J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 1-jei testületi üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 1-jei testületi üléséről"

Átírás

1 Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 1-jei testületi üléséről

2 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete 9/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Készült: június 1-jén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyvéből Jelen vannak: dr. Csörnyei László polgármester Dr. Orbán László dr. Herbert Tamás Óbert Gábor Papp János Sebők János Strung Nándor Szabó Zsolt jegyző képviselők Igazoltan távol: - képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: Jakab Gabriella Réthy Zsuzsanna Horváth Attila Hosszúhetényi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője Közoktatási, Közművelődési, Sport és Szociális Bizottság tagja Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság tagja Dr. Csörnyei László polgármester köszönti a megjelenteket, és megnyitja a képviselő-testület ülését. Megállapítja, hogy a képviselő-testület részéről 7 fő jelen van, így az ülés határozatképes. A képviselő-testület az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el.

3 3 NAPIREND: I. Tájékoztató a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról II. III. IV. Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás ügyei Hosszúhetény Településfejlesztési Koncepciójának elfogadása A Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola működtetése V. Zengő Óvoda Kindergarten Zengő alapító okiratának módosítása VI. VII. A Zengő Óvoda Kindergarten Zengő óvoda-vezető közalkalmazotti jogviszonyának megszűntetése Dél-balaton és Sióvölgyi Nagytérségi Önkormányzati Konzorcium vagyonkezelési ügye VIII. Hosszúhetényi Sport Egyesület támogatási szerződés-tervezetének megtárgyalása IX. Beszámoló a 2014-ben végzett közművelődési tevékenységről Előadó: Papp János Nemes János Művelődési Központ igazgató X. Csajkás Géza és neje Hosszúhetény, Csókakő u. 7. jelzálogjog törlési kérelme Előadó: dr. Orbán László jegyző XI. Bejelentések, egyebek

4 4 NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA I. Tájékoztató a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű, befejezett és a folyamatban lévő képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatót ismerteti. Dr. Orbán László jegyző: Az előterjesztést kiegészítve elmondja, hogy a hosszúhetényi 954/2. hrsz-ú ingatlan megvásárlása ügyében a tulajdonosoknak elküldte a képviselő-testületi döntést tartalmazó határozati kivonatot, amelyre a mai napig nem érkezett válasz. Ezért javasolja a határidő 1 hónappal történő meghosszabbítását és a vételi ajánlat ismételt elküldését. A felnőtt háziorvosok rendelési idejének módosítása ügyében az előterjesztés elkészülte után érkezet OEP válaszról az egyebek napirend tárgyalásakor kap tájékoztatást a képviselőtestület. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 72/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a polgármester előterjesztésében megtárgyalta a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatót és azt tudomásul veszi. II. Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás ügyei A képviselő-testületet hozzájárulását kéri a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati tárulás a kistérségi társulás, az Integrált Szociális Szolgáltató Központ, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és a Szilvási Bölcsőde évi tevékenységéről készült beszámolókat, valamint a évi zárszámadást tartalmazó előterjesztéseinek elfogadásához. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatokat hozta: 73/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás évi munkájáról szóló beszámolót elfogadja.

5 5 74/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t az Integrált Szociális Szolgáltató Központ évi tevékenységéről szóló beszámolót megtárgyalta és azt elfogadja. 75/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat évi tevékenységéről készült beszámolót elfogadja. 76/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Szilvási Bölcsőde évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadja. 77/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót megtárgyalta és azt elfogadja. III. Hosszúhetény Településfejlesztési Koncepciójának elfogadása A beérkezett vélemények alapján átdolgozott Hosszúhetény Településfejlesztési Koncepciójáról készült előterjesztést ismerteti. A Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság koncepcióval kapcsolatban tett véleményéről tájékoztatja a képviselő-testületet: A bizottság a koncepcióban szereplő pontatlanságok javítását kéri, a megkeresett szakhatósági vélemények alapján történő átdolgozással egyetért, fontosnak tartja a mezőgazdasági vállalkozások támogatását is, Hosszúhetény újonnan kialakítandó, illetve beépítésre szánt területeit illetően a javaslat hatályos szabályozási terv szerinti teljes felülvizsgálatát kéri, az intézményfenntartás és a településüzemeltetés területén is az ésszerű és gazdaságos fejlesztések megvalósítását kezdeményezi, településközpont kialakítását tartja szükségesnek. Felkéri a DRFÜ és a tervezők képviseletében jelenlévő szakembereket és a képviselőket, tegyék meg a koncepcióval kapcsolatos észrevételeiket.

