HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. 1. A rendelet hatálya

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT. 1. A rendelet hatálya"

Átírás

1 Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzatának 33/2000.(VII.19.) számú rendelete a Budapest, XIX. kerület Kispest Városkapu Üllıi út Ferihegyi repülıtérre vezetı út P + R parkoló Vak Bottyán utca Hamvas utca által határolt területre vonatkozó Szabályozási Terv és Helyi Építési Szabályzat jóváhagyásáról Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Képviselı-testülete az épített környezet átalakításáról és védelmérıl szóló évi LXXVIII.törvény 6. (3) bekezdésében, a 7. (3) bekezdés c) pontjában és a 14. -ban foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja: HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT 1. A rendelet hatálya (1) Jelen elıírások hatálya a Budapest, XIX. kerület Üllıi út Ferihegyi repülıtérre vezetı út P + R parkoló ( hrsz-ú ingatlan keleti telekhatára) Vak Bottyán utca Hamvas utca által határolt területre (továbbiakban: tervezési terület) terjed ki. (2) Jelen rendelet melléklete a Szabályozási Terv. 2. Az elıírások alkalmazása (1) A tervezési területen területet felhasználni, továbbá telket alakítani, építményt, építményrészt, épületegyüttest építeni, átalakítani, bıvíteni, felújítani, helyreállítani, korszerősíteni és lebontani, elmozdítani, a rendeltetését megváltoztatni és ezekre hatósági engedélyt adni csak a Szabályozási Tervben és ezen Helyi Építési Szabályzat rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelıen szabad. A Szabályozási Tervben és a Helyi Építési Szabályzatban nem szabályozott kérdésekben a BVKSZ az OTÉK és az általános érvényő egyéb rendelkezések elıírásait kell betartani. (2) Jelen Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: szabályzat) csak a mellékelt Szabályozási Tervvel együtt érvényes, azzal együtt alkalmazandó.

2 2 (3) A Szabályozási Tervben alkalmazott és meghatározott alábbi jelölések kötelezı érvényő szabályozási elemek: szabályozási vonal építési övezet határa, övezethatár építési övezetek, övezetek és azok paraméterei (beépítési mód, beépítési százalék maximuma, maximális szintterületi mutató, minimális-maximális építménymagasság, minimális zöldfelületi arány) megszüntetés bontandó épület kötelezı építési vonal (amelyen kötelezıen épülethomlokzatot kell elhelyezni) irányadó építési vonal (a Szabályozási Tervben meghatározott hosszának legalább 40 %-án épülethomlokzatnak, vagy épületrésznek kell állnia; a homlokzathossz nem irányadó építési vonalon lévı része attól legfeljebb 15 m-re húzható vissza, a visszahúzás helyét elvi építési engedélyezési tervben kell meghatározni.) építési hely határa eltérı homlokzati magasságok határa minimális-maximális homlokzatmagasság betartandó méretek P + R jelleggel üzemeltetendı min. parkolókapacitás közhasználatra átadott területrész magánterületen korlátlan közhasználatú árkád magánterületen átvezetett közhasználatú út és minimális szélessége (12 m) biztosítandó gépkocsibehajtás, ill. parkolóház, mélygarázs bejárat metróvonal meghosszabbításának tervezett tengelyvonalai (helyük az illetékes közlekedési hatóság által jóváhagyott tervek alapján pontosítandó). (4) A kötelezı szabályozási elemek módosítása jelen rendelet módosításával jár. A módosítás csak a tervezési terület egészét érintıen történhet. Módosítás esetén a vonatkozó rendelkezések, általános érvényő elıírások szerint kell eljárni. (5) A Szabályozási Terven alkalmazott nem kötelezı érvényő szabályozási elemek: emeleti szinten létesíthetı max. 1 szintes hídszerő átjáró közterület fölött tervezett közterületi telekhatár

3 3 (6) A nem kötelezı érvényő szabályozási elemek irányadó jellegőek, ezért azoktól a szabályozási terv módosítása nélkül, az építési hatósági engedélyezési eljárás keretében el lehet térni. (7) A Szabályozási Terven alkalmazott tájékoztató elemek: K/10-jelő magassági korlátozás (a Száva utcai adótorony mikrohullámú sávjai miatt magassági korlátozás más elıírásokban rögzített korlátozás) T-50-jelő építési korlátozás (a metró védelmi zónáján belül érvényes építési szabályokat tartalmazó más elıírásokban rögzített korlátozás) már lebontott épület kitőzési irány tömbszámozás kerülethatár tervezési terület határa (8) A Szabályozási Tervben meghatározott építési övezetek és övezetek elnevezését és jelölését a paraméterek változatlanul hagyásával a XIX. kerületi Önkormányzat saját hatáskörben, egységes nyilvántartási rendszer kialakítása érdekében megváltoztathatja. 3. Általános elıírások (1) Bármilyen földmunkával járó beruházás, tereprendezés elıtt, a konkrét kiviteli tervek ismeretében a beruházó-építtetı köteles egyeztetni a Budapesti Történeti Múzeummal az esetleges leletmentés érdekében. (2) A területen telket alakítani a telekalakítás általános szabályainak, valamint jelen rendeletnek és a mellékelt Szabályozási Tervnek megfelelıen szabad. (3) A szabályozott tömbök az építési övezetben elıírt legkisebb teleknagyságig tovább oszthatók, olymódon, hogy az Üllıi úttól határos telekszélesség 50 m-nél kevesebb nem lehet. (4) A tervezett építési övezetek határa és az övezethatárok mentén a telekhatárokat kötelezıen ki kell alakítani.

4 4 4. A terület felhasználása A tervezési területre a Fıvárosi Szabályozási Keretterv: beépítésre szánt: I keretövezető központi vegyes intézményi területeket beépítésre nem szánt: KV-IK célzott területfelhasználási módú, kölönleges, intézményi funkciókkal vegyes használatú közlekedési terület. KL-KT célzott területfelhasználási módú, közlekedési célú közterületeket állapít meg. Jelen rendelet ezeknek megfelelı építési övezeteket és övezeteket, övezetbe nem sorolt közterületeket határoz meg, továbbá 5. A terület építési övezeti, övezeti besorolása (1) A tervezési terület I-keretövezetbe tartozó része a Szabályozási Terven jelölt lehatárolással: I-XIX/ZT jelő építési övezetbe tartozik (2) A tervezési terület KV-IK célzott területfelhasználási módú területbe tartozó része a Szabályozási Terven jelölt lehatárolással: KV-IK-XIX/1 jelő építési övezetbe tartozik. (3) A tervezési terület KL-KT célzott területfelhasználási módú területbe tartozó része a Szabályozási terven jelölt lehatárolással: KL-KT/XIX jelő építési övezetbe tartozik. 6. I-XIX/ZT-jelő építési övezet (1) Az építési övezet a városias, jellemzıen zártsorú beépítéső intézményterület azon része, ahol a tömbök összehangolt területfelhasználással és egységes beépítési koncepció alapján lehetıleg egy ütemben épülnek be. (2) Az építési övezet elsıdlegesen az intenzív beépítést igénylı, városias megjelenést biztosító, komplex funkciójú kereskedelmi, szolgáltató, kulturális és szórakoztató létesítmények, valamint a szállás jellegő és irodai funkciók elhelyezésére szolgál.

5 5 (3) Az építési övezetben nem helyezhetı el lakóépület, lakás és üzemanyagtöltı állomás, valamint a BVKSZ 36. (5) bekezdés b., f., és h.) pontja szerinti melléképítmények (hulladéktartály-tároló, kerti épített tőzrakóhely, folyadék és gáztároló) továbbá a szabadon álló és legfeljebb 6 m magas antennaoszlop. (4) Az építési övezetben építeni az alábbi paraméterek és határértékek betartása mellett lehet: beépítési mód: zártsorú beépítés mértéke: max. 75 % szintterületi mutató: max. 3,5 legkisebb-legnagyobb megengedett építménymagasság: 12,0-30,0 m zöldfelület: min. 20 % terepszint alatti beépítés: max. 80 % (5) Az építési övezetben kialakítható legkisebb telekméret: 3000 m 2 lehet. (6) A BVKSZ 40 (10) bekezdése a) pontja alapján, kulturális és kereskedelmi létesítmények elhelyezése esetén a telek építési helyként jelölt részének 100 %-a beépíthetı, amennyiben a közterülethez kapcsolódó földszinti terület legalább 20 %-a külön megállapodás alapján közhasználat céljára átadásra kerül. (7) A BVKSZ 41. (10) bekezdés b.) pontja alapján intézmény-közintézmény kialakítása esetén a földszinten és az elsı emeleti szinten megengedhetı a telek építési helyként jelölt részének 100 %-os beépítése, de az e feletti szinteken a beépítettség max. 80 %-os lehet és az építési övezet egyéb paramétereit be kell tartani. (8) A telek legalább 10 %-ának közhasználat céljára történı átadása esetén a szintterületi mutató értéke: max. 4,0. (9) A terepszint alatti beépítéseknél figyelembe kell venni a 10. (15) bekezdésében rögzített elıírásokat. (10) Az Üllıi út felıl kerítés nem létesíthetı. (11) Az Üllıi út mentén az épületek közterület felıli homlokzata (amennyiben az az irányadó építési vonaltól hátrahúzva létesül) és a közterület közötti telekrészt közhasználatra átadott területként kell kialakítani, legalább tömbönként egységes kertészeti és burkolati tervek alapján.

6 6 (12) Az Üllıi út mentén az épületek földszintjén kereskedelmi-, szolgáltatási-, vendéglátási-, ill. közönségforgalmat vonzó egyéb funkciók, létesítmények telepítendık, a homlokzati felület legalább 2/3-ad részének portálszerő kialakításával. (13) Az épülettömegeket tagolni kell, vertikális tagolás nélküli összefüggı épülethossz nem haladhatja meg az 50 m-t. Vertikális tagolásként legalább 5 m széles és 3 m mély hátrahúzást kell beiktatni kötelezı építési vonalon álló épület esetén is. (14) A II. sz. tömbben a Szabályozási Terven behatárolt területen egy legfeljebb 20 x 20 m alapterülető és min. 40 m - max. 45 m homlokzatmagasságú épületrész, magassági építészeti hangsúly alakítandó ki, Kispest-Városkapu szimbólumaként. 7. KV-IK-XIX/1-jelő építési övezet (1) Az épitési övezet a különleges, intézményi funkciókkal vegyes használatú területek azon része, amely elsıdlegesen parkolóház és P + R parkoló kialakítására szolgál. (2) Az övezet nem közterületi területén önálló építményként csak parkolóház és üzemanyagtöltı állomás helyezhetı el. (3) A parkolóház részeként, kizárólag az Üllıi út menti, ill. a metrólejáró elıtti épületrészben max. 30 m széles sávban a földszinti és az elsı emeleti szinten max m2 bruttó szintterülető kiskereskedelmi és vendéglátási funkciók, az e fölötti szinteken - szintén a fentiekben lehatárolt épületrészben - irodai és szálláshely funkciók helyezhetık el, városképileg kedvezı tagolt homlokzatképzéssel. (4) Az üzemanyagtöltı állomás kizárólag a telek észak-keleti, a Ferihegyi repülıtérre vezetı út melletti sarkában helyezhetı el. (5) A létesítendı parkolóház maximális befogadóképessége 1400 gépkocsi lehet, amelybıl legalább 260 férıhely P + R jelleggel alakítandó ki és üzemeltetendı. (6) A P+R parkoló a parkolóház tömegközlekedési végállomáshoz legközelebb esı részének földszintjén és I. emeletén, a parkolóház többi részétıl fizikailag elválasztva és külön bejárattal alakítandó ki.

7 7 (7) A P + R parkoló üzemeltetésekor a fıvárosban mőködtetett P + R parkolókra mindenkor érvényes díjszámítás alkalmazandó. (8) A parkolóház villamosvégállomás, metrólejáró felıli földszintjén kiskereskedelmi üzletek, vendéglátási funkciók, várakozó terek, alakítandók ki portálszerő homlokzatképzéssel. (9) Az épület Üllıi út felıli földszintjén min. 3,0 m széles közhasználatú árkád létesítendı. (10) Az építési övezet területe egy telektestként kezelendı, a szabályozott területet megosztani nem lehet. (11) A telek Szabályozási Terven lehatárolt részén a korlátlan közhasználatot biztosítani kell. (12) A parkolóház földszintjén a Szabályozási Terven jelölt helyen min. 12 m szélességben közhasználatú út átvezetését és a 12. (1) bekezdésének megfelelıen a közmőátvezetéseket biztosítani kell. (13) Az övezetben létesíthetı beépítés megvalósításakor figyelemmel kell lenni a 10. (15) bekezdésében hivatkozott elıírásokra és a metró védelmi zónára (T-50-jelő építési korlátozás) érvényes elıírásokra. (14) Az övezetben építeni az alábbi paraméterek betartása mellett lehet: beépítési mód: szabadonálló beépítés mértéke: max. 75 % szintterületi mutató: max. 6,5 legkisebb-legnagyobb megengedett építménymagasság: 5,0-30,0 m zöldfelületi arány: min. 10 % terepszint alatti beépítés mértéke: max. 20 % (15) A terepszint alatti beépítésnél különös figyelemmel kell lenni a terület alatt húzódó metró mőtárgyakra, a T-50-jelő építési korlátozás elıírásait be kell tartani. (16) Az építési övezetben kerítés nem létesíthetı. (17) A létesítendı parkolóház épülettömegének minden oldalán legalább 2-2 helyen min. 5 m széles és 3 m mély vertikális tagolást kell beiktatni.

8 8 8. KL-KT-XIX-jelő övezet (1) Az övezetbe a XIX. kerület fıvárosi jelentıségő közlekedési célú közterületei tartoznak, a tervezési területen az Üllıi út, a Vak Bottyán utca és a Ferihegyi gyorsforgalmi út részterületei helyezkednek el. (2) Az övezetben a BVKSZ 51. (12) bekezdés 19. számú táblázatában felsorolt létesítmények közül a mélygarázsok és az üzemanyagtöltıállomások, kocsimosók nem helyezhetık el. (3) Reklám, tájékoztató- és információsrendszer, hirdetıberendezés csak építési engedély alapján helyezhetı el. (4) Az övezetben térszin alatti beépítés létesíthetı a Mátyás király út alatt (a parkolóház és a szórakoztatóközpont összekapcsolása érdekében) abban az esetben, ha a 10. (15) bekezdésében hivatkozottak szerint a metró alagutak továbbépítésérıl a Fıvárosi Önkormányzat lemond. (5) Az övezetben a Szabályozási Terven jelölt helyen és szélességben min. 5,0 m közúti őrszelvény biztosításával áttört homlokzatképzéssel hídszerő építmény létesíthetı 1 szinten a parkolóház és a szórakoztatóközpont építészeti és funkcionális összekapcsolása érdekében. 9. Övezetbe nem sorolt közterületek A területen közutak, pályatestek közúti csomópontok járdák, gyalogosforgalmi felületek kerékpárközlekedés területei mindezek zöldsávjai, fasorai helyezhetık el. 10. Közlekedés (1) A közlekedési területeket és azok szabályozási szélességeit a szabályozási tervlap tartalmazza.

9 9 (2) A KL-KT célzott területfelhasználási módú területeknek összefüggı közúthálózat kialakítását kell biztosítaniuk. (3) A III. és IV. tömb esetében a rendeltetésszerő használathoz szükséges gépjármő várakozóhelyeket telken belül, felszín alatt kell biztosítani a 253/1997. (XII.20.) Kormányrendelet 42. -ának megfelelı mértékben. (4) Az I. és II. jelő tömbök esetében a rendeltetésszerő használathoz szükséges gépjármő várakozóhelyeket a két tömb területén együttesen is lehet biztosítani a 253/1997. (XII.20.) Kormányrendelet 42. -ának megfelelı mértékben, de maximálisan 1400 férıhely mértékig. A várakozóhelyek felszín alatt és parkolóházban is elhelyezhetık. (5) Az I. tömb területén 260 db P + R parkolóhelyet kell kialakítani és üzemeltetni parkolóházban a Fıvárosi Önkormányzattal kötött adásvételi szerzıdésben foglaltaknak megfelelıen. A P + R parkolókat az egyéb parkolóktól el kell különíteni. Üzemeltetése során a mindenkor érvényes fıvárosi rendelkezéseket kell alkalmazni. (6) A II., III., IV. tömbök esetében a rendeltetésszerő használathoz szükséges kerékpártároló helyeket telken belül kell biztosítani az ÚT útügyi mőszaki elıírásnak megfelelı mértékben. (7) Közterületen 50 férıhelyes B + R rendszerő kerékpártárolót kell kialakítani a meglévı gyalogos aluljáró közelében. (8) Az I.-II. tömbök beépítéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések a következık: 1. Mátyás király út Ferde utca - Üllıi út közötti szakaszán harmadik balra kanyarodó sáv kialakítása. 2. Új közút és csomópontjainak kiépítése a Mátyás király út folytatásaként az Üllıi út - Ferihegyi repülıtérre vezetı út között. 3. A Ferihegyi repülıtérre vezetı út - Kıér utca csomópontjának fejlesztése. 4. Üllıi út és csomópontjainak bıvítése a Kıér utca - Tompa utca közötti szakaszon, összehangolt jelzılámpás forgalomirányítási rendszer kialakításával. 5. A Kıér utca Gyömrıi út felé tartó iránya számára második forgalmi sáv kiépítése az Üllıi út - Basa utca között. 6. Vak Bottyán utca bıvítése a Tompa utca - Mátyás király utca közötti szakaszon.

10 10 (9) A III. és IV. tömbök beépítéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések a következık: 1. Vak Bottyán utca bıvítése a Hamvas utca - Tompa utca közötti szakaszon. 2. Török utca fejlesztése teljes hosszon. 3. Üllıi út és csomópontjainak fejlesztése a Hamvas utca - Tompa utca közötti szakaszon, összehangolt jelzılámpás forgalomirányítási rendszer kialakításával. 4. Tompa utca átépítése gyalogos-kerékpáros közlekedés számára. (10) Az I.-II. jelő tömbök beépítése között gyalogos híd építhetı. A gyalogos híd alatt min. 5,0 m-es őrszelvényt kell biztosítani. (11) Az I. tömb területén épülı parkolóházat legalább két ki-be járattal kell kialakítani. (12) A parkolóház és a mélygarázsok ki-be járatait olymódon kell kialakítani, hogy forgalmuk a közúti forgalmat ne zavarja. (13) A II., III., IV., tömbök közúti ingatlan kiszolgálása az Üllıi útról nem biztosítható mindaddig, amíg ott oldalfekvéső felszíni villamospálya üzemel. (14) Az I. tömb területén áthaladó útpálya magánterületen átvezetett közhasználatú út. Az útpálya mőszaki paramétereit az ME közlekedési ágazati szabvány B.III.b. tervezési osztályának megfelelıen kell kialakítani. (15) Az észak-déli metróvonal elágazó mőtárgyához kapcsolódó, Üllıi úti továbbvezetést biztosító alagutakat, vagy azok utólagos megépítését biztosító ideiglenes szerkezeteket legkésıbb az érintett tömbök beépítéséig meg kell valósítani. Az alagutak, vagy azok utólagos megépítését biztosító ideiglenes szerkezetek csak az illetékes hatóságok által jóváhagyott tervek alapján építhetık meg. Az alagutak, vagy azok utólagos megépítését biztosító ideiglenes szerkezetek építése elhagyható, amennyiben a Fıvárosi Önkormányzat lemond a metró továbbvezetésérıl és ennek megfelelıen módosítja fejlesztési terveit.

11 11 (16) Az I., II., III., IV. tömbök beépítésénél a (15) pont figyelembevételével a Fıvárosi Tanács VB Városrendezési és Építészeti Fıosztálya által kibocsájtott T/50 jelő építési korlátozást be kell tartani az észak-déli metróvonal meglévı mőtárgyai és tervezett meghosszabbítására szolgáló alagutak, vagy azok utólagos megépítését biztosító ideiglenes szerkezetek esetében. 11. Környezetvédelem, zöldfelület (1) Parkolóházat és mélygarázst gépészeti szellıztetéssel kell ellátni. Az elszívott levegıt kéményszinten kell a külsı légtérbe bocsátani. A kibocsátásra kerülı levegı paramétereit az engedélyezési eljárás során az illetékes szakhatóság határozza meg. (2) Védıtávolságot igénylı, levegıszennyezést, zajterhelést, elıkezelendı szennyvizet és veszélyes hulladékot kibocsátó technológia nem vezethetı be. (3) A lapostetıs épületrészeken tervezett tetıkertek termıföld vastagsága legalább 50 cm legyen. (4) A gyalogos felületeken lévı, kiemelt szegélyő mélygarázs, mőtárgy feletti zöldfelület termıföld vastagsága legalább 100 cm legyen, melyekre lábnövényzetet is kell telepíteni. (5) Az Üllıi út mentén egységes kertészeti tervek alapján fasor telepítendı. (6) A fasorok telepítéséhez továbbnevelt faiskolai anyagot (törzsátmérı 8-10 cm) kell használni. 12. Közmőszabályozási elıírások (1) A villamos végállomásánál tervezett parkolóház Üllıi út menti földszintjén a Vak Bottyán utca folytatásában átvezetendı közhasználatú út sávjában és az árkádok alatt közmőátvezetési lehetıséget kell biztosítani. (2) A villamos végállomásánál tervezett parkolóház és a szórakoztató központ pinceszinten történı összekötése (összeépítése) esetén, a Mátyás király utca Vak Bottyán utca nyomvonalon húzódó meglévı és tervezett közmővek átvezetését biztosítani kell.

12 A településrendezési feladatok megvalósítását biztosító sajátos jogintézmények (1) Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló, évi LXXVIII. tv. 25. (1) és (2) bekezdése alapján az 1. (1) bekezdésében lehatárolt területen a tulajdonában nem álló ingatlanokra a településrendezési célok megvalósításához elıvásárlási jogát biztosítja. 14. Záró rendelkezések (1) Jelen Helyi Építési Szabályzat és a mellékletét képezı Szabályozási Terv hatálybalépésével egyidejőleg az R számú részletes rendezési tervnek az 1. (1) bekezdésben meghatározott területet érintı elıírásai hatályukat vesztik. (2) Jelen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, kivéve az átsorolást igénylı KV-IK/XIX/1 építési övezet területét, melyen akkor lép hatályba, amikor a Fıvárosi Közgyőlés a keretövezetet átsorolta. Dr. Istvánfi Sándor sk. jegyzı Timár Béla sk. polgármester

A rendelet területi hatálya

A rendelet területi hatálya BUDAPEST FİVÁROS XIX.KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK a Budapest, XIX.ker. Kispest, Ady Endre út mentén a Rákóczi u. és a Kisfaludy u. közötti szakasz szabályozási tervérıl szóló 4/2002. (II.22.) sz. rendelettel

Részletesebben

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul.

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

1.. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó.

1.. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó. Budapest Fıváros XIX.ker. Kispest Önkormányzatának 19/1999. (VI.23.) számú rendelete Budapest, XIX.ker. Kispest Esze Tamás u. Vas Gereben u. - Achim András u. - Jáhn Ferenc utca által határolt terület

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

6/2005. (II. 21.) rendelete

6/2005. (II. 21.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 6/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Rákospalotai

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Budapest Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának 21/2001. (VI.22.) sz. rendelete a Bp. Fıv. XIX.ker. Kispest területére esı Méta utcai közlekedési csomópont, továbbá a BKV Dél-Pesti Üzemigazgatósága

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII.

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE a Budapest III. kerület Harsány lejtő 20039/2 út EV övezet nyugati határa 20 067/2 telek déli határa Domoszló

Részletesebben

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR Pomáz Város Önkormányzata 1/2008. (I. 18.)rendelete a Helyi Építési Szabályzatról szóló a 32 /2006. (2007. 03. 06.) sz. önkormányzati rendelet osításáról POMÁZ Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE a Budapest, III. kerület FODROS UTCA- VERA UTCA- HUNYADI UTCA- AKÁCFA UTCA által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat 38/2007. (XII. 21.) rendelettel módosított 32/2004. (IX. 27.) rendelete a Budapest, XVI. kerület Biztató út - Árpádföldi sor - HÉV vonal - (117579) hrsz. közterület

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete a Budapest, XXIII. kerület Helsinki út Hold u. MÁV vasútvonal által határolt terület szabályozási tervéről

Részletesebben

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE BUDAPEST, III. KERÜLET MIKOVINY U. - FOLYONDÁR U. - PODOLIN U. - DOBERDÓ ÚT KÖZÖTTI TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép:

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: Lövı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2012.(IV.2.) önkormányzati rendelete Lövı község szabályozási tervének jóváhagyásáról, valamint helyi építési szabályzatáról szóló 11/2005. (VIII.1.)

Részletesebben

xxxx/2015. (xxxx.xxxx.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

xxxx/2015. (xxxx.xxxx.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet xxxx/2015. (xxxx.xxxx.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Általános rendelkezések A rendelet hatálya

Általános rendelkezések A rendelet hatálya Páty Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2006. (III. 30.) rendelete Páty Önkormányzat Képviselı-testületének Páty Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 18/2002. (X. 15.) Kt. számú rendeletének

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete *

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete * ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete * BUDAPEST, III. KERÜLET BATTHYÁNY UTCA PÜNKÖSDFÜRDŐ UTCA ÁRPÁD UTCA IPARTELEP UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII.

Részletesebben

25/2004. (VII. 6.) RENDELETE. A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról

25/2004. (VII. 6.) RENDELETE. A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 25/2004. (VII. 6.) RENDELETE A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról Budapest, XVI. kerület Margit

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 11/2008. (III. 28.) számú rendeletével jóváhagyott Újpest 3. számú városszerkezeti

Részletesebben

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya Nagytarcsa Község Önkormányzatának 7/1996. számú rendelete a község belterületéhez csatolt 749 hrsz.-ú lakóterület helyi szabályozási és építési elıírásairól, és az egyes építési munkák engedélyezésérıl

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 15/2002. (III. 27.) számú r e n d e l e t e Sóstófürdő Kemecsei u. Állomás u. 15403 hrsz-ú út Napfény u., valamint a Kemecsei u. Állomás u. 27751/156 hrsz-ú

Részletesebben

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.11617 H E G Y E S H A L O M SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009. (IX. 30.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE 1

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009. (IX. 30.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE 1 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009. (IX. 30.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE 1 Budapest, III. kerület POMÁZI ÚT BÉCSI ÚT ARANYVÖLGY UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET kerületi szabályozási tervére

Részletesebben

19/1998. (X. 13.) RENDELETE

19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 7/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet ódosításáról és a Budapest, XVI. kerület Újszász

Részletesebben

11/2002. (VI. 3.) rendelete

11/2002. (VI. 3.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 11/2002. (VI. 3.) rendelete a Budapest XVI. kerület Bökényföldi út Zsemlékes út Íjász utca E-TG keretövezet által határolt terület szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

a BUDAPEST, III. KERÜLET KASZÁSDŰLŐ ÉS KÖRNYÉKE Bécsi út Bojtár utca Csillaghegyi út 19916/5 hrsz telek által határolt terület

a BUDAPEST, III. KERÜLET KASZÁSDŰLŐ ÉS KÖRNYÉKE Bécsi út Bojtár utca Csillaghegyi út 19916/5 hrsz telek által határolt terület ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2002. (VII.4.) RENDELETE a BUDAPEST, III. KERÜLET KASZÁSDŰLŐ ÉS KÖRNYÉKE Bécsi út Bojtár utca Csillaghegyi út 19916/5 hrsz telek által határolt

Részletesebben

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2008. (III.12.) RENDELETE * a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2003. (X.2.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület RAKTÁR UTCA -

Részletesebben

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32 / 2001. (XI. 30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint a BUDAPEST III. kerület MEZŐ UTCA

Részletesebben

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete a Budapest X. ker., Jászberényi út - Rézvirág utca - Zöldpálya u. által határolt terület R-43012 tt.számú Részletes Rendezési

Részletesebben

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata 7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata Az ingatlanok értékbecslése kapcsán gyakran felmerül egy adott ingatlan

Részletesebben

1.. 1. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú módosított szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó.

1.. 1. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú módosított szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó. Budapest Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának Budapest, XIX. ker. Kispest Nádasdy u.- Zrínyi u. - Mészáros Lırinc u - Jókai utca által határolt terület szabályozási tervérıl. szóló 20/1999. (VI.24.)

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Táncsics

Részletesebben

1. Jelen rendelet alkalmazása és hatálya

1. Jelen rendelet alkalmazása és hatálya ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2006. (IV.13.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE A BUDAPEST III. kerület BÉCSI ÚT TESTVÉRHEGYI LEJTŐ Z-VP KERETÖVEZETŰ TERÜLET GÖLÖNCSÉR UTCA KÉKFESTŐ KÖZ

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 43/2003. (VIII. 28.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Általános Rendezési Terve szabályozási előírások és szabályozási terv Tiszavasvári út Tagló utca 0518/33

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda Békásmegyer, BÉCSI ÚT FEHÉREGYHÁZI ÚT HUNOR UTCA HÉVÍZI

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei 69/2007. (2008.I.14.) RENDELET 2. számú melléklete ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete Kiegészítő előírások a Budapest III. kerület Békásmegyer, Királyok útja, Hadrianus utca, Hatvany Lajos utca és Sarkadi utca

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

(2) A KVSZ 5. (1) bekezdés a), b), d), e), f), g), h), i), k) és m, n) pontjai, (5), (6), (7), (8) és (9) bekezdései hatályukat vesztik.

(2) A KVSZ 5. (1) bekezdés a), b), d), e), f), g), h), i), k) és m, n) pontjai, (5), (6), (7), (8) és (9) bekezdései hatályukat vesztik. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének egyes

Részletesebben

I III AI/2A , ,5 13

I III AI/2A , ,5 13 BUDAPEST FŐVÁROS III.KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2015.(.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, a BÉCSI ÚT GELLÉRI ANDOR ENDRE UTCA (16385/2)

Részletesebben

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 )

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) 4001 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Telefon: (42) 524-524 NYÍREGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) A jelen adatszolgáltatás tájékoztató jellegű Nyíregyháza

Részletesebben

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI.

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI. Ercsi Város Önkormányzatának 13/2001. (VIII.29.) Kt. számú rendelete a többször módosított 18/1993. (VI. 29.) Kt. Ercsi Nagyközség helyi építési szabályzat 19. -ának kiegészítéséről, illetve módosításáról,

Részletesebben

MENEDZSER Mérnöki Iroda Kkt.

MENEDZSER Mérnöki Iroda Kkt. TÉT HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA 1 M ENEDZSER Mérnöki Iroda Kkt. GYİR, Zrínyi u.16. Tel/Fax:(96) 519 206 Munkaszám:MMI_R.04.07. Leíró: Somlai Zsanett Dátum: 2005.05. 01. T É T RENDEZÉSI TERV M1

Részletesebben

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3)

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3) RENDELET TERVEZET Kemeneshőgyész Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2019.(..) önkormányzati rendelete Kemeneshőgyész Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 5/2016.(IV.14.)

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 167/2019. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2019. június 27-i ülésére Tárgy: Budapest I. kerület NÉPLIGET VOLÁNBUSZ (Könyves Kálmán krt.

Részletesebben

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (V.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE* a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi

Részletesebben

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 073/1 hrsz.-ú ingatlanra)

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 073/1 hrsz.-ú ingatlanra) TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához (Kishartyán, 073/1 hrsz.-ú ingatlanra) A tervezett fejlesztés helyszíne (Forrás: maps.google.hu) Salgótarján, 2012. június 20.

Részletesebben

HÉSZ módosítás (rendelet-tervezet) 1

HÉSZ módosítás (rendelet-tervezet) 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete a város helyi építési szabályzatáról szóló 2/2008.(I.23.) önkormányzati rendelet módosításáról Lajosmizse Város Önkormányzata

Részletesebben

(2) A HÉSZ 7. (10) bekezdés táblázata az alábbiakkal egészül ki:

(2) A HÉSZ 7. (10) bekezdés táblázata az alábbiakkal egészül ki: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 42/2009. (IX.16.) rendelete Veszprém Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról és szabályozási tervérıl szóló 61/2003. (XII.22.) Ör. módosításáról

Részletesebben

BÉCSI ÚT - KISCELLI UTCA - SAN MARCO UTCA - KENYERES UTCA

BÉCSI ÚT - KISCELLI UTCA - SAN MARCO UTCA - KENYERES UTCA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 27./2003. (IX.08.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület BÉCSI ÚT -

Részletesebben

2. A Rendelet 19. (7) bekezdése törlésre kerül.

2. A Rendelet 19. (7) bekezdése törlésre kerül. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2012.(...) önkormányzati rendelete a Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatáról (JÓKÉSZ) szóló 66/2007. (XII.12.) önkormányzati

Részletesebben

H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v

H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v Településszerkezeti tervi leírás 97/2010. Kt.sz. határozat 103/2011. Kt. sz. határozat 2/2013.Kt. határozat 4/2015.

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 36/2010. (VII.12.) önkormányzati rendelete * Budapest, III. kerület

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 36/2010. (VII.12.) önkormányzati rendelete * Budapest, III. kerület 36/200. (VII.2.) önkormányzati rendelete * Budapest, III. kerület MIKLÓS U. RAKTÁR U. SZENTENDREI ÚT 8239/ HRSZ-Ú TELEK (Z-FK) ÉSZAKI HATÁRA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET kerületi szabályozási tervére vonatkozó,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 33/2005. (XI.14.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 33/2005. (XI.14.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 33/2005. (XI.14.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) Ök. rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

(1) A Rendelet táblázat kiegészül az I-VIII-5 jelű építési övezetre vonatkozó jellemzőket meghatározó új sorral az alábbiak szerint: beépítési

(1) A Rendelet táblázat kiegészül az I-VIII-5 jelű építési övezetre vonatkozó jellemzőket meghatározó új sorral az alábbiak szerint: beépítési A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2013. [ ] Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének [ ]/2013. (...) önkormányzati rendelete a Józsefváros Kerületi

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete 1. sz. melléklet - 37/2001. (X. 20.) Ö.K. rendelet Tervezet /2015. ( ) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. kerület Duna Meder utca Cserhalom utca Rákos-patak által határolt területének építési

Részletesebben

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (I. 31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 a a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervére vonatkozó,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS III.KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2016.(.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS III.KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2016.(.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS III.KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2016.(.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda Békásmegyer, A BÉCSI ÚTI VILLAMOS MEGHOSSZABBÍTÁS ARANYVÖLGY

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSTERVEZÉSI OSZTÁLY 4024 Debrecen, Piac u. 20. sz. (52) 511-513, (52) 511-400, fax.: 511-575 e-mail: foepitesziroda @ph.debrecen.hu Debrecen, 39. vrk.,

Részletesebben

HADRIANUS UTCA, HATVANY LAJOS UTCA, SARKADI UT- CA és KIRÁLYOK ÚTJA

HADRIANUS UTCA, HATVANY LAJOS UTCA, SARKADI UT- CA és KIRÁLYOK ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 69/2007. (2008.I.14.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001. (XI.30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint, a Budapest III. kerület, HADRIANUS

Részletesebben

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30./2003. (IX.08.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület VEDER UTCA

Részletesebben

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi mellékletekkel /2013.(VII.17.) önkormányzati rendelete a helyi

Részletesebben

Pomáz Város önkormányzatának 3/2004(I.27.) KT. rendelete

Pomáz Város önkormányzatának 3/2004(I.27.) KT. rendelete Pomáz Város önkormányzatának 3/2004(I.27.) KT. rendelete Pomáz Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervérıl szóló 17/2002 (09.25.) KT. rendelet módosításáról Pomáz város Önkormányzatának Képviselıtestülete

Részletesebben

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 50/2015. (XI. 5.) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 70/2005.(XII.15.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Az elıírások hatálya 1..

Az elıírások hatálya 1.. Szentes Város képviselı-testületének 29/2000. (XII.09.) KT sz. rendelete a Széchenyi Liget és környéke Építési Szabályzatának és Részletes Szabályozási Tervének jóváhagyásáról Szentes Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete a Belváros-Lipótváros Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról és Szabályozási

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK. 1.. A rendelet területi hatálya

ÁLTALÁNOS ELİÍRÁSOK. 1.. A rendelet területi hatálya Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzatának 31/2000. (VI.29.) számú rendelete a Budapest, XIX. kerület Hofherr A. utca Kolozsvár utca Fadrusz utca Kócsag utca által határolt terület szabályozási

Részletesebben

VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE

VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének./2015.( ) számú rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott, 23/2005. (XII.15.), 22/2006 (XI. 23.) és 8/2008.

Részletesebben

Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása

Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása BAU-URB Tsz.: 59/2014. Tervező és Tanácsadó Kft. 1112.Budapest, Dayka Gábor utca 94. Tel/Fax.: 319-36-44 Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása Budapest, 2015. november hó Szabályozási Terv (bel-

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 7399-5 /2008. Javaslat a településrendezési terv és a Salgótarján Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Részletesebben

A rendelet megalkotásának napja: május 27.

A rendelet megalkotásának napja: május 27. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete a Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) önkormányzati rendelet módosításáról Tata Város Önkormányzat

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása /2015.(..) határozat - tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ)

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása /2015.(..) határozat - tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása /2015.(..) határozat - tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágy hrsz-ú ingatlanokat érintő telepítési tanulmányterv HÉSZ módosítás iránti kérelméről

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágy hrsz-ú ingatlanokat érintő telepítési tanulmányterv HÉSZ módosítás iránti kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142, 244 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy

Részletesebben

Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel

Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása./2015.( ) határozat-tervezet mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása. /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet

Részletesebben

11. (2) A területen az OTÉK 19. (2)-(3) bekezdésében foglalt elıírások szerinti építmények helyezhetık el.

11. (2) A területen az OTÉK 19. (2)-(3) bekezdésében foglalt elıírások szerinti építmények helyezhetık el. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 13/2010. (V.12.) önkormányzati rendelete a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII. 5.) Kgy. rendelet m ó d o s í t á s

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2008. (IV. 7.) RENDELETE a Budapest III. kerület Remetehegyi út - Nyereg utca Haránt utca 16489/ hrsz.-ú erdő Remete köz által határolt terület

Részletesebben

(1) A rendelet 1. mellékletét az M=1:2000 méretarányú Szabályozási Tervlapok képezik.

(1) A rendelet 1. mellékletét az M=1:2000 méretarányú Szabályozási Tervlapok képezik. Esztergom Város Önkormányzatának 16/2013. (XI.05.) ör. rendelete Esztergom, Ipari Park helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervérıl szóló 27/2008. (III.20.) ör. rendelet módosításáról Esztergom

Részletesebben

32/2007. (XI. 12.) rendelete

32/2007. (XI. 12.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 32/2007. (XI. 12.) rendelete a Budapest XVI. kerület Felsőmalom utca Vágás utca Alsómalom utca Ostoros út által határolt területre vonatkozó szabályozási terv

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 13/ 2001. (III.02.) Ök. sz. rendelete

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 13/ 2001. (III.02.) Ök. sz. rendelete Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 13/ 2001. (III.02.) Ök. sz. rendelete a Budapest, XXIII., Mezőlak utca - Szent László utca - Mesgye utca - Nyír utca által határolt terület szabályozási

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 34/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete Budapest X. kerület, Újköztemető és környéke Kerületi Építési Szabályzatának és Szabályozási

Részletesebben

A BUDAPEST, III. KERÜLET TESTVÉRHEGYI LEJTŐ JABLONKA ÚT GÖLÖNCSÉR UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL

A BUDAPEST, III. KERÜLET TESTVÉRHEGYI LEJTŐ JABLONKA ÚT GÖLÖNCSÉR UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2005. (IX.15.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE A BUDAPEST, III. KERÜLET TESTVÉRHEGYI LEJTŐ JABLONKA ÚT GÖLÖNCSÉR UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

5. A SZÉSZ V. fejezetének módosítás utáni 124. h) pontja kiegészül az alábbiakkal: 127. Az Európai Unió jogának való megfelelés

5. A SZÉSZ V. fejezetének módosítás utáni 124. h) pontja kiegészül az alábbiakkal: 127. Az Európai Unió jogának való megfelelés 6 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 26/2009. (IX. 30.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003.(XII.5.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n

I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n A rendezési terv módosítására vonatkozó elvi döntést 97/2010.(IV.29. KT. és a 45/2013.(IV.25.) KT. számú

Részletesebben

2. A HÉSZ 17. (1) bekezdés az alábbi táblázattal egészül ki: Gksz-7 jelű építési övezet

2. A HÉSZ 17. (1) bekezdés az alábbi táblázattal egészül ki: Gksz-7 jelű építési övezet Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015.(X.27.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 4/2002.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kápolnásnyék Község

Részletesebben

3. V á l t o z á s o k

3. V á l t o z á s o k 3. V á l t o z á s o k Érsekcsanádnak van településrendezési terve. A változásokat a 2006.-ban jóváhagyott hatályos településrendezési tervhez (továbbiakban: alapterv) viszonyítjuk. Hálózati elemek Fıbb

Részletesebben

TERVEZET. A rendelet 6. (1) a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

TERVEZET. A rendelet 6. (1) a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Káld Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2016. ( ) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 7/2005. (VIII. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról Káld Község Önkormányzatának

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS R E G I O P L A N KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 96/311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu P É R TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI

Részletesebben

Egységes szerkezet október 14.

Egységes szerkezet október 14. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2017. (X. 12.) önkormányzati rendelete a Budapest X. kerület, Maglódi út Szentimrey utca Sörgyár utca Lavotta utca által határolt

Részletesebben

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (III.23.) önkormányzati rendelete a Budapest Hegyvidék XII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 14/2005.

Részletesebben

51/2007. (VIII.31.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

51/2007. (VIII.31.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 51/2007. (VIII.31.) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet Józsefváros Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervéről szóló 35/2004. (VII. 15.) ök.

Részletesebben

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 072/1-2 és a 073/1-2 hrsz.-ú ingatlanokra)

TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához. (Kishartyán, 072/1-2 és a 073/1-2 hrsz.-ú ingatlanokra) TANULMÁNYTERV Kishartyán község településrendezési tervének módosításához (Kishartyán, 072/1-2 és a 073/1-2 hrsz.-ú ingatlanokra) A tervezett fejlesztés helyszíne (Forrás: maps.google.hu) Salgótarján,

Részletesebben

e) 70. számú tömb (Mester utca Vágóhíd utca Nádasdy utca Tóth Kálmán utca által

e) 70. számú tömb (Mester utca Vágóhíd utca Nádasdy utca Tóth Kálmán utca által Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2015. (XI.24.) számú rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 52/2001. (IX. 10.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 52/2001. (IX. 10.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 52/2001. (IX. 10.) számú r e n d e l e t e a Garibaldi u. Korányi F. u. Krúdy Gy. u. - Ószőlő u. közötti terület Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról Lajosmizse Városának Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben