Alapinformációk INVITÁLÓ. A Magyar Pszichiátriai Társaság VIII. Nemzeti Kongresszusa január Budapest

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alapinformációk INVITÁLÓ. A Magyar Pszichiátriai Társaság VIII. Nemzeti Kongresszusa 2014. január 22-25 Budapest"

Átírás

1 Alapinformációk Konferencia neve: Magyar Pszichiátriai Társaság VIII. Nemzeti Kongresszusa Konferencia címe: Ép lélekben ép test Corpus sanum in mente sana Időpont: január Helyszín: Budapest INVITÁLÓ A Magyar Pszichiátriai Társaság VIII. Nemzeti Kongresszusa január Budapest Nemzeti Kongresszusra készülünk. Nem nagyobb külsőségekkel, inkább szélesebb tudományos palettával: Ép lélekben ép test. Corpus sanum in mente sana. Mi a lélek húrjain játszó pszichiáterek, a lélekgyógyászatban tevékenykedő szakemberek meg akarjuk mutatni, hogy a test akkordjai, a lélek és test harmóniáját szolgáló összhangzattan is foglalkoztat minket, ahhoz is van mit hozzátennünk, van mit elmondanunk róla. Felfogásom szerint persze nincs külön lélek és test. Nincs csak pszichés törvényszerűségekkel működő lélek, nincs elkülönült lelki szféra, nincs önmagában értelmezhető, leírható absztrakt lelki működés, mint ahogy nincs csak biológiai törvények által leírható, biológiai szabályok és keretek között mozgó testi működés sem. Ember van. Ép emberben épp az emberi egység a fontos. A teljes harmónia, mely magában foglalja a biológiai létezés és működés elemeit épp úgy, mint ahogy a psziché megnyilvánulásait, az interperszonális és társadalmi hatásokat egészen a spiritualitásig, mely jelen tudományos vizsgálódásainkkal, metodikánkkal olykor nehezen leírható. Ez az egység bomlik meg, amikor betegség, funkció zavar, emberi problémák jelentkeznek. Az emberi működés helyreállításához használjuk tevékenységünkben a különböző szintek beavatkozási kapuit a teljesség, a harmónia, az emberi egység helyreállításához. Nem idegen tőlünk a test tüneteinek, a test jelzéseinek értelmezése, és a biológiai szintű beavatkozás sem. Egyre szaporodnak azok a pszichés támadáspontú intervenciók, pszichoterápiás megközelítések, melyek hatása a testi reakciók, tünetek megváltozásától, az életminőséget befolyásoló összes területre hatással vannak. Nemcsak tudományos elemzésekben, de ellátási modellekben is egyre inkább középpontba kerül a közösségi alapú, szociális támadáspontú, az

2 embert középpontba helyező ellátási metódus. Vannak ugyan még mindig, akik a spiritualitással kapcsolatosan a tudománytalanság, az evidenciák hiányát hangsúlyozó ellenérzést fogalmazzák meg, de gyűlnek adatok, melyek tudományosan is igyekeznek megalapozni ezen területet, és van az ember, akinek létezése, működése, világhoz való viszonyulása elidegeníthetetlenül tartalmazza a spiritualitás elemeit is. Ember központú kongresszusra készülünk tehát. Tudományunk, tevékenységünk az emberre irányul: belőle indul, érte történik és hozzá tér vissza. Az ember adja a pszichiátria értelmét, a gyakorlatét mindenképpen, de a tudományét is. Amennyiben ez nem így történik, tudományunk öncélúvá válhat, szakmánk pedig elvesztheti igazi iránytűjét: az emberi életminőség, felépülés, autentikus emberi létezés helyreállításának feladatát. Céljaink, feladataink összekötnek a többi orvosi szakmával is. Helyet akarunk biztosítani más gyógyítási területek szakembereinek is. Hívjuk, várjuk hát az ember-orvosokat, az orvosló embereket, az emberekért tevékenykedő kutatókat. Mindazokkal szeretnénk találkozni, eszmét cserélni, akik számára az ember, az emberség, az emberekért való tevékenység életpálya, hivatás, küldetés, napi tevékenység, foglalkozás, cél, feladat, maga az élet. Lélekben ugyanúgy, mint annak testi valójában dr. Lehóczky Pál az MPT és a Kongresszus elnöke Helyszín Budapest Kongresszusi Központ 1123 Budapest, Alkotás u A helyszín Magyarország legnagyobb méretű konferenciaközpontja. A főváros budai oldalán, egy gyönyörű vadgesztenyefás park közepén található a Déli pályaudvar és az M1/M7 autópálya bevezető szakasza, valamint a MOM Park közelében. A konferencia és a kiállítás a Központ termeiben kerül megrendezésre.

3 Megközelítés A Budapest Kongresszusi Központ minden közlekedési eszközzel könnyen megközelíthető. A reptérről a Budapest Airport Minibusz szolgáltatásával, vagy taxi érhető el legegyszerűbben a Központ. A vonattal utazóknak a Déli pályaudvarra való érkezést ajánljuk, ahonnan tömegközlekedéssel 10 percnyi távolságra van a helyszín. Az autóval érkezők, a Jagelló út felől tudnak behajtani a Központ parkolójába. Tömegközlekedéssel pedig a Széll Kálmán térről vagy a Móricz Zsigmond körtérről a 61-es villamossal lehet megközelíteni. Annak érdekében, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság VIII. Nemzeti Kongresszusa a legzöldebb eseménnyé válhasson, igyekszünk jó példával szolgálni és a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hátrahagyni. Mivel a Budapesti Kongresszusi Központ könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, arra kérjük a résztvevőket, hogy az egyes hotelek és a kongresszus helyszíne közötti minibusz transzport helyett, Budapesten belül a tömegközlekedést használva érkezzenek a kongresszus helyszínére. Köszönjük az együttműködésüket! Parkolás A Novotel Budapest Congress Hotel szállóvendégei részére kedvezményesen biztosít parkolási lehetőséget a szállodához tartozó parkolóban, melynek díja 2500,- Ft / autó / nap. A Kongresszusi Központnál a Jagelló utca felőli parkolóban van lehetőség a parkolásra, melynek díja 300,- Ft /autó / óra. A rendezvény nyelve magyar és angol Étkezés Reggeli a szobaárban A szokásos hideg szendvics ebéd, kávészünetek a Kongresszus alatt.

4 Kredit pontok A Kongresszus akkreditációja folyamatban van. Tudományos program Főbb tématerületek: - Pszichoszomatika modern irányai - Párkapcsolatok pszichés problémái - Szexuális zavarok - Orvos-beteg kommunikáció - Kapcsolati-konzultációs pszichiátria - Pszichoonkológia - Idegtudományok-pszichiátria kapcsolata - Alapkutatások szerepe a pszichiátriában Január 22. szerda Regisztráció Interdiszciplináris workshopok (tervezett) Január 23. csütörtök Regisztráció Megnyitó Nyitó plenáris ülés Ebéd Szekció ülések Cég szimpóziumok Január 24. péntek Regisztráció Cég szimpóziumok Plenáris előadások Szekció ülések Ebéd Szekció ülések MPT vezetőségválasztó küldöttközgyűlése Cég szimpózium Fogadás

5 Január 25. szombat Regisztráció Plenáris előadások Szekció ülések Záró plenáris ülés Absztraktok A Kongresszus előadás-kivonatát szerkesztett kötetben elektronikusan letölthető, kinyomtatható formában készítjük el. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kongresszus tudományos programjában csak előzetesen regisztrált, illetve részvételi díjat befizetett előadók szerepelhetnek. Az absztraktok leadásának határideje október 31. Beküldés feltételei: Az anyag Magyarországon még nem került publikálásra; Informatív tartalmú; A Kongresszuson legalább a szerzők egyike részt vesz; Az előadó akadályoztatás esetén legkésőbb két nappal a prezentáció előtt írásos formában jelzi azt a Tudományos Szervező Bizottságnak. Amennyiben ez nem történik meg, tudomásul veszi, hogy a következő évi prezentációs lehetőséget a Tudományos Szervező Bizottság a szerzőktől megvonhatja. Formai követelmények: a szerkesztőablakba beírt szöveg nem haladhatja meg a 2500 karaktert (a beírt szöveg a cím, a szerzők neve és munkahelye, valamint a kulcsszavak nélkül értendő); a szerkesztőablak nem ad lehetőséget táblázat vagy ábra beillesztésére; kérjük feltüntetni a szerző (k) teljes (nem rövidített, de titulus nélküli) nevét, majd a szerző munkahelyének nevét és helységnevét.

6 Az előadás kivonatot csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha az megfelel a beküldési feltételeknek és formai követelményeknek. A Tudományos Szervező Bizottság fenntartja a jogot, hogy a beküldött absztraktokat elbírálja, átírásra visszaküldje, vagy formájának módosítását kérje. A Bizottság nem fogad el előző években publikált anyagokat. Kutatási beszámolók kizárólag befejezett vizsgálatokat, és adatokat tartalmazó kivonatok esetén fogadhatók el. Az előadás időtartama maximum 12 perc + 3 perc vitaidő. Felhívjuk figyelmüket, hogy a vitaidő nem használható az előadás meghosszabbítására. A poszter 95 cm széles, és 120 cm magas lehet. Kérjük, hogy a poszterek legalább egyik szerzője legyen a poszter mellet a szekció ideje alatt, és legalább 20 fénymásolatot hozzon magával. A poszter állványokra gombostűvel lehet az anyagokat elhelyezni. Részvételi díjak /fizetés Részvételi díjak A regisztráció az orvostanhallgatóknak, illetve a 70 év felettieknek ingyenes. Kedvezményes jelentkezési és fizetési határidő október 31. Díj típusok október 31. Előtt Után Helyszínen MPT tag Ft Ft Ft Nem MPT tag Ft Ft Ft Rezidensek, nyugdíjasok, Ft Ft Ft szakdolgozók Kísérő Ft Ft Ft Napijegy Ft (A részvételi díj a hatályos jogszabályok szerinti ÁFA-t tartalmaz.)

7 A részvételi díj (MPT tag, Nem MPT tag, Rezidens, Nyugdíjas) tartalmazza a kongresszuson és a kiállításon való részvételt, kávészüneteket, ebédeket, a konferenciatáskát és névkitűzőt, a kiadványokat, illetve 1 fő regisztrált résztvevő részére a támogatott jegy megvételének lehetőségét 3000 Ft/fő áron a péntek esti fogadásra. A kísérői részvételi díj tartalmazza a névkitűzőt, kávészüneteket, ebédeket, illetve 1 fő regisztrált résztvevő részére a támogatott jegy megvételének lehetőségét 3000 Ft/fő áron a péntek esti fogadásra, de nem jogosít az előadásokon való részvételre. A napi jegy tartalmazza az adott napi részvételt a tudományos programon, névkitűzőt, kávészüneteket, ebédeket, illetve programfüzetet. Általános fizetési feltételek A részvételi díjak, valamint a szállás költségének fizetése történhet biztonságos online hitelkártya elfogadással ezen a honlapon az online regisztrációs rendszeren belül, banki átutalással vagy készpénzzel a helyszínen (utóbbi csak a NEM kedvezményes regisztrációs díj esetében). Kedvezményes regisztrálás visszaigazolására akkor kerül sor, ha a regisztrációs díj összege, október 31-ig megérkezik a TENSI Congress számlájára. A szállás csak a teljes szállásköltség befizetése ellenében garantált. A szállás visszaigazolására akkor kerül sor, ha a szállásköltség ig megérkezik a TENSI Congress számlájára. Amennyiben ig a foglalni kívánt szállás díja nem érkezik meg, a foglalást automatikusan töröljük.

8 Banki átutalás: A bank neve és címe: CIB Bank Zrt Budapest, Medve u Bankszámlaszám: Kedvezményezett: Tensi Kft Budapest, Komjádi Béla u 1. A díjak tartalmazzák a hatályos jogszabályok szerinti ÁFA-t (szállásdíj esetében az IFA-t és a büféreggelit is). Azonosítás céljából, kérjük, hogy a megjegyzésbe feltétlenül írja be: saját név és MPT Kongresszus Az átutalás költségét nem áll módunkban átvállalni! Online hitelkártya elfogadás: A díjakat forintban az online rendszerből közvetlenül a bank oldalára jutva MasterCard, VISA és VISA Elektron kártyával fizetheti ki. Módosítás, lemondás és visszafizetés A lemondást írásban kell megtenni! A szállásköltség vonatkozásában a ig beérkezett lemondások esetén a befizetett pénzösszeg teljes egészében visszautalásra kerül. A után beérkezett lemondásokra nem áll módunkban visszatéríteni a befizetett összeget. A részvételi díj vonatkozásában a ig beérkező lemondás esetén a befizetett összeg 80%-át fizetjük vissza. A után érkezett lemondást nem tudjuk elfogadni, a befizetett összeget nem áll módunkban visszafizetni.

9 Szállásfoglalás A szállás igényeket a beérkezés sorrendjében tudjuk teljesíteni! Kérjük, amennyiben szobáját szeretné megosztani, a jelentkezés során pontosan adja meg az előre egyeztetett szobatárs nevét. Mi szobatárs biztosítását nem vállaljuk. A szállásfoglalást a teljes szállásköltség megadott határidőig történő befizetése esetén igazoljuk vissza! Hotel neve Egyágyas / éj Kétágyas / éj Novotel Budapest City Hotel ,- Ft ,- Ft Hotel Bara 9 800,- Ft ,- Ft Hotel Bara / Junior 8 800,- Ft ,- Ft Hotel Bara / Guest House 8 200,- Ft 9 400,- Ft Hotel Mediterran ,- Ft ,- Ft Mercure Budapest Buda Standard ,- Ft ,- Ft Danubius Hotel Flamenco ,- Ft ,- Ft Gold Hotel Buda ,- Ft ,- Ft Budapest Hilton ,- Ft ,- Ft InterContinental Budapest ,- Ft ,- Ft Aquincum Hotel Budapest ,- Ft ,- Ft

10 Sofitel Budapest Chain Bridge ,- Ft ,- Ft Novotel Budapest City Hotel A szálloda festői hangulatú gesztenyéskertben, néhány percre a városközponttól található. A hotel szobáinak kényelme, tágassága, valamit kortárs dekorációja különleges érzéssel tölti el az üzleti és vakációzó vendéget egyaránt. A szállodát egy zárt folyosó választja el a Budapesti Kongresszusi Központtól. A parkolás a szállodában 2.500,- Ft / autó / nap. Hotel Bara A Hotel a Bara a budai zöldövezetben, a Budapest Kongresszusi Központ közvetlen közelében található. A szálloda három különböző szárnyban többféle típusú, és felszereltségű szobával várja vendégeit. A parkolás a szállodában ingyenes. Hotel Bara Junior A Hotel Bara Junior egy 2 csillagos szálláshely Budapest zöldövezetében, Budapest Kongresszusi Központ közelében található. A parkolás a szállodában ingyenes. Hotel BaraGuest House A szálloda együttes harmadik tagját a költségérzékenyebb vendégeknek ajánljuk.

11 Adottságai megegyeznek a Bara Juniorral, de nincs lift és televízió. A parkolás a szállodában ingyenes. Hotel Mediterran A szálloda épületével szemben található a Budapest Kongresszusi Központ. A szálloda mediterrán hangulatú szobákkal, és étteremmel áll vendégei rendelkezésére. A parkolás a szállodában 3.000,- Ft / autó / nap. Mercure Budapest Buda A Mercure Budapest Buda kitűnő elhelyezkedésű hotel, a budai üzleti negyedben található, a Várnegyed közelében, néhány perc sétára a Kongresszusi Központhoz közlekedő villamostól. A parkolás a szállodában 4.800,- Ft / autó / nap. Danubius Hotel Flamenco A Hotel Flamenco a Duna budai oldalán, a Feneketlen tó parkjában helyezkedik el. A szálloda előtti park kellemes, üde hangulatot és friss levegőt ad a környéknek. A szobákból csodálatos kilátás nyílik a környező Budai-hegyekre. a konferencia helyszíne villamossal (A 61-es villamosnak közvetlen a szálloda előtt van megállója.) könnyen megközelíthető. A parkolás a szállodában 2.400,- Ft / autó / nap.

12 Gold Hotel Buda A Gold Hotel Wine&Dine frissen felújított, vonzó kis szálloda Budapest központjában. Terasz, kerthelység, parkoló, ingyenes WIFI internet kapcsolat ál a vendégek rendelkezésére. A parkolás a szálloda zárt kertjében: 1.500,- Ft / autó / nap. Budapest Hilton Hotel A világörökséghez tartozó Budai Várnegyed szívében található ötcsillagos szálloda, ahonnan csodálatos budapesti és dunai panoráma tárul a vendégek elé. A szálloda építészeti különlegesség: a modern szállodai belső keveredik a szálloda helyén korábban fekvő domonkos rendi kolostor elemeivel. A parkolás a szálloda környéki utcákon: 600,- Ft / autó / óra. Hotel Intercontinental Budapest Az ötcsillagos szálloda a pesti Duna parton található, gyönyörű kilátással a Várra, a Dunára és a Lánchídra. Elegáns szálloda széles körű szolgáltatásokkal. A parkolás a szálloda mélygarázsában: 8.000,- Ft / autó / nap.

13 Aquincum Hotel Budapest Az Aquincum Hotel Budapest a város egyik legrégibb részén, Óbudán található, a Duna-parton, a híres Margitszigettel szemben, az Árpád-híd lábánál. A szálloda környékén hangulatos utcákat, borozókat és éttermeket is találunk, valamint a híres óbudai Főtér is a közelben helyezkedik el. A parkolás a szállodában 290,- Ft / óra, vagy 3.600,- Ft / nap. Sofitel Chain Bridge A Budapest szívében, a Duna partján épült Sofitel Budapest Chain Bridge lélegzetelállító kilátást nyújt a Lánchídra és a Budai várra. A luxushotel rövid sétára található a Váci utcától, a nagy színházaktól és a látnivalóktól, valamint tömegközlekedési eszközök könnyen elérhetők. A parkolás a szállodában 7.900,- Ft / autó / nap. Regisztráció A konferenciára jelentkezés valamint az előadások bejelentése és beküldése online módon történik. Fontos határidők Absztrakt beadási határidő: október 31. Kedvezményes regisztrációs és fizetési határidő: október 31. Szállásfoglalás határideje: december 10.

14 Kapcsolat TUDOMÁNYOS INFORMÁCIÓ A Kongresszus elnöke Lehóczky Pál az MPT elnöke A Kongresszus társelnökei Kurimay Tamás Molnár Károly az MPT előző elnöke az MPT leendő elnöke A Szervező Bizottság elnöke Nagy Enikő Éva az MPT főtitkára Szervező Bizottság Kurimay Tamás Lehóczky Pál Molnár Károly Purebl György A Szervező Bizottság címe Nagy Enikő Éva - MPT Titkárság 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 75/a Tel/fax: Honlap:

15 Tudományos Bizottság Osváth Péter Ostorharics Horváth György Balázs Judit Bitter István Kéri Szabolcs Koltai Mária Németh Attila Purebl György Vizi János elnök tiszteletbeli elnök Felkért Védnökök Balogh Zoltán Szócska Miklós Soltész Miklós Tarlós István Poór Gyula Éger István EMMI Emberi erőforrások minisztere EMMI Egészségügyért felelős államtitkár EMMI Szociális és családügyért felelős államtitkára Budapest Főváros főpolgármestere MOTESZ elnöke MOK elnöke KONGRESSZUSI TITKÁRSÁG TENSI Kft Budapest Komjádi Béla u 1. JÓNÁK Éva Tel: Fax:

16 Adatvédelmi Nyilatkozat A Tensi Kft. tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A honlapon keresztül elérhető online regisztráció során gyűjtött adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban rendezvénystatisztikai céllal használjuk fel. A nyilvántartott adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. Az adatok kezelését minden esetben az érvényes adatvédelmi törvény előírásainak betartásával végezzük (1992. évi LXIII. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény). Önnek, mint természetes személynek jogában áll megismernie, illetve szükség esetén módosítania az általunk Önről nyilvántartott adatokat, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezeket az adatokat ne használjuk fel. Amennyiben olyan kérdése van, amelyre a jelen nyilatkozatban nem kap választ, kérjük, küldje el az címre.

KEDVES KOLLÉGANŐK, KOLLÉGÁK!

KEDVES KOLLÉGANŐK, KOLLÉGÁK! ÉRTESÍTŐ 1 KEDVES KOLLÉGANŐK, KOLLÉGÁK! Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XIII. Nemzeti Kongresszusának rendezési jogát 2015-ben a Semmelweis

Részletesebben

Test Lélek Család Közösség

Test Lélek Család Közösség Test Lélek Család Közösség Programfüzet A Magyar Pszichiátriai Társaság XVII. Vándorgyûlése Debrecen, 2012. január 25-28. Bevezetõ gondolatok Örömmel és várakozással hívjuk meg a Magyar Pszichiátriai Társaság

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI TÁJÉKOZTATÓ - BEVEZETŐ

SZOLGÁLTATÁSI TÁJÉKOZTATÓ - BEVEZETŐ SZOLGÁLTATÁSI TÁJÉKOZTATÓ - BEVEZETŐ Kérünk mindenkit, amennyiben Résztvevőja kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el jelen tájékoztató anyagunkat, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe

Részletesebben

Az utazás élménye mindenkié!

Az utazás élménye mindenkié! Az utazás élménye mindenkié! AKADÁLYMENTES AJÁNLATOK 2014 Tartalom: Bemutatkozunk... 3 Kirándulások... 4-7 Esztergom... 4 Győr... 5 Komárom, Mór... 6 Szentendre... 7 Fürdőlátogatások... 8-11 Agárd... 8

Részletesebben

Szervezeti egység Középiskolai Kollégium Cím 9400 Sopron Ferenczy János utca 60.

Szervezeti egység Középiskolai Kollégium Cím 9400 Sopron Ferenczy János utca 60. A Szolgáltató adatai: Szervezeti egység Középiskolai Kollégium Cím 9400 Sopron Ferenczy János utca 60. Levelezési cím Soproni Szociális Intézmény 9400 Sopron Kossuth Lajos utca 10. Telefon 99/523 126 Fax

Részletesebben

2015. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK

2015. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BÁNYA-, ENERGIA- ÉS IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE 1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48. 2015. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BALATONFÖLDVÁRI ÜDÜLŐ, Spúr István u. 31. Az üdülő Balatonföldvár központjában, a

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Tisztelt Kollégák!

KÖSZÖNTŐ. Tisztelt Kollégák! 2. ÉRTESÍTŐ KÖSZÖNTŐ Tisztelt Kollégák! Szeretettel és tisztelettel hívjuk Önt a VI. Magyar Homeopátia Kongresszusra. A homeopátia, mint alternatív terápia részben ismert csak az orvosok körében, de aki

Részletesebben

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. Különböző Számítástechnikai eszközök szállítása II.

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. Különböző Számítástechnikai eszközök szállítása II. AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Különböző Számítástechnikai eszközök szállítása II. TÁRGYÁBAN INDÍTOTT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSHOZ NYILVÁNTARTÁSI

Részletesebben

Hogyan legyek jó nő? hűségkártya program. Üzleti Általános Szerződési Feltételek

Hogyan legyek jó nő? hűségkártya program. Üzleti Általános Szerződési Feltételek Hogyan legyek jó nő? hűségkártya program Üzleti Általános Szerződési Feltételek Too Good Kft. székhelye: 1145 Budapest, Gyarmat utca 26. cégjegyzékszáma: 01-09-959078 adószáma: 23301326-2-42 bankszámlaszáma:

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Hírlevél. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA LAPJA 8. évfolyam 7 8. szám

Hírlevél. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA LAPJA 8. évfolyam 7 8. szám Hírlevél Magyar Könyvvizsgálói Kamara Chamber of Hungarian Auditors AJÁNLÓ Létrejött a kamara egyeztető testülete A beérkezett pályázatok alapján választotta ki 2008. június 20-án az elnökség a kamarán

Részletesebben

Tervpályázati kiírás 1. a GYŐR, 150 FH-ES IDŐSEK OTTHONA megvalósítására alkalmas építészeti tervjavaslat kiválasztására 2. Győr, 2003 augusztus 25.

Tervpályázati kiírás 1. a GYŐR, 150 FH-ES IDŐSEK OTTHONA megvalósítására alkalmas építészeti tervjavaslat kiválasztására 2. Győr, 2003 augusztus 25. Tervpályázati kiírás 1 a GYŐR, 150 FH-ES IDŐSEK OTTHONA megvalósítására alkalmas építészeti tervjavaslat kiválasztására 2 Győr, 2003 augusztus 25. 1 A kiírás a településrendezési és építészeti tervpályázatok

Részletesebben

Ülést tartott a LOSZ Elnöksége

Ülést tartott a LOSZ Elnöksége Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének kiadványa XXI. évfolyam 2010. október Ülést tartott a LOSZ Elnöksége 2010. október 6-án ülést

Részletesebben

2003. 3. szám. Tartalom:

2003. 3. szám. Tartalom: "Segítőkéz" Lelkisegély Telefonszolgálat, Debrecen Tartalom: Bevezetés Rövid hírek, információk Konferenciák Délkeleti Régió hírei Tanulmányok az önkéntességről Mindentudás Egyeteme Könyvajánlat Idézetek

Részletesebben

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató 2 Az első rész tartalmazza

Részletesebben

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések XVII. évfolyam 3. szám 2011 április Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések Angol üzletemberek jártak

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. Bevezető és általános rendelkezések: 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazzák a Szallas.hu Kft. (3529 Miskolc, Lévay J. u. 2.) (a továbbiakban:

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJA OM:030862 4220 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY DÉSÁNY I. U.

DEBRECENI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJA OM:030862 4220 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY DÉSÁNY I. U. HÁZIREND DEBRECENI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJA OM:030862 4220 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY DÉSÁNY I. U. 1-9. 2013 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ A GYAKORLÓ ÓVODÁRÓL: Az óvoda neve: Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodája Címe: 4220

Részletesebben

Általános szerződési feltétel

Általános szerződési feltétel Általános szerződési feltételek Szavatossági feltételek ruházatra Kérjük, őrizd meg a számlát arra az esetre, ha minőségi problémával fordulnál a HELL Energy Store-hoz. FIGYELEM! Ez a termékkör nem esik

Részletesebben

ONESOFT HUNGARY KFT. Általános Szerződési Feltételek

ONESOFT HUNGARY KFT. Általános Szerződési Feltételek ONESOFT HUNGARY KFT. Általános Szerződési Feltételek Az OneCRM rendszer használatára vonatkozóan Hatályos: Budapest, 2013. március 18. 1 Tartalomjegyzék 1. Szolgáltató adatai...4 1.1. A Szolgáltató neve

Részletesebben

A MEE VILÁGÍTÁSTECHNIKAI TÁRSASÁG HÍRLEVELE 12. évfolyam, 3. szám 2013. november

A MEE VILÁGÍTÁSTECHNIKAI TÁRSASÁG HÍRLEVELE 12. évfolyam, 3. szám 2013. november A MEE VILÁGÍTÁSTECHNIKAI TÁRSASÁG HÍRLEVELE 12. évfolyam, 3. szám 2013. november HIRDETMÉNYEK 2. Interjú Poppe Kornélnével 3. Rendezvényeink 7. Programajánló 16. Szervezeti hírek 19. Figyelő 20. Fiatal

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődők!

Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Érdeklődők! A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata 2015-ben is megrendezi az immáron hagyományosnak tekinthető nemzetközi, több tudományterületet összefogó szakmai rendezvényét. A

Részletesebben

N E M Z E T I E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I A L A P

N E M Z E T I E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I A L A P N E M Z E T I E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I A L A P P Á L Y Á Z A T I Ú T M U T A T Ó A C I V I L S Z E R V E Z E T E K S Z A K M A I P R O G R A M J A I N A K T Á M O G A T Á S A 2 0 1 5 C.P Á L Y Á Z A

Részletesebben

Óbuda Napja testvérvárosi találkozóval, piknikkel

Óbuda Napja testvérvárosi találkozóval, piknikkel XVII. évfolyam 9. szám Megjelenik kéthetente 2011. május 11. Panelfelújításban segít a helyhatóság A Zöld beruházási rendszer klímabarát otthon panelprogramon több társasház, lakásszövetkezet nyert pályázati

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG. Tisztelt Képviselő-testület!

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG. Tisztelt Képviselő-testület! i i s \ u ) t o BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG Tárgy: Sürgősségi indítvány Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a BS Tanning Kft. (Szolgáltató) által üzemeltetett www.protanhungary.hu webáruházban (a továbbiakban

Részletesebben

CAMP LEADERS PROGRAM SZERZŐDÉS

CAMP LEADERS PROGRAM SZERZŐDÉS CAMP LEADERS PROGRAM SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről a CAMP LEADERS HUNGARY KFT. 5600 Békéscsaba, Felső Körös sor 72. Adószám: 13611167-2-04, Cg: 04-09-006880 KSH: 13611167-7810-113-04 Levelezési cím:

Részletesebben

Fogyatékosok Esélye Közalapítvány 2006 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ

Fogyatékosok Esélye Közalapítvány 2006 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Fogyatékosok Esélye Közalapítvány 2006 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány által meghirdetett P26/2 kódjelű Új lakóotthonok létesítése

Részletesebben

stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1

stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1 stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1 K a l a n d v á r T ö r t é n e l m i T é m a p a r k B o r o k U t c á j a J e l m e z e s f e l v o n u l á s R o m k e r t S ö r t é r I N F O R M Á C I

Részletesebben

1. 3. A szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei

1. 3. A szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei Általános Szállodai Szerződéses Feltételek (ÁSZF) 1. Általános rendelkezések 1.1.Az Általános Szállodai Szerződéses Feltételek (továbbiakban ÁSZF) azt a szerződéses tartalmat foglalják össze, melyek alapján

Részletesebben