6 6 Béres Gábor DRFÜ irodavezető: Kihangsúlyozza, hogy a koncepció megléte feltétele a 2020-ig kiírásra kerülő EU-s pályázatok benyújtásának. Kiemeli, hogy a koncepció a hivatal, a bizottság, a képviselő-testület, a helyi civil szervezetek, valamint a szakhatóságok véleménye alapján készült el. Itt jegyzi meg, hogy az Állami Főépítész véleménye szerint az előzetes anyag jó minőségű. A koncepció egy 4 fázisú folyamat I. része, melyet a stratégiai, szerkezeti és szabályozási terv fog követi. A koncepció csak általános jellegű fejlesztési elképzeléseket tartalmaz, melyet egyre részletesebb kidolgozásban fognak követni az előbb felsorolt tervek. Sebők János képviselő: Sajnálattal állapítja meg, hogy a koncepció nagyon sok hibát, pontatlanságot tartalmaz. Dr. Herbert Tamás képviselő: Kéri, hogy a bizottsági javaslatban és a képviselői hozzászólásokban szereplő vélemények és hibák kerüljenek módosításra a koncepcióban. Kezdeményezi, hogy a létrehozott akciócsoportok aktívan vehessenek részt a fejlesztési tervek következő fázisainak kidolgozásában. Strung Nándor képviselő: Amennyiben van rá lehetőség, javasolja, hogy a korábbi Helyi Építési Szabályzat szerint beépítésre szánt területek kerüljenek felülvizsgálatra, és indokolt esetben módosításra az új szabályozási tervben. Hübner Mályás tervező: A bizottsági és képviselői vélemények és pontosítások természetesen javításra kerülnek a koncepcióban. A korábban beépítésre szánt területek új szabályozási tervben történő módosítására elméletileg van lehetőség, amennyiben az érintett ingatlan-tulajdonos ezt nem kifogásolja. A képviselő-testület hozzájárulását kéri, a Hosszúhetényi Településfejlesztési Koncepció bizottsági vélemény alapján és a hibák javítása mellett történő elfogadásához. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 78/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta a Hosszúhetényi Településfejlesztési Koncepciót és azt a Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság módosító javaslataival elfogadja.

7 7 IV. A Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola működtetése A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzat mentesüljön a saját tulajdonában álló, állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézmény feladatainak ellátását szolgáló ingó- és ingatlanvagyon működtetésének kötelezettsége alól. A Pénzügyi, Ellenőrző Bizottság megvizsgálta a Hosszúhetényi Általános Iskola és alapfokú Művészeti Iskola működtetése ügyében készült előterjesztést, és javasolja, hogy az önkormányzat továbbra is saját erőből működtesse az intézményt. A bizottsági javaslat elfogadását kéri a képviselő-testülettől. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 79/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 74. (4) bekezdése alapján az önkormányzat rendelkezésére álló saját és átengedett bevételek terhére, a saját tulajdonában álló az állam intézményfenntartó központ által fenntartott Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola köznevelési intézmény feladatainak ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon működtetését vállalja. V. Zengő Óvoda Kindergarten Zengő alapító okiratának módosítása Jogszabályváltozás miatt kéri a képviselő-testület hozzájárulását az előterjesztésben szereplő Zengő Óvoda Kindergarten Zengő alapító okiratának módosításához. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 80/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Hosszúhetény Községi Önkormányzat képviselő-testülete a Zengő Óvoda Hosszúhetény Községi Önkormányzat által napján kiadott alapító okiratát az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 21. (2) bekezdése alapján a következők szerint módosítom: 1. Az alapító okirat 4. pontjában mely a módosított okiratban a 4.1. pont alatt szerepel a köznevelési feladat ellátása szövegrész helyébe az óvodai nevelés szövegrész lép.

