EZ AZ ÉN ÉLETEM! Életvezetési elıadás Egészségfejlesztési programhoz középiskolások számára Szerk.: Kotogán Róbert

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EZ AZ ÉN ÉLETEM! Életvezetési elıadás Egészségfejlesztési programhoz középiskolások számára Szerk.: Kotogán Róbert"

Átírás

1 EZ AZ ÉN ÉLETEM! Életvezetési elıadás Egészségfejlesztési programhoz középiskolások számára Szerk.: Kotogán Róbert

2 Felhasznált irodalom:

3 Sokszor felmerül bennünk a kérdés, mi is az értelme az egésznek?

4 Miért van szükség fájdalomra? A testi fájdalom egy tökéletes riasztóberendezés, mely megóvja testünket a további sérülésektıl. "Jobb lesz, ha változtatsz azon, amit éppen csinálsz! A "lelki fájdalomra" is ugyanez érvényes! Ha gyakran vannak "lelki fájdalmaink" "Jobb lenne, ha megváltoztatnád a gondolkodásodat! "

5 Ha az életben mindig ugyanazt csinálod, akkor az élettıl mindig ugyanazt az eredményt kapod! Ha változtatni akarsz az életeden, ahhoz meg kell változtatnod a viselkedésedet!

6 Miért van szükségünk problémákra? Általában egészen addig nem teszünk semmit, amíg nincsenek problémáink, vagy ami még rosszabb: míg egy katasztrófa meg nem történik velünk! Végül megoldjuk, és hamarosan minden sokkal jobb lesz, mint elıtte volt. A kudarcokból valahogy többet tanulunk, mint a sikerekbıl. A kudarcok felkeltik a figyelmünket, és cselekvésre késztetnek! A problémák nem mindig jelentenek rosszat. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk és nem a büntetésünket töltjük!

7 Hogyan birkózhatsz meg a csalódásokkal? "Miért pont velem történnek meg a rossz dolgok?" - Amíg önmagunkat sajnáljuk, addig nem teszünk semmit azért, hogy megoldjuk a problémát. "Nem én tehetek róla." Egy gyakori kifogás arra, hogy ne csinálj semmit. Még akkor is, ha nem te tehetsz róla, a kérdés az: "Vajon mit akarsz tenni ellene?" "Mit tanulhatok?", "Mit tehetek még?", "Ki az, aki segíthet nekem?", kapsz egy tervet, és a következı alkalommal már jobban teljesíthetsz. Megváltoztatod a hozzáállásodat, és ez megváltoztatja az életedet. Ha hiszel abban, hogy az életedben mindennek célja van, akkor tanulni fogsz a csalódásaidból!

8 Feltétlenül szeretnem kell önmagam? Igen! A negatív énképpel rendelkezı emberek általában kétféle idegesítı módszert alkalmaznak: a) állandóan téged kritizálnak, vagy b) állandóan önmagukat kritizálják. Fogadd el, hogy egészen mostanáig a legjobb tudásod szerint élted az életed! Ha majd több tapasztalatot szereztél, egyre jobban megy majd minden. Önmagad szeretete azt jelenti, hogy megbocsátasz magadnak.

9 Senki sem lehet jó mindenben! A tehetség és a szépség nagyon hasznos lehet, de nagyon sok tehetséges és szép ember van, akit nem feltétlenül csodálunk! A becsületesség, a bátorság, a kitartás, a nagyvonalúság és a szerénység mind olyan tulajdonságok, melyeket a legtöbben nagyra értékelünk. Ezek a tulajdonságok nem veled születnek, hanem kifejleszted ıket. Egyszerően csak fáradozz azon, hogy kifejleszd! Ez az, amit" jellemnek" hívnak.

10 Egyedül tıled függ, hogyan érzed magad!

11 Hogyan érezheted jól magad hosszú távon? 1. Soha ne kritizáld magad! 2. Válaszd külön a viselkedésed a személyedtıl! 3. Fogadd örömmel a dicséreteket! Dicsérj meg te is másokat! 4. Legyél nyitott az újra! Maradj kíváncsi és maradj képes csodálni! 5. Ne rohanj el az életed mellett! A boldogság az apró örömökbıl áll! 6. Töltsd az idıdet pozitív emberekkel! 7. Arra koncentrálj, amit szeretnél!

12 Mások mit gondolnak? Nem fog mindenki egyetérteni veled. Ez nem baj. Nem fog mindenki kedvelni. Ez is rendjén van. Nem fogsz belehalni. Törıdsz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad? Hát persze! Ezzel mindenki így van. De ez nem mindig alakul így. Mit tehetsz ellene? Semmit. Egyszerően ne foglalkozz vele! Ne félj másoktól! Néha a testvéreid vagy a barátaid a suliban beszólnak neked, de igazából csak arra kíváncsiak, hogyan reagálsz. Ne hagyd magad feldühíteni!

13 Összpontosíts mások jó tulajdonságaira! Mindenkinek rengeteg hibája van, és bárki találhat hibát a másikban. Amikor jó dolgokat keresel az emberekben, akkor jó dolgokat találsz. Amikor hibákat keresel, akkor hibákat találsz. A barátságok lényege, hogy mások jó tulajdonságaira összpontosítunk.

14 Mindig azt találod, amit keresel! Arra koncentrálj, amid van, és amiben örömöd leled mindennap, és így boldog lehetsz egész életedben! A boldogság nem a tényekrıl szól, hanem arról, hogy mi az, amit az életben észre akarsz venni. Ha okokat keresel arra, hogy boldog légy, megtalálod. Ha okokat keresel arra, hogy boldogtalan légy, azt is megtalálod. A dolgoknak nem kell mindig "jónak" vagy "rossznak" lenniük. Mi lenne, ha egyszerően csak másnak látnád ıket?

15 A megbocsátás Észreveheted, hogy téged tesz boldogtalanná, ha másokra neheztelsz. Másoknak megbocsátani nem azt jelenti, hogy egyet kell értened azzal,amit tettek. Az a megbocsátás, ha valóban elengeded és elfelejted a dolgokat! A keserőség megbetegíti az embert!

16 Senki sem tehet boldoggá... Nem várhatod el másoktól, hogy ık tegyenek boldoggá! Ha boldogan szeretnél élni, és vidám embereket akarsz magad körül, akkor elıször el kell határoznod, hogy boldog leszel! Elıször egy mosolyt kell varázsolnod az arcodra! Amint az élet napos oldalát kezded nézni, a többi boldog ember keresni fogja a társaságodat.

17 Téged utánozhatnak, de te ne utánozz másokat! Lehetnek olyan barátaid, akik néha zőrös dolgokra akarnak rávenni. Ha nemet mondasz, akkor az nagyon zavarja ıket, dühösek lesznek és esetleg "beszarinak" hívnak - vagy még rosszabb neveket aggatnak rád. Titokban mindenki csodálja azokat az embereket, akik képesek ellenállni. Ha van merszed nemet mondani, és ezt újra és újra megteszed, akkor elnyered a csodálatukat - mert te megtetted azt, ami nekik nem sikerült. (Bár lehet, hogy ezt sohasem fogják elismerni.)

18 "Add csak ide a kalapácsot! Kezdetben minden drogfüggı azt hiszi, hogy "kézben tartja a dolgokat". Mindegyikük azt mondja: "Csak egyszer kipróbálom, hogy megtudjam, milyen." Olyan ez, mintha kalapáccsal ütnéd a fejedet. Vagy mintha egy vonat elé lépnél. Nem kell kipróbálnod, hogy megtudd, jó-e neked.

19 Mi választjuk meg az érzelmeinket Probléma esetén te magad döntöd el: "Boldog maradok, vagy sivalkodok és rúgkapálok inkább? "Te döntesz! Ne áltassuk magunkat azzal, hogy az érzelmek csak úgy felbukkannak,mintha az őrbıl érkeznének! MI VÁLASZTJUK MEG AZ ÉRZELMEINKET!

20 A mag törvénye A legtöbb magból nem fejlıdik ki semmi: Ezért ha tényleg el szeretnél érni valamit, jobb, ha minél többször megpróbálod. A sikeres emberek többször kudarcot vallanak,hiszen sokkal több magot ültetnek el. Akkor arathatod le a munkád gyümölcsét, miután megdolgoztál érte. Ráfordított energia + türelem = eredmény.

21 Ok és okozat Minden amit teszel visszahat rád. A siker mindig megköveteli az energia-ráfordítást. Jobb eredményeket szeretnél? Emeld a befektetett energia mennyiségét! Hullámok A hullámok megmutatják, hogy a dolgok hajlamosak tömegével feltőnni. Ne idegeskedj, és elıre tervezhetsz. Tartalékolj a következı hullámra.

22 Egyik dolog elvezet a másikhoz Ha nincsenek nagy lehetıségeid, akkor kezdd el kicsiben! Ugorj fejest! Az életben úgy fejlıdhetsz tovább, ha a) fejleszted a készségeidet, b) a megfelelı emberekkel találkozol, c) kihangsúlyozod az elkötelezettségedet. A tapasztalatszerzés soha nem idıpocsékolás. Add mindig a legjobb formádat, bármi is áll elıtted, és rádtalálnak majd a jobb lehetıségek.

23 Kis kezdet, nagy sikerek Ha egy kisebb játékban sikeresek vagyunk, akkor egy nagyobb játékba... és egy még nagyobb játékba vághatunk bele. Amint jobb leszel, nagyobb játszmába kezdhetsz. Az élet fokozatos fejlıdés. A kérdés mindig ez: "MIHEZ KEZDESZ AZZAL, AMID ÉPPEN VAN?" Míg az a válasz, hogy "Nem sokat!", addig nem sok minden fog javulni. Az élet az erıfeszítéseket díjazza, nem pedig a kifogásokat.

24 Önfegyelem Legyen meg az önfegyelmed arra, hogy megtedd az apróbb dolgokat, melyeket nem szeretsz, azért, hogy életedet olyan dolgokkal tölthesd el, melyeket nagyon-nagyon szeretsz. Az önfegyelem attól függ, hogy tudod-e, MIÉRT akarsz valamit elérni. Ha van önfegyelmed, nincs szükséged arra, hogy mások fegyelmezzenek! Ennek eredményeképpen a magad ura lehetsz. Ha nincs önfegyelmed, akkor azt kívülrıl fogod megkapni. Akinek nincs önfegyelme, gyakran olyan munkára kényszerül, ahol parancsolgatnak neki. Akinek egyáltalán nincs önfegyelme, az elıbb-utóbb hővösre kerül.

25 Kérj segítséget! Ha már mindent megpróbáltál, és ha tényleg nem tudod, hogyan tovább, akkor gondold át, hogy kiket ismersz, akik segíteni tudnának. Gyakran elıfordul, hogy a többiek örömmel segítenének, ha tudnák, hogy szükséged van rájuk. De ha meg sem kéred ıket, akkor nem tudnak segíteni. Az emberek általában nagyon segítıkészek és nagylelkőek! Különösen akkor, ha látják, hogy már komoly erıfeszítéseket tettél. Ha kapni akarsz, kérned kell.

26 Az számít, hogy milyen leszel... Amikor egy célt állítasz magad elé, akkor ez elvezethet téged olyan helyekre és olyan felismerésekhez, melyekrıl korábban még csak nem is álmodtál. Amikor kitőzöl magad elé egy célt, mikorra eléred a célodat, már egészen más ember leszel, mint amikor elkezdted. A célok valójában errıl szólnak - arról, hogy mivé formálódunk, amíg elérjük ıket. Ezért igyekszünk annyira. Amikor elérjük a céljainkat, nem az a jutalom, amit KAPUNK, hanem az, amivé közben VÁLUNK. Az út maga a cél.

27 Ugorj fejest! Akkor kezdesz valami iránt lelkesedni, ha már belevágtál! Gyakran abba a hibába esünk, hogy azt mondjuk:"majd ha lesz energiám, akkor elkezdem." Nem! Elıször kezdd el! A kedved akkor jön meg, miután belekezdtél! Az energiád és a lelkesedésed azután keletkezik, hogy belevágtál valamibe. A titok: vágj bele!

28 Minden nap számít Talán te is hallottad már a teknıs és a nyuszi történetét. Ez a történet rólad szól. Bármit akarsz elérni, a kitartó igyekezet a legjobb út a siker felé! A rendszeres, mindennapos, de kevésbé látványos erıfeszítések fognak elvinni a célodig. Az élet folyamatos fejlıdés. Minden nap számít!

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

A szeretet türelmes. Első nap

A szeretet türelmes. Első nap Első nap A szeretet türelmes Szeretetünket sokféle módon közölhetjük, de szavaink gyakran szívünk állapotát tükrözik. A következő napra határozd el, hogy türelmes leszel és semmi negatívat nem mondasz

Részletesebben

A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL

A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL Én csak szerény húrja vagyok annak a GITÁRNAK, melynek rezonáló-doboza és főleg PENGETŐJE maga A H A N G 1 1923. E L Ő SZ Ó "Drága Jézusom! Tudom,

Részletesebben

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT?

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT? Ez a 3 tanulmány Neked szól, ha arra vágysz, hogy: - Párod végre szerelmes legyen beléd, vagy akkor, ha - Párod már szerelmes beléd, és Te azt szeretnéd, hogy ez minél tovább így is maradjon! HOGYAN ÉRD

Részletesebben

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes!

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 1 Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 2014 Borítóterv: Pawlik Tamás 2 Tartalom Bevezető... 6 A siker titka... 7 Álom... 7 Vágy... 10 Hit... 12 Célok... 14 A küldetésről... 16 Gyorsítók...

Részletesebben

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei AUTÓVAL A CSÚCSRA Névjegy Név: K. Botond Életkor: 45 év Üzletág: személygépkocsi-kereskedelem Munkakör: értékesítő Eredményei: cégénél kiérdemelte az Év értékesítője címet a legtöbb új autó eladásával

Részletesebben

KÉPZÉS III. Pszichológia (lélekismeret - motiválás)

KÉPZÉS III. Pszichológia (lélekismeret - motiválás) KÉPZÉS III. Pszichológia (lélekismeret - motiválás) Mottó: Válaszolni mindig nehezebb, mint kérdezni. 1 Ahhoz, hogy a Találkozó valóban TALÁLKOZÁS legyen Istennel, egymással és önmagunkkal, nélkülözhetetlen,

Részletesebben

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Hogyan csábítsuk el a nőket?

Hogyan csábítsuk el a nőket? 1. oldal, összesen: 96 Hogyan csábítsuk el a nőket? 2002 - Szugyiczki Roland 2. oldal, összesen: 96 1. Jelmagyarázat a rövidítésekhez: 2. Bevezető 2.1. Hogyan tegyünk szert a kellő magabiztosságra és bátorságra?

Részletesebben

A gyermekkel való pozitív kapcsolat építése

A gyermekkel való pozitív kapcsolat építése A gyermekkel való pozitív kapcsolat építése Írta Maricela Escamilla University of Houston Clear Lake Fordította Julianna Fisher University of Houston Clear Lake Mi a pozitív kommunikáció? A pozitív kommunikáció

Részletesebben

A KOR GYERMEKE A beszélgetésünk rendhagyó, mint ahogy Sas István személye és pályája is. Az interjú során önmagát, mint individuumot folyamatosan háttérbe szorítja. Nem önmagáról, hanem a reklámról akar

Részletesebben

Belőle fakad minden dolgok tökéletessége szerte a világegyetemben." Smaragdtábla (Kr.e. 3000 körül)

Belőle fakad minden dolgok tökéletessége szerte a világegyetemben. Smaragdtábla (Kr.e. 3000 körül) ARRA SZÜLETTÉL, HOGY CSODÁLATOS ÉLETED LEGYEN Könyvemben ehhez a káprázatos élethez vezető utat szeretném neked megmutatni. Rengeteg mindent meg kell értened önmagaddal és az életeddel kapcsolatban - és

Részletesebben

A HARMADIK HÉT Még egy BBQ parti

A HARMADIK HÉT Még egy BBQ parti A HARMADIK HÉT Még egy BBQ parti Már egész otthonosan mozgok a szállón, bár még mindig komoly gondjaim vannak a lakók neveivel. Aki a dokumentáció szerint Jennifer, az a valóságban Helen, Tracy pedig Hammy

Részletesebben

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET A VISSZAVONULÁSRA? INGYENES TANULMÁNY MUNKAVÉDELMISEKNEK Budapest, 2009.05.19 1/11. oldal 1. Miért fejezi be valaki a vállalkozását?... 3 1.1. Aktuális ok: a válság... 3 1.2.

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR FEKTESS BE AZ UNIVERZUMBA!

KORÓDI SÁNDOR FEKTESS BE AZ UNIVERZUMBA! KORÓDI SÁNDOR FEKTESS BE AZ UNIVERZUMBA! Azt kapod vissza, amit Önmagadból a Világba engedsz! 2009 KORÓDI SÁNDOR FEKTESS BE AZ UNIVERZUMBA! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével

Részletesebben

Osho: Tantra: A lélekhez a szexualitáson keresztül

Osho: Tantra: A lélekhez a szexualitáson keresztül Osho: Tantra: A lélekhez a szexualitáson keresztül A szexuális energia az alap A joga harcol ezzel - a tantra felhasználja, átalakítja. Első kérdés: Mester mi a különbség a transzcendális joga és a tantra

Részletesebben

Kedves társkeresô 7 A könyv háttere 10 Hogyan használd ezt a könyvet? 11. A Négy Akadály Teszt 15 Lássuk, mi ez a négy akadály! 21

Kedves társkeresô 7 A könyv háttere 10 Hogyan használd ezt a könyvet? 11. A Négy Akadály Teszt 15 Lássuk, mi ez a négy akadály! 21 Tartalomjegyzék Kedves társkeresô 7 A könyv háttere 10 Hogyan használd ezt a könyvet? 11 A Négy Akadály Teszt 15 Lássuk, mi ez a négy akadály! 21 Írta Randi Andi Felelôs kiadó MAYAVI 3.0 Kft Nyomdai munkálatok

Részletesebben

A JÓ ÍRÓK JÓ OLVASÓK- IGAZ-E EZ A SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOZÁS TERÜLETÉN IS?

A JÓ ÍRÓK JÓ OLVASÓK- IGAZ-E EZ A SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOZÁS TERÜLETÉN IS? SAPIENTIA ERDÉLYI MAGYAR TUDOMÁNYEGYETEM MŰSZAKI ÉS HUMÁNTUDOMÁNYOK KAR MATEMATIKA-INFORMATIKA TANSZÉK A JÓ ÍRÓK JÓ OLVASÓK- IGAZ-E EZ A SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOZÁS TERÜLETÉN IS? KÉSZÍTETTE: TÉMAVEZETŐ TANÁR:

Részletesebben

Hol van a boldogság? Képzelt beszélgetés fiatalokkal

Hol van a boldogság? Képzelt beszélgetés fiatalokkal Rémiásné Horváth Ildikó Rémiásné Horváth Ildikó Képzelt beszélgetés fiatalokkal Érdekes lenne ezt a kérdést feltenni iskolánk tanulóinak és tanárainak. Sokan hasonló válaszokat adnának. Boldogság? Mi az?

Részletesebben

Xavier amador. Nem vagyok beteg, nincs szükségem segítségre! Hogyan segítsünk a mentális betegségben szenvedőknek a kezelés elfogadásában?

Xavier amador. Nem vagyok beteg, nincs szükségem segítségre! Hogyan segítsünk a mentális betegségben szenvedőknek a kezelés elfogadásában? Xavier amador Nem vagyok beteg, nincs szükségem segítségre! Hogyan segítsünk a mentális betegségben szenvedőknek a kezelés elfogadásában? Lélekben Otthon Kiadó Budapest, 2008 Tartalomjegyzék Előszó....................................................9

Részletesebben

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD Ragaszkodni, na azt tudunk. Van, hogy foggal-körömmel, közben meg észre sem vesszük, hogy pont ezzel adjuk meg neki a végső döfést. Mármint az álmainknak. Én megtettem.

Részletesebben

Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág Bevezetés

Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág Bevezetés Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág (In: Grezsa Ferenc Takács Péter (szerk.): Még ép a roncs ág Válogatás erdélyi mentálhigiénés szakemberek dolgozataiból. Országos Addiktológiai Intézet. Budapest, 2005.

Részletesebben

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig könnyedén. Pedig nagyon vágyunk rá, hogy megszabaduljunk

Részletesebben

AZ ERŐ BENNED VAN FELTÁRUL ELŐTTÜNK A BENNÜNK REJLŐ SZÉPSÉG, SZERETET ÉS ERŐ LOUISE L. HAY

AZ ERŐ BENNED VAN FELTÁRUL ELŐTTÜNK A BENNÜNK REJLŐ SZÉPSÉG, SZERETET ÉS ERŐ LOUISE L. HAY AZ ERŐ BENNED VAN FELTÁRUL ELŐTTÜNK A BENNÜNK REJLŐ SZÉPSÉG, SZERETET ÉS ERŐ LOUISE L. HAY ÉDESVÍZ KIADÓ BUDAPEST, 2006 A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Louise L. Hay / The Power Is Within

Részletesebben

NAGY KÉRDÉSEK FRED ALAN WOLF NAGY KÉRDÉSEK

NAGY KÉRDÉSEK FRED ALAN WOLF NAGY KÉRDÉSEK NAGY KÉRDÉSEK Maga az, hogy felteszed ezeket a mélyebb kérdéseket magadnak, új utakat nyit meg evilági létezésed felé. Behoz egy szippantásnyi friss levegõt. Örömtelibbé teszi az életet. Az élet igazi

Részletesebben

Mi több, mint ötven éve vigyázunk rá

Mi több, mint ötven éve vigyázunk rá Mi több, mint ötven éve vigyázunk rá Hogyan sikerült megırizni? Tényleg, hogyan? Eddig ezen nem is gondolkoztunk, hiszen rohannak az évek és egyszer csak azt vettük észre, hogy túl vagyunk az arany lakodalmon.

Részletesebben

BEVEZETŐ. Peter Senge

BEVEZETŐ. Peter Senge BEVEZETŐ Peter Senge Örömmel tettem eleget annak a felkérésnek, hogy felfrissítsem az előszót barátom és kollégám, J. Jaworski Szinkronicitás, A vezetés belső útja című könyvének magyar kiadásához. 2004

Részletesebben