Berecz Skolasztika Szociális Intézmény H Á Z I R E N D J E

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Berecz Skolasztika Szociális Intézmény H Á Z I R E N D J E"

Átírás

1 Berecz Skolasztika Szociális Intézmény H Á Z I R E N D J E

2 BEVEZETŐ Tisztelt Lakóink! Kedves Hozzátartozók! Kérjük Önöket, hogy ezen Házirendet, mely a Berecz Skolasztika Szociális Intézmény Idősek Bentlakásos Otthona belső életének rendjét tartalmazza, szíveskedjenek figyelmesen elolvasni, megismerni és egy olyan eszköznek tekinteni, amely az intézményi élet békés, nyugodt, szabályozott jellegének biztosítására hivatott. Az Intézmény március 15. óta működik. Jelenleg az engedélyezett férőhelyek száma: 30 A lakók ellátásához biztosított alkalmazotti létszám: 13 fő. Intézményünk fenntartója: Tiszaug Község Önkormányzat Az intézmény vezetője: Tigyi Istvánné intézményvezető A továbbiakban részletesen ismertetendő Házirend a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény, a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SZCSM. rendelet, a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SZCSM. rendeletben foglaltak alapján készült.

3 HÁZIREND Bevezető I A házirend célja, hatálya II. Az együttélés szabályai III. A látogatók fogadásának rendje IV. Az intézményből való eltávozás és visszatérés rendje V A ellátásban részesülő személyek egymás közötti, valamint a hozzátartozóikkal való kapcsolattartás szabályai VI. Az intézménybe behozható személyes használati tárgyak köre VII. Az érték- és vagyonmegőrzésre átvett tárgyak átvételének és kiadásának szabályai, pénz- és értékkezelés VIII. Ruházattal, textíliával, tisztálkodószerekkel való ellátás, a ruházat és textília tisztításának és javításának rendje IX. Az Intézmény napirendje X Az ellátottak érdekvédelme XI. Térítési díj XII. Az intézmény alapfeladatait meghaladó programok, szolgáltatások köre, azok térítési díja XIII. Az egyéni és közösségi vallásgyakorlásra vonatkozó szabályok XIV. Az intézményi jogviszony megszűnésének szabályai XV. Záró rendelkezések

4 I. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 1. A házirend célja, hogy meghatározza az intézmény belső rendjét és tájékoztasson az alapvető szabályokról. E szabályok ismerete és elfogadása feltétlenül szükséges ahhoz, hogy nyugodt, otthonos légkörben élhessünk és dolgozhassunk. A Házirend mindannyiunk számára egyformán iránymutató, megköveteli a közösségi lét általános szabályainak megtartását, az intézményi vagyon védelmét, a lakók és az intézmény dolgozóinak egymás iránti kölcsönös megbecsülését. A dolgozók szakmai munkájukat ennek szellemében kötelesek végezni. 2. A Házirend hatálya kiterjed az Intézményben véglegesen vagy ideiglenes jelleggel ellátást igénybe vevő valamennyi lakóra, az intézmény alkalmazottaira, az intézménynél munkát végző külső szervek dolgozóira, az intézményben tartózkodó látogatókra és az intézményben tartózkodó valamennyi idegen személyre.

5 II AZ EGYÜTTÉLÉS SZABÁLYAI 1. Az Intézmény lakóinak, valamint alkalmazottainak egymáshoz való viszonya a személyiség tiszteletére épül, mely alapján elvárás a kölcsönös tapintat, udvariasság, megértés és ésszerű határokig a tolerancia. 2. Az Intézmény lakóinak alkotmányos jogait az intézmény alkalmazottai és a lakók egymás között is kötelesek tiszteletben tartani. Külön felhívjuk a figyelmet egymás személyi tulajdonának kölcsönös tiszteletben tartására. 3. Az Intézmény valamennyi lakójával szembeni elvárás, hogy az Intézmény által nyújtott ellátást az intézményi jogviszony fennállásának teljes időtartama alatt az általános jogi- és szokásnormák betartása mellett, a társadalmilag elfogadott, pozitív értékrend figyelembevételével, lehetőség szerint társai nyugalmának megzavarása nélkül vegye igénybe. 4. Az esti lepihenés után a lakószobában lévő televízió és/vagy rádió használata a szobatársak egyértelmű, közös beleegyezésével történhet. A közös helyiségekben (pl. társalgók, galéria) lévő eszközök használhatók az esti lepihenés után is, azonban ez csak oly módon történhet, hogy a többi lakótárs pihenését ne zavarja. 5. Az Intézmény lakói az intézmény közös helyiségeit (p1. társalgók, folyosók, ebédlő, stb.) függetlenül attól, hogy az Intézménynek melyik részében vannak elhelyezve szabadon használhatják. 6. Az otthon lakója más lakók által használt lakószobában csak az ott lakók együttes beleegyezésével tartózkodhat. 7. Az Intézmény egyszemélyes és házaspári lakószobáihoz kulcsok biztosítottak. Ezek használatát abban az esetben tanácsoljuk, ha az egy-, illetve kétágyas lakószobák lakói átmenetileg nem tartózkodnak szobájukban. Az említett szobák belülről kulccsal történő bezárását esetleges egészségi állapotukban bekövetkező problémák, illetve személyes biztonságuk érdekében nem ajánljuk.

6 8. Az Intézmény jelen Házirendjének betartása mindazon személyek számára kötelező, akikre a Házirend hatálya kiterjed. 9. Az Intézmény Házirendjének súlyos megsértéséről abban az esetben van szó, ha a lakó, társai nyugalmát, pihenését, magatartásával tartósan zavarja, lakótársaival, illetőleg az intézmény dolgozóival szemben durva, agresszív viselkedést mutat, valamint ha indokolatlanul 24 órán túl bejelentés nélkül távol marad. 10. Az Intézményben az intézmény lakói kizárólag az arra kijelölt helyen dohányozhatnak. Kérjük, vegyék figyelembe nem dohányzó társaik igényeit! Tűzvédelmi és biztonsági szabályok miatt a lakószobákban fokozottan tilos a dohányzás! 11. Az Intézmény alkalmazottai, valamint az otthon területén tartózkodó, nem ellátott személyek kizárólag a dohányzásra kijelölt helyeken dohányozhatnak! 12. Az Intézményben a kultúrált és atkalomszerű alkoholfogyasztás nem tiltott. A túlzott alkoholfogyasztás azonban nem megengedett, sőt kifejezetten tiltott azokban az esetekben, amikor annak nyilvánvaló egészségügyi következményei kimutathatóak, illetve a túlzott alkoholfogyasztás az intézmény rendjének, a lakók nyugalmának megsértését vonná maga után. Ez esetben az alkoholfogyasztás korlátozható. 13. Az intézmény vezetője évente legalább két alkalommal lakógyűlést tart, melyen tájékoztatást ad a lakók részére az intézmény gazdálkodásáról, a finanszírozás rendjéről, működéséről, eseményeiről és a tervekről. A lakógyűlésen az Intézmény lakói szabadon kifejthetik véleményüket és javaslataikat. 14. A lakók panaszaik orvoslása érdekében az ellátottak érdekvédelme című részben leírtak szerint járhatnak el, valamint az Ellátott-jogi Képviselőhöz fordulhatnak, akinek a levélcíme és telefonszáma az intézmény bejáratánál található, valamint kérésre a helyszínre hívjuk. Ellátott-jogi Képviselő: Juhász György Bácsborsód Dózsa Gy u. 9 Tel:

7 III. A LÁTOGATÓK FOGADÁSÁNAK RENDJE 1. Kérjük látogatójukat, hogy otthonunk lakóinak napirendjéhez igazítottan, a téli időszámítás időszakában lehetőség szerint 9 óra és 17 óra közötti időben, a nyári időszámítás időszakában pedig 9 óra és 18 óra 30 perc. között intézzék látogatásaikat. Ettől eltérő időpontban történő látogatásra csak különlegesen indokolt esetben van mód. 2. Kérjük továbbá látogatóinkat, hogy érkezésüket minden esetben szíveskedjenek bejelenteni. 3. A látogatókat az Intézmény lakói 9 órától 17 óráig a lakószobájukban vagy a társalgókban fogadhatják. 17 óra után a közösségi helységekben, illetve jó idő esetén az Intézmény külső területén tartózkodhatnak a látogatók. 4. A látogatás időtartama alatt egyéb közösségi helyiségek használata is megengedett. 5. Felhívjuk kedves látogatóink szíves figyelmét az intézményi vagyon, illetve az intézményi tulajdon tiszteletben tartására!

