Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket."

Átírás

1 Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. I. A 2010/2011-es tanév regisztrálása Fontos: Amennyiben Önök a jelentkezőket felrögzítették a Magiszter.NET jelentkezés/beiratkozás menüpontjába a lentiekben leírt lépések már megtörténhettek, ebben az esetben ez a gomb már inaktív (nem tud rá kattintani, szürke színű). Kérem, ellenőrizze, és ha így van lépjen a II. pontra. Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> működési adatok> tanév indítás Kattintson az 'Alapfeladatok, feladat-ellátási helyek generálása' gombra. Ekkor automatikusan létrejön a következő tanév, átmentődnek az aktuális tanévben meglévő alapfeladatok, feladat-ellátási helyek és tantervek a következő tanévre. Megjegyzés: Ha a következő tanévben nem ugyanazok az alapfeladatok, feladat-ellátási helyek tartoznak az intézményhez, mint ami az aktuális tanévben van, akkor az Intézmény> intézményi adatok> alapfeladatok ill. feladat-ellátási helyek menüpont alatt módosíthatja, törölheti a következő tanévre átmentett adatokat vagy vehet fel új alapfeladatot, feladat-ellátási helyet a következő tanévre. Pl.: 2009/2010-es tanévben 2 alapfeladatom volt (ált.iskolai és óvodai). A fenti képen jelölt gomb megnyomása után ugyanaz a 2 alapfeladatom lett a 2010/2011-es tanévre is. De tudom, hogy lesz még egy alapfeladatom (pl. gimnáziumi). Ekkor az Intézmény> intézményi adatok> alapfeladatok menüpontban lekeresem a 2010/2011-es tanév alapfeladatait, megjelennek. Majd az 'Új ' gombra kattintok és létrehozom az új (gimnáziumi) alapfeladatot a 2010/2011-es tanévre. Ha a következő tanévben nem ugyanazok a tantervek, ill. óratervek tartoznak az intézményhez, mint ami az aktuális tanévben van, akkor az Iskolai oktatás> oktatásszervezés> tantervek ill. óraterv menüpontok alatt módosíthatja, törölheti, a következő tanévre átmentett adatokat vagy vehet fel új tantervet, óratervet a következő tanévre. II. Az 2009/2010-es tanév osztályainak ellenőrzése Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> osztályok a) Keresse le a 2009/2010-es tanév osztályait, majd mindegyikbe belelépve ellenőrizze, hogy a sárga mezők mindegyike ki van-e töltve. Amennyiben nincsenek, töltse ki azokat és mentsen.

2 Ha az Alapfeladat Képzési program lenyíló listában nem jelenik meg semmi, akkor az iskolai oktatás képes menü> oktatásszervezés> tanterv menüpontban rögzítsen tantervet a 2009/2010-es tanévhez és hozzá egy óratervet az iskolai oktatás képes menü> oktatásszervezés> óraterv menüben. Ha a Beírási napló legördülő mezőben nem jelenik meg semmi, akkor az iskolai oktatás képes menü> tanügyi dokumentumok> beírási napló karbantartása menüpontban rögzítse a megfelelő beírási naplót/naplókat. Pl: - A 2009/2010-es tanév első évfolyamos osztályaihoz a 2009/2010-es beírási naplót kell kapcsolni - A 2009/2010-es tanév második évfolyamos osztályaihoz a 2008/2009-es beírási naplót kell kapcsolni. b) A végzős osztályok esetén pipálja be, hogy végzős évfolyam és mentsen, ugyanis ennek hatására az osztályok tervezésénél nem jelennek meg ezek az osztályok. III. Osztályok tervezése - a 2010/2011-es tanév osztályainak definiálása Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> osztályok tervezése Itt kell definiálni a jelenlegi osztályok alapján a 2010/2011-es tanév osztályait, azaz itt adjuk meg a 2009/2010-es tanév osztályainak folytatását. - A képernyőn bal oldali oszlopában a 2009/2010-es tanév összes osztályát látja (kivéve azokat, amelyeknél bepipálta, hogy végzős évfolyam ) - Ha a végzős osztályok is látszódnak, akkor az osztály adatlapján nem jelölte be, hogy végzős évfolyam. - A jobboldali oszlopban (2010/2011) meg kell adni minden egyes osztály megnevezését (kivéve a végzős osztályokat, de ezeknek meg sem szabad jelennie, ha eddig a leírtak szerint járt el.) - Az évfolyamot a program automatikusan határozza meg, de megváltoztatható. - Az osztályok megadását követően mentsen, az ikonsoron található mentés gombra kattintva. - Sikeres mentés esetén a következő üzenet jelenik meg: Az adatok mentése sikeresen megtörtént!

3 Szakközép és szakiskolák szakképző évfolyamai (osztályai) A szakképző évfolyamokon az induló (pl.: 1/11.a, 13.a) osztályok nem folytatásai 10. és 12. évfolyam végzős osztályainak. A szakiskolai és a szakközépiskolai szakképző évfolyamokon külön beírás naplót kell nekik nyitni. A szakiskola 10. és szakközépiskola 12. évfolyamán csak azokat a tanulókat kell kiléptetni, akik nem az intézményben folytatják a szakképző évfolyamon a tanulmányaikat. A tanévindítást követően lehetőség van az intézményben szakképzési évfolyamon továbbtanulók 10. és 12. évfolyamról történő átmozgatására (őket nem kell kiléptetni és új tanulóként felvenni) az új 11. és 13. évfolyam szerinti osztályokba. Összefoglalva: a szakiskola 10. és a szakközépiskola 12. évfolyamú osztályoknak ne adjunk meg folytatás, hanem vegyük fel új szakképző osztályokat a 2010/2011-es tanévre a III. pontban leírtak szerint. Ezekben az osztályokban fogják folytatni a tanulmányaikat a tanulók. Az átsorolás a következő tanévre menüpontban lesz lehetőségünk arra, hogy ezeket a gyerekeket átmozgassuk az induló szakképző osztályokba (lásd: VIII. pont) IV. Távozó tanulók kiléptetése A tanév váltása előtt szükséges az intézményből távozó tanulók kiléptetése. Két fontos szempontot kell figyelembe venni a kiléptetésnél: - A kiléptetett tanulók adatai már nem módosíthatóak csak megtekinthetőek. - Más intézmények addig nem tudják felvenni a tanulókat, amíg az Ön intézményében jogviszonyban állnak, azaz amíg ki nem lépteti őket. A szakiskola 10. és szakközépiskola 12. évfolyamán csak azokat a tanulókat kell kiléptetni, akik nem az intézményben folytatják a tanulmányaikat A kiléptetés két módon hajtható végre:

4 a) Csoportos kiléptetés: Csak végzős osztályok esetén célszerű ezt a módszert választani. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> tanulók csoportos kiléptetése - A kilépés adatai táblázatban kötelezően ki kell tölteni a kilépés oka, és választani kell a kilépés dátuma legördülő listából, az itt megadott dátum érték kerül be minden kiléptetett tanulóhoz. - A Csoportos kiléptetés résznél az Osztályok lenyíló listából válassza ki a kiléptetni kívánt osztályt. Ennek hatására megjelennek az osztályhoz tartozó tanulók. - A kiléptetni kívánt tanulók neve előtt álló jelölőnégyzetbe helyezzen el pipát, majd kattintson az ikonsoron található Kiléptetés gombra. - Ezt követően a program minden egyes tanulónál rá fog kérdezni, hogy valóban kilépteti-e, ha igen kattintson az OK gombra. b) Egyéni kiléptetés Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanuló keresése> kiléptetni kívánt tanuló adataiba belép - Kattintson a kiléptetés fülre - A tanuló kiléptetése táblázatban kötelezően ki kell tölteni a kilépés dátumát, és választani kell a mikor lépett ki és a kilépés oka lenyíló listákból. A kilépés dátuma minden esetben a valós dátum legyen. Fontos: a 2010/2011-es tanév indítása után csak a függőben maradt eseteket kezeljék, akikről jelenleg nem tudjuk, hogy elkezdik-e az új tanévet.

5 V. A 2010/2011-es tanév aktuálissá tétele Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> működési adatok> aktuális tanév - Az aktuális tanév megnevezése lenyíló listából válassza a 2010/2011-es tanévet, majd az ikonsoron található mentés gombra kattintva tegye aktuálissá. - A mentés hatására a következő üzenet jelenik meg: A kiválasztott tanévet sikeresen beállítottuk aktuális tanévnek! - A 2010/2011-es tanév adatait ellenőrizheti, illetve módosíthatja az iskolai oktatás képes menü oktatásszervezés fül tanév adatai menüpontban. VI. Létre kell hozni a 2010/2011-es tanévre beírási naplót/naplókat Fontos: Amennyiben Önök a jelentkezőket felrögzítették a Magiszter.NET jelentkezés/beiratkozás menüpontjába a lentiekben leírt lépések már megtörténhettek, kérem, ellenőrizze, és ha így van lépjen a VII. pontra. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanügyi dokumentumok> beírási napló karbantartása A menüpontba lépve megjelennek a korábbi beírási naplók. Minden új tanévre kell nyitni legalább egy beírási naplót, melyhez hozzákapcsolhatók az abban a tanévben induló osztályok. - Új beírási naplót az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. A sárga mezők kitöltése kötelező. A beírási napló megnevezése tetszőleges lehet. Pl. a 2010/2011-es tanévre létrehozok egy 2010/2011-es beírási napló megnevezésű beírási naplót. - Fontos: A lezárás dátumát nem szabad kitölteni, mert a lezárt beírási napló nem jelenik meg az osztályoknál. Egy beírási naplót csak akkor szabad lezárni, ha az osztály, amelyhez kapcsoljuk, távozott az intézményből (befejezi tanulmányait). - Több képzési program esetén a megfelelő számú naplót kell megnyitni. Pl.: Gimnáziumi és szakközépiskolai alapfeladat is van, akkor külön kell egy gimnáziumi és egy szakközépiskolai beírási naplót létrehozni. VII. Létre kell hozni a 2010/2011-es tanév induló osztályait Fontos: Amennyiben Önök a jelentkezőket felrögzítették a Magiszter.NET jelentkezés/beiratkozás menüpontjába a lentiekben leírt lépések már megtörténhettek. Kérem, ellenőrizze, és ha így van lépjen a IX. pontra. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> osztályok - Csak a 2010/2011 tanévben induló új osztályokat kell létre hoznia (pl. 1., 9., 13. osztályok). Ekkor csak magát az osztály definiáljuk, tanulók még nem lesznek benne, létszám 0 fő. - Kattintson az ikonsoron található 'Új gombra, töltse ki a megfelelő mezőket (figyeljen arra, hogy a sárga tanév mezőben a 2010/2011-es tanév jelenjen meg, ld. lenti kép), majd mentsen. - A sárga mezők kitöltése és az 'évfolyam' vagy az 'összevont osztály' mezők közül az egyik kitöltése kötelező.

6 - Végzős osztály esetén jelöljék be a végzős évfolyam négyzetet, így a következő tanévben ez az osztály már nem fog megjelenni. - Amennyiben az Alapfeladat Képzési program legördülő mezőben nem jelenik meg semmi, akkor az iskolai oktatás képes menü> oktatásszervezés> tanterv ill óraterv menüpontban rögzítsen tantervet és óratervet a 2010/2011-es tanévhez. VIII. Tanulók átsorolása a 2010/2011-es tanévre Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanulók adatai> átsorolás a következő tanévre a) Jelentkezők átsorolása: - Amennyiben Ön rögzítette a 2010/2011-es tanévre a jelentkezőket a jelentkezés/ beiratkozás menüpontban, kattintson a Jelentkezők átsorolása gombra. - Fontos: Csak azok a jelentkezők sorolódnak át, akiknél a jelentkezés modulban a Beiratkozott, tanulói jogviszonyt létesít jelölőnégyzet be van pipálva. - Sikeres átsorolás esetén a következő üzenet jelenik meg: A jelentkezők átsorolása sikeresen megtörtént! b) Tanulók átsorolása - Kattintson a Tanulók átsorolása gombra - Ennek hatására a 2009/2010-es tanévben jogviszonnyal rendelkező tanulók átsorolódnak a 2010/2011- es tanév megfelelő osztályaiba (amelyeket az osztályok tervezése menüpontban megadtunk).

7 - Fontos: Az átsorolást követően az átsorolt tanulók adataival már csak a 2010/2011-es tanévben dolgozhatunk. - Sikeres átsorolás esetén a következő üzenet jelenik meg: A jelentkezők átsorolása sikeresen megtörtént! A tanulók átsorolását követően aktívvá válnak a Gyakorlati helyek átsorolása és a Gyakorlati csoportok átsorolása gombok. A gombokra kattintva átsorolhatja a 2009/2010 tanév gyakorlati helyeit és csoportjait a 2010/2011 tanévre. c) Fennmaradó tanulók osztályba sorolása: Amennyiben az osztályok tervezése menüpontban volt olyan osztály, amelynek nem adtunk meg folytatást, az ott rekedt tanulókat itt van módunk egyesével a megfelelő osztályba mozgatni. - Az átsorolás a következő tanévre táblázatban az Osztály lenyíló listából válassza ki azt az osztályt, amelynek tanulóival foglalkozni szeretne (ezek a 2009/2010-es tanév osztályai). - Nyomja meg a keresés gombot, ennek hatására megjelennek az osztály tanulói - A megjelent tanulóknál egyesével válassza ki a lenyíló listából a megfelelő osztályt (azt az osztályt, amelybe a 2010/2011 tanévben járni fog), a sor végén lévő jelölőnégyzetbe helyezzen el pipát és kattintson a mentés gombra. - Ennek hatására a tanulók a kiválasztott osztályba kerülnek. - Fontos: a műveletet visszavonni nem lehet, ezért mentés előtt ellenőrizze, hogy biztos jó osztály adott-e meg a tanulóknál.

8 - Ha véletlenül rossz osztályba sorolta a tanulót, akkor is van megoldás. A tanuló képzés lapján található osztályváltás funkció segítségével áthelyezheti a helyes osztályba. Azonban ebben az esetben NAGYON FONTOS, hogy az osztályváltás során jelezze, hogy A TANÉV ELSŐ NAPJÁTÓL VÁLT. - Amennyiben egy tanulót nem egy magasabb évfolyamú osztályba sorolt be, a rendszer automatikusan évfolyamismétlőnek fogja tekinteni. IX. Új tanulók felvétele a 2010/2011-es tanévre Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanulók adatai> tanulók keresése Az tanulók keresése menüpontban az ikonsoron található Új gombra kattintva tudunk új tanulót felvenni. - Ha a gyermek már benne van valamelyik intézmény által a Magiszter.NET rendszerben, akkor oktatási azonosító mezőbe írja be a tanuló oktatási azonosítóját és kattintson a mellette található keresés ikonra. Ekkor a tanuló adatai automatikusan betöltődnek. Ha nincs benne a rendszerben, akkor a keresés nem hoz eredményt, és kézzel kell felvinni az adatokat. - A sárga mezők kitöltése kötelező. Az adatok kitöltését követően kattintson a mentés gombra. Ezt követően megjelenik a tanuló adatlapja, itt további fontos adatok felvitelére (pl. lakcím, TAJ szám) van lehetőség, az adatok kitöltését követően menteni kell. X. Évismétlésre bocsátott tanulók kezelése A tanulók átsorolásával azon tanulók is továbbléptek felsőbb osztályba, akik évismétlésre kényszerülnek. Ezeket az osztályváltás funkcióval tehetjük át a megfelelő osztályba. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> Tanuló keresése> Keresse ki a tanulót> lépjen be az adataiba> képzés fül> osztályváltás ikon - Kattintson a képzési adatok táblában az osztályváltás ikonra, a megjelenő táblázatban a sárga mezők kitöltése kötelező. - A mentés gombra kattintva a tanuló átkerül a megadott osztályba.

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Tanév indítása iskolák esetén... 3 2 A 2014/2015-ös tanév regisztrálása... 4 3 Tagozatok felvétele... 5 4 2014/2015-ös tanév beírási naplóinak

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda)

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Belépéskor a következő képernyőt látja: A jelentkezők keresése ugyanúgy működik, mint az óvodások keresése. Különböző szempontok szerint lehet keresni. Ha '%' jelet írunk

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola)

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Általános iskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: Középiskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: I. Rövid ismertetés: - Jelentkezés típusa:

Részletesebben

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. - A sárga mezők kitöltése

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Belépés és kilépés... 5 1.1 Jelszóemlékeztető... 5 1.2 Saját adatok módosítása (jelszó módosítás)... 5 1.3 Képes menü... 5 2 Intézményi adatok

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás A Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszerben a tantárgyfelosztás definiálása rész segítséget nyújt Önöknek, hogy az előkészítések után egy olyan táblázatot kapjanak ami átláthatóan

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához 1 Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK INTÉZMÉNYI ADATOK... 3 INTÉZMÉNY... 3 OSZTÁLYOK ADATAI... 4 OSZTÁLYOK... 4 ÚJ OSZTÁLY FELVÉTELE... 5 SZAKGIMNÁZIUMI 9-12. ÉVFOLYAMÚ

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A JOGOSULTSÁGOK KIOSZTÁSÁHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A JOGOSULTSÁGOK KIOSZTÁSÁHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A JOGOSULTSÁGOK KIOSZTÁSÁHOZ Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához 1 Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Középiskolai felvételi információs rendszer (KIFIR) moduljai... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe...

Részletesebben

Magiszter.NET Fenntartói felhasználó

Magiszter.NET Fenntartói felhasználó Magiszter.NET Fenntartói felhasználó I. Adminisztráció képes menü 1. Kódszótár karbantartás: Belépés> Adminisztráció> Adminisztráció képes menü> kódszótár karbantartása A rendszer egységes fogalmi rendszerrel

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Évváltás és kapcsolódó feladatok

Évváltás és kapcsolódó feladatok Évváltás és kapcsolódó feladatok Egy adatbázis bármelyik évben történő feltöltése után a felhasználókban joggal merül fel az az igény, hogy a következő tanévre az adatok átmozgathatóak legyenek, lehetőség

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Évváltási teendők

Évváltási teendők Évváltási teendők 2018-2019 Évváltási tájékoztató az Iratkezelő szakrendszerhez eddig csatlakozott, illetve az előrehozott csatlakozó nagyvárosok részére. Tisztelt Felhasználók! Jelen tájékoztatóban szereplő

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Aktív tanév váltása a KRÉTA rendszerben SZAKMAI ÚTMUTATÓ. KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre.

Aktív tanév váltása a KRÉTA rendszerben SZAKMAI ÚTMUTATÓ. KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre. SZAKMAI ÚTMUTATÓ KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre Tanévváltás a KRÉTA rendszerben A KRÉTA rendszerben történő TANÉVVÁLTÁS adminisztrálására 2017. 07. 31.-én éjjel bekövetkezett

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként ETA tárgyfelelős Munka az ETA-ban tárgyfelelősként Tartalomjegyzék Angol nyelvű tárgy létrehozása... 2 Saját tárgyak szerkesztése (idegen-nyelvű is)... 5 Nyelvi habilitáció jelölése... 8 Angol nyelvű tárgy

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés Tartalomjegyzék Tanmenet kezelése 3 Tanmenet előkészítése 3 Tanmenet betöltése 4 Tanmenet szűrő 5 Tanuló dokumentumok

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. május 28. Utolsó módosítás időpontja: 2005. június. 21. E-Group Magyarország

Részletesebben

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Informatikai Dokumentációs Rendszer Alkalmazás és alkalmazás-fejlesztés Dokumentáció OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

Részletesebben

Záradékozás. Lukácsi András

Záradékozás. Lukácsi András Záradékozás Lukácsi András Mit és kinek kell? Osztályzóvizsga of Ugrás Javítóvizsgára mehet of külön ppt-ben Tovább haladás of Ugrás Évismétlésre bukott of Ugrás Tanulmányait befejezte of Ugrás Kiléptetés

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Statisztika 2008. Belépés>Intézmény képes menü>statisztika> KIR-STAT megtekintése - export menüpont

Statisztika 2008. Belépés>Intézmény képes menü>statisztika> KIR-STAT megtekintése - export menüpont Statisztika 2008 KIR-STAT megtekintése - export A Magiszter.Net Iskolaadminisztrációs Rendszerben generálható oktatásstatisztika megfelel a 2008-as Országos Statisztikai Adatgyűjtés által megkövetelt adattábláknak.

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Ki ne szeretne megalapozott üzleti döntéseket hozni? Tartalom Conversific összekötése ShopRenteres webáruházzal... 2 1. Conversific

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Felhasználói útmutató (1.6 verzió) Oktatási Hivatal TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. A RENDSZER KEZELÉSI LEÍRÁSA... 3 2.1. Belépés... 3 2.2. Feladatellátási

Részletesebben

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot.

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. 2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása Kitöltési útmutató A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. Intézményi adatok felvitele: Besorolás: a legördülő ablak segítségével

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1/8. oldal Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1. Oktatói szerepkör -> Vizsgák, jegybeírás -> Félév kiválasztása 2. Vizsga típusa: szóbeli vagy írásbeli 3. Vizsga kezdete 4. Vizsga vége: automatikusan

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan 1. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS ELŐTTI IDŐSZAKBAN AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA TEENDŐI Az általános iskolák minden végzős tanuló szülőjének/törvényes

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program Felhasználói útmutató

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program Felhasználói útmutató KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program Felhasználói útmutató Szerkesztés lezárva: 2018.11.13. Tartalomjegyzék 1. Általános ismertetés... 3 2. A KIFIR

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV 1 A KIFIR internetes adatlap kitöltő modul a középfokú iskolákba beküldendő

Részletesebben

KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program Felhasználói útmutató

KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program Felhasználói útmutató KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program Felhasználói útmutató Szerkesztés lezárva: 2017.11.14. Általános ismertetés A KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.08. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az OTH Kémiai Biztonsági Szakrendszerébe (OSZIR) történő bejelentés menetéről Veszélyes keverék bejelentés

TÁJÉKOZTATÓ. az OTH Kémiai Biztonsági Szakrendszerébe (OSZIR) történő bejelentés menetéről Veszélyes keverék bejelentés TÁJÉKOZTATÓ az OTH Kémiai Biztonsági Szakrendszerébe (OSZIR) történő bejelentés menetéről Veszélyes keverék bejelentés Veszélyes keverék bejelentés Bejelentő lap kitöltésének menete 1. Az elektronikus

Részletesebben

ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS

ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS verzió v2.0 / 2016.06.19. oldal 1 / 10 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 ELSŐ LÉPÉSEK... 3 WEB alkalmazások kezelése... 3 Bejelentkezés...

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Iskolánkban e tanév kezdetétől került bevezetésre a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő eleme az elektronikus ellenőrző, mellyel

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához vezetők számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 2.1. Jelszó szerkesztése... 3 2.2. Akadálymentesített nézet... 3 2.3. Kijelentkezés...

Részletesebben

TANTERV-ÓRATERV-TANTÁRGY KEZELÉSE A MAGISZTER.NET-BEN FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

TANTERV-ÓRATERV-TANTÁRGY KEZELÉSE A MAGISZTER.NET-BEN FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TANTERV-ÓRATERV-TANTÁRGY KEZELÉSE A MAGISZTER.NET-BEN FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS 1 1 TANTERVEK-ÓRATERVEK-TANTÁRGYAK KEZELÉSE 1.1 TANTERVEK LÉTREHOZÁSA A Magiszter.NET-ben tantervek rögzítése az Iskolai oktatás

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben