CÍM 5609 sz. út mellett. HELYRAJZI VÉDETTSÉGI KATEGÓRIA 09 hrsz. H1. FUNKCIÓ Szent Vendel kápolna

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CÍM 5609 sz. út mellett. HELYRAJZI VÉDETTSÉGI KATEGÓRIA 09 hrsz. H1. FUNKCIÓ Szent Vendel kápolna"

Átírás

1 5609 sz. út mellett 09 hrsz. H1 Szent Vendel kápolna Az állatvész elmúltávalhálából, a falu Állagmegóvás. egykori legelője szélén 1866-ban épített kápolna és az előtte álló kereszt jelentős építészeti és településtörténeti értéket képvisel. Tetőszerkezetét és héjalását 2017-ben felújították.

2 Bogád, Béke tér /2 hrsz. H1 beépítés, lakó- és gazdasági épület, kerítésoszlopok A telek hagyományos beépítése, a lakóépület tömege, tornáca, eredeti nyílásrendje. A gazdasági épület tömege, nyílásrendje és a megmaradt beton kerítésoszlopok. A lakóépület új nyerstégla lábazata helyett a vakolt lábazat kedvezőbb megjelenésű.

3 Bogád, Béke tér hrsz. H1 általános iskola A falu új iskolája, mely 1955-ben épült. Állagmegóvás. Az épület tömege és homlokzata jól illeszkedik a település léptékéhez, a műemléki környezethez. Védendő az épület tömege, homlokzatai, nyílásrendje, nyílászárói és anyaghasználata.

4 Bogád, Béke tér hrsz. H1 általános iskola Az épület a falu volt plébániája, melyhez tartozó gazdasági épületek nem maradtak fenn. Az épületet felújították. Védendő az épület tömege, homlokzati anyaghasználata és megmaradt nyílásrendje. Az épület eredeti nyílásrendjének lehetőség szerinti helyreállítása, udvari homlokzatának falkutatása és az esetleges tornác visszaállítása. Falszigetelés megoldása, festés.

5 Bogád, Béke tér 127/6 hrsz. H1 általános iskola étkezdéje, szolgálati lakás és postahivatal Az épület a falu egykori iskolája és tanítói lakása. Érték az épület tömege, homlokzati anyaghasználata, nyílásrendje és eredeti nyílászárói. A tetőt felújították. Az eredeti tetőidom visszaállítása. A posta felőli épületvégen a korabeli nyílásrend helyreállítása. Az épület lábazati vakolása és egységes festése.

6 Bogád, Virág u hrsz. H1 kő keresztek A templom környezetében állított kő A törött kereszt pótlása. keresztek a településkép részei, védendő értékek.

7 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület, utcai kerítés A telek hagyományos keretes beépítése. Állagmegóvás. A lakó- és gazdasági épület tömege. (A hátsó telekrész a gazdasági épületen keresztül közelíthető meg.) A nyerstégla pillérek közötti kovácsoltvas kapuk.

8 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület fotó 2002-ből Fésűs beépítés szerint a telek oldalhatárán álló hagyományos lakó- és gazdasági épületek tömege és az megmaradt eredeti utcai nyílásrend. A tornácot felújítás során beépítették.

9 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 gazdasági épület A telken keresztbeforgatott német hatásra utaló látszó tégla falazatú gazdasági épület egésze. (Eredeti formájában megmaradt a deszka kapu pántolása is.) A lábazat ésa tégla homlokzat javítása, tetőfelújítás.

10 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakóotthon Fésűs beépítés szerint a telek oldalhatárán álló, a településre jellemző emelt lábazatos, ívelt tornácos volt lakóépület egésze. Az utcai ablakrend visszaállítása. A lábazat eltérő színű vakolása (festése) és az udvari lépcsős feljáró elbontása, épülethez illeszkedő kialakítása.

11 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakóépület A hagyományos fésűs beépítés helyére később épült alápincézett zártsorú beépítésű lakóház tömege, nyílásrendje és eredeti kapuja, valamint a telek beépítése a gazdasági épülettel. Az épület utcafrontján az eredeti homlokzati díszek visszaállítása.

12 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület A telek hagyományos keretes beépítési Felújítás. módja a lakóházzal és a gazdasági épületekkel. Az épületek tömege. Az 1939-ben épült lakóház tornácos kialakítása és jellemző fiatetős bejárata.

13 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület, kerítés kapu Az telek beépítési módja a lakóépülettel szemben elhelyezett gazdasági épülettel. Továbbá az épületek tömege, nyílásrendje és a kovácsoltvas kerítés kapuk, a faragott kő oszlopokkal. A lakóház eredeti nyílásrendjének helyreállítása, sima vakolása és meszelése.

14 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 kerítés A terméskő lábazattal, nyerstégla Felújítás. pillérekkel és drótfonatos mezőkkel épült kerítés.

15 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület, kerítés A tömör mellvéddel és félköríves tornáccal épült hagyományos lakóépület tömege, udvari homlokzatának vakolt homlokzatképzése, tornáca, eredeti nyílásrendje és nyílászárói A keresztbefordított gazdasági épület tömege, homlokzatképzése, nyílásrendje és eredeti fa kapui. Továbbá az utcai kerítés egésze. A lakóház utcai és udvari homlokzatán az eredeti nyílásrend visszaállítása. A szétfagyott lábazat és falazat javítása. A tetőszerkezet és fedés sérült részeinek cseréje, átrakása. Az utcai kerítés javítása.

16 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 gazdasági épület A lakóépülettel szemben épített gazdasági épület tömege és az istálló homlokzati részletei.

17 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület A téglaarchitektúrával épült alápincézett, falazott pilléres fa gerendás tornácos lakóépület tömege, homlokzatképzése, nyílásrendje és eredeti nyílászárói. Továbbá a telek hagyományos beépítése a beforgatott gazdasági épülettel. Felújítás, festés. Az utcai nyílásrend visszaállítása és az utcai kerítés környezetbeillő átalakítása.

18 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület, kútház A telek hagyományos keretes beépítése Felújítás. a lakó- és gazdasági épületekkel. Az épületek tömege, továbbá az utcai kerítésbe illeszkedő kútház.

19 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakóépület Fotó 2002-ből A településre jellemzően falazott Az utcai nyílásrend visszaállítása. pillérekkel és szegmens íves tornáccal épült lakóház tömege, tornáca, homlokzatképzése és eredeti nyílásrendje, nyílászárói. Az épület a felújítás során új tetőt kapott, az oromfalon nagyobb túlnyúlással, ami rontja az épület hagyományos megjelenését. (Az épület azonos kialakítású az átépített Kossuth u. 5 szám alatti korábban értékes lakóházzal.)

20 Bogád, Kossuth u hrsz. H1 lakóépület és kerítés Az utcától hátrébb húzott beforduló A lapostetős épülettoldalék elbontása. keresztszárnnyal épült hagyományos lakóépület tömege, homlokzatképzése, kő lábazata. Valamint a terméskő lábazatos nyerstégla pillérekkel és kovácsoltvas betéttel készült kerítés.

21 Bogád, Petőfi u /5 hrsz. H1 lakóépület Fésűs beépítés szerint a telek oldalhatárán épült a településre jellemző emelt lábazatos, íves tornácos lakóépület tömege, félköríves záródású falazott tornáca, sima vakolatos homlokzatképzése, eredeti nyílásrendje és nyílászárója. Az épület tetőfedését szépen felújították. Az utcai homlokzaton az eredeti nyílásrend helyreállítása. Az épülethez illeszkedő utcai kerítés építése.

22 Bogád, Petőfi u. 10. sz. előtt 88 hrsz. H1 kő kereszt Kő kereszt és szobor a településkép részeként védendő érték. Felújítás.

23 Bogád, 48-as utca hrsz. H1 lakóépület A településre jellemző íves tornácos felújított, bővített lakóépület egésze. Példa értékű a nyílászárók kialakítása, és a homlokzatképzés igényessége.

24 Bogád, 48-as utca hrsz. H1 lakóépület Fésűs beépítés szerint a telek oldalhatárán épült a településre jellemző íves tornácos lakóépület tömege, félköríves záródású falazott tornáca, sima vakolatos homlokzatképzése. Az utca nyílásrend és a tömör tornác mellvédek visszaállítása.

25 Bogád, Rákóczi u 2. sz. ház előtt 232 hrsz. H1 kő kereszt A kerítésbe épített kő kereszt a településkép része, védendő érték. Lábazat javítása, a felújítás óta hiányzó Mária-szobor visszaállítása.

26 Bogád, Rákóczi u /1 hrsz. H1 lakóépület és kerítés Fésűs beépítés szerint épült hagyományos lakóépület tömege és tornácos bejárata. A terméskő lábazattal és nyerstégla pillérekkel épült utcai kerítés. A lakóépület utcai nyílásrendjének visszaállítása, és a kerítés betétek cseréje lécre, vagy kovácsoltvasra.

27 Bogád, Csankó hegy 55 hrsz. H1 présház fotó 2002-ből google2011 A pincére keresztbeforgatott elrendezéssel, Felújítás. látszó tégla falazatú tornáccal és kontyolt tetővel, a századforduló környékén épült présház egésze. Felújítás során az épület nagyobb méretű ablakokat kapott, ami kedvezőtlenül hat a homlokzati megjelenésre.

28 Bogád, Zsemenye volt malom és a 084 hrsz út mellett HELYRAJZI VÉDETTSÉGI H1 kő kereszt fotó 2002-ből A sérült kő kereszt a település egykori A törött szobor javítása. határait jelölte, a településkép részeként védendő érték.

29 Bogád, Rákóczi u hrsz. H1 lakó- és gazdasági épület, kerítés kapu A nyers tégla falazatú oszloppal és egyenes fa gerendás záródással épült lakóház egésze és a gazdasági épületek tömege. (A lakóház utcai homlokzatának korabeli nyílásrendje megmaradt.) Értékeit nagyrészt elvesztette, javasoljuk a védelem törlését. A lakóház mögötti későbbi lapostetős bővítmény bontása. Lakóház udvari nyílásrendjének és az istálló ablak visszaállítása. A kőporos utcai homlokzati vakolat helyett sima vakolat és meszelés készítése. Gazdasági épületek felújítása, meszelése.

30 Bogád, Petőfi u hrsz. H2 gazdasági épület A2002-ben készült fotón látható épületet elbontották, az alsó képen a telekre épült lakóház látható. Az oldalhatárral párhuzamosan a lakóház folytatásában épült hagyományos gazdasági épület jellemző tégla díszítésű homlokzata és faragott ereszdeszkázata. Mivel a lakóépület nagy része bontásra került, így új beépítés esetén a gazdasági épület feltehetően nem tartható meg. Azonban bontása előtt felmérése szükséges.

31 Bogád, Petőfi u hrsz. H2 lakó- és gazdasági épület 2002-ben készült fotó Az oszlop nélküli tornácos lakóház tömege és a gazdasági épülettel a telek beépítése.a védett lakóépület helyén új épült, a présház teteje is átalakult. Javasoljuk a védelem törlését

32 Bogád, Kossuth u hrsz. H2 lakóépület évi állapot A településre jellemző tömör mellvéddel és falazott íves tornáccal épült lakóház egésze. Eredeti értékeit elvesztette, javasoljuk a védelem törlését. A későbbi toldalék elbontása, az utcai homlokzat nyílásrendjének visszaállítása. Sima vakolat készítése és meszelés, továbbá a csatorna javítása.

33 Bogád, Rákóczi u hrsz. H2 lakó- és gazdasági épület A telek hagyományos beépítése, a A gazdasági épület tetőfelújítása. lakóházzal szemben elhelyezett gazdasági épülettel.a kisház értékeit elvesztette. Esetleges bontásával a beépítés sem lesz értékes.

GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE

GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE 2017. DECEMBER HELYI VÉDELEMRE ÉPÍTMÉNYEK ÉS RÉSZLETEK Görcsönydoboka, Csele u. 032/15 hrsz. M kálvária A templom mögötti dombon álló kálvária épített

Részletesebben

SOMBEREK KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE

SOMBEREK KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE SOMBEREK KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE 2017. DECEMBER Somberek, Kossuth Lajos u. 68. 658 H1 lakó- és gazdasági épület, utcai kerítés A fésűs beépítési mód szerint épült falazott tornácos hagyományos

Részletesebben

NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE februári adatok alapján frissítve

NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE februári adatok alapján frissítve NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE 2018. februári adatok alapján frissítve Németkér, Ady Endre u. 19. 254, 255, 256 H1 lakóépület (tájház) és utcai kerítés A zsúpfedeles kis lakóház a zsellérházak

Részletesebben

B Á T A A P Á T I K Ö Z S É G

B Á T A A P Á T I K Ö Z S É G B Á T A A P Á T I K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A BELSŐ EGYEZTETÉSRE 2017. KÉSZÜLT BÁTAAPÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MEGBÍZÁSÁBÓL a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 496/2016.

Részletesebben

7. melléklet a 11/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet HELYRAJZI SZÁM CÍM ÉPÍTMÉNY NEVE 23 ALKOTMÁNY UTCA 27. LAKÓÉPÜLET KERÍTÉS

7. melléklet a 11/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet HELYRAJZI SZÁM CÍM ÉPÍTMÉNY NEVE 23 ALKOTMÁNY UTCA 27. LAKÓÉPÜLET KERÍTÉS 7. melléklet a 11/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet Értékleltár - A helyi védelem alatt álló építészeti elemeinek részletes bemutatása 23 ALKOTMÁNY UTCA 27. LAKÓÉPÜLET KERÍTÉS - az épület tömege

Részletesebben

SELLYE VÁROS HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE

SELLYE VÁROS HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE SELLYE VÁROS HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE 2017. NOVEMBER Sellye, Édesanyák útja 842, 843, 844 HT Temető 2 Sellye, 734 hrsz.-ú út mellett 778 HT Izraelita temető 3 Sellye, Dózsa György u. 1. 70/4 H1 Városháza

Részletesebben

F E L S Ő N Y É K K Ö Z S É G

F E L S Ő N Y É K K Ö Z S É G F E L S Ő N Y É K K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A BELSŐ EGYEZTETÉSRE 2017. KÉSZÜLT FELSŐNYÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MEGBÍZÁSÁBÓL a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 496/2016.

Részletesebben

Csopak helyi építészeti értékei egyedi értékek leltára

Csopak helyi építészeti értékei egyedi értékek leltára 0 1 Csákányhegyi u. 18. 1476 RENDELTETÉS: pince, présház érték jellege: védett további védelemre nem javasolt építés és a rendeltetés története: Az 1983-ban épült pince a helyi formát követi. A bejárat

Részletesebben

Csopak épített környezetének értékkatasztere

Csopak épített környezetének értékkatasztere H 89 Öreghegyi u.5 1227/3 védelem jellege: helyi védelem nem javasolt! érték jellege : Megsemmisült, a telken épület nem található tömegstruktúra: homlokzat nyílászárók melléképület az adatfelvétel időponja:

Részletesebben

HELYI ÉRTÉKVÉDELEM. Katolikus templom. Rendeltetési mód: Építés éve: Beépítési mód: Beépítési százalék: Építmény magasság: Védendő értékek:

HELYI ÉRTÉKVÉDELEM. Katolikus templom. Rendeltetési mód: Építés éve: Beépítési mód: Beépítési százalék: Építmény magasság: Védendő értékek: HRSZ.: 2270 CÍM: Ady Endre utca 1. Katolikus templom szabadonálló 15% A templom és parókia minden eleme, az I. világháborús emlékmű, az udvari kegyeleti kereszt HRSZ.: 1207 CÍM: Arany János u. 10. lakóház

Részletesebben

M Ó R Á G Y K Ö Z S É G

M Ó R Á G Y K Ö Z S É G M Ó R Á G Y K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A BELSŐ EGYEZTETÉSRE 2017. KÉSZÜLT MÓRÁGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MEGBÍZÁSÁBÓL a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 496/2016. (XII. 28.)

Részletesebben

Budafok-Belváros megújul program során nyújtott támogatások Budafok Belváros megújul I.

Budafok-Belváros megújul program során nyújtott támogatások Budafok Belváros megújul I. 1. melléklet Budafok-Belváros megújul program során nyújtott támogatások 2014-2019. Budafok Belváros megújul I. Felújítás összes költsége br. 1. utca 8. utca 11. utca 21. 4. utca 37-39. utca 38. 6. utca

Részletesebben

1. MELLÉKLET A../2017. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET, 2. FEJEZETE: A HELYI EGYEDI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ 'ELEMEK'

1. MELLÉKLET A../2017. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET, 2. FEJEZETE: A HELYI EGYEDI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ 'ELEMEK' 1. MELLÉKLET A../2017. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET, 2. FEJEZETE: A HELYI EGYEDI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ 'ELEMEK' KATEGÓRIA I. Postai cím Hsz. Hrsz. Rendeltetés 1. Ady Endre u. 1. 2270 Katolikus templom, parókia,

Részletesebben

A Fő utca 102 szám alatti tornácos parasztház Régi építésű, kontyolt. cserépfedésű vályogépület.

A Fő utca 102 szám alatti tornácos parasztház Régi építésű, kontyolt. cserépfedésű vályogépület. Egyedi tájértékek A településen összesen 72 darab egyedi tájérték található mely közül a helyi védett és műemléki védettségű épületeket már említettük. Az egyedi tájértékek típusoktól függetlenül az adott

Részletesebben

MAGYAREGREGY TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE. 3. számú melléklet: Védelemre javasolt művi értékek és a Műemlékek

MAGYAREGREGY TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE. 3. számú melléklet: Védelemre javasolt művi értékek és a Műemlékek 3. számú melléklet: Védelemre javasolt művi értékek és a Műemlékek 1 SOR 1. 0196 Külterületen M M 339 50041/1958 Mecsek északkeleti részén, a hegyvonulat kiugró nyúlványán áll. Római és középkori előzmény

Részletesebben

CÍM HRSZ VÉDETTSÉG Berzsenyi D Helyi

CÍM HRSZ VÉDETTSÉG Berzsenyi D Helyi 1. c) melléklet a 19/2017 (XII.01.) önk. rendelethez HELYI VÉDETT ÉPÜLETEK H1 CÍM HRSZ VÉDETTSÉG Berzsenyi D. 45. 1758 Helyi Földszintes, szabadon álló, téglalap alaprajzú egytraktusos épület. Négyzet

Részletesebben

SORSZÁM HELYRAJZI SZÁM CÍM VÉDETTSÉGI FOK emlékmű H1 LEÍRÁS, JELLEMZŐK, VÉDENDŐ ÉRTÉKEK

SORSZÁM HELYRAJZI SZÁM CÍM VÉDETTSÉGI FOK emlékmű H1 LEÍRÁS, JELLEMZŐK, VÉDENDŐ ÉRTÉKEK 1. 2. emlékmű I. Világháborúban elesett bikácsiak emlékére, 1937-ben állított emlékmű a település központjában, a templom parkjában látható. A műkő oszlop tetején szárnyait kitáró turulmadarat ábrázoló

Részletesebben

Homlokzat A lábazatot szigetelni kell, a vakolást el kell végezni a javítandó felületen. Pince

Homlokzat A lábazatot szigetelni kell, a vakolást el kell végezni a javítandó felületen. Pince Felújítási, helyreállítási javaslatok Tetõ A tetõ azonnali felújításra szorul. Homlokzat A lábazatot szigetelni kell, a vakolást el kell végezni a javítandó felületen. A nyílászárókat le kell festeni.

Részletesebben

Ahol a tornác végigfut az épület mentén, ott megjelenhet az utcai kapu.

Ahol a tornác végigfut az épület mentén, ott megjelenhet az utcai kapu. 21 Ahol a tornác végigfut az épület mentén, ott megjelenhet az utcai kapu. Előfordul a homlokzat tengelyére illesztett három ablakos változat is, itt vélhetően két helyiség néz az utcára. Mint korábban

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 7/2013. ( V.6.) önkormányzati rendelete. az építészeti örökség helyi védelméről

Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 7/2013. ( V.6.) önkormányzati rendelete. az építészeti örökség helyi védelméről Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2013. ( V.6.) önkormányzati rendelete az építészeti örökség helyi védelméről Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

SORSZÁM HELYRAJZI SZÁM CÍM VÉDETTSÉGI FOK

SORSZÁM HELYRAJZI SZÁM CÍM VÉDETTSÉGI FOK 52. 294. LEÍRÁS, JELLEMZŐK, VÉDENDŐ ÉRTÉKEK Oldalhatáron álló, utcára merőleges nyeregtetős lakóépület. Utcai megjelenését a hagyományos méretű ablakok és íves záródású fülkében elhelyezett egyenes záródású

Részletesebben

HOMLOKZATFELÚJÍTÁS MŰSZAKI LEÍRÁS

HOMLOKZATFELÚJÍTÁS MŰSZAKI LEÍRÁS HOMLOKZATFELÚJÍTÁS Budapest, VIII. Rákóczi tér 2. HRSZ.: 34898 MŰSZAKI LEÍRÁS településképi bejelentéshez Megrendelő: Red Loft Invest Kft. 1212 Budapest, Tiborc utca 22. Tervező: Invenio Studio 1114 Bp.,

Részletesebben

ÉRTÉKVIZSGÁLAT DOMBEGYHÁZ NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉHEZ

ÉRTÉKVIZSGÁLAT DOMBEGYHÁZ NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉHEZ ÉRTÉKVIZSGÁLAT DOMBEGYHÁZ NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉHEZ Értékvizsgálat 2 KÉSZÍTETTE: Tér és Terület Kft. Gyula, Hajnal utca 25/2. Szöveg: Torma Gyöngyi, vezető tervező É/1, SZÉS5, TT/1 04-0135

Részletesebben

ÉRTÉKVIZSGÁLAT BATTONYA VÁROS TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉHEZ

ÉRTÉKVIZSGÁLAT BATTONYA VÁROS TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉHEZ ÉRTÉKVIZSGÁLAT BATTONYA VÁROS TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉHEZ Értékvizsgálat 2 KÉSZÍTETTE: Tér és Terület Kft. Gyula, Hajnal utca 25/2. Szöveg: Torma Gyöngyi, vezető tervező É1, SZÉS5, TT-1/04-0135/2006 okl.

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének. a településkép védelméről szóló rendelet elfogadásával összefüggésben

Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének. a településkép védelméről szóló rendelet elfogadásával összefüggésben Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló rendelet elfogadásával összefüggésben Vecsés Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 6/ 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések MADOCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2016. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló

Részletesebben

3. Függelék a /2017.(..) önkormányzati rendelethez Műemléki védettség A műemlékek területe, a műemlék telke és a műemléki környezet védett értékei

3. Függelék a /2017.(..) önkormányzati rendelethez Műemléki védettség A műemlékek területe, a műemlék telke és a műemléki környezet védett értékei 3. Függelék a /2017.(..) önkormányzati rendelethez Műemléki védettség A műemlékek területe, a műemlék telke és a műemléki környezet védett értékei A B C D E 1. törzsszám helyrajzi szám cím védelem megnevezés

Részletesebben

C I K Ó K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A 2017.

C I K Ó K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A 2017. C I K Ó K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A 2017. KÉSZÜLT CIKÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MEGBÍZÁSÁBÓL a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 496/2016. (XII. 28.) Kormányrendelet 68. (2)

Részletesebben

SORSZÁM HELYRAJZI SZÁM CÍM VÉDETTSÉGI FOK 1. 594 Vasút u. Helyi védelem

SORSZÁM HELYRAJZI SZÁM CÍM VÉDETTSÉGI FOK 1. 594 Vasút u. Helyi védelem 1. 594 Vasút u. Helyi védelem 1854-ben állított kőkereszt. A keresztre feszített Jézust, a talapzaton pedig Máriát ábrázolja. A kőszerkezet állagának óvása, illetve téli takarása indokolt. A kereszt környezetének

Részletesebben

Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció

Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció Helyszín: Felelős tervező: Szajki Mátyás okleveles építész, eng. szám: É 01-0295 8251 Zánka, Naplemente

Részletesebben

Budapest XII., Széchenyi emlék út 4 (hrsz. 9237/2), Lakóépület. Dokumentáció helyi védelem törléséhez

Budapest XII., Széchenyi emlék út 4 (hrsz. 9237/2), Lakóépület. Dokumentáció helyi védelem törléséhez Budapest XII., Széchenyi emlék út 4 (hrsz. 9237/2), Lakóépület Dokumentáció helyi védelem törléséhez Az épület a Széchenyi hegy északi, meredek lejtőjén helyezkedik el, a Svábhegyről a Széchenyi hegyi

Részletesebben

A köztemetőben áll az 1900-ban épült 1900-ban épült a Kovács család kápolnája. Az eredeti fa bajárati ajtó és a kovácsoltvas kereszt értékes részei az építménynek. Ugyancsak a köztemetőben áll egy téglaarchitektúrájú

Részletesebben

A HELYI TELELPÜLÉSKÉPI VÉDELEM ESETEI

A HELYI TELELPÜLÉSKÉPI VÉDELEM ESETEI 1. melléklet A helyi településképi védelemről szóló Szomód Község /2017. (.) ök. rendeletéhez 1. TERÜLETI VÉDELEM A HELYI TELELPÜLÉSKÉPI VÉDELEM ESETEI 1.1 A településszerkezetileg védett történelmi településmag

Részletesebben

Előszállás. 1. melléklet a /2017. ( ) önkormányzati rendelet. A település helyi védelem alatt álló építészeti örökségeinek jegyzéke

Előszállás. 1. melléklet a /2017. ( ) önkormányzati rendelet. A település helyi védelem alatt álló építészeti örökségeinek jegyzéke Előszállás 1. melléklet a /2017. ( ) önkormányzati rendelet A település helyi védelem alatt álló építészeti örökségeinek jegyzéke 1. fejezet Helyi területi védelem alatt álló területek elnevezése és lehatárolása

Részletesebben

1. Fő u. 47. hrsz.: 412/1 védettségi fok: H1

1. Fő u. 47. hrsz.: 412/1 védettségi fok: H1 1. Fő u. 47. hrsz.: 412/1 védettségi fok: H1 A múlt század első felében készült kiegyensúlyozott tömegével, homlokzatával, annak sajátosan szerkesztett elemeivel, barokkos attikával, kerámia díszeivel,

Részletesebben

MADOCSA TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETE

MADOCSA TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETE MADOCSA TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETE 1 MADOCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(VII.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL Madocsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

HÉ-1. malomépület építmény (egyedi védelem) jelentõs ipari épület, használati és esztétikai jelentõsége miatt védelemre érdemes

HÉ-1. malomépület építmény (egyedi védelem) jelentõs ipari épület, használati és esztétikai jelentõsége miatt védelemre érdemes HÉ-1 RENDELTETÉS, HSZNÁLT VÉDETTSÉGI KTEGÓRI VÉDETTSÉG INDOKLÁS ÍM Nemesdömölk, Nemesdömölki u. 15. HRSZ. 2 malomépület jelentõs ipari épület, használati és esztétikai jelentõsége miatt védelemre érdemes

Részletesebben

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Utca, házszám: BÁCSKA UTCA 1. SZÉCHENYI TÉR 5. JÓKAI UTCA /2

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Utca, házszám: BÁCSKA UTCA 1. SZÉCHENYI TÉR 5. JÓKAI UTCA /2 RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI BÁCSKA UTCA 1. SZÉCHENYI TÉR. JÓKAI UTCA.. Hrsz.: 879 10 8 (877) 878 Bá c sk a ut ca 878 a 1 b a Tulajdonviszony: állami tulajdon Jelenlegi funkció: XV. kerületi

Részletesebben

123. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Városrész: ÜDÜLŐTELEP. Utca, házszám: SZŐDLIGET UTCA 19.

123. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Városrész: ÜDÜLŐTELEP. Utca, házszám: SZŐDLIGET UTCA 19. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI SZŐDLIGET UTCA 19. 123. Morzsa utca 1-3 5 87988/2 87997 6a 6b 87991 87992 87990 87989 87984 7 87996 87993 24-26 22 27 6c 9 87995 20 18 16 14 Sződliget utca

Részletesebben

HELYI EGYEDI VÉDELEMRE JAVASOLT ELEMEK ÉRTÉKVIZSGÁLATA

HELYI EGYEDI VÉDELEMRE JAVASOLT ELEMEK ÉRTÉKVIZSGÁLATA HELYI EGYEDI VÉDELEMRE JAVASOLT ELEMEK ÉRTÉKVIZSGÁLATA 2018 Hrsz.: 162 Cím: Rákóczi út 14. Eredeti épület megnevezése: Magyar Nemzeti Bank ceglédi fiók 60. Cegléd Tulajdonviszonyok: Állami Jelenlegi funkció:

Részletesebben

LAKÓÉPÜLET ÉRTÉKVIZSGÁLATI TANULMÁNYA

LAKÓÉPÜLET ÉRTÉKVIZSGÁLATI TANULMÁNYA LAKÓÉPÜLET ÉRTÉKVIZSGÁLATI TANULMÁNYA Épület helye: Vác, Gasparik u.5. Hrsz.: 3780 Építtető: Nagy Anikó 2600 Vác, Ilona u.1. Tervező: M Érték Kft. Vác, Tabán u. 27/a. 1. Történeti értékvizsgálat A tervezéssel

Részletesebben

Tájékoztató Jánossomorja Város Önkormányzatának tulajdonában álló lakáscélú ingatlanokról

Tájékoztató Jánossomorja Város Önkormányzatának tulajdonában álló lakáscélú ingatlanokról Tájékoztató Jánossomorja Város Önkormányzatának tulajdonában álló lakáscélú ingatlanokról 2016. november 10. Készítette: Városüzemeltetési és Műszaki Ellátó Szervezet Mosonszentpéteri városrész: 1. Ady

Részletesebben

ORMÁNSÁGI KISSZENTMÁRTON KÖZSÉG

ORMÁNSÁGI KISSZENTMÁRTON KÖZSÉG ÉPÍTÉSZ KFT AZ ORMÁNSÁGI KISSZENTMÁRTON KÖZSÉG ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKVIZSGÁLATÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA PÉCS - 2010 A Dévényi és Társa Építész Kft a Kós Károly Egyesülés tagja H 7621 Pécs, Teréz utca 11.»Római udvar«e-mail:

Részletesebben

Ő C S É N Y K Ö Z S É G

Ő C S É N Y K Ö Z S É G Ő C S É N Y K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A 2017. KÉSZÜLT ŐCSÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MEGBÍZÁSÁBÓL a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 496/2016. (XII. 28.) Kormányrendelet

Részletesebben

1. függelék a 18/2015. (XII.10.) önkormányzati rendelethez HELYI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ ÉPÍTMÉNYEK JEGYZÉKE

1. függelék a 18/2015. (XII.10.) önkormányzati rendelethez HELYI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ ÉPÍTMÉNYEK JEGYZÉKE 1. függelék a 18/2015. (XII.10.) önkormányzati rendelethez HELYI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ ÉPÍTMÉNYEK JEGYZÉKE 1 246 Hősök tere 2. Római katolikus plébánia Az udvari szárny 1746-ban, az utcai beforduló szárny

Részletesebben

5. függelék a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelethez. Helyi értékvédelmi kataszter

5. függelék a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelethez. Helyi értékvédelmi kataszter 5. függelék a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelethez Helyi értékvédelmi kataszter 1 ORSZÁGOS VÉDETTSÉGRE ELŐTERJESZTETT, ADDIG HELYI VÉDETTSÉGŰ ÉPÍTMÉNYEK CÍM Békáspuszta 2310 hrsz. H (M) Szt. József

Részletesebben

A Rendelet melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép. (1) A Rendelet 9. -a hatályát veszti.

A Rendelet melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép. (1) A Rendelet 9. -a hatályát veszti. Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 2/2016. (III.25.) számú rendelete az építészeti örökség helyi védelméről szóló 5/2009. (IV.3.) számú rendelet módosításáról 1 Kétegyháza Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

125. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Városrész: ÜDÜLŐTELEP. Utca, házszám: SZŐDLIGET UTCA 19.

125. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Városrész: ÜDÜLŐTELEP. Utca, házszám: SZŐDLIGET UTCA 19. SZŐDLIGET UTCA 19. 125. Morzsa utca 1-3 5 87988/2 87997 6a 6b 87991 87992 87990 87989 87984 7 87996 87993 24-26 22 27 6c 9 87995 20 18 16 14 Sz ő dl iget utca 25b 25a 23 21 19 17 15 87888 87889 87890 87893

Részletesebben

T-1 SZERDAHELYI U. 18. nyílászárók javítása eresz- és homlokdeszkázat. függőereszés lefolyócsatornák cseréje gipszdíszek pótlása, javítása.

T-1 SZERDAHELYI U. 18. nyílászárók javítása eresz- és homlokdeszkázat. függőereszés lefolyócsatornák cseréje gipszdíszek pótlása, javítása. nyílászárók eresz- és homlokdeszkázat párkányok bádogfedésének függőereszés lefolyócsatornák gipszdíszek pótlása, A terv elkészítéséhez felhasználtuk a RÉV Rt. 2010 júniusában készült tervét. A homlokzat

Részletesebben

Bélapátfalva jelentős építészeti és környezeti értékekkel rendelkező épületeinek és objektumainak listája 2015.

Bélapátfalva jelentős építészeti és környezeti értékekkel rendelkező épületeinek és objektumainak listája 2015. Bélapátfalva jelentős építészeti és környezeti értékekkel rendelkező épületeinek és objektumainak listája 2015. HV.01 1/1. sz. melléklet Hrsz 1001/2 Utca, házszám Gyár út 9., leromlott állapotban Leírás,

Részletesebben

POGÁNY TELEPÜLÉSKÉPVÉDELMI RENDELETÉNEK HELYI VÉDELMET MEGALAPOZÓ ÉRTÉKLELTÁRA

POGÁNY TELEPÜLÉSKÉPVÉDELMI RENDELETÉNEK HELYI VÉDELMET MEGALAPOZÓ ÉRTÉKLELTÁRA POGÁNY TELEPÜLÉSKÉPVÉDELMI RENDELETÉNEK HELYI VÉDELMET MEGALAPOZÓ ÉRTÉKLELTÁRA 2017 KÉSZÜLT A HELYI VÉDELEM ALÁ HELYEZÉSHEZ 1998-BAN KÉSZÜLT ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKVIZSGÁLAT ÉS ANNAK 2009-BEN KÉSZÍTETT FELÜLVIZSGÁLATA

Részletesebben

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55.

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Váchartyán Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER

Részletesebben

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 17/2004. (XI. 25.) ÖR. sz. rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelméről

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 17/2004. (XI. 25.) ÖR. sz. rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelméről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 17/2004. (XI. 25.) ÖR. sz. rendelete az építészeti és természeti értékek helyi védelméről Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a település

Részletesebben

RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM M1 i RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM Törzsszám 685 Település Jánoshalma Azonosító 2197 Cím Béke tér 1. Bírság kategória II. hrsz 25 Települési értékleltári szám M1 EOV X 106010 Épület/építmény fajta középület

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2012. (III.01.) önkormányzati rendelete

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2012. (III.01.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2012. (III.01.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti értékek védelméről (egységes szerkezet) Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testülete

Részletesebben

T E N G E L I C K Ö Z S É G

T E N G E L I C K Ö Z S É G T E N G E L I C K Ö Z S É G É R T É K L E L T Á R A 2017. KÉSZÜLT TENGELIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT MEGBÍZÁSÁBÓL a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 496/2016. (XII. 28.) Kormányrendelet

Részletesebben

1. A rendelet célja, hatálya és értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja, hatálya és értelmező rendelkezések Várdomb Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2017.(.) önkormányzati rendelete Várdomb Község településképének védelméről Várdomb Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről

Részletesebben

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. ( ) önkormányzati rendelete. Jánoshalma Város településképének védelméről

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. ( ) önkormányzati rendelete. Jánoshalma Város településképének védelméről Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. ( ) önkormányzati rendelete Jánoshalma Város településképének védelméről Jánoshalma Városi Önkormányzat a településkép védelméről szóló 2016.

Részletesebben

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA 1. ÉS 2. SZ.LAKÁSHOZ ELŐ TETŐ FELÚJÍTÁSA ÉS BŐ VÍTÉSE TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

ÉRTÉKLELTÁR NAGYDOROG 2017.

ÉRTÉKLELTÁR NAGYDOROG 2017. ÉRTÉKLELTÁR NAGYDOROG 2017. 1. 15 A település főutcáján található, oldalhatáron álló, egytraktusos lakóépület. Utcai homlokzatát háromosztatú ablakok és padlástéri szellőzőnyílások tagolják. Az épület

Részletesebben

Dunaszentgyörgy településképi arculati kézikönyve

Dunaszentgyörgy településképi arculati kézikönyve 63 A felújításnál az épület minden fontos elemét megőrizték. Megmaradt a füles homlokzat, a három ablakot összefogó két párkány. Jók a színek, a tetőfedés egyszerű cserépfedése korhű. Az épületek esetében

Részletesebben

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉPÜLET ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA TENDER TERV Felújítás helye: 5435 Martfű, Május 1 út 1., hrsz:349/2 Megbízó: MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Dabas polgári építészeti értékei

Dabas polgári építészeti értékei Dabas polgári építészeti értékei Készítette: Kecskeméti Norbert László 2015. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető 2. Felsődabasi épületek 3. Alsódabasi épületek 4. Gyóni épületek 2. Bevezető 3. Bevezető A polgári

Részletesebben

SIMONFA ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY

SIMONFA ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY SIMONFA ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY VIRÁNYI ÉPÍTÉSZ STÚDIÓ BT 2002. ÁPRILIS A Zselici tájegység részét képező Simonfa község Kaposvártól délre 8 km-re található. Neve először 1421-ben Symonfalva alakban

Részletesebben

É1 MELLÉKLET HOSSZÚHETÉNY ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNYÁHOZ

É1 MELLÉKLET HOSSZÚHETÉNY ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNYÁHOZ É1 MELLÉKLET HOSSZÚHETÉNY ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNYÁHOZ 1. Iskola u. 23. hrsz.: 47 védettségi fok: H1 Hagyományos utcára merőleges, nyeregtetős, oromfalas, nagykiülésű, ereszaljával képzett nyitott

Részletesebben

ÉRTÉKESÍTÉSI FELHÍVÁS

ÉRTÉKESÍTÉSI FELHÍVÁS ÉRTÉKESÍTÉSI FELHÍVÁS Harkány Város Önkormányzata nyilvános liciteljáráson értékesítésre meghirdeti a tulajdonában lévő Harkány, Táncsics M. u. 3. szám alatti, 334. helyrajzi számú, 1412 m 2 területnagyságú,

Részletesebben

Dunaszentgyörgy településképi arculati kézikönyve

Dunaszentgyörgy településképi arculati kézikönyve 11 A betelepülő kisnemesek révén az átlagos településekhez képest jóval nagyobb számban épültek kis kúriák, utcával párhuzamos gerincű polgárházak. Ezek zöme szintén utcafronton áll. A következő jellegzetes

Részletesebben

É10. MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m 1:25 ABLAKKERET. nyílászáró. bádog GYÁRTÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN HELYSZÍNI MÉRETVÉTEL ÉS EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES

É10. MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m 1:25 ABLAKKERET. nyílászáró. bádog GYÁRTÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN HELYSZÍNI MÉRETVÉTEL ÉS EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m : KÉMÉNYFEDKŐ NAGY FIATORONY KIS FIATORONY PÁRKÁNYELEM, 8, 8, 8,, 8, 8, 8,,, 8 8 0 0 8 0 88 0 0 8 ABLAKKERET 0 0, 80 0 0 0 0 nyílászáró ATTIKAFAL LEFEDÉS TETŐSZELLŐZŐ bádog GYÁRTÁS

Részletesebben

NAGYPALL HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTER

NAGYPALL HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTER NAGYPALL HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTER PÉCSÉPTERV STUDIÓ VÁROSRENDEZÉS ÉPÍTÉSZET BELSŐÉPÍTÉSZET SZAKTANÁCSADÁS TERVEZÉS LEBONYOLÍTÁS N A G Y P A L L EGYSÉGES TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE HELYI ÉRTÉKVÉDELMI

Részletesebben

ABÁDSZALÓK VÁROS MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI JAVASLATA

ABÁDSZALÓK VÁROS MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI JAVASLATA E X! É p í t é s z i r o d a K f t. 5000 Szolnok, Hunyadi út 41. tel. / fax : (56) 423 651 ABÁDSZALÓK VÁRS MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI JAVASLATA Szolnok, 2005. június E X! É p í t é s z i r o d a K f t. 5000 Szolnok,

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések FADD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2016. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL Fadd Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről

Részletesebben

Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete 4/2006.(05.25.) Ör. számú rendelete. Az építészeti értékek helyi védelméről

Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete 4/2006.(05.25.) Ör. számú rendelete. Az építészeti értékek helyi védelméről Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete 4/2006.(05.25.) Ör. számú rendelete Az építészeti értékek helyi védelméről Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

2. ábra 55. oldal. 3. ábra 43. oldal

2. ábra 55. oldal. 3. ábra 43. oldal A főépítészi tevékenységem bő egy éve alatt közel 50 településképi bejelentési eljárást folytattunk le, ami azt mutatja, hogy a település lakossága aktív a lakókörnyezetük felújításában. Ez nagyon örömteli,

Részletesebben

Homlokzatfelújítás kapcsán lefolytatott Településképi véleményezési eljárás tervdokumentációja

Homlokzatfelújítás kapcsán lefolytatott Településképi véleményezési eljárás tervdokumentációja Terv megnevezése: Homlokzatfelújítás kapcsán lefolytatott Településképi véleményezési eljárás tervdokumentációja Terv helyszíne: József krt. 5-56. HRSZ.: 35636 Megrendelő: Megrendelő képviselője: Társasház

Részletesebben

Litér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (V.27.) rendelete a helyi értékek védelméről egységes szerkezetben

Litér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (V.27.) rendelete a helyi értékek védelméről egységes szerkezetben Litér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (V.27.) rendelete a helyi értékek védelméről egységes szerkezetben Litér Község Önkormányzata az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: /

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: / LaBouff Mérnökiroda Hunyadi János utca 27 www.labouff.hu, E-mail: info@labouff.com Mobil: +36-20/421-1677 TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSE TÁRSASHÁZ ELŐZETES TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ Ing. Fejl. Kft. Kiss

Részletesebben

Nógrád Község Önkormányzata képviselő-testületének

Nógrád Község Önkormányzata képviselő-testületének Nógrád Község Önkormányzata képviselő-testületének 12/2009. (XI. 28) rendelete az épített értékek helyi védelméről Egységes szerkezetben a 8/2011.(VII.06.) módosítással, és 9/2012.(V.22.) módosítással.

Részletesebben

Helyi egyedi védett építmények

Helyi egyedi védett építmények Helyi egyedi védett építmények - értékvédelmi lapok - 2016. Utcanév, házszám: Albert utca 7. Városrész: Külső-Erzsébetfalva Hrsz: 173037 1. Tömeg, arányok: földszintes, részben kontyolt nyeregtetős Építészeti

Részletesebben

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2008.(XII. 22.) Önk. rendelete

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2008.(XII. 22.) Önk. rendelete FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2008.(XII. 22.) Önk. rendelete Az építészeti örökség helyi védelméről szóló rendelet megalkotásáról Fehérgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

INGATLAN LEÍRÁSA #6 KISKŐRÖS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 28. BEÉPÍTETT INGATLAN Hrsz.: 2715 Az értékelt vagyontárgy Az ingatlan környezete Az értékelt ingatlan Bács-Kiskun megyében, Kiskőrösön helyezkedik el. A város

Részletesebben

5/2013. (II.10.) önkormányzati rendelete szerinti tartalommal. Baross utca. 86.

5/2013. (II.10.) önkormányzati rendelete szerinti tartalommal. Baross utca. 86. Budapest, VIII. Baross u. 86. Településképi bejelentési eljárás mellékleteként készült építész homlokzatfelújítási, színezési terv Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Költségvetés 3. sz. melléklet

Költségvetés 3. sz. melléklet 3. sz. melléklet Budapest VIII., Bródy S. u. 36. sz. alatti UCH, Hrsz:36492/0/A/3 (41 m2) felújítás 1. kiállító tér tégla pillér bontás 0,56 m3 10.000 2. összes burkolat bontás 38 m2 90.000 3. összes fal

Részletesebben

Téglakeríések Téglakeríések Kovácsolvas keríések Présház ajók Présház ajók úburkola Vörösmary uca /a 0/ / / /A ú 0 / ú ú / ú /A ú k úburkola k úburkola k úburkola sor - Móra F. uca áro úburkola /b /b 0

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-57/2018. Tárgy: Tájékoztató Kiszombor építészeti örökségéről helyileg védett

Részletesebben

Városstratégiai Bizottság előterjesztése

Városstratégiai Bizottság előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Városstratégiai Bizottság előterjesztése Javaslat a helyi egyedi védelem alatt álló épületek, a belvárosi és a gyárvárosi műemléki jelentőségű

Részletesebben

ÁSVÁNYRÁRÓ ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI FEJEZET

ÁSVÁNYRÁRÓ ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI FEJEZET ÁSVÁNYRÁRÓ ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY MŰVI ÉRTÉKVÉDELMI FEJEZET 1 1. 072/3 Zsejke-puszta, Fő utca 4. Helyi védelemre javasolt Szűz-Mária szobor. Folyamatos állagmegóvás és a környezet karbantartása

Részletesebben

A helyi építészeti értékek fogalma 1.

A helyi építészeti értékek fogalma 1. Döbrököz Község Önkormányzata Képviselőtestületének 8/2013. (V.17.) önkormányzati rendelete az épített környezet értékeinek helyi védelméről (Egységes szerkezetbe foglalva a 4/2014. (V.28.) számú önkormányzati

Részletesebben

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI RÁKOSPALOTA ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI ADY ENDRE UTCA 13.-15. SZŰCS ISTVÁN UTCA 24. 1. 81999 81998 25b 20 22 27a 27b 81890 81889 81887 81888 8 10 7 12 14 9 11a 11b 81996 81995 81994 81993 81992 (81991) 16 18 20

Részletesebben

4. számú melléklet: Javasolt helyi védelem elemeinek értékleltára

4. számú melléklet: Javasolt helyi védelem elemeinek értékleltára 4. számú melléklet: Javasolt helyi védelem elemeinek értékleltára További egyedi értékek, javaslat védési és vizsgálati eljárásokra az értékvédelmi rendelet kereteihez igazodva, új típusú értékvizsgálattal

Részletesebben

Karaktervizsgálat. Pilisvörösvár város karakterhordozó, népi jellegű lakóépületeinek vizsgálata

Karaktervizsgálat. Pilisvörösvár város karakterhordozó, népi jellegű lakóépületeinek vizsgálata Pilisvörösvár város karakterhordozó, népi jellegű lakóépületeinek vizsgálata Karaktervizsgálat 1. függelék a 13/2014. (IV. 11.) Önkormányzati rendelethez Kálmán Kinga, Pilisvörösvár Város Főépítésze Majtényi-Zachar

Részletesebben

MADOCSA TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETE

MADOCSA TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETE MADOCSA TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETE 1 Madocsa Község Önkormányzata képviselő-testületének 6/2017.(VII.3.) önkormányzati rendelete a község településképének védelméről (Egységes szerkezetben a.../2017.(...)

Részletesebben

I. A rendelet hatálya, általános rendelkezések

I. A rendelet hatálya, általános rendelkezések Bucsuszentlászlói Községi Önkormányzat 9/2004.(VII.08.) sz. Önk. rendelete az épített és természeti értékek helyi védelmére vonatkozó szabályokról Búcsúszentlászló Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

2014. évi Társasházi Felújítási Pályázat Érvényes Pályázatok 1. sz. Melléklet Általános I. ütem. Érvényes / Érvénytelen

2014. évi Társasházi Felújítási Pályázat Érvényes Pályázatok 1. sz. Melléklet Általános I. ütem. Érvényes / Érvénytelen 1. Akácfa utca 62. homlokzatok fejújítása: belső homlokzat Érvényes Udvari ereszalj felújítása 384 810 Ft 2. Akácfa utca 32. épületgépészeti alapvezetékek felújítása Érvényes elektromos hálózat felújítása

Részletesebben

függőereszés lefolyócsatornák cseréje gipszdíszek pótlása, javítása 17,31 erkély és műkő szegély cseréje, helyreállítása, korlát javítása

függőereszés lefolyócsatornák cseréje gipszdíszek pótlása, javítása 17,31 erkély és műkő szegély cseréje, helyreállítása, korlát javítása 35063 7 a utc 5 s 35064 ro va 2 35089 sfu i K 35088 1 35078 18 35090 35087 20 35086 35081 a -24 22 u tc 25 35091/1 35092 35079 s aro gipszdíszek pótlása, v yfu párkányok bádogfedésének g Na függőereszés

Részletesebben

66/1999. (VIII. 13.) FVM rendelet az építészeti örökség helyi védelmének szakmai szabályairól

66/1999. (VIII. 13.) FVM rendelet az építészeti örökség helyi védelmének szakmai szabályairól 66/1999. (VIII. 13.) FVM rendelet az építészeti örökség helyi védelmének szakmai szabályairól 2. (1) A helyi védelem az Étv. 57. a (1) bekezdésének figyelembevételével a település és környezetének egészére

Részletesebben

1. melléklet: Sárisáp Község Értékvédelmi Katasztere

1. melléklet: Sárisáp Község Értékvédelmi Katasztere 1. melléklet: Sárisáp Község Értékvédelmi Katasztere 1. melléklet SÁRISÁP KÖZSÉG /2017. (....) ök. rendeletéhez SÁRISÁP TELEPÜLÉSKÉPI RENDELET TERVEZETÉHEZ 1. TERÜLETI VÉDELEM A HELYI TELELPÜLÉSKÉPI VÉDELEM

Részletesebben

Szentély feletti freskó ( Dorffmeister István)

Szentély feletti freskó ( Dorffmeister István) Műemléki védelem alatt álló épületek 1./ Zrínyi u. 2. római katolikus templom 169/2 hrsz. Templom nyugati irányból Szentély feletti freskó ( Dorffmeister István) 1763-ban épült barokk stílusban. Rendkívül

Részletesebben

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Utca, házszám: BATTHYÁNY UTCA 7. RÁKÓCZI UTCA / / /2

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Utca, házszám: BATTHYÁNY UTCA 7. RÁKÓCZI UTCA / / /2 BATTHYÁNY UTCA 7. RÁKÓCZI UTCA 19. 15. 12 17 15 13 11 776 31 15 13 11 9b 9a 7759 7760 7761 7762 7767 7770 12 10 Bat t hyán y ut ca 7766 7763 7755 7765 7764 7754 29 27 25 23 21 19 36 34 32 30 2 26 24 22

Részletesebben

HELYI VÉDETT ÉPÜLETEK

HELYI VÉDETT ÉPÜLETEK 1 KALOCSA VÁROS ÉRTÉKVÉDELMI RENDELET FOTÓMELLÉKLET Az értékvédelmi rendelet alkalmazása során a fotók alatt lévő megjegyzések szerint kell eljárni!! HELYI VÉDETT ÉPÜLETEK Alkony utca 8. Újvárosi óvoda

Részletesebben

,-Ft, azaz Tízenegymilló-nyolcszázhatvanezer forint forgalmi értéket képvisel.

,-Ft, azaz Tízenegymilló-nyolcszázhatvanezer forint forgalmi értéket képvisel. INGATLANFORGALMI ÉRTÉKBECSLÉS A mai napon, Percze Szilvia, Nagycenk Nagyközség Önkormányzat jegyzője megbízásából elvégeztem a Nagycenk Dózsa krt.28 szám alatt lévő, kivett udvar, és tűzoltóság ingatlan

Részletesebben