1.. Általános rendelkezések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1.. Általános rendelkezések"

Átírás

1 Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének a járművek elhelyezéséről, a parkolóhely építési kötelezettségről, és annak megváltásáról szóló helyi szabályozásról szóló 45/2011. (XI.30.), 9/2011. (V.20.), 36/2008. (XI.21.) önkormányzati rendeletekkel módosított és kiegészített 32/2007. (IX.21.) önkormányzati rendeletének egységes szerkezetbe foglalt szövege A Budapest XIX. Kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselőtestület) a járművek elhelyezéséről, a parkolóhely-építési kötelezettségről és annak megváltásáról a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.) 16. -ában, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) kormányrendelet (továbbiakban: OTÉK) 42. (10)-(11) bekezdésében, valamint a Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzatról szóló Fővárosi Közgyűlés 47/1998. (X. 15.) számú rendelet 6. (2) bekezdésében (továbbiakban: BVKSZ) foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja. 1.. Általános rendelkezések (1) E rendelet célja, hogy a Budapest XIX. Kerület Kispest Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) közigazgatási területén az OTÉK-ban és a BVKSZ-ben meghatározott az építmények, önálló rendeltetési egységek, területek rendeltetésszerű használatához előírt gépjármű várakozó helyek (továbbiakban: parkolóhelyek) megépítését a helyi sajátosságok figyelembevételével biztosítsa. (2) Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) rendelkezéseit, az OTÉK, valamint a BVKSZ és kerületünk KVSZ-ének előírásait az e rendeletben foglaltakkal együtt kell alkalmazni. 2. A rendelet hatálya A rendelet hatálya az Önkormányzat közigazgatási határán belül minden természetes és jogi személyre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre és személyegyesülésre kiterjed, aki, ill. amely a.) új épületet, építményt épít, létesít, b.) funkcióváltással nem járó épületbővítést végez, c.) részben vagy egészben funkcióváltással járó építmény átalakítást végez, d.) építési tevékenységgel nem járó funkcióváltást hajt végre, illetőleg e.) olyan területhasználatot folytat, ami új parkolóhelyek létesítését követeli meg.

2 2 3. Parkolóhely-építési kötelezettség mértéke (1) Új épület létesítésénél az OTÉK 42. (1)-(9) bekezdésében előírt számú parkolóhelyet kell megépíteni a telken belül, mely alól jelen rendelet alapján lehet felmentést adni. (2) Meglévő épület szintterületének bővítése esetén ha az érintett szinten/szinteken nem történik funkcióváltás a telken belüli parkolóhely építési kötelezettséget csak a bővítményre vonatkozóan kell meghatározni. (3) Meglévő épület egészét érintő funkcióváltással járó átalakítás esetén az új rendeltetésből eredő többlet gépkocsi elhelyezéséről kell gondoskodni, a meglévők megtartása mellett. (4) 1 Meglévő épület egy-egy önálló rendeltetési egységét érintő funkcióváltás esetén a parkolóhelyépítési kötelezettséget az érintett szintterületre vonatkozó parkolási mérleg számítással kell meghatározni. Telken kívüli parkolóhely létesítése esetén a parkolási mérleget az érintett másik telekre is meg kell határozni. Meglévő épület egy-egy önálló rendeltetési egységét érintő funkcióváltás esetén ha a meglévő szintterületre vonatkozó parkolási mérleg számítással telken belüli parkolóhely-építési kötelezettség határozható meg ezt a kötelezettséget játékterem, játékkaszinó, pénzintézet, vendéglátó-ipari és kereskedelmi egységek kivételével a képviselő-testület méltányosságból elengedheti. (5) Építési tevékenységgel nem járó funkcióváltás esetén az új rendeltetésből eredő többlet gépkocsi elhelyezéséről kell gondoskodni, a meglévők megtartása mellett. (6) 2 A mélygarázsban vagy parkolóházban, illetve térszinten elhelyezett parkolók esetén emelőgépes berendezéssel kialakított parkoló nem létesíthető, a parkoló gépkocsiknak minden esetben a parkolásra szolgáló felületen kell állnia. (7) 3 A parkolással érintett telken az előkertben létesítendő gépkocsik elhelyezése a meglévő közterületi parkolók számát legfeljebb 1db, legfeljebb 4 méter széles kapubehajtó kivételével nem csökkentheti. 4. Kispest közigazgatási területére vonatkozó zónák. (1) A BVKSZ 6. (1) bekezdés a.) pontja alapján a Határ úti és a Kőbánya-Kispesti Metró kijáratoktól mért 500 m sugarú körön belüli ingatlanokra, valamint a VK keretövezetbe sorolt ingatlanokra a belső zónára vonatkozó előírások érvényesek. (2) Ha a teleknek van olyan része, amely a metró kijárattól 500 m sugarú körön belül esik, akkor az egész telekre a belső zónára vonatkozó előírások érvényesek. (3) Kispest közigazgatási területének többi része az elővárosi zónába tartozik. 1 A 3. (4) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör. 1. (1) bekezdése december 5-ei hatállyal. 2 A 3. (6) bekezdését beiktatta a 45/2011. (XI.30.) Ör. 2. -a december 5-ei hatállyal. 3 A 3. (7) bekezdését beiktatta a 45/2011. (XI.30.) Ör. 2. -a december 5-ei hatállyal.

3 3 5. Telken kívüli parkolóhely-létesítési kötelezettség (megváltás) elővárosi zónában. Az előírt parkolóhelyek teljes mennyiségének telken belül történő biztosításától kizárólag az alábbi esetekben lehet eltekintetni az I. sz. mellékletben meghatározott mértékig. : Új épület létesítésénél, a már meglévő épület bővítésénél, és rendeltetésének megváltoztatásánál, ha a.) a gépkocsival a telekre való be- és kihajtás forgalomtechnikai okokból nem engedélyezhető, vagy b.) a telek megközelítése kizárólag meglévő gyalogos utca, vagy tervezett gyalogos utca felől lenne lehetséges, vagy c.) a telken értékvédelem alatt lévő épület áll és az a parkolók teljes körű kialakítását nem teszi lehetővé, vagy d.) a telken meglévő értékes növényzet (pl.: védett fa) miatt a telken belüli parkoló, vagy mélygarázs építése jelentős növénykárral járna. e.) állami, önkormányzati tulajdonú ingatlanon közcélú beruházás történik, f.) L7 keretövezetben meglévő épület bővítése (tetőtér beépítése) esetén. 6. Parkolóhely-építési kötelezettség teljesítésének módja (1)4 A parkolóhelyek biztosítására vonatkozó kötelezettséget jelen rendelet előírásainak figyelembevételével minden esetben az építésügyi hatóság állapítja meg építész tervező által benyújtott parkolási mérleg alapján, a főépítésszel történt egyeztetést követően. (2)5 Az ügyfél az építési engedély iránti kérelemhez, nem építési engedélyhez kötött funkcióváltás esetén a tevékenység gyakorlására vonatkozó engedély ügyében eljáró építésügyi szakhatóság felhívására köteles benyújtani a parkolóhely biztosítási kötelezettség teljesítési módjára vonatkozó nyilatkozatát és szükség esetén annak tervdokumentációját. (3) 6 A parkolóhely megváltás módjáról szóló -a tervező által benyújtott parkolási mérlegszámításon alapuló- szakmai előterjesztés alapján a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság dönt a parkolóhelyek megépítésének módjáról a jelen rendelet és a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével. (4) 7 Az építtető építési területétől eltérő parkolóhelyekre, megvalósítás vagy vásárlás esetén köteles elidegenítési tilalmat bejegyeztetni, kivéve az alapépítménnyel együtt történő 4 A 6. (1) bekezdését módosította a 36/2008. (XI.21.) Ör. 1. -a november 21-ei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévő eljárások esetén is alkalmazni kell. 5 A 6. (2) bekezdését módosította a 36/2008. (XI.21.) Ör. 1. -a november 21-ei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévő eljárások esetén is alkalmazni kell. 6 A 6. (3) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör. 3. -a december 5-ei hatállyal. 7 A 6. (4) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör. 4. -a december 5-ei hatállyal.

4 4 értékesítés esetén, és ha megváltás közterületet érint. (5) 8 Amennyiben a rendelet hatálya alá tartozó esetekben az OTÉK 42. -a és e rendelet 5. -a alapján meghatározásra kerülő előírt számú parkolóhely az ingatlanon belül nem, vagy csak részben építhető meg, ezt a kötelezettséget az alábbiak szerint kell teljesíteni: a.) Gépjármű elhelyezési kötelezettség telken kívüli teljesítése a közterületi telekhatártól legfeljebb 500 m sugarú körön belüli más telken meglévő vagy létesülő teremgarázsban, parkolóházban, is megvalósítható. b.) Gépjármű elhelyezési kötelezettség telken kívüli teljesítése az Önkormányzattal megkötött szerződés alapján az előírt számú parkolóhelyet pénzben megváltva 500 m sugarú körön belül meglévő vagy létesülő közterületi parkolóban (közterületi engedmény) is megvalósítható 7. Más telken történő parkolás biztosításának rendelkezései (1) A 6. (4) bekezdés a) pont szerinti esetben a parkolás más telken üzemeltetett parkolóházban, illetőleg mélygarázsban is biztosítható: a.) ha a telek 500 m-es körzetében, annak beépítésével, rendeltetésének módosításával, bővítésével egy időben parkolóház, mélygarázs létesül, és b.) az épület parkoló-igényeinek kielégítése az a) pont szerinti parkolóház, mélygarázs révén az erről szóló külön szerződésben foglaltak alapján folyamatosan biztosítható, és c.) a más létesítményben való parkolóhely biztosításának kötelezettségét a parkolóház, vagy mélygarázs tulajdonosa és az építtető erről szóló egymás közti szerződése alapján a telekkönyvi nyilvántartásba is bejegyzik. Az a.)-c.) pont szerinti feltételek betartása szerint létrejövő épület, épületbővítés esetleges rendeltetésmódosítása, bővítése csak akkor engedhető meg, ha az új rendeltetéshez szükséges parkolóhely szám kielégítése a b.) pont szerinti szerződéshez hasonlóan továbbra is biztosítható. Az engedménnyel érintett épület bontása esetén a szerződés felbontásáról és a telekkönyvi nyilvántartásból való törlésről az ingatlan tulajdonosának gondoskodnia kell. Bontás során új épület elhelyezésénél az előírt parkolást jelen rendelet alapján biztosítani kell. (2)9 Az engedményt igénybe vevő építményre használatbavételi engedély, a tevékenység gyakorlására vonatkozó építésügyi szakhatósági hozzájárulás csak akkor adható ki, ha a.) a más ingatlanon figyelembe venni kívánt parkolóhelyek rendelkezésre állnak, a parkolóház, mélygarázs építése befejeződött, a használatbavételi engedély kiadása megtörtént; b.) a szükséges parkolóhelyek más létesítményhez parkolóként nem kerültek figyelembevételre és c.) azokra vonatkozóan a kérelmező tulajdont vagy legalább 20 éves kizárólagos bérleti jogot 8 A 6. (5) bekezdését beiktatta a 45/2011. (XI.30.) Ör. 5. -a december 5-ei hatállyal. 9 A 7. (2) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör. 6. -a december 5-ei hatállyal.

5 5 szerzett. 8. A parkolóhely-építési kötelezettség megváltásának közös szabályai (1)10 Ha a kérelmező parkolóhely-biztosítási kötelezettségét a 6. (5) bekezdés b) pontjában meghatározott módon teljesíti, az építési engedély, illetőleg a tevékenység gyakorlására vonatkozó építésügyi szakhatósági hozzájárulás megadása előtt köteles az Önkormányzattal az előírt számú parkolóhely-építés pénzbeli megváltásáról szerződést kötni, és az abban megállapított megváltási összeg befizetését igazolni. (2) A szerződésben rögzíteni kell a megvalósítandó parkolóhelyek számát, kialakításuk módját, tervezett helyét, valamint azok várható megvalósulásának időpontját. (3) A szerződés mintáját a 3-as számú melléklet tartalmazza. (4) 11 A parkolóhely-építési kötelezettség pénzbeli megváltása az elővárosi zónában: a.) építési-megváltási díjból Ft/db+ÁFA, b.) telken kívüli használati megváltási díjból Ft/db+ÁFA (továbbiakban: használati-megváltási díj) tevődik össze. A parkolóhely építési kötelezettség megváltási díja összesen Ft+ÁFA. (5) 12 Parkolóhely-építési kötelezettség pénzbeli megváltása a belső zónában: A BVKSZ 6. (1) bek.-ben a belső zónára vonatkozó A táblázati sorban meghatározott engedmény vonatkozásában csak jelen rendelet 8. (4) bek. b.) pontja szerinti használati megváltási díjat kell fizetni, Ft+ÁFA összeg erejéig. (6) A parkolóhely megváltás összege évente a Bp. Főv. XIX. ker. Kispest költségvetésében kerül megállapításra. (7)13 Meghiúsult építkezés / funkcióváltás esetén a szerződés hatályát veszti és a kérelmező a befizetett építési-megváltási és használati-megváltási díj összegét visszaigényelheti. Amennyiben az Önkormányzat a megállapodás alapján történt befizetést követő egy éven belül (parkolóház esetében öt éven belül) a parkolóhely-építési kötelezettségének eleget tett, úgy csak a használati-megváltási díj igényelhető vissza. Meghiúsultnak kell tekintetni az építkezést akkor, ha az építkezés az építtetőnek fel nem róható okból lehetetlenné válik; a funkcióváltást, ha az arra vonatkozó hatósági engedély nem kerül kiadásra. (8) 14 A parkolóhelyek megváltását képező befizetéseket az önkormányzat elkülönített főkönyvi számlán kezeli, és azt a megváltás ellenértékeként kizárólag a kerület területén parkolóhelyek, parkolóházak és mélygarázsok építésére köteles fordítani. (9) A lehetséges parkoló helyeket a 2. sz. melléklet tartalmazza. 10 A 8. (1) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör. 7. -a december 5-ei hatállyal. 11 A 8. (4) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör. 8. -a december 5-ei hatállyal. 12 A 8. (5) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör. 9. -a december 5-ei hatállyal. 13 A 8. (7) bekezdését módosította a 36/2008. (XI.21.) Ör. 4. -a november 21-ei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévő eljárások esetén is alkalmazni kell 14 A 8. (8) bekezdését módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör a december 5-ei hatállyal.

