NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB"

Átírás

1 NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB

2 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város I. Pályázati lehetőségek maximális kihasználása II. Felkészülés az Uniós források utáni életre Fenntartható fejlődés - az önfenntartó Város megteremtése III. Az eddig elért eredmények fenntartása, megőrzése: Balatonföldvár vagyonának gyarapítása, önkormányzat gazdasági helyzetének további megerősítése kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények működtetése meglévő munkahelyek megőrzése, új munkahelyek teremtése Városi szociális intézkedési csomag megőrzése

3 2017-ben végzett képviselőtestületi munka testületi ülések száma: 32 (kötelező: 8) határozatok száma: 234 rendeletek száma: 31

4 Pályázati lehetőségek maximális kihasználása

5 Rekordösszegű fejlesztési forrás, több mint 1,7 milliárd Ft érkezett Földvárra 2017-ben Terület és Településfejlesztési Operatív Program 1,2 milliárd Ft EFOP 244 millió Ft Hazai forrás 175 millió Ft

6 Terület és településfejlesztési Operatív Program I. A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 M Ft-ból megvalósul a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése, funkcióbővítése valamint a környezetének és a Központi Parknak felújítása.

7 II. Nyugati Strand korszerűsítése 150 M Ft

8 III. Kulipintyó Villa turisztikai célú fejlesztése 120 M Ft

9 IV. 235 M Ft- os komplex energetikai korszerűsítés a Városházán

10 EFOP 244 millió Ft Balatonföldvár önkormányzata Teleki, Kereki, Bálványos és Balatonszárszó önkormányzatával közösen pályázatot nyújtott be az EFOP számú "Humán szolgáltatások térségi szellemben" című felhívásra. A pályázat célja a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, valamint a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.

11 Hazai forrás Kormányablak létesül 70 millió Ft A hazai forrásból megvalósuló beruházás részeként 1 db ügyintéző-ügyféltér, 5 db munkaállomás valamint új irodák létesülnek a polgármesteri hivatal épületében. Az új integrált ügyfélszolgálatnak köszönhetően a korábbi 150 helyett 1614 ügytípus intézésére nyílik lehetősége a földváriaknak, a kistérségben élőknek valamint a turistáknak.

12

13 Hazai forrás Keleti Strand korszerűsítése 40 millió Ft A Keleti - strandon a korábban kikövezett partot 42 méter hosszan elbontották és a területet 700 köbméternyi balatoni homokkal töltötték fel közel 1000 négyzetméteren. A hullámvédelem érdekében 284db 2.5méter magas cölöpöt raktak a part elé, melyeket úgy helyeztek el, hogy a fürdőzők napozóhelyként is használhassák. Nem csupán a strand újult meg, hanem értékmegőrzőket, nyugágyakat, napernyőket is kihelyeznek, valamint új beléptető rendszert is létesítenek a főszezonra. A strand korábban 2011-ben esett át egy nagyobb felújításon, akkor közel 62 millió forintos pályázati forrásból újították fel.

14

15 Hazai forrás Kármelhegyi Boldogasszony Kápolna és környezetének felújítása 40 millió Ft - EMMI: 10 M Ft - BFT pályázat: 15 M Ft - Önkormányzat 15 M Ft

16

17 Hazai forrás Széchényi utcai járda Vak B. utca felújítása 18 millió Ft Terület parkosítása 6 millió Ft

18 Hazai forrás Partvédőmű kikötő mellett 39 millió Ft

19 Hazai forrás Géppark korszerűsítés 10 millió Ft A pályázat összköltsége 13 millió forint melyből 1 db traktor, 1 db szárzúzó-padka kasza, 1 db hidraulikus árokásó, 1 db függesztett tolólap, 2 db sószóró kerül beszerzésre.

20 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város

21 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Záró pénzkészlet december 31-én (ezer Ft-ban)

22 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Vagyon, eszközök állománya december 31-én (ezer Ft-ban)

23 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Helyi adóbevételek alakulása (ezer Ft-ban)

24 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Helyi iparűzési adóbevétel alakulása (ezer Ft-ban)

25 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Idegenforgalmi adó bevétel december 31-én (ezer Ft-ban)

26 A strandon összesen 46 ezer 721-en fordultak meg az idei szezonban.

27

28 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Nőtt a vendégéjszakák száma Tavaly az év első nyolc hónapjában több mint 150 ezer, összesen 159 ezer 133 regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a település kereskedelmi és magánszálláshelyein, idén augusztusig bezárólag pedig 176 ezer 909-et, ami 11 százalékos emelkedést mutat.

29 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Földvár kártya Balatonföldvár Város Önkormányzata évben bevezette a Földvár kártya rendszert, mely különböző kedvezményre jogosítja a helyieket, a földvári kistérségben élőket, valamint a turistákat is. A strandi beléptető rendszer csaknem 21 ezer kártyahasználatot regisztrált, melyből 16 ezer a város és a kistérségi és 4600 a turisztikai kártya leolvasás volt.

30 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Elkészült a Tó utca közvilágítása A szolgáltató május 25-én átvette az önkormányzati saját forrásból megvalósult beruházást. A fejlesztés során kiépítésre került a Tó utca teljes közvilágítása, a 344 méter hosszúságban földkábelre telepített 13 db kandeláber korszerű és energiatakarékos LED fényforrásokkal rendelkezik. A rendszer tervezése, engedélyezése és kivitelezése 7,4 M Ftból valósult meg.

31 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Elkészült az Erzsébet, a József Attila, és a Petőfi Sándor utcák felújítása Négy év alatt több mint 250 millió forintot fordított Balatonföldvár az út és járda felújítási programra Újabb állomásához érkezett a 2014-ben meghirdetett út és járda felújítása program Városunkban. A nyár elejére befejezett munkálatok során az Erzsébet utca, a József Attila utca, és a Petőfi Sándor utca kapott új aszfaltréteget 7 centiméter vastagságban 9050 négyzetméternyi felületen. A felületi javítás mellett 1030 méter hosszúságban cserélték és korszerűsítették a szegélyköveket valamint az említett utcákban az aknafedeleket és a víznyelőrácsokat is szintbe hozták. A beruházás során 2 kilométernyi út újult meg a városban, az Önkormányzat saját finanszírozásában, 84,4 millió forintból. Balatonföldváron, a 2014-ben meghirdetett felújítási programnak köszönhetően eddig több mint negyed milliárd forintot fordítottak utak és járdák felújítására az elmúlt időszakban.

32

33 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Volt Vízmű telep helyén parkoló épült

34 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Új nyilvános illemhely épül a Központi Park mellett Város

35 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Konyha Öt év alatt 75 millió forintot költöttünk a városi konyha felújítására és 2017 között megtörtént a konyha az étkező burkolatának teljes cseréje, korszerűsítették a gépészetet valamint a főzéshez szükséges infrastruktúra teljes felújítása valósult meg önkormányzati saját forrásból.

36 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Bajcsy Zs. Utca Vak Bottyán utca területrendezése ~ 85 millió Ft

37

38 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Kikötő bejárat területvásárlás 8 millió Ft +ÁFA

39 Fenntartható fejlődés Önfenntartó Város Adócsökkentés Az elmúlt időszak gazdaságpolitikai döntései alapján a település költségvetési helyzete folyamatos javulást mutat. A kedvező gazdasági teljesítmény hatására lehetőség nyílik a helyi adók tekintetében kedvezmények biztosítására, első lépésben a helyi lakosságot érintően. Kommunális adó mértéke a jelenlegi Ft-ról napjától Ft/Év összegre napjától Ft./Év összegre csökken. Idegenforgalmi adó személyenként, vendégéjszakánként az eddigi 420Ftról 400Ft-ra csökken napjától. A magánszálláskiadók elektronikus bevallási kötelezettségének bevezetését 2018-ról 2020-ra halasztjuk.

40 Az eddig elért eredmények fenntartása, megőrzése

41 Szociális ellátások

42 1. Születési, életkezdési kiegészítő támogatás: a gyermek születésekor a gyermek neveléséhez nyújtott egyösszegű hozzájárulás Összege: Ft. 2. Átlagos tankönyvcsomag (tanévkezdési támogatás): Alsó tagozatos tanulóknál: Ft/tanuló Felső tagozatos tanulóknál: Ft/tanuló Középiskolás tanulóknál: Ft/tanuló

43 3. Iskolai életre felkészítő támogatás: A támogatás összege gyermekenként Ft, minden balatonföldvári óvódás kisgyermek után 4. Karácsonyi csomag a 60 éven felüliek részére háztartásonként

44 5. Temetési támogatás A temetési támogatás összegét egyszeri forintra emeltük 6. Szociális étkezés kiszállítási díjának átvállalása: Ebben a szolgáltatásban részesíti az Önkormányzat azt az igénylőt, illetve az általa eltartottat is, aki jövedelmétől függetlenül kora vagy egészségi állapota miatt nem képes az étkezésről más módon gondoskodni. Az ebéd házhoz szállítása díjmentes, az ebéd költsége 320 Ft/fő/nap

45 7. Az Önkormányzat téli tüzelővel támogatja azon idős, alacsony nyugdíjjal rendelkező, mozgásukban korlátozott, beteg balatonföldvári lakosokat, akik hagyományos (fa, szén) fűtési rendszerrel fűtik lakásukat.

