Felülvizsgálat alatt

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felülvizsgálat alatt"

Átírás

1 Felülvizsgálat alatt Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2003. (V. 20.) Önk. sz. rendelete az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és mőködésének rendjérıl Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló módosított évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 6. (7) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a területrendezési, településrendezési és az építészeti-mőszaki tervtanácsokról szóló 40/1999. (IV. 23.) FVM rendelet figyelembevételével az alábbi rendeletet alkotja. A Tervtanács 1. (1) Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi környezet, illetve építészeti örökség védelme szempontjából jelentıs településrendezési, építészeti-mőszaki tervek szakszerőségének elısegítése érdekében, valamint az erre vonatkozó jogszabályok összehangolt érvényre juttatása céljából Önkormányzati Tervtanácsot (továbbiakban: Tervtanács) mőködtet. (2) A Tervtanács illetékessége Pomáz Város közigazgatási területére terjed ki. (3) A rendelet hatálya kiterjed e rendeletben meghatározott településrendezési és építészetimőszaki tervekre, illetve ezek készítıire, tervezıire. (4) A Tervtanács szakmai segítı és véleményezı testület, amelynek állásfoglalásai a településrendezési tervek jóváhagyási eljárásában, valamint az építészeti-mőszaki tervek hatósági engedélyezési eljárásaiban felhasználandók. A Tervtanács feladata 2. (1) A Tervtanács feladata Pomázon a település, a települési környezet, illetve az épített környezet alakítását és védelmét szolgáló településrendezési tervek, továbbá az építészetimőszaki tervek szakszerőségének és magas színvonalának elısegítése. E körben különösen a meglévı településkép épített és természeti értékeinek védelme, a településkép harmonikus alakításának elısegítése, a településrendezési és fejlesztési döntések megalapozása és hatékony végrehajtása, az ezekkel ellentétes törekvések mérséklése.

2 (2) Az (1) bekezdésben meghatározott célok érdekében jóváhagyás, illetve hatósági engedélyezési eljárásra benyújtás elıtt a Tervtanács az alábbi terveket véleményezi: a) Az Önkormányzatot érintı - területfejlesztési koncepciókat - területfejlesztési programokat, - területrendezési terveket. b) Az Önkormányzat területét érintı - településrendezési, - közterület-rendezési, - közterületi park- és kertépítészeti, - útépítési-, felújítási terveket. c) Az Önkormányzat beruházásában készülı valamennyi, építési engedélyhez kötött építmény engedélyezési terveit. d) Mindazokat a terveket, amelyek minısítését a Helyi Építési Szabályzat tervtanácsi minısítéshez köt. (2000 m -nél nagyobb területek beépítése) e) Helyi védelem alatt álló építményt ill. védett környezetet érintı építési munka terveit. f) Szobor, emlékmő, díszkút utcabútor és mindenféle közterületi létesítmény terveit. g) 1,0 m -nél nagyobb összmérető hirdetmény, reklám, logo, cég- és címtáblák terveit. h) Díszkivilágítás terveit. (3) Az a)-c) pontok alatt felsorolt munkákat a Tervtanács konzultatív jelleggel akkor is véleményezi, ha annak jogszabályban elıírt zsőrizésére más Tervtanács jogosult. (4) A d)-h) pontok alatt felsorolt munkákat a Tervtanács csak akkor minısítheti, ha az nem tartozik jogszabály alapján más Tervtanács kizárólagos hatáskörébe. (5) A Tervtanács megtárgyal minden olyan, a települést, vagy annak környezetét érintı településrendezési, építészeti-mőszaki tervet, amelynek megvitatását a) a tervezı, b) az építtetı, c) az illetékes elsı fokú építési hatóság, d) az Önkormányzat valamelyik bizottsága, vagy képviselıje megtárgyalni kér. (6) A városi fıépítész feladatkörében szakmai álláspontjának kialakításához a Tervtanács közremőködését igénybe veheti. 3.

3 Pomáz Város közigazgatási területét érintı, településrendezési tervek jóváhagyását megelızıen, valamint a 2. (2) bekezdés a)-h) pontjaiban meghatározott építési munkák terveinél a tervezınek, illetve a tervezéssel megbízott szervezet vezetıjének ki kell kérnie az illetékes Tervtanács szakmai véleményét.

4 A Tervtanács összetétele (1) A Tervtanács összetétele: - 5 fı állandó tag, akiket a Képviselı-testület javaslata alapján a polgármester kér fel, - Infrastruktúrális és Környezetvédelmi Tanácsnok - Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Tanácsnok (2) A Tervtanács elnöke a városi fıépítész. 4. (3) A Tervtanács szakmai titkára a Tervtanács mőködtetéséért felelıs szervezet szakirányú végzettséggel rendelkezı köztisztviselıje, illetve alkalmazottja. (4) Szakbíráló (opponens) az adott területen magas fokú szakértelemmel és széleskörő szakirányú tapasztalattal rendelkezı személy lehet. A Tervtanács mőködése 5. (1) A Tervtanács a tárgyalandó tervezési munkától függıen változó összetételben ülésezik. (2) Szavazati joggal az elnök, a szakmai titkár és az állandó tagok rendelkeznek. (3) A Tervtanács határozatképes, ha a szavazati joggal rendelkezı jelenlévık száma 4 fınél nem kevesebb. (4) A Tervtanács ülésére meg kell hívni (a tárgyalandó tervek függvényében): - a polgármestert, - az illetékes I. fokú építéshatóság területileg illetékes képviselıjét, - településrendezési terv esetében az érintett szomszédos önkormányzat képviselıjét, fıépítészét, - az érintett önkormányzati képviselıt, - az érintett önkormányzati tanácsnokot - az érintett szakhatóságok képviselıit, - a tervezıket, - valamint a szükség szerint felkért szakbírálókat (opponenseket). (5) A Tervtanács ülésére az elnök egyetértésével meg lehet hívni: - a beruházót, - az érintett települési társadalmi szervezıdések képviselıit. (6) A Tervtanács ülésein a meghívottak, illetve meghatalmazott képviselıik vehetnek részt. (7) A Tervtanácsra meghívottak az ülésen tanácskozási joggal vesznek részt.

5 (8) A Tervtanács tagjain kívül meghívottak esetleges távolmaradása a Tervtanács mőködését nem érinti. (9) A Tervtanács szakvéleménye, állásfoglalása ellen jogorvoslatnak helye nincs. A tervbírálati eljárás 6. (1) A Tervtanács az állásfoglalásra, vagy konzultációra benyújtott tervet a benyújtástól, illetve hiánypótlás esetén annak teljesítésétıl számított 15 napon belül megtárgyalja. (2) A Tervtanácsra benyújtandó anyag tartalmát a Tervtanács szakmai titkárával illetve elnökével elızetesen egyeztetni kell. A Tervtanács csak az ennek alapján összeállított dokumentációt bírálja. (3) Amennyiben a dokumentáció kiegészítésére vonatkozó felhívásra a pótlás 15 napon belül nem történik meg teljes körően a dokumentációt a Tervtanács nem tárgyalja. (4) A Tervtanács munkáját az elnök irányítja. (5) Amennyiben a tervezı vagy megbízottja jelen van, számukra a tervismertetés lehetıségét, illetve a hozzászólásokra, kérdésekre a tervezıi vélemény kifejtését az elnök biztosítja. (6) A Tervtanács a bemutatott tervvel kapcsolatos szakmai véleményét és javaslatait írásban rögzíti és azt a tervezınek, valamint a Tervtanács ülésére meghívottaknak az építéshatósági elıadó közremőködésével az ülést követı 5 munkanapon belül megküldi. A Tervtanács szakvéleménye 7. (1) A Tervtanács a bemutatott tervek szakmai véleményezése során vizsgálja, hogy: a) a területi, valamint településrendezési terv - figyelembe veszi-e a terület- és településrendezésre, a környezetvédelemre, a természetvédelemre, valamint az építészeti és kulturális örökség alakítására és védelmére vonatkozó szakmai követelményeket és a Magyarország által elfogadott szakmai, nemzetközi irányelveket és egyezményeket, - összhangban van-e az országos és térségi szintő területi tervekkel, a településrendezési tervekkel, a településfejlesztési koncepciókkal, valamint az ágazatok fejlesztési koncepcióival, - megfelel-e a rájuk vonatkozó szakmai-jogszabályi feltételeknek, b) az építmény építészeti-mőszaki terve:

