Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról"

Átírás

1 Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésében biztosított hatáskörében eljárva a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv. 10. (1) bekezdésében, 25. (3) bekezdés b) pontjában, 26. -ában, 32. (3) bekezdésében, 37. (1) bekezdés d) pontjában, 37/A. (3) bekezdésében, 37/D. (3) bekezdésében, 38. (1) bekezdés c) pontjában és (9) bekezdésében, 43/B. (1) és (3) bekezdésében, 45. -ában, 46. (1) bekezdésében, 50. (3) bekezdésében, 62. (2) bekezdésében, 92. (1) és (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján Ruzsa Község Önkormányzata a szociális ellátásokról a következők szerint rendelkezik: I. FEJEZET SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁGTÓL FÜGGŐ PÉNZBELI ELLÁTÁSOK 1. (1) Az szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv. (a továbbiakban: Sztv.) 37. (1) bekezdése b)-d) pontja szerinti személy részére a rendszeres szociális segély megállapításának, folyósításának feltétele az önkormányzattal, valamint az általa a beilleszkedési program megszervezésére és lebonyolítására kijelölt szervvel - a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ családgondozójával (a továbbiakban: együttműködésre kijelölt szerv) - való együttműködés. (2) Az együttműködési kötelezettség keretében az (1) bekezdésben meghatározott személy köteles: a) az együttműködésre kijelölt szervnél nyilvántartásba vetetni magát, b) a beilleszkedést segítő programról írásban megállapodni az együttműködésre kijelölt szervvel, továbbá c) teljesíteni a beilleszkedést segítő programban foglaltakat. (3) A beilleszkedést segítő program az (1) bekezdés szerinti személy szociális helyzetéhez és mentális állapotához igazodik. (4) A beilleszkedést segítő program típusai: a) tanácsadás (egészségügyi, szociális, jogi), b) csoportos és egyéni önsegítő képességfejlesztő foglalkozás, c) életvitelt, életmódot formáló egyéni foglalkozás, d) munkavégzésre felkészítő program, e) oktatásban és képzésben való részvétel elősegítése. (5) Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.)önkormányzati rendelet. (6) A 2. (1) bekezdés szerinti személy köteles: a) az együttműködésre kijelölt szervnél a rendszeres szociális segélyre való jogosultságot megállapító határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül nyilvántartásba vetetni magát, b) a beilleszkedést segítő programról írásban megállapodni az együttműködésre kijelölt szervvel, c) folyamatos kapcsolatot tartani az együttműködésre kijelölt szervvel,

2 - 2 - d) a számára előírt egyéni képességeket fejlesztő, vagy életmódot formáló foglalkozáson, tanácsadáson, illetőleg a munkavégzésre történő felkészülési programban részt venni. e) a felajánlott és az iskolai végzettségnek megfelelő oktatásban, képzésben részt venni. (7) Az együttműködési kötelezettség megszegésének tekinthető, ha a 2. (1) bekezdés szerinti személy a (6) bekezdés szerinti kötelezettségeinek nem tesz eleget. 2. (1) Az aktív korúak ellátására jogosult személy az ellátásra való jogosultság időtartama alatt rendszeres szociális segélyre jogosult, ha a) pszichiátriai betegsége, szenvedélybetegsége és közfoglalkoztatásban való részvételét akadályozza, vagy kizárja és erről szakorvosi véleményt csatol, b) gyermeket vár és ezt terhes-gondozási kiskönyvvel igazolja, vagy c) közcélú foglalkoztatásra irányuló munkaviszonyt azért nem létesített, mert a munkaköri alkalmassági vizsgálaton nem alkalmas minősítést kapott. (2) Amennyiben az (1) bekezdés szerinti valamely feltétel az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítását követően következik be, a jogosult részére a rendszeres szociális segélyt a feltétel bekövetkezésének időpontját követő hónap első napjától kell folyósítani. (3) Amennyiben az (1) bekezdés a) pontja alapján aktív korúak ellátására jogosult személy az egészségi állapotának javulása miatt közcélú munkába való részvételének biztosítását kéri és az állapotváltozást szakorvosi véleménnyel igazolja, a feltétel megszűnését, illetve az orvosi véleménynek a hivatalba történő beérkezését követő hónap első napjától az Sztv. 35. (3) bekezdése szerinti együttműködési kötelezettséget kell előírni. A feltétel megszűnésének hónapjára -, amennyiben az aktív korúak ellátására való jogosultság továbbra is fennáll - rendszeres szociális segély jár. Lakásfenntartási támogatás 3. A helyi lakásfenntartási támogatás (a továbbiakban: lakásfenntartási támogatás) állapítható meg a tulajdonosnak és bérlőnek, aki az e rendeletben szabályozott jogosultsági feltételeknek megfelel. 4. (1) A helyi lakásfenntartási támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 300%-át feltéve, hogy a lakásfenntartás havi költsége a háztartás havi összjövedelmének a 25%-át meghaladja. (2) Költségeken a lakbért vagy albérleti díjat, a lakáscélú pénzintézeti kölcsön törlesztő részletét, a távhő-szolgáltatási díjat, a közös költséget, a csatornahasználati díjat, a szemétszállítás költségeit, valamint a villanyáram, a víz-és gázfogyasztás, valamint a tüzelőanyag költségeit kell érteni. A költségeket számlával kell igazolni. (3) Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet. (4) Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet.