6 6 9. Közterületi és egyéb engedmény igénybevételére vonatkozó eltérő rendelkezések (1) Jelen rendelet 5. illetve 6. (4) bekezdés b)pontja alapján a közterületi engedmény igénybevétele esetén a 8. (4)-(5) bekezdései szerinti megváltási díj fizetendő. (2) A közterületi parkolóhelyek biztosításának lehetőségei: a.) közterületen önálló, szilárd burkolatú, vagy gyeprácsos fásított parkoló kialakítása, b.) járdaszegély melletti párhuzamos, merőleges vagy ferde parkolósáv szabályos felfestése, illetőleg egyértelmű jelzése, c.) járdaszegély átépítésével történő parkolóhely építés az útpálya mellett. (3) Az átruházott parkolóhely-építési kötelezettség megváltásának díjából finanszírozott közterületi parkolók közhasználatúak, a befizetett megváltási díj alapján nem jelölhetők meg kizárólagos használatra. (4)15 A közterületi parkolók megváltási díja az építés, illetőleg a megváltozott használat feltételeként attól függetlenül fizetendő, hogy az engedménnyel érintett ingatlan tulajdonosai vagy bérlői a közterületen megvalósított parkolóhelyeket ténylegesen használják majd vagy sem. (5) Amennyiben a közterületen megvalósított parkolóhely őrzött, fizetőparkolóként működtetett, az engedményezett épület tulajdonosai, illetőleg használói nem mentesülnek a bérleti, vagy őrzési díj alól. (6) Nem a Kerületi Önkormányzat tulajdonát képező közterületen közterületi parkolás biztosítás nem vehető figyelembe. 10. Értelmező rendelkezések (1) Parkolási mérleg: Az építmény átépítés, átalakítás vagy funkcióváltás előtti helyiségeire vonatkozó, az OTÉK 42. alapján számított parkolóhely-építési szükséglet és a tervezett állapotra vonatkozó, ugyanezen szakasz alapján számított parkolóhely-építési szükséglet közötti különbözet. (2) Főhelyiség (OTÉK 1. számú melléklet 29. pont): Az önálló rendeltetési egység rendeltetése szempontjából meghatározó (mellékhelyiségnek nem minősülő) helyiség. (3)16 Építési engedély: a 37/2007. (XII.13.) számú ÖTM rendeletben foglaltak szerinti építési engedély (építési vagy továbbépítési engedély, módosított építési engedély), bejelentés tudomásul vétele; összevont eljárás építési engedélyezési szakasza. 15 A 9. (4) bekezdését módosította a 36/2008. (XI.21.) Ör. 5. -a november 21-ei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévő eljárások esetén is alkalmazni kell. 16 A 10. (3) bekezdését beiktatta a 36/2008. (XI.21.) Ör. 6. -a november 21-ei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévő eljárások esetén is alkalmazni kell.

7 7 Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. 11. Hatálybalépés Budapest, szeptember 18. Gajda Péter sk. polgármester Dr. Istvánfi Sándor sk. jegyző Kihirdetési záradék: szeptember 21.

8 8 1. számú melléklet 17 Ssz. Funkció Elővárosi zóna A % B% 1. Lakás, üdülő egység Kereskedelem(1000 m2 bruttó szintterületig) Kereskedelem(1000 m2 bruttó szintterület felett) Szálláshely szolgáltatás Alsó- és középfokú nevelés Felsőfokú oktatás Egyéb közösségi szórakoztatás Egyéb művelődés Sportlétesítmény, strand Igazgatás, ellátás, szolgáltatás, nem fekvőbeteg-ellátás Fekvőbeteg-ellátó gyógykezelés Ipar Raktározás Közforgalmú személyközlekedés Egyéb Jelentős zöldfelületet igénylő közösségi létesítmény, park 0 0 A: Kerületi rendeletben az OTÉK alapján számított gépjármű várakozóhely (parkoló) létesítési kötelezettségtől való %-os eltérés határértékei B: A közterületi engedmény kerületi rendelet alapján biztosítható maximális mértéke 17 A rendelet 1. számú mellékletét módosította a 45/2011. (XI.30.) Ör a december 5-ei hatállyal.

9 9 2. számú melléklet A panel lakótelepek között kialakítható (a már meglévő parkoló felületek felhasználásával) parkoló helyek: Petőfi út Üllői út Nagysándor József utca által határolt terület (hrsz /23) Móricz Zsigmond út Irányi Dániel utca sarok Üllői út Zrínyi út Jókai utca Konténer iskola által határol terület(hrsz /15) Ady Endre út menti lakóházaktól távol eső parkolókba Tervezett parkolóházak: Centrum Áruház melletti /1 hrsz-ú ingatlanon Szabó E. u. melletti162554, , hrsz-ú ingatlanokon Városkapu projekt P+R parkoló területe Az Europark bővítésével nyert parkoló KÖ-KI parkolóház, parkolószintek Tervezett mélygarázs, vagy süllyesztett garázs építése: Halásztanya melletti terület (Városház tér, hrsz.:164249/6) Kossuth tér (hrsz.:162242/7 sz. ingatlan) Lakótelepeken, ahol erre lehