F-3, Vendégek, felmérőlap. Legalább 2 m magas vízicsúszdák

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "F-3, Vendégek, felmérőlap. Legalább 2 m magas vízicsúszdák"

Átírás

1 1. Fürdő megnevezése, besorolása: 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 1 F-3, Vendégek, felmérőlap Legalább 2 m magas vízicsúszdák A) Kötelező vizsgálatok a 7/2007 GKM rendelet szerint 4. Feldolgozást végző neve, képzettsége: 5. Csúszda sorszáma, megnevezése: 6. Üzemeltetési napló száma, vezetése: üzemórák száma, hibák és kijavításuk: 7. Csúszda kezelő feljogosított szervezet által kiadott igazolással rendelkezik: 8. Utolsó időszakos műszaki vizsgálat időpontja: 9. A vizsgálat által megállapított hiányosságok kijavításra kerültek-e: 10. A következő időszakos vizsgálat időpontja: B) Biztonsági követelmények az MSZ-EN sz. szabvány szerint 11. Csúszda osztályba sorolása (1-7 típus) 12. A csúszópálya felülete sima, folytonos, egyenlőtlenségek nélküli felület: 13. Az akadálymentes térben a sarkok és az élek legalább 3 mm-es sugárral vannak lekerekítve: 14. Az akadálymentes térben a bevások és lyukak sarkai megfelelően vannak védve: 15. Ha a csúszda bejáratánál létra van, akkor annak mindkét oldalán kapaszkodó van, amely átnyúlik az előtér kapaszkodóiba:

2 2 16. A lépcsőfelületeken az élek és a sarkok legalább 3 mm-es sugárral vannak lekerekítve: 17. A lépcsők csúszásmentességi osztálya 24 : 18. A feljáratok végén, rajthelyhez vezető bejárat előtt legalább 500 mm mély előtér van: 19. Az előtereken legalább 1000 mm magas védőkorlát van: 20. Ha az esésmagasság nagyobb, mint mm (12 m), akkor a korlátok legalább 1200 mm magasak: 21. Az előterek korlátjai úgy vannak kialakítva, hogy arra ne lehessen felmászni: 22. A rajthely kialakítása megakadályozza (megemelt rajthely vagy a bejárat és a rajthely között lépcsőfok van), hogy a felhasználót az utána jövő személyek ne lökhessék közvetlenül a csúszópályára: 23. A csúszási felület felett, a rajthely és a csúszópálya között 800 mm és 1100 mm közötti magasságban keresztrúd található (az 1. típus kivételével): 24. A csövek és a zárt szakaszok részben vagy teljesen fényáteresztők: 25. Különleges hatás esetén (teljes sötétség, vízszintemelkedés, stb.) a használót a rajthely előtt erre figyelmeztetik: 26. A csúszási segédeszközök a medencében úszóképesek: 27. A csúszási segédeszközökön félreérthetetlen jelzések vannak: tervezett testhelyzet, testtömeg, testméret: 28. Ha a csúszási segédeszköz nem lágy anyagból készült, akkor a felhasználók egymástól ellenőrzött követési távolságot tartanak: 29. A fedél vagy a cső bejáratának magassága legalább 1200 mm: 30. Az áramló vízmennyiség megfelel-e a gyártó előírásainak: 31. Gyártóművi előírás hiányában az alábbi értékek a mértékadóak: a) 1. típus esetén: legalább 3 l/min

3 3 b) 2. típus esetén: legalább 40 l/min c) típus esetén legalább 1000 l/min d) 6. és 7. típus esetén legalább 300 l/min pályánként 32. Az áramló víz mennyiségét illetéktelen személy nem módosíthatja: Ha forgatott vizet közvetlenül a vendégek által használt víztérből veszik, akkor az alábbiak betartandók: 33. Elszívók száma, mérete, távolsága 34. Elszívók típusa (egyszeres rács, domborúrács, perforált): 35. Szívónyílásoknál a szívási sebesség nem haladja meg a 0,5m/sec-t: 36. Ezenkívül, két vagy több elvezető nyílás esetén két feltétel: a) a nyílások legközelebbi pontjai közötti távolság legalább 2 m: b) az egyik nyílás teljes lezárása esetén a másik szívónyílás is képes a teljes vízmennyiség szállítására: 37. Egy nyílás esetén vagylagos feltételek: a) vagy egy fürdőző a szívónyílás legfeljebb 50%-t tudja eltakarni: b) vagy szívási irányban domború szívórács kerületi szívással, a domborítás mértéke a főméret legalább 10%-a: c) vay egyszeres rács, legalább 1 m2 felülettel: d) vagy gravitációs hozzáfolyású szívó tartály: 38. Van megfelelő lefékező szakasz: 39. Csobbanó medence alja a csobbanó vízfelületnél síkfelületű: 40. Ha a vízmélység 1,3 m, a medence aljának meredeksége (emelkedés vagy esés) legfeljebb 10%: 41. Csobbanó medence vízmélysége (a csúszdavég és a vízfelület között) különböző esésmagasságoknál, (közbenső értékeket lineárisan kell interpolálni):

4 4 a) esésmagasság: mm között, vízmélység 1. és 2. típus esetén legalább 800, legfeljebb 1200 mm: b) esésmagasság: mm között, vízmélység 3-7. típus esetén legalább 1000 mm: c) esésmagasság 600 mm, vízmélység legalább 1800 mm: d) esésmagasság 1500 mm, vízmélység legalább 4500 mm: 42. A csobbanó vízfelület méretei a szabványnak megfelelnek: 43. A használó útja a kijárathoz nem keresztezi más csúszdák használóinak az útját: 44. Ha több csúszda érkező szakasza végződik ugyanazon medencében, akkor a kijáratok a medence szemben lévő oldalán vannak: 45. Ha több 2-5 típusú csúszda érkezőszakasza ugyanazon az oldalon végződik, akkor a medence alján színes, kontrasztot adó vonal és/vagy lágy úszóelválasztó kötél van: típusú csúszdáknál a medence alján színes, kontrasztot adó vonal és/vagy lágy úszóelválasztó kötél van: 47. Az akadálymentes térben nincsenek rögzített tárgyak és szerkezetek: 48. Az akadálymentes térben elkerülhetetlenül szükséges alkatrészek: a) az x vonaltól (szabvány 14. ábra) mm távolságban vannak b) megfelelően védettek, simák, egyenlőtlenségmentesek: c) széleik legalább 100 mm sugárral vannak lekerekítve: C) Utasítások az MSZ-EN sz. szabvány szerint 49. A 2. típustól kezdődően a szabvány 1. ábrája szerinti tájékoztató táblák a feljáró kezdetén és az előtérben ki vannak függesztve:

5 5 50. Ha az előtérben egynél több csúszda kezdődik, akkor mindegyik csúszdánál a rajthely bejáratánál kiegészitőleg a megfelelő tájékoztató táblák ki vannak helyezve: 51. Az általános tájékoztató táblák mérete lekerekített legalább 150x150 mm méretű négyszög, kék háttérrel és fehér ábrázolással: 52. A tiltott csúszási testhelyzetek és a megengedett csúszási viselkedés közlésére (szabvány2-24 ábra): 150x150 mm méretű négyszög, fehér háttérrel és kettős, vörös körvonallal, kettős vörös átlóvonallal, és fekete ábrázolással: D) Elektromos berendezések 53. Közvetett érintés elleni védelem, villámvédelem: A fogadómedencében minden rögzített idegen vezetőképes rész (nem közvetlenül villamos berendezések, így korlátok, lefolyórácsok, és a sávban elhelyezett minden test (villamos berendezés) össze van-e kötve egymással, és a központi védő egyenpotenciálra hozó sínnel, ez lehet az elosztó közelében lévő EPH sín: 54. Közvetlen érintés elleni védelem, vagyis áramütés elleni védelem. Ez vonatkozik minden villamos berendezésre, mely a medence területén vagy a medencében van. Érintésvédelmi sávok: a) 0+1. sáv: SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávon kívül: b) 2. sáv: - SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávon kívül:. - vagy SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávban, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: - vagy a táplálást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi:

6 6 - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás a 2. sávon kívül elhelyezett: - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás 2. sávon belül elhelyezett, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: 55. Kábelezés a) 0+1. sáv: Csak az ott elhelyezett eszközöket tápláló kábelek haladhatnak: b) sáv: fém védőcsövek, vagy fémköpenyű kábelek bekötendők az EP hálózatba: 56. Dobozok (szerelvény és kötődobozok) a) 0. sáv: Tilos b) 1. sáv: Csak az SELV áramkörök dobozai lehetnek itt. 57. Kapcsolók, vezérlőelemek, dugaszoló aljzatok a) 0+1. sáv: Tilos. b) 2. sáv: Ha a védelem: - vagy SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávban, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: - vagy a táplálást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás 2. sávon kívül elhelyezett: - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás 2. sávon belül elhelyezett, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi:

7 7 38. Vészjelzés: - Vészjelző kapcsoló véletlen működtetése akadályozott-e: - Vészjelző kapcsoló működtetése esetén van-e lehulló üveg vagy hasonló törmelék: - Vészjelző kapcsoló nyugtázási helye: vendégforgalomtól elzárt területen van, és csak felhatalmazott személy nyugtázhat: - Felügyelet nélküli medencetér esetén a vészhelyzeti segélyhívó működőképességének ellenőrzése: Ezen felmérőlap a Fürdőszövetség szellemi tulajdona, újrafelhasználni, harmadik személynek továbbadni tilos!

F-2, Vendégek, felmérőlap. Élményelemek

F-2, Vendégek, felmérőlap. Élményelemek 1 F-2, Vendégek, felmérőlap Élményelemek A) Alapadatok 1. Fürdő megnevezése, besorolása: 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 4. Feldolgozást végző neve, képzettsége: 5. Medence

Részletesebben

F-1: Vendégek felmérőlap Fürdőmedencék, medencekörnyezet, vízforgató berendezés

F-1: Vendégek felmérőlap Fürdőmedencék, medencekörnyezet, vízforgató berendezés 1 F-1: Vendégek felmérőlap Fürdőmedencék, medencekörnyezet, vízforgató berendezés 1. Fürdő megnevezése, besorolása: A) Alapadatok 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 4. Feldolgozást

Részletesebben

F-5, Vendégek, felmérőlap. Zuhanyozók, öltözők, illemhelyek, közlekedők, elsősegély

F-5, Vendégek, felmérőlap. Zuhanyozók, öltözők, illemhelyek, közlekedők, elsősegély 1 F-5, Vendégek, felmérőlap Zuhanyozók, öltözők, illemhelyek, közlekedők, elsősegély 1. Fürdő megnevezése, besorolása: A) Alapadatok 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 4. Feldolgozást

Részletesebben

NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME

NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézet V. Energetikai konferencia 2010.11.25.

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

Az OTSZ használati szabályainak főbb változásai

Az OTSZ használati szabályainak főbb változásai Az OTSZ használati szabályainak főbb változásai Országos Tűzvédelmi Konferencia Visegrád, 2011. szeptember 16. 2011. szeptember 16. Borsos Tibor tűzvédelmi szakértő 1 Tűzveszélyességi osztályba sorolás:

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 522 04 Villanyszerelő

Részletesebben

Nagy épület villamos betáplálása. Épületinformatika. Nagy épület villamos betáplálása. Nagy épület villamos betáplálása. Eloadás.

Nagy épület villamos betáplálása. Épületinformatika. Nagy épület villamos betáplálása. Nagy épület villamos betáplálása. Eloadás. Nagy épület villamos betáplálása Iváncsy Tamás Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségu Technika és Berendezések Csoport Nagy épület villamos betáplálása Nagy épület villamos betáplálása M Motor. Nagy

Részletesebben

Tárgy: A vizsgálat helye: Megbízó:

Tárgy: A vizsgálat helye: Megbízó: Biztonságtechnikai Vállalkozás Tel/Fax:383-2144 Tárgy: A lenti cím szerinti létesítmény villámvédelmi felülvizsgálata a 9/2008.(II.22.) ÖTM rendelettel kiadott: OTSZ 5.rész II. fejezet 18.1 szakaszában

Részletesebben

Különleges berendezések érintésvédelme. 16.tétel

Különleges berendezések érintésvédelme. 16.tétel Különleges berendezések érintésvédelme 16.tétel Különleges berendezések MSZ HD 60364-7-712:2006 2. Napelemes (PV) energiaellátó rendszerek MSZ HD 60364-7-714:2013 Szabadtéri világítóberendezések (IEC 60364-7-714:2011)

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 522 04 Villanyszerelő

Részletesebben

GINOP A MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG FEJLESZTÉSE AZ ÉPÍTŐIPARBAN

GINOP A MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG FEJLESZTÉSE AZ ÉPÍTŐIPARBAN GINOP-5.3.4. - 16-00006 A MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG FEJLESZTÉSE AZ ÉPÍTŐIPARBAN Perlaki Géza Kollektív műszaki védelem az építési munkahelyeken KOLLEKTÍV VÉDELEM AZ ÉPÍTKEZÉSEKEN Az építkezéseken

Részletesebben

Érintésvédelmi alapismeretek

Érintésvédelmi alapismeretek Érintésvédelmi alapismeretek Az áramütés elleni védekezés (9-10. tételhez) gyure.peter@moravarosi.hu 1 Fogalmak Az érintésvédelem az üzemszerűen feszültség alatt nem álló, de meghibásodás esetén feszültség

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012. (VIII. 27.) rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye

Részletesebben

FÓKUSZBAN AZ ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELEM ÉRINTÉSVÉDELEM HIBAVÉDELEM. Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens

FÓKUSZBAN AZ ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELEM ÉRINTÉSVÉDELEM HIBAVÉDELEM. Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens FÓKUSZBAN AZ ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELEM ÉRINTÉSVÉDELEM HIBAVÉDELEM Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézet VET 2014.05.16. EGYENPOTENCIÁLRA-HOZÁS

Részletesebben

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO Elosztó szekrények Mérő táblák Univerzális táblaburkolatok Tartozékok Műszaki adatok 118 122 122 123 240 Elosztó szekrények Az erő felügyeletet igényel 117 Elosztó szekrények Elosztó szekrények -S lakossági

Részletesebben

Műszaki leírás Napelemes rendszer telepítése Itt-Hon Nyírparasznyán Egyesület, Közösségi Házába (4822 Nyírparasznya, Rákóczi u. 110. Hrsz.: 245.) épületvillamossági kiviteli tervéhez Előzmények: Megbízó:

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

Szeretettel köszönti Önöket a

Szeretettel köszönti Önöket a Szeretettel köszönti Önöket a A tevékenységi köre - Tűzgátló- és egyéb technikai fém nyílászárók fejlesztése, gyártása - Tűzgátló üvegek gyártása (EI30, EI60, EI90) - Voest Alpine típusú szerkezetek gyártása

Részletesebben

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet Az építmény címe: Debrecen, Kassai u. 46. 1 O l d a l Műszaki leírás Tervezői Nyilatkozat Tűzvédelemi

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

Hőhatások és túláramvédelem

Hőhatások és túláramvédelem Hőhatások és túláramvédelem 2018. 06. 07. https://admittancia.wordpress.com 1 tartalom MSZ HD 60364-4.41. Érintésvédelem A táplálás önműködő lekapcsolása MSZ HD 60364-4.42. Hőhatások elleni védelem MSZ

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296.

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. MŰSZER AUTOMATIKA KFT. H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u.10. Pf.56.Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 www.muszerautomatika.hu

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM NAPELEMES RENDSZEREK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME

ÓBUDAI EGYETEM NAPELEMES RENDSZEREK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME ÓBUDAI EGYETEM NAPELEMES RENDSZEREK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME Dr. NOVOTHNY FERENC (PhD) Óbudai Egyetem, Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai intézet Budapest, Bécsi u. 96/b. H-1034 novothny.ferenc@kvk.uni-obuda.hu

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

Navigálás a változó előírások tengerében IV. Újabb ködfolt: FELV, villamos elválasztás

Navigálás a változó előírások tengerében IV. Újabb ködfolt: FELV, villamos elválasztás Pármondatos ismétlés. A SELV/PELV rendszer három összetevőből áll: a tápegységből, a vezetékrendszerből (a csatlakozókat is beleértve) és a készülékekből. Ha mindhárom összetevő maradéktalanul kielégíti

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

NAPELEMES RENDSZEREK HIBAVÉDELME

NAPELEMES RENDSZEREK HIBAVÉDELME NAPELEMES RENDSZEREK HIBAVÉDELME Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézet MEE VÁNDORGYŰLÉS SZEGED 2011.09.15. TALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Felhasználói Gépkönyv

Felhasználói Gépkönyv Felhasználói Gépkönyv a KLX-KT, KLX-IT, KLX-FT Ágylámpasáv rendszerekhez Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék 1. Általános ismertető...3 2. A rendszer felépítése, működése...4 3. Karbantartás...5 4. Használati

Részletesebben

ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA

ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA Új berendezés érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálata (Használatba vétel előtti felülvizsgálat, vagy más elnevezéssel első felülvizsgálat)

Részletesebben

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei 1. TÉTEL, VILLANYSZERELŐ SZAKMAI VIZSGA 2018. 06. 21. 12:03:47 GYURE.PETER@MORAVAROSI.HU 1 Előírások 2007. évi LXXXVI. törvény a Villamos Energiáról (VET) 273/2007.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

Használati utasítás. Infrapanel sötétsugárzó JH-NR10-13A JH-NR18-13A JH-NR24-13A JH-NR32-13A

Használati utasítás. Infrapanel sötétsugárzó JH-NR10-13A JH-NR18-13A JH-NR24-13A JH-NR32-13A Használati utasítás Infrapanel sötétsugárzó JH-NR10-13A JH-NR18-13A JH-NR24-13A JH-NR32-13A DIMAT KFT. 7815 Harkány, Bercsényi u.18. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu Infrapanel sötétsugárzó

Részletesebben

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei 1. TÉTEL, VILLANYSZERELŐ SZAKMAI VIZSGA 2018. 10. 04. 12:08:08 GYURE.PETER@MORAVAROSI.HU 1 Előírások 2007. évi LXXXVI. törvény a Villamos Energiáról (VET) 273/2007.

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság Főépület 4024 Debrecen, Kossuth u 20. sz. villámvédelem felújítási terve

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság Főépület 4024 Debrecen, Kossuth u 20. sz. villámvédelem felújítási terve V-055/2017 VILLÁMVÉDELMI TERV Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság Főépület 4024 Debrecen, Kossuth u 20. sz. villámvédelem felújítási terve Debrecen, 2017.július. hó Tervező:. Kiss István elektromos

Részletesebben

rendszerekhez 1. ábra: Sauermann SI 2052 kondenzvízszivattyú Szerelés A szivattyúhoz a gyártó egy teljes mértékben az

rendszerekhez 1. ábra: Sauermann SI 2052 kondenzvízszivattyú Szerelés A szivattyúhoz a gyártó egy teljes mértékben az Sauermann SI rendszerekhez 2052 univerzális szivattyú kazettás A Sauermann évek óta gyártja az SI 2052 típusú centrifugálszivattyút, amely rendszerint hibás kondenzvízszivattyúk helyettesítésére szolgál

Részletesebben

KOCKÁZATÉRTÉKELÉS FELMÉRŐLAP ÉPÍTŐIPARI MUNKAHELYEK

KOCKÁZATÉRTÉKELÉS FELMÉRŐLAP ÉPÍTŐIPARI MUNKAHELYEK KOCKÁZATÉRTÉKELÉS FELMÉRŐLAP ÉPÍTŐIPARI MUNKAHELYEK (Számítógépes kitöltésre) Munkahely neve: Munkahely címe: Kockázatértékelés felmérés időpontja: A kockázatértékelés felmérést végezte: DOKUMENTUMOK VIZSGÁLATA

Részletesebben

6781 D K nhalmi u 8. / : (36)62/ ; : 30/ M szaki leírás. PVT-D-Cs-CS-xx tip. mér szekrény

6781 D K nhalmi u 8. / : (36)62/ ; : 30/ M szaki leírás. PVT-D-Cs-CS-xx tip. mér szekrény 6781 D K nhalmi u 8. / : (36)62/493-106; : 30/935-1263 M szaki leírás PVT-D-Cs-CS-xx tip. mér szekrény A termék PVT 150x300x170, 300x300x170, 450x300x170 mm-es és 600x300x170 mm-es alapegységekb l kerül

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 522 04 Villanyszerelő Tájékoztató

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

fürdőszoba kiegészítők

fürdőszoba kiegészítők fürdőszoba kiegészítők A kiegészítők minden fürdőszoba szerves részét képezik. Határozza meg a konkrét tulajdonságokat, hogy a lehető legjobb terméket válassza ki. A Design sorozat kiegészítői nyerték

Részletesebben

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság Kültér 50m 100m 150m 200m 250m Beltér 60m 90m 120m 180m 240m Érzékelő sugarak száma 4 sugár

Részletesebben

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme:

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme: Oldal: 1/5 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme: 1.1 Üzembe helyezési vizsgálat: 1.1.1 Az ellenőrzés hatálya: Ezen vizsgálatot minden olyan a 113/1998. (VI.10.) Kormányrendelet

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HOLDPEAK 8030 DIGITÁLIS FÁZISSORREND TESZTELŐ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HOLDPEAK 8030 DIGITÁLIS FÁZISSORREND TESZTELŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HOLDPEAK 8030 DIGITÁLIS FÁZISSORREND TESZTELŐ Tartalomjegyzék Oldalszám 1. Biztonsági figyelmeztetés...2 2. Termékjellemzők...3 3. Műszaki jellemzők...3 4. A készülék felépítése...4

Részletesebben

Háztartási Méretű KisErőművek

Háztartási Méretű KisErőművek Pásztohy Tamás. @hensel.hu Napelemes rendszerek érintés-, villám-, és s túlfeszt lfeszültségvédelme Háztartási Méretű KisErőművek Hálózatra visszatápláló (ON-GRID) rendszerek Napelemek Inverter Elszámolási

Részletesebben

Installációs rendszerek

Installációs rendszerek OptiLine 45 padlódobozok: Süllyesztett rendszer erősáramú, távközlési és adatvezetékek kialakítására az iroda padlózatában A rendszer csatlakozós padlódobozokat, padlófedeleket, betonpadlós dobozokat és

Részletesebben

FMC 420RW egyműveletes kézi jelzésadó, továbbfejlesztett LSN-változat

FMC 420RW egyműveletes kézi jelzésadó, továbbfejlesztett LSN-változat Tűzjelző rendszerek FMC 420RW egyműveletes kézi jelzésadó, továbbfejlesztett LSN-változat FMC 420RW egyműveletes kézi jelzésadó, továbbfejlesztett LSN-változat www.boschsecrity.h Riasztás kiváltása a fekete

Részletesebben

Különleges helyek érintésvédelme. 15.tétel

Különleges helyek érintésvédelme. 15.tétel Különleges helyek érintésvédelme 15.tétel gyure.peter@moravarosi.hu 2018. 07. 05. Tartalom MSZ HD 60364-7-701 Helyiségek fürdőkáddal vagy zuhannyal Áramütés elleni védelmi módok a fürdőben MSZ HD 60364-7-702:2011

Részletesebben

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT OLVASSA EL AZ ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz Üzembe helyezési és használati útmutató www.newson-gale.com Bond-Rite

Részletesebben

Stabilitás és gyors telepíthetőség

Stabilitás és gyors telepíthetőség BiP dobozok Stabilitás és gyors telepíthetőség Süllyesztődobozok tégla és gipszkartonos telepítéshez 393 BiP Stabil kivitelezés A BiP fali süllyesztődobozok polipropilénből készülnek, így könnyedén ellenállnak

Részletesebben

ÁLTALÁNOS MUNKAVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. Képfeldolgozás laboratórium

ÁLTALÁNOS MUNKAVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. Képfeldolgozás laboratórium ÁLTALÁNOS MUNKAVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Képfeldolgozás laboratórium 2012-02-09 Előírás, hogy a hallgatók is megismerjék azokat a tűzvédelmi, munkavédelmi biztonsági előírásokat, valamint magatartási szabályokat,

Részletesebben

Érintésvédelem alapfogalmak

Érintésvédelem alapfogalmak Érintésvédelem alapfogalmak Horváth Zoltán Villamos üzemmérnök T: 06 20 9 284 299, E mail: horvath.z@clh.hu Miért fontos az ÉV ellenőrzése? Munkánk során felelősek vagyunk azért, amit teszünk DE: felelősek

Részletesebben

A CFM-600 hajtogatógép kezelési utasítása

A CFM-600 hajtogatógép kezelési utasítása A CFM-600 hajtogatógép kezelési utasítása A CFM-600 Hajtogatógép kezelési utasítása. 2 Tartalom: 1) Figyelmeztetés 2) Műszaki adatok 3) A gép leírása 4) Üzemmód automatikus papíradagolás 5) Hajtogatási

Részletesebben

4 638 Ft. 4 394 Ft. 5 245 Ft. 6 293 Ft. 7 052 Ft NULLÁZÓ SÍNEK

4 638 Ft. 4 394 Ft. 5 245 Ft. 6 293 Ft. 7 052 Ft NULLÁZÓ SÍNEK ÁRAMVÉDŐK EGYÉB MODULOK GW94617 Áramvédő kapcsoló 2P 25A 30mA /AC típus 4 638 Ft GW94619 Áramvédő kapcsoló 2p 25A 300mA/ AC típus 4 394 Ft GW94627 Áramvédő kapcsoló 2P 40A 30mA / AC típus 5 245 Ft GW94662

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

SANTON. Tűzvédelmi kapcsoló Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató

SANTON. Tűzvédelmi kapcsoló Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató SANTON Tűzvédelmi kapcsoló Napelemes rendszerekhez Használati útmutató Típusválaszték DFS-1/DFS-14 - Motoros DC megszakító tokozásban - Telepítési útmutató DFS-1-W/DFS-14-W - Motoros DC megszakító tokozásban

Részletesebben

HÁZI SZENNYVÍZÁTEMELŐ AKNA

HÁZI SZENNYVÍZÁTEMELŐ AKNA HÁZI SZENNYVÍZÁTEMELŐ AKNA Email: flygt.kft@flygt.com Web:www.flygt.hu HÁZI SZENNYVÍZÁTEMLŐ AKNA MŰSZAKI ISMERTETŐ ÁTEMELŐ AKNA RAJZA ÁTEMELŐ AKNA ADATAI Átemelő mérete: 700 x 1400 Gravitációs csatlakozás:

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

Rácsos kivitel. I. év. oszt. IK >10 (50 joule) IP 66 BOLLARD VILÁGÍTÓ OSZLOPOK BORNEO. H : 600 mm H : 800 mm H : 1050 mm ALUMÍNIUM

Rácsos kivitel. I. év. oszt. IK >10 (50 joule) IP 66 BOLLARD VILÁGÍTÓ OSZLOPOK BORNEO. H : 600 mm H : 800 mm H : 1050 mm ALUMÍNIUM BOLLARD VILÁGÍTÓ OSZLOPOK BORNEO ALUMÍNIUM Rácsos kivitel H : 600 mm H : 800 mm H : 1050 mm Alkalmazási terület Köz- és magánkertek, utak, fasorok stb. világítására. Mûszaki jellemzõk Alumínium öntvény

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

Épületvillamos műszaki leírás

Épületvillamos műszaki leírás SZEGED, KÖZÉP FASOR 52. SZ.SZTE KIS BIOLÓGIA ÉPÜLETIV. EMELET T402 SZÁMÚ LABORHELYISÉG MEGOSZTÁSAKÖZPONTI FŰTÉS-HŰTÉS ÉS MESTERSÉGES SZELLŐZÉS KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Épületvillamos műszaki leírás

Részletesebben

15,50 30 4,17 15 3,69 38 3,45 30 2,76 30. bontandó. ablak nyílás. befalazás. befalazás. 86 pm 1,54. pm 1,54. pm 1,54 2,04. bontandó fal.

15,50 30 4,17 15 3,69 38 3,45 30 2,76 30. bontandó. ablak nyílás. befalazás. befalazás. 86 pm 1,54. pm 1,54. pm 1,54 2,04. bontandó fal. ,0 pm 40 pm,08 pm,08 74,7 5, 4,7 5 3,69 38 3,,76,43 5, 5,,7 4,70,54, KPU,9,93,4,56,36,53,65 4,70 94,99 94,99 3,5 5,00-0.9-0.085 ablak nyílás ablak nyílás -40,00 pm,54 pm,54 86 pm,54,04,40,58,40,58 ajtó

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Elektromos gép- és készülékszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK

VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK 1. Védőcsövek, kábeltálcák, tartószerkezettel, gyári idomokkal 1.1 Védőcső oldalfalba süllyesztve átm. 13,5mm 2200 fm 1.2 Védőcső oldalfalba süllyesztve átm. 16mm 1800 fm 1.3 Védőcső

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Budapesti út 121/C. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU ISO A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a 2011. július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében (Tájékoztató jogszabálykivonat) Az A. Függelék A/20. számú melléklete

Részletesebben

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 104 PP RS-232<>RS-485 PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS ! RS-485 (2/4-vezetékes)

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 104 PP RS-232<>RS-485 PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS ! RS-485 (2/4-vezetékes) PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232RS-485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS! RS-485 (2/4-vezetékes)! Nincs szükség külön tápegységre! Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km! Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú

Részletesebben

FOLYAMATOSLYUKASZTÓ JN3200. Használati utasítás

FOLYAMATOSLYUKASZTÓ JN3200. Használati utasítás MAKITA FOLYAMATOSLYUKASZTÓ JN3200 Használati utasítás A jelen használati útmutatóban szereplő tartozékok nem feltétlenül leszállított tartozékok! A leszállított tartozékokról kérem érdeklődjön viszonteladóinknál!

Részletesebben

ÉLETTARTAMRA MÉRETEZETT HÍDDARUK VIZSGÁLATA. Magyari László DARULINE Kft.

ÉLETTARTAMRA MÉRETEZETT HÍDDARUK VIZSGÁLATA. Magyari László DARULINE Kft. ÉLETTARTAMRA MÉRETEZETT HÍDDARUK VIZSGÁLATA Magyari László DARULINE Kft. Adjon az emelőjének egy újabb életet. Emelőmű teljes felújítása Egyedi, hagyományos tervezésű daru, múltban CSOPORTSZÁM MSZ 9750

Részletesebben

VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS. Nyírmártonfalva Iskola tér 2. hrsz: 238/1. Óvoda bővítése építési engedélyezési tervdokumentációjához.

VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS. Nyírmártonfalva Iskola tér 2. hrsz: 238/1. Óvoda bővítése építési engedélyezési tervdokumentációjához. VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Nyírmártonfalva Iskola tér 2. hrsz: 238/1. Óvoda bővítése építési engedélyezési tervdokumentációjához. 1. Általános előírások: -Az óvoda épület hagyományos szerkezetű, téglaépület,

Részletesebben

Akciós LED-es termékek 2013. február 25-től visszavonásig Az árak ÁFA nélkül értendők!

Akciós LED-es termékek 2013. február 25-től visszavonásig Az árak ÁFA nélkül értendők! VISTAR Kft. * 1044 Budapest, Ugró Gyula sor 15. * Tel./Fax: 06-1-230-0252 * Mobil: 06-30-242-3010 www.vistar.hu * vistar@chello.hu * vistar@hotmail.hu Akciós LED-es termékek 2013. február 25-től visszavonásig

Részletesebben

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók A VSF-1xx műholdas KF elosztó család, a műholdvevő LNB-ről érkező SAT KF jelek veszteség nélküli, illetve alacsony beiktatási csillapítással

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. SZIVÁRVÁNY ÓVODA ÉPÍTÉSZETI ÉS ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA 2144 Kerepes, Szabadság u Elektromos műleírás

MŰSZAKI LEÍRÁS. SZIVÁRVÁNY ÓVODA ÉPÍTÉSZETI ÉS ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA 2144 Kerepes, Szabadság u Elektromos műleírás MŰSZAKI LEÍRÁS SZIVÁRVÁNY ÓVODA ÉPÍTÉSZETI ÉS ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA 2144 Kerepes, Szabadság u. 260. Elektromos műleírás TARTALOM: MŰSZAKI LEÍRÁS... 1 1. BEVEZETÉS, ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS... 3 2. SZABVÁNYOK:...

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és a 29/2016 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és a 29/2016 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és a 29/2016 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 522 03

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 11. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK r e GANZ KK Kft n ISO 9001 d s z e rb a en t l tá i d u CSATLAKOZÓKOMBINÁCIÓK A ház különlegesen erõs, ütésálló könnyen nyitható, ezáltal komfortos szerelést biztosít tömszelencén át csatlakoztatható 35

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Mechanika - Versenyfeladatok

Mechanika - Versenyfeladatok Mechanika - Versenyfeladatok 1. A mellékelt ábrán látható egy jobbmenetű csavar és egy villáskulcs. A kulcsra ható F erővektor nyomatékot fejt ki a csavar forgatása céljából. Az erő támadópontja és az

Részletesebben

Színes Video-kaputelefon

Színes Video-kaputelefon Home Network Színes Video-kaputelefon CDV-50P Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében,

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ BUDAPEST XV. KERÜLET

Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ BUDAPEST XV. KERÜLET Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ Index: 01 BUDAPEST XV. KERÜLET XV-12 SZ. BÖLCSŐDE (1156, BP. XV. KER. NÁDASTÓ PARK 1. UDVARFELÚJÍTÁS

Részletesebben

SPELSBERG magyarországi képviselet

SPELSBERG magyarországi képviselet típusjel magasság szélesség mélység bevezető egység csom. mm mm mm nyílás egység megrendelési szám KÖTŐDOBOZOK Halogénmentes egyszerű kötődobozok IP 55 Mini 25 üres, szürke 43 89 37 db 40 61310 90801 Sd

Részletesebben

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ Strandröplabda bizottság INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ 1. Játékterület: A játékpálya 16 X 8 méteres négyszög alakú terület, melyet legalább 3 méteres kifutó vesz körül és légtere legalább

Részletesebben

A termék MSZ EN :2008-as TÜV Rheinland játszótéri megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik.

A termék MSZ EN :2008-as TÜV Rheinland játszótéri megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. 2012. február 28. kedd, 16:01 Háromszög mászóka (H1212) Ajánlott: 014 évig Talán az egyik legismertebb formájú mászóka, a megdöntött oldalainak köszönhetően már a legkisebb gyermekek is könnyen felmászhatnak

Részletesebben

Ellenőrzési és Karbantartási Terv

Ellenőrzési és Karbantartási Terv Ellenőrzési és Karbantartási Terv Üzemeltető (név, cím): Játszótér (név (ha van), cím): Játékeszköz lista: Megnevezés (azonosítás) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. Gyártó (forgalmazó)

Részletesebben

PV25G ADCATROL pneumatikus szabályozó szelep (PA típusú lineáris működtetővel szerelhető V25G típusú szabályzó szelep) DN 15-DN 100

PV25G ADCATROL pneumatikus szabályozó szelep (PA típusú lineáris működtetővel szerelhető V25G típusú szabályzó szelep) DN 15-DN 100 PV25G ADCATROL pneumatikus szabályozó szelep (PA típusú lineáris működtetővel szerelhető V25G típusú szabályzó szelep) DN 15-DN 100 Jellemzői A PV25G típusú szabályzó szelepek egyszeres űlékűek, két-utas

Részletesebben

LEICA LINO Termék bemutató Március 26.

LEICA LINO Termék bemutató Március 26. 1 LEICA LINO Termék bemutató 2018. Március 26. Egy erőteljes új termékcsalád P5 L2 L2P5 L2G L2P5G 2 Lino speciális kialakítás Ütéscsillapító gumiborítás Többféle áramellátás Automatikus pulzáló mód detektorhoz

Részletesebben

W RJ45 TOOLLESS ALJZATMODUL W CSATLAKOZÓ ALJZAT TOOLLESS ALJZATMODULOKHOZ W FALON KÍVÜLI KERET W SCHRACK INFO

W RJ45 TOOLLESS ALJZATMODUL W CSATLAKOZÓ ALJZAT TOOLLESS ALJZATMODULOKHOZ W FALON KÍVÜLI KERET W SCHRACK INFO W RJ45 TOOLLESS ALJZATMODUL HSEMRJ6GWT HSEMRJ6UWS RJ45 Cat 5e / E osztály, TOOLLESS aljzatmodul, árnyékolatlan RJ45 Cat 5e / E osztály, TOOLLESS aljzatmodul, árnyékolt RJ45 Cat 6 / E osztály, TOOLLESS

Részletesebben

Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály

Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály LB 16 Laser Barrel Kezelési útmutató 1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály - Az LB 16 lézer-konténer az I. lézerosztályba

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 3. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS

MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS NAGY TELJESÍTMÉNYŰ PORSZÍVÓ VÍZ ALATTI MEDENCETISZTÍTÁSRA Kezelési és karbantartási utasítás cikkszám: KBER0105020001 NAGY TELJESÍTMÉNYŰ PORSZÍVÓ VÍZ ALATTI MEDENCETISZTÍTÁSRA

Részletesebben

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-VK40S-VP KÜLTÉRI EGYSÉG CP-VK40S-VP Ajtózár Beltéri monitor 1: piros 2: kék 3: sárga 4: fehér 5: fekete Méretek: 58 x 135 x 39 mm SZÁM FUNKCIÓ Esővédő keret LED segédfény

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben