2011 Grosics Akadémia HAJRÁ VASÚT! Hotel Sopron TORKOS AKCIÓ VASÁRNAPI BÜFÉEBÉD Kedvezményes itallap! Torkos lakoma időpontok: Márton

Részletesebben

Beszámoló az Iskolai és Gyermekkönyvtár munkájáról. 2011/12

Beszámoló az Iskolai és Gyermekkönyvtár munkájáról. 2011/12 Készítette: Berze Lászlóné könyvtáros oldal 1 A könyvtár feladata Az iskolában a nevelő-oktató munka és a tanulók önálló ismeretszerzésének elősegítése érdekében könyvtár működik. A könyvtár feladata a

Részletesebben

A Postás SE 2009. év kiemelkedőbb eredményei

A Postás SE 2009. év kiemelkedőbb eredményei A Postás SE 2009. év kiemelkedőbb eredményei Asztalitenisz: Felnőtt: - Hazai Budapest Bajnokság felnőtt Lovas Petra 3. hely Szekszárd Kupa egyes: Lovas Petra - páros: Lovas Petra Pergel Szandra Kertai

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje 173 Ecsédi Edit A diákok megismerése Az Egyéni Fejlődési Terv alkalmazásának tapasztalatai A Dobbantó program egyik fontos

Részletesebben

DÓCZY GIMNÁZIUMA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ LAPOK

DÓCZY GIMNÁZIUMA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ LAPOK DEBRECENI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM DÓCZY GIMNÁZIUMA (hat évfolyamos képzés: 7-12. évfolyamon) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ LAPOK a 2014-2015-ös tanévre Nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő

Részletesebben

Tárgy: Soroksár Sport Club Kft. 2013. évi szakmai beszámolója

Tárgy: Soroksár Sport Club Kft. 2013. évi szakmai beszámolója Tárgy: Soroksár Sport Club Kft. 2013. évi szakmai beszámolója Az előterjesztést készítette: Farkas Kálmán Soroksár Sport Club Kft. ügyvezetője Az előterjesztést tárgyalta: Oktatási, Közlekedési, Ifjúsági

Részletesebben

KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA

KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA 2011/2012.. TANÉV KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I. KORCSOPORT - FIÚ Fonyód 2011. decemberember 2. 2011/2012. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ I. KORCSOPORT FIÚ

Részletesebben

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt.

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt. Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Figyelmeztető előrejelzés

Részletesebben

F E L J E G Y Z É S. Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 20-i ünnepi üléséről. Ülés helye: Városháza Díszterme

F E L J E G Y Z É S. Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 20-i ünnepi üléséről. Ülés helye: Városháza Díszterme F E L J E G Y Z É S Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 20-i ünnepi üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Dr. Filvig Géza Marsovszky Lászlóné Simon

Részletesebben

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről VAS MEGYEI SZENT FLÓRIÁN TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG 9700 Szombathely Ady tér 1. Web: www.vastuoszov.hu Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről 1 Tartalom: Bevezető 2015.

Részletesebben

NŐI Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa és NŐI Magyar KKupa Versenykiírás 2012/2013.

NŐI Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa és NŐI Magyar KKupa Versenykiírás 2012/2013. NŐI Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa és NŐI Magyar Kupa Versen nykiírás 2012/2013. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ IV. KORCSOPORT FIÚ 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2015/2016. TANÉVI XVII. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése a középiskolák

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok!

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! KÖSZÖNTŐ Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! A 2015/2016-os tanévben is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a Diákolimpia versenyrendszerének minél színvonalasabb szervezésén. Nagy öröm számunkra,

Részletesebben

A KE02910/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE02910/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE02910/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE02910/2014/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: V.U.K.Vízilabda és

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06292/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06292/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA

VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA VIII. VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY, PEST MEGYEI SPORT XXI. TRIATLON UTÁNPÓTLÁS OLIMPIA és RENDŐRSÉGI DUATLON OB DÖNTŐJÉNEK VERSENYKIÍRÁSA A verseny időpontja: 2011. június 10. A verseny helyszíne:

Részletesebben

Már az edzéseken is kiütközött,de az időmérőn tisztult csak le igazán, hogy nagyon éles csaták várhatóak a Salzburgi aszfaltcsíkon.

Már az edzéseken is kiütközött,de az időmérőn tisztult csak le igazán, hogy nagyon éles csaták várhatóak a Salzburgi aszfaltcsíkon. Már az edzéseken is kiütközött,de az időmérőn tisztult csak le igazán, hogy nagyon éles csaták várhatóak a Salzburgi aszfaltcsíkon. Pár sorban, most betekintést nyújtok, hogy is láttam én,majd az LRT csapat

Részletesebben

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából. Fülöpi Hírek V. évfolyam 4. szám 2010. december Karácsonyfa alatt Eljött a nap, mit várva-vártunk, Az égen csillagfény ragyog, Jézuska fáját, ím' elhozták A halkan szálló angyalok. Köszönjük neked, édes

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2005. J Ú L I U S Tisztelt Pusztaföldvári Polgárok! Ez évben is megrendezésre került a Földvárak Találkozója, melyről már hírt adtunk. Így utólag el szeretném mondani Önöknek, hogy

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A 2013-AS VÍZIMENTŐ JUNIOR E.B.-RŐL

BESZÁMOLÓ A 2013-AS VÍZIMENTŐ JUNIOR E.B.-RŐL BESZÁMOLÓ A 2013-AS VÍZIMENTŐ JUNIOR E.B.-RŐL Készítette: Endlein Viktória edző Budapest. 2013. szeptember 11. Verseny helyszíne: Riccione, Olaszország Verseny időpontja: 2013. szeptember 6.-7.-8. Versenyzők:

Részletesebben

TEHETSÉGFEJLESZTÉS A SZÉCHENYIBEN

TEHETSÉGFEJLESZTÉS A SZÉCHENYIBEN Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola 1212 Budapest, Széchenyi u. 93. Tel.: 278-09-42; Fax: 278-09-44 honlap: www.szechenyi-csepel.hu e-mail: misulink@szechenyi-csepel.hu TEHETSÉGFEJLESZTÉS

Részletesebben

Hírlevél 2011. évi 4. megjelenés Magyar Atlétikai Szövetség

Hírlevél 2011. évi 4. megjelenés Magyar Atlétikai Szövetség Hírlevél 2011. évi 4. megjelenés Magyar Atlétikai Szövetség Az elmúlt időszakban zajlottak az események a Magyar Atlétikai Szövetségben és hazánk atlétikájának világában. Jelen hírlevelünkben többek között

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2014 Moszkva PROGRAMTERVEK BESZÁMOLÓK TÉMA

Részletesebben

Legjobb tanuló serleg Keszte Panna 4.c

Legjobb tanuló serleg Keszte Panna 4.c Legjobb tanuló serleg Keszte Panna 4.c Panni már 4. éve tűnik ki szorgalmával és tanulmányi eredményeivel, valamint szerény, kedves egyéniségével. Számára örömöt jelent minden egyes iskolai feladat, örömöt

Részletesebben

WRC autó is ott száguld majd az évzárón

WRC autó is ott száguld majd az évzárón A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő

Részletesebben

MESSZI ISTVÁN a Petőfi Népe sporttudósításaiban

MESSZI ISTVÁN a Petőfi Népe sporttudósításaiban MESSZI ISTVÁN a Petőfi Népe sporttudósításaiban 1. 1978.06.08. SOROKBAN 7. o. Békéscsabán az ifjúsági I.-II. korcsoport területi kiválasztó versenyén vettek részt a Kecskeméti Spartacus súlyemelői II.

Részletesebben

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 Versenykiírás A XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság neve: XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2. A bajnokság

Részletesebben

be/sfp-10567/2015/mlsz

be/sfp-10567/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Zagyvapálfalvai Ifjak Sportegyesülete A kérelmező szervezet rövidített neve Zagyvapálfalvai I.S.E. Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 4059

Részletesebben

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Javában készülnek a Héraklész Bajnok Program versenyzői is a nyári megmérettetésekre. Szeretném megosztani a kedves olvasókkal

Részletesebben

A KE03008/2014/MJSZ-4 számú határozat melléklete

A KE03008/2014/MJSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE03008/2014/MJSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE03008/2014/MJSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Kaposvári Sportközpont

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Közgyűléséről A Közgyűlés időpontja: 2009. április 24., péntek 15 óra A Közgyűlés helye: Népstadion területén lévő gyakorló jégpálya tanácsterme A közgyűlés

Részletesebben

Fekete költségvetési év elé néz az önkormányzat Mezei õrszolgálatot hoz létre közösen Rákosmente, Kõbánya és a XVI. kerület

Fekete költségvetési év elé néz az önkormányzat Mezei õrszolgálatot hoz létre közösen Rákosmente, Kõbánya és a XVI. kerület 2 Ö N K O R M Á N Y Z AT Fekete költségvetési év elé néz az önkormányzat Mezei õrszolgálatot hoz létre közösen Rákosmente, Kõbánya és a XVI. kerület TORKOS MATILD KILI TAMÁS Anovember 20-ai testületi ülés

Részletesebben

Alapította: Gerots Zoltán

Alapította: Gerots Zoltán 1986. II. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM. Alapította: Gerots Zoltán DECEMBER 10. GEROTS ZOLTÁN: AZ ÚJLAK MEGVÉDTE BAJNOKI CÍMÉT 1984 telén néhányan úgy gondoltuk, hogy fel kellene ébreszteni 1985 folyamán már ébresztettük

Részletesebben