A családi pénzügyek 9 aranyszabálya. - avagy minimál edzésprogram a családi kasszának.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A családi pénzügyek 9 aranyszabálya. - avagy minimál edzésprogram a családi kasszának."

Átírás

1 A családi pénzügyek 9 aranyszabálya - avagy minimál edzésprogram a családi kasszának

2 Írta: Himer Csilla játékos nevelő és jó(l)lét coach Gyöngyössolymos, január 20 Az oldalon, illetve a könyvben közzétett cikkek "Creative Commons Nevezd meg!- Ne add el!- Ne változtasd! 3.0 Magyarország" licensz védi! A családi pénzügyek 9 aranyszabálya by Csilla Himer is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!- Ne add el!- Ne változtasd! 3.0 Magyarország License. Az oldalon, illetve a könyvben közzétett cikkek "Creative Commons Nevezd meg!- Ne add el!- Ne változtasd! 3.0 Magyarország" licensz alatt elérhetőek. Azaz non- profit keretek között, módosítások nélkül (teljes terjedelemben), a szerző és a weboldal címének feltüntetésével szabadon utánközölhetőek a szerző előzetes írásos beleegyezése nélkül is. Az oldalon közzétett információk nem minősülnek közvetlen ajánlattételnek. By Csilla Himer És ez nem játék!!! Éppen ezért küldd tovább, terjeszd, add tovább csak ne változtasd, és add meg, honnan szerezted Te is!

3 Rég tornáztam Pfű! Csak győzzem szusszal mondta a pénztárcád. 1. Bemelegítés légzőgyakorlat Bármilyen hihetetlen, a pénztárcádnak is szüksége van az edzésre! A pénz ugyanis természeténél fogva nagyon hasonlít az időre: egyfolytában mozásban van. És akárki is akar vele tartani, nem fog rá várni. Egy megoldás van csak: fel kell venni az iramot. Na már most, mivel a pénztárcád Nálad van, és Te kezeled, nyitod- csukod- pakolod ki is és be is, itt az ideje, hogy ne csak a kinyitás- becsukás művelete jelentse az egyetlen erősítő gyakorlatot, amivel karbantartod a kondidat! (Gyakorolhatod ezt is továbbra is, de ettől még csak a villámkezű pénztárcakezelők versenyére nevezhetsz be.) Mond az Neked valamit, hogy már nem is az atomkorban, hanem az információs korban élünk? És mit gondolsz, mit jelent ez a Te pénzügyi kondidra nézve? Azt, hogy a pénz ma már sokkal többször mozog bitek formájában gyakorlatilag fénysebességgel, semmint papírként vagy fémként a Te kezeid között. Úgyhogy tarts jó alapos önvizsgálatot: tudsz Te fénysebességgel a pénz nyomában loholni??? Mielőtt csípőből rávágod, hogy tutti NEM, állj meg, és vegyél egy mély levegőt!!! Ez lesz az első légzőgyakorlat, amit a CSaládi kassza EdzésProgramjában (CSEP) el kell majd végezned: jó mély levegő be, aztán lassan alaposan kifúj. Közben fejben gondolattisztítás. Ha ez megvan, akkor tiszta fejjel, gondold végig, hogyan tudod felvenni a versenyt az elektronok sebességével mozgó pénzzel! Mid van, ami legalább olyan gyors, mint a fény? Ami még egy mesebeli táltos paripával is felvenné az iramot? IGEN!!! NYERT!!! A GONDOLAT!!!

4 Mit jelent ez a Számodra? A CSaládi kassza pénzügyi EdzésProgramot (CSEP) követve úgy felturbózod az agyad, hogy teljesíteni tudod a minimál részidőt, amivel egyáltalán ugyanahhoz a rajtvonalhoz állhatsz, ahonnan a pénz is indul! Tehát félreértés ne essék, ez még csak az alapozás, itt még csak erőnléti alapozó edzést kapsz! Ahhoz, hogy ne csak a kondid legyen rendben, hanem a technikai felkészültséged is megfeleljen a pénz mozgásának, még kell egyet s mást tanulnod, sőt gyakorolnod is. (Azt is megteheted a Gólyaképző tréningünkkel. Figyeld a híreit az oldalon, a Twitteren: és a Facebookon is: Tehát bemelegítésként játssz el a gondolattal, hogy mi a fontos, vagyis mit akarsz elérni! Gazdagságot, jólétet úgy általában? Az micsoda? Helyesebben Neked micsoda? Valami konkrétum is van? Pl. Xezer forintnyi havi bevétel? Kertes ház, vagy kislakás? Mi a fontos? Hogy a tengerparton nyaralhass, mert az annyira menő? Vagy az, hogy nyaralhass, mert az az élmény a családnak? Mit szeretnél? Csilivili szuper almás- márkás okostelót, mert az van a szomszédnak is, meg az státuszszimbólum? Vagy csilivili szuper almás- márkás okostelót, mert az olyan okostelefon, amivel könnyebben tudod szervezni a munkád, az időd, az életed, és így több jut Belőled a családnak? (Igen, egy okostelefon erre is képes, ha jól használod!!!) Miből akarsz megélni? Abból, az idődért és a munkaerődért kérsz pénzt másoktól? Vagy abból, hogy a gondolataidból, az eszedből, a szellemi tőkédből élsz meg? Remélem, beindultak a gondolataid, és egymást kergetik! Induljon a fogócska, és melegítsd be a szürkeállományodat!!!

