Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének június 29.-i soron következő üléséről órai kezdettel.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének június 29.-i soron következő üléséről órai kezdettel."

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének június 29.-i soron következő üléséről órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Borai Tamás Fülöp Attila Horváth Jenő Punk József Somogyi Józsefné Turcsányi Istvánnné polgármester alpolgármester képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: Faragó Istvánné Peresztegi Lászlóné Karácsony József Kovécsné Tobak Márta Lengyelné H. Andrea Füredi Istvánné Farkasné D. Andrea Mozgay Dóra Csibra Ferencné Dr. Horváth Klaudia jegyző aljegyző TESZ vezető közokt.referens közműv.igazgató Művészeti Iskola vezető óvodavezető óvodavezető iskolaigazgató ügyvéd Egyéb meghívottak, jelenlévők: Távol maradtak: Horváth Istvánné Madár Béláné Dr.Rónay Barnabás Bakonyi Balázs Kruppa József Molnár Eszter Nesó Sándorné Talabér Márta Nyugdíjas Klub Peremartonért Egyesület képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő Jegyzőkönyvvezető: Csonka Ágnes Napirend tárgyalása előtt: Pergő Margit polgármester köszönti a megjelenteket, az ülést megnyitja. A jelenléti ív alapján megállapítja, hogy a 14 fő képviselőből 8 fő az ülés kezdetén jelen van,

2 2 így a Képviselő-testület határozatképes. Talabér Márta és Nesó Sándorné telefonon jelezte távolmaradását. A polgármester ismerteti a napirendi pontokat, javaslatot tesz annak kiegészítésére, tekintettel arra, hogy több tárgyalandó anyag a meghívó kiküldését követően érkezett. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal a napirendi pontok tárgyalásával egyetértett. A zárt ülés után nyilvános ülésen tárgyalják tovább a napirendeket órától. 1.) KDOP-3.1.1/C Családbarát városközpont kialakítása Berhidán I. ütem pályázat, ajánlatokról döntés. a.) KDOP-3.1.1/C Családbarát városközpont kialakítása Berhidán I. ütem pályázat műszaki ellenőrzéséről Kiegészítő munkák is szükségesek, amik nem a közbeszerzési pályázat keretében lesznek megvalósítva, mert a pályázatkezelő nem ismerte el ezeket a tételeket, Ezekről a döntést nyilvános ülésen kell meghozni. Egyetértenek-e azzal, hogy a King-Dom Ingatlanközvetítő Kft-vel kössük meg a szerződést a műszaki ellenőrzésre? Tekintettel arra, hogy az övé a legkedvezőbb ajánlat. A Képviselő-testület 8 igen egyhangú szavazattal a javaslattal egyetértett, és a 76/2010.(VI.29.) Kt. határozat KDOP-3.1.1/C Családbarát városközpont kialakítása Berhidán I. ütem pályázat műszaki ellenőrzéséről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az előterjesztést és a A King DOM Ingatlanközvetítő Kft.-vel (8420. Zirc, Kossuth L. u. 5.) az ajánlatában foglalt műszaki ellenőri tevékenységekre és ajánlati áron és fizetési feltételekkel a szerződés megköthető. Felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a szerződés megkötésére. Határidő: értesítésre: június 30. Faragó Istvánné jegyző Dr. Sallai Katalin pályázati ügyintéző Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet

3 3 Kincstár b.) Városközpont korszerűsítése Berhidán - I. ütem Csapadékvíz- Vízvezeték építés Ehhez kapcsolódóan árajánlatot kérünk be a csapadékvíz- vízvezeték építésére is. Három ajánlat érkezett be. Teljesen azonos műszaki tartalomra érkeztek be, ezért az a javaslatom, hogy az önkormányzat a legkedvezőbb, legalacsonyabb árú ajánlatot fogadja el. A Geo-Bau kft-vel kössön szerződést. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 fő nem vett részt a szavazásban (Fülöp Attila) a javaslattal egyetértett, és a 77/2010.(VI.29.) Kt. határozat Városközpont korszerűsítése Berhidán - I. ütem Csapadékvíz- Vízvezeték építés Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta előterjesztést és a A Geo-Bau Kft. Várpalota ajánlatában foglalt műszaki tartalomban és ajánlati áron a csapadékvíz- vízvezeték építés munkálataira a szerződés megköthető. Felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a szerződés megkötésére. Határidő: július 10. Faragó Istvánné jegyző Dr. Sallai Katalin pályázati ügyintéző Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet Kincstár 2.) Javaslat az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására Somogyi Józsefné : Az Szmsz t nem az Ady Endre Általános Iskola napirendje után kellene tárgyalni? Nem érinti a változás? Faragó Istvánné :

4 4 Nem érinti most, mert csak szeptembertől lesz ez a rend, akkor pedig ugyanúgy kell majd módosítani. Három melléklet kerül módosításra, változnak a január 1-től hatályos alaptevékenység körébe tartozó szakfeladatok számai, a létszámadatok a közterületfelügyelők miatt, és a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségre vonatkozó szabályok is. Horváth Jenő : Az Egészségügyi és Szociális Bizottság támogatja az rendelet-tervezet elfogadását. Fülöp Attila: A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság támogatja az rendelet-tervezet elfogadását. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság támogatja az rendelet-tervezet elfogadását. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület elfogadásra javasolja a bizottsági előterjesztések alapján a rendelet-tervezetet. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen, egyhangú szavazattal a javaslattal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2007.(III.30.) rendelete módosításáról (a rendelet a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 2.) Javaslat a Berhidai Napok rendezvényére Lengyelné Horváth Andrea:

5 5 A programtervhez rövid kiegészítést tennék. Bővült és szépült a program. Intézményünkben az ÖBE szervezésében megtekinthető a helyi amatőr művészek kiállítása, arra az elhatározásra jutottunk, hogy tegyük közkinccsé, ezek az alkotások érdemesek a nagyobb nyilvánosságra, így a három nap alatt az aulában biztosítunk nekik helyet. A pénteki ünnepi megnyitó is bővült, így a Süni Napköziotthonos Óvoda Berhida-Hétszínvirág Óvoda Berhida műsora visszakerül péntekre, szombat is bővül az Ántsz igazgatója, olyan színvonalasnak ítélte meg a programot, hogy hozzájárulnak egy 4 órás ingyenes lakossági szűréssel. Délelőtt pedig a futóverseny kiegészül sportversenyekkel. Vasárnapra szívesen fogadjuk a felajánlásokat. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság támogatja a program-tervezet elfogadását. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület elfogadásra ajánlja azzal a kiegészítéssel, hogy a tűzijátékra szánt fedezetet ajánlja fel az árvízkárosultak megsegítésére. Az egyházzal egyeztetve a civilek gyűjtöttek az árvízkárosultaknak, élelmiszert, pénzt, ruhát, el is vitték és átadták Felsőzolca településnek. Én az Alsózolcai polgármesterrel felvettem a kapcsolatot, szeretnénk segíteni nekik, akár tevőlegesen is, úgy, hogy építőcsapatokat küldünk a helyszínre. A víz elment, de ki kell hogy dolgozzák hogy milyen helyreállítási munkáik vannak és mire számítanak, újságban is benne lesz a felhívás. Berhidán tudjuk, hogy milyen sokat számít, ha jönnek segíteni a helyreállítási munkákban, ezt a földrengés kapcsán tapasztaltuk, jöttek mindenhonnan az emberek társadalmi munkában. Turcsányi Istvánné: Erre lenne jó ez a fedezet, 10 dolgozó utaztatása, elhelyezése. Nyírő István: Akkor nem lesz tűzijáték? Nem tartom szerencsésnek, hogy pont a tűzijáték marad el, ilyen alapon kivehetünk műsorszámot is, a tűzijáték mindenkinek nagy öröm és nagy tömegeket vonz. Faragó Istvánné : Eddig is kedvezménnyel volt biztosítva a tűzijáték. 4 pirotechnikai cég van a környéken nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hozzájárulnak valamivel a tűzijátékhoz, ha a javaslatot támogatja a Képviselő-testület. Somogyi Józsefné :

6 6 Én a jövőt illetően tennék javaslatot. A helyi művészeket mutassuk be a három napos rendezvényen egyet-egyet minden évben és ez legyen hagyomány, hogy egy-egy- helyi művész alkotásait állítsuk ki évenként. Amatőr művészek most is kiállítanak, lehetőséget kapnak arra hogy várpalotán is kiállítsanak. Helyi vidékfejlesztési irodában palotán lenne egy reprezentatív kiállítás. Turcsányi Istvánné: Ez ötlet volt el lehet fogadni vagy nem. Tudom pl. hogy a Kolping is gyűjtött el is vitték kb. 500 ezer Ft jött össze és több tonna áru. Nyírő István: Sőt a nyugdíjas klub is gyűjtött. Somogyi Józsefné : Ezt jó érzéssel fogadják szerintem a lakók is, nem fogják hiányolni a tűzijátékot. Fülöp Attila: Nagy dilemma ez, ha úgy dönt a Képviselő-testület, hogy nem lesz tűzijáték, akkor lehetnek panaszok, viszont ha amellett dönt, hogy megtartjuk, akkor támadás is érhet bennünket, mert azt senki nem tudja, hogy nekünk csak anyagárat kérnek, és évek óta milyen olcsón csinálja a Tűzmester Kft. Az emberekben a budapesti tűzijátékok kapcsán horribilis összegek jutnak eszükbe. Az viszont igaz, hogy főleg nekünk kéne példát mutatni, a földrengéskor mennyi segítséget kaptunk, ennyivel tartozunk a lelkiismeretünknek, de ne a lakosságtól várjuk csak, hogy mondjanak le a tűzijátékról, nekünk is kellene egy pénzösszeget elkülöníteni. Nem biztos, hogy a tűzijátékot kell lemondani. Turcsányi Istvánné: Ha azt mondanánk, hogy ez az önkormányzat részéről egy gesztus, hogy lemondunk a tűzijátékról, viszont mi képviselők a tiszteletdíjból összedobjuk? Vagy nevesítjük a tűzijáték árát, a 250 ezer Ft-ot az árvízkárosultak részére elkülönítjük, vagy lesz tűzijáték és egy perselyt helyezünk ki valahol központi helyen és gyűjtsünk adományokat. Somogyi Józsefné:

7 7 Nem csak az árvízkárosultak felé szolidáris ez szerintem, hanem a helyi lakosságnak is szól, hogy nem ünneplünk olyan látványosan ebben a gazdasági válságban, ennek van hírüzenete, az ünneplésből veszünk vissza, amolyan gyászolás a tűzijáték elvetése, szerintem jó ötlet. De ha egy vállalkozó ingyen felajánlja akkor lehet. Nyírő István: Akkor nem gyászolunk, akkor nem leszünk szolidáriak? Ez furcsa. Fülöp Attila: Mi lesz a vendéglátással? Faragó Istvánné: Most nem része ennek. Versenyeztetni kell, erről van döntés, meghívásos alapon lesz, épp most egyeztettük a meghívottak listáját. Lengyelné Horváth Andrea: A Színpad borítás tavaly balesetet okozott, ezen a borításon gondolkodni kellene. Ezt a Tesz-el kell egyeztetni, természetesen meg kell oldani a felmerült problémákat. Forgatókönyvbe már most lehet beírni ezeket a feladatokat és folyamatosan csinálni. Lengyelné Horváth Andrea: Egyetértek azzal, hogy a helyi művészeket tegyük ismertté, korábbi években is voltak kiállításaik, volt már Holányi kiállítás, volt Dr. Frisch Gyulának kiállítása, és még sorolhatnám, köszönjük a figyelem felhívást, mindenképpen megszervezzük. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen, egyhangú szavazattal a javaslattal egyetértett és a 78/2010.(VI.29.) Kt. határozat 2010 évi Berhidai Napok programjáról és költségvetéséről

8 8 Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a évi Berhidai Napok program- és költségvetés tervezetét és a 1.) A évi Berhidai Napok program- és költségvetés tervezetét a beterjesztésnek megfelelően elfogadta azzal, hogy a még egyeztetés alatt álló programok épüljenek be a tervbe. 2.) Együtt érezve az árvíz sújtotta térségen élőkkel, lemond a Berhidai Napok keretében a tűzijátékról. A szombat esti tűzijátékra betervezett Ft kerüljön elkülönítésre az árvízkárosultak segítségnyújtási feladataihoz. Ha a konkrét feladatok már nyilvánvalóak, a legrászorultabb településen kerüljön felhasználásra. Határidő: július 10. Faragó Istvánné jegyző Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató Kincstár 3.) Javaslat a Képviselő-testület II. félévi munkatervének meghatározására Horváth Jenő : Az Egészségügyi és Szociális Bizottság támogatja a munkaterv elfogadását. Fülöp Attila: A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elfogadását. támogatja a munkaterv Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság támogatja munkaterv elfogadását. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület elfogadásra javasolja a bizottsági előterjesztések alapján a munkatervet. Somogyi Józsefné: A Tanévkezdés tapasztalatairól szóló tájékoztató nem késői időpontban van? Nem lehet ez káros, hogy lehet ezt orvosolni? Faragó Istvánné :

9 9 Nem a tanévkezdést, hanem a tapasztalatait tárgyaljuk. Decemberben jó lesz, ezek alapozzák meg a következő évi költségvetést. Somogyi Józsefné: Az adókról már decemberben döntünk, az októberi Képviselő-testület ülésére nem fér bele a tanévkezdés tapasztalatai? Faragó Istvánné: Választásra készülünk, lehet október 3.-a de lehet 10.-e is. A jogerőre emelkedés után, 15 napon belül kell az alakuló ülést összehívni. Ez 18, illetve 25. időpont. Amúgy is két ülést kell tartanunk, mert a pályázatokhoz minden esetben be kell csatolni az alakuló ülés jegyzőkönyvét, ezért úgy oldjuk meg, hogy a bizottságokról, a bizottsági összetételről, a polgármester és az alpolgármester tiszteletdíjáról rendkívüli ülés keretében döntünk. Így nem kell minden alkalommal 15 oldalas jegyzőkönyvet becsatolni. Egy újonnan alakuló Képviselő-testületet nem szerencsés ezzel találkoztatni, önkormányzati feladatokkal kell megismertetni, eddig változott mindig az összetétel és helyzetbe kell őket hozni. Alapfeladatokkal kell megismerkedniük első sorban, decemberben ráér a tanévkezdés tapasztalatai. Megkérdezem az igazgatónőtől neki mi a véleménye erről? Madár Lászlóné: Október 1. a statisztika dátuma, akkor áll be csak az iskola, ahhoz kell tartani magunkat. A 2009 évi tapasztalatokat ismertetjük, ráér decemberben. Kompromisszumos javaslatom van, az önkormányzatnak kötelessége most rendelkezni a II. félévi munkatervről. De ha az új Képviselő-testület saját magától az első alakuló ülését követően ezt változtatni akarja, megteheti. Mi tegyünk eleget kötelességünknek. Októberben lesz új testület, döntsék el ők. Faragó Istvánné : Olyan gyors törvénykezés zajlik a parlamentben, vélhetőleg az egész eddigi kötelező napirendi rendszer borulhat még addig. A megválasztott testület alakulásától dönt erről. Somogyi Józsefné: Ettől függetlenül javaslom, hogy októberben legyen kettő Képviselő-testületi ülés.

10 10 Volt egy módosító javaslat. Egyetértenek-e azzal, hogy a tanévkezdés tapasztalatairól október hónapban, rendkívüli ülés keretében döntsünk? A Képviselő-testület 1 igen szavazattal, (Somogyi Józsefné) 3 tartózkodás mellett ( Fülöp Attila, Borai Tamás, Nyírő István) és 4 nem szavazattal (Horváth Jenő, Punk József, Pergő Margit, Turcsányi Istvánné) a javaslatról nem hozott döntést. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak az eredeti beterjesztésről. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett (Somogyi Józsefné) a javaslattal egyetértett és a 79/2010.(VI.29.) Kt. határozat a Képviselőtestület II. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.tv ában és a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2007.(III.30.) Ör. rendelete aiban foglalt kötelezettségének eleget téve II. félévi munkatervét az alábbiakban állapítja meg: szeptember ) Tájékoztató a évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról, a karbantartási, felújítási és felhalmozási feladatok megvalósításáról. Javaslat a évi költségvetésről szóló rendelet módosítására. Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület Intézményvezetők, TESZ Kincstár Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horvátné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető TESZ vezető, intézményvezetők 2.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök gyakorlásáról. Előadók: Pergő Margit polgármester Kruppa József Eü. és Szoc. Bizottság Elnök Turcsányi Istvánné Részönkorm. vezető Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető Hatósági iroda igazgatási csoportja Az előterjesztés elkészítéséért felelős:

11 11 Hidvégi Lászlóné Hatósági Irodavezető 3.) Aktuális ügyek Előadó: Pergő Margit polgármester a) Javaslat a Szavazatszámláló Bizottságok módosítására 4.) Az önkormányzati ciklus zárása Előadó: Pergő Margit polgármester Előterjesztések elkészítési határideje: augusztus október 14 vagy 21. a.) Alakuló ülés 1.) Megbízó levelek átadása eskütétel 2.) Az alpolgármester megválasztása Az ünnepélyes alakuló ülés zárása. b.) Rendes ülés (ünnepi ülés után, azért célszerű megbontani, mert minden pályázathoz be kell csatolni az alakuló ülés jegyzőkönyvét teljes terjedelmében, amiből a rendes ülésre bontott rész már nem szükséges) 1.) A Választási Bizottság tájékoztatója a októberi választás lebonyolításáról. Előadó: VB. Elnök 2.) Javaslat a polgármester illetményének és juttatásainak megállapítására Előadó: Alpolgármester 3.) A polgármester programjának ismertetése Előadó: Polgármester 4.) Javaslat az alpolgármester juttatásainak megállapítására Előadó: Polgármester 5.) Javaslat a Képviselőtestület bizottságainak személyi összetételére, megválasztására, az SZMSZ kapcsolódó rendelkezéseinek módosítására. Előadó: Polgármester 6.) Aktuális ügyek Előadó: Polgármester november ) Tájékoztató a évi pénzügyi terv III. negyedéves végrehajtásáról, javaslat a évi költségvetésről szóló rendelet módosítására. Előadó: Polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Önkormányzati Bizottságok

12 12 Településrészi Önkormányzó Testület Intézményvezetők Kincstár Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető 2.) Javaslat a szemétszállítási díj megállapítására, hulladékgazdálkodásról szóló helyi rendelet módosítására. Előadó: Polgármester Vertikál ZRt. megbízottja Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület TESZ vezető Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző, Titkársági és Szerv. Irodavezető 3.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök gyakorlásáról, a közfoglalkoztatás tapasztalatairól. Előadók: Polgármester Átruházott jogkör gyakorlók TESZ vezető (közfoglalkoztatás) Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető Hatósági iroda igazgatási csoportja TESZ településüzemeltetési csoportja Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Hidvégi Lászlóné Hatósági irodavezető Karácsony József TESZ vezető 4.) Javaslat a évi költségvetési koncepció kialakítására, az intézményi feladatok, az adó mértékek, bérleti díjak meghatározására. Előadó : Polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület Intézményvezetők Hivatal irodavezetői Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi iroda-, Kincstárvezető Peresztegi Lászlóné aljegyző, Titkársági és Szerv. Irodavezető Karácsony József TESZ vezető 5.) Aktuális ügyek

13 13 Előadó: Polgármester a.) Javaslat a évi közfoglalkoztatási tervre Előterjesztések elkészítési határideje: november december ) Javaslat az önkormányzati tulajdonú vízi közműből szolgáltatott ivóvízért, szennyvízelvezetésért, szennyvíztisztításért és kezelésért fizetendő díjakról szóló rendelet módosítására, a víz- és szennyvízcsatorna díjak megállapítására. Előadó: Polgármester Bakonykarszt Zrt. megbízottja Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület Az előterjesztés elkészítéséért felelős. Peresztegi Lászlóné aljegyző, Titkársági és Szerv. Irodavezető 2. ) Tájékoztató az 2010/2011 tanévkezdés tapasztalatairól, az oktatási feladatok személyi és tárgyi feltételeinek alakulásáról Előadók: oktatási intézmények vezetői közoktatási referens Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Iskolák igazgatói Óvodák vezetői Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület Kovácsné Tobak Márta közoktatási referens Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Hidvégi Lászlóné. Irodavezető 3.) Javaslat a Képviselőtestület I. félévi munkatervére Előadó: Polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület Polgármester Hivatal irodavezetői Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző, Titkársági és Szerv. irodavezető 4.) Aktuális ügyek Előadó: Polgármester

14 14 Előterjesztések elkészítési határideje: november 24. Határidő: folyamatos, ill. bentiek szerint Felelős: Polgármester Faragó Istvánné jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző Intézményvezetők, Irodavezetők Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület Napirendek előadói 4.) Beszámoló az önkormányzati feladatok ellátásáról években Horváth Jenő : Az Egészségügyi és Szociális Bizottság támogatja az előterjesztés elfogadását ajánlja. Fülöp Attila: A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság előterjesztéseket, a beszámoló elfogadását javasolja. támogatja bizottsági Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság előterjesztése tükrözi állásfoglalásunkat. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület elfogadásra javasolja a bizottsági előterjesztések alapján a beszámolót. Örömmel láttuk a táblázatokban, hogy önkormányzatunk és az intézmények is megragadtak minden lehetőséget, és pályáztak. Így az elmúlt négy év alatt kb. 450 millió forintot sikerült nyerni különböző feladatokra és fejlesztésekre. Ez többek között azért is fontos, mert az önkormányzat sajnos saját energiából nem tudta volna megvalósítani azokat a beruházásokat, amiket így sikerült. Az önkormányzat pénzügyi helyzetét stabilnak látjuk, annak ellenére, hogy dúl a gazdasági válság. Itt azonban meg kell jegyeznem, hogy az intézmények is nagyon odafigyelnek minden kiadásra, szorosan együttműködve a hivatallal. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a képviselők közül voltak olyanok, akik nem vették komolyan a vállalt feladatukat. Megítélésünk szerint ez a lakosság, ill. a választók arculcsapása. Javasoljuk, hogy az elmúlt négy évről készült táblázatok, beszámolók jelenjenek meg az önkormányzati híradóban és a honlapunkon. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett (Somogyi Józsefné) a javaslattal egyetértett és a

15 15 80/2010.(VI.29.) Kt. határozat önkormányzati feladatok ellátásáról szóló beszámoló években Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta önkormányzati feladatok ellátásáról szóló beszámolót években és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: Az önkormányzati feladatok ellátásáról szóló beszámolót években a beterjesztésnek megfelelően, mellékleteivel együtt elfogadja. Megállapította, hogy a gazdasági válság ellenére a pénzügyi helyzet stabil, az intézmények működtetése zökkenőmentes és több pályázat önrészét is biztosítani tudta. Örvendetes, hogy összességében közel 450 millió Ft pályázati forrást sikerült nyerni az önkormányzati feladatokra, fejlesztésekre. Az elmúlt négy évben a Bizottságok munkája eredményesnek ítélhető. Az előterjesztések megfelelően előkészítettek voltak, ami hozzájárult a gyorsabb és eredményesebb testületi döntés meghozatalához. A beszámoló a honlapon közvetlenül elérhető, illetve a közkönyvtárakban hozzáférhető. A beszámoló mellékleteit a képviselői jelenlét június hóra történő kiegészítésével az Önkormányzati Híradóban közzé kell tenni Határidő: július 10. Faragó Istvánné jegyző Peresztegi Lászlóné ajegyző 5.) Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal államigazgatási feladatainak ellátásáról Faragó Istvánné : A 18. oldala változott, módosítottam, csatolva. Horváth Jenő : Az Egészségügyi és Szociális Bizottság támogatja, az előterjesztés elfogadását ajánlja. Fülöp Attila: A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság előterjesztéseket, a tájékoztató elfogadását javasolja. támogatja a bizottsági Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság előterjesztése tükrözi állásfoglalásunkat.

16 16 Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület elfogadásra javasolja a bizottsági előterjesztések alapján a tájékoztatót. Mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy az önkormányzatnak nagyon sokrétű a munkája, de azt hiszem, hogy így leírva és a lényeges részek kiemelve, valamint számszerűsítve még nem láttuk az egészet. Javasolnánk, hogy ez is kerüljön fel a honlapra, valamint a könyvtárakban, nyomtatott formában is legyen elérhető, hogy a lakosság erről is kapjon tájékoztatást. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett (Somogyi Józsefné) a javaslattal egyetértett és a 81/2010.(VI.29.) Kt. határozat Polgármesteri Hivatal államigazgatási feladatainak ellátásáról szóló tájékoztató Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Polgármesteri Hivatal államigazgatási feladatainak ellátásáról szóló tájékoztatót és az alábbiakat javasolja a Képviselőtestületnek: 1.) A Polgármesteri Hivatal államigazgatási feladatainak ellátásáról szóló tájékoztatót részletesnek, adatait közérdeklődésre alkalmasnak tartja. A tájékoztatót tudomásul veszi. A jegyző önálló hatásköréről készült tájékoztató jól súlyozza a lényegesebb feladatokat, azok adatait, amelyeket az önkormányzati munkától függetlenül lát el. A tájékoztatóból kitűnik, hogy a hivatali munka jelentős részét teszik ki az államigazgatási ügyek. A jegyző tájékoztatása szerint a Középdunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Veszprémi Kirendeltsége a Polgármesteri Hivatalban komplex felügyeleti ellenőrzést tartott május hónapban. Ismertette az államigazgatási hatáskörök ellenőrzéséről készült összefoglaló jelentés összegző megállapítását, a Hivatalban a feladatellátás tárgyi feltételei biztosítottak, a feladatok ellátása a vonatkozó jogszabályokban foglalt előírásoknak alapvetően megfelel. A Polgármesteri Hivatal jelenlegi létszáma a feladatok folyamatos, zavartalan ellátásához szükséges. A Hivatal köztisztviselői tevékenységüket a több irányú, jelentős mértékű leterheltségük ellenére is - színvonalasan, alapos felkészültséggel, a jogszabályi előírások betartásával, ügyfélbarát módon végzik. A vizsgálat alapján megállapítható, hogy az ügyintézők jogszabályismerete megfelelő, a jogszabályok rendelkezéseit néhány kisebb hiányosságtól eltekintve- helyesen alkalmazzák. Ez a szakmai összegzés a főhatóságtól a hivatal munkájáról elismerésre méltó. 2.) Az államigazgatási feladatok ellátásáról készített tájékoztató a honlapon és a helyi könyvtárakban közvetlenül elérhető. Határidő: július 10. Felelős: Faragó Istvánné jegyző

17 17 6.) Javaslat az Ady Endre Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Szervezeti és Működési Szabályzatára, Házirendjére, az átszervezésből adódó feladatokra. Madár Lászlóné : Nem kívánok kiegészítést tenni, elfogadásra javasolom a beterjesztést. Horváth Jenő: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság elfogadásra javasolja a napirendet. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság elfogadásra ajánlja, a 2. pontot kiemelve Kováncsné Tobak Márta : A szakértői vélemény az Szervezeti és Működési Szabályzatot elfogadásra ajánlja. és a Házirendet is Somogyi Józsefné: Felhívom a figyelmet, hogy a Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2009/2010 tanévkezdés tapasztalatait nem fogadtuk még el. Kell-e döntés? Határozat született, hogy szakmai kivizsgálást követően visszatérünk rá, mai napig nem történt meg. Faragó Istvánné : Jelen beterjesztett anyagot nem érinti. Napirendre lehet tűzni. Somogyi Józsefné: Elfogadom, de kapcsolódik hozzá és vissza kell rá térni, nem lett volna szabad rá várni. Faragó Istvánné : Napirendre lehet tűzni a következő ülésen. A dokumentumok rendelkezésre állnak. Somogyi Józsefné: Hajtsuk végre a tavalyi határozatot. Pergő Margit :

18 18 Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Külön-külön kell szavaznunk, hiszen az alapító okiratokról, Szervezeti és Működési Szabályzatokról nevelési programokról is kell döntés. Egyetértenek-e az Ady Endre Általános Iskola alapító okiratával? 82/2010.(VI.29.) Kt. határozat az Ady Endre Általános Iskola alapító okiratáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az Ady Endre Általános Iskola alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést a 112/2009.(X.29.) határozat alapján átszervezés miatt és a Az Ady Endre Általános Iskola alapító okirata kiegészül:a költségvetési szerv neve: Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Rövid neve: Ady Ált. Iskola és AMI augusztus 31-től tagintézménye: Tagintézmény neve: Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Tagintézmény alapfeladata: Alapfokú művészetoktatás zeneművészeti ágban Alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti ágban. Tagintézmény telephelyei: 8182 Berhida, Ibolya út Berhida, Orgona út 2. (telephelyein kihelyezett tanszak-képzések folynak a telephelyek intézmény vezetőivel történő egyeztetés szerint) Tagintézmény típusa: közoktatási, alapfokú művészetoktatási intézmény Tagintézmény maximális tanulólétszáma: 240 fő A tagintézménybe felvehető más oktatási intézmény tanulója is, azonban a kizárólag alapfokú művészetoktatást igénybe vevő diákok csak ezen képzési formában vehetők figyelembe a központi támogatások igénylése és elszámolása során. Tagintézmény évfolyamainak száma: 12 ( Ek. 1-2 év Alapfok 1-6 évf.

19 19 Tk évf. Tagintézmény által oktatott művészeti ágak: - Zeneművészeti ág: Klasszikus zene: zongora fuvola hegedű Népzene: citera népi furulya - Táncművészeti ág: néptánc modern-kortárs tán társastánc - Képzőművészeti ág: festészet - Színművészeti ág: színjáték A tagintézmény feladatellátását szolgáló vagyont, gazdálkodási adatokat a Kincstár bevonásával- elkülönítetten tartja nyilván. Hatályon kívül helyeződik: - A költségvetési szerv neve: Ady Endre Általános Iskola A tevékenységek meghatározása alapján az Ady Endre Általános Iskola alapító okiratában : Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata: munkahelyi vendéglátás Kiegészül: kiegészítő tevékenysége: munkahelyi vendéglátás Határidő: folyamatos, illetve augusztus 31. Faragó Istvánné jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Madár Lászlóné intézményvezető Füredi Istvánné intézményvezető Egyetértenek-e az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításával? 83/2010.(VI.29.) Kt. határozat az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról

20 20 Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról szóló előterjesztést és a következő döntést hozta: 1.) Az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításával a beterjesztésnek megfelelően egyetértett. 2.) Az SZMSZ honlapon közvetlenül elérhető. Határidő: folyamatos, illetve augusztus 31. Faragó Istvánné jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Madár Lászlóné intézményvezető Egyetértenek-e az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Házirendjének módosításával? 84/2010.(VI.29.) Kt. határozat az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Házirendjének módosításáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Házirendjének módosításáról szóló előterjesztést és a 1.) Az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Iskola Házirendjének módosításával a beterjesztésnek megfelelően egyetértett. 2.) A Házirend a honlapon közvetlenül elérhető. Határidő: folyamatos, illetve augusztus 31. Faragó Istvánné jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Madár Lászlóné intézményvezető

21 21 Egyetértenek-e ehhez kapcsolódóan Füredi Istvánné vezetői megbízásának módosításával? 85/2010.(VI.29.) Kt. határozat Füredi Istvánné vezetői megbízásáról Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete megtárgyalta Füredi Istvánné vezetői megbízásának visszavonására tett javaslatot és a 1.) A Művészeti Iskola igazgatói feladatainak ellátásával 81/2008.(VI.26.) sz. határozatában Füredi Istvánné Balatonkenese, Berek utca 35. szám alatti lakost bízta meg augusztus 01-től július 31.-ig. Illetményét a módosított 1992.évi XXXIII.tv. szerint határozta meg. A vezetői megbízást augusztus 31.-i időponttal átszervezés címén visszavonja. A vezetői megbízás visszavonása Füredi Istvánné közalkalmazotti jogviszonyát nem érinti. 2.) Ezzel egyidőben a 81/2008.(VI.26.) sz. határozatát visszavonja. Határidő: értesítésre: július 10. Csonka Marianna ügyintéző 7.) Aktuális ügyek a.) A Polgármesteri Hivatal és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alapító okiratainak módosításáról Pergő Margit : Egyetértenek-e a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításával? 86/2010.(VI.29.) Kt. határozat Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala alapító okiratáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést és a A tevékenységek meghatározása alapján : 4. pontban szereplő Süni Óvodánál: Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata : éttermi vendéglátás munkahelyi étkeztetés

22 22 Kiegészül : kiegészítő tevékenysége : éttermi vendéglátás munkahelyi étkeztetés 5. pontban szereplő Hétszínvirág Óvodánál: Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata : éttermi vendéglátás munkahelyi étkeztetés Kiegészül: kötelező alapfeladata: bölcsődei ellátás Kiegészül : kiegészítő tevékenysége : éttermi vendéglátás munkahelyi étkeztetés 6. pontban szereplő Ady Endre Általános Iskolánál: Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata : munkahelyi étkeztetés Kiegészül : kiegészítő tevékenysége : munkahelyi étkeztetés 2010.augusztus 31-től: Hatályon kívül helyeződik: A költségvetési szerv neve : Ady Endre Általános Iskola Kiegészül : A költségvetési szerv neve : Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Rövid neve : Ady Ált. Iskola és AMI Tagintézmény alapfeladata : Alapfokú művészetoktatás zeneművészeti ágban Alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti ágban 7. pontban szereplő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál: Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata : munkahelyi étkeztetés Kiegészül : kiegészítő tevékenysége : munkahelyi étkeztetés 9. pontban szereplő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény augusztus 31-től intézményi összevonás miatt megszűnik. Hatályon kívül helyeződik : Alapfokú művészetoktatás zeneművészeti ágban Alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti ágban Határidő: folyamatos, illetve augusztus 31. Faragó Istvánné jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Egyetértenek-e a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola módosításával? alapító okiratának

23 23 87/2010.(VI.29.) Kt. határozat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alapító okiratáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést és a következő döntést hozta: A tevékenységek meghatározása alapján a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alapító okiratában : Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata : munkahelyi étkeztetés Kiegészül : kiegészítő tevékenysége : munkahelyi étkeztetés Tagintézményénél: Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata : munkahelyi étkeztetés Kiegészül : kiegészítő tevékenysége : munkahelyi étkeztetés Határidő: folyamatos, illetve június 30. Faragó Istvánné jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Csibra Ferencné intézményvezető c.) Javaslat a Hétszínvirág Napközi-otthonos Óvoda alapító okiratára Egyetértenek-e a Hétszínvirág Óvoda alapító okiratának módosításával? 88/2010.(VI.29.) Kt. határozat a Hétszínvirág Napközi-otthonos Óvoda alapító okiratáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Hétszínvirág Napközi-otthonos Óvoda alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést és a

24 24 A tevékenységek meghatározása alapján a Hétszínvirág Napközi-otthonos Óvoda alapító okirata : Kiegészül : kötelező alapfeladata : bölcsődei ellátás Hatályon kívül helyeződik : kötelező alapfeladata : éttemi vedéglátás munkahelyi étkeztetés Kiegészül : kiegészítő tevékenysége : éttemi vedéglátás munkahelyi étkeztetés Határidő: folyamatos, illetve augusztus 31. Faragó Istvánné jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Mozgay Dóra intézményvezető Egyetértenek-e a Hétszínvirág Óvoda nevelési programjának módosításával? 89/2010.(VI.29.) Kt. határozat a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda nevelési programjáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda nevelési programjáról szóló előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 1.) A Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda nevelési programját változtatás nélkül elfogadja. 2.) A nevelési program az esélyegyenlőséget biztosítja és jól szolgálja az iskola előkészítést, a gyermekek nevelését. Határidő: folyamatos, illetve augusztus 31. Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Mozgay Dóra intézményvezető Egyetértenek-e ehhez kapcsolódóan Mozgay Dóra vezetői megbízásának módosításával?

25 25 90/ (VI.29.) Kt. határozat Mozgay Dóra vezetői megbízásának módosításáról Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete megtárgyalta Mozgay Dóra főfoglalkozású vezetői megbízására tett javaslatot és a 1.) Mozgay Dóra Berhida, Szegfű u. 7/1. szám alatti lakost a 80/2008. (VI.26.) sz. határozatában augusztus 01-től július 31.-ig megbízta a Hétszínvirág Óvoda vezetői feladatainak ellátásával. A vezető részére a 200 %-os vezetői pótlék 50 %-át biztosította. 2.) szeptember 01-től, tekintettel a tagintézményi csoportjára, a részfoglalkozású vezetői megbízás helyett főfoglalkozású vezetői megbízást ad a főfoglalkozású közalkalmazotti óvónői jogviszonya mellett.a vezetői pótlékot 200 %-ban határozza meg. 3.) A 80/2008.(VI.26.) sz. határozat egyéb részei változatlanok. Határidő: értesítésre: július 01. Csonka Marianna ügyintéző Egyetértenek-e a Süni Napköziotthonos Óvoda Berhida módosításával? alapító okiratának d.) Javaslat a Süni Napközi-otthonos Óvoda alapító okiratának módosítására 91/ (VI.29.) Kt. határozat a Süni Napközi-otthonos Óvoda alapító okiratáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Süni Napköziotthonos Óvoda alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést és a következő döntést hozta: A tevékenységek meghatározása alapján a Süni Napközi-otthonos Óvoda alapító okiratában: Hatályon kívül helyeződik: kötelező alapfeladata : éttermi vendéglátás munkahelyi étkeztetés

26 26 Kiegészül: kiegészítő tevékenysége : éttermi vendéglátás munkahelyi étkeztetés Határidő: folyamatos, illetve június 30. Faragó Istvánné jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Farkasné Dunai Andrea intézményvezető Egyetértenek-e a Süni Napköziotthonos Óvoda Berhida nevelési programjának módosításával? 92/2010.(VI.29.) Kt. határozat a Süni Napköziotthonos Óvoda Berhida nevelési programjáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Süni Napköziotthonos Óvoda Berhida nevelési programjáról szóló előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 3.) A Süni Napköziotthonos Óvoda Berhida nevelési programját változtatás nélkül elfogadja. 4.) A nevelési program az esélyegyenlőséget biztosítja és jól szolgálja az iskola előkészítést, a gyermekek nevelését. Határidő: folyamatos, illetve augusztus 31. Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Farkasné Dunai Andrea intézményvezető Füredi Istvánné: Csak tájékoztatásul mondom, hogy időben legyen, változás bejelentést kell tenni a minősítő testületnél, mivel a telephely a peremartongyártelepi rész lesz erre még nincs minősítés, ezt bele kell tenni, hogy az október 1-es statisztikai létszámra le lehessen hívni a normatívát, ehhez szeptember első hetében ki kell jönni, ehhez a változást be kell jelenteni mielőbb. e.) Menetrend szerinti helyi közúti személyszállítás biztosítására beérkezett pályázatokról Peresztegi Lászlóné :

27 27 Az összehasonlító táblázat tartalmazza az ajánlatot, a Pénzes Gézáé a kedvezőbb ajánlat. 93/2010.(VI.29.) Kt. határozat Menetrend szerinti helyi közúti személyszállítás biztosítására beérkezett pályázatokról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a menetrend szerinti helyi közúti személyszállítás biztosítására beérkezett pályázatokat és az alábbi döntést hozta: 1.) A Menetrend szerinti helyi közúti személyszállítás biztosítására két ajánlat érkezett. Az ajánlatok közül az önkormányzat számára összességében kedvezőbbet, költség kiegészítést nem igénylő szolgáltatási ajánlatot fogadja el. 2.) A szolgáltatásra Pénzes Géza vállalkozót (8181. Berhida, Hársfa u. 9. sz. alatti lakos) bízza meg ajánlatában foglaltak szerint szeptember 01-től - a jogszabályi előírásoknak megfelelően 5 évre az ajánlatban foglalt feltételekkel. 3.) A vállalkozóval a szerződést augusztus 28.-ig meg kell kötni annak érdekében, hogy a helyi autóbusz-közlekedés szeptember 01-től indulhasson. 4.) A szerződés a határozat 1. sz. mellékletét képezi, míg a menetrend 1. sz. függelékként csatolásra kerül. Határidő: szerződéskötésre: aug.28. Faragó Istvánné jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző Kincstár Így a Helyi rendeletet is módosítsuk az árak miatt. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. következő rendeletet alkotta: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2010. (VI.15.) r e n d e l e t e a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés

28 28 viteldíjának módosításáról e.) Balatonvidéki Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. megkereséséről Kérelemmel fordult a Képviselő-testülethez az ÁFÉSZ elnök, hogy júniusban fizessük ki a szeptemberi részletet, hozzuk előre. 94/2010.(VI.29.) Kt. határozat Balatonvidéki Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. megkereséséről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az ügyre vonatkozóan a Balatonvidéki Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. megkeresését és a 1.) Az 54/2008.(IV.24.) Kt. határozatában döntött a Berhida, Veszprémi u szám alatti 230/2 hrsz-ú megosztott ingatlan emeleti részének megvásárlásáról a Zrt. ajánlatában szereplő ,- Ft ,- Ft ÁFA = ,- Ft vételárért. A vételár részletekben történő fizetéséhez a Zrt. hozzájárult. 2.) A Zrt. azon kérését, hogy a szeptemberre esedékes részletet június hónapban teljesítse az önkormányzat, elfogadta. 3.) Felkéri a Kincstárat, hogy az Ft átutalásáról június 30. ig gondoskodjon. Határidő: június 30. Faragó Istvánné jegyző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető f.) Pénzes Géza tájékoztatója a nyári menetrendről Ez csak tájékoztatás, kérem tudomásulvételét. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag a javaslattal határozathozatal nélkül egyetértett. g.) Polgárőrség kérelméről

29 29 A Vámos Tamás már nem rendőr, így a szolgálati garázsban nem jogosult a polgárőr autót tartani, ezért helyiséget kellene biztosítani számára. Javaslom a volt rongyos üzletét ez éppen megfelelő lenne. Turcsányi Istvánné: Igen, itt megfelelő wc, melegedő van, zárt rész, áram is van. Karácsony József: Melegedőt hogy érted? Nincs fűtés benne. Nincs benne a gáz. Faragó Istvánné : Olajradiátorral megoldható könnyen, ennek üzemelési költsége a polgárőröké. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. 95/2010.(VI.29.) Kt. határozat Berhida Orgona u. 1/3. sz. helyiség használatáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az előterjesztést és a A 8182, Berhida, Orgona u. 1/3., 86 m2-es helyiséget a Polgárőr Egyesület Berhida feladat ellátása érdekében biztosítja. A helyiség használatra alkalmassá tétele iránt a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet intézkedik. A fűthetőséget villanyradiátor rendelkezésre bocsátásával kell megoldani. A helyiséghasználat közüzemi költségeit az önkormányzati támogatás terhére kell számlázni. Az önkormányzati támogatás felhasználásához e célra hozzájárul. Határidő: június 30. Dr. Sallai Katalin ügyintéző Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet g.) Javaslat a Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztására

30 30 Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. 96/2010.(VI.29.) Kt. határozat a Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztásáról Berhida Városi Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az 1997.évi C.törvény 23..(2.) bekezdése alapján a Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztására tett javaslatot és az alábbi döntést hozza: 1. Dr. Frisch Gyuláné Berhida Veszprémi út. 24. tag 2. Wágner Károlyné Berhida Rezeda út 19. III/12. tag 3. Jancsek Mária Berhida Kállai Éva utca 10. tag 4. Németh Józsefné Berhida Rózsa Ferenc u. 19. póttag 5. Monse Lászlóné Berhida Hársfa u. 26. póttag Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az ügyre vonatkozóan a Balatonvidéki Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. megkeresését és a Határidő: június 30. Felelős: Faragó Istvánné jegyző Punk Józsefné Okmányiroda vezetője h.) Újvári Kálmán kérelméről Újvári Kálmán kérelemmel fordult a testülethez, hogy biztosítsunk számára a vízelvezetés megoldásához betongyűrűket. Vállalta, hogy le is rakja, de a beszerzéshez segítséget kér. Nem az ő tulajdonában van a vízelvezető, hanem közterületi részen lévő szakaszt akar kitisztítani. Javaslom, hogy a TESZ-el történt egyeztetés után, biztosítsuk a szükséges anyagokat. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. 97/2010.(VI.29.) Kt. határozat Újvári Kálmán kérelméről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az előterjesztést és a

31 31 A Cinca-patakhoz kapcsolódó árvíz helyzet kiküszöbölése, illetve megelőzése érdekében a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet települési vízellátása szakfeladata terhére hozzájárul a szükséges anyagok beszerzéséhez és Újvári Kálmán részére való átadásához. Megköszöni Újvári Kálmán felajánlását az átereszek és vezetékek beépítéséhez. Határidő: július 10. Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet Kincstár i.) Javaslat általános pályázati felhatalmazásra Minden évben szükség van egy ilyen felhatalmazásra a pályázatokhoz a nyári szünet miatt. Kérem hozzájárulásukat a felhatalmazáshoz. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. 98/2010. (VI.29.) határozat pályázat beadási felhatalmazásról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a pályázati felhatalmazásról szóló előterjesztést és a Felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, távollétében az alpolgármestert pályázatok beadására. A pályázati önrész összegét a 2010 évi költségvetés pályázati céltartaléka terhére kell biztosítani. Határidő: folyamatos, értesítésre: június 30. Nyírő István alpolgármester Faragó Istvánné jegyző Dr. Sallai Katalin ügyintéző j.) Petőfi Művelődési Háznál a szennyvíz hálózat dugulása A Petőfi Művelődési Háznál a szennyvíz hálózat dugulása közterületen jelentkezik, amelynek végleges megoldásához a közterületi vezeték cseréje szükséges. A hiba elhárításhoz a műszaki tartalmat pontosan meg kell határozni. Faragó Istvánné : A pénzügyi fedezetet a Helyi Környezetvédelmi Alapból lehet biztosítani. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak.

32 32 99/2010. (VI.29.) határozat Petőfi Művelődési Háznál a szennyvíz hálózat dugulása Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az előterjesztést és a A Petőfi Művelődési Háznál a szennyvíz hálózat dugulása közterületen jelentkezik, amelynek végleges megoldásához a közterületi vezeték cseréje szükséges. A hiba elhárításhoz a műszaki tartalmat pontosan meg kell határozni. A pénzügyi fedezetet a Helyi Környezetvédelmi Alapból biztosítja. Felhatalmazza a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezetet, az érintett szennyvíz vezeték cseréjének elvégeztetésére. Határidő: július 10. Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet Kincstár k.) Berhida- Peremartongyártelep Művelődési Ház klubhelyiség és könyvtár vizesblokk feletti lapostetőrész javításáról Pályázati alap lenne ennek forrása, árajánlatot kértek be, a legkedvezőbb árajánlat alapján 341 ezer Ft lenne a javítási költség. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. 100/2010. (VI.29.) határozat Berhida- Peremartongyártelep Művelődési Ház klubhelyiség és könyvtár vizesblokk feletti lapostetőrész javításáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az előterjesztést és a 1.) A mellékelt árajánlat alapján költségvetéséből a fedezetet biztosítja. 2.) A döntést a évi költségvetés módosításánál figyelembe kell venni. Határidő: július 10. Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet Kincstár

33 33 l.) LEADER kultúrpark tárgyában lefolytatandó közbeszerzési eljárás bíráló bizottság tagjainak megbízása Faragó Istvánné : Az előző bíráló bizottságban a Polgármesteri Hivatal felújítási munkái miatt vettem részt, most Peresztegi Lászlóné aljegyzőt javaslom elnöknek és én nem veszek részt a bizottság munkájában. A Madár Lászlóné szintén kijön, ő az Ady Endre Általános Iskola kapcsán volt benn. Peresztegi Lászlóné : Javaslom, hogy legyen a bizottság tagjai között egy független műszaki ellenőr is. Pergő Margit Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. 101/2010. (VI.29.) határozat LEADER kultúrpark tárgyában lefolytatandó közbeszerzési eljárás bíráló bizottság tagjainak megbízása Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a LEADER kultúrpark tárgyában lefolytatandó közbeszerzési eljárás bíráló bizottság tagjaira tett javaslatot és az alábbi döntést hozta: Az Önkormányzat közbeszerzési szabályzata alapján LEADER kultúrpark tárgyában lefolytatandó közbeszerzési eljárás bíráló bizottság tagjaira az alábbiak: A bizottság elnöke: Peresztegi Lászlóné aljegyző Tagjai: dr. Sallai Katalin pályázati ügyintéző Müller József műszaki ügyintéző Végi Józsefné gazdálkodási-pénzügyi ügyintéző Csapóné Kovács Andrea Pénzügyi Bizottság Tagja Jelen megbízás a LEADER kultúrpark tárgyban kiírt közbeszerzési eljárás időtartamára (esetleges jogorvoslat ideje is beleszámít) szól. Határidő: július 21. Felelős: Bentiek szerint l.) A Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda Vilonyai tagóvodájának nevelési programjáról

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről /2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület 2010. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 12. -ában és a Berhida

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2013. április 17.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről /2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2013. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2011.(V.3) önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel. Jegyzőkönyv Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-i üléséről 16.30 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Fülöp Attila Gerőfi Roland Héninger László

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 18.-án, 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Héninger

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Borai Tamás Fülöp Attila

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Madár Gábor Koltai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata 2015. szeptember 29-én 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné részönkorm.

Részletesebben

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergõ Margit Fülöp Attila Héninger László Herczeg Gabriella

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről.

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. február 25-én 17.00 órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Csomainé Csókási Mónika Héninger László Részönk. Testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének június 28.-án órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének június 28.-án órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. június 28.-án 18.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Madár Gábor Koltai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5- én, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Nyírõ István alpolgármester

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhida Roma Nemzetiségi Önkormányzat ülésén a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2013. június 25-én 15,00 órai kezdettel. Jelen vannak: Babai János

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 4.-én, 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Nyírõ István alpolgármester

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának 2013. szeptember 05.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Részönk. Testület

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel. Peresztegi Lászlóné

Jegyzőkönyv. Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel. Peresztegi Lászlóné Jegyzőkönyv Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Gerőfi Roland Fülöp Attila Héninger László

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak: könyv Készült: 2015. augusztus 31-én Berhida Város Önkormányzat testületének, Vilonya Község Önkormányzat -testületének és Papkeszi Község Önkormányzat -testületének együttes rendkívüli ülésén 16.00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 11-én 16.00 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-9/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 28-án /hétfőn/ 18,30

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. augusztus 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Jelen voltak: Kavecz László alpolgármester

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. JÚNIUS 23-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. JÚNIUS 23-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. JÚNIUS 23-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 44/2015. (VI. 23.) számú TKt 45/2015. (VI. 23.) számú TKt 46/2015. (VI. 23.) számú

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal (8700

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-12/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 6-án /szerdán/ 18 órai

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 47/2015.(VI.24.) 48/2015.(VI.24.) 49/2015.(VI.24.) A Szivárvány Óvoda intézményvezető-helyettesi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. július 15-én 8,30 órakor Apc község Önkormányzatának a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott - rendkívüli képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. március 12-én a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. Időpont: 2010. május 26. Helyszín: Községi Önkormányzat székhelye, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 17-én, 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület tagjai részéről: Szabó László Békefi Edina Rolkó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről Határozatok: 47/2014 ( VIII.28.) sz. határozat: Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: polgármester, Bonyai József,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2014. május 27. napján 15:20 órai kezdettel a Fenntartható Településfejlesztési, Oktatási, Közművelődési,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

9. számú JEGYZŐKÖNYV

9. számú JEGYZŐKÖNYV 9. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. április 29. napján 18 óra 30 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott nyílt rendkívüli Képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 20/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 12-én (kedd) 18 00 órakor tartott

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

2./ Hulladékgazdálkodási rendelet módosítása

2./ Hulladékgazdálkodási rendelet módosítása Módosított határozati javaslatok 2011. december 12-i ülésre 2./ Hulladékgazdálkodási rendelet módosítása A PVB javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a XII.16-i ülésen a szolgáltatóval történt egyeztetést

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 17- án ( pénteken ) 15.30 --órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 7-én megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 7-én megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 7-én megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal (8700

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 59-3/2017/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 1. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1/2018. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja JEGYZŐKÖNYV Kissziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év június hó 5. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 19/2015.(VI.05.) 20/2015.(VI.05.) Rendeletek: Sorszáma

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-7/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 22. napján 19 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX. KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) 552-003, 485-388, 485-040 FAX.: (96) 552-056 Sz.: III/1-16/2016. Jegyzőkönyv mely készült 2016. augusztus

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 11/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 4-én 16.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 332-10/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestülete,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma: Tárgya: 112/2014.( X.22.) Szavazatszámláló Bizottság választása titkos

Részletesebben

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött.

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött. 8522 Nemesgörzsöny, Széchenyi u. 10. ikt.szám:.../2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6 jelenlévő képviselőből 6 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6 jelenlévő képviselőből 6 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. július 23. 10.00 órától 11.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 1/2017. (I.25.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. január 25-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. október 31-én megtartott alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében augusztus 8-án a képviselőtestület órakor kezdődő rendkívüli ülésén

A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében augusztus 8-án a képviselőtestület órakor kezdődő rendkívüli ülésén Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Rábapatona 129-12/2013. Készült: J e g y z ő k ö n y v A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében 2013. augusztus 8-án a képviselőtestület 10.00 órakor kezdődő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. március 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 72/2017. (VIII. 02.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 72/2017. (VIII. 02.) HATÁROZATA BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Szám: 212-10/2017/K. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. augusztus 2. napján

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. Időpont: 2010. március 2. Helyszín: Községi Önkormányzat székhelye, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ügyszám: 1/8-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság december 12-én 11:30 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság december 12-én 11:30 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2018. december 12-én 11:30

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat hivatalos helyiségében 2012. április 23-án 14,30 órai kezdettel. Jelen vannak: Babai János nemzetiségi elnök Bazsó Szilvia nemzetiségi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2009. augusztus 13-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés) Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 18.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:1-3/2013. (I. 18.) számú határozatok d. rendeletek:

Részletesebben

BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. V Ó M E G H Í

BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. V Ó M E G H Í BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. M E G H Í V Ó Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 15:0 a Bögöt Község Önkormányzata hivatalos helyiségében ülést tart, amelyre

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 TÜSKEVÁR Szám: 125-36/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 15-én (kedden) 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. JANUÁR 21-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. JANUÁR 21-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. JANUÁR 21-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok 1/2014. (I. 21.) BVKt határozat 2/2014. (I. 21.) BVKt határozat A Városi Művelődési

Részletesebben

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés 66-10./2015. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 53./2015. (IV.27.) önkormányzati határozata Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 15. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 15- én 16.00 órakor

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 32-25/2016. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 486, 487, 488, 489, 490/2016. (XII. 5.) RENDELET SZÁM:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-én 17.00 órakor tartott ülésén. Jelen vannak:, Patyi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült 2011. augusztus 16. napján 18 00 órakor, Sződ Község Faluházában megtartott Sződ Község Képviselő-testületének, Keszeg Község Képviselő-testületének és Csörög Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Madár

Részletesebben