Biztos Tűzvédelem PROTECT R-90. IsO-díj 2008 PROTECT R-90. A rugalmas tűzgátló. ARMAFLEX PROTECT R-90 - tűzvédelem és szigetelés egyben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztos Tűzvédelem PROTECT R-90. IsO-díj 2008 PROTECT R-90. A rugalmas tűzgátló. ARMAFLEX PROTECT R-90 - tűzvédelem és szigetelés egyben"

Átírás

1 Biztos tűzvédelem! IsO-díj 2008 PROTECT R-90 Biztos Tűzvédelem PROTECT R-90 A rugalmas tűzgátló ARMAFEX PROTECT R-90 - tűzvédelem és szigetelés egyben

2 ARMAFEX PROTECT R-90 acélhoz, nemesacélhoz, rézcsövekhez és éghető, műanyag csövekhez is zártcellás flexibilis (rugalmas) tűz esetén fölhabosodik biztos és közvetlen ragasztás az Armaflex szigetléshez Előnyei: R-90 tűzgátlás fűtés-, hűtés- és vízvezetékekhez R-90 tűzgátlás Nulltávolsággal az F-90 követelményű könnyűszerkezetű falaknál is Tűzgátló faláttörés DN 300-ig R-90 faláttöréseknél már 10 cm falvastagságtól Gyors kivitelezés Nagyfokú kivitelezési biztonság önmaga teljesíti a követelmé nyeket függetlenül a kapcsolódó szigeteléstől. Tűzvédelem Hűtés Fűtés és szaniter R-90 különféle csőanyagokon DIN szerint rézcsövek 89 mm-es acél-, nemesacél-, SM- csövek 323 mm-es éghető (műanyag) csövek 75 mm-es A tűzvész esetén bekövetkező felhabosodásnak köszönhetően az új Armaflex Protect R-90 réz-, acél-, nemesacél-és SM-csövek mellett, éghető csövek pl. többrétegű-, PE-, PE-HD-,PP-, PVC csövek- esetén is biztosítja az áttöréseknél a tűzgátlást. A legjobb: Minden cső beépíthető előfeltétel nélkül a minimális távolságba, azaz a nulltávolságba.

3 tűzvédelem és szigetelés egy csőhéjjal Az új -R-90 az eddig létező legkönnyebb módon biztosítja tűzgátlást csövek fal- és födémen történő átvezetésénél. Az minden épületszerkezetnél legyen az födém, tömör- vagy könnyűszerkezetű fal- biztos tűzvédelmet nyújt egyéb költséges eljárás nélkül. Az R-90 az építőiparban hagyományosan alkalmazott kitöltőanyagokkal együtt használható (pl. habarcs, vakolat, glett) Gazdaságos és rugalmas megoldás Egy megoldás bármilyen alkalmazáshoz. Teljesen mindegy, hogy milyen épületelemnél alkalmazzuk, mi a cső anyaga vagy milyen a kapcsolódó szigetelés. A zártcellás szerkezet következtében a fűtés-, hűtés, víz-, csapadékvíz-vezetékeken a párazárást és a tűzgátlást gyorsan és hatékonyan biztosítja. Hatás Az Armaflex bizonyított tulajdonságainak köszönhetően egy(etlen) szigetelőréteggel kizárható a tűzterjedés; így képez biztos akadályt az Armaflex Protect R-90. Beépítés Az könnyen beépíthető: A flexibilis szigetelést akárcsak az Armaflexnél fel kell hasítani, a cső köré tenni és Armaflex 520 ragasztóval vagy HT625 ragaszóval a hasítékokat és csatlakozó homlokfelületeket összeragasztani. A hasítékokat és a csőhéj csatlakozásokat Armaflex öntapadó szalaggal javasolt leragasztani. Biztos Tűzvédelem Kiírási segédlet R-90 tűzgátlás biztosítása nem éghető/éghető csővezetékeknél, illetve nem-éghető (műanyag) lefolyó vezetékeknél tömör födém- és faláttöréseknél vagy könnyűszerkezetű falaknál: darab Tűznek ellenálló csőáttörés zártcellás, rugalmas elasztomer szigeteléssel, hőre habosodó (intumescens) tulajdonsággal. Kivitelezés Az szigetelés felhasítás után Armaflex 520 vagy HT625 ragasztóval ragasztandó öszsze. Hosszanti hasítékokat és homlokfelületeket csatlakozását öntapadó Armaflex szalaggal kell leragasztani. A szigetelés és az áttörés közötti rést teljes mértékben ásványi habarccsal kell kitölteni. ezárás könnyűszerkezetű falaknál kőzetgyapot-töméssel a falon belül; kívül a falfelületeken a csövek körül tömítőglett bevonat, mely nem szélesebb, mint 50mm. Az Armaflex Protect R-90 szigetelés hossza a cső anyagától és átmérőjétől függ (AP P-MPA-E alapján meghatározandó). A 89 mm-nél nagyobb átmérőjű csöveknél lehet lapokkal is alkalmazhatók kötöződrót rögzítéssel (6 fordulat/m.). Áttöréseknél nullatávolsággal történő beépítéseknél az R-90 csövek/lapok esetében elegendő a It. Bizonylat (?). A kivitelezést az AP P-MPA-E előírás szerint kell végezni. Az AP szerinti kivitelezés, a munka lezárása után, a vállalkozó által egy megfelelőségi nyilatkozattal igazolandó. cső anyaga/ mérete (mm) épületszerkezet(-elem)/ áttörés (maradó?) keresztmetszete anyagár (Euro/ db) munkadíj (Euro/db)

4 Fal- és födémáttörések sematikus bemutatása Könnyűszerkezetű fal Tömör építésű falak Födém áttörések Füllspachtel Mörtel /2 Mörtel 150 mm /2 /2 /2 /2 /2 Az F-90 könnyűszerkezetű falakban az -t egyenlő túlnyúlásokkal kell beépíteni. A kör alakú rés lezárása tömőgyapottal történik a falon belül, falon kívül pedig szokásos tömítőglettel zárjuk. Egyéb szalag vagy védőszigetelés nem szükséges. Csövek anyaga/ Beépítési hossz Az F-90 tömörépítésű falakban az Armaflex Protect R-90-t egyenlő túlnyúlásokkal kell beépíteni. A rés lezárása szokványos ásványi habarccsal történik. Szalagok nem szükségesek. Az födémeknél is beépíthető egyenlő túlnyúlásokkal. A furat vagy az áttörés fennmaradó nyílását ásványi habarccsal zárjuk le. Nullatávolság Réz-, acél-, nemesacél- és öntvénycsövek Cső alapanyaga Külső átmérő Cső falvastagsága Hossz 0 Réz, acél, nemesacél, öntöttvas Acél, nemesacél, öntöttvas d a 28 1,0 14, d a 42 1,5 14, d a 89 2,0 14, d a 168,3 2,9 14, ,3 d a 323,9 4,5 14, Cső alapanyaga Külső átmérő Műanyag csövek Cső falvastagsága Hossz Többrétegű csövek 16 d a 75 2,0 4, A szigetelt cső minimális előírt távolságát falaktól és födémtől kivitelezéskor nem kell figyelembe venni. Műanyag csövek B1 16 d a 75 1,2 5, Műanyag csövek B2 16 d a 75 1,0 6, Az engedélyezett cső anyagokat, valamint a további szükséges feltételeket az ABP-P-MPA-E tartalmazza. A tervezéshez és kivitelezéshez a megjelenített ábrák mellett az általános építésfelügyeleti bizonylat (ABP) összes keretfeltételét figyelembe kell venni. T Ú J Ö ETEK OKOS MEGODÁSOK A szakcégekre és szaktervezőkre vonatkozó követelmények a tűzvédelem területén az előző években jelentősen gyarapodtak. Vezető építésjogi és tűzvédelmi szakemberek tapasztalata szerint a fal- és födémáttörések kivitelezésének 80%-a nem felel meg a tűzvédelmi előírásoknak. Ezért a csőátvezetések kivitelezési biztonságának központi jelentősége van. Az -nel az Armaflex egy olyan csőátvezetési rendszert kínál, amely sokoldalúan alkalmazható. A könynyen követhető beépítési eljárás nagyfokú megbízhatóságot biztosít az építőipari gyakorlatban. Így garantálható, hogy a rendszer biztosan megfeleljen a gyarapodó tűzvédelmi előírásoknak.

5 Födémáttörés 250 mm 150 mm Mörtel 150 mm Ha a födémáttörésnél nem szükséges vagy nem lehetséges a szigetelés, az alulról is beépíthető. Így pl. a fűtőtest vezetékeinek átvezetése is tűzgátlóvá tehetők. Mörtel Szigetelés alulról réz-, acél- és nemesacél-csöveknél 28 mm-es, 1000 mm-es hosszig Szigetelés alulról műanyag-csöveknél 32 mm-es, 500 mm-es hosszig Termékválaszték Rézcsövek csövek, hossz: 1 m, szín: fekete Acélcsövek Műanyagcsövek Külső átmérő mm Külső átmérő mm Névleges átmérő DN Külső átmérő mm Rendelési kód Szigetelési vastagság mm 6 6 PRO-AX-16X PRO-AX-16X ,2 6 PRO-AX-19X PRO-AX-19X , PRO-AX-19X m / karton 16 PRO-AX-20X ,2 10 PRO-AX-20X PRO-AX-20X ,3 15 PRO-AX-20X PRO-AX-20X ,9 20 PRO-AX-25X PRO-AX-25X ,7 25 PRO-AX-25X PRO-AX-25X ,4 32 PRO-AX-25X ,3 40 PRO-AX-25X PRO-AX-25X PRO-AX-25X ,3 50 PRO-AX-25X ,5 63 PRO-AX-25X ,1 76, PRO-AX-25X ,9 88,9 80 PRO-AX-25X Méret lapok, szín: fekete Rendelési kód Szigetelési vastagság mm 2,0 x 0,5 m PRO-AX-13MM 13 6 Platten sind zur Abschottung mind. 2-lagig einzubauen; sie sind zusätzlich zur Verklebung mit Wickeldraht nach DIN 4140 in ihrer age zu sichern. m 2 / karton ideális a páralecsapódás megakadályozásához hideg vezetékeken (hűtés-klíma) Cső külső átmérője mm Közeghőmérséklet / Környezeti hőmérséklet +6 C / 23 C 0 C / 23 C -5 C / 23 C -10 C / 23 C 10 mm 323,9 mm 80 % 75 % 70 % 65 % * További alkalmazási terület esetén kérjük, forduljon a vevőszolgálatunkhoz.

6 Műszaki adatok Alkalmazási terület - 50 C bis +85 C Hővezetési képesség λ 0 C =0,050 W/(m K), λ 40 C =0,056 W/(m K) Páradiffúzió ellenállási érték µ Tűztechnikai jellemzők B2 nach DIN 4102 Épületszerkezeti tűzellenállás R-30 bis R-90 (AP P-MPA-E ) Rézcsövek 89 mm-es Acél-, nemesacél- és SMcsövek 323,9 mm-es Éghető (műanyag) csövek 75 mm-es /2 /2 Mörtel 150 mm Födémáttörés, 150 mm R-90 R-90 R-90 Mörtel Tömörfal faláttörés, R-90 R-90 R-90 /2 /2 Füllspachtel Könnyűszerkezetű faláttörés, R-90 R-90 R-90 /2 /2 Minden adat és műszaki információ azon eredményeken alapszik, amelyek tipikus működési feltételek alatt lettek megállapítva. Ezen adatokat és információkat felhasználó felelőssége, hogy velünk időben egyeztessen, hogy az adatok és információk az általa választott alkalmazási területen változatlanul igaznak bizonyulnak. Kérésére szívesen küldünk részletes információs anyagot. Az itt megadott adatokon kívül minden további keretfeltétel az érvényes R-90 ABP szerint figyelembe veendő. Kifogástalan ragasztást az Armaflex 520 illetve HT625 ragasztót alkalmazva garantálunk. Armacell Switzerland AG Brunnmatt 522 CH-6264 Pfaffnau Telefon Fax info.ch@armacell.com Copyright: Armacell Enterprise GmbH Subject to changes Printed in Europe H (H)

A LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNYÚ ARMAFLEX RUGALMAS SZIGETELÉS

A LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNYÚ ARMAFLEX RUGALMAS SZIGETELÉS Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) A LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNYÚ ARMAFLEX RUGALMAS SZIGETELÉS Megbízható párazáró képesség a zártcellás Armaflex technológiának köszönhetően Hatékony

Részletesebben

RUGALMAS SZIGETELŐRENDSZER A PÁRALECSAPODÁS MEGAKADÁLYOZÁSÁHOZ, 40 ÉVES TAPASZTALATTAL

RUGALMAS SZIGETELŐRENDSZER A PÁRALECSAPODÁS MEGAKADÁLYOZÁSÁHOZ, 40 ÉVES TAPASZTALATTAL RUGALMAS SZIGETELŐRENDSZER A PÁRALECSAPODÁS MEGAKADÁLYOZÁSÁHOZ, 40 ÉVES TAPASZTALATTAL Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) A magas páradiffúzió ellenállás csökkenti a szigetelési alatti korróziót (CUI) Nagyfokú

Részletesebben

PS tűzgátló mandzsetta egy külső, horganyzott vagy rozsdamentes acél fémházból, valamint rugalmas PS-25 tűzvédelmi szalagból áll.

PS tűzgátló mandzsetta egy külső, horganyzott vagy rozsdamentes acél fémházból, valamint rugalmas PS-25 tűzvédelmi szalagból áll. Leírás PS tűzgátló mandzsetta egy külső, horganyzott vagy rozsdamentes acél fémházból, valamint rugalmas PS-25 tűzvédelmi szalagból áll. A PS-25 tűzvédelmi szalag speciális grafittal és adalékokkal készül,

Részletesebben

Kombinált lezárás PROMASTOP -VEN habarccsal

Kombinált lezárás PROMASTOP -VEN habarccsal 0 EI 0-ig 3 3. táblázat a PROMASTOP -VEN tűzgátló lezárás méretei Beépítési pozíció 0 PROMASTOP -VEN habarcslezárás méretei 0 A részlet kombinált habarcslezárás tömör falban PROMASTOP -B felülete a PROMASTOP

Részletesebben

GAZDASÁGOS MEGOLDÁS A RÉZCSŐ HELYETT

GAZDASÁGOS MEGOLDÁS A RÉZCSŐ HELYETT Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) GAZDASÁGOS MEGOLDÁS A RÉZCSŐ HELYETT Az alumínium rendkívül korszerű, könnyű, költséghatékony és újrahasznosítható Használható az R410A

Részletesebben

THE FIRST CHOICE FOR PROFESSIONAL INSTALLATION

THE FIRST CHOICE FOR PROFESSIONAL INSTALLATION Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) THE FIRST CHOICE FOR PROFESSIONAL INSTALLATION Megnöveli a szerelvények élettartamát Igen rugalmas és egyszerűen telepíthető Megbízható

Részletesebben

POLIETILÉN SZIGETELÉS A HATÉKONY ENERGIAMEGTAKARÍTÁS ÉS ZAJVÉDELEM ÉRDEKÉBEN

POLIETILÉN SZIGETELÉS A HATÉKONY ENERGIAMEGTAKARÍTÁS ÉS ZAJVÉDELEM ÉRDEKÉBEN POLIETILÉN SZIGETELÉS A HATÉKONY ENERGIAMEGTAKARÍTÁS ÉS ZAJVÉDELEM ÉRDEKÉBEN Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Teljeskörű PE hő- és hangszigetelő termék választék Megfelel az Európai Energia Szabályozásnak

Részletesebben

A LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNYÚ ARMAFLEX RUGALMAS SZIGETELÉS

A LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNYÚ ARMAFLEX RUGALMAS SZIGETELÉS Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) A LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNYÚ ARMAFLEX RUGALMAS SZIGETELÉS Megbízható párazáró képesség a zártcellás Armaflex technológiának köszönhetően Hatékony

Részletesebben

Tűzterjedés és ellenük történő védekezés az épített környezetben IV.

Tűzterjedés és ellenük történő védekezés az épített környezetben IV. Veres György Tűzterjedés és ellenük történő védekezés az épített környezetben IV. A tűzterjedés módjai és a tűzgátlást biztosító épületszerkezetek, a tűzszakaszolás lehetőségei és a kivitelezés során betartandó

Részletesebben

CSILLOGÓ, ELŐRE BEVONT, ELLENÁLLÓ, KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ ARMAFLEX SZIGETELÉS GYORS TELEPÍTÉSHEZ

CSILLOGÓ, ELŐRE BEVONT, ELLENÁLLÓ, KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ ARMAFLEX SZIGETELÉS GYORS TELEPÍTÉSHEZ Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) CSILLOGÓ, ELŐRE BEVONT, ELLENÁLLÓ, KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ ARMAFLEX SZIGETELÉS GYORS TELEPÍTÉSHEZ 2-az-1-ben előbevonattal ellátott rendszer,

Részletesebben

PROMASTOP -W tűzvédelmi szalag Alkalmazástechnikai útmutató

PROMASTOP -W tűzvédelmi szalag Alkalmazástechnikai útmutató Átvezetések tűzgátló lezárása PROMASTOP -W Tűzvédelmi szalag Műanyag csövek Cső Ø (mm) Rétegek száma Szalag hossza (mm) Csővég konfiguráció: U/C és U/U U/C U/U U/C U/U 32 1 2 122 263 40 1 3 146 498 50

Részletesebben

SZABADALMAZTATOTT, KÖNNYEN TELEPÍTHETŐ, ELŐRESZIGETELT CSŐ RENDSZER A SZOLÁR MELEGVIZES RENDSZEREK SZAKSZERÜ ENERGIA VESZTESÉG NÉLKÜLI ÖSSZEKÖTÉSÉRE

SZABADALMAZTATOTT, KÖNNYEN TELEPÍTHETŐ, ELŐRESZIGETELT CSŐ RENDSZER A SZOLÁR MELEGVIZES RENDSZEREK SZAKSZERÜ ENERGIA VESZTESÉG NÉLKÜLI ÖSSZEKÖTÉSÉRE Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) SZABADALMAZTATOTT, KÖNNYEN TELEPÍTHETŐ, ELŐRESZIGETELT CSŐ RENDSZER A SZOLÁR MELEGVIZES RENDSZEREK SZAKSZERÜ ENERGIA VESZTESÉG NÉLKÜLI

Részletesebben

A TÖKÉLETES CSŐBILINCSBETÉT

A TÖKÉLETES CSŐBILINCSBETÉT A TÖKÉLETES CSŐBILINCSBETÉT Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Megbízható védelem a hőhídak ellen Környezetbarát, könnyű PET teherviselő betétek Gyors szerelés az öntapadós illeszkedésnek köszönhetően Powered

Részletesebben

AZ ELŐRETOLT CSŐTÁMOGATÁS GYORS TELEPÍTÉST ÉS KONDENZÁCIÓ- MEGELŐZÉST TESZ LEHETŐVÉ AZ AF/ARMAFLEX -SZEL

AZ ELŐRETOLT CSŐTÁMOGATÁS GYORS TELEPÍTÉST ÉS KONDENZÁCIÓ- MEGELŐZÉST TESZ LEHETŐVÉ AZ AF/ARMAFLEX -SZEL Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) AZ ELŐRETOLT CSŐTÁMOGATÁS GYORS TELEPÍTÉST ÉS KONDENZÁCIÓ- MEGELŐZÉST TESZ LEHETŐVÉ AZ AF/ARMAFLEX -SZEL Biztonságos Euroclass B/ L B,

Részletesebben

Armaflex AC szigetelés tekercsben

Armaflex AC szigetelés tekercsben 0 32 R szigetelés tekercsben egy kimagaslóan hajlékony, rugalmas szigetelőanyag, mely gyorsan és könnyedén felhelyezhető. Zártcellás anyagú a páralecsapódás megelőzésére, alacsony hővezetési képeséggel

Részletesebben

Csökkentett füstkibocsájtás, plusz tűzvédelmi biztonság

Csökkentett füstkibocsájtás, plusz tűzvédelmi biztonság Rendkívül rugalmas, zárt mikrocellás szerkezetű szigetelőanyagunknak bevizsgált jellemzői, hosszú élettartamot biztosítanak a rendszer működésének teljes időtartama alatt. Füstfejlesztési tulajdonságát

Részletesebben

INNOVATÍV TŰZVÉDELMI RENDSZEREK

INNOVATÍV TŰZVÉDELMI RENDSZEREK INNOVATÍV TŰZVÉDELMI RENDSZEREK ZAPP-ZIMMERMANN INNOVATÍV TŰZVÉDELMI RENDSZEREK TÖBB MINT 25 ÉVE / SPECIALIZÁLÓDVA: / Kábel-, cső- és Kombilezárások / Tűzvédelmi fúgatömítések / Építőanyagok / Komponensek

Részletesebben

AZ ELSŐ ALACSONY FÜSTFEJLESZTÉSŰ RUGALMAS SZIGETELŐANYAG AZ EMBEREK FOKOZOTT BIZTONSÁGÁÉRT

AZ ELSŐ ALACSONY FÜSTFEJLESZTÉSŰ RUGALMAS SZIGETELŐANYAG AZ EMBEREK FOKOZOTT BIZTONSÁGÁÉRT Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) AZ ELSŐ ALACSONY FÜSTFEJLESZTÉSŰ RUGALMAS SZIGETELŐANYAG AZ EMBEREK FOKOZOTT BIZTONSÁGÁÉRT Fokozott biztonság köszönhetően a kiváló tűzállóságnak

Részletesebben

Hatékony energia megtakarítás és megbízható korrózió védelem.

Hatékony energia megtakarítás és megbízható korrózió védelem. . A Kaifoam PE csőhéj habosított polietilénből extrudált kiváló minőségű szigetelőanyag, melyel szaniter berendezések egyszerűen szigetelhetők. Hővezetési tényezője alacsony, csökkenti használati melegvíz

Részletesebben

POLYLACK K és KR HŐRE HABOSODÓ TŰZGÁTLÓ FESTÉK

POLYLACK K és KR HŐRE HABOSODÓ TŰZGÁTLÓ FESTÉK POLYLACK F POLYLACK K és KR HŐRE HAOSODÓ TŰZGÁTLÓ FESTÉK HŐRE HAOSODÓ TŰZGÁTLÓ KITT NMÉ 282 30037 001 NMÉ 282 30037 001 RENDELTETÉS: Hézagok és építési dilatációk tűzgátló lezárása. Átvezetések tűzgátló

Részletesebben

Acélcső Kábel 1 fal, födém

Acélcső Kábel 1 fal, födém Dunafoam 1K u36c37v1 1. 2. Kábel- és cső Kábel- és cső Vasbeton 200 200 x 200 200 400 x 150 méret Alukábel 21 Acélcső 45x1,5 Rézkábel 16 Horg. acélcső 40 3. Dilatációs hézag Vasbeton 200 20-4. Dilatációs

Részletesebben

OPTIMÁLIS SZIGETELÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÓ & ELLENÁLLÓ

OPTIMÁLIS SZIGETELÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÓ & ELLENÁLLÓ OPTIMÁLIS SZIGETELÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÓ & ELLENÁLLÓ TUBOLIT Erős, ellenálló szigetelés sokféle alkalmazási területre, mely csökkenti a fűtési vezetékek hőveszteségét. Tubolit : Az energiamegtakarító Tubolit

Részletesebben

ÚJ: KaiCene -Technológia. ÚJ: INCERAM -Cladding. Kompromisszum mentes, mivel biztonságot nyújt!

ÚJ: KaiCene -Technológia. ÚJ: INCERAM -Cladding. Kompromisszum mentes, mivel biztonságot nyújt! EGYSZERŰEN ZSENIÁLIS A kiemelkedő Kaiflex technológia 1,20 m új csomagolási rendszerben ÚJ: KaiCene -Technológia Bevonat nélküli csőhéjak ÚJ: INCERAM -Cladding Bevonatos lemezek Kompromisszum mentes, mivel

Részletesebben

Új! A PROFESSZIONÁLIS HŒSZIGETELÉS FORRADALMI TULAJDONSÁGOKKAL. még könnyebb használni. AF/Armaflex tökéletes megoldás hűtés, légkondícionálás esetén.

Új! A PROFESSZIONÁLIS HŒSZIGETELÉS FORRADALMI TULAJDONSÁGOKKAL. még könnyebb használni. AF/Armaflex tökéletes megoldás hűtés, légkondícionálás esetén. Új! el le n œrzö tt Új minőség még könnyebb használni A PROFESSZIONÁLIS HŒSZIGETELÉS FORRADALMI TULAJDONSÁGOKKAL AF/Armaflex tökéletes megoldás hűtés, légkondícionálás esetén. Forradalmi szigetelés kettős

Részletesebben

kaiflex KKplus KK+1 KK+2 KK+3 Tekercselt lemezek - szélesség: 1m

kaiflex KKplus KK+1 KK+2 KK+3 Tekercselt lemezek - szélesség: 1m kaiflex KKplus flexibilis elasztomer habból (FEF) gyártott, CE megfelelősségű, zárt mikrocellás szerkezetű rendkívül flexibilis szigetelőanyag, klíma-, hűtési-, légkondicionáló-, légtechnikai vezetékek

Részletesebben

kaiflex KKplus Tekercselt lemezek - szélesség: 1m

kaiflex KKplus Tekercselt lemezek - szélesség: 1m kaiflex KKplus flexibilis elasztomer habból (FEF) gyártott, CE megfelelősségű, zárt mikrocellás szerkezetű rendkívül flexibilis szigetelőanyag, klíma-, hűtési-, légkondicionáló-, légtechnikai vezetékek

Részletesebben

Név :FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Pesti Úti Idősek Otthona Cím : 1173 Budapest, Pesti út 117. Kelt:

Név :FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Pesti Úti Idősek Otthona Cím : 1173 Budapest, Pesti út 117. Kelt: Név :FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Pesti Úti Idősek Otthona Cím : 1173 Budapest, Pesti út 117. Kelt: 2017.06.08. A munka leírása: C - D épület pincei alapvezetékek cseréje ( hideg- melegvíz, cirkuláció és csatorna)

Részletesebben

Megbízható teljesítmény.

Megbízható teljesítmény. A Kaiflex EF rendkívül flexibilis, zárt mikrocellás szerkezetű szigetelőanyag, mely alkalmazható azon létesítményekben ahol légkondicionáló HVAC rendszerek szükségesek, amelyeknél az energia megtakarításra

Részletesebben

ACO épületgépészet Fal- és födémátvezetések

ACO épületgépészet Fal- és födémátvezetések Fal- és födémátvezetések Fal és födémátvezetések Termékismertetõ Talajnedvesség ellen záró falátvezetés APLEX mono Acél falátvezetés, elektro-galvanizált bevonattal, rozsdamentes acél csavarral és anyával,

Részletesebben

insul tube & insul sheet

insul tube & insul sheet Kaucsuk termékek az NMC-toªl insul tube & insul sheet Komplett választék fuªtéstechnikai, huªtés,-és klímatechnikai, valamint szolártechnikai felhasználásra Hatékony hoª-és klímatechnikai szigetelés insul

Részletesebben

Kombinált kábel- és csőátvezetések PROMASTOP -CC. Jelmagyarázat

Kombinált kábel- és csőátvezetések PROMASTOP -CC. Jelmagyarázat EI 0-ig 3 6 5 7 3 7 5 6 3 0 3 A részlet kombinált átvezetés szerelt és tömör falakban B részlet kombinált átvezetés tömör födémekben 6 5 7 Jelmagyarázat kőzetgyapot, a 3. táblázat szerint 3 PROMASTOP -FC

Részletesebben

HUSKY hűtőbetétes csőbilincs

HUSKY hűtőbetétes csőbilincs Husky-hűtőbetétes csőbilincs nyitva Husky-hűtőbetétes csőbilincs HUSKY hűtőbetétes csőbilincs SZIGETELŐVASTAGSÁG 13 cső-ø Cu PU-betét- bilincsrész csatlakozó méretek cikkszám acél hossz anyaga menet A

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT a 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján Hilti CFS-W tűzvédelmi burkolat Hilti CFS 0843-CPD-0103

Részletesebben

Műanyag csövek átvezetéseinek lezárása PROMASTOP -U. Jelmagyarázat

Műanyag csövek átvezetéseinek lezárása PROMASTOP -U. Jelmagyarázat ..0 EI 80-ig Jelmagyarázat 0. táblázat - egy lezáráshoz szükséges szegmensek és rögzítő elemek száma, egy doboz kiadóssága a csőátmérő függvényében Külső csőátmérő (*) Szükséges szegmensek száma Egy dobozból

Részletesebben

FLEXIBILIS SZIGETELŐANYAG ANTIBAKTERIÁLIS VÉDELEMMEL

FLEXIBILIS SZIGETELŐANYAG ANTIBAKTERIÁLIS VÉDELEMMEL + + FLEXIBILIS SZIGETELŐANYAG ANTIBAKTERIÁLIS VÉDELEMMEL Új Microban technológia Ellenőrzött teljesítmény: Euroclass (B/B L -s3, d0) l 0 ºC 0,033 W/(m K) µ.000 Az Armacell tanfo lyamok megbízható, magas

Részletesebben

Előszerelt energiatakarékos csatlakoztató rendszerek napkollektor berendezésekhez

Előszerelt energiatakarékos csatlakoztató rendszerek napkollektor berendezésekhez A Kaiflex Solar EPDMplus 2in2 előszigetelt csatlakoztató rendszer szállítható rozsdamentes bordás acélcsövekkel (VA). A váltakozó hosszal gyártott Kaiflex Solar EPDMplus 2in2 csatlakoztató rendszerrel

Részletesebben

TŰZGÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI RENDSZEREK. Hilti. Tartósan teljesít.

TŰZGÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI RENDSZEREK. Hilti. Tartósan teljesít. TŰZGÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI RENDSZEREK Hilti. Tartósan teljesít. HILTI A TŰZGÁTLÁS IPARÁGÁBAN Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is bevett alkalmazás a tűzgátlás. Szerkezeti réstömítések, gépészeti,

Részletesebben

MEFA-PU-betétes hűtési bilincsek

MEFA-PU-betétes hűtési bilincsek MEFA-PU-betétes hűtési bilincsek Ø 15-457,0 mm Ø 219,1-457,0 mm Ø 6-355,6 mm Ø 17,2-355,6 mm Polar plus hűtési bilincs 6/2 oldal Polar plus csúszóbilincs U120 / U140 6/5 oldal Husky hűtési bilincs 6/6

Részletesebben

Előszerelt energiatakarékos csatlakoztató rendszerek napkollektor berendezésekhez.

Előszerelt energiatakarékos csatlakoztató rendszerek napkollektor berendezésekhez. A Kaiflex Solar EPDMplus 2in2 előszigetelt csatlakoztató rendszer szállítható rozsdamentes bordás acélcsövekkel (VA) vagy lágy rézcsövekkel (CU). A váltakozó hosszal gyártott Kaiflex Solar EPDMplus 2in2

Részletesebben

Általános csőszerelési előkészítő és kiegészítő feladatok-ii.

Általános csőszerelési előkészítő és kiegészítő feladatok-ii. 8 ) M u t a s s a b e a s z e r e l é s e l ő k é s z í t ő m u n k á i t a z a l á b - b i v á z l a t f e l h a s z n á l á s á v a l Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával kapcsolatos

Részletesebben

X/1. X. Épületgépészeti munkák. 80. Általános épületgépészeti szigetelés. TERC Kft. 2015.

X/1. X. Épületgépészeti munkák. 80. Általános épületgépészeti szigetelés. TERC Kft. 2015. X. Épületgépészeti munkák X/1. 80. Általános épületgépészeti szigetelés TERC Kft. 2015. Tételcsoportok 80-000 80-001 80-002 80-003 80-004 80-005 80-006 80-007 80-008 Bontási munkák Fűtési, HMV, HHV vezetékek

Részletesebben

NMC szigetelés. Árlista ÉRVÉNYES 2015.07.15-től visszavonásig. A feltűntetett árak nettó Áfa nélküli listaárak. GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

NMC szigetelés. Árlista ÉRVÉNYES 2015.07.15-től visszavonásig. A feltűntetett árak nettó Áfa nélküli listaárak. GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. Árlista ÉRVÉNYES 2015.07.15-től visszavonásig A feltűntetett árak nettó Áfa nélküli listaárak. Az árlista visszavonásig érvényes. NMC Sanflex PE szigetelések fűtésre és vízellátásra 10m-es tekercsekben,

Részletesebben

ACO épületgépészet. Falátvezetések. Fal- és födémátvezetések

ACO épületgépészet. Falátvezetések. Fal- és födémátvezetések Falátvezetések ACO épületgépészet 2 ACO épületgépészet Termékismertető Talajnedvesség ellen záró falátvezetés APLEX mono APLEX duo Födémátvezetés Acél falátvezetés, elektro-galvanizált bevonattal, rozsdamentes

Részletesebben

Geberit Silent-db20 hangcsillapított lefolyórendszer

Geberit Silent-db20 hangcsillapított lefolyórendszer Geberit Silent-b20 hangcsillapított lefolyórenszer Csövek 583 Ívelemek 584 Elágazók 587 Tisztítóiomok 591 Szűkítők 593 Tokok, csatlakozók 594 Iomok Csatlakozó ív 597 Elágazó iomok 599 Kötések 600 Elektrokarmanytú

Részletesebben

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Küszöbön a felújítás! E-learning sorozat Xella Magyarország Kft. ásványi hőszigetelő lapok anyagjellemzők Ásványi és tömör Magasfokú hőszigetelőképesség Természetes

Részletesebben

Gépészeti és elektromos áttörések tűzvédelmi lezárások, légtechnikai burkolatok kivitelezése

Gépészeti és elektromos áttörések tűzvédelmi lezárások, légtechnikai burkolatok kivitelezése Gépészeti és elektromos áttörések tűzvédelmi lezárások, légtechnikai burkolatok kivitelezése lágy lezárások (A1 közetgyapottal, tűzvédelmi bevonattal tömítve) EI30-tól EI120-ig Megoldások széles skálája

Részletesebben

6-AS PROFIL 5-AS PROFIL 4-AS PROFIL 3-AS PROFIL 2-ES PROFIL 1-ES PROFIL

6-AS PROFIL 5-AS PROFIL 4-AS PROFIL 3-AS PROFIL 2-ES PROFIL 1-ES PROFIL BRUCHAPaneel akusztikai panel WP-A 6-AS PROFIL 5-AS PROFIL 4-AS PROFIL 3-AS PROFIL -ES PROFIL BRUCHAPaneel tűzgátló falpanel WP-F LÁTSZÓ RÖGZÍTÉS Jó hangszigetelési tulajdonságok Széles profilválaszték

Részletesebben

V5100 Elzáró szelep BRONZ FERDEÜLÉSŰ ELZÁRÓSZELEP

V5100 Elzáró szelep BRONZ FERDEÜLÉSŰ ELZÁRÓSZELEP Belső menetes kivitel V5100 Elzáró szelep BRONZ FERDEÜLÉSŰ ELZÁRÓSZELEP Alkalmazás ADATLAP A V5100 típusú szelepek elzáróként használhatók fűtési és hűtési rendszerekben. A szelep integrált ürítési funkcióval

Részletesebben

VIII. fejezet Glasroc F (Ridurit) tûzgátló burkolatok

VIII. fejezet Glasroc F (Ridurit) tûzgátló burkolatok VIII. fejezet VIII.1 Acéltartó burkolat.................................... 194 VIII.2 Acélpillér burkolat................................... 195 VIII.3 Kábelcsatorna külsô tûz elleni védelme............

Részletesebben

VIII. fejezet Glasroc F (Ridurit) tûzgátló burkolatok

VIII. fejezet Glasroc F (Ridurit) tûzgátló burkolatok VIII. fejezet Glasroc F (Ridurit) tûzgátló burkolatok VIII.1 Acéltartó burkolat.................................... 194 VIII.2 Acélpillér burkolat.................................... 195 VIII.3 Kábelcsatorna

Részletesebben

Öntöttvas padlóösszefolyók

Öntöttvas padlóösszefolyók DN 50 - DN 100 kivezetésú összefolyók Passavant összefolyók Termékinformáció Öntöttvasból Minősített az MSZ EN 1253 1 szerint A bűzzárba építhető füstzáró patron Vízszigetelésről az összefolyóba vezethető

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT Hilti. Nagyobb teljesítmény. Tartós használat. HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT A 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján 1. A terméktípus

Részletesebben

R Ö G Z Í T Ő A N YA G O K

R Ö G Z Í T Ő A N YA G O K RÖGZÍTŐ ANYAGOK 124 RÖGZÍTŐ ANYAGOK Rögzítő anyagok HM tiplik... 125 HM PE tiplik... 125 HL tiplik... 125 HS tiplik... 126 HN tiplik... 126 Távolságtartó bilincsek... 126 Soros bilincsek... 126 Kétoldalú

Részletesebben

Fekete szinű felületvédelem a mechanikai sérülések ellen.

Fekete szinű felületvédelem a mechanikai sérülések ellen. A Kaiflex Protect F-BLACK felületvédelmi rendszer üvegszálból gyártott szövet, fekete színű bevonattal az egyik oldalán, mely felületvédelmet biztosít a szigetelőanyagnak, UV sugárzás, időjárási viszontagságok,

Részletesebben

Költségvetés. 1. Építmény közvetlen költsége Közvetlen önköltség összesen...

Költségvetés. 1. Építmény közvetlen költsége Közvetlen önköltség összesen... Archilak Mérnöki Szolgáltató Kft. Horváth Ferenc É 16-0245 5000 Szolnok, Csokonai u. 96. II/. Építtető: Szajol Község Önkormányzata Készítette: Cím:5081 Szajol, Rózsák tere. 1. Túri Zoltán G 04-151-2001

Részletesebben

Hőmérsékleti határértékek : +90 C Hővezetési tényező: 40 C = 0,040 (W/mK) Testsűrűség: 35 (kg/m3) Csőhéjak névleges szigetelőréteg-vastagsága.

Hőmérsékleti határértékek : +90 C Hővezetési tényező: 40 C = 0,040 (W/mK) Testsűrűség: 35 (kg/m3) Csőhéjak névleges szigetelőréteg-vastagsága. jegyzékünk ÁFA nélküli árakat tartalmaz. aink változtatásának jogát fenntartjuk. Érvényes: 2014.09.24. tól visszavonásig Polietilén csőhéj 4034 Debrecen, Híd 24 Polietilén alapanyagú szigetelőanyag fűtési

Részletesebben

Primus Line technológia

Primus Line technológia Primus Line technológia Alkalmazási terület A Primus Line technológia új eljárás a nyomás alatti közművezetékek kitakarás nélküli felújításához. Előnyösen alkalmazható minden nyomás alatti vezeték-rekonstrukciónál

Részletesebben

A fémkülsejű felületvédelmi rendszer.

A fémkülsejű felületvédelmi rendszer. A Kaiflex Protect Alu-TEC felületvédelmi rendszer kemény szürke színű műanyag fólia, melynek egyik oldala alumínium fóliával laminált, így felületvédelmet biztosít a szigetelőanyagnak, UV sugárzás, időjárási

Részletesebben

Előadó neve Xella Magyarország Kft.

Előadó neve Xella Magyarország Kft. ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Homlokzati falszerkezetek belső oldali hőszigetelése ásványi hőszigetelő lapokkal Előadó neve Xella Magyarország Kft. hőszigetelő lapok anyag jellemzők

Részletesebben

Rigips mûszaki tanácsadás Telefon: (06-1) 296 0534 Fax: (06-1) 296 0504 E-mail: rigips.muszakiinfo@saint-gobain.com

Rigips mûszaki tanácsadás Telefon: (06-1) 296 0534 Fax: (06-1) 296 0504 E-mail: rigips.muszakiinfo@saint-gobain.com A RIGIPS és az ISOVER, a Saint-Gobain vállalatcsoport tagjai, a szárazépítési piacon elsôként minôsítette szerkezeteit az új OTSZ szerint: ÉME A-99/2008 A Rigips rendszerekrôl további részletes információt,

Részletesebben

Szerelési - beépítési termékek

Szerelési - beépítési termékek Szerelési - beépítési termékek 5 próságok okos megoldásokhoz 85 Telepítési elemek 87 Táguláskiegyenlítők - H 6, SI 10, U 88 Kereszt idomok a vízszintes hálózati szerelvényekhez 89 Visszacsapó szelepek

Részletesebben

Árlista 2019 Február 01.-től

Árlista 2019 Február 01.-től lista 2019 Február 01.-től Ez a kép most nem jeleníthető meg. 1117 Budapest, Hengermalom u. 20. Tel.: 0-1-20-71 Fax: 0-1-20-71 e.mail: adhesive@adhesive.hu www.adhesive.hu ACE PLUS Műszaki Adatok: Hőmérséklet

Részletesebben

Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2/3/4 csavarzatokhoz

Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2/3/4 csavarzatokhoz Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2//4 csavarzatokhoz Termék Csom. egység Termékszám Megjegyzés Ofix s csavarzatok belső menetes szerelvényekhez Ofix CEP s nyomócsavarzat, réz csővezetékek

Részletesebben

Szintetikus kaucsukból gyártott, zártcellás szigetelőanyag lég-, klíma- és hűtési rendszerek hőszigetelésére. m / karton. Listaár (Ft/m) Típus

Szintetikus kaucsukból gyártott, zártcellás szigetelőanyag lég-, klíma- és hűtési rendszerek hőszigetelésére. m / karton. Listaár (Ft/m) Típus kaiflex EF Anyag: Szintetikus kaucsukból gyártott, zártcellás szigetelőanyag lég-, klíma- és hűtési rendszerek hőszigetelésére Hőmérsékleti határérték: -50 C -tól +105 C-ig Páradiffúziós ellenállási tényező:

Részletesebben

Megbízhatóan megakadályozza a harmatponti párakicsapódást és hőhidakat

Megbízhatóan megakadályozza a harmatponti párakicsapódást és hőhidakat Megbízhatóan egakadályozza a haratponti párakicsapódást és hőhidakat A Kaiflex RT-KKplus s1/s2 csőbilincsbetét rendkívül nyoásálló PUR/PIR szegensek kobinációja, elyek Kaiflex KKplus szigetelőanyagba vannak

Részletesebben

Fehér Szerkezetek - 2014. Xella Magyarország Kft. 1

Fehér Szerkezetek - 2014. Xella Magyarország Kft. 1 Fehér Szerkezetek - 2014 Május 8. Május 13. Május 15. Május 20. Május 27. Budapest Debrecen Veszprém Hódmezővásárhely Győr Xella Magyarország Kft. 1 Fehér Szerkezetek - 2014 Program: 09.00-09.30: Követelmények

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT a 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján Hilti CFS-S ACR akril tűzvédelmi tömítőmassza Hilti CFS

Részletesebben

Szintetikus kaucsuk csőhéj

Szintetikus kaucsuk csőhéj Érvényes: 2012.01.03. -tól visszavonásig Szintetikus kaucsuk csőhéj Posta: 2043 Budaörs, Pf.: 11. 4034 Debrecen, Híd 2-4. Szintetikus kaucsukból gyártott, zártcellás szerkezetű szigetelőanyag, lég-, klíma-

Részletesebben

Tűzvédelmi Szakmai Nap , Budapest, Lurdy Ház

Tűzvédelmi Szakmai Nap , Budapest, Lurdy Ház Tűzvédelmi tömítések, lezárások minősítésének olvasata a gyakorlatban Marlovits Gábor a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának vezetője gabor.marlovits@etexgroup.com, 30-343-2572,

Részletesebben

Ezüst színű felületvédelem a mechanikai sérülések ellen.

Ezüst színű felületvédelem a mechanikai sérülések ellen. A Kaiflex Protect F-ALU felületvédelmi rendszer üvegszálból gyártott szövet, mely egyik oldalán alumínium fóliával laminált, így felületvédelmet biztosít a szigetelőanyagnak, UV sugárzás, időjárási viszontagságok,

Részletesebben

EXTRUDÁLT POLISZTIROL

EXTRUDÁLT POLISZTIROL EXTRUDÁLT POLISZTIROL A Fibrotermica SpA társaság extrudált polisztirol lemezt gyárt, melynek neve FIBROSTIR. A FIBROSTIR egyrétegû, kiváló hõszigetelõ képességû sárga színû lemez, alkalmazható mind egyéni

Részletesebben

MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8.

MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MPT-Tartórendszer 9. Légtechnika 10. Lefolyócső-csatlakozók

Részletesebben

Vízellátás, fûtéstechnika

Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika A nagy szabadságfok: A RAUTITAN épületgépészeti csõvezetékrendszer a kivitelezés során felmerülõ összes követelménynek eleget tesz. A rendszer univerzálisan

Részletesebben

Ytong Multipor piktogramok

Ytong Multipor piktogramok Ytong Multipor piktogramok 1. Ásványi hőszigetelő lap Az Ytong Multipor hőszigetelő lapok stabil, ásványi kristályszerkezetűek, nem tartalmaznak szálas összetevőket, így a hőszigetelések széles palettáján

Részletesebben

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben.

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben. Szilikon szalag szilikonok.hu /szilikon/szilikon-termekek/szilikon-szalag/ Szilikon szalagok Négyzet és téglalap keresztmetszetű tömör szilikon szalagok Négyzetes és téglalap alakú hőálló szilikon szalagok

Részletesebben

R Ö G Z Í T Ő A N YA G O K

R Ö G Z Í T Ő A N YA G O K 4 ögzítő anyagok iplik... 4-3 Bilincsek... 4-5 kábel rögzítők... 4-6 ötegelő szalagok... 4-8 kötegelő szalag talpai... 4-9 kapcsok, vezeték-rögzítők és az összehúzó szalagok megegyeznek az EU irányelveivel.

Részletesebben

Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek

Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek Belső oldali hőszigetelés - technológiák és megtakarítási lehetőségek belső oldali hőszigetelés - technológiák Lehetséges megoldások: 1.Párazáró réteg beépítésével 2.Párazáró / vízzáró hőszigetelő anyaggal

Részletesebben

PSI védőcső véglezáró gumiharang

PSI védőcső véglezáró gumiharang PSI védőcső véglezáró gumiharang PSI Gumiharang Általános információ Termékszállító csővezetékeket /pl. gazvezeték, vízvezeték, szennyvízvezeték stb./ autópálya, főközlekedési utak, vasút kereszteződéseknél

Részletesebben

7-AS PROFIL 6-AS PROFIL 5-AS PROFIL 4-AS PROFIL 3-AS PROFIL 2-ES PROFIL 1-ES PROFIL

7-AS PROFIL 6-AS PROFIL 5-AS PROFIL 4-AS PROFIL 3-AS PROFIL 2-ES PROFIL 1-ES PROFIL BRUCHAPaneel PU szinushullámú homlokzatpanel FP-W 7-AS PROFIL 6-AS PROFIL 5-AS PROFIL 4-AS PROFIL 3-AS PROFIL BRUCHAPaneel PU homlokzatpanel FP -ES PROFIL 1-ES PROFIL BRUCHAPaneel PU homlokzatpanel FP

Részletesebben

Szigetelőanyagok vasúti járművekhez

Szigetelőanyagok vasúti járművekhez Szigetelőanyagok vasúti járművekhez Az elsőszámú választás, mely mozdonyok, vasúti személy- és hálókocsik gépészeti hő és akusztikus szigetelésre alkalmazható. Zárt cellás szigetelőanyagok, melyek megfelelnek

Részletesebben

DEVI fűtőkábelek alkalmazásai:

DEVI fűtőkábelek alkalmazásai: DEVI fűtőkábelek alkalmazásai: Hó- és jégolvasztás, fagyvédelem: Ereszcsatornák fagymentesítése Elektromos padlófűtés: Csővezetékek fagyvédelme Kizárólagos padlófűtés Garázsbejárók, rámpák fűtése Kiegészítő

Részletesebben

Tervezõi árazatlan költségvetés. Csõvezetékek

Tervezõi árazatlan költségvetés. Csõvezetékek 1/6 A kiírásban szereplõ tételek beárazásakor az egységárban szerepeltetni kell minden olyan segéd és fõanyagot amely a nevezett tétel elkészítéséhez szükséges. Minden tételnél figyelembe kell venni a

Részletesebben

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése: Duguláselhárító

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése: Duguláselhárító 09-0 Duguláselhárítási cső- és berendezés szerelési feladatok A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/200 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő

Részletesebben

MEFA-Csúszóelemek. Csúszóelemek. Tel Fax /1. Rozsdamentes csúszóelemek lásd 13 fejezet

MEFA-Csúszóelemek. Csúszóelemek. Tel Fax /1. Rozsdamentes csúszóelemek lásd 13 fejezet MEFA-Csúszóelemek Csúszóelemek Csúszólemez 4/2 oldal Z-leszorító, csúszósáv 4/3 oldal Radiál-axiál elem csúszólemezhez 4/4 oldal Csúszószem 4/4 oldal Csúszófüggesztő L 4/5 oldal Csúszófüggesztő TF 4/5

Részletesebben

TBV-C. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra

TBV-C. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra TBV-C Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra IMI TA / Szabályozó szelepek / TBV-C TBV-C A TBV-C szelep a fűtési és hűtési

Részletesebben

Adatlap: DrainLift Con

Adatlap: DrainLift Con Adatlap: DrainLift Con Jelleggörbék Wilo-DrainLift Con - 50 Hz - 2900 1/min Motoradatok Hálózati csatlakozás Névleges áram I N 1~230 V, 50 Hz 0,6 A Pólusszám 2 Bekapcsolási mód Szigetelési osztály Közvetlen

Részletesebben

Csővezeték-technika PE-Xc/Al/ PE-Xc / vörösöntvény / PPSU

Csővezeték-technika PE-Xc/Al/ PE-Xc / vörösöntvény / PPSU Modellszám Oldal Modellszám Oldal Modellszám Oldal Modellszám Oldal Modellszám Oldal Pexfit Pro Csővezeték-technika PE-Xc/Al/ PE-Xc / vörösöntvény / PPSU 1 ZM_L4_hu_20170504_123723_5.pdf 1 08.05.2017 13:54:53

Részletesebben

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek YTONG és YTONG MULTIPOR anyagok használatával Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek Tartalomjegyzék: 1) Környezetbarát termék 2) Hőtechnika:

Részletesebben

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása FALSZERKEZET FÖDÉM CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET KÜLSŐ ÉS BELSŐ VAKOLÁST NEM IGÉNYEL cm Acél vázszerkezet 0, cm Feltöltő nyílások Ø 8 cm cm cm Üvegszövet háló Burkolat 7 7 8 9 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET

Részletesebben

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben.

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben. Szilikon szalag szilikongumi.com /szilikon-termekek/szilikon-szalag/ Hőálló szilikon szalagok Négyzet, téglalap és lapos szilikon szalagok ipari, élelmiszeripari és gyógyszeripari célra Négyzetes és téglalap

Részletesebben

Csô külsô átmérô [mm] menet

Csô külsô átmérô [mm] menet katalógus Általános tájékoztató Bevizsgálások: Műanyag idomaink DIN 8076 T3, PE csőre DIN 8074, valamint EN 12201 szabványok alapján kerültek bevizsgálásra. Minden elem, amely ivóvízzel érintkezik, megfelel

Részletesebben

Árlista 2018 szeptember 15.-től

Árlista 2018 szeptember 15.-től lista 2018 szeptember 15.-től Ez a kép most nem jeleníthető meg. 1117 Budapest, Hengermalom u. 20. Tel.: 06-1-206-6716 Fax: 06-1-206-6718 e.mail: adhesive@adhesive.hu www.adhesive.hu HUNGARY Kft. HUNGARY

Részletesebben

Silka alapanyagok. Mész Homok Víz. Xella Magyarország Kft. 2

Silka alapanyagok. Mész Homok Víz. Xella Magyarország Kft. 2 Silka Silka alapanyagok Mész Homok Víz 2 Gyártástechnológia Az alapanyagok - homok - mész - víz Keverés Előérlelés Utókeverés Préselés Minőség ellenőrzés Gőzszilárdítás Csomagolás Feliratozás Kiszállítás

Részletesebben

Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel

Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel Tartalomjegyzék Általános tudnivalók Kivitelezésrol általában Idomkészítés Armaflex

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 0095-06/2 Szóbeli vizsgatevékenység Szóbeli vizsgatevékenység időtartam: 45 perc A 20/2007. (V. 21.)

Részletesebben

Mennyezeti örvénybefúvó DQJA / DQJR típus

Mennyezeti örvénybefúvó DQJA / DQJR típus Mennyezeti örvénybefúvó DQJA / DQJR típus Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3

Részletesebben

Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16

Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16 Nr. 8500 Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Karima méretezés: EN 1092-2 (DIN 28605) szerint Alapkivitel megfúrása DIN 2501 szerint PN 10 Karimás csőidomok L DN 50 65 80 100 125 150 *200 *250 *300

Részletesebben

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu

2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu 2011 Árlista www.homlokzati-szigeteles.hu Tel: +36-309-484-707 Szikora Ferenc www.clingonkft.hu TERRA Hőszigetelő alaprendszer homlokzatra KINGSTONE EPS-H80 alaprendszer : 1m2 pol.lap, 5kg/m2 terra rag,

Részletesebben

Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21... Symaro. Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére.

Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21... Symaro. Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére. 1 781 1781P01 Symaro Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21 Felhasználás Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére A QAE21 merülő hőmérséklet érzékelők fűtési, szellőző

Részletesebben