5 2. Gyakorlat indul! azaz mit tudsz Te a pénzügyi helyzetedről??? Laza helyben futással kezdjük, amelynek során gondolatban jól járd körül a jelenlegi anyagi helyzetedet! Ezek után kombinált gyakorlatsor következik! A gyakorlatsor elemei a következők: nyújtózkodás a magasabb polcokra tett ordnerekeig, dossziékig, majd hajolgatás a lejjebb eső fiókokig, ezt követően pedig súlyzózás a dossziékkal és az ordnerekkel, amelyekben a biztosítási, hitel-, ill. banki papírjaid vannak. Laza ujjgyakorlat keretében írd össze egy papírra, hogy milyen rendszeres kiadásaid, tartozásaid vannak! Némi agytorna során add össze a tartozásokat, rendszeres kiadásokat! Most pedig ülj le, és végy egy jó mély lélegzetet, hogy megint kitisztuljon a fejed a fejbe kólintó élmény után, amit a számoszlop alján szereplő összeg látványa okozott! Gyakorlatsor vége. Ez a katapult, ahonnan repülő rajtot vehetsz: ha ismered a valós pénzügyi helyzetedet! Úgyhogy bátorság, ugorj neki!

6 3. Kitartást igénylő gyakorlat vegyél egy noteszt és egy tollat, és mindig hordd Magaddal!!! A következő gyakolat lényege, hogy keríts egy noteszt és egy tollat, és azokat hordd is mindig Magaddal! Sokan ezt erősítő gyakorlatnak vélik, de itt nem azon van a hangsúly, hogy még több súlyt kell cipelned Magaddal a táskádban. A notesz ugyanis arra kell, hogy laza csukló- és ujjmozdulatok kíséretében jegyezd bele minden egyes kiadásodat, amit csak elkövettél aznap. Ha csak egy radírt, vagy rágót veszel is, azt is fel kell írnod! Nap végén pedig a gyakorlat levezetéseképpen csoportosítanod kell a kiadási jogcímeket, és összesítened a kiadásokat! Ugyanezt meg kell ismételned az adatokkal a hó végén is. Itt tarthatod a harmadik nagy légzőgyakorlatot! (Abban az esetben mindenképpen, ha netán azt látnád, hogy amúgy normál körülmények között még Általad is feleslegesnek tartott, viszont automatikusan, azaz gondolkodás nélkül kivitelezett, mert természetesnek érzett kiadások havi végösszegei milyen nagyságokat értek el ) Most tartasz ott, hogy tényleg tudod, milyen anyagi helyzetben is vagy valójában! Ezek után szükséged lesz arra, hogy rendezd a fénysebességgel cikázó gondolataidat, tehát javasolt, hogy legalább egy éjszakányi időtartamban aludj egyet az eredményekre, és csak azután fogj neki a CSaládi kassza EdzésProgram (CSEP) további lépéseinek! Jó éjszakát!!! Lazító gyakorlat: Amennyiben többet szeretnél megtudni a notesz- technikáról, nevezz be a Gólyaképző tréningre!

7 4. Több lábon állási gyakorlat nézd át a bevételeidet! A mostani gyakorlat kellemesebb lesz, mert ezúttal a bevételeidet kell majd áttekintened. (A befelé jövő pénznek már a gondolata is kellemes, nemdebár?) Ugyanolyan listát kell készítened, mint a kiadásaidról, csak most a bevételeidet kell kilistáznod. Hogy rövid lesz a lista? Az önmagában még nem feltétlenül baj. Akkor van gáz, ha a bevételeid összege nem éri utol a kiadásaid, kötelezettségeid összegét! Három lehetőség van: 1. a bevételeid legalább 10%- kal meghaladják a kiadásaidat, kötelezettségeidet ebben az esetben mára be is fejezheted a gyakorlatsort, levezető légzőgyakorlat, levegő kifúj, és tedd el Magad a holnapi edzésre! 2. a bevételeid éppenhogy meghaladják, vagy éppenhogy elérik a kiadásaidat, kötelezettségeidet élesítsd a szürkeagysejtjeidet, mert ma még szükséged lesz rájuk! 3. a bevételeid el sem érik a kiadásaid, kötelezettségeid összegét vegyél hidegzuhanyt, aztán igyál egy jó teát, mert hosszú lesz ez a nap! Amennyiben a három közül a 2. vagy a 3. pont igaz Rád, akkor mély levegő, és a könnyített gyakorlat átcsap kitartást igénylőbe! Vegyél egy papírlapot és egy tollat, és írj össze csoportonként 3-3 bevételforrást, amire reális esély van, hogy meg is tudod valósítani! A csoportok a következők: alkalmi/azonnali pénzkereseti lehetőségek olyan melók, amikért akár naponta, de legkésőbb hetente, tehát gyakorlatilag azonnal kapsz pénzt havi pénzkereset ez ismerős lehet, alkalmazottként a havi béred is ilyen alkalmankénti/nagyobb összegű pénzkereseti lehetőségek egy- egy nagyobb projekt, vagy megbízásos munka utáni jövedelem Addig tilos bármi mást csinálni, amíg nincs meg az összesen 9 lehetőség! Ha megvan, akkor kilégzés, a székben jóleső hátradőlés, majd szabadprogram a nap hátralévő részére! Pihenj, a következő gyakorlathoz megint kell az erő!

