A Környezet-gazdálkodási Csoport tájékoztatója a tevékenységéről. PARKFENNTARTÁS, KÖZTISZTASÁG, KÖRNYEZETVÉDELEM, MEZEI ŐRSZOLGÁLAT 2005.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Környezet-gazdálkodási Csoport tájékoztatója a tevékenységéről. PARKFENNTARTÁS, KÖZTISZTASÁG, KÖRNYEZETVÉDELEM, MEZEI ŐRSZOLGÁLAT 2005."

Átírás

1 Parkfenntartás A Környezet-gazdálkodási Csoport tájékoztatója a tevékenységéről PARKFENNTARTÁS, KÖZTISZTASÁG, KÖRNYEZETVÉDELEM, MEZEI ŐRSZOLGÁLAT első félév A parkfenntartó szervezetek az új, kibővített műszaki tartalmú szerződések alapján végzik feladataikat. Az a tapasztalatunk, hogy összességében az előző éveknél kevesebb lakossági panaszbejelentés érkezett az Irodához. Az 1. kertészeti körzet (Jutasi-Haszkovó úti lakótelep, Bakonyalja lakótelep) területén a parkfenntartásra vonatkozó panaszbejelentések az előző évekhez képest igen alacsony számra redukálódtak, de csökkentek a többi körzetben is. A megnövekedett műszaki tartalom folyamatos ellenőrzése a műszaki ellenőrzésre fordított idő jelentős növekedésével járt, esetenként munkaidő után is történnek terület ellenőrzések. Fakivágások Az első félévben 38 fakivágási kérelmet nyújtott be a lakosság, amelyek alapján összesen 24 fakivágási engedély lett kiadva. Felügyeleti intézkedések, műszaki ellenőrzés Az ellenőrzési és felügyeleti tevékenység keretében a jelzett időszakban az 1. számú körzetet gondozó Royal Kert Kft. felé 35 esetben intézkedtünk. Az első félévben a Kft. 1 hiánypótlási felszólítást kapott 6 közterület kaszálására vonatkozóan, a letiltásra javasolt összeg Ft volt. Határidőre teljesítés miatt a levonásra nem került sor. A 2-9. körzeteket ellátó Sédpark Kft. felé az első félévben 205 esetben intézkedtünk. Falevél gereblyézés és elszállítás tekintetében a Kft. 1 hiánypótlási felszólítást kapott 4 körzet egyes területeire vonatkozóan. A késedelmes munkavégzés miatt Ft lett levonva. A fanyesés és fakivágási feladatai vonatkozásában a Kft. 1 hiánypótlási felhívást kapott 150 fanyesési és fakivágási feladat elvégzésére. A letiltásra javasolt összeg Ft volt. Mivel a Kft. a megadott határidőre teljesített, letiltásra nem került sor. Kaszálás és fűnyírás tekintetében a Kft. 6 hiánypótlási felszólítást kapott 53 terület vonatkozásában. A letiltásra javasolt összeg Ft volt. Az utóellenőrzés időpontjáig 11 közterületen voltak hiányosságok, Ft lett levonva. Tételesen ellenőriztük továbbá a homokozók állapotát, a virágládákat, a zúzottköves járdákat. Az észlelt hiányosságokat jegyzőkönyvekben rögzítettük és hiánypótlási határidők megadásával az érintettek részére átadtuk. A több száz munkahelyszín folyamatos, rendszeres ellenőrzése, a területek áttekintése érdekében saját járművével az esti órákban és hétvégén is végez a műszaki ellenőr bejárásokat. Zöldkár A októberét követően megkötött zöldkár helyreállítási szerződések közül az első félévben 6 helyreállítási szerződés lett teljesítve. Sajnos az utóbbi 1 évben a zöldkárként kivetett összegek száma és értéke jelentősen visszaesett.