6 - megfelel-e az elvárható szakmai igényesség és szakszerőség követelményeinek, - hogyan elégíti ki a környezetbe illeszkedés, a beépítés, a rálátás és látványvédelem követelményeit. - Megfelel-e a helyi természetvédelmi követelményeknek. (2) A Tervtanács a tervezı kérésére illetve az elnök minısítése alapján a rendelkezésére bocsátott dokumentációt a.) konzultatív b.) minısítı értékelı jelleggel bírálja el. A konzultatív véleményezés nem tekinthetı 3. -ban elıírt kötelezettség teljesítésének. (3) A Tervtanács állásfoglalása nem érinti a terv elfogadására, illetve jóváhagyására jogosult szerv hatáskörét, illetve döntési jogkörét, és nem helyettesíti a Miniszter és a városi fıépítész az Étv. 9. -ának (6) bekezdésében rögzített jogkörét. 8. Amennyiben a Tervtanács többségi döntéssel megállapítja az elıterjesztett tervek szakszerőtlenségét vagy jogszabállyal ellentétes megoldását, kezdeményezheti az illetékes Területi Kamaránál a tervezı tervezıi jogosultságának felülvizsgálatát. A Tervtanácsok együttmőködése 9. (1) E jogszabály alapján a tervtanácsi bemutatásra kötelezett terveket Pomáz Város Önkormányzati Tervtanácsa szakmailag minısíti. E Tervtanács hiányában, vagy mőködésének szünetében erre vonatkozó megállapodás alapján a tervbírálatot a) az illetékes területi Tervtanács, b) a központi Tervtanács minısítheti. (2) A Tervtanács elnöke az illetékes Tervtanács elnökével történt megállapodás alapján a dokumentációt más Tervtanáccsal közösen, összevont bírálatban is minısítheti, illetve területi vagy központi tervtanács elé utalhatja. (3) A Tervtanács a 2. (2) bekezdés (a-b) pont alatt felsoroltak, valamint konzultatív zsőrizés kivételével csak olyan dokumentációkat bírálhat, amely nem tartozik jogszabályban meghatározott más Tervtanács hatáskörébe. (4) Amennyiben a Tervtanácshoz bírálatra alkalmasan elıterjesztett kérelem és dokumentáció szakbírálata, minısítése 30 napon belül nem történik meg, a tervezı mentesül az e rendeletben meghatározott tervbírálati kötelezettsége alól.

7 Záró rendelkezések 10. (1) A tervtanácsi eljárás díj- és illetékmentes. (2) A rendelet május 21-én lép hatályba, rendelkezéseit a még el nem bírált ügyekben alkalmazni kell. (3) A rendelet kihirdetésérıl a Jegyzı gondoskodik. Pomáz, május 20. Golub Athanász polgármester Dr. Czink József jegyzı

8 Pomáz Város Önkormányzat Önkormányzati Tervtanácsának részletes mőködési rendje Pomáz Város Fıépítésze az önkormányzati fıépítészi tevékenység ellátásának szakmai szabályairól és feltételeirıl szóló 9/1998. (IV. 3.) KTM rendelet 5. c) pontjának és a területrendezési, a településrendezési és az építészeti-mőszaki tervtanácsokról szóló 40/1999. (IV. 23.) FVM rendelet 1. (1) bekezdés b) pontjának felhatalmazása alapján Önkormányzati Tervtanácsot mőködtet. 1) A Tervtanács székhelye: Pomáz Város Önkormányzat hivatali helyisége. 2) A Tervtanács szervezete: a) Elnök: fıépítész b) Szakmai titkár: (továbbiakban titkár) fıépítészi munkatárs c) Állandó tag: 5 fı d) Eseti meghívott e) szükség szerint felkért szakbíráló (opponens) 3) A Tervtanács elnöke a szak-minısítéshez szavazati joggal nem rendelkezı állandó vagy eseti szakértıket is felkérhet. 4) A Tervtanács szükség szerint figyelemmel a jogszabályban meghatározott határidık betartására ülésezik. 5) A bírálatra benyújtandó dokumentációkat legalább 2 példányban, az iktatóban kell leadni. A beérkezı kérelmeket az átvevı helyen regisztrálják, amennyiben azt személyesen terjesztik elı errıl elismervényt adnak. 6) A bírálatra benyújtott anyagokat a Tervtanács Szakmai Titkára nyilvántartásba veszi. 7) A Tervtanács elnöke dönt arról, hogy az adott dokumentációt: - a Tervtanács tárgyalja-e, illetve - melyik Tervtanács tárgyalja, - a Tervtanács tagjai közül kik vesznek részt a bíráló bizottságban, - kik a felkért opponensek, - kik a felkért szakértık, - kötelezıen meghívandók mellett ki kapjon még tanácskozási joggal meghívást, - a bírálat konzultációs jellegő-e vagy érdemi. 8) Az elıterjesztett anyag tartalmi megfelelıségérıl, részletezettségérıl, a dokumentációk számáról a Titkár 15 napon belül dönt. Szükség esetén 15 napos határidı hiánypótlásra, kiegészítésre hívja fel a tervezıt. 9) A Tervtanács az állásfoglalásra vagy konzultációra benyújtott tervet a benyújtástól, illetve hiánypótlás esetén annak teljesítésétıl számított 15 napon belül megtárgyalja.

