Még javában tüntettek a mentők az utcán, amikor az államtitkár hazugnak és rombolónak nevezte őket

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Még javában tüntettek a mentők az utcán, amikor az államtitkár hazugnak és rombolónak nevezte őket"

Átírás

1 Publikálva Alfahír ( Címlap > Még javában tüntettek a mentők az utcán, amikor az államtitkár hazugnak és rombolónak nevezte őket Még javában tüntettek a mentők az utcán, amikor az államtitkár hazugnak és rombolónak nevezte őket "Ne tűrjük tovább a mentők átverését, mert nem kevesebb a tét, mint a mi életünk!" Szakítva a hagyományokkal, most kezdjük a történetet a végével: Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) elnöke, a délutáni demonstrációt követő percekben lapunktól tudta meg, hogy mit is nyilatkozott a tüntetésükkel egy időben Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, valamint hogy a munkáltató Országos Mentőszolgálat (OMSZ) részéről milyen közlemény látott napvilágot.

2 Ezek a szavak már csak azért is tűnnek minimum visszásnak, mert a szakszervezeti vezető beszédében még egy 6 év után létrejövő partneri viszonyt vázolt fel az OMSZ és a MOMSZ között. Úgy néz ki csalatkoznia kell, ugyanis a Mentőszolgálat igazgatója, Csató Gábor, a házi szakszervezetként működő Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnökével, Toma Lajossal egyeztetett a bérezésről, hozzátéve, hogy minden érdekképviselettel, szervezettel kész együttműködni, ha azok céljai és tevékenysége valóban az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak érdekeit szolgálja, így a MÖSZ "megalapozott és jogszerű törekvéseit is kész minden erejével támogatni". (Korábban a MÖSZ elhatárolódott a szerdai demonstrációtól így érthető a simulékony fogalmazás a munkáltatói oldal részéről). A minisztériumban viszont keményebb hangot ütöttek meg, Ónodi-Szűcs az Elég volt! tüntetéssel egy időben kezdte meg a sajtótájékoztatóját, ahol kiemelte, a kormány elkötelezett az egészségügy helyzetének javítása iránt, de néhányan szeretnék lerombolni az ágazat és az érdekképviseletek másfél éves munkáját. Hozzátette még azt is az államtitkár, hogy állnak mindenféle "számháború elé", és sajnálja, hogy "egyes emberek másokat téves vagy szándékosan hazug információkkal próbálnak hergelni".

3 Ha ez bűn... Nem tudom kire gondolt az államtitkár - reagált lapunknak Kusper Zsolt. "Mi egy dolgot szeretnénk, és ha ez bűn, akkor ezt nézzék el nekünk az olvasók. Ha az bűn, hogy mi megpróbálunk megélni, és megpróbáljuk ezért hallatni a hangunkat, akkor ítéljenek el minket, azt tudom mondani!" - fakadt ki. Hangsúlyozta, hogy ők sem a saját maguknak, sem pedig a társadalomnak nem ellenségei, "azt szeretnénk, hogy olyan bért adjanak, amiből meg lehet élni, amiből nem kell másodharmadállásba elmenni dolgozni". Rákérdeztünk, hogy akkor mégsem fog partnerként tekinteni-e a MOMSZ-ra a munkáltató, Kusper Zsolt erre közölte, ő is azt gondolta, hogy kialakul ez a partneri viszony, legalábbis erről biztosította őt a főigazgató. Véleménye szerint "nem volt fair lépés", hogy most külön leültek a MÖSZ-szel a bérekről tárgyalni. "Úgy gondoljuk, hogy az ágazati béremelés, amiben részt vett, és amire rábólintott a MÖSZ, az nem elfogadható, az csak és kizárólag arra alkalmas, hogy a mindenkori bérminimum szintjére hozza a mentődolgozók fizetését" - hangsúlyozta. Perverz rendszer Mint az ismert, a Mentők napján történt kormányzati átverést követően jelentetett be a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, valamint a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének mentő tagszervezete, hogy május 31-ére tüntetést szerveznek a Markó utcai OMSZ-központ elé.