2 Zúzottköves járdák Május-júniusban megtörtént a zúzottköves felületek gyomtalanítása és részbeni felülterítése. A felülterítésekhez 28 tonna 5/12-es osztályozott zúzottkövet használtunk fel a Vörösmarty téren, a Szerelemszigeti járdán, a Dózsa téren, és a Stromfeld u.-halle u. közötti járdánál. Permetezések Az első félévben két ízben végeztettünk permetezést a városi fasorokban a vadgesztenyelevél aknázó moly és gombás elhalás ellen. Vezetői döntést követően megszerveztük a gyapjaspille lárvája elleni permetezést. A közterületi permetezés 372 közterületen összesen fát érintett. Az intézményi területeken történő permetezés 41 intézmény területén összesen 2975 fát érint. Mindösszesen fa permetezése történik meg, amelynek költsége Ft volt. Virágosítás A Virágos Magyarországért mozgalom keretében tavasszal 2300 cserjét és virágpalántát adtunk ki a lakosságnak közterületi ültetésre. Az akcióban 190 magánszemély és 11 civil szervezet vett részt. A lakosságnak kiadott virágpalánták a városi virágfelületet 455 m2- el növelték. Ezen kívül a parkfenntartó szervezetek kezelésében lévő virágágyak felületét növeltük, új ágyásokat hoztunk létre 15 helyszínen 465 m2 felülettel. Összességében a városi kezelésű virágfelület több mint 60%-al nőtt ebben az évben. A civil szervezetekkel együttműködve értékeltük a kiültetéseket, ezt követően előkészítettük 80 személy részére a méltató, köszönő oklevelek kiadását, amelyeket a polgármester úr és az érintett önkormányzati képviselők írnak alá. Véleményünk szerint a cserje és virágosztást, a civil szervezetekkel és a képviselőkkel való együttműködést, az oklevelek kiadását célszerű lenne integrálni a Virágos Veszprémért mozgalommal, hiszen az alapvető célok közösek. Sajnos ebben az évben nem volt mód a fenti virágosítási akciónak a Virágos Veszprémért mozgalomba való integrálására. A közterületekre 65 darab virágdézsát helyeztettünk ki. Külterjes területek Egyes gondozatlan külterjes területek rendszeres kaszálására adtunk és szükség szerint adunk a továbbiakban is megbízásokat Gyulafirátóton, Kádártán, a Cholnoky városrészben, a Jutasi út és a Bakonyalja lakótelep környékén, a Pajtakertben és számos más területen. A évi XXXVIII. törvény hatálya alá tartozó területek gondozási kötelezettségére felszólító felhívások kiadását június második felében a Közterület Felügyelettel együttműködve megkezdtük. Kálvária domb, Benedek hegy Közreműködtünk a Benedek hegyi kereszt felújítási munkáinak bonyolításában. Bándy Lászlóval együttműködve közreműködtünk a Kálvária-domb tereprendezési, kaszálási, törmelék elszállítási feladatainak koordinálásában és a feladatok finanszírozásában.

3 Parkerdők Az Állami Erdészeti Szolgálat ebben az évben is támogatja a Fenyves utcai parkerdő közjóléti feladatait. Az állománykezelési, tisztítási, takarítási munkákat, a lépcsők és az erdei padok, asztalok javítását erdészeti vállalkozó végzi a koraőszi időszakban, Ft értékben. Padok Mai napig 218 helyszínen 600 padot javíttattunk. Szökőkutak, csobogók A Három Grácia szökőkút és a Cserhát Üzletház előtti csobogóhoz szabályozó órával ellátott mágnes szelepeket építtettünk be. Ezek biztosítják, hogy a víz csak a nappali időszakban follyon át a rendszeren. A megoldás % vízdíj megtakarítást tesz lehetővé. Üzemel a Színházkertben lévő ivókút is. Játszóterek A Játszótér Munkacsoporttal és önkormányzati képviselőkkel együttműködve előkészítettük a játszóterek 3 éves fejlesztési programját, amelyet a Közgyűlés június 23-i ülésén elfogadott. A program tartalmazza: - a javíthatatlan eszközök bontását, - a veszélyes de még javítható eszközök átalakítását, - a nem megfelelő eszközök átalakítását, - új játszóterek építését (2 év alatt 17 játszótér építése és 3 sportpálya felújítása) - az üzemeltetési rendszer kialakítását és működtetését, - a kötelező felülvizsgálatokat, - a felelősök, határidők megnevezését, - fentiek anyagi hátterének megteremtését, Jelenleg a következő játszóterek szabványosak: Barátság park, Egry út 1., Stromfeld u. 6., Palást utca, Március 15. út 1. (csak a Kompan eszközök). Ebben az évben a következő helyszíneken épül új játszótér: Nagy László u. 3., Vilonyai út 9-13., Alsóújsor utca, Szőlőhegy utca. Mezei Őrszolgálat A Mezei Őrszolgálat július 01-én alakult meg 5 fővel. Veszprém külterületét 5 körzetre osztották fel, így a mezőőröknek saját működési területük van. Működési területük nagysága összesen: 4793,5 ha. A mezőőr működési területén elsődlegesen a termőföldek őrzését, az azokon lévő, illetve azokhoz tartozó termények és termékek, felszerelések és eszközök, haszonállatok, mezőgazdasági építmények, földmérési jelek vagyonvédelmét látják el. Feladatuk még az illegális hulladéklerakó-telepek keletkezésének megelőzése, tettenérés során az elkövető azonosítása, további illegális lerakók keletkezésének megakadályozása. Feladatuk továbbá a termények lopásának megakadályozása, a műveletlen, elhanyagolt földterületek és azok tulajdonosainak felderítése. A mezőőrök a munkakörük ellátásához szükséges tanfolyamokon vettek részt az elmúlt időszakban (mezőőri vizsga, fegyvervizsga, "A" kategóriás járművezetői tanfolyam.) A területek bejárása során tapasztalták, hogy a külterületeken lévő termőföldek egy része elhanyagolt, parlagfűvel borított. Felmérték az

4 illegális hulladéklerakó helyeket, helyszínenként. Az illegális hulladék mennyisége 1500 m3 nagyságrendű. Az Iroda munkatársai a rendelkezésre álló 1998-as bázis adatok alapján összeállították a földtulajdonosok adatait tartalmazó számítógépes adatbázist, amelynek pontossága - előzetes várakozások szerint - kb. 50%-os lehet. A földtulajdonosok bevallása alapján 750 határozat készült el a mezőőri járulékról. A földbérlőkre vonatkozó határozatok készítése (kb. 300 db) jelenleg van folyamatban. A Veszprém Megyei Földhivataltól megkértük a földtulajdonosok adataival kiegészített földkönyvet elektronikus formában. Ennek kézhez vételét követően lehet telepíteni a mezőőri járulékkal kapcsolatos programot, és megkezdődhet a határozatok kipostázása. Környezetvédelmi feladatok (összeállította: Meilinger Edit) Tevékenységi körök: Telepengedély Szakhatósági állásfoglalások Köztisztaság Üzemképtelen jármű elszállítás Parlagfű mentesítés Illegális hulladéklerakó felszámolás Autómentes nap Lakossági bejelentések: levegőtisztaság, zajvédelem, víz szennyvíz, hulladék Veszprém város Környezet- és Természetvédelméért Közalapítvány Telepengedély: Jogszabály meghatározza a telepengedélyes tevékenységek körét. Telephely iránti kérelem beadása után, a szakhatóságok bevonásával helyszíni szemlét tartunk. A szemle során ellenőrizni kell, hogy a telephely az előírásoknak megfelelően van-e kialakítva, és hogy a tevékenység a környezeti elemekben nem okoz kárt, a környezet minőségének romlása nélkül végezhető-e, illetve érint-e lakóterületet, mennyire befolyásolja azt. Ez idáig végzett telepengedélyezés: 62 db Szakhatósági állásfoglalás: Olyan tevékenységek esetében amelyet a jogszabály környezeti hatásvizsgálat elvégzéséhez köt, az engedélyt a Felügyelőség adja ki, de szakhatósági állásfoglalást kér az ügyben. Környezetvédelmi engedélyezés szakaszában kell megvizsgálni a terület adottságait, rendezési tervvel való egyezést, míg tevékenységi kör engedélyezése esetében a tevékenység környezetre gyakorolt hatását kell vizsgálni. Ezen szakhatósági állásfoglalásokat a rendelkezésre álló dokumentációk és a helyszíni bejárás alapján kell megadni. Ez idáig tett szakhatósági állásfoglalás: 10 db Köztisztaság: A Kommunális Rt. vel kötött vállalkozói szerződésben foglaltak teljesítésének ellenőrzésére kéthetenkénti helyszíni bejárás során kerül sor.

5 A lakossági bejelentések illetékesség szerint kerülnek továbbításra. A Kommunális Rt. felé továbbított bejelentések teljesítését helyszíni bejáráskor ellenőrizzük. A szerződés tárgyát nem képező bejelentéseket közmunkások segítségével oldjuk meg. Ez évben felmérésre kerülnek: köztéri hulladékgyűjtők, tisztítandó utak, járdák, lépcsők, A helyi rendeletnek megfelelően a tömegforgalmat bonyolító üzletek előtti csíkgyűjtők megléte a közterület felügyelők segítségével szintén ellenőrizve lesznek, ennek hiányában szabálysértési eljárás kezdeményezünk. Üzemképtelen jármű elszállítás: A közterület felügyelők segítségével előzetesen felmérésre kerül a város közterületein parkoló gépjárművek. Ha üzemképtelen, műszaki alkalmassági engedéllyel nem rendelkezik, akkor a tulajdonos felszólítása után a gépjárművek elszállításra kerülnek. Üzemképtelen gépjárművek száma: 80 db Parlagfű mentesítés: A mezőőrök és a közterület felügyelők a város kül- és belterületét folyamatosan ellenőrzik. A földhivataltól megkapott adatok alapján kerülnek felszólításra az ingatlan tulajdonosok a védekezés elvégzésére, ennek hiányában a szabálysértési eljárást kezdeményezünk. Egyeztetés alatt van, hogy a jövőben, lehetőség szerint minden évben, az iskolákban vetélkedő műsort szervezzünk mint az alsó, mint a felső tagozatosok számára. Minden évben parlagfű gyűjtési akciót is szervezünk, amikor is a város különböző területein kialakított gyűjtési pontokon az összegyűjtött parlagfű kötegek leadhatók, és a győztesek díjazásban részesülnek. A június i parlagfű gyűjtési akció eredménye feldolgozás alatt. Illegális hulladéklerakó felszámolása: Külterületi részeken a mezőőrök segítségével, belterületi részen a közterület felügyelők segítségével, ill. lakossági bejelentések alapján a fellelhető illegális hulladéklerakók felszámolásra kerülnek. Felszámolt illegális hulladéklerakók: volt téglagyár területén 360 m 3, kisebb volumenű:(civil szervezetek közreműködésével): Giricses lépcső, Betekints völgy, Laczkó forrás, Egry lakótelep, Autómentes nap: A korábbi évek gyakorlatának megfelelően különböző sport, kerékpáros programok, versenyek, poszter rajzolás, kiállítás, előadások segítségével kívánunk részt venni az Európai Autómentes Nap rendezvényeiben, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület és a Veszprém város Környezet- és Természetvédelméért Közalapítvány együttműködésével. Lakossági bejelentések, egyéb hatósági ügyek: Telefonon illetve levélben érkezett lakossági panasz bejelentések helyszíni szemlén történő ellenőrzése, felszólítás a megfelelő intézkedések megtételére, ennek hiányában szabálysértési eljárás kezdeményezése. Iktatott panaszbejelentések száma: 11 db Egyéb hatósági ügyek: vízjogi létesítési engedélyezés, légszennyezés, tűzgyújtási engedély, szennyvíztisztítás, egyedi hulladékgazdálkodási tervek, 23 db

