F-2, Vendégek, felmérőlap. Élményelemek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "F-2, Vendégek, felmérőlap. Élményelemek"

Átírás

1 1 F-2, Vendégek, felmérőlap Élményelemek A) Alapadatok 1. Fürdő megnevezése, besorolása: 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 4. Feldolgozást végző neve, képzettsége: 5. Medence száma, funkciója: 6. Élményelem megnevezése, száma B) Élményberendezések elhelyezése 7. Elszívók száma, mérete, távolsága 8. Elszívók típusa (egyszeresrács, domborúrács, perforált): 9. Szívónyílásoknál (az ellenáramoltató szívónyílását kivéve), a kilépő sebesség nem haladja meg a 0,5m/sec-t: 10. Ezenkívül, két vagy több elvezető nyílás esetén két feltétel: a) a nyílások legközelebbi pontjai közötti távolság legalább 2 m: b) az egyik nyílás teljes lezárása esetén a másik szívónyílás is képes a teljes vízmennyiség szállítására: 11. Egy nyílás esetén vagylagos feltételek: a) vagy egy fürdőző a szívónyílás legfeljebb 50%-t tudja eltakarni: b) vagy szívási irányban domború szívórács kerületi szívással, a domborítás mértéke a főméret legalább 10%-a: c) vagy egyszeres rács, legalább 1 m2 felülettel:

2 2 d) vagy gravitációs hozzáfolyású szívó tartály: 12. Hajbeszívás elkerülésére a medence oldalfalán lévő beszívódási pontok védve vannak-e a hozzáféréstől : 13. A befúvóknál a vízsebesség nem haladja meg a 15 m/sec értéket: mm-nél kisebb vízmélységnél nincsen a fenékbe beépített, nyomás alatt működő vízzel vagy levegővel működő élményelem befúvó: mm-nél kisebb vízmélységnél vízzel működő, nyomás alatti befúvó csak az alábbi feltételekkel működhet: a) a víz bevezetési sebessége < 2 m/s: b) a csőben dinamikus nyomás a kilépés előtt <0,3 bar: 16. Az élményberendezések úgy vannak elhelyezve, hogy hatásuk nem zavarja más berendezések hatását: 17. Az élményberendezések úgy vannak elhelyezve, hogy hatásuk nem okoz veszélyt más berendezések használóira: 18. Ha az élményberendezés hatáskörzetében vízmélység változás van (pl. víz alatti lépcső), az eltérő színnel van jelölve: 19. Az élményberendezés a bekapcsolás után közvetlenül nem működik teljes üzemi nyomással, elegendő felfutási idő van: 20. Nyomás alatti víz és/vagy levegő bevezetése nem veszélyezteti a használók biztonságát, pl. nekiütközés egy akadálynak, vagy a medence falának: 21. A műszakilag nem szükséges nyílások burkolva vannak-e: 22. Fedlapok, rácsok, csak szerszámmal történő eltávolíthatósága: C) Sodrófolyósó, vadvíz csatorna 23. Nagy sebességű vízzel működő élményberendezésnél a víz hatása nem nehezítheti a berendezés megközelítését és/vagy elhagyását: 24. Rendeltetésszerű használata okozhatja a használók nem szándékos ütközését: 25. A vízáram sebessége az áramlási csatornák bármely pontján 3,5m/s:

3 3 26. Sodrófolyósó vízmélysége mm között van: 27. Az ügyelő úszómester belátja az egész területet 28. A sodrófolyósó szabad keresztszelvényébe nem lógnak be medence kiegészítők: D) Hullámmedence 29. Pihenőpadkák, lépcsők, rámpák csak süllyesztve lehetnek beépítve: 30. Legalább egy felügyeleti hely, ahonnan a medence egészét jól át lehet tekinteni: 31. Felügyeleti helyen vészleállító STOP gomb: 32. Több vészleállító esetén meg van határozva az az egy, ahonnan a hullámgép újra indítható: 33. Hullám kezdete előtt hangjelzés van: 34. Hullámkamra rácsa csak függőleges rudakból áll: 35. A hullámkamra rácsrudai közötti távolság vagy legfeljebb 110 mm, vagy legalább 230 mm legyen: 36. A hullámmedence szabad keresztszelvényébe nem lógnak be medence kiegészítők: E) Vízesés, vízfüggöny, vízágyú, zuhatagok 37. Vízfüggönyt képző attrakcióknál (vízesések, vízfüggöny) megfelelő szellőzés van a vízfüggöny mögött: 38. A működő szökőkút-vízfüggöny nem rejti el a veszélyeket: pl. vízalatti lépcső, akadályok: 39. Vízágyúnál a vízsugár a kilépéstől röppályájának legmagasabb pontjáig nem elérhető a fürdőzők által: 40. Vízágyú teljes kapacitással történő működésbe lépése esetén hangjelzés: 41. Zuhatagok teljes hosszában megfelelő felügyelet:

4 4 F) Vízköpők (nyakzuhanyok), vízigombák 42. Gyalogos közlekedésre alkalmas terület felett -a medencében illetve a medencén kívül- legalább 2000 mm térköz van a vízsugár kilépési pontja és a padlószint között: 43. Gyerekmedencében a térköz (mm): 44. Vízigombáknál megfelelő szellőzés a vízfüggöny mögött: 45. A működő élményelem nem rejti el a veszélyeket: pl. a berendezés szerkezete, vízalatti lépcső, akadályok: G) Legionella elleni védekezés 46. Aeroszolos hatásnál (permet, vízesés, vízfüggöny) legionella elleni védekezés: a) és az élményberendezések csővezetékében nincsenek pangó csőszakaszok: b) az időszakosan működtetett élményberendezések minden nap üzemkezdet előtt, és naponta még egyszer legalább negyedórán keresztül működtetni kell: c) az élményberendezések vezetékei teljesen leüríthetők: H) Elektromos berendezések 47. Közvetett érintés elleni védelem, villámvédelem: A medencében és a sávban elhelyezett minden rögzített vezetőképes élményelem össze van-e kötve egymással, és a központi védő egyenpotenciálra hozó sínnel, ez lehet az elosztó közelében lévő EPH sín: 48. Közvetlen érintés elleni védelem, vagyis áramütés elleni védelem. Ez vonatkozik minden villamos berendezésre, mely a medence területén vagy a medencében van. Érintésvédelmi sávok: a) 0+1. sáv: SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávon kívül:

5 5 b) 2. sáv: - SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávon kívül: - vagy SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávban, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: - vagy a táplálást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás a 2. sávon kívül elhelyezett: - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás 2. sávon belül elhelyezett, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: 49. Kábelezés a) 0+1. sáv: Csak az ott elhelyezett eszközöket tápláló kábelek haladhatnak: b) sáv: fém védőcsövek, vagy fémköpenyű kábelek bekötendők az EP hálózatba: 50. Dobozok (szerelvény és kötődobozok) a) 0. sáv: Tilos b) 1. sáv: Csak az SELV áramkörök dobozai lehetnek itt. 51. Kapcsolók, vezérlőelemek, dugaszoló aljzatok a) 0+1. sáv: Tilos. b) 2. sáv: Ha a védelem: - vagy SELV 12VAC/30VDC max., áramforrás 2. sávban, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: - vagy a táplálást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás 2. sávon kívül elhelyezett:

6 6 - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás 2. sávon belül elhelyezett, ha az áramforrást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: 52. Egyéb előírás az 1. sávban lévő villamos szerkezetekre: olyan medencéhez tartozó villamos szerkezetekre vonatkozik, mely összefügg a víz használatával, így ellenáramoltató, stb. Akkor alkalmazható, ha: - Legfeljebb 12VAC/30VDC, de nem SELV táplálású: - és II. érintésvédelmi osztályú, és közepes mechanikai ütéseknek ellenálló szigetelő burkolatban van: - és csak kulccsal vagy szerszámmal nyitható burkolat mögött van, és a burkolat nyitása megszakítja az összes aktív vezetőt (nullát is): - és a tápkábelt és a hálózati megszakító eszközt úgy kell szerelni, hogy az II. érintésvédelmi osztályú védelmet vagy egyenértékű szigetelést biztosítson: - és a szerkezet táplálása a következő módon történik: - SELV 25VAC/60VDC max., áramforrás 2. sávon kívül: - vagy a táplálást 30mA-es RCD (áramvédő kapcsoló) védi: - vagy villamos elválasztás, mely csak egy fogyasztókészüléket táplál és áramforrás 2. sávon kívül elhelyezett: 53. Vészjelzés - Vészjelző kapcsoló véletlen működtetése akadályozott-e: - Vészjelző kapcsoló működtetése esetén van-e lehulló üveg vagy hasonló törmelék: - Vészjelző kapcsoló nyugtázási helye: vendégforgalomtól elzárt területen van, és csak felhatalmazott személy nyugtázhat: - Felügyelet nélküli medencetér esetén a vészhelyzeti segélyhívó működőképességének ellenőrzése:

F-3, Vendégek, felmérőlap. Legalább 2 m magas vízicsúszdák

F-3, Vendégek, felmérőlap. Legalább 2 m magas vízicsúszdák 1. Fürdő megnevezése, besorolása: 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 1 F-3, Vendégek, felmérőlap Legalább 2 m magas vízicsúszdák A) Kötelező vizsgálatok a 7/2007 GKM rendelet

Részletesebben

F-1: Vendégek felmérőlap Fürdőmedencék, medencekörnyezet, vízforgató berendezés

F-1: Vendégek felmérőlap Fürdőmedencék, medencekörnyezet, vízforgató berendezés 1 F-1: Vendégek felmérőlap Fürdőmedencék, medencekörnyezet, vízforgató berendezés 1. Fürdő megnevezése, besorolása: A) Alapadatok 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 4. Feldolgozást

Részletesebben

Nagy épület villamos betáplálása. Épületinformatika. Nagy épület villamos betáplálása. Nagy épület villamos betáplálása. Eloadás.