8 IV. AZ INTÉZMÉNYBŐL VÁLÓ ELTÁVOZÁS ÉS VISSZATÉRÉS RENDJE 1. Az Intézményben a lakók személyes szabadsága korlátozva nincs, de az Intézményt csak a Házirendben foglaltak szerint hagyhatják el. 2. A lakó bármikor szabadon elhagyhatja az Intézményt. Az eltávozás csak abban az esetben tagadható meg, ha az intézményorvosának szakvéleménye szerint a lakó önmagát vagy másokat veszélyeztető egészségi állapota miatt az eltávozás nem javasolt. 3. Az Intézmény lakóinak nyugalma érdekében ajánlott, hogy az ellátottak este 18 óra után már ne hagyják el az intézményt. 4. Az eltávozást (napi eltávozást is) a lakó az intézmény vezetője által kijelölt személynek (vezető ápoló, műszakvezető, szolgálatban levő ápoló- gondozó) előzetesen be kell, hogy jelentse. 5. Az intézmény vezetője által kijelölt személy, illetőleg annak távollétében a szolgálatban lévő ápoló-gondozó az eltávozás tényét, 24 órán túli eltávozási szándék esetén a távollétek nyilvántartása füzetbe feljegyzi, és az eltávozás bejelentőt kitölti és aláíratja. 6. Az intézmény lakójának, távollétéről való visszatérése esetében elvárt, hogy az lehetőség szerint az előzetesen bejelentett időpontban, a lakótársak zavarása nélkül történjék. 7. Az intézmény lakója visszatérését köteles bejelenteni az Intézmény vezetője által megbízott személynek vagy annak távolléte esetén a szolgálatban lévő nővérnek, aki a visszatérés tényét a távollétek nyilvántartása füzetbe bejegyzi. 8. Amennyiben az intézmény lakója távolléte során a visszatérésben bármilyen módon gátolt, vagy távollétét bármilyen okból meg kívánja hosszabbítani, azt írásban, vagy indokolt esetben telekommunikációs eszközön köteles az intézmény vezetőjének vagy az általa megbízott személynek bejelenteni.

9 V. AZ ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐ SZEMÉLYEK EGYMÁS KÖZÖTTI, VALAMINT A HOZZÁTARTOZÓIKKAL VALÓ KAPCSOLATTARTÁS SZABÁLYAI 1. Az Intézmény lakóinak egymás közötti kapcsolatai vonatkozásában alapelv, hogy az ellátásban részesülők alkotmányos jogainak maximális tiszteletben tartása mellett, lényeges korlátozások nélkül, szabadon tarthatják kapcsolataikat lakótársaikkal. 2. Az egymás közötti kapcsolattartás során azonban kérjük betartani a Házirend V. Együttélés szabályai című fejezetében leírtakat. 3. A lakók, a hozzátartozóikkal való személyes kapcsolattartást a látogatáson kívül, eltávozás formájában is gyakorolhatják. Az eltávozásokkal kapcsolatban a Házirend VII. Az intézményből való eltávozás és visszatérés rendje című fejezetében leírtak az irányadóak. 4. Amennyiben az intézmény lakója, hozzátartozójának az intézményből telefonálni kíván, erre lehetősége van a koko vonalas, szobai telefon használatával, illetőleg a bejáratnál elhelyezett készüléken keresztül, a mindenkori díjszabás szerinti térítés mellett.

10 VI. AZ INTÉZMÉNYBE BEHOZHATÓ SZEMÉLYES HASZNÁLATI TÁRGYAK KÖRE 1. Az Intézmény lakói elhelyezési, raktározási nehézségek miatt csak korlátozott mennyiségben hozhatnak magukkal személyes használati tárgyakat. 2. Az intézménybe korlátozás nélkül behozható személyes használati tárgyak: - személyes ruházat és lábbeli (lehetőleg: legalább 3 váltás szezonnak megfelelő felsőruházat, négy váltás fehérnemű, törülköző, pizsama, papucs, zárt cipő). A szükségesnél lényegesen nagyobb mennyiségű ruhanemű behozatala felesleges, megfelelő tárolás nem oldható meg. - Tisztálkodó szerek; - Személyes használatra szánt kisebb eszközök ( p1. evőeszköz, pohár, tálca). - Személyi használati tárgyak (óra, villanyborotva, hajszárító, rádió, televízió, videó, fényképezőgép, stb). - Cserepes virágok. - Lakószobák díszítésére szánt: falikép, festmény, fényképek, kisebb dísztárgyak). 3. Az intézménybe szükség szerint behozható: - Rokkantkocsi, tolókocsi, járókeret, szoba WC, és egyéb gyógyászati segédeszköz, vagy ápolást-gondozást segítő eszköz. 4. Az Intézménybe az intézmény vezetőjével egyeztetve behozható: - kerékpár, bútor, nyugágy, kerti szerszám, szokásosnál nagyobb mennyiségű vagy értékű arany-ezüst ékszer, 5. A behozott, személyes használatban tartott tárgyak, értékek megőrzésére, megóvására az intézmény vezetősége és személyzete fokozott figyelmet fordít, a lakókat is erre ösztönzi, de teljes felelősséget csak az értékmegőrzési szabályoknak megfelelően leadott tárgyakért, értékekért vállal. A személyes használatban lévő tárgyakért elsősorban tulajdonosuk felel! 6. Kérünk minden lakót, hogy csak a személyes szükségletnek megfelelő mértékben tartsanak maguknál pénzt, értéktárgyakat. Veszélyeztető tárgyak köre, birtoklásának feltételei, ellenőrzése Szúró-, vágó eszközök fegyvernek minősülő tárgyak, valamint a személyes használatot meghaladó elektronikai berendezések, intézménybe történő behozatala az intézményvezető engedélyével, birtoklása, használata egyéni mérlegelés alapján történhet, felügyelet és folyamatos ellenőrzés mellett

11 VII. AZ ÉRTÉK- ÉS VAGYONMEGŐRZÉSRE ÁTVETT TÁRGYAK ÁTVÉTELÉNEK ÉS KIADÁSÁNAK SZABÁLYAI, PÉNZ- ÉSÉRTÉKKEZELÉS 1. A Lakók értéktárgyaikat, készpénzüket a nővérkasszába, megőrzésre, tanúk jelenlétében átadhatják 2. Az Intézmény a lakók megőrzésre átadott pénzét, értékpapírjait és értéktárgyait letétként kezeli. 3. A letétek kezelése az Intézmény Pénzkezelési szabályzatában foglaltak szerint történik. 4. A lakóktól átvett készpénzt az Intézmény takarékbetétkönyvben helyezi el amelyet páncélszekrényben őriz. 5. A letéteket kezelő munkatárs a lakóktól átvett pénzt és egyéb értéket kívánságra bármikor - legkésőbb 2 munkanapon belül - kiadja a tulajdonosának. 6. Az Intézmény lakóinak lehetőségük van kisebb beszerzéseik (p1.: gyümölcs, kávé cukorka, cigaretta, stb) fedezetére a nővérkasszában történő elhelyezésre. A megőrzésre leadott összegek egyenlege lakónként nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét 7. A kassza kezelői Sárközi Lászlóné, Nagy Istvánné, Fekete Edit. Ezt a feladatot kizárólag az ezzel megbízott dolgozók láthatják el teljes anyagi felelőséggel, akik ezt külön írásbeli nyilatkozatban kötelesek tudomásul venni. 8. A kassza kezelői a megőrzésre leadott pénzekről szigorú számadásként kezelik, nyilvántartják a befizetést és a kifizetést, az ellátott saját kezű aláírásával, vagy kettős aláírással hitelesítik. 9. Mind a befizetést, mind a kifizetést a lakónak alá kell írnia. Ha a lakó nem tudja a nevét aláírni, a be- illetve a kifizetés két intézményi dolgozó jelenlétében történhet, akik aláírásukkal igazolják azt. 10. A lakó elhalálozása esetén az intézmény a lakó nevén nyilvántartott letétet, amennyiben haláleseti rendelkezés nem készült, a hagyatéki eljárás szabályai szerint bejelenti a közjegyzőnek. Haláleseti rendelkezés, vagy kapcsolattartó hozzátartozó kijelölése esetén az intézményvezető, az erre jogosult hozzátartozóval haláleseti elszámolásban (átadás-átvételi jegyzőkönyvben) elszámol.

