NWA-3160 NWA Rövid kezelési útmutató a/b/g Üzleti WLAN access pont b/g Üzleti WLAN access pont

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NWA-3160 NWA-3163. Rövid kezelési útmutató. 802.11a/b/g Üzleti WLAN access pont. 802.11b/g Üzleti WLAN access pont"

Átírás

1 NWA a/b/g Üzleti WLAN access pont NWA b/g Üzleti WLAN access pont Rövid kezelési útmutató Verziószám /01 3. kiadás ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK IP-cím Jelszó 1234

2 Áttekintés A rövid kezelési útmutató bemutatja a ZyXEL készülék (az ábrán Z betűvel jelölve) telepítését és konfigurálását, ami lehetővé teszi, hogy a vezeték nélküli kliensek biztonságosan férhessenek hozzá a vezetékes hálózatához. További információt a felhasználói kézikönyvben talál. A rövid kezelési útmutatóban használt képek nem pontos másai az Ön ZyXEL készülékének. A megírás időpontjában ez a rövid kezelési útmutató a következő modelleket fedi le: NWA-3160 IEEE a/b/g Üzleti WLAN access pont NWA-3163 IEEE b/g Üzleti WLAN access pont Szüksége lehet az Internet-hozzáférési adataira. A vezeték nélküli hálózat kialakításához a következőket kell tennie: 1 Hardver csatlakoztatása 2 Belépés a konfiguráló programba 3 A ZyXEL készülék konfigurálása 4 Hardver telepítése 5 Power over Ethernet beállítása (választható)

3 1 Hardver csatlakoztatása A rövid kezelési útmutatóban használt ábrák és képernyők az NWA-3160-ról valók. Az Ön készüléke ettől kis mértékben eltérhet. 1 Az első konfiguráláshoz csatlakoztassa az ETHERNET portot egy számítógéphez a szürke Ethernet kábel segítségével. 2 Csatlakoztassa a POWER 12VDC feliratú elektromos aljzatot egy áramforráshoz kizárólag a dobozban található elektromos adapter segítségével. Miután befejezte az első konfigurálást, csatlakoztassa a ZyXEL készülék ETHERNET portját egy hálózati hozzáféréssel rendelkező Ethernet jackhez.

4 1.1 LED-ek A PWR/SYS LED folyamatos zöld színnel világít, ha a készülék áram alatt van. Az ETHN LED folyamatosan világít, ha az ETHERNET port megfelelően csatlakozik, és villog adatforgalom közben. A LED zöldre vált, ha a kapcsolat sebessége 10 Mbps, és sárgára, ha a kapcsolat sebessége 100 Mbps. Ha az ETHN LED nem gyullad ki, ellenőrizze a kábeles csatlakozást a ZyXEL készülék ETHERNET portjához. Győződjön meg róla, hogy a számítógépe hálózati kártyája megfelelően működik. 2 Belépés a konfiguráló programba Internet Explorer 6.0 és későbbi vagy Netscape Navigator 7.0 és későbbi verziójú böngészőket használjon engedélyezett JavaScripttel és felugró ablakokkal. 2.1 A számítógép IP-címének beállítása Írja fel a számítógépe jelenlegi IP-beállításait, mielőtt módosítaná azokat.

5 Először állítsa be, hogy a számítógépe statikus IP-címet használjon a tartományban alhálózati maszkkal. Ez biztosítja, hogy a számítógépe kommunikálni tudjon a ZyXEL készülékkel. Nézze meg a felhasználói kézikönyvet, hogyan kell beállítani a számítógép IP-címét. 2.2 Bejelentkezés a konfiguráló programba Habár lehetősége van a ZyXEL készülékhez vezeték nélkül csatlakozni, az első konfiguráláshoz javasoljuk, hogy a számítógépét csatlakoztassa az ETHERNET porthoz. 1 Nyissa meg a webböngészőt. Címként írja be a t (a ZyXEL készülék alapértelmezett IP-címe). Ha nem fér hozzá a konfiguráló programhoz, ellenőrizze hogy a ZyXEL készülék és a számítógép IP-címe és alhálózati maszk címe ugyanabban az IP-cím tartományban van-e (lásd 2.1. rész). 2 Kattintson a Login (bejelentkezés) gombra (az alapértelmezett1234 jelszó előre be van írva).

6 3 Módosítsa a bejelentkezési jelszót egy új jelszó megadásával és az Apply (alkalmaz) gombra kattintva. Ne felejtse el felírni az új jelszót, és biztonságos helyen tárolja. Ha módosítja a jelszót és elfelejti, akkor újra kell indítania (reset) a ZyXEL készüléket. Olvassa el a felhasználói kézikönyvet a RESET gomb használatáról. 4 Kattintson az Apply gombra, ha ki szeretné cserélni az alapértelmezett gyári tanúsítványt. Egyébként az Ignore gombbal léphet tovább, ha most nem szeretné kicserélni a tanúsítványt. 5 Megjelenik a STATUS képernyő.