8 5. Biztonsági kűr azaz van- e Neked vésztartalékod? Ha eddig eljutottál, akkor most következnek azok a gyakorlatok, amik megkövetelik Tőled, hogy változtass az eddigi szokásaidon! Éppen ezért senkit ne tévesszen meg a cím, ez a biztonsági kűr nem lesz egy kényelmes sétagalopp! A biztonsági kűr elnevezés azonban mégis indokolt: arról lesz szó ugyanis, hogy Te hogyan teremtheted meg a saját anyagi biztonságodat minimál kivitelben. Erre a célra kezdj el biztonsági, vagy ha úgy tetszik, vésztartalékot összerakni! Kritériumok a következők: 1. havi jövedelmed 10%- át rakd így félre! 2. rögtön tedd egy külön bankszámlára, hogy véletlenül se égesse a zsebedet, ami halaszthatatlan vásárló körút megtételére ösztönözhetne! 3. addig folytasd ezt a gyakorlatot, amíg legalább 6 havi megélhetésre elegendő tartalékot nem pakolsz össze! (De inkánn egy évre valót ) Ha eddig nem raktál félre vészhelyzetekre (pl. hirtelen cserélni kell a mosógépet, vagy ne adj Isten, elveszted a munkád), akkor MOST AZONNAL kezdj neki!!! Lehet, hogy nem lesz egyszerű, hiszen az eddigi szokásaidat kell megváltoztatnod, viszont minden este könnyű levezető légzőgyakorlatot tarthatsz a megnyugtató tudat miatt, mert minimális szinten, de mégis bebiztosítottad családod megélhetését. Levezető gyakorlat: Ha úgy érzed, hogy még többet szeretnél megtudni a vésztartalékképzés gyakorlatáról, akkor tapadj a hírleveleire, és figyeld a Gólyaképző tréning éppen aktuális kedvezményeit, csomagajánlatait!!!

9 6. Árnyékbox avagy mihez kezdj a hitelekkel? Ha már a 2. gyakorlatban átfésülted az anyagi helyzeted kötelezettségeinek oldalát, akkor azt is tudod, hogy hogy állsz a hitelekkel. Három lehetőséged van: nincs hiteled hurrá, ezt megúsztad! Könnyű légzőgyakorlat után szabadprogram van(nak) már hitele(i)d kezdd el felvenni a boxkesztyűt! ezután készülsz hitelt felvenni vedd elő a boxkesztyűt, és sürgősen nyomd orrba Magad! Utána légzőgyakorlat, és újragondolás! Ha már van hiteled, akkor nézd át a következőket: mennyit fizettél ki már eddig a hitelre? ebből mennyi volt a kamat- és mennyi volt a tőketörlesztés? mekkora a kamat? változik- e a kamat a hitel futamideje alatt? mennyi idő van még hátra a törlesztésből? mennyit fogsz még ez alatt az idő alatt a banknak kicsengetni? hányszorosa ez az összeg annak, mint amennyibe eredetileg került volna az a valami, amit hitelre vettél meg? Az utolsó kérdés megválaszolása után légzőgyakorlat jó mély lélegzetvétellel, és a megvárni, amíg kitisztul a fejed! Ha még most akarsz hitelt felvenni, ugyanez a gyakorlat, csak jövő időben. Ezután gondolkodj! Megérte- e/megéri- e a hitelt felvenni, vagy inkább gyűjtesz még egy darabig? Ha mindenképpen muszáj hitelt felvenned (lakásvásárlásnál ez sajnos nem mindig elkerülhető, mert lakni ugye csak kell valahol), akkor hogyan számolod ki a teherbíró képeségedet? Meghaladja- e az összes hiteled havi törlesztése a havi jövedelmed 30%- át? (Ha igen, akkor bajban vagy!) Ezek után jó mély lélegzetvétel, és másnap újragondolás!!! Levezető gyakorlat: Ha a hitelekkel nem vergődsz zöld ágra, akkor megturbózhatod az edzésedet két dologgal is! Egyrészt a Gólyaképző tréningemmel, másrészt pedig az Eznemjáték Kisokossal, amelyik a hitelekről szól.

10 7. Árnyékbox 2 avagy mihez kezdj a biztosításaiddal? A gyakorlatsor első mozzanata: vannak- e egyáltalán biztosításaid? Ha nincsenek, akkor sürgősen köss! (Sosem lehet tudni ) Második mozgássor: milyen biztosításaid vannak? Olyanok- e, amilyenekre szükséged van? Aminek minimálprogramban is lennie kell: egy sima csupasz kockázati életbiztosítás ha lehet, ezt egészítsd ki baleset-, ill. kórházi biztosítással ha van saját lakásod/házad, akkor ingatlanbiztosítás ha van saját kocsid/motorod, akkor kötelező gépjárműbiztosítás CASCO ugyan nem kötelező, de ajánlott. Ezek viszont csupaszon! Vagyis ne hagyd, hogy a biztosítási üzletkötő mindenféle kiegészítő biztosításokkal tűzdelje tele az egyéb biztosításaidat (pl. a lakásbiztosításodat életbiztosítással is. Ha van egy sima, kockázati életbiztosításod, ami kimondottan erre van konstruálva, kevesebb költséggel juthatsz ugyanahhoz a szolgáltatáshoz.) Ez alól egyedüli kivétel az életbiztosításod és az azt kiegészítő baleseti és betegség-, ill. kórházi biztosítás. Ha ettől kuszább a biztosítási portfóliód, akkor vegyél mély levegőt, és sürgősen vágj rendet bennük biztosítási évfordulókor! Levezető gyakorlat: Ha a biztosítások között még így is elkeveredsz, akkor szívesen közelebbi ismeretségbe hozlak velük pl. a Gólyaképző tréningemen, néhány héten belül pedig Biztosítási Kisokosomból is kiművelődhetsz!

11 8. Torna a gyerekkel avagy minimál pénzügyi nevelési program Ha eddig nem sokat adtál arra, hogy a gyereked is edzett legyen a pénzkezelés terén, akkor itt az ideje, hogy edzésterepet biztosíts neki! Ehhez a legjobb pálya pedig otthon van, ahol Téged is láthat működés közben, és ha hiszed, ha nem, Tőled fogja a legtöbbet tanulni: vagy azt, hogy hogyan csinálja, vagy azt, hogy hogyan nem Na már most a gyerek legtöbbször, különösen kicsi korában gyakorlatilag feltétel nélkül elhiszi Neked, hogy amit csinálsz, az maga a tökély, tehát ha úgy csinálja, ahogy Te, akkor az a világ legjobb és legbiztonságosabb dolga. Éppen ezért nagy a felelősséged abban, hogy megtanulja kezelni pl. a pénzt (is). Ehhez viszont nem az lesz a legmegfelelőbb módszer, hogy ha kell neki pénzt, akkor adsz neki annyit, amennyit mond. Így nem fogsz különbözni a számára a pénzkiadó automatától. Biztos lehetsz benne, hogy nagyon hamar meg fogja tanulni, melyik gombot kell megnyomnia Rajtad, hogy pénzhez jusson: a hízelgés- gombtól a hiszti- kallantyúig széles a választék. Mi a minimál- megoldás? A ZSEBPÉNZ!!! Családi agytorna keretében állapítsátok meg a feltételeket: havi vagy heti rendszerességgel, mekkora összeget kap, és mi mindent kell fedeznie ebből a gyereknek. Egy kötelező elem van csak: ha már egyszer odaadtad neki a pénzt, nincs többé beleszólásod, hogy mire költi!!! (Leszámítva persze a törvénybe ütköző vásárlásokat.) Ha hülyeségre költi, és elfogy a pénz, az az ő dolga, hogy hogyan várja ki a következő folyósítást Ilyen egyszerű!!!

12 9. Pénztárcanyitási gyakorlat áramvonalasítva Van valami, ami miatt mégis érdemes treníroznod a pénztárcanyitogatásra. Ez pedig az a mozdulat lesz, amivel Te is az elektronok kezdősebességét adod a pénzednek. Ehhez a gyakorlathoz több eszköz is kell: egy saját pénztárca egy saját bankszámla és egy saját bankkártya ami még véletlenül sem hitelkártya!!! és nem árt hozzá egy bankszámlához kapcsolódó internetbank sem. Miért érdemes edzened a bankkártyahasználathoz? Mert a fizetésed ma már mindegyik cég bankszámlára utalja, tehát nem úszhatod meg, hogy ne legyen bankszámlád, és hozzá tartozó bankkártyád. Ha már viszont ez van, akkor használd ki az előnyös oldalát vásárlásnál használd a bankkártyád a készpénzfelvétel helyett! Így megspórolod a készpénzfelvételi díjat. Kápéra persze szükséged lesz, mindenhol nem tudsz kártyával fizetni, ezért válassz olyan bankot, ahol minimum az első két- három pénzfelvétel ingyenes a saját automatából. Úgyhogy ezt a két- három alkalmat oszd úgy be, hogy a felvehető cash elég legyen egy hónapra! Ha már bankkártya, akkor kérj hozzá internetbankot is! Így több mindent el tudsz intézni! o Bármikor meg tudod nézni, hol tartasz a pénzeddel. o Bármikor át tudod utalni a rezsicsekkjeidet, és nem kell velük sorban állnod a postán. (Időt spórolsz, pénzt spórolsz!) o Ha jó a bank internetes felülete, akkor pl. egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetsz, pl. számlatörténetet csinálhatsz, vagyis visszanézheted, hogy mikor mire hol és mennyit költöttél, vagy akár a bankkártyád pénzfelvételi és vásárlási limitjét is beállíthatod Egyre vigyázz csak: ne költsd túl Magad, vagyis ne vásárolj hitelbe, mert a kamatok igen büntetőek tudnak lenni! Még egy dolog: a bankkártyát véletlenül se keverd össze a hitelkártyával! A hitelkártyák ugyanis felérnek egy pénzügyi öngyilkossággal! Levezető gyakorlat: Ha erről akarsz még többet is tudni, akkor állj rajthoz a Gólyaképző tréningen is, de olvashatsz erről a Hitel Kisokosban is!

13 A Családi kassza EdzésProgram mint minimál pénzügyi tréning végére értél. Ez a kis pulzusszámemelő alkalmatosság még messze nem elég ahhoz, hogy pénzügyi kondíciódat felpörgesd. Ehhez azért még kell egyetsmást tanulnod. Hol tudsz tanulni? - ha alapvető tudásra vágysz, és gondolsz arra is, hogy mindezt hogyan tanítsd meg a gyermeke(i)dnek is, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre! - ha kicsit már haladóbb vagy, akkor iratkozz fel Papszt Krisztina pénzügyi megoldásbróker! e- bookjainkból mint pl. ebből. Meg a többiből, ami még ezután jön!!! Facebook: itt is jelen vagyunk, és sokszor vitatkozunk is, jókat okulunk egymás hibáiból... szintén zenész... (é. lásd fentebb) És még: MÁR ITT VAN!!! Most olyat kaphatsz, ami egyedülálló a magyar piacon! Olyan komplett családi oktató tréninget készítettem, amely a játékról a családról a család összekovácsolásáról a tanulásról és a pénzügyekről szól egyszerre! Ez a Gólyaképző pénzügyi alapozó tréning! Olyat adok, hogy a pénztárcád adja a másikat!!! Himer Csilla

Pénzügyi minimál- tervező. Pénzügyi minimál- sorozat. www.eznemjatek.com

Pénzügyi minimál- tervező. Pénzügyi minimál- sorozat. www.eznemjatek.com Pénzügyi minimál- tervező Pénzügyi minimál- sorozat Írta: játékos nevelő és pénzügyi életviteli coach Gyöngyössolymos, 2011. február 5 Az oldalon, illetve a könyvben közzétett cikkek "Creative Commons

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás Hogyan tervezz? 20 óra munka 1 héten 45 óra munka 1 héten 10 telefonhívás 26 27 telefonhívás 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás 7 találkozó 4 csatlakozó 18 találkozó 10 csatlakozó Csatlakozónként 100

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

17 stratégia a biztonsági pénztartalék képzéséhez, és miért kritikusan fontos ez?

17 stratégia a biztonsági pénztartalék képzéséhez, és miért kritikusan fontos ez? 1 / 5 2013.05.13. 11:12 A közösségről Bemutatkozás Kapcsolat Partnereink Kezdőlap Blog Cikkek Videók Idézetek Fórum Jótékonyság Jelentkezz a csapatunkba! Címlap» Cikkek 17 stratégia a biztonsági pénztartalék

Részletesebben

Nos akkor beszállsz a játékba?!

Nos akkor beszállsz a játékba?! Nos akkor beszállsz a játékba?! Úgy gondoltam, végre írok egy cikket arról, amit lépen nyomon hangoztatok, és amiben maximálisan hiszek: nem vagyok híve "csak" az online marketing technikáknak, és nem

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Mozogj! De hogyan? Szalka Andival segítünk Neked!

Mozogj! De hogyan? Szalka Andival segítünk Neked! Mozogj! De hogyan? Szalka Andival segítünk Neked! Szalka Andihoz évek óta járok edzésre, így személyes tapasztalatom, hogy az egyik legjobb edző. A mozgással kapcsolatban így neki adlak át, és hidd el,

Részletesebben

A játék tartozékai és előkészületei. 3-5 játékos részére, 10 éves kortól

A játék tartozékai és előkészületei. 3-5 játékos részére, 10 éves kortól A játék alapötlete Valahol az ismert világ peremén rejtőzik a mesés kincseket rejtő völgy, a csodás Valdora. A világ minden részéről érkeznek ide a kalandorok, hogy hírnévre és gazdagságra tegyenek szert.

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt)

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) És tudd meg, hogyan kerülheted el mindet! vaszonkepszalon.hu Ebben a kis doksiban igyekeztünk összegyűjteni neked azokat a buktatókat,

Részletesebben

Bankválasztó. Válasszon testreszabottan! Az Ön bankszámlája valóban azt nyújtja Önnek, amire igazán szüksége van?

Bankválasztó. Válasszon testreszabottan! Az Ön bankszámlája valóban azt nyújtja Önnek, amire igazán szüksége van? Válasszon testreszabottan! Bankválasztó Az Ön bankszámlája valóban azt nyújtja Önnek, amire igazán szüksége van? Tanulmányozza át tájékoztatónkat, és válassza ki bankját, bankszámláját tudatosan! ERRE

Részletesebben

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n?

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n? Továbbtanulási kisokos 2012 Tartalom Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? 3 Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? 6 Mit kérdezz meg az Educatio-n? 9 Mire figyelj egy nyílt napon? 12

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Hol vannak a bajok? Pénzügyi felmérés gyerekpénzügyekről

Hol vannak a bajok? Pénzügyi felmérés gyerekpénzügyekről Hol vannak a bajok? Pénzügyi felmérés gyerekpénzügyekről A felmérés készült: 2009. május. A felmérést kéréseire válaszadók száma: 5300 fő A felmérést készítette: Csodasuli Kft. www.csodasuli.hu A kérdőív

Részletesebben

Oldal 1

Oldal 1 Komfortzóna katapult A napló, ami 22 nap alatt kirepít a megszokások mocsarából! www.azujkezdet.hu Oldal 1 Hagyd el minden nap egy kicsit a komfortzónádat, hogy megváltozzon az életed! 22 nap 22 lap! Ennyi

Részletesebben

1. Készíts stratégiai cash flow tervet: 2. Vezess, pénzügyi háztartási naplót! 3. Mindig tervezd alul a bevételeket a kiadásokat pedig felül!

1. Készíts stratégiai cash flow tervet: 2. Vezess, pénzügyi háztartási naplót! 3. Mindig tervezd alul a bevételeket a kiadásokat pedig felül! 1. Készíts stratégiai cash flow tervet: ez a terv alapvetően megmutatja a készpénz áramlás irányait. A család pénzáramlását kb. úgy képzeld el, hogy van egy szűrő különböző méretű lyukakkal. Felül, akár

Részletesebben

Különleges helyzetek

Különleges helyzetek Különleges helyzetek Jövedelem nélküli idõszak Egy személy vagy család számára ez az idõszak a legnehezebb. Ha azonban alkalmazod életedben a témáról tanultakat, akkor nagy valószínûséggel ilyen helyzetbe

Részletesebben

Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki küzd ezzel a problémával!

Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki küzd ezzel a problémával! Nehezen megy a szótanulás? Sokat dolgoztál már azon, hogy megtanuld a számodra elégséges szómennyiséget, mégis úgy érzed, napról-napra szállnak el fejedből a szavak? Nem vagy egyedül! Sőt, szinte mindenki

Részletesebben

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette:

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette: T E G Y Ü K O T T H O N O S A B B Á A P É N Z Ü G Y E I D E T Családi V A G Y O N T E R V E Z Ő készítette: www.iflgroup.hu HELLO Neked vannak pénzügyeid? Egyáltalán a Te kezeled a pénzedet, vagy a pénzed

Részletesebben

Alaphang tréning 2. rész - Családreform

Alaphang tréning 2. rész - Családreform Alaphang tréning 2. rész - Családreform Munkafüzet 2. Alaphang tréning 2. Családreform 2. rész Ideje másképp látni a világot és a gyereked 2. lecke Mintamókus 2. 1. Eszközök és az ő forrásuk azaz kinek

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

A közösségi média használatáról

A közösségi média használatáról A közösségi média használatáról Hogyan ne használd a közösségi médiát? Közösségi média. Egyre gyakoribb kifejezés, egyre többször találkozhatunk vele, de a használatáról, és az előnyeiről még nem sok szó

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 1. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 1. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Tanulásmódszertan. Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján Készítette: Csányi Ágnes

Tanulásmódszertan. Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján Készítette: Csányi Ágnes Tanulásmódszertan Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján Készítette: Csányi Ágnes Fő céljaink 1. Tanulásra alkalmas állapot kialakítása. 2. Tanulási módszerek megismerése. 3. Fentiek helyzetünkhöz,

Részletesebben

Köszöntő. BANKSZÁMLA Mi a bankszámla, és miért hasznos? 1 Számlanyitás előtt 1 Ha sikerült döntened 3

Köszöntő. BANKSZÁMLA Mi a bankszámla, és miért hasznos? 1 Számlanyitás előtt 1 Ha sikerült döntened 3 Köszöntő Bár a pénz önmagában nem boldogít, ha átgondolatlanul kezeled pénzügyeidet, könnyebben lehetnek anyagi gondjaid. Bankkártyát igényelnél? Lekötnéd a megtakarított pénzed? Diákhitelt vennél fel

Részletesebben

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk!

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Sokszor nagyon kevés dolgon múlik, hogy egy kapcsolat miképpen alakul. Ugyanazzal az energiával lehet építeni és rombolni is. A lényeg a szándék, illetve

Részletesebben

100 fekvőtámasz edzésterv

100 fekvőtámasz edzésterv 100 fekvőtámasz edzésterv Edzettségi szinted megállapításához végezzünk el egy felmérést! A teszt megmutatja, hogy hogyan tervezheted meg az edzéseidet. A teszt végrehajtásához végezz annyi szabályos fekvőtámaszt,

Részletesebben

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés 1 Karácsonyi készülődés 1 rész Tervezés 2. hét: Költségvetés készítés (október 31 november 6.) 2.1 Mivel rendelkezel most: vannak listáid olyan dolgokról, amelyek pénzbe kerülnek: ajándékok gyerekeknek

Részletesebben

A játék. A játék tartozékai

A játék. A játék tartozékai A játék Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a Maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló ISKOLA NEVE:. CSAPAT NEVE: TELEPÜLÉS:. 1. feladat kvíz 2018-2019-es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló Ha megnéztétek a vigyázz#kápé vlog részeit, akkor könnyedén válaszolni tudtok az alábbi kvízsorra.

Részletesebben

Üdvözöljük az oldalon, ami fizet

Üdvözöljük az oldalon, ami fizet Üdvözöljük az oldalon, ami fizet Egy korszakalkotó aukciós rendszer igazságos bónusztervvel - a tagok építették a tagok részére Szövetkezetek A Szövetkezetek a tagok birtokában álló üzletek 100 millió

Részletesebben

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége?

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Nemrég elkaptam egy beszélgetést az egyik közösségi portálon, de ez a beszélgetés egyáltalán nem volt egyedi, úgy érzékelem, sok helyen, - és nem csak az interneten,

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez

Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez ... tanuló tulajdona Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez 2 Kisokos a kerékpáros közlekedésrõl szülõknek A kétkerekû

Részletesebben

BEVEZETÉS A 28 NAPOS PROGRAMBA. by 4% Fitness

BEVEZETÉS A 28 NAPOS PROGRAMBA. by 4% Fitness BEVEZETÉS A 28 NAPOS PROGRAMBA by 4% Fitness A 28 NAPOS PROGRAM KÉT CÉLJA: 28 nap alatt minél jobb formát érj el 28 nap alatt olyan dolgokat tanulj meg az étkezésről, az edzésről és a saját testedről,

Részletesebben

HIRDETMÉNY CIB SZEMÉLYI KÖLCSÖNRE VONATKOZÓ KONDÍCIÓS LISTA ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY CIB SZEMÉLYI KÖLCSÖNRE VONATKOZÓ KONDÍCIÓS LISTA ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSÁRÓL HIRDETMÉNY CIB SZEMÉLYI KÖLCSÖNRE VONATKOZÓ KONDÍCIÓS LISTA ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSÁRÓL I. A változással érintett kondíciós lista és ügyfél-tájékoztató A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.;

Részletesebben

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány offline kampány fogadalom kampány Előkészítő kampányok Felvezető kampány Karácsonyi kampány 18 nap karácsonyig 17 / 18 nap az offline vásárlásig 13 nap az online szállítási határidőig Karácsony 2017 Közösségi

Részletesebben

JÖN A BABA. Jön a baba... és katás egyéni vállalkozó vagy. Készítette: Horváthné R. Monika

JÖN A BABA. Jön a baba... és katás egyéni vállalkozó vagy. Készítette: Horváthné R. Monika Jön a baba... és katás egyéni vállalkozó vagy Készítette: Horváthné R. Monika 1 1. TARTALOM 2. Alanyi jogon járó gyermekgondozási segély gyes -... 6 2.1. Gyes folyósítás melletti munkavégzés... 7 3. Csecsemőgondozási

Részletesebben

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos):

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): 4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): A kiutazásban ludas pasijainkról itt írunk, nem a szexben! Két külön dolog, ugyanis nekik nem sok közük volt a mi kinti életünkhöz,

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Adott naptári hónap 20. napjáig tett nyilatkozat a következő naptári hónaptól érvényes.

Adott naptári hónap 20. napjáig tett nyilatkozat a következő naptári hónaptól érvényes. Tájékoztató a havi 2 díjmentes készpénzfelvételről, a nyilatkozatok Központi Nyilvántartásáról, valamint a bankkártya napi készpénzfelvételi limitének alapbeállításáról Érvényes: 2015. január 9-től A pénzforgalmi

Részletesebben

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó?

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség A program a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ támogatásával valósul meg. 2015. március Pénzügyi

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

41 marketing teendő, ami gazdaggá tesz

41 marketing teendő, ami gazdaggá tesz 41 marketing teendő, ami gazdaggá tesz Jagodics Rita Kedves Vállalkozó Társam! A világ legnagyobb vállalatainál, az Apple-nél, a Samsungnál, de még a sikeres magyar vállalatoknál is, mint például a Szentkirályi

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

OTP Lakáshitelek Kisokos

OTP Lakáshitelek Kisokos OTP Lakáshitelek Kisokos THM: 2,9%-10,7% Hitelfelvétel folyamata Olvassa el kiadványunkat, amely bemutatja a hitelfelvétel folyamatát, és segít eligazodni a legfontosabb kérdésekben! A hitelfelvétel folyamata

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

ANYABANK PAPABANK. Készítette:

ANYABANK PAPABANK. Készítette: ANYABANK PAPABANK Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére 10 ezer ember előtt megnyitva

Részletesebben

ingyenes készpénzfelvételről Amit az tudni kell

ingyenes készpénzfelvételről Amit az tudni kell Amit az ingyenes készpénzfelvételről tudni kell Jelentős költségeket takaríthat meg az a fogyasztó, aki nyilatkozik ingyenes készpénzfelvételi szándékáról. Kezelje tudatosan pénzügyeit spóroljon Ön is

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni.

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Tárgy: Még én sem gondoltam, hogy ennyire jól működik [SPEC1]! Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Kedves [SPEC1]! Most egy valóban nagyszerű lehetőséggel tudsz megismerkedni. Először, amikor

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

5+1 Tipp, hogyan vásárolj gyermekcipőt az interneten?

5+1 Tipp, hogyan vásárolj gyermekcipőt az interneten? 5+1 Tipp, hogyan vásárolj gyermekcipőt az interneten? Tartalom -Méret választás fontossága -Melyik anyagot részesítsd előnyben? -A hatalmas kínálat dilemmája -Mi van akkor, ha meggondoltad magad? -Garancia

Részletesebben

Avagy hogyan indulj el az Ajánlói/Affiliate Marketing útján.

Avagy hogyan indulj el az Ajánlói/Affiliate Marketing útján. Avagy hogyan indulj el az Ajánlói/Affiliate Marketing útján. Tartalom Bevezetés... 3 Alapozzunk!... 4 Mi az Affiliate Marketing?... 4 Mi nem az Affiliate Marketing?... 5 Hasznos a kezdő affiliate marketer

Részletesebben

A webkamera szerepe és a megfelelő típus kiválasztása

A webkamera szerepe és a megfelelő típus kiválasztása A webkamera szerepe és a megfelelő típus kiválasztása Oldal 1 / 5 Ennek a témának azért szentelünk egy külön anyagot, mert sok kezdő, de még akár tapasztaltabb modell is alábecsüli a kamera szerepét! Sokan

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója szeretnél lenni a Naturalis shop webáruháznak, kérjük, hogy figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket

Részletesebben

Középiskolások pénzügyi kultúrájának felmérése. Összefoglaló tanulmány

Középiskolások pénzügyi kultúrájának felmérése. Összefoglaló tanulmány Középiskolások pénzügyi kultúrájának felmérése 2012 Összefoglaló tanulmány Készítette: Dr. Kovács Péter, egyetemi docens Dr. Kosztopulosz Andreász, egyetemi docens Dr. Révész Balázs, egyetemi docens Kiss

Részletesebben

3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? X 1 van 2 nincs X

3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? X 1 van 2 nincs X sorszám I-IV. KÉRDÉSEKET A WIP KÉRDŐÍV SEGÍTSÉGÉVEL VÁLASZOLD MEG! I. A kérdezett 1 16 évnél fiatalabb (Wip 19. kérd.) 2 18 évnél fiatalabb 3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak?

Részletesebben

A regisztrációhoz / vásárláshoz szükség lesz online fizetésre alkalmas VISA vagy MasterCard kártyára, vagy PayPal-ra.

A regisztrációhoz / vásárláshoz szükség lesz online fizetésre alkalmas VISA vagy MasterCard kártyára, vagy PayPal-ra. Laminine vásárlási / regisztrációs segédlet A Laminine-t a 37 országban működő LifePharm Global Network gyártja és forgalmazza, és végre Magyarországon is elérhető. Ahhoz, hogy a legkedvezőbben juthass

Részletesebben

Lamiderm vásárlási / regisztrációs segédlet

Lamiderm vásárlási / regisztrációs segédlet Lamiderm vásárlási / regisztrációs segédlet A Laminine-t a több, mint 40 országban működő LifePharm Global Network gyártja és forgalmazza, és végre Magyarországon is elérhető. Ahhoz, hogy a legkedvezőbben

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

diákoknak Pénzügyekről Van már bankszámlád, bankkártyád? Rendszeresen netbankolsz? Esetleg diákhiteled van?

diákoknak Pénzügyekről Van már bankszámlád, bankkártyád? Rendszeresen netbankolsz? Esetleg diákhiteled van? Pénzügyekről diákoknak Van már bankszámlád, bankkártyád? Rendszeresen netbankolsz? Esetleg diákhiteled van? Olvasd át füzetünket, hogy megtudhasd, miért is fontosak a pénzügyek már diákként is! MINDENNAPI

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR Kedves Válaszadó! A "Vásárlási Szokások - Vízöntő Gyógyszertár" Kérdőív kitöltésével segítsen nekünk, hogy az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

Arcjóga Arctorna Edzésterv

Arcjóga Arctorna Edzésterv Arcjóga Arctorna EDZÉSTERV Hogyan haladj a gyakorlatokkal? Lépésről lépésre. Gondolj arra, mintha lego kockákból várat építenél. Türelemjáték. Milyen jó lenne, minél gyorsabban egymásba kapcsolni a lego

Részletesebben

FITA Terepíjász Útmutató

FITA Terepíjász Útmutató FITA Terepíjász Útmutató Tartalom Bevezet Pálya ésterep íjászat összevetése Fel és lefelé lövés Lövés lejtn Hogy becsüljünk távolságot - A céltábla nagyságának meghatározása - Távolságbecslési eljárások

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Nagyon fontos, hogy szülés után erős legyen a váll és hátizmod, mert a gyereket sokat kell majd cipelned, a mellizom gyakorlatok pedig

Részletesebben

Kedves Vasutasok Szakszervezetének Tagjai!

Kedves Vasutasok Szakszervezetének Tagjai! Kedves Vasutasok Szakszervezetének Tagjai! Biztosan találkozott már mindenki a Cofidis reklámjaival, különböző médiákban, amiből reméljük azt a következtetést vonták le, hogy termékeink igen kedvezőnek

Részletesebben

Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor?

Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor? Üdülővásárlási hitel Frissítve: 2015.09.27. Szerző: BankRáció csapat Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor? Az alábbi táblázatban megtalálod azokat a költségeket,

Részletesebben

SEGÍTÜNK, HOGY SEGÍTHESS!

SEGÍTÜNK, HOGY SEGÍTHESS! SEGÍTÜNK, HOGY SEGÍTHESS! Heavenly Flowers Marketing bemutató A Heavenly flowers értékesítése kizárólag Multi Level Marketing rendszerben, egy egységes nemzetközi marketing koncepció alapján történik!

Részletesebben

Mire törekszünk szülőként?

Mire törekszünk szülőként? Gyermekeink jövője Mire törekszünk szülőként? A szülők legszebb és egyben legnehezebb feladata, hogy gyermekeiket felkészítsék az ÉLETRE, hogy olyan értékrendszert és tudást közvetítsenek feléjük, amelynek

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Köszönetnyilvánítás jó és rossz akaróimnak: Nem egy szokványos köszönet

Részletesebben

Együttműködési megállapodás dolgozói számlavezetésről 1. számú melléklete

Együttműködési megállapodás dolgozói számlavezetésről 1. számú melléklete Együttműködési megállapodás dolgozói számlavezetésről 1. számú melléklete 1. Általános rendelkezések Top Csomag Kondíciós lista Érvényben: 2014. március 1-jétől visszavonásig A jelen Kondíciós Listában

Részletesebben

A 21. század tanulása

A 21. század tanulása A 21. század tanulása 1. A 21. század legjobb üzlete 1. Mi jelenti a legnagyobb biztonságot most Neked? 2. Mit tudnál tenni azért, hogy Te is megtaláld végre az életcélodat? 3. Hogyan birtokolhatod, a

Részletesebben

4. Modul: ROBOTPILÓTA. Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ!

4. Modul: ROBOTPILÓTA. Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ! . Modul: ROBOTPILÓTA Ne legyél az Online Marketing rendszered rabszolgája! TERVEZZ! Tervtábla: ( hónap hete) - Itt tervezed meg, hogy az automata Online Marketing rendszered mikor tegye ki a posztjaidat

Részletesebben

24 hetes felkészülés a félmaraton lefutására

24 hetes felkészülés a félmaraton lefutására Lépj eggyel tovább haladó edzésterv és felkészülés a félmaratonra Edzésterv azoknak akik, akik másfél órán belül szeretnék teljesíteni a Nike Félmaratont. edzéstervek Ehhez az edzéstervhez akkor kezdj

Részletesebben

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek!

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! A mai dátum:... FONTOS! Szánj erre a gyakorlatra elég időt! Legalább fél órára, de lehet, hogy egy órára is szükséged lesz. Adj magadnak időt, hogy tényleg

Részletesebben

pénzügyi tipp az életkezdéshez

pénzügyi tipp az életkezdéshez 6+1 pénzügyi tipp az életkezdéshez Első felelős pénzügyi döntéseid előtt állsz? Kezdd el a tervezést már ma! Olvasd el tájékoztatónkat, hogy megtudj 6+1 fontos tippet a tudatos pénzügyi tervezésről! MINDENNAPI

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

Vállalkozz Hatékonyan Klub

Vállalkozz Hatékonyan Klub Min ment csődbe az első cégem? tanulmány dr. Tóth András 2009 Ebben a rövid tanulmányban bemutatom, mi az a legegyszerűbb pénzügyi eszköz, ami a legnagyobb javulást tudja elérni egy kezdő, vagy mikrovállalkozás

Részletesebben