9 A Tervtanács által tárgyalandó tervek bírálatára szakbírálókat lehet felkérni. A szakbírálók szakmai véleményeiket a Tervtanács ülése elıtt legalább 5 munkanappal, írásban juttatják el a Tervtanács szakmai titkárához. A benyújtott tervet, valamint a bírálatokat a Tervtanácsra meghívottak számára legkésıbb ettıl az idıponttól kezdve tanulmányozásra hozzáférhetıvé kell tenni. 10) A Tervtanács ülését az elnök vezeti. Távollétében a Tervtanács állandó tagjai közül az általa megbízott tag elnököl. 11) A Tervtanács elnöke a Jegyzı egyetértésével gondoskodik a titkár helyettesítésérıl. 12) A konzultációs javaslat, illetve szakvélemény a jogszabályban elıírt minısítés mellett tartalmazhat javaslatokat, iránymutatásokat, módosításra vonatkozó indítványokat. 13) Az elnök az állásfoglalást szavazásra bocsátja. A Tervtanács álláspontját többségi egyetértéssel alakítja ki. 14) A Tervtanács a bemutatott tervekkel kapcsolatos szakmai véleményét, állásfoglalását írásban rögzíti. A Tervtanács a tervezınek és a tervtanács meghívott résztvevıinek küldi meg állásfoglalását a tervtanács ülését követı 5 munkanapon belül. A tervtanácsi szakvélemény eredeti példányát a titkár és legalább egy tag szignálja. 15) A Tervtanács ülésérıl egyszerősített jegyzıkönyvet, vagy emlékeztetıt kell készíteni, amelyben a többségi véleményt, illetve a tagok esetleges külön véleményét rögzíteni kell. 16) A Tervtanács mőködésével kapcsolatos anyagokat, úgymint - a meghívókat, jelenléti íveket, - egy sorozat bírálati azonosító jellel ellátott dokumentációt, - a szakvéleményt, - az érkezés és bírálat, valamint az adminisztráció idıpontját, - a tervtanácsok együttmőködésével kapcsolatos megállapodásokat Pomáz Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának iratkezelési szabályzatában foglaltak szerint meg kell ırizni. 17) A Tervtanács szavazati joggal rendelkezı tagjaira, opponenseire és szakértıire vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok a következık: - nem vehet részt a terv bírálatában, a tervezı (tervezı szervezet vezetıje) közeli hozzátartozója (Ptk.), hivatali fınöke, beosztottja, üzlettársa, valamint mindazok, akik errıl nyilatkoznak, vagy akiktıl elfogulatlan véleményalkotás az adott esetben nem várható. Az összeférhetetlenséget a tervezınek a Tervtanács tagjainak ismeretében, - valamint a titkárnak (e feladattal ellátott személynek) a tervezı nyilatkozata alapján vizsgálnia kell. Az összeférhetetlenséget legkésıbb a terv tárgyalásán kell jelezni. Az esetleges összeférhetetlenség ténye nem hat ki a Tervtanács állásfoglalására.