4 A számos mentődolgozó mellett megjelentek támogató civilek, így többek között Vona-Szabó Krisztina is, de még egy csapat kéményseprő is személyesen fejezte ki szolidaritását - ám ahhoz képest, hogy azoknak az embereknek a sorsáról volt szó, akiket akkor hívunk, ha az életünk veszélybe került - fájóan kevesen voltak kint a demonstráción. Politikusok közül sem láthattunk túl sokat, és ők is mind a patkó ellenzéki oldaláról érkeztek, így ott volt Hegedűs Lórántné és Rig Lajos (mindkettő Jobbik), Szabó Tímea (Párbeszéd), valamint az LMP-s Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Még a rendezvény kezdete előtt beszélgethettünk mentődolgozókkal, egy havi 130 ezer forintot kereső sofőr például arra figyelmeztetett, hogy egy kukásautón kevesebb felelősséggel, több pénzt lehet keresni, mint mentőként - miközben folyamatosan maximális teljesítményt és odaadást várnak el tőlük, ami 2-3 állás mellett nehéz. Egy ápoló pedig arról beszélt, hogy egyszerűen kihasználják a hivatástudatukat. Frappáns volt egy "külsős" egyetemista értékelése is: "a kormányzat perverz módon a lelkiismeretre alapozza ezt a rendszert, arra a lelkiismeretre, amit ők csak hírből ismernek." = A tüntetés vezérszónoka Kusper Zsolt volt, aki így üzent az eddigi kormányoknak: "mindenki elfeledkezett a mentőkről". Évek óta csak ígérgetnek nekik, de még mindig nem sikerült elérni, hogy új munkaruhát kapjanak a dolgozók.

5 Kitért arra, hogy a napokban Ónodi-Szűcs azzal kampányolt a kormányzati sajtóban, hogy a mentődolgozók átlagosan 293 ezer forintot keresnek, de ez a valóságban nettó 119 ezer forint. "A pótlékok nélküli bruttó éppen hogy csak eléri a bérminimumot". De amennyiben mégis igaz az államtitkár által hivatkozott adat, az pedig azt jelenti, hogy egy szint felett nagyon jól keresnek a szervezetben. Kiemelte, hogy a kockázati pótlék továbbra sem illeti meg a mentőket, miközben a közterület fenntartók azt megkaphatják - a jelenlegi jogszabályok szerint a mentőzés nem kockázatos. Továbbra sem megoldott a munkaruha kérdése: évente kapnak 12 ezer forintot cipőre, és 8 ezer forintot mosásra. Így önköltségből kell a szakadt ruhákat foltozni, vagy cserélni.

6 Az anyagi megbecsülés mellett a kiskirályok uralmát is le kell törni, ugyanis mindennapos még mindig a megfélemlítés a munkáltató részéről. "De a dolgozóknak nemcsak kötelességei, hanem jogai is vannak" - fogalmazott a szakszervezeti vezető. Ígéretet tett arra is, hogy nem hagyják abba a küzdelmet, amíg be nem vezetik az életpálya-modellt, és amíg a jelenlegi bruttó fizetéseket nem nettósítják. Nem kevesebb a tét, mint a mi életünk Kusper Zsoltot több ágazati szakszervezeti vezető követett. Illés István, a MOMSZ alelnöke például arról beszélt, hogy elegük van abból, hogy matek műveletekkel bizonygatják nekik, hogy évek múlva minden jó lesz, miközben látják, hogy a számlájukra utalt pénz mire elég.

7 Horváth János, a MOMSZ Somogy megyei Vezető képviselője (akit vegzált a MOMSZ, amiért korábban nyilatkozott sajtónak) pedig arról tájékoztatott, hogy a Mentők napja után megindultak a tömeges felmondások, és azon kell ügyködniük, hogy négy autóból legalább hármat el tudjanak indítani valahogy. A Komárom-Esztergom megyei Fiderman Tamás mindezt még azzal is megfejelte, hogy a további 2-3 állás tönkreteszi a családi életet is, és az nem elég magyarázat egy gyerek számára, hogy "apa vagy anya a hivatásának él".

8 Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke, aki kockás ingben és fekete pólóban szólalt fel, azt mondta, hogy már nem lehet békésen tüntetni, amikor a szociális vagy egészségügyi ágazatban dolgozók helyzetét nézi az ember. Arról biztosította a mentődolgozókat, hogy velük vannak az ápolók, a nővérek, a szociális dolgozók ( akik tudják, hogy milyen érzés, amikor egy fűtetlen a szobában egy zsíros kenyérre váró kisfiú belekapaszkodik a kabátjukba"), de még a víziközmű-dolgozók is.

9 Kiss László az 5.12 Tiszta Egészségügyért Szakszervezet elnöke közölte, már több mint 16 ezren hagyták el az ágazatot, és költöztek nyugatra, míg Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke egy belső felmérés eredményeit idézte: a dolgozók kevesebb mint 50 százaléka maradna az ágazatban, amennyiben nem változnak a körülmények, és minden negyedik munkavállaló külföldre vágyik. Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezet (KOSZ) elnöke elmondta, hogy természetesnek vette, hogy kiállnak a "hétköznapi hősök mellett", akik nem kérdeznek, csak mennek, és teszik a dolgukat. Szerinte ugyanakkor magába kell fordulnia a magyarországi érdekvédelmi szervezeteknek, ugyanis mindössze 4 szervezet képviselője volt jelen: pedig mennyivel jobban nézett volna ki, ha itt van még 50 víziközmű-dolgozó, 60 postás, 80 rendőr és 100 tanár - tette hozzá.

10 "Ne tűrjük tovább a mentők átverését, mert nem kevesebb a tét, mint a mi életünk!" - üzent az egész társadalomnak Vámos Csaba. Lenne rá pénz Rig Lajos érdeklődésünkre elmondta elismeri és támogatja a MOMSZ követeléseit, sőt a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa szerint ezek reálisak és teljesíthetőek is. Azonban a 2018-as költségvetésben mindössze 102 milliárd forintot szánnak az egészségügyre, miközben 500 milliárd forintot javasoltak a közgazdászok, ami viszont elég lenne az ágazati bérrendezésre.

11 Az ellenzéki képviselő közölte, hogy vissza kellene helyezni Máté Gábort az OMSZ élére, mert vele minden szempontból pozitív változások kezdődtek meg, szerinte az EMMI csak azért szabadult meg tőle, mert a minisztériumnak egy bábra volt szüksége a Mentőszolgálat élére. Összegzés: a beszámolónk elejéből már kiderül, hogy nem hatotta meg a döntéshozókat a mentők tüntetése, így valószínűsíthetően legközelebb az EMMI épülete előtt, majd a parlamentnél fognak tüntetni a "mindennapi hősök" a megélhetésükért. Bevezető szöveg tartalom oldalon: Elég volt! - üzenték szerda délután a mentődolgozók a Markó utcai mentőpalota bejáratánál, azonban még tartott a tüntetésük, amikor nem sokkal távolabb a minisztériumban kimondták rájuk az ítéletet. Forrás URL: _mentok

Akik eddig kifejezték szolidaritásukat

Akik eddig kifejezték szolidaritásukat Akik eddig kifejezték szolidaritásukat Szakszervezeti Konföderációk Magyar Szakszervezeti Szövetség Kordás László a MASZSZ elnöke a szervezet szolidaritási közleményében a szakszervezet képviselői mindent

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MÁSODIK L MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: - Moson- Sopron Megye Dr. Jáki Katalin Szakszervezet

Részletesebben

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL)

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL) HOB 3/2011/EL (HOB 5/2010-2014/EL) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Ellenőrző albizottságának 2011. április 28-án, csütörtökön, 10 óra 05 perckor az Országház földszint

Részletesebben

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók. A KÉK SZTRÁJK Sajtótájékoztató.

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók. A KÉK SZTRÁJK Sajtótájékoztató. MKKSZ HÍRLEVÉL Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók A KÉK SZTRÁJK Sajtótájékoztató Öt napos sztrájk Sajtótájékoztató 2018. február 15. Boros Péterné beszéde Mondanivalóm

Részletesebben

Törvénysértéssel vádolják Lázárt a sztrájkolni akaró közszolgák

Törvénysértéssel vádolják Lázárt a sztrájkolni akaró közszolgák MKKSZ válasz a sajtóban Facebook -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://24.hu/kozelet/2017/06/12/torvenysertessel-vadoljak-lazart-a-sztrajkolni-akaro-kozszolgak/

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/22-1/2012. OKB-16/2012. sz. ülés (OKB-81/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/22-1/2012. OKB-16/2012. sz. ülés (OKB-81/2010-2014. sz. ülés) Ikt.sz.: OKB/22-1/2012. OKB-16/2012. sz. ülés (OKB-81/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2012. május 29-én, kedden 10 óra 33 perckor

Részletesebben

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben?

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Magyar Szegénységellenes Hálózat 2015. június A Civilek a költségvetésről projektet támogatja a Nyílt Társadalom

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MÁSODIK L MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Fejér Jámbor Ferencné Szakszervezet megnevezése:

Részletesebben

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben?

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Magyar Szegénységellenes Hálózat 2015. június A Civilek a költségvetésről projektet támogatja a Nyílt Társadalom

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. február 2 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a november 23-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a november 23-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 2015. november 24. Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 2015. november 23-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/ sz. ülés) Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. július 4-én, csütörtökön, 19 óra 17 perckor

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. november 15. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: ABB/1-1/2013. ABB-1/2013. (ABB-7/ )

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: ABB/1-1/2013. ABB-1/2013. (ABB-7/ ) Ikt.sz.: ABB/1-1/2013. ABB-1/2013. (ABB-7/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Alkotmánybíróság elnökét és tagjait jelölő eseti bizottságának 2013. március 19-én, kedden, 11 óra 3 perckor az Országház

Részletesebben

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ )

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ ) FMB-7/2011. (FMB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2011. május 9-én, hétfőn, 9.30 órakor a Képviselői Irodaház 128. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

A legkisebb falutól Brüsszelig képviselni a magyar érdekeket

A legkisebb falutól Brüsszelig képviselni a magyar érdekeket 1. oldal (összes: 6) A részvételi arányok azt jelzik, hogy az eredmény, a Magosz listájának győzelme, legitim - tette hozzá Jakab István a szervezet és együttműködő partnerei választási eredményeket értékelő

Részletesebben

Hét középiskolai csapat az EuroSkills hazai döntőjében

Hét középiskolai csapat az EuroSkills hazai döntőjében Gulyás Andrea: a kormány arra törekszik, hogy agrárszakmák a legnépszerűbb hivatások közé emelkedjenek a pályaválasztók körében 1. oldal (összes: 5) Az emberi lélek születésétől fogva igényli, hogy egy

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság válasza a sztrájktárgyalók ajánlatára 1

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság válasza a sztrájktárgyalók ajánlatára 1 EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság válasza a sztrájktárgyalók ajánlatára 1 KIEGÉSZÍTÉS A 2016-OS MEGÁLLAPODÁSHOZ AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT BÉREMELÉSÉVEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali kérdés...

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Ikt. sz.: Nbb-40/171-5/2016. Nbb-17/2016. sz. ülés (Nbb-66/2014-2018. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2016. október 3-án, hétfőn 8 óra 07 perckor az Országgyűlés

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/30-1/2013. OKB-24/2013. sz. ülés (OKB-132/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/30-1/2013. OKB-24/2013. sz. ülés (OKB-132/ sz. ülés) Ikt.sz.: OKB/30-1/2013. OKB-24/2013. sz. ülés (OKB-132/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. június 11-én, kedden, 9 óra 15 perckor

Részletesebben

Bérfejlesztés 2013. Kivonat a szakmai szervezetek észrevételeiből

Bérfejlesztés 2013. Kivonat a szakmai szervezetek észrevételeiből Bérfejlesztés 2013. Kivonat a szakmai szervezetek észrevételeiből Szakmai szervezet Általános javaslatok Forráselosztás 2013 orvos - szakdolgozó - egyéb eü.-s Egyéb pénzügyi javaslat Emberi erőforrás intézkedési

Részletesebben

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Miért? A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Veszprém Vizl Péterné Szakszervezet megnevezése: 1.Pedagógusok

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MÁSODIK L MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: TOLNA MEGYE Szakszervezet megnevezése: 1 PSZ 20-9729312

Részletesebben

Előzmény: Az IRM szolgálati törvénymódosító javaslatai, amelyek különböző Internetes oldalakon

Előzmény: Az IRM szolgálati törvénymódosító javaslatai, amelyek különböző Internetes oldalakon A törvényalkotás nem szakszervezeti kívánságműsor, ebbe olyan elemek is bekerülnek, amiket nem a szakszervezetek kezdeményeztek, hanem a kormány tartana fontosnak. Ezt nyilatkozta dr. Draskovics Tibor

Részletesebben

Az MSZP követelése: Fizetésemelés Korózs Lajos szociológus Országgyűlési képviselő

Az MSZP követelése: Fizetésemelés Korózs Lajos szociológus Országgyűlési képviselő Az MSZP követelése: Fizetésemelés 2015 Korózs Lajos szociológus Országgyűlési képviselő Mi a probléma a fizetések körül? Hat éve nem volt fizetésemelés a szociális ágazatban! Emlékezetem szerint akkor,

Részletesebben

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék FEBRUÁR 26... 2 FÜGGETLEN HÍRÜGYNÖKSÉG... 2... 2 SZEGED SZERVER... 2... 2 OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM... 3... 3 HÍREXTRA... 3 Sikeres a deszegregációs program... 3 WEBRÁDIO.HU...

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Milyen következményei lesznek a Pest Megyei Kormányhivatal törvénysértő működésének?

Milyen következményei lesznek a Pest Megyei Kormányhivatal törvénysértő működésének? Publikálva Alfahír (http://alfahir.hu) Címlap > Milyen következményei lesznek a Pest Megyei Kormányhivatal törvénysértő működésének? Milyen következményei lesznek a Pest Megyei Kormányhivatal törvénysértő

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/2010-2014.) sz. ülés J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. február 12-én, kedden, 9 óra 16 perckor

Részletesebben

KÓRHÁZ Napelemekkel csökkentik az energiaköltségeket

KÓRHÁZ Napelemekkel csökkentik az energiaköltségeket KÓRHÁZ Napelemekkel csökkentik az energiaköltségeket Megjelent: www.veszpremkukac.hu Korszerű és környezetbarát villamosenergia napelem rendszer kerül a megyei Csolnoky Ferenc Kórház A, D és E épületének

Részletesebben

Kedves Barátaim! A köztisztviselők ugyanis a törvényi szabályozás szerint csak olyan juttatások közül választhatnak, amelyeket 35,7%-os adó terhel.

Kedves Barátaim! A köztisztviselők ugyanis a törvényi szabályozás szerint csak olyan juttatások közül választhatnak, amelyeket 35,7%-os adó terhel. Kedves Barátaim! A 660 ezer közalkalmazott státuszban dolgozó tisztviselő fizetése 6 éve nem emelkedett. A munkáltató az állam, ezért a függő helyzet miatt a többség nem mer tiltakozni. Anomália: ha valamelyik

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. május 9. TÁJÉKOZTATÓ a 2017. május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

MR1-180 perc 1. Kossuth,180 perc,

MR1-180 perc 1. Kossuth,180 perc, MR1-180 perc 1 Kossuth,180 perc,2010.10.12. A válság következménye is, hogy egyelőre nem csökkent a csődbe ment, felszámolás alá került cégek száma. Többen arra következtetnek, hogy van, akinek kifejezetten

Részletesebben

#veddészreamentőt. Országos. Mentőszolgálat

#veddészreamentőt. Országos. Mentőszolgálat #veddészreamentőt Országos 2018 Mentőszolgálat 2018 Tisztelt Olvasó! 2018-ban az Országos Mentőszolgálat megünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, eközben történetének legaktívabb évét zárta. Tevékenységünk

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 79. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 79. szám MAGYAR KÖZLÖNY 79. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. június 5., kedd Tartalomjegyzék 8/2018. (VI. 5.) OGY határozat Az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának megalakításáról 3982 9/2018.

Részletesebben

J e g y zőkönyv KSB-14/2011. (KSB-36/ )

J e g y zőkönyv KSB-14/2011. (KSB-36/ ) KSB-14/2011. (KSB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának 2011. szeptember 13-án, kedden, 13 óra 02 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 569. számú tanácstermében

Részletesebben

Újabb sztrájkkal fenyegetnek az önkormányzatoknál november 09. csütörtök, 08:00

Újabb sztrájkkal fenyegetnek az önkormányzatoknál november 09. csütörtök, 08:00 Nem egy napon múlik az ország versenyképessége figyelmeztet a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáért küzdő Magyar Szakszervezeti Szövetség. Közben a helyi köztisztviselők negyedik sztrájkjukra

Részletesebben

J e g y zőkönyv ÖKB-3/2010. ÖKB-3/

J e g y zőkönyv ÖKB-3/2010. ÖKB-3/ ÖKB-3/2010. ÖKB-3/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2010. május 26-án, szerdán, 8 órakor az Országház delegációs termében megtartott üléséről

Részletesebben

Vágyunk Európára, az európaiságra, de valami nem stimmel

Vágyunk Európára, az európaiságra, de valami nem stimmel Vágyunk Európára, az európaiságra, de valami nem stimmel Napilapcsoportunk kiadója egy EU-s pályázat keretében online kutatást végzett az Európai Unió kohéziós politikájának és úgy általában, Európának

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ )

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ ) Nbb-10/2011. (Nbb-29/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2011. május 24-én, kedden, 11 óra 13 perckor a Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tárgyalótermében

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 04-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 04-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 201 július 04-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 201 ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL MEGYE: BORSOD ABAÚJ - ZEMPLÉN MEGYE KOORDINÁTOR NEVE: Ducsay

Részletesebben

Vezetõi összefoglaló

Vezetõi összefoglaló OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika ágazat Vezetõi összefoglaló 2014 ENKK Nyilvántartási és Képzési Központ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT LÉTSZÁM ÉS BÉRSTATISZTIKA, 2014. ÉV VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Adatszolgáltatói

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

Ikt. sz.: Nbb-40/68-2/2014. Nbb-14/2014. sz. ülés (Nbb-14/2014-2018. sz. ülés)

Ikt. sz.: Nbb-40/68-2/2014. Nbb-14/2014. sz. ülés (Nbb-14/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: Nbb-40/68-2/2014. Nbb-14/2014. sz. ülés (Nbb-14/2014-2018. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2014. szeptember 25-én, csütörtökön, 12 óra 22 perckor

Részletesebben

J e g y zőkönyv OKB-20/2011. (OKB-47/ )

J e g y zőkönyv OKB-20/2011. (OKB-47/ ) OKB-20/2011. (OKB-47/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2011. október 10-én, szerdán, 10 óra 45 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 512. számú

Részletesebben

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI 1. BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA EMBERI ERŐFORRÁSOK TUDOMÁNYOS

Részletesebben

2/2014. SZ. EMLÉKEZTETŐ. Készült a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás Kollégiumának

2/2014. SZ. EMLÉKEZTETŐ. Készült a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás Kollégiumának 2/2014. SZ. EMLÉKEZTETŐ Készült a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás Kollégiumának 2014.03.19-én megtartott üléséről Az ülés helyszíne: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1054 Budapest, Alkotmány

Részletesebben

A Vagyonvédelmi Kamara támogatja az árvízkárosultakat és a rendőrséget

A Vagyonvédelmi Kamara támogatja az árvízkárosultakat és a rendőrséget A Vagyonvédelmi Kamara támogatja az árvízkárosultakat és a rendőrséget Fő a biztonság! A 2010 májusában lezúduló esőzések miatt kialakult árvízhelyzet rég nem látott károkat okozott országszerte. Az SZVMSZK

Részletesebben

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés)

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés) Ikt.sz.: FMB/64-1/2012 FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/2010-2014. sz. ülés) J e g y ző k ö n y v az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2012. május 14-én, hétfőn 9 óra 37 perckor a Képviselői

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Képviselő-testülete Száma: 932-18/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 15-én (Csütörtökön) 14,00 órakor megtartott rendkívüli

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/ sz. ülés) Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Külügyi bizottságának 2017. október 25-én, szerdán, 10 óra 14 perckor az Információs Hivatal tanácstermében

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Banai Péter Benő államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. november 1 2017-ben makrogazdasági és költségvetési stabilitás jellemzi az országot Forrás: *: Európai

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának 2013. november 5-én, kedden, 8 óra 38 perckor az Országház főemelet

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

Baranya megyei német családból származom, 1957-ben jöttem a fõvárosba, ahol sok mindennel próbálkoztam. Dolgoztam a rádiónál,

Baranya megyei német családból származom, 1957-ben jöttem a fõvárosba, ahol sok mindennel próbálkoztam. Dolgoztam a rádiónál, 66 Interjú NEM HAGYHATNAK MAGUNKRA BENNÜNKET Beszélgetés Kalász Mártonnal, a Magyar Írószövetség új elnökével Kérem, mondjon néhány szót az olvasóknak magáról, eddigi pályájáról. Baranya megyei német családból

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés) Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság A nők esélyegyenlőségével foglalkozó albizottsága

Részletesebben

J e g y zőkönyv NBB/16/2010. NBB/16/

J e g y zőkönyv NBB/16/2010. NBB/16/ NBB/16/2010. NBB/16/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2010. november 23-án, kedden, 10 óra 3 perckor a Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

A munkavédelem kiemelt szerepe az egészségügyben és a szociális szférában

A munkavédelem kiemelt szerepe az egészségügyben és a szociális szférában Tisztelt Kolléga! Örömmel értesítjük, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) kormányzati döntés alapján elnyerte az Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok A munkahelyi egészség

Részletesebben

Lankadt a német befektetők optimizmusa

Lankadt a német befektetők optimizmusa www.duihk.hu Sajtóközlemény Kiadja: Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), Budapest Kelt: 2018. október 25. Sajtókapcsolat: Dirk Wölfer, kommunikációs osztályvezető T: +36 (1) 345 76 24, Email:

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés) Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának 2012. május 29-én, kedden, 11 óra

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. április 1 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig!

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Baranya megye Horváth Sándorné A

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2015. évi tevékenységéről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Ikt. sz.: NBB-41/126-7/2018. NBB-17/2018. sz. ülés (NBB-17/2018-2022. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2018. december 18-án, kedden 10 órára az Országgyűlés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 201 október Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék Mandátumigazolás és eskütétel...

Részletesebben

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: 2019-01-11 09:41 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Középtáv Év kategória szerinti eredménylista

Középtáv Év kategória szerinti eredménylista Férfi 18-24 1 30 KERTÉSZ Kevin 2000 05:17:37 Férfi 14 13 00:34:15 03:08:29 02:06:03-00:31:12 21 ERDŐS Péter 1993 Férfi 22 VARGA Róbert 1993 Rendészeti kategória Férfi 2017.07.18 10:04:22 Oldal: 1 of 17

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a lőrinci Közösségi Házban Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 23-i r e n d k í v ü l i ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Sárosi Károly

Részletesebben

Négy művésznő pólót árult

Négy művésznő pólót árult Póló 2010 Médium: Életforma Dátum: 2010.03.14. Négy művésznő pólót árult Március 8-án, 15.00 órától 18.00 óráig az Összefogás támogató művészei és arcai, Sebestyén Márta, énekesnő, Oroszlán Szonja, Tallós

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 16/2016 (07.26.) számú Hivatalos Értesítő 2016.07.26. Tartalom Elnökségi határozatok ELN-64/2016 (07.26.) elnökségi határozat ELN-65/2016 (07.26.) elnökségi határozat ELN-66/2016

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FFB/109-1/2013. FFB-40/2013. sz. ülés (FFB-150/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FFB/109-1/2013. FFB-40/2013. sz. ülés (FFB-150/ sz. ülés) Ikt. sz.: FFB/109-1/2013. FFB-40/2013. sz. ülés (FFB-150/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának 2013. december 4-én, szerdán, 13 óra 16 perckor kezdődően,

Részletesebben

Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) Munkába állás

Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) Munkába állás Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Munkába állás Miért jó, ha van munkánk? Van jövedelmünk - ki tudjuk fizetni a költségeinket (Pl. a lakásunk

Részletesebben

Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai Főosztály NGM 1485/16/2013 E M L É K E Z T E T Ő

Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai Főosztály NGM 1485/16/2013 E M L É K E Z T E T Ő Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai Főosztály NGM 1485/16/2013 E M L É K E Z T E T Ő az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács 2013. augusztus 30-i üléséről Az ülés levezető elnöke:

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 20-án tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya 1/2012. (I. 21.) 2012. évi költségvetési rendelet Az ülésen

Részletesebben

TISZTESSÉGES BÉREK A TÁRSADALOM, A GAZDASÁG FELEMELKEDÉSÉNEK AKADÁLYA, VAGY MOTORJA?

TISZTESSÉGES BÉREK A TÁRSADALOM, A GAZDASÁG FELEMELKEDÉSÉNEK AKADÁLYA, VAGY MOTORJA? TISZTESSÉGES BÉREK A TÁRSADALOM, A GAZDASÁG FELEMELKEDÉSÉNEK AKADÁLYA, VAGY MOTORJA? MINŐSÉGI KÖZSZFÉRA MINŐSÉGI BÉREK Boros Péterné, főtitkár Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Szám: 14/2011. Ö.ü. Készült: 5 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

Budapest Portál. Először ünnepelték meg a Hidak és Hídépítők Napját 2013. május 16.

Budapest Portál. Először ünnepelték meg a Hidak és Hídépítők Napját 2013. május 16. Budapest Portál Először ünnepelték meg a Hidak és Hídépítők Napját 2013. május 16. Tarlós István főpolgármester (jobbra) és Völner Pál államtitkár (balra) felavatja a Nepomuki Szent János rekonstruált

Részletesebben

START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél - 2007/1. szám

START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél - 2007/1. szám Hírlevél - 2007/1. szám Hírlevél - 2007/1. szám 2 Tisztelt Olvasó! KÖSZÖNTŐ Ön Magyarország első befektetési tőkegarancia termékeket kínáló pénzügyi szolgáltatójának, a Start Tőkegarancia Zrt-nek havi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2018 TÁJÉKOZTATÓ a 2018. június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Napirend előtti felszólalás...

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés) Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Gazdasági bizottságának 2015. június 8-án, hétfőn, 11 óra 40 perckor az Országház főemelet 37-38.

Részletesebben

A közszolgálat fogalma, jogi- és érdekegyeztetés szempontú vizsgálata BERKI ERZSÉBET MÉLYPATAKI GÁBOR NEUMANN LÁSZLÓ

A közszolgálat fogalma, jogi- és érdekegyeztetés szempontú vizsgálata BERKI ERZSÉBET MÉLYPATAKI GÁBOR NEUMANN LÁSZLÓ A közszolgálat fogalma, jogi- és érdekegyeztetés szempontú vizsgálata BERKI ERZSÉBET MÉLYPATAKI GÁBOR NEUMANN LÁSZLÓ Mi is a közszolgálat? Hivatásos közszolgálat Civil közszolgálat Civil közszolgálat Az

Részletesebben

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március Ifi kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március www.shipsarmellek.hu ship.sarmellek@gmail.com 2014. április 11-én, pénteken 19 órától Öbölből vödörbe színházi előadás Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással

Részletesebben

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll.

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll. I. Általános rendelkezések II. Tagság III. Szerveze6 felépítés a. Helyi szervezet b. Megyei/terüle3 szervezet IV. Országos Küldö?gyűlés V. Országos Elnökség VI. Záró rendelkezések I. Általános rendelkezések

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank: 50 forintos érme a vb tiszteletére

Magyar Nemzeti Bank: 50 forintos érme a vb tiszteletére http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/510/magyar-nemzeti-bank-50-forintos-erme-a-vb-tiszteletere Magyar Nemzeti Bank: 50 forintos érme a vb tiszteletére 2017.06.14. 11:56 CET A 17. FINA Világbajnokság

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ )

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ ) FVB-19/20010. (FVB-19/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2010. december 6-án, hétfőn, 10 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

Részletesebben

Orbán Viktor: Nem akarjuk elválasztani a két országot

Orbán Viktor: Nem akarjuk elválasztani a két országot 2015 július 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Nem Szerbia ellen irányul Magyarország déli határainak megerősítése,

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/56-1/2012. HOB-21/2012. sz. ülés (HOB-90/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2012. július 2-án, hétfőn, 16 óra 57 perckor kezdődően,

Részletesebben

1989/1990-es tanév Eseménykrónika: március február 23.

1989/1990-es tanév Eseménykrónika: március február 23. 1989/1990-es tanév Eseménykrónika: 1989. március 3 1990. február 23. 1989. márc. 3. FDSZ Intézõbizottság ülése 1989. márc. 30. FDSZ-TUDOSZ-TDDSZ Fórum 1989. ápr. 11. Az Országgyûlés Kulturális Bizottságának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Ikt. sz.: TAB/46-2/2015. TAB-27/2015. sz. ülés (TAB-53/2014-2018. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának 2015. szeptember 18-án, pénteken, 10 óra 37 perckor az Országház

Részletesebben

A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉVI ORSZÁGOS JUDO BAJNOKSÁGÁNAK EREDMÉNYEI

A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉVI ORSZÁGOS JUDO BAJNOKSÁGÁNAK EREDMÉNYEI A BELÜGYMINISZTÉRIUM 2019. ÉVI ORSZÁGOS JUDO BAJNOKSÁGÁNAK EREDMÉNYEI 1./ A NŐI VERSENYBEN: 52 kg-os súlycsoportban: V. Horváth Szabina Miskolci Rendészeti Szakgimnázium V. Bozi Cintia Körmendi Rendészeti

Részletesebben

GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA

GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA MUNKAHELYTEREMTÉS- GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA GINOP-5.2.4-16 kódszámú felhívás ELŐADÓ: NAGY GÁBOR A PROGRAMRÓL RÖVIDEN Magyarország Kormánya az Európai Unióval együttműködve átfogó programot

Részletesebben

MÉDIAFIGYELÉS 2015. AUGUSZTUS 28. Brand Affairs

MÉDIAFIGYELÉS 2015. AUGUSZTUS 28. Brand Affairs MÉDIAFIGYELÉS 2015. AUGUSZTUS 28. Brand Affairs Brand Affairs 2015. augusztus 28. Állami Egészségügyi Ellátó Központ Magyar Hírlap - 2015. 08. 13. (4. oldal) Hatvanmilliárdos konszolidáció után (...) Az

Részletesebben

Mennyit dolgoznak az egészségügyi munkavállalók?

Mennyit dolgoznak az egészségügyi munkavállalók? Látlelet a magyar egészségügyi dolgozókról Ma Magyarországon az embereket leginkább fenyegető veszély az egészségügy jelenlegi állapota, és ezen belül is a szükséges szakemberek növekvő hiánya! Ezt a következtetést

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben

Szervezők: Belga: ACV- CSC METEA Szakszervezet EZA : kutató szervezet, amely támogatta és finanszírozta a szemináriumot

Szervezők: Belga: ACV- CSC METEA Szakszervezet EZA : kutató szervezet, amely támogatta és finanszírozta a szemináriumot Társadalmi felelősség vállalás az európai textil ruhaipar területén, tiszta ruha kampány 2017.09. 26-29. Résztvevő országok, szervezetek: Belga Ruhaipari szakszervezet Francia Textilipari szakszervezet,

Részletesebben