BIYOVIS- Társ az egészséghez vezető, tudatos úton

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIYOVIS- Társ az egészséghez vezető, tudatos úton"

Átírás

1

2 BIYOVIS- Társ az egészséghez vezető, tudatos úton Akik már ráléptek a Tudatos Élet útjára, a Biyovisnél megtalálják céljaikat. - a gyógyítás helyett a megelőzést választják, - szinergén hatású - azaz egymás hatását erősítő hatóanyagokból készült készítményekkel erősítik meg szervezetüket - a hazai termékekre mondanak igent. Kiknek tudunk segíteni: - azoknak, akik Tudatosak: tudják mi a céljuk, tudatosan élnek - a Keresőknek, akik már foglalkoznak azzal, hogyan válhatnak tudatossá, de még nem találták meg a megoldást - a Nyitottaknak, akiknek már gyógyszerekkel kell élniük, de fogékonyak a természetes alternatív megoldásokra A Tudatosan Élők vallják, hogy a megoldások megtalálásához nyitottnak és rugalmasnak kell lenni: az orvostudományt az alternatív terápiákkal együtt, a lényegre koncentrálva kell a javunkra fordítani. Ebben a Biyovis összes gyártója egyetért, termékeinket is ebben a szellemben fejlesztjük.

3 A természet vigyáz Ránk Az összes termék a természetben megtalálható alapanyagok felhasználásával készül. Gondos válogatáson és feldolgozáson megy keresztül, így garantáljuk, hogy a hatékony összetevők eljutnak a probléma helyére, és ott megszüntetik az okát. Kedves Olvasónk! A következő oldalakon segítséget nyújtunk Önnek, hogy elkerülje a 21. századi rohanó életmód okozta egészségügyi problémákat, hiszen Önnek, gyermekeinek, unokáinak is joguk van a teljes, boldog, egészséges és harmonikus élethez! TARTALOMJEGYZÉK 7 Étrendkiegészítők, Vitaminok 28 Különleges ivólevek, tea 32 testápolás, hajápolás, fogápolás 42 Levegőtisztítók 44 A tér elektromágneses deformitásának harmonizálása 46 réz -és ezüst textíliák 48 CSALÁDTERVEZÉS 49 tisztítószerek 51 TermékCsomagok Ez az embléma a legtöbb referenciával rendelkező termékeinket jelöli a katalógusban!

4 Miért van szükség az étrendkiegészítőkre? Szöveg: Dr. Bérci István Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületének Elnöke Szervezetünk egy kitűnően megszervezett vegyi üzem, mely akkor működik kifogástalanul, ha a genetikai computer program által működtetett folyamatokhoz minden alapanyag megfelelő minőségben és mennyiségben rendelkezésre áll, tehát biztosított a kielégítő logisztikai háttér. A táplálkozás esetén ez azt jelenti, hogy minden olyan tápanyagot el kell fogyasztanunk, melyet szervezetünk nem képes előállítani. Egy másik fontos dolog, hogy ezeket a tápanyagokat megfelelő mennyiségben kell biztosítani. Vannak úgynevezett alapvető tápanyagok, melyeket a táplálkozással kell biztosítanunk. Ezek a következők: fehérjék (állati és növényi), szénhidrátok ( cukorés nem cukorszerűek), zsírok (állati és növényi), ásványi anyagok és a vitaminok jelentős része. Az ember, mint az állatvilág egyéb tagjai, ún. heterotróf élőlény, amely azt jelenti, hogy szerves anyagból képes csak más típusú szerves anyagot előállítani, szemben a növényekkel, melyek szervetlen anyagokból (víz, széndioxid, ásványi anyagok, stb.) képesek a napfény energiájának segítségével szerves anyagot szintetizálni. Következésképpen, ahhoz hogy meg tudjuk folyamatosan újítani testünk sejtjeit és azok működéséhez energiát szolgáltassunk, táplálkoznunk kell. Na de mit együnk és mennyit, hogy sokáig lehessünk egészségesek, hiszen már Hippokratész, minden orvosok atyja is azt mondta: Ételed az orvosságod! Általánosságban elmondhatjuk, hogy a helyes táplálkozás alapelvei a következők: - fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget! - fogyasszunk sok teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszert, kerüljük a fehér kenyeret! - energiaigényünk nagy részét (70%-át) szénhidrátokból fedezzük, de ezek ne cukorszerű szénhidrátok, hanem keményítő eredetűek (lisztek) legyenek! - fehérjéből mind állati, mind növényi eredetűt fogyasszunk, átlagban napi 100 grammot! - energiaigényünk 30%-át zsírokból, főleg növényi zsírokból fedezzük! - fogyasszunk sok tengeri halat, a jótékony hatású Omega-3 zsírsavak miatt! - kerüljük a cukrok és az alkohol fogyasztását, kivéve a vörösbort, melyből napi 1-2 dl nem káros! - étrendünkben ügyeljünk arra, hogy biztosított legyen szervezetünk megfelelő és kiegyensúlyozott vitamin és ásványi anyag ellátottsága!

5 Most jutottunk el arra a pontra, hogy megpróbáljunk válaszolni arra a kérdésre, melyet feltettünk: szükség van-e étrendünk kiegészítésére vagy sem? Az emberi történelem során a körülményektől függően változtak a táplálkozási szokások. A legősibb kultúrákban, ahol a gyűjtögetés, halászat és vadászat volt a táplálékforrás, valószínűleg az étrend sokkal közelebb állt az ideálishoz, mint a mai emberé. Mi a jellemző a mai, úgynevezett modern ember táplálkozására, főleg a magyar emberére? Rendszertelenség (reggeli: egy kávé és egy cigi ), gyorséttermek látogatása (ebédre egy Meki, egy sültkrumpli ), vacsorára otthon ami a csövön befér. A tudomány felderítette, milyen mennyiségben és arányban van szükség átlagos táplálkozás mellett étrend-kiegészítők szedésére, a gyógyszeripar pedig létrehozta azokat a készítményeket, melyek rendszeres alkalmazásával biztosíthatjuk szervezetünk számára azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, nyomelemeket, melyek nélkül nem lenne esélyünk a hosszú, egészséges életre. Összefoglalva megállapíthatjuk, hogy a mai, modern, ún. civilizált táplálkozási kultúra nem teszi lehetővé a szervezet tökéletes ellátását mindazon tápanyagféleségből, mely a szervezet minden igényt kielégítő, egészséges működéséhez szükséges, ezért az optimális működés biztosítása érdekében étrend-kiegészítő készítmények alkalmazása javasolt. Az egészséges táplálkozás témakörébe nem csak a kalóriaszegény, kevés állati zsírt és cukrot tartalmazó ételek tartoznak, kiegészítve friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, hanem a komplex multivitamin-multiminerál étrend-kiegészítő készítmények is, melyek sok esetben még más, a szervezet számára fontos alkotóelemet is tartalmazhatnak (pl. L-karnitin, lutein, növényi-kivonatok, stb.). Aki tudatosan és egészségesen kíván táplálkozni a fentebb leírtakra fordítson kellő figyelmet! A következő oldalakon szereplő jelölés magyarázata: * Az étrend- kiegészítők szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet és az egészséges életmódot!

6 Miért van szükség az étrend- kiegészítőkre? A mai ember nagyon kevés gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt, azt sem mindig a megfelelő formában. Legtöbbször a piacon kapható zöldségek és gyümölcsök a világ túlsó feléről származnak és, hogy szállíthatóak legyenek, még éretlenül szedik le őket. Később kényszer érlelik különböző anyagok felhasználásával, tehát vitamintartalmuk, mely főleg a természetes érés során alakul ki, nagyon alacsony marad. Az itthon termett és éretten elraktározott gyümölcsökkel (alma, körte), zöldségekkel (káposzták, sárgarépa, karalábé, stb.) is hasonló a helyzet. A kezdetben még megfelelő vitaminszint a tárolás során fokozatosan csökken és a tavaszi hónapokra mikor legjobban igényelnénk a vitaminokat gyakorlatilag már nem tartalmazzák azokat. Erre vezethető vissza a mi éghajlati viszonyaink alatt jelentkező tavaszi fáradtság, mely nem egyéb, mint egy vitaminhiányos állapot. Az ásványi anyagokkal kapcsolatban egy kicsit más a helyzet. Ezek kémiai szerkezetüknek köszönhetően nem bomlanak le, de a főzés során kioldódnak és ha nem használjuk fel a főzőlevet, elveszítjük őket. Mindezekből következik, hogy a lakosság túlnyomó része relatív vitamin és ásványi anyag hiányban szenved. Az ásványi anyagok megfelelő bevitele sem egyszerű dolog. Legnagyobb mennyiségben szervezetünknek kalciumra van szüksége. A kalcium legjobb forrásai a tejtermékek, melyek fogyasztása hazánkban nem túl magas. Ahhoz, hogy az ajánlott kalcium mennyiséget (NRV: 800 mg) szervezetünkbe bejuttassuk naponta 1 liter tejet, vagy 20 dkg Trappista sajtot, vagy 4 doboz joghurtot kellene elfogyasztanunk. Ezek csak példák voltak, a felsoroltakon kívül még sok más vitaminra (A, D, E, K, Biotin, béta-karotin, stb.) és ásványi anyagra ( vas, cink, magnézium, szelén, réz, molibdén, stb.) van szervezetünknek szüksége egészséges működése érdekében. A Biyovis Hungary Kft. olyan étrend-kiegészítő készítményeket forgalmaz, melyek a legújabb tudományos kutatásokon és eredményeken alapulnak és gyártásuk a legkorszerűbb technológiákkal, a legszigorúbb minőségbiztosítási rendszerek előírásai alapján történik. ( ISO 22000:2005)

7 Új termékek 2016 BiyoVit Gold tabletta* Multivitamin, multiminerál, Coenzim-Q-10 és növényi-kivonat tartalmú étrend-kiegészítő tabletta 60 db Multivitamin-multiminerál tabletta, mely 150% NRV vitaminokat és mikroelemeket tartamaz, valamint fontos gyógynövény-kivonatokat, jelentős mennyiségben. A vitaminok többségét és az ásványi anyagokat az emberi szervezet nem tudja előállítani, azokat a táplálkozással kell biztosítani. A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás ideális esetben képes fedezni a szükséges vitamin és ásványi anyag szükségletet, de vannak életünknek olyan periódusai (téli időszak, a bélcsatorna és emésztőrendszer betegségei, kemény fizikai munka, sportolás, terhesség, időskor,stresszes életvitel stb.) amikor ez nem így van. Vitaminok: A termékben a következő vízoldékony vitaminok találhatóak jelentős, 150% NRV mennyiségben: C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin és folsav. A zsíroldékony vitaminok a következők: A-vitamin (Béta-karotin), E-vitamin, D3-vitamin és K1-vitamin. Ásványi anyagok: A termékben a következő ásványi anyagok találhatóak: vas, mangán, cink, réz, króm és szelén. A Coenzim-Q-10-nek fontos szerepe van a szívizom megfelelő működésében, ezért megfelelő mennyiségének biztosítása szervezetünk számára létfontosságú. Gyógynövény kivonatok: Rhodiola Rosea /Aranygyökér/, Ginkgo Biloba és a Ginseng hatását, szakirodalmi adatok és adott esetben több ezer éves népgyógyászati tapasztalatok is igazolják. Kód: B Csomagban is kapható! Részletek: 51. oldal

8 Tyroxan kapszula* Kód: B db A pajzsmirigy egészséges működése meghatározza egész szervezetünk működését, energiatermelésünket, oxigén felhasználásunkat, szervezetünk egészének megfelelő összhangját ( homeostasis-át). A megfelelő pajzsmirigy hormon termelődés a jód, a szelén és a piridoxin ( B6- vitamin) bevitelének optimális biztosításával érhető el, mely hatóanyagok a szükséges mennyiségben és arányban találhatóak meg a TYROXAN kapszulában. Ráadásul a Tyroxan kapszula a jódot (tengeri algából) és a szelént (szelénnel dúsított élesztő) szerves kötésű formájukban tartalmazza. A TYROXAN kapszulában lévő B6- vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban és hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához. A jód hozzájárul a pajzsmirigy hormonok normál termeléséhez és a szelénnel együtt a pajzsmirigy normál működéséhez. Figyelem: Kizárólag pajzsmirigy alulműködés esetén használható, pajzsmirigy túlműködés esetén nem ajánlott! FeminoVis kapszula* Kód: B db A Feminovis kapszula összetevői úgy lettek összeválogatva, hogy a változókorban lévő női szervezet speciális igényeit a lehető legteljesebb mértékben kielégítsék. Fitoösztrogén hatású összetevői (Görögszéna, szója-izoflavon), az édesgyökér, B6-vitamin, E-vitamin és cink tartalma segíthetnek a változókori problémák kivédésében, mérséklésében. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A cink hozzájárul a normál DNSszintézishez, a normál csontozat fenntartásához, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához, szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában. Továbbá a cink részt vesz a zsírsavak normál anyagcseréjében és a normál szénhidrát-anyagcserében. Mikor ajánljuk? - fáradékonyság, koncentráció zavar, ingerlékenység, libidó csökkenés észlelése esetén - a menopauzális szindrómának nevezett tünetegyüttes enyhítésére - a csontritkulás kialakulásának megelőzésére Csomagban is kapható! Részletek: 54. oldal

9 Purex Phase 1 Purex Phase 1 csomag* A tudatos ember emésztéséért Az elmúlt évek során sokat hallhattunk arról, hogy milyen fontos bélrendszerünk tisztasága, és hogy egészségünk és emésztőrendszerünk állapota között szoros összefüggés van. A gyomor-bélrendszeri panaszok oka gyakran az elfogyasztott étel továbbítása során bekövetkező zavar. Ezt előidézheti az egyoldalú, szélsőséges és rostszegény táplálkozás, a finomított szénhidrátok (fehérliszt, cukor, fehérrizs), a stressz és a mozgásszegény életmód. A bekövetkezett zavar első jelei lehetnek a hasfájás és a puffadás, esetleg az irritábilis bél szindróma tipikus tünetei, mint amilyen a rosszullét, görcsök, hasmenés A Purex Program-ban alkalmazott összes termék a legújabb tudományos eredmények ismeretében és azok alkalmazásával lett összeállítva. A Purex Program termékei egymásra épülnek, a hatóanyagok gondos összeválogatásával biztosítjuk, hogy mindig kiváló minőségű termékek segítségével gondoskodhasson szervezetéről. Purex Phase 1 csomag tartalma: 1 doboz kapszula 1 doboz rostkoncentrátum 2 doboz teakeverék Kód: B 330-2

10 Purex Phase 1 kapszula* Kód: B db A kapszula 7 különböző növény kivonatát tartalmazza, melyek a következők: articsóka, édeskömény, borsmenta, fokhagyma, pézsmatök-mag, csillagánizs-mag, kurkuma gyökér. Articsóka: Cinarin, szilimarin tartalmának köszönhetően májvédő funkciója van: enyhítheti a méreganyagok okozta májrendellenességeket, elősegítheti a májsejtek regenerálódását. Kömény: Kiváló görcsoldó és szélhajtó, így puffadás, és egyéb emésztési zavarok gyors enyhítője lehet. Borsmenta: Gyomor- és bélzavarok, emésztőszervek megbetegedése; görcsök, felfúvódás, epezavarok esetén használja a népgyógyászat. Purex Phase 1 rostkoncentrátum* Kód: B tasak A Purex Phase 1 Rostkoncentrátum speciálisan összeválogatott vízoldékony és vízben nem oldódó élelmi rostok keveréke, melyek nagy duzzadó képességüknél fogva erős perisztaltikus hatást generálnak a bélcsatornában. Mivel a bélüreget teljes mértékben kitöltik, a bélfalra enyhe abrazív (csiszoló) hatást is kifejtenek, melynek következtében az ott lévő salakanyag lerakódások eltávoznak. A termékben levő frukto-oligo-szacharidok (FOS-Inulin) prebiotikus hatással bírnak, mely azt jelenti, hogy csak a bélcsatorna hasznos baktériumai (tejsavbaktériumok) számára hasznosíthatók tápanyagként, a káros baktériumok (E. coli, Clostridiumok, fehérjebontók, rothasztók, stb.) számára nem. Ezért a bélcsatornában a hasznos tejsavbaktériumok kerülnek túlsúlyba, mely alapvető feltétele a bélcsatorna normál működésének.

