Előterjesztés Báta Község Önkormányzatának május 21. napján tartandó rendkívüli ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés Báta Község Önkormányzatának 2014. május 21. napján tartandó rendkívüli ülésére"

Átírás

1 Előterjesztés Báta Község Önkormányzatának május 21. napján tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat az Önkormányzat új közbeszerzési szabályzatának megalkotására Előterjesztő: Huszárné Lukács Rozália polgármester Tárgyalás módja, döntéshozatal: nyilvános ülés, egyszerű többség Tisztelt Képviselő-testület! január 1. napján hatályba lépett a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény, amely a évi közbeszerzési törvényt váltotta fel. Az új közbeszerzési törvény készítése során fontos szerepet kapott a törvény szerkezetének a korábbinál átláthatóbb módon történő kialakítása, a törvény rövidebbé tétele, továbbá az egyes eljárástípusok megújítása és rugalmasabbá tétele. Az Önkormányzatnak fel kell készülnie a megváltozott szabályozási környezetben a közbeszerzési eljárások lebonyolítására, ennek fontos garanciája a közbeszerzési szabályzat elkészítése, amely általános jelleggel tartalmazza a közbeszerzések rendjét. Általános szabályzat elkészítése nem kötelező, lehetőség van egy-egy eljárásra is kialakítani az eljárás rendjét, de mivel minden közbeszerzésnél végig kell gondolni a közbeszerzési törvény irányadó szabályait, érdemes készíteni általános jelleggel egy szabályzatot, amely meghagyja az eltérés lehetőségét. Az eltérés lehetőségét a beszerzés speciális tárgya, vagy az eljárás sajátosságai indokolhatják. A Képviselő-testület a közbeszerzési szabályzatot határozat formájában fogadja el, tekintve, hogy rendeletalkotási felhatalmazást a jogszabály csak a helyben központosított közbeszerzés esetére tartalmaz. Fontos megemlíteni, hogy nem csak a közbeszerzésről szóló törvény változott, hanem új végrehajtási rendeletek is jelentek meg, pontosabban a törvényi kereteket végrehajtási rendeletek egészítik ki azokon a területeken, ahol speciális jogszabályi rendezés indokolt. Rendeletben kerülnek szabályozásra egyes tárgykörök, például: 288/2011. (XII.22.) Korm. rendelet: A Közbeszerzési Döntőbizottság által kiszabható szankciókról és alkalmazásuk részletes szabályairól, valamint a Közbeszerzési Döntőbizottság eljárásáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjról 289/2011. (XII.22.) Korm. rendelet: A Közszolgáltatók közbeszerzéseire vonatkozó sajátos közbeszerzési szabályokról 305/2011. (XII.23.) Korm. rendelet: A tervpályázati eljárások szabályairól 306/2011. (XII.23.) Korm. rendelet: Az építési beruházások közbeszerzéseinek részletes szabályairól 310/2011. (XII.23.) Korm. rendelet: A közbeszerzési eljárásokban az alkalmasság és a kizáró okok igazolásának, valamint a közbeszerzési műszaki leírás meghatározásának módjáról.

2 A végrehajtási rendeletek közül kiemelendő továbbá, a hirdetmények közzétételének rendjét és a hirdetménymintákat tartalmazó 92/2011. (XII.30.) NFM rendelet. Az új Kbt. elsősorban kötelező rendelkezéseket tartalmaz, azaz a törvénytől ott lehet eltérni, ahol a törvény azt megengedi. Az eltérés lehetősége a nemzeti eljárásrendben kap nagyobb teret, ugyanis lehetőség van egyedi szabályok kialakítására. Azonban ebben az esetben is a törvény céljaira és alapelveire figyelemmel kell eljárni. A jelen előterjesztés tárgyát képező Közbeszerzési Szabályzat megalkotásának jogalapja, hogy az új Kbt a szerint a korábbi szabályozáshoz hasonlóan az ajánlatkérő köteles meghatározni a közbeszerzési eljárás előkészítésének, lefolytatásának, belső ellenőrzésének felelősségi körét, a nevében eljáró, illetőleg az eljárásba bevont személyek, szervezetek felelősségi körét és dokumentálási rendjét. Az előterjesztéshez mellékelt szabályzat rendezi az ajánlatkérő tevékenységét, eligazítja az ajánlattevőket is, hiszen a szabályzat alapján pontos képet alkothatnak az adott önkormányzat közbeszerzéseinek működéséről. A szabályzat nyilvános, abba mindenki betekinthet. A szabályzatba a Kbt. jogszabályi szövegeit is be lehetne illeszteni, azonban nem célravezető önmagában megismételni a jogszabály szövegét. Általános elvként szerepel, hogy a szabályzat rendelkezéseit a Kbt. szabályaival együttesen és azokkal összhangban kell alkalmazni. A szabályzat célja: hogy rögzítse az önkormányzat közbeszerzéseivel kapcsolatos feladatokat, az eljárásba bevont személyek illetőleg szervezetek felelősségi körét és közbeszerzési eljárásai dokumentálási rendjét, annak érdekében, hogy a Kbt. rendelkezései és alapelvei maradéktalanul érvényesüljenek. A szabályzat hatálya kiterjed minden olyan a közbeszerzés tárgyát képező árubeszerzés, építési beruházás, építési koncesszió, valamint szolgáltatás és szolgáltatási koncesszió megrendelésére, (továbbiakban: közbeszerzés) amelyek vonatkozásában a közbeszerzésről szóló évi CVIII. törvény (továbbiakban: Kbt.) versenyeztetést ír elő, továbbá ha a közbeszerzési értékhatárok azt kötelezővé teszik és az önkormányzat az ajánlattevő. I. fejezet: Az ajánlatkérő jogállása Az ajánlatkérő valamennyi közbeszerzési eljárása során köteles betartani a Kbt. és a közbeszerzési szabályzat előírásait. A szabályzatban nem került megjelölésre, de az önkormányzat jogállásának jogszabályi alapjáról, a közbeszerzés alanyi hatálya alá tartozó szervezetekről a Kbt. 6. -a rendelkezik. Ennek (1) bekezdése b) pontja kimondja, hogy a helyi önkormányzat és minden költségvetési szerv, mint ajánlatkérő a Kbt. alanyi hatálya alá tartozik.

3 A szabályzat tárgyi hatálya A szabályzatban célszerű rögzíteni, hogy a rendelkezései milyen jellegű eljárásokra vonatkoznak. Ez oly módon került megfogalmazásra, hogy a szabályzat hatálya kiterjed minden olyan árubeszerzésre, építési beruházásra, építési koncesszióra, szolgáltatás megrendelésére és szolgáltatási koncesszióra, amelynek értéke a közbeszerzés megkezdésekor eléri vagy meghaladja a Kbt.-ben rögzített értékhatárt. Megjegyzem, hogy az idei évben a nemzeti értékhatárok nem változtak, árubeszerzés és szolgáltatás esetén 8 millió Ft, építési beruházás esetén 15 millió Ft becsült érték irányadó. II. fejezet: Az ajánlatkérő nevében eljáró, illetve az eljárásba bevont személyek szervezetek Hatáskörök, feladatok Igen lényeges része a szabályzatnak a közbeszerzési eljárásban ajánlatkérői oldalon közreműködő személyek és szervek hatáskörének, feladatainak pontos leírása. Ez az önkormányzat, mint szervezet működése szempontjából is fontos, különös tekintettel a felelősség kérdésére. Ennek összefoglalását tartalmazza a szabályzathoz mellékelt felelősségi rendet és ellenőrzési nyomvonalat tartalmazó kiegészítés. Az új szabályzat az ajánlatkérő nevében az eljárást megindító és az eljárást lezáró döntés meghozatalára a nemzeti eljárásrendben a polgármestert, közösségi eljárásrendben a testületet hatalmazza fel. Megváltoztak az összeférhetetlenségi szabályok, ugyanis a törvény nem határozza meg tételesen az összeférhetetlenségi okokat, azonban az ajánlatkérőként eljáró önkormányzatnak kell biztosítania a verseny tisztaságát. A törvény fogalmazása a következő: Összeférhetetlen és nem vehet részt az eljárás előkészítésében és lefolytatásában az ajánlatkérő nevében olyan személy vagy szervezet, amely funkcióinak páratlan és tárgyilagos gyakorlására bármely okból, így különösen gazdasági érdek vagy az eljárásban részt vevő gazdasági szereplővel fennálló más közös érdek miatt nem képes. Összeférhetetlen és nem vehet részt az eljárásban ajánlattevőként, részvételre jelentkezőként, alvállalkozóként vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetként az ajánlatkérő által az eljárással vagy annak előkészítésével kapcsolatos tevékenységbe bevont személy vagy szervezet, ha közreműködése az eljárásban a verseny tisztaságának sérelmét eredményezheti. Az ajánlatkérő köteles felhívni az eljárás előkészítésébe bevont személy vagy szervezet figyelmét arra, ha a bekezdés alapján különösen az általa megszerzett többlet-információra tekintettel a közbeszerzési eljárásban történő részvétele összeférhetetlenséget eredményezne. Erre tekintettel mérlegelni kell az eljárás minden szakaszában, hogy az eljárásba bevont személyek esetében fennáll-e olyan érdek, amely a verseny tisztaságának sérelmét eredményezheti, illetve erre fel kell hívni az érintettek figyelmét.

4 A szabályzat nevesíti az összeférhetetlenségi nyilatkozatot, illetve a távolmaradási nyilatkozatot, az eljárásba bevont személyekkel és szervezetekkel kapcsolatosan. Kiemelem továbbá, hogy e fejezetben kerül rögzítésre a jegyző feladatkörének meghatározása során, hogy mely dokumentumok közzétételéről kell gondoskodni az önkormányzat honlapján. Mivel a szerződések teljesítéséről szóló tájékoztató hirdetmény intézménye megszűnt, a törvényben rögzített adatokat a honlapon kell közzé tenni. Eddig is nehézkes volt a teljesítésről szóló tájékoztató időben történő feladása, ezért külön ügyelni szükséges rá, hogy a Kbt. szerinti szerződések, egyéb adatok közzétételére sor kerüljön. Általános tapasztalat szerint a közbeszerzési eljárás bonyolításával megbízott személy vagy szervezet az eredményhirdetéssel, illetve szerződéskötéssel teljesít, ezért a tájékoztatási feladatok ellátásáról hivatalon belül szükséges gondoskodni. Ennek gyakorlati indoka továbbá, hogy az eljárást bonyolító személy nem szerez tudomást a teljesítés megtörténtéről, csak ha erről külön értesítést kap, a tisztviselőknek azonban erre közvetlen rálátásuk van. Új elem a közbeszerzési törvényben, hogy a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés módosítása esetén bizonyos feltételek esetén értesíteni kell a többi ajánlattevőt is a módosítás tartalmáról. Ennek feladatai a fenti okok miatt ugyancsak a jegyző feladatkörénél kerülnek nevesítésre. Ugyanis a Kbt ának rendelkezései szerint, ha a szerződés módosítása olyan körülmény miatt vált szükségessé, amely a szerződéskötést követően a szerződéskötéskor előre nem látható okból merült fel és a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti, és a szerződés olyan eleme változik a módosítás eredményeként, amely a közbeszerzési eljárásban az ajánlatok értékelésének alapjául szolgált, az ajánlatkérő köteles az eljárásban részt vett minden ajánlattevőt a módosításról és annak részletes indokairól értesíteni. Kiemelendő változás továbbá a Bíráló Bizottság és döntéshozó Képviselő-testület viszonya. A Kbt ának rendelkezései szerint az ajánlatkérő a megfelelő (közbeszerzési, jogi, pénzügyi) szakértelemmel rendelkező, legalább háromtagú bírálóbizottságot köteles létrehozni az ajánlatoknak az szükség esetén a hiánypótlást, felvilágosítás vagy indoklás megakadását követő - elbírálására. A bírálóbizottság írásbeli szakvéleményt és döntési javaslatot készít az ajánlatkérő nevében a közbeszerzési eljárást lezáró döntést meghozó személy vagy testület részére. A bírálóbizottsági munkáról jegyzőkönyvet kell készíteni, amelynek részét képezik a tagok indoklással ellátott bírálati lapjai. Az ajánlatkérő nevében az eljárást lezáró döntést meghozó személy nem lehet a bírálóbizottság tagja. Testületi döntéshozatal esetén a döntéshozó kizárólag tanácskozási joggal rendelkező személyt delegálhat a bírálóbizottságba. Testületi döntéshozatal esetében név szerinti szavazást kell alkalmazni. A fenti szabályokra tekintettel a nemzeti eljárásrendben lefolytatott eljárások esetében, amelyekben az eljárást lezáró döntés meghozatalára a polgármester jogosult, a Bíráló Bizottság feladatainak ellátására az Önkormányzat Gazdasági, Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságát javasolom. Közösségi eljárásrendben lebonyolított eljárások esetében pedig javaslom esetenként kijelölni a Bíráló Bizottság tagjait, az eljárást megindító határozatban.

5 Az ajánlatok elbírálására, véleményezésére létrehozott bizottság tagjait úgy kell kijelölni, hogy legalább 1-1 tag a megfelelő jogi, az ajánlattevők közbeszerzés tárgya szerinti gazdasági-pénzügyi, illetve műszaki alkalmasságának a megítélésére vonatkozóan megfelelő szakértelemmel rendelkezzen. Amennyiben az eljárás indokolja, lehetőség van szakértő bevonására is. Mivel a Kbt. nem tiltja, hogy a Bíráló Bizottság feladatköre a fentieknél bővebben kerüljön meghatározásra, javaslom, hogy a Bíráló Bizottság a hiánypótlás, felvilágosítás kérdésében is foglaljon állást. Ugyan ez többlet adminisztrációvaj jár, azonban így folyamatában rálátása lesz a bizottságnak az eljárásra, és a döntés előkészítés is biztosított lesz. III. fejezet: A közbeszerzési eljárások tervezése, előkészítése, lebonyolítása A közbeszerzés értékének meghatározása Az új Kbt ának (1) bekezdésében a becsült érték fogalma nem változott: A közbeszerzés értékén a közbeszerzés megkezdésekor annak tárgyáért általában kért vagy kínált általános forgalmi adó nélkül számított, a okban foglaltakra tekintettel megállapított legmagasabb összegű teljes ellenszolgáltatást kell érteni (a továbbiakban: becsült érték). A teljes ellenszolgáltatásba bele kell érteni az opcionális részt tartalmazó ajánlatkérés esetén az opcionális rész értékét. A közbeszerzés megkezdésén a közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény feladásának időpontját, a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetében vagy az egyszerűsített eljárás meghatározott eseteiben pedig az ajánlattételi felhívás megküldésének, illetőleg bizonyos esetekben a tárgyalás megkezdésének időpontját kell érteni. A Kbt. előírásainak megkerülése céljából továbbra is tilos a közbeszerzést részekre bontani. Az összeszámítási szabályok változása folytán azon hasonló áruk beszerzésére, vagy a szolgáltatások megrendelésére irányuló szerződések értékét, amelyekkel kapcsolatban a beszerzési igény egy időben merül fel, valamint az ugyanazon építési beruházás megvalósítására irányuló szerződések értékét. A közbeszerzési eljárás feltételei Alapvető feltétele továbbra is a közbeszerzési eljárás megindításának, hogy az önkormányzat rendelkezik a szerződés teljesítéséhez szükséges anyagi fedezettel, vagy az arra vonatkozó bizonyítékkal, hogy a szerződés időpontjában az anyagi fedezete rendelkezésre fog állni, pl. pályázatot nyújtott be támogatás elnyerésére, azaz várhatóan a szükséges anyagi fedezet rendelkezésre fog állni. A közbeszerzési igények tervezése A jóváhagyott költségvetési előirányzatok figyelembevételével a költségvetési év elején, a jegyző készíti elő a Képviselő-testület által elfogadandó éves összesített közbeszerzési tervet, melyet a polgármester terjeszt elő. A közbeszerzési tervet a képviselő-testület minden év március 31. napjáig hagyja jóvá. A közbeszerzési tervben nem szereplő közbeszerzésekre vagy a tervben foglaltakhoz képest módosított közbeszerzésekre vonatkozó eljárást is le lehet folytatni, ha azt előre nem látható

6 okból előállt közbeszerzési igény vagy egyéb változás indokol. Ezekben az esetekben a közbeszerzési tervet módosítani kell az ilyen igény vagy egyéb változás felmerülésekor, megadva a módosítás indokát is. A közbeszerzési terv módosításáért a jegyző felelős. A közbeszerzési terv nyilvános, azt az önkormányzat honlapján közzé kell tenni, és a honlapon a tárgyévet követő évre vonatkozó közbeszerzési terv honlapon történő közzétételéig kell elérhetőnek lennie. A közbeszerzési tervben rögzíteni kell: - a tervezett közbeszerzéseket, - a közbeszerzés értékét (becsült érték), - a pénzügyi forrás meglétét (pl. támogatási jogcím feltüntetésével), - az egyes közbeszerzések megvalósítási határidejét, - az egyes közbeszerzési eljárásokat lebonyolító szervezetet. IV. fejezet: A közbeszerzés dokumentálása, belső ellenőrzése, a testület tájékoztatása, az eljárás nyilvánossága A közbeszerzés dokumentálása A közbeszerzési eljárás teljes folyamatában dokumentálni kell az eljárási cselekményeket, írásban, és a dokumentumokat legalább 5 évig meg kell őrizni. A dokumentálási kötelezettség kiterjed minden olyan adatra, amely a közbeszerzési eljárás lefolytatását megalapozta (pl. becsült érték meghatározása), illetve amely az eljárás során keletkezett. Az egyes eljárási cselekményekről jegyzőkönyvet kell felvenni és abban a lényeges mozzanatokat rögzíteni. Ellenőrzés Fontos része a szabályzatnak a közbeszerzés ellenőrzése. A közbeszerzést ellenőrző személy látja el a közbeszerzési szakértők által elkészített valamennyi közbeszerzési anyag tartalmi és formai ellenőrzését. A szabályzat közelebbről is meghatározhatja az ellenőrzést végző személy kijelölésének szempontjait, de akár a konkrét személyt is megjelölheti. Célszerű ezt a feladatot a belső ellenőrzést végző szervezethez telepíteni, ezért a javaslatban ez a megoldás került megjelenítésre. Az ellenőrzés során különös gondot kell fordítani a szabályszerűségre, az elbírálás szempontjainak előkészítésére, és azok érvényesítésére az elbírálás során. Tekintettel a fent leírtakra, kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy megvitatás után szíveskedjen határozni az alábbi javaslatról: 1.) Báta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Javaslat az Önkormányzat új közbeszerzési szabályzatának megalkotására című előterjesztést, és az előterjesztés mellékletét képező tervezet elfogadásával megalkotta Báta Község Önkormányzatának Közbeszerzési Szabályzatát.

7 A szabályzat hatályba lépésének napja: május ) Jelen határozat hatálybalépésével a Báta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 116/2011.(IV.5.) számú határozatával elfogadott Közbeszerzési Szabályzat hatályát veszti. 3.) A közbeszerzési szabályzat rendelkezéseit a hatálybalépését megelőzően indult és a hatálybalépéskor folyamatban lévő közbeszerzési eljárásokra is alkalmazni kell. 4.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Kbt. alapján, a közbeszerzés tárgya szerinti szakértelmet biztosító, szavazati joggal nem rendelkező tagról, az adott beszerzés sajátosságaihoz igazodóan, szükség esetén külön megbízási szerződés megkötésével gondoskodjon. Felelős: Huszárné Lukács Rozália polgármester Határidő: folyamatos

8 BÁTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

9 Báta Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA (Hatályos, május 22. napjától) A szabályzat célja Jelen Közbeszerzési Szabályzat célja, hogy a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. Törvényben (továbbiakban: Kbt.) foglaltak alapján Báta Község Önkormányzata, mint Ajánlatkérő által lefolytatandó közbeszerzési eljárásokban érvényesüljön a verseny tisztasága, nyilvánossága és átláthatósága, az ajánlattevők esélyegyenlősége, valamint az egyenlő bánásmód, továbbá az ajánlattevőkkel szembeni nemzeti elbánás alapelve. A Kbt. 2. -ának (3) bekezdése alapján az ajánlatkérő és a gazdasági szereplők a közbeszerzési eljárásban a jóhiszeműség és tisztesség, valamint a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeinek megfelelően kötelesek eljárni. Mindezen célok megvalósulása érdekében Báta Község Önkormányzata a Kbt. 22. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az alábbi Közbeszerzési Szabályzatot alkotja: I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Közbeszerzési Szabályzat hatálya 1.1. Közbeszerzési Szabályzat személyi hatálya kiterjed a.) az önkormányzati közbeszerzéseket előkészítő és közbeszerzési eljárásba bevont személyekre és szervezetekre, b.) az önkormányzat által a közbeszerzési eljárásban való közreműködésre megbízott külső szakértőkre és közreműködő személyekre, szervezetekre a megbízás tartama szerint, c.) a közbeszerzési eljárásban az önkormányzat részéről résztvevő személyekre, bizottságokra, döntéshozókra Közbeszerzési Szabályzat tárgyi hatálya kiterjed Báta Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat), mint Ajánlatkérő által lefolytatott, a Kbt. hatálya alá tartozó közbeszerzési eljárásokra A Közbeszerzési Szabályzat tárgyi hatálya alá tartozik a Kbt. szerinti értékhatároktól függően - a) árubeszerzés b) építési beruházás, c) építési koncesszió d) szolgáltatás megrendelés e) szolgáltatási koncesszió 1.4. Amennyiben az önkormányzat a polgármester javaslatára a Kbt (1) bekezdésében szabályozott eljárás lefolytatásához egyedi eljárásrend kialakítása érdekében, vagy a beszerzés tárgyának sajátos jellegére tekintettel egy eljárásra vonatkozó közbeszerzési szabályzatot készít, arra az eljárás(ok)ra ezen Közbeszerzési Szabályzat rendelkezéseit az egy eljárásra megalkotott szabályzatban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

10 1.5. Az Önkormányzat a közbeszerzési eljárás lebonyolításával külső személyt, vagy szervezetet is megbízhat. Az eljárás lefolytatásához közbeszerzési tanácsadó, a kapcsolódó jogi feladatok ellátásához ügyvéd, a speciális szakismeret szükségessége esetén szakértő is igénybe vehető. 2. Értelmező rendelkezések 2.1. A szabályzatban használt beszerzéssel, versenyeztetéssel összefüggő fogalmak, kifejezések tartama azonos a Kbt.-ben alkalmazott és rögzített tartalommal. II. AZ AJÁNLATKÉRŐ NEVÉBEN ELJÁRÓ, ILLETVE AZ ELJÁRÁSBA BEVONT SZEMÉLYEK SZERVEZETEK 3. Általános szabályok 3.1. A Kbt. céljainak, alapelveinek, továbbá a Kbt. és végrehajtási rendeleteinek érvényesülését biztosítani kell az Önkormányzat, mint Ajánlatkérő nevében eljáró, valamint a közbeszerzési eljárás megvalósításába bevont személyeknek és szervezeteknek Az Ajánlatkérő nevében eljárók közbeszerzési eljárással kapcsolatos felelősségére a vonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadók 3.3. A közbeszerzési eljárások előkészítésében és lefolytatásában, az egyes jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése során bevont külső személy, illetve szervezet polgári jogi felelősséggel tartozik a közbeszerzési eljárás során a Kbt. és annak végrehajtási rendeletei, valamint a jelen Szabályzatban foglaltak betartásáért Ajánlatkérő részéről összeférhetetlen és nem vehet részt az eljárás előkészítésében és lefolytatásában az ajánlatkérő nevében oly személy vagy szervezet, amely funkcióinak pártatlan és tárgyilagos gyakorlására bármely okból, így különösen gazdasági érdek vagy az eljárásban részt vevő gazdasági szereplővel fennálló más közös érdek miatt nem képes. Összeférhetetlennek kell tekinteni a közbeszerzési eljárásban a Kbt pontjában definiált, a beszerzés tárgyával kapcsolatos tevékenységet üzletszerűen folytató gazdasági szereplő munkavállalóját, tisztségviselőjét, vagy ezek közeli hozzátartozóját Nem vehet részt az eljárásban ajánlattevőként, részvételre jelentkezőként, alvállalkozóként vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetként az ajánlatkérő által az eljárással vagy annak előkészítésével kapcsolatos tevékenységbe bevont személy vagy szervezet, ha közreműködése az eljárásban a verseny tisztaságának sérelmét eredményezheti. Az eljárásba bevont személy, szervezet közreműködése a verseny tisztaságának sérelmét eredményezheti, amennyiben az érintett személy rendelkezésére álló adatok meghaladják a közbeszerzési eljárásban a gazdasági szereplők rendelkezésére bocsátott információkat Az ajánlatkérő köteles felhívni az eljárás előkészítésébe bevont személy vagy szervezet figyelmét arra, ha az általa megszerzett többlet-információra tekintettel a közbeszerzési eljárásban történő részvétele összeférhetetlenséget eredményezne. Az ajánlatkérő által az eljárás előkészítésébe bevont személy vagy szervezet vezetője a felhívásra nyilatkozni köteles, hogy az eljárásban nem kíván részt venni ajánlattevőként, részvételre jelentkezőként,

11 alvállalkozóként vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetként. (Távolmaradási nyilatkozat) 3.7. Az összeférhetetlenség fennállásáról, illetve fenn nem állásáról minden az eljárásban résztvevő a megbízás vagy kijelölés elfogadásakor köteles írásban nyilatkozni a Kbt ának (4) bekezdése alapján Amennyiben az összeférhetetlenségi ok a nyilatkozattételt követően áll be, úgy az érintett személy vagy szervezet vezetője köteles haladéktalanul írásban jelezni a döntéshozó felé, megjelölve a nyilatkozatban az összeférhetetlenség alapjául szolgáló okokat. Nyilatkozni köteles továbbá, hogy a verseny tisztaságának biztosítása érdekében a tudomására jutott információk, adatok felhasználásától tartózkodik Az Önkormányzat közbeszerzési eljárásaiban az eljárásba bevont személynek, illetve szervezetnek minősülnek: a) Bíráló Bizottság tagjai b) a felkért szakértők, így különösen a jogi, pénzügyi, közbeszerzési és egyéb szakértő, a közbeszerzési tanácsadó A jelen szabályzat 1.5. pontja szerinti, a közbeszerzési eljárás lebonyolítását végző szakértő bevonásáról, kiválasztásáról a polgármester dönt. Külső szakértő bevonása esetén a megbízást írásba kell foglalni, melyben rögzíteni kell az önkormányzat és a külső szakértő közötti feladatmegosztást, a szakértő közreműködésének kereteit, mértékét, felelősségét, az önkormányzat részéről a kapcsolattartó személyét. 4. A Képviselő-testület 4.1. Az Önkormányzat közbeszerzési eljárásaiban döntéshozónak minősül: - közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárások esetében az Önkormányzat Képviselő-testülete, - nemzeti eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárások esetében a polgármester A Képviselő-testület feladat- és hatáskörébe tartozik: a) közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban az eljárást megindító döntéssel egyidejűleg a Bíráló Bizottság elnökének és tagjainak megválasztása, b) a közbeszerzési terv, illetve annak módosításának jóváhagyása, c) közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban az eljárást megindító, valamint eljárást lezáró döntések meghozatala, d) közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban az eljárást megindító felhívás jóváhagyása, e) jogorvoslati eljárás esetén a jogi képviselet ellátásáról történő döntés, f) közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban a közbeszerzési eljárás továbbviteléről történő döntés, g) az éves statisztikai összegzés jóváhagyása Az eljárást megindító döntés tartalma minden esetben a határozattal jóváhagyott dokumentumokra történő utalás, az eljárás lebonyolításával megbízott személy, vagy szervezet nevesítése, valamint a költségvetési fedezet rendelkezésre állására utaló hivatkozás.

12 4.4. A Képviselő-testület közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban az eljárást lezáró döntés meghozatalakor név szerinti szavazást köteles tartani a Kbt (5) bekezdésében foglaltakra figyelemmel. 5. A polgármester 5.1. A polgármester feladat- és hatáskörébe tartozik: a) javaslattétel a Képviselő-testület felé az Önkormányzat adott évi közbeszerzési tervére, b) szükség esetén javaslattétel a közbeszerzési terv módosítására, c) az éves előzetes összesített tájékoztató összeállítása és annak megjelentetése a Kbt. előírásainak megfelelően, d) az eljárásba bevont személyekkel, szervezetekkel a vonatkozó megbízási szerződés megkötése, folyamatos kapcsolattartás az eljárásba bevont szakemberekkel, e) közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban az eljárást megindító és lezáró döntési javaslat előterjesztése jóváhagyásra a Képviselő-testület felé, f) nemzeti eljárás rendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban döntés az eljárás megindításáról, az eljárást megindító felhívás, és dokumentáció jóváhagyása, továbbá az eljárást lezáró döntés meghozatala, g) közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásban a dokumentáció jóváhagyása, h) a nyertes ajánlattevővel a szerződés aláírása, i) az éves statisztikai összegzés Képviselő-testület elé terjesztése jóváhagyásra, annak megküldése, a Közbeszerzési Hatóság részére a Kbt. előírásainak megfelelően, j) az egyéb, a Kbt-ben és jelen szabályzatban meghatározott, a Képviselő-testület hatáskörében nem nevesített feladatok ellátása 6. A jegyző 6.1. A jegyző feladat- és hatáskörébe tartozik: a) az adott évi közbeszerzési terv összeállítása b) a közbeszerzési terv módosításának előkészítése c) az eljárás lefolytatásában közreműködő tisztviselők kijelölése, illetve amennyiben külső szakértő nem kerül bevonásra az eljárásba, az eljárás lebonyolításáért felelős személy meghatározása, d) a közbeszerzési eljárás keretében létrejött szerződések nyilvántartása, szükség esetén a közbeszerzési eljárás keretében létrejött szerződések módosítására vonatkozó javaslat előkészítése, e) a közbeszerzési eljárás keretében létrejött szerződések közzététele és a szerződés teljesítéséről szóló tájékoztatók elkészítése és közzététele, f) az éves statisztikai összegzés összeállítása, g) a Kbt as szerinti dokumentumok közzététele, h) az önkormányzat ajánlattevőként történt regisztrációjával kapcsolatos adminisztráció, i) a hirdetmények költségeinek kiegyenlítése A jegyző az alábbi dokumentumokat köteles közzétenni az Önkormányzat honlapján: a) a közbeszerzési tervet, valamint annak módosítását (módosításait); b) a Kbt. 9. (1) bekezdés k) pontja alkalmazásával megkötött szerződéseket; c) az előzetes vitarendezéssel kapcsolatos, a Kbt. 79 (2) bekezdése szerinti adatokat; d) a közbeszerzési eljárás kapcsán indult jogorvoslati eljárás vonatkozásában

13 da) a kérelem Kbt-ben meghatározott adatait [137. (9) bekezdés] db) a Közbeszerzési Döntőbizottság szerződés megkötését engedélyező végzését [144. (4) bekezdés] e) a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződéseket; f) a szerződés teljesítésére vonatkozó következő adatokat: hivatkozást a közbeszerzési eljárást megindító hirdetményekre, a szerződő felek megnevezését, azt, hogy a teljesítés szerződésszerű volt-e, a szerződés teljesítésének az ajánlatkérő által elismert időpontját, továbbá, az ellenszolgáltatás teljesítésének időpontját és a kifizetett ellenszolgáltatás értékét; g) az éves statisztikai összegzést 7. A Bíráló Bizottság 7.1. Az ajánlások elbírálására a Képviselő-testület a nemzeti eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárások esetében az Önkormányzat Gazdasági, Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságát jelöli ki Bíráló Bizottságnak. A közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásokban a Képviselő-testület az eljárást megindító döntésben jelöli ki a Bíráló Bizottság elnökét és tagjait, megfelelő jogi, pénzügyi, és közbeszerzési szakértelemmel rendelkező személyekből A Bíráló Bizottság ügyrendjét jelen szabályzat keretei között maga alakítja ki A Bíráló bizottság a döntéseit egyszerű szótöbbséggel hozza meg. A Bíráló bizottság üléseinek összehívásáról az eljárás bonyolításával megbízott személy gondoskodik, aki a Bíráló Bizottság üléseit levezetőként koordinálja és a jegyzőkönyvet, valamint a Bíráló Bizottság működésének egyéb dokumentumait is elkészíti. Sürgős döntést igénylő esetekben a Bíráló Bizottság a döntéseit online szavazással is meghozhatja. Az online szavazásra történő felhívásról és annak dokumentálásáról az eljárás bonyolításával megbízott személy köteles gondoskodni A bíró Bizottság feladat és hatáskörébe tartozik: a) az eljárást megindító felhívás, és a dokumentáció tartalmának véleményezése, b) az eljárásba bevont hivatalos közbeszerzési tanácsadó, vagy az eljárás bonyolításával megbízott személy által előkészített és írásba foglalt értékelési javaslat alapján- az ajánlatok elbírálása, amelyet írásban rögzít, c) az esetleges hiánypótlási felhívás, felvilágosítás-kérés, valamint indoklás-kérés összeállítása/jóváhagyása, d) részletes összefoglaló anyag elkészítése a részvételi jelentkezésekről/ajánlatokról, e) egyedi bírálati lapok elkészítése, f) szakvélemény és döntési javaslat készítése az eljárást lezáró döntést meghozatalára jogosult személy vagy testület részére az eljárást lezáró döntésre vonatkozóan (írásbeli szakvélemény és az eljárást lezáró döntési javaslat. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról.) g) a közbeszerzési eljárás során megkötött szerződés módosításáról annak indokairól szóló előterjesztés véleményezése, h) a jogorvoslati eljárásban megsemmisített eljárás után a további eljárás vitelére vonatkozó döntési javaslat véleményezése.

14 7.5. A Bíráló Bizottság tagjai jogosultak az eljárás során valamennyi eljárási cselekménnyel történő részvételre. 8. Az eljárás bonyolításával megbízott személy, hivatalos közbeszerzési tanácsadó 8.1. A közbeszerzési eljárás jogszerűségének hatékonyabb biztosítása érdekében az adott eljárás lebonyolítására más személy vagy szervezet, illetve hivatalos közbeszerzési tanácsadó vehető igénybe. 8.2 A jegyző vezetése alá tartozó hivatal munkatársai, az eljárás lefolytatásával megbízott külső szakértő és az önkormányzat kijelölt kapcsolattartója, a beszerzés szakmai igényei alapján gondoskodnak az eljárást megindító döntés előkészítéséről Az előkészítés során meg kell határozni: a) az eljárás becsült értékét, b) az egybeszámítási szabályok alkalmazásának szükségességét, vagy mellőzésének indokait, c) az eljárás fajtáját, d) az eljárás lefolytatásának időütemtervét, e) a lényeges szerződési feltételeket, 8.4. Az eljárás lebonyolításával megbízott személy feladat- és hatáskörébe tartozik: a) folyamatos segítségnyújtás a polgármester, a jegyző, valamint a Bíráló Bizottság részére b) az eljárást megindító felhívás és dokumentáció összeállítása, c) az egybeszámítási szabályok vizsgálata, az egybeszámítás alkalmazására vagy mellőzésére történő javaslattétel, d) az eljárás időütemtervének összeállítása, e) a részvételi/ajánlattételi határidő alatt a szükséges eljárási cselekmények ellátása, és azok Kbt. Szabályai szerinti dokumentálása, f) a részvételi jelentkezések/ajánlatok felbontása, a bontási eljárás levezetése jegyzőkönyv készítése a bontási eljárásról, annak továbbítása az ajánlattevők, valamint a Bíráló Bizottság tagjai részére, g) a beérkezett részvételi jelentkezések/ajánlatok és azok értékeléséről készített anyagok rendelkezésre bocsátása a Bíráló Bizottság tagjai részére, h) a Bíráló Bizottság ülésének összehívása, és az ülés levezetése, i) a Bíráló Bizottság ülésének jegyzőkönyve elkészítése, j) a hiánypótlási felhívás, felvilágosítás kérés előkészítése, szükség szerint a számítási hiba javítása és az erről szóló értesítés megszövegezése, k) az eljárást lezáró döntési javaslatdokumentációjának, az összegzés, valamint a döntési javaslathoz kapcsolódó valamennyi a Kbt. által megkövetelt dokumentum előkészítése, l) az eljárás eredményének kihirdetése, jegyzőkönyvezetés az eredményhirdetésen, valamint m) az ajánlatkérő döntéseiről (eredmény, kizárás, érvénytelenné nyilvánítás, alkalmatlanság megállapítása) valamint ezek részletes indokáról, az erről hozott döntést követő három munkanapon belül az ajánlattevők tájékoztatása, n) az eljárás eredményéről, eredménytelenségéről szóló tájékoztató elkészítése, és az erről szóló hirdetmény megjelentetése,

15 o) az ajánlatok elbírálásáról készített írásbeli összegezés módosításának kijavításának elkészítése, és az ajánlattevők részére történő megküldése, p) előzetes vitarendezés lebonyolítása, q) tájékoztató a jogorvoslati eljárásról, a jogorvoslati eljárás során teljes jogkörrel - külön eseti meghatalmazással - az Önkormányzat képviseletének ellátása a Közbeszerzési Döntőbizottság előtti eljárásban, r) az eljárás eredményeképpen megkötendő szerződés előkészítése, s) a közbeszerzési eljárások Kbt. szerinti dokumentálása, t) a szerződés teljesítéséről szóló tájékoztató összeállításában szükség szerinti közreműködés. III. A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSOK TERVEZÉSE, ELŐKÉSZÍTÉSE, LEBONYOLÍTÁSA, 9. A közbeszerzési eljárások tervezése 9.1. A Képviselő-testület a költségvetési év elején, legkésőbb március 31. napjáig éves összesített közbeszerzési tervet (továbbiakban: közbeszerzési terv) köteles készíteni. A közbeszerzési terv nyilvános A közbeszerzési tervet és annak évközben történő módosításait a Képviselő-testület illetékes bizottsága megtárgyalja és véleményezi. A terv alapján a bizottság előzetesen a közbeszerzés szempontrendszerére ajánlásokat tehet Az éves közbeszerzési terv külön-külön tartalmazza az építési beruházásokat, a szolgáltatás megrendeléseket, az árubeszerzéseket, az építési és szolgáltatási koncessziókat, illetve a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzéseket. A közbeszerzési tervben rögzíteni kell: - a tervezett közbeszerzéseket, - a közbeszerzés értékét (becsült érték) - a pénzügyi forrás rendelkezésre-állásának várható időpontját, megkülönböztetve a költségvetési támogatást, saját bevételt, vagy egyéb forrást, - az egyes közbeszerzések megvalósítási határidejét, - az egyes közbeszerzési eljárásokat lebonyolító szervezet. A közbeszerzési tervben a Kbt. szerinti összeszámítási szabályok alkalmazására szükség szerint utalni kell Az éves közbeszerzési tervben meghatározott eljárások tárgyában a közbeszerzési eljárás a szükséges fedezet rendelkezése állása esetén indítható meg. A fedezet rendelkezésre állását a költségvetés vonatkozó előirányzatára történő hivatkozással meg kell jelölni az eljárás megindítására vonatkozó döntésben A közbeszerzési tervet előre nem látható okból előállt igény esetén módosítani kell. A módosítást indokolni szükséges. A módosítás elkészítésére, előterjesztésére és elfogadására a közbeszerzési terv elfogadására vonatkozó szabályok irányadóak.

16 9.6. A képviselő-testület az éves beszerzésekből a tárgyévet követően meghatározott minta szerinti éves statisztikai összegzést készít, melyet a polgármester megküld a Közbeszerzési Hatóság részére. 10. A közbeszerzési eljárás előkészítése, lebonyolítása A közbeszerzési eljárás előkészítése, az eljárást megindító felhívás és a dokumentáció elkészítése, az ajánlatok értékelése során és az eljárás más szakaszában az ajánlatkérő nevében eljáró, illetőleg az eljárásba bevont személyeknek, illetőleg szervezeteknek megfelelő a közbeszerzés tárgya szerinti, közbeszerzési, jogi, és pénzügyi- szakértelemmel kell rendelkezniük. [Lásd:5.1.) pont rendelkezéseit is] A közbeszerzési eljárás megindításáról - a beszerzés becsült értékétől függően - a polgármester, vagy a polgármester előterjesztése alapján a Képviselő-testület határozattal dönt. Az eljárás megindításáról szóló döntés meghozatalához - a közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárások esetében - a Képviselő-testület tagjainak egyszerű többségű szavazata szükséges. Az eljárást megindító döntéssel szükség szerint dönteni kell az eljárás megindításával összefüggő járulékos kérdésekről is A dokumentációt - az eljárást megindító felhívásban foglaltak szerint - az önkormányzat hivatalának kijelölt személye, vagy a megbízott külső szakértő bocsátja az ajánlattevők rendelkezésére Az ajánlattevők kérdéseit az eljárást megindító felhívásban kapcsolattartási pontként a külső szakértő és/vagy az önkormányzat részéről megjelölt személy fogadja. A kérdések megválaszolása során a külső szakértő az önkormányzat részéről kijelölt személlyel együttműködni köteles Az ajánlatokat az önkormányzat hivatalának az ajánlattételi felhívásban megjelölt személye fogadja és veszi át. Az ajánlatok átvételét dokumentálni kell, és ajánlatokat iktatni szükséges Az ajánlatokat a közbeszerzési bíráló bizottság tagjai, a külső szakértő, az önkormányzat által meghívott más szakértők és az ajánlattevők jelenlétében a polgármester vagy az eljárás lebonyolításával megbízott személy bontja fel. Az ajánlatok bontásáról jegyzőkönyvet kell felvenni Tárgyalásos eljárás alkalmazása esetén az ajánlattevőkkel a tárgyalásokat a polgármester, vagy az általa megbízott személy folytatja le. A polgármestert a tárgyalás során a hivatal munkatársa, a jegyző, a külső szakértő és a jogi tanácsadó szükség szerint szakértőként segíti A Bíráló bizottság - az eljárás lebonyolításával megbízott személy vagy az eljárásba bevont hivatalos közbeszerzési tanácsadó által elvégzett és írásba foglalt értékelési javaslat alapján - elvégzi az ajánlatok elbírálását, amelyet írásban rögzít.

17 11. Az eljárás eredményének kihirdetése, közzététele a szerződés létrejötte Az eljárás nyertese az, aki az eljárást megindító felhívásban és a dokumentációban meghatározott elbírálási szempontok szerint a legkedvezőbb (legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás, vagy összességében legelőnyösebb ajánlat) érvényes ajánlatot tette Az eljárás eredményéről szóló döntést Bíráló Bizottság javaslata alapján a polgármester vagy a Képviselő-testület határozattal hozza meg. A Bíráló Bizottság javaslatának részét képezi a szavazó tagok egyedi bírálati lapjai, a szakvéleményt és döntési javaslatot tartalmazó határozati javaslat. A közösségi eljárásrendben lefolytatott közbeszerzési eljárásokban az eljárást lezáró döntés meghozatala név szerinti szavazással történik Amennyiben a döntés eltér a Bíráló Bizottság által kialakított döntési javaslattól, úgy ennek részletes indokait a döntéshozónak írásba kell foglalnia. A végleges helyezési sorrendet - különös tekintettel a nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlat meghatározására - a döntést hozó állapítja meg Eredményhirdetésre a döntést követő 3 munkanapon belül kerül sor, a Kbt. rendelkezéseinek megfelelően Az eredményhirdetésen megjelent ajánlattevőknek az összegzést az eredményhirdetésen fel kell olvasni, és részükre egy-egy példányt - az átvételt bizonyító módon - át kell adni. Az eredményhirdetésen jelen nem lévő ajánlattevőknek az összegzést az eredmény kihirdetését követően haladéktalanul írásban (faxon, vagy ben) meg kell küldeni Eredményes közbeszerzési eljárás alapján a szerződést a nyertes ajánlattevővel a polgármester köti meg az eljárás megindításakor meghatározott szerződéses feltételeknek megfelelően. IV. A KÖZBESZERZÉS DOKUMENTÁLÁSA, BELSŐ ELLENŐRZÉSE, A TESTÜLET TÁJÉKOZTATÁSA, AZ ELJÁRÁS NYILVÁNOSSÁGA A közbeszerzési eljárás során - az előkészítéstől az annak során kötött szerződés teljesítéséig - minden cselekményt a Kbt. szabályai szerint írásban kell dokumentálni, és a keletkezett iratokat annak lezárását követően legalább 5 évig meg kell őrizni. Az elektronikus úton létrehozott dokumentumok egy nyomtatott példányát ugyancsak el kell helyezni az iratok között A közbeszerzési eljárás során keletkezett iratok kezelése során az önkormányzat hivatalának ügyirat-kezelési szabályai irányadóak A közbeszerzési eljárások belső ellenőrzése az önkormányzat belső ellenőrzésére vonatkozó szabályok alapján történik Az Önkormányzat a közbeszerzéseivel kapcsolatos 3.2. pontban megfogalmazott adatokat, információkat, hirdetményeket az Önkormányzat honlapján közzéteszi.

18 V. Záró rendelkezések Jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben a Kbt. előírásait, valamint az ajánlatkérő belső szabályzataiban foglalt eljárási rendet kell megfelelően alkalmazni Jelen szabályzat elválaszthatatlan részét képezi a szabályzat mindenkori melléklete, az adott évre irányadó értékhatárok kimutatása Jelen szabályzat a május 22. napján lép hatályba. A szabályzat rendelkezéseit a hatálybalépést követően megkezdett valamennyi közbeszerzési eljárás során alkalmazni kell. Báta, május 21. Huszárné Lukács Rozália Polgármester Záradék: Jelen közbeszerzési szabályzatot Báta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete../2014.(.) határozatával elfogadta. Báta, Antal Zsolt Jegyző

19 Melléklet A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a évre irányadó közbeszerzési értékhatárokról (KÉ évi 6. szám, január 15.) A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 10. (4) bekezdése előírja a Közbeszerzési Hatóság számára, hogy az egyes beszerzési tárgyakra vonatkozó uniós, valamint nemzeti értékhatárokat minden év elején tegye közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A Közbeszerzési Hatóság e tájékoztatási kötelezettségének eleget téve a következőkben tájékoztatja a közbeszerzési eljárások szereplőit a évre irányadó közbeszerzési értékhatárokról. I. Az uniós közbeszerzési értékhatárok A közösségi közbeszerzési irányelvekben meghatározott uniós közbeszerzési értékhatárokat az Európai Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) a hivatkozott irányelvekben meghatározott eljárás szerint (2004/17/EK irányelv cikke, 2004/18/EK irányelv cikke, valamint a 2009/81/EK irányelv cikke): Főszabályként, kétévente vizsgálja felül, és amennyiben szükséges, hozzáigazítja a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) keretein belül született Kormánybeszerzési Megállapodásban (GPA) rögzített értékhatárokhoz. Ezzel összhangban a Kbt. 10. (2) bekezdése akként rendelkezik, hogy az uniós közbeszerzési érték-határokat időszakonként az Európai Bizottság állapítja meg és teszi közzé az Európai Unió Hivatalos Lapjában, euróban és nemzeti valutában meghatározva. A legutóbbi felülvizsgálatra év végén került sor, amelynek eredményeképpen a Bizottság meghozta a 2004/17/EK, a 2004/18/EK és a 2009/81/EK európai parlamenti és tanácsi irányelveknek a közbeszerzési eljárásokra irányadó értékhatárok tekintetében történő módosításáról szóló 1336/2013/EU bizottsági rendeletet (a továbbiakban: Rendelet). E jogforrás január 1-jétől kezdődően rendeli alkalmazni az abban megadott értékhatárokat. Kiemelendő, hogy az ezen időponttól irányadó uniós közbeszerzési értékhatárok a korábbi időszakhoz képest kis mértékben növekedtek. 1. az Európai Parlament és a Tanács március 31-i 2004/17/EK irányelve a vízügyi, energiaipari és postai ágazatban működő ajánlatkérők beszerzési eljárásainak összehangolásáról (a közszolgáltatók közbeszerzéseire irányadó irányelv) [megjelent: Hivatalos Lap L 134/114, 2004.] 2. az Európai Parlament és a Tanács március 31-i 2004/18/EK irányelve az építési beruházásra, árubeszerzésre és szolgáltatásnyújtásra irányuló közbeszerzési szerződések odaítélési eljárása-inak összehangolásáról (a klasszikus ajánlatkérők közbeszerzéseire irányadó irányelv) [megjelent: Hivatalos Lap L 134/114, 2004.] 3. az Európai Parlament és a Tanács július 13-i 2009/81/EK irányelve a honvédelem és biztonság területén egyes építési beruházásra, árubeszerzésre és szolgáltatásnyújtásra irányuló ajánlat-kérő szervek vagy ajánlatkérők által odaítélt szerződések odaítélési eljárásainak összehangolásáról, valamint a 2004/17/EK és 2004/18/EK irányelv módosításáról [megjelent: Hivatalos Lap L 216/76, 2009.]

20 A Bizottság a Rendelettel egyidejűleg közzétette a 2013/C 366/01 számú közleményét 4 (a továbbiakban: Közlemény), melyben közreadta a Rendeletben meghatározott uniós közbeszerzési értékhatárok nemzeti valutákban kifejezett értékeit. A Kbt. 10. (3) bekezdése szerint az egyes beszerzési tárgyakra meghatározott uniós értékhatárokat minden évben a költségvetési törvényben kell rögzíteni. E jogszabályi rendelkezésből következően a Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CCXXX. törvény (a továbbiakban: Költségvetési törvény) a a Rendelettel összhangban a következőképpen határozza meg az általános forgalmi adó nélkül számított uniós közbeszerzési értékhatárokat a január 1-jétől december 31-ig tartó időszakban euróban kifejezve. 4. a Bizottság Közleménye a 2004/17/EK, a 2004/18/EK és a 2009/81/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv értékhatárainak megfelelő értékekről [megjelent: Hivatalos Lap C 366/01, december 14.] A Közleményben foglaltak alapján a Költségvetési törvényben szereplő euró-értékek mellett, jelen tájékoztatóban feltüntetésre kerülnek a magyar nemzeti valutának megfelelő értékek is. 1. A Kbt. II. részének a Kbt. XIV. fejezetének kivételével történő alkalmazásakor: Árubeszerzés esetén: - a Kbt. 6. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott ajánlatkérők esetében, valamint ezen ajánlatkérők esetében a védelem terén beszerzendő árukra akkor, ha a védelem terén a beszerzendő áru a Kbt. 2. mellékletében szerepel: euró, azaz forint; - a Kbt. 6. (1) bekezdése szerinti egyéb ajánlatkérő esetében, valamint a Kbt. 6. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott ajánlatkérők esetében, ha a védelem terén a beszerzendő áru a 2. mellékletben nem szerepel: euró, azaz forint. Építési beruházás esetén: euró, azaz forint. Építési koncesszió esetén: euró, azaz forint. Szolgáltatás megrendelése esetén; illetve, ha a tervpályázati eljárás eredményként szolgáltatás megrendelésére kerül sor; továbbá a tervpályázati eljárás pályázati díja és a pályázóknak fizetendő díjak együttes teljes összege esetén: - a Kbt. 6. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott ajánlatkérők esetében, ha a szolgáltatás a Kbt. 3. mellékletében szerepel, kivéve a 8. csoportba tartozó kutatási és fejlesztési szolgáltatásokat és az 5. csoportba tartozó 7524, 7525, 7526 számú távközlési szolgáltatásokat: euró, azaz forint; - a Kbt. 6. (1) bekezdésében meghatározott egyéb ajánlatkérő esetében, ha a szolgáltatás a Kbt. 3. mellékletében szerepel, kivéve a 8. csoportba tartozó kutatási és fejlesztési szolgáltatásokat és az 5. csoportba tartozó 7524, 7525, 7526 számú távközlési szolgáltatásokat: euró, azaz forint; - a Kbt. 3. mellékletében a 8. csoportba tartozó kutatási és fejlesztési szolgáltatások és az 5. csoportba tartozó 7524, 7525, 7526 számú távközlési szolgáltatások, valamint a Kbt. 4. melléklete szerinti szolgáltatások esetében: euró, azaz forint; 2. A Kbt. II. részének a Kbt. XIV. fejezetével történő együttes alkalmazásakor: 3. Árubeszerzés esetén: euró, azaz forint. Építési beruházás esetén: euró, azaz forint.

21 Szolgáltatás megrendelése esetén; illetve, ha a tervpályázati eljárás eredményként szolgáltatás megrendelésére kerül sor; továbbá a tervpályázati eljárás pályázati díja és a pályázóknak fizetendő díjak együttes teljes összege esetén: euró, azaz forint. II. A nemzeti közbeszerzési értékhatárok A Kbt. 10. (3) bekezdése szerint a nemzeti közbeszerzési értékhatárokat is a költségvetési törvényben kell meghatározni évente. Ennek megfelelően a Költségvetési törvény a ában a következőképpen rögzíti január 1. és december 31. közötti időszakban irányadó, általános forgalmi adó nélkül számított nemzeti közbeszerzési értékhatárokat, melyek a évi nemzeti közbeszerzési értékhatárokhoz képest változatlanok maradtak. 1. A Kbt. III. részének a Kbt. XIV. fejezetének kivételével történő alkalmazásakor: Árubeszerzés esetén: 8 millió forint, Építési beruházás esetén: 15 millió forint, Építési koncesszió esetén: 100 millió forint, Szolgáltatás megrendelése esetén: 8 millió forint, Szolgáltatási koncesszió esetén: 25 millió forint. 2. A Kbt. III. részének a Kbt. XIV. fejezetével történő együttes alkalmazásakor: Árubeszerzés esetén: 50 millió forint, Építési beruházás esetén: 100 millió forint, Szolgáltatás megrendelése esetén: 50 millió forint.

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Alsózsolca Város képviselő-testülete, a közpénzek ésszerű és hatékony felhasználása és nyilvános ellenőrizhetőségének megteremtése, továbbá a közbeszerzések során a verseny tisztaságának

Részletesebben

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 26-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat 2015. évi közbeszerzési terve Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT 1 TEREMTŐKERT Kulturális és Művészeti Alkotó Egyesület (2463 Tordas, Erdőmajor 1/a) KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS KERETÉBEN TORDAS, PETŐFI U. 6. SZÁM ALATTI 92. HRSZ-Ú INGATLANON MEGLÉVŐ

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. január 23. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. január 23. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2015. január 23. 2015 9 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2015. évre irányadó közbeszerzési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról Biatorbágy Város Képviselő-testülete 16/2010. (02.18.) Öh. sz. határozatával vizsgálta felül és fogadta el új

Részletesebben

Előterjesztés. Biatorbágy Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervéről és közbeszerzési szabályzatának módosításáról

Előterjesztés. Biatorbágy Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervéről és közbeszerzési szabályzatának módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata

Részletesebben

Előterjesztés. Biatorbágy Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervéről

Előterjesztés. Biatorbágy Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata E L Ő T E R J E S Z T É S Szálka község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. április 25.-ei ülésére ELŐTERJESZTŐ: AZ ELŐTERJESZTÉST KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

1.3. Jelen szabályzat rendelkezéseit kell alkalmazni a tervpályázati eljárások esetén is.

1.3. Jelen szabályzat rendelkezéseit kell alkalmazni a tervpályázati eljárások esetén is. Bodrogkisfalud Község Önkormányzata a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. Törvény (a továbbiakban: Kbt.) alapján, a közbeszerzési eljárások előkészítésének, lefolytatásának, belső ellenőrzésének,

Részletesebben

Közbeszerzési Szabályzat 2009.12.11-től hatályos

Közbeszerzési Szabályzat 2009.12.11-től hatályos Közbeszerzési Szabályzat 2009.12.11-től hatályos Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

TIVADAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

TIVADAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA TIVADAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2010. 2/8 Tivadar Község Önkormányzata a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. Törvény (a továbbiakban: Kbt.) alapján, a közbeszerzési eljárások

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat 2016. évi közbeszerzési terve Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános rendelkezések. A szabályzat célja. A szabályzat hatálya

PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános rendelkezések. A szabályzat célja. A szabályzat hatálya PERESZTEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pereszteg község Önkormányzati Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles

Részletesebben

I. Főbb változások az új közbeszerzési törvényben

I. Főbb változások az új közbeszerzési törvényben ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 55/2011. (03.31.) Öh. sz. határozatával vizsgálta felül

Részletesebben

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Közbeszerzési szabályzata. Társulási Tanácsa. a 20/2009. (V. 18.) számú határozattal. hagyott jóvá.

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Közbeszerzési szabályzata. Társulási Tanácsa. a 20/2009. (V. 18.) számú határozattal. hagyott jóvá. Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása Közbeszerzési szabályzata Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsa a 20/2009. (V. 18.) számú határozattal hagyott jóvá. Társulás elnöke

Részletesebben

Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Papkeszi, 2009 Papkeszi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles körű nyilvános ellenőrizhetőségének

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS éves összesített közbeszerzési terv

ELŐ TERJESZTÉS éves összesített közbeszerzési terv 8. Napirend éves összesített közbeszerzési terv 8. Napirend ELŐ TERJESZTÉS éves összesített közbeszerzési terv Tisztelt Képviselő-testület! A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Hejőkürt Község Önkormányzata mint ajánlatkérő közbeszerzési eljárásai előkészítésének, lefolytatásának belső felelősségi rendjét, a nevében eljáró, illetőleg az eljárásba bevont

Részletesebben

Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2009. (III. 16.) számú határozatával jóváhagyott KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2009. (III. 16.) számú határozatával jóváhagyott KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2009. (III. 16.) számú határozatával jóváhagyott KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (továbbiakban: Kbt.)

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 129. 2015. 2015. november 11. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 129. 2015. 2015. november 11. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt. ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2015. november 11. 2015. 129. i t 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu hk A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2015. november

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ március Budapest, Riadó utca Budapest, Pf

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ március Budapest, Riadó utca Budapest, Pf ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2016. március 2. 2016. 26. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének módosított tájékoztatója a 2016. január

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2016.január 29. 2016. 12. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2016. január 1-jétől irányadó

Részletesebben

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET

DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET DEBRECENI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2009. ÁPRILIS 1-TŐL Készült a Közbeszerzésről szóló 2003. évi CXXIX. törvény előírásai alapján 1. oldal, összesen: 10 DEBRECENI KÖZTERÜLET FELÜGYELET

Részletesebben

Neszmély Község Önkormányzata és intézményei KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA. Egységes szerkezetben

Neszmély Község Önkormányzata és intézményei KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA. Egységes szerkezetben Neszmély Község Önkormányzata és intézményei KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Egységes szerkezetben Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1)

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Sarkad Város Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2012. 5720 Sarkad, Kossuth u. 27. KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sarkad Város Önkormányzata valamint Sarkad Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint

Részletesebben

Taktaközi Önkormányzati Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Társulás Közbeszerzési Szabályzata

Taktaközi Önkormányzati Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Társulás Közbeszerzési Szabályzata Taktaközi Önkormányzati Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Társulás Közbeszerzési Szabályzata Taktaközi Önkormányzati Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Társulás (3922, Taktaharkány, Gépállomás

Részletesebben

EGYEDI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

EGYEDI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Családsegítő Alapítvány 8060 Mór Bajcsy Zsilinszky u. 7. EGYEDI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT A Családsegítő Alapítvány a közbeszerzésekről szóló 2011.évi CVIII. törvény alapján 104/2013. (XI.14.) VM rendelet

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzat évi közbeszerzési tervére.

Tárgy: Javaslat az önkormányzat évi közbeszerzési tervére. ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. MÁRCIUS 22-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1025-5/2016./V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB I V. NA PIREND Tárgy: Javaslat az

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FELELŐSSÉGI REND PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA részére a Gubányi Károly Általános Iskola épületeinek energiahatékonysági beruházása tárgyú, Kbt. 115. szerinti hirdetmény nélküli nyílt közbeszerzési eljárások

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Dorog Város Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Dorog Város Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Dorog Város Önkormányzata a 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján az alábbi közbeszerzési

Részletesebben

Szabályzat. 1. A szabályzat hatálya

Szabályzat. 1. A szabályzat hatálya Szabályzat Kiskunhalas, Hősök tere 2. szám alatti Kiskunhalasi Református Egyházközség (továbbiakban: Egyházközség) a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles körű nyilvános ellenőrizhetőségének

Részletesebben

A MAGYAR LABDARUGÓ SZÖVETSÉG (MLSZ) Elnökségének. 394/2011 (12.05.) számú határozatával elfogadott ESETI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

A MAGYAR LABDARUGÓ SZÖVETSÉG (MLSZ) Elnökségének. 394/2011 (12.05.) számú határozatával elfogadott ESETI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT A MAGYAR LABDARUGÓ SZÖVETSÉG (MLSZ) Elnökségének 394/2011 (12.05.) számú határozatával elfogadott ESETI KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX tv.

Részletesebben

ALCSÚTDOBOZ TELEPÜLÉS ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

ALCSÚTDOBOZ TELEPÜLÉS ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA ALCSÚTDOBOZ TELEPÜLÉS ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2015. november 1. napjától 1/7. oldal Alcsútdoboz Település Önkormányzat a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Aszód Város Önkormányzata Átdolgozott Szabályzat (4. pályázati elem) BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 2014. október 1 A gazdaság verseny tisztaságának

Részletesebben

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2015. (V.27.) önkormányzati határozatából. K.m.f.

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2015. (V.27.) önkormányzati határozatából. K.m.f. K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2015. (V.27.) önkormányzati határozatából a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzati hatósági ügyekben, az

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Beszerzési Szabályzatáról

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Beszerzési Szabályzatáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK /2012. (II.23.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Beszerzési Szabályzatáról A Közgyűlés Nyíregyháza Megyei Jogú Város

Részletesebben

Gyöngyös Város Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Gyöngyös Város Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Gyöngyös Város Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Gyöngyös Város Önkormányzata a közpénzek ésszerű és hatékony felhasználása és nyilvános ellenőrizhetőségének megteremtése, továbbá a közbeszerzések

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. április 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. április 26-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Véleményező bizottság Tisztelt Képviselő-testület! Békés Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala Közbeszerzési Szabályzatának módosítása dr. Uhrin Anna jogász Ügyrendi, Lakásügyi,

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ január Budapest, Riadó utca Budapest, Pf ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2017. január 13. 2017. 6. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2017. január 1-jétől irányadó

Részletesebben

Közbeszerzési Szabályzata

Közbeszerzési Szabályzata Abaúj Leader Egyesület Közbeszerzési Szabályzata. sz.. határozata A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése alapján az Abaúj Leader Egyesület (továbbiakban:

Részletesebben

ZSÁMBÉK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

ZSÁMBÉK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA ZSÁMBÉK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Zsámbék Város Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Preambulum: Az OTP Fáy András Alapítvány minden szakmai tevékenységét így a közbeszerzési eljárásokat is a Fáy szellemi örökség jegyében, de a jelen kor legmagasabb szakmai kihívásainak

Részletesebben

A Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

A Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Dorog, Város Képviselő-testületének Gazdasági, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ELNÖKÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S Képviselő-testület 2009. április 24-i ülésére Tárgy: A Dorogi Városüzemeltetési

Részletesebben

Pétervására Város Önkormányzatának eseti közbeszerzési szabályzata

Pétervására Város Önkormányzatának eseti közbeszerzési szabályzata Pétervására Város Önkormányzatának eseti közbeszerzési szabályzata "ELSŐ LÉPÉS Szociális célú városrehabilitáció Pétervásárán tárgyú, ÉMOP-3.1.1-12-2013-0013 azonosítószámú projekt közbeszerzési eljárásaira

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata I. A közbeszerzési Szabályzat célja, tartalma, hatálya 1. A szabályzat célja hogy rögzítse

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának és Intézményeinek. Közbeszerzési szabályzat

Dunaalmás Község Önkormányzatának és Intézményeinek. Közbeszerzési szabályzat Dunaalmás Község Önkormányzatának és Intézményeinek Közbeszerzési szabályzat Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete által a 52/2017. (IV.26.) határozattal elfogadásra került Hatályos: 2017.

Részletesebben

ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV

ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV ÉVES KÖZBESZERZÉSI TERV 2011. Módosításokkal egységes szerkezetben A közbeszerzés tárgya és mennyisége I. Árubeszerzés Szállítási Tündérkert Bölcsőde berendezési-, és felszerelési eszközök beszerzésére

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Készült a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény alapján Készítette: Csabaszabadi Község Önkormányzata TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Közbeszerzési Szabályzat

Részletesebben

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 1 Almásfüzitő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 69/2011. (V.26.) AK Kt. Határozatával elfogadott Almásfüzitő Község Önkormányzatának

Részletesebben

Tamási Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és társadalmi kapcsolatainak megerősítése. Tanulmány

Tamási Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és társadalmi kapcsolatainak megerősítése. Tanulmány Tamási Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és társadalmi kapcsolatainak megerősítése Tanulmány ÁROP 2.f) Közbeszerzési eljárások lebonyolítása Készítette: Közigazgatási Igazgatósága

Részletesebben

25/2012. (II. 28. ) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának elfogadása

25/2012. (II. 28. ) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának elfogadása 25/2012. (II. 28. ) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának elfogadása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya Megyei Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatát

Részletesebben

KISAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

KISAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA KISAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2011. 1 KISAR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 1. Általános rendelkezések 1.1. Jelen szabályzat személyi hatálya kiterjed az Önkormányzat

Részletesebben

1. A Közbeszerzési Szabályzat célja kettős: 1. (2) (3) (4) (5)

1. A Közbeszerzési Szabályzat célja kettős: 1. (2) (3) (4) (5) Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató zrt. Orosháza Fürdő utca 5. 5900 Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. Közbeszerzési Szabályzata Készítette: Bozsár Lajos Közbeszerzési referens Jóváhagyta:

Részletesebben

Kiskunhalas Város Polgármesteri Hivatalának Közbeszerzési Szabályzata

Kiskunhalas Város Polgármesteri Hivatalának Közbeszerzési Szabályzata S/69/2012 1/2012 Kiskunhalas Város Polgármesteri Hivatalának Közbeszerzési Szabályzata Dr. Ferenczi Mária jegyző Kelt: Kiskunhalas, 2012-01-19 1 Bevezető Kiskunhalas Város Polgármesteri Hivatala (a továbbiakban:

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete 6/2009.(IV.30.) rendelete a közbeszerzési eljárás szabályairól. A rendelet hatálya

Csengőd Község Képviselőtestülete 6/2009.(IV.30.) rendelete a közbeszerzési eljárás szabályairól. A rendelet hatálya Csengőd Község Képviselőtestülete 6/2009.(IV.30.) rendelete a közbeszerzési eljárás szabályairól Csengőd Község Képviselőtestülete (továbbiakban: Képviselőtestület) a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának

Részletesebben

Magyar Röplabda Szövetség. Közbeszerzési Szabályzat

Magyar Röplabda Szövetség. Közbeszerzési Szabályzat Magyar Röplabda Szövetség Közbeszerzési Szabályzat A Magyar Röplabda Szövetség (továbbiakban MRSZ) Közbeszerzési Szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat) - az alábbiak szerint állapítja meg: 1. A Szabályzat

Részletesebben

(2) Amennyiben a döntési jogosult az (1) bekezdés a- b) pontjai esetében a felhívás és dokumentáció legfontosabb feltételeiről dönt, külön döntés a fe

(2) Amennyiben a döntési jogosult az (1) bekezdés a- b) pontjai esetében a felhívás és dokumentáció legfontosabb feltételeiről dönt, külön döntés a fe 1. melléklet a 16/2016. (III. 24.) határozathoz Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának és Intézményeinek KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Gyöngyöstarján Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a közbeszerzésekről

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat. Közbeszerzési szabályzata

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat. Közbeszerzési szabályzata (Módosítással egységes szerkezetben foglalt szöveg. Hatályos 2013. április 25. napjától) Módosításra került a Képviselő-testület 202 /2013.(IV.25.) Kt. számú határozatával. Pusztaszabolcs Város Önkormányzat

Részletesebben

CSABDIFELCSÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

CSABDIFELCSÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA CSABDIFELCSÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2015. november 1. napjától ÖNKORMÁNYZATA 1/9. oldal /2015. (X..) SZ. HATÁROZATA A KÖZBESZERZÉSI ILL. BESZERZÉSI ELJÁRÁSOK HELYI SZABÁLYAIRÓL

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS SZLOVÁK ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2013.

AZ ORSZÁGOS SZLOVÁK ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2013. AZ ORSZÁGOS SZLOVÁK ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2013. Elfogadva 13/2013/KGY (II. 27.) határozattal Az Országos Szlovák Önkormányzat Közgyűlése a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVlll. törvény

Részletesebben

5. Napirend. ./2011. (..) Képviselő testületi határozati javaslat

5. Napirend. ./2011. (..) Képviselő testületi határozati javaslat Bánk Község Önkormányzata közbeszerzés 5. Napirend./2011. (..) Képviselő testületi határozati javaslat Bánk Község Önkormányzat képviselő-testülete Központi tér és játszótér kialakítása tárgyú közbeszerzési

Részletesebben

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. Közbeszerzési Szabályzata

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. Közbeszerzési Szabályzata ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Közbeszerzési Szabályzata A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft, figyelemmel a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvényben

Részletesebben

Felelős: Kovács Péter polgármester Határidő: 2014. március 5. (elfogadása egyszerű szótöbbséget igényel)

Felelős: Kovács Péter polgármester Határidő: 2014. március 5. (elfogadása egyszerű szótöbbséget igényel) BUDAPEST FŐVÁROS XVL KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2014. március 5-i ülésére! Készítette: Katáné Pergel Ágnes Beszerzési Irodavezető Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy:

Részletesebben

A szabályzat hatálya. Az ajánlatkérők, azok jogai és kötelezettségei

A szabályzat hatálya. Az ajánlatkérők, azok jogai és kötelezettségei Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 8/2013. (VIII. 30.) OBH utasítása a Bíróságok fejezet irányítása alá tartozó intézmények közbeszerzéseiről szóló szabályzatról A közbeszerzésekről szóló 2011. évi

Részletesebben

BORSODSZIRÁK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

BORSODSZIRÁK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT BORSODSZIRÁK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERV 2010 Borsodszirák, 2010. április 15. TARTALOM 1. A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSOK TERVEZÉSE ÉS ELŐKÉSZÍTÉSE...3 1.1. KÖZBESZERZÉSI TERV ELKÉSZÍTÉSE

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 7/2012. (II.3.) számú rendelete a helyben központosított közbeszerzésről

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 7/2012. (II.3.) számú rendelete a helyben központosított közbeszerzésről LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 7/2012. (II.3.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség Képviselő-testületének 7/2012. (II.3.) számú rendelete formailag egységes szerkezetben (2012.06.20.) 2. oldal Lakitelek Önkormányzat

Részletesebben

Herend Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala Közbeszerzési Szabályzata. Fejezet. Bevezető rendelkezések

Herend Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala Közbeszerzési Szabályzata. Fejezet. Bevezető rendelkezések A szabályzat célja Herend Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala Közbeszerzési Szabályzata I. Fejezet Bevezető rendelkezések A közbeszerzési szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) megalkotásának

Részletesebben

Kistelek Város Önkormányzata és Intézményei Közbeszerzési Szabályzata

Kistelek Város Önkormányzata és Intézményei Közbeszerzési Szabályzata Kistelek Város Önkormányzata és Intézményei Közbeszerzési Szabályzata A közpénzek ésszerű és hatékony felhasználása és nyilvános ellenőrizhetőségének megteremtése, továbbá a közbeszerzések során a verseny

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal

Gombai Polgármesteri Hivatal Gombai Polgármesteri Hivatal 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Tel: (29) 433-927 Fax: (29) 433-894 e-mail: hivatal@gomba.hu 271/2015. (XI. 26.) képviselő-testületi határozat melléklete A közbeszerzésekről szóló

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Székkutas Községi Önkormányzat Székkutas BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2013. március 29. napjától 2. oldal I. A BESZERZÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA, HATÁLYA 1. A szabályzat célja,

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések 1. A Szabályzat célja 2. Irányadó jogszabályok, dokumentumok 3. Alapelvek 4. A Szabályzat hatálya 5. Értelmező rendelkezések

Részletesebben

Közbeszerzési szabályzat

Közbeszerzési szabályzat Közbeszerzési szabályzat I. Bevezetés Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő Testülete a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles körűnyilvános ellenőrizhetőségének megteremtése,

Részletesebben

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI MUNKAANYAG

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI MUNKAANYAG IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM IRM/CGKFO/481/2009 MUNKAANYAG a közbeszerzési és tervpályázati hirdetmények, a bírálati összegezések és az éves statisztikai összegezések mintáiról Budapest, 2009.

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám: 20/2016 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Tárgy: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. október 27-én megtartott rendes nyilvános ülésén

Részletesebben

Sajókaza Község Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A szabályzat célja 1.

Sajókaza Község Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A szabályzat célja 1. SAJÓKAZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Sajókaza Község Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A szabályzat célja 1. E szabályzat célja, hogy a közbeszerzésekről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Felelős: Polgármester Határidő: folyamatos

Felelős: Polgármester Határidő: folyamatos Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 19-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 109/2013. (VII.19.)

Részletesebben

KULCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK (2458 KULCS, KOSSUTH L. U. 83.) KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2012. F EB RU ÁR 15.

KULCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK (2458 KULCS, KOSSUTH L. U. 83.) KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2012. F EB RU ÁR 15. 1 KULCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK (2458 KULCS, KOSSUTH L. U. 83.) KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2012. F EB RU ÁR 15. 2 Kulcs Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA (Hatályos. 2012. február 15. napjától)

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzatának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

BÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA ( t e r v e z e t )

BÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA ( t e r v e z e t ) BÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSRENDRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZATA ( t e r v e z e t ) Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Melléklet a 16/2016.(II.11.) határozathoz EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉS AZ EDELÉNYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2016. A szabályzat célja EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉS AZ EDELÉNYI

Részletesebben

Hatályos: től

Hatályos: től MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM 2015 Hatályos: 2015.11.01-től Készítette: Szivák Ildikó gazdasági igazgató Budapest 1 Általános bevezető A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (a továbbiakban: MMKM,

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK (3170 Szécsény, Rákóczi út 84.) KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA (egységes szerkezetben) Hatályos: 2015. július 30-tól Jóváhagyta: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2019/9 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2019.01.14. 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf. 166. Tel.: +36 1 882 85 00 kapcsolat@kt.hu www.kozbeszerzes.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2019. január 1-jétől

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS A SZUHAKÁLLÓI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL A 2018. A szabályzat célja SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS A SZUHAKÁLLÓI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL A I. Fejezet Bevezető

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A 77/2004. (VI.17.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIV. törvény (a továbbiakban Kbt.) 6. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

A~{- 2J. szám ú előterjesztés

A~{- 2J. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je A~{- 2J. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az önkormányzati beszerzések rendjéről szóló 12/2012. (III. 27.) önkormányzati

Részletesebben

A TÁPIÓMENTI TERÜLETFEJLESZTÉSI TÁRSULÁS KÖZBESZEREZÉSI SZABÁLYZATA

A TÁPIÓMENTI TERÜLETFEJLESZTÉSI TÁRSULÁS KÖZBESZEREZÉSI SZABÁLYZATA A TÁPIÓMENTI TERÜLETFEJLESZTÉSI TÁRSULÁS KÖZBESZEREZÉSI SZABÁLYZATA A közbeszerzések szabályairól szóló 2003. évi CXXIX. Törvény (továbbiakban: Kbt.) 6. -ának megfelelően a közbeszerzési feladatok végrehajtása

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HEVES MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Heves Megye Közgyűlése a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles körű nyilvános ellenőrizhetőségének megteremtése, továbbá a közbeszerzések

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: a Képviselőtestület) Kozármisleny Város Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal, valamint intézményei számára,

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2. -A közbeszerzési szabályzat célja, tartalma, hatálya... 2. -A közbeszerzési érték és az

Részletesebben

Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata. A bérleti díjból megvalósuló beruházások az Önkormányzat tulajdonába kerülnek.

Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata. A bérleti díjból megvalósuló beruházások az Önkormányzat tulajdonába kerülnek. Bérleti díjból megvalósuló beszerzések beruházási szabályzata 2. sz. melléklet A szabályzat az Önkormányzattal a fürdővagyon használatba adására és annak működtetésére kötött szerződés 13. pontjában kapott

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT 1. kiadás 1. módosítás 1. oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a 30-2010/2011. (2011.06.07.) sz. határozatával 2011.06.07-én jóváhagyta, hatályos 2011.06.08-tól. módosítások: - A

Részletesebben

Ráckeve Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzata

Ráckeve Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzata Ráckeve Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzata Ráckeve Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2. -A közbeszerzési szabályzat célja, tartalma, hatálya... 2. -A közbeszerzési érték és az

Részletesebben

BALATONAKARATTYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁNAK SZABÁLYZAT 2015.

BALATONAKARATTYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁNAK SZABÁLYZAT 2015. BALATONAKARATTYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁNAK SZABÁLYZAT 2015. 1 Balatonakarattya Község Önkormányzata közbeszerzési értékhatár alattibeszerzéseinek lebonyolításával kapcsolatos eljárásrendet

Részletesebben