Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:"

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: a március 28. napján du órakor megkezdett soron következő rendes nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Békefi Edina alpolgármester Rolkó Gábor képviselő Fodor Péter képviselő Marton János képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető Tigelmann János üdülőtulajdonosi képviselő Selmeczi Ferenc üdülőtulajdonosi képviselő Tanácskozási joggal meghívott, de meg nem jelent: 0 fő Résztvevő állampolgárok száma: 0 fő Szabó László polgármester: köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette, hogy Fodor Péter képviselő késést jelzett, de meg fog érkezni. Megállapította, hogy a testületi ülés 4 fő képviselő jelenlétével határozatképes. Ezt követően ismertette a napirendet, melyet a kiadott anyagnak megfelelően elfogadásra javasol. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Napirendi pontok: 1./ Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról. 2./ A hulladékszállítási rendelet felülvizsgálata. 3./ A közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv megtárgyalása. 4./ A évre vonatkozó víz- és csatornadíj támogatási igényről szóló döntés meghozatala. 5./ A települési közvilágítási aktív elemek üzemeltetésére vonatkozó szerződés ügye.

2 6./ Az Önkormányzat évi közbeszerzési tervének elfogadása. 7./ A Kerkápoly közi ingatlan értékesítési ügye. 8./ A Fövenyesi szabad strand fizetőssé alakítási ügye, valamint az ott lévő büfé bérbe adási ügye. 9./ A strandi büfék jogi helyzetének rendezése. 10./ Vegyes ügyek. Napirend a zárt ülésre: 1./ Segélyezési ügyek. A napirend elfogadását követően a képviselő-testület megkezdte a napirendi pontok tárgyalását: 1./ Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról. Szabó László polgármester: a napirend kapcsán köszöni a részletes írásbeli tájékoztatást, kérdezi, hogy ezzel kapcsolatban van-e kérdés vagy észrevétel? Kérdés és hozzászólás nem lévén a képviselő-testület 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a lejárt határidejű határozatokról szóló tájékoztatót. 2./ A hulladékszállítási rendelet felülvizsgálata. Szabó László polgármester: a napirendi pont kapcsán átadja a szót a kirendeltség vezető asszonynak. dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: az írásbeli előterjesztésnek megfelelően javasolja elfogadásra a rendelet módosítását. Gyakorlatilag az önkormányzatnak a hulladékszállítási díjakra vonatkozó ármegállapító hatásköre szűnt meg, és emiatt kell módosítani a rendeletet. Szabó László polgármester: amennyiben nincs kérdés, úgy javasolja a rendeletmódosítás elfogadását. A polgármester javaslatára a képviselő-testület 4 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi rendeletét hozta meg:

3 8./2013. (IV.12.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 13./2010. (XII.16.) önkormányzati rendeletének módosításáról A rendelet módosításokkal egységes szerkezetben jelen jegyzőkönyv mellékletét képezi. 3./ A közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv megtárgyalása. Szabó László polgármester : ismerteti, hogy az írásbeli előterjesztést minden képviselő megkapta, az anyag részletes, a határozati javaslatot elfogadásra javasolja. Rolkó Gábor képviselő: kérdezi, hogy előterjesztés szerinti két régi helyi rendelet felülvizsgálatát mikor kell elvégezni? dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: erre nincs kötelezően megszabott időpont, a testület dönti el, hogy mikor legyen felülvizsgálva a két régi rendelet. Ez csak egy javaslat volt az előterjesztésben. Szabó László polgármester: amennyiben nincs több kérdés, úgy javasolja a határozati javaslat szerinti határozat elfogadását. A polgármester javaslatára a képviselő-testület 4 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 35./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat vagyongazdálkodásának az Alaptörvény 38. cikk (1) bekezdésében valamint a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 7. (2) bekezdésében meghatározott rendeltetése biztosításának céljából Balatonudvari község Önkormányzatának közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét az alábbiak szerint fogadja el: I.) Középtávú vagyongazdálkodási terv ( ): a) Az önkormányzati vagyonnal mint a nemzeti vagyonnal felelős módon, rendeltetésszerűen kell gazdálkodni. b) A vagyongazdálkodás feladata az önkormányzat teherbíró képességéhez igazodó, elsődlegesen a közfeladatok ellátásához és a mindenkori társadalmi szükségletek kielégítéséhez szükséges, egységes elveken alapuló, átlátható, hatékony és költségtakarékos működtetése, értékének megőrzése, állagának védelme, értéknövelő használata, hasznosítása, gyarapítása, továbbá a feleslegessé váló vagyontárgyak elidegenítése. c) Az önkormányzati vagyonfejlesztés (létrehozás, bővítés,felújítás) céljait a Képviselő-testület döntései és az éves költségvetési rendelet határozza meg. Az önkormányzati vagyon hasznosításának módjai: 1. A feladatok ellátásához nem szükséges vagyon elidegenítése.

4 2. Használatba adás, bérbeadás. 3. Önkormányzati vagyontárggyal vállalkozási tevékenység folytatása. 1. Vagyon értékesítése A rendelkezésre álló szabad vagyon értékesítését forgalmi értékbecsléssel megalapozva, a vagyonrendelet előírásai és a törvényi rendelkezések szerint kell lefolytatni. A vagyon értékesítéséből származó bevétel elsősorban a fejlesztési kiadások, pályázatok önerejeként és egyéb ingatlanfejlesztési célok fedezetéül szolgálhatnak. 2. Bérlet útján történő hasznosítás A lakás és nem lakás célú helyiségek, önkormányzati tulajdonban lévő termőföldek, valamint telkek, épületek hasznosítása elsősorban bérleti szerződés keretében tehető meg. A hátralékos bérleti díjak behajtása, a szükség esetén a bérleti szerződés felmondása peres úton is indokolt lehet. Cél a bérleti díjak folyamatos beszedése, infláció követő emelése. A bérlet útján nem hasznosított, megüresedő ingatlanok esetében törekedni kell arra, hogy minél rövidebb ideig legyen kihasználatlan állapotban, ennek elkerülése érdekében időszaki illetve folyamatos pályáztatás szükséges. A bérlet útján nem hasznosítható ingatlanok értékesítése a fenntartási kiadások elkerülése érdekében hosszú távon indokolt lehet. 3. Vállalkozás folytatásával történő vagyonhasznosítás Az önkormányzati feladatok ellátásához nélkülözhetetlen vagyonnal vállalkozási tevékenység folytatható. Az önkormányzati vállalkozás az alaptevékenységet nem veszélyeztetheti. Az önkormányzat csak olyan gazdálkodó szervezetben vehet részt, amelyben felelőssége nem haladja meg vagyoni hozzájárulásának mértékét. e) Kiemelt figyelmet kell fordítani a vagyonnyilvántartás aktualizálására, melynek fontosságát hangsúlyozza az önkormányzati vagyonban várható változások. Az új vagyon rendelet és vagyonkataszteri rendszer folyamatos aktualizálása szolgáljon alapul a vagyongazdálkodás helyi szabályozásának. f) Az értékesítésre kijelölt ingatlanok hasznosítása érdekében folyamatos hirdetés szükséges. g) Felismerve a hatékony energiagazdálkodás fontosságát, a megújuló energia használatából adódó megtakarítási lehetőségek kihasználása érdekében pályázati források igénybevételével - az önkormányzati kirendeltség és műhely korszerűsítésének a tervezése napelemes és kazános rendszer kiépítésével fontos célkitűzés. h) A fenntartott önkormányzati műhely az üzemeltetési, közterület fenntartási feladat ellátásához szükséges gépekkel, berendezésekkel, felszereléssel rendelkezik. Közép- és hosszú távú célkitűzés egyaránt az ingó vagyon értékének megőrzése,az önkormányzati feladatellátás tárgyi feltételinek magas színvonalú biztosítása. A nagy értékű eszközállomány karbantartását, javítását szükség szerint el kell végezni. Az eszközt mindaddig célszerű megtartani és használni, amíg a javítással a működőképességét biztosítani lehet. Új eszközbeszerzést fentiek figyelembevételével - csak indokolt esetben és a használhatatlan eszközök pótlására lehet teljesíteni.

5 II.) Hosszú távú vagyongazdálkodási terv ( ): a) Alapjául szolgál a középtávú vagyongazdálkodási terv. b) Az önkormányzatnál a vagyon megőrzésének elsődlegessége elv érvényesül a hosszú távú működési stabilitás biztosítása érdekében. A vagyonhasznosítás során a bevételszerzés, illetve a kiadáscsökkenés mellett szem előtt kell tartani, hogy az lehetőség szerint ne eredményezzen vagyonfelélést. A vagyonhasznosítás bevételeit minél nagyobb arányban a vagyontárgyak megóvására, megújítására ill. beruházásokra kell fordítani. Törekedni kell a strandi ingatlanok megtartására és bérlet útján történő hasznosítására. c) Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok, és a külterületeken lévő utak, kerékpárutak nyomvonalának rendezése. Az utak, járdák, árkok fejlesztésére, felújítására hosszú távú, az összes ilyen vagyonelemre kiterjedő fejlesztési ütemtervet kell készíteni, melyet a Képviselő-testület hagy jóvá. d.) A településfejlesztéshez szükséges ingatlanok megvásárlása az önkormányzati érdekek szem előtt tartásával. Építési telkek kialakítása. e.) A vagyongyarapodást, vagy meglévő vagyon fenntartást eredményező kedvező pályázati lehetőségek maximális kihasználása. f) Minden önkormányzati intézmény és a strand üzemeltetés, a közvilágítás energiahatékonyságának növelése, korszerűsítése, elsősorban pályázati források igénybevételével. g) Meg kell vizsgálni a település területén lévő állami ingatlanok hatékonyabb kihasználását, a tulajdonba vétel vagy használat lehetőségével. Ezeknek és az önkormányzati kihasználatlan ingatlanok művelésbe vonásával munkahely teremtés lehetőségét megteremteni. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy gondoskodjon a vagyongazdálkodási tervek szükség szerinti felülvizsgálatáról, és kéri a tett intézkedések évenkénti beszámolására. Határidő: folyamatos Felelős: polgármester 4./ A évre vonatkozó víz- és csatornadíj támogatási igényről szóló döntés meghozatala. Szabó László polgármester : évek óta minden évben benyújtják az érintett önkormányzatok az állami támogatási igényt. Javasolja ezt az idén is megtenni, amennyiben a testület is egyet ért, úgy az előterjesztés szerinti határozati javaslat meghozatalát kéri. A polgármester javaslatára a képviselő-testület 4 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg:

6 36./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete az állami tulajdont képező víziközműből szolgáltatott lakossági ivóvíz-és csatornaszolgáltatás évi támogatására, a Szolgáltató által bemutatott támogatási igénybejelentést és a Balatonudvari településre kimutatott támogatási igényt tudomásul vette. A DRV Zrt. szolgáltató által a támogatási kérelemben közölt fajlagos költségráfordítási adatok a évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatás igénylésének és elbírálásának részletes feltételeiről, valamint az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezéséről szóló VM rendeletben előírt feltételeknek megfelelnek. Balatonudvari településen a víziközművek a tulajdoni viszonyok tekintetében július 1-től megfelelnek a víziközmű szolgáltatásról szóló törvény, az üzemeltetésre vonatkozóan pedig a Mötv. előírásainak. A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a fajlagos ráfordításnál figyelembe vett, illetőleg a Tárcaközi Bizottság által elfogadott mértékű amortizációt, eszközhasználati jogcímen meghatározott összeget a víziközmű felújítására, pótlására és a fejlesztési hitellel kapcsolatos adósságszolgálatra fogja fordítani. A Képviselő-testület igazolja, hogy a évben üzembe helyezett csatornahálózatra Balatonudvari község területén az ingatlanok 95 %-a rákötött, valamint nyilatkozik arról, hogy az államilag támogatott szennyvízközmű beruházással összefüggésben a szerződéses feltételek között nem szerepel, hogy 2013, évre vonatkozóan a ráfordítások csökkentéséhez költségvetési ( állami ) támogatást nem vesz igénybe az Önkormányzat. A Képviselő-testület meghatalmazza Zánka Község Önkormányzatát a támogatás igénylésének benyújtására és a pályázattal kapcsolatos technikai teendők lebonyolítására. A Képviselő-testület felhatalmazza a Szabó László polgármestert a pályázat benyújtásához szükséges önkormányzati nyilatkozatok aláírására és határidőben történő megküldésére. Határidő: azonnal 5./ A települési közvilágítási aktív elemek üzemeltetésére vonatkozó szerződés ügye. Szabó László polgármester : annyit szeretne összefoglalni az írásbeli előterjesztésből, hogy gyakorlatilag 2011-től a cég hibájából nem került a közvilágítási áramszámlákban a karbantartási díj feltüntetésre. Az elmaradt karbantartási díj jelentős többletköltséget jelentene, ám a helyzet megoldására született egy árajánlat az EH-Szer cég részéről, melyben jelentős kedvezményeket ajánlottak az önkormányzatnak. Selmeczi Ferenc üdülőtulajdonosi képviselő: kérdezi, hogy a cég folyamatosan ellenőrzi a meghibásodásokat, vagy tőlünk várják el, hogy jelentsük azokat? Szabó László polgármester: szerinte jogszabályi szöveg van a szerződésben, mindenesetre folyamatosan célszerű jelenteni a meghibásodásokat. Az önkormányzatnak a közvilágítás biztosítása kötelező feladata, az áramdíjra tavaly kötöttek kedvezményes díjú

7 szerződést, a karbantartásra pedig ezzel a konstrukcióval célszerű élni 2014 év végéig. Amennyiben más kérdés nincs javasolja az írásbeli előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. Az elhangzottak alapján a képviselő-testület 4 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 37./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a települési közvilágítási rendszer teljes körű karbantartásának üzemeltetésére szerződést köt a megadott árajánlat alapján az Eh-szer Energetikai és Távközlési Hálózatépítő és Szerelő Kft-vel ( 9027 Győr, Kandó K. u. 13.). A szerződés időtartama január 1-től december 31-ig szól. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a szerződés aláírására és a további szükséges intézkedések megtételére. Határidő: azonnal 6./ Az Önkormányzat évi közbeszerzési tervének elfogadása. Szabó László polgármester: a napirendi pont kapcsán átadja a szót a kirendeltség vezető asszonynak. dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: az előterjesztés részletezi a kérdést, csak annyit szeretne kiemelni, hogy gyakorlatilag az idei évi költségvetésben nincs olyan beruházás tervezve, amelyik elérné a nemzeti közbeszerzési értékhatárt. Amennyiben esetleg később lenne, úgy a tervet majd módosítani kell. Szabó László polgármester: amennyiben nincs kérdés, javasolja az előterjesztés szerinti nemleges közbeszerzési terv elfogadását. Az elhangzottak alapján a képviselő-testület 4 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 38./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 33. (1) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget téve megállapítja, hogy az Önkormányzatnak évben a hatályos éves költségvetési rendelete alapján nincs olyan tervezett beruházása, amely a közbeszerzési törvény előírásai alapján közbeszerzési eljárás alá esne.

8 Ennek alapján a képviselő-testület megállapítja, hogy az Önkormányzat évi közbeszerzési terve nemleges. Felhatalmazza Szabó László polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: márc. 31. Felelős: polgármester 7./ A Kerkápoly közi ingatlan értékesítési ügye. Szabó László polgármester : az írásbeli előterjesztés részletezi az ügy jelenlegi állását, melyben már a nagyon sok variáció felmerült és régóta húzódik a befejezése. Amennyiben a testület is egyet ért, úgy javasolja az előterjesztés szerinti határozati javaslatok meghozatalát. dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: a pályázat kapcsán javasolja, hogy az április 25-i soros ülésen lehetne döntést hozni a felső terület értékesítése ügyében. Az ajánlatokat április 24-én déli 12 óráig célszerű bekérni. A hirdetésre pedig a honlapon és a Naplóban lehetne sort keríteni. A minimális értékesítési árat kell meghatároznia a testületnek még. Szabó László polgármester: mivel időközben költsége is keletkezett az önkormányzatnak, ezért a felső területrész esetében a 821 m2 területre 10.5 MFt + ÁFA összeget javasolja, és ehhez mérten kell kiszámolni a 1018 m2-es részre. Az elhangzottak alapján a képviselő-testület 4 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett a 3./2013. (I.24.) és a 127./2012. (VIII.05.) számú határozatok visszavonásával egyhangúlag az alábbi határozatokat hozta meg: 39./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a tulajdonát képező Balatonudvari, 396/2. hrsz-ú, természetben a Kerkápoly köz 1. szám alatt található gazdasági épület és udvar művelési ágú ingatlan vonatkozásában a Balatonudvari 396/1. hrsz-ú ingatlannal közös telekalakítással vegyes adásvételi szerződés megkötését határozza el. A telekhatár rendezés kapcsán a 396/2. hrsz ingatlan területéből 197 m2 alapterületű részt értékesíteni kívánja Dr. Tiszavölgyi Kinga (8242 Kerkápoly u. 10.) részére. Az értékesítésre pályázati eljárás mellőzésével kerül sor a 4./2012. (III.19.) vagyonrendelet 26. d) pontja alapján. A képviselő-testület az eladási árat ,- összegben állapítja meg, mely összegből bruttó ,- Ft a főfal megépítésének költségeihez kompenzálásként műszaki kárként a vevő részére levonásra kerül. Ez alapján a fizetendő vételár a műszaki kár beszámítását követően ,-Ft. Az adásvételi szerződés megkötésének határideje: április 30., mely határidő jogvesztő, eredménytelen elmúlása az adásvételi szerződéstől való elállást jelenti a képviselő-testület részéről. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert az adásvételi szerződés aláírására és a további szükséges intézkedések megtételére. Határidő: azonnal, legkésőbb április 30.

9 40./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat tulajdonát képező Balatonudvari, 396/2. hrsz-ú, 821 m2 alapterületű, természetben a Balatonudvari, Kerkápoly köz. 1. szám alatt található gazdasági épület és udvar ingatlan nyilvános pályázati eljárás keretében történő értékesítését határozza el. Az ingatlan pályázati értékesítése kapcsán a minimális vételárat 10.5 millió forint + ÁFA összegben állapítja meg. További pályázati kiírási feltétel, hogy az értékesítés kapcsán az ajánlattevő tudomásul veszi, hogy az építéshatósági előírásoknak megfelelően a 396/1. hrsz-ú szomszédos ingatlan határa mellett a saját ingatlana területén egy főfalat kell építenie az épület határvonalán. Amennyiben a 39./2013. (III.28.) számú határozat alapján a 197 m2 nagyságú alsó területrész vonatkozásában az adásvételi szerződés megkötése nem történik meg április 30-ig, úgy a 396/2. hrsz-ú ingatlan az eredeti 1018 m2 nagyságban kerül pályázati meghirdetésre ,- Ft + ÁFA minimális meghirdetési áron. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a pályázati kiírás hirdetésének feladására a települési honlapon és a Veszprém Megyei Naplóban. Határidő: a pályázat meghirdetésére azonnal, az ajánlattételi határidő: április 24. déli óra 8./ A Fövenyesi szabad strand fizetőssé alakítási ügye, valamint az ott lévő büfé bérbe adási ügye. Szabó László polgármester : a napirendi pont első része a fövenyesi strand fizetőssé alakításának kérdése. Eddig csupán előzetes egyeztetések voltak ebben a kérdésben, melyek alapján árajánlatok bekérésére került sor. Az árajánlatok az írásbeli előterjesztés részét képezik, melyek csak egy keretet adnak a költségek kalkulálásához. Az idei évi költségvetésbe betervezett összeg 5 millió forint + ÁFA, amely szűkös keret. Az a javaslata, hogy az árajánlatok kapcsán csak a kerítés kérdésében döntsenek, a többi esetben még további árajánlatokat kérjenek be. Javasolja, hogy egy újabb helyszíni bejáráson tekintsék át a helyzetet órakor megérkezett Fodor Péter képviselő. Szabó László polgármester ismételten megállapította a testületi ülés határozatképességét 5 fő képviselő jelenlétével, majd folytatta a napirendi pont tárgyalását. Rolkó Gábor képviselő és Békefi Edina alpolgármester: kiszámolták a kerítés árajánlat alapján a bekerítés teljes költségét Ft összegben, melyben a kapu ára is benne van, és ezt már csak a szállítási költség terheli.

10 Szabó László polgármester: mivel az írásbeli előterjesztés nem tartalmazott konkrét határozati javaslatot, ezért a döntésre az alábbiakat javasolja határozatként elfogadni: Balatonudvari Község Önkormányzat képviselő-testülete a fövenyesi szabad strand fizetőssé átalakítását határozza el. Ennek költségét a évi önkormányzati költségvetésében tervezettek szerint 5 millió Ft + ÁFA összegben hagyja jóvá. A strand bekerítésének költségét bruttó Ft ( kapuval + szállítási költség) összegben fogadja el, melynek kapcsán felhatalmazza a polgármestert a Kótaji Drótfonó és Betonüzemmel (Kótaj, Ibrányi u. 97.) történő szerződéskötésre és megrendelésre. A továbbiakban újabb árajánlatok bekérésére hatalmazza fel a képviselő- testület a polgármestert. Az elhangzottak alapján a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 41./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat képviselő-testülete a fövenyesi szabad strand fizetőssé átalakítását határozza el. Ennek költségét a évi önkormányzati költségvetésében tervezettek szerint 5 millió Ft + ÁFA összegben hagyja jóvá. A strand bekerítésének költségét bruttó Ft ( kapuval + szállítási költség) összegben fogadja el, melynek kapcsán felhatalmazza a polgármestert a Kótaji Drótfonó és Betonüzemmel (Kótaj, Ibrányi u. 97.) történő szerződéskötésre és megrendelésre. A továbbiakban újabb árajánlatok bekérésére hatalmazza fel a képviselő-testület a polgármestert. Határidő: azonnal, árajánlatokra folyamatos Felelős: polgármester Szabó László polgármester: a napirendi pont második része a fövenyesi strandon lévő faházas büfé hasznosításának ügye. Az írásbeli előterjesztés tartalmazza a részleteket az ügyvédi iroda jogi állásfoglalásával és a pályázati kiírással együtt. A lényeg, hogy az önkormányzatnak kell a büfé jogi helyzetét rendeznie, ami eltart az idei évben, azonban addig is bérleti szerződés útján hasznosítani lehet az épületet. Fodor Péter képviselő: javasolja, hogy a bérleti szerződésbe rögzítésre kerüljön, hogy nyáron nyitva kell lennie. Szabó László polgármester: ennek szerinte nincs akadálya. A pályázat kiírása kapcsán a minimális bérleti díj összegét kell meghatározni, mely jelen esetben az eddigi hatályos strandi büfék bérleti díjának összegében javasolt, hiszen ez alá nem lehet menni. Ez azt jelenti, hogy a 87 m2 épület és a 88 m2 előkert jelenlegi bérleti díj árakkal számolva Ft + ÁFA összegre jön ki. A pályázati kiírásban elővásárlási jog biztosítása szerepel. A pályázatokat ugyanígy az áprilisi testületi ülésre kellene bekérni, mint a Kerkápoly közi ingatlan esetében. Amennyiben a testület egyet ért, úgy javasolja a határozati javaslat szerinti határozat meghozatalát az előbbi minimális bérleti díj összeg kiírása mellett. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg:

11 42./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a tulajdonát képező Balatonudvari 720/6. hrsz-ú fövenyesi strandon lévő, 87 m2 (+88 m2 előkert) nagyságú büfé épület nyilvános pályázati úton történő használatba adását határozza el. A minimum bérleti díj összege: Ft + ÁFA + szerződéskötési díj. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a pályázat kiírására és a további szükséges intézkedések megtételére. Határidő: az ajánlatok beérkezésére április 24., déli óra. 9./ A strandi büfék jogi helyzetének rendezése. Szabó László polgármester : ismerteti, hogy a tegnapi nap folyamán volt egyeztetés a strandi büfésekkel, melyen ismertetésre került a büfék jogi helyzetének rendezési ügye, illetve a nyári települési programok. Mint ismeretes régóta szeretnék már rendezni a büfék kapcsán azt a jogi helyeztet, hogy ingóságként vannak feltüntetve a szerződésben. A felmerült lehetőség az volt, hogy a földhasználati szerződés 20 évre kerülhetne megkötésre, és az értéknövekmény 20%-át kellene megváltaniuk akár két részletben történő megfizetéssel, ennek a ciklusnak a végéig. A rendezéssel a büfék peresített helyrajzi számot kapnának a földhivatali nyilvántartásban és ingóság jogi jelleget. Az eddig bérleti díjak megmaradnának éves földhasználati díj összegekként. Az idei szezonra az udvari strandon van reális esélye a földhasználati szerződések megkötésének, jövőre pedig a fövenyesi strandon, mivel ott nem sikerült rendezni a két büfé építéshatósági ügyét. Jelen napirendi pont kapcsán nincs szükség határozathozatalra, csak tájékoztatni szerette volna a képviselőket, pár hét múlva újabb egyeztetés lesz ebben a kérdésben. 10./ Vegyes ügyek. Szabó László polgármester : a vegyes ügyek kapcsán javasolja az írásbeli előterjesztés szerinti sorrendben történő haladást. Először az informatikai szerződés módosítása kérdésében javasolja a szerződés módosítását az év végéig. A karbantartókkal meg van elégedve a hivatal, amennyiben a testület egyet ért, kéri a határozati javaslat szerinti határozat meghozatalát. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 43./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat és a kirendeltség informatikai eszközeinek karbantartására, hibajavítására és a települési honlap karbantartására megkötött vállalkozói szerződést december 31-ig meghosszabbítja.

12 A szerződés egyebekben nem változik. A költségeket a képviselő-testület a évi költségvetése terhére biztosítja. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a szerződés módosítás aláírására. Határidő: azonnal Szabó László polgármester : a következő a földmérők által elvégzett strandi felmérési munkálatok és a temető területrendezési ügyének felmérési munkáinak költségeiről szóló határozat elfogadása, melynek kapcsán szintén javasolja a határozati javaslat szerinti határozat meghozatalát. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 44./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Balatonudvari 5,6,7,8,9 és 12/6. hrsz-ú temetői területek telekalakítási dokumentációjának költségét Ft + ÁFA összegben, a Balatonudvari 720/6. hrsz-ú strandi terület kitűzési munkarészének költségét Ft + ÁFA összegben hagyja jóvá a évi önkormányzati költségvetés terhére. A képviselő-testület a vállalkozói szerződések megkötését utólag jóváhagyja és felhatalmazza Szabó László polgármestert a költségek kifizetésére és a további szükséges intézkedések elvégzésére. Határidő: azonnal Szabó László polgármester: a következő az öreghegyi ingatlantulajdonos kérelme, ennek kapcsán is javasolja a szükséges határozat meghozatalát. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 45./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete megállapítja, hogy a Balatonudvari Öreghegy területe a Balatonudvari külterület hrsz-tól kezdődő és az hrsz-ig terjedő területeket foglalja magába. Az Öreghegy közterületi elnevezés SZL rendszerben történő feltüntetéséhez lakcím bejelentkezés céljából hozzájárul.

13 A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a további szükséges intézkedések megtételére. Határidő: azonnal Szabó László polgármester: a következő a strandi vizimentős feladatokra szóló ajánlat megtárgyalása. Az önkormányzatnak nincs nagyon választása ebben a kérdésben, évek óta ugyanazzal a szolgálattal kötjük meg a szerződéseket, az árat kissé emelték, de a vizimentő alkalmazása kötelező a két strand működéséhez. Javasolja ezért a határozati javaslat szerinti határozati javaslat meghozatalát. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 46./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a évi nyári szezonra a két települési strand vonatkozásában a strandi vízimentős feladatok ellátására szerződés kötését határozza el a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesületével ( 8250 Zánka, 030/8. hrsz.). A szolgáltatás ára: - a vízimentő szolgáltatás díja Ft + ÁFA/ nap /fő - a rádió bérlés díja: 708 Ft + ÁFA/ nap / rádió - az albérleti hozzájárulás Ft + ÁFA/ nap A képviselő-testület a vízimentős feladatok nyári szezonra vonatkozó költségét a évi önkormányzati költségvetése terhére biztosítja. Felhatalmazza Szabó László polgármestert a megbízási szerződések aláírására és a további szükséges intézkedések megtételére. Határidő: április 30. Szabó László polgármester: ennek a pontnak a kapcsán a testületi tagok véleményét kéri, hogy a két strand mikortól és meddig legyen nyitva a nyári szezonban. Rolkó Gábor képviselő: Udvariban lehetne nyitni június 14-én, Fövenyesen kicsit később, június 28-tól, és egységesen augugsztus 25-ig. dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: ismerteti, hogy a strandrendelet úgy szól, hogy a strandi nyitvatartási időt minden évben külön testületi határozattal állapítja meg a képviselő-testület. Szabó László polgármester: javasolja, hogy a települési strandok vonatkozásában az idei évi nyári szezonban az alábbi nyitvatartási időket állapítsa meg a testület: az udvari strand június 14-aug. 25. között, a fövenyesi pedig jún. 28-aug. 25. között legyen nyitva. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg:

14 47./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a évi nyári szezon vonatkozásában az alábbi strandi nyitvatartási időket állapítja meg: - Balatonudvari Strand: június augusztus Fövenyesi Strand: június augusztus 25. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert és dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezetőt a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: folyamatos Felelős: polgármester és kirendeltség vezető Szabó László polgármester: a következő vegyes ügy az idei évi közművelődési érdekeltségnövelő támogatás benyújtása, melynek kapcsán javasolja a határozati javaslat szerinti határozat meghozatalát. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 48./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a helyi önkormányzatok könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatásáról szóló 4./2004. (II.20.) NKÖM rendelet alapján a Közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra a Balatonudvari szabadidős park, fürdő és strand, mint közösségi színtér évi felújítására, működtetésére. Az Önkormányzat évi költségvetési rendeletében erre a célra bruttó 1 millió forintot tervezett be, mely a Közművelődési érdekeltségnövelő támogatási igényünk szükséges önrészének biztosítására szolgál. A képviselő-testület az idei évben is közösségi színtérnek jelöli ki a két települési strandot. Az Önkormányzat ezeken a színtereken valósítja meg az érdekeltségnövelő támogatást. Felhatalmazza Szabó László polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: azonnal Felelős: polgármester Szabó László polgármester: a vegyes ügyek keretében az alábbi szóbeli előterjesztést szeretné tenni: a főépítész asszony áttanulmányozta a rendezési terv készítő tervező megkeresését. A tervező úr ugyanis írásban jelezte, hogy az önkormányzat által kért többlet munkák a rendezési terv felülvizsgálata során nem fedezik a szerződésben megállapított költségeket, ezért még 500 ezer forint + ÁFA összeget szeretne kérni a befejező munkálatokhoz. A főépítész asszony véleménye az, hogy támogassa a kérést a testület, mivel megalapozott a tervező kérése.

15 A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 49./2013. (III.28.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Város-Tempannon Kft-vel évben megkötött tervezési szerződés módosítását az alábbiak szerint jóváhagyja: A többlettervezési munkálatok többletköltségét Ft + ÁFA összegben a évi önkormányzati költségvetés terhére biztosítja. A szerződés egyebekben nem változik. Felhatalmazza Szabó László polgármestert a szerződésmódosítás aláírására és a további szükséges intézkedések megtételére. Határidő: azonnal Felelős: polgármester Szabó László polgármester: végezetül ismerteti, hogy a Probio Zrt-től árajánlatot kért be préskonténerre, amit ki is osztott a képviselőknek. Sajnos nagyon magas az ár, célszerű még tovább érdeklődni ebben a kérdésben. Javasolja, hogy a kemping területére készítsen az önkormányzat egy értékbecslést, és célszerű lenne pályázati úton megpróbálni annak értékesítésével. Ennek előkészítésére kéri, hogy hatalmazza fel a testület. Valamint a strandi dolgozók keresésére a faluban hirdetést kellene kiírni. A képviselő-testület a polgármester tájékoztatóját 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta és felhatalmazta Szabó László polgármestert a kemping pályázati értékesítésének előkészítésére és értékbecslés készíttetésére, valamint strandi dolgozói álláshelyek meghirdetésére a településen. Több napirendi pont és hozzászólás nem lévén a polgármester a testületi ülést órakor bezárta. K.m.f. Szabó László polgármester dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető Jegyzőkönyv hitelesítők: Marton János képviselő Rolkó Gábor képviselő

16

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 1/2013. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. január 30-án 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terv elfogadásáról

E L Ő T E R J E S Z T É S közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terv elfogadásáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terv elfogadásáról A 2012. november 29-i testületi ülésen fogadta

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. május 2. napján de. 10.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: KOZP/4657-4/2013. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 26-i ülésére Tárgy: Eplény község közép- és hosszú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 11-ei rendes ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 11-ei rendes ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Polgármestere 2336 Dunavarsány Kossuth L. u. 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület augusztus 9-i ülésére Kétpó Községi Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terve

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület augusztus 9-i ülésére Kétpó Községi Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terve ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. augusztus 9-i ülésére Kétpó Községi Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terve ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. augusztus 9-i ülésére

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15. napján de. 8.30 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 18. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről K I V O N A T Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2013. (VI.17.) Kt. számú határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. március 18-án 19 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. március 18-án 19 órakor megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. március 18-án 19 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Jánosi Attila képviselő Békefi Edina képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Jánosi Attila képviselő Békefi Edina képviselő Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 21. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 26. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7.NAPIREND Ügyiratszám: 1/731/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. november 22-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módositott napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módositott napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 20. napján de 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 13. számú napirendi pont Tárgy: Közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terv Előterjesztő és

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 26-i ülésére. pénzügyi-ügyintézı. aljegyzı

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 26-i ülésére. pénzügyi-ügyintézı. aljegyzı E L İ T E R J E S Z T É S 3. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 26-i ülésére Tárgy: Az elıterjesztést készítette: Dömötör Klára Edit pénzügyi-ügyintézı Véleményezésre

Részletesebben

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről E lő t e r j e s z t é s Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről Tisztelt Képviselő-testület! A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 1. (1) bekezdése

Részletesebben

SZAJOL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚTÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE. 2013. január

SZAJOL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚTÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE. 2013. január SZAJOL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚTÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013. január 2 1. Bevezetés A folyamatosan változó társadalmi, gazdasági környezet, az átalakulás korszakát élő közszolgáltatások,

Részletesebben

Előterjesztés Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 20 -i ülésére

Előterjesztés Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 20 -i ülésére Sárbogárd Város Polgármestere 7000 Sárbogárd Hősök tere 2. Előterjesztés Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 20 -i ülésére Tárgy: a Sárbogárd Város Önkormányzat vagyonpolitikai

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023.

Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023. Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023. Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) 9. (1) bekezdése

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 26.-án 17 óra 30 perckor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Fodor Péter képviselő Marton János képviselő Rolkó Gábor képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Fodor Péter képviselő Marton János képviselő Rolkó Gábor képviselő Jegyzőkönyv Készült: a 2014. augusztus 19. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 31-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 31-i ülésére E L İ T E R J E S Z T É S 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Az elıterjesztést készítette: Dömötör Klára Edit adó- és pénzügyi irodavezetı Véleményezésre

Részletesebben

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP-ÉS HOSSZÚTÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 1. BEVEZETÉS A folyamatosan változó társadalmi-gazdasági környezet, az átalakulások korszakát élő közszolgáltatások, a közigazgatási

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 26. napján de 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében.

Részletesebben

Javaslat Decs Nagyközség Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervének elfogadására

Javaslat Decs Nagyközség Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervének elfogadására Az előterjesztés száma: 14/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. január 30-án 18-órakor megtartandó ülésére Javaslat Decs Nagyközség

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. december 21. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 3 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 3 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján du. 19.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében.

Részletesebben

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE Felsőtárkány, 2013. március 27. I. TÁRSADALMI KÖRNYEZET: A közszférában is jelentkező folyamatos változások többek között

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX. KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) 552-003, 485-388, 485-040 FAX.: (96) 552-056 Sz.: III/1-8/2017. Jegyzőkönyv mely készült Kunsziget Község

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: 2./ Az Önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: 2./ Az Önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester Jegyzőkönyv Készült: a 2014. április 28. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2019.június 27. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30. napján tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30. napján tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30. napján tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. február 14. napján de. 10.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. október 27. napján de. 8.30 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 4/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 28/2013. (IV.15.) számú határozatot a Vasivíz Zrt-vel kötendő bérleti-üzemeltetési szerződés

Részletesebben

VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE

VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE Boldva Községi Önkormányzat VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE RÖVIDTÁVÚ adott költségvetési évben KÖZÉPTÁVÚ 2013-2015 év között HOSSZÚTÁVÚ 2016 évtől Vagyongazdálkodási Terv A Képviselő-Testület az Alaptörvényben,

Részletesebben

Jelen vannak: Gérnyiné Hajba Erzsébet polgármester, Papp Gyula alpolgármester, Kertész László és Magyar Jánosné képviselők.

Jelen vannak: Gérnyiné Hajba Erzsébet polgármester, Papp Gyula alpolgármester, Kertész László és Magyar Jánosné képviselők. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-5/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. március 12-én (kedden) 9.00 órakor a Katafa,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 4/ 21- /2015. Tárgy: Vegyes ügyek. ELŐTERJESZTÉS Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő: Szabó László polgármester Az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 17-én, 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület tagjai részéről: Szabó László Békefi Edina Rolkó

Részletesebben

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról.

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-7/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. május 28-án (kedden) 15.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.február 14-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.február 14-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.február 14-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) rendelete: 2/2012., c.) határozatai: 10-13., d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) A települési szilárd

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 3 - án megtartott nyílt ülésről. 39/2015.(VI.3.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 3 - án megtartott nyílt ülésről. 39/2015.(VI.3.) kt. határozat. 264/6/2015. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3 - án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 36/2015.(VI.3.) kt. határozat. 37/2015.(VI.3.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 30. napján de 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 4/ /2015. Tárgy: Vegyes ügyek. ELŐTERJESZTÉS Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő: Szabó László polgármester Az előterjesztést

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok:

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. december 9. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László polgármester Dékányné dr. Balogh Andrea alpolgármester Barna

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 4/ /2015. Tárgy: Felkészülés a nyári idegenforgalmi szezonra. ELŐTERJESZTÉS Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő: Szabó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. július 25. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről a települési kultúrház nagytermében. Jelen vannak:

Részletesebben

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 18. napján 19.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 3-án megtartott soron következő üléséről. Az ülés helye: Mártírok u.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok:

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 29. napján 14.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület az ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület az ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta. Jegyzőkönyv Készült: a 2012. augusztus 30. napján du. 19.00 órakor megkezdett soronkövetkező rendes nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a 2014. április 14. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 77-83/2016. (VII. 14.) számú határozatok.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-10//2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 03-án 14.30 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M. /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

Kivonat a képviselő-testület jegyzőkönyvéből

Kivonat a képviselő-testület jegyzőkönyvéből Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 2856 Szákszend, Száki u. 91. Tel/fax: 34/371-524 e-mail: hivatal@szakszend.hu Ügyiratszám: 65-17/2015. Kivonat a képviselő-testület könyvéből Szákszend

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.)

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.) J e g y z ő k ö n y v Készült: Ligetfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 27- án 18 óra kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva,

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:23/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. szeptember 25.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 19.00

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/401-2/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: IGAZOLTAN TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: LAKOSSÁG KÖRÉBŐL MEGJELENT: Paloznak Község Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-6/2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről 170/2/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről Rendeletek: 2/2014.(II.28.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 12-i rendkívüli üléséről 81-84/2013. (07. 12.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a 2014. május 13. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. 1 J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületeinek 2013. május 23. napján tartott együttes testületi üléséről.

Részletesebben

Előterjesztés a bicskei 1128 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezése

Előterjesztés a bicskei 1128 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezése Előterjesztés a bicskei 1128 hrsz-ú ingatlan telekhatár rendezése 1. előterjesztés száma: 331/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat. 165/6/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015(VI.15.) kt. határozat. 41/2015(VI.15.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

A Képviselő-testület a napirendi javaslatról 5 igen szavazattal egyhangúan - határozathozatal nélkül - a következő napirendet fogadta el.

A Képviselő-testület a napirendi javaslatról 5 igen szavazattal egyhangúan - határozathozatal nélkül - a következő napirendet fogadta el. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. február 14-én megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné Dr. Fülöp

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a módosított napirendet 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a módosított napirendet 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. május 30. napján de. 10.00 órakor megkezdett soron következő nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 5/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 4-én (hétfő)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 1062-3/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:17/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok:

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. szeptember 24. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2016. június 20-án a Balatonújlaki Községi Önkormányzat tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános üléséről. Jelen vannak: Virág László alpolgármester Muszti Csaba képviselő

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 1/2014. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 1/2014. (II.10.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

Javaslat. Alsózsolca Város Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet megalkotására

Javaslat. Alsózsolca Város Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet megalkotására Javaslat Alsózsolca Város Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet megalkotására és Alsózsolca Város Önkormányzata vagyongazdálkodási terve elkészítéséhez szükséges alapelvek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja JEGYZŐKÖNYV Kissziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év június hó 5. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 19/2015.(VI.05.) 20/2015.(VI.05.) Rendeletek: Sorszáma

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1./ A Helyi Választási Bizottság Elnökének tájékoztatója a választás eredményéről.

Jegyzőkönyv. 1./ A Helyi Választási Bizottság Elnökének tájékoztatója a választás eredményéről. Jegyzőkönyv Készült: a 2014. október 20. napján du. 17.00 órakor megkezdett alakuló nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben