GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI"

Átírás

1 GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI A Gazdálkodási és menedzsment szakon (nappali és levelező tagozaton) 600 óra szakmai gyakorlat teljesítése kötelező. A szakmai gyakorlat kredit-értéke: 30 kredit. A záróvizsgára bocsátás feltételei: valamennyi tanulmányi- és vizsgakötelezettség teljesítése a szakmai gyakorlat igazolt teljesítése két bíráló által elfogadott szakdolgozat A szakmai gyakorlatot a következő időbeli ütemezésben lehet teljesíteni: a.) megszakítás nélkül, egybefüggően, a 7. félévben; b.) több részben (maximum 3 részben) a szorgalmi időszakon kívül; c.) részidős formában (maximum heti 20, illetve havi 80 óra foglalkoztatással). 1. A szakmai gyakorlat céljai: A tanult ismeretek gyakorlati alkalmazása. Tapasztalatok szerzése a szervezet gazdasági folyamatainak jellemzőiről, a felmerülő problémákról, és megoldási folyamatukról, továbbá a jellegzetes döntési szituációkról. A tapasztalatszerzés fő területei: az erőforrásokkal, termelési tényezőkkel való gazdálkodás-tervezési, elemzési, értékelési gyakorlata, a gazdálkodási folyamatok operatív irányítása, szervezése, szervezeti struktúra, magatartás jellemzői. Információk gyűjtése a szervezeti struktúráról, magatartásról. Önismeret fejlesztése, a hallgatók munkavállalási esélyeinek javítása. A hallgatók elsajátítandó kompetenciáinak fejlesztése, mindenekelőtt: a döntés előkészítő folyamatok megismerése, azokban való részvétel, a problémamegoldó technikák gyakorlati alkalmazása, a döntések előkészítése és megvalósítása során, a cég vezetése által kijelölt területeken önálló munka végzése, megszervezése a rendelkezésre álló infrastruktúra felhasználásával, elemző készség fejlesztése a gyakorlati problémák megoldása során, kommunikációs és prezentációs készség fejlesztése idegen nyelve(ke)n is. 2. A szakmai gyakorlat teljesíthető: gazdasági társaságoknál, vállalkozásokat támogató szervezeteknél (kamarák, vállalkozás-fejlesztési alapítványok, regionális fejlesztési ügynökségek), önkormányzatoknál, nonprofit szervezeteknél, költségvetési szervezeteknél. 3. Külső gyakorlatvezetővel szembeni elvárások A gyakorlatvezető több éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakember, aki a szakmai gyakorlat befejezését követően az oktatási intézmény által kiadott nyomtatványon igazolja és három fokozatú minősítéssel értékeli a hallgató tevékenységét. A gyakorlatvezető személyét a gyakorlatot lebonyolító szervezet vezetője jelöli ki.

2 4. A gyakorlattal kapcsolatos szakmai elvárások A hallgató a cég jellemző tevékenységének és várható szakképzettségének megfelelően folytasson folyamatos tevékenységet. A hallgató lehetőség szerint a gazdálkodói tevékenység több területével ismerkedjen meg. A gyakorlatot végző a szakmai gyakorlaton szerzett ismereteket, tapasztalatokat lehetőség szerint, a téma jellegétől függően hasznosítsa a szakdolgozatában. A hallgató a szakmai gyakorlatról rövid (max. 10 oldal) beszámolót készít, melynek tartalmaznia kell a gyakorlati hely/szervezet bemutatását, a gyakornoki munka során milyen munkaterületeken, feladatkörökben dolgozott és értékeli az elvégzett tevékenységeket, önértékelést végez. Nem egybefüggő teljesítés esetén is egy beszámolót kell készíteni, mely tartalmazza a gyakorlóhelyek adatait, az egyes helyeken eltöltött gyakornoki időt, tevékenységeket és a 600 óra(!) gyakorlat összesített értékelését. Késedelmes igazolás és beszámoló beérkezés az adott félévben a záróvizsgára bocsátás megtagadását vonja maga után. Amennyiben a hallgató bármely munkaterületen nem felelt meg értékelést kap, gyakorlata nem fogadható el, azt ismételni kell. A gyakorlat nem munkaviszony igazolást, hanem tényleges tevékenységet kell, hogy takarjon, ezért a hallgató gyakorlata a 10 munkanapot meghaladó bármilyen igazolt hiányzás esetén csak annak pótlásával fogadható el. 5. A hallgató jogviszonya A gyakornoki idő alatt a hallgatót megilletik mindazok a jogok, amelyek a hallgatói jogviszonyhoz kapcsolódnak. A hallgatói jogok és kötelességek tekintetében a munkahely előírásai és a főiskolai szabályok az irányadók. 6. A hallgató tevékenységének megszervezésével kapcsolatos szempontok A szakmai gyakorlat időtartama 15 hét 40 óra/hét x15 hét (600 munkaóra). A szakmai gyakorlat külföldön is teljesíthető (10 hét, legalább 350 munkaóra). A szakmai gyakorlatot levelező tagozaton is teljesíteni kell. A levelező tagozatos hallgató azonban kérvényezheti munkáltatójának igazolásával, munkaköri leírással az aktuálisan folytatott munkatevékenységének szakmai gyakorlatként való elismerését. A gyakorló helyekkel az EKF Gazdaságtudományi Intézete együttműködési megállapodást köt. Nem egybefüggő teljesítés, több gyakorlati hely esetén minden szervezettel külön megállapodás szükséges. A gyakorlóhelyek kiválasztása történhet: hallgatók javaslatai alapján, cégek, intézmények megkeresése alapján, az intézmény regionális adatbázisában szereplő információk alapján. A gyakorlat időtartama alatt a Gazdaságtudományi Intézet gyakorlati képzés koordinálásával megbízott oktatói telefonos megkereséssel, illetve helyszíni monitoring látogatással eseti ellenőrzést végeznek. A szakmai gyakorlat intézményi irányításáért a szakfelelős felel.

3 SZAKMAI GYAKORLAT GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK E L J Á R Á S I R E N D Az EKF GTK Gazdaságtudományi Intézetéhez tartozó Gazdálkodási és menedzsment (GZM) alapképzési szakon tantervi kötelezettség a szakmai gyakorlat teljesítése. Szak/tagozat Teljesítés féléve Időtartam (óra) Típusa Kredit GZM-AN 7. félév 600 óra Külső, összefüggő 30 GZM-AL* 7. félév 600 óra Külső, összefüggő 30 * Amennyiben a hallgató a megadott időtartamra a képzésnek megfelelő munkáltatói igazolással rendelkezik, a szakmai gyakorlat megkezdése előtt kérelemmel fordulhat a szakfelelőshöz, aki pozitív elbírálás esetén a Kreditátviteli Bizottsághoz küldi a javaslatát a szakmai gyakorlathoz rendelt kredit beszámításához. 1. A szakmai gyakorlat megkezdésének feltételei a) A szakmai gyakorlaton a hallgató csak aktív hallgatói jogviszonyban vehet részt. A gyakorlatot a NEPTUN-ban az utolsó félévben kell vennie (nem egybefüggő teljesítés esetén is!). b) Külső szakmai gyakorlatot a GZM alapképzési szakokon 55 kredit teljesítése esetén lehet megkezdeni. c) A szakmai gyakorlat megkezdésének feltétele, hogy az EKF Gazdaságtudományi Intézete és a foglalkoztató együttműködési megállapodást kössön a gyakorlatra vonatkozóan. A megállapodást és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat 4 példányban kell elkészíteni. Ezeket aláírás után a foglalkoztatónak, a Gazdaságtudományi Intézet titkárságának, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Dékáni Hivatalának kell eljuttatni és egy példány a hallgatóé. A megállapodást az intézet részéről a szakfelelős írja alá. 2. A szakmai gyakorlat teljesítésének igazolása A szakmai gyakorlat teljesítését a szakfelelős igazolja a foglalkoztató által kiállított igazolás és 3 fokozatú értékelés (nem felelt meg, megfelelt, kiválóan megfelelt), valamint a hallgató szöveges beszámolója alapján. Ajánlások A gyakorlat helyét ajánlatos a tervezett szakdolgozati témával összhangban megválasztani. Gyakorlati helyek tekintetében az intézményben működő Karrier- és Gyakorlati Hely Koordinációs Iroda (Bánfalvi Gábor Eger, Leányka u. 6.) nyújt segítséget. A hallgatók költségkímélő megoldásként lakóhelyük közelében próbáljanak gyakorlati helyet találni. A hallgató foglalkoztatóra vonatkozó javaslatát ha az a gyakorlatra vonatkozó szakmai elvárásoknak nem mindenben felel meg a javaslat benyújtása előtt érdemes a szakfelelőssel egyeztetni. Külföldi szakmai gyakorlat választása esetén a hallgató felelősségvállaló nyilatkozata szükséges. A külföldi gyakorlattal kapcsolatos hatósági előírások betartása (pl. munkavállalási engedély, útlevél, esetlegesen vízum, biztosítások stb.) a hallgató feladata. Az utazással és a külföldi gyakorlattal kapcsolatos valamennyi költség a hallgatót terheli.

4 Határidők Feladat Határidő Felelős Kapcsolatfelvétel vállalatokkal folyamatos Tájékoztató anyagok és a nyomtatványok letölthetők a honlapról k/szakmai gyakorlat címszó alatt folyamatos Csugány Julianna (GTI titkárság) i javaslatok benyújtása a foglalkoztató-ra vonatkozóan. Leadás helye: Csugány Julianna, B/ 227. A szakmai gyakorlat megkezdése Szakmai gyakorlat befejezése után a hallgatói beszámolók és a szakmai gyakorlat elvégzéséről szóló teljesítésigazolás leadása A szakmai gyakorlat tervezett megkezdését megelőzően 30 nappal 2 lezárt félév után, legalább 55 kredit teljesítése esetén, valamint az együttműködési megállapodás megkötése után. A szakmai gyakorlat befejezését követő 2 héten belül, de legkésőbb az utolsó félév szorgalmi időszakának végéig. A levelező tagozatos hallgató kérvényezheti munkáltatójának igazolásával, munkaköri leírással az aktuálisan folytatott munkatevékenységének szakmai gyakorlatként való elismerését. Az erre vonatkozó kérelmeket az 5. félév szorgalmi időszakának végéig kell benyújtani. Eger, március 30. Hollóné dr. Kacsó Erzsébet szakfelelős

5 ADATLAP SZAKMAI GYAKORLAT HELYÉNEK BEJELENTÉSÉRE A hallgató adatai Neve: Neptun kódja: Szak/szakirány: Lakcíme: Értesítési címe: Telefon: Bejelentem, hogy szakmai gyakorlatomat a következő szervezetnél kívánom teljesíteni: Cég neve: Címe: Postacím: Telefon: Szakmai gyakorlat tényleges időpontja: hó. naptól 20.. hó napig Tanulmányok kezdete:.. tanév Kelt: Eddig teljesített kreditek száma:.. hallgató aláírása BEFOGADÓ NYILATKOZAT Mi, a fentiekben megjelölt gazdálkodó szervezet igazoljuk, hogy fenti hallgatót a megadott időpontban szakmai gyakorlatra fogadni tudjuk. A hallgató munkáját szakmailag segítő vezetőt biztosítunk. Gyakorlatvezető neve: Beosztása:.. Telefon: Kelt: PH.. szervezet képviselőjének aláírása A megnevezett szervezetet szakmai gyakorlati helynek elfogadom. Kelt: szakfelelős

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI A Gazdálkodási és menedzsment szakon (nappali és levelező tagozaton) egy félév összefüggő szakmai gyakorlat kötelező. A szakmai gyakorlat

Részletesebben

ÜZLETI SZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

ÜZLETI SZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI ÜZLETI SZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI Jelen útmutató a GTI üzleti szakjai esetén, az intézményi Szakmai gyakorlat lebonyolítása c. szabályzat mellett tartalmazza a

Részletesebben

ÜZLETI ALAPSZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI. hatályos 2014. április elsejétől

ÜZLETI ALAPSZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI. hatályos 2014. április elsejétől ÜZLETI ALAPSZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI hatályos 2014. április elsejétől Jelen útmutató a GTI üzleti szakjai esetén, az intézményi Szakmai gyakorlat lebonyolítása

Részletesebben

ÜZLETI ALAPSZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI. hatályos 2014. április elsejétől

ÜZLETI ALAPSZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI. hatályos 2014. április elsejétől ÜZLETI ALAPSZAKOKHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI hatályos 2014. április elsejétől Jelen útmutató a GTI üzleti szakjai esetén, az intézményi Szakmai gyakorlat lebonyolítása

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA A Mechatronika szak hallgatói részére TÁJÉKOZTATÓ A 2009. ÉVI SZAKIRÁNYÚ SZAKMAI GYAKORLATRÓL A hallgatók tanulmányaik során szakmai gyakorlatot kötelesek elvégezni. A gyakorlatot olyan munkával kell eltölteni,

Részletesebben

SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA

SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA 1.3.5.2. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓAN 2018 1.3.5.2. sz. Egyetemi szabályzat A MISKOLCI

Részletesebben

Útmutató. a 7. félévi. szakmai gyakorlathoz

Útmutató. a 7. félévi. szakmai gyakorlathoz Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Tessedik Campus Szarvas Útmutató a 7. félévi szakmai gyakorlathoz Szarvas 2015. 2 1. Általános tudnivalók (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM AZ FOSZK KM KÉPZÉS HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2014/2015. tanév

ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM AZ FOSZK KM KÉPZÉS HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2014/2015. tanév ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM AZ FOSZK KM KÉPZÉS HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2014/2015. tanév Általános tudnivalók A FOSZK Kereskedelem és marketing képzés tanterve a 4. félév befejezéseként nappali képzésen

Részletesebben

Szakmai gyakorlat. a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon. Dr. Koppány Krisztián PhD. egyetemi docens, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes

Szakmai gyakorlat. a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon. Dr. Koppány Krisztián PhD. egyetemi docens, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes Szakmai gyakorlat a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon egyetemi docens, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes gyakorlat-orientáció Üzleti BA szakok képzési struktúrája, szakaszai elméleti alapképzés

Részletesebben

Tisztelt Hallgatónk! Kereskedelem és Marketing gyakorlat célja Szakmai gyakorlat teljesítés 1., 2., 3., pont alapján májusi 2018.

Tisztelt Hallgatónk! Kereskedelem és Marketing gyakorlat célja Szakmai gyakorlat teljesítés 1., 2., 3., pont alapján májusi 2018. Tisztelt Hallgatónk! A Kereskedelem és Marketing alapszakon a távoktatáson nappali tagozattal egyenértékű diploma kiadására kerül sor. A nappali tagozaton a tantervbe beépített egy féléves szakmai gyakorlat.

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEKHEZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEKHEZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEKHEZ KAPCSOLÓDÓ KÖTELEZŐ, KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI hatályos 2016. szeptember elsejétől Jelen útmutató a Természettudományi Kar (TTK) Programtervező informatikus felsőoktatási

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLATI SZABÁLYZAT A (BSC) ALAPKÉPZÉSHEZ BIOLÓGIA, FIZIKA, FÖLDRAJZ, KÉMIA, KÖRNYEZETTTAN, MATEMATIKA

SZAKMAI GYAKORLATI SZABÁLYZAT A (BSC) ALAPKÉPZÉSHEZ BIOLÓGIA, FIZIKA, FÖLDRAJZ, KÉMIA, KÖRNYEZETTTAN, MATEMATIKA NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZAKMAI GYAKORLATI SZABÁLYZAT A BIOLÓGIA, FIZIKA, FÖLDRAJZ, KÉMIA, KÖRNYEZETTTAN, MATEMATIKA (( (BSC) ALAPKÉPZÉSHEZ SZOMBATHELY 2010 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Határidő a 2018/2019/1. félévben szakmai gyakorlatot teljesíteni kívánó hallgatók részére:

Határidő a 2018/2019/1. félévben szakmai gyakorlatot teljesíteni kívánó hallgatók részére: 2017/2018/1. tanév előtti jogviszonyt létesített hallgatókra vonatkozóan (nappali/levelező tagozat) Határidő a 2018/2019/1. félévben szakmai gyakorlatot teljesíteni kívánó hallgatók részére: Befogadó nyilatkozatok

Részletesebben

Jogász osztatlan képzés Tájékoztató és határidők a kötelező szakmai gyakorlatról. 2018/2019/1. félévben záróvizsgázó hallgatók részére

Jogász osztatlan képzés Tájékoztató és határidők a kötelező szakmai gyakorlatról. 2018/2019/1. félévben záróvizsgázó hallgatók részére Jogász osztatlan képzés Tájékoztató és határidők a kötelező szakmai gyakorlatról 2017. szeptember 01. előtt hallgatói jogviszonyt létesített hallgatók részére A szakmai gyakorlat időtartama 6 hét (240

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KAUTZ GYULA GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR A diplomamunka készítés és a záróvizsgák rendjére vonatkozó előírások Utolsó módosítás: 2017. február 24. 1. Témaválasztás (1) A szakdolgozat/diplomamunka

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó T á j é k o z t a t ó A szakmai gyakorlat tartalmi követelményeiről A Külgazdasági szak, nappali tagozat, III. évfolyamos hallgatók a végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzését követően a hatályos Kormányrendelet

Részletesebben

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

Szakmai gyakorlattal és szakdolgozat leadásával kapcsolatos információk nappali tagozat február 19. Információk

Szakmai gyakorlattal és szakdolgozat leadásával kapcsolatos információk nappali tagozat február 19. Információk Szakmai gyakorlattal és szakdolgozat leadásával kapcsolatos információk nappali tagozat 2014.február 19. Tanszéki honlap: Információk Gazdasági és Vidékfejlesztési Agrármérnök BSc szak szakmai gyakorlattal

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy az igazságügyi

Részletesebben

5.a. sz. melléklet SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ I. LEADÁSA: A BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKOT KÖVETŐ HÓNAP 05-e HELYE: SZAKVEZETŐ INTÉZET

5.a. sz. melléklet SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ I. LEADÁSA: A BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKOT KÖVETŐ HÓNAP 05-e HELYE: SZAKVEZETŐ INTÉZET 5.a. sz. melléklet SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ I. LEADÁSA: A BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKOT KÖVETŐ HÓNAP 05-e HELYE: SZAKVEZETŐ INTÉZET Szak megnevezése: Szakirány megnevezése: Beszámoló időszaka: év hó nap év hó nap

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés 2. Szakmai gyakorlati szabályzat Jelen szabályokat a tanulmányaikat 2013. szeptemberétől felsőoktatási szakképzésben

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

A SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI A SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI FELSŐFOKÚ RENDSZERGAZDA MÉRNÖKINFORMATIKUS-ASSZISZTENS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK Az akkreditált tanterv alapján a szakmai gyakorlat kredit- és időtartama: 30 kredit,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Elérhetőség

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az egyénileg elhelyezkedő hallgatók szakmunka gyakorlatához

TÁJÉKOZTATÓ az egyénileg elhelyezkedő hallgatók szakmunka gyakorlatához TÁJÉKOZTATÓ az egyénileg elhelyezkedő hallgatók szakmunka gyakorlatához 1. Négyhetes szakmunka-gyakorlatot kell teljesíteni. A munkáltató és a hallgató közösen állapodnak meg a szakmunka gyakorlat konkrét

Részletesebben

ZSIGMOND KIRÁLY EGYETEM

ZSIGMOND KIRÁLY EGYETEM ZSIGMOND KIRÁLY EGYETEM INTÉZMÉNYI AZONOSÍTÓ: FI83995 TÁJÉKOZTATÓ A KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT TELJESÍTÉSÉRŐL A külső szakmai gyakorlatot a következő szakokon kell teljesíteni: a) felsőoktatási szakképzések

Részletesebben

NÉV: NEPTUNKÓD: CÉGNÉV: SZÉKHELY CÉGJEGYZÉKSZÁM: ADÓSZÁM: STATISZTIKAI SZÁMJEL: ELÉRHETŐSÉG: KÉPVISELŐ: SZAKMAI FELELŐS:

NÉV: NEPTUNKÓD: CÉGNÉV: SZÉKHELY CÉGJEGYZÉKSZÁM: ADÓSZÁM: STATISZTIKAI SZÁMJEL: ELÉRHETŐSÉG: KÉPVISELŐ: SZAKMAI FELELŐS: MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar FOGADÓ NYILATKOZAT SZAKMAI GYAKORLATRA JELENTKEZÉS Felsőoktatási szakképzés LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2016. november 30. LEADÁS HELYE: DÉKÁNI HIVATAL 1. sz. melléklet HALLGATÓRA

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy az igazságügyi

Részletesebben

SZABÁLYZAT. A számviteli szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan

SZABÁLYZAT. A számviteli szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan SZABÁLYZAT A számviteli szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A gyakorlati oktatás célja 1. Olyan szakember képzése, akitől elvárható,

Részletesebben

HALLGATÓI ÚTMUTATÓ LEVELEZŐ TAGOZATON. Területi szakmai gyakorlathoz, óvodapedagógia szakon a 2014/2015-ös tanévre

HALLGATÓI ÚTMUTATÓ LEVELEZŐ TAGOZATON. Területi szakmai gyakorlathoz, óvodapedagógia szakon a 2014/2015-ös tanévre HALLGATÓI ÚTMUTATÓ LEVELEZŐ TAGOZATON Területi szakmai gyakorlathoz, óvodapedagógia szakon a 2014/2015-ös tanévre A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának BA képzésű tanterve alapján

Részletesebben

NEMZETKÖZI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK TANTERVE

NEMZETKÖZI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK TANTERVE Ikt. Szám: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. sz példány NEMZETKÖZI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK TANTERVE Érvényes: 2015-2016-os tanévtől felmenő rendszerben A tanterv

Részletesebben

Kötelező szakmai gyakorlatok lebonyolításának egységes szabályzata

Kötelező szakmai gyakorlatok lebonyolításának egységes szabályzata Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Kötelező szakmai gyakorlatok lebonyolításának egységes szabályzata Sopron 2014. augusztus 27. Tartalomjegyzék A szabályzat hatálya...3 A szabályzat

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: www.avkf.hu www.avkf.hu

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: www.avkf.hu www.avkf.hu 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: Felkérő levél Hivatalosan igazoljuk, hogy.. az Apor Vilmos Katolikus Főiskola IV. évfolyamos szociálpedagógia szakos levelező tagozatos

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására VII./1. sz. melléklet 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására Amely létrejött egyrészről az Óbudai Egyetem (ÓE) Kar Székhely: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b Adószám:

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK.

SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK. SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV érvényes a 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK Szakirányok Nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirány Szolnok

Részletesebben

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév Szakmai gyakorlat tájékoztató 2018/2019 G GAZDASÁGTUDOMÁNYI KÉPZÉSI TERÜLET ALAPKÉPZÉS GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT, KERESKEDELEM ÉS MARKETING, NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS, TURIZMUS VENDÉGLÁTÁS Szakmai gyakorlatra

Részletesebben

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév MŰSZAKI KÉPZÉSI TERÜLET ALAPKÉPZÉS MECHATRONIKAI MÉRNÖK, MŰSZAKI MENEDZSER Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév Felhasznált jogszabályok: 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

Helyi értékelési szabályzat. 2016/2017. tanév

Helyi értékelési szabályzat. 2016/2017. tanév 2016/2017. tanév Tartalomjegyzék A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzat... 2 1. A szabályzat

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének : I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári MA tanári szakdolgozat

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.

Részletesebben

KERTVÁROSI ÓVODA. Intézmény OM azonosítója:027000

KERTVÁROSI ÓVODA. Intézmény OM azonosítója:027000 Intézmény OM azonosítója:027000 HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2016 A PEDAGÓGUS SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ NEVELŐ és OKTATÓ MUNKÁT KÖZVETLENÜL SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTTAKRA VONATKOZÓ HELYI ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

HALLGATÓI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZATON. Területi szakmai gyakorlathoz óvodapedagógia szakon a 2013/2014-es tanévre

HALLGATÓI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZATON. Területi szakmai gyakorlathoz óvodapedagógia szakon a 2013/2014-es tanévre HALLGATÓI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZATON Területi szakmai gyakorlathoz óvodapedagógia szakon a 2013/2014-es tanévre A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának BA képzésű tanterve alapján

Részletesebben

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező Szak megnevezése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező A tanegység Féléves Ajánlott Köv. előfeltétel

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Kara az Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése keretében pályázatot

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLATI TÁJÉKOZTATÓ tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek

SZAKMAI GYAKORLATI TÁJÉKOZTATÓ tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek SZAKMAI GYAKORLATI TÁJÉKOZTATÓ 2017-2018 tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek BEMUTATKOZÁS Nagy Ákos: tutor, szakmai gyakorlattal kapcsolatos információk, tanácsok Hargitai Ildikó: kari

Részletesebben

1/2018. (I. 01.) sz. Dékáni Utasítás a Szakdolgozat készítésének rendjéről a BME Építőmérnöki Kar alapképzésén február 1-től

1/2018. (I. 01.) sz. Dékáni Utasítás a Szakdolgozat készítésének rendjéről a BME Építőmérnöki Kar alapképzésén február 1-től 1/2018. (I. 01.) sz. Dékáni Utasítás a Szakdolgozat készítésének rendjéről a BME Építőmérnöki Kar alapképzésén 2018. február 1-től 1. Az Utasítás célja (1) Az építőmérnöki alap- (továbbiakban: BSc) képzés

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV Kivonat a Tanulmányi Osztály által kiadott: NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK Szak neve: Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Indított specializációk: üzletvitel és szervezés (felelős: Dr. Törő Emese, egyetemi docens) pénzügy

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről

Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről DE GTK STORTSZERVEZŐS hallgatóinak a MAG Praktikum gyakorlatközvetítő koordinálásával 2017. 03.13. Gyakorlat célja A hallgató egy adott gyakorló

Részletesebben

8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében

Részletesebben

Összefüggő szakmai gyakorlat

Összefüggő szakmai gyakorlat Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző 54 841 11 A Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzésben részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendeletnek megfelelően

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT ISMERTETŐJE. Tantervi előírás

A SZAKMAI GYAKORLAT ISMERTETŐJE. Tantervi előírás A SZAKMAI GYAKORLAT ISMERTETŐJE Tantervi előírás Az intézményen kívüli 4 hetes szakmai gyakorlatot a Műszaki menedzser alapszak képzési programja kritérium-feltételként rögzíti. A gyakorlat időtartama

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás határideje (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári

Részletesebben

Köv. LBG_GI878G3 Tanulás- és kutatásmódszertan, prezentáció Gy 12 3 1 K

Köv. LBG_GI878G3 Tanulás- és kutatásmódszertan, prezentáció Gy 12 3 1 K Szak megzése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megzése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ

Részletesebben

Osztatlan tanárképzés. Tájékoztató október 25.

Osztatlan tanárképzés. Tájékoztató október 25. Osztatlan tanárképzés Tájékoztató 2017. október 25. Gyakorlatok az osztatlan tanárképzésben Közösségi Közösségszervezési feladatok 7-8.félév vagy nyári szünet Iskolai Szaktárgyi tanítási gyakorlat ELTE

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ VÁLLALATI GYAKORLATRÓL (OKTATÁS VII. FÉLÉVE) PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL BA SZAKOS HALLGATÓK SZÁMÁRA

TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ VÁLLALATI GYAKORLATRÓL (OKTATÁS VII. FÉLÉVE) PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL BA SZAKOS HALLGATÓK SZÁMÁRA TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ VÁLLALATI GYAKORLATRÓL (OKTATÁS VII. FÉLÉVE) PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL BA SZAKOS HALLGATÓK SZÁMÁRA Jelentkezés a vállalati gyakorlatra: A vállalati gyakorlatra a mellékelt Vállalati gyakorlati

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15.

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Diplomadolgozat leadás

Részletesebben

Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök

Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök levelező szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei Budapest 2013 Nyomtatott kommunikáció

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak:

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: 2018. szeptember 3. - december 15. Költségtérítés befizetésének

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

2018. augusztus 21., kedd

2018. augusztus 21., kedd zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet

Részletesebben

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés (Szakirányú továbbképzési (szakmérnöki) szak) Munkarend: Levelező Finanszírozási forma: Költségtérítéses Költségtérítés (összesen): 375 000 Ft

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER SZAK II. ÉVES HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2009/2010. TANÉV

TÁJÉKOZTATÓ A VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER SZAK II. ÉVES HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2009/2010. TANÉV NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR TURIZMUS INTÉZET 602, Fax: 96/503-651 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 42. Vendéglátó Tanszék irányítója Központ: 96/516-730 Régaiszné Vajda Katalin Postacím:

Részletesebben

OM azonosító: FI47616 H-5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. Tel.:+36(56)510-300 szolf@szolf.hu

OM azonosító: FI47616 H-5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. Tel.:+36(56)510-300 szolf@szolf.hu T Á J É K O Z T A T Ó az Idegenforgalmi és Szálloda Szak Levelező és Távoktatás Tagozat hallgatói számára a menedzser-asszisztensi gyakorlatról I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A gyakorlat rendje 1. Az Idegenforgalmi

Részletesebben

Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga

Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga III. éves tájékoztató, 2011. szeptember László Gyula Szabályzatok, információk 1) PTE KTK honlap: http://portal.ktk.pte.hu/ Hallgatók/Szabályzatok, tájékoztatók

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK Szak neve: Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Indított specializációk: üzletvitel és szervezés (felelős: Dr. Törő Emese, egyetemi docens) pénzügy

Részletesebben

i III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE SZABÁLYZAT A SZAKMAI GYAKORLAT TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

Részletesebben

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT [Év] Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT a pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Tanulmányi tájékoztató Programozó informatikus szakirányú továbbképzési szak Kecskemét 2017-től 1 A tantárgyleírásokat a NJE GAMF Műszaki és Informatikai

Részletesebben

Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök

Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézet Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, illetve Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök levelező szakirányú továbbképzési

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT (BMEGT20A047 és BMEGT35A035) tantárgyához

SZAKMAI GYAKORLAT (BMEGT20A047 és BMEGT35A035) tantárgyához HALLGATÓI TÁJÉKOZTATÓ az alapképzésben (BA) a Gazdálkodási és menedzsment és a Nemzetközi gazdálkodás szakok SZAKMAI GYAKORLAT (BMEGT20A047 és BMEGT35A035) tantárgyához 2016. február A szakmai gyakorlat

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására Amely létrejött egyrészről az Óbudai Egyetem (ÓE) Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Székhely: 1034

Részletesebben

SZABÁLYZAT. Az Adóigazgatási szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan

SZABÁLYZAT. Az Adóigazgatási szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan SZABÁLYZAT Az Adóigazgatási szakügyintéző szakos nappali tagozatos hallgatók szakmai gyakorlatára vonatkozóan I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A gyakorlati oktatás célja 1. Olyan szakember képzése, akitől elvárható,

Részletesebben

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi és

Részletesebben

Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember

Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember levelező szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei Budapest, 2013. CSOMAGOLÁSTECHNOLÓGUS

Részletesebben

SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK. Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés

SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK. Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés SZAKLEÍRÁSOK, MINTATANTERVEK Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés 2014/2015. tanév NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Sopron Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT SZABÁLYZAT

SZAKMAI GYAKORLAT SZABÁLYZAT SZAKMAI GYAKORLAT SZABÁLYZAT az SZTE Mérnöki Kar Élelmiszermérnöki (BSc), Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki (BSc), Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki (BSc), Informatikus és szakigazgatási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATRÓL (OKTATÁS IV. FÉLÉVE) PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS HALLGATÓI SZÁMÁRA

TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATRÓL (OKTATÁS IV. FÉLÉVE) PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS HALLGATÓI SZÁMÁRA TÁJÉKOZTATÓ A KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATRÓL (OKTATÁS IV. FÉLÉVE) PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS HALLGATÓI SZÁMÁRA http://uti.gtk.szie.hu/oktatas/szakmai-gyakorlat-uti Jelentkezés a szakmai

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE SZABÁLYZAT A SZAKMAI GYAKORLAT TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

Részletesebben

Minősítési Szabályzat

Minősítési Szabályzat 2016/2017 Minősítési Szabályzat Szentlőrinci Általános Iskola Székhely: Szentlőrinc, Ifjúság útja 5. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati

Részletesebben

Városközponti Óvoda. Helyi Értékelési Szabályzata

Városközponti Óvoda. Helyi Értékelési Szabályzata Városközponti Óvoda Helyi Értékelési Szabályzata A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzat

Részletesebben

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A költségtérítés 40%-ának befizetési határideje: 2015. augusztus 24. Az átvétellel (intézmény-, tagozat-, szakváltoztatás stb.) kapcsolatos kérelmek

Részletesebben

Hatályos: év október hó 1. napjától

Hatályos: év október hó 1. napjától HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Óbudai Almáskert Óvoda Hatályos: 2016. év október hó 1. napjától Az Óbudai Almáskert Óvoda köznevelési intézményben a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

Készítette: Nagy Ilona intézményvezető. 1 A fenti szabályzat a 326/2013. (VIII.30) kormányrendelet 5. sz. melléklete alapján készült.

Készítette: Nagy Ilona intézményvezető. 1 A fenti szabályzat a 326/2013. (VIII.30) kormányrendelet 5. sz. melléklete alapján készült. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzata 1 Készítette: Nagy Ilona intézményvezető 1 A fenti

Részletesebben

Összefüggő szakmai gyakorlat

Összefüggő szakmai gyakorlat IDEGENNYELVŰ IPARI ÉS KERESKEDELMI ÜGYINTÉZŐ 54 347 01 Az Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző képzésben részt vevő esti tagozatos tanulók a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendeletnek megfelelően az

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát BÚZASZEM NYUGATI ÓVODA OM: 033101 4400 NYÍREGYHÁZA Búza u. 7-17. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014.

GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014. GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014. 1. AZ ALAPSZAK MEGNEVEZÉSE: Gazdálkodási és menedzsment szak (Gazdaságtudományi képzési terület, üzleti képzési ág) 2. AZ OKLEVÉLBEN SZEREPLŐ

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi és

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE SZABÁLYZAT A SZAKMAI GYAKORLAT TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

Részletesebben

(3) A komplex vizsga/vizsgák ismétlésének szabályait a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 34. - a tartalmazza.

(3) A komplex vizsga/vizsgák ismétlésének szabályait a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 34. - a tartalmazza. Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar Melléklet I. a nemzetközi kapcsolatok szakos közgazdász, politológus-közgazdász, szociológusközgazdász, szociálpolitikus-közgazdász, nemzetközi tanulmányok,

Részletesebben

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A Nemzetközi gazdálkodás szak képzéséhez előírt szakmai gyakorlatok rendjét a Főiskola Kreditrendszerű

Részletesebben

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó értékelési szabályzata

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó értékelési szabályzata A soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó

Részletesebben

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás a 2016/2017. tanév 1. félévére

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás a 2016/2017. tanév 1. félévére BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás a 2016/2017. tanév 1. félévére A pályázat célja A Biztos jövő ösztöndíj támogatás célja, hogy az Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tehetséges, szakmailag

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény

Részletesebben