46 Faültetési program 2018-tól kezdődően öt éven keresztül évente 30db nagynövésű fa elültetésére kerül sor kertészeti szakértő javaslatának figyelembevétele mellett, a város közterületein. A telepítés során az őshonos tölgy, kőris, hárs, fűz fafajták, továbbá a Balatonföldvár történetéhez, hagyományaihoz illeszkedő platán fafajta válaszható. A város közterületeire nyár, fenyő és akác nem kerülhet kiültetésre e fafajták kiültetése a magántulajdonban lévő ingatlanokon történő fapótlás, faültetés esetében sem támogatottak. A közterületi faállomány karbantartására és a fásítási program megvalósítására az önkormányzat költségvetésében, minden évben, elkülönített forrásnak kell rendelkezésre állnia.

47 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Holovits Huba polgármester

TÁJÉKOZTATÓ. az Önkormányzat munkájáról Nekünk Balatonföldvár 1 a legfontosabb!

TÁJÉKOZTATÓ. az Önkormányzat munkájáról Nekünk Balatonföldvár 1 a legfontosabb! TÁJÉKOZTATÓ az Önkormányzat munkájáról 2014-2017 Nekünk Balatonföldvár 1 a legfontosabb! Tisztelt Balatonföldváriak! Először 2010-ben kaptam bizalmat Önöktől, hogy meghirdetett programunkkal településünket

Részletesebben

Önkormányzati Hírlevél

Önkormányzati Hírlevél Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb! 2018. március 2018 /2. szám Rekordot dönt az idei költségvetés Két és félmilliárd forintból gazdálkodik Balatonföldvár 2018-ban

Részletesebben

Beszámoló. az Önkormányzat munkájáról 2010-2014. Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb!

Beszámoló. az Önkormányzat munkájáról 2010-2014. Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb! Beszámoló az Önkormányzat munkájáról 2010-2014 Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb! 1 Tisztelt Balatonföldváriak! A kezükben tartott kiadvány az év elején megjelent Három év mérlegének kibővített változata,

Részletesebben

Harom ev merlege. ' Beszamolo az Onkormanyzat munkajarol 2010-2013

Harom ev merlege. ' Beszamolo az Onkormanyzat munkajarol 2010-2013 Harom ev merlege ' Beszamolo az Onkormanyzat munkajarol 2010-2013 Tisztelt Balatonfoldvariak! A kezijkben tartott kiadvany segitsegevel szeretnenk bemutatni az elmult harom ev legfontosabb onkormanyzati

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Önkormányzatunk 2010 és 2019 között elért eredményeiről NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB!

ÖSSZEFOGLALÓ. Önkormányzatunk 2010 és 2019 között elért eredményeiről NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB! ÖSSZEFOGLALÓ Önkormányzatunk 2010 és 2019 között elért eredményeiről NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB! TISZTELT BALATONFÖLDVÁRIAK! Kilencedik éve vagyok az Önök bizalmából városunk polgármestere. Büszke

Részletesebben

Önkormányzati Hírlevél

Önkormányzati Hírlevél Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb! 2017. szeptember 2017 /1. szám Zöld út a Balatonföldvári Zöld Város projektnek 1.2 milliárd forint értékben kezdõdhet meg négy

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 16 -án tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 16 -án tartandó rendkívüli ülésére Balatonföldvár Város a 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Képviselő-testületének 2017. augusztus 16

Részletesebben

Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon (DDOP-2.1.1/D )

Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon (DDOP-2.1.1/D ) Balatonföldvár Város Önkormányzata 2009. novemberében sikeres pályázatot nyújtott be a Dél-Dunántúli Operatív Program A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése című pályázati felhívás keretében.

Részletesebben

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja 2015-2019 Bevezetés Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116..-a alapján a helyi önkormányzatoknak Gazdasági programot

Részletesebben

Hajdúhadház Város Polgármesterétől

Hajdúhadház Város Polgármesterétől Hajdúhadház Város Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Tisztelt Képviselő-testület! Hajdúhadházi

Részletesebben

es évben megvalósult fejlesztések, beruházások as évben megvalósuló fejlesztések, beruházások 3. Elbírálás alatt lévő, illetve

es évben megvalósult fejlesztések, beruházások as évben megvalósuló fejlesztések, beruházások 3. Elbírálás alatt lévő, illetve 1. 2017-es évben megvalósult fejlesztések, beruházások 2. 2018-as évben megvalósuló fejlesztések, beruházások 3. Elbírálás alatt lévő, illetve előkészített pályázatok Belső átalakítás, teljes burkolatcsere

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS Martonvásár, 2014. 01. 29. A KÖZMEGHALLGATÁS TÉMÁI Polgármesteri beszámoló - visszatekintéssel Tervek, gazdasági helyzet - kitekintéssel Egyebek Kérdések válaszok 2010-14

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 19-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 19-én tartandó ülésére Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Balatonföldvár Város 2013.évi fejlesztési programjának bemutatása. Balatonföldvár, 2013. április 03.