11 Okozhatják-e a különböző problémákat, mint pl. fejfájás, fáradékonyság, pattanásos bőr, ekcéma, a szervezetünkben élő kórokozók toxinjai? - A káros mikroorganizmusok testének bomlásakor keletkező toxikus anyagok vérünkbe kerülve átmeneti rossz közérzetet idézhetnek elő. Megfelelő mennyiségű folyadékra van szüksége szervezetünknek ahhoz, hogy ezeket a bomlástermékeket eltávolítsa. Ezért fontos, hogy a kellő mennyiségű folyadékot, és az előírt Purex 1-es teát feltétlenül elfogyasszuk. Természetgyógyászunk válaszol Purex Phase 1 teakeverék Kód: T filter A Purex Phase 1 Tea kifejezetten a Purex Program számára lett összeállítva, támogatja és kiegészíti a Purex Phase 1 kapszula és a Purex Phase 1 Rostkoncentrátum hatását. A PUREX PHASE 1 kapszula és ROSTKONCENTRÁTUM akkor működik jól, ha megfelelő mennyiségű folyadékot is fogyasztunk. Naponta legalább két liter PUREX PHASE 1 Teát ajánlatos ahhoz elfogyasztanunk, hogy a benne levő hatóanyagok segítségével egy enyhe hashajtó, bélhámnyugtató, emésztést javító hatást is elérjünk.

12 Feltöltődés A Purex Phase 2 NovaFlor tabletta és a BiyoVit Gold tabletta a Purex Phase 1 program utáni feltöltődésben nyújthatnak segítséget. Purex Phase 2 NovaFlor tabletta* Kód: B db A NovaFlor tabletta két speciális összetevőt tartalmaz, 1,3-1,6 béta-glükánt és inulint. Ezek olyan speciális nem cukorszerű anyagok (poliszaccharidák), melyeket csak a hasznos bélbaktériumok képesek táplálékul felhasználni, a károsak nem. Ezáltal a káros baktériumok kipusztulnak, a hasznosak pedig elszaporodnak a bélcsatornában, fenntartva annak egészségét és az immunrendszer hatékony működését. Az inulin összetett szénhidrátvegyület. Mikor, kinek ajánlott az inulin fogyasztása: - cukorbetegeknek - diétázóknak, fogyókúrázóknak - aktív sportolóknak - magas koleszterinszint esetén - antibiotikumos kezelések esetén - gyomor és bélproblémák esetén - szív- és érrendszeri betegség esetén Béta-glükán: A béta- glükánok olyan poliszacharidok, amelyek egyféle cukorból (monoszacharidból) épülnek fel. Mikor, kinek ajánlott az 1,3-1,6 béta-glükán? - fertőzésveszélyes őszi és téli hónapokban - fokozott stresszel, energiahiánnyal, kimerültséggel járó időszakokban - antibiotikumos kezelések esetén - egzotikus országokba történő utazás előtt BiyoVit Gold tabletta * Kód: B db Csomagban is kaphatóak! Részletek: 52. oldal A termékben lévő hatóanyagok hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez. Számos olyan vitamint és ásványi anyagot juttathatunk a szervezetbe, amelyet a hétköznapi táplálkozás során nem tudunk bevinni, vagy csak töredékét a szükséges mennyiségnek. (Részletes leírás a 7. oldalon)

13 Purex Phase 3 Az érrendszer jó állapota egészségünk, szellemi frissességünk, közérzetünk és minőségi életkilátásunk záloga. Ennek megőrzése érdekében kiemelkedően fontos a keringési betegségek megelőzése. Purex Phase 3 Flownorm kapszula* Kód: B db A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okokra (pl. nem megfelelő táplálkozás, mozgáshiány) vezethető vissza, de egyes esetekben öröklött hajlam is közrejátszat a betegségek kialakulásában. A Flownorm kapszula fő hatóanyaga egy speciális szőlőmag kivonat, mely nagy mennyiségben tartalmaz ún. polifenolokat (rezveratrol). Másik hatóanyaga a gránátalma-kivonat, melyben egy erős antioxidáns hatású vegyület, az ellag-sav található. A termék tartalmaz még C-vitamint és E-vitamint. A termékben található C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához, továbbá fokozza a vas felszívódását. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Rezveratrol. A kardiológiában régóta ismert a francia paradoxon kifejezés. Mit jelent ez? A franciáknál jóval ritkábban fordulnak elő szívbetegségek, mint más európai országokban. A titok (egyik) nyitja a minden főétkezésnél asztalra kerülő vörösborban rejlik. Már napi egy pohár vörösbor is elég rezveratrolt juttat a szervezetbe, hogy kifejtse jótékony hatását. Sajnos ez csak a dél-európai borokra igaz, ugyanis a Magyarországon termelt vörösboroknak alacsony a rezveratrol tartalma /igen sokat kellene belőle meginni/. Ezért is fontos a rezveratrolt pótolni! De van a rezveratrolnak még két fontos hatása: az LDL-koleszterin (káros kolszeterin) szint csökkentésén keresztül az erek meszesedésének folyamatát csökkenti, valamint a vérlemezkék (thrombocyták) összetapadását gátolja, tehát véralvadásgátló /nem vérhígító!/ hatású. Ezáltal a trombózis-kockázatát csökkenti. Még egy fontos hatóanyag van a kapszulában: az ellag sav: mely évszázadok óta használatos a mediterrán gyógyászatban az érfalak rugalmasságának megőrzésére illetve helyreállítására, továbbá erős antioxidáns is. Dr. Sánta János /Kardiológus-belgyógyász-sportorvos/

14 Purex Phase 3 Lecitin-kombi lágyzselatin kapszula* Kód: B db A lecitin egy természetes, zsírszerű anyag, a sejtfal fontos építőeleme. A lecitin a kolin természetes forrása. A kolin részt vesz a normál homocisztein- anyagcserében. (Az emelkedett homocisztein szint jelentősen megnöveli a kardiovaszkuláris és cerebrovaszkuláris betegségek kockázatát.) A kolin részt vesz a normál zsíranyagcserében, továbbá hozzájárul a normál májműködés fenntartásához. A termék tartalmaz még búzacsíra olajat és Coenzim Q10-et. Purex Phase 3 Cordia Q-10 kapszula* Kód: B db A CORDIA Q10 kapszula legfontosabb hatóanyaga a Coenzim Q-10, amely egy olajban oldódó, vitaminszerű anyag. Ez a vegyület részt vesz az aerob sejtlégzésben, mely központi szerepet játszik a szervezet energiatermelésében. Szervezetünk Coenzim Q-10 szintje korunk előrehaladásával csökken, ezért ha ezt kívülről pótoljuk, fenntarthatjuk az energiatermelő folyamatok hatékony működését. A megfelelő Coenzim Q-10 adagolás előnyös hatást fejthet ki a keringési rendszerre (szív, erek állapotára). A Coenzym Q-10 azokban a szervekben a legmagasabb, amelyeknek a legnagyobb az energiaigénye, mint például a szív, máj és vese. A Cordia Q-10 kapszula egyéb aktív komponensei (E-vitamin, béta-karotin, szelén, C-vitamin) erős természetes antioxidánsok, melyek megvédik szervezetünket a működése során folyamatosan keletkező ún. szabad gyökök kártételével szemben. A Magyar Kardiológusok Társasága hivatalosan is javasolja a coenzim Q10 fogyasztását.

15 Purex Phase 3 O-Mega-3 kapszula* Kód: B db Tudnunk kell, hogy szervezetünknek szüksége van zsírokra, zsírsavakra. Ezek egy része az érelmeszesedés szempontjából gátló, mások pedig fokozó hatásúak. Az omega-3 zsírsav fő hatása, hogy a káros/hasznos arányt pozitívan befolyásolja. A termék nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, EPA-t és DHA-t, amelyek hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez. (A kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el.) Az O-mega-3 kapszula napi javasolt adagjában 270 mg EPA és 180 mg DHA található. Az 1940-es években kutatók arra keresték a választ, mi az oka annak, hogy az eszkimóknak nem meszesednek el az ereik, és nem kapnak szívinfarktust. Azóta tudjuk, hogy ez az omega-3 jótékony hatása. A halolajokban lévő telítetlen zsírsavaknak kulcsszerepük van számos élettani folyamatban, így például szabályozzák a vérnyomást és a véralvadást, esősítik az immunrendszert, közreműködnek a zsíranyagcserében. Purex Phase 4 DigeMax kapszula* Kód: B db A DigeMax kapszula olyan növényi eredetű enzimeket és enzim hatású anyagokat tartalmaz, melyek elősegítik a táplálékkal bevitt fehérjék könnyebb lebomlását, ily módon elősegítve azok gyorsabb hasznosulását. Főbb összetevők: Papain- enzim: Megkönnyíti a fehérjék, a szénhidrátok és a lipidek emésztését. Ananász-juice por: Az ananász A, B és C-vitamin, folsav és kálium tartalma jelentős. Továbbá megtalálható benne a bromelin enzim. Gyömbér-kivonat: (5 % gingerol tartalommal) A gyömbér köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére, de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet. A hatóanyagok hatására észlelhető lehet: - A máj fehérje terhelésének csökkentése - A táplálékkal bevitt fehérjék emésztésének elősegítése - Görcsoldó, szélhajtó, gyulladáscsökkentő hatás, emésztési zavarok enyhítése, émelygés-hányinger csökkentése (Gyömbér hatása) - Epe-és májproblémák kezelése Az összetevők egy speciális, növényi eredetű, bélben oldódó kapszulába kerültek (DR Caps), így optimálisabb a hatóanyagok felszívódása!

16 HumiFerr kapszula* Kód: B db A vas a szervezetben egy nagyon fontos mikroelem, mert a vérfesték (hemoglobin) képződésében központi szerepet játszik. A hemoglobin felelős az oxigén megfelelő szállításában. Ha vérünkben nincs megfelelő mennyiségű hemoglobin, akkor az ún. vérszegénységről (vashiányos anaemia) beszélünk. A táplálékkal bevitt vas felszívódását meghatározza, hogy a vas milyen vegyület formájában van, illetve milyen kísérőanyagok vannak még mellette, melyek befolyásolják a felszívódást. A HumiFerr kapszulában a vas, vas-szulfát formájában van jelen, mellette pedig egy természetes eredetű anyag, a huminsav, ezenkívül a réz-szulfát és a folsav az aktív összetevők. A kapszula elfogyasztását követően a vas a huminsavval egy komplex vegyületet, ún. vas-humátot képez. Ebben a szerves kötésű formában a vas felszívódása lényegesen jobb hatásfokú, mint szulfát formában. Melissan kapszula* Kód: B db A modern társadalom népbetegsége a stressz. A folyamatos stresszhelyzet, szív- és érrendszeri betegségek, immunrendszert érintő károsodások, bőrön jelentkező elváltozások, idegrendszert érintő és pszichés betegségek kiváltója lehet. Világszerte kb. 450 millió embert érint ez a probléma. Sokan félnek attól, hogy a nyugtatók függővé teszik őket. Ezért egyre többen keresnek természetes, hatékony megoldást, olyan mellékhatás nélküli terméket, amelytől nem válnak függővé. Miért a Melissan? A MELISSAN kapszula hatóanyaga, a CYRACOS, klinikailag bizonyítottan hatékony a stressz okozta betegségek megelőzésében és azok kifejlődésének megakadályozásában. Hatékony készítmény rohanó világunkban a depresszió kezelésére, a jobb életminőség biztosítására. A klinikai vizsgálatok eredményei, 2 hét folyamatos használata után: - a stresszérzet előfordulása 32%- kal csökkent - a stresszel kapcsolatos betegségtünetek 72%- kal csökkentek - az alvászavarok előfordulása 60%-kal csökkent

17 Alka- Line cseppek* Kód: B ml A sav-bázis egyensúly Az összes egyensúlyi állapot közül, amit az emberi szervezet igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a savasság és a bázikusság (vagy lúgosság) közötti egyensúly. Ha a savak és bázisok aránya nem megfelelő, akkor anyagcserénk sem működhet jól. Az anyagcsere helyes működéséhez biztosítani kell a vér, valamint a sejtek közötti és a sejteken belüli környezet ph-értékének optimalizálását. Mivel folyamatosan ki vagyunk szolgáltatva a savak és bázisok állandó változásának, szervezetünk igyekszik természetes egyensúlyban tartani azokat. Amennyiben ez az egyensúly felborul, jelentkezhet: idegesség, ízületi panaszok, teljesítmény csökkenés, fáradtság, étvágytalanság, elhízás. A termék összetevői: víz, kálium-citrát, kalcium-citrát, csalán kivonat, zöldtea kivonat A csalán feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra készteti. Tisztítja a vizeletkiválasztó rendszert és fokozza a szervezet védekezőképességét. (Népgyógyászati tapasztalatok alapján.) A zöldtea pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolta. Hatóanyagai segítenek a fogyásban; koleszterinszintet csökkentő, érvédő szerepük is régóta ismert. GanoVis kapszula* Kód: B db A Reishi gomba (Ganoderma Lucidum) egy intelligens gyógynövény, amely adaptogén tulajdonságú. Ez azt jelenti, hogy akkor és úgy hat, ahogyan az adott pillanatban a szervezetnek szüksége van rá. A kulcsszó az adaptáció, vagyis: a tökéletes alkalmazkodás. A manapság egyre nagyobb mennyiségben előforduló mérgek, toxinok, petrokémiai anyagok, növényvédőszerek és gyomirtók mind-mind megterhelik méregtelenítő szervünket, a májunkat. A reishi kiváló hatással lehet a méregtelenítésére, ami egyébként a máj legfőbb funkciója. A termékben lévő reishi hatását tovább fokozza a termékben található sárgabarackmag őrlemény és a csipkebogyóhús őrlemény, amely ásványi anyag- és természetes C-vitamin tartalma miatt ismert. A Reishi gombában lévő hatóanyagok miatt: - kiemelten javasolt a máj tehermentesítésében - elérhető az immunrendszer normál működése - antihisztamin szerű, allergiát enyhítő hatású - megőrzi a szervezet vitalitását Figyelem: A GanoVis kapszula és az aszpirin-származékok együttes használata nem javasolt, a szervezetben kontrareakciót válthat ki.

18 Folyóügyeink rendezésére Szöveg: Dr. Bérci István Az európai és Észak-amerikai középkorú és idősödő férfiak egyik legjellemzőbb betegsége a prosztata-gyulladás és a prosztata-hipertrófia (prosztata megnagyobbodás). A prosztata- gyulladás kellemetlen, szúró fájdalommal, gyakori vizelési ingerrel, csípős érzéssel társuló tüneteket okoz. A prosztata-megnagyobbodás legjellemzőbb tünete az ún. szaggatott-vizeletsugár valamint szintén a gyakori vizelési inger. Ez abból adódik, hogy a megnagyobbodott prosztata anatómiai helyzetéből adódóan elszorítja a húgyhólyagból kiinduló húgyvezetéket és így a vizelet nem képes folyamatosan kiürülni belőle, valamint nyomást fejt ki a hólyag falára, így növelve a vizelési ingert. Egyes esetekben a prosztata-megnagyobbodás rosszindulatú daganattá is alakulhat, ezért mind a gyulladás, mind a hipertrófia kezelése indokolt. Nem mellékes, hogy a prosztata betegségei negatív hatással vannak a férfiak szexuális aktivitására is, ezért az ilyen típusú problémák rendezése az egészség helyreállításán kívül az egyén mentális státuszát, önbecsülését és a házasélet harmóniáját is jelentősen javítja. Csomagban is kapható! Részletek: 55. oldal A terméknek nincs ismert mellékhatása, hatóanyagai hatékonyságát népgyógyászati megfigyelések, irodalmi adatok, tudományos és klinikai vizsgálatok támasztják alá. Prostasan kapszula* Kód: B db A Prostasan kapszula természetes hatóanyagai (tökmag-kivonat, szójaizoflavonoidok, Ginseng gyökér- kivonat) enyhíthetik a prosztatagyulladás kellemetlen tüneteit, illetve megszüntethetik a gyakori vizelési ingert, elősegíthetik a húgyhólyag könnyű, gyors kiürülését és korrigálhatják az ezekből eredő szexuális működési zavarokat.

19 OptiVit tabletta* Kód: B db A nők tápanyag-szükséglete több szempontból is eltér a férfiakétól. Ennek oka az eltérő testfelépítés és testműködés (pl.: menstruáció). Az elégtelen étrend létfontosságú tápanyagok hiányához vezethet, nagyon hamar éreztetheti hatását: fájdalmas lesz a menstruáció, néha pedig premenstruációs tünetek jelentkeznek. Várandósság alatt fokozott vitamin és ásványi anyag igény lép fel és természetesen a szülést követő hónapokban a szoptatás, illetve a szervezet regenerálódása miatt is oda kell figyelnünk táplálkozásunkra. Az Optivit tabletta 11 féle vitamint (pl.: C, E, B- vitaminok, Folsav) és 6 féle ásványi anyagot (pl.: cink, vas, mangán) tartalmaz; így rendszeres fogyasztásával kivédhetők a hiánybetegségek és maximális szinten tartható a női szervezet teljesítőképessége a kritikus időszakokban is. Például az enyhe B-vitamin hiány először az idegrendszerre van hatással, nyugtalanságot, ingerlékenységet és depressziót eredményez. Az ásványi anyagok annyiban társai a vitaminoknak, hogy katalizátorként működnek az emberi sejtekben, és nagy hatásuk van szervezetünk megfelelő működésére. Izmaink és idegrendszerünk magnézium hiányában nem működnek megfelelően és ez különösen igaz a szívizom esetében, mely az egyik legnagyobb magnézium felhasználó. Megfelelő magnézium ellátottság esetén sportolást követően nem lesz izomlázunk és csökkenhet az izomgörcsök és az izomfáradtság kialakulásának veszélye. Erős testi munka, sportolás, továbbá hashajtók és vízhajtók szedése esetén fokozottabb magnéziumvesztés következik be, ez esetekben a pótlás különösen fontos. A magnézium több, mint 30 enzim működését aktiválja, szerepe van a fehérjeszintézisben, továbbá befolyásolja a vérnyomást, a szív, az epe, a vese és az idegrendszer működését is.

20 Ízületeink Szöveg: Dr. Bérci István Az ízületi bántalmak a fejlett országok felnőtt lakosságának egyharmadát sújtják, és ez az arány sajnos folyamatosan nő. A kopásból adódó vagy gyulladás következtében kialakuló fájdalmas elváltozások meggyógyítására egyelőre kevés remény van, ezért mindinkább előtérbe kerül a megelőzés és az állapot romlásának megállítása, valamint a meglévő panaszok enyhítése. Az elhízás nemcsak nagy közegészségügyi probléma, köze van az ízületi betegségek elterjedéséhez is. A túlsúlyos emberek vázrendszere kg többletterhet hordoz, nem csoda tehát, ha korukhoz képest jóval hamarabb bekövetkeznek a kopásos elváltozások. A két probléma ráadásul ördögi körként erősíti egymást: az ízületi bántalmak miatt még kevesebbet mozog a beteg, ami további súlynövekedést és a panaszok fokozódását okozza. Ízületeink felszínét a jó működés érdekében porc borítja és egy úgynevezett ízületi tok veszi körül, melyben az izületi folyadék, mintegy kenőolajként működik. Éveink előrehaladtával a mechanikai igénybevételek miatt a porcok felszíne megkopik, az izületi folyadék kenési tulajdonsága romlik, ami sok esetben erős fájdalommal jár. A legjobban igénybevett izületeink (térd, váll, könyök, csípő) szoktak a legproblémásabbak lenni. A Zöldhéjú kagyló kapszula több olyan hatóanyagot is tartalmaz, melyek elősegíthetik a megkopott porcfelszínek intenzívebb regenerálódását, és hatékonyabban állítják vissza az izületi folyadék kenőképességét. Zöldhéjú kagyló kapszula* Kód: B db Az Új- Zéland környéki különösen tiszta tengerekből származó zöldhéjú kagyló por és tengeri halfehérje por tartalmaz egy glükóz-amino-glükán (GAG) nevű vegyületet, mely a porcok egyik fő építőköve, a speciális cápaporc- kivonat a porcok újraképződéséért felelős, az MSM, a széles körben elfogadott ízületi fájdalomcsillapító, a szerves kén egyik formája. Figyelem! Halfehérjére érzékeny egyéneknek a termék használata nem javasolt! Csomagban is kapható! Részletek: 53. oldal

21 Feketeáfonya rágótabletta* Kód: B db A Feketeáfonya rágótabletta egy tiszta, koncentrált kivonatát tartalmazza a Vaccinium myrtillusnak, mely magas antocianidin tartalma mellett még három értékes természetes antioxidánst: béta-karotint, C-vitamint és E-vitamint tartalmaz. Az antocianidinek és a béta-karotin a szabad gyökök semlegesítése mellett a szemünkben levő ún. sárga-folt antioxidáns védelmét is tökéletesítik, ezáltal javíthatja látásunk élességét és a szürkületiéjszakai látást. Fontos szerepe lehet az antocianidineknek a különböző gyulladásos folyamatok leküzdésében, hatékony lehet hasmenés, húgyúti fertőzések esetén is. Az antocianidinek erősítik a vékony kapilláris erek falát, csökkentik a mikro vérzések számát, ily módon javítják a perifériális keringés hatékonyságát. Coral+Calcimax rágótabletta* Kód: B db A felnőtt emberi szervezet napi átlagos kalcium igénye jóval magasabb, mint az a mennyiség, amit táplálkozással lehetne fedezni. Már csak azért is, mert a jó kalciumforrásnak számító tejtermékeket a felnőtt lakosságnak csak kis hányada fogyasztja, az egyre gyakoribb laktóz-intolerancia miatt. A Coral+Calcimax rágótablettában lévő kalcium természetes forrásból, tengeri korallból származik. A korall-kalcium szerkezete eltér a normál kalcium-karbonátétól, ezért biológiai hozzáférhetősége és felszívódása jobb. A Coral+ Calcimax tartalmaz még két fontos vitamint, a D3- és K1- vitaminokat, melyek feltétlenül szükségesek a kalcium optimális hasznosulásához.

22 - Egy átlagos felnőtt szervezetében kb. 2,0-2,5 kg kalcium található, elsősorban a csontokban és a fogakban. A felnőtt emberi szervezet napi átlagos kalciumigénye mg. Ezt a mennyiséget a táplálkozással nehéz fedezni. - A magnéziumhiány leggyakoribb tünetei a gyengeség, az izomgörcsök, a szívritmuszavarok, a koncentrálóképesség zavara és az irritabilitás, de hiánya megnöveli sok más kórkép kialakulásának valószínűségét, mint magas vérnyomás, szapora szívverés, csontritkulás, migrén, cukorbetegség, hallucinációk, depresszió, zavartság, szorongás. Tudta? Magnemax kapszula* Kód: B db Izmaink és idegrendszerünk magnézium hiányában nem működnek megfelelően és ez különösen igaz a szívizom esetében, mely az egyik legnagyobb magnézium felhasználó. Erős testi munka, sportolás, továbbá hashajtók és vízhajtók szedése esetén fokozottabb magnéziumvesztés következik be, ez esetekben a pótlás különösen fontos. A magnézium több, mint 30 enzim működését aktiválja, szerepe van a fehérjeszintézisben, továbbá befolyásolja a vérnyomást, a szív, az epe, a vese és az idegrendszer működését is; illetve a legújabb tudományos álláspont szerint antioxidáns feladatokat is ellát a szervezetben. A MagneMax kapszula a magnéziumon kívül több olyan összetevőt is tartalmaz, melyek a magnéziummal együtt fontos szerepet játszanak például a kalcium-anyagcserében, ezért a készítményt javasoljuk a Coral+Calcimax-szal együtt szedni.

23 M Essence bio gomba kivonatok Mi a Maximumot hozzuk ki a gombákból! M Essence Biogomba etanolos és melegvizes kivonatok 100 %-ban természetes, BIO alapanyagokból, egyedi gyártási módszerrel előállított, koncentrált hatóanyag-tartalmú termékek. 100%-ban megfelel a követelményeknek! 4 féle gomba - folyékony változatban! Reishi, Shíitake, Mandula, Maitake- a lehető legsokoldalúbb gombák kivonata! Kivonat? Igen! Egyedi formula! A kutatás majd fejlesztés során kidolgoztunk egy egyedi eljárást: két különböző frakcionálást (elválasztást), amellyel a biogombák hatóanyagát a legnagyobb mennyiségben ki lehetett nyerni. A két különböző, melegvizes és etanolos frakcionálási eljárás során a felhasznált biogomba alapanyagokból kinyerésre kerül a gombák kitinvázában lévő valamennyi hatóanyag, mint például béta-glükánok, foszfolipidek ezen belül is nem hidrolizáló lipidek, valamint benzaldehid, növényi szteroidok (ergoszterin=d2 vitamin). Így egy koncentrált hatóanyag tartalmú és rendkívül hatékony terméket kapunk a gyártási folyamat eredményeként. Az etanolos frakciót tartalmazó termékből a folyamat végén az etanol eldesztillálásra kerül, így termékeink alkoholmentesek. Nagy előnye az egyedi eljárással készült kivonatoknak, hogy az általunk felhasznált alapanyagok, a biogombák, ellenőrzötten bio termesztésből származnak!

24 M Essence Bio Maitake gomba etanolos és melegvizes kivonat* (2 x 50ml) Kód: ME001 A Maitake-t (Grifola frondosa) magyarul bokrosgombát nagyra becsülik azért a tulajdonságáért, hogy támogatja a szervezetet a normális működés visszaállításában, segíti az immunrendszer működését. Szabályozza a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyag-cseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet. Zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is. A maitake biogomba legfontosabb funkciója az immunrendszer normál működésének támogatása. A D-frakció aktíválja a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, amelyek a betegségek és a daganatok kialakulásáért felelősek. A maitake biogomba hatóanyagai: D frakció/ Immunmoduláns poliszacharidok: béta 1,6 és béta 1,3 glükán/ X és ES frakció Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium Vitaminok: B2, B3, D-vitamin Aminosavak, rostok M Essence Bio Reishi gomba etanolos és melegvizes kivonat* (2 x 50ml) Kód: ME003 A Reishi (Ganoderma Lucidum) biogomba egy rendkívül nagy hatású növényi preparátum, ami a benne található összetevőknek - poliszacharidok, triterpének és szerves germánium köszönhetően jelentősen segíti a szervezet komplex immunrendszerének normál működését. A reishi biogomba hatóanyagai: Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növelheti a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Poliszacharidok: Erősíthetik az immunrendszert, elpusztítják a vírusokat. Adenozin: Megakadályozhatja a vérrögök kialakulását, csökkentheti a koleszterinszintet, segítheti a vér szabad áramlását, fejlesztheti az adrenalint termelő mirigy funkcióját, hogy egyensúlyban tartsa a hormonszintet, szabályozhatja az emésztést és segtíhet megfelelő állapotban tartani a vér PH-szintjét. Terpenoidok: Erősíthetik az emésztőrendszert és felépíti az antigének által okozott allergiák elleni védelmet. Ganoderic esszencia: Megfiatalíthatja a szöveteket, optimalizálhatja a test funkcióit és fiatalságát, segíthet a bőrbetegségek esetén és megszépítheti a bőrt.