8 8 2. Az alapító okirat 5. pontjában mely a módosított okiratban a 4.3. pont alatt szerepel törlésre kerül a sajátos nevelési igényű gyermekek fogyatékosságtípusára vonatkozó meghatározás. Ezzel egyidejűleg a pont tartalma kiegészül a nemzetiségi nevelés formájának meghatározásával, mely az alapító okirat 8. pontjában szerepelt. 3. Az alapító okirat 7. pontjában mely a módosított okiratban a 4.4. pont alatt szerepel - a következő 5.és 6. sorral egészül ki: A költségvetési szerv alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: kormányzati funkciószám kormányzati funkció megnevezése Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben Munkahelyi étkeztetés köznevelési intézményben 4. Az alapító okirat 8. pontjában mely a módosított okiratban a pont alatt szerepel a német nemzetiségi nevelés szövegrész helyébe a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése szövegrész lép. 5. Az alapító okirat 13. pontja mely a módosított okiratban az5.1. pont alatt szerepel helyébe az alábbi szövegrész lép: Az intézmény vezetőjét Hosszúhetény Községi Önkormányzat képviselő-testülete nevezi ki a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény ésa pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet rendelkezései szerint nyilvános pályázat útján, öt év határozott időre. Felmentéséről az önkormányzat képviselőtestülete dönt. Az egyéb munkáltatói jogok gyakorlója Hosszúhetény Községi Önkormányzat polgármestere. 6. Az alapító okirat 17. pontja mely a módosított okiratban az6.4. pont alatt szerepel helyébe az alábbi szövegrész lép: A feladatellátást szolgáló ingatlanvagyon: 1 ingatlan címe 7694 Hosszúhetény, Fő u.173. ingatlan helyrajzi száma ingatlan hasznos alapterület e (m 2 ) vagyon feletti rendelkezés joga vagy a vagyon használati joga 194/ Az ingatlanvagyon Hosszúhetény Községi Önkormányzat tulajdonában és vagyonkezelésében levő épület, a Zengő Óvoda használatában van. az ingatlan funkciója, célja Óvoda VI. A Zengő Óvoda Kindergarten Zengő óvoda-vezető közalkalmazotti jogviszonyának megszűntetése Az óvodavezető öregségi nyugdíj megállapítására irányuló kérelmére a képviselő-testület hozzájárulását kéri a Zengő Óvoda Kindergarten Zengő óvoda-vezető közalkalmazotti jogviszonyának megszűntetéséhez. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

9 9 81/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Nagy Kázmérné óvoda-vezető közalkalmazott jogviszonyát kérelmére a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 30. (4) bekezdése alapján felmentéssel megszünteti. Munkavállaló felmentési idejének időtartama a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 33. (1)-(2) bekezdésében foglaltak szerint 8 hónap, május december 31., annak lejártával közalkalmazotti jogviszonya megszűnik. A képviselő-testület nevezett óvoda-vezetői (magasabb vezetői) megbízását szeptember 1- jétől visszavonja. Munkáltató munkavállalót 4 hónapra, szeptember 1. december 31-ig mentesíti a munkavégzés alól. VII. Dél-balaton és Sióvölgyi Nagytérségi Önkormányzati Konzorcium vagyonkezelési ügye A konzorciumtól megküldött anyag nem tartalmaz minden információt a megalapozott döntéshez, ezért javasolja a Dél-balaton és Sióvölgyi Nagytérségi Önkormányzati Konzorcium vagyonkezelési ügyére vonatkozó előterjesztés napirendről történő levételét. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 82/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Dél-balaton és Sióvölgyi Nagytérségi Önkormányzati Konzorcium vagyonkezelési ügyéről szóló előterjesztés megtárgyalását információ hiányában a soron következő testületi ülésig elnapolja. VIII. Hosszúhetényi Sport Egyesület támogatási szerződés-tervezetének megtárgyalása A Hosszúhetényi Sport Egyesület Pénzügyi, Ellenőrző Bizottság által készített támogatási szerződés-tervezetét ismerteti a képviselő-testülettel.

10 10 Dr. Orbán László jegyző: Kezdeményezi a szerződés 12) bekezdéséből kimaradt Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény jogszabályi hivatkozásának feltüntetését. Takács Ferenc fociedző: A Labdarúgó Szakosztály hatékonyabb működése miatt a SE közgyűlésének összehívását kezdeményezné. Ehhez kéri az önkormányzat segítségét. Javasolja, hogy a focisták érdekvédelmét vállalja fel egy személy, aki először szakosztályi szinten, majd a közgyűlés összehívásakor egyesületi szinten lép fel a futball hatékonyságának szakmai és pénzügyi érvényesülése érdekében. A képviselő-testület hozzájárulását kéri a szerződés-tervezet jóváhagyásához. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 83/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Hosszúhetényi Sport Egyesület pénzügyi támogatási szerződését jóváhagyja. IX. Beszámoló a 2014-ben végzett közművelődési tevékenységről Előadó: Papp János Nemes János Művelődési Központ igazgató Papp János NJ MK igazgatója: A 2014-ben végzett közművelődési tevékenységről szóló beszámolót ismerteti. Dr. Herbert Tamás képviselő: Véleménye szerint a Talicskaolimpia rendezvény keretén belül lehetőséget kellene biztosítani a falu igazi hagyományát jelentő, korábban nagy számban jelenlévő vízimalmok működésének megismertetésére, esetleg a felújításra kerülő Böröcz-malom épületének bemutatására. Poór Gabriella művelődésszervező: Egyetért az elgondolással, de szerinte a vízimalmok működésének bemutatását az Arató-napi rendezvényhez kellene kötni. Egy korábbi elképzelés szerint, erre a tevékenységre a régi malomépületek helyén malomkő elhelyezésével lehetne emlékezni, jelzés értékű turisztikai látványosságként. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta:

11 11 84/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta a Nemes János Művelődési Központ évi közművelődési tevékenységéről szóló beszámolóját és azt elfogadja. X. Csajkás Géza és neje Hosszúhetény, Csókakő u. 7. jelzálogjog törlési kérelme Előadó: dr. Orbán László jegyző Dr. Orbán László jegyző: A képviselő-testület hozzájárulását kéri a hosszúhetényi 497/20 hrsz-ú ingatlanra ,- Ft kamatmentes önkormányzati támogatás miatt bejegyzett, 2005-ben teljes egészében visszafizetett, jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom törléséhez. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 85/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Csajkás Géza és Csajkásné Kéninger Ágnes Hosszúhetény, Csókakő u. 7. hsz. alatti lakosok kérelmére hozzájárul ahhoz, hogy a nevezettek tulajdonában lévő hosszúhetényi 947/20 hrsz-ú ingatlanra, Hosszúhetény Községi Önkormányzat javára, ,- Ft erejéig bejegyzett jelzálogjogot és az azt biztosító elidegenítési és terhelési tilalmat a Pécsi Járási Földhivatal törölje. XI. Bejelentések, egyebek Mecseki Fekete Gyémánt Natúrpark létrehozása A Pécs-Baranyai Origó-Ház Egyesület védnökségében, a Kelet-Mecseki Natúrpark Program keretében megalakuló Mecseki Fekete Gyémánt Natúrpark létrehozása érdekében megküldött tanulmányt ismerteti. A natúrpark létrehozását Mánfa, Magyaregregy és Hosszúhetény részvételével tervezik, természetvédelmi és környezetvédelmi célok megvalósulása érdekében. Az alapítás és a működtetés költségei pályázati pénzből kerül megvalósításra, így a natúrpark kiadási tételei az önkormányzat költségvetését nem érinti. A képviselő-testület hozzájárulását kéri a natúrpark kialakításához szükséges együttműködési és szándéknyilatkozat aláírásához. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

12 12 86/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t csatlakozik a Mecseki Fekete Gyémánt Natúrparkhoz, mivel egyetért annak létesítésével és céljaival. Felhatalmazza a polgármestert a belépési szándéknyilatkozat és együttműködési nyilatkozat aláírására. Hosszúhetény, Fő u. 5. hsz. önkormányzati bérlakás A Fő u. 5. hsz. önkormányzati bérlakásban élők méltatlan viselkedése ügyében érkezett lakossági kérelmet ismerteti. A szomszédok a képviselő-testület nyilatkozatát kérik arra vonatkozóan, hogy a pályázat fenntartási időszakát követően a környéken élők jogait és érdekeit is figyelembe véve konkrétan milyen célra kívánják használni az ingatlant. Továbbá kérik, hogy olyan döntést hozzon a testület, mellyel visszaállítják a környék nyugalmát a lakók beköltözése előtti állapotra. Réthy Zsuzsanna bizottsági tag: A Fő u. 5. hsz. alatt élő bérlők nagy rokonságára, és a velük való kapcsolattartás napi szintű gyakoriságára való hivatkozással javasolja, hogy az önkormányzat a pályázat fenntartási időszakát követően olyan ingatlan jelöljön ki számukra, ami lakóterülettől távol helyezkedik el, és nagy a telke. Véleménye szerint csak ezzel védhetők ki a rendszeres családi összejövetelektől hangos, szomszédokat zavaró viselkedés miatti jogos lakossági kezdeményezések. Papp János képviselő: Kezdeményezi, hogy az önkormányzat jelenleg és a pályázat lezárását követően is keressen megoldást a Fő u. 5. hsz. alatti bérlők társadalmilag elfogadott viselkedési szabályok betartására irányuló magatartásának és a család beilleszkedésének elősegítésére. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 87/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta a Hosszúhetény, Fő u. 5. hsz. alatti bérlakás lakóinak életvitelével kapcsolatban benyújtott lakossági panaszt. A képviselő-testület az állampolgárok panaszainak megalapozottságát nem vitatja, ezért a ROM-TP-09- A-0008 pályázat lezárását követően haladéktalanul megoldást keres arra, hogy a bérlők milyen formában ösztönözhetők a helyileg illetve társadalmilag elfogadott viselkedési szabályok betartására és a lakóközösségbe történő beilleszkedésre.

13 13 Háziorvosi rendelők nyitvatartási idejének meghosszabbítása Dr. Orbán László jegyző: A képviselői indítvány alapján kezdeményezett, háziorvosok rendelők nyitvatartási idejének heti egy alkalommal történő meghosszabbítása ügyében hozott képviselő-testületi határozatot az áprilisi ülésen kapott felhatalmazás alapján elküldte az OEP Bm-i Igazgatóságához. A válasz alapján a hatóság szerint nincs jogi akadálya a nyitvatartási idő módosításának. Dr. Herbert Tamás képviselő: Szorgalmazza, hogy a jegyző a képviselő-testület felhatalmazásában a feladat-ellátási szerződés módosításával kezdeményezze a háziorvosoknál a rendelők nyitvatartási idejének meghosszabbítását. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 88/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t az OEP Baranya Megyei Igazgatóságának szakmai állásfoglalását figyelembe véve kezdeményezi a háziorvosokkal megkötött feladatellátási szerződés módosítását a rendelési időre vonatkozóan. Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület beszámolója Dr. Orbán László jegyző: Kéri a képviselő-testülettől a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület évi tevékenységéről és az önkormányzati támogatás pénzügyi elszámolásáról készült beszámolójának elfogadását. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta: 89/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület évi tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadja.

14 14 Óvodai konyha felújítására pályázat Az óvodai konyha eszközvásárlásra és felújításra kiírt BM pályázat benyújtásához kéri a képviselőtestület hozzájárulását. Jakab Gabriella ügyvezető: Az eszközbeszerzés és felújítás részletes műszaki tartalmáról tájékoztatja képviselőket. Sebők János képviselő: Sérelmezi, hogy a képviselő-testület nem lett időben tájékoztatva a pályázat részleteiről. Dr. Herbert Tamás képviselő: Kéri a polgármestert, hogy a jövőben a gyors döntést váró pályázatokról, egyéb fontos információkról a képviselőket legalább ben tájékoztassa. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 90/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselőtestület pályázatot nyújt be a nemzetgazdasági miniszter pályázati kiírása alapján a gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések támogatására. A képviselő-testület a pályázati önrészt Ft-ot az önkormányzat évi költségvetéséből biztosítja. Hosszúhetényi utak aszfaltozása Javasolja, hogy az önkormányzat a képviselői hozzászólások alapján, a korábbi Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság által kezdeményezett alábbi utak és járda aszfaltozásának pályázati önerő összegét ,- Ft vállalja a évi költségvetése terhére: Hegyelő utca: 6,8 millió Ft Kismező utca: 5,6 millió Ft Hármashegy-Vasutas utca: 4,6 millió Ft Járda: Polgármesteri Hivatal-Kultúrház: 600 eft A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

15 15 91/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselőtestület pályázatot nyújt be a helyi önkormányzatokért felelős miniszter pályázati kiírása alapján az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására, ezen belül belterületi utak, járdák, hidak felújítása alcélra. A képviselő-testület a pályázati önrészt FT-ot az önkormányzat évi költségvetéséből biztosítja. Vis-maior pályázat A képviselő-testület hozzájárulását kéri a Püspökszentlászló út esőzések miatt megrongálódott szakaszának helyreállítására igényelhető vis maior pályázat benyújtásához. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 92/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Hosszúhetény Püspökszentlászló összekötő út helyreállítására ,- Ft összegben vis maior pályázatot nyújt be. A pályázathoz szükséges ,- Ft-os önrészt évi költségvetéséből biztosítja. Védett épületek nyílászáró cseréje Sebők János képviselő: Sérelmezi az önkormányzati intézmények fűtéskorszerűsítésére elnyert pályázat során a védett épületek fehér színű, műanyag nyílászáróinak cseréjét. Véleménye szerint, ha az önkormányzat rendeletében nem engedélyezi a védett ingatlanok tulajdonosainak a műanyag nyílászáró cseréjét, saját ingatlanán sem teheti ezt meg. Papp János képviselő: Elvi döntés meghozatalát kezdeményezi, mely szerint a pályázat elszámolását követően az önkormányzat a védett épületek utcafronti területén új nyílászárókat helyez el saját költségén. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

16 16 93/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a helyi védettség alatt álló Fő u hsz. alatti ingatlanának műanyag nyílászáróit, a felújítások befejezését követően, az épület jellegének megfelelő nyílászárókra cseréli ki. Tanyagondnoki szolgáltatás ellátása Dr. Orbán László jegyző: Mivel a tanyagondnoki szolgálat ellátásra megpályázott kisbusz a Német Nemzetiségi Önkormányzat tulajdonában van, magát a szolgáltatást is a pályázónak kell ellátni 5 évig. Ezért szükséges a szolgáltatás átadás július 1-jétől. Ehhez kéri a képviselő-testület hozzájárulását. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 94/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t július 1-jétől átadja a tanyagondnoki szolgáltatás ellátását Hosszúhetény Községi Német Nemzetiségi Önkormányzat részére. Felhatalmazza a polgármestert a feladat-ellátási szerződés aláírására. Hosszúhetény, 157/2 hrsz-ú ingatlan bérleti szerződés ügye Dr. Orbán László jegyző: Porth Attila hosszúhetényi 157/2. hrsz-i ingatlan 462 m 2 -re megkötött bérleti szerződés felmondására irányuló kérelméről tájékoztatja a képviselő-testületet. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 95/2015.(VI.01.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Hosszúhetény, 157/2. hrsz-ú ingatlan bérleti szerződésének bérlő általi felmondását tudomásul veszi.

17 17 Bejelentések: Az óvoda június 2-i megnyitójára hívja fel a képviselő-testület figyelmét. A június 3-ára, Pécsvárad Város Önkormányzatával közösen összehívott kötetlen megbeszélésre várja a képviselőket. Óbert Gábor alpolgármester: A hétköznap Hosszúhetényről Komlóra tartó autóbuszok 8 és 11 óra közötti időszakban történő járat indítása ügyében tett lakossági kezdeményezés ügyében kér intézkedést. Dr. Herbert Tamás képviselő: A már felszerelt, de nem világító, valamint a tervben szereplő, de még ki nem épített közvilágítási lámpák ügyében vár gyors intézkedést. Az Iskola utca D-i felének május 1-jei utcatalálkozójáról készült beszámolóját ismerteti. A közösségi összejövetelen elhangzott vélemények alapján javasolja, hogy minden utca gondolja végig saját értékeit, prioritásait és együttműködési kezdeményezéseit. Felülvizsgálatot kér a Péter utcai támfal helyreállítása előtt leszakadt föld önkényes elszállítása ügyében. Papp János képviselő: Sajnálattal tudatja a képviselő-testülettel, hogy a Testvértelepülések Találkozójára benyújtott pályázat nem nyert. Strung Nándor képviselő: Kezdeményezi a Kultúrház megrongálódott belső vakolatának helyreállítását. Sebők János képviselő: Kéri az Iskola utcai orvosi rendelő melletti csatorna fedél tartós visszahelyezését. Intézkedést kér a Fő utca és az Ormándi utcai bolt közötti szakasz közvilágításának megoldására. Réthy Zsuzsanna védőnő: Az ÁNTSZ ellenőrzések során feltárt hiányosságok alapján felülvizsgálatot kér a bérbe adott önkormányzati épületek tulajdonos és bérlő általi kötelezettségvállalásának meghatározása ügyében.

18 18 Több hozzászólás hiányában megköszöni a részvételt és az ülést bezárja. K. m. f. Dr. Csörnyei László polgármester Dr. Orbán László jegyző

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

54/2015. (VI. 19.) KT.

54/2015. (VI. 19.) KT. JEGYZŐKÖNYV 10 015-18/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 19-én de 8,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Hozott rendeletek: - Hozott határozatok: 54/2015. (VI.

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 370 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete 208. december 4-i ülésén megtárgyalta a Szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Módosító okirat. 2. Az alapító okiratból elhagyásra kerül A költségvetési szerv OM azonosítja és a A költségvetési szerv törzsszáma sorok.

Módosító okirat. 2. Az alapító okiratból elhagyásra kerül A költségvetési szerv OM azonosítja és a A költségvetési szerv törzsszáma sorok. Okirat száma: 0-/9-15/01. Módosító okirat A Pécs Közgyűlése által 01. május 4. napján kiadott 08-8/08-/01. okiratszámú alapító okiratát az államháztartásról szóló 011. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015. (II.16.) KT. sz.

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 200-4/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/ Fax: 46/

Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/ Fax: 46/ Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/390-20 Fax: 46/390-305 Jegyzőkönyv Készült Bükkszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község

Részletesebben

Módosító okirat. Okirat száma:07-7/1349-9/2017.

Módosító okirat. Okirat száma:07-7/1349-9/2017. Okirat száma:07-7/1349-9/2017. Módosító okirat A a Pécs Közgyűlése által 2016. február 29. napján kiadott 07-7/399-7/2016. számú alapító okiratát az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A.

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a következők szerint határozza meg mai ülésének napirendjét:

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a következők szerint határozza meg mai ülésének napirendjét: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 016. február 5-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal dísztermében Jelen vannak: Drávucz

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. augusztus 1.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 1-én 18.00

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 10. napirendi pont: Előterjesztés óvodák alapító okiratának módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 10. napirendi pont: Előterjesztés óvodák alapító okiratának módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Önkormányzat Közgyűlése 2016. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 10. napirendi pont: Előterjesztés óvodák alapító okiratának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Az Öttevényi

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. január 07-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 1/2013. (I. 07.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Tapolcai Kertvárosi Óvoda

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-9/2015.NY. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 8-án,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó Napirendi pont: Határozat szám: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-i

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 13-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a

Részletesebben

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 11/2017. K-t. Jegyzőkönyv

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 11/2017. K-t. Jegyzőkönyv Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 11/2017. K-t. Jegyzőkönyv A 2017. szeptember 22-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. (82-83/2017. sz. önkormányzati határozat) (-/2017. sz. önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 13-án 16.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Alapító Okiratot módosító okirat 2

Alapító Okiratot módosító okirat 2 Alapító Okiratot módosító okirat 2 Kippkopp Óvoda és Bölcsőde, Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2012. december 13. napján kiadott alapító okiratát az államháztartásról szóló

Részletesebben

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Községi Önkormányzat 2012. szeptember 26-ai nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 451-454/2012. d./ rendelete: -- TÁRGYSOROZAT Megnyitó és napirendi pontok tárgyalására

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2015. (VI.29.) KT. sz.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére 10. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gólyafészek Óvoda alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Lehota Vilmos polgármester

Részletesebben

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése 40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése HATÁROZAT Képviselő-testülete megtárgyalta a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: 80-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. május 29-én

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 08. május -én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 5/08. Kth. Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsődében bölcsődei férőhelybővítés kapcsán Alapító okirat módosítása H a

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Hétszínvirág

Részletesebben

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában:

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában: ~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV amely készült Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án 17.00 órakor kezdődő nyilvános testületi ülésén, Nagyszentjánoson, az Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 24.-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 24.-i ülésére Beleg Község Önkormányzata Polgármesterétől 7543 Beleg, Kossuth utca 97. Tel.: 82/385-454 E-mail: hivatal@beleg.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2017. április 24.-i ülésére Tárgy: A Belegi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én (hétfő) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Nagy Szilárd polgármester

Nagy Szilárd polgármester KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Előterjesztés A Képviselő-testület 2015. január 5-i ülésére A Napsugár Művészeti Óvoda alapító okiratának módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Legutóbb 2014. novemberében

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. / 46/390-120 FAX: 46/390-305 korjegyzoseg.bukkszentkereszt@digikabel.hu www.bukkszentkereszt.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben

Kiss Csaba polgármester

Kiss Csaba polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült Kulcs Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. május 28-án 16.00 órakor a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen

Részletesebben

180/2012. (IX.18.) számú határozat a két ülés közötti fontosabb intézkedésekről, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

180/2012. (IX.18.) számú határozat a két ülés közötti fontosabb intézkedésekről, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozatai a 2012. 09.18. -i testületi ülésről: 179/2012. (IX.18.) számú határozat napirendre tett javaslatot. 180/2012. (IX.18.) számú határozat a két

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. október 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. október 29-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny, Tanakajd és Csempeszkopács Községek Képviselő-testületeinek 2016. február 27-én megtartott együttes üléséről Hozott döntések: Vasszécseny Tanakajd Csempeszkopács

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 12. napján megtartott rendkívüli, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E HATÁROZAT száma 130/2013. (VI.12.) önkormányzati határozat 131/2013.

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 7/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2018. május 30-án megtartott nyilvános üléséről Hozott döntések: 5/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet Vasszécseny Község Önkormányzata

Részletesebben

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2015. (III. 26.) határozata:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2017. november 8. 8.30

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról ELŐTERJESZTÉS a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról A nevelési-oktatási ek működéséről és a köznevelési ek névhasználatáról szóló 0/0. (VIII..) EMMI rendelet -6. -ai alapján

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/ .sz. melléklet ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 357 Alsózsolca, Kossuth L. út 38. Tel.: 46/520-020; Fax: 46/520-02 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS Alsózsolca Város Önkormányzat képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/2015. (IX.30.) önkormányzati határozatából. K.m.f.

K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/2015. (IX.30.) önkormányzati határozatából. K.m.f. K I V O N A T a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 88/205. (IX.0.) önkormányzati határozatából a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzati hatósági ügyekben, az

Részletesebben

A képviselő-testület május 17-i rendkívüli zárt ülésén hozott döntés:

A képviselő-testület május 17-i rendkívüli zárt ülésén hozott döntés: A képviselő-testület 016. május 17-i rendkívüli zárt ülésén hozott döntés: 10/016. Kth. Termőföld adás-vételi szerződés jóváhagyás megadásához a helyi földbizottság által kiadott állásfoglalás ellen benyújtott

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A képviselő-testület 2014. április 29-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Alsózsolca Város Önkormányzata a 2. sz. Napköziotthonos Óvodára vonatkozóan pályázatot kíván benyújtani az Integráció

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 25-én 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Nagy András polgármester Patyi Norbert alpolgármester

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére Pusztaszer Község Polgármesterétől Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 05. november 6-ai ülésére Tárgy: Gyermekjóléti Intézmény alapító okiratának módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 2016. május 30. napján 19 óra 00 perckor tartott ülésének könyvéből. az alábbi napirendeket fogadta el: 56/2016. (05.30.) számú határozat (Napirendek elfogadása) 1) Beszámoló a Kistérségi Családsegítő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 29/2015. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtök) a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat az

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben