Szőlő- és gyümölcstermesztés Termékkatalógus

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szőlő- és gyümölcstermesztés Termékkatalógus"

Átírás

1 Szőlő- és gyümölcstermesztés Termékkatalógus

2 A termékfejlesztés záloga: GeaPower A GeaPower egy olyan egyedi Valagro termékfejlesztési folyamat, amely több mint 70 év növényélettani tudását foglalja magába. Ez a rendszer ötvözi napjaink legkorszerűbb technológiáit annak érdekében, hogy megismertesse a növényi életfolyamatok genetikai működését a termelőkkel. A minőség és a fejlődés elkötelezettje A Malagrow Kft. több mint 15 éve képviseli és forgalmazza az olasz Valagro cég biostimulátorait és műtrágyáit a magyar piacon. Célunk, hogy olyan innovatív termékeket kínáljunk partnereinknek, amelyekkel növelni tudják termesztett növényeik jövedelmezőségét. Ezek a minőségi termékek mára szerves részét képezik a szőlő- és gyümölcstermesztési technológiáknak, az ültetéstől a betakarításig. A hazai termesztési viszonyokhoz igazított technológiákkal sikerült növelnünk a termésátlagokat, fokozni a minőséget, kivédeni az időjárás szélsőségeit (pl. fagy, szélverés, szárazság stb.). Termelői visszajelzések, területi bemutatók, tudományos kísérletek támasztják alá, hogy a Valagro technológia működik! A Valagro cég 30 éves munkásságának köszönhetően vált napjaink piacvezető biostimulátor gyártójává. A vállalat évekkel ezelőtt elsőként vezette be az ún. GénChip technológiát, melynek segítségével pontosan tudja mérni azt, hogy egy-egy termék milyen hatást gyakorol a növények génjeire. Ez hozzájárul a még kifinomultabb termékfejlesztéshez. Jelenleg több mint 80 országban használják megelégedéssel a Valagro biostimulátorokat, mikroelem készítményeket, vízoldható műtrágyákat és lombtrágyákat. A Valagro a világ minden részéről kiváló minőségű alapanyagokat használ fel termékei előállításához. A Valagro tudásbázisának köszönhetően a természet erejét megtaláljuk minden egyes Valagro készítményben. Mi a biostimulátor? Olyan természetes eredetű készítmény, mely a növény életfolyamatait a termesztés szempontjából kedvező irányba képes befolyásolni. A biostimulátorok a tápanyagok és a növényvédő szerek között helyezkednek el, külön regisztrációs engedélylyel kell rendelkezniük. Ahogy a makro és mikroelemek között létezik szinergizmus és antagonizmus, azaz erősíthetik vagy A Valagro kutatóbázisain kifinomult és kíméletes módszereket alkalmaznak a növényi alapanyagok kinyeréséhez annak érdekében, hogy a legaktívabb növényi kivonatokhoz jussanak. Pontos laborvizsgálatokkal határozzák meg az egyes alkotórészeket és azok biológiai hatékonyságát. gyengíthetik egymás hatását, ugyanúgy a növényi eredetű, biostimuláns hatóanyagoknál sem mindegy, hogy miből mennyi és milyen arányban található meg egy biostimulátorban. Amennyiben egy készítmény némi növényi kivonatot és emellett egy kis N-P-K hatóanyagot tartalmaz, még nem nevezhető biostimulátornak.

3 Biostimulátorok Radifarm - A gyökereztető A gyökérrendszer természetes stimulátora, amely segít átvészelni az ültetéskori stresszhatásokat, hozzájárul a nagyobb méretű és mennyiségű termés eléréséhez. A Radifarm használata erősebb és kiterjedtebb gyökérrendszert, egységesebb ültetvényt és korábbi termőre fordulást eredményez. Növény Alkalmazás (tápoldat) Dózis Megjegyzés Szőlőoltvány telepítés Gyümölcsfélék Telepítéskor áztatással és/vagy beöntözéssel, hidrofúróval. Telepítéskor áztatással és/vagy beöntözéssel. 0,8% 0,3% Áztatás 12 órán keresztül. 0,8% 0,3% A beöntözés vegetációban 1-2 alkalommal ismételhető. A RADIFARM genetikai hatékonyság vizsgálata Termék funkciója Génmegnevezés Aktiváltsági szint Gyökérnövekedés AT3G szeres a kezeletlenhez képest. Ültetési stressztolerancia AT5G szeres a kezeletlenhez képest. Gén: Minden egyes gén egy speciális funkcióért felel a növényben (pl. gyökeresedési hajlam). A gének vizsgálatával pontosan mérhető, hogy hogyan reagál a növény egy adott termékkel való kezelésre. Aktiváltsági szint: Megmutatja, hogy az adott folyamatért felelős gén aktivitása hányszor nagyobb a kezeletlenhez képest. - A növényi energiaital Természetes anti-stressz hatású és növekedést serkentő összetevőinek köszönhetően növeli a termés mennyiségét és minőségét. A segíti a tápanyagáramlást, a fotoszintézist és gyorsan regenerálja a gyengébb állományokat. Csökkenti a fagy, a szárazság, a jégverés és a gyomirtó szer okozta negatív hatásokat. Stresszes körülmények között fenntartja, optimális viszonyok között pedig fokozza a növekedést. Kész tápanyagokat és energiaforrást biztosít a növény számára, melyek beépüléséhez nincs szükség külön energia befektetésre, így a növény rendkívül gyorsan tudja hasznosítani azokat. Növény / stresszhatás Alkalmazás (lombtrágya) Dózis Megjegyzés Bor- és csemegeszőlő Gyümölcsfélék Fagykárok Gyomirtó szer, jég okozta stresszhatások Virágzás és bogyónövekedés alatt 3-4 alkalommal. Virágzás és gyümölcsnövekedés alatt 3-4 alkalommal. Fagy előtt, fagy után órával, 2-3 alkalommal. A káresemény bekövetkezése után 2-3 alkalommal, hetente ismételve Növényvédelmi kezelésekkel egy menetben. Növényvédelmi kezelésekkel egy menetben. -szal () kiegészítve fokozható a hatás. A stresszhatás után minél hamarabb juttassuk ki!

4 Viva - A talajélet aktivátor Természetes tápanyagfelvételt fokozó és talajéletet serkentő biostimulátor, a nagyobb termések és a jobb minőség elérése érdekében. Vitamin-, aminosav és humuszsav-tartalma aktivizálja a talaj élő szervezeteit és fokozza azoknak a hasznos talajbaktériumoknak a felszaporodását, melyek segítik a szervesanyagok bomlását. Hatására megnő a talajban kötött tápanyagok feltáródása. A Viva használatával alacsony talajhőmérséklet esetén is aktívabb a gyökértevékenység. Növeli a gyökerek hosszát, poliszacharid-tartalma pedig javítja a fagytűrő képességet. Működés Hatóanyag Vitaminok Aminosavak, fehérjék Poliszacharidok Huminsavak Gyökéraktivitás fokozása Hozamfokozás Optimális vegetatív/generatív egyensúly Kedvező hatás a talaj mikroflórájára Talajszerkezet javítása Gyümölcsfélék, szőlő Gyümölcsfélék, szőlő Alkalmazás: csepegtetve l/ha vegetációs idő kezdetétől 1-2 alkalommal. Alkalmazás: talajra permetezve 5-10 l/ha gyomirtó szeres kezeléssel egy menetben, 1-3 alkalommal. Megjegyzés Master öntözőműtrágyával egy menetben kijuttatható. Gyomirtó szer okozta talajkárok csökkentésére. Kendal - A természetes belső védelem Természetes módon aktiválja a növények belső védekező rendszerét, növeli a termés mennyiségét és minőségét. A magasabb rendű növények ugyanis rendelkeznek aktív és passzív védelmi mechanizmusokkal, melyek a növényi immunrendszert jelentik. A paszszív védelem szerkezeti és kémiai akadályok képzésével kizárja a stresszt okozó anyagokat, míg aktív védelem esetén különböző vegyületek és antibiotikumokhoz hasonló hatású anyagok védik a növényi szöveteket. Kendal hatására kialakul a belső védelem, hatékonyabbá válik a vegyszeres védekezés. Bor- és csemegeszőlő, gyümölcsfélék Virágzástól 3 alkalommal. 2- -lal () kombinálva a legkiválóbb kondíció növelő.

5 Kendal TE - Természetes külső és belső védelem Magas mikroelem-tartalmú készítmény, 23% rézoxikloriddal. Javítja az ellenálló képességet, segít megelőzni a betegségek kialakulását. Lombtrágyaként kijuttatva segíti az egészséges állomány fenntartását, erősíti a sejteket. A megelőző jelleggel kijuttatot Kendal TE hatására edzettebbé válnak a növények, hatékonyabbá válik a vegyszeres védekezés. Bor- és csemegeszőlő,gyümölcsfélék (rézérzékenység figyelembe vételével) Vegetáció során naponta, 2-4 alkalommal. 2- Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje nincs! Benefit PZ - A termésméret növelő Szerves növényi összetevőinek segítségével növeli az osztódó sejtek számát (egységnyi idő alatt több sejt képződik), ezzel éri el méretnövelő hatását. Használatával darabosabb, méretesebb terméseket tudunk előállítani. A bogyók, a fürtök és a gyümölcsök méretének növelésével jelentősen emeli a piaci értéket. Fokozza a koraiságot, nem befolyásolja a beltartalmi értékeket és a nitrogénnel ellentétben növeli a pulton tarthatóságot. Csemegeszőlő Gyümölcs: meggy, cseresznye, alma, körte, barack Sziromhullás után 7-10 nappal, hetente ismételve 2-3 alkalommal. Sziromhullás után 7-10 nappal, hetente ismételve 2-3 alkalommal. 2- (0,3%) 2- (0,3%) MC Cream-mel () kombinálva fokozható a hatása. -lal () vagy MC Cream-mel () kombinálva fokozható a hatása.

6 MC Cream - A növekedési aktivátor Olyan koncentrált alga-készítmény, amely természetes növényi összetevőket, mikroelemeket és természetes növekedési hormonokat (auxin, citokinin, gibberellin) tartalmaz. Hatóanyagai növelik a termések, bogyók és fürtök méretét, kiegyenlítettségét. Javítja a hozamokat és a minőséget. Segíti az öregedési folyamatok csökkentését (auxin), így kisebb az őszi gyümölcshullás mértéke. Különleges wax hatásának köszönhetően (szüret előtt) fényesíti a gyümölcsöt. Bor- és csemegeszőlő Gyümölcsfélék Virágzás, sziromhullás után 7-10 nappal, hetente ismételve 2-3 alkalommal. Virágzás, sziromhullás után 7-10 nappal, hetente ismételve 2-3 alkalommal. Szüret előtt nappal a hullás csökkentésére is használható. (0,3%) Hullás csökkentésére: -lal (1,5-) kombinálva fokozható a hatása. Sweet - A természetes szín- és ízfokozó Természetes módon segíti a színeződést, az érést, növeli a cukortartalmat, ami jobb minőségű termést eredményez. A természetes biokémiai folyamatok támogatásával növeli a szín- és ízanyagok menynyiségét. Használatával jelentős gazdasági előnyre tehetünk szert, mivel napokkal korábban, jobb minőségben tudjuk betakarítani a termést. Csemegeszőlő Betakarítás, érés előtt 20 és 10 nappal. 2- Borszőlő (aszú) Zsendülés után 1-2 alkalommal, 7-10 naponta. 2- Alma, körte, bodza Színeződés, érés előtt 20 és 10 nappal. 3-4 l/ha Csonthéjasok Színeződés, érés előtt 7-14 nappal. 2- -lal (1-) és/vagy Plantafol tel (3-4 kg/ha) kombinálva fokozható a hatás.

7 Lombtrágyák Plantafol - A gyorshatású NPK lombtrágya A Plantafol lombtrágyák magas (50-70%) hatóanyag tartalommal és olyan korszerű összetétellel rendelkeznek, mely kifejezetten a növény fenológiai igényeinek megfelelően tartalmaz makro (N, P, K) és mikroelemeket (Fe, Mn, Zn, Mo, Cu, B). Gyorsan megszüntetik a hiánytüneteket és fokozzák a gyökerek tápanyagfelvételét! Üledékmentesen oldódnak, nedvesítő adalékanyaggal vannak ellátva, növényvédő szerekkel jól kombinálhatóak. Bor- és csemegeszőlő, gyümölcsfélék Virágzás kezdetétől érésig. 2-4 kg/ha Növényvédelemmel együtt. Termék N Össz. N Nitrát N Amm. N Karb. P 2 O 5 K 2 O B Cu Fe Mn Zn Plantafol Plantafol Plantafol Mezo és mikroelem készítmények - Több mint bór Folyékony bórkészítmény, mely javítja a pollencsírázást és segíti a szénhidrát felhalmozódást. Egyedi kelátképzőjének köszönhetően rendkívül gyorsan beépül a növényi szervezetbe, segíti a termések kötődését, megtermékenyülését. Bor- és csemegeszőlő, gyümölcsfélék Virágzás kezdetén, fővirágzásban és virágzás végén. 0,5- A (1-) segíti a még jobb termékenyülést. Zsendülés idején kijuttatva növeli a cukortartalmat. Júliusban és ősszel rügydifferenciálódás fokozásához is alkalmazható.

8 Brexil - A mikroelem pótlás specialistája A Brexil termékcsalád előállításával, a Valagro a piacon létező egyik leghatékonyabb mikroelem lombtrágyát fejlesztette ki. Kiemelkedő hatékonysága a növényi eredetű LSA-kelátképzőnek, a mikrogranulált formulációnak és a hozzáadott növényi kivonatoknak köszönhető. A Brexil termékekre jellemző a kiváló, üledékmentes oldódás, valamint a rendkívül gyors és hatékony levélen keresztüli felszívódás. Termék B Cu Fe Mo Mn Zn CaO MgO Dózis Brexil Combi 0,9% 0,6% 6,8% 0,2% 2,6% 1,1% 1- Brexil Mix 1,2% 0,8% 0,6% 1,0% 0,7% 5,0% 6,0% 1-0,5% 4,0% 4,0% 1,5% 8,5% 1- Brexil Zn 10,0% 1-1,5 kg/ha Brexil Mg 8,0% 2-3 kg/ha Brexil Ca 0,5% 20,0% 2,5-3 kg/ha Növény Brexil Combi Brexil Ca Brexil Zn Brexil Mg Brexil Mix Bor- és csemegeszőlő, gyümölcsfélék 1-2,5-3 kg/ha 1-1,5 kg/ha 2-3 kg/ha 1-1- Calbit C - A professzionális kalciumpótló A Calbit C olyan nitrogénmentes folyékony készítmény, amely lombtrágyaként alkalmazva javítja a minőséget és a tárolhatóságot. Az egyedi, növényi alapú LSA-kelátképzőnek, a Quillaja saponaria növényi kivonatoknak és egyéb szerves összetevőinek köszönhetően a leggyorsabb és a leghatékonyabb kalcium lombtrágyák egyike. Szerves szén-tartalma különleges sejterősítő hatást biztosít. A bogyó héjának vastagításával csökkenti a repedés mértékét és javítja a bogyók ellenálló képességét. Mérsékli a stipikesedés és a húsbarnulás tüneteit, valamint cseresznye és meggy esetén a repedés mértékét. Bor- és csemegeszőlő Bogyónövekedés idején 2-4 alkalommal. 2- (0,3%) Alma, körte Cseresznye, meggy Sziromhullás utáni 2. héttől, fajtától függően 3-8 alkalommal. Színesedés kezdetétől 2-3 alkalommal ,5 l/ha () hozzáadásával tovább fokozható a hatása. Repedés és betakarítási veszteség csökkentésére.

9 Ferrilene 6 - A stabil vaspótló Ideális termék a vashiányos tünetek gyors megelőzésére és kezelésére. A legstabilabb EDDHA-kelát formájú vas mikroelem trágya, mely 4-10 ph érték között felvehető. Előnyös tulajdonságainál fogva első számú segítség lehet a hiánytünetek megelőzésében és kezelésében talajon keresztül. Növény Alkalmazás (tápoldat) Dózis Megjegyzés Bor- és csemegeszőlő, gyümölcsfélék Intenzív növekedés idején 1-3 alkalommal g/fa Azonnal be kell dolgozni vagy be kell öntözni. Öntöző műtrágyák Master - A csúcsminőségű vízoldható komplex A tökéletes mikrokristályos szerkezet, a maximális oldódási képesség, az ideális kémhatás és a rendkívül alacsony EC-emelő képesség teszik prémium kategóriás termékké a Master családot. Adagolás: kg/ha, öntözőrendszerrel kijuttatva. Termék N összes N nitrát N amm. N karbamid P 2 O 5 K 2 O MgO Master Master Master Master Master Master

10 Control DMP - A ph szabályozó Foszforsav-tartalmú lombtrágya, mely az ideális 5,5-6,5-es értékre csökkenti a permetezéshez használt víz ph értékét, ezáltal növeli a növényvédő szerek hatásfokát (a magas ph értékű, kemény vízben ugyanis a legtöbb növényvédő szer veszít a hatékonyságából). Csökkenti a felületi feszültséget, javítja a lombtrágyák és a permetező szerek bejutását a sejtekbe. Tartósan homogenizálja kettő vagy több permetező szer keverékét. Rendszeres használata segít feloldani és eltávolítani a korompenész és a mézharmat tüneteit. Bor- és csemegeszőlő, gyümölcsfélék Növényvédelmi kezelések során ml/100 l Meggy, cseresznye, szilva, barackfélék lombtrágyázási technológiája Mindig a Control DMP-t tegyük először a tartályba! Telepítés eredésének fokozása: Oltvány áztatása (12 órán keresztül): Oltvány beöntözése: Virágzás kezdete: Fővirágzás alatt és virágzás végén: Sziromhullás után: (termésméret növelésére) 7 nappal a sziromhullás után, 2-3 alkalommal Fagy-, hideghatás csökkentése: A várható hideg előtt és után órán belül kipermetezve! (1-2 alkalommal megismételve) Gyümölcsnövekedés: 2-3 alkalommal Gyümölcsrepedés csökkentésére és a hús keménységének növelésére: Rügydifferenciálódás fokozására júliusban (1-2 alkalommal): Színesedés, érés serkentése: A várható szüret előtt 8-10 nappal! Radifarm Benefit PZ MC Cream Brexil Mix Calbit C és Plantafol Sweet Plantafol ,8% 2-3 l/1000 l 0,3 % 3 kg/ha 1-3 l /ha 2,5 kg/ha 4 kg/ha Gyümölcshullás csökkentése: MC Cream Szüret után: Fák tartalékainak feltöltésére! Karbamid Brexil Mix + Control DMP minden permetezéshez! ( ml/100 l) Gyomirtó szer okozta talaj-károk csökkentése: Viva 5-10 l/ha, önmagában vagy növényvédő szerrel együtt kijuttatva. 10 kg/ha 1-

11 Szőlő lombtrágyázási alap technológia Telepítés eredésének fokozása, hidrofúrós telepítésnél: Radifarm 1,5 l/1000 l Virágzás kezdete: Virágzás vége: Rosszul kötődő fajtáknál (pl.: Aletta, Bianka) Bogyónövekedés: 2 alkalommal Plantafol Brexil Mix MC Cream 1-3 kg/ha 1- Zsendülés: Plantafol kg/ha Intenzív borszőlő és aszú lombtrágyázási technológia Telepítés eredésének fokozása, hidrofúrós telepítésnél: Radifarm 1,5 l/1000 l Virágzás előtt: Virágzás kezdete: Virágzás vége: Speciális bogyónövelés: virágzás után 5-7 naponta, 2 alkalommal Bogyónövekedés: 2 alkalommal Zsendülés: naponta, 2 alkalommal (cukorfok növelésére és aszúsodás fokozására) Brexil Mix Plantafol MC Cream Kendal Sweet Plantafol ,5-0, kg/ha 1, kg/ha Csemegeszőlő lombtrágyázási technológia Telepítés eredésének fokozása, hidrofúrós telepítésnél: Radifarm 1,5 l/1000 l Virágzás kezdete: Virágzás vége: Speciális bogyónövelés: Virágzás után 5-7 nappal és 7-10 nap múlva ismételve Bogyónövekedés: 2-4 alkalommal Zsendülés: 1-2 alkalommal Szüret előtt 2-3 héttel: Plantafol Benefit PZ MC Cream Kendal Plantafol Calbit C Sweet Calbit C Plantafol ,3% 1, kg/ha 1-3 kg/ha 1,5 l/ha kg/ha

12 Alma lombtrágyázási technológia Telepítés eredésének fokozása: Oltvány áztatása (12 órán keresztül): Oltvány beöntözése: Rügyfakadás- zöldbimbós állapot: primer levelek növekedésének serkentésére Virágzás kezdete: Fővirágzás alatt és virágzás végén: Sziromhullás után: (termésméret növelésére) 7 nappal a sziromhullás után, 2-3 alkalommal Radifarm Plantafol Brexil Mix Plantafol MC Cream 0,8% 2-3 l/1000 l kg/ha 0,5-1- Fagy-, hideghatás csökkentése: A várható hideg előtt és után órán belül kipermetezve! (1-2 alkalommal ismételve) Gyümölcsnövekedés kezdete: 2 alkalommal Kisdió nagyságtól kalcium kiegészítés: Calbit C 2-3 kg/ha 1- Gyümölcsnövekedés fő szakasza: 2-3 alkalommal Kalcium utánpótlás naponta: Golden levélhullás csökkentése: 2 alkalommal Rügydifferenciálódás fokozás júliusban: 1-2 alkalommal Érés (színeződés) fokozás: Gala fajtáknál 2 alkalommal A várható szüret előtt 20 és 10 nappal! Színeződésfokozás: Jonagold, Idared stb. (téli alma fajták) A várható szüret előtt 20 és 10 nappal! Plantafol Brexil Combi Calbit C Sweet Plantafol Sweet 2,5 kg/ha l/ha 4 kg/ha 3-4 l/ha Gyümölcshullás csökkentése: MC Cream Szüret után: fák tartalékainak feltöltésére Tápoldatozási terv Karbamid Brexil Mix + Control DMP minden permetezéshez! ( ml/100 l) Gyomirtó szer okozta talaj-károk csökkentése: Viva 5-10 l/ha, önmagában vagy növényvédő szerrel együtt kijuttatva. 20 kg/ha Rügyfakadás után: Master kg/ha Virágzás, sziromhullás után: 2 alkalommal Master kg/ha Gyümölcsnövekedés idején: 3-4 alkalommal Master kg/ha Érés: 2 alkalommal Master kg/ha Szüret után: Master kg/ha

13 Körte lombtrágyázási technológia Telepítés eredésének fokozása: Oltvány áztatása (12 órán keresztül): Oltvány beöntözése: Rügyfakadás- zöldbimbós állapot: primer levelek növekedésének serkentésére Virágzás kezdete: Fővirágzás alatt és virágzás végén: Sziromhullás után: Termésméret növelés: 2 alkalommal Ellenállóképesség növelése: 2-3 alkalommal Radifarm Plantafol Brexil Mix Brexil Combi Benefit PZ MC Cream Kendal 0,8% 2-3 l/1000 l ,5 l/ha 3 kg/ha 1-0,3 % Fagy-, hideghatás csökkentése: A várható hideg előtt és után órán belül kipermetezve! (1-2 alkalommal ismételve) Gyümölcsnövekedés: 2-3 alkalommal Ellenállóképesség növelése: Kalcium kiegészítés: 2-4 alkalommal Rügydifferenciálódás fokozás júliusban: 1-2 alkalommal Érésfokozás: A várható szüret előtt 20 és 10 nappal! Kendal Calbit C Sweet Plantafol kg/ha 2,5 l/ha 3-4 l/ha 4 kg/ha Gyümölcshullás csökkentése: MC Cream Szüret után: fák tartalékainak feltöltésére Karbamid Brexil Mix + Control DMP minden permetezéshez! ( ml/100 l) Gyomirtó szer okozta talaj-károk csökkentése: Viva 5-10 l/ha, önmagában vagy növénvédő szerrel együtt kijuttatva. 20 kg/ha 1- Tápoldatozási terv Rügyfakadás után: Master kg/ha Sziromhullás után: 2 alkalommal Master kg/ha Gyümölcsnövekedés idején: 3-4 alkalommal Master kg/ha Szüret után: Master kg/ha

14 Bodza lombtrágyázási technológia Telepítés eredésének fokozása: Oltvány áztatása (12 órán keresztül): Oltvány beöntözése: Virágzás kezdete: Fővirágzás alatt és virágzás végén: Fagy-, hideghatás csökkentése: A várható hideg előtt és után órán belül kipermetezve! (1-2 alkalommal ismételve) Virágzás után: 7-10 naponta, 2 alkalommal Bogyónövekedés: 2-3 alkalommal Érés gyorsítása: A várható szüret előtt nappal Radifarm 0,8% 2-3 l/1000 l MC Cream Sweet Plantafol Control DMP minden permetezéshez! ( ml/100 l) Gyomirtó szer okozta talaj-károk csökkentése: Viva 5-10 l/ha, önmagában vagy növényvédő szerrel együtt kijuttatva. 3 kg/ha 1-4 kg/ha Dió, szelíd gesztenye, mandula, mogyoró lombtrágyázási technológia Telepítés eredésének fokozása: Oltvány áztatása (12 órán keresztül): Oltvány beöntözése: Virágzás kezdete: Fagy-, hideghatás csökkentése: A várható hideg előtt és után órán belül kipermetezve! (1-2 alkalommal ismételve) Termésnövekedés: 2-3 alkalommal Érés gyorsítása: a várható szüret előtt nappal Radifarm 0,80% 2-3 l/1000 l Kendal TE Sweet Plantafol Control DMP minden permetezéshez! ( ml/100 l) Gyomirtó szer okozta talaj-károk csökkentése: Viva 5-10 l/ha, önmagában vagy növénvédő szerrel együtt kijuttatva. 3 kg/ha 4 kg/ha

15 Gondoskodjon gyümölcsfái biztonságáról MALAGROW termékekkel! MEGAFOL PLANTAFOL BOROPLUS Csökkentik a különböző stresszfaktorok káros hatásait. Fokozzák a hidegtűrést. Támogatják a pollencsírázást. Elősegítik a megtermékenyülést. Növelik a terméskötődést. MALAGROW Kft. Szolnok, Újszászi út 38. Telefon: Fax:

16 MALAGROW Kft. Szolnok, Újszászi út 38. Telefon: Fax: Gallai Ferenc, szántóföld, Gergely Róbert, szántóföld, Márton Zoltán, szántóföld, Major Zoltán, szántóföld, Juhász György, szántóföld, Deme János, szántóföld, gyümölcs Tőzsér Csaba, kertészet Magyar Csaba, szántóföld, kertészet Csik Zoltán, szántóföld, Reisz Róbert, szántóföld, Pecznyik Béla, Pálinkó Zsolt, kertészet Bor Sándor, szántóföld, Éber Csaba, kereskedelmi vezető Balogh Ernő, technológia-fejlesztő Balla Tamás, tőzegkeverékek Pálinkó Zsolt, kertészeti háttéripar A Malagrow Kft által közölt bármely írásos és szóbeli információ, illusztráció, technológiai tanács kísérleti eredményeken és termesztési tapasztalatokon alapul. Fotók, kísérletek, ábrák termesztői összehasonlító vizsgálatok alapján készültek, azok nem hivatalos eredmények (kivéve, amelyeket úgy tüntettünk fel), azonos eredmények nem garantálhatók minden termesztési feltétel között. Vevőnek és felhasználónak kell dönteni arról, hogy a közölt tájékoztató információk, adatok a helyi körülmények között felhasználhatók-e. Ezt a kiadványt Ön azért kapta, mert feliratkozott Partner Adatlapunkra, s ezzel hozzájárult ahhoz, hogy a Malagrow Kft. marketing ajánlataival megkeresse Önt. Amennyiben a jövőben nem kíván tőlünk megkeresést kapni, az 5000 Szolnok, Újszászi út 38. postai címen, illetve az iroda@malagrow.hu címen kérheti adatai törlését. A személyes adatok kezelésével kapcsolatban további információt a oldalon elérhető adatkezelési tájékoztatóban ismerhet meg.

Hogyan lehet még ezt is fokozni? A növényvédelmi kezeléseknél (kártevő, kórokozó) is érdemes olyan készítményt (Control DMP 50200ml/100L) alkalmazni, amely segíti a hatóanyag stabilitását és erősíti a

Részletesebben

Tápanyag-utánpótlási javaslat gyümölcs termesztéséhez

Tápanyag-utánpótlási javaslat gyümölcs termesztéséhez Tápanyag-utánpótlási javaslat gyümölcs termesztéséhez Radifarm: Gyökérnövekedés serkentı biostimulátor. Olyan ültetvényekben használjuk, ahol gyenge gyökérzet révén nem megfelelı a hajtásnövekedés. Telepítésnél

Részletesebben

www.malagrow.hu Gyümölcstermesztés Szakmai tanácsok

www.malagrow.hu Gyümölcstermesztés Szakmai tanácsok www.malagrow.hu Gyümölcstermesztés Szakmai tanácsok Fehér virágzás 2014 Zöld virágzás Folytatódik a szélsőséges időjárás Évről-évre tapasztalhatjuk, hogy az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb. Tavaly a

Részletesebben

A nehézségek leküzdése tesz minket egyedivé!

A nehézségek leküzdése tesz minket egyedivé! A nehézségek leküzdése tesz minket egyedivé! Major Zoltán 30/595-5569 Szaktanácsadó, Értékesítési vezető 20 éve a mezőgazdaság szolgálatában Biostimulátorok és barna alga készítmények RADIFARM, MEGAFOL,

Részletesebben

MASTER: Csúcsminőségű, vízoldható műtrágyák. Állandó, megbízható minőség! Több, mint 10 éve Magyaroszágon! Most rendkívül kedvező áron! A Malagrow Kft által közölt bármely írásos és szóbeli információ,

Részletesebben

www.malagrow.hu Szőlőtermesztés Szakmai tanácsok

www.malagrow.hu Szőlőtermesztés Szakmai tanácsok www.malagrow.hu Szőlőtermesztés Szakmai tanácsok Folytatódik a szélsőséges időjárás Évről évre tapasztalhatjuk, hogy az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb. A tavaly márciusi fagyok után a csapadékos május

Részletesebben

GeaPower: Tapasztalja meg az ÚJ technológia erejét!

GeaPower: Tapasztalja meg az ÚJ technológia erejét! Hírlevél GeaPower: Tapasztalja meg az ÚJ technológia erejét! Tisztelt gyümölcstermesztő kollégák! GeaPower: Genetikai alapú termékfejlesztés, azaz a 21. század csúcs technológiája Ebben a nehéz gazdasági

Részletesebben

Biostimulátor = Valagro

Biostimulátor = Valagro Tartalom: - Biostimulátorok jelentősége. - Mi kell a biztos induláshoz? - 2007.-évi sikerek Mádon. - Növelhető az aszú mennyisége? - Vashiány megelőzése Tarcalon. Miért kellenek a biostimulátorok? A Malagrow

Részletesebben

Hajtatott burgonyatermesztés

Hajtatott burgonyatermesztés Hajtatott burgonyatermesztés Szakmai tanácsok www.malagrow.hu Gumócsávázás A koraiság fokozásában az első és egyik legfontosabb lépés a gyors, robbanásszerű csírázás és az egyöntetű kelés. A Radifarm biostimulátor

Részletesebben

YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 19% CaO

YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 19% CaO Yara Mono Műtrágyák YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 19% CaO 100% vízoldható Kalcium-nitrát Kiszerelés: 25 kg, 5 kg, 2 kg A YaraLiva TM Calcinit nitrogént és kalciumot tartalmazó öntöző műtrágya. A kalcium

Részletesebben

Tisztelt gyümölcstermesztő kollégák!

Tisztelt gyümölcstermesztő kollégák! Tartalom: -Ültetvények korai termőre fordítása -Középpontban a több termés: Mire figyeljünk virágzás előtt! Megafol = több termés. De miért? -Megafol és fagyvédelem. Hogyan? Eredmények a fagy elleni csatában!

Részletesebben

YaraLiva CALCINIT. 15,5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát Kiszerelés: 25 kg, 2 kg

YaraLiva CALCINIT. 15,5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát Kiszerelés: 25 kg, 2 kg Yara Mono műtrágyák YaraLiva CALCINIT 15,5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát Kiszerelés: 25 kg, 2 kg Összes nitrogén tartalom: 15,5% Nitrát-nitrogén tartalom: 14,4% Ammónia nitrogén: 1,1%

Részletesebben

Burgonyatermesztés. Szakmai tanácsok. www.malagrow.hu

Burgonyatermesztés. Szakmai tanácsok. www.malagrow.hu Burgonyatermesztés Szakmai tanácsok Talajeredetű kórokozók a burgonya termesztésében Milyen kórokozókkal állunk szemben? Tricoderma harzianum: Antibiotikus anyagok termelése (gliotoxin, viridin) 1. Burgonya

Részletesebben

Alaptrágy ázás: Talajkondicionálás. - tápanyagfeltáró baktériumokat (Pseudomonas. - talajhigiénizáló gombákat (Conyothyrium.

Alaptrágy ázás: Talajkondicionálás. - tápanyagfeltáró baktériumokat (Pseudomonas. - talajhigiénizáló gombákat (Conyothyrium. Szakmai tanácsok Burgonyatermesztés Gyökérképződés fokozása Speciális alaptrágyázás Stressz-hatások csökkentése Gumóméret növelése Kondíció fokozása Mikroelem utánpótlás G yökeresedés Gum ócsávázá s fokoz

Részletesebben

Szőlőtermesztesi ismeretek a Malagrow-tól 2009

Szőlőtermesztesi ismeretek a Malagrow-tól 2009 Szőlőtermesztesi ismeretek a Malagrow-tól 2009 A Malagrow Kft által forgalmazott olasz Valagro biostimulátorok, mikroelemek, lombtrágyák és vízoldható műtrágyák használatával komplex és hatékony tápanyag

Részletesebben

Napraforgó termesztés Szakmai tanácsok

Napraforgó termesztés Szakmai tanácsok Napraforgó termesztés Szakmai tanácsok A Myco Sol PTC összetevői: 1. Tápanyagok: N, K, Ca, Mg, S és mikroelemek. 2. Talajhigiénizáló gombák: Trichoderma harzianum, Coniothyrium minitans. A Coniothyrium

Részletesebben

YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 26,5% CaO

YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 26,5% CaO Yara Mono Műtrágyák YaraLiva TM CALCINIT 15.5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát, 5 kg, 2 kg Összes nitrogén tartalom: 15,5% Nitrát-nitrogén tartalom: 14,4% Ammónia nitrogén: 1,1% Kalcium

Részletesebben

YaraLiva CALCINIT. 15.5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát Kiszerelés: 25 kg, 2 kg

YaraLiva CALCINIT. 15.5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát Kiszerelés: 25 kg, 2 kg Yara Mono műtrágyák YaraLiva CALCINIT 15.5% N + 26,5% CaO 100%-ban vízoldható kalcium-nitrát, 2 kg Összes nitrogén tartalom: 15,5% Nitrát-nitrogén tartalom: 14,4% Ammónia nitrogén: 1,1% Kalcium tartalom

Részletesebben

Egy barátságos nagyvállalat, aki piacvezető a speciális műtrágyák terén

Egy barátságos nagyvállalat, aki piacvezető a speciális műtrágyák terén www.kertcenter.com www.kertcenter.com Egy barátságos nagyvállalat, aki piacvezető a speciális műtrágyák terén 1966-ban alapított, izraeli központú, világszerte 12 leányvállalat és 700 alkalmazott. Évi

Részletesebben

Csöppnyi gondoskodás... Csöpp Mix. Lombtrágya család. EK műtrágya. www.csoppmix.hu

Csöppnyi gondoskodás... Csöpp Mix. Lombtrágya család. EK műtrágya. www.csoppmix.hu Csöppnyi gondoskodás... B Mg Csöpp Lombtrágya család Cu Zn Fe Mn N K www.csoppmix.hu Csöpp 1. Kalászos Összetétel (m/m): Nitrogén (N) 10 % Kálium (K 2 O) 5 % (K) 4,15 % Kálcium (Ca) 2,5 % (CaO) 3,5 % Magnézium

Részletesebben

Gondolkodjunk komplexen Gondolkodjunk komplexben. Tóth Gábor szaktanácsadó Tel:

Gondolkodjunk komplexen Gondolkodjunk komplexben. Tóth Gábor szaktanácsadó Tel: Gondolkodjunk komplexen Gondolkodjunk komplexben Tóth Gábor szaktanácsadó Tel: 30-6 898094 Agronomiai kutató központ - Yara Hanninghof Témák Yara termékek helye technológiában Befektetési tanácsadás, jó

Részletesebben

A mikroelem-utánpótlás jelentősége

A mikroelem-utánpótlás jelentősége A mikroelem-utánpótlás jelentősége Szakmai tanácsok Fe B Mn Zn Mo Cu CaO MgO Eszenciális elemek: Makorelemek: 6 C 1 H 8 O 7 N 15 P 19 K A mikroelemek jelentősége A növény saját szervezetét különböző kémiai

Részletesebben

Szakmai tanácsok Szamócatermesztés

Szakmai tanácsok Szamócatermesztés Szakmai tanácsok Szamócatermesztés www.malagrow.hu A mai kiélezett helyzetben is érdemes a szamócatermesztéssel pro módon foglalkozni. A belföldi fogyasztást még mindig nem tudjuk hazai áruval kielégíteni.

Részletesebben

Az egyes tápanyagok szerepe a növények életében DAMISOL KFT. ALBERTIRSA Ladányi Péter ügyvezető igazgató Az adott év termésmennyiségét és főleg annak minőségét a minimumban lévő tápanyag határozza meg!

Részletesebben

Új fejlesztésű lombtrágyákkal a jövedelmezőbb gazdálkodásért

Új fejlesztésű lombtrágyákkal a jövedelmezőbb gazdálkodásért Új fejlesztésű lombtrágyákkal a jövedelmezőbb gazdálkodásért Vaszily Zsolt 30 240 8980, vaszily.zsolt@huminisz.hu III. Pest megyei Szakmai Nap a Tápanyaggazdálkodásról Gödöllő, 2019.február 14. Termékeink

Részletesebben

Műtrágyaajánlás és összefoglaló, 2013

Műtrágyaajánlás és összefoglaló, 2013 Műtrágyaajánlás és összefoglaló, 2013 Műtrágya Összetétele Típusa Javaslata Granulált alaptrágyázásra klórtűrő szántóföldi és kertészeti kultúrákhoz Ami helyett: klóros 15-15-15, 0-10-28, 0-10-24, Power,

Részletesebben

NÖVÉNYSPECIFIKUS. ajánlat repcére

NÖVÉNYSPECIFIKUS. ajánlat repcére NÖVÉNYSPECIFIKUS ajánlat repcére Genezis technológiával jövedelmezően termelheti a repcét! 2 3 A repcét hatékonyan érdemes termeszteni! A repcét intenzíven kell táplálni! A repce termésével felvett tápelemek

Részletesebben

A Cheminova, mint dán növényvédő szer gyártó vállalat, több mint 3 éve alapította meg magyarországi képviseletét, amelyre végérvényesen igaz a generikus és ugyanakkor innovatív cégjellemzés. A Cheminova

Részletesebben

Vinasse +P szakmai ismertető anyag

Vinasse +P szakmai ismertető anyag Vinasse +P szakmai ismertető anyag Vinasz avagy Vinasse, szerves trágya A vinasz a szeszgyártás során keletkező tisztán növényi eredetű anyag, amely koncentrált és azonnal felvehető formában tartalmazza

Részletesebben

EnErgia lombtrágya család

EnErgia lombtrágya család Energia lombtrágya család Lombtrágyázás A mikroelemek a növények életfolyamataiban mint enzimek nélkülözhetetlen alkotóelemei meghatározó szerepet töltenek be. A mikroelemek kismértékű hiánya szemmel látható

Részletesebben

Gramix Prog. Gramix Program. Gramix Program. egyedülálló. célszerűség. célszerűség. gyártástechnológia K+F K+F K+F K+F. minőség. minőség.

Gramix Prog. Gramix Program. Gramix Program. egyedülálló. célszerűség. célszerűség. gyártástechnológia K+F K+F K+F K+F. minőség. minőség. K+F Gramix Program tudatos gazdálkodás gyedi etétel yság s kelát prémium minőség mezo- és mikroelemek egyedülálló gyártástechnológia rugalmasság prémium minőség Program hozzáadott érték ezo- és elemek

Részletesebben

K+S KALI ÁSVÁNYI TRÁGYÁK

K+S KALI ÁSVÁNYI TRÁGYÁK K+S KALI ÁSVÁNYI TRÁGYÁK Káliumklorid magnéziummal és kénnel 40 (+6+3+4) 40 % K₂O vízoldható kálium, káliumoxidban kifejezve (= 33,2 % K) 6 % MgO vízoldható magnézium, magnéziumoxidban kifejezve (= 3,6

Részletesebben

Repce termesztés Szakmai tanácsok

Repce termesztés Szakmai tanácsok www.malagrow.hu Repce termesztés Szakmai tanácsok Hazánkban az elmúlt évek klimatikus viszonyait figyelembe véve, valamint a jövőbeni előrejelzésekre alapozva a kalászosok mellet az őszi káposztarepce

Részletesebben

KERTÉSZETI MŰTRÁGYA KISKER ÁRLISTA Érvényes: től visszavonásig. ANTHERA Kft.

KERTÉSZETI MŰTRÁGYA KISKER ÁRLISTA Érvényes: től visszavonásig. ANTHERA Kft. KERTÉSZETI MŰTRÁGYA KISKER ÁRLISTA Érvényes: 2018.09.01-től visszavonásig. ANTHERA Kft. Agrokémiai Telep: Tel/Fax: 76/474-476, 76/474-147 Iroda: Tel: 76/535-009 Tel/fax: 76/474-559 E-mail: anthera@anthera.hu

Részletesebben

A Plantaco Kft. 2012. évi terméklistája

A Plantaco Kft. 2012. évi terméklistája A Plantaco Kft. 2012. évi terméklistája Az elmúlt évtizedekben a szántóföldi növénytermesztés eredményességét elsősorban a hektáronkénti termés mennyisége határozta meg, minimális figyelmet fordítva a

Részletesebben

AGRO.bio. Talaj növény - élet. Minden itt kezdődik

AGRO.bio. Talaj növény - élet. Minden itt kezdődik AGRO.bio Talaj növény - élet Minden itt kezdődik AGRO.bio Hungary Mikrobiológiai megoldásokat nyújt a mezőgazdaság minden területén Egészséges növekedés termés BactoFil 1500 hektár megfelelő termőtalaj

Részletesebben

Teljeskörű lehetőségek a növényegészség megőrzésében Neszmély, Szöllősi Pincészet július. 09

Teljeskörű lehetőségek a növényegészség megőrzésében Neszmély, Szöllősi Pincészet július. 09 ISONET L PLUS Teljeskörű lehetőségek a növényegészség megőrzésében Neszmély, Szöllősi Pincészet 2014. július. 09 Kőrös Tamás (20/551 4442) Szőlő növényvédelmi szaktanácsadó 2 A szőlő molykártevői mennyiségi

Részletesebben

www.malagrow.hu Zöldborsó és zöldbab tápanyag-utánpótlása

www.malagrow.hu Zöldborsó és zöldbab tápanyag-utánpótlása Zöldborsó és zöldbab tápanyag-utánpótlása Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a zöldborsótermesztés sikerességét nagymértékben meghatározzák az adott év klimatikus tényezői. Ugyanakkor

Részletesebben

Káposztafélék termesztése

Káposztafélék termesztése Szakmai tanácsok Káposztafélék termesztése www.malagrow.hu Alaptrágyázás másképpen Talajeredetű kórokozók a káposztafélék termesztésében Hazánkban a szabadföldi kertészeti kultúrák közül a káposztafélék

Részletesebben

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme Fusilade Forte Az első és ma is egyik leghatékonyabb szuperszelektív posztemergens egyszikű irtó a Fusilade Forte. A legjobb hatás a gyomok intenzív

Részletesebben

Az álló kultúrák tápanyagellátása lombon keresztül. Téglás-Kovács Zoltán szaktanácsadó Fitohorm Kft.

Az álló kultúrák tápanyagellátása lombon keresztül. Téglás-Kovács Zoltán szaktanácsadó Fitohorm Kft. Az álló kultúrák tápanyagellátása lombon keresztül Téglás-Kovács Zoltán szaktanácsadó Fitohorm Kft. A lombtrágyázás jelentősége - Másodlagos tápanyag-utánpótlási lehetőség (DE néha az egyetlen) - Mikroelem

Részletesebben

Készítette: Szerényi Júlia Eszter

Készítette: Szerényi Júlia Eszter Nem beszélni, kiabálni kellene, hogy az emberek felfogják: a mezőgazdaság óriási válságban van. A mostani gazdálkodás nem természeti törvényeken alapul-végképp nem Istentől eredően ilyen-, azt emberek

Részletesebben

Gyümölcs és szőlő ültetvények. Tápanyag-utánpótlási kézikönyv

Gyümölcs és szőlő ültetvények. Tápanyag-utánpótlási kézikönyv Gyümölcs és szőlő ültetvények Tápanyag-utánpótlási kézikönyv Almatermésűek tápanyagellátása Az ICL technológiájával Az almatermésű ültetvények tápanyagellátása a növényfaji eltérések, az eltérő termesztési

Részletesebben

Teljes körű lehetőségek a növényegészség megőrzésében Babarci Pincészet Győrújbarát, 2014. július. 15

Teljes körű lehetőségek a növényegészség megőrzésében Babarci Pincészet Győrújbarát, 2014. július. 15 Teljes körű lehetőségek a növényegészség megőrzésében Babarci Pincészet Győrújbarát, 2014. július. 15 LÉGTÉRTELÍTÉS Kőrös Tamás (20/551 4442) Szőlő növényvédelmi szaktanácsadó 2 A szőlőmolyok természetes

Részletesebben

Tisztelt uborkatermesztő kollégák!

Tisztelt uborkatermesztő kollégák! Hírlevél Konzervuborka termesztı k részére A biztos hatás! Tisztelt uborkatermesztő kollégák! A változó piaci árak és az ingadozó termésátlagok miatt a jövedelmezőség sokszor kiszámíthatatlan. Emiatt sokan

Részletesebben

ProNatura Manufaktúra Kft. Tudatos talajregenerálás, talajerő növelés ProHuminnal

ProNatura Manufaktúra Kft. Tudatos talajregenerálás, talajerő növelés ProHuminnal ProNatura Manufaktúra Kft. Tudatos talajregenerálás, talajerő növelés ProHuminnal Mi a ProHumin? A ProHumin egy talajkondicionáló készítmény, koncentrátum, amely oldott (humát-, és fulvát) formában tartalmaz

Részletesebben

Alma Kwizda lombtrágyák = egészséges alma

Alma Kwizda lombtrágyák = egészséges alma Kwizda lombtrágyák = egészséges alma A Táplálunk és Védünk Program az étke zé si almában a jövedelmező termesztés alapja, amely a növény vé del met és okszerű nö vény táplálást kap csolja össze az egész

Részletesebben

UMG MICRO. mikrogranulált starter műtrágya

UMG MICRO. mikrogranulált starter műtrágya UMG MICRO mikrogranulált starter műtrágya A mezőgazdasági termelők körében egyre jelentősebb az igény olyan korszerű, hatékony és környezetkímélő technológiák iránt, amelyek minél nagyobb biztonsággal

Részletesebben

Tartalomjegyzék. I. FEJEZET A korszerű tápanyagellátás és környezeti feltételrendszere

Tartalomjegyzék. I. FEJEZET A korszerű tápanyagellátás és környezeti feltételrendszere Tartalomjegyzék I. FEJEZET A korszerű tápanyagellátás és környezeti feltételrendszere 1. A korszerű tápanyagellátás jellemzői............................................... 11 2. A korszerű tápanyagellátás

Részletesebben

SOILTONIC. A növények egészsége a talajban kezdődik SOILTONIC. mint talajkondicionàló

SOILTONIC. A növények egészsége a talajban kezdődik SOILTONIC. mint talajkondicionàló SOILTONIC SOILTONIC mint talajkondicionàló A növények egészsége a talajban kezdődik Innovative plant solutions SOILTONIC G Technológiai tájékoztató Ma már köztudott és tudományosan alátámasztott tény,

Részletesebben

Technológiai javaslatok Haifa CoteN, Turbo-K szántőfóldi növényekhez, 2016 ősz, 2017 tavasz. ŐSZ HAIFA Őszi BÚZA

Technológiai javaslatok Haifa CoteN, Turbo-K szántőfóldi növényekhez, 2016 ősz, 2017 tavasz. ŐSZ HAIFA Őszi BÚZA Technológiai javaslatok Haifa CoteN, Turbo-K szántőfóldi növényekhez, 2016 ősz, 2017 tavasz ŐSZ HAIFA Őszi BÚZA Őszi búza (Kb. 6 tonna/ha terméshez.): Haifa CoteN Mix 30-7-7+ME (2) (+1 MgO+9SO3+0,05%Fe+0,01Zn)

Részletesebben

Oligo-Star Az Axereal csoport márkaterméke

Oligo-Star Az Axereal csoport márkaterméke Lombtrágya termékcsalád FOSZFOR ÉS MAGNÉZIUM ALAPÚ LEVÉLTRÁGYA Nagyteljesítményű bio- és ásványi anyag szinergizmus egy hatékonyabb szántóföldi termesztés érdekében. Foszfor Hatékony növénytápláló biostimuláns

Részletesebben

DuPont termékek a kiskertekben

DuPont termékek a kiskertekben DuPont termékek a kiskertekben Tanos 50 DF Tanos 50 DF szôlôben Különleges tulajdonsággal rendelkezô, kombinált hatóanyagú gombaölô szer szôlôperonoszpóra ellen. A Tanos a DuPont kutatás egyik gombaölô

Részletesebben

Lombtrágyázási technológiák

Lombtrágyázási technológiák Lombtrágyázási technológiák 2019 Minőségi magyar termék magyar gazdáknak! 39 éve a magyar piacon! Tendenciák a mezőgazdasági termelésben a lombtágyázás tükrében + Éves 1% genetikai előrehaladás, növekvő

Részletesebben

Lombtrágya felhasználói kézikönyv

Lombtrágya felhasználói kézikönyv Péti Nitrokomplex Kft. 8105 Pétfürdő, Hősök tere 14. Pf: 411 Tel./Fax: +36 88 478-755 Tel.: +36 88 588-890, 588-891 E-mail: info@nitrokomplex.hu www.nitrokomplex.hu Lombtrágya felhasználói kézikönyv BEVEZETŐ

Részletesebben

KÁLIUM a magas hozamokat versenyképes minőségben előállító intenzív gyümölcstermesztés alaptápanyaga

KÁLIUM a magas hozamokat versenyképes minőségben előállító intenzív gyümölcstermesztés alaptápanyaga KÁLIUM a magas hozamokat versenyképes minőségben előállító intenzív gyümölcstermesztés alaptápanyaga Kálium szerepe a gyümölcstermő növények fejlődésében A kálium meghatározó jelentőségű a gyümölcstermő

Részletesebben

Bábolna. Takarmányozási Program. Húsmarha / Tehén Kiegészítő takarmányok

Bábolna. Takarmányozási Program. Húsmarha / Tehén Kiegészítő takarmányok Bábolna Takarmányozási Program Húsmarha / Tehén Kiegészítő takarmányok 1 Tisztelt Partnerünk! Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy röviden bemutassuk szarvasmarha takarmányozási programunkat. Takarmány

Részletesebben

AZ ELSŐ TABLETTA FORMÁJÚ BIOSTIMULÁNS

AZ ELSŐ TABLETTA FORMÁJÚ BIOSTIMULÁNS AZ ELSŐ TABLETTA FORMÁJÚ BIOSTIMULÁNS Csak egy Click Jótékony mikrobiológia A növény fejlődését elősegítő rizobaktérium Szerves összetevők Starter hatás Biostimuláns hatás Növeli a növény stressztűrő képességét.

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2008 ÕSZ-2009 TAVASZ - VIRÁGFÖLDEK -

TERMÉKKATALÓGUS 2008 ÕSZ-2009 TAVASZ - VIRÁGFÖLDEK - TERMÉKKATALÓGUS 08 ÕSZ09 TAVASZ VIRÁGFÖLDEK 3 40 4 48 PH 6,0 7,0 ÁLTALÁNOS VIRÁGFÖLD Közepesen laza szerkezetû, sötétbarna színû, magas biotápanyag tartalmú termesztõ közeg. Vízmegtartó képessége kitûnõ,

Részletesebben

A 2010-es év szőlővédelmi tanulságai Lovász Csaba

A 2010-es év szőlővédelmi tanulságai Lovász Csaba A 2010-es év szőlővédelmi tanulságai Lovász Csaba az előadás témái időjárási tényezők 2010-ben a 2010-es körülmények hatása és nyomon követése egy konkrét védekezési kísérletben tanulságok, amik segíthetnek

Részletesebben

Növénykondicionálás és növénytáplálás. Pais István Gödöllő

Növénykondicionálás és növénytáplálás. Pais István Gödöllő Növénykondicionálás és növénytáplálás Pais István Gödöllő 2018.02.15. Növénykondicionálók: Természetes alapanyagokból előállított termékek, amelyek a növényi növekedést támogatják, fokozzák, gyökértömeget

Részletesebben

A legfontosabb növényi hormonok és szerepük a vegetáció során.

A legfontosabb növényi hormonok és szerepük a vegetáció során. A legfontosabb növényi hormonok és szerepük a vegetáció során. Major Zoltán 30/595-5569 major.zoltan@malagrow.hu A növényi hormonok A növény növekedését és fejlődését belső (elsősorban a DNS) és külső

Részletesebben

A starter mikrogranulátum

A starter mikrogranulátum A starter mikrogranulátum A tavaszi vetésű kultúrák (pl. kukorica, napraforgó) kezdeti fejlődése alapvetően meghatározza a betakarítható termés mennyiségét. Az elhúzódó vagy egyenetlen kelés akár 40-70%-os

Részletesebben

Az új trágyázási technológia. Szántóföldi és egyéb növényi kultúrák. www.agrosolution.hu

Az új trágyázási technológia. Szántóföldi és egyéb növényi kultúrák. www.agrosolution.hu Az új trágyázási technológia Szántóföldi és egyéb növényi kultúrák www.agrosolution.hu AGROSOL liquid MINDIG JOBB VELE, mint nélküle! erőteljesebb fotoszintézis jól indul a vegetációs időszak életerős,

Részletesebben

Bentley (Tradecorp AZ-IX) a tápoldatozásban

Bentley (Tradecorp AZ-IX) a tápoldatozásban Bentley (Tradecorp AZ-IX) a ozásban Mikroelemek jelentősége A növény fejlődését és növekedését számos tényező befolyásolja, mint a hőmérséklet, fény, a víz és különböző elemek ellátottsága. A tápanyag

Részletesebben

Hírek, újdonságok a mezőgazdaságban december V. évf. 3. szám Mórahalom, Kissori út Makó, Állomás tér 15.

Hírek, újdonságok a mezőgazdaságban december V. évf. 3. szám Mórahalom, Kissori út Makó, Állomás tér 15. IDEJÉBEN SZÓLUNK! Hírek, újdonságok a mezőgazdaságban 2018. december V. évf. 3. szám MÓRA-INPUT MAROS-FARMER 6782 Mórahalom, Kissori út 2-4. 6900 Makó, Állomás tér 15. 2 Idejében szólunk! 2018/3. Pelletált

Részletesebben

A lombtrágyák összetétele, kelátképzők és az egyes mikroelemek jelentősége. Téglás-Kovács Zoltán szaktanácsadó

A lombtrágyák összetétele, kelátképzők és az egyes mikroelemek jelentősége. Téglás-Kovács Zoltán szaktanácsadó A lombtrágyák összetétele, kelátképzők és az egyes mikroelemek jelentősége Téglás-Kovács Zoltán szaktanácsadó Levéltrágya a növények az oldott tápanyagokat nem csupán gyökereiken, hanem - kisebb mértékben

Részletesebben

Tápanyag antagonizmusok, a relatív tápanyag hiány okai. Gödöllő,

Tápanyag antagonizmusok, a relatív tápanyag hiány okai. Gödöllő, Tápanyag antagonizmusok, a relatív tápanyag hiány okai Gödöllő, 2018.02.15. Harmónikus és hatékony tápanyag-ellátás feltételei: A növény tápelem-igényének, tápelem-felvételi dinamikájának ismerete A tápelemek

Részletesebben

Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V

Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V page 2 A növények növekedésének alapjai: Napenergia,CO2, víz, tápelemek Tápelemeket 2 csoportra osztjuk:

Részletesebben

4432 Nyíregyháza, Csongor utca 84. Adószám: 20585028-1-15 Cégjegyzékszám: 15-06-087225 Telefon: 30/3832816

4432 Nyíregyháza, Csongor utca 84. Adószám: 20585028-1-15 Cégjegyzékszám: 15-06-087225 Telefon: 30/3832816 4432 Nyíregyháza, Csongor utca 84. Adószám: 20585028-1-15 Cégjegyzékszám: 15-06-087225 Telefon: 30/3832816 1. Előzmények A kertészeti termelésben a növények genetikai potenciáljának maximális kihasználása

Részletesebben

A málna tavaszi tápanyag-utánpótlása

A málna tavaszi tápanyag-utánpótlása A málna tavaszi tápanyag-utánpótlása A pontos adagok kiszámításához nélkülözhetetlen a talaj tápanyagtartalmának pontos ismerete. A gyümölcsösben gondot okoz, hogy nincs a gyökérzóna kémiai összetételének

Részletesebben

A GEOSAN Kft. célkitűzése a fenntartható fejlődés alapjainak elősegítése

A GEOSAN Kft. célkitűzése a fenntartható fejlődés alapjainak elősegítése A GEOSAN Kft. célkitűzése a fenntartható fejlődés alapjainak elősegítése 1. A környezet védelemében: Hatékony oltóanyagok biztosítása a környezeti károk helyreállítása érdekében Szennyezett talajok mentesítési

Részletesebben

NÖVÉNYSPECIFIKUS ajánlat őszi búzára

NÖVÉNYSPECIFIKUS ajánlat őszi búzára NÖVÉNYSPECIFIKUS ajánlat őszi búzára technológiával még eredményesebben termesztheti búzáját! Biztosítsa az őszi búza terméséhez szükséges összes tápanyagot! Fajlagos tápanyagigény (kg/t) 27 kg 11 kg 18

Részletesebben

Természetes eredetű, szerves készítmények használhatósága a növények kondícionálásában. A Fitokondi fejlesztésének története

Természetes eredetű, szerves készítmények használhatósága a növények kondícionálásában. A Fitokondi fejlesztésének története Természetes eredetű, szerves készítmények használhatósága a növények kondícionálásában A fejlesztésének története Dr. Lánszki Imre Batóné Dr. Kapcsos Judit 4.9.9. Vissza a gyökerekhez. 4.9.9. A peszticid-fejlesztés

Részletesebben

TERMÉSZETES ENERGIAFORRÁS

TERMÉSZETES ENERGIAFORRÁS TERMÉSZETES ENERGIAFORRÁS SZERVES ÉS SZERVES ÁSVÁNYI TÁPANYAGOK www.hortiservice.hu www.italpollina.it ötlet... technológia... minőség... megoldás Összhangban a természettel Az Italpollina SPA, Európa

Részletesebben

Termésbiztonság vs. termésbizonytalanság a növénytermesztésben. Kanizsai Dorottya Pest megye

Termésbiztonság vs. termésbizonytalanság a növénytermesztésben. Kanizsai Dorottya Pest megye Termésbiztonság vs. termésbizonytalanság a növénytermesztésben Kanizsai Dorottya Pest megye +36 70 9359895 A termésbizonytalanság hazai okai Talajszerkezet romlása és talajélet hiánya Szervesanyag deficit

Részletesebben

AGROKÉMIA ÉS A NÖVÉNYTÁPLÁLÁS ALAPJAI Oktatási segédlet a műtrágyák felismeréséhez

AGROKÉMIA ÉS A NÖVÉNYTÁPLÁLÁS ALAPJAI Oktatási segédlet a műtrágyák felismeréséhez PANNON EGYETEM GEROGIKON KAR KESZTHELY NÖVÉNYTERMESZTÉSTANI ÉS TALAJTANI TANSZÉK AGROKÉMIA ÉS A NÖVÉNYTÁPLÁLÁS ALAPJAI Oktatási segédlet a műtrágyák felismeréséhez Készítették: Dr. habil. Sárdi Katalin

Részletesebben

Kajszi járványos betegségei (Monilíniás, sztigminás és tafrinás betegség) Nagy Géza NÉBIH NTAI (SZIE KertK Növénykórtani Tanszék)

Kajszi járványos betegségei (Monilíniás, sztigminás és tafrinás betegség) Nagy Géza NÉBIH NTAI (SZIE KertK Növénykórtani Tanszék) Kajszi járványos betegségei (Monilíniás, sztigminás és tafrinás betegség) Nagy Géza NÉBIH NTAI (SZIE KertK Növénykórtani Tanszék) Uralkodó időjárási körülmények 2013 Szélsőséges (tavaszi) időjárás 2014

Részletesebben

Főbb szántóföldi növényeink tápanyag- felvételi dinamikája a vegetáció során. Gödöllő, február 16. Tóth Milena

Főbb szántóföldi növényeink tápanyag- felvételi dinamikája a vegetáció során. Gödöllő, február 16. Tóth Milena Főbb szántóföldi növényeink tápanyag- felvételi dinamikája a vegetáció során Gödöllő, 2017. február 16. Tóth Milena Alapok: Növény Talaj Klíma Víz Tápanyag Mikor? Mit? Mennyit? Hogyan? Növények életciklusa

Részletesebben

Őszi búza termesztés Szakmai tanácsok

Őszi búza termesztés Szakmai tanácsok Őszi búza termesztés Szakmai tanácsok Növénytáplálás Tápanyagok: N, K (szulfát) Tápanyagok: S, Ca, Mg mikroelemek ph: 7,2 Növénytáplálás A Nemzetközi Gabonaszövetség (IGC) prognózisa szerint 1,4 százalékkal

Részletesebben

49/2001. (IV. 3.) Korm. rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről

49/2001. (IV. 3.) Korm. rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről 1 NITRÁT RENDELET 48% Mo. területének 49/2001. (IV. 3.) Korm. rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről nitrát-szennyezési bírságot köteles fizetni, ami 50.000-500.000

Részletesebben

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA www.pondzoom.hu A PondZoom kerti tavi haltápok sokéves kutatás és gyártási tapasztalat eredményei. Fejlesztésük során elsődleges szempont a tavi kedvencek egészséges fejlődése volt, így a kiindulási alapot

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT GYEPGONDOZÁSHOZ

TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT GYEPGONDOZÁSHOZ TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT GYEPGONDOZÁSHOZ Köszöntő A magyar tulajdonban lévő CORAX-BIONER BIOTECHNOLÓGIAI ZRT. több mint egy évtizede gyárt és forgalmaz a nagyüzemi mezőgazdasági termelők számára növényvédő

Részletesebben

Almatechnológia Kwizda alma-alaptechnológia Lombtrágyák a minőség javítására

Almatechnológia Kwizda alma-alaptechnológia Lombtrágyák a minőség javítására Almatechnológia 2018 Kwizda alma-alaptechnológia Lombtrágyák a minőség javítására 21 Kwizda alma-alaptechnológia Copper Field + Cosavet DF Edge Harpun Domark 10 EC Karát 80 WDG Roundup Mega Aminocal BBCH

Részletesebben

Gyümölcstermesztésünk jelenlegi helyzete

Gyümölcstermesztésünk jelenlegi helyzete Gyümölcstermesztésünk jelenlegi helyzete A gyümölcsfélék: fásszárú (kivéve a szamóca), több éves, nyersen vagy feldolgozva élvezettel fogyasztható nagy beruházási igényű, fajlagos költségű és fajlagos

Részletesebben

Lucchini Növényházak. www.malagrow.hu

Lucchini Növényházak. www.malagrow.hu Lucchini Növényházak www.malagrow.hu Az olasz Idromeccanica Lucchini cég 65 évnyi tapasztalattal rendelkezik a fóliaborítású növényházak gyártásában. Termékei sokoldalúságával és magas minőségével mára

Részletesebben

Termékek. K+S KALI ásványi trágyák. Kálium- és magnéziumtartalmú termékek. A kálium és magnézium szakértője

Termékek. K+S KALI ásványi trágyák. Kálium- és magnéziumtartalmú termékek. A kálium és magnézium szakértője Termékek K+S KALI ásványi trágyák Kálium- és magnéziumtartalmú termékek A kálium és magnézium szakértője EK-műtrágya Káliumklorid magnéziummal és kénnel 40 (+6+3+4) 40 % K 2 O vízoldható kálium (= 33,2

Részletesebben

A bal oldali kezeletlen állomány, a jobb oldali Trifenderrel kezelt.

A bal oldali kezeletlen állomány, a jobb oldali Trifenderrel kezelt. A Trifender alkalmazása a burgonyában. Készítette: Osváth Zoltán email:osvathz@enternet.hu A Trifender egy hiper parazita gomba, amely készítmény a Trihoderma asperellum gomba egy agresszív törzsét tartalmazza.

Részletesebben

Kukorica termesztés Szakmai tanácsok

Kukorica termesztés Szakmai tanácsok Kukorica termesztés Szakmai tanácsok A kukorica, a világ számos országához hasonlóan, hazánkban is az egyik legfontosabb termesztett növény, jövedelmezősége jelentősen meghatározza a termelő teljes jövedelmét.

Részletesebben

Növénykondicionáló a gyakorlatban

Növénykondicionáló a gyakorlatban Az utóbbi évek szélsőségekre hajlamos időjárása következtében mind többször fordult elő, hogy a kijuttatott trágyamennyiség kisebb vagy nagyobb része nem hasznosult a növény számára. Nyári aszályban elsősorban

Részletesebben

A kálium jelentősége a vöröshagyma tápanyagellátásában

A kálium jelentősége a vöröshagyma tápanyagellátásában A kálium jelentősége a vöröshagyma tápanyagellátásában A vöröshagyma a hazai és a nemzetközi piacokon is folyamatosan, egész évben igényelt zöldségfélénk. A fogyasztók ellátása részben friss áruval, de

Részletesebben

A 2014-ES ÉV TAPASZTALATAI A TÁPIÓ-VIN KFT-NÉL ÉS EGY 3 ÉVES

A 2014-ES ÉV TAPASZTALATAI A TÁPIÓ-VIN KFT-NÉL ÉS EGY 3 ÉVES A 2014-ES ÉV TAPASZTALATAI A TÁPIÓ-VIN KFT-NÉL ÉS EGY 3 ÉVES LOMBTRÁGYA KÍSÉRLET ÖSSZEFOGLALÁSA Készítette: Kiss Attila Tápiószentmárton, 2015 SZŐLŐ ÉS GYÜMÖLCSTERMESZTÉS Helyszín: Bénye, Gomba 90 ha szőlő,

Részletesebben

Görögdinnye tápanyag-utánpótlási kísérlet Általános leírás és eredmény

Görögdinnye tápanyag-utánpótlási kísérlet Általános leírás és eredmény Görögdinnye tápanyag-utánpótlási kísérlet 2015 Általános leírás és eredmény A kísérlet beállítása Meggyes Milánnál történt Csányon, aki több generációs dinnyetermesztő családból származik. A dinnyetermesztésben

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

Hírlevél. Szántóföldi növénytermesztok részére. Termelői tapasztalatok Termesztéstechnológiai tippek

Hírlevél. Szántóföldi növénytermesztok részére. Termelői tapasztalatok Termesztéstechnológiai tippek Hírlevél Szántóföldi növénytermesztok részére Termelői tapasztalatok Termesztéstechnológiai tippek Átlagtermés és rekordtermés 8 növénykultúrában Növény Rekord termés * Átlag termés * Veszteség típusa

Részletesebben

A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE

A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE A KUKORICA VÍZIGÉNYE A kukorica a szántóföldi növények között a közepes űek csoportjába tartozik. A tenyészidő folyamán a termőhelytől, a hibrid tenyészidejének

Részletesebben

Az ültetvényanyagok előállítása. Fajtafenntartás, fajtagyűjtemények. dugványt. termő törzsültetvény. dugvány. dugványiskola. dugvány csemete.

Az ültetvényanyagok előállítása. Fajtafenntartás, fajtagyűjtemények. dugványt. termő törzsültetvény. dugvány. dugványiskola. dugvány csemete. Gyümölcsfaiskola Gyökeres gyümölcs szaporítóanyagot előállító szaporító terület, a rajta lévő növényállománnyal, törzsültetvénnyel, felszerelésekkel, épületekkel, amelynek működését a minősítő intézet

Részletesebben

TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT NÖVÉNYGONDOZÁSHOZ

TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT NÖVÉNYGONDOZÁSHOZ TANÁCSOK KÖRNYEZETBARÁT NÖVÉNYGONDOZÁSHOZ Köszöntő A magyar tulajdonban lévő CORAX-BIONER BIOTECHNOLÓGIAI ZRT. több mint egy évtizede gyárt és forgalmaz a nagyüzemi mezőgazdasági termelők számára növényvédő

Részletesebben

AGRO.bio. Talaj növény élet. Szabó Gábor területi képviselő. Minden itt kezdődik

AGRO.bio. Talaj növény élet. Szabó Gábor területi képviselő. Minden itt kezdődik AGRO.bio Talaj növény élet Szabó Gábor területi képviselő Minden itt kezdődik Az ENSZ 2015-öt A termőtalajok nemzetközi évének nyilvánította. Az ENSZ előrejelzései alapján a nem megfelelő talajművelési

Részletesebben