3 - 3 - (5) A lakásfenntartási támogatás abban az esetben igényelhető, ha az igénylő a normatív lakásfenntartási támogatásra nem jogosult. 5. (1) Lakásfenntartási támogatást fűtési idényre és fűtési idényen kívüli időszakra kell megállapítani. (2) A támogatás iránti kérelmet évente két alkalommal lehet benyújtani. 6. (1) A lakásfenntartási támogatás összege legalább 2.500,-Ft. legfeljebb 5.000,-Ft havonta. (2) Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30) önkormányzati rendelet. Szociális ösztöndíj 7. (1) Ruzsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete pénzügyi lehetősége függvényében csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz. (2) Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja a mindenkori Bursa Hungarica Felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj pályázati kiírást, ha az abban résztvevők részére anyagi támogatást biztosít a központi költségvetés. 8. (1) Szociális ösztöndíjban részesíthető az a Ruzsa Községben állandó lakóhellyel rendelkező pályázó, aki a) a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatja tanulmányait és b) a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, (2) A kérelmek rangsorolásakor és elbírálásakor, előnyben kell részesíteni azt a szociálisan hátrányos helyzetű pályázót, a) aki, árva, félárva b) akit, egyedül neveli valamelyik szülője, c) akinek a családjában az eltartottak száma 3 vagy több fő d) akinek eltartója, szülője beteg, rokkantnyugdíjas, e) aki, gyermeket nevel, f) aki, kollégiumi ellátásban nem részesül. (3) A pályázati kiírás alapján a pályázatokat Ruzsa Község Polgármesteréhez kell benyújtani. (4) A (2) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével a döntéshozó pályázónként eltérő ösztöndíjat állapíthat meg, melynek mértéke 1.000,-Ft-tól 5.000,-Ft/hó összeghatárig terjedhet. Átmeneti segély 9. Hatályon kívül helyzete a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet.

4 (1) Az átmeneti segély adható alkalmanként és havi rendszerességgel. A havi rendszerességgel adott átmeneti segély jövedelemkiegészítő támogatásként, rendszeres nevelési támogatásként is nyújtható. (2) Az átmeneti segély alkalmankénti gyógyszertámogatásként, illetve az egészségbiztosítás által nem vagy csak részben támogatott egészségügyi szolgáltatás díjaként is megítélhető. (3) Egyszeri segélyben elsősorban az részesíthető, akinek alkalmankénti jelentős kiadás következtében (pl.: ruházat pótlása, magas gyógyszerköltség, stb.) anyagi segítségre szorul. (4) Elemi károsultnak kell tekinteni azt, akinek elemi csapás következtében ingósága oly mértékben pusztult el, hogy létfenntartása átmenetileg lehetetlenné, vagy nagyfokban veszélyeztetetté vált. Az elemi kár tényét és mértékét minden esetben szakértői véleménnyel kell alátámasztani. (5) Kamatmentes kölcsönben lehet részesíteni azt, aki rendszeres ellátásra jogosult, (pl.: nyugdíj, járadék) de az ellátást folyósító késedelmes teljesítése miatt megélhetése nem biztosított, vagy aki jövedelemmel rendelkezik ugyan, de jelentős kiadás következtében anyagi segítségre szorul (pl.: magas összegű közüzemi elszámoló számla, lakás lakhatóvá tétele). a) A kölcsön nyújtására a jogosulttal megállapodást kell kötni, melyben rögzíteni kell a visszafizetés feltételeit és a törlesztés elmaradásának jogkövetkezményeit. b) Törlesztési idő: maximum 6 hónap c) A megállapodást a jogosulttal a polgármester köti meg. (6) Szabadságvesztés büntetésből szabadult személy részére csak akkor adható átmeneti segély, ha nincs olyan összegű börtönkeresménye, amelyből a szükséges kiadásai fedezhetők, és a keresménye nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összegét. Családban élők esetében a család összjövedelmét kell figyelembe venni. 11. (1) Az átmeneti segély: a) egyszeri segély, legfeljebb a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összegéig, b) meghatározott időszakra havi rendszerességgel nyújtott átmeneti segély legfeljebb a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összegéig, c) elemi károsultak segélye, legfeljebb a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj háromszoros összegéig, d) kamatmentes kölcsön, legfeljebb a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj háromszoros összegéig, e) szabadságvesztés büntetésből szabadult személyek szociális támogatása legfeljebb a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összegéig. (2) Az átmeneti segély természetbeni szociális ellátásként is nyújtható. Ilyen különösen az élelmiszer segély. 12. (1) Nem állapítható meg átmeneti segély - kivéve a (2) és (3) bekezdésben foglaltakat - annak a részére, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, egyedül élő esetén annak 200%-át meghaladja. (2) Eseti gyógyszerkiadás mérséklése céljából átmeneti segélyben az a szociálisan rászorult részesíthető, akinek saját, illetve családjában az egy főre jutó

5 - 5 - havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének másfélszeresét, egyedül élő esetében kétszeresét nem haladja meg, és havi gyógyszerköltsége meghaladja az egy főre jutó nettó jövedelem 15%-át. (3) Kamatmentes kölcsön esetén az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, egyedül élő esetében 200%-át meghaladja. Temetési segély 13. Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet. 14. (1) A temetési segély összege nem lehet kevesebb a helyben szokásos legolcsóbb testtemetés költségeinek 10%-ánál, hamvasztásos temetés esetén 40%- ánál, de elérheti annak teljes összegét is. (2) évben a helyben szokásos legolcsóbb testtemetés költsége Ft, a hamvasztásos temetés költsége pedig ,- Ft. (3) A temetési költségek helyben szokásos mértékét a képviselő-testület évente állapítja meg. Tárgyév január 1-től március 31-ig a helyben szokásos temetési költségek mértékétől felfelé legfeljebb 10%-al lehet eltérni. A segély mértéke a jövedelemhatárok figyelembevételével a helyben szokásos legolcsóbb temetési költségek arányában a következő: Ft-ig % Ft-tól Ft-ig 20% Ft-tól Ft-ig 15% Ft felett 10% 15. (1) Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet. II. FEJEZET TERMÉSZETBEN NYÚJTOTT ELLÁTÁSOK Közgyógyellátás 16. (1) Közgyógyellátásra való jogosultság állapítható meg méltányosságból annak a személynek, aki szociálisan rászorult, és a havi rendszeres gyógyító ellátás költsége olyan magas, hogy az létfenntartását veszélyezteti. (2) Méltányosságból biztosított közgyógyellátásra jogosult: a) az egyedül élő személy, ha a jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át és a havi rendszeres gyógyító ellátás költségének a területileg illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár (a továbbiakban: MEP) által elismert összege az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 20%-át meghaladja. b) családban élő személy, ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, és a havi rendszeres gyógyító ellátás MEP által elismert költsége meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20%-át.

6 - 6 - Köztemetés 17. Köztemetés költségeinek megtérítési kötelezettsége alól részben, vagy egészben mentesíthető az eltemettetésre köteles személy, amennyiben családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegét. III. FEJEZET SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ ELLÁTÁSOK 18. (1) Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások közül az alábbi szociális alapszolgáltatások ellátását biztosítja: a) nappali ellátást nyújtó intézmény - idősek klubja b) tanyagondnoki szolgáltatás c) étkeztetés d) házi segítségnyújtás e) családsegítés f) közösségi ellátás g) támogató szolgáltatás (2) Az e), f), g) ellátásokat a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ (6787 Zákányszék, Dózsa György utca 44.) intézményen keresztül biztosítja. 19. (1) Szociálisan rászorultnak minősül az, aki életévét betöltötte, vagy - munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, illetve legalább 50%- os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy - vakok személyi járadékában részesül, vagy - fogyatékossági támogatásban részesül, - hajléktalan. (3) Az étkeztetéssel kapcsolatos feladatokat az Egészségügyi és Családgondozó Központ látja el. 20. (1) A 18. -ban felsorolt ellátások igénybevétele iránti kérelmet az Egészségügyi és Családgondozó Központ vezetőjéhez kell benyújtani szóban, vagy írásban, aki intézkedik az igénybevételről. (2) Külön eljárás nélkül akkor biztosítható ellátás, ha indokolt az igénylő azonnali ellátása. 21. Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet. 22. (1) I. számú házi gondozási körzet: Ruzsa Község külterülete. (2) II. számú házi gondozási körzet: Ruzsa Község belterülete. 23. (1) Ruzsa Község Képviselő-testülete három tanyagondnoki körzetet működtet. a) Az I. számú tanyagondnoki körzet Öregcsorva - Jakushegy területére (tanya

7 től 664. házszámig és tanya 840-től 845. házszámig); b) A II. számú tanyagondnoki körzet Ruki I. - Ruki II. területére (tanya 1-től 396. házszámig); c) A III. számú tanyagondnoki körzet Átokháza - Honvéderdő területére (tanya 666-tól 839. és tanya 846-tól házszámig) terjed ki. (2) A tanyagondnok által ellátandó szociális alapellátási feladatok a) étkeztetésben való közreműködés, b) házi segítségnyújtásban való közreműködés. (3) A tanyagondnok által ellátandó egyéb szolgáltatások: a) a betegek háziorvoshoz, szakorvoshoz történő szállítása, a település közigazgatási területén belül, b) közreműködik a gyermekjóléti szolgálat által szervezett élelmiszerakciókban (szállítás) c) rendszeres szociális segélyben részesülők előírt programokra történő szállítása, d) munkanélküliek segítése hivatalos ügyeik intézésében, e) távoli tanyákon élő gyermekek közlekedésének elősegítése, f) információk közvetítése az önkormányzat és a lakosság között, (4) A tanyagondnoki szolgálat szakmai programját e rendelet függeléke tartalmazza. 24. (1) A személyes gondoskodást nyújtó intézményben az intézményi térítési díj mértéke a) idősek nappali ellátása mellett biztosított étkeztetésre 280 Ft/adag, b) étkeztetésre 280 Ft/adag. (1) Amennyiben az ellátott jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át nem éri el: a) idősek nappali ellátása mellett biztosított étkeztetés: 130 Ft/adag b) étkeztetés: 130 Ft/adag (2) Amennyiben az ellátott jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%- és 250%-a között van: a) idősek nappali ellátása mellett biztosított étkeztetés: 190 Ft/adag b) étkeztetés: 190 Ft/adag 24/A. (1) Térítésmentesen biztosított szolgáltatások: a) tanyagondnoki szolgáltatások, b) idősek klubja szolgáltatásai, kivéve az étkeztetést c) a házi segítségnyújtás IV. FEJEZET ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK 25. (1) Az e rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítása iránti kérelmet - az e célra rendszeresített nyomtatványon - Ruzsa Község Önkormányzatához kell benyújtani. (2) A kérelemhez csatolni kell a rendelet 1. számú melléklete szerinti jövedelemnyilatkozatot, és a segély formája szerinti bizonyítékokat.

8 - 8 - (3) Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet. (4) Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet. 26. Hatályon kívül helyezte a 9/2011.(VIII.30.) önkormányzati rendelet. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 27. (1) Ez a rendelet április 1-jén lép hatályba. (2) Hatályát veszti: 1. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendelet 2. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 23/2006. (XII.22.) rendelet 3. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 2/2007. (XII.2.) rendelet 4. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 10/2007. (VI.1.) rendelet 5. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 14/2007. (IX.14.) rendelet 6. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 17/2007. (XI.5.) rendelet 7. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 27/2007. (XII.20.) rendelet 8. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 4/2008. (III.28.) rendelet 9. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 7/2008. (IV.18.) rendelet 10. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 7/2009. (III.27.) rendelet 11. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 5/2010. (III.26.) rendelet 12. A szociális ellátásokról szóló 6/2006. (III.30.) önkormányzati rendeletet módosító 10/2010. (XI.26.) rendelet S á n t a Gizella sk. polgármester D r. S u g á r Anita sk. mb. jegyző A Rendelet kihirdetve: március 31-én. D r. S u g á r Anita sk. mb. jegyző módosította a 9/2011.(VIII.30.) Rendelet, hatályos szeptember 1-től;

9 számú melléklet az 5/2011.(.III.31) önkormányzati rendelethez JÖVEDELEMNYILATKOZAT Rendszeres szociális segély, Lakásfenntartási támogatás, Ápolási díj, Átmeneti segély, Temetési segély, Közgyógyellátás igényléséhez/ felülvizsgálatához Személyi adatok Az ellátást igénylő neve:... lánykori neve:... születési helye:... születési ideje:... anyja neve: Az ellátást igénylő bejelentett lakóhelyének címe: Az ellátást igénylő bejelentett tartózkodási helyének címe: Ha az ellátást igénylő nem cselekvőképes, a törvényes képviselő neve:... A törvényes képviselő bejelentett lakóhelyének címe: Az ellátást igénylővel egy háztartásban élő közeli hozzátartozók száma:... fő 6. A nyilatkozat benyújtásának időpontjában a támogatást kérővel közös háztartásban élő hozzátartozók neve: Név Szül.év, hó, nap Rokoni kapcsolat a) b) c) d) e) f) g)

10 B) Jövedelmi adatok (Munkáltatói igazolás, utolsó havi szelvény, őstermelői igazolvány betétlapja alapján) Egyéb jövedelmekről (GYES, GYED, GYET, nevelési ellátás, tartásdíj, nyugdíjszerű ellátás, árvaellátás, rendszeres szociális ellátás, stb.) igazoló szelvényt kell csatolni! A jövedelmek típusai 1. Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem és táppénz 2. Társas és egyéni vállalkozásból származó jövedelem 3. Ingatlan, ingó vagyon-tárgyak értékesítéséből, vagyoni értékű jog átruházásából szárm. jövedelem 4. Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb nyugdíjszerű ellátások 5. A gyermek ellátásához és gondozásához kapcs. támogatások (GYED, GYES, GYET, iskoláztatási támogatás, családi pótlék, gyermektartásdíj, stb.) 6. Önkormányzat és munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzbeli ellátás (munkanélküli járadék, rendszeres szociális segély, rendszeres gyermekvédelmi támogatás, ápolási díj, lakásfentartási tám., jövedelempótló tám.) 7. Föld bérbeadásából származó jövedelem 8. EGYÉB (ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések, stb.) 9. ÖSSZES BRUTTÓ JÖVEDELEM 10. Személyi jövedelemadó v. előleg összege 11. Egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék összege 12. Munkavállalói járulék összege 13. A CSALÁD HAVI NETTÓ JÖVEDELME ÖSSZESEN 9-( ) Kérelmező jövedelme A B C D E F G Összesen Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem: Ft Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a nyilatkozatban közölt adatok a valóságnak megfelelnek. Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő személyes adatok szociális igazgatási eljárásban történő felhasználásához, kezeléséhez. Tudomásul veszem, hogy a nyilatkozatban közölt adatok valódiságát A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. tv. 10. (2) bekezdése alapján az önkormányzat, a főváros, a megyei APEH útján ellenőrizheti. Ruzsa,... az ellátást igénylő aláírása

11 Függelék az 5 /2011.(III.31.) önkormányzati rendelethez Tanyagondnoki Szolgálat szakmai programja I. körzet 1.) A tanyagondnoki szolgáltatás célja: A külterületi szétszórt tanyavilágban élő lakosság életfeltételeinek javítása, közszolgáltatásokhoz való hozzájárulás elősegítése, szociális alapellátás színvonalának javítása. A faluban és a külterületen lakó népesség közötti települési hátrányokból adódó különbségek csökkentése. A tanyagondnoki tevékenység Ruzsa Öregcsorva területére (tanya házszámig) terjed ki. 2.) A tanyagondnok által nyújtott szolgáltatások köre: a) Szociális alapellátási feladatok biztosítása - szociális ebéd házhoz szállítása, - adagszám bejelentése a Napköziotthonos Óvoda konyhájára, - étkezések térítési díjának beszedése, - szükségletek felmérése, a lakosság szociális helyzetének folyamatos figyelemmel kísérése, - közreműködik a házi segítségnyújtásban, - hetente több alkalommal bevásárol, - élelmiszer bevásárlásán túl tüzelő beszerzésében közreműködik, szükség esetén a tüzelőt összehasogatja a gondozottnak, - gázpalack cseréje, - mosásra, szánt ruha és tiszta ruha szállítása, - hivatalos ügyek intézésének elősegítése, - betegek háziorvoshoz, illetve járóbeteg szakellátásra történő szállítása, - gyógyszerek receptre történő felíratása, annak kiváltása, - idősek hozzátartozóival kapcsolattartás, - pszichés gondozás. b) Szociális alapellátáson túl nyújtott szolgáltatások - idősek klubja rendezvényeire beszállítás és hazaszállítás, - az aktív korú nem foglalkoztatott rendszeres szociális segélyben részesülő személyek szállítása a klub programjára, - hátrányos helyzetű családok részére élelmiszercsomagok kiszállítása a gyermekjóléti szolgálattal együttműködve, - munkanélküliek részére segítséget nyújt hivatalos ügyeik intézésében, - távoli tanyákon élő gyerekek közlekedésének elősegítése, - közreműködik és segítséget nyújt rokkantsági nyugdíj igénylésében, beszállítja a gondozottat orvosi vizsgálatokra, bizottsági felülvizsgálatra, - segítséget nyújt lejárt személyi igazolványok megújításában, beszállítja az igénybe vevőt az okmányirodába, - közreműködik a községi rendezvények lebonyolításában, - információkat közvetít az önkormányzat és a lakosság között felhívások, plakátok, hirdetmények formájában.