12 VIII. RUHÁZATTAL, TEXTÍLIÁVAL, TISZTÁLKODÓSZEREKKEL VALÓ ELLÁTÁS, A RUI{ÁZAT ÉS TEXTÍLIA TISZTÍTÁSÁNAK ÉS JAVÍTÁSÁNAK RENDJE 1. Az Intézmény, a lakók részére szükséges intézményi textíliát (ágynemű, terítők, függönyök, törülközők stb.) biztosítja. Saját ágynemű használatára is lehetőség van, ezt azonban az intézmény vezetőjével előzetesen egyeztetni szükséges. 2. Az intézmény lakói részére ruházatot az otthon készletéből, illetve Költségvetéséből, akkor biztosít, ha a lakó nem rendelkezik megfelelő mennyiségű és minőségű saját ruházattal. A lakó által igényelt ruházat összetételéről, mennyiségéről az intézmény vezetője dönt. 3. A lakó részére biztosítandó ruházat igénylése az otthon vezetőápolójának történő bejelentése útján történhet, a ruházat készletből történő kiadását az intézmény vezetője engedélyezi. 4. A lakók saját ruházatát egyedi azonosítóval kell ellátni. Szükség esetén a megjelölésben az intézmény személyzete segítséget nyújt.

13 5. Az intézményi-, és a lakók személyi tulajdonában lévő textíliák, ruházat mosásáról, javításáról az intézmény pipere mosodája gondoskodik. Az intézmény által elvégzett mosás a teljes körű ellátás részét képezi, ezért a lakóknak külön fizetni nem kell. Idegen szolgáltatónál végeztetett mosás, vegytisztítás költségeit a lakók fizetik, azonban a lebonyolításban kérésre az Intézmény dolgozói segítséget nyújtanak 6. Egyéni mosásra az intézmény fürdőszobáiban van lehetőség. 7. Az Intézmény a lakók részére a legalapvetőbb tisztálkodási szereket (szappan, fogkrém, sampon, habfürdő, WC papír) biztosítja. Ezek igénylése, illetőleg a lakók részére történő biztosításának megszervezése Fehér Vincéné vezetőápoló és Fekete Edit feladata.

14 IX AZ INTÉZMÉNY NAPIRENDJE 1. Felkelés ideje reggel 6 óra után, úgy, hogy reggeliig a beágyazás, mosakodás, öltözködés megtörténjen. Kérjük, hogy a korábban kelők ügyeljenek a lakótársak nyugalmára. 2. Étkezés: a lakók napi háromszori étkezésben részesülnek, diétás étkezést szükség/előírás szerint biztosít az intézmény 3. Az egyes étkezések időpontjai: reggeli: 7 óra 45-8 óra 30 percig, ebéd: 11 óra óra 30 percig vacsora: 16 órától - 16 óra 30 percig A nyári időszámítás ideje alatt a vacsora 16 óra 45-től 17 óra 15-ig tart. 4. Gyógyszerosztás: étkezésekkor, illetve az orvos előírása szerint. 5. Napközbeni csendes pihenés: 12,30 órától 14 Óráig. 6. Esti egyéni tisztálkodás: vacsora után, lehetőség szerint. 19 óráig. 7. Lefekvés ideje: fürdés illetve vacsora után bármikor, a televíziót. 22 óráig (p1: kívánság szerint, stb.) lehet nézni úgy, hogy mások nyugalmát ne zavarja. 8. Látogatási idő: nincs meghatározva. (előzőekben leírtak szerint) 9. Nappali tartózkodás: a lakók az Intézmény területén belül bárhol szabadon tartózkodhatnak a Házirendben foglaltak szerint, nappali tartózkodásra elsősorban a közös helyiségek igénybevétele javasolt.

15 X. AZ ELLÁTOTTAK ÉRDEKVÉDELME 1. Az Intézmény vezetője az ellátás igénybevételekor a jóváhagyott, jelen intézményi Házirend 1 példányát átadja a leendő lakónak. 2. A lakó, hozzátartozója, valamint a lakó jogait és érdekeit képviselő társadalmi szervezet panasszal élhet az Intézmény vezetőjénél vagy az érdekképviseleti fórumnál (a továbbiakban: panasz kivizsgálására jogosult), valamint az Ellátott-jogi Képviselőnél: az intézményi jogviszony megsértése, különösen személyiségi jogainak, - kapcsolattartásának sérelme, továbbá az intézmény dolgozóinak szakmai, - Titoktartási-, és vagyonvédelmi kötelezettségei megszegése esetén; - - az ellátás körülményeit érintő kifogások orvoslása érdekében. 3. A panasz kivizsgálására jogosult köteles 15 napon belül értesíteni a panasztevőt az elé terjesztett panasz kivizsgálásának eredményéről. A szükséges intézkedések egyidejű megtételével felhívja a figyelmet a sérelem orvoslásának esetleges más módjaira is. 4. A lakó, hozzátartozója valamint a lakó jogait és érdekeit képviselő társadalmi szervezet panasszal élhet, Tiszaug Község Önkormányzat Képviselőtestülete.(fenntartó)felé, ha: - a panasz kivizsgálására jogosult határidőben nem intézkedik, - intézkedésével nem értenek egyet. 5. Az Intézménnyel jogviszonyban állók és ellátásra jogosultak érdekvédelmét a más módon nem orvosolt panasz esetében az érdekképviseleti fórum látja el.

16 Érdekképviseleti Fórum működésének szabályzata.: AZ ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŰKÖDÉSÉNEK RÉSZLETES SZABÁLYAI Az Érdekképviseleti Fórum székhelye: Berecz Skolasztika Szociális Intézmény 6064 Tiszaug, Rákóczi u. 49. Az érdekképviseleti fórum feladata: - Véleményezi a szakmai programot, az éves munkatervet, a házirendet, az ellátottak részére készült tájékoztatókat, -megtárgyalja az intézményben élők panaszait,(kivéve a jogviszony keletkezésével, megszüntetésével, és az áthelyezéssel kapcsolatos panaszokat) és intézkedést kezdeményez az intézményvezető felé, - tájékoztatást kérhet az intézményvezetőtől az ellátottakat érintő kérdésekben az ellátás szervezésével kapcsolatos feladatokban. - intézkedéseket kezdeményezhet az intézményvezetőnél, fenntartó önkormányzatnál, az intézmény ellenőrzését ellátó hatóságnál, illetőleg más, hatáskörrel rendelkező szervnél, amennyiben az intézmény működésével kapcsolatos jogszabálysértésre utaló jeleket észlel. -

17 Az érdekképviseleti fórum tagjai: 1. Az intézményi ellátásban részesülőket 2 fő megválasztott lakó képviseli. 2. Az intézmény dolgozóit 1 fő megválasztott dolgozó képviseli. 3. A fenntartót 1 fő képviseli. 4. Ellátottak hozzátartozói, ill. törvényes képviselői közül 1 fő Az érdekképviseleti fórum tagjainak tisztsége megszűnhet: - a tag halálával; - lemondással; - visszahívással; - a megbízás idejének lejártával. Az érdekképviseleti fórum bármely tagjának kiválása esetén helyette 60 napon belül Új tagot kell választani. A megalakítást követően az érdekképviseleti fórum tagjai maguk közül elnököt választanak.

18 XI TÉRÍTÉSI DÍJ 1. Az Intézményben az ellátásért térítési díjat kell fizetni. 2. Az Intézményi térítési díjat a fenntartó Tiszaug Községi Önkormányzat Képviselőtestülete állapítja meg. 3. Az Intézmény lakói által fizetendő térítési díj összegéről (személyi térítési díj) az Intézmény vezetője a 4. pontban foglalt kivétellel - legkésőbb az ellátás igénybevételétől számított 30 napon belül Írásban értesíti a fizetésre kötelezettet. 4. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátást igénybe vevő havi jövedelmének 80%-át. 5 A térítési díj, megállapítására, beszedésére, elszámolására, nyilvántartására vonatkozó jogszabályokban foglaltak az irányadóak.

19 XII. AZ INTÉZMÉNY ALAPFELADATAIT MEGHALADÓ PROGRAMOK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE, AZOK TÉRÍTÉSI DÍJA 1. Az Intézmény alapfeladatait meghaladó programok, szolgáltatások köre Ezek eseti szervezése, illetve szükség esetén rendszeres vagy végleges biztosítása során igyekszünk lakóink igényei szerint eljárni. -Lehetőség van az intézményi szolgáltatáson túli gyógytorna ill. gyógymasszőr igénybevételére, - Intézményi szolgáltatáson túli pedikűr-manikűr igénybevételére - Intézményi szolgáltatáson túli fodrász igénybevételére - Az intézmény szolgáltatásain túli kulturális rendezvényen való részvételre Melynek költségei az igénybevevő ellátottat terhelik 2. Az Intézmény az alapfeladatához nem tartozó szolgáltatásokért, programokért az adott szolgáltatás vagy program önköltségének megfelelő összegű térítést kérhet az ellátást igénybevevőktől, ha a szolgáltatásra az ellátott a szolgáltatás díjára vonatkozó ismeretekkel rendelkezik, és azt igénybe kívánja venni.

20 XIII. AZ EGYÉNI ÉS KÖZÖSSÉGI VALLÁSGYAKORLÁSRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK 1. Az Intézmény lakói vallásukat szabadon gyakorolhatják, ennek érvényre juttatását minden eszközzel elősegítjük. 2. Az Intézmény lehetőséget biztosít a különféle vallási felekezetek képviselői, papjai, lelkészei számára a lakók meglátogatására, a velük való rendszeres kapcsolattartásra. 3. Az Intézmény lakói szobájukban, vagy az intézmény közösségi helyiségeiben szabadon fogadhatják az egyházak képviselőit, az egyéni vallási-lelki szükségletekhez (pl. gyónás, szentáldozás, utolsó kenet, úrvacsora, stb.) való zavartalan hozzáférést a személyzet elősegíti. 4. A közösségi vallásgyakorlás színhelye az intézmény földszinti társalgó helyisége. 5. A lakóiktól kérjük lakótársaik vallási hovatartozásának tiszteletben tartását, egymás méltóságteljes vallásgyakorlásának elősegítését.

21 XIV. AZ INTÉZMÉNYI JOGVISZONY MEGSZŰNÉSÉNEK SZABÁLYAI 1. Az intézményi jogviszony megszűnik: - a az intézmény jogutód nélküli megszűnésével, - a lakó halálával. 2. Az Intézmény lakójának, illetve törvényes képviselőjének kezdeményezése alapján az Intézmény igazgatója az intézményi jogviszonyt megszünteti a felek megegyezése szerinti időpontban, ennek hiányában a Megállapodásban foglaltak szerint. 3. Az Intézmény vezetője az intézményi jogviszonyt megszűnteti, ha a lakó: másik intézménybe történő elhelyezése indokolt, - a házirendet súlyosan megsérti, - intézményi elhelyezése nem indokolt. 4. Az Intézmény vezetője az ellátás megszüntetéséről, valamint a megszűntetés ellen tehető panaszról írásban értesíti a lakót, illetve törvényes képviselőjét. Ha a megszűntetéssel a lakó, illetve törvényes képviselője nem ért egyet, az értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül a Tiszaug Község Önkormányzat Képviselőtestületéhez, mint fenntartóhoz fordulhat. Ilyen esetben az Intézmény az ellátást változatlan feltételek mellett mindaddig biztosítja, amíg a fenntartó, illetve a bíróság jogerős és végrehajtható határozatot nem hoz. 5. Az intézményi jogviszony megszűnése esetén az Intézmény igazgatója értesíti a lakót, illetve törvényes képviselőjét: - a személyes használati tárgyak és a megőrzésre átvett értékek, vagyontárgyak elvitelének határidejéről, rendjéről és feltételeiről, - az esedékes, illetve hátralékos térítési díj befizetési kötelezettségéről, - az Intézménnyel, illetve a lakóval szembeni követelésről, kárigényről, azok esetleges előterjesztési és rendezési módjáról.

22 XV. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK Ez a Házirend napján lép hatályba. Kelt Tiszaug, Tigyi Istvánné intézményvezető / Jelen Házirendet a Tiszaug Község Önkormányzat./2011.( ) sz. határozatával jóváhagyta. Képviselőtestülete

H Á Z I R E N D 2015. Tiszáninneni Református Egyházkerület Bőcsi Idősek Otthona

H Á Z I R E N D 2015. Tiszáninneni Református Egyházkerület Bőcsi Idősek Otthona Tiszáninneni Református Egyházkerület Bőcsi Idősek Otthona 3574 Bőcs, Rákóczi u. 102. telefon/fax: (46) 318-190, 318-498 e-mail: bocsi.idosotthon@freemail.hu H Á Z I R E N D 2015. 1 H Á Z I R E N D BEVEZETŐ

Részletesebben

H Á Z I R E N D. É t k e z t e t é s. M e z ő k ö v e s d i G o n d o z á s i A l a p í t v á ny 2011. 02. 01.

H Á Z I R E N D. É t k e z t e t é s. M e z ő k ö v e s d i G o n d o z á s i A l a p í t v á ny 2011. 02. 01. M e z ő k ö v e s d i G o n d o z á s i A l a p í t v á ny É t k e z t e t é s H Á Z I R E N D 2011. 02. 01. A házirend célja, hogy meghatározza az Étkeztetés, mint alapszolgáltatási forma belső rendjét

Részletesebben

BEVEZETŐ. Tisztelt Lakóink! Kedves Hozzátartozók!

BEVEZETŐ. Tisztelt Lakóink! Kedves Hozzátartozók! HÁZIREND Bevezető I. A házirend célja, hatálya II. Az ellátás igénybevétele III. Tájékoztatási kötelezettség IV. Adatkezelés, adatvédelem V. Az együttélés szabályai VI. A látogatók fogadásának rendje VII.

Részletesebben

NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT GONDOZÁSI KÖZPONT ALAPELLÁTÁSOK HÁZIRENDJE

NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT GONDOZÁSI KÖZPONT ALAPELLÁTÁSOK HÁZIRENDJE 3.sz. melléklet NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT GONDOZÁSI KÖZPONT ALAPELLÁTÁSOK HÁZIRENDJE 2014. H Á Z I R E N D Az intézmény neve: Gondozási Központ címe: 2626 Nagymaros, Vasút u.6. Fenntartója: Nagymaros

Részletesebben

Csendes Ősz Idősek Otthona 6237 Kecel, Szabadság tér 11. NAPPALI ELLÁTÁS HÁZIREND

Csendes Ősz Idősek Otthona 6237 Kecel, Szabadság tér 11. NAPPALI ELLÁTÁS HÁZIREND Csendes Ősz Idősek Otthona 6237 Kecel, Szabadság tér 11. NAPPALI ELLÁTÁS HÁZIREND 1 Kedves Ellátottak! Kérem Önöket, hogy ezen házirendet, amely a nappali ellátás életének fontos meghatározója, szíveskedjenek

Részletesebben

Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT Szépkorúak Háza Idősek Otthona 3526 Miskolc, Eperjesi u 5 H Á Z I R E N D 2012-06

Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT Szépkorúak Háza Idősek Otthona 3526 Miskolc, Eperjesi u 5 H Á Z I R E N D 2012-06 Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT Szépkorúak Háza Idősek Otthona 3526 Miskolc, Eperjesi u 5 H Á Z I R E N D 2012-06 HÁZIREND Bevezető Kérem Önöket, hogy e Házirendet, mely a Szépkorúak Háza

Részletesebben

Az intézményi szabályzatok

Az intézményi szabályzatok TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Az intézményi szabályzatok Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő 2013. szeptember 21.. 1/2000. (I.

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND Csokvaomány KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 3647 Csokvaomány, Széchenyi út 1. IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND 2015. 1 HÁZIREND NAPPALI ELLÁTÁS / IDŐSEK KLUBJA/ Bevezető Kedves Klubtagunk! Ön a Csokvaomány Község Idősek Klubjának

Részletesebben

Nappali ellátás (Idősek Klubja) házi rendje HÁZIREND

Nappali ellátás (Idősek Klubja) házi rendje HÁZIREND 16 3. számú melléklet Nappali ellátás (Idősek Klubja) házi rendje HÁZIREND Az intézmény belső életének rendjét a házirend szabályozza I. A házirend célja, hatálya 1. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA HÁZIRENDJE

IDŐSEK KLUBJA HÁZIRENDJE GÁDOROS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GONDOZÁSI KÖZPONT, CSALÁDSEGÍTŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT GÁDOROS IDŐSEK KLUBJA HÁZIRENDJE Készült: 2012. december Kedves Klubtagok! Kérem Önöket, hogy

Részletesebben

5.sz. melléklet HÁZIREND

5.sz. melléklet HÁZIREND 5.sz. melléklet Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Nappali Ellátás - Idősek Klubja Kiszombor, Óbébai u. 11 Tel: 62/297-074 HÁZIREND I. A házirend célja, hatálya A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM SZABÁLYZATA

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM SZABÁLYZATA ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM SZABÁLYZATA Érdekképviseleti Fórum Szabályzata A szabályzat az 1993. évi III. törvényben biztosított felhatalmazás és a 11/2000 (10.26) Ö.R. alapján készült. I. fejezet Az Érdekképviseleti

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonpro

MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonpro MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója - mint a társaság képviselője

Részletesebben

HÁZIREND. Tamási és Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Idősek Nappali Ellátást Nyújtó Intézménye 7093 Értény, Béke tér 329.

HÁZIREND. Tamási és Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Idősek Nappali Ellátást Nyújtó Intézménye 7093 Értény, Béke tér 329. Tamási és Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Idősek Nappali Ellátást Nyújtó Intézménye 7093 Értény, Béke tér 329. HÁZIREND Tamási, 2012...... igazgató Kedves Klubtagok! 1 A házirend

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2012. október 25-én 14 órától tartandó rendkívüli ülésére a Gondozási Központ Családsegítő és Védőnői Szolgálat házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának Elnöke ELŐTERJESZTÉS

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának Elnöke ELŐTERJESZTÉS Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának Elnöke Szám: 410-3/2008. Melléklet: Házirend ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi,

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND 2011 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető...1 I. A házirend célja...2 II. A házirend hatálya...2 III. A házirend nyilvánossága...2

Részletesebben

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1092 Budapest, Knézich u.17.

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1092 Budapest, Knézich u.17. 7. sz. melléklet Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1092 Budapest, Knézich u.17. HÁZIREND Jóváhagyta: HÜB /2011. (XI.29.) számú határozata 1 Tartalom I. A házirend

Részletesebben

Hegyhát Integrált Szociális Intézmény Idősek Klubja Ozora. Házirend. Tamási, 2009. a Társulás Elnöke

Hegyhát Integrált Szociális Intézmény Idősek Klubja Ozora. Házirend. Tamási, 2009. a Társulás Elnöke Hegyhát Integrált Szociális Intézmény Idősek Klubja Ozora Házirend Tamási, 2009. a Társulás Elnöke Kedves Klubtagok! A házirend az idősek nappali ellátásának fontos szervezője. Szíveskedjenek figyelmesen

Részletesebben

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1097 Budapest, Ecseri út 19.

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1097 Budapest, Ecseri út 19. Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1097 Budapest, Ecseri út 19. 10. sz. melléklet H Á Z I R E N D Jóváhagyta: HÜB /2011/XI.29.) számú határozata 1 Tartalom:

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. születési neve: lakcíme: telefonszáma: anyja neve: születési helye, ideje: személyi igazolvány száma: TAJ száma: nyugdíjas törzsszáma:

MEGÁLLAPODÁS. születési neve: lakcíme: telefonszáma: anyja neve: születési helye, ideje: személyi igazolvány száma: TAJ száma: nyugdíjas törzsszáma: 3/A. melléklet a 4/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelethez MEGÁLLAPODÁS Mely létrejött egyrészről az Enyingi Egyesített Szociális Intézmény, mint ellátást nyújtó intézmény (továbbiakban: ellátást nyújtó

Részletesebben

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA 2 Útkeresés Segítı Szolgálat Székhelye: Dunaújváros Bartók B. út 6/B A szabályzat kiterjed intézmény keretében mőködı ellátásokra

Részletesebben

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1098 Budapest, Dési Huber u. 9.

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1098 Budapest, Dési Huber u. 9. 9. sz. melléklet Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Idősek Klubja 1098 Budapest, Dési Huber u. 9. H Á Z I R E N D Jóváhagyta: HÜB /2011. (XI. 29.) számú határozata 1 Tartalom

Részletesebben

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodás formái

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodás formái Buj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról Buj Község

Részletesebben

KISTÉRSÉGI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT HAJLÉKTALANOK GONDOZÓHÁZA. 4. számú melléklet HÁZIREND

KISTÉRSÉGI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT HAJLÉKTALANOK GONDOZÓHÁZA. 4. számú melléklet HÁZIREND KISTÉRSÉGI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT HAJLÉKTALANOK GONDOZÓHÁZA 4. számú melléklet HÁZIREND A Hajléktalanok Gondozóháza ellátását azok a hajléktalan személyek vehetik igénybe, akik Gyöngyösön illetve a

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2015.

H Á Z I R E N D 2015. Ikt. sz.:520/sz/2015 H Á Z I R E N D 2015. H Á Z I R E N D Az intézmény célja, hogy biztonságos és nyugodt életfeltételeket, kiegyensúlyozott és megfelelő kereteket, személyre szóló ápolást és gondozást,

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. Szem. ig. száma: TAJ száma: között az alábbi feltételek mellett:

MEGÁLLAPODÁS. Szem. ig. száma: TAJ száma: között az alábbi feltételek mellett: MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft. 4080 Hajdúnánás Fürdő u. 1. (továbbiakban fenntartó) képviseletében Verdó György ügyvezető igazgató fenntartásában működő Hajdúsági

Részletesebben

H Á Z I R E N D Szenvedélybetegek rehabilitációs célú lakóotthona

H Á Z I R E N D Szenvedélybetegek rehabilitációs célú lakóotthona Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon Magas Cédrus Szociális Otthoni Telephelye Kőkút-Gyöngyöspuszta, Gyöngyöspuszta 1. H Á Z I R E N D Szenvedélybetegek rehabilitációs célú lakóotthona Jóváhagyta:

Részletesebben

Kapcsolattartás joga. Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ

Kapcsolattartás joga. Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Kapcsolattartás joga Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő 2015. január 23. Budapest TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi

Részletesebben

Házirend. Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád 2013.

Házirend. Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád 2013. 1.f melléklet Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád Házirend 2013. Tel.: 62/264-120; 30/637-6868; E-mail: csskpalota@gamil.com oldal 1 A házirend elkészítéséről és tartalmáról, a személyes

Részletesebben

Megállapodás. között a bentlakásos szociális intézményben történő elhelyezés tárgyában az alábbi feltételek szerint. A szerződés tárgya

Megállapodás. között a bentlakásos szociális intézményben történő elhelyezés tárgyában az alábbi feltételek szerint. A szerződés tárgya Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona 1173 Budapest, Pesti út 117. Megállapodás Mely létrejött egyrészről a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (1173 Budapest, Pesti út 117.), melynek képviselője: Bakonyi

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. törvényes képviselője: Név:... Név:... Lakcím:... Lakcím:... Tel. szám:... Tel. szám:...

MEGÁLLAPODÁS. törvényes képviselője: Név:... Név:... Lakcím:... Lakcím:... Tel. szám:... Tel. szám:... MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat által alapított Hajdúsági Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. 4080 Hajdúnánás, Fürdő u. 1. (továbbiakban fenntartó) képviseletében

Részletesebben

GONDOZÁSI KÖZPONT MEDGYESEGYHÁZA

GONDOZÁSI KÖZPONT MEDGYESEGYHÁZA GONDOZÁSI KÖZPONT MEDGYESEGYHÁZA 5666 Medgyesegyháza, Luther u.1.sz. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND Összeállította: Mária Mészárosné Hrubák határozattal Jóváhagyva: Kt. Ruck Márton polgármester I. HÁZIREND HATÁLYA,

Részletesebben

Bevezetés a jogvédelem gyakorlatába I. Az ellátottjogi képviselő működési területe és feladatrendszere Hőhn Ildikó ellátottjogi képviselő

Bevezetés a jogvédelem gyakorlatába I. Az ellátottjogi képviselő működési területe és feladatrendszere Hőhn Ildikó ellátottjogi képviselő TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Bevezetés a jogvédelem gyakorlatába I. Az ellátottjogi képviselő működési területe és feladatrendszere

Részletesebben

Házirend. Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Élet-Ház Nappali Ellátást Nyújtó Intézmény Pári. Tamási, 2012...

Házirend. Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Élet-Ház Nappali Ellátást Nyújtó Intézmény Pári. Tamási, 2012... Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Élet-Ház Nappali Ellátást Nyújtó Intézmény Pári Házirend Tamási, 2012... Jóváhagyta: igazgató Kedves Ellátottak! A házirend az idősek

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. b.) Az ellátást igénybevevő törvényes képviselője, illetve hozzátartozója: Név:

MEGÁLLAPODÁS. b.) Az ellátást igénybevevő törvényes képviselője, illetve hozzátartozója: Név: 1 MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat alapításában (továbbiakban: alapító) működő Hajdúsági Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. 4080 Hajdúnánás, Fürdő u.1 sz. Nyíradonyi

Részletesebben

A fogyatékos személyek jogai- jogsérelmek

A fogyatékos személyek jogai- jogsérelmek TÁMOP-557-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ A fogyatékos személyek jogai- jogsérelmek Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő 2014 június 20 TÁMOP-557-08/1-2008-0001

Részletesebben

Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona. www.idosekotthonaveresegyhaz.hu H Á Z I R E N D

Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona. www.idosekotthonaveresegyhaz.hu H Á Z I R E N D Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona www.idosekotthonaveresegyhaz.hu A Házirend a Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 1993.évi III. törvény, valamint a

Részletesebben

Idősek Otthona Házirendje

Idősek Otthona Házirendje Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány Idősek Otthona 8674 Nágocs, Rákóczi Ferenc utca 1/A Tel.: 20/525-0404 Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók! Idősek Otthona Házirendje Kérem Önöket,

Részletesebben

HÁZIREND NAPPALI INTÉZMÉNY

HÁZIREND NAPPALI INTÉZMÉNY SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY 2315 SZIGETHALOM, RÁKÓCZI FERENC U. 147. TEL.:24/404-573 HÁZIREND NAPPALI INTÉZMÉNY Idősek Klubja Szigethalom, Rákóczi u. 147. sz. Fogyatékosok Nappali

Részletesebben

ÜDVHADSEREG SZABADEGYHÁZ MAGYARORSZÁG ÚJ KEZDET HÁZA

ÜDVHADSEREG SZABADEGYHÁZ MAGYARORSZÁG ÚJ KEZDET HÁZA ÜDVHADSEREG SZABADEGYHÁZ MAGYARORSZÁG ÚJ KEZDET HÁZA Nappali melegedő és Éjjeli menedékhely krízis időszakban Házirend Kedves Szolgáltatást igénybevevők! Örömünkre szolgál, hogy segítségére lehetünk életének

Részletesebben

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Időskorúak Gondozóháza 1098 Budapest, Friss u. 5.

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Időskorúak Gondozóháza 1098 Budapest, Friss u. 5. Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Időskorúak Gondozóháza 1098 Budapest, Friss u. 5. 13. sz. melléklet HÁZIREND Jóváhagyta: HÜB /2011. (XI.29.) számú határozata 1 Tartalom

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009 (II.27.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009 (II.27.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009 (II.27.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Kiskunmajsa Város Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

HÁZIREND. Idősek Klubjai: II.1.1. sz. melléklet

HÁZIREND. Idősek Klubjai: II.1.1. sz. melléklet Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye Területi Gondozás 1158 Budapest, Klebelsberg Kunó u. 20./a. HÁZIREND Idősek Klubjai: Budapest XV. ker. Arany J.u.51. Jelenleg

Részletesebben

I.FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet alkalmazási köre

I.FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet alkalmazási köre Tokodaltáró Község Önkormányzatának 3/2008. (II.14.) rendelete a településen személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról (rövid megjelölés 3/2008. (II.14.) tokodaltárói ör.) A szociális ellátás

Részletesebben

HÁZIREND. Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény. Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona Bonyhád. Jóváhagyta: Szekszárd, 2012.

HÁZIREND. Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény. Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona Bonyhád. Jóváhagyta: Szekszárd, 2012. Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona Bonyhád HÁZIREND Jóváhagyta: Szekszárd, 2012. december 15 Posta Zoltán Tolna Megyei Intézményfenntartó Központ Központvezető

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND 2015 TARTALOMJEGYZÉK B e v e z e t ő I. A házirend célja... 2 II. A házirend hatálya... 3 III. A házirend nyilvánossága...

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. neve:... születési neve:... anyja neve:... születési hely:... születés időpontja:... neve:... lakcíme:... telefonszáma:...

MEGÁLLAPODÁS. neve:... születési neve:... anyja neve:... születési hely:... születés időpontja:... neve:... lakcíme:... telefonszáma:... MEGÁLLAPODÁS Mely létrejött egyrészről Az intézmény megnevezése: Sarepta Református Idősek Otthona Az intézmény címe: 4336 Őr, Kálvin János út 2. Képviseli: Pótor János intézményvezető lelkipásztor Az

Részletesebben

5630 Békés, Farkas Gyula u. 2. M E G Á L L A P O D Á S T E R V E Z E T

5630 Békés, Farkas Gyula u. 2. M E G Á L L A P O D Á S T E R V E Z E T BÉKÉS MEGYEI HAJNAL ISTVÁN SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ CENTRUM 5630 Békés, Farkas Gyula u. 2. M E G Á L L A P O D Á S T E R V E Z E T a fogyatékos személyek nappali ellátását nyújtó intézményeiben történő ellátáshoz

Részletesebben

54 762 02 0010 54 01 Gerontológiai gondozó Szociális szakgondozó

54 762 02 0010 54 01 Gerontológiai gondozó Szociális szakgondozó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S 2.sz. melléklet M E G Á L L A P O D Á S személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatás ÉTKEZTETÉS - biztosítása tárgyában Ikt.sz.: mely létrejött egyrészről a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti

Részletesebben

Házirend Szent Bernát Idősek Otthona

Házirend Szent Bernát Idősek Otthona Házirend Szent Bernát Idősek Otthona Hatályos: 2012. január1-től Jóváhagyom: Dékány Árpád Sixtus zirci apát 8420. ZIRC KÖZTÁRSASÁG U. 2. Oldal: 1 / 34 Oldal: 2 / 34 BEVEZETŐ Kedves Lakóink! Kedves Hozzátartozók!

Részletesebben

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodás formái.

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodás formái. T E R V E Z E T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2012.(. ) önkormányzati rendelete a Téti Kistérség területén fenntartott személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről,

Részletesebben

GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT GÁDOROS IDŐSEK OTTHONA HÁZIRENDJE

GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT GÁDOROS IDŐSEK OTTHONA HÁZIRENDJE GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT GÁDOROS IDŐSEK OTTHONA HÁZIRENDJE HÁZIREND Az Idősek Otthona az 1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet 5. (3) bekezdésében megfogalmazott kötelezés alapján a

Részletesebben

Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon 2687 Bercel, Petőfi S. út 2. Tel: 35/384-011. Tel/fax: 35/384-219 bercelrehab@nograd.

Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon 2687 Bercel, Petőfi S. út 2. Tel: 35/384-011. Tel/fax: 35/384-219 bercelrehab@nograd. A Szakmai Program 3. számú melléklete Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon 2687 Bercel, Petőfi S. út 2. Tel: 35/384-011. Tel/fax: 35/384-219 bercelrehab@nograd.hu www.bercelrehab.hu

Részletesebben

Támogató Szolgálat Házirendje

Támogató Szolgálat Házirendje Támogató Szolgálat Házirendje A támogató szolgáltatás feladata - az Szt. 65/C. -ának (3) bekezdésében meghatározottak érdekében - különösen személyi segítő szolgálat működtetése, amely - a fogyatékos személy

Részletesebben

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015.

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. Az Érdekképviseleti Fórum megalakítása és működtetése: A gyermeki jogok érvényesülésének és védelmének érdekében a gyermekjóléti

Részletesebben

Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Hőgyész telephely Idősek klubja Hőgyész, Arany J. u. 11.

Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Hőgyész telephely Idősek klubja Hőgyész, Arany J. u. 11. Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Hőgyész telephely Idősek klubja Hőgyész, Arany J. u. 11. Házirend Idősek Klubja 2012.év. Tamási,.. igazgató Kedves Klubtagok! A

Részletesebben

Kapcsolattartás joga. Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ

Kapcsolattartás joga. Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Kapcsolattartás joga Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő 2015. október 09. Budapest TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi

Részletesebben

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL Sajóvámos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

2010.év.napjától Határozott időre év napig

2010.év.napjától Határozott időre év napig M E G Á L L A P O D Á S fogyatékos személyek rehabilitációs intézményi szolgáltatás biztosításáról mely létrejött egyrészről a Hajdúsági Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 4080 Hajdúnánás,

Részletesebben

HÁZIREND Család- és Gyermekjóléti Központ

HÁZIREND Család- és Gyermekjóléti Központ HÁZIREND Család- és Gyermekjóléti Központ Kedves Ügyfeleink! A Család-és Gyermekjóléti Központ a Térségi Szociális Gondozási Központ integrált szervezetének egysége. A Gondozási Központ vezetője: Mraucsik

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról MEGÁLLAPODÁS idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról 1. A megállapodó felek: Jelen megállapodás az alulírott helyen és napon létrejött egyrészről: Madárdomb Idősek Háza Közhasznú

Részletesebben

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye. Megállapodás szociális étkezés i génybevételéről

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye. Megállapodás szociális étkezés i génybevételéről ÚÚÚÚÚÚÚ www.ujpestszi.hu Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye 1042. Budapest, Deák Ferenc u. 93. Tel: 231-6010 Fax: 390-4370 E-mail: titkarsag@ujpestszi.hu Megállapodás szociális étkezés i génybevételéről

Részletesebben

Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona. H Á Z I R E N D

Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona.  H Á Z I R E N D Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthona www.idosekotthonaveresegyhaz.hu A Házirend a Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 1993.évi III. törvény, valamint a

Részletesebben

KISTÉRSÉGI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA HÁZIRENDJE

KISTÉRSÉGI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA HÁZIRENDJE KISTÉRSÉGI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA HÁZIRENDJE 1. Házirend célja: hogy, az ellátás zavartalan biztosítása érdekében közös erőfeszítéssel elősegítsük az otthonban a nyugodt,

Részletesebben

Szent József Idősek Otthona HÁZIRENDJE

Szent József Idősek Otthona HÁZIRENDJE Szent József Idősek Otthona HÁZIRENDJE Kedves Ellátottaink, Tisztelt Hozzátartozók! Kérem Önöket, hogy ezen Házirendet, amely a Szent József Idősek Otthona életének fontos szervezője, szíveskedjenek figyelmesen

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthona ellátás biztosításáról

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthona ellátás biztosításáról MEGÁLLAPODÁS idősek otthona ellátás biztosításáról mely létrejött, egyrészről a Hajdúsági Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. 4080 Hajdúnánás, Fürdő u. 1. (továbbiakban fenntartó) képviseletében Verdó

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás Tanács. Kiskőrösi és Császártöltési Idősek Otthona - módosításokkal egységes szerkezetben-

H Á Z I R E N D. Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás Tanács. Kiskőrösi és Császártöltési Idősek Otthona - módosításokkal egységes szerkezetben- 1 Kedves Lakók! Tisztelt Hozzátartozók! A 48/2010. (VIII. 24.) Többcélú Társ. hat. 1. számú melléklete H Á Z I R E N D Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás Kiskőrösi és Császártöltési Idősek Otthona

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános szabályok

HÁZIREND. I. Általános szabályok Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Idősek Bentlakásos Otthona 7. számú melléklet HÁZIREND I. Általános szabályok 1. A házirend célja Tájékoztatást adni az intézmény szolgáltatásait igénybevevők ellátási

Részletesebben

Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft Fenntartásában működő Hajdúnánás

Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft Fenntartásában működő Hajdúnánás Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft Fenntartásában működő Hajdúnánás ÉRTELMI FOGYATÉKOS NAPKÖZI OTTHON H Á Z I R E N D J E 2009. E házirend célja: szabályozni az intézményi jogviszonyt, a nappali ellátásban

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Általános szabályok. tóó Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2072 Zsámbék Akadémia u. 8 Adószáma:

H Á Z I R E N D. Általános szabályok. tóó Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2072 Zsámbék Akadémia u. 8 Adószáma: ERECT Non--Proffii Kfftt 6070 IIzzssák Kossssutth u.. 49.. Aranyfürt Idősek Otthona HÁZIREND 2017.. Fennttarrttó : : Erreecct t SSzzoocci iáál liss SSzzool lggáál ltaat tóó Nonprofit Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2017. (II.28.), a 9/2017. (VII.26.), a 4/2018. (II.21.) és a 10/2018. (VII.27.) önkormányzati rendeletekkel módosított 15/2016. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye Őszi Fény Integrált Gondozási Központ 1046. Budapest, Tungsram u. 9. Tel: 230-5363 Fax: 370-4179 E-mail: oszifeny@ujpestszi. hu IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND A házirend

Részletesebben

LÁSZLÓ SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT

LÁSZLÓ SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT Budapest XVIII. ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat SOMOGYI LÁSZLÓ SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 17. Tel: 297-3372, 297-3373, 295-0425 I d ő s e k á t m e n e t i e

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS 1. A megállapodást kötő felek

MEGÁLLAPODÁS 1. A megállapodást kötő felek MEGÁLLAPODÁS 1. A megállapodást kötő felek Jelen megállapodás létrejött Egyfelől 1.1 Az ellátást nyújtó (a továbbiakban intézmény) Az intézmény neve: Az intézmény címe: (Képviselőjének neve:.beosztása:

Részletesebben

HÁZIREND ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT NAPPALI ELLÁTÁS CSANÁDALBERTI, FŐ ÚT 29. ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT. Készítette: Rizsányi Róbertné intézményvezető

HÁZIREND ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT NAPPALI ELLÁTÁS CSANÁDALBERTI, FŐ ÚT 29. ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT. Készítette: Rizsányi Róbertné intézményvezető 1.b. melléklet ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT NAPPALI ELLÁTÁS CSANÁDALBERTI, FŐ ÚT 29. HÁZIREND Készítette: Rizsányi Róbertné intézményvezető A HÁZIREND elkészítéséről és tartalmáról,

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról MEGÁLLAPODÁS idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról 1. A megállapodó felek: Jelen megállapodás az alulírott helyen és napon létrejött egyrészről: Madárdomb Idősek Háza Közhasznú

Részletesebben

Ebéd térítési díj/adag (Ft)

Ebéd térítési díj/adag (Ft) Bezi Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Központjában 2010. évben fizetendő térítési díjakról szóló 6/2010. (IX.09.) rendelete Bezi Község Önkormányzata

Részletesebben

Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100

Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100 Városi Önkormányzat Képviselő - testülete Szociális Bizottsága 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Tel: 35/ 550-100 KÉRELEM ÉTKEZTETÉS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ I. 1. Az ellátást igénybe vevő adatai: Név:... Születési

Részletesebben

KHSZK-I. Alapellátási Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek nappali ellátása Gyöngyös, Petőfi u 73.

KHSZK-I. Alapellátási Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek nappali ellátása Gyöngyös, Petőfi u 73. 5. számú melléklet KISTÉRSÉGI HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 3200 Gyöngyös, Fő tér 7. Tel: 37/500-302 Fax: 37/500-301 e-mail: khszk@gyongyosikisterseg.t-online.hu honlap: www.gyongyosikisterseg.hu KHSZK-I.

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról MEGÁLLAPODÁS idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról 1. A megállapodó felek: Jelen megállapodás az alulírott helyen és napon létrejött egyrészről: Madárdomb Idősek Háza Közhasznú

Részletesebben

Kiss Ferenc Református 7257 Mosdós, Petőfi S. u. 4. Idősek Otthona : 82-579-575; 82-579-577 E-mail: idosotthonmosdos@freemail.

Kiss Ferenc Református 7257 Mosdós, Petőfi S. u. 4. Idősek Otthona : 82-579-575; 82-579-577 E-mail: idosotthonmosdos@freemail. Kiss Ferenc Református 7257 Mosdós, Petőfi S. u. 4. Idősek Otthona : 82-579-575; 82-579-577 E-mail: idosotthonmosdos@freemail.hu H Á Z I R E N D KISS FERENC REFORMÁTUS IDŐSEK OTTHONA MOSDÓS 2011. 1 Tisztelt

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: molnarpeter@pr.hu Tárgyalja: Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Ügyrendi Bizottság Szociális, Egészségügyi

Részletesebben

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye. Megállapodás házi segítségnyújtás igénybevételéről

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye. Megállapodás házi segítségnyújtás igénybevételéről ÚÚÚÚÚÚÚ www.ujpestszi.hu Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye 1042. Budapest, Deák Ferenc u. 93. Tel: 231-6010 Fax: 390-4370 E-mail: titkarsag@ujpestszi.hu 14. sz. melléklet Megállapodás házi segítségnyújtás

Részletesebben

Megállapodás. lakcíme: telefonszáma: anyja neve: születési helye: születési időpontja: b./ tartásra kötelezett/vagy azt vállaló személy:

Megállapodás. lakcíme: telefonszáma: anyja neve: születési helye: születési időpontja: b./ tartásra kötelezett/vagy azt vállaló személy: Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat 5650 Mezőberény, Juhász Gy. u. 1. Tel./fax: 66/515-536 Tel.: 66/515-533; 66/515-528 E-mail: human@mezobereny.hu Megállapodás mely létrejött egyrészről a Városi

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS idősek gondozóházában történő elhelyezéshez

MEGÁLLAPODÁS idősek gondozóházában történő elhelyezéshez MEGÁLLAPODÁS idősek gondozóházában történő elhelyezéshez Mely létrejött egyrészről a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthona (1173 Budapest, Pesti út 117.), melynek képviselője: Skultéti József

Részletesebben

Heti rendszeres foglalkozások: Isten tisztelet, közös torna, felolvasás, filmvetítés (VIDEO). Az intézet zárása 21.00 órakor történik.

Heti rendszeres foglalkozások: Isten tisztelet, közös torna, felolvasás, filmvetítés (VIDEO). Az intézet zárása 21.00 órakor történik. Az ESE Baczoni István Rehabilitációs és Ápoló Otthon Módosítva: 2014. január Házirend Az intézmény a bentlakók közösségétől elvárja az egymáshoz való alkalmazkodást, emberi szabadság és a személyiségi

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (V.23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről Kengyel Községi Önkormányzat

Részletesebben

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Szombathely HÁZIREND

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Szombathely HÁZIREND Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Szombathely HÁZIREND I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (9700 Szombathely Bogáti u. 72.) (a továbbiakban: Intézmény) a személyes gondoskodást

Részletesebben

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! Orgovány Község Önkormányzata, Önkormányzat Polgármestere, Képviselő-testülete részére Tárgy: Bölcsődei Érdekképviseleti Fórum Működési Szabályzatának elfogadása Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt

Részletesebben

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Pick Alapítványi Bölcsőde 6725 Szeged Szabadkai út 18. Tel. /fax: 62/567-177 Tel.: 62/ 421-477 Fenntartó: Pick Gyermeknevelési Alapítvány Adószám: 18469910-1-06 E-mail: pickalapitvany@invitel.hu ÉRDEKKÉPVISELETI

Részletesebben

A Rendelet 15. (2) bekezdés helyébe a következő lép:

A Rendelet 15. (2) bekezdés helyébe a következő lép: Ácsteszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XI. 26.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról és eljárásról szóló 3/2007. (II.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Ácsteszér

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

Fogyatékkal élők nappali ellátásának házirendje

Fogyatékkal élők nappali ellátásának házirendje Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása 5100 Jászberény, Fehértói út 7/A Tel: 06 20 2886430 E-mail: egy.szoc.int@pr.hu Fogyatékkal élők nappali ellátásának házirendje

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (VI. 24.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről és a fizetendő térítési díjak

Részletesebben

Házirend. Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézmény Szent Rita Fogyatékosok Nappali Intézmény Esztergom, Dessewffy u. 20.

Házirend. Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézmény Szent Rita Fogyatékosok Nappali Intézmény Esztergom, Dessewffy u. 20. Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézmény Szent Rita Fogyatékosok Nappali Intézmény Esztergom, Dessewffy u. 20. Házirend Készítette: Horváthné Trepák Etelka telephely igazgató

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók/Törvényes Képviselők, Kedves Munkatársaink! A berceli Rózsák Völgye Szociális Otthon célja

HÁZIREND. Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók/Törvényes Képviselők, Kedves Munkatársaink! A berceli Rózsák Völgye Szociális Otthon célja HÁZIREND Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók/Törvényes Képviselők, Kedves Munkatársaink! Kérem Önöket, hogy ezen Házirendet amely az Otthon életének fontos szervezőjeszíveskedjenek figyelmesen elolvasni,

Részletesebben

Kérelem a szociális étkeztetés igénybevételéhez

Kérelem a szociális étkeztetés igénybevételéhez Kérelem a szociális étkeztetés igénybevételéhez 1. Az ellátást igénybe vevő adatai: Név: Születési neve: Anyja neve: Születési helye, időpontja: Lakóhelye: Tartózkodási helye: Állampolgársága: Bevándorolt,

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye Őszi Fény Integrált Gondozási Központ 1046. Budapest, Tungsram u. 9. Tel: 230-5363 Fax: 370-4179 E-mail: oszifeny@ujpestszi. hu IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND A házirend

Részletesebben