Nagy épület villamos betáplálása. Épületinformatika. Nagy épület villamos betáplálása. Nagy épület villamos betáplálása. Eloadás. Nagy épület villamos betáplálása Iváncsy Tamás Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségu Technika és Berendezések Csoport Nagy épület villamos betáplálása Nagy épület villamos betáplálása M Motor. Nagy

Részletesebben

FÓKUSZBAN AZ ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELEM ÉRINTÉSVÉDELEM HIBAVÉDELEM. Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens

FÓKUSZBAN AZ ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELEM ÉRINTÉSVÉDELEM HIBAVÉDELEM. Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens FÓKUSZBAN AZ ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELEM ÉRINTÉSVÉDELEM HIBAVÉDELEM Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézet VET 2014.05.16. EGYENPOTENCIÁLRA-HOZÁS

Részletesebben

Különleges berendezések érintésvédelme. 16.tétel

Különleges berendezések érintésvédelme. 16.tétel Különleges berendezések érintésvédelme 16.tétel Különleges berendezések MSZ HD 60364-7-712:2006 2. Napelemes (PV) energiaellátó rendszerek MSZ HD 60364-7-714:2013 Szabadtéri világítóberendezések (IEC 60364-7-714:2011)

Részletesebben

Hőhatások és túláramvédelem

Hőhatások és túláramvédelem Hőhatások és túláramvédelem 2018. 06. 07. https://admittancia.wordpress.com 1 tartalom MSZ HD 60364-4.41. Érintésvédelem A táplálás önműködő lekapcsolása MSZ HD 60364-4.42. Hőhatások elleni védelem MSZ

Részletesebben

NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME

NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézet V. Energetikai konferencia 2010.11.25.

Részletesebben

VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK

VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK 1. Védőcsövek, kábeltálcák, tartószerkezettel, gyári idomokkal 1.1 Védőcső oldalfalba süllyesztve átm. 13,5mm 2200 fm 1.2 Védőcső oldalfalba süllyesztve átm. 16mm 1800 fm 1.3 Védőcső

Részletesebben

Érintésvédelmi alapismeretek

Érintésvédelmi alapismeretek Érintésvédelmi alapismeretek Az áramütés elleni védekezés (9-10. tételhez) gyure.peter@moravarosi.hu 1 Fogalmak Az érintésvédelem az üzemszerűen feszültség alatt nem álló, de meghibásodás esetén feszültség

Részletesebben

F-5, Vendégek, felmérőlap. Zuhanyozók, öltözők, illemhelyek, közlekedők, elsősegély

F-5, Vendégek, felmérőlap. Zuhanyozók, öltözők, illemhelyek, közlekedők, elsősegély 1 F-5, Vendégek, felmérőlap Zuhanyozók, öltözők, illemhelyek, közlekedők, elsősegély 1. Fürdő megnevezése, besorolása: A) Alapadatok 2. Vizsgálat időpontja: 3. Felmérést végzők neve, képzettsége: 4. Feldolgozást

Részletesebben

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva)

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva) LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉS TÁRSASHÁZAK ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKMAI SZÖVETSÉGE Tárgy: Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) lakóépületek közlekedőivel kapcsolatos előírások értelmezése. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296.

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. MŰSZER AUTOMATIKA KFT. H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u.10. Pf.56.Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 www.muszerautomatika.hu

Részletesebben

BEÉPÍTHETŐ BELTÉRI LÁMPATESTEK R7s FOGLALATÚ HALOGÉN FÉNYFORRÁSOKHOZ. Műszaki ismertető

BEÉPÍTHETŐ BELTÉRI LÁMPATESTEK R7s FOGLALATÚ HALOGÉN FÉNYFORRÁSOKHOZ. Műszaki ismertető BEÉPÍTHETŐ BELTÉRI LÁMPATESTEK R7s FOGLALATÚ HALOGÉN FÉNYFORRÁSOKHOZ Műszaki ismertető A beltéri lámpatesteket különféle közösségi intézmények helyiségeiben (pl. irodák, kiállítótermek, oktatási és egészségügyi

Részletesebben

Navigálás a változó előírások tengerében IV. Újabb ködfolt: FELV, villamos elválasztás

Navigálás a változó előírások tengerében IV. Újabb ködfolt: FELV, villamos elválasztás Pármondatos ismétlés. A SELV/PELV rendszer három összetevőből áll: a tápegységből, a vezetékrendszerből (a csatlakozókat is beleértve) és a készülékekből. Ha mindhárom összetevő maradéktalanul kielégíti

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Villanyszerelő 4. 33 522 04 0001 33 02 Érintésvédelmi,erősáramú berendezés szabványossági felülvizsgáló

Villanyszerelő 4. 33 522 04 0001 33 02 Érintésvédelmi,erősáramú berendezés szabványossági felülvizsgáló A 10/2007 (. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Háztartási Méretű KisErőművek

Háztartási Méretű KisErőművek Pásztohy Tamás. @hensel.hu Napelemes rendszerek érintés-, villám-, és s túlfeszt lfeszültségvédelme Háztartási Méretű KisErőművek Hálózatra visszatápláló (ON-GRID) rendszerek Napelemek Inverter Elszámolási

Részletesebben

OPT. típusú öntáp-egységek ΩProt készülékek számára. Budapest, 2005. április. Azonosító: OP-13-6769-20

OPT. típusú öntáp-egységek ΩProt készülékek számára. Budapest, 2005. április. Azonosító: OP-13-6769-20 OmegaProt OPT típusú öntáp-egységek ΩProt készülékek számára Azonosító: OP-13-6769-20 Budapest, 2005. április Alkalmazási terület Azt OPT típusú öntáp-egység másik ΩProt készülék táplálására és az általa

Részletesebben

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Ma Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Vonatkozó előírások I. 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 522 04 Villanyszerelő

Részletesebben

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Általános leírás A térfigyelő rendszerek megfelelő hatékonyságú üzemeltetésének feltétele, hogy a rendszer minden eleme lehetőség szerinti legkevesebb

Részletesebben

ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA

ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA Új berendezés érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálata (Használatba vétel előtti felülvizsgálat, vagy más elnevezéssel első felülvizsgálat)

Részletesebben

Különleges helyek érintésvédelme. 15.tétel

Különleges helyek érintésvédelme. 15.tétel Különleges helyek érintésvédelme 15.tétel gyure.peter@moravarosi.hu 2018. 07. 05. Tartalom MSZ HD 60364-7-701 Helyiségek fürdőkáddal vagy zuhannyal Áramütés elleni védelmi módok a fürdőben MSZ HD 60364-7-702:2011

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Budapesti út 121/C. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 3. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

BROOKflex rendszer leírás... Egyoldalú... Kétoldalú... Háromoldalú... Négyoldalú... Kétsoros... Mennyezeti... Egysoros... Kétsoros... Egysoros...

BROOKflex rendszer leírás... Egyoldalú... Kétoldalú... Háromoldalú... Négyoldalú... Kétsoros... Mennyezeti... Egysoros... Kétsoros... Egysoros... Tartalomjegyzék BROOKflex rendszer leírás... Flexibilis csövek... 4-5 6 Elosztók Egyoldalú... Kétoldalú... Háromoldalú... Négyoldalú... Kétsoros... 7-9 10 11-13 14 15-16 Csatlakozó dobozok Mennyezeti...

Részletesebben

PSDC05125T. PSDC 12V/5A/5x1A/TOPIC Tápegység 5 darab HD kamerához.

PSDC05125T. PSDC 12V/5A/5x1A/TOPIC Tápegység 5 darab HD kamerához. v.1.0 PSDC 12V/5A/5x1A/TOPIC Tápegység 5 darab HD kamerához. HU Kiadás: 6. 19.10.2017-től Utolsó változtatás: ------------- Tulajdonságok: 5x1A/12V DC DC feszültségű kimenet, 5 HD kamerákhoz kimeneti feszültség

Részletesebben

Villanyszerelő Érintésvédelmi, erősáramú berendezés szabványossági felülvizsgáló

Villanyszerelő Érintésvédelmi, erősáramú berendezés szabványossági felülvizsgáló A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Nemzeti Színház Szeged, Deák Ferenc u. 2. Műszaki leírás. 13/ pld. MGI 6722 Szeged, Lengyel u. 26. : (36) 62/

Nemzeti Színház Szeged, Deák Ferenc u. 2. Műszaki leírás. 13/ pld. MGI 6722 Szeged, Lengyel u. 26. : (36) 62/ 13/ pld. Nemzeti Színház Szeged, Deák Ferenc u. 2. Műszaki leírás Megbízó: Török Csongor Szeged Létesítmény: Nemzeti Színház, Szeged, Deák Ferenc u. 2. Tárgy: Elektromos műszaki leírás Hőtechnikai korszerűsítéshez

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM NAPELEMES RENDSZEREK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME

ÓBUDAI EGYETEM NAPELEMES RENDSZEREK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME ÓBUDAI EGYETEM NAPELEMES RENDSZEREK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME Dr. NOVOTHNY FERENC (PhD) Óbudai Egyetem, Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai intézet Budapest, Bécsi u. 96/b. H-1034 novothny.ferenc@kvk.uni-obuda.hu

Részletesebben

Műszaki leírás Napelemes rendszer telepítése Itt-Hon Nyírparasznyán Egyesület, Közösségi Házába (4822 Nyírparasznya, Rákóczi u. 110. Hrsz.: 245.) épületvillamossági kiviteli tervéhez Előzmények: Megbízó:

Részletesebben

SMD LED LHLK.. SMD LED

SMD LED LHLK.. SMD LED ED hajólámpa, fém házas VIÁGÍTÁSTECNIKA - VIÁGÍTÓ- ÉS ÁMPATESTEK 220-240 9 3 25.000 >100.000 ED 0-20..+50 C D O8 8 0 40 lm 4.000 K 170 105 70 mm A K8 8 0 40 lm 4.000 K 18 mm A K 75 90 lm 4.000 K 18 mm

Részletesebben

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ ELÕZETES MÛVELETEK Az automata berendezést úgy dolgozták ki, hogy maximum 5 méter magas kapuhoz alkalmazható 400 mm-es mûködtetõkkel, és maximum 4 m-hez 300 mm-es mûködtetõkkel. Használható könnyû, nehéz,

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért CÉLIANE TM Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért A Radio/ZigBee világítási- vagy redőnyvezérlő szerelvényeivel bontás és plusz vezetékezés nélkül teheti intelligenssé otthonát.

Részletesebben

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK r e GANZ KK Kft n ISO 9001 d s z e rb a en t l tá i d u CSATLAKOZÓKOMBINÁCIÓK A ház különlegesen erõs, ütésálló könnyen nyitható, ezáltal komfortos szerelést biztosít tömszelencén át csatlakoztatható 35

Részletesebben

MODEL: DRY 300 & 500 SILVER/METAL

MODEL: DRY 300 & 500 SILVER/METAL OLDALFALI USZODAI PÁRÁTLANÍTÓ Használati utasítás MODEL: DRY 300 & 500 SILVER/METAL 1 Köszönjük, hogy ezt a készüléket választotta. Kérjük alaposan olvassa el a használati utasítást mielőtt készülékét

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS. ir.sz. város utca. Készült:

KÖLTSÉGVETÉS. ir.sz. város utca. Készült: KÖLTSÉGVETÉS Megrendelő: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vállalkozó: Az Ön Cége Neve egyesület 2890 Tata ir.sz. város utca Készült: 2018.10.16. A munka leírása Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület

Részletesebben

Villamos biztonságtechnika

Villamos biztonságtechnika Energiaforrások: Villamos biztonságtechnika Miért pont villamos? egyszerűsítve Gáz Szén Benzin Ló Sűrített levegő Villamosság stb. 1/61 2/52 Miért jó a villamos energia: A villamosság a leggazdaságosabban

Részletesebben

SMP. Egy csatornás zárt járókerék. Általános jellemzők

SMP. Egy csatornás zárt járókerék. Általános jellemzők Egy csatornás zárt járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre. Tömítő készlet 2 (két) szilícium-karbid mechanikus tömítéssel

Részletesebben

fűtőteljesítmény 10 W ventilátor nélkül névleges üzemi feszültség ( )V AC/DC

fűtőteljesítmény 10 W ventilátor nélkül névleges üzemi feszültség ( )V AC/DC 7H 7H- Kapcsolószekrények fűtőegységei Fűtőteljesítmény (10 550)W Tápfeszültség vagy Légbefúvással vagy anélkül Kettős szigetelésű műanyag készülékház Alacsony felületi hőmérséklet Dinamikus felfűtés a

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

VILODENT-98. Mérnöki Szolgáltató Kft. feltöltődés

VILODENT-98. Mérnöki Szolgáltató Kft. feltöltődés Mérnöki Szolgáltató Kft. ELEKTROSZTATIKUS feltöltődés robbanás veszélyes térben ESC- ESD Dr. Fodor István EOS E M ESC C ESD ESC AKTÍV PASSZÍV Anyag Tűz- és Reprográfia Mechanikai szeparálás robbanásveszély

Részletesebben

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat Céliane Radio/ZigBee kiválasztási táblázat mechanizmusok és burkolatok MECHANIZMUSOK BILLENTYŰK ÉS BURKOLATOK Fehér Titán RADIO/ZIGBEE RENDSZER BUS/SCS - Radio/ZigBee interfész 0672 0 068 46 0684 46 VILÁGÍTÁS

Részletesebben

TU 7 NYOMÁSSZABÁLYZÓ ÁLLOMÁSOK ROBBANÁSVESZÉLYES TÉRSÉGÉNEK MEGHATÁROZÁSA ÉS BESOROLÁSA AZ MSZ EN 60079-10:2003 SZABVÁNY SZERINT.

TU 7 NYOMÁSSZABÁLYZÓ ÁLLOMÁSOK ROBBANÁSVESZÉLYES TÉRSÉGÉNEK MEGHATÁROZÁSA ÉS BESOROLÁSA AZ MSZ EN 60079-10:2003 SZABVÁNY SZERINT. TU 7 NYOMÁSSZABÁLYZÓ ÁLLOMÁSOK ROBBANÁSVESZÉLYES TÉRSÉGÉNEK MEGHATÁROZÁSA ÉS BESOROLÁSA AZ MSZ EN 60079-10:2003 SZABVÁNY SZERINT. Előterjesztette: Jóváhagyta: Doma Géza koordinációs főmérnök Posztós Endre

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 MSZ EN 62305-3

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 MSZ EN 62305-3 Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 MSZ EN 62305-3 Alapok - Az építményben és annak környezetében a fizikai károsodás és az élőlények érintési és

Részletesebben

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók A VSF-1xx műholdas KF elosztó család, a műholdvevő LNB-ről érkező SAT KF jelek veszteség nélküli, illetve alacsony beiktatási csillapítással

Részletesebben

Helyzetkapcsolók H/12. Helyzetkapcsolók. LS15 hely zet kap cso lók MSZ EN 60947-1

Helyzetkapcsolók H/12. Helyzetkapcsolók. LS15 hely zet kap cso lók MSZ EN 60947-1 Helyzetkapcsolók A helyzetkapcsolót valamilyen mozgó szerkezet, vagy gép mozgó része működteti, ha ez a rész egy előre meghatározott (pl. a mozgási útjának a vége) helyzetet ér el. Ebben az esetben a záró

Részletesebben

Költségvetés. Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület 8200 Veszprém Jutasi út Befogadás háza Átmeneti szállás átalakítása

Költségvetés. Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület 8200 Veszprém Jutasi út Befogadás háza Átmeneti szállás átalakítása Költségvetés Megrendelő: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vállalkozó: Az Ön Cége Neve egyesület 2890 Tata ir.sz. város utca Készült: 2018.10.16 A munka leírása Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület

Részletesebben

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO Elosztó szekrények Mérő táblák Univerzális táblaburkolatok Tartozékok Műszaki adatok 118 122 122 123 240 Elosztó szekrények Az erő felügyeletet igényel 117 Elosztó szekrények Elosztó szekrények -S lakossági

Részletesebben

Vaillant aurostep szolárrendszer

Vaillant aurostep szolárrendszer Az aurostep szolárrendszer áttekintése Termék Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató Beszerelés ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató LCD kijelző 1,5 m Szint 1 Biztonságos Zöld 1,1-1,4 m Szint 2 Biztonságos Zöld 0,8-1,0 m Szint 3 Riasztás Sárga 0,6-0,7 m Szint 4 Riasztás Sárga

Részletesebben

www.emos.eu Karácsonyi világítás katalógus

www.emos.eu Karácsonyi világítás katalógus www.emos.eu Karácsonyi világítás katalógus 2014 Klasszikus fényfüzérek 230 V h 5m 44 ZY0807 15 34 080 070 5W ZY0803 15 34 080 030 12 m, 120 LED 7W ZY0802 15 34 080 020 ZY0804 15 34 080 040 18 m, 180 LED

Részletesebben

ÉP-VILL-TERV BT Miskolc, Gőz u. 1. Tel./Fax: Mob: MŰSZAKI LEÍRÁS

ÉP-VILL-TERV BT Miskolc, Gőz u. 1. Tel./Fax: Mob: MŰSZAKI LEÍRÁS ÉP-VILL-TERV BT. 3534. Miskolc, Gőz u. 1. Tel./Fax: 46-371-654 Mob: 06-20-928-52-29 E-mail: ertner@upcmail.hu Tsz: ÉV-475/01 MŰSZAKI LEÍRÁS Nagybarca Kossuth Lajos u.30 hrsz: 2;3, Óvoda felújítás és tornaszoba

Részletesebben

AC-Check HU 02 GB 06 NL 10 DK 14 FR 18 ES 22 IT 26 PL 30 FI 34 PT 38 SE 42 NO 46 TR 50 RU 54 UA 58 CZ 62 EE 66 LV 70 LT 74 RO 78 BG 82 GR 86

AC-Check HU 02 GB 06 NL 10 DK 14 FR 18 ES 22 IT 26 PL 30 FI 34 PT 38 SE 42 NO 46 TR 50 RU 54 UA 58 CZ 62 EE 66 LV 70 LT 74 RO 78 BG 82 GR 86 HU 02 GB 06 NL 10 DK 14 FR 18 ES 22 IT 26 PL 30 FI 34 PT 38 SE 42 NO 46 TR 50 RU 54 UA 58 CZ 62 EE 66 LV 70 5-1000 VAC LT 74 RO 78 BG 82 GR 86 Olvassa el teljesen ezt a használati útmutatót és tartsa be

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság Főépület 4024 Debrecen, Kossuth u 20. sz. villámvédelem felújítási terve

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság Főépület 4024 Debrecen, Kossuth u 20. sz. villámvédelem felújítási terve V-055/2017 VILLÁMVÉDELMI TERV Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság Főépület 4024 Debrecen, Kossuth u 20. sz. villámvédelem felújítási terve Debrecen, 2017.július. hó Tervező:. Kiss István elektromos

Részletesebben

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat Axiális ventilátorok falba vagy ablakba szereléshez. Mindegyik ventilátor kemény ABS műanyag ráccsokkal, zsaluval és egyfázisú V-5 Hz motorral rendelkezik.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Villanyszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Futórózsa u. 90. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2016. október 14. Ellenőrzés célja: Bejárás

Részletesebben

BELTÉRI HELYISÉGEK TEMPERÁLÓ ÉS KIEGÉSZÍTŐ PADLÓFŰTÉSÉRE

BELTÉRI HELYISÉGEK TEMPERÁLÓ ÉS KIEGÉSZÍTŐ PADLÓFŰTÉSÉRE BELTÉRI HELYISÉGEK TEMPERÁLÓ ÉS KIEGÉSZÍTŐ PADLÓFŰTÉSÉRE Az évről-évre visszatérő probléma A tartós hideg időjárás beköszöntével a beltéri helyiségek fűtéseinek üzemeltetési költségei ugrásszerűen megnőnek.

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY RGC 200, RGC 250, RGC 300, RGC 400 HU 1 - Leírás RGC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, egyhőcserélős G1 -os csatlakozásokkal

Részletesebben

Kezdőlap > Termékek > Szabályozók > VARYCONTROL > VAV-készülékek > Típus TVR. Típus TVR

Kezdőlap > Termékek > Szabályozók > VARYCONTROL > VAV-készülékek > Típus TVR. Típus TVR Kezdőlap > Termékek > Szabályozók > VARYCONTROL > VAV-készülékek > Típus TVR Típus TVR A SZABVÁNYOS TÉRFOGATÁRAM-TARTOMÁNYOKAT IGÉNYLŐ LEGKÜLÖNBÖZŐBB FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEKHEZ Kör keresztmetszetű VAV-készülékek

Részletesebben

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság Kültér 50m 100m 150m 200m 250m Beltér 60m 90m 120m 180m 240m Érzékelő sugarak száma 4 sugár

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY R2GC 200, R2GC 250, R2GC 300, R2GC 400 HU 1 - Leírás Az R2GC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, kéthőcserélős G1

Részletesebben

4. A gázfogyasztó készülékek elhelyezésének tervezési követelményei. 4.1. Általános előírások

4. A gázfogyasztó készülékek elhelyezésének tervezési követelményei. 4.1. Általános előírások 44 j) A szivattyúház kibocsátó forrás, a forgó tömítések miatt 2-es zóna. Erre, és az egység egyéb csőcsatlakozásaira, valamint hőtágulási lefúvatóira (HLF) a tervezőnek együttes zónahatárt kell meghatároznia.

Részletesebben

Garanciacímkét ide ragassza be! H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-42. ASB6010-7604v007-412010-0-OCE-HUH

Garanciacímkét ide ragassza be! H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-42. ASB6010-7604v007-412010-0-OCE-HUH Garanciacímkét ide ragassza be! H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató - 42 ASB600-7604v007-4200-0-OCE-HUH Szerzői és szomszédos jogok Ezen útmutató szerzői joga a gyártónál marad. A jelen útmutató

Részletesebben

Páros akkumulátorkábel

Páros akkumulátorkábel Páros akkumulátorkábel D122L/D122 hu Telepítési útmutató Páros akkumulátorkábel Bevezetés hu 3 1 Bevezetés A D122L és a D122 duál akkumulátor-kábelköteg amely a kompatibilis, Bosch Security Systems, Inc.

Részletesebben

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Felfogórendszerek

Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015. Felfogórendszerek Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 Felfogórendszerek Felfogó háló Felfogórudak Természetes felfogók Külső villámvédelmi rendszer Felfogórendszerek

Részletesebben

TB 42. A TB portálmosó hatékony berendezés haszongépjármű-mosáshoz. A kívánt mosóprogram az egyedi igényeknek megfelelően kiválasztható.

TB 42. A TB portálmosó hatékony berendezés haszongépjármű-mosáshoz. A kívánt mosóprogram az egyedi igényeknek megfelelően kiválasztható. A TB portálmosó hatékony berendezés haszongépjármű-mosáshoz. A kívánt mosóprogram az egyedi igényeknek megfelelően kiválasztható. EAN kód 4039784403505 Mosási magasság mm 4250 Berendezés magasság fröcskölés

Részletesebben

Résbefúvó: Leírás. Rendelési minta. Anyagok és felületkezelés. comfort mennyezeti anemosztátok

Résbefúvó: Leírás. Rendelési minta. Anyagok és felületkezelés. comfort mennyezeti anemosztátok A C B + D eírás Az alumíniumból készült, téglalap alakú résbefúvó, amely befúvásra és elszívásra egyaránt használható. Az légterelőkkel van felszerelve, ami lehetővé teszi használatát vízszintes befúvásra.

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

Belső villámvédelmi rendszer

Belső villámvédelmi rendszer Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOAT Villámvédelmi vizsgára felkészítő tanf. 2015 Villámvédelmi potenciál-kiegyenlítés Belső villámvédelmi rendszer A belső villámvédelemnek kell megakadályoznia

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

TELJESÍTMÉNY ÉS ADATÁTVITEL

TELJESÍTMÉNY ÉS ADATÁTVITEL ENERGIALÁNCOK LC TELJESÍTMÉNY ÉS ADATÁTVITEL 2 ALKALMAZÁSI TERÜLETEK SZÁMÍTÁSOK AZ ENERGIALÁNC HOSSZÁVAL ÉS ÍVÉVEL 3 LC P M Hm He Hi R F T LA Menethossz Láncszem hossza Külső magasság Külső távolság Belső

Részletesebben

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet Az építmény címe: Debrecen, Kassai u. 46. 1 O l d a l Műszaki leírás Tervezői Nyilatkozat Tűzvédelemi

Részletesebben

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL 070702-X-1/5 ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL (Az alábbi adatok a képen bemutatott berendezésre érvényesek) TECHNOLÓGIAI MŰVELETEK Öntvények sorjázása, köszörülése. 070702-X-2/5 MÉRETEK Munkadarab: legnagyobb

Részletesebben

VIZSGÁLATI SZEMPONTOK a fémfeldolgozási tevékenységek munkavédelmi célvizsgálatához 2016.

VIZSGÁLATI SZEMPONTOK a fémfeldolgozási tevékenységek munkavédelmi célvizsgálatához 2016. VIZSGÁLATI SZEMPONTOK a fémfeldolgozási tevékenységek munkavédelmi célvizsgálatához 2016. 1. Általános követelmények 1.1. Munkahelyek kialakításának általános követelményei 1.1.1. A közlekedési útvonalakon,

Részletesebben

XL fali elosztószekrények

XL fali elosztószekrények Termékek és rendszerek XL 3 160 fali elosztószekrények [ XL 3 ] Az új XL 3 160 fali elosztószekrények elôszerelten kerülnek kiszállításra. Minden fô alkotóelemet tartalmaznak, mint pl. szekrény, 3 sínek,

Részletesebben

Tz6 tűzzománc kemence

Tz6 tűzzománc kemence Tz6 tűzzománc kemence TZ6 Kemence 1 év garanciával. Kemence ára nettó 200 000 Ft. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205 949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra,

Részletesebben

Tűzálló kábelrendszerek Kruppa Attila

Tűzálló kábelrendszerek Kruppa Attila Tűzálló kábelrendszerek Kruppa Attila Műszaki szaktanácsadó OBO Bettermann Ker. Kft. Alapelvek Tűzvédelmi rendszerek működtetése AKTÍV TŰZVÉDELMI RENDSZER Tűzeseti fogyasztó Működtető vezetékrendszer Biztonsági

Részletesebben

DRP. Több csatornás, nyitott járókerék. Általános jellemzők

DRP. Több csatornás, nyitott járókerék. Általános jellemzők Több csatornás, nyitott járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre. Tömítő készlet 2 (két) szilícium-karbid mechanikus tömítéssel

Részletesebben

H/7 H/0 OLVASSA BE A KÓDOT! ELOSZTÓDOBOZOK, ELOSZTÓSZEKRÉNYEK. Falonkívüli fémlemez elosztódobozok. Süllyesztett fémlemez elosztódobozok

H/7 H/0 OLVASSA BE A KÓDOT! ELOSZTÓDOBOZOK, ELOSZTÓSZEKRÉNYEK. Falonkívüli fémlemez elosztódobozok. Süllyesztett fémlemez elosztódobozok Falonkívüli fémlemez elosztódobozok EOSZTÓDOBOZOK, EOSZTÓSZEKRÉNYEK 660 V 125 A 43 RA 1013 /0 EDFKF-16/1 1 16 16 305 445 110 EDFKF-16/2 2 16 32 455 445 110 EDFKF-16/3 3 16 48 605 445 110 EDFKF-16/4 4 16

Részletesebben

Épületvillamos műszaki leírás

Épületvillamos műszaki leírás SZEGED, KÖZÉP FASOR 52. SZ.SZTE KIS BIOLÓGIA ÉPÜLETIV. EMELET T402 SZÁMÚ LABORHELYISÉG MEGOSZTÁSAKÖZPONTI FŰTÉS-HŰTÉS ÉS MESTERSÉGES SZELLŐZÉS KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Épületvillamos műszaki leírás

Részletesebben

Secure-Tec_ Secure-Tec Akustik-Alarm Secure-Tec. mit akustischem Alarm with acoustic alarm A. Kezelési utasítás...

Secure-Tec_ Secure-Tec Akustik-Alarm Secure-Tec. mit akustischem Alarm with acoustic alarm A. Kezelési utasítás... mit akustischem Alarm with acoustic alarm 19.500 A... 51 túlfeszültség- és villámvédő dugaszsáv 19.500 A Bevezetés Olvassa el gondosan ezt a kezelési utasítást. Őrizze meg, és adja tovább a dugaljsor valamennyi

Részletesebben

TÜZIVÍZ FORRÁSOK. Ramada Resort - Aquaworld Budapest 2014. június 4. Bánó Gergely

TÜZIVÍZ FORRÁSOK. Ramada Resort - Aquaworld Budapest 2014. június 4. Bánó Gergely TÜZIVÍZ FORRÁSOK Ramada Resort - Aquaworld Budapest 2014. június 4. Bánó Gergely Bevezetés ( Az előadás címe félreérthető, mert nem a tűzivíz forrásokkal szeretnénk foglalkozni hanem a sprinkler berendezések

Részletesebben

Vezérlőközponttal, 600kg kapusúlyig, elektronikus kuplunggal. Vezérlőközponttal, 1000kg kapusúlyig, mechanikus kuplunggal

Vezérlőközponttal, 600kg kapusúlyig, elektronikus kuplunggal. Vezérlőközponttal, 1000kg kapusúlyig, mechanikus kuplunggal BEÁLLÍTÁSFÜZET ROBO MODELLEK ÉS LEÍRÁSOK: ROBO 1000 ROBO 1010 ROBO 1020 ROBO 1051 ROBO 1061 ROBO 1024 Vezérlőközponttal, 600 kg kapusúlyig, elektronikus kuplunggal Vezérlőközponttal, 600kg kapusúlyig,

Részletesebben

Elostótáblák tipusai, megjelölések

Elostótáblák tipusai, megjelölések Elostótáblák tipusai, megjelölések Az STN EN 61439-3 szabvány szerint alacsony feszültségű fedett elosztószekrények csoportjába tartoznak, melyeket akár szakképzetlen személyek is kezelhetnek. Alkalmazhatók

Részletesebben

Érintésvédelem alapfogalmak

Érintésvédelem alapfogalmak Érintésvédelem alapfogalmak Horváth Zoltán Villamos üzemmérnök T: 06 20 9 284 299, E mail: horvath.z@clh.hu Miért fontos az ÉV ellenőrzése? Munkánk során felelősek vagyunk azért, amit teszünk DE: felelősek

Részletesebben