JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát:"

Átírás

1

2 JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát: Egység típusa:.. Sorozatszáma(i):.. A sorozatszámokat a berendezések oldalára ragasztott címkén találja. Eladó cég neve, címe:.. Vásárlás dátuma:. Üzembehelyezés dátuma:... A karbantartások javasolt gyakorisága:...alkalom/év Javasolt idõpont: tavasz nyár õsz tél OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT A használati útmutatóban hasznos tanácsokat talál a készülék használatára és karb antartására vonatkozóan. sak egy kis odafigyelés sok pénzt és fáradtságot takaríthat meg Önnek, amíg a légkondicionálót használja. A leggyakoribb problémák megoldását a Mielõtt szerelõt hívna címû fejezetben találhatja. E fejezet tanulmányozása révén a legtöbb problémát szerelõ kihívása nélkül is megoldhatja.

3 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Műszaki adatok 3 Biztonsági előírások 4 Elővigyázatosság az üzembe helyezésnél 4 Óvintézkedések használat közben 5 A készülék távirányítója 8 Üzemmódválasztó gomb használat 10 Hűtés üzemmód 10 Enyhén szárító üzemmód 11 Fűtés üzemmód 12 Szellőztetés üzemmód 13 Elektromos fűtés üzemmód 13 Elektromos fűtés üzemmód (opció) 14 Párátlanítás üzemmód (opció) 15 További jellemzők 16 Késleltetett be/kikapcsolás időzítés 16 Tűz érzékelés funkció 16 Automatikus újraindítás 16 Öndiagnosztika 17 Szűrő tisztítás 17 Antibakteriális mosható szűrő 17 Üzemelés 17 Karbantartás 18 Ha hosszabb ideig nem használja a készüléket 19 Használati tanácsok 19 Mielőtt szakembert hívna 20 Kötelező időszakos karbantartás 21

4 KOMPAKT BERENDEZÉSEK Hűtős El telj/ Modell Teljesítmény (kw) Légszáll. Méret (mm) Feszültség Zajszint Hűtőköz..O.P Áramfelv. Energiahatékony sági osztály Hűtő Fűtő (m 3 /perc) Szé x Ma x Mé V/50Hz kw/a db(a)/1m Btu/Wh LK , x1065x ,7/12,5 88 R22 10 A LK-0880H 22, x890x ,5/20 88 R22 9,2 A LK-1080H 31, x1050x /30 92 R22 8,8 A LK-1580H 46, x1230x ,2/41,8 92 R22 9,2 A LK-2080H 65, x1660x ,8/53,8 92 R22 9 A Hőszivattyús El telj/ Modell Teljesítmény (kw) Légszáll. Méret (mm) Feszültség Zajszint Hűtőköz..O.P Áramfelv. Energiahatékony sági osztály Hűtő Fűtő (m 3 /perc) Szé x Ma x Mé V/50Hz kw/a db(a)/1m Btu/Wh LK-5080H 15,5 15, x1065x ,6/12,5 88 R22 11,2 A LK-0880HH 21,4 21, x890x ,5/20 88 R22 10,3 A LK-1080HH 29,3 26, x1050x /27 92 R22 9,4 A LK-1580HH 44,5 43, x1230x /40,6 92 R22 10,5 A

5 Biztonsági elõírások A személyi és tárgyi sérülések megelõzése érdekében kövesse az alábbi utasításokat. - Az utasítások be nem tartásából eredõ helytelen mûködtetés sérülést vagy balesetet okozhat. A fennálló veszélyt a következoképpen osztályozzuk: VIGYÁZAT: FIGYELEM: Ez a jel komoly balesetveszélyre vagy életveszélyre hívja fel a figyelmet. Ez a jel azt jelenti, hogy csak a készülékben lehet a helytelen mûködtetéssel kárt okozni. Elõvigyázatosság az üzembe helyezésnél VIGYÁZAT A készüléket ne helyezze szakember nélkül üzembe, illetve ne távolítsa el és helyezze újra üzembe. A helytelen beszerelés vízcsöpögést, áramütést vagy tüzet okozhat. Kérjük hívja a márkakereskedést vagy egy szakembert az ilyen munkák elvégzéséhez. Ne felejtse el, hogy a helytelen üzembe helyezésbõl származó kárra nem terjed ki a garancia. A készüléket könnyen hozzáférhetõ helyen helyezze üzembe. A készülék felszereléséhez bérelt minden különleges készülék költsége a felhasználót terheli. VIGYÁZAT Megfelelõen csatlakoztassa a hálózati dugót. - Máskülönben áramütést vagy tüzet okozhat a hõ fejlõdése következtében. Ne mûködtesse vagy állítsa meg a készüléket a hálózati dugó csatlakoztatásával és csatlakozásának megszüntetésével. - Ez áramütést vagy tüzet okozhat a hõ fejlõdése következtében. Ne használjon sérült vagy a gyártó által nem elfogadott hálózati vezetéket. - Ez tüzet és áramütést okozhat. - Ha a hálózati vezetéket sérült, a gyártónak, a szerviz szolgálatnak vagy szakembernek ki kell cserélnie, hogy elkerülje a veszélyes helyzeteket.

6 Ne tegye ki bõrét közvetlenül a hideg levegõnek hosszú ideig. Ez káros lehet az egészségére. Ne mûködtesse a készüléket nedves kézzel. Ez áramütést okozhat. Ne dugjon semmit a levegõ be- és kimeneti nyílásokba. Mivel a ventilátor nagy sebességgel forog, sérülést okozhat vagy tönkreteheti a készüléket. Ha úgy érzi, hogy a készülék a megszokottól eltérõ módon mûködik (égett szag, stb ), állítsa le a légkondicionáló berendezést és kapcsolja le a hálózati megszakítót. Ha továbbra is hibásan mûködik a készülék, az tüzet vagy balesetet okozhat. Ilyen esetben hívja a márkaszervizt. A szerelést és áthelyezést bízza szakemberre. Ha nem megfelelõen hajtja végre ezeket a mûveleteket, akkor az tüzet, áramütést, vízcsöpögést vagy a készülék leejtése sérülést okozhat. Hívjon szakembert. Óvintézkedések a használat közben A készülék javításával és karbantartásával kapcsolatban keresse fel a szervizhálózat egyik szakemberét. A készülék üzembe helyezésével kapcsolatban keresse fel az üzembe helyezõt. A légkondicionálót felügyelet nélkül nem használhatják gyerekek vagy gyenge elmeállapotú személyek. A gyerekeket felügyelni kell, hogy ne játszanak a légkondicionálóval.

7 FIGYELEM Ha a légszûrõket cserélnie kell, ne érintse meg a beltéri egység fém részeit. Sérülést okozhat. A hálózati csatlakozást meg kell szüntetni. Ne tisztítsa a légkondicionálót vízzel. A víz belefolyhat a készülékbe, és károsíthatja a szigeteléseket. Áramütést is okozhat. Jól szellõztessen ki, ha a helyiségben tûzhely is mûködik. Oxigénhiányt okozhat. Ha a készüléket tisztítja, kapcsolja ki és kapcsolja le a hálózati megszakítót is. Mivel a ventilátor nagy sebességgel forog, ez sérülést okozhat. Ne tegyen a légáramlás közelébe háziállatot vagy növényt. Károsíthatja a háziállatot vagy a növényt. Ne használja a készüléket a helyiség hûtésén vagy fûtésén kívül másra. Ne használja a légkondicionálót más készülékek, élelmiszerek, állatok, növények és mûalkotások hûtésére vagy tartósítására. Ez a minõség, stb. romlását okozhatja. Ne fújjon a készülékre rovarölõt vagy más gyúlékony spray-t. Ez tüzet okozhat vagy a burkolat deformálódását eredményezheti. Ne tegyen tûzhelyet, stb. a légáram közvetlen útjába. Ez ronthatja az égés hatásfokát. Ne tartsa a készüléket sérült tartóállványon. A készülék leeshet, és sérülést okozhat. Ne nyúljon a légkondicionálóba mûködés közben. A forgó lapát sérülést okozhat. Kapcsolja le a hálózati megszakítót, ha hosszú idõn keresztül nem tervezi a készülék használatát. Ha nem kapcsolja le, az összegyûlõ por tüzet okozhat. Tisztítás közben és/vagy karbantartás közben soha ne álljon instabil székre. A leesés sérülést, stb. okozhat.

8 Ne álljon rá a beltéri vagy kültéri készülékre, és ne helyezzen rájuk semmit. Sérülést okozhat esetleges leesésük. Ne használja a készüléket hosszú ideig nagyon párás légtérben (pl.: ha nyitva hagyja az ajtót vagy az ablakot). Ha a készüléket magas páratartalmú (80% relatív páratartalom fölötti) helyiségben hosszú ideig üzemelteti huto üzemmódban a készülékben lecsapódó pára lecsöpöghet és nedvessé teheti a bútorokat, stb. Ha a hálózati vezeték megsérült, akkor ki kell cserélni azt egy másikra, melyet a gyártótól, vagy a szerviztõl szerezhet be. Ez elektromos áramütést és tüzet okozhat.

9 A készülék távirányítója A vezérlő jeleket a távirányító továbbítja a készülékhez A távirányító jellemzõi - nyitott fedéllel Jel érzékelõ (opció) 3 HUMIDIFIER OPERATI FAN SPEED HI MED LO Set A mûködési állapotot jeleníti meg Kijelzõ Be/Kikapcsoló gomb A készülék üzemelése a gomb megnyomásával indítható el. Ismételt megnyomásra leáll. Hõmérséklet beállító gomb A kívánt hõmérséklet állítható be ezzel a gombbal Ventilátor üzemmód gomb A helység levegõjének keringtetésére szolgál hûtés/fûtés nélkül Párátlanító Be/Ki gomb Ha a készülék párátlanítóval szerelt, ezzel a gombbal lehet azt be/kikapcsolni Üzemmód választó gomb Az üzemmód kiválasztására szolgál hûtés üzemmód enyhén szárító üzemmód fûtés üzemmód (kivéve csak hûtõs típusok) Idõzítés állító gomb Az idõzített be/kikapcsolás beállítására szolgál Szoba hõmérséklet ellenõrzõ gomb A szoba tényleges hõmérséklete jeleztethetõ ki vele Fûtés gomb Az elektromos fûtés bekapcsolására szolgál (ha van a készüléken) Szûrõ jel törlõ gomb A szûrõ tisztítás jel törlésére szolgál

10 A távirányító jellemzõi - zárt fedéllel HUMIDIFIER OPERATI FAN SPEED HI MED LO Be/Kikapcsoló gomb A készülék üzemelése a gomb megnyomására indul. Ismételt megnyomásra pedig leáll 2 Hõmérséklet állító gomb A kívánt hõmérséklet beállítására szolgál Ha a készülék áramkimaradás miatt leáll, az áram visszatértekor újraindul az elõzetes beállításokkal. Üzemmód Hûtés üzemmód ooling Operation Enyhén szárító üzemmód Soft Dry Operation (csak hûtõs típusoknál) Fûtés üzemmód (hõszivattyús típusok)

11 PREHEAT Az üzemmód választó gomb használata Hûtés üzemmód 1 Nyomja meg a Be/Ki gombot HUMIDIFIER OPERATI 2 Nyissa fel a távirányító fedelét. Az üzemmód gombbal válassza a HÛTÉS üzemmódot. A gomb minden megnyomásakor az alábbiak szerint léptetõdik az üzemmód: HÕSZIVATTYÚS TÍPUSOK Set HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HEATER DEFROST TEST RUN FILTER HÛTÉS SZÁRÍTÁS FÛTÉS SAK HÛTÕS TÍPUSOK HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HÛTÉS SZÁRÍTÁS 3 Állítsa a hõmérsékletet alacsonyabbra a szobában levõnél A a hõmérséklet fok között állítható 1 fokos lépésekben HUMIDIFIER OPERATI hõmérséklet emelés hõmérséklet csökkentés

12 Enyhén szárító üzemmód 1 Nyomja meg a Be/Ki gombot HUMIDIFIER OPERATI 2 Nyissa fel a távirányító fedelét. Az üzemmód gombbal válassza a SZÁRÍTÁS üzemmódot. A gomb minden megnyomásakor az alábbiak szerint léptetõdik az üzemmód: HÕSZIVATTYÚS TÍPUSOK Set HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HÛTÉS SZÁRÍTÁS FÛTÉS SAK HÛTÕS TÍPUSOK HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HÛTÉS SZÁRÍTÁS 3 Ebben a módban a hõmérséklet nincs kijelezve. Ebben a módban a hõmérséklet nem állítható.

13 Fűtés üzemmód (csak hőszivattyús típusoknál) 1 Nyomja meg a Be/Ki gombot HUMIDIFIER OPERATI 2 Nyissa fel a távirányító fedelét. Az üzemmód gombbal válassza ki a HÛTÉS üzemmódot. A gomb minden megnyomásakor az alábbi sorrendben léptetõdik az üzemmód: Set HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI ooling Soft Dry Heating 3 Állítsa a hõmérsékletet magasabbra a szobában levõnél. A hõmérséklet fok között állítható 1 fokos lépésekben HUMIDIFIER OPERATI hõmérséklet növelés hõmérséklet csökkentés 4 A készülék "meleg indítással" üzemel, így a fûtés üzem alatt nem fúj hideg levegõt. Ezalatt a távirányítón "PREHEAT" (elõmelegítés) látható. HUMIDIFIER OPERATI 5 Ha a fûtés üzem alatt a kültéri hõmérséklet túl alacsony, a készülék leolvasztást végez. Ezalatt a távirányítón "DEFROST" (leolvasztás) látható. HUMIDIFIER OPERATI

14 Set Szellőztetés üzemmód (ventilátor üzem) A helyiség levegõjét keringteti hûtés/fûtés nélkül. 1 Nyomja meg a Be/Ki gombot HUMIDIFIER Set OPERATI 2 Nyissa fel a távirányító fedelét és nyomja meg a FAN (ventilátor) gombot. HUMIDIFIER OPERATI 3 A kilépés ebbõl az üzemmódból az üzemmód választó gombbal történik. Ebben a módban a hõmérséklet nem állítható. Elektromos fűtés üzemmód (opcionális) (csak hűtős típusoknál) Nyissa fel a távirányító fedelét és nyomja meg a fûtés (HEATER) gombot. 1 ( a fûtés kb. 10 mp. után indul) HUMIDIFIER OPERATI Set 2 Állítsa a hõmérsékletet magasabbra a szobában levõnél. A hõmérséklet fok között 1 fokos lépésekben állítható. HUMIDIFIER OPERATI 3 Az üzemmód kikapcsolása a HEATER gomb ismételt megnyomásával történik. A kikapcsolás után még kb. 60 mp-ig hûti a fûtõbetétet a készülék. 4 HÛTÉS és FAN üzemmódban ez a funkció nem kapcsolható.

15 Elektromos fűtés üzemmód (opcionális) (hőszivattyús típusok) 1 Nyomja meg a Be/Ki gombot ENGLISH HUMIDIFIER OPERATI 2 Nyissa fel a távirányító fedelét. Az üzemmód gombbal válassza a fûtés üzemmódot. A gomb minden megnyomásakor az alábbiak szerint léptetõdik az üzemmód: Set HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI HUMIDIFIER OPERATI ooling Soft Dry Heating(Heat pump) 3 Nyomja meg a HEATER gombot. (kb. 10 mp. múlva indul a fûtés) HUMIDIFIER OPERATI 4 Állítsa a hõmérsékletet magasabbra a szobában levõnél. A hõmérséklet fok között 1 fokos lépésekben állítható. HUMIDIFIER OPERATI hõmérséklet növelés hõmérséklet csökkentés 5 A fûtés a HEATER gomb ismételt, vagy az / gomb megnyomásával állítható le. Kikapcsolás után még kb. 60 mp-ig hûti a készülék az elektromos fûtõbetétet. 6 Hûtés és FAN módban ez a funkció nem üzemel

16 Set Párátlanítás üzemmód (opcionális) 1 Nyissa fel a távirányító fedelét és nyomja meg a párátlanítás BE/KI gombot. Hûtés, Ventilátor és Fûtés módban ez a funkció nem kapcsolható. HUMIDIFIER OPERATI 2 A párátlanítás önálló üzemmód. Ha az üzemmód kikapcsolt állásában megnyomja a párátlanítás / gombot, a párátlanító és a ventilátor üzemelni kezd és a kijelzõn "HUMIDIFIER" felirat jelenik meg.

17 További jellemzők Késleltetett Be/Kikapcsolás idõzítés A "SET" gombbal lépjen idõzítés 1 módba 2 Az idõ állító gombokkal állítsa be a kívánt idõt (24 óráig) Set Set Az idõzítés törlése Az idõzítés beállítása mód a SET gomb ismételt megnyomásával történik NOTE: Az alábbi két mód valamelyike választható: Késleltetett kikapcsolás bekapcsolt készüléknél Késleltetett bekapcsolás kikapcsolt készüléknél OPERATI OPERATI Delay Timer Ha a beállítások áramszünet miatt törlõdtek: Kapcsolja be a készüléket és állítsa be újra a programot. Delay Timer Tûz érzékelés funkció 1. Tûz esetén nyitnak az érintkezõk és lekapcsolják a készülékrõl a vezérlõ áramot, így a készülék azonnal kikapcsol 2. Az üzemmód használatához a tûzjelzõ vezetékét csatlakoztatni kell a vezérlõpanel csatlakozójához Automatikus újraindítás - Áramkimaradás után a készülék az elõzetes beállításokkal újraindul.

18 Öndiagnosztika Hiba esetén HEK felirat villog a kijelzõn. Ilyen esetben forduljon megbízott szakemberhez. Szűrő tisztítás figyelmeztetés - Ha a szûrõ szennyezett, a kijelzõn FILTER felirat jelenik meg. Ekkor a szûrõket a kezelési utasításban leírtak szerint meg kell tisztítani - Szûrõ tisztítás után nyomja meg a jel törlésére szolgáló gombot Antibakteriális mosható szûrõ (6,25 RT feletti típusok) - A szûrõ megakadályozza a baktériumok és szennyezõdések bejutását a helyiségbe - Mivel a szûrõ mosható, így gazdaságosan használható. Üzemelés Hûtés üzemmód Ha a szoba hõmérséklete magasabb, mint a beállított érték hûtés üzemben a készülék automatikusan leáll, ha a hõmérséklet 0,5 fokkal alacsonyabbá válik a beállítottnál SZOBA HÕM. ÜZEM START BEÁLL. HÕM +0,5 több, mint 3 perc ÜZEM. STOP BEÁLL. HÕM. -0,5 BELT. VENT. KÜLT. VENT./KOMP. : vent. ford. : gyenge hûtés : compr. BE : compr. KI

19 Karbantartás FIGY ELEM : karbantartás, tisztítás előtt mindig kapcsolja ki és áramtalanítsa a készüléket Az idõszaki karbantartások egy részét Ön is elvégezheti. Ezek a szûrõ és a burkolatok tisztítása. A hõcserélõk tisztítását mindig bízza szakemberre. FIGYELEM Mielõtt a burkolatokat eltávolítaná, mindig áramtalanítsa a készüléket, mert másként áramütés érheti ANTIBAKTERIÁLIS SZÛRÕ (6,25 RT felett) A készülék mosható, antibakteriális szûrõvel szerelt. Nagyon fontos, hogy a szûrõ mindig tiszta legyen. Havonta legalább egyszer ellenõrizze és szükség szerint tisztítsa meg. (Új épületben az elsõ hónapban hetente ellenõrizni kell a szûrõ tisztaságát.) A mosható szûrõ enyhe oldószeres vízzel tisztítható. A visszahelyezés elõtt alaposan meg kell szárítani. Kondenzátor Mivel a kondenzátoron szûretlen levegõ halad át, ezért az elpiszkolódhat, esetleg eltömõdhet. A hõcserélõ (lemez irányban) puha kefével tisztítható. Ha erõsen tapadó a szennyezõdés, akkor hívjon szakembert. A kondenzátor elé ne helyezzen növényeket. Szakember által végzett karbantartás - hûtési idényben A készülék biztos és hatékony üzemelése érdekében idõszakosan szakemberrel kell ellenõriztetni a készüléket. A képzett, megbízott szerelõ az alábbiakat ellenõrzi: 1. Szûrõ(k) tisztasága 2. motorok és hajtásrendszer 3. Hõcserélõk tisztasága 4. Biztonsági berendezések 5. Elektromos alkatrészek és vezetékelés állapota 6. Kondenzvíz elvezetés 7. Légcsatorna rendszer tömörség és zajszigetelés 8. Tartószerkezetek rögzítettsége és állapota 9. A készülék üzemképessége Szakember által végzett karbantartás - fûtési idényben A készülék komplett ellenõrzése

20 Ha hosszabb ideig nem használja a készüléket Ha hosszabb ideig nem kívánja használni 2-3 órán át üzemeltesse a berendezést ventilátor üzemben Ha újból használatba veszi Tisztítsa meg és helyezze vissza a légszûrõt ez kiszárítja a belsejét Húzza le a hálózati megszakítót FIGYELEM Kapcsolja le a hálózati megszakítót, ha hosszabb ideig nem használja a készüléket. Ellenõrizze, hogy a bel/kültéri levegõ ki/bemenetek tiszták és akadálymentesek-e Hasznos tudnivaló A szûrõ tisztasága és az Ön villanyszámlája összefügg. Ha koszos a szûrõ, akkor csökken a teljesítmény és 6%-al (vagy többel) nõ az energia fogyasztás Használati tanácsok Ne hûtse túl a szobát Egészségtelen és energiát pocsékol Az ajtókat és ablakokat tartsa zárva A készülék csak zárt ajtók/ablakok esetén hatékony Húzza be az árnyékolókat és függönyöket A készülék üzeme közben ne érje közvetlen napsütés a helyiséget Idõnként szellõztessen Mivel a készülék zárt térben üzemel, idõnként friss levegõt kell beengedni Rendszeresen tisztítsa a szûrõket A szûrõ elkoszolódása csökkenti a légáramot így a hûtõ/párátlanító teljesítményt is. FIGYELEM Mielõtt levenné a szûrõ burkolatát elõbb áramtalanítsa a berendezést, mert a ventilátor sérülést okozhat ➊ Legalább havonta egyszer tisztítsa meg porszívóval, vagy semleges oldószeres langyos vízzel ❷ Mosás után alaposan szárítsa meg ne tegye közvetlen napfényre, vagy tûz mellé

21 Mielőtt szakembert hívna...? Hibaelhárítási javaslatok! Idõt, pénzt takaríthat meg Ellenõrizze az alábbiakat... Ha a hiba ezekután is fennáll, hívjon megbízott szakembert Nem mûködik Jelenség Magyarázat Jól programozta az idõzítést? Nem oldott le a kismegszakító? Furcsa szag van Ellenõrizze, hogy a szag nem a falaktól, bútorokból, szõnyegból, vagy ruhákból jön-e Vízcsöpögés a készülékben hûtés üzem közben kondenzvíz keletkezik Indítás után kb 3 percig nem üzemel a berendezés Ez a belsõ védelem miatt van Várjon 3 percet Nem hatékony a hûtés/fûtés Nem piszkos a szûrõ? Túl meleg van a szobában, ezért több idõ kell a berendezésnek Jól állította be a hõmérsékletet? Nincs akadály a levegõ útjában? Zajos a berendezés Gyenge, vagy sötét a kijelzõ sobogó hang -ez a hûtõközeg áramlásából ered a csövezetben Nincs kioldva a megszakító? MEGJEGYZÉS VÍZÁLLÓSÁG: A készülék kültéri része vízálló

22 Kötelező időszakos karbantartás (nem ingyenes!) A klímaberendezések a szakszerű beszerelésen, beüzemelésen túlmenően időszakosan karbantartást igényelő készülékek, ezért azok elvégzése (elvégeztetése) garanciális feltétel. Ahhoz, hogy a berendezés megbízhatóan és energiatakarékosan üzemeljen, normál üzemi körülmények között csak hűtős készüléknél évente legalább egyszeri (szezon kezdetekor), hőszivattyús berendezéseknél, pedig évente legalább kétszeri (tavaszi, őszi) karbantartás javasolt. Amennyiben közepesen nehéz, nehéz, esetleg extrém körülmények között üzemel a berendezés, akkor sokkal gyakrabban kell elvégezni a karbantartási munkákat. A szükséges gyakoriságra vonatkozóan kérjen útmutatást a beszerelő szakembertől és azt jegyeztesse be a kezelési utasítás elején lévő, arra a célra szolgáló rovatba. Az időszaki karbantartás során elvégzendő műveletek: - a készülék mechanikai állapotának (törés, repedés, lazulás, szigetelések, vibrációk, rezgések stb.) ellenőrzése szükség szerinti megszüntetése - a hőcserélők tisztaságának ellenőrzése, szükség szerinti megtisztítása - a hűtőközeg töltet meglétének ellenőrzése, szivárgásvizsgálat (szivárgás esetén a szivárgás megszüntetése és a készülék újbóli üzembehelyezése a módosított szerviztechnológia szerint) - szívott levegő hőmérséklet mérés - befújt levegő hőmérséklet ellenőrzés - az áramfelvétel ellenőrzése - hűtőközeg nyomás ellenőrzés - a készülék üzem közbeni zajszintjének ellenőrzése - a biztonsági és szabályzó elemek ellenőrzése, szükség szerinti beállítása - teljes üzemi próba (az összes funkció kipróbálása és ellenőrzése) A módosított szerviztechnológiai előírásai szerint az elvégzett vizsgálatot dokumentálni kell, ezért a fenti műveletek elvégzéséről készített, a mérési eredményeket is rögzítő munkalap egy példányát mindig kérje el a karbantartást végző szerelőtől

23

24 Tisztelt Vásárlónk! Ezúton is szeretnénk megköszönni és gratulálunk ahhoz, hogy termékünket választotta. Hogy készüléke hosszú élettartamú legyen és megbízhatóan üzemeljen, kérjük olvassa el a kezelési útmutatót, amely információkat és tanácsokat ad Önnek a készüléke szakszerű használatához. - Az általunk forgalmazott berendezésekhez cégünk saját jótállási jegyet ad, melyben feltüntettük az összes, általunk a vevő szempontjából fontosnak ítélt jótállásra vonatkozó információt ezért kérjük, hogy azt olvassa el és a kezelési utasítással együtt tartsa meg azt - Az általunk forgalmazott LG készülékekre cégünk 3 év (36 hónap) teljeskörű jótállást vállal, amennyiben azt Ön valamely, a szervízhálózatunkba tartozó szakszervizzel szerelteti, illetve üzemelteti be - A 94/2003. (VII.2.) Kormány rendelet előírásai értelmében a klímaberendezések telepítését, szervizelését és javítását (minden, a kalorikus kör megbontásával járó tevékenységet) csak a rendeletben meghatározott szakember végezheti el! - A 3 kg-nál nagyobb hűtőfolyadék-töltettel rendelkező hűtő- és klímaberendezések szivárgásmentességét január 1-jétől a tulajdonos évente köteles ellenőriztetni. Az előírt ellenőrzést csak a HKVSZ által kiadott külön felhatalmazással rendelkező, szakképzett, arcképes igazolással rendelkező szerelő végezheti el. Ha az ellenőrzés során szivárgás tapasztalható, azt a tulajdonosnak a berendezés karbantartásával, javításával 30 napon belül meg kell szüntetnie. Amennyiben a tulajdonos előírt kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a felügyelőség ,- forint bírság megfizetésére kötelezi. A kötelezettség ismételt megszegése esetén a bírság ,- forint. - A KLÍMA IPARI ENTRUM RT. csak azon készülékekre vállalja a törvényben meghatározott jótállási és szavatossági kötelezettségét, melyet a hálózatába tartozó, általa a termék vonatkozásában kiképzett szakszerviz telepített és helyezett üzembe és azokon az előírt időszaki karbantartásokat a szakszerviz igazoltan elvégezte. A hálózatunkba tartozó, szerelési-karbantartási jogosultsággal rendelkező cégek jegyzékét a jótállási jegy melléklete tartalmazza. Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel a készülék üzemeltetése vagy szervizelése terén kérjük akár személyesen, akár telefonon keresse fel a Klíma Ipari entrum Rt-t, ahol a munkatársak szívesen nyújtanak segítséget Önnek.

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK Felépítés és telepítés Jegyezze fel 2 Tartalomjegyzék Funkciók 3 4 Műszaki adatok 4 Üzemi feltételek 5 Telepítés 6 Üzemeltetés Felépítés A távirányító

Részletesebben

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KlÍMABERENDEZÉS Kérjük, mielõtt szobai klímaberendezését felszerelné és üzembe helyezné, gondosan és alaposan olvassa el ezt a felhasználói kézikönyvet. TYPE : FALRA SZERELT KIVITEL

Részletesebben

ÁLMENNYEZETI KAZETTÁS KLÍMABERENDEZÉS

ÁLMENNYEZETI KAZETTÁS KLÍMABERENDEZÉS ÁLMENNYEZETI KAZETTÁS KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató mielőtt használatba veszi a készüléket! JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát: Egység típusa:... Sorozatszáma(i):... A

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg.

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉKONDICIONÁLÓ Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. TÍPUS : VENTILÁTOR MAGYAR www.lg.com A ventilátor használati

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R410A Split sorozat MODELL FTXV25AV1B FTXV35AV1B FTXV50AV1B FTXV60AV1B RXV25AV1B RXV35AV1B RXV50AV1B RXV60AV1B ATXV25AV1B ATXV35AV1B ATXV50AV1B ATXV60AV1B ARXV25AV1B ARXV35AV1B ARXV50AV1B

Részletesebben

Szellõztetõ vezetékes távszabályzó

Szellõztetõ vezetékes távszabályzó LG LG Szellõztetõ vezetékes távszabályzó Kezelési és telepítési útmutató Modell: PZRCUSB0 Fontos Kérjük, olvassa el ezt az útmutatót a termék használatba vétele elõtt. A telepítést az ide vonatkozó érintésvédelmi

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-B43DBE8 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4576848

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-B43DBE8 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4576848 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Mielõtt használatba venné a légkondícionálót, kérjük figyelmesen olvassa el azt az útmutatót SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt az útmutatót Az útmutatóban hasznos tanácsokat

Részletesebben

SPLIT - TYPE TÍPUSÚ VERTU SOROZAT. A légkondicionáló beszerelése elõtt egyeztessen a helyi áramszolgáltatóval

SPLIT - TYPE TÍPUSÚ VERTU SOROZAT. A légkondicionáló beszerelése elõtt egyeztessen a helyi áramszolgáltatóval Kérjük, Before using olvassa your el azt air conditioner, az útmutatót please a készülék readhasználatbavétele elõtt, majd this manual õrizze meg carefully Késõbb and szüksége keep it for lehet future

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Kényelem egész évben. MODELEK FTX50KMV1B FTX60KMV1B FTX71KMV1B Jellemzők Fokozott kényelem és energiatakarékosság KÉNYELMI LÉGFÚVÁS A levegőáramlás felfelé

Részletesebben

HULLADÉK: Az elektronikai hulladék kezelésének módja:

HULLADÉK: Az elektronikai hulladék kezelésének módja: Kezelési útmutató 2 3 Hulladék kezelés Ha ezt a légkondícionálót az Európai Únión belül használja, a következőket tartsa be: HULLADÉK: Ne válogatás nélkül, háztartási hulladékként dobja ki a csomagoló

Részletesebben

Modell sz. Kompact 16

Modell sz. Kompact 16 16,000 BTU Hőszivattyús hordozható légkondicionáló, párátlanító, fűtő berendezés és ventilátor Modell sz. Kompact 16 Kérjük, a berendezés használata előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót.

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR * A Plasmacluster jelölés a Sharp Corporation védjegye. BELTÉRI EGYSÉG AY-XP9LSR AY-XPLSR KÜLTÉRI EGYSÉG AE-X9LSR AE-XLSR Figyelem: A terméket

Részletesebben

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 Koolbreeze Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 P14HCP Tartalom 1. Beszerelés.. 2 2. Általános biztonsági előírások.. 4 3. Termékbiztonság.... 5 4. Biztonsági óvintézkedések....

Részletesebben

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás APY-09CS és APY-12CS Hordozható klímaberendezés Használati utasítás Köszönjük, hogy kiváló minőségű klímaberendezésünket választotta. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

Részletesebben

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató HU SAC 0910C SAC 0922CH Ezen klímaberendezés használata előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termékek használatát már ismeri.

Részletesebben

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló Használati útmutató Oldalfali split típusú légkondicionáló WSZ 09.K WSZ 12.K WSZ 18.K WSZ 24.K WSZ 09.DK WSZ 09.KH WSZ 12.KH WSZ 18.KH WSZ 24.KH WSZ 12.DK 2003 2004 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba

Részletesebben

Panasonic. Kezelési útmutató TARTÁLLYAL EGYBEÉPÍTETT LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-ADC0309G3E5

Panasonic. Kezelési útmutató TARTÁLLYAL EGYBEÉPÍTETT LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-ADC0309G3E5 Panasonic Kezelési útmutató TARTÁLLYAL EGYBEÉPÍTETT LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ Típusjelek Beltéri egység WH-ADC0309G3E5 Kültéri egység WH-UD03EE5 WH-UD05EE5 WH-UD07FE5 WH-UD09FE5 Mielôtt a készüléket üzembe

Részletesebben

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-10A, APK-12A Használati utasítás Az eszköz használata előtt olvassa el és őrizze meg ezt a kézikönyvet a későbbi használathoz. 58 MŰSZAKI ADATOK Típusszám APK-10A APK-12A

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc rinci út 24. Tel: 253-7285 www.bonair.hu

Részletesebben

Super Modular Multi rendszer / Super Hővisszanyerő rendszer

Super Modular Multi rendszer / Super Hővisszanyerő rendszer TOSHIBA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító RBC-AMT31E Beltéri egységek Super Modular Multi rendszer / Super Hővisszanyerő rendszer 4 utas kazettás típus MMU-AP0091H, AP0121H, AP0151H, AP0181H, AP0241H,

Részletesebben

Kezelési Leírás. Vezeték nélküli távvezérlõ MR-BH01 FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH RUSSIAN

Kezelési Leírás. Vezeték nélküli távvezérlõ MR-BH01 FRANÇAIS ITALIANO PORTUGUÊS DEUTSCH RUSSIAN Kezelési Leírás Vezeték nélküli távvezérlõ MR-BH01 RUSSIAN DEUTSCH PORTUGUÊS ITALIANO FRANÇAIS E S F I P D G R A DB98-27997A(2) Biztonsági előírások Mielőtt használná a terméket, olvassa el alaposan ezen

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS SD, UFR, WSN, GNF, MBF, SN, SMR típusú fagyasztószekrényekhez és fagyasztóvitrinekhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS SD, UFR, WSN, GNF, MBF, SN, SMR típusú fagyasztószekrényekhez és fagyasztóvitrinekhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS SD, UFR, WSN, GNF, MBF, SN, SMR típusú fagyasztószekrényekhez és fagyasztóvitrinekhez SD SOROZAT: SD 76, SD 92 UFR SOROZAT: UFR 370 GD, UFR 370 GDL, UFR 440 GDL, UFR 370 SD GNF SOROZAT:

Részletesebben

LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ

LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM 1. MŰKÖDTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK... 2 1.1. Biztonsági óvintézkedések... 2 1.2. Az alkatrészek neve... 3 2. MŰKÖDTETÉS...

Részletesebben

Légkondicionáló. Használati kézikönyv. érzékekre hangolva

Légkondicionáló. Használati kézikönyv. érzékekre hangolva AQ09EWAN / X AQ12EWAN / X AQV09EWAN / X AQV12EWAN / X Légkondicionáló Használati kézikönyv érzékekre hangolva Köszönjük, hogy klimaberendezése megvásárlásakor a Samsungot választotta. Kérjük regisztrálja

Részletesebben

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos Párásító Készülék GYVH21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Általános leírás Otthonunk megfelelő páratartalmának biztosítása egészségünk

Részletesebben

PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL

PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. FELHASZNÁLÁSI CÉL

Részletesebben

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5 HU Split légkondicionáló Kezelési útmutató ACH-09CI, ACH-12CI INVERTER A jótállási feltételek teljesítése érdekében a légkondicionáló berendezést szakszerviznek kell beszerelnie. TARTALOMJEGYZÉK Üzemeltetés

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Rozsdamentes hűtőszekrényekhez, munkaasztalokhoz, pizzaelőkészítőés salátahűtő asztalokhoz

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Rozsdamentes hűtőszekrényekhez, munkaasztalokhoz, pizzaelőkészítőés salátahűtő asztalokhoz FONTOS TUDNIVALÓK A biztonságos és hosszú élettartamú működés érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el és tartsa be a használati utasítás előírásait, így biztosítható, hogy a berendezés a vásárlás céljának

Részletesebben

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A gép üzembe helyezése és használata előtt kérjük, olvassa el a használati utasítást! 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági előírások... 3. Helyes használat... 7. Funkciók... 8. A berendezés

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV rendszerű inverter légkondicionálók FXNQ20A2VEB FXNQ25A2VEB FXNQ32A2VEB FXNQ40A2VEB FXNQ50A2VEB FXNQ63A2VEB TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTT OLVASSA EL Alkatrészek neve és funkciója...2

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉKEK. Használatba helyezés előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉKEK. Használatba helyezés előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉKEK Használatba helyezés előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót 1 Tartalomjegyzék Leírás... 2 Tulajdonságok...2 Műszaki adatok... 3 Funkciókalapelvei...4 Párátlanító

Részletesebben

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-09AC. Használati utasítás

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-09AC. Használati utasítás HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-09AC Használati utasítás Olvassa el és őrizze meg ezt a kézikönyvet a későbbi használat céljából 54 MŰSZAKI ADATOK Típus Hűtési teljesítmény Energia/Amper fogyasztás hűtésnél*

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv FHYBP7B8V FHYBP00B8V FHYBP5B8V FHYCP7B8V FHYCP00B8V FHYCP5B8V FDYP5B8V FDYP00B8V FDYP50B8V FBQ5B8V FBQ50B8V FBQ60B8V FBQ7B8VB FBQ00B8VB FBQ5B8VB FCQ5B8V FCQ50B8V FCQ60B8V FCQ7B8VB FCQ00B8VB FCQ5B8VB FDQ5B8VB

Részletesebben

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Az eredeti használati útmutató fordítása Biztonsági tudnivalók FIGYELMEZTETÉS Használat és karbantartás A készüléket használhatják 8 évnél idősebb

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. RT, RTW, RTS és VRX típusú hűtő- és salátavitrinekhez, faliregálhoz

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. RT, RTW, RTS és VRX típusú hűtő- és salátavitrinekhez, faliregálhoz HASZNÁLATI UTASÍTÁS RT, RTW, RTS és VRX típusú hűtő- és salátavitrinekhez, faliregálhoz RT SOROZAT: RT-58L, RT-78L, RT-98L, RT-235L, RT-1200, RT-58L(1R), RT-98L(1R), RT-58L(2R) RTW SOROZAT : RTW-100L,

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELEK FTXS35K2V1B FTXS42K2V1B FTXS50K2V1B FTXS35K3V1B FTXS42K3V1B FTXS50K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LG CS09AF http://hu.yourpdfguides.com/dref/3911641

Az Ön kézikönyve LG CS09AF http://hu.yourpdfguides.com/dref/3911641 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 Az ön új klímaberendezésének tulajdonságai 2-step cooling (2 lépéses hűtés) A 2 lépéses hűtés funkció gyorsan lehűti a helyiséget a kívánt

Részletesebben

VC-619 AKKUMULÁTOROS KÉZI PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

VC-619 AKKUMULÁTOROS KÉZI PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VC-619 AKKUMULÁTOROS KÉZI PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM OLDAL Biztonsági figyelmeztetések 2-3 Készülék felépítése, használata 4-7 Akkumulátor töltése 8 Porgyűjtő ürítése 9 Tisztítás, karbantartás

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Split rendszerű légkondicionáló FFQ5CVE FFQ5CVE FFQ50CVE FFQ60CVE 6 7 9 4 5 A 8 4 A5 RR7-00-5 RQ7-00-5 RXS5-5-50-60 8-5 -8 8-5 -8-4- 80% 80% 80% 5~46 5~46 0~46 MXS40-50 0~46 MXS40-5-68-80%

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN HŐSZIVATTYÚ-KONVEKTOR ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELLEK FWXV15AVEB FWXV20AVEB TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek... 4 Üzemeltetés előtti teendők...

Részletesebben

ecotec pro Üzemeltetési útmutató Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

ecotec pro Üzemeltetési útmutató Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Üzemeltetési útmutató ecotec pro Gázüzemű, fali kondenzációs készülék HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy

AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy www.air-o-swiss.hu AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc Lőrinci út 24. Tel: 253-72-85

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Megfelelő használattal energiatakarékosság Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az öntisztító panelt. Ez a kézikönyv olyan

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_FM_2014-03-10 1

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Típus: HM6925. Olajsütő CE

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Típus: HM6925. Olajsütő CE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Típus: HM6925 Olajsütő CE Olvassa el figyelmesen a tájékoztatót mielőtt használná a készüléket, és a jövőre nézve is tartsa kötelező érvényűnek a benne foglaltakat! Fontos védelmi előírások!

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Magasfali fan-coil berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Magasfali fan-coil berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WH Magasfali fan-coil berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL-A-WH050229 Biztonsági

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv rendszerű inverter klímaberendezések FXDQ20PBVE FXDQ25PBVE FXDQ32PBVE FXDQ40NBVE FXDQ50NBVE FXDQ63NBVE FXDQ20PBVET FXDQ25PBVET FXDQ32PBVET FXDQ40NBVET FXDQ50NBVET FXDQ63NBVET A 2 2 3 5 9 8 0 4 7 6 6 B

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC7CA52 BRC7CA57 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet, mielőtt a berendezést

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LG CC18AWV http://hu.yourpdfguides.com/dref/3903653

Az Ön kézikönyve LG CC18AWV http://hu.yourpdfguides.com/dref/3903653 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER. e l e c t r o n i c. Természetes hideg párásító EH-70. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER. e l e c t r o n i c. Természetes hideg párásító EH-70. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER e l e c t r o n i c Természetes hideg párásító EH-70 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki

Részletesebben

Használati útmutató. Fali fűtő gázkazán

Használati útmutató. Fali fűtő gázkazán Használati útmutató Fali fűtő gázkazán C 12 F 12 TARTALOMJEGYZÉK KÉRJÜK, HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN! 1 Kérjük elolvasni... 3 1.1 Üdvözöljük... 3 1.2 Rövid használati útmutató... 3 1.3 Jótállás

Részletesebben

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY

CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó CFV-85 FAGYASZTÓSZEKRÉNY FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út

Részletesebben

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. KAZETTÁS Split klímaberendezés AUYA-36LATN AUYA-45LATN

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. KAZETTÁS Split klímaberendezés AUYA-36LATN AUYA-45LATN KEZELÉSI KÉZIKÖNYV KAZETTÁS Split klímaberendezés AUYA-36LATN AUYA-45LATN Őrizze meg ezt a kézikönyvet, hogy később is elolvashassa FUJITSU GENERAL LIMITED FJ_OM_AUYA_36-45LATN_9378015012_hu TARTALOM BIZTONSÁGTECHNIKAI

Részletesebben

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések Kezelési útmutató Kazettás fan coil berendezések 1 Figyelem: Az Ön termékén ez a jelölés van feltüntetve Ez a jelölés azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikai készülékeket nem szabad a háztartási

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSPMI-180A. Parapet/Mennyezeti Inverteres multi-split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSPMI-180A. Parapet/Mennyezeti Inverteres multi-split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSPMI-180A Parapet/Mennyezeti Inverteres multi-split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LIEBHERR TX 1021 COMFORT http://hu.yourpdfguides.com/dref/5080027

Az Ön kézikönyve LIEBHERR TX 1021 COMFORT http://hu.yourpdfguides.com/dref/5080027 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LIEBHERR TX 1021 COMFORT. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA KEZELÉSI KÉZIKÖNYV LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA ARYG-07LLTB ARYG-09LLTB ARYG-12LLTB ARYG-14LLTB ARYG-18LLTB Őrizze meg ezt a kézikönyvet,

Részletesebben

atmomag Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

atmomag Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Kezelési utasítás atmomag MAG 4-0/ GX/XI, MAG mini -0/ GX/XI HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 2 9 8 0 Fax +49 2 9 8 28

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPH12AJ-K3NNA1D Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása... 4 Üzemmódok...

Részletesebben

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 TÁRGYMUTATÓ 1. fejezet 1: ÜZEMBE HELYEZÉS...4 1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.3. AJTÓK BEÁLLÍTÁSA (ha lehetséges)...4 1. fejezet 2: FUNKCIÓK...5 2.1.

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 N.I.F. F-20.020.517-B. Sant Andrés, n 18 - Apartado 49-20500 MONDRAGON (Guipúzcoa) SPANYOLORSZÁG 1. LEÍRÁS (1. ábra) A. Szárító B.

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV RENDSZER Klímaberendezések MODELLEK 2-utas kifúvás, mennyezetre erősített, kazettás típusú FXCQ20AVEB FXCQ25AVEB FXCQ32AVEB FXCQ40AVEB FXCQ50AVEB FXCQ63AVEB FXCQ80AVEB FXCQ25AVEB

Részletesebben

Mindig az Ön oldalán. Kezelési utasítás. Opalia C 11 E-B Opalia C 14 E-B

Mindig az Ön oldalán. Kezelési utasítás. Opalia C 11 E-B Opalia C 14 E-B Mindig az Ön oldalán Kezelési utasítás Opalia C E-B Opalia C 4 E-B HU Tartalom Tartalom Biztonság... 3. Kezelésre vonatkozó figyelmeztetések... 3.2 Általános biztonsági utasítások... 3 2 Megjegyzések a

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP AY-XP12GHR http://hu.yourpdfguides.com/dref/4360080

Az Ön kézikönyve SHARP AY-XP12GHR http://hu.yourpdfguides.com/dref/4360080 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPC09AK-K6NNA1A Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása...

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER ASD-xxAIN CSATORNÁS EGYSÉGEK 1 Tartalomjegyzék 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 3 2 AZ EGYSÉG FŐ RÉSZEI... 4 3 BESZERELÉS ELŐKÉSZÍTÉSE... 5 3.1 Alaptartozékok... 5 3.2 A

Részletesebben

LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28

LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28 LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS DT 154-194-244-344 DS 64-94-134-164 DSC 98-168 DSCL 98-168 DA 28 Kutatások bebizonyították, hogy szoros összefüggés van a levegő tisztasága és a benne élő emberek egészsége között.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT RENDSZERŰ) MSE, MSG, MSX, MS9V, MSV1, MSR1. www.minker.hu

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT RENDSZERŰ) MSE, MSG, MSX, MS9V, MSV1, MSR1. www.minker.hu HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT RENDSZERŰ) MSE, MSG, MSX, MS9V, MSV1, MSR1 www.minker.hu Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. A légkondícináló használata előtt figyelmesen olvassa el

Részletesebben

ecotec pro Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

ecotec pro Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Kezelési utasítás ecotec pro Gázüzemű, fali kondenzációs készülék HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. TÍPUSOK 2 utas levegőfúvás, mennyezetre erősített, kazettás típus

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. TÍPUSOK 2 utas levegőfúvás, mennyezetre erősített, kazettás típus ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV RENDSZERŰ Klímaberendezések TÍPUSOK 2 utas levegőfúvás, mennyezetre erősített, kazettás típus FXCQ20AVEB FXCQ25AVEB FXCQ32AVEB FXCQ40AVEB FXCQ50AVEB FXCQ63AVEB FXCQ80AVEB FXCQ125AVEB

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VQA MAGASNYOMÁSÚ MOSÓ 1 800 W VQA110

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VQA MAGASNYOMÁSÚ MOSÓ 1 800 W VQA110 KH TRADING, Kft. Pf. 142 Tel.: 06/40/900-800 Fax: 06/1/99-999-77 1506 Budapest (csak egy helyi hívás díját fizeti) Nyitvatartási idő: INTERNET: www.uni-max.hu Hétfő - péntek: 8:00-17:00 ertekesites@uni-max.hu

Részletesebben

Használati utasítás Asztali hűtőszekrény

Használati utasítás Asztali hűtőszekrény Használati utasítás Asztali hűtőszekrény 150113 7082802-01 T/TP/TP(esf)14../15../17../18..... 1 A készülék áttekintése Tartalomjegyzék 1 A készülék áttekintése... 2 1.1 A készülék és a felszerelés áttekintése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Micra 60 Hővisszanyerős szellőztető berendezés 2 Micra 60 TARTALOM Biztonsági előírások 3 Bevezető 5 Rendeltetés 5 Szállítási egység 5 A jelölések felsorolása 5 Főbb műszaki jellemzők

Részletesebben

Hőmérő Fluke 561. Használati utasítás

Hőmérő Fluke 561. Használati utasítás Hőmérő Fluke 561 Használati utasítás Biztonság Figyelmeztetés A figyelmeztetés feltételekről és tevékenységekről szól, amelyek veszélyesek lehetnek a felhasználó részére. Áramütés és egyéb sérülés elkerülése

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt.

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum azt ismerteti, hogy a smart plug-ot hogyan kell megfelelően felszerelni.

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodás 2 Figyelmeztetések és fontos útmutatások A készülék bemutatása 4 Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés 5 Hőfokszabályzás

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK Ne telepítse és ne használja a párátlanítót mielőtt elolvasta volna az összes utasítást. Ezek az utasítások a párátlanító üzemeltetésének

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ ZI 1603 ZI 2403 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Útmutatások a Használati útmutató olvasásához Az alábbi szimbólumok megkönnyítik a Használati útmutató olvasását: A készülék

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. KÜLÖNÖSEN FONTOS A TERMÉK ELHELYEZÉSÉVEL ÉS A KÜLSŐ ILL. BEÁLLÍTOTT HŐMÉRSÉKLETEKKEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS Bevezetés CSATLAKOZTATÁS HASZNÁLAT Regisztráció FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ A berendezés részeinek bemutatása ÜZEMBE HELYEZÉS CSATLAKOZTATÁS KEZELŐPANEL HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS Gyors fagyasztás ECO MÓD

Részletesebben

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYD-78M Eredeti használati útmutató Hálózati feszültség 230 V Hálózati frekvencia 50 Hz Motor teljesítmény 200W A motor sebességeinek száma 1 fokozat Amotor üresjárati sebessége

Részletesebben

110.711 110.712 V2/0712

110.711 110.712 V2/0712 110.711 110.712 V2/0712 110.709 110.710 V2/0712 H 1. Általános információ 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk 210 1.2 A szimbólumok 210 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 211 1.4

Részletesebben

Tervezési, szerelési és használati útmutató. Klímakonvektorok (fan-coil)

Tervezési, szerelési és használati útmutató. Klímakonvektorok (fan-coil) Tervezési, szerelési és használati útmutató SV Klímakonvektorok (fan-coil) Burkolat nélküli - burkolattal ellátott - légcsatornázható kivitel 2012.12.20. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV SPLIT RENDSZERŰ Klímaberendezések RENDSZERŰ Klímaberendezések TÍPUSOK (4 utas levegőfúvás, mennyezetre erősített típus) SPLIT RENDSZER FUQ7CVEB FUQ00CVEB FUQ5CVEB VRV RENDSZER FXUQ7AVEB

Részletesebben

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el!

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! FELCO 800 30 22 29 20 19 mm 0-5 5-10 10-15 15-20 20-25 25-30 30-35 in.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. FREE JOINT MULTI TÍPUSÚ KLÍMABERENDEZÉS (Hűtés és fűtés)

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. FREE JOINT MULTI TÍPUSÚ KLÍMABERENDEZÉS (Hűtés és fűtés) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FREE JOINT MULTI TÍPUSÚ KLÍMABERENDEZÉS (Hűtés és fűtés) CE Biztonsági előírások Az alábbi biztonsági előírásokra kell tekintettel lenni a klímaberendezés használatánál. VIGYÁZAT! Áramütésveszély!

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. SHA-KC64AG Központi vezérlő. Őrizze meg ezt a kezelési utasítást!

KEZELÉSI UTASÍTÁS. SHA-KC64AG Központi vezérlő. Őrizze meg ezt a kezelési utasítást! Őrizze meg ezt a kezelési utasítást! SHA-KC64AG Központi vezérlő KEZELÉSI UTASÍTÁS kozpvez SHA KC64AG.doc Tartalomjegyzék Oldal Termék adatok...2 Figyelmeztető jelek...2 Telepítési hely...3 Elektromos

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200 http://hu.yourpdfguides.com/dref/812122

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200 http://hu.yourpdfguides.com/dref/812122 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv

Részletesebben

ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ UH-78

ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ UH-78 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ UH-78 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben