Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez"

Átírás

1 Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez FIGYELEM!!! TECHNIKAI FELTÉTEL: Az Excel tábla megfelelő futtatásához a Visual Basic for Applications komponensnek telepítve kell lennie. Amennyiben nem biztosak a telepítést illetően, kérem, forduljanak az intézményük rendszergazda munkatársához. I. Kérjük, töltse ki az űrlap felső részében található táblázat mezőit a Kedvezményezett megfelelő adataival. A táblázat mellett található egy Adatmásolás gomb. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a táblázatkezelő átmásolja az elszámoló adatlapon rögzített alapadatokat az igénybejelentő adatlap felső részében található táblázat mezőibe. II. Kérjük az adatlapot minden esetben dátummal és az arra jogosult aláírásával ellátva szíveskedjenek megküldeni. III. A kitöltés során kizárólag a világos kék színű mezők tölthetők, szürke színű mezők nem tölthetők, ezek esetében nincs szükség adatrögzítésre. Azon mezők, amelyekbe nem tud adatot rögzíteni, írásvédettek, így azokba nem lehetséges beleírni adatot. IV. A 10. Ösztöndíj forrását biztosító támogatás elszámolása szakiskolai vagy szakközépiskolai tanulók esetében megnevezésű táblázat kitöltése: Az Igénylésben, pótigénylésben szereplő ösztöndíjas tanulói létszám megnevezésű oszlop mezőit a i időszak igénylése és pótigénylése (létszám!) alapján töltse ki. Az Igényelt ösztöndíj összege 5 hónap vagy 7 hónap megnevezésű oszlop esetében a i időszakra igényelt és pótigényelt ösztöndíj összegét tüntesse fel. A Tanfélévre összesen kiutalt összeg megnevezésű oszlop mezőibe rögzítse a i időszak tekintetében megigényelt ösztöndíj összegét. Az összeg csak a felzárkóztatási pótlék és a lebonyolítási költségtérítés nélküli szakközépiskolai vagy szakiskolai tanulói ösztöndíj összege kell, hogy legyen. Az Ösztöndíjas tanulói létszám az elszámolással érintett hónapok tekintetében megnevezésű oszlopok mezőibe rögzítse az ösztöndíjban részesült szakközépiskolai vagy szakiskolai tanulói létszámot. A beírt érték alapján a táblázatkezelő automatikusan kiszámolja a Kifizetett ösztöndíj és a Különbözet megnevezésű oszlopok mezőit. A kifizetett ösztöndíjhoz kapcsolódó létszámként maximálisan az előző időszakban megadott létszám adható meg. Az egyes hónapokban az adott hónapban ösztöndíjban részesült létszámot tüntesse fel. Az elszámolás időszakában kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét a következő időszak pótigényléseként igényelheti meg. V. A 11. Ösztöndíj forrását biztosító támogatás elszámolása szakgimnáziumi tanulók esetében megnevezésű táblázat kitöltése: Az Igénylésben, pótigénylésben szereplő ösztöndíjas tanulói létszám megnevezésű oszlop mezőit a i időszak igénylése és pótigénylése (létszám!) alapján töltse ki.

2 A szakgimnáziumi tanulók esetében csupán 5 hónapos igénylési időszakról beszélhetünk, így itt nincs szükség a hónap kiválasztására. A Tanfélévre összesen kiutalt összeg megnevezésű oszlop mezőibe rögzítse a i időszak tekintetében megigényelt ösztöndíj összegét. Az összeg csak a felzárkóztatási pótlék és a lebonyolítási költségtérítés nélküli szakgimnáziumi tanulói ösztöndíj összege kell, hogy legyen. Az Ösztöndíjas tanulói létszám az elszámolással érintett hónapok tekintetében megnevezésű oszlopok mezőibe rögzítse az ösztöndíjban részesült szakgimnáziumi tanulói létszámot. A beírt értékek alapján a táblázatkezelő automatikusan kiszámolja a Kifizetett ösztöndíj és a Különbözet megnevezésű oszlopok mezőit. A kifizetett ösztöndíjhoz kapcsolódó létszámként maximálisan az előző időszakban megadott létszám adható meg. Az egyes hónapokban az adott hónapban ösztöndíjban részesült létszámot tüntesse fel. Az elszámolás időszakában kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét a következő időszak pótigényléseként igényelheti meg. VI. A 12. Felzárkóztató oktatást végző tanárok többletmunkáért járó díjazását és a munkáltatót terhelő adóját biztosító támogatás elszámolása megnevezésű táblázat kitöltése: létszám megnevezésű oszlopokba az igénylés szerint megadott csoportonként rögzítse az OKJ számmal ellátott szakképesítéseket és létszámadatokat. A táblázat sorai automatikusan bővülnek. A táblázatot annyi sorral bővítse, ahány csoportra igényelt az előző időszak során. tekintetében megnevezésű oszlopok esetében rögzítse hónaponként a megtartott óraszámot (0-8 óra). Az igényelt összeg megnevezésű oszlop mezőibe rögzítse a i időszak tekintetében megigényelt felzárkóztató oktatást végző tanárok többletmunkáért járó díjazásának bruttó összegét. A fennmaradó oszlopok mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. VII. A 13. Lebonyolítási díjjal összefüggő támogatás elszámolása megnevezésű táblázat kitöltése: A Kiutalt lebonyolítási költségtérítés összege megnevezésű oszlopba rögzítse a i időszak tekintetében megigényelt lebonyolítási költségtérítés összegét. A Felhasznált lebonyolítási költségtérítés megnevezésű oszlopba rögzítse a felhasznált összeget. A felhasznált összeg nem lehet több, mint a kifizetett ösztöndíj 2%-a. A fennmaradó oszlopok mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. VIII. A Támogatás elszámolási összesítő megnevezésű táblázat mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján.

3 Útmutató az Adatlap a i időszak támogatásának igénybejelentéséhez nevű dokumentum kitöltéséhez I. Kérjük, nyomja meg az elszámoló adatlap felső részében található Adatmásolás gombot. Ezáltal a táblázat átmásolja az elszámoló adatlapon rögzített alapadatokat az igénybejelentő adatlap felső részében található táblázat mezőibe. A szürke színű mezők nem tölthetők, ezek esetében nincs szükség adatrögzítésre. Azon mezők, amelyekbe nem tud adatot rögzíteni, írásvédettek, így azokba nem lehetséges adatot rögzíteni. II. A 10. Az ösztöndíj forrását biztosító támogatás igénylése szakiskolai vagy szakközépiskolai tanulók esetében megnevezésű táblázat kitöltése: Az Ösztöndíjas tanulói létszám megnevezésű oszlopba az átlagoknak megfelelően meg kell adnia a benyújtás időpontjára vonatkozóan a szakiskolai vagy szakközépiskolai ösztöndíjas tanulói létszámokat. A létszám értéket főkben kell megadni, csak egész számok lehetnek. A létszám megadását követően a Hónapok száma megnevezésű oszlopban válassza ki az aktuális igénylési időszakhoz tartozó hónapok számát. automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. III. A 11. Az ösztöndíj forrását biztosító támogatás pótigénylése szakiskolai vagy szakközépiskolai tanulók esetében megnevezésű táblázat kitöltése: A Pótigényléssel érintett ösztöndíjas tanulói összlétszám megnevezésű oszlop mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. Az Ösztöndíjas tanulói létszám az elmaradt hónapok tekintetében oszlopban a i időszakban igényelt létszámon felüli ösztöndíjas szakiskolai vagy szakközépiskolai ösztöndíjas tanulói létszámokat tudja megadni, a megelőző időszakban lévő hónapok alapján. Az egyes hónapokban az adott hónapban ösztöndíjban részesült létszámot tüntesse fel. Itt tudja feltüntetni az előző időszakban kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét. automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. A táblázatban a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban ösztöndíjban részesültek. A tanulói létszámoknál csak egész értékek adhatók meg. IV. A 12. Az ösztöndíj forrását biztosító támogatás igénylése szakgimnáziumi tanulók esetében megnevezésű táblázat kitöltése: Az Ösztöndíjas tanulói létszám megnevezésű oszlopba az átlagoknak megfelelően meg kell adnia a benyújtás időpontjára vonatkozóan a szakgimnáziumi ösztöndíjas tanulói létszámokat. A létszám értéket főkben kell megadni, csak egész számok lehetnek.

4 A szakgimnáziumi tanulók esetében csupán 5 hónapos igénylési időszakról beszélhetünk, így itt nincs szükség a hónap kiválasztására. automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. V. A 13. Az ösztöndíj forrását biztosító támogatás pótigénylése szakgimnáziumi tanulók esetében megnevezésű táblázat kitöltése: A Pótigényléssel érintett ösztöndíjas tanulói összlétszám megnevezésű oszlop mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. Az Ösztöndíjas tanulói létszám az elmaradt hónapok tekintetében oszlopban a i időszakban igényelt létszámon felüli ösztöndíjas szakgimnáziumi tanulói létszámokat tudja megadni, a megelőző időszakban lévő hónapok alapján. Az egyes hónapokban az adott hónapban ösztöndíjban részesült létszámot tüntesse fel. Itt tudja feltüntetni az előző időszakban kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő tanulmányi ösztöndíj összegét. automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. A táblázatban a létszám adatokat annak megfelelően kell szerepeltetni, ahány hónapon át a tanulók az előző időszakban ösztöndíjban részesültek. A tanulói létszámoknál csak egész értékek adhatók meg. VI. A 14. Felzárkóztató oktatást végző tanárok többletmunkáért járó díjazását és a munkáltatót terhelő adóját biztosító támogatás igénylése megnevezésű táblázat kitöltése: létszám megnevezésű oszlopokba a benyújtás időpontjára vonatkozóan rögzítse az OKJ számmal ellátott szakképesítéseket és létszámadatokat. A táblázat sorai bővíthetők, így annyi sorral bővítse, ahány csoportra igényel. Egy sorba egy csoport (1-4 fő) adatai kerüljenek. A létszámnak meg kell egyeznie a 11. táblázz sorában megadott létszámmal. tekintetében megnevezésű oszlopok esetében rögzítse hónaponként a tervezett óraszámot (0-8). A Havi díjazás és Az igényelt összeg megnevezésű oszlopok mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. VII. A 15. Felzárkóztató oktatást végző tanárok többletmunkáért járó díjazását és a munkáltatót terhelő adóját biztosító támogatás pótigénylése megnevezésű táblázat kitöltése: Ebben a táblázatban tüntetheti fel a i időszakban megtartott óraszámok alapján kifizetett, de az előző igénylésben nem szereplő felzárkóztató oktatást végző tanárok többletmunkáért járó díjazását és a munkáltatót terhelő adóját biztosító támogatás pótlék és járulékainak összegét. létszám megnevezésű oszlopokba rögzítse a i időszakra vonatkozóan

5 nem rögzített OKJ számmal ellátott szakképesítéseket és létszámadatokat. A táblázat sorai bővíthetők, így annyi sorral bővítse, ahány csoportra pótigényel. Egy sorba egy csoport (1-4 fő) adatai kerüljenek. tekintetében megnevezésű oszlopok esetében rögzítse az előző igénylésben nem szereplő hónaponkénti óraszámot (0-8 óra). A Havi díjazás és Az igényelt összeg megnevezésű oszlopok mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. VIII. Az űrlap 16. Lebonyolítási díjjal összefüggő támogatás igénylése és a 17. Lebonyolítási díjjal összefüggő támogatás pótigénylése megnevezésű táblázatainak mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a 10., 11., 12. és 13. táblázat értékei alapján. IX. Az űrlap 18. Támogatási igény összesítő és 19. Kiutalási összesítő megnevezésű táblázatainak mezői írásvédettek, mivel azok értékei automatikusan kerülnek kiszámításra a többi mezőben megadott érték alapján. X. A 19. kiutalási összesítő megnevezésű táblázatban az Elszámolás szerinti egyenleg megnevezésű oszlopban az előző időszak elszámolása alapján kimutatott maradvány összeget szükséges feltüntetni.

Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato

Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato Szakiskolai tanulma nyi o szto ndí j felu let Haszna lati u tmutato A rendszer használatához szükséges technikai követelmények Microsoft Internet Explorer 8 vagy újabb Windows XP/7 vagy újabb Letöltés

Részletesebben

252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet. a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról

252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet. a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról 252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról A Kormány a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény 23. (1) bekezdés

Részletesebben

Magyar joganyagok - 322/2016. (X. 27.) Korm. rendelet - a Szakképzési Hídprogramb 2. oldal (4) A tanuló nem jogosult ra attól a hónaptól kezdődően, am

Magyar joganyagok - 322/2016. (X. 27.) Korm. rendelet - a Szakképzési Hídprogramb 2. oldal (4) A tanuló nem jogosult ra attól a hónaptól kezdődően, am Magyar joganyagok - 322/2016. (X. 27.) Korm. rendelet - a Szakképzési Hídprogramb 1. oldal 322/2016. (X. 27.) Korm. rendelet a Szakképzési Hídprogramban részt vevő tanulók áról, valamint a részt vevő pedagógusok

Részletesebben

328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról

328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról Hatály: 2015.IX.11. - 328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról A Kormány a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI.

Részletesebben

328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról

328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról 328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról A Kormány a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény 28. (5) bekezdésében,

Részletesebben

328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról

328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet. a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról 328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról A Kormány a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény 28. (5) bekezdésében,

Részletesebben

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek ALAPADATOK* Szerződés száma: Kifizetési kérelem : * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek 1.sz. melléklet 500 Eft alatti támogatástartalmú számlák összesítője

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. - A sárga mezők kitöltése

Részletesebben

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, ÉVI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, ÉVI ELSZÁMOLÁSA TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK, 2016. ÉVI ELSZÁMOLÁSA Szakmai segédanyag https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A támogató szolgálatok, a pszichiátriai, illetve

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez ÚTMUTATÓ a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére a 2013. évi adatszolgáltatás kitöltéséhez Az ADATSZOLGÁLTATÁS TISZK részére.xls nevű fájl kitöltésével tehet

Részletesebben

Útmutató a bevallás Excel táblázatban történő kitöltéséhez

Útmutató a bevallás Excel táblázatban történő kitöltéséhez Útmutató a bevallás Excel táblázatban történő kitöltéséhez 1. Nyissa meg az Excel táblázatkezelő programot. 2. Nyissa meg az OBA 2011.xls nevű fájlt. Megnyitáskor a kísérőlevélben közölt jelszót kell beírnia

Részletesebben

Közfoglalkoztatás támogatás megállapítását segítő segédtábla használati útmutatója

Közfoglalkoztatás támogatás megállapítását segítő segédtábla használati útmutatója Közfoglalkoztatás támogatás megállapítását segítő segédtábla használati útmutatója 1.) Általános tudnivalók: A segédtábla két méretben készül, 10, és 50 sort lehet kitölteni. A tábla megnevezéséből amit

Részletesebben

KITÖLTÉSI SEGÉDLET. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI SEGÉDLET. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI SEGÉDLET 2015. Éves költségvetési beszámoló Önellenőrzés nyomtatvány kitöltéséhez Jogszabályi háttér: - az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) - az államháztartásról szóló

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám:

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: Kitöltési útmutató Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: ÉAOP-4.1.1/A-12 ÉMOP-4.3.1/A-12 Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy 2012.

Részletesebben

Használati útmutató a pénzügyi beszámoló elkészítéséhez. Bejelentkezés a pénzügyi beszámoló webes felületére

Használati útmutató a pénzügyi beszámoló elkészítéséhez. Bejelentkezés a pénzügyi beszámoló webes felületére Használati útmutató a pénzügyi beszámoló elkészítéséhez Bevezetés Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók 2012. évi illetmény- vagy bérnöveléséről, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatások

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK ÉVI ELSZÁMOLÁSA

KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK ÉVI ELSZÁMOLÁSA KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSOK 2016. ÉVI ELSZÁMOLÁSA Szakmai segédanyag https://www.facebook.com/szocokos http://tamogatoweb.hu Meleg Sándor ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A támogató szolgálatok, a pszichiátriai, illetve

Részletesebben

ÖSZTÖNDÍJAS KÉPZÉSEK ISKOLÁNKBAN a 2018/2019. tanévben

ÖSZTÖNDÍJAS KÉPZÉSEK ISKOLÁNKBAN a 2018/2019. tanévben ÖSZTÖNDÍJAS KÉPZÉSEK ISKOLÁNKBAN a 2018/2019. tanévben 9. évfolyamon 34 543 02 Asztalos 34 582 01 Ács 34 582 04 Festő, mázoló tapétázó 34 521 06 Hegesztő 34 522 04 Villanyszerelő 10. évfolyamon 34 543

Részletesebben

1 Felhasználói útmutató. HUNG-2019 Pályázati adatlap kitöltő felület

1 Felhasználói útmutató. HUNG-2019 Pályázati adatlap kitöltő felület 1 Felhasználói útmutató HUNG-2019 Pályázati adatlap kitöltő felület Tartalom A pályázati felület elérhetősége:... 2 Regisztráció... 2 Bejelentkezés... 3 Új pályázat felvétele... 3 Pályázó alapadatai...

Részletesebben

Használati útmutató a pénzügyi beszámoló elkészítéséhez. Bejelentkezés a pénzügyi beszámoló webes felületére

Használati útmutató a pénzügyi beszámoló elkészítéséhez. Bejelentkezés a pénzügyi beszámoló webes felületére Használati útmutató a pénzügyi beszámoló elkészítéséhez Beküldési határidő: 2013. október 25. péntek Bevezetés Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnöveléséről,

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Pályázati adatlap. Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év. Foglalkozás:

Pályázati adatlap. Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év. Foglalkozás: Pályázati adatlap Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év 1. A pályázó adatai 1.1 A pályázatot benyújtó személyi adatai: Anyja leánykori neve: Levelezési cím: Email cím (ha van): Születési

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Kitöltési Útmutató. IKSZT címbirtokos szervezetek részére

Kitöltési Útmutató. IKSZT címbirtokos szervezetek részére Kitöltési Útmutató IKSZT címbirtokos szervezetek részére az IKSZT szolgáltatási és programterv, valamint program-nyilvántartás vezetését segítő űrlap kitöltéséhez Budapest, 2011. november 8. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK) K (ZBR-PANEL-09) monitoring szolgáltatási kötelezettségéhez

ÚTMUTATÓ ÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK) K (ZBR-PANEL-09) monitoring szolgáltatási kötelezettségéhez ÚTMUTATÓ ÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK) monitoring szolgáltatási kötelezettségéhez 1. A monitoring kötelezettség szabályozása 1.1 Pályázati Útmutató IX/5/d: Energia-megtakarítás ellenőrzése, a monitoring

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elszámolás benyújtása abban az esetben lehetséges, amennyiben már minden, a pályázat keretein belül, illetve önerőből vállalt korszerűsítés befejeződött

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

Közfoglalkoztatás támogatás megállapítását segítő segédtábla használati útmutatója

Közfoglalkoztatás támogatás megállapítását segítő segédtábla használati útmutatója Közfoglalkoztatás támogatás megállapítását segítő segédtábla használati útmutatója 1.) Általános tudnivalók: A segédtábla két méretben készül, 10, és 50 sort lehet kitölteni. A tábla megnevezéséből amit

Részletesebben

Egyéb szervezetek normatíva alapú támogatásának folyamata Budapest, 2015. augusztus 26.

Egyéb szervezetek normatíva alapú támogatásának folyamata Budapest, 2015. augusztus 26. Egyéb szervezetek normatíva alapú támogatásának folyamata Budapest, 2015. augusztus 26. Dr. Tellné Horváth Zsuzsanna mb. osztályvezető Témakör 1. Általános tájékoztatás a támogatási rendszerről 2. Az egyéb

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

A személyenkénti hátralék kiszámítása* * Kérjük, olvassák el a formanyomtatvány kitöltésére vonatkozó utasításokat.

A személyenkénti hátralék kiszámítása* * Kérjük, olvassák el a formanyomtatvány kitöltésére vonatkozó utasításokat. A HÁTRALÉKOK ÖSSZEGÉT ÉS EZEN ÖSSZEGEK KISZÁMÍTÁSÁNAK IDŐPONTJÁT FELTÜNTETŐ FORMANYOMTATVÁNY (a 2008. december 8-i 4/2009/EK tanácsi rendelet 20. cikke (1) bekezdésének c) pontja) A kérelmező neve: A határozat

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

Felhasználói útmutató HUNG-2018 Pályázati adatlap kitöltő felület

Felhasználói útmutató HUNG-2018 Pályázati adatlap kitöltő felület 1 Felhasználói útmutató HUNG-2018 Pályázati adatlap kitöltő felület Tartalom A pályázati felület elérhetősége:... 2 Regisztráció... 2 Bejelentkezés... 3 Új pályázat felvétele... 4 Pályázó alapadatai...

Részletesebben

Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez.

Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez. Készítette: Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztály 2018.04.05 Segédlet az elektronikus bevallás elkészítéséhez. Hol találja a kitöltendő bevallás űrlapot? Amennyiben Ön elektronikus szolgáltatásainkra regisztrált

Részletesebben

A RoadOn+ Flottamenedzser használata

A RoadOn+ Flottamenedzser használata A RoadOn+ Flottamenedzser használata 1 Elérés A webes felhasználói felület Fleet manager ikonjára kattintva új lapon nyílik meg a funkció 2 Járműadatok A menüpontban lehetőség van a rendszerben kezelt

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés Tartalomjegyzék Tanmenet kezelése 3 Tanmenet előkészítése 3 Tanmenet betöltése 4 Tanmenet szűrő 5 Tanuló dokumentumok

Részletesebben

Iktatási szám:.. Polgármesteri Ösztöndíj Pályázati Űrlap szakiskolai és szakközépiskolai tanulók részére. Név: Születési hely, idő: Anyja neve:

Iktatási szám:.. Polgármesteri Ösztöndíj Pályázati Űrlap szakiskolai és szakközépiskolai tanulók részére. Név: Születési hely, idő: Anyja neve: Iktatási szám:.. Polgármesteri Ösztöndíj Pályázati Űrlap szakiskolai és szakközépiskolai tanulók részére Személyes leadási határidő: Postára adási határidő: Postázási cím: Hallgatói adatok Minden sor kitöltése

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Az EM kitöltésének megkezdésekor, a megkötést megelőzően két, a törvény által előírt alapfeltétel meglétét kell megvizsgálni:

Az EM kitöltésének megkezdésekor, a megkötést megelőzően két, a törvény által előírt alapfeltétel meglétét kell megvizsgálni: Tisztelt Felhasználó! A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény (Szt.) 2013. január 1-jével módosult, az új rendelkezések az egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú törvények módosításáról szóló

Részletesebben

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni?

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni? Munkaügyi Központ A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjához a 2011. december 16-án közzétett TÁMOP 1.1.2 képzési ajánlattételi felhívásához érkezett kérdésekre adott válaszok 1) Minden képzési

Részletesebben

A szociális és munkaügyi miniszter, az egészségügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter. /2006. ( ) SZMM-EüM-PM. együttes rendelete

A szociális és munkaügyi miniszter, az egészségügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter. /2006. ( ) SZMM-EüM-PM. együttes rendelete TERVEZET A szociális és munkaügyi miniszter, az egészségügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter /2006. ( ) SZMM-EüM-PM együttes rendelete a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásáról és

Részletesebben

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati

Részletesebben

Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben

Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben Tartalomjegyzék Vonatkozó jogszabályok... 2 Rezsimegtakarítás modul... 3 Bejövő számla iktatása... 3 Rezsicsökkentésről szóló havi hirdetmény...

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

OKTATÁSI MINISZTER 6351/2006.

OKTATÁSI MINISZTER 6351/2006. OKTATÁSI MINISZTER 6351/2006. TERVEZET A szakiskola és szakközépiskola 9. évfolyamán a gyakorlati oktatás támogatásának, a támogatás mértékének, igénylésének, folyósításának és elszámolásának részletes

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

2. számú melléklet a 188/1999. (XII. 16.) Korm. rendelethez

2. számú melléklet a 188/1999. (XII. 16.) Korm. rendelethez 2. számú melléklet a 188/1999. (XII. 16.) Korm. rendelethez Igénybejelentés a közfeladatot ellátó egyházi, nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltató, intézmény 2008.

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

Munkaidő keret. Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön

Munkaidő keret.   Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás Projekt elszámolható elszámolható költség: megítélt támogatás: 79 969 997 71 972 997 Megvalósíthat Projekt ósági előkészítés Közbeszerzés tanulmány (kivéve költsége készítése Projekt közbeszerzés és (projekt

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓJA

PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓJA Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok Hivatal PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓJA a pályázat kódja: 2 A pályázati tájékoztató csomag tartalma: - pályázati felhívás - pályázati adatlap - kitöltési

Részletesebben

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Kedves Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

Táblázatkezelés 5. - Függvények

Táblázatkezelés 5. - Függvények Táblázatkezelés 5. - Függvények Eddig mi magunk készítettünk képleteket (számolási utasításokat). A bonyolultabb, programozók által készített, Excelbe beépített képleteket függvényeknek nevezik. Táblázatkezelőnk

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató A rendszeres szociális támogatásra félévente, a Neptun rendszerén belül elektronikus formában, digitalizált és feltöltött dokumentumokkal lehet

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai Fejlesztési Program II. keretében, szakmai fejlesztési célú feladatok megvalósításához támogatásban részesülő Támogatottak részére A támogatás felhasználása

Részletesebben

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot.

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. 2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása Kitöltési útmutató A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. Intézményi adatok felvitele: Besorolás: a legördülő ablak segítségével

Részletesebben

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RÉSZÉRE

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás Kézikönyv Belföldi tételes bevallás Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 5 3 MICROSOFT EXCEL - MUNKAFÜZET1... 7 4 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 8 5 XDOC3.1364461878273.BOJ.PDF

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A.) MUNKABÉR-TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ LAP KITÖLTÉSE A munkabér-támogatást igénylő lapot kitöltve, aláírással és pecséttel hitelesítve az

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A.) MUNKABÉR-TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ LAP KITÖLTÉSE A munkabér-támogatást igénylő lapot kitöltve, aláírással és pecséttel hitelesítve az ÚTMUTATÓ a munkabér-támogatás igénylés összeállításához vállalkozásoknak a ROP 3.4.2 programban ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Mit kell benyújtani a munkabér-támogatás igényléséhez? A munkabér-támogatás igényléséhez

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Nyilatkozat a kérődző szerkezetátalakítási programhoz kapcsolódóan a 2013. évre választott nemzeti feltétel teljesítéséről

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Nyilatkozat a kérődző szerkezetátalakítási programhoz kapcsolódóan a 2013. évre választott nemzeti feltétel teljesítéséről KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Nyilatkozat a kérődző szerkezetátalakítási programhoz kapcsolódóan a 2013. évre választott nemzeti feltétel teljesítéséről A nyomtatvány kitöltése előtt alaposan tanulmányozza át a vonatkozó

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET ProAnt A kevésbé tapasztalt pályázók körében gyakran nehézséget jelent, hogy a kifizetési igénylések összeállításakor egyes költségeket milyen típusú összesítőn kell elszámolni, valamint

Részletesebben

Web alapú támogatási kérelem generáló rendszer Felhasználói leírás foglalkoztatók számára

Web alapú támogatási kérelem generáló rendszer Felhasználói leírás foglalkoztatók számára Web alapú támogatási kérelem generáló rendszer Felhasználói leírás foglalkoztatók számára Készítette: Pántya Imre leírása alapján Nagy Attila 2019. június 1. A támogatási kérelmek kitöltése, PDF generálás...4

Részletesebben

Aromo Szöveges Értékelés

Aromo Szöveges Értékelés Aromo Szöveges Értékelés AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver v2.50 - Felhasználói kézikönyv- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges Értékelés 1 Bevezetés 3 A Szöveges Értékelés modul koncepciója

Részletesebben

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK INTÉZMÉNYI ADATOK... 3 INTÉZMÉNY... 3 OSZTÁLYOK ADATAI... 4 OSZTÁLYOK... 4 ÚJ OSZTÁLY FELVÉTELE... 5 SZAKGIMNÁZIUMI 9-12. ÉVFOLYAMÚ

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.126) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Hanghívások a DIMENIO programokban

Hanghívások a DIMENIO programokban Hanghívások a DIMENIO programokban A Kéri Pharma Dimenio programok a hagyományos szekvenciaüzeneteken kívül (sms, email, hangüzenet) tartalmaznak hanghívás típusú üzeneteket is. A hanghívásról röviden

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés és a Pedagógusok felkészítése az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésben szakértői feladatok

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D0721-01 MŰKÖDÉSI ELŐLEG KIFIZETÉSI KÉRELEM... 5 2 Általános tudnivalók 1. A kérelem formanyomtatványának

Részletesebben

"ADATLAP a MPA Képzési Alaprészéből tényleges költség alapján történő visszatérítés évközi

ADATLAP a MPA Képzési Alaprészéből tényleges költség alapján történő visszatérítés évközi KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ "ADATLAP a MPA Képzési Alaprészéből tényleges költség alapján történő visszatérítés évközi folyósításához című adatlap kitöltéséhez Az ADATLAPOT a szakképzési hozzájárulásról és a képzés

Részletesebben

Záradékozás. Lukácsi András

Záradékozás. Lukácsi András Záradékozás Lukácsi András Mit és kinek kell? Osztályzóvizsga of Ugrás Javítóvizsgára mehet of külön ppt-ben Tovább haladás of Ugrás Évismétlésre bukott of Ugrás Tanulmányait befejezte of Ugrás Kiléptetés

Részletesebben

Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató -

Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató - Regisztrációs tudnivalók Mikor? Hol? Kinek? Ki végezheti el? Hányszor? A pályázati űrlap kitöltése előtt (DE a program 7 éve alatt csak egyszer) Participant

Részletesebben

Programterv táblázat kitöltési útmutató

Programterv táblázat kitöltési útmutató 2016 Napközi Erzsébet-tábor Programterv táblázat kitöltési útmutató A Komplex napközi élménytábor programterv táblázat elkészítéséhez Kedves Táborszervező! A pályázat keretein belül két típusú tábor szervezésére

Részletesebben

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató Beváltói folyamat HGCS/2017 Felhasználói Útmutató A HGCS/2017 alprogram keretében jóváhagyott regisztrációval rendelkező kereskedők a https://hgcs2017.nfsi.hu/ pályázati portálon, ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

TELEPI ADATOK. Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok Munkatársak elérhetőségei

TELEPI ADATOK.  Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok Munkatársak elérhetőségei KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 24. és 26. -a alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1846 TELEPI ADATOK 2016 Adatszolgáltatók:

Részletesebben

MODULO ÖSZTÖNDÍJADATOK MEGTEKINTÉSE ÉS ÁTLAGMÓDOSÍTÁSI KÉRVÉNY ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17.

MODULO ÖSZTÖNDÍJADATOK MEGTEKINTÉSE ÉS ÁTLAGMÓDOSÍTÁSI KÉRVÉNY ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17. MODULO 2 ÖSZTÖNDÍJADATOK MEGTEKINTÉSE ÉS ÁTLAGMÓDOSÍTÁSI KÉRVÉNY ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717 SZTE HSZI 2014. július 17. Tartalomjegyzék Kitöltés megkezdése 3 Személyes adatok 3 Tanulmányi ösztöndíj 4 Átlagmódosítási

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Nyilatkozat a kérődző szerkezetátalakítási programhoz kapcsolódóan a 2014. évre választott nemzeti feltétel teljesítéséről

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Nyilatkozat a kérődző szerkezetátalakítási programhoz kapcsolódóan a 2014. évre választott nemzeti feltétel teljesítéséről KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Nyilatkozat a kérődző szerkezetátalakítási programhoz kapcsolódóan a 2014. évre választott nemzeti feltétel teljesítéséről A nyomtatvány kitöltése előtt alaposan tanulmányozza át a vonatkozó

Részletesebben

Programterv-táblázat kitöltési útmutató

Programterv-táblázat kitöltési útmutató 2016 Napközi Erzsébet-tábor Programterv-táblázat kitöltési útmutató A Tematikus napközi élménytábor programterv-táblázat elkészítéséhez Kedves Táborszervező! A pályázat keretein belül két típusú tábor

Részletesebben

Kitöltési útmutató az

Kitöltési útmutató az FNKF_faksz űrlap a Közbeszerzési Hatóság Fenntarthatóság és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályához a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói névjegyzékkel kapcsolatos kérelem benyújtásához 1. A

Részletesebben

Használati útmutató a pénzügyi beszámolóhoz

Használati útmutató a pénzügyi beszámolóhoz Használati útmutató a pénzügyi beszámolóhoz Befejezési határidő 2014. október 17. péntek 1. Ajánlott böngésző 2014. januártól webes felületű űrlapkezelő rendszert használunk az ágazati bértámogatási adatgyűjtéshez.

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét

Részletesebben

Programterv táblázat kitöltési útmutató

Programterv táblázat kitöltési útmutató 2016 Napközi Erzsébet-tábor Programterv táblázat kitöltési útmutató A Napközi Erzsébet-tábor programterv táblázat elkészítéséhez Kedves Táborszervező! Jelen dokumentum az őszi Napközi Erzsébet-tábor programjának

Részletesebben

A FELADATFINANSZÍROZÁS és a TANTÁRGYFELOSZTÁS KAPCSOLATA

A FELADATFINANSZÍROZÁS és a TANTÁRGYFELOSZTÁS KAPCSOLATA A FELADATFINANSZÍROZÁS és a TANTÁRGYFELOSZTÁS KAPCSOLATA Bp., 2012. október 04. Készítették: Balatoniné Sárosi Márta Megyeri István Kollmann Veronika Óraszám-definíciók A fenntartó által engedélyezett,

Részletesebben

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Tisztelt Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL 2011 ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSÁRÓL Az elszámolás elkészítésének jogszabályi háttere Az elszámolás elkészítéséhez szükséges

Részletesebben

Az MS Access adatbázis-kezelő program

Az MS Access adatbázis-kezelő program Az adatbázis-kezelő program A tananyagban az alapfogalmak és a tervezési megoldások megismerése után a gyakorlatban is elkészítünk (számítógépes) adatbázisokat. A számítógépes adatbázisok létrehozásához,

Részletesebben

Összefoglaló diasor a finanszírozási szerződéssel rendelkező szociális ellátások elszámolásának előadásairól

Összefoglaló diasor a finanszírozási szerződéssel rendelkező szociális ellátások elszámolásának előadásairól Összefoglaló diasor a finanszírozási szerződéssel rendelkező szociális ellátások elszámolásának előadásairól Támogató szolgálatok Pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi ellátás Szenvedélybetegek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet kitöltési útmutató

Közhasznúsági melléklet kitöltési útmutató Országos Bírósági Hivatal Közhasznúsági melléklet Közhasznúsági melléklet kitöltési útmutató Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 2 Letöltés és telepítés... 3 Közhasznúsági melléklet... 4 Források,

Részletesebben