Balatonföldvár Város 2013.évi fejlesztési programjának bemutatása. Balatonföldvár, 2013. április 03. Balatonföldvár Város 2013.évi fejlesztési programjának bemutatása Balatonföldvár, 2013. április 03. Az elmúlt években a Városvezetés fő törekvései mentén, a 2011-ben elfogadott Gazdasági Programban foglaltaknak

Részletesebben

Településfejlesztés a Vidékfejlesztési Programban

Településfejlesztés a Vidékfejlesztési Programban Településfejlesztés a Vidékfejlesztési Programban Nagyné Virág Szilvia EMVA gazdaságfejlesztési referens Kimle, 2016. február 16. Pályázati felhívás Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Önkormányzatunk 2010 és 2019 között elért eredményeiről NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB!

BESZÁMOLÓ. Önkormányzatunk 2010 és 2019 között elért eredményeiről NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB! BESZÁMOLÓ Önkormányzatunk 2010 és 2019 között elért eredményeiről NEKÜNK BALATONFÖLDVÁR A LEGFONTOSABB! TISZTELT BALATONFÖLDVÁRIAK! Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt kilenc esztendőben városunk fejlődésének

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési

Részletesebben

2017. évi felújítások és beruházások Tájékoztató

2017. évi felújítások és beruházások Tájékoztató Költségvetési 2017. évi felújítások és beruházások Tájékoztató összeg ezer Ft Felmerült költségek ezer Ft Végösszeg ezer Ft 1. Iskola 1.1 Kisértékű tárgyi eszközök 400 1.2 Berhidai út 54. épület statikai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 2626/211/2016. TÁRGY: "A KELETI VÁROSRÉSZI ÓVODA HIRDI TAGÓVODÁJA FELÚJÍTÁSA" TÁRGYÚ PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK MEGHOZATALA (TOP 6.2.115) MELLÉKLET: 2 DB E L Ő T E

Részletesebben

Önkormányzati Hírlevél

Önkormányzati Hírlevél Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb! 2016. december 2016 4. szám Jelentõs mértékû Uniós forrás elnyerésére pályázik Balatonföldvár A 2014 2020- as Európai Uniós

Részletesebben

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.)

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) Szám Tárgy 2010 1/2010. (I. 29.) Jegyzőkönyv hitelesítő 2/2010. (I. 29.) Gyepmesteri Társuláshoz való csatlakozás-

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program Aktualitások

Vidékfejlesztési Program Aktualitások Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Aktualitások Baksa Tamás Miniszterelnökség 2016. 11. 22. Kimle VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához

Részletesebben

Melléklet a../2016. (..) számú képviselő-testületi határozathoz

Melléklet a../2016. (..) számú képviselő-testületi határozathoz Melléklet a../2016. (..) számú képviselő-testületi határozathoz 1. Az ITS 2.1 A megvalósítást szolgáló beavatkozások bemutatása városrészenként 1. Városközpont című pontjának A1. Nádasdy vár és környezeteközösségi

Részletesebben

LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, augusztus 22. Basky András polgármester

LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, augusztus 22. Basky András polgármester LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, 2017. augusztus 22. Basky András polgármester LAJOSMIZSE ISZTAMBUL ÉS LONDON KÖZÖTT FÉLÚTON LAJOSMIZSE A SZAMÓCA FŐVÁROSA Lajosmizse

Részletesebben

BEVÉTELEK MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL évi várható teljesítés évi eredeti előirányzat

BEVÉTELEK MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL évi várható teljesítés évi eredeti előirányzat BEVÉTELEK eredeti várható teljesítés 2. sz. melléklet a 4/2018. (II.28.) önkormányzati rendelethez 2018. évi eredeti MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLRŐL B111.1 - Önkormányzati hivatal működésének

Részletesebben

1.napirend. Jeney Tibor. Ökrös István

1.napirend. Jeney Tibor. Ökrös István Püspökladány Város Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2009. augusztus 19-ei ülésén hozott határozatai 30/2009.(VIII.19.) Püspökladány Bajcsy-Zs. u. 7. szám alatti épület átalakítási, felújítási

Részletesebben

Szekszárd a fejlődő, élhető város. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Szekszárd a fejlődő, élhető város. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Szekszárd a fejlődő, élhető város Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 2010-2013 Szekszárd fejlesztéseinek összértéke 2010-2013 között meghaladta a 15 milliárd Ft-ot!

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 23/2008. (XII. 22.) R E N D E L E T E az egyes helyi adókról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 25/2009. (XII. 10.), a 28/2009. (XII. 21.), a 23/2010. (XII.22.),a 4/2012. (II.23.), a

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010.

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010. Bevételek forrásonkénti alakulása 2010. évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek 2010. eredeti 2010. Módosított 2010. teljesítés Saját bevételek összesen: 147 724 171 091 172 405 1.

Részletesebben

ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSA ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÁS A DEBRECENI HATVANI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN HU A ENERGIAHATÉKONY ISKOLÁK FEJLESZTÉSE

ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSA ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÁS A DEBRECENI HATVANI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN HU A ENERGIAHATÉKONY ISKOLÁK FEJLESZTÉSE ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSA ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÁS A DEBRECENI HATVANI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN HU02-0007-A1-2013 ENERGIAHATÉKONY ISKOLÁK FEJLESZTÉSE Az energiafelhasználás racionalizálása, az energiahatékonyság

Részletesebben

Pördefölde Község Önkormányzata évi költségvetés I. módosításának módosított tételei

Pördefölde Község Önkormányzata évi költségvetés I. módosításának módosított tételei Pördefölde Község Önkormányzata költségvetés I. ának módosított tételei Bevételek Kiadások Kerekítés s.sz. megnevezés összeg s.sz. megnevezés összeg e Ft-ban Működési célú bevétel Ft Működési célú Ft Kerekítés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2014. november 27-én megtartott soros ülésén az Aranyszöm Rendezvényház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

Hetes Község Képviselőtestületének. 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendelete. a 2014.évi költségvetéséről szóló

Hetes Község Képviselőtestületének. 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendelete. a 2014.évi költségvetéséről szóló Hetes Község Képviselőtestületének 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendelete a 2014.évi költségvetéséről szóló 3/2014.(III.04.) önkormányzati rendelet módosításáról. A Hetes Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 13. számú napirendi pont Tárgy: Közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terv Előterjesztő és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 4/ /2015. Tárgy: Vegyes ügyek. ELŐTERJESZTÉS Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő: Szabó László polgármester Az előterjesztést

Részletesebben

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése Hlavács Éva Miniszterelnökség 2017.03.09. 1 A pályázati felhívás célja A vidéki térségekben

Részletesebben

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS Dr. Bene Ildikó Szolnok, 2015.11.24. ÚMFT-ÚSZT projektek projektgazdák szerinti megoszlása JNSZ megyében 2007-2013 között JNSZ megye uniós támogatásai 2007-2013 ÖSSZESEN:

Részletesebben

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (V.2.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2012. évi zárszámadásáról

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (V.2.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2012. évi zárszámadásáról TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (V.2.) önkormányzati rendelete Tabdi község önkormányzata 2012. évi zárszámadásáról Tabdi Község Képviselőtestülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Napirendi javaslat

MEGHÍVÓ. Napirendi javaslat Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülést tart 2014.

Részletesebben

KÖZMEGHALLGATÁS Tisztelettel köszöntjük Önöket!

KÖZMEGHALLGATÁS Tisztelettel köszöntjük Önöket! KÖZMEGHALLGATÁS 2016 Tisztelettel köszöntjük Önöket! A közmeghallgatás tematikája: - Polgármesteri beszámoló - Alpolgármesteri beszámoló - lakossági észrevételek válaszok - Nagycenk várossá nyilvánítása

Részletesebben

Debrecen városi villamosvasút új 2-es vonalának kiépítése. VII. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap április 17.

Debrecen városi villamosvasút új 2-es vonalának kiépítése. VII. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap április 17. VII. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap 2014. április 17. Előadó: Pongor Csaba DKV Zrt. műszaki igazgatója Előzmények A Közlekedési Operatív Program keretén belül megjelent felhívásra a Debrecen Megyei Jogú

Részletesebben

1. melléklet a../2017. (I...) önkormányzati rendelethez "1. melléklet a 4/2016. (II. 29.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet a../2017. (I...) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 4/2016. (II. 29.) önkormányzati rendelethez . melléklet a../207. (I....) önkormányzati rendelethez ". melléklet a 4/206. (II. 29.) önkormányzati rendelethez BAJA VÁROS KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE FT-BAN 206. A B C D E F G H I J K L M N KIADÁSOK 2 I. Működési

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület szeptember 20-i ülésére

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület szeptember 20-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2018. szeptember 20-i ülésére Tárgy: Javaslat Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén"

Részletesebben

Tervezett humán fejlesztések között különös tekintettel a hajléktalanok ellátására

Tervezett humán fejlesztések között különös tekintettel a hajléktalanok ellátására Tervezett humán fejlesztések 2014-2020. között különös tekintettel a hajléktalanok ellátására Horváth Viktor főosztályvezető Balatonföldvár, 2013. augusztus 29. FEJLESZTÉSEK 2014-2020. KÖZÖTT KÜLÖNÖS TEKINTETTEL

Részletesebben

460/2012. (XI. 12.) számú Képviselő-testületi Határozat

460/2012. (XI. 12.) számú Képviselő-testületi Határozat 460/2012. (XI. 12.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt Oktatási intézmények fejlesztése

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben ek forrásonkénti alakulása 2011. évben I. Működési bevételek 2011. eredeti 2011 Módosított 1. sz. melléklet 2011. teljesítés Saját bevételek összesen: 145 480 189 405 209 696 1. Intézményi működési bevételek

Részletesebben

BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE FT-BAN. Önként vállalt feladatok. Államigazgatási feladatok. Önként vállalt feladatok

BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE FT-BAN. Önként vállalt feladatok. Államigazgatási feladatok. Önként vállalt feladatok 1. melléklet a 10/2018. (V. 30.) önkormányzati rendelethez BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2017. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE FT-BAN A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S 1 Előirányzat csop. Kiem. eir. KIADÁSOK Eredeti

Részletesebben

1.Fórum: Levél, 2014.06.23.

1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Emlékeztető Projektötlet gyűjtő fórumokról 1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Életminőség fejlesztése: Civil szervezetek rendezvény, eszköz, kiadvány Nem elaprózott pontszerű fejlesztések Átfogó térségi gazdaságfejlesztés,

Részletesebben

FALUGYŰLÉS VARSÁNY NOVEMBER 21.

FALUGYŰLÉS VARSÁNY NOVEMBER 21. FALUGYŰLÉS VARSÁNY 2018. NOVEMBER 21. Amiről szó esik: 2017-2018. évi BESZÁMOLÓ Közös Önkormányzati Hivatal működése Az önkormányzat gazdálkodása Szociális helyzet Intézmények működése Varsányi Falugazdaság

Részletesebben

2014. III. negyedéves korrekció ezer Ft-ban A B C D E F G H I J K L

2014. III. negyedéves korrekció ezer Ft-ban A B C D E F G H I J K L Az előterjesztés 3. melléklete 214. III. negyedéves korrekció Feladat megnevezése Bevétellel Belső Személyi Munkaa- Dologi Egyéb mű- Ellátottak Felújitás Beruháátcsopor- 2 MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

BAJA VÁROS KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE FT-BAN 2016.

BAJA VÁROS KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE FT-BAN 2016. Előirányzat csop. Kiem. eir. Előirányzat csop. Kiem. eir.. melléklet a 20/207. (IV. 28.) önkormányzati rendelethez BAJA VÁROS KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE FT-BAN 206. A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S KIADÁSOK

Részletesebben

Szerződés megnevezése Tárgya Értéke Időtartama

Szerződés megnevezése Tárgya Értéke Időtartama által megkötött nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű ek 2018. évben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklete alapján)

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó pályázaton való részvételre E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó pályázaton való részvételre E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 201. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó pályázaton való részvételre E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 15-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 15-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Kerékpárút építésére vonatkozó pályázat benyújtása Iktatószám:

Részletesebben

A 2014-2020 közötti időszakra szóló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program energetikai célú támogatási lehetőségei

A 2014-2020 közötti időszakra szóló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program energetikai célú támogatási lehetőségei A 2014-2020 közötti időszakra szóló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program energetikai célú támogatási lehetőségei MANERGY záró konferencia Pécs 2014. Június 4. Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018.

Részletesebben

KÖZMEGHALLGATÁS 2011 NAGYKOVÁCSI

KÖZMEGHALLGATÁS 2011 NAGYKOVÁCSI KÖZMEGHALLGATÁS 2011 NAGYKOVÁCSI KÖZMEGHALLGATÁS 2011 1. napirendi pont Tájékoztató Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2010. évi költségvetésének zárszámadásáról Állami támogatások 2010 ÖSSZESEN:

Részletesebben

2017. ÉVI évi közbeszerzési terve

2017. ÉVI évi közbeszerzési terve 2017. évi terve A közbeszerzés tárgya és mennyisége A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok TOP-5.2.1-15 Becsült érték (Ft) 40.000.000 Irányadó Tervezett eljárási

Részletesebben

Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban

Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban A projekt bruttó összköltsége: 166.817.040.- Ft, 100%-os támogatási intenzitás mellett. Megvalósítási időszak: 2015.02.02-2015.05.29. Projektazonosító:

Részletesebben

KÖZMEGHALLGATÁS november 6-7. Babits Mihály utcai tagiskola Padányi téri intézményi székhely NYERGESÚJFALU 1

KÖZMEGHALLGATÁS november 6-7. Babits Mihály utcai tagiskola Padányi téri intézményi székhely NYERGESÚJFALU 1 KÖZMEGHALLGATÁS 2017. november 6-7. Babits Mihály utcai tagiskola Padányi téri intézményi székhely NYERGESÚJFALU 1 Tájékoztató Nyergesújfalu { Város Önkormányzatának 2017. évi tevékenységéről A ktsv-t

Részletesebben

2012. szeptember 24. ülés

2012. szeptember 24. ülés 2012. szeptember 24. ülés 94/2012. (IX. 24.) sz. Kt. határozat Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja Dunaharaszti Önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló I. féléves

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Az értékek városa Rétság funkcióbővítő település rehabilitációja című projekt megvalósítására

PÁLYÁZAT. Az értékek városa Rétság funkcióbővítő település rehabilitációja című projekt megvalósítására Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program Funkcióbővítő településrehabilitáció EMOP-2007-3.1.2. PÁLYÁZAT Az értékek városa Rétság funkcióbővítő település rehabilitációja című projekt megvalósítására

Részletesebben

6. melléklet. A Sárbogárd városközponti akcióterület. költség haszon elemzése

6. melléklet. A Sárbogárd városközponti akcióterület. költség haszon elemzése 6. melléklet A Sárbogárd városközponti akcióterület költség haszon elemzése Városháza (polgármesteri hivatal) Ügyfélszolgálat Információs központ kialakítása, akadálymentesítéssel Pénzügyi bevételek 0

Részletesebben

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4.

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4. OTP Consulting Romania OTP Bank Romania Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, 2008. április 4. A Nemzeti Stratégiai Referencia Kerethez kapcsolódó Operatív Programok Humánerőforrás-fejlesztési Operatív

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2014.(II. 26.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2014. évi 2014. évi előirányzat Sorszám Megnevezés Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi

Részletesebben

ÁROP-1.A.5-2013. Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára

ÁROP-1.A.5-2013. Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára ÁROP-1.A.5-2013 Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára Pályázók köre: települési nemzetiségi önkormányzatok, területi (megyei) önkormányzatok, önkormányzati társulások,

Részletesebben

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület Felhívások 2017 Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület 2 1. Felhívás A vidéki turizmus erősödését szolgáló minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakítása és fejlesztése VP6-19.2.1.-75-1-17

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2015. november

Részletesebben

Előterjesztés A KEOP-energetikai pályázatokkal összefüggő kérdésekről

Előterjesztés A KEOP-energetikai pályázatokkal összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A KEOP-energetikai

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2019. évi költségvetéséről szóló 3/2019. (II.13.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2019. évi

Részletesebben

SAVARIA VÁROSFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT I. FÉLÉVI MÉRLEG BESZÁMOLÓ SZÖVEGES ELEMZÉSE. Szombathely, augusztus 4.

SAVARIA VÁROSFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT I. FÉLÉVI MÉRLEG BESZÁMOLÓ SZÖVEGES ELEMZÉSE. Szombathely, augusztus 4. SAVARIA VÁROSFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT. 2016. I. FÉLÉVI MÉRLEG BESZÁMOLÓ SZÖVEGES ELEMZÉSE Szombathely, 2016. augusztus 4. A Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. 2016. I. félév Pénzügyi gazdasági tevékenysége

Részletesebben

A Tanyafejlesztési Program

A Tanyafejlesztési Program A Tanyafejlesztési Program V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Földművelésügyi Minisztérium 2016. május 17. A 2016. évi Tanyafejlesztési Program indító

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, április 28.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, április 28. Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-4.2.1-15 kódszámú, Szociális alapszolgáltatások infrastrukturális bővítése, fejlesztése című felhívásra a Család- és Gyermekjóléti Központ Ózd, Petőfi úti

Részletesebben

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 9 XIX. UNIÓS FEJLESZTÉSEK Fejezeti kezelésű előirányzatok 4 Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztés Operatív Program 0 90,0 0 938,7 0 938,7 Működési költségvetés

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására Ózd, 2015. április 29. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének 2008. május 8-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének 2008. május 8-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselő-testületének 2008. május 8-án tartott

Részletesebben

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat melléklete 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat

Részletesebben

KÖZMEGHALLGATÁS MARTONVÁSÁR JANUÁR 24. Csütörtök 18:00

KÖZMEGHALLGATÁS MARTONVÁSÁR JANUÁR 24. Csütörtök 18:00 KÖZMEGHALLGATÁS MARTONVÁSÁR 2019. 2019. JANUÁR 24. Csütörtök 18:00 I. Napirendi pont KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ MEGTÁRGYALÁSA MILLIÓ FORINT MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖLTSÉGVETÉSI FŐÖSSZEG-VÁLTOZÁSA

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 1 Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (VII.6.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 82/2017. (XII. 14.) határozata

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 82/2017. (XII. 14.) határozata Kivonat Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. december 14-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 82/2017. (XII. 14.) határozata

Részletesebben

Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete

Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete Jászfényszaru Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről szóló 6/2013.(II.28.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

EGER SIKERE, minden egri sikere!

EGER SIKERE, minden egri sikere! EGER SIKERE, minden egri sikere! Tisztelt Olvasó, Kedves Egri Polgár! Ahány egri ember, annyiféle látásmód és érzésvilág. A történetünk azonban közös, így a sikerek is azok: minden elért eredmény értünk

Részletesebben

Gazdag és harmonikusan fejlődő Zöld Zala. Zala megye gazdaságfejlesztési irányai

Gazdag és harmonikusan fejlődő Zöld Zala. Zala megye gazdaságfejlesztési irányai Gazdag és harmonikusan fejlődő Zöld Zala Zala megye gazdaságfejlesztési irányai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001 A megyei

Részletesebben

Előterjesztés a szeptember 10-én tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre

Előterjesztés a szeptember 10-én tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre Előterjesztés a 2009. szeptember 10-én tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre Tisztelt Képviselő-testület! Dévaványa Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani az önkormányzati miniszter 19/2009.

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24. Javaslat tulajdonosi nyilatkozat kiadására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal részére a TIOP-3.3.1.A-12/2 kódszámú pályázaton történő részvétel céljából Ó z d, 2013. január 24. Előterjesztő:

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/495/2013/I Üi.: Györbiró-Szabó András/dr. Sánta Edina Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Leader pályázatokhoz

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 14 - én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 14 - én tartandó ülésére Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

217 e Ft e Ft. 23 e Ft. Felhalmozási célú központosított előirányzat csökken e Ft

217 e Ft e Ft. 23 e Ft. Felhalmozási célú központosított előirányzat csökken e Ft 22-27/2015. TERVEZET Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 6/2014.(II. 26.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél

Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél Balatonföldvári Önkormányzati Hírlevél Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb! Megkezdõdtek az Önkormányzat eddigi történetének legnagyobb út- és járda felújítási munkálatai 13 utca - utcarész aszfaltfelülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 7/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én,

Részletesebben

Beruházás-statisztika

Beruházás-statisztika OSAP 1576 Beruházás-statisztika Egészségügyi ágazat Önkormányzatok és önállóan jelentő egészségügyi szolgáltatók 2011 Önkormányzatok és önállóan jelentő egészségügyi szolgáltatók beruházási és felújítási

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna

Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Polgármesterétől Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Szigetiné Mészáros Zsuzsanna Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének Székhelyén Tárgy: Dél-Alföldi Turisztikai Klaszterbe

Részletesebben

A korábban megküldött intézményi táblázatokhoz és szöveges indokláshoz a mai napig javaslat nem érkezett.

A korábban megküldött intézményi táblázatokhoz és szöveges indokláshoz a mai napig javaslat nem érkezett. Tisztelt Képviselő-testület! A korábban megküldött intézményi táblázatokhoz és szöveges indokláshoz a mai napig javaslat nem érkezett. A korábban megküldött táblázatokat ismételten megküldöm, azokkal a

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, szeptember 26.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, szeptember 26. Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.4.1-19 kódszámú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra a Katona József Úti Bölcsőde felújítása, bővítése céljából Ózd, 2019. szeptember

Részletesebben

Békés megye 2014-2020 közötti fejlesztéspolitikája, gazdaságerősítő mechanizmusa

Békés megye 2014-2020 közötti fejlesztéspolitikája, gazdaságerősítő mechanizmusa Békés megye 2014-2020 közötti fejlesztéspolitikája, gazdaságerősítő mechanizmusa Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 BÉKÉS MEGYE JÖVŐKÉPE az élhető és sikeres megye

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra vonatkozó igény benyújtására. Dr. Herczeg Tibor

Tárgy: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra vonatkozó igény benyújtására. Dr. Herczeg Tibor ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁJUS 26-AI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1385-4/2015/V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB III. NAPIREND Tárgy: Javaslat az önkormányzati

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról és a megyei képviseletről

TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról és a megyei képviseletről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/626/2014. TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról

Részletesebben