6 Veszprém város Környezet- és Természetvédelméért Közalapítvány: A kuratóriumi üléseken hozott döntések véghezvitele, jegyzőkönyvvezetés. A Környezet-gazdálkodási Csoport együttműködése az Iroda más csoportjaival, ill. a Hivatal többi Irodájával (Pénzügyi Iroda, Városfejlesztési Iroda) jónak mondható, több ügyben napi munkakapcsolatban állunk társirodák munkatársaival. Veszprém, Haluza János csoportvezető Forrás:

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet Beszámoló a Közterület - Felügyelet 2016. első félévi tevékenységéről Az köztisztviselő neve: Nagy Sándor Nagy Csaba Az köztisztviselő beosztása: Közterület- Felügyelet Szervezeti egység neve: Hatósági

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről.

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről. DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelete A mezőőri szolgálat működéséről. Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fegyveres biztonsági őrségről,

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1 DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017.(III.20.) önkormányzati r e n d e l e t e A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről 1 Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2014. évi VÁROSÜZEMELTETÉSI FELADATOK ÖSSZESÍTŐ

2014. évi VÁROSÜZEMELTETÉSI FELADATOK ÖSSZESÍTŐ 3/b/1. melléklet Az Önkormányzat költségvetéséről szóló 5/2014. (III. 10.) önkormányzati rendelethez. VÁROSÜZEMELTETÉSI FELADATOK ÖSSZESÍTŐ E F ebből: kötelezően ellátandó feladatok önként vállalt feladatok

Részletesebben

A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály

A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály Köztisztasági Egyesülés szakmai konferenciája 2017. november 30.

Részletesebben

Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete

Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. szeptember 2-i ülésére

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: várpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-4 / 2016. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 28. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről 2012. évben a környezetvédelmi hatósági ellenőrzések - az év elején meghatározott

Részletesebben

Előterjesztés. Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által május hónapban elvégzett munkálatokról

Előterjesztés. Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által május hónapban elvégzett munkálatokról Előterjesztés Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által 2016. május hónapban elvégzett munkálatokról 1. előterjesztés száma: 204/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Kollár-Vincze Viktória

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya

1. A rendelet célja és hatálya Albertirsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete, a 21/2015.(VI.26.) ök. rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a mezei őrszolgálat létesítéséről,

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzata

Nagymaros Város Önkormányzata Nagymaros Város Önkormányzata 2014. évben javasolt beruházások, felújítások, karbantartások FEJLESZTÉS Tervezés 8 600 000 Forgalomlassítók, forgalmi csomópontok 1 200 000 EÜ ház felújítás tervezése 900

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Óbudai Zöld Szabadegyetem Szabó Magdolna 2011. december 1. főtanácsadó Törvényi háttér Európa Tanácsi alapelvek, Környezeti akcióprogramok 1990. évi LXV. trv.

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 40/2015. (V.12.) 41/2015. (V. 12.) 42/2015. (V. 12.) 43/2015. (V. 12.) 44/2015. (V.

Részletesebben

BTG Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

BTG Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei Társaság elvevezése: BTG Budaörsi Településgazdálkodási

Részletesebben

TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS KOMMUNÁLIS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS KOMMUNÁLIS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ÉS KOMMUNÁLIS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejö( egyrészről: Velem községi Önkormányzat (továbbiakban: Megbízó) 9726 Velem, Rákóczi u. 73., mint megbízó másrészt: a Velem Vid

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t közfoglalkoztatási programokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t közfoglalkoztatási programokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 5283/2016. J a v a s l a t közfoglalkoztatási programokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2013. II. félévi működéséről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl.

Részletesebben

Zöldövezet Környezetvédelmi és Munkabiztonsági Vállalkozás

Zöldövezet Környezetvédelmi és Munkabiztonsági Vállalkozás 10/4/2017 Zöldövezet Környezetvédelmi és Munkabiztonsági Vállalkozás ÁRAJÁNLAT Nagyvázsony, Mencshely, Pula Községek Települési Környezetvédelmi Program (2018-2023) elkészítése Petrovics Zsolt okl. környezetgazdálkodási

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére 9851-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft Vállalkozási szerződésének módosítása

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/585-1/2013/I Üi.: Györbiró-Szabó András Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: "Parlagfű-mentesítés Makón" című

Részletesebben

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi hatósági ellenőrzési terve. Dr. Dancsecs Zsolt jegyző Oldal: 1 / 5

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi hatósági ellenőrzési terve. Dr. Dancsecs Zsolt jegyző Oldal: 1 / 5 A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi i ellenőrzési terve Hatósági terület Kereskedelmi igazgatás Szálláshelyek re vonatkozó hatásköri Jogszabály által kötelezően 2005. évi CLXIV. tv.

Részletesebben

Ellenőrzési jelentés

Ellenőrzési jelentés Ellenőrzési jelentés Az ellenőrzést végző szervezet: Csillagköz Bt. Az ellenőrzés feladatai: 1./ Településüzemeltetés létszám és bérgazdálkodásának vizsgálata. Közhasznú és közcélú foglalkoztatás pénzeszköz

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához

ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához 7. Napirend Közterület használat engedély iránti kérelem 7. Napirend ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához Tisztelt Képviselő-testület! Ármos Mihály egyéni vállalkozó

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a Marcali

Részletesebben

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1 A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1 4. számú melléklet Ifjúsági tanácsnok: Integrációs tanácsnok: Környezetvédelmi tanácsnok: Sport tanácsnok: Városüzemeltetési és turisztikai tanácsnok: Koordinációs tanácsnok:

Részletesebben

1. SZ. MELLÉKLET KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG MENNYISÉGI PARAMÉTEREI

1. SZ. MELLÉKLET KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG MENNYISÉGI PARAMÉTEREI 1. SZ. MELLÉKLET KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG MENNYISÉGI PARAMÉTEREI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG MENNYISÉGI PARAMÉTEREI 1. sz. melléklet 1. NÖVÉNYÜLTETÉS I11 Cserje, talajtakaró, sövény ültetés 350

Részletesebben

Parkok és fasorok, játszóterek karbantartása, önkormányzati tulajdonú bel- és külterjes területek kaszálása vállalkozási szerződés keretében.

Parkok és fasorok, játszóterek karbantartása, önkormányzati tulajdonú bel- és külterjes területek kaszálása vállalkozási szerződés keretében. Parkok és fasorok, játszóterek karbantartása, önkormányzati tulajdonú bel- és külterjes területek kaszálása vállalkozási szerződés keretében. Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/108 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat

I. FEJEZET. 1. A mezei őrszolgálat SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/1999. /IV.22./ számú r e n d e l e t e a MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL ===================================== Szigetszentmiklós Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Ügyleírás A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről,

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 11/1998. (VIII. 27.) rendelete. Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 11/1998. (VIII. 27.) rendelete. Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1 JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 11/1998. (VIII. 27.) rendelete Jászladány nagyközség mezőőri szolgálatáról (egységes szerkezetben) 1 Jászladány Nagyközség Önkormányzata a fegyveres biztonsági őrségről,

Részletesebben

Beszámoló a környezetvédelem évi eredményeiről, helyzetéről évi fenntarthatósági intézkedési terv

Beszámoló a környezetvédelem évi eredményeiről, helyzetéről évi fenntarthatósági intézkedési terv Beszámoló a környezetvédelem 2014. évi eredményeiről, helyzetéről 2015. évi fenntarthatósági intézkedési terv Készítették: Veresegyház, 2015. március A Veresegyházi Polgármesteri Hivatal Pályázati, Beruházási

Részletesebben

A Járási hivatalok részére megküldött kérdőívre adott válaszok összesítése, értékelése

A Járási hivatalok részére megküldött kérdőívre adott válaszok összesítése, értékelése A Járási hivatalok részére megküldött kérdőívre adott válaszok összesítése, értékelése Riesz Lóránt igazgató Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság 1330/2011. (X. 12.) Korm. határozat a kisméretű

Részletesebben

Á L L Á S F O G L A L Á S T

Á L L Á S F O G L A L Á S T A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete, mint a hazai hulladékbegyűjtő, -kezelő és -hasznosító vállalatok érdekképviseleti szervezete a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján

Részletesebben

I. Fejezet. A mezei őrszolgálat

I. Fejezet. A mezei őrszolgálat Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010. (IV.23.) rendelete a Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Mezei Őrszolgálat létrehozásáról és a mezőőri járulékról Kiskunlacháza

Részletesebben

J A V A S L A T. Összeállította: Nagy László osztályvezető Városüzemeltetési és Beruházási Osztály

J A V A S L A T. Összeállította: Nagy László osztályvezető Városüzemeltetési és Beruházási Osztály MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE VB: 83.390/2006 J A V A S L A T 2007-2010. évi Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási határain belül parkfenntartás városüzemeltetési feladat közbeszerzési pályáztatásának

Részletesebben

Az önkormányzat honlapján való közzétételt elrendelem: Ajka, január 13. Schwartz Béla polgármester. Szerződés megnevezése/típusa

Az önkormányzat honlapján való közzétételt elrendelem: Ajka, január 13. Schwartz Béla polgármester. Szerződés megnevezése/típusa Ügyszám: 03/00046/2010. HIRDETMÉNY a 2009. évben kötött, nettó 5.000.000 forint feletti szerződésekről (az államháztartásról szóló törvény 15/B. -a, valamint Ajka város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ. A./ Intézmények tervszerű karbantartása: E Ft E Ft E Ft

ÖSSZESÍTŐ. A./ Intézmények tervszerű karbantartása: E Ft E Ft E Ft F.T. jelű melléklet ÖSSZESÍTŐ Teljesítés 2003.12.31. A./ Intézmények tervszerű karbantartása: 350.000 E Ft 338.178 E Ft 286.896 E Ft B./ Út-, közterület, felszíni vízelvezető rendszerek fenntartási kiadásai:

Részletesebben

Előterjesztés. Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által november, december hónapban elvégzett munkálatokról

Előterjesztés. Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által november, december hónapban elvégzett munkálatokról Előterjesztés Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által 2017. november, december hónapban elvégzett munkálatokról 1. előterjesztés száma: 13/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Kollár-Vincze

Részletesebben

Vezeti a névjegyzéket az ingatlanközvetítést végző természetes személyekről, intézkedik az esetleges törlésről.

Vezeti a névjegyzéket az ingatlanközvetítést végző természetes személyekről, intézkedik az esetleges törlésről. A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 7.) A Hatósági Főosztály főbb feladatai: a.)általános igazgatási feladatok: Leltározza a hagyatékot. Vezeti a névjegyzéket az ingatlanközvetítést végző természetes személyekről,

Részletesebben

Javaslat a Belügyminisztérium STARTMUNKA Programjában való 2011-2012 évi részvételhez önkormányzati hozzájárulás megadására

Javaslat a Belügyminisztérium STARTMUNKA Programjában való 2011-2012 évi részvételhez önkormányzati hozzájárulás megadására Javaslat a Belügyminisztérium STARTMUNKA Programjában való 2011-2012 évi részvételhez önkormányzati hozzájárulás megadására Ózd, 2011. szeptember 1. Előterjesztő: Fazekas Zoltán alpolgármester Előkészítő:

Részletesebben

DEHUSZ KHT évi üzleti terve. Császár Ferenc Dehusz Kht. Ügyv.ig. Határozati javaslat 2. számú melléklete

DEHUSZ KHT évi üzleti terve. Császár Ferenc Dehusz Kht. Ügyv.ig. Határozati javaslat 2. számú melléklete Határozati javaslat 2. számú melléklete DEHUSZ KHT. 2008. évi üzleti terve Császár Ferenc Dehusz Kht. Ügyv.ig. (mellékelve a FEB határozatáról szóló jegyzőkönyv) A Dehusz Kht-t a Debrecen Megyei Jogú Város

Részletesebben

A BARCIKA PARK Nonprofit Kft. a Városüzemeltetési Szolgáltatási Szerződésben foglaltaknak megfelelően az alábbi feladatokat végzi:

A BARCIKA PARK Nonprofit Kft. a Városüzemeltetési Szolgáltatási Szerződésben foglaltaknak megfelelően az alábbi feladatokat végzi: Előterjesztő: Szitka Péter Készítette: Novák Péter ügyvezető BARCIKA CENTRUM Kft. Tárgy: Javaslat a Városüzemeltetési Szolgáltatási Szerződés megkötésére a 2018.04.01. 2019.12.31. közötti időszakra vonatkozóan

Részletesebben

Város Polgármestere. Tájékoztató az Ország úti zajvédő fal létesítésével összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. Tájékoztató az Ország úti zajvédő fal létesítésével összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tájékoztató az Ország úti

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete A NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ BEGYŰJTÉSÉRE VONATKOZÓ HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL Békés Város

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a Mezőkövesdi Közterület-felügyelet szervezetéről és működésének rendjéről Mezőkövesd Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2009. április 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2009. április 7-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda 8200 Veszprém, Óváros tér 9. ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2009. április 7-i

Részletesebben

HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV

HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV ENYING VÁROS HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV A HULLADÉKGAZDÁLKODÁSRÓL SZÓLÓ 2000. ÉVI 43. TÖRVÉNY 37. - A ÉRTELMÉBEN 2007. ÉVBEN ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓ Előzmények, általános bevezető A hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

1. ENGEDÉLYKÖTELES HULLADÉK KEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK

1. ENGEDÉLYKÖTELES HULLADÉK KEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság 1. ENGEDÉLYKÖTELES HULLADÉK KEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottsághoz -

ELŐTERJESZTÉS. - a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottsághoz - NYíREGYHÁZA MEGYEI JGÚ VÁRS PLGÁRMESTERI HIVATALA VÁRSFEJLESZTÉSI ÉS VÁRSÜZEMELTETÉSI SZTÁLY 4400 NYíREGYHÁZA, KSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFN: +36 42 524-550; FAX: +36 42 310-647 E-MAIL: VARSFEJLESZTES@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről.

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. 2 Martfű Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A KŐBÁNYAI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET év L félévi tevékenységéről

A KŐBÁNYAI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET év L félévi tevékenységéről BESZÁMOLÓ A KŐBÁNYAI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET 2008. év L félévi tevékenységéről Budapest, 2008. augusztus 1 TARTALOMJEGYZÉK I BEVEZETÉS r r r II A SZERVEZETI FELÉPÍTÉS VÁLTOZÁSAI II. 2 A Felügyelet személyi

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya Értelmező rendelkezés 2.

1. A rendelet célja és hatálya Értelmező rendelkezés 2. Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2016. (XI...) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálat létesítéséről, működéséről és a mezőőri járulékról Nagykáta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a 2008. november 26. napján tartandó Közmeghallgatásra

TÁJÉKOZTATÓ a 2008. november 26. napján tartandó Közmeghallgatásra TÁJÉKOZTATÓ a 2008. november 26. napján tartandó Közmeghallgatásra Edelény Város környezeti állapotáról (talajról, felszíni- és felszín alatti vizekről, levegőtisztaság védelemről, zaj- és rezgésvédelemről)

Részletesebben

J a v a s l a t önkormányzati hozzájárulás megadására a Startmunka programban való - 2013. 03. 01. és 2014. 02. 28. közötti - részvételhez

J a v a s l a t önkormányzati hozzájárulás megadására a Startmunka programban való - 2013. 03. 01. és 2014. 02. 28. közötti - részvételhez J a v a s l a t önkormányzati hozzájárulás megadására a Startmunka programban való - 2013. 03. 01. és 2014. 02. 28. közötti - részvételhez Előterjesztő: Egészségügyi és Szociális Bizottság Elnöke Előkészítő:

Részletesebben

A nettó 5 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű szerződések közzététele

A nettó 5 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű szerződések közzététele A nettó 5 millió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó értékű ek közzététele A t kötő értéke kötött A Lenti, Bánffy u. és Bottyán u. burkolat-felújítási munkálatainak elvégzése LE- 7.615.836 Ft + ÁFA 2005.07.26-2005.09.30

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/211/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1 1 Magyarország Kormánya az Erzsébet-programról szóló 2012. évi CIII. törvényben (a továbbiakban: Erzsébet Törvény) meghatározott közfeladatokkal összhangban elkötelezett azok magas szakmai színvonalon

Részletesebben

4. E rendelet alkalmazása szempontjából:

4. E rendelet alkalmazása szempontjából: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Beszámoló A közfoglalkoztatás tapasztalatairól Tisztelt Képviselő-testület! A közfoglalkoztatás

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e. a helyi környezet védelméről

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e. a helyi környezet védelméről NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e a helyi környezet védelméről 2 Nyírmada Nagyközség Önkormányzati képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

BTG Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

BTG Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság BTG Budaörsi Településgazdálkdási Nnprfit Krlátlt Felelősségű Társaság 2040 Budaörs, Dózsa György u. 21. Tel./Fax: 06-23-421-010 E-mail: titkarsag@btg.hu Webcím: www.btg.hu Pstacím: 2041 Budaörs, Pf. 57.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 7/1998.(II.15.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közúton végzett munkák engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról szóló 5/1996.(II.1.)

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala >>>1145 Budapest, Pétervárad utca 2. SZMSZ BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Városépítési Osztály

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról I. Fejezet 1. A rendelet hatálya: Gáborján Község közigazgatási területén a közterületet

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 39693/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 39693/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére 4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 39693/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2006. június 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület használatáról

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-i rendkívüli nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-i rendkívüli nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 18-24/2014/JT Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-i rendkívüli nyílt

Részletesebben

Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 7623 Pécs, Papnövelde u. 13.

Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 7623 Pécs, Papnövelde u. 13. Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 7623 Pécs, Papnövelde u. 13. Tomity Zoltán Ellenőrzési és Felügyeleti Osztály osztályvezető Web: http://www.ddktvf.hu e-mail: deldunantuli@zoldhatosag.hu

Részletesebben

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól *

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * 52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar. KE/32-01 Szabványok és környezetvédelmi jogszabályok felügyelete

Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar. KE/32-01 Szabványok és környezetvédelmi jogszabályok felügyelete Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar KE/32-01 (Jogi és egyéb követelmények. A megfelelőség kiértékelése) 1. kiadás Hatályba léptetve: 2015. március 12. Készítette:

Részletesebben

Város Polgármestere. Tájékoztató

Város Polgármestere. Tájékoztató Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tájékoztató A Mezőőri Szolgálat visszaállításának

Részletesebben

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete ZÖLDTERÜLET FENNTARTÁSI FELADATOK 1. Bevezetés A Szolgáltatási Szerződés I. számú fejezete, a közterület és parkfenntartás körébe tartozó feladatok, zöldfelületek

Részletesebben

TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL. A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat

TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL. A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL Tahitótfalu Község Képviselőtestülete a fegyveres biztonsági őrzésről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról

Részletesebben

BEJELENTÉS ipari tevékenység folytatásáról. Telepengedély kiadására irányuló KÉRELEM

BEJELENTÉS ipari tevékenység folytatásáról. Telepengedély kiadására irányuló KÉRELEM SZENTESI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.58. Telefon: 63/510-300 BEJELENTÉS ipari tevékenység folytatásáról a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése

Részletesebben

TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.Önkormányzati rendelete a Környezetvédelmi Alap létrehozásáról. Preambulum

TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.Önkormányzati rendelete a Környezetvédelmi Alap létrehozásáról. Preambulum 1. melléklet TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK.Önkormányzati rendelete a Környezetvédelmi Alap létrehozásáról Preambulum Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő utca 5. Tel.: 89/ Fax.: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő utca 5. Tel.: 89/ Fax.: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 46. 8500 PÁPA, Fő utca 5. Tel.: 89/515-018 Fax.: 89/515-083 2013. március 25-én, 26-án és 27-én bekövetkezett szélsőséges időjárási körülmények folytán nagymennyiségű hó hullott

Részletesebben

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel.

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel. 1. számú melléklet Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013. (..) önkormányzati rendelete a Hegyvidéki Közterület-felügyeletről szóló 15/2009. (VI.26.) Budapest

Részletesebben

A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat. A mezőőrök

A rendelet hatálya. A mezei őrszolgálat. A mezőőrök TAHITÓTFALU KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (VI. 12.) SZÁMÚ RENDELETE A MEZEI ŐRSZOLGÁLATRÓL egységes szerkezetben az 1/2005.(II.01.)önkormányzati rendelet módosításaival Tahitótfalu Község Képviselőtestülete

Részletesebben

Bejelentésre vonatkozó szabályok: A bejelentés-köteles tevékenységek a tevékenység megkezdésére irányuló szándék bejelentését követően folytathatók.

Bejelentésre vonatkozó szabályok: A bejelentés-köteles tevékenységek a tevékenység megkezdésére irányuló szándék bejelentését követően folytathatók. Ügyleírás: Az ipari tevékenység folytatására vonatkozó szabályokat a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint

Részletesebben

Tárgy: A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 22/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelet módosítása

Tárgy: A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 22/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelet módosítása 2. NAPIREND Ügyiratszám: 14/539-2/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 8-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 22/2011. (XII. 12.) önkormányzati

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara Építési műszaki ellenőr Továbbképzés 2017. Fejér Megyei Mérnöki Kamara Az Építési Műszaki Ellenőr Definíció Feladatai Felelőssége Összeférhetetlenségi szabályok Vonatkozó jogszabályi környezet Definíció

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. ( ) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. ( ) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. (09. 30.) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 10-én 18 órai kezdettel tartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 10-én 18 órai kezdettel tartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 10-én 18 órai kezdettel tartott ülésén. Határozat száma Tárgy --- --- Rendelet száma Tárgy 1/2012. (I. 11.) Az önkormányzati

Részletesebben

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 59. -a (3) bekezdésének d) pontjában

Részletesebben

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16.

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16. A projektötlet-gyűjtés eredményei A projektötlet-gyűjtést honlapon és e-mailben is népszerűsítettük. A 70 projektötlet-adatlapból 19 érkezett e-mailben, 11-et adtak fel postai úton vagy faxon, és 40 készült

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. október 18-án (kedd) 15.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya

1.. A rendelet hatálya Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 55/2001. (XII.21.) számú rendelete az Önkormányzati Mezei Őrszolgálatról, a mezőőri járulék mértékéről és megfizetéséről (módosította a 4/2009. (I. 30.) sz. rendelet)

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2009.(III.30.) rendelet-tervezete

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2009.(III.30.) rendelet-tervezete BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2009.(III.30.) rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról szóló 8/2007.(III.30.) rendelet módosításáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai TITKÁRSÁG (osztály) képviselőtestület, városrészi önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, bizottságok tevékenységével kapcsolatos

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2.

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a hulladékgazdálkodással kapcsolatos rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Püspökladány Város

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2011. I. félévi működéséről Ó z d, 2011. szeptember 15. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejlesztési

Részletesebben