TESTNEVELÉS TANTÁRGY 2013/2014. TANÉV II. FÉLÉVI KÖVETELMÉNYEI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TESTNEVELÉS TANTÁRGY 2013/2014. TANÉV II. FÉLÉVI KÖVETELMÉNYEI"

Átírás

1 TESTNEVELÉS TANTÁRGY 2013/2014. TANÉV II. FÉLÉVI KÖVETELMÉNYEI Az alábbiakban a SZIE Sportközpont tájékoztatójában a Testnevelés tantárgy 2013/2014. tanév II. félévének követelményeit közöljük. Minden későbbiekben felmerülő kérdésben készséggel állunk rendelkezésre az órákon, illetve a tájékoztatóban megjelölt időpontokban. A 2013/2014. tanév II. félévére azoknak a hallgatóknak a jelentkezését fogadjuk el, akik a NEPTUN rendszerben a regisztrációs héten a számukra meghirdetett Testnevelés tárgyat felvették. A Testnevelés tárgyat minden érintett hallgatónak az aktuális félévben célszerű felvenni! A tárgyfelvételi kötelezettség vonatkozik azokra a hallgatókra is, akik végleges, vagy részleges orvosi felmentéssel rendelkeznek, párhuzamos képzésben vesznek részt, más karon, illetve nem a Szent István Egyetemen Gödöllőn korábban már teljesítették az előírt Testnevelés tantárgy követelményeit. A 2013/2014. tanév II. félévének fontosabb feladatai A regisztrációs héten kell a hallgatónak a NEPTUN-ban a számára megfelelő TESTNEVELÉS tárgyat felvenni. (Karnak, évfolyamnak, félévnek megfelelő kurzust kell választani!) Sikeres jelentkezés után a hallgató kapcsolatba kerül a SZIE Sportközponttal.

2 A NEPTUN-ban történő sikeres tárgyfelvétel után, a szorgalmi időszak első hetében, az órarend szerinti órában kell a hallgatónak órarendjének megfelelően számára megfelelő szakcsoportra, sportágra feliratkozni. A szorgalmi időszak első négy hetében, indokolt esetben (sérülés, betegség stb.) lehetőség van más szakcsoportba való átjelentkezésre, amennyiben a létszámkeret engedi és a szaktanár hozzájárul. A hallgató szemeszterenként más más szakcsoportot is választhat! A félévet a választott szakcsoportban kell a hallgatónak teljesíteni! A hallgató köteles március 10-ig benyújtani a különböző felmentési kérelmeit. A felmentések érvényességi ideje fél év. Ide tartoznak: a) a sportolói felmentések (szövetségi igazolással, rajt- vagy játék-, és orvosi engedéllyel rendelkező aktív sportolók, olimpiai sportágakban). Sportolói felmentést igénylő hallgatók kötelesek részt venni a MEFS versenyein, amennyiben az adott sportágban az Egyetemnek van szakosztálya és az edző igényt tart a megjelenésére. Sportolói felmentést az egyetemhez kapcsolt sportágakban, kívülről csak magasabb osztályokból tudunk elfogadni. b) a tanulmányi felmentést igénylők (már megszerzett aláírás, párhuzamos képzés stb.) kérelmei, c) valamint minden egyéb kérelem (szakorvosi felmentések), amely a testnevelési órák látogatása alóli felmentéssel kapcsolatos. d) a GEAC keretében folytatott sporttevékenység (kar, évfolyam, Neptun kód, orvosi engedély) Felmentési kérelmet Simara János testnevelő tanárnak írásban és személyesen kell leadni. Igazolt sporttevékenység tárgy elfogadásának feltétele az egyetemhez kapcsolt sportágakban, kívülről csak magasabb osztály megléte. A kérelem elbírálásának jogát a SZIE Sportközpont fenntartja!

3 A hallgató köteles a szorgalmi időszak második hetétől megkezdeni a Testnevelés tárgy követelményeinek teljesítését. Az óralátogatással kapcsolatos ismeretek, tárgyi követelmények A testnevelési órák célja a választott sportág mozgásanyagának, alapvető technikájának és taktikájának készségszintű elsajátítása, a hallgatók mozgásigényének kielégítése, a szellemi túlterhelésből, és a sok ülésben végzett tevékenységből eredő fáradtság, a helytelen testtartás ellensúlyozása, a keringési-légzési rendszer javítása, fejlesztése a testi nevelés mozgásanyagával. E célok elérése érdekében is kívánatos a rendszeres óralátogatás. Az órákon a sportfelszerelésben való megjelenés és a váltócipő használata minden helyszínen, sportfoglalkozáson kötelező! A sportcipő nélküli megjelenés igazolatlan órának minősül. A SZIE Sportközpont a félév elfogadása feltételeként előírja a félévenkénti minimum 24 órán való aktív részvételt. Nem kaphat félév végi aláírást az a hallgató, aki az előírt évközi kötelezettségeinek nem tett eleget. Aláírás pótláson az a hallgató vehet részt, aki a tanszéki követelményekben előírt minimális óraszám legalább 60%-át teljesítette. Betegség miatti, igazolt hiányzás esetén a hallgató pótolhatja elmaradt óráit. Testnevelési óra csak a SZIE Sportközpont által szervezett, vezetett, illetve engedélyezett formában kerülhet lebonyolításra. Nem teljesíthető a testnevelési óra a testnevelő tanárok munkaidőn kívüli, egyetemi vagy más helyszínen tartott magánfoglalkozásain!

4 A városi, és a Gödöllőn kívüli fittness-termek, sportklubok, uszodák és egyéb gyakorlóhelyek, valamint a kollégiumi kondícionáló terem igazolásait nincs módunkban félév aláírása céljából elfogadni. A mulasztás pótlására a Tanszék legkésőbb a szorgalmi időszak utolsó hetében lehetőséget biztosít. Azok a hallgatók, akik ebben az időszakban sem teljesítik az aláírás feltételeit, további pótlást a vizsgaidőszak első 2 hetében biztosítunk. A NEPTUN tanulmányi rendszerbe az aláírás csak a követelmények teljesítése után kerül bevezetésre. A szorgalmi időszak harmadik hete után órára jelentkezést a SZIE Sportközpont nem fogad el, az érintett hallgatóknak pótlás lehetősége nélkül lesz megtagadva az aláírása! Ez alól kivételt kaphatnak azok a hallgatók, akik orvosi igazolással rendelkeznek. A hallgató az órarendjének megfelelő időben, illetve a SZIE Sportközpont által biztosított időpontban vehet részt a foglalkozásokon. Az órarendi ütközéseket és az egyéni tanulmányi rendből fakadó problémákat a SZIE Sportközpont figyelembe veszi. Az órákon csak a balesetvédelmi és tűzvédelmi oktatásban részesült hallgatók vehetnek részt. Azok a hallgatók, akiknek már nincs kötelező testnevelési órájuk, de mozogni, sportolni szeretnének, csak az órát tartó tanár előzetes engedélyével, balesetvédelmi és tűzvédelmi oktatás után, saját felelősségükre vehetnek részt a foglalkozásokon. Idegenek, illetéktelenek jelenlétükkel az órát nem zavarhatják! A foglalkozások kezdési ideje és vége: egész óra +15 perc, ill. egész óra+45 perc Az óra kezdetét és végét a hallgatók a foglalkozást vezető tanárral egyeztetve a körülményeknek megfelelően megváltoztathatják.

5 Testnevelés tárgyat teljesítők: A Testnevelés tantárgy követelményeit teljesítő hallgatók aláírást kapnak a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben, amely a vizsgaidőszakban folyamatosan kerül rögzítésre. Azon hallgatók, akik a vizsgaidőszak utolsó 2 hetét megelőzően még nem kaptak aláírást a Neptunban, haladéktalanul keressék fel a SZIE Sportközpontot, mert ellenkező esetben félévük megtagadásra kerül. Felmentések: A szorgalmi időszak elején, a szabályoknak megfelelően benyújtott különböző felmentési kérelmek alapján a hallgatók aláírást kapnak a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben, amely a vizsgaidőszakban folyamatosan kerül rögzítésre. A vizsgaidőszakban sportolói felmentés iránti kérelmet nem fogadunk el, csak az előbbiekben leírtak szerint.

6 ÜGYINTÉZÉS a) A foglalkozást vezető tanárnál, ill. egyéni kérelmek esetében kizárólag Simara János testnevelő tanár (Sportcsarnok 2-es szoba) b) Tanulmányi ügyekben (Neptun, párhuzamos képzés, tárgybefogadási kérelmek, Egyetemi-főiskolai, Universitas versenyek stb.) H - CS: P: Faragóné Fercsik Margit (Sportcsarnok 1-es szoba) c) Kondícionáló terem használata, kondi-teszt teljesítése A SZIE Sportközpont kéri a hallgatókat, hogy tanulmányi kérdéseikkel keressék fel a Sportközpont oktatóit, adminisztrációját, akik mindenben segítségükre lesznek. A tájékoztató el nem olvasása, figyelmetlen elolvasása, illetve meg nem értése nem mentesít annak betartása, illetve szankcionálása alól! A szabályzat be nem tartása az aláírás pótlását illetve megtagadását vonhatja maga után! Gödöllő, február 6. Simara János vezető testnevelő tanár

Tisztelt Hallgatók! A 2014/2015. tanév II. félévének fontosabb feladatai

Tisztelt Hallgatók! A 2014/2015. tanév II. félévének fontosabb feladatai Tisztelt Hallgatók! Az alábbiakban a Testnevelési Intézeti Tanszék tájékoztatóját olvashatják. A 20014/2015. tanév II. félévére azoknak a hallgatóknak a jelentkezését fogadjuk el, akik a NEPTUN rendszerben

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA

DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA 1 DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA Bevezető A Debreceni Egyetem sportprogramjának célja, hogy minden hallgató részt tudjon venni az egyetem sportéletében, a sport közösségi programjaiban:

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA

DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA Bevezető A Debreceni Egyetem sportprogramjának célja, hogy minden hallgató részt tudjon venni az egyetem sportéletében, a sport közösségi programjaiban:

Részletesebben

SPORTSZAKMAI GYAKORLAT

SPORTSZAKMAI GYAKORLAT Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Testnevelési- és Sporttudományi Intézet SPORTSZAKMAI GYAKORLAT Testnevelő Edző Bsc Nappali tagozat TEMATIKA DOKUMENTUMOK ÜGYMENET Testnevelő Edző Bsc Nappali