12 ) A szolgáltatást igénybevevők köre: Az ellátottak életkor szerinti megoszlása: - gyermekek, - középkorúak, - idősek. Speciális helyzetben lévők szerinti megoszlása: - betegek, - munkanélküliek, - segélyben részesülő személyek. 4.) Feladatellátás tartalma, szolgáltatások rendszeressége: a) Szolgáltatások tartalma: - az adott feladattól függően lehet határozott, illetve határozatlan idejű b) Szolgáltatások rendszeressége - az ebédszállítás napi rendszerességgel történik, - a bevásárlás, mosás, gyógyszeríratás hetente 2-3 alkalommal, - A többi szolgáltatás igénybevétele alkalmanként, illetve a felmerülő igényeknek megfelelően időszakosan. 5.) A tanyagondnok és az igénybevevő közötti kapcsolattartás módja: - személyes megbeszélés alapján történik, - esetenként telefonon keresztül. 6.) Szolgáltatások közzétételének módjai: - Ruzsai Hírek című helyi újságban, - Polgármesteri Hivatalban és a Könyvtárban megtekinthető a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyve, amely tartalmazza a helyi rendeleteket. 7.) Az ellátottak és a szociális szolgáltatást végzők jogainak védelmével kapcsolatos szabályok: a) Az ellátottak jogainak védelmében az ISO 9001 Minőségbiztosítási rendszerben foglaltak szerinti kérdőívet töltik ki évente az ellátásban részesülő személyek, melyet az intézményvezető értékel és dönt a további teendőkről. b) A szociális szolgáltatást végzők jogainak védelmét a közalkalmazotti képviselő gyakorolja és a felmerülő jogsérelmi ügyeket továbbítja az intézményvezető, illetve a fenntartó felé. A tanyagondnoki szolgáltatás szervezetileg az Egészségügyi és Családgondozó Központ integráltan működik.

13 Munkáját az intézmény vezetője irányítja, feladatait a munkaköri leírásban foglaltak szerint látja el. A feladatok ellátásához egy FORD ESCORT CLX KOMBI típusú gépkocsi áll a tanyagondnok rendelkezésére, melynek tisztán tartása, meghatározott rendszerességgel szervízbe vitele a tanyagondnok feladata. Tevékenységét munkanaplóval dokumentálja. A tanyagondnok aktívan részt vesz továbbképzéseken, melyek a tanyagondnoki munka hatékonyabb ellátásában segítik. Ezeket a tanfolyamokat a Falugondnokok Duna-Tisza közi Egyesülete szervezi, melynek a tanyagondnok is tagja. Ezen képzések keretén belül lehetőség van más települések tanyagondnokaival történő tapasztalatcserére is, mely szintén a szakmai munka színvonalának emelését segítik elő. R u z s a, május 20. M a k r a Ágnes sk. intézményvezető Az I. számú tanyagondnoki körzet szakmai programját felülvizsgáltam és jóváhagytam: R u z s a, május 20. P a p p János sk. polgármester

14 Tanyagondnoki Szolgálat szakmai programja II. körzet 1.) A tanyagondnoki szolgáltatás célja: A külterületi szétszórt tanyavilágban élő lakosság életfeltételeinek javítása, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz valamint egyes alapellátásokhoz való hozzájutás biztosítása. A faluban és a külterületen lakó népesség közötti települési hátrányokból adódó különbségek csökkentése. A tanyagondnoki tevékenység Ruzsa Ruki I. területére (tanya házszámig) terjed ki. 2.) A tanyagondnok által nyújtott szolgáltatások köre: a) Szociális alapellátási feladatok biztosítása - szociális ebéd házhoz szállítása, - adagszám bejelentése a Napköziotthonos Óvoda konyhájára, - étkezések térítési díjának beszedése, - szükségletek felmérése, a lakosság szociális helyzetének folyamatos figyelemmel kísérése, - közreműködik a házi segítségnyújtásban, - hetente több alkalommal bevásárol, - élelmiszer bevásárlásán túl tüzelő beszerzésében közreműködik, szükség esetén a tüzelőt összehasogatja a gondozottnak, - gázpalack cseréje, - mosásra, szánt ruha és tiszta ruha szállítása, - hivatalos ügyek intézésének elősegítése, - betegek háziorvoshoz, illetve járóbeteg szakellátásra történő szállítása, - gyógyszerek receptre történő felíratása, annak kiváltása, - idősek hozzátartozóival kapcsolattartás, - pszichés gondozás. b) Szociális alapellátáson túl nyújtott szolgáltatások - idősek klubja rendezvényeire beszállítás és hazaszállítás, - hátrányos helyzetű családok részére élelmiszercsomagok kiszállítása a gyermekjóléti szolgálattal együttműködve, - munkanélküliek részére segítséget nyújt hivatalos ügyeik intézésében, - távoli tanyákon élő gyerekek közlekedésének elősegítése, - közreműködik és segítséget nyújt rokkantsági nyugdíj igénylésében, beszállítja a gondozottat orvosi vizsgálatokra, bizottsági felülvizsgálatra, - segítséget nyújt lejárt személyi igazolványok megújításában, beszállítja az igénybe vevőt az okmányirodába, - gyermek-és felnőtt csoportokat szállít, sport-illetve kulturális rendezvényekre, versenyekre, - közreműködik a községi rendezvények lebonyolításában, - információkat közvetít az önkormányzat és a lakosság között felhívások, plakátok, hirdetmények formájában.

15 ) A szolgáltatást igénybevevők köre: Az ellátottak életkor szerinti megoszlása: - gyermekek, - középkorúak, - idősek. Speciális helyzetben lévők szerinti megoszlása: - betegek, - munkanélküliek, - segélyben részesülő személyek. 4.) Feladatellátás tartalma, szolgáltatások rendszeressége: a) Szolgáltatások tartalma: - az adott feladattól függően lehet határozott, illetve határozatlan idejű b) Szolgáltatások rendszeressége - az ebédszállítás napi rendszerességgel történik, - a bevásárlás, mosás, gyógyszeríratás hetente 2-3 alkalommal, - a többi szolgáltatás igénybevétele alkalmanként, illetve a felmerülő igényeknek megfelelően időszakosan. 5.) A tanyagondnok és az igénybevevő közötti kapcsolattartás módja: - személyes megbeszélés alapján történik, - esetenként telefonon keresztül. 6.) Szolgáltatások közzétételének módjai: - Ruzsai Hírek című helyi újságban, - Polgármesteri Hivatalban és a Könyvtárban megtekinthető a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyve, amely tartalmazza a helyi rendeleteket. 7.) Az ellátottak és a szociális szolgáltatást végzők jogainak védelmével kapcsolatos szabályok: a) Az ellátottak jogainak védelmében az ISO 9001 Minőségbiztosítási rendszerben foglaltak szerinti kérdőívet töltik ki évente az ellátásban részesülő személyek, melyet az intézményvezető értékel és dönt a további teendőkről. b) A szociális szolgáltatást végzők jogainak védelmét a közalkalmazotti képviselő gyakorolja és a felmerülő jogsérelmi ügyeket továbbítja az intézményvezető, illetve a fenntartó felé.

16 A tanyagondnoki szolgáltatás szervezetileg az Egészségügyi és Családgondozó Központhoz integráltan működik. Munkáját az intézmény vezetője irányítja, feladatait a munkaköri leírásban foglaltak szerint látja el. A feladatok ellátásához egy TOYOTA HIACE típusú mikrobusz áll a tanyagondnok rendelkezésére, melynek tisztán tartása, meghatározott rendszerességgel szervízbe vitele a tanyagondnok feladata. Tevékenységét munkanaplóval dokumentálja. A tanyagondnok aktívan részt vesz továbbképzéseken, melyek a falugondnoki munka hatékonyabb ellátásában segítik. Ezeket a tanfolyamokat a Falugondnokok Duna-Tisza közi Egyesülete szervezi, melynek a tanyagondnok is tagja. Ezen képzések keretén belül lehetőség van más települések tanyagondnokaival történő tapasztalatcserére is, mely szintén a szakmai munka színvonalának emelését segítik elő. R u z s a, május 20. M a k r a Ágnes sk. intézményvezető A II. számú tanyagondnoki körzet szakmai programját felülvizsgáltam és jóváhagytam: R u z s a, május 20. P a p p János sk. polgármester

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete A gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a módosító 16/2013. (XII.20.) és az 5/2015. IV.7.)

Részletesebben

Egységes szerkezetben az 5/2012. (V.02.) önkormányzati rendelet módosításával.

Egységes szerkezetben az 5/2012. (V.02.) önkormányzati rendelet módosításával. Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2011.(IX.27.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról Egységes szerkezetben az 5/2012. (V.02.) önkormányzati

Részletesebben

A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL

A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL IZSÓFALVA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 12/2006. (IX. 8.) RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 12/2006. (IX. 8.) sz. rendeletének módosításaival)

Részletesebben

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni.

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni. Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (XII.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

K É R E L E M. Települési támogatás Rendkívüli támogatás 2015. márc.1-től hatályos szabályok alapján

K É R E L E M. Települési támogatás Rendkívüli támogatás 2015. márc.1-től hatályos szabályok alapján K É R E L E M Települési támogatás Rendkívüli támogatás 2015. márc.1-től hatályos szabályok alapján I. KÉRELMEZŐ ADATAI 1./ Kérelmező neve:... 2./ Kérelmező leánykori neve:... 3./ Születési helye:...születési

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete. szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete. szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell:

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell: Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Dunaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

2. Az Ör. 3. helyébe a következő rendelkezés lép:

2. Az Ör. 3. helyébe a következő rendelkezés lép: Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2011.(VI.23.) önkormányzati rendelete az egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 45/1995. (XI. 30.) Makó ör. módosításáról

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete. 13/2008.(VIII.27.) Rendelete 1

Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete. 13/2008.(VIII.27.) Rendelete 1 1 Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2008.(VIII.27.) Rendelete 1 a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szabályairól Balatonberény Község Önkormányzatának

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2013.(...) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2013.(...) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének../2013.(....) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

A Rendelet 6. - a az alábbiak szerint módosul, és az alábbi 6/A. -al egészül ki: Önkormányzati segély 6..

A Rendelet 6. - a az alábbiak szerint módosul, és az alábbi 6/A. -al egészül ki: Önkormányzati segély 6.. Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XI.28.) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 13/2013.(VI.27.) rendelete módosításáról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ TISZASZENTIMRE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE

Bekecs Községi Önkormányzat. 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE Bekecs Községi Önkormányzat 15/2005.(X.1.) számú RENDELETE a felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló 16/2003. (IX. l.) számú rendelet módosításáról. Bekecs Községi Önkormányzat

Részletesebben

1.. A Rendelet 14. -a az alábbiak szerint módosul: Pénzbeli támogatás 14..

1.. A Rendelet 14. -a az alábbiak szerint módosul: Pénzbeli támogatás 14.. Tura Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2013. (.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 10/2011. (III.31.) rendelet módosításáról Tura Város Önkormányzatának Képviselő- testülete

Részletesebben

KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ

KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ Bp. II. ker. Önkormányzat KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ 2015 / 2016 TANÉV Alulírott kérem, hogy kiskorú gyermekek (gyermekeim) nevelésének elősegítéséhez szíveskedjék részünkre kedvezményes étkezési térítési

Részletesebben

K É R E L E M. Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani.

K É R E L E M. Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani. K É R E L E M Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani. Kérelmező neve:.. Leánykori neve:... Születési helye, ideje:... Anyja neve:.. Bejelentett

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ortaháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások Szt. (1993. évi III. törvény) Mindegyik pénzbeli ellátás igénylése a Polgármesteri Hivatalban történik! Hatályos: 2011.12.31-ig! Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól

Részletesebben

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK

ELJÁRÁSI RENDELKEZÉSEK Nagyszénás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 18/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete (A 2015. március 1-től hatályos, egységes szerkezet) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani KÉRELEM Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani Kérelmező neve: Leánykori neve: Születési helye, idő: Anyja neve: Bejelentett lakóhelye: Bejelentett tartózkodási helye,

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Értény Község Önkormányzati Képviselő-testület 8/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete

Értény Község Önkormányzati Képviselő-testület 8/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete Értény Község Önkormányzati Képviselő-testület 8/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó támogatásról Értény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2014. (III.20.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2014. (III.20.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2014. (III.20.) önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Ózd Város Jegyzőjének

Ózd Város Jegyzőjének Közlekedési kedvezmények iránti kérelem Ózd Város Jegyzőjének Név, leánykori név is: Születési helye, ideje: Állampolgárság: Anyja neve: Bejelentett lakóhelye: Bejelentett tartózkodási cím: Társadalombiztosítási

Részletesebben

a szociális igazgatásról és az egyes helyi szociális ellátásokról

a szociális igazgatásról és az egyes helyi szociális ellátásokról Herend Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és az egyes helyi szociális ellátásokról -tervezet- Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Hatályos: tól

Hatályos: tól Hatályos:2017-08-04 -tól Bakonyszombathely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 2/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete. Bakonyszombathely Község Önkormányzatának

Részletesebben

Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete Halastó Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 9/2004./IX.09./, 16/2004./XII.23./, 8/2006./VI.29./ és a 3/2007./III.29./, 2/2008./II.12./, 6/2008./IX.08./, 5/2009./III.26./, 6/2010./VI.30./, 6/2011.(VII.

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni KÉRELEM Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni Név:... Születéskori név:... TAJ szám:... Anyja neve:... Születési hely,

Részletesebben

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az 1993.

Részletesebben

Kérelem és adatlap. önkormányzati segély megállapítására

Kérelem és adatlap. önkormányzati segély megállapítására 1. számú melléklet Kérelem és adatlap önkormányzati segély megállapítására A) Kérelmező személyes adatai: Név: Szül.hely, idő: Családi állapota: Születéskori név: Anyja neve: Állampolgársága: Lakóhely:

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

DECS Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének. a szociális tűzifa-juttatás feltételeiről 1

DECS Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének. a szociális tűzifa-juttatás feltételeiről 1 DECS Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2016.(X.3.) önkormányzati r e n d e l e t e a szociális tűzifa-juttatás feltételeiről 1 (EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEG) Decs Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2016.(XI.19.) rendelete a szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatásról* Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ

KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ Budapest II. Kerületi Önkormányzat KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ 20./20. TANÉV Alulírott kérem, hogy kiskorú gyermekem (gyermekeim) részére étkezési támogatást szíveskedjék megállapítani. Kérelmező neve:.

Részletesebben

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő Testületének

Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő Testületének Sajóvámos Község Önkormányzata Képviselő Testületének /2013( ) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások, valamint a szociális szolgáltatások helyi szabályairól szóló

Részletesebben

1. Hatásköri és eljárási szabályok

1. Hatásköri és eljárási szabályok Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Dunaalmás Község Önkormányzatának

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra. Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... 1./... 2./... 3./... 4./...

K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra. Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... 1./... 2./... 3./... 4./... K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra Kérelmező neve:... Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... Kérelmezővel közös háztartásban élők felsorolása: / Név, szül

Részletesebben

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Bag Nagyközség

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! (Név) 4822 Nyírparasznya út szám. Ópályi - Nyírparasznya Községi Önkormányzatok Képviselő-testületének körjegyzősége 4821 Ópályi Rajk László u. 4. 4822 Nyírparasznya Szabadság u. 23. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról szóló 21/2008. (X. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról Bodajk Város Önkormányzat

Részletesebben

CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete

CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete CECE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi rendszeréről szóló 13/2013 (XI.22) önkormányzati

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2017.(..)önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa juttatásról

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2017.(..)önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa juttatásról Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2017.(..)önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásról Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2017.(..)önkormányzati

Részletesebben

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL - 2 - Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló a 6/2011. (IV.13.) önkormányzati

Részletesebben

KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁSHOZ

KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁSHOZ B7148 Budapest Főváros IX Kerület Ferencváros Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Családvédelmi és Ügyfélszolgálati Iroda Gyámügyi Csoport 1091 Budapest, Üllői út 45 telefon: 215-1077 KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ

Részletesebben

KÉRELEM. Születési neve:... családi állapota... Születési helye:... Ideje:... TAJ száma:... Anyja neve:... Lakóhelye: Püspökmolnári... utca... hsz.

KÉRELEM. Születési neve:... családi állapota... Születési helye:... Ideje:... TAJ száma:... Anyja neve:... Lakóhelye: Püspökmolnári... utca... hsz. KÉRELEM Alulírott kérem a Tisztelt Képviselő Testületet, hogy részemre a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló mód. 1993. évi III. tv. 38 (1) bek. c) pontja alapján normatív lakásfenntartási

Részletesebben

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról Veszprémvarsány Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociá1is ellátásokról

Részletesebben

Kunpeszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (II.15.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások helyi szabályairól

Kunpeszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (II.15.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások helyi szabályairól Kunpeszér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (II.15.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások helyi szabályairól Kunpeszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Záró rendelkezések 6. (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. (2) E rendelet május 31-én hatályát veszti.

Záró rendelkezések 6. (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. (2) E rendelet május 31-én hatályát veszti. Koppányszántó Község Önkormányzati Képviselő-testület 10/2018. (XI.05) önkormányzati rendelete a 2017. évi szociális célú tűzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásról Koppányszántó Község

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Záhony Város Önkormányzata

Tisztelt Szülők! Záhony Város Önkormányzata Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban Gyvt.) 2015. szeptember 1- jétől hatályos rendelkezései, az ott

Részletesebben

KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához

KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatala 7761 Kozármisleny, Pécsi u. 124. Tel.: 06-72/570-910 Fax: 06-72/570-916 KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyi

Részletesebben

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2015. (II.12.) önkormányzati rendelete a települési támogatások rendszeréről és a szociális ellátásokról Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 25/2000.(04.29.)sz. rendelete

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 25/2000.(04.29.)sz. rendelete Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 25/2000.(04.29.)sz. rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól és gyermekvédelmi támogatásairól szóló, módosított 50/1999.(11.25.)

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól

Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól Balatonakarattya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

9/2006. (III. 1.) RENDELETE A SZOCIÁLIS TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

9/2006. (III. 1.) RENDELETE A SZOCIÁLIS TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2006. (III. 1.) RENDELETE A SZOCIÁLIS TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRÓL A 39/2006. (VI. 30.), A 7/2007. (II. 28.), A 35/2008. (VI. 30.) ÉS A 35/2009. (VIII.

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselő Testületének 3/2009.( II. 18.)Önk.sz. rendelete A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2004.((X.01.)Önk.sz. rendelet módosításáról Polgárdi Város Képviselő

Részletesebben

1. A rendelet hatálya kiterjed Döbrönte községben lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászorult személyekre.

1. A rendelet hatálya kiterjed Döbrönte községben lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászorult személyekre. Döbrönte Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás igényléséről és felhasználásáról Döbrönte Község Önkormányzata a szociális igazgatásról

Részletesebben

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról 1 / 6 2016.11.08. 17:15 Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról Tarnaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

RENDSZERES SZOCIÁLIS SEGÉLY

RENDSZERES SZOCIÁLIS SEGÉLY RENDSZERES SZOCIÁLIS SEGÉLY KÉRELEM A kérelmező adatai: Neve:. Előző neve:. Születési helye:. Ideje:.. Anyja neve:... TAJ száma:.... Adóazonosító jele:.. Iskolai végzettsége(i):. Szakképzettsége(i):..

Részletesebben

Szigetmonostori Polgármesteri Hivatala

Szigetmonostori Polgármesteri Hivatala Szigetmonostori Polgármesteri Hivatala 2015 Szigetmonostor, Fő u. 26. Telefon: (26) 814-863, Telefax: (26) 393-464 e-mail: igazgatas@szigetmonostor.hu Ügyintéző: Szilágyi Szabina Kérelem szociális ellátás

Részletesebben

Egységes szerkezetben. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

Egységes szerkezetben. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2013.(IV.12.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2012. (XII.13.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifára való jogosultságról, és az

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XI. 27.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Makó Város Jegyzőjének. Név Születéskori név. Születési hely: Idő:.

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Makó Város Jegyzőjének. Név Születéskori név. Születési hely: Idő:. (Átvétel:... Szignó... ) Makó Város Polgármesteri Hivatal Makó, Széchenyi tér 22. Tel.:511-800 KÉRELEM Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Makó Város Jegyzőjének Név Születéskori

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 18/2012. (VII. 26.) önkormányzati rendelete. a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 18/2012. (VII. 26.) önkormányzati rendelete. a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (VII. 26.) önkormányzati rendelete a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól 2014. január 01-től hatályos szöveg

Részletesebben

KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2012. (X.1.) önkormányzati rendelete

KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 19/2012. (X.1.) önkormányzati rendelete KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012. (X.1.) önkormányzati rendelete a köznevelési intézményekben kérhető térítési díj és tandíj megállapításának szabályairól, valamint a tanulmányi

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

KÉRELEM közlekedési kedvezmények iránt

KÉRELEM közlekedési kedvezmények iránt KÉRELEM közlekedési kedvezmények iránt Bősárkány Nagyközség J e g y z ő j é n e k A l u l í r o t t : Név:... Születési név:... Születési helye, ideje:.. Anyja neve:... Lakcíme:... Tartózkodási helye:...

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név is / /Nyomtatott betűkkel

Részletesebben

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról

Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzatának 5/2009. (III.31.) számú rendelete a szociális igazgatásról, pénzbeli, természetbeni szociális ellátásokról Hét Község Önkormányzat képviselő-testülete a lakosság szociális ellátásának

Részletesebben

*Bankszámla száma: - -

*Bankszámla száma: - - MB 04 02 A kérelmező neve: FORMANYOMTATVÁNY TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉHEZ A kérelmező születési neve: A kérelmező születési helye, ideje: A kérelmező anyja neve: A kérelmező családi állapota: A kérelmező

Részletesebben

6.. Rendszeres szociális segély

6.. Rendszeres szociális segély Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012 (.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról Ecsegfalva Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2010.(XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2010.(XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2010.(XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2013.(XII.02.)

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyámhivatal KÉRELEM. gyermektartásdíj állami megelőlegezéséhez. Lakóhelye:...

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyámhivatal KÉRELEM. gyermektartásdíj állami megelőlegezéséhez. Lakóhelye:... Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyámhivatal KÉRELEM gyermektartásdíj állami megelőlegezéséhez Kérelmező adatai: Kérelmező neve (leánykori név):... Születési hely, idő:...,...év,...hó,...nap

Részletesebben

KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ 1. A kérelmező neve: Születési helye, ideje: Anyja neve: Családi állapota: Lakcíme:.. Tartózkodási helye:. TAJ száma:. Bankszámlaszám:.

Részletesebben

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Módosította: a) 45/2007. (XII. 22.) /2008. I. 1-2009. X. 31./

Módosította: a) 45/2007. (XII. 22.) /2008. I. 1-2009. X. 31./ Budapest Főváros Terézváros Önkormányzat 3/2006. (I. 30.) rendelete a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi ellátásokról Módosította: a) 45/2007. (XII. 22.) /2008.

Részletesebben

Kérjük, hogy a felvételhez hozza magával a következő dokumentumokat:

Kérjük, hogy a felvételhez hozza magával a következő dokumentumokat: Kérjük, hogy a felvételhez hozza magával a következő dokumentumokat: - FOT (fogyatékossági támogatás) vagy emelt családi pótlék határozat - rendszeres havi jövedelem igazolás - TAJ kártya fénymásolata

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 NYUGDÍJASOK TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név

Részletesebben

Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Kisberzseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Ludányhalászi

Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Ludányhalászi 1 Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Ludányhalászi Figyelmeztetés! Az ügyfél, vagy képviselője, ha más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős valótlan tényt állít, illetve kötelező adatszolgáltatás

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátásokról és a helyi lakáscélú támogatásokról szóló 19/2005.

Részletesebben

A D A T L A P. a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatához. 1./ Pályázó családi és utóneve... Anyja neve:... Lakóhely:...

A D A T L A P. a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatához. 1./ Pályázó családi és utóneve... Anyja neve:... Lakóhely:... A D A T L A P a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatához A., Személyi adatok 1./ Pályázó családi és utóneve...... Anyja neve:... Születési hely, év, hó, nap:... Lakóhely:... Tel.

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól A rendelet megalkotásának napja: 2001. június 26. I. rész 1 Tata

Részletesebben