7 3 A ZyXEL készülék konfigurálása 3.1 Rendszerbeállítások konfigurálása 1 A navigációs felületen kattintson a SYSTEM lehetőségre. 2 Megjelenik a SYSTEM > General (általános) képernyő. A System Name (rendszernév) azonosítja a ZyXEL készüléket a hálózatán. Válasszon egy megkülönböztető nevet, vagy hagyja az alapértelmezett beállításon. Domain Name (Domain név): adjon meg egy domain nevet, ha az Internetszolgáltatója kéri az azonosításhoz. Egyébként hagyja üresen, vagy az automatikusan megjelenő beállításon. DNS Server(s) (DNS-kiszolgálók): ha az Internetszolgáltató egyedi DNS (Domain Name System) beállításokat adott, akkor válassza a User-Defined (felhasználó által meghatározott) beállítást és ide írja be az adatokat. Egyébként hagyja a mezőket az alapértelmezett beállításokon. 3 Kattintson az Apply (alkalmaz) gombra.

8 Vezeték nélküli beállítások 1 A navigációs felületen kattintson a WIRELESS lehetőségre. A következőhöz hasonló képernyő jelenik meg. Nem minden mező elérhető minden modellnél. A vezeték nélküli állomásoknak és a ZyXEL készüléknek ugyanazt az SSID-t, csatornaazonosítót és titkosítási beállításokat kell használniuk a vezeték nélküli kommunikációhoz. Operating Mode (működési üzemmód): az Access Point üzemmód legyen kiválasztva Mode: válassza ki a használni kívánt vezeték nélküli szabványt. Ha nem biztos a választásban, használja a b+g beállítást. Channel ID (csatornaazonosító): válassza ki a hálózathoz használni kívánt vezeték nélküli csatornát. Ha azt szeretné, hogy a ZyXEL készülék automatikusan válasszon csatornát, kattintson a Scan gombra. SSID Profile (SSID profil): A legördülő listából válassza ki azt az SSID profilt, amelyet a hálózati hozzáféréshez szeretne konfigurálni. Ebben a példában az SSID03 profil az. 2 A beállítások elmentéséhez kattintson az Apply (alkalmaz) gombra.

9 3 Kattintson az SSID fülre. A következő képernyő jelenik meg. Győződjön meg róla, hogy az SSID03 beállításai az alapértelmezett értékek. Az alapértelmezett SSID (a hálózat neve) ZyXEL03, az alapértelmezett Biztonsági beállítás pedig Security01. A Layer 2 Isolation és MAC Filter alapértelmezés szerint Disable (letiltva) beállításon van. Ha szeretné módosítani az SSID profil beállításait, jelölje ki az SSID03-mat és kattintson az Edit (szerkesztés) gombra. 4 Kattintson a Security (biztonság) fülre. Ellenőrizze, hogy a Security01 van-e kijelölve, majd kattintson az Edit (szerkesztés) gombra. Ha nem konfigurálja a vezeték nélküli biztonsági beállításokat, bárki hozzáférhet hálózatához.

10 5 Itt adhatja meg a biztonsági beállításokat vezeték nélküli hálózatához. A kitöltendő mezők attól függően változnak, hogy milyen beállítást választ a Security Mode (biztonsági mód) mezőben. Ha nem kíván vezeték nélküli biztonsági beállításokat használni, válassza a None (egyik sem) lehetőséget. Ebben a példában WPA2-PSK biztonsági beállítást használunk, amelyben minden vezeték nélküli kliensnek ugyanazt az előmegosztott kulcsot kell használnia a hálózati csatlakozáshoz. Ügyeljen rá, hogy olyan biztonsági beállítást használjon, amelyet vezeték nélküli kliensei támogatnak. Ha végzett, kattintson az Apply (alkalmaz) gombra. Ha a vezeték nélküli kliensek nem képesek kommunikálni a hálózattal, ellenőrizze hogy a kliensek és a ZyXEL készülék ugyanazokat a vezeték nélküli biztonsági beállításokat használják.

11 3.2 IP-beállítások 1 Úgy kell beállítania a ZyXEL készülék IP-címét, hogy ugyanabban az alhálózatban legyen, mint a hálózata. A navigációs felületen kattintson az IP lehetőségre. Ha azt szeretné, hogy egy a hálózatán lévő DHCP-kiszolgáló ossza ki az IP-címet a ZyXEL készülék számára, válassza a Get automatically from DHCP beállítást. Ha meghatározott IP-címet szeretne használni, válassza a Use fixed IP address beállítást, majd adja meg az alhálózati maszkkal és az átjáró IP-címével együtt. Kattintson az Apply (alkalmaz) gombra. A ZyXEL készülék most már az új IP-beállításokat használja. Többé már nem csatlakozhat a ZyXEL készülékhez az alapértelmezett IP-címen. Ha módosítja a ZyXEL készülék IP-címét, akkor a konfiguráló program eléréséhez legközelebb már az új IP-címet kell használnia. Ha a Get automatically from DHCP beállítást választja, akkor ellenőrizze a DHCP-kiszolgálón, hogy milyen IP-címet oszt ki a ZyXEL készüléknek. További információt a DHCP-kiszolgáló leírásában talál. 2 Ha a 2.1. résznél módosította számítógépe IP-címét, állítsa vissza az előző beállításra. 3 Módosítsa a vezeték nélküli állomásokon a vezeték nélküli beállításokat, hogy egyezzenek a ZyXEL készülék beállításaival. Nézze meg a vezeték nélküli adapter leírásában. A ZyXEL készülék most már készen áll, hogy switchéhez vagy routeréhez csatlakozzon. Ezt megteheti most, vagy miután felszerelte az antennákat és a ZyXEL készüléket.

12 Ha a ZyXEL készülék nem képes kommunikálni a hálózattal, ellenőrizze hogy a ZyXEL készülék ugyanabban az alhálózatban lévő IP-címet használ-e, mint a switch / router. 4 Hardver telepítése Az ebben a részben található ábrákon általános képeket használtunk. A képen látható ZyXEL készülék nem pontos mása az Ön készülékének. 4.1 Antennák felszerelése Csavarja fel az antennákat a ZyXEL készülék oldalain található antenna csatlakozókra az óra járásával megegyezően. Az antennáknak a talajra merőlegesen és egymáshoz képest párhuzamosan kell állniuk. Ellenőrizze, hogy az antennák erősen rá vannak-e csavarva az antenna csatlakozókra. 4.2 A készülék felszerelése Általában az access pont legjobb helye a tervezett vezeték nélküli lefedettséggel rendelkező terület középpontjában van. A jobb teljesítmény érdekében szerelje fel a ZyXEL készüléket egy magasabb pontra, ahol nincsenek akadályok. Falra szerelés A következőképpen szerelheti fel a ZyXEL készüléket egy falra. 1 Csavarja a ZyXEL készülékhez kapott két csavart a falba, egymástól 140mm távolságra (lásd az ábrát a 3. lépésnél). 6mm ~ 8mm (0.24" ~ 0.31") széles fejű csavarokat használjon. Ne csavarja teljesen a falba a csavarokat, hagyjon egy kis helyet a csavar feje és a fal között. A résnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a csavarok feje beférjen a csavarnyílásokba, illetve hogy a csatlakozókábelek elférjenek a ZyXEL készülék mögött.

13 Győződjön meg róla, hogy a csavarok elég erősen a falba vannak-e csavarva ahhoz, hogy elbírják a ZyXEL készülék súlyát a csatlakozókábelekkel együtt. 2 Igazítsa meg a kábeleket. Vezesse el a csatlakozókábeleket a ZyXEL készülék háta mögött lefelé, ahogy a következő ábrán látja. VAGY Vezesse felfelé a csatlakozókábeleket, majd végig a mennyezet éle mentén. 3 Illessze a ZyXEL készülék hátulján lévő nyílásokat a falon lévő csavarokra. Akassza rá a ZyXEL készüléket a csavarokra. Ha fal helyett a mennyezetre szeretné felszerelni a ZyXEL készüléket, használhatja a (külön kapható) mennyezeti rögzítőcsomagot. 5 Power over Ethernet beállítása (választható) A Power over Ethernet (PoE) funkcióval képes áramot biztosítani a ZyXEL készülék számára egy 8 tűs CAT 5 Ethernet kábel segítségével, így nincs szükség a közelben lévő áramforrásra.

14 Szükség lesz egy PoE injektorra is (nincs a dobozban), amely árammal látja el az Ethernet kábelt. Ez a funkció megnöveli a ZyXEL készülék elhelyezésének rugalmasságát. A következő ábrán Z jelöli a ZyXEL készüléket, A a CAT 5 Ethernet kábel, B a PoE injektor és C az elektromos csatlakozózsinór. A ZyXEL készüléket a PoE-hez az ETHERNET porton keresztül ÉS az áramforráshoz a POWER 12VDC porton keresztül tudja csatlakoztatni. Ha így tesz, akkor ne húzza ki a vezetéket az ETHERNET portból, mielőtt kihúzná a POWER 12VDC portból. Ettől a ZyXEL készülék újraindul. 6 Egy termék tanúsítványainak megtekintése 1 Menjen a oldalra. 2 Válassza ki a terméket a legördülő menüből a ZyXEL honlapon, és ugorjon a termék oldalára. 3 Ezen az oldalon válassza ki a megtekinteni kívánt tanúsítványt. 14

15 15

16 Jogi megfelelés Biztonsági figyelmeztetések NE használja az eszközt víz közelében, például nedves alagsorban vagy úszómedence mellett. ÓVJA a készüléket nyirkosságtól, kosztól vagy maró folyadékoktól. NE tároljon semmit a készüléken. NE telepítse, használja vagy szervizelje a készüléket viharban. A villámlás miatt fennáll az elektromos áramütés veszélye. A készülékhez CSAK megfelelő kiegészítőket csatlakoztasson. NE nyissa fel a készüléket vagy egységet. A készülék felnyitása vagy a burkolat eltávolítása veszélyes magasfeszültséggel vagy más kockázattal járhat. CSAK képzett szerelőnek szabad szervizelni vagy szétszedni a készüléket. További információért kérdezze eladóját. Ügyeljen, hogy a kábeleket a megfelelő portokhoz csatlakoztassa. A csatlakozókábelek elhelyezésekor ügyeljen arra, hogy senki ne léphessen rájuk vagy eshessen át rajtuk. Szervizelés vagy szétszerelés előtt mindig húzza ki az összes kábelt a készülékből. A készülékhez CSAK megfelelő elektromos hálózati adaptert vagy zsinórt használjon. Azt a megfelelő tápfeszültséghez csatlakoztassa (például 110V AC Észak-Amerikában vagy 230V AC Európában). Ügyeljen, hogy semmi NE legyen az elektromos hálózati adapteren vagy zsinóron, illetve NE tegye olyan helyre a terméket, ahol bárki ráléphet az adapterre vagy zsinórra. NE használja a készüléket, ha az elektromos hálózati adapter vagy zsinór sérült, mert az halálos áramütést okozhat. Ha az elektromos hálózati adapter vagy zsinór sérült, húzza ki a készülékből és az áramforrásból. NE próbálja megjavítani az elektromos hálózati adaptert vagy zsinórt. Keresse fel az eladót, és rendeljen egy újat. Ne használja a készüléket kültéren, és ügyeljen rá, hogy minden csatlakozás házon belül legyen. A villámlás miatt fennáll az elektromos áramütés veszélye. NE takarja le a készülék szellőzőnyílásait, mivel az elégtelen légáramlás károsíthatja a készüléket. Csak No. 26 AWG (American Wire Gauge) vagy nagyobb telekommunikációs vezetéket használjon. Ha falra szereli a készüléket, ügyeljen arra, hogy közben ne sérüljön elektromos, gáz vagy vízvezeték. A termék újrahasznosítható. Ennek megfelelő hulladékként kezelje. Tanúsítványok Federal Communications Commission (FCC, Szövetségi Kommunikációs Bizottság) Interferencia nyilatkozat A készülék megfelel az FCC-szabályzat 15. részének. A működése során két feltételnek kell eleget tennie: A készülék nem okozhat káros interferenciát. A készüléknek fogadnia kell bármilyen vételi interferenciát, beleértve a nem kívánt műveleteket okozó interferenciákat is. A készüléket tesztelték és megfelelőnek találták az FCC-szabályzat 15. részében előírt, a B osztályú digitális készülékekre vonatkozó korlátoknak. A korlátokat azért hozták létre, hogy ésszerű védelmet biztosítsanak a káros interferenciák ellen lakókörnyezetben. Ez a készülék rádióhullámú energiát hoz létre, használ és sugároz, és ha nem az utasításoknak megfelelően telepítik és használják, káros interferenciát okozhat a rádiókommunikációkkal. Ugyanakkor semmi nem garantálja, hogy egy adott telepítés esetén nem lesznek interferenciák. Ha a készülék mégis káros interferenciát okoz rádió/televízió jelekben, amely a készülék ki és bekapcsolásával egyértelműen megállapítható, a felhasználónak érdemes megpróbálnia kijavítani az interferenciát a következő módszerek valamelyikével: 1 A jelfogó antenna elforgatása vagy áthelyezése. 2 A berendezés és a jelfogó közötti távolság növelése. 3 A berendezés másik, a jelfogótól különböző áramkörön lévő elektromos csatlakozóaljzathoz való csatlakoztatása. 4 Kérje az eladó vagy tapasztalt rádió/tv szerelő segítségét.

17 Megjegyzések A megfelelőségért felelős fél kifejezett engedélye nélkül történő változtatások vagy módosítások érvényteleníthetik a felhasználó engedélyét a berendezés üzemeltetésére. Ez a B osztályú digitális berendezés megfelel a kanadai ICES-003 szabványnak. Ez a B osztályú digitális berendezés megfelel a kanadai NMB-003 szabványnak Tanúsítványok megtekintése 1 Menjen a oldalra. 2 Válassza ki a terméket a ZyXEL honlapon, és ugorjon a termék oldalára. 3 Ezen az oldalon válassza ki a megtekinteni kívánt tanúsítványt. ZyXEL korlátozott garancia A ZyXEL a vásárlás dátumától számított két évig garantálja az eredeti végfelhasználó (vásárló) számára, hogy a termék mentes mindennemű anyag vagy megmunkálási hibától. A garanciális időszakon belül, a vásárlás tényének bizonyítását követően, amennyiben a termék vélhetően hibás megmunkálás és/vagy anyaghiba miatt hibásodik meg, a ZyXEL saját belátása szerint megjavítja vagy kicseréli a selejtes termékeket vagy alkatrészeket, olyan mértékben díjmentesen és munkadíj nélkül, amilyen mértékben a termék vagy alkatrész helyreállítása a megfelelő működési állapothoz szükséges. A csere minden esetben a ZyXEL belátása szerint egy a működésében egyező és ugyanolyan vagy nagyobb értékű új vagy újragyártott terméket jelent. Ez a garancia nem érvényes, ha a terméket módosították, helytelen célokra használták, megrongálták, természeti csapás károsította vagy rendellenes üzemi körülményeknek volt kitéve. Megjegyzés A garancia értelmében biztosított javítás vagy csere a vásárló egyetlen jogorvoslati lehetősége. Ez a garancia áll minden egyéb garancia helyett, legyen az kifejezett vagy kellékszavatosság, beleértve a forgalmazhatóságra vagy egy adott használatnak vagy célnak való megfelelésre vonatkozó bármilyen kellékszavatosságot is. A ZyXEL semmilyen esetben sem tartozik felelősséggel semmilyen közvetett vagy következményként adódó kárért a vásárlónak. Ha élni kíván a termékhez fűződő garanciális joggal, lépjen kapcsolatba a ZyXEL ügyfélszolgálatával, és kérjen visszáru-engedélyezési (Return Material Authorization, RMA) számot. A visszaküldött termékek postaköltségét a vevőnek meg kell előlegeznie. Javasolt a csomagot feladáskor biztosítani. A vásárlást igazoló bizonylat nélkül vagy lejárt garanciával visszaküldött termékeket a ZyXEL szintén javítja vagy cseréli (saját belátása szerint), és a vevő részére az alkatrészek költségét és a munkadíjat kiszámlázza. A megjavított vagy kicserélt termékeket a ZyXEL a megfelelő válaszcímre postázza el a postaköltség megfizetésével. Ez a garancia különleges jogokkal ruházza fel, amelyeken felül további, országonként eltérő jogokkal is rendelkezhet. Regisztráció Regisztrálja termékét online, ha szeretne figyelmeztetéseket kapni firmware frissítésekről és új információkról. Nemzetközi termékek esetében a oldalt, Észak-Amerikai termékek esetében a oldalt használja. Kapcsolódó dokumentumok A termékkel kapcsolatos hírekért, firmware-ért, dokumentumokért és egyéb kiegészítő anyagért menjen a oldalra. Szerzői jogvédelem Copyright 2010 ZyXEL Communications Corporation. A kiadvány tartalma a ZyXEL Communications Corporation előzetes írásos beleegyezése nélkül sem részben, sem egészében nem sokszorosítható, átírható, tárolható információ-visszakereső rendszerekben, fordítható más nyelvre, vagy küldhető el bármilyen formában vagy eszközzel, legyen az elektronikus, mechanikus, mágneses, optikai, vegyi út, fénymásolás, manuális vagy más módszer. Kiadta a ZyXEL Communications Corporation. Minden jog fenntartva.

18 Felelősség kizárása A ZyXEL semmilyen az itt leírt termékek vagy szoftverek alkalmazásából vagy használatából eredő felelősséget nem vállal. Ezen kívül semmilyen a szabadalmi joga vagy mások szabadalmi joga alá eső licenszet nem ad át. Ezen felül a ZyXEL fenntartja a jogot, hogy az itt leírt termékeken változtatásokat hajtson végre figyelmeztetés nélkül. Ez a kiadvány előzetes figyelmeztetés nélkül változhat. Védjegyek A ZyNOS (ZyXEL Network Operating System) a ZyXEL Communications, Inc. lajstromozott védjegye. A kiadványban említett további védjegyek csak azonosítás céljára szolgálnak, azok saját tulajdonosaik védjegyei lehetnek.

19

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com NWA1100 Rövid kezelési útmutató 802.11g Üzleti WLAN access pont Firmware v1.00 1. kiadás, 2009/12 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK IP-cím: http://192.168.1.2 Jelszó: 1234 www.zyxel.com Copyright 2009

Részletesebben

GS-105B/108B. Felhasználói kézikönyv. Gigabit switch. Verziószám 1.00 2. kiadás 2009/4. Copyright 2009. Minden jog fenntartva.

GS-105B/108B. Felhasználói kézikönyv. Gigabit switch. Verziószám 1.00 2. kiadás 2009/4. Copyright 2009. Minden jog fenntartva. GS-105B/108B Gigabit switch Felhasználói kézikönyv Verziószám 1.00 2. kiadás 2009/4 Copyright 2009. Minden jog fenntartva. MAGYAR 1 Bevezető Ez egy többportos switch, amely nagy teljesítményű kapcsolt

Részletesebben

Gyors Elindulási Útmutató

Gyors Elindulási Útmutató Gyors Elindulási Útmutató 802.11b/g/n PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 3/2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK IP-cím http ://192.168.1.2 Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv ES-105A/108A Felhasználói kézikönyv Ethernet switch Verziószám 2.00 2. kiadás, 2009/5 www.zyxel.com 2009 ZyXEL Communications Corporation Előlap és hátlap ES-105A ES-108A MAGYAR Bevezető Ez egy többportos

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva.

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva. NPS-520 MFP nyomtatókiszolgáló Rövid kezelési útmutató Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1 Copyright 2007. Minden jog fenntartva. Áttekintés Az NPS-520 nyomtatókiszolgáló egy Ethernet porttal és egy USB (v2.0)

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható DWL-700AP D-Link Air TM Vezeték nélküli Hozzáférési pont Előfeltételek A DWL-700AP beállításához

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh telepítési útmutató 09-2012 / v2.0 0 KEZDŐ LÉPÉSEK A termék használata előtt győződjön meg arról, hogy a csomagból semmi sem hiányzik. Vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval,

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kocka kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1273A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Függelék Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2

Részletesebben

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz I BEÁLLÍTÁS Videorögzítőkhöz Kérjük olvassa át figyelmesen ezt az útmutatót a készülék használata előtt és tartsa meg jövőben felhasználás céljára. Fenntartjuk a jogot a kézikönyv tartalmának bármikor

Részletesebben

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató).

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató). Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz XE3023HU0-2 Jelen útmutató a következőkhöz tartalmaz információkat: Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz (DHCP) a következő oldalon: 1 Gyorsútmutató a hálózati

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

300 Mbps vezetékmentes szélessávú router BR 6428nS Gyors telepítési útmutató 1.0 s változat/2010 október

300 Mbps vezetékmentes szélessávú router BR 6428nS Gyors telepítési útmutató 1.0 s változat/2010 október 300 Mbps vezetékmentes szélessávú router BR 6428nS Gyors telepítési útmutató 1.0 s változat/2010 október 1 COPYRIGHT Copyright Edimax Technology Co. Ltd. minden jog fenntartva. A publikációt és annak bármely

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó/jelszó beállitása

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

Telepítés. NETGEAR 802.11ac vezeték nélküli hozzáférési pont WAC120. A csomag tartalma. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA

Telepítés. NETGEAR 802.11ac vezeték nélküli hozzáférési pont WAC120. A csomag tartalma. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Modell szám: WF2416 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware Információ... 1 3. Felhasználás... 2 (1) AP Router mód (Alap beállítás-

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték nélküli Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1255A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

Kamera. Hálózati Bullet kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati Bullet kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati Bullet kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L001B170A01EU 0 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

XWN5001 Powerline 500 WiFi hozzáférési pont Telepítési útmutató

XWN5001 Powerline 500 WiFi hozzáférési pont Telepítési útmutató XWN5001 Powerline 500 WiFi hozzáférési pont Telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén,

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató UD.6L020B305A0EU magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD42F-(I), DS-2CD424F-(I), DS-2CD432F-(I), DS-2CD42FWD-(I), DS-2CD432FWD-(I),

Részletesebben

A csomag tartalma. R6100 WiFi útválasztó Telepítési útmutató

A csomag tartalma. R6100 WiFi útválasztó Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4312F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4312FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4324F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4332FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Kezdő lépések 1. Amennyiben

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Powerline 500 (XWNB5201) WiFi hozzáférési pont telepítési útmutató

Powerline 500 (XWNB5201) WiFi hozzáférési pont telepítési útmutató Powerline 500 (XWNB5201) WiFi hozzáférési pont telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén,

Részletesebben

ZyWALL USG 300 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Egyesített biztonsági átjáró ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com

ZyWALL USG 300 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Egyesített biztonsági átjáró ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com ZyWALL USG 300 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Egyesített biztonsági átjáró Firmware v2.11 1. kiadás, 2008/11 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK IP-cím: Felhasználónév: https://192.168.1.1 admin Jelszó: 1234

Részletesebben

Rövid telepítési útmutató

Rövid telepítési útmutató 7106504823 REV1.0.0 TP-LINK TECHNOLOGIES CO., LTD. A műszaki jellemzők értesítés nélkül módosíthatók. A TP-LINK a TP-LINK TECHNOLOGIES CO., LTD bejegyzett védjegye Más márkák és terméknevek a megfelelő

Részletesebben

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató 2012 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át,

Részletesebben

Hálózati projektor használati útmutató

Hálózati projektor használati útmutató Hálózati projektor használati útmutató Tartalomjegyzék Előkészületek...3 Projektor csatlakoztatása a számítógéphez...3 Vezetékes kapcsolat... 3 A projektor távvezérlése LAN-on keresztül...5 Támogatott

Részletesebben

A csomag tartalma. AC1200 WiFi router R6100 típus Telepítési útmutató

A csomag tartalma. AC1200 WiFi router R6100 típus Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához Xerox WorkCentre M118/M118i Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához 701P42717 Az útmutató az alábbi témaköröket tartalmazza: A kijelző képernyőinek használata, 2. oldal Hálózat beállítása DHCP

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció 3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció Célkitűzések Egyszerű egyenrangú csomópontokból álló hálózat építése, és a fizikai kapcsolat ellenőrzése. Különböző IP-cím beállításoknak a hálózati

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Hálózati konverziós kamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar

Hálózati konverziós kamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar Hálózati konverziós kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD6412FWD-10, DS-2CD6412FWD-20, DS-2CD6412FWD-30 UD.6L0201B1295A01EU 1 Szabályozó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2220 Vezetéknélküli Hozzáférési Pont 1. A csomag tartalma Vezetéknélküli PoE adapter Ethernet kábel Kézikönyv 2. LED jelzések és gombok leírása LED PWR Turbo WPS LAN Szín Zöld

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline PL1000v2 modell

Gyorskalauz. Powerline PL1000v2 modell Gyorskalauz Powerline 1000 PL1000v2 modell A csomag tartalma Egyes országokban a forrás CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő elektromos kábelek felhasználásával

Részletesebben

Hálózati mini kupolakamera

Hálózati mini kupolakamera Kamera Hálózati mini kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD252F-(I) (IS) (IW) (IWS), DS-2CD2532F-(I) (IS) (IW) (IWS) UD.6L020B230A0EU

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell Gyorskalauz Powerline 1200 + extra kimenet PLP1200 modell A csomag tartalma Egyes országokban a tudnivalókat tartalmazó CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlo Q Plust választotta! A kezdés egyszerű. 2 3 A csomag tartalma Az új kamera csatlakoztatásának 3 módja Arlo Q Plus kameráját három különböző

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

ZXDSL 931VII. Rövidített Felhasználói Útmutató

ZXDSL 931VII. Rövidített Felhasználói Útmutató ZXDSL 931VII Rövidített Felhasználói Útmutató Dokumentumváltozat száma: 2010-07-08 R2.0 Copyright 2010 ZTE Corporation Minden jog fenntartva. A jelen dokumentum egyik része sem idézhetô, sokszorosítható,

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1254A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power)

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) HP 5120-24G 1.ábra Első panel (1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) 2.ábra Hátsó panel (1) AC-input csatlakozó (2)

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Kapcsolat útmutató. Támogatott operációs rendszerek. A nyomtató telepítése. Kapcsolat útmutató

Kapcsolat útmutató. Támogatott operációs rendszerek. A nyomtató telepítése. Kapcsolat útmutató Oldal: 1 / 5 Kapcsolat útmutató Támogatott operációs rendszerek A Szoftver és dokumentáció CD használatával telepítheti a nyomtatószoftvert a következő operációs rendszereken: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows

Részletesebben

Kamera. Hálózati Bullet kamera. magyar. Gyors üzemelési útmutató

Kamera. Hálózati Bullet kamera. magyar. Gyors üzemelési útmutató Kamera Hálózati Bullet kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4212F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4212FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4224F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4232FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

DI-624 AirPlus Xtereme G 2.4GHz Vezeték nélküli Router. Ethernet (Egyenes) kábel. 5V 2.5A váltóáram adapter

DI-624 AirPlus Xtereme G 2.4GHz Vezeték nélküli Router. Ethernet (Egyenes) kábel. 5V 2.5A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. Előfeltételek 1. Amennyiben a nagy sebességű Internet számítógépek közti megosztására

Részletesebben

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Az EV3 csatlakoztatása Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Csatlakoztassuk az EV3 Brick-et a számítógépünkhöz USB kábellel, vagy vezeték nélküli módon Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével.

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Kamera. Hálózati Box kamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar

Kamera. Hálózati Box kamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar Kamera Hálózati Box kamera Gyors üzemelési útmutató UD.6L0201B1320A01EU magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4012F-(A)(P)(W)(SDI)(FC), DS-2CD4012FWD-(A)(P)(W)(SDI)(FC),

Részletesebben

Modem és helyi hálózat

Modem és helyi hálózat Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J650DW/J670DW/J690DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket végig az alábbi stílusban

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2017_170501 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

Telepítés egyszerűen. NETGEAR Trek N300 mobil router és erősítő. PR2000 típus NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN.

Telepítés egyszerűen. NETGEAR Trek N300 mobil router és erősítő. PR2000 típus NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN. Telepítés egyszerűen NETGEAR Trek N300 mobil router és erősítő PR2000 típus NETGEAR Reset Internet/LAN LAN USB WiFi Internet Power USB Kezdő lépések Köszönjük, hogy megvásárolta a NETGEAR Trek N300 mobil

Részletesebben

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J05/J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J00/ J85DW/J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Thomson Speedtouch 780WL

Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a Thomson Speedtouch 780WL eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják

Részletesebben

Netis WF-2117/WF-2118 vezeték nélküli, N típusú, PCI/PCI-E adapter. Gyors üzembe helyezési útmutató

Netis WF-2117/WF-2118 vezeték nélküli, N típusú, PCI/PCI-E adapter. Gyors üzembe helyezési útmutató Netis WF-2117/WF-2118 vezeték nélküli, N típusú, PCI/PCI-E adapter Gyors üzembe helyezési útmutató FCC Nyilatkozat A készülék a tesztelés alapján megfelel az FCC-szabályok 15. pontjában ismertetett, B

Részletesebben

AirPrint útmutató. B verzió HUN

AirPrint útmutató. B verzió HUN AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DN/L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Részletesebben

Chime. Beüzemelési útmutató

Chime. Beüzemelési útmutató Chime Beüzemelési útmutató Tartalomjegyzék 2 Mi van a dobozban?... 3 Elektromossági követelmények... 4 Gyors telepítés... 5 Fényjelzések leírása... 6 A Ringgel mindig otthon érezheti magát! Mi van a dobozban?

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2016_160920 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

Telepítés. N300 WiFi erősítő. EX2700 típus

Telepítés. N300 WiFi erősítő. EX2700 típus Telepítés N300 WiFi erősítő EX2700 típus Kezdő lépések A NETGEAR WiFi erősítő a meglévő WiFi hálózat jelének erősítésével kibővíti a WiFi hálózat hatókörét, és fokozza a nagyobb távolságú jelek általános

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW.

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW. AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J40DW/MFC-J440DW/J460DW/ J530DW/J560DW/J570DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket

Részletesebben

Webbox Telepítési útmutató

Webbox Telepítési útmutató Webbox Telepítési útmutató 1. Webbox kicsomagolása. Helyezze be az SD kártyát a Webboxba és ügyeljen rá, hogy ne legyen írásvédettre állítva. Telepítési feltételek: Inverter - nappal, üzemi állapotban

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Powerline 200 Otthoni hálózati adapter (PL200)

Powerline 200 Otthoni hálózati adapter (PL200) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató Powerline 200 Otthoni hálózati adapter (PL200) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok

Részletesebben

AC1750 intelligens WiFi router

AC1750 intelligens WiFi router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR embléma és a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. vagy leányvállalatai védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az itt közölt

Részletesebben

Router konfigurációs útmutató

Router konfigurációs útmutató Router konfigurációs útmutató Az alábbi leírás router internetes hálózatra kapcsolását, beállítását és az internet kapcsolat megosztását mutatja be egy TP-Link TL-WR740 eszközön keresztül. Bár egyes gyártók

Részletesebben

A csomag tartalma. R6250 Intelligens WiFi útválasztó Telepítési útmutató

A csomag tartalma. R6250 Intelligens WiFi útválasztó Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR embléma és a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. vagy leányvállalatai védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az itt közölt

Részletesebben

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 4.1 A TÁPKÁBEL CSATLAKOZTATÁSA 5 4.2 A MONITOR CSATLAKOZTATÁSA 5 4.3 NYOMTATÓ, VAGY SZKENNER CSATLAKOZTATÁSA

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

DI-714P+ 2.4GHz Vezeték nélküli Router

DI-714P+ 2.4GHz Vezeték nélküli Router Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. Kezdő lépések DI-714P+ 2.4GHz Vezeték nélküli Router és Nyomtató Szerver 1. Amennyiben

Részletesebben

IC-3115W Gyors telepítési útmutató

IC-3115W Gyors telepítési útmutató IC-3115W Gyors telepítési útmutató 07-2012 / v1.1 Copyright Copyright Edimax Technology Co., Ltd., minden jog fenntartva. Jelen publikáció egy része sem reprodukálható, sokszorosítható, terjeszthető, tárolható

Részletesebben

VideoJet X10/X20/X40. Hálózati videokiszolgáló. Gyorstelepítési útmutató

VideoJet X10/X20/X40. Hálózati videokiszolgáló. Gyorstelepítési útmutató VideoJet X10/X20/X40 Hálózati videokiszolgáló hu Gyorstelepítési útmutató VideoJet X10/X20/X40 Általános tájékoztató hu 2 1 Általános tájékoztató A Gyorstelepítési útmutató utasításai a VideoJet X10, VideoJet

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre:

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre: Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A leírás a v5.x modul verziókhoz

Részletesebben

Netis PON Terminál Kezelési Útmutató

Netis PON Terminál Kezelési Útmutató Netis PON Terminál Kezelési Útmutató EP-8101G, EP-8104, EP-8104P, GP-8501G, GP-8501P, GP-8501GP Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardver csatlakoztatása... 1 3. LED állapotjelzők és gombok

Részletesebben