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA

DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA 1 DEBRECENI EGYETEM TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZATA Bevezető A Debreceni Egyetem sportprogramjának célja, hogy minden hallgató részt tudjon venni az egyetem sportéletében, a sport közösségi programjaiban:

Részletesebben

Általános tudnivalók. A testnevelés tantárgy követelménye

Általános tudnivalók. A testnevelés tantárgy követelménye A tantárgy: AMITESTNEV/valamennyi szakon/testnevelés Heti óraszám: 2 gyakorlat, kredit: 0 pont A tantárgy célja: a hallgatók rendszeres sportolásához szükséges feltételek biztosítása, az egészséges életvitel

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM SPORTIGAZGATÓSÁG TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZAT

DEBRECENI EGYETEM SPORTIGAZGATÓSÁG TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZAT DEBRECENI EGYETEM SPORTIGAZGATÓSÁG TESTNEVELÉS ÜGYRENDI SZABÁLYZAT Bevezető A Debreceni Egyetem sportpogramjának célja, hogy minden hallgató részt tudjon venni az egyetem sportéletében, a sport közösségi

Részletesebben

Kritérium tantárgy a testnevelés, ezért ennek teljesítése nélkül a hallgató nem bocsátható záróvizsgára.

Kritérium tantárgy a testnevelés, ezért ennek teljesítése nélkül a hallgató nem bocsátható záróvizsgára. TESTNEVELÉS /valamennyi szakon/ Kódja: Heti óraszáma: AMTTE1KBNE 2 gyakorlat, kredit: 0 pont A tantárgy célja: a hallgatók rendszeres sportolásához szükséges feltételek biztosítása, az egészséges életvitel

Részletesebben

A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának Egészségügyi Főiskolai Karra vonatkozó kiegészítése

A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának Egészségügyi Főiskolai Karra vonatkozó kiegészítése A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának Egészségügyi Főiskolai Karra vonatkozó kiegészítése 2 0 0 6 A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatát kiegészítő,

Részletesebben

Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen

Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen Általános információk A 2017/18/2 félévtől az egyetem az alábbi típusú nyelvi és idegen nyelven oktatott szakmai kurzusokat hirdeti meg hallgatói részére, a Tanulmányi

Részletesebben

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/ félév

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/ félév ME Tisztelt Hallgató! A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/2019. 1. félév A Gépészmérnöki és Informatikai Kar nappali és levelező tagozatain a 2018/2019.

Részletesebben

KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról június 13. Kedves Hallgató!

KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról június 13. Kedves Hallgató! KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról 2. 2012. június 13. Kedves Hallgató! Az alábbi hírlevélben a tantárgyfelvétellel, az n*15 ellenőrzéssel, az átsorolással és a nyári ügyintézéssel kapcsolatos legfontosabb

Részletesebben

A testnevelés tantárgy követelménye

A testnevelés tantárgy követelménye A tantárgy neve: AMITESTNEV kódon TESTNEVELÉS Heti óraszám: 2 gyakorlat, kredit: 0 pont A tantárgy célja: a hallgatók rendszeres sportolásához szükséges feltételek biztosítása, az egészséges életvitel

Részletesebben

A hallgatók számára május 13-tól indul a kiírt vizsgákra való jelentkezés.

A hallgatók számára május 13-tól indul a kiírt vizsgákra való jelentkezés. Kedves Oktatók! Nemsokára itt a 2018/2019 tanév 2. félévének vizsgaidőszaka. Felhívom minden kedves oktató kolléga figyelmét, hogy minden, a félévben meghirdetett tárgyból 2019. május 5-ig szíveskedjen

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29.

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29. Időbeosztás/határidők tavaszi félév 2012/13-as tanév Kari sportnap Tanévnyitó ünnepség 2011.augusztus 30. 2012. április 20. HÖK 2011. szeptember 4. Beiratkozás 1. évf. teljes idejű képzések 1. évf. részidős

Részletesebben

- a hallgató ismerje meg a sportág jellegzetességeit, szabályait, eszközeit, játékterületét,

- a hallgató ismerje meg a sportág jellegzetességeit, szabályait, eszközeit, játékterületét, Union Sportcentrum, Székesfehérvár, Király sor 17. Tantárgy neve és kódja: TESTNEVELÉS - FALLABDÁZÁS Kreditérték: 0 Nappali tagozat 013/014. tanév 1. félév Sportközponti gyakorlat: 14.30 K ép.34. Oktatási

Részletesebben

Neptun kurzus. Féléves óraszám. K3 10 Kollokvium 3 - C tantárgyak: Szabadon választható tantárgyak 10 Kollokvium 2 * Szaktanszék beosztása szerint

Neptun kurzus. Féléves óraszám. K3 10 Kollokvium 3 - C tantárgyak: Szabadon választható tantárgyak 10 Kollokvium 2 * Szaktanszék beosztása szerint SZOLNOKI FŐISKOLA Tantárgy kód Tantárgy/Oktató A tantárgyak: Kötelező tantárgyak kommunikáció 1. LSKR022A Dr. Pólya Éva Termékhasznosság és LSKR021A Dr. Szakács Attila LSNG016A LSKR008GY LSKR009GY Külkereskedelmi

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy az igazságügyi

Részletesebben

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A költségtérítés 40%-ának befizetési határideje: 2015. augusztus 24. Az átvétellel (intézmény-, tagozat-, szakváltoztatás stb.) kapcsolatos kérelmek

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév JANUÁR 1. szerda Újév 2. csütörtök 3. péntek Téli rektori szünet utolsó. 4. szombat 5. vasárnap 6. hétfő Záróvizsga időszak első 7. kedd 8. szerda 9.

Részletesebben

Stratégiai és Üzleti Tervezés

Stratégiai és Üzleti Tervezés Számvitel Intézeti Tanszék /fax: 06-1-383-8480 Cím: Budapest 72. Pf.: 35. 1426 TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZAT Stratégiai és Üzleti Tervezés c. tárgy tanulmányozásához 2013/2014.tanév I. félév 1 A tantárgy

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség. Képesítési Szabályzat

Magyar Úszó Szövetség. Képesítési Szabályzat Magyar Úszó Szövetség Képesítési Szabályzat A Magyar Úszó Szövetség (a továbbiakban: Szakszövetség) elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. (1) bekezdésének f) pontja, a 77. p) pontja, a sport

Részletesebben

Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen februártól

Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen februártól Nyelvi képzés az Óbudai Egyetemen 2018. februártól A dokumentum tartalma az első közzétételt (2018. január 8. 13 óra) követően módosulhat (bővülhet) az esetleges visszajelzések alapján, melyet a tájékoztató

Részletesebben

SZABÁLYZAT. Az Adóigazgatási szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan

SZABÁLYZAT. Az Adóigazgatási szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan SZABÁLYZAT Az Adóigazgatási szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A gyakorlati oktatás célja 1. Olyan szakember képzése, akitől elvárható,

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV Kivonat a Tanulmányi Osztály által kiadott: NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató

Részletesebben

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2016/17 TAVASZ

MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2016/17 TAVASZ MUNKAREND BME ÉPÍTŐMŰVÉSZETI DOKTORI ISKOLA 2016/17 TAVASZ Az itt közölt előírások az Építészmérnöki Kar Szervezett (DLA) Mesterképzés valamennyi hallgatójára, az oktatási munkában résztvevő minden oktatási

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy az igazságügyi

Részletesebben

Neptun kódja: J30301M NEMZETKÖZI KÖZJOG 1. Előfeltétele: 20302M Helye a mintatantervben: 3. szemeszter Meghirdetés: őszi szemeszter

Neptun kódja: J30301M NEMZETKÖZI KÖZJOG 1. Előfeltétele: 20302M Helye a mintatantervben: 3. szemeszter Meghirdetés: őszi szemeszter TANTÁRGY NEVE: Neptun kódja: J30301M NEMZETKÖZI KÖZJOG 1. Előfeltétele: 20302M Helye a mintatantervben: 3. szemeszter Meghirdetés: őszi szemeszter Szak: JOGÁSZ Oktatás nyelve: magyar Tárgy besorolása:

Részletesebben

Stratégiai és Üzleti Tervezés

Stratégiai és Üzleti Tervezés Számvitel Intézeti Tanszék /fax: 06-1-383-8480 Cím: Budapest 72. Pf.: 35. 1426 TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZAT Stratégiai és Üzleti Tervezés c. tárgy tanulmányozásához 2014/2015.tanév II. félév 1 A

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériumának állásfoglalását megerősíti, hogy

Emberi Erőforrások Minisztériumának állásfoglalását megerősíti, hogy Tájékoztató az SZTE BTK Kari Tanulmányi Ügyrendjének az SZTE Tanulmányi és Vizsgaszabályzata 8.1. pontját kiegészíteni hivatott, korábban felfüggesztett rendelkezésével kapcsolatos eljárásrendről a 2016117-es

Részletesebben

Ü-09 SZAKMENTORI ÜGYREND

Ü-09 SZAKMENTORI ÜGYREND 1. kiadás 0. módosítás 1 (8). oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Szakmentori Ügyrendje Dunaújváros 2015 1. kiadás 0. módosítás 2 (8). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 13-2015/2016. (2015.09.01.) sz.

Részletesebben

Gépipari Technológiai Intézet

Gépipari Technológiai Intézet Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Gépipari Technológiai Intézet FOGLALKOZTATÁSI TERV ÉS TANTÁRGYI ISMERTETŐ Egyszerűsített értékelésű tantárgyakhoz Tartalom 1. Általános adatok...1 1.1. A tantárgy

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó T á j é k o z t a t ó A szakmai gyakorlat tartalmi követelményeiről A Külgazdasági szak, nappali tagozat, III. évfolyamos hallgatók a végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzését követően a hatályos Kormányrendelet

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2018. NOVEMBER 20. AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N MINTACÍM

Részletesebben

Tájékoztató az oktatásszervezéssel kapcsolatos határidős feladatokról

Tájékoztató az oktatásszervezéssel kapcsolatos határidős feladatokról Tájékoztató az oktatásszervezéssel kapcsolatos határidős feladatokról A 2016/2017. tanév 1. félévében a TVSZ, az V./11/2014-2015. (2015. VI. 4.) KT határozat és a 4/2013. sz. dékáni utasítás vonatkozó

Részletesebben

4.1 Az oktató feladatai a hallgatók kurzuson való részvételével kapcsolatban 4.2 Az oktató feladatai a hallgatók tájékoztatásával kapcsolatban

4.1 Az oktató feladatai a hallgatók kurzuson való részvételével kapcsolatban 4.2 Az oktató feladatai a hallgatók tájékoztatásával kapcsolatban AZ OKTATÓ ADMNISZTRÁCIÓS FELADATAI Az oktató tevékenységének elősegítése, a gyors pontos adminisztráció végrehajtása és nem utolsó sorban a hallgatók munkájának, tanulásának sikeressé, hatékonnyá és átláthatóvá

Részletesebben

SZABÁLYZAT. A számviteli szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan

SZABÁLYZAT. A számviteli szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan SZABÁLYZAT A számviteli szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A gyakorlati oktatás célja 1. Olyan szakember képzése, akitől elvárható,

Részletesebben

A Zuglói Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mindennapos testnevelés alóli részleges felmentés eljárásrendje és dokumentumai

A Zuglói Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mindennapos testnevelés alóli részleges felmentés eljárásrendje és dokumentumai A Zuglói Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mindennapos testnevelés alóli részleges felmentés eljárásrendje és dokumentumai Az eljárásrend 2017. április 19-én lép életbe Köznevelési

Részletesebben

SZÁMVITEL INTÉZETI TANSZÉK TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Komplex elemzés. Pénzügy és számvitel alapszak Nappali tagozat 2015/2016. tanév II.

SZÁMVITEL INTÉZETI TANSZÉK TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Komplex elemzés. Pénzügy és számvitel alapszak Nappali tagozat 2015/2016. tanév II. TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Komplex elemzés Pénzügy és számvitel alapszak Nappali tagozat 2015/2016. tanév II. félév A tantárgy rövid bemutatása: A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán meghatározó

Részletesebben

Tisztelt Hallgatónk!

Tisztelt Hallgatónk! Tisztelt Hallgatónk! A 2015/16. tanév 2. félévi tanulmányok folytatásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk. 1. TANÉV RENDJE Szorgalmi időszak: 2016. február 1-2016. május 14. Regisztrációs hét:

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal 1. hétfő 2. kedd 3. szerda 4. csütörtök 5. péntek FEBRUÁR félév regisztrációs időszakának félévére vonatkozó, kizárólag a 2016. január 15. után keletkezett tanulmányi kérelmek pótfélév, dékáni méltányosság

Részletesebben

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 A tevékenységi formák kialakításakor, megválasztásakor meghatározó a tanulók érdeklődése. A foglalkozások szervezését igényelheti

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. I. évfolyam. Felsőoktatási szakképzés Gazdaságinformatikus szakon. 2016/2017 I. félév

ÚTMUTATÓ. I. évfolyam. Felsőoktatási szakképzés Gazdaságinformatikus szakon. 2016/2017 I. félév PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR COLLEGE OF FINANCE AND ACCOUNTANCY 1149 BUDAPEST, BUZOGÁNY U. 10-12. I. évfolyam Felsőoktatási szakképzés Gazdaságinformatikus szakon ÚTMUTATÓ Számvitel alapjai 2016/2017 I.

Részletesebben

SZABÁLYZAT. Az WEBPROGRAMOZÓ szakmenedzser szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan

SZABÁLYZAT. Az WEBPROGRAMOZÓ szakmenedzser szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan SZABÁLYZAT Az WEBPROGRAMOZÓ szakmenedzser szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A gyakorlati oktatás célja 1. Olyan szakember képzése, akitől elvárható,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZİ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZİ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZİ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRİL 1. (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy az igazságügyi

Részletesebben

Záróvizsga Szabályzat

Záróvizsga Szabályzat Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar Záróvizsga Szabályzat Elfogadva a Kari Tanács 2015-09-14-i ülésén Érvényes a 2015/16-os tanév őszi félévétől Bevezető Megjegyzés: az alapképzési

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI A Gazdálkodási és menedzsment szakon (nappali és levelező tagozaton) 600 óra szakmai gyakorlat teljesítése kötelező. A szakmai gyakorlat

Részletesebben

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

1.1 A naptári tervhez kapcsolódó alapadatok a HHK Dékánjának HHK/84-3/2016 számú határozata alapján 1.2 A csengetési rend

1.1 A naptári tervhez kapcsolódó alapadatok a HHK Dékánjának HHK/84-3/2016 számú határozata alapján 1.2 A csengetési rend AZ OKTATÓ ADMNISZTRÁCIÓS FELADATAI Az oktató tevékenységének elősegítése, a gyors pontos adminisztráció végrehajtása és nem utolsó sorban a hallgatók munkájának, tanulásának sikeressé, hatékonnyá és átláthatóvá

Részletesebben

Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Budapesti Tagintézménye

Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Budapesti Tagintézménye MAGYAR BENCÉS KONGREGÁCIÓ PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG (9090 Pannonhalma, Várkerület 1.) által fenntartott Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Budapesti Tagintézménye (1098 Budapest, Toronyház

Részletesebben

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről A Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési

Részletesebben

Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Tanulmányi és vizsgaszabályzat Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND Felnőttképzésben tanulók számára Felnőttképzés 1. A Tanulmányi Szabályzat

Részletesebben

2600 Vác, Géza király tér 8. OM azonosító: Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata

2600 Vác, Géza király tér 8. OM azonosító: Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata I. GÉZA KIRÁLY KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 2600 Vác, Géza király tér 8. OM azonosító: 032612 Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata Az alapító okiratunk fenntartói megváltoztatása értelmében e dokumentumban:

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2019. MÁJUS 7. AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N MINTACÍM

Részletesebben

Tanulmányi Tájékoztató. Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK

Tanulmányi Tájékoztató. Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK Tanulmányi Tájékoztató Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK Mi kell a beiratkozáshoz? Beiratkozási lap aláírva (2 példány) a TAJ, adókártya, személyi fénymásolata

Részletesebben

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S ÉS T Á J É K O Z T A T Ó Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécs, 2017. március A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Féléves óraszám. AM1 18 Kollokvium 4 - MÉGM, MM. AM1 18 Kollokvium 5 - MM. AM1 5 Kollokvium 2 - Dr. Miskolczi Ildikó

Féléves óraszám. AM1 18 Kollokvium 4 - MÉGM, MM. AM1 18 Kollokvium 5 - MM. AM1 5 Kollokvium 2 - Dr. Miskolczi Ildikó SZOLNOKI FŐISKOLA Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök (BSc), Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök (BSc) és Műszaki menedzser (BSc) szakos Levelező tagozatos I. évfolyamos hallgatók (Szolnok)

Részletesebben

Digitális technika VIMIAA02

Digitális technika VIMIAA02 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VILLAMOSMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR MÉRÉSTECHNIKA ÉS INFORMÁCIÓS RENDSZEREK TANSZÉK Digitális technika VIMIAA02 HIRDETMÉNY 14. hét Kérjük a korábbi 11-12-13

Részletesebben

AZ ANATÓMIA, SZÖVET- ÉS FEJLŐDÉSTAN TANTÁRGGYAL KAPCSOLATOS TANULMÁNYI INFORMÁCIÓK 2014/2015-ös tanév, I. félév, II. évfolyam FOK

AZ ANATÓMIA, SZÖVET- ÉS FEJLŐDÉSTAN TANTÁRGGYAL KAPCSOLATOS TANULMÁNYI INFORMÁCIÓK 2014/2015-ös tanév, I. félév, II. évfolyam FOK Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézete Igazgató: Dr. Mihály András egyetemi tanár 6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 40. Telefon: (62)-545-665 6701

Részletesebben

A KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA SZERVEZETT DOKTORI KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA

A KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA SZERVEZETT DOKTORI KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM Jóváhagyom! Budapest, 2001. -n. (Dr. Szabó Miklós) rektor A KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA SZERVEZETT DOKTORI KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA

Részletesebben

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához A szigorló éves gyakorlatok időtartamára és helyszínére történő jelentkezések adminisztrációját a hallgatók Neptunban végezhetik el, melynek

Részletesebben

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév MŰSZAKI KÉPZÉSI TERÜLET ALAPKÉPZÉS MECHATRONIKAI MÉRNÖK, MŰSZAKI MENEDZSER Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév Felhasznált jogszabályok: 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

Pénzügyi számvitel 1.

Pénzügyi számvitel 1. TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi számvitel 1. Pénzügyi és számviteli felsőoktatási szakképzés Államháztartási szakirány Nonprofit szakirány Pénzintézeti szakirány Vállalkozási szakirány Nappali tagozat 2015/2016.

Részletesebben

3/2019. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR

3/2019. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 3/2019. (06. 12.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS AZ ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 2019/2020. TANÉV IDŐBEOSZTÁSA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Részletesebben

7 Az ERASMUS programban résztvevő hallgatóval kapcsolatos oktatói feladatatok 8 Az óra nyilvántartási program

7 Az ERASMUS programban résztvevő hallgatóval kapcsolatos oktatói feladatatok 8 Az óra nyilvántartási program AZ OKTATÓ ADMNISZTRÁCIÓS FELADATAI Az oktató tevékenységének elősegítése, a gyors pontos adminisztráció végrehajtása és nem utolsó sorban a hallgatók munkájának, tanulásának sikeressé, hatékonnyá és átláthatóvá

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2014/2015-ös tanév II. félév. Testnevelő tanárok

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2014/2015-ös tanév II. félév. Testnevelő tanárok Oktatói munka hallgatói véleményezése 2014/2015-ös tanév II. félév Testnevelő tanárok A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szellemi műhelyként az ország egyik meghatározó felsőoktatási intézménye. Emellett

Részletesebben

Követelményrendszer. a Növényi biokémia és élettan c. tárgyból Kertészmérnök BSc I. évfolyam hallgatói részére. 2016/2017. tanév II.

Követelményrendszer. a Növényi biokémia és élettan c. tárgyból Kertészmérnök BSc I. évfolyam hallgatói részére. 2016/2017. tanév II. Követelményrendszer a Növényi biokémia és élettan c. tárgyból Kertészmérnök BSc I. évfolyam hallgatói részére 2016/2017. tanév II. félév 1. A Növényi biokémia és élettan tárgy oktatása heti 3 elméleti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ A felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő 107. -a értelmében az állami mentesség az intézmény döntése és a törvényben

Részletesebben

TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁS-SZERVEZŐ SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy a közigazgatás-szervező

Részletesebben

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Érettségi felkészítés Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Alapvető információk Az iskola az alaptantervi órákon a középszintű érettségi vizsgához nyújt képzést, a

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal FEBRUÁR 1. péntek 2. szombat 3. vasárnap 4. hétfő 20 00 őszi félévi vizsgajelentkezés és vizsgaidőszak utolsó Előzetes kurzusfelvétel utolsó Rangsorolásos kurzusfelvétel első Értékelésre vonatkozó adattal

Részletesebben

"ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN 2016"

ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN 2016 BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA pályázati felhívást tesz közzé a tanulásban és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára. "ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN 2016" Budapest, 2016. Élen

Részletesebben

FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS II. évfolyamos hallgatók (Szolnok) ÓRARENDJE a 2012/2013. tanév 1. félévére

FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS II. évfolyamos hallgatók (Szolnok) ÓRARENDJE a 2012/2013. tanév 1. félévére SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK AZ ÓRAREND-VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! (A változásról a NEPTUNON üzenünk.) FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS II. évfolyamos hallgatók (Szolnok) ÓRARENDJE a 22/23. tanév

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az egyénileg elhelyezkedő hallgatók szakmunka gyakorlatához

TÁJÉKOZTATÓ az egyénileg elhelyezkedő hallgatók szakmunka gyakorlatához TÁJÉKOZTATÓ az egyénileg elhelyezkedő hallgatók szakmunka gyakorlatához 1. Négyhetes szakmunka-gyakorlatot kell teljesíteni. A munkáltató és a hallgató közösen állapodnak meg a szakmunka gyakorlat konkrét

Részletesebben

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola 201202 KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA a. tanév középfokú beiskolázásához A középfokú iskolába történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárás szabályait

Részletesebben

Erasmus+ hallgatói jelentkezési lap

Erasmus+ hallgatói jelentkezési lap Erasmus+ hallgatói jelentkezési lap Az űrlap a Kaposvári Egyetem hallgatóinak készült, akik Erasmus+ hallgatói tanulmányútra vagy szakmai gyakorlatra pályáznak a 2015-2016-os tanévre. 1.A jelentkező hallgató

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

1/2018. (I. 01.) sz. Dékáni Utasítás a Szakdolgozat készítésének rendjéről a BME Építőmérnöki Kar alapképzésén február 1-től

1/2018. (I. 01.) sz. Dékáni Utasítás a Szakdolgozat készítésének rendjéről a BME Építőmérnöki Kar alapképzésén február 1-től 1/2018. (I. 01.) sz. Dékáni Utasítás a Szakdolgozat készítésének rendjéről a BME Építőmérnöki Kar alapképzésén 2018. február 1-től 1. Az Utasítás célja (1) Az építőmérnöki alap- (továbbiakban: BSc) képzés

Részletesebben

A 2016/2017. tanév őszi félévének időbeosztása

A 2016/2017. tanév őszi félévének időbeosztása Hallgatói XML import tábla frissítése és kiküldése az igénylő kari szervezeti egységnek, valamint a 2016. június 15. szerdáig KKI-nek (KTO) Időszak beállításhoz táblázat megküldése kari TOnak (KTO) 2016.

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE SZABÁLYZAT A LECKEKÖNYV KEZELÉSÉNEK ÉS HASZNÁLATÁNAK

Részletesebben

Tájékoztató a Szakmai gyakorlat 1. és 2. tantárgyak Neptunban történő jelentkezéséhez gyógyszerészhallgatók számára

Tájékoztató a Szakmai gyakorlat 1. és 2. tantárgyak Neptunban történő jelentkezéséhez gyógyszerészhallgatók számára Tájékoztató a Szakmai gyakorlat 1. és 2. tantárgyak Neptunban történő jelentkezéséhez gyógyszerészhallgatók számára Legfontosabb általános információk A Szakmai gyakorlat 1. és Szakmai gyakorlat 2. tantárgyak

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD OM AZONOSÍTÓ: 032551 VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD VIZSGASZABÁLYZAT 2013 Az emberi erőforrások miniszterének 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ a

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ a Számvitel Intézeti Tanszék /fax: 383-8480 Budapest 72. Pf.: 35. 1426 III. évfolyam Pénzügy és Számvitel Szak, Számvitel szakirány TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ a Számviteli sajátosságok tantárgy tanulmányozásához

Részletesebben

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az Oberstufe célja A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az egyetemi tanulmányok folytatásához szükséges kompetenciák elsajátítása tartalmi, nyelvi és

Részletesebben

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK OROSZ NYELVBŐL Tantárgy neve: Orosz nyelv 1. Tantárgy kódja: MEIOK01ORBT Tárgyfelelős tanszék/intézet: Idegennyelvi

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2016/2017-es tanév I. félév. Testnevelő tanárok

Oktatói munka hallgatói véleményezése. 2016/2017-es tanév I. félév. Testnevelő tanárok 2. számú melléklet Oktatói munka hallgatói véleményezése 2016/2017-es tanév I. félév Testnevelő tanárok A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szellemi műhelyként az ország meghatározó felsőoktatási intézménye.

Részletesebben

Átigazolási Szabályzat

Átigazolási Szabályzat Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége Átigazolási Szabályzat 1. A Szabályzat hatálya (1) A Szabályzat hatálya kiterjed a szeniornak tekintendő úszók versenyszerű hazai és nemzetközi versenyeken történő

Részletesebben

I. fejezet Az utasítás célja és hatálya

I. fejezet Az utasítás célja és hatálya 4/2013. (XII. 10.) sz. dékáni utasítás a specializációk közötti választási eljárásról A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szervezeti Felépítés és Működési Rend 39. (1) pontjában foglalt felhatalmazás

Részletesebben

CSOPORT ELŐTTI ÉS EGYÉNI TANÍTÁSI GYAKORLAT V. Tanító szak IV. évf. I. félév, Levelező tagozat

CSOPORT ELŐTTI ÉS EGYÉNI TANÍTÁSI GYAKORLAT V. Tanító szak IV. évf. I. félév, Levelező tagozat CSOPORT ELŐTTI ÉS EGYÉNI TANÍTÁSI GYAKORLAT V. Tanító szak IV. évf. I. félév, Levelező tagozat Kód: TKL710 Kredit: 6 Óraszám: 45 óra Tanítási egység: 6 Zárás: évközi jegy Alsó tagozaton az alábbi tárgyakból

Részletesebben

GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK

GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK Tantárgy neve: Német nyelv 1. Tárgyfelelős: Juhász Éva GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK KÖTELEZŐ SZAKNYELVI KURZUSOK FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN IDEGENFORGALMI SZAKMENEDZSER SZAKON NÉMET NYELVBŐL

Részletesebben

2/2007. számú Dékáni Utasítás A TANÍTÁSRA FORDÍTOTT IDŐ SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN

2/2007. számú Dékáni Utasítás A TANÍTÁSRA FORDÍTOTT IDŐ SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 2/2007. számú Dékáni Utasítás A TANÍTÁSRA FORDÍTOTT IDŐ SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN ELŐZMÉNYEK A PTE Foglalkoztatási Követelményrendszerének 162.. (2) bekezdése kimondja: E szabályzat

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KÖZIGAZGATÁSI MENEDSZER MESTERSZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL (VÉGZŐS HALLGATÓKNAK)

ÚTMUTATÓ A KÖZIGAZGATÁSI MENEDSZER MESTERSZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL (VÉGZŐS HALLGATÓKNAK) DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KÖZIGAZGATÁSI MENEDZSER MESTERSZAK ÚTMUTATÓ A KÖZIGAZGATÁSI MENEDSZER MESTERSZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL (VÉGZŐS HALLGATÓKNAK)

Részletesebben

A B.Sc. képzés harmadik félévének a végén 2008. januárban lehetősége van a további tanulás számára szakirány megjelölésére.

A B.Sc. képzés harmadik félévének a végén 2008. januárban lehetősége van a további tanulás számára szakirány megjelölésére. ikt. szám.: ügyintéző: Kovácsné Orosz Enikő Tisztelt Hallgatónk! A B.Sc. képzés harmadik félévének a végén 2008. januárban lehetősége van a további tanulás számára szakirány megjelölésére. Az Önre érvényes

Részletesebben

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK SPANYOL NYELVBŐL Tantárgy neve: Spanyol nyelv 1. Tantárgy kódja: MEIOK01SPBT Tárgyfelelős tanszék/intézet: Idegennyelvi

Részletesebben

Tanulmányi szabályzat. A szabályzat hatálya az MVLSZ által szervezett képzésben résztvevő hallgatók, tanulmányi és vizsgaügyeire terjed ki.

Tanulmányi szabályzat. A szabályzat hatálya az MVLSZ által szervezett képzésben résztvevő hallgatók, tanulmányi és vizsgaügyeire terjed ki. Tanulmányi szabályzat A szabályzat hatálya az MVLSZ által szervezett képzésben résztvevő hallgatók, tanulmányi és vizsgaügyeire terjed ki. A szabályzat ismerete kötelező érvényű mindenkire, aki közvetve

Részletesebben

Statisztika 1. Tantárgyi útmutató

Statisztika 1. Tantárgyi útmutató Módszertani Intézeti Tanszék Nappali tagozat Statisztika 1. Tantárgyi útmutató 2015/16 tanév II. félév 1/6 Tantárgy megnevezése: Statisztika 1. Tantárgy kódja: STAT1KAMEMM Tanterv szerinti óraszám: 2+2

Részletesebben

1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai

1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai A BMSZC Bolyai János Szakgimnázium és Kollégium különös közzétételi listája BOLYAI KOLLÉGIUM 2017/2018 1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai Felvétel általános tájékoztató

Részletesebben

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR TANTÁRGYI PROGRAMOK NAPPALI TAGOZAT KÖTELEZŐ NYELVI KURZUSOK ANGOL NYELVBŐL Tantárgy neve: Angol nyelv 1. Tantárgy kódja: MEIOK01ANBT Tárgyfelelős tanszék/intézet: Idegennyelvi

Részletesebben

A tantárgyelem kódja: SZDE0304G

A tantárgyelem kódja: SZDE0304G A mérföldkő megnevezése: Szakdolgozat készítése gyógytornászoknak A tantárgy megnevezése: Szakdolgozat készítése gyógytornászoknak A tantárgyelem megnevezése: Szakdolgozat készítése gyógytornászoknak 2

Részletesebben