25 M Essence Bio Mandulagomba etanolos és melegvizes kivonat* (2 x 50ml) Kód: ME002 A Mandulagombát (Agaricus Blazei Murrillt), már 1893-ban azonosították, de a Brazíliában őshonos gomba gyógyhatására csak 1965-ben figyeltek fel a japán tudósok, mivel gyógyászatilag jelentős hatóanyagokat tartalmaz. Ez a kivonat tartalmaz legmagasabb koncentrációban hatásos poliszacharidokat, bétaglükánt, melyek a leghatékonyabbak az immunrendszer modulálás vonatkozásában. Több kutatás is bebizonyította a poliszacharidok és a béta-glükán vírusölő hatását, valamint eredményességét a vércukor és a koleszterinszint csökkentésében. Az ergoszterol a D-vitamin hiányos állapotok megelőzése miatt rendkívül fontos. A D-vitamin hatása szinte valamennyi szervrendszerben megnyilvánul, hiánya klinikailag fontos eltéréseket okoz: - mozgásszervi hatások - immunrendszeri hatások - szív- és érrendszeri hatások - szénhidrát- anyagcserére gyakorolt hatás A bio mandulagomba hatóanyagai: Ergoszterol Linolsav, sztearinsav, olajsav Poliszacharidok, béta-glükán M Essence Bio Shíitake gomba etanolos és melegvizes kivonat* (2 x 50ml) Kód: ME004 A Shiitake (Lentinula edodes) gombát a hatóanyagainak köszönhetően, leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, meghűlés, hörgőgyulladás, influenza és más vírusfertőzések megelőzésére, illetve kezelésére és a krónikusan magas koleszterinszint csökkentésére használják. Idős embereknél fontos immunstabilizáló anyag (fiatalít), fiataloknak pedig a stressz és a fáradtság ellen nyújthat segítséget. - Fontos kálium- és cinkforrás - Rosttartalma magas - A benne lévő vitaminok közül pedig a B1-, B2- és D2-vitamin elővitaminja (ergoszterin) érdemel említést. A shíitake biogomba hatóanyagai: Immunmoduláns poliszacharidok Lentinán Mannán-peptid=KS2 Kéntartalmú peptid=lentinoin Eritadenin Ergoszterol

26 Folyékony étrend-kiegészítők MultiDrops cseppek* Kód: B ml A MultiDrops összetevői között kizárólag gyümölcs és zöldségféléket találhatunk, olajos kivonatok formájában. A gondos válogatás eredményeképpen szinte az összes alapvitamin és ásványi anyag megtalálható benne. Használata sportolók teljesítmény növeléséhez is ajánlott. Mivel az összetevőket olajos kivonatként készítettük el, így mellékesen növényi Omega-3-at is tartalmaz termékünk. A NÖVÉNYI OMEGA -3 esszenciális zsírsav, létfontosságú az emberi szervezet számára. Különösen meghatározó szerepe van a fejlődésben lévő gyermekek számára. Segíthet az egészséges memória fenntartásában, hozzájárulhat a megfelelő szellemi erőhöz, illetve az egészséges agyi funkciók fenntartásához. Részlet Dr. Kiss Zoltán termékfejlesztő előadásából Termékeink előnyös hatását a népi megfigyeléseken, népi hagyományokon alapuló gyógynövények, gyógymódok évszázados tapasztalatának modern körülmények közötti alkalmazása biztosítja. A készítmény hatékonysága nem az összetevők mennyiségi adataival, hanem a komponensekben egy időben jelenlévő hatóanyagok, együttes hatásával jellemezhető. A MultiDrops olaj mixtúra,,szinergens hatása révén a koncentráció és a teljesítő képesség javítása jelentkezhet. Ezt a hatást tisztán naturális, növényi komponensek alkalmazásával biztosítja káros mellékhatások, és mesterséges aljzószerek használata nélkül.

27 Recnacol olaj mixtúra* Kód: B ml A termék különleges szinergiájú összetevőkkel rendelkezik. A mandulaolaj évezredek óta használatos a természeti népeknél, ahol öregedésgátló hatást tulajdonítanak neki. Kedvezően befolyásolhatja a sejtek megújulását. A búzacsíra maga az élet. Számtalan vitamin, ásványi anyag, nyomelem található meg benne, természetes formájában, koncentráltan, egy helyen. Segítheti az immunrendszer normál működését. Végül, a harmadik összetevő, a páfrányfenyő (Ginkgo Biloba) olajos kivonata. A páfrányfenyő a kínai, több ezer éves orvoslás alapnövénye. Egyik fontos hatása, hogy fokozhatja az érfalak rugalmasságát, javíthatja a vérellátást. A hatóanyagok rögtön a szájban kezdik meg a felszívódást. LC Vitamin cseppek* Kód: B ml A C-vitamin a szervezet számára nélkülözhetetlen. A C-vitamin a sejtek biokémiai működése során az alábbi folyamatokban játszik szerepet: oxido-reduktív folyamatok, kollagénfehérjék szintézise, hormonok szintézise, immunrendszer működése, nélkülözhetetlen a vas- és rézfelszívódáshoz. - A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. - A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. - A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. 15 csepp folyékony C-vitamin 500 mg C-vitamint tartalmaz. A termék tartalmaz még értékes csipkebogyó és feketeáfonya kivonatot is.

28 Különleges ivólevek teakeverék Biyovis teakeverék Kód: T filter A teakeverék fogyasztásával a napi szükséges folyadékmennyiség biztosítása mellett gyógynövények, ásványi anyagok jutnak a szervezetbe. Összetevők: Zöld tea, csalán, csipkebogyó, citromfű, borsmenta levél, festőmályva virág, kínai gyógynövények: perilla levél, lótuszlevél, bambuszlevél. (A teakeverék összetevői hatással lehetnek cukorbetegség esetén, rendszeres használata jótékony az emésztési zavarokra és segít a testsúlykontrolljában is.) Élvezeti teának és léböjt kúra esetén is alkalmazható. Aloe vera natúr gél Kód: D ml Az Aloe Vera-ban találhatóak az egyedülállóan értékes, természetes tápanyagok, az aloe-poli-szacharidok, vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, antioxidánsok és fontos aminosavak. Ennek köszönhetően a készítmény különlegesen jótékony hatású lehet az emberi szervezetre. Aloe Vera juice hozzáadott vitaminokkal Kód: D ml Az Aloe Vera már az ősidőktől kiváló gyógynövénynek számít. A testünkben található kb. 350 féle vegyületből eddig több mint 240 hasznos hatóanyagot azonosítottak benne. Különleges tulajdonsága, hogy alkotórészeinek egymáshoz viszonyított aránya tökéletesen igazodik szervezetünk igényeihez. Tartalmazza a D-vitamin kivételével az összes vitamint, 20-féle ásványt, 18-féle aminosavat, sok élelmi rostot, baktérium-, vírus- és gombaölő anyagokat, fitohormonokat és enzimeket. Hozzáadott C-vitamint, B5-vitamint, B6-vitamint, biotint és B12-vitamint tartalmaz.

29 Flavonoid King Kód: D ml Aloe Vera-t és noni juice-t tartalmazó vegyes gyümölcs-és zöldséglé Sokat hallottunk már a flavonoidokról és felvetődik a kérdés, hogy vajon milyen terméket válasszunk? Hogy megkönnyítsük a döntést, a vegyes gyümölcs és zöldséglevet, ami flavonoid tartalmáról ismert, Aloe Vera és Noni juice-szal dúsítottuk, tehát a flavonoidok hatását növeltük az Aloe Vera és Noni hatóanyagaival! Egyaránt ajánlható felnőtteknek, időseknek és gyermekeknek is, ugyanis az összetevőket tekintve az immunrendszerünkre lehet pozitív hatással. A flavonoidok többek között hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben. Mai ismereteink szerint a növényi élelmiszerekkel elfogyasztott flavonoidok hatása egészségvédő és betegségmegelőző lehet. A termék tartalma: Aloe Vera levél juice: 42%, Gyümölcslé mix (1:12): 28%, Noni gyümölcslé: 22% Extra gránátalma ital hozzáadott vitaminokkal Kód: D ml Ellenőrzött minőségben termesztett - nagy gondossággal begyűjtött - különleges előállítási móddal készült. Tartalmaz: B1-, B2-, B6-, B12-, C- és E- vitamint, folsavat, pantoténsavat, biotint A gránátalma magjainak préselésével és a gyümölcshús facsarásával a gyümölcsben levő természetes ásványi anyagok, enzimek és vitaminok kerülnek kinyerésre, melyhez plusz vitaminok társulnak, egyedi terméket biztosítva a fogyasztóknak. A gránátalma antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségek kialakulásához vezethetnek. Csökkentheti a gyulladásokat, a porcot megtámadó enzimek termelését is gátolhatja. A gránátalmának 3x akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának!

30 Noni juice szőlőlével Kód: D ml A Noni egy újra felfedezett ősi gyümölcs. A vadon termő gyümölcsöt több, mint 2000 éve nagyra értékelik a déltengeri szigetek őslakosai. A trópusi klíma és a tápanyagokban gazdag talaj szinte tökéletes körülményeket biztosít a kiváló minőségű terméshez. A tiszta gyümölcslevek mentesek a szintetikus tartósítószerektől, a törvényi követelményeknek megfelelően. A Noni NFC juice (nem koncentrátumból) tartalmazza a tipikus természetes komponenseket, másodlagos növényi anyagcseretermékeket és növényi színanyagokat. Ízletes szőlőlével kombinálva. VEvis + gyógynövény tinktúra Kód: V ml A kutatások kimutatták, hogy kevés folyadékot viszünk be a szervezetünkbe. A szükséges folyadék mennyiség 3 dl/10 kg lenne. Emellett a táplálkozási szokásaink is olyan anyagokat juttatnak a szervezetünkbe, melyek megterhelik a vese működését. Termékünk a gyógynövények egyvelegével segítheti a vizeletkiválasztó szervrendszer működését. A gyógynövények hatékonyságát és a megfelelő vízmennyiség bevitelét a Biyovis Teakeverékkel tudjuk biztosítani. Összetevők: Aranyvessző: A benne lévő drogok, kivonatok és egyes izolált hatóanyagok fontosabb hatása: vizelethajtó, gyulladáscsökkentő, görcsoldó és fájdalomcsillapító. A modern fitoterápiában főleg a húgyúti megbetegedések kezelésére használják. Jávai tea / Orthosiphon aristatus: farmakológiailag fontos alkotórészei a flavonoidok, triterpén szaponinok, kávésav származékok, diterpén és az illóolaj. Az illóolaj antibakteriális és gyulladásgátló hatású. A népi gyógyászatban hólyag és vesepanaszokra, vizeletben megjelenő vér vagy fehérje esetén, köszvény, reuma, epekő kezelésére használják. A modern orvoslásban átmosó terápiaként alkalmazzák húgyúti gyulladások és vesehomok esetén. Mezei zsurló: A gyógynövény flavonoidokat, kovasavat, csekély arányban alkaloidokat, hosszú szénláncú zsírsavakat tartalmaz. A zsurló kiváló gyógynövénye a vértisztító kúráknak, alkalmazható vizelethajtóként vesemedence gyulladás esetén és hólyagbántalmaknál. Orvosi medveszőlő levél: Fő hatóanyaga az arbutin és a metil-arbutin, de tartalmaz még cserzőanyagokat, flavonoidokat, iridoidokat is. Hatások: antibakteriális, fertőtlenítő, vizelethajtó. A medveszőlő antibakteriális hatása arbutin tartalmának köszönhető, amelyből a lúgos vegyhatású közegben szabadul fel a tulajdonképpeni hatóanyag, a hidrokinon. Ellenjavallatok: Azon egyének, akik egy vesével élnek vagy veseelégtelenségben szenvednek a termék használata nem ajánlott! 12 éves kor alatt nem ajánlott a termék fogyasztása. 40 kg testsúly alatt nem ajánlott a fogyasztása.

31 Étrendkiegészítők további jellemzői Termék Alka- Line cseppek (30 ml) a a a BiyoVit Gold tabletta (60 db) a a a Coral-CalciMax tabletta (90 db) a a Feketeáfonya rágótabletta (90 db) a a a Feminovis kapszula (60 db) a a GanoVis kapszula (60 db) a a HumiFerr kapszula (60 db) a * a LC Vitamin cseppek (30 ml) a a a MagneMax kapszula (60 db) a * a Melissan kapszula (60 db) a * a MultiDrops cseppek (30 ml) a a a M Essence Bio Maitake gomba kivonatok (2x50 ml) a a M Essence Bio Mandula gomba kivonatok (2x50 ml) a a a M Essence Bio Reishi gomba kivonatok (2x50 ml) a a a M Essence Bio Shíitake gomba kivonatok (2x50 ml) a a a Optivit tabletta (60 db) a a a Prostasan kapszula (60 db) * a PUREX Phase 1 kapszula (90 db) a * a PUREX Phase 1 Rostkoncentrátum (30 db) a a a PUREX Phase 2 NovaFlor tabletta( 60 db) a a a PUREX Phase 3 Cordia-Q-10 kapszula ( 30 db) a * a PUREX Phase 3 Flownorm kapszula ( 90 db) a * a P3 Lecitin- Kombi kapszula ( 90 db) a * a PUREX Phase 3 Omega-3 kapszula ( 90 db) a a Purex Phase 4 DigeMax kapszula (90 db) a a a Recnacol olaj mixtúra (30 ml) a a Tyroxan kapszula (60 db) a a Zöldhéjú kagyló kapszula (90 db) a a * Az állati eredetű összetevő a kapszula anyagát (BSE mentes marhazselatin) jelenti.

32 Nonimed testápolás Hatásosság, egzotikum, tradíció és modernitás NONIMED Nappali krém Kód: K ml Az idő múlása, a káros külső hatások együttesen idézik elő az öregedési folyamatokat, kozmetikai elváltozásokat, mint például a ráncosodás. A bőr simaságát, feszességét víztartalma határozza meg. A NONIMED Nappali krém fő hatóanyaga a noni gyümölcsének speciális kivonata, amelynek intenzív hidratáló hatása nagyon gyors enyhülést hoz a szomjas bőrnek, és segít szinten tartani a nedvességszintjét. A hatóanyag- komplexnek köszönhetően, a krém használatával már 7-8 nap után látványosan kisimulnak a ráncok. Az arc és a dekoltázs bőre feszessé, élővé válik. Felhasználási terület: - az arc és a dekoltázs mindennapi bőrápolásra - zsírhiányos, mélyrétegi vízhiányos bőrre pakolásként - idősebb korban fiatalító pakolásként Allergén komponensektől mentes illatanyagot tartalmaz. A NONIMED termékek kifejlesztésekor a noni gyümölcs hatóanyagkomplexét, bőrnedvesítő, kondícionáló, gyulladáscsökkentő, a sejtek működését és a bőr immunrendszerét stimuláló tulajdonságai miatt találtuk különösen alkalmasnak. Így lett a Biyovis testápolás világának meghatározó hatóanyaga a noni gyümölcs kivonata.

33 Nonimed hajápolás NONIMED Sampon minden hajtípusra Kód: K ml A haj és a fejbőr ápolása nagy odafigyelést és speciális hatóanyagokat igényel. A Nonimed Sampon egyik különlegessége, hogy egy olyan speciális, kókuszból és napraforgóból nyert mosóaktív anyagot tartalmaz, melynek lipidréteg-fejlesztő és haj fényességére gyakorolt pozitív hatását klinikai tesztek bizonyítják. A korpásodás megelőzésében és kezelésében a készítményben lévő Undecilenoyl glycine nyújt segítséget, mely szabályozza a bőr ökorendszerét, antibakteriális hatású. A növényi kivonatok (Noni, barack, málna, kivi, papaya, uborka, eper) gondoskodnak a haj és a fejbőr hidratáltságáról, regenerálásáról, a kókusztej pedig fényessé, könnyen fésülhetővé teszi a hajat. Felhasználási terület: - A haj alapos, de kíméletes tisztítására, akár mindennapos használatra - Korpásodás megelőzésére, kezelésére - A haj és a fejbőr egészségének megtartására, visszaállítására NONIMED haj- és fejbőr regeneráló gél Kód: K ml A haj és a fejbőr ápolása, kezelése fontos feladat, hiszen hajunk nem csak esztétikai, hanem védelmi szempontból is fontos tényező. Természetesen a legjobb, ha megelőzzük a problémákat, viszont ha már kialakultak, akkor a kezelésüket mihamarabb el kell kezdeni a gyors eredmény érdekében. Ebben nyújt segítséget a NONIMED Haj- és fejbőr regeneráló gél, amely összetevőinek sokfélesége és minősége garantálja az eredményes kezelést. A kondicionáló, antioxidáns, a fejbőr anyagcseréjét és vérellátását aktiváló, a haj gyökereit tápláló, sejtregeneráló hatású hatóanyagokban gazdag készítmény rendszeres használatával visszaállítható a haj és a fejbőr egészséges állapota, megszüntethető a korpásodás és csökkenthető a hajhullás mértéke is. Felhasználási terület: - Kóros hajhullás megelőzésére, kezelésére - Korpásodás megelőzésére, kezelésére - A haj és a fejbőr egészségének megtartására, visszaállítására

34 Api & Aromatherapy Test- és kézápoló krém Kód: K ml Bőrünket egy láthatatlan lipidréteg védi a külső hatások ellen. Minden fürdéskor, zuhanyzáskor ennek a lipidrétegnek nagy részét eltávolítjuk, s bőrünk védtelenné válik. Szervezetünknek 6 órára van szüksége, hogy újraépítse ezt a védelmi vonalat. Ahhoz, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk, minden fürdés és zuhanyzás után megfelelő készítménnyel kell ápolni bőrünket. Fő hatóanyagai a Royal Jelly (méhpempő) és az akácméz, melyek hidratálják, tonizálják, táplálják a bőrt. A készítményben lévő hidegen préselt napraforgóés olivaolaj gondoskodnak a bőr lipidrétegének helyreállításáról, megfelelő tápanyagokkal látják el a bőrsejteket. A speciális élesztőkivonat sejtregeneráló, bőrsimító, rugalmasság növelő, irritációt csökkentő tulajdonságú. A grapefruit gyümölcs illóolaja antibakteriális, frissítő hatású. Kellemes illata hangulatunkra is kedvező hatással van. A készítményt az egész család használhatja, korra és nemre való tekintet nélkül. Alkalmazási javaslat: - Mindennapi test-és kézápolásra - Manikűrözés alkalmával pakolásként - Napozás, szoláriumozás után Api & Aromatherapy sampon és tusfürdő Kód: K ml A mindennapos test- és hajápoláshoz kifejlesztett készítmény. Mosóaktív anyaga kíméletesen tisztít, nem szárítja a bőrt. A termékben lévő Royal Jelly, azaz méhpempő és akácméz stimulálja a sejtek működését, csökkenti az irritációt, táplálja, hidratálja, regenerálja a hajat és a bőrt. A frissítő, feszültségoldó grapefruit illóolaj élénkítő, antibakteriális, asztringens hatású. A Fucus Vesiculosus kivonata fokozza a fej és a test bőrének mikrocirkulációját, a sejtek anyagcserjéjét. A készítmény kellemes, frissítő illata igazi élménnyé varázsolja a mindennapi tisztálkodást. A készítményt az egész család használhatja, korra és nemre való tekintet nélkül. Alkalmazási javaslat: - A haj és a test alapos, de kíméletes tisztítása, mindennapos használattal - Kézmosásra - Manikűr, pedikűr alkalmával az áztatóvízbe

35 Herba Gold termékcsalád Herba Gold Antibakteriális folyékony szappan Kód: HG ml A HERBA GOLD Antibakteriális folyékony szappan speciális, a bőr ökorendszerét fenntartó, de széles spektrumban védő antibakteriális hatóanyagot, bőrápoló, sejtépítő, bőrsimító, természetes hidratáló, hypoallergén tulajdonságú komponenseket tartalmaz. Kíméletesen, de hatásosan tisztít, a tisztított bőrfelületet nem szárítja. Otthoni használatán túl munkahelyeken élelmiszeripar, kereskedelem - mint regisztrált kézmosószer szintén felhasználható. 1323/2006/OÉTI Felhasználási terület: - kézmosásra - intim területek tisztántartására - problémás bőrfelületekre

36 Herba Gold Aktív Balzsam Kód: HG ml Hatása klinikailag igazolt! A növényi hatóanyagoktól halványsárga krém gyorsan, a bőr mélyebb rétegeibe felszívódva fejti ki többek között sejtregeneráló, vitalizáló, sebgyógyító, a bőr vérellátását és a sejtek anyagcseréjét stimuláló hatását. A hidegen préselt növényi olajokat, vitaminokat tartalmazó balzsamban lévő speciális, standardizált növényi kivonat hatóanyagai aktív energiát adnak a sejteknek, lekötik a szabadgyököket, extra módon késleltetik a bőr öregedését, szabályozzák a faggyúmirigyek működését. A Herba Gold Aktív Balzsam felhasználhatósága széles körű, a test bármely részén hatásosan alkalmazható. Illatanyagot nem tartalmaz. Alkalmazási javaslat: - mindennapos arc és testápolásra - bőrszárazság esetén minden életkorban - kisebb bőrsérülésekre, bőrgyulladásra - lábszárfekély utókezelésére - endogén ekcéma kiegészítő kezelésére - Acne vulgaris kiegészítő kezelésére - pattanásos bőr kezelésére - időskori bőrviszketegségre Részlet Dr. Molnár László bőrgyógyász, osztályvezető főorvos, az orvostudományok kandidátusa klinikai vizsgálati leírásából: 1. Ulcuc cluris /lábszárfekély/ 2. Acne conglobata 3. Atópiás dermatitis /gyermekkori ekcéma/ A klinikai vizsgálatsorozat eredményeiből megállapítható: A Herba Gold Aktív balzsam az alsó végtag keringési elégtelenségét követően kialakult stasis ekzemában és bőr szárazságban, a pattanásos arcbőr kezelésekor kialakult száraz, vízhiányos, extrém arcbőr szárazságban, valamint gyermekkori atópiás bőrszárazságban sikeresen, eredményesen használható. Időskori bőrviszketegségben teljesen megszünteti a bőr szárazságát, és az ezt követő, a normál életvitelt megakadályozó bőrviszketést. Az egy hónapos kezelés végére is már határozottan javult a bőr turgora, csökkent elvékonyodása, növekedett rugalmassága. Allergiás bőrreakciót egyetlen esetben sem észleltünk. Alkalmazási javaslat: Az elvégzett vizsgálataink alapján javasoljuk a Herba Gold Aktív balzsam rendszeres használatát minden erős arc- és testbőrszárazsággal járó esetben, időskori bőrelvékonyodásban, rugalmasság csökkenésben. A Herba Gold Aktív balzsam rendszeres használatával a bőr vízhiányossága, kiszáradása megelőzhető, rugalmassága fokozható. A bőr normális öregedési folyamatai (ráncosodása) lassíthatók.

37 A Herba Gold Aktív balzsam és a holisztikus egészség Egészséged első alappillére: a csodálatos bőr Hányszor érezted azt, hogy legszívesebben beleharapnál egy kozmetikumba? A biológiailag tiszta, növényi és természetes anyagokat tartalmazó készítmények próbálgatása közben bizony számtalanszor elfog az inger egy kóstolásra! Általános szabály, ha tudatos testápolásra törekszel, hogy amit nem ennél meg, azt ne is kend magadra. Erre azért érdemes különösen figyelni, mert amit élelmiszerként elfogyasztunk, az emésztőrendszerünkön keresztül átmegy egyfajta ellenőrzésen, salaktalanításon. A bőrünkön keresztül bejutó anyagokkal szemben azonban védtelenek vagyunk úgy szívódnak fel, ahogyan megkaptuk, semlegesítő tényező nincs a nemkívánatos anyagokkal szemben. Milyen finomságokkal kényeztetnek bennünket a különleges alapanyagokból készült, minőségi kozmetikumok készítői? A Herba Gold Aktív balzsam összetevői a reggeliző tálcán is megállnák a helyüket! Főbb összetevők: Öko-termesztésből származó, flavonoidra standardizált Ginkgo Biloba kivonat, Körömvirág olajos kivonata, A- és E-vitamin, B5 vitamin,és PABA, vitaminok, Béta-karotin, Méz, hidegen préselt növényi olajok: kukoricacsíra-, len- és ligetszépe olaj. Ajánljuk mindazoknak, akik igényesen, egészségtudatosan szeretnének minden nap tenni: - a szépségükért - az egészséges bőrükért - kialakult bőrproblémájuk megbízható, gyors és természetes kezeléséért - fiatal bőrük megőrzéséért - kisgyermekük egészséges bőréért A Herba Gold Aktív balzsam táska-patika -ként horzsolások, csípések, rándulások, leégés esetén azonnali segítség.

38 A Herba Gold Aktív Balzsam összetevőiről Méz A méz a világ legősibb szépítőszerei közé tartozik. A mézmaszkot használta Nofretiti és Sissi is, és esküdtek csodás hatásaira. Egyre több cég fedezi fel újra és használja készítményeiben a csodálatos tulajdonságú mézet. A méz 80 százalékban szőlő- és gyümölcscukorból áll, ezen felül vitaminokat, ásványi anyagokat, káliumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Különleges anyaga a méhek által termelt inhibin nevű enzim, amely természetes konzerváló- és antibakteriális hatású anyag. A méztől sima és selymes lesz a bőrünk, magas enzim- és szerves sav-tartalmának köszönhetően fertőtlenít, táplál és véd. Ideális a bőrproblémák kezelésére, megelőzésére. Lenmagolaj A lenmagból kinyert olaj enyhén sárgás színű, kissé kesernyés ízű. Alfa-linolénsav, E-vitamin, bétakarotin tartalma és antioxidáns-összetevői révén nagyon értékes olajként és táplálékként tartjuk nyilván. Ginkgo Biloba (páfrányfenyő) A páfrányfenyő levelét gyógyászati célokra is használják. Jótékony hatású visszértágulatra, aranyérre és lábszárfekélyre. A páfrányfenyőben lévő flavonoidok hatása: értágító, a bőr és az izmok jó vérellátását biztosítják, fokozzák az anyagcserét. Kiváló antioxidáns hatású, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító. Béta- karotin Belső barnító -ként is emlegetik, ám ennél lényegesen több szerepe van. A szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagok elő-anyaga a béta-karotin. Hatékony szabadgyökblokkoló, sárgás színű festékanyagai a bőr hámrétegében lerakódva nem csak a káros anyagokat képes közömbösíteni, hanem egyfajta fizikai szűrőként védi a bőrt a káros UV-sugárzás hatásaival szemben. Az egészséges barnulás kiváló segítője. Növényi lelőhelyei : sárgarépa, sütőtök, paradicsom, sárgabarack. A valódi bétakarotint tartalmazó krémek szép, sárga színűek, szintetikus festék nélkül a fenti zöldségek és gyümölcsök színeit és illatát idéző hangulatot keltenek. Körömvirág Illóolajainak és karotinoid-tartalmának, valamint flavonoid, szaponin és poliszacharidtartalmának köszönhetően kiváló gyulladásgátló- és fertőtlenítőszer. Teaként és krémként is használatos. Külsőleg visszérgyulladás, felfekvés, lábszárfekély, nyálkahártya gyulladások, ekcéma, sebek, csípések esetén ajánlják előszeretettel. Bőrkiütések és napégés okozta fájdalmak enyhítésére is alkalmazzák. A homeopátiában sebgyógyításra, fertőtlenítésre, zúzódások kezelésére javasolják.

39 Herba Gold Energia krém Kód: HG ml Rozmaringolajjal, ásványi anyagokkal és gyógynövényekkel A stressz, a szervezet erősebb igénybevétele esetén, valamint az életkor előre haladtával csökken szervezetünk védekezőképessége, s ennek következtében különböző gyulladásos folyamatok alakulhatnak ki. Ennek első jeleit tapasztalhatjuk bőrünkön, vagy az ízületeinkben megjelenő fájdalomnál. A problémás bőr sejtjeinek regenerálódásához lényegesen több energiára és speciális hatóanyagok jelenlétére van szükség. A Herba Gold Energiakrém hatóanyagai az ún. Bürghi-törvény elvei alapján vannak összeválogatva, azaz a különböző gyógynövények szinergiába lépnek, ezáltal lényegesen erősebb hatást érünk el, mintha a kompozícióban lévő egyes gyógynövényeket különkülön alkalmaznánk. Csomagban is kapható! Részletek: 53. oldal Alkalmazási javaslat: - pattanásos, acnés, seborreás, zsíros bőr mindennapi ápolására, heti 1-2 alkalommal pakolás formájában is. - idősődő, fáradt bőrre pakolásként a vérkeringés fokozására - sportolás előtt bemelegítő krémként az izomláz és izomhúzódás megelőzésére - sportolás, nehéz fizikai munka után a kar- és lábizmok regenerálására - ízületek mindennapos kezelésére Herba Gold lábmaszk Kód: HG ml A lábszár ereinek működési zavarait az ülő vagy álló foglalkozás, a lábakat terhelő fizikai munka, sőt a terhesség is okozhatja. A visszér kialakulásának első jelei a combon és a térdhajlatban megjelenő pókháló vagy seprűvénák. Ezen értágulat okozta kozmetikai hibák kialakulásának megelőzésére, illetve megjelenésük kezelésére készült a Lábmaszk. Gyulladáscsökkentő, bőrtápláló, sejtregeneráló- és hámképző természetes hatóanyagainak összessége javítja az érfalak tónusát, áteresztőképességét, rugalmasságát, táplálja, ápolja a láb bőrét. Mesterséges színezéket nem tartalmaz, a lábmaszk színét a hatóanyagok határozzák meg. Alkalmazási javaslat: - megelőzésre és ápolásra nőknek, férfiaknak, kortól függetlenül - visszeres láb orvosi kezelésének kiegészítésére - lábfrissítő pakolásként

40 Száj- és fogápolás Herba Gold termékekkel A száj- és fogápolás A mindennapos ápolás - fogmosás, a szájvíz használata - sem mindig akadályozza meg a szájüreg kellemetlen tüneteinek, betegségeinek kialakulását. Ezért nem mindegy, hogy milyen terméket használunk. Annak érdekében, hogy jól döntsünk, nemcsak azt kell tudnunk, hány gyógynövény vagy más hatóanyag van a termékben, hanem azt is, hogy azok valóban hatásosak-e. A Herba Gold szájápoló család hatóanyag- komplexe garancia a széleskörű és hatásos szájápolásra. HERBA GOLD Szájvíz Kód: HG ml Szeretné, hogy szájürege valóban egészséges legyen, és ne kelljen lehelete miatt szégyenkeznie? A Herba Gold Szájvíz a szájüreg nyálkahártyáját, a fogínyt védő, ápoló, antibakteriális, antiszeptikus, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat, többek között mirrha és Centella asiatica kivonatot tartalmaz. Kiválóan egészíti ki a foggél használatát, teljessé téve a szájüreg higiéniáját. Összetevőinek hatása lehetővé teszi, hogy torok bántalmaknál öblögetőszerként használjuk. Mentholos ízesítésű; kellemes, üde leheletet biztosít. Alkoholtartalmú készítmény. Alkalmazási javaslat: - fogmosás után - influenzás időszakban a szájüreg egészségének megtartása érdekében - protézis okozta kellemetlen tünetek enyhítésére

41 HERBA GOLD Foggél menthol Kód: HG ml Intenzív tisztítás a fogaknak, hosszantartó illattal. A Herba Gold mentholos foggél természetes, igazolt hatású anyagok összessége, mely védi a fogíny és a száj nyálkahártyájának egészségét. Intenzíven tisztítja a fogakat a képződött lepedéktől. A hatóanyagok egymás hatását kiegészítik, illetve felerősítik. A foggélben lévő gyógynövény komplex intenzív gyulladáscsökkentő, regeneráló, sebgyógyító, antibakteriális, vérzéscsillapító, a fogínyt erősítő, feszesítő, antioxidáns tulajdonságú. A Q10 co-enzim - felerősítve a gyógynövény- komplex hatását - gondoskodik a fogíny szöveteinek feszességéről, rugalmasságának megtartásáról. Mentholos ízesítésű. Alkalmazási javaslat: - fogíny edzésére pakolásként - szájüregi fertőzések megelőzésére - az egészséges szájhigiéné fenntartására HERBA GOLD Foggél exotic fruit Kód: HG ml Homeopátiás készítményeket szedők és a mentholt nem kedvelők kiváló fogápoló szere. Hatóanyagai többek között gyulladás-csökkentő, vérzéscsillapító, antibakteriális, a fogíny szöveteit ápoló, feszesítő hatásúak. Hatását klinikai tesztek bizonyítják: A klinikai vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a foggél kiválóan alkalmazható a szájüregi folyamatok kezelésére, úgymint gingivitis, paradontitis, paradontozis, gombás fertőzések, sebkezelés, műtéti utókezelés, alveolitis, decubitus. A mindennapi fogorvosi munka során kiemelendő a fogkő eltávolítások, fogcsiszolások utókezeléseként való alkalmazása, a terhességi ínygyulladások kezelésében és a műfogsort viselők szájhigiéniájának biztosításában. (dr. Csiszár Róbert, MOBOT elnöke, MED- SYSTEM Oktatási Központ igazgatója.) Alkalmazási javaslat: - fogíny edzésére pakolásként - szájüregi fertőzések megelőzésére - kellemes íze miatt gyermekek is használhatják

42 SELVA levegőtisztítók SELVA CM-103 Ózon Air Fresh levegőtisztító készülék Kód: E Étkezés nélkül kb. 3 hétig bírjuk, tiszta, iható víz nélkül már csak 3 napig. Tiszta, belélegezhető levegő nélkül? A készülék ipari méretű változatait laboratóriumok, speciális üzemek, valamint kórházak fertőző osztályai használják régóta előszeretettel. A modern technika jóvoltából háztartási célra is alkalmazhatóvá vált ez a kisméretű, de nagy teljesítményű (kb m 3 légtérhez elegendő) levegőtisztító. Mozgó, kopó alkatrészt nem tartalmaz, nincs többé karbantartás, betétvagy szűrőcsere, utólagos többletkiadás. A hagyományos szagtalanítóktól eltérően (melyek egy erősebb illattal próbálják elnyomni a kellemetlen szagokat) a mi készülékünk aktív oxigén segítségével roncsolja szét a levegőben lebegő hosszú láncmolekulákat, melyeket rossz szagként érzékelünk. Nagymértékben gátolja a mikroorganizmusok szaporodását a levegőben, sterilizál és elősegítheti a sebek gyógyulását, enyhítheti a fulladásos rohamokat, allergiát. eltünteti a dohányfüstöt, ételek, állatok, mellékhelyiségek szagát leköti a porszemcséket, enyhítheti a pollenallergiát hatása percek alatt érzékelhető

43 SELVA CM-316 Ózon Air Fresh levegőtisztító készülék Kód: E Tudta, hogy percenként közel 16-szor szívja be az ipari szennyeződéseket, a pollent, a kipufogók gázait, vagy mások cigarettafüstjét főleg, ha sűrűn szellőztet? Az orvosi rendelők, óvodák, iskolák, irodák tisztának vélt, légkondícionált levegőjéből is sok baktériumot, vírust szívhat be. A készülék aktív oxigént állít elő, amely egyrészt köztudottan jó hatással van az emberi szervezetre, másrészt a lebegő szennyezőanyagokhoz kötődve semlegesíti, bontja azokat, ugyanígy a lebegő baktériumokhoz, vírusokhoz, gombákhoz kötődve megsemmisíti azokat. Az általában pozitív töltésű, nagy molekulájú vagy összetett légszennyezőket, mint a füstök, a por, elektromos szempontból semlegesíti és leülepíti. Nincs mozgó, kopó alkatrésze, zajtalan. Káros anyag kibocsátás gyakorlatilag nincs, az ózonszint messze a megengedett határérték alatt marad. - a kellemetlen szagokat, a dohányfüstöt eltávolítja - fertőtleníti a szoba levegőjét - hatásos a háziállatok nemkívánatos illatainak megszüntetésében - használata az allergiás és asztmatikus tünetek csökkenését eredményezheti Levegőtisztító kapacitás: m 3. Nagyobb légterekben, üzemi felhasználásra javasolt. Javasolt területek: kórtermek, orvosi rendelők, óvodák, iskolák, irodák, tárgyalóhelyiségek, konferenciatermek, éttermek, konyhák, bárok, stb. A légszennyezésnek mind globális, mind lokális hatásai is vannak. Káros anyagokat bocsátunk a légkörbe, amelyek a szél révén átlépik az országhatárokat. A levegőszennyezés globális káros hatása magában foglalja például a fokozott üvegházhatást, vagy az ózonlyukat. A szmog és a savas esők a leginkább ismert lokális hatások, és főleg azokat az embereket érintik, akik városi területen laknak. A levegőszennyezés az ő egészségüket veszélyezteti leginkább. A különböző forrásokból származó kibocsátások eredménye a következő anyagok felhalmozódása a városi levegőben: kén- és nitrogén-oxidok, szénhidrogének (főleg a finomítókból és a közlekedésből), szénoxidok, nehézfémek (közlekedésből és az iparból), por és korom.

44 BIOPROTECTOR geopatikus terhelés és elektromágneses sugárzás A Bioprotector termékcsalád hatásosan harmonizálja a mágneses tér deformitásait, amelyeket a különböző sugárzások okoznak. A mágneses tér torzulásai az olyan helyeken, ahol huzamosabb időt töltünk (munkahely, otthon), káros hatással vannak egészségünkre. A Bioprotector által harmonizált mágneses tér hatására az energiák szabadon áramolhatnak az egész testben, így jó hatással lehetnek mind a mentális, mind a fizikai egészségre. Bioprotector Home Kód: E140-2 Nagyobb terek, lakhelyünk, irodánk tér harmonizálására szolgál. A Bioprotector Home hatótávolsága 7 méter átmérőjű gömb. A Bioprotector Home-ot mindig az eredeti csomagolásban tároljuk. HASZNÁLATI UTASÍTÁS: Dobozával együtt tehetjük az ágyunk vagy az íróasztalunk alá, illetve minden olyan helyre, ahol huzamosabb időt töltünk. Jóga, meditáció vagy torna közben tegyük doboz nélkül a (torna) szőnyeg alá. Vizsgálati eredmények igazolják a Bioprotector termékcsalád hatékonyságát. A vizsgálatot végezték: - Protocol Data Systems Inc, emc laboratórium Mctavish RD. Abbotsford Bc, Kanada v4x 2e7 - Scc ISo/17025 (can P 4e) 612 sz. akkreditált laboratórium fcc o.a.t.s. nyilvántartási szám: Industry Canada o.a.t.s. nyilvántartási szám: Ic Bion, A Bioelektromágnesség és új Biológia intézet /Szlovénia

45 Bioprotector personal Kód: E141-2 A Bioprotector Personal személyes használatra lett kifejlesztve. Elhelyezhető zsebben, pénztárcában, táskában, így kényelmesen magunkkal vihetjük bárhová. Méretei: 5,5cm x 5,5cm x 3mm. 1,5 m átmérőjű gömbben fejti ki hatását. Hatékonysága ugyanolyan mértékű, mint a Bioprotector Home hatékonysága, csak a hatósugár kisebb. Mindazok, akik ezen a hatótávolságon belül tartózkodnak, élvezhetik a pozitív hatást, a védelmet. HASZNÁLATI UTASÍTÁS: Az eredeti csomagolásában kell tárolni, bontatlanul! Bioprotector mobil Kód: E142-2 Köztudott, hogy a mobil- és vezeték nélküli telefonok a legnagyobb veszélyforrások, ha a túlzott elektromágneses sugárzásról beszélünk. A Bioprotector Mobil harmonizálja a telefon által kibocsájtott sugárzás hatásait centiméter átmérőjű gömbben fejti ki hatását. HASZNÁLATI UTASÍTÁS: A többi Bioprotector termékkel ellentétben, ezt ki kell venni a csomagolásból. Távolítsuk el a hátoldali levehető fóliát és a bevágással lefelé ragasszuk fel a Bioprotector Mobilt a mobiltelefon készülékére. A Bioprotector Mobil 1,5 cm átmérőjű és 1 mm vastag, diszkréten elhelyezhető a telefonkészüléken, illetve az akkumulátor-rekeszben (amennyiben rendelkezésre áll elegendő hely). A Bioprotector Mobil nem zavarja a telefon működését, bármilyen típusú telefonnál alkalmazható, élettartama korlátlan. Ha lecseréli telefonját, távolítsa el a Bioprotector Mobilt régi készülékéről és kétoldalas ragasztószalag segítségével rögzítse új telefonján. A Bioprotector harmonizálja fizikai állapotunkat, káros mellékhatásai nincsenek. A Bioprotector egy életre szól, csak egyszer kell megvenni, korlátlan ideig használható.

46 Réz -és ezüstszálas termékek A rezet már az ókori katonák használták a fáradtság legyőzésére és a fertőzött sebek kezelésére. Csodálatos hatását csak az utóbbi 30 évben kezdjük érteni. A nagy felületű rézszövet egyik különleges tulajdonsága, hogy oldja az izom- és érgörcsöt, árnyékolja az elektroszmogot. Nagyon jó hővezető képessége és infravörös reflexiója miatt kiegyenlíti a testfelület hőegyenetlenségeit. Hatására a blokkolt testrészekben fokozódik a vér- és a nyirokkeringés, a szervezetben visszaáll a normális működés. A textilréz segít feloldani a blokkokat. /Dr. Lóránth József, termékfejlesztő/ Biokémiai hatás: A réz biokémiailag is nagyon fontos, ismert nyomelem, számos létfontosságú enzim termelődéséhez nélkülözhetetlen. Napi igényünk 1-2 mg, ami felszívódhat a bőrön keresztül is. Ügyelni kell a megfelelő rézszint fenntartására, mivel számos időskori népbetegség alapvető oka a rézhiány. A rézhiány tipikus tünetei: Vérszegénység, ödéma, törékeny csontok, ingerlékenység, fáradékonyság. Előnyei: - helyileg tartósan használható a szív megterhelése nélkül - a textilréz előnyösen használható egészségmegőrzés céljából - alkalmazható a mozgásterápiákban, segít lazítani a fájdalmas ízületeket - különösen előnyös baleseti sérülések, műtétek utáni rehabilitációs időszakban Rézkendő Kód: E Ön is ébredt már elfeküdt nyakkal? Vagy egy hirtelen mozdulattól megrándult, esetleg huzatot kapott a nyaka? Kellemetlen, nem várt tünetek ezek... Kösse a nyakába a rézkendőt és oldja a nyaki és felső háti csigolyák körüli izmok görcsös állapotát. Használatával csökkenhet a porckorongokra és az idegpályákra ható nyomás, akadályozhatja a csigolyák meszesedését. Használata javasolt huzatos helyen, vezetés közben, légkondícionált munkahelyeken. Alkalmazási javaslat: - nyaki és vállfájdalmak esetén - ízületi és derékfájdalmak esetén - ödémák kezelésére

47 Rézlepedő (100x200 cm) Kód: E Ébredjen kipihenten és egészségesen! A rézlepedő a pamutlepedő alá terítve nemcsak görcsoldó és izomlazító hatású, de árnyékolja a nagyfrekvenciás sugárzásokat. Óvja a szervezetet a számítógépek, mobiltelefonok, adótornyok vagy villanyvezetékek okozta elektroszmog- terheléstől. Kimondottan javasolt feszült, nyugtalan alvók számára. Valóban relaxáló alvást biztosíthat, reggel frissebben, kipihentebben ébredhetünk. Könnyen szállítható, ezért utazáskor is jól használható. - oldja az izom- és érgörcsöt - fokozhatja az immunrendszer aktivitását - segítheti a nyugodt alvást Figyelem! A réz az infravörös sugárzás nagy részét visszaveri, ezért heveny gyulladás esetén valamint olyan esetekben, amikor a melegterápia ellenjavallt, ne használjuk! Ezüstszálas zokni Kód: TELJES EZÜST ZOKNI FEKETE 35-37: E 112-2; 38-40: E 110-2; 41-43: E 111-2; 44-46: E TELJES EZÜST ZOKNI FEHÉR 35-37: E 121-2; 38-40: E 122-2; 41-43: E 123-2; 44-46: E Száz éve csak valódi bőrből készült lábbelit hordtak az emberek ma már a legtöbb cipő műanyagból, műbőrből van. Csoda-e, ha a bőr nem tud bennük lélegezni, szellőzni? Az ezüstbevonatú fonal felhasználásával készült zokni nemcsak jó hővezető, de természetes fertőtlenítő is. Növeli a láb és az ízületek komfortérzetét. Elpusztítja a gombákat és a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat egyaránt. Segít a keringési problémák megszüntetésében. Alkalmazási javaslat: - lábfertőzések és neurodermitis esetén - lábszagkeltő baktériumok ellen

48 Maybe Baby minimikroszkóp Maybe Baby - A családtervező Kód: E Ön mindig tudni fogja, hogy mikor termékeny: 72 órás előrejelzést kaphat a női nyálból. Mikor sikerülhet? Mikor kell vigyázni? A családtervezésért, fogamzásért sokan, sokféle módszert használnak. Mi egy megbízható, egyszerű és mindenki által elfogadható eszközt ajánlunk! Évtizedek óta bevált, nőgyógyászok által is javasolt egyéni eszközt, amely minden női táskában diszkréten elfér és egyszerűen használható. Használatával gyorsan és egyértelműen, 72 órás előrejelzéssel megállapítható a női nyálból, hogy a menstruációs ciklus során melyek a termékeny, ill. terméketlen napok. Ajánljuk azoknak a pároknak, akik gyermeket szeretnének és azoknak a hölgyeknek, akik nem használnak kémiai fogamzásgátlókat. Alkalmas más módszer melletti ellenőrző tesztelésre is. Nagy biztonsággal, egyszerűen használható. Klinikailag tesztelt!

49 cleado tisztítószerek A tisztítószerek új generációja! Csúcsminőség a biotisztításban Biológiailag lebomló Környezetkímélő Egyedülállóan hatékony tisztítószerek Az Európai Unió legmagasabb környezetvédelmi engedélyeivel rendelkező alapanyagból á A BIYOVIS elkészítette a tökéletes megoldást a tiszta környezetre, egy olyan megoldást, ami nemcsak hatékony, de környezetkímélő is. Sok-sok kísérleti termék közül választotta ki a legmegfelelőbbet. CLEADO BIO Tisztítószer-koncentrátum 1 liter Kód: C Tökéletes tisztaság - általános és ipari felhasználásra A vásárlás nagy részét azzal tölti, hogy összeválogatja tisztítószereit a polcokról? Egyszerűbb megoldást keres otthona tisztántartásához? A megoldás: egy olyan nagy hatásfokú, univerzális termék, mely vízzel való hígításban ragyogó tisztaságot biztosít a háztartás bármely területén! Nem tartalmaz savakat, foszfátokat, formaldehideket. A szennyeződéseket egy különleges emulzió útján lebontja és az így keletkezett anyagok 20 nap alatt biológiailag megsemmisülnek. Javasolt hígítási arányok: - 1:10 1:25-ig: erősen szennyezett felületekre (ipari felhasználás) - 1:25 1:50-ig: háztartási felhasználás (csempék, hűtők, felmosáshoz, konyhai bútorok) - 1:50 1:100-ig: üvegablakok, tükrök, nemesfémek Az általános háztartási tisztítószer-koncentrátum vízzel hígítva, felhasználásra kész formájában semmilyen módon nem veszélyezteti az élelmiszereket. Biológialilag 96%-ban lebomlik. Figyelem! Használati útmutató: A Bio-tisztítószer kényelmes, praktikus felhasználásához szükséges szórófejes flakon is vásárolható! Kód: C 100-2

50 CLEADO WC-fertőtlenítő olaj - 1 l Kód: C Tartós csillogás és illat A WC-olaj egy olyan környezetbarát tisztítószer, ami 48 órás védelmet biztosít a vízkő, úrin, baktériumok és más szennyeződések ellen. A Cleado WC-olaj legfontosabb tulajdonságai: Környezetbarát: biológiailag lebomló termék, maró, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz. A hígított termék csatornába, élővízbe kerülhet. Felhasználóbarát: - folyékony WC-kefe alkalmas WC-k, szennyezettségeknek fokozottan kitett mosdók és kádak tisztántartására, - diszkrét légfrissítő a felhasználás helyén hosszantartó, kellemes és ugyanakkor diszkrét illatot biztosít, - tartós csillogás a krómozott tárgyakon késlelteti a vízkő lerakódását, - az egészséget nem károsítja, - költségkímélő. Használati útmutató a oldalon. Figyelem! A WC- fertőtlenítő olaj kényelmes, praktikus felhasználásához szükséges szórófej is vásárolható! Kód: C CLEADO Mikroszálas törlőkendő csomag (3 db/csomag) A törlőkendők mérete: 32x32 cm Kód: C Csupa csepp- és csíkmentes csillogás! A mikroszálas törlőkendők szupervékony, tartós és sűrű szálainak köszönhetően, akár vegyszerek használata nélkül is, nagy mennyiségű nedvesség, szennyeződés, por felszívására alkalmasak, amely a törlőkendők önsúlyát többszörösen felülmúlja. Kellemes tapintású, hatékony. FÜRDŐSZOBAI: - csepp- és csíkmentesen tisztít - rendkívüli nedvszívó képesség - könnyen tisztítható KONYHAI: - a törlőkendő 2 oldala különböző felületek tisztításához használható: a finomabbik oldala a fényes felületek, a durvábbik oldala makacs szennyeződések eltávolításához kiváló. ZSÍRFOGÓ: - a mikroszálas törlőkendő speciális szerkezetének köszönhetően hatékonyan távolítja el akár szárazon, tisztítószer nélkül is a különböző felületekre lerakódott port, zsír- és olajfoltokat

51 Termékcsomagok Két termék, egy csomagban, többszörös erővel A Biyovis újításaként két-két, önmagában is nagyszerű terméket csomagoltunk össze, fiatalos megjelenéssel. Akár ajándéknak is nagyszerűek! Egymás hatását erősítő termékekről van szó, ezáltal az adott probléma/ panasz hamarabb megszűnhet, hamarabb érkezhet megoldás, felgyorsulhatnak az eredmények! Azon felül, hogy összecsomagolt termékeink egymást támogatják, fontos szempont, hogy csomagban vásárolva 15% kedvezménnyel juthatunk ezen termékekhez! Termékcsomagok: Komplex feltöltődés csomag Életerős férfi csomag Kiegyensúlyozott nő csomag Aktív ízületek csomag

52 Komplex feltöltődés csomag Novaflor tabletta és Biyovit Gold tabletta Kód: CS /2 Komplex feltöltődés csomagunkat három kiemelt esetben javasoljuk azon megoldásokon felül, amelyeket a termékek egyenként is kitudnak fejteni (lásd a 7. és 12. oldalon). - Feltöltődésre a Purex 1 programot, léböjtkúrát vagy a ma divatos méregtelenítő kúrákat követően. Javasoljuk, hogy a fent említett programok, kúrál befejezése előtt már 4-5 nappal kezdje el fogyasztani a Komplex feltöltődés csomagot, legalább 30 napon keresztül. - Feltöltődésre rendszertelen, nem teljes tápértékű, hiányos táplálkozás esetén. A Komplex feltöltődés csomagot ajánlott negyedévente fogyasztani, de igény szerint folyamatos szedése is lehetséges. - Feltöltődésre a járványokkal teli időszak előtt, az immunrendszer normál működésének elősegítésére, betegségeket követő lábadozási időszakban. Használati javaslat : - az influenzás időszakban folyamatosan - feltöltődés céljából 30 nap - lábadozás ideje alatt és az ezt követő időszakban, 60 nap A Purex Phase 2 Novaflor kapszula és a Biyovit Gold tabletta feltölti a szervezet vitamin és ásványianyag készletét, jótékony hatással lehet a kitisztult emésztőrendszerre. Használatával az immunrendszer normál működését segíthetjük. Számos olyan vitamint és ásványi anyagot juttathatunk a szervezetbe, amelyet a hétköznapi táplálkozás során nem tudunk bevinni, vagy csak töredékét a szükséges mennyiségnek. Amitől egyedi: A vitaminok, ásványi anyagok, inulin és béta glükán mellett a Coenzim-Q-10 is helyett kapott 3 gyógynövény kivonattal együtt, melyek a következőek: Rhodiola Rosea / Aranygyökér, Ginkgo Biloba és a Ginseng gyógynövények hatását, szakirodalmi adatok és adott esetben több ezer éves népgyógyászati tapasztalatok is igazolják. Kinek és mikor ajánljuk? - fokozott stresszel, energiahiánnyal és kimerültséggel járó időszakokban - diétázóknak - aktív sportolóknak - azoknak, akik a bélflóra egyensúlyát szeretnék fenntartani - antibiotikumos kezelések esetén - lábadozás időszaka alatt - fertőzésveszélyes őszi és téli hónapokban - egzotikus országokba történő utazás előtt - rendszeresen gyengélkedő gyermekeknek és felnőtteknek

53 Aktív Ízületek csomag Zöldhéjú kagyló kapszula és Herba Gold Energia Krém Kód: CS /2 Az Aktív ízületek csomag olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek elősegíthetik a megkopott porcfelszínek intenzívebb regenerálódását, és hatékonyabban visszaállíthatják az ízületi folyadék kenőképességét. Reuma, ízületi probléma esetében is segíthet. A reumát többnyire a mozgásszervek, az izmok, ízületek, csontok, erős és egyoldalú terhelése okozza. A reuma már 30 éves kor körül jelentkezhet, először enyhébb, de idősebb korban kínzó fájdalmakkal. A betegség megelőzése, tüneteinek enyhítése az életminőség szempontjából az egyik legfontosabb feladat. A Biyovis ezért keresett és talált is rá hatásos megoldásokat. Miért ajánljuk? A Zöldhéjú kagyló kapszula hatóanyagai a glükoz-amino-glükánok (GAG). Ezek a vegyületek alapvető alkotórészei a porcoknak és az ízületi folyadéknak egyaránt. Összességében ezek a vegyületek szükségesek a porcok regenerálódásához és az ízületi folyadék megfelelő sűrűségének (viszkozitásának) fenntartásához. Az MSM (metil-szulfonil-metán) és a mangán fontos segédanyagai a porcszintézisnek, jelenlétük nélkül nem a kellő hatékonysággal megy végbe ez a fontos folyamat. A Herba Gold Energia krém hatóanyagait az ún. Bürghi-törvény elvei alapján válogattuk össze, azaz a különböző gyógynövények és speciális arányuk következtében szinergiába lépnek, ezáltal lényegesen erősebb hatást érünk el, mintha a kompozícióban lévő egyes gyógynövényeket külön-külön alkalmaznánk. Minden gyógynövény több területen fejti ki hatását, így egészségápolás terén és kozmetikai ápolószerként is kiváló tulajdonságokkal bírnak. (A termékek részletes leírását lásd a 20. és a 39. oldalakon) Mikor ajánljuk? - ízületi problémák (gyulladás, kopás) esetén - sportolás előtt bemelegítő krémként az izomláz és izomhúzódás megelőzésére (Energia krém) - sportolás, nehéz fizikai munka után a kar és lábizmok regenerálására (Energia krém) - ízületek mindennapos kezelésére Használata minimum 3 hónapon keresztül javasolt.

54 kiegyensúlyozott nő csomag Feminovis kapszula és Biyovit Gold tabletta Kód: CS /2 Minden nő életében eljön az az időszak, amikor a petefészek által termelt hormonok (ösztrogének) termelődése lecsökken, majd később meg is szűnik. Ez együtt jár egyéb kísérő tünetekkel (mentruáció kimaradása, majd megszűnése, labilis idegállapot, depresszió, ingerlékenység, alvási problémák, hőhullámok, vagina szárazság, nemi vágy csökkenése, stb.) melyek nagyon kellemetlenek tudnak lenni. A mai stresszes életvitel már fiatal nőknél is okozhat olyan panaszokat, amelyek idáig csak a változókorban lévő nők életében jelentkeztek! A mai felgyorsult világ negatív hatással lehet a női szervezetre. Észlelhető fáradékonyság, koncentráció zavar, ingerlékenység, libidó csökkenés már a éves nők esetében is. Miért ajánljuk? A BiyoVit Goldban lévő összetevők, feltöltik a női szervezetet a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A Feminovis kapszula összetevői úgy lettek összeválogatva, hogy a változókorban lévő női szervezet speciális igényeit a lehető legteljesebb mértékben kielégítik. Fitoösztrogén hatású (Görögszéna, szója-izoflavon) összetevői, az Édesgyökér, B6 - vitamin, E- vitamin és cink tartalma segíthetnek a változókori problémák kivédésében, mérséklésében. Mikor ajánljuk? - fáradékonyság, koncentráció zavar, ingerlékenység, libidó csökkenés észlelése esetén - a menopauzális szindrómának nevezett tünetegyüttes enyhítésére - a csontritkulás kialakulásának megelőzésére Használata kúraszerűen, menopauza esetén állandó jelleggel, míg a panaszok észlelhetőek. (A termékek részletes leírását lásd a 7. és a 8. oldalakon)

55 életerős férfi csomag Prostasan kapszula és Biyovit Gold tabletta Kód: CS /2 A mai férfitársadalom egy része a rohanó és egészségtelen életmód miatt már 35 éves kor környékén igen erősen érintett lehet az általában csak idősebb korban jelentkező, tipikus férfi problémák kérdésében. (Kimerültség, fáradékonyság, prosztata problémák, potencia zavarok stb. ) Ezért hoztuk létre a Életerős Férfi csomagot. A Prostasan kapszula és a BiyoVit Gold tabletta (lásd 18. és 7. oldal) együttes alkalmazása során olyan összetevők juttathatók be a szervezetbe, amelyek hatással lehetnek a fenti problémákra. A termékcsomag alkalmazható preventív jelleggel, ekkor évente 1-3 alkalommal, 1-1 csomagot kell elfogyasztani. A már fennálló férfi problémák esetében legalább két csomag elfogyasztása javasolható. Amitől egyedi: - A termékekben lévő hatóanyagok szinergén hatásúak - azaz egymás hatását erősítő hatóanyagokból készültek - Standardizált hatóanyag tartalom - A komplexitásnak köszönhetően gyors eredmény és hatékonyság jellemzi. Kinek és mikor ajánljuk? - kemény fizikai munkát végzőknek - rendszeres sportolás esetén - időskor, stresszes életvitel esetén - a prosztata problémái esetén - a prosztata normál működésének fenntartására - a gyakori vizelési inger esetén Az Életerős férfi csomag a mai kor sikeres férfijának kiváló segítőtársa!

56 Az egészségünk értéke csak akkor kezd igazán emelkedni, amikor egy részét már végleg elveszítettük! Óvjuk egészségünket! Biyovis kapcsolattartó: Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

Purex Phase 1. csomag 1 doboz rostkoncentrátum 1 doboz kapszula B 330-2

Purex Phase 1. csomag 1 doboz rostkoncentrátum 1 doboz kapszula B 330-2 2016 B 515-2 Alka- line cseppek 30 ml 24,50 25 B 522-2 BiyoVit Gold tabletta 60 db 36,60 30 B 080-2 Coral+Calcimax tabletta 90 db 19,17 17 B 339-2 Cordia Q10 kapszula 30 db 25,92 25 B 372-2 Digemax kapszula

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

Minat Magnetic I. közérzetjavító készülék 1 db északi pólusú (rendelésre!)

Minat Magnetic I. közérzetjavító készülék 1 db északi pólusú (rendelésre!) E 030 Selva ózon air- fresh CM-103 171,15 144,26 155 E032 Selva ózon air- fresh CM-316 729,02 608,95 730 E 038 Ózonizátor működését bemutató készülék 121,80 91,60 40 M 110 MAGNETIC+ Ixia női mágneses nyaklánc

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve,

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, Gulyás Judit Régiós Képviselő Ganoderma gyógygomba Pecsétviaszgomba Dombóvár Tolna-, Somogy- Gyógygomba A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a lélekerő-gomba, kulcs a jó

Részletesebben

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok.

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok. Amit a FLAVIN 7 -ről és a flavonoidokról még tudni kell... A FLAVIN 7 gyümölcsök flavonoid és más növényi antioxidánsok koncentrátuma, amely speciális molekulaszeparációs eljárással hét féle gyümölcsből

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 MAGNÉZIUM Az emberi szervezet egészséges működéséhez vízre, táplálékra és a benne megtalálható sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet Táplálkozás Cél Optimális, kiegyensúlyozott táplálkozás - minden szükséges bevitele - káros anyagok bevitelének megakadályozása Cél: egészség, jó életminőség fenntartása vagy visszanyerése Szükséglet és

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

HERBA GOLD GYÓGYKOZMETIKAI KÉSZÍTMÉNYEK ANNO 1997.

HERBA GOLD GYÓGYKOZMETIKAI KÉSZÍTMÉNYEK ANNO 1997. HERBA GOLD GYÓGYKOZMETIKAI KÉSZÍTMÉNYEK ANNO 1997. HERBA GOLD termékek Natúrkozmetikai készítmények Természetes alapanyagok Igazolt hatású hatóanyagok Állatkísérletek nélküli fejlesztés Terápiás hatás

Részletesebben

E 030 Selva ózon air- fresh CM-103 43800 155 E032 Selva ózon air- fresh CM-316 174000 730 E 038 Ózonizátor működését bemutató készülék 20250 40

E 030 Selva ózon air- fresh CM-103 43800 155 E032 Selva ózon air- fresh CM-316 174000 730 E 038 Ózonizátor működését bemutató készülék 20250 40 E 030 Selva ózon air- fresh CM-103 43800 155 E032 Selva ózon air- fresh CM-316 174000 730 E 038 Ózonizátor működését bemutató készülék 20250 40 M 110 MAGNETIC+ Ixia női mágneses nyaklánc 24790 71 M 108

Részletesebben

Minat Magnetic I. közérzetjavító készülék 1 db északi pólusú (rendelésre!)

Minat Magnetic I. közérzetjavító készülék 1 db északi pólusú (rendelésre!) E 030 Selva ózon air- fresh CM-103 171,15 144,26 155 E032 Selva ózon air- fresh CM-316 729,02 608,95 730 E 038 Ózonizátor működését bemutató készülék 121,80 91,60 40 M 110 MAGNETIC+ Ixia női mágneses nyaklánc

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Glutén Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Mi is az a glutén? Az egész életen át tartó intoleranciát a gluténnek (sikér) nevezett összetett fehérje okozza, melyet a búza-,

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

Magnetic+ mágneses karkötő női Laura titán, arany/ezüst színű Kapható a készlet erejéig! Mágneses karkötő női Jasmin RM acél (316L) ezüst színű

Magnetic+ mágneses karkötő női Laura titán, arany/ezüst színű Kapható a készlet erejéig! Mágneses karkötő női Jasmin RM acél (316L) ezüst színű E 030 Selva ózon air- fresh CM-103 43800 35920 155 E032 Selva ózon air- fresh CM-316 174000 142660 730 E 038 Ózonizátor működését bemutató készülék 20250 20250 40 M 110 MAGNETIC+ Ixia női mágneses nyaklánc

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Ayurveda és a méregtelenítés 2. rész 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető

Részletesebben

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Mozgásszervi megbetegedések és megelőzésük A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Az ember egész testalkatát, felépítését a csontváz határozza meg,

Részletesebben

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Az antioxidánsok olyan molekulák, melyek képesek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetünkből. Ilyen az Astaxanthin is, reakcióba lép a szabadgyökökkel

Részletesebben

13 természetes zsírégető

13 természetes zsírégető 13 természetes zsírégető Tartalomjegyzék A zsírégető ételekről általában... 2 Cayenne bors... 2 C-vitamin (aszkorbinsav)... 3 Citrom... 4 CLA... 4 Fahéj... 5 Fehérje... 5 Fogyasztó teakeverék... 5 Guarana...

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

Gyümölcsök erdőn-mezőn

Gyümölcsök erdőn-mezőn Húsos som piros bogyói A csonthéjas gyümölcseink közül az egyik legismertebb az erdők, cserjék, laza kötésű talajok kedvelt növénye, a pirosas színű húsos som. A gyümölcs ismeretes, édeskés-fanyar-savanykás

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék Colostrum ESSENS Természetesen tiszta termék Mi az a kolosztrum? A kolosztrum, más néven el tej, a tej egy fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei a szülést követő néhány órában állítanak elő. Egyedülálló

Részletesebben

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából.

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából. A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából Farkas Ágnes Williams K. A., Patel H. (2017): Healthy Plant-Based Diet. Journal

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

VÁMTARIFA SZÁMA VÁMTARIFA SZÁMA

VÁMTARIFA SZÁMA VÁMTARIFA SZÁMA E 030 Selva ózon air- fresh CM-103 8421392090 42550 34880 150 E032 Selva ózon air- fresh CM-316 8421392090 168980 138510 725 E 038 Ózonizátor működését bemutató készülék 854389 20250 20250 40 M 111 MAGNETIC+

Részletesebben

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET 1 Tartalom: Az egészségről mi az egészség az egészség alatti állapot veszélyei az egészség faktorai A kínai egészségmegőrző kultúra története módszerei és lényege A egészség kör elmélet tisztítás, pótlás,

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 Egészségre vonatkozó állítás Fogyasztó Kormányzat Hatóságok Gazdasági szereplők Tápanyagösszetételre és egészségre vonatkozó állításokról

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..)

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) A képek alapján próbáljátok felismerni az adott gyógynövényt, azonosítsátok be a hatását, és hogy a növény melyik

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek A haj és a vitaminok A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II.

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II. 2009 szeptember 13. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Fűben-fában orvosság van tartja a népi bölcsesség, és ezt természetesen igaz most érő gyümölcseinkre is.

Részletesebben

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7 Gyógynövények babáknak és mamáknak Ánizs A Közép-Keleten és a Földközi-tenger keleti medencéjében lévő szigeteken őshonos köz 1 / 7 Napjaink fitoterápiája a növény termését és annak illóolaját használja,

Részletesebben

A roboteró legyen veled!

A roboteró legyen veled! Vitaminok, ásványi anyagok kisgyermekeknek A roboteró legyen veled! A vitaminok A vitaminok az életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, így hatással vannak a szervezet valamennyi működésére. A gyerekek

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

PHYSIOLick előnyei. CARO előnyei. Beltartalom

PHYSIOLick előnyei. CARO előnyei. Beltartalom Miért használjunk PHYSIOLick CARO-t? A PHYSIOLick CARO speciális ásványi nyalótömb szarvasmarhák és kecskék számára. vitaminokat tartalmaz, így alkalmas a tömegtakarmány alapú adagok kiegészítésére. CARO

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség Készült a vas megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. megbízásából, a Healthy Food Egészséges Étel az Egészséges Élethez

Részletesebben

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi alapú termékek Magyarországon Növényi gyógyszer Hagyományos növényi gyógyszer, gyógytermék Ph.Hg. VIII. Növényi eredetű drogok, FoNo: species növényi

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Magas koleszterinszint Tudja e Ön, hogy mennyi az átlagos koleszterinbevitel a magyar lakosság körében? 500-600

Részletesebben

A kiválasztó szervrendszer és betegségei

A kiválasztó szervrendszer és betegségei A kiválasztó szervrendszer és betegségei A szervezetben az anyagcsere során számtalan káros és felesleges anyag képződik. A sejtek bomlástermékei, a bekerült mérgezőanyagok, mind-mind eltávolításra várnak.

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Vesebetegségek

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Vesebetegségek TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Vesebetegségek Leggyakoribb vesebetegségek: - vesekövesség - gyulladások - veseelégtelenség Az étrendi kezelés alapja:

Részletesebben

Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit!

Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit! Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit! A hidegen sajtolt étolajok nem érintkeznek semmiféle adalékkal, oldószerrel, vegyi anyaggal a feldolgozó üzemben történő gyártás során. Nem vonnak ki

Részletesebben

Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília

Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília A természet kvintesszenciái A kvintesszencia szó Arisztotelész természeti filozófiájából indul ki és a latin quinta essentia,

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

Hús és hústermék, mint funkcionális élelmiszer

Hús és hústermék, mint funkcionális élelmiszer Hús és hústermék, mint funkcionális élelmiszer Szilvássy Z., Jávor A., Czeglédi L., Csiki Z., Csernus B. Debreceni Egyetem Funkcionális élelmiszer Első használat: 1984, Japán speciális összetevő feldúsítása

Részletesebben

OLIVE BETA G FORCE. 60 kapszula. hatékony védelem egész évben gyors és megbízható segítség a fertőzések leküzdésében

OLIVE BETA G FORCE. 60 kapszula. hatékony védelem egész évben gyors és megbízható segítség a fertőzések leküzdésében OLIVE BETA G FORCE 60 kapszula hatékony védelem egész évben gyors és megbízható segítség a fertőzések leküzdésében Az ausztrál olajfalevél kivonatának jellemzői Az olajfalevél orvosi használatának nyomai

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur.

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur. Premixek lovaknak A termék tartalmazza mindazokat a vitaminokat, makró és mikroelemeket, melyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor nagyobb mennyiségben van szüksége a szervezetnek és amelyeket

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: Felnőtt beteg C-vitamin tartalmú készítményt szeretne kérni Öntől. Tájékoztassa a beteget a vízben oldódó vitaminkészítményekről és a rendelkezésre álló C- vitamin tartalmú termékekről! A tájékoztatás

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

EGÉSZSÉG - A TENGER AJÁNDÉKA

EGÉSZSÉG - A TENGER AJÁNDÉKA EGÉSZSÉG - A TENGER AJÁNDÉKA BARNA TENGERI ALGA KAPSZULÁBAN Ascophyllum nodosum Természetes jólét Ascophyllum nodosum - tengeri alga, amely a hideg sarkvidéki tengerekből került hozzánk, útközben semmi

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI Az erekben keringő vér nyomást fejt ki az erek falára: ez a vérnyomás. Szabályozásában részt vesz a szív, az erek, az agy, a vesék és

Részletesebben

RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK

RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY C- ÉS E-VITAMINNAL, SZELÉNNEL, KOENZIM Q10- ZEL, VITABERRY NÖVÉNYI KIVONATTAL ÉS REDIVIVO LIKOPINNEL RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK 7000 ORAC EGYETLEN

Részletesebben

A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején

A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején Dr. Lakatos Béla ϯ Dr. Szentmihályi Klára Dr. Balla György Dr. Vinkler Péter Előszó Az ember minden tevékenységében

Részletesebben

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY B-VITAMIN KOMPLEX-SZEL, C- ÉS E-VITAMINNAL, RHODIOLA, GINSENG ÉS GINGKO NÖVÉNYI KIVONATTAL

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY B-VITAMIN KOMPLEX-SZEL, C- ÉS E-VITAMINNAL, RHODIOLA, GINSENG ÉS GINGKO NÖVÉNYI KIVONATTAL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY B-VITAMIN KOMPLEX-SZEL, C- ÉS E-VITAMINNAL, RHODIOLA, GINSENG ÉS GINGKO NÖVÉNYI KIVONATTAL Az örök élet mindig is az első számú vágyálma volt az emberiségnek. Az Élet vízének

Részletesebben

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport.

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. Mik is azok az étrend-kiegészítők? Az étrend-kiegészítő alig 20

Részletesebben

Miért egészséges a sertéshús?

Miért egészséges a sertéshús? A sertéshúsból készült étel a családi és a társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok egyik fő fogása, jó okkal. A sertéshús fogyasztása gasztronómiai élmény, tápanyag gazdagsága miatt táplálkozásunk szerves

Részletesebben

Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok, vagy allergiás tünetek enyhítésében is

Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok, vagy allergiás tünetek enyhítésében is A gyógyító csalán A hagyományos természet-gyógyászatban fontos helyet foglalt el a rég kipróbált tavaszi k Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok,

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

Akcióink. 3999 Ft. 3333 Ft. 2999 Ft. 2565 Ft. +30 db ajándék!

Akcióink. 3999 Ft. 3333 Ft. 2999 Ft. 2565 Ft. +30 db ajándék! Akcióink Akció időtartama: 2013. május 25. - 2013. június 30. ajándék 1990 Ft értékben Proenzi3 ajándékcsomag ExPur 90 db + krém 100 ml AJÁNDÉK (speciális gyógyászati célra szánt tápszer) A Proenzi3 ExPur

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Allergodil orrspray 4. sz. melléklete az OGYI-T- 5334/01-04 sz. Forgalomba

Részletesebben

elektrokémiai-, ozmózisos folyamatokban, sav bázis egyensúly fenntartásában, kolloidok állapotváltozásaiban, enzimreakciókban.

elektrokémiai-, ozmózisos folyamatokban, sav bázis egyensúly fenntartásában, kolloidok állapotváltozásaiban, enzimreakciókban. Ásványi anyagok Ásványi anyagok Ami az elhamvasztás után visszamarad. Szerepük: elektrokémiai-, ozmózisos folyamatokban, sav bázis egyensúly fenntartásában, kolloidok állapotváltozásaiban, enzimreakciókban.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.) BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielõtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20.

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20. 2010. Vitaminok kézi- könyve Lőrincz Balázs www.egeszsegeletmod.hu 2010.03.20. Tartalomjegyzék Bevezető... 3 A vitamin retinol... 3 C vitamin aszkorbinsav... 3 D vitamin kalciferol... 4 E vitamin tokoferol...

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

Ízületvédők - milyen élethelyzetben melyikre lehet kedvencednek szüksége?

Ízületvédők - milyen élethelyzetben melyikre lehet kedvencednek szüksége? Fejlődésben lévő kölyökkutya, szeretnéd támogatni az ízületei megfelelő fejlődését Elmúlt 8 éves, és szeretnéd, ha ízületei minél hosszabb ideig jó formában maradnának Kopottak, gyulladtak az ízületei

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben