HOLISZTIKUS INTEGRÁL TÁBOR

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HOLISZTIKUS INTEGRÁL TÁBOR"

Átírás

1 Ebbe a nyárba pont beleillik HOLISZTIKUS INTEGRÁL TÁBOR Az idei nyárvégi tábort augusztus szeptember 2. (csütörtöktõl vasárnapig) között rendezzük meg a Szolnok melletti Holt-Tisza ág csendes természeti szentélyében. Kikapcsolódás és belsõ feltöltõdés Amennyiben eljössz velünk erre a négy napra, garantáltan kiváló lélektani csoportmunkában, erõs és felemelõ élményekben, jó társaságban, hiteles meditációs gyakorlatokban, egészséges életmódban, áldásos pihenésben és humorral teli szórakozásban lesz részed. Garancia erre az integrál személet kiegyensúlyozott holisztikus megközelítése és a táborvezetõ szakértelme. o Csoportozás és együttlét: önkifejezés, kapcsolódás és flow élmény! o Öröm a Teremtõ szabad ege alatt! - strandröpi, evezés, strandolás, zenélés It's fun time! o Hiteles meditációs gyakorlatok a belsõ figyelem szentélyében o Jóga, egészséges táplálkozás és vegetáriánus életmód o A hely békés szellemével: csend, természet, vízpart Csoportozás: önkifejezés, kapcsolódás, flow élmény Az ilyen csoportokon a jógázós, masszázsos, alternatívos, spirituális körökhöz és együttlétekhez képest mélyebb és tisztább együttlét valósul meg. Ennek oka, hogy a csoportozásainkkor emberkapcsolati kultúrát váltunk, amelyhez az út a mûfajba beavatott vezetõn és speciális gyakorlatokon át vezet. Ehhez felhasználjuk a nyugati pszichoterápiás iskolák ügyes módszereit. Itt nem betegeket gyógyítunk, hogy normálissá váljanak, hanem hétköznapi, normális embereket nyitunk meg a magasabb tudatosság, a kinyílás, a gyógyító önismeret és a szeretet felé. Az emberek gyakran holisztikus állapotokat élnek meg nálunk, az egység és teljesség élményeit. Az egyszerû gyakorlatok biztonságosan, szépen és ünnepélyesen visznek el oda, ahol nincs ártás és sebzés, hanem biztonság, megtartottság, transzformáció és kegyelem jelenik meg a csoportban. A modernitásban kiürült és újra a lelkiséget keresõ posztmodern emberek számára a jó csoportozás válik a templommá", ahol át lehet élni önmagunk, egymás és a lét szentségét. A mi oltárunkon a lelkében megszépült ember van, melyet pillanatokra átélünk és újraélünk a csoportjainkon, ha a tagok belsõleg beleegyeznek.

2 2 A szentség a rejtett szándékoktól mentes, feltétel nélküli elfogadásban és csoport-intimitásban aktiválódik, amely egyben az egyén korlátlan önkifejezõdését robbantja ki. A csoporttag olyan csúcsélményeket élhet meg, ahol a teremtett világ keretein belül mélyen önmagára talál. Flow-ba kerül, abba a spontán és kreatív áramlásba, amely mozgatja õt, a teret és a többieket, mely nem más, mint a közös tudatmezõ élõ lelke, a Nagy Közlélek. Ez normál tudatállapotban és emberi kapcsolatokban a karaktefixációk, valamint a kapcsolati sémák és rituálék miatt alig, vagy egyáltalán nem érzékelhetõ, a flow fel van töredezve és be van fagyva. A csoportjainkon kiszabadulunk ezen sémákból, és a korlátlan szabadságba jutunk. Amikor egy csoportnyi ember együtt teszi meg ezt az ugrást, akkor áll be a Flow-csoport. Normál esetben az emberek a szerelmi udvarlás elsõ idõszakában, vagy berúgva, bedrogozva közelítik ezt meg. A gyakorlataink drogok és alkohol nélkül, nemesen és méltón vezetik el a csoporttársakat a felszabadultság Flow állapotaiba, ahol megtapasztalhatják a résztvevõk, hogy a mély és erõs emberszeretetet személyes viszony és kötelék (szerelmi partner, szülõ-gyerek) nélkül is szabadon adhatják és kaphatják. Ami várható: kinyílás, szépség, emberi gyönyörködés. Csúcsélmények, rájövések, transzformáció. Rálátás a mintáinkra, mély sebek begyógyulása, fixációk oldódása. Lelki megnyílások, mély és megérintõ összetalálkozások, korrektív emocionális élmények. Outdoor, játék, sport és strandolás Fun time! Fontos, hogy az együttlétünk része legyen a nem belsõ munka stílusú játék, öröm, kikapcsolódás és lazítás is! Fogjuk a labdát és kivonulunk a homokos röpi pályára. Többünk életében ez az elsõ röpizés, de sebaj, elõképzettség nem kell, hozzáértõ csoporttársainktól gyorsan megtanuljuk. Egymásra hangolódunk és repül a labda! Itt a pont, ott a pont, több menetes meccseket játszunk. Ha kisüt a nap, akkor a stégen találjuk magunkat. A lányok napoznak, a fiúk lopva csodálják szépségüket és a világ rendben van. Van, aki vízbe vetõdik és lubickol, van, aki úszik, vagy vízilabdázik, mások vízibicikliznek. Olykor kibérelünk kenukat, sõt sárkányhajót is, ahol a hajó orrában lévõ dob ritmusára evezünk egy egységként. Aki kapható további fitnessre, és egészséges mozgásra, azzal szisztematikusabban úszunk, illetve reggelente futni megyünk.

3 Hiteles meditációs gyakorlatok 3 Egy integrált életben, helye van a meditációnak. A táborban minden nap meditálunk. Bence hosszú múltú gyakorlatának és képzettségének köszönhetõen az egyik legõsibb, legszebb gyakorlatba, a buddhista meditációba ad beavatást és gyakorlati útmutatót. Kétféle gyakorlatot végzünk. Az egyik az ún. samatha mely az elme nyugalmát valósítja meg az elmélyült összpontosításon keresztül. Ne feledjük, akár mekkora is az öröm odakint, akármilyen extatikus is az önkifejezés és a másokkal való kapcsolódás, valamint a flow csúcsélménye, még ezek is tünékeny, múlandó állapotok. Ezért nem elvetjük, hanem kiegészítjük õket egy mélyebb szint elérésével is. A valódi énünk a múlandó csúcsélmények mögött van, és igaztalanok lennénk, ha nem foglalkoznák ezzel. Ide az út az elcsendesülés és befelé-forduláson át vezet. Megvan az ideje a nyugati csúcsélményeknek és a keleti elmélyülésnek. Ez utóbbi, az egyik legszentebb belsõ munka, amely végül elvezet a teljes és tökéletes felébredéshez: a megvilágosodáshoz, melyen átesett Buddha, Krisztus, Mohamed és számos más szent, valamint ma élõ gyakorló! Bence a buddhista hagyományok õsi gyakorlatait nyugati elvonulásokon és burmai kolostorokban tanulta és tanulja, valamint gyakorolja 12 éve. Ezt a tudását osztja meg a résztvevõkkel a tábor meditációs ülésein. A másik gyakorlási modalitás, a belsõ valóság megfigyelése úgy, ahogyan az van. Ez a vipassana meditáció, melyben feltárul elõttünk elménk minden rejtett zuga. Megtanuljuk a negatív és pozitív mentális tartamainkat és énállapotainkat elutasítás és vágyódás nélkül, semlegesen végigfigyelni. Ekkor ugyanis azok merik mutatni magukat és el is tudnak nyugodni, s megtisztulunk attól, ami gátol az utunkon.. A folyamat során egyszer be fog köszönteni egy maradéktalan mély belsõ elengedés. Ekkor a tudatunk áttör, a személyes én (ego) átmenetileg szertefoszlik, és a tudatunk eggyé válik a végtelen Kozmikus Tudattal, az örök Isteni tudattal. Ezt nirvána élménynek nevezzük. Bence egy párokban végzendõ csoportos vipassana meditációs formát fejlesztett ki a csoportozások alkalmaira. Jóga, egészséges táplálkozás és vegetáriánus életmód A táborban minden reggel jógázunk. India õsi meditatív mozgáskultúráját (ászanáit) gyakorolva testünk és szellemünk egy mélyebb, ellazultabb üzemmódra kapcsol át és olyan testben tárolt feszültségeket is kiold, amirõl esetleg nem is tudtunk. Ezen túl a tábor ideje alatt vegetáriánus étrendet tartunk. A jógikus elveken alapuló nem ölés és nem ártás a spirituális út alapja. Nem állítjuk, hogy csak az világosodhat meg, aki nem eszik húst, de úgy véljük, hogy a vegetáriánusság megsegíti a folyamatot, és számos komoly gyakorló a megtisztultság egy fokán feladja az öléshez való hozzájárulást és kipreparált holt tetemek fogyasztását.

4 Emellett számtalan pozitív egészségre vonatkozó és ökológiai hatása is van ennek a gyakorlatnak. A tábor vezetõje, Gánti Bence 14 éve vegetáriánus. Noha ízlett neki a hús íze, mégis gyermekkora óta küszködött magában azzal, hogy abszurdnak és tisztátlannak érezte elhullott tetemek evését intelligens polgári családi asztalnál. Amikor Bence a jógával találkozott 23 évesen, akkor rájött, hogy a hús mellõzését kultur-legálisan lehet ûzni, így feladta a húsevést. Bence azóta is kiváló egészségnek örvend, csak úgy, mint ötszáz-millió vegetáriánus társa a földön. Aki vegetáriánus, az itt nyugodtan folytathatja ezt a praxisát. Aki pedig még sosem próbálta, az életébõl négy napot rászánhat, hogy kipróbálja, garantáljuk, hogy semmi baja nem lesz. Utána otthon mindenki úgy folytathatja étrendjét, ahogy kívánja. Spirituális zenélés és szent mantrák éneklése 4 Az együttléteinknek gyakran része a spirituális közös zenélés, és éneklés. Ilyenkor a tábortûz mellé gyûlünk, vagy a teremben vagyunk gyertyafények mellett. Elõkerülnek a gitárok, sámándobok, csörgõk és a szent énekek. Az összes hagyományos spirituális kultúrának része az egyszerû szent énekek hangszerekkel kísért ismétlõdõ kántálása, mely a gondolkodást lecsillapítja, a szívet megnyitja, a közösséget összekovácsolja és a tudatállapotot spirituális irányban módosítja. A dalok egyszerûek, több kultúrából valók (sámán, magyar, indián, buddhista) és mind a magasabb tudatállapotokról szólnak. Ott helyben tanuljuk meg õket. Ezek az együttlétek nem elõadások, a csoporttagoknak nem kell kiállniuk és szerepelniük, hanem biztonságosan belesimulhatnak a többiek közegébe, és így megengedhetik maguknak, hogy elõhozzák a hangjukat, amelyet kultúránk sok emberben elnyomott és félrenevelt. A magyarok elfojtottak és gátlásosak, amelyet fel kell oldalni, ha egészséges nép akarunk lenni. Ha kiereszted a hangod, akkor a lelked is ki tud jönni. Ha elfojtod a hangod, a lelked is bent ragad. Még a kolostorokban egyébként csendben ülõ meditáló szerzetesek is naponta kántálnak. A spirituális énekléseinken észrevétlenül feloldódnak az emberek gátlásai a dobok átható ritmusára, valamit a gitár, a vezetõ énekes (Bence) és a csoport egységes hangjának magával ragadó hatására. Aki nem akar énekelni az résztvevõként hallgathatja is az énekeket.

5 Gánti Bence, a tábor vezetõje 5 Bence holisztikus szemléletû pszichológusként tizenkét éve dolgozik az integrál szemlélet hazai elterjesztésén és az elméleti tanítás mellett, a gyakorlati munkát tartja a személyes átalakulás kulcsának. Munkásságának egyik csúcsa az intenzív négy napos együttléti forma, az integrál tábor, ahol átadja mindazt, amit az elõadások alatt, illetve egy-egy nap csoportozása alatt nem lehet: milyen is transzformáló integrál életmódot élni? Hogyan éljünk spirituális életet a 21. században nyugaton? Bence válasza az integrál életmód. A tábor tehát integrál életmód-edzõtábor is egyben. Nem elõadásokat fogunk hallani, hanem élõ gyakorlatokat végzünk és együtt élünk négy napon át. Sokaknak egy életre szóló élményt és min- Minõségi tábor, koncepcióval tát ad egy ilyen elvonulás. Bence egy évben háromszor tart Magyarországon ilyet, emellett külföldi integrál körök meghívására Amerikában, Németországban, Oroszországban és Bulgáriában tart hasonló programokat. E három alkalom hazánkban bárki számára nyitott, mindenki részt vehet rajta. Elõszeretettel vesznek részt új érdeklõdõk, integrál akadémiás hallgatók ( ípések ), valamint leendõ hallgatók ( gólyák ) is. Függetlenül attól, hogy ki honnan érkezik, a táborban hamar egy egységes csoporttá kovácsolódik mindenki össze, és megszületik a mi élmény. Ha szeretnéd megtapasztalni ezt, és mindazt, amit Bence nyújt, és szeretnél tanulni mindebbõl, akkor ez a tábor neked való. A hely békés szelleme: csend, természet, vízpart Helyszín: Nairam Klubhotel és Szabadidõközpont Szolnoktól 15 km-re, Szajolban, a festõi szépségû Holt-Tisza partján fekszik. Az Alföld egyik különleges búvóhelye ez, amely békességet, és felüdülést nyújt, természetességével regenerál. Az arborétum jellegû 7 ha-os terület, a csend, a természet és a vízpart méltón keretezik meg a tábor élményét.

6 Képek a kulturált Nairam Központról és a Holt-Tisza ágról Szálláslehetõségek és részvételi díjak (minden étkezés is beleszámítva): Sátorozás: ,- Ft/fõ Motelszoba (3 ágyas): ,- Ft/fõ Hotelszoba (2 ágyas): ,- Ft/fõ Jelentkezési határidõ: augusztus 24. Ezt követõen is fogadunk jelentkezéseket, azonban csak annak tudjuk garantálni a helyét, aki eddig az idõpontig jelentkezik. Létszámhatár: 45 fõ 6 Jelentkezés: Bobák Szilvinél, , bobak.szilvia@integralakademia.hu További információk:

7 Az elvonulás célja és szellemisége Az Integrál Szellemiség szerint az elvonulás célozza és megszólítja az ember különbözõ oldalait, a "négy kvadránsát": LÉLEK - a lelki és szellem megtisztulását és az egyéni csúcsélményeket (BF) o a meditatívan végzett jóga (W6-7) o az ülõmeditációk (W7-10) o és a terápiás munkák által (W0-6) EGÉSZSÉG - a test egészségét és jólétét (JF) o a relaxáló és nyújtó jóga o az endorfintermelõ sport o és a vegetáriánus bio étrend által KÖZÖSSÉG - az együttlét, kapcsolatok és közösség harmóniáját (BA) o Flow csoportok o emberközpontúságra (W6) és a spirituális mezõre (W7) építõ, összehangolt gyakorlatokkal o közös játék, vízi kirándulással kenutúra, o közösség-harmonizáló rítusokkal: tábortûz, dobolás, spirituális éneklés, együttáramlás (W6-8) o az együttlét speciális minõségével 7 KÖRNYEZET ÉS RENDSZER - a környezeti és rendszerszemléletû részvételünket jelenti ez és az elvonulás alatti együttélési módunkat (JA) o természeti környezetben táborozunk o az együttlét szerkezetét a rendszer-áramlás és a spirituális mezõre való tudatossággal szabályozzuk (W4-7) TUDAT TEST A Négy Kvadráns egyszerre hat CSOPORT- KULTÚRA TÁRSADALOM

8 Az elvonulás egy Integrál Élet Edzõtábor, amely felnõtteknek szól, a saját lelki és szellemi fejlõdésükre, transzformációjára. Funkciójában a lelki elvonulásnak és az élet ünneplésének az ötvözése. Célja az, hogy az integrál szemlélet iránt érdeklõdõk együtt lehessenek négy napig, s legyen idejük mélyebben összebarátkozni, megismerkedni, együtt mélyülni, s emelkedni - életünk szép csúcsélményeit együtt átélni. A tábor napirendje aug szept. 2. csütörtök péntek szombat vasárnap 8:00 Reggeli Reggeli Reggeli 9:00 Meditáció és jóga Meditáció és jóga Meditáció és jóga 10:30 11:00 12:00 Érkezés, regisztráció, szállásfoglalás, orientáció: 10-13h-ig Délelõtti blokk Délelõtti blokk Délelõtti blokk 13:00 Ebéd Ebéd Ebéd 14:00 Pihenõ Pihenõ Pihenõ Check out és ebéd (13-15h) 15:00 16:00 Nyitókör és Nyitócsoport Délutáni blokk Délutáni blokk Csoportzáró ceremónia és a szenttér közös felbontása és hazavivése ( ) 17:00 18:00 Vacsora Vacsora Vacsora 16.30h: hazamenetel 19:30 20:00 Esti csoport: a szent tér megalkotása Esti blokk Esti blokk 8 21:00 Szabad idõ, alvás Szabad idõ, alvás Szabad idõ, alvás Szeretettel várunk! Gánti Bence és a szervezõ team

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar Láma Csöpel A REJTETT ARC A Belső Ösvény pecsétjei Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar TARTALOM Előszó 7 A Belső Ösvény és a pecsétek 9 A rejtett arc

Részletesebben

ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN

ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN Bali az indonéz szigetvilág gyönyörű szigete, egyedi, színes, spirituális kultúrájáról ismert. Számos szertartása és szokása, ami több

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a GYEMSZI Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet ismét életmódtábort szervez az alábbi időpontban:

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a GYEMSZI Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet ismét életmódtábort szervez az alábbi időpontban: Örömmel tájékoztatjuk, hogy a GYEMSZI Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet ismét életmódtábort szervez az alábbi időpontban: Időpont Jelentkezési határidő 2013. május 5 9. 2013. március 15. A

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a GYEMSZI Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet ismét életmódtábort szervez az alábbi időpontban:

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a GYEMSZI Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet ismét életmódtábort szervez az alábbi időpontban: Örömmel tájékoztatjuk, hogy a GYEMSZI Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet ismét életmódtábort szervez az alábbi időpontban: Időpont Jelentkezési határidő 2011. szeptember 14-18. 2011. július

Részletesebben

DR OBERKAMP MÁRIA AZ AYURVÉDA ÉLETMÓD

DR OBERKAMP MÁRIA AZ AYURVÉDA ÉLETMÓD DR OBERKAMP MÁRIA AZ AYURVÉDA ÉLETMÓD Ayurvéda = Az Élet Bölcsessége Az Ayurvéda célja Az ayurvéda célja, hogy helyreállítsa az élet egyensúlyát a tökéletes elme, test működés és viselkedés révén; Az ayurvéda

Részletesebben

TÁMOP-3.14.-12/2-2012-0821. Gyermekláncfű egészségmegőrző és környezetvédő tábor

TÁMOP-3.14.-12/2-2012-0821. Gyermekláncfű egészségmegőrző és környezetvédő tábor TÁMOP-3.14.-12/2-2012-0821 Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra Gyermekláncfű egészségmegőrző és környezetvédő tábor TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821

Részletesebben

A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT!

A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT! HÁRMASBAN A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT! TÁBORSZEMINÁRIUM Budafok, VISZ - KONFERENCIA, 2011. március 26. MÁTÉ 4, 12. (Kis lapok osztása a táborszeminárium résztvevőinek.) Írj fel 2 számot! 1. Évente

Részletesebben

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Templomunk-iskolánk nevelési helyszíne Nagy előnye iskolánknak, hogy földrajzilag is közel áll hozzánk fenntartó gyülekezetünk temploma. Hagyományosan minden tanévet itt kezdünk,

Részletesebben

A WALDORF-PEDAGÓGIA ELMÉLYÍTÉSE műhely

A WALDORF-PEDAGÓGIA ELMÉLYÍTÉSE műhely WALDORF HÁZ PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ INTÉZET 1075 Budapest, Asbóth u. 17. Tel.: 1-4610090; 30-3287448; Fax: 1-4136866; E-mail: waldorfhaz@waldorf.hu A WALDORF-PEDAGÓGIA ELMÉLYÍTÉSE műhely 2010. január 29-31.

Részletesebben

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed!

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! 1 Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! Mi az az élményturizmus? Nyaralni, túrázni, utazni mindenki másképp szokott. Van, aki spontán indul el, van, aki alaposan

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal és a Mozaik Gazdasági Szervezet Budapest Főváros Önkormányzata által támogatott táborozási lehetőséget hirdet VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA sport, szabadidős

Részletesebben

Kedves Hallgatók! London közelében található ez a buddhista kolostor

Kedves Hallgatók! London közelében található ez a buddhista kolostor Kedves Hallgatók! Ha szeretnétek betekintést nyerni a théraváda szerzetesek mindennapjaiba, akkor feltétlen el kell látogatnotok Amaravátiba! (bővebb tájékoztatást találhatsz a www.amaravati.org oldalon.)

Részletesebben

ANGYALFÉNY EZOTERIKUS KÖZPONT

ANGYALFÉNY EZOTERIKUS KÖZPONT ANGYALFÉNY EZOTERIKUS KÖZPONT www.angyalfeny.hu Tel.: 06-30-438-9514 06-30-287-7426 E-mail: info@angyalfeny.hu molnarklara@t-online.hu vkarcsi@t-online.hu VII. Péterfy S. u. 15. mf. 2. PROGRAMAJÁNLÓ ÁPRILIS

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS 28. évi Szakmai beszámolója Készítette: Turba Attila Székhely: 2181 Iklad, Szabadság u. 7. Ellátási terület appali Ellátás: Aszód, Bag, Domony, Galgahévíz,

Részletesebben

Laroba Wellness & Tréning Hotel****

Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Budapesttől 1 órányi autóútra, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre, a szálloda

Részletesebben

Nyers ételkészítő Tábor

Nyers ételkészítő Tábor Nyers ételkészítő Tábor Első alkalommal, és reméljük lesz folytatása. megrendezzük a nyers életmód táborunkat. Együtt készítjük el a finomságokat, együtt is fogyasztjuk el, kirándulunk, énekelünk, jókat

Részletesebben

A csend múvészete. Haladó tanfolyam Szvámi Vaishampayannal. Budapest, június 28 július 2. (bejelentkezés június 28-án este)

A csend múvészete. Haladó tanfolyam Szvámi Vaishampayannal. Budapest, június 28 július 2. (bejelentkezés június 28-án este) A csend múvészete Haladó tanfolyam Szvámi Vaishampayannal Budapest, 2017. június 28 július 2. (bejelentkezés június 28-án este) Ima a lélegzetben ez a csend; szeretet a végtelenben ez a csend; bölcsesség

Részletesebben

Kedves Tarokk Barátok! III. Országos Paskievics Vándorkupa 1. forduló 2015.03.28. (szombat) VIII. Gibás Imre Tarokk kupa 2015. 03.29.

Kedves Tarokk Barátok! III. Országos Paskievics Vándorkupa 1. forduló 2015.03.28. (szombat) VIII. Gibás Imre Tarokk kupa 2015. 03.29. Kedves Tarokk Barátok! Örömmel tudatom Veletek, hogy idén immáron 8. alkalommal rendezzük meg Szilvásváradon a hagyományos Gibás Imre tarokkkupát, illetve természetesen csatlakozunk az Országos tarokkverseny

Részletesebben

Kedves első éves Barátunk!

Kedves első éves Barátunk! Kedves első éves Barátunk! A bölcsész balek7 szervezői nevében szeretnénk neked gratulálni a sikeres felvételidhez. Szeptembertől a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatójaként kezdheted

Részletesebben

W W W. E V E R N E S S. H U

W W W. E V E R N E S S. H U verness Fesztivál, alatonakarattya Lassan két éve már annak, hogy megálmodtunk egy olyan fesztivált, ahol a mozgás, az előadások és a beszélgetések, az önmeghaladás, az emberi kapcsolatok és az egészséges

Részletesebben

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra Egészségnap III. Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő

Részletesebben

2017. évi programjaink

2017. évi programjaink 2017. évi programjaink Kedves Barátaink! Szeretettel ajánljuk a 2017 lelkigyakorlatos lehetőségeinket. Reméljük, örömet okoz és tudnak választani belőle. Jézus örömével várunk Benneteket: A lelkigyakorlatos

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése. 10:00 1. előadás: AFRIKA

HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése. 10:00 1. előadás: AFRIKA HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése 1. előadás: AFRIKA 11:00 sport, foci, akadályverseny 17:30 szünet A kollégiumnál kipakolás, elrendeződés A helyszín bemutatása, Csoportok beosztása,

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság IX. Nemzeti Kongresszusa Debrecen, január

JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság IX. Nemzeti Kongresszusa Debrecen, január JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság IX. Nemzeti Kongresszusa Debrecen, 2018. január 24-27. www.mptpszichiatria.hu/mpt2018 Kérjük a jelentkezési lapot az alábbi címre visszaküldeni: Tensi Kft.

Részletesebben

I. GYAKORLÁS MIKOR, MIT, S MIÉRT?

I. GYAKORLÁS MIKOR, MIT, S MIÉRT? 2 Tartalomjegyzék I. GYAKORLÁS MIKOR, MIT, S MIÉRT?...4. oldal 1. A pszichoterápiás sajátélmény...4. oldal 2. A spirituális sajátélmény 6. oldal 3. Miért hát az elvonulás?...6. oldal II. AZ ELVONULÁS KRITÉRIUMAI

Részletesebben

Együttműködési ajánlat. Kérjük óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki a dokumentumot!

Együttműködési ajánlat. Kérjük óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki a dokumentumot! Együttműködési ajánlat Kérjük óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki a dokumentumot! Everness - A tudatosság ünnepe Kedves leendő Partnerünk! 2019 júniusában hetedik alkalommal rendezzük

Részletesebben

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Egységes viselet Iskolánkban a nagyobb ünnepségeken ünnepi egyenruha viselete kötelező mind a pedagógusok, mind a tanulók számára. A hölgyek kalotaszegi

Részletesebben

Családias hangulat, magas színvonalon

Családias hangulat, magas színvonalon 20 Namibia ÉV TAPASZTALATÁVAL Családias hangulat, magas színvonalon AFRIKAI KÖRNYEZET KÉNYELEM ÉS KOMFORT FELSŐ SZNTEKEN Vendégeink kényelmét 4 szoba teszi lehetővé, mindegyik szoba saját fürdőszobával,

Részletesebben

ANGYALFÉNY EZOTERIKUS KÖZPONT

ANGYALFÉNY EZOTERIKUS KÖZPONT ANGYALFÉNY EZOTERIKUS KÖZPONT www.angyalfeny.hu Tel.: 06-30-438-9514 06-30-287-7426 E-mail: info@angyalfeny.hu molnarklara@t-online.hu vkarcsi@t-online.hu VII. Péterfy S. u. 15. mf. 2. HÍRLEVÉL NOVEMBER

Részletesebben

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda Küldetésünk: A gyermek személyiségének fejlesztése családias környezetben Alapítás: 2012-ben az Audi Hungaria Iskola Intézményegységeként Két, 25-25 fős vegyes korosztályú csoport Egész napos felügyelet

Részletesebben

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL MESTEREKRŐL Sok szó esik a régen élt és önmagát felismerő mesterekről, ám gyakran egyfajta misztikus ködbe burkolóznak bennünk, mintha elérhetetlenek, legendák volnának, amivé mi sosem válhatunk. Számtalan

Részletesebben

2013. július 21. vasárnap

2013. július 21. vasárnap Newstart Életmódtábor a Bakonyban 2013.07.21-28-ig Részletes program: 2013. július 21. vasárnap 11.00-13.00 Érkezés, táborhely elfoglalása 13.30-14.30 Ebéd a Napfényes Étteremből: Kerti vegyes zöldségleves

Részletesebben

Gauranga Das előadása Atma Center életmódközpont www.atmacenter.hu

Gauranga Das előadása Atma Center életmódközpont www.atmacenter.hu Gauranga Das előadása Atma Center életmódközpont www.atmacenter.hu Jóga összekapcsolódás, igázás Istennel A valósággal Az univerzummal Az önvalóval Jógas csitta vritti niródhah A jóga az elme változásainak

Részletesebben

ÜZLET. ÉLMÉNY. BALATON.

ÜZLET. ÉLMÉNY. BALATON. ÜZLET. ÉLMÉNY. BALATON. 2017. szeptember 15-16. Balatonkenese A verseny időpontja: Helyszín: Tervezett flotta méret: Tervezett létszám: 2017. szeptember 15-16. Kenese Marina-Port, Balatonkenese, Kikötő

Részletesebben

A világ mint karmikus vízió Megjegyzések a Buddha-testek doktrínájáról Tantest Gyönyörtest Átváltozástest A Tiszta Földekről

A világ mint karmikus vízió Megjegyzések a Buddha-testek doktrínájáról Tantest Gyönyörtest Átváltozástest A Tiszta Földekről Németh Norbert eddigi előadásai 2011. január 28. Bevezetés a bardó tanításokba Nyugati és keleti hozzáállás Tibeti Halottaskönyv A helyes beállítódásról Bardókról általában Az élet utáni állapotválotzásokról

Részletesebben

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK!

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA Tanoda Udvarán a tánc és társművészetek, zene, színjátszás, meditációk, testtudatos és egészségmegőrző módszerek

Részletesebben

Tartsd a formád! Program bemutató előadás

Tartsd a formád! Program bemutató előadás Tartsd a formád! Program bemutató előadás Előadók: Baranyai Rita Diófási Orsolya Dr Andriska István Miről lesz szó? Mi ez a program? Miért foglalkozunk egészséggel a munkahelyen? Milyen programok lesznek

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság XXI. Vándorgyűlése Siófok, január

JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság XXI. Vándorgyűlése Siófok, január JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság XXI. Vándorgyűlése Siófok, 2017. január 26-28. www.mptpszichiatria.hu/mpt2017 Kérjük a jelentkezési lapot az alábbi címre visszaküldeni: Tensi Kft. 1023

Részletesebben

Fusion Vital Program riport

Fusion Vital Program riport 370916 Fusion Vital Program riport Cs 10.09.2015 17:21 6ó 46perc 58 / 82 / 6 Stressz reakció Feltöltődés Fizikai aktivitás Napi fizikai aktivitás Pulzusszám Hiányzó pulzusszám 5% Napközben nincs feltöltődés.

Részletesebben

Phuket magyarul: Priváttúra, transzfer, idegenvezetés PHUKET SZIGETTÚRA

Phuket magyarul: Priváttúra, transzfer, idegenvezetés PHUKET SZIGETTÚRA PHUKET SZIGETTÚRA Phuket 53 kilométer hosszú és 14 kilométer széles trópusi sziget, tehát elég nagy. Területének jó egyharmada nemzeti park, csodálatos természeti látnivalókkal. Fővárosa sok évszázados

Részletesebben

érkezés a Balatonszepezdi Népfőiskolára: 8252 Balatonszepezd, Árpád u. 10. Résztvevők száma minimum Balatonszepezdi Népfőiskola

érkezés a Balatonszepezdi Népfőiskolára: 8252 Balatonszepezd, Árpád u. 10. Résztvevők száma minimum Balatonszepezdi Népfőiskola Kedvezményezett : Projektazonosító: Projektidőszak: Program típus TÁMOP-6.2-11/1-2012-1253 2013.09.01-2014.06.30 Bibó István i Alapítvány Program neve/címe: 8252 Balatonszepezd, Szegfű köz A rendszeres

Részletesebben

Ez úgy igaz, ahogy hiszitek

Ez úgy igaz, ahogy hiszitek Ez úgy igaz, ahogy hiszitek a mese vers szerepe a személyiségfejlődésben, a társas kapcsolatok alakulásában Játékkal, Mesével Nevelő Óvónők XXII. Országos Szakmai Konferenciája DEBRECEN, 04. 06. 9-. P

Részletesebben

Driving Experience ON ICE az igazi téli vezetéstechnika SZIGORÚAN HÓBAN

Driving Experience ON ICE az igazi téli vezetéstechnika SZIGORÚAN HÓBAN Driving Experience ON ICE az igazi téli vezetéstechnika SZIGORÚAN HÓBAN Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a Magyarországon elérhető legjobb téli vezetéstechnikai tréning. Ugyanis nem mesterséges műgyanta

Részletesebben

A Konferencia bemutatása A témáról bővebben: Egy inkluzív Európa kihívásai Egy sokszínű Európa kihívásai

A Konferencia bemutatása A témáról bővebben: Egy inkluzív Európa kihívásai Egy sokszínű Európa kihívásai Kedves Fiatal! Köszönjük, hogy jelentkeztél a Szólj Bele! Ifjúsági Konferenciára, amely 2016. november 12-13. között kerül megrendezésre Kecskeméten. A programon veled együtt mintegy 50 fiatal vesz részt,

Részletesebben

Hastánc és darbuka tábor. Balatonfenyvesen 2009 08.09-16-ig.

Hastánc és darbuka tábor. Balatonfenyvesen 2009 08.09-16-ig. Hastánc és darbuka tábor Balatonfenyvesen 2009 08.09-16-ig. Kedves hastáncos és darbukás meglévı és új barátaim. Ismételten megrendezésre kerül a tavaly fergetegesen sikerült táborunk, melyben igazán átélhettük

Részletesebben

A programok egymást követik, nincsenek párhuzamos szervezések így csak Rajtad áll mihez van kedved Pünkösd hétvégén!

A programok egymást követik, nincsenek párhuzamos szervezések így csak Rajtad áll mihez van kedved Pünkösd hétvégén! Vogalonga Olaszország varázslatos Velencéjében és Raffting a Socán Szlovéniában útközben 2014. június 6-7-8. (Péntek, szombat, vasárnap), Pünkösd hétvégén Különleges lehetőségre egy igazi vízi-hétvégére

Részletesebben

Életmódtábor programtervezet

Életmódtábor programtervezet Életmódtábor programtervezet Helye: Leányfalu Gréti Wellness és Gyógy panzió http://zmwellness.hu/bemutatkozas Leányfalu a Pilis hegység lábánál, a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként, Budapesttől 27 km-re

Részletesebben

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching Coerver Nyári Tábor 2017 A Modern Játék Sok fiatal játékos érkezik a felnőtt futball világába és küzdenek a rájuk nehezedő óriási nyomással, idővel, a térrel, és a fizikai kihívásokkal. Sokan közülük egyszerűen

Részletesebben

A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője.

A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője. A kiteljesedett, boldog élet 7 összetevője. És ahogy őket 365 napon keresztül erősíteni tudod Hogy érzed most magad az aktuális életkerekedet látva? Örülsz, vagy néhány dolog elgondolkodtat? Esetleg egyik-másik

Részletesebben

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu www.maldiv-szigetek.info

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu www.maldiv-szigetek.info 1 COCO PALM DHUNI KOLHU 5 csillagos, nagyon szép sziget. BAA atoll. Malétól észak-nyugati irányban. Alap árban belső repülőjárat 35 perc + kishajójárat 15 perc. Felárért lehet kérni 30 perces közvetlen

Részletesebben

A Baranta Nemzeti Edzőtábor Baranta Találkozó 2013- Felcsút-Szúnyogpuszta Hétfő

A Baranta Nemzeti Edzőtábor Baranta Találkozó 2013- Felcsút-Szúnyogpuszta Hétfő A Baranta Nemzeti Edzőtábor Baranta Találkozó 2013- Felcsút-Szúnyogpuszta Hétfő sz.: Időpont Napirendi pont Témakörök Felelős, Foglalkozásvezető 1. 06.00-06.20 Ügyeletes szolgálatok eligazítása - Őrség

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

Csöpel Láma NYUNGNE. Az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata

Csöpel Láma NYUNGNE. Az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata Csöpel Láma NYUNGNE Az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata 2 nyungne A meditáció A meditáció segítségével megtanuljuk méltányolni a jelent, végtelen gazdagságával és lehetőségeivel együtt. Ehhez

Részletesebben

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10.

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. Immár 7. alkalommal került megrendezésre Balatonudvari, Zirc, Salgótarján, Veszprém változó helyszínei után ez alkalommal

Részletesebben

A rekreációval kapcsolatos fogalomrendszer feltárása. A rekreáció elmélete és módszertana 1. ea.

A rekreációval kapcsolatos fogalomrendszer feltárása. A rekreáció elmélete és módszertana 1. ea. A rekreációval kapcsolatos fogalomrendszer feltárása re- kreáció Szűkebb értelmezésben: feltöltődés kalandsport, unikumsport más sportok rekreáció = sport A rekreáció eszmei és gyakorlati válasz, - tevékenységrendszer

Részletesebben

Tájékoztató a 2 napos futózarándoklatról

Tájékoztató a 2 napos futózarándoklatról Tájékoztató a 2 napos futózarándoklatról Mi a Mária Maraton szakasz futózarándoklat? Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaraton-futók és kerékpárosok teljesítik a Mariazelltől

Részletesebben

túravezetővel szeretnéd legyőzni a zúgókat. A képek a tavalyi raftingon készültek.

túravezetővel szeretnéd legyőzni a zúgókat. A képek a tavalyi raftingon készültek. Vogalonga Olaszország varázslatos Velencéjében és Raffting a Socán Szlovéniában útközben 2015. május 22-25. (Péntek, szombat, vasárnap; hétfő), Pünkösd hétvégén Különleges lehetőségre egy igazi vízi-hétvégére

Részletesebben

THE NYÁRI KALANDTÁBOR

THE NYÁRI KALANDTÁBOR THE NYÁRI KALANDTÁBOR Tudás-Buli-Kaland-Szórakozás 2010 A táborról röviden A nyár a kikapcsolódás és az új élmények időszaka. A THE program abszolút újdonsággal jelentkezik: természettudományos alapokra

Részletesebben

"You and Me in Beijing" Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor. Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos "You

You and Me in Beijing Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor. Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos You "You and Me in Beijing" Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor 2017 Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos "You and Me in Beijing" nyári tábor, amely során 3 kontinens diákjai gyűlnek

Részletesebben

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Kedves Résztvevők! A programok úgy vannak kialakítva, hogy a babakocsival is bejárhatóak az útvonalak, illetve a délelőtti programokból van lehetőség visszatérni

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2411-2/2011. 20. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a földesi

Részletesebben

Youth Handball Festival

Youth Handball Festival 2013 14 20 July 2013 Kaposvár, Hungary HUNGARY 2 0 1 3 14 20 JULY www.youthhandballfestival.org 2013 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT (YHF) Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Kézilabda Fesztivál

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

NÉMETORSZÁG, BERLIN, NYELVTANFOLYAM

NÉMETORSZÁG, BERLIN, NYELVTANFOLYAM NÉMETORSZÁG, BERLIN, NYELVTANFOLYAM Az 1984-ben alapított szervezet híres fiataloknak szervezett nyári táborairól, melyeket főleg Berlinben szervez. Az itt tanulók minimum korosztálya 8 év, de a különböző

Részletesebben

A wellness szállodák piaci kilátásai

A wellness szállodák piaci kilátásai Marketing-Menedzsment feladatok Idegenforgalmi és szálloda szak, levelezı tagozat, IV. évfolyam Egészségturizmus szakirány A wellness szállodák piaci kilátásai Puczkó László, PhD CMC Füzi Júlia, MSc 1

Részletesebben

A Benczúr Gyula Utcai Óvoda Szombathely Kámon körzetében csendes, jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el.

A Benczúr Gyula Utcai Óvoda Szombathely Kámon körzetében csendes, jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. Szombathely, 2013 A Benczúr Gyula Utcai Óvoda Szombathely Kámon körzetében csendes, jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. A 4540 m2 területen lévő óvodaépületet 2097 m2 kert és játszóudvar

Részletesebben

Fotó és művészetterápiás tábor

Fotó és művészetterápiás tábor Fotó és művészetterápiás tábor Második alkalommal rendeztük meg Fotó és művészetterápiás kurzusunk lezáró eseményét egy hetes táborozás formájában. A hét elején hétfőtől szerdáig a felnőtt résztvevőkkel,

Részletesebben

Mustármag Keresztény Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Mustármag Keresztény Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Mustármag Keresztény Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium OM azonosító: 034851 Tartalomjegyzék 1 BEVEZETŐ... 4 1.1 A PEDAGÓGIAI PROGRAM CÉLJA, FELADATA... 4 1.2 JOGSZABÁLYI HÁTTÉR... 4 1.3 AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

Hippocampus Intezet. ÖT-ELEMTAN képzés Budapesten

Hippocampus Intezet. ÖT-ELEMTAN képzés Budapesten Hippocampus Intezet ÖT-ELEMTAN képzés Budapesten Idõpont: 2008. április 11-12-13. Részvételi díj: 15. 000 Ft/ nap; az elsõ nap ingyenes /konzultáció/ A tanfolyam célja A bioenergetikai folyamatok szisztematikus

Részletesebben

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Málta Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Az 1964. óra független Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport,

Részletesebben

Jógahétvége Paloznak július 2-4.

Jógahétvége Paloznak július 2-4. Támogatók: Paloznak Község Önkormányzata Paloznaki Szlhegyi Egyesület Jógahétvége Paloznak 2010. július 2-4. Rendezk: Regionális Jóga a Mindennapi Életben Egyesület Érd Paloznaki Civil Egyesület (PaCi)

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2383-2/2011. 19. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

2019. március

2019. március Tavaszi, háromnapos vipassana elvonulás Az elvonulás témája: a félelem és a harag feloldásának gyakorlatai Az elvonulás leírása: Nemes csendet követõ elvonulás. Az elvonulás idõtartama alatt lehetõségünk

Részletesebben

MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND

MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND 3 csillagos, 700m x 140m, zátony: 350-400 m, 35 perc belső járattal Malé reptértől+ 5 perc hajóval: PADI búvárközponttal rendelkezik! Talán a legkedvezőbb áru sziget! A

Részletesebben

Hasznos információk. A képzés során megismerkedünk az SVT lényegével, szellemi és spirituális hátterével, valamint megtanuljuk a technika használatát.

Hasznos információk. A képzés során megismerkedünk az SVT lényegével, szellemi és spirituális hátterével, valamint megtanuljuk a technika használatát. SVT Alaptanfolyam Június 3-4-n és 10-11-n. Hasznos információk Mi történik egy alaptanfolyamon? Az alaptanfolyam önmagában is komplett egész. Az alaptanfolyam elvégzése után azonnal! alapvető változásokat

Részletesebben

Echo Residence - All Suite Hotel**** Lakosztály Árak 2010

Echo Residence - All Suite Hotel**** Lakosztály Árak 2010 Echo Residence - All Suite Hotel**** Lakosztály Árak 2010 01.03. 06.25. 06.26. 08.29. 08.30. 12.29. Deluxe 19.000.- 27.500.- 21.000.- Echo 24.000.- 32.500.- 26.000.- Echo Premium felár: (Echo lakosztály

Részletesebben

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. 1 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. A találkozó célja: Rendezvényünkkel

Részletesebben

A MUNKÁSIFJÚSÁG GYÓGYÜDÜLTETÉSÉNEK TÁRSADALOMEGÉSZSÉGÜGYI ÉS TÁRSADALOMNEVELŐI JELENTŐSÉGE ÍRTA: DR. BATIZ DÉNES

A MUNKÁSIFJÚSÁG GYÓGYÜDÜLTETÉSÉNEK TÁRSADALOMEGÉSZSÉGÜGYI ÉS TÁRSADALOMNEVELŐI JELENTŐSÉGE ÍRTA: DR. BATIZ DÉNES A MUNKÁSIFJÚSÁG GYÓGYÜDÜLTETÉSÉNEK TÁRSADALOMEGÉSZSÉGÜGYI ÉS TÁRSADALOMNEVELŐI JELENTŐSÉGE ÍRTA: DR. BATIZ DÉNES Azt olvassuk a Társadalombiztosító Intézet jogelődjének, az Országos Munkásbiztosító Pénztárnak

Részletesebben

2014. július 10. csütörtök

2014. július 10. csütörtök 2014. július 10. csütörtök A vendégdelegációk hivatalos fogadása A résztvevő testvértelepülések bemutatkozása A találkozó programjainak bemutatása A találkozó feladatainak és céljainak megbeszélése Közös

Részletesebben

Láma Csöpel GYÓGYÍTÓ ERŐTÉR. Tudat-test energiamező. egészség-tudat AZ INFORMATIKA KORÁBAN és az ősi gyökerű műveltségekben TUDATÉPÍTÉS

Láma Csöpel GYÓGYÍTÓ ERŐTÉR. Tudat-test energiamező. egészség-tudat AZ INFORMATIKA KORÁBAN és az ősi gyökerű műveltségekben TUDATÉPÍTÉS TUDATÉPÍTÉS Láma Csöpel GYÓGYÍTÓ ERŐTÉR Tudat-test energiamező egészség-tudat AZ INFORMATIKA KORÁBAN és az ősi gyökerű műveltségekben Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar Alapvető szemléletváltás Földünkön

Részletesebben

Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n?

Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n? Miért válaszd az egészségfejlesztés-tanár mesterszakot a JGYPK-n? A tanári pálya iránt érdeklődő felvételizőként valószínűleg gondoltál már arra, hogy ehhez a hivatáshoz nemcsak a tudás közvetítése, hanem

Részletesebben

Program címe: TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EDUKÁCIÓS PROGRAM

Program címe: TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EDUKÁCIÓS PROGRAM Program címe: TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EDUKÁCIÓS PROGRAM Tanúsítvány száma: 1/2014 Tanúsítvány érvényességi ideje: 2016. január 30. Kérelmező neve: Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Korlátolt

Részletesebben

Rakott burgonya, gabonakolbásszal és kesudió tejföllel Csírás avokádó saláta

Rakott burgonya, gabonakolbásszal és kesudió tejföllel Csírás avokádó saláta 2011 11.. július 17.. vasárnap Részletes program: 11.00-13.00 Érkezés, táborhely elfoglalása 13.30-14.30 Ebéd: Sárgaborsó krémleves Rakott burgonya, gabonakolbásszal és kesudió tejföllel Csírás avokádó

Részletesebben

Az akkor rendhagyónak számító szakmai hétvégénket hagyományteremtő céllal 2011-ben újra megrendezzük!

Az akkor rendhagyónak számító szakmai hétvégénket hagyományteremtő céllal 2011-ben újra megrendezzük! Kedves Kuvaszos Barátunk! Két évvel ezelőtt, 2009 szeptemberében négy országból több mint 60 kuvaszos kerekedett fel és mutatta meg az országhatárokon átívelő összefogását és tettrekészségét a világnak

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság XXII. Vándorgyűlése Győr, január

JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság XXII. Vándorgyűlése Győr, január JELENTKEZÉSI LAP A Magyar Pszichiátriai Társaság XXII. Vándorgyűlése Győr, 2019. január 23-26. www.mptpszichiatria.hu/mpt2019 Kérjük a jelentkezési lapok minden oldalát kinyomtatni, kitölteni, aláírni

Részletesebben

WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR. Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk!

WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR. Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk! WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk! Szörf-, vitorlás, katamarán és SUP nyári táborok 2017 Szörf-, vitorlás, katamarán és SUP táborok Balatonföldváron 2017. június-július

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜNK ÉRTÉK (a témahét tervezete)

AZ EGÉSZSÉGÜNK ÉRTÉK (a témahét tervezete) AZ EGÉSZSÉGÜNK ÉRTÉK (a témahét tervezete) Készítették: Baánné Gruber Irén, Boros Rudolfné, Horváthné Pados Teréz, Ladányiné Karádi Róza, Molnár Edina, Varsányiné Horváth Erika A témahét célja: - A gyermek

Részletesebben

II. KeFolttábor 2014.

II. KeFolttábor 2014. II. KeFolttábor 2014. Kedves Táborozók! Ismét itt a nyár, ismét lesz KeFolttábor! Időpont: 2014. augusztus 15-16-17. (péntek, szombat, vasárnap) Helyszín: a Tudósház, légkondicionált helyiségei Maximális

Részletesebben

1.Család 10. 2.Otthon 9. 3.Étkezés 8. 4.Idő, időjárás 8. 5.Öltözés 8. 6.Sport 6. 7.Iskola, barátok 9. 8.Tanórai tevékenységek 9. 9.

1.Család 10. 2.Otthon 9. 3.Étkezés 8. 4.Idő, időjárás 8. 5.Öltözés 8. 6.Sport 6. 7.Iskola, barátok 9. 8.Tanórai tevékenységek 9. 9. 1.Család 10 4.évf. 2.Otthon 9 3.Étkezés 8 4.Idő, időjárás 8 5.Öltözés 8 6.Sport 6 7.Iskola, barátok 9 8.Tanórai tevékenységek 9 9.Szabadidő 6 10. Természet, állatok 8 11.Ünnepek és hagyományok 8 12.Fantázia,

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

VÁRUNK V NYÁRON IS! NY

VÁRUNK V NYÁRON IS! NY VÁRUNK NYÁRON IS! 2019. NAPKÖZIS NYÁRI TÁBOROK A PASARÉTI SÍISKOLÁBAN Síiskolánkban nyáron sem áll meg az élet! Színes programokkal várjuk táborainkba a gyerekeket. A napközis táborokban minden nap 90

Részletesebben

ArtStart4U Mesterkurzus. Borospataka, Erdély augusztus

ArtStart4U Mesterkurzus. Borospataka, Erdély augusztus ArtStart4U Mesterkurzus Borospataka, Erdély 2017. augusztus 13-18. Az augusztusi mesterkurzus lehetőségét mind a zenei szakemberek, mind a résztvevők nagy örömmel üdvözölték, mivel 2016 decemberében már

Részletesebben

CSOPORTNAPLÓ. a projektszemléletû óvodai élethez.... csoport.../... nevelési év

CSOPORTNAPLÓ. a projektszemléletû óvodai élethez.... csoport.../... nevelési év CSOPORTNAPLÓ a projektszemléletû óvodai élethez... csoport.../... nevelési év Tartalom: A csoportnapló törvényi háttere..................................................... 2 A csoportnapló megnyitása

Részletesebben

Youth Volleyball Festival

Youth Volleyball Festival 2016 Youth Volleyball Festival 17 23 July 2016 Kaposvár, Hungary Youth Volleyball Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2016 17-23 JULY www.youthvolleyballfestival.org 2016 ÜDVÖZLÜNK minden sportbarátot az INTERSPORT

Részletesebben

Agora táborok Itt mindig történik valami!

Agora táborok Itt mindig történik valami! Agora táborok 2017 Itt mindig történik valami! Ötkarikás SPORT tábor 2017. június 19-23., 8-16 óráig Helyszín: Földi Imre Sportcsarnok Szent Borbála ú Spor elep sportlétesítményei Korosztály: 7 éves kortól

Részletesebben

A Timuriánus Egyház alapszabálya

A Timuriánus Egyház alapszabálya A Timuriánus Egyház alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. Az egyház neve: Timuriánus Egyház 2. Az egyház önálló jogi személy 3. Az egyház székhelye: 4. Az egyház szervezeti felépítése: Az egyház legfőbb

Részletesebben

Igazgató: Szabó Győzőné

Igazgató: Szabó Győzőné JÁSZ-NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET PEDAGÓGIAI SZAKMAI ÉS SZAKSZOLGÁLAT, SZOLNOK PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁS OM azonosító szám: 102312 OKÉV nyilvántartási szám: 16-0058-04 5000 Szolnok,

Részletesebben

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése Szolnok, 2015. július 16-18. A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár.

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése Szolnok, 2015. július 16-18. A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár. Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése Szolnok, 2015. július 16-18. A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár Jelentkezési lap Személyes adatok Név*: Területi szervezet / szekció neve: MKE tagsági

Részletesebben