10 Az összeférhetetlenség kiküszöbölésérıl a Tervtanács elnöke gondoskodik. Az elnökkel szemben fennálló összeférhetetlenség esetén a Polgármester a Tervtanács tagjaitól eseti elnököt kérhet fel, vagy a tervbírálatra a jogszabály vagy erre vonatkozó megállapodás alapján más zsőri elıtt kerül sor. 18) A Tervtanács költségeit az Önkormányzat a költségvetésében biztosítja. 19) A Tervtanács tagjait tiszteletdíj, a felkért szakbírálót és szakértıt szakértıi díj illeti meg. 20) A tiszteletdíjakról, illetve a szakértıi díjakról a Polgármester az érintettekkel polgári jogi megállapodást köt. 21) A Tervtanács tagjainak tiszteletdíja: bruttó 5.000,-Ft/alkalom, amely negyedévente egy összegben kerül kifizetésre. E szabályzat visszavonásig érvényes. Pomáz, május 20. Polgármester Jegyzı

Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 22/2007. (X.31.) Kt. rendelete a Helyi Tervtanács létrehozásáról és mőködési rendjérıl

Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 22/2007. (X.31.) Kt. rendelete a Helyi Tervtanács létrehozásáról és mőködési rendjérıl Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 22/2007. (X.31.) Kt. rendelete a Helyi Tervtanács létrehozásáról és mőködési rendjérıl A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testületének

Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testületének Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testületének 22/2004.(IX. 15.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, működésének rendjéről. Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testülete

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 28/2006. (X. 29.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 28/2006. (X. 29.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 28/2006. (X. 29.) sz. önkormányzati rendelete az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, mőködésének rendjérıl Hatályba lépés napja: 2007. január 1. Ezen

Részletesebben

A Tervtanács 1. (2) A Tervtanács illetékessége Gödöllő közigazgatási területére terjed ki.

A Tervtanács 1. (2) A Tervtanács illetékessége Gödöllő közigazgatási területére terjed ki. Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2011. (X.20.) sz. önkormányzati rendelete és az ezt módosító 7/2013.(II.15.), 22/2013.(IX.26.), 24/2017. (XII.15.), 19/2018.(VI.22.) önkormányzati

Részletesebben

A. Önkormányzat. ( ) Kt. rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről

A. Önkormányzat. ( ) Kt. rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Az Országos Főépítészi Kollégium elkészítette az alábbi minta-rendeletet. Az anyag szabadon felhasználható, továbbfejleszthető, a helyi sajátosságok figyelembe vételével, a jogszabályi változások átvezetésével.

Részletesebben

Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012.(IV.23.) önkormányzati rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről

Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012.(IV.23.) önkormányzati rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012.(IV.23.) önkormányzati rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Ajka Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

34/2001. (XI. 26.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI-MŰSZAKI TERVTANÁCS MŰKÖDÉSÉNEK RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

34/2001. (XI. 26.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI-MŰSZAKI TERVTANÁCS MŰKÖDÉSÉNEK RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 34/2001. (XI. 26.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI-MŰSZAKI TERVTANÁCS MŰKÖDÉSÉNEK RENDJÉRŐL A 23/2007. (IV. 27.) ÉS A 42/2009.

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (V.20.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Budapest

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól A 36/2013. (IV. 23.) önkormányzati határozat melléklete Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (III.11.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (III.11.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (III.11.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Építészeti Tervtanácsának működési feltételeiről és eljárási szabályairól Budaörs Város Önkormányzat

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 13/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti-műszaki tervtanácsról

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 13/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti-műszaki tervtanácsról Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanácsról (Egységes szerkezetben a 34/2013. (XII. 4.) és a 24/2015.

Részletesebben

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl A Nemzeti Erıforrás Minisztérium közleménye az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl hatályos: 2012.04.06 - Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalról

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya Visegrád Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2013. (VI.19.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési elıírások tartalmáról szóló elızetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő- testületének. /2013. (.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő- testületének. /2013. (.) önkormányzati rendelete Szentendre Város Önkormányzat Képviselő- testületének. /2013. (.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je J t:._. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a kőbányai építészeti-műszaki tervtanácsról szóló önkormányzati rendelet

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 81/2012.(XII.21.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás, a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselőtestületének

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselőtestületének Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2011. (II. 24.) számú rendelete a Terézvárosi építészeti-műszaki tervtanács működésének rendjéről Módosítás: a) 26/2011. (V.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (I. 25.) önkormányzati rendelete az Önkormányzati Építészeti-műszaki Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 13/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi Építészeti-mőszaki Tervtanácsról

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 13/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi Építészeti-mőszaki Tervtanácsról Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 13/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi Építészeti-mőszaki Tervtanácsról Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA 2 Útkeresés Segítı Szolgálat Székhelye: Dunaújváros Bartók B. út 6/B A szabályzat kiterjed intézmény keretében mőködı ellátásokra

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

Partnerségi Egyeztetési Szabályzat módosítása. zárt ülés

Partnerségi Egyeztetési Szabályzat módosítása. zárt ülés Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı u. 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám: 133-../2014. ELİTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A fıvárosi, megyei közigazgatási hivatalokról szóló 214/2010. (VII. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 19. (1) bekezdésének

Részletesebben

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai:

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: 2. Tevékenységre, mőködésre vonatkozó adatok Közzétételi egység: Döntéshozatal, ülések A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: A képviselı-testület döntéshozatalának eljárási szabályait

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2017. (X. 19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzati Építészeti-műszaki Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet)

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet) HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK Szervezeti és Mőködési Szabályzata (tervezet) Bőnmegelızési Tanács Szervezeti és Mőködési Szabályzata A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

2011. október 27. napján tartandó

2011. október 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3024/2011. Sorszám: 8. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. október 27.

Részletesebben

5. A FÉT nem helyettesíti a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács tevékenységét.

5. A FÉT nem helyettesíti a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács tevékenységét. A Nyíregyházi Fıiskola Érdekegyeztetı Tanácsának mőködési rendje I. Az Érdekegyeztetı Tanács megalakulása, célja, hatásköre 1.1. A többszörösen módosított 1993. évi LXXX. felsıoktatási törvény (Ftv.) 112..

Részletesebben

Rimán Edina jegyző. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (V.15.) önkormányzati rendelete

Rimán Edina jegyző. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (V.15.) önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2013. május 15. Rimán Edina jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (V.15.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

A rendelet hatálya, alkalmazási köre. A Tervtanács szervezete

A rendelet hatálya, alkalmazási köre. A Tervtanács szervezete Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2007. (VI.28.) sz. rendelete az önkormányzati építészeti-műszaki tervtanácsról, szervezetéről és működési szabályairól Gyömrő Város Önkormányzata az

Részletesebben

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1. A Fizikai Intézet 1.1. Az Intézet neve: Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézete Angolul: Institute of Physics of Pécs 1.2. Az Intézet

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 16/2006.(V.05.) számú rendelete. az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről (egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 16/2006.(V.05.) számú rendelete. az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről (egységes szerkezetben) az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről (egységes szerkezetben) Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint az épített

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk (1)

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete. 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E

Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete. 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E Az építészeti és természeti értékek helyi védelmérıl. (Egységes szerkezetben.) Egységes szerkezetbe foglalva:

Részletesebben

VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVTANÁCS ÜGYRENDJE

VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVTANÁCS ÜGYRENDJE - 1 - B U D A P E S T F Ő V Á R O S K O R M Á N Y H I V A T A L A É P Í T É S Ü G Y I É S Ö R Ö K S É G V É D E L M I H I V A T A L Á L L A M I F Ő É P Í T É S Z I I R O D A BUDAPESTI VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről.. polgármester (Cím), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó)

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről.. polgármester (Cím), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó) Polgármesteri fejléc MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről.. polgármester (Cím), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó) másrészről építész (Cím) mint megbízott (a továbbiakban: Megbízott) között,

Részletesebben

változás: november 1-tıl január 1-tıl évi XLVIII. törvény a bányászatról jelenleg hatályos tartalommal:

változás: november 1-tıl január 1-tıl évi XLVIII. törvény a bányászatról jelenleg hatályos tartalommal: A Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítı innen 1, hiteles elektronikus változata innen 2 érhetı el. A jogszabályok mindenkor hatályos változata legegyszerőbben pedig innen 3 érhetık el. törvények 1987.

Részletesebben

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995.(VI.9.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrıl

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995.(VI.9.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrıl OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995.(VI.9.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrıl ( egységes szerkezetben) Ozora Község Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat SAJÓSZENTPÉTER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat 2009 Tartalomjegyzék 1. A szervezet feladat- és hatásköre... 3 2. Szervezet felépítése... 4 3. A tagok

Részletesebben

Döntéshozatal, ülések

Döntéshozatal, ülések Döntéshozatal, ülések A képviselı-testület müködése A képviselı-testület - A képviselı-testület tagjainak száma: 10 fı a polgármesterrel együtt, aki a képviselı-testület határozatképessége, döntéshozatala,

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje Szám: 04-37-21/2009. Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje 2 Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések 1.. A Kollégium megnevezése,

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(V.02.) rendelete

Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(V.02.) rendelete Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(V.02.) rendelete a településkép véleményezési eljárásról Egységes szerkezetben az 5/2014.(II.21), a 12/2014.(VIII.28.) és a 12/2016.(IV.21.)

Részletesebben

A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A Standard Elıkészítı Testület (a továbbiakban: Testület) létrehozásáról és mőködtetésérıl a magyar számviteli

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: a Képviselıtestület 2012. április 24 i ülése ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Budapest Airport Zrt. kérelme építési tilalom elrendelésérıl a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete az újpesti építészeti-műszaki Tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a szociális igazgatásról és egyes szociális ellátásokról szóló, többször módosított 6/2011(IV.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

ELİTERJESZTÉS. a szociális igazgatásról és egyes szociális ellátásokról szóló, többször módosított 6/2011(IV.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Pomáz Város Önkormányzat Jegyzıje ELİTERJESZTÉS a szociális igazgatásról és egyes szociális ellátásokról szóló, többször módosított 6/2011(IV.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról Biatorbágy Város Képviselő-testülete 16/2010. (02.18.) Öh. sz. határozatával vizsgálta felül és fogadta el új

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (I.31.) 1 önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (I.31.) 1 önkormányzati rendelete Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.31.) 1 önkormányzati rendelete Budapest Főváros XV. kerületi építészeti-műszaki tervtanács

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet célja és hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet célja és hatálya Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályairól

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVTANÁCS ÜGYRENDJE

VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVTANÁCS ÜGYRENDJE - 1 - B U D A P E S T F Ő V Á R O S K O R M Á N Y H I V A T A L A É P Í T É S Ü G Y I É S Ö R Ö K S É G V É D E L M I H I V A T A L Á L L A M I F Ő É P Í T É S Z I I R O D A BUDAPESTI VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS

Részletesebben

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ a8/2014. (III.31.), 35/2014. (X.29.), 7/2015. (III.30.), 5/2016.(II.26.) és a 10/2017. (II.24.)önkormányzati

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 584 / 2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom megyei területi kisebbségi önkormányzatokkal

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

190/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet. A rendelet alkalmazási köre

190/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet. A rendelet alkalmazási köre A Kormány az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. (1) bekezdés b) és c) pontjában, a területfejlesztésrıl és területrendezésrıl szóló 1996. évi XXI. törvény

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt. sz.: E-807-4/2008. Témafelelős: Juhász Márta, Czirokné Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási

Részletesebben

16/2007. (VII. 10.) sz. Önkormányzati Rendelete. Önkormányzati Építészeti- Muszaki Tervtanácsról, szervezetérol és muködési szabályairól.

16/2007. (VII. 10.) sz. Önkormányzati Rendelete. Önkormányzati Építészeti- Muszaki Tervtanácsról, szervezetérol és muködési szabályairól. Monor Város Önkormányzatának 16/2007. (VII. 10.) sz. Önkormányzati Rendelete Önkormányzati Építészeti- Muszaki Tervtanácsról, szervezetérol és muködési szabályairól. Monor Város Önkormányzata az épített

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

A Bizottság, feladata ellátása érdekében: 1.1. Elfogadja ügyrendjét. 1.2. A pályázatokat értékeli, rangsorolja, és dönt a pályázatok támogatásáról.

A Bizottság, feladata ellátása érdekében: 1.1. Elfogadja ügyrendjét. 1.2. A pályázatokat értékeli, rangsorolja, és dönt a pályázatok támogatásáról. A Magyar Természetvédık Szövetsége EU alapok, te érted? címő pályázati felhívása bíráló bizottságának ügyrendje Az EU alapok, te érted? Bíráló és Elfogadó Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) a Magyar

Részletesebben

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet 267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet a Korányi Projekthez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggı közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentıségő üggyé nyilvánításáról

Részletesebben

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. a (1) bekezdésének o) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a következıket rendeli

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zamárdi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (I.22.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk

Részletesebben

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 1. (1) A magyar számviteli standardokról, azok értelmezéseirıl és a kapcsolódó

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktárának működéséről Biatorbágy Város Képviselő testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 21/2013. (VI. 30.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 21/2013. (VI. 30.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 21/2013. (VI. 30.) Önkormányzati Rendelete a településképi véleményezési és településképi bejelentési eljárásról Hajdúnánás Város Önkormányzatának

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS SZÁMVITELI BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ORSZÁGOS SZÁMVITELI BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ORSZÁGOS SZÁMVITELI BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az Országos Számviteli Bizottság (a továbbiakban: OSZB) létrehozásáról és mőködtetésérıl

Részletesebben

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról JEGYZİKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Közjóléti Bizottsága 2012. május 7-én 13,30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete

Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályairól Berhida

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések II. FEJEZET A BEÉPÍTÉSI TÁJÉKOZTATÁS

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések II. FEJEZET A BEÉPÍTÉSI TÁJÉKOZTATÁS Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (III. 25.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. a (1) bekezdésének o) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a következıket rendeli

Részletesebben

KISKÖREI ÖNKORMÁNYZAT 12/1991./XI.12./ rendelete az idegenforgalmi adóról (Módosítással egységes szöveg)

KISKÖREI ÖNKORMÁNYZAT 12/1991./XI.12./ rendelete az idegenforgalmi adóról (Módosítással egységes szöveg) KISKÖREI ÖNKORMÁNYZAT 12/1991./XI.12./ rendelete az idegenforgalmi adóról (Módosítással egységes szöveg) A helyi önkormányzatról szóló 1990. évi LXV. sz. törvénnyel összefüggésben elengedhetetlenül fontossá

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg.

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg. Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2014. (IV.22.) önkormányzati rendelete Balatonfőzfı város közigazgatási területén útépítéshez, útfelújításhoz, parkoló kialakításához és járda

Részletesebben

VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA

VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás ÜGYREND VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA 8 / 2006. (III.23.) OM rendelet 20. -a alapján A Tanácsadó Testület szavazati joggal

Részletesebben

3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax.: 47/ J A V A S L A T

3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax.: 47/ J A V A S L A T SÁROSPATAK VÁROS JEGYZİJÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/513-273 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T a Képviselı-testületnek rendjérıl szóló 8/2013. (IV.03.)

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E 7. sz. függelék a rendelet 40.. (11) és 43.. (10) bekezdéséhez PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E A Képviselı-testület egységes hivatalt hoz létre - Polgármesteri Hivatalelnevezéssel,

Részletesebben

A Visegrád Város Önkormányzat 12/2008. (VII.03.) ör. rendelete a Dunakanyar Tervtanács létrehozásáról, mûködésének rendjérõl

A Visegrád Város Önkormányzat 12/2008. (VII.03.) ör. rendelete a Dunakanyar Tervtanács létrehozásáról, mûködésének rendjérõl A Visegrád Város Önkormányzat 12/2008. (VII.03.) ör. rendelete a Dunakanyar Tervtanács létrehozásáról, mûködésének rendjérõl Visegrád Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl. I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl. I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti értékek védelmérıl Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya

A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya A Magyar Corvin-láncról és a Magyar Corvin-lánc Testületről szóló 86/2012. (IV. 26.) Korm. rendelet 10. (6) bekezdésébe alapján a Magyar Corvin-lánc Testület

Részletesebben

3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet

3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítıjére és tartalmára vonatkozó szabályokról A természet védelmérıl szóló 1996. évi LIII. törvény 36. (4) bekezdésében

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. Jelen vannak: Csordás Julianna képviselı Harangozó Csaba képviselı Kaponya Sándor

Részletesebben

Javaslat. a Miskolci Építészeti Tervtanácsról szóló rendelet megalkotására

Javaslat. a Miskolci Építészeti Tervtanácsról szóló rendelet megalkotására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE PK: 11.486-4/2007 Javaslat a Miskolci Építészeti Tervtanácsról szóló rendelet megalkotására Összeállította: Sólyom Margit főépítész Polgármesteri Kabinet Főépítészi

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda E L İ T E R J E S Z T É S Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás Tisztelt Képviselı-testület! A Képviselı-testület 2008.

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

NEMESKÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2/2011.(IV.13.) R E N D E L E T E

NEMESKÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2/2011.(IV.13.) R E N D E L E T E NEMESKÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2/2011.(IV.13.) R E N D E L E T E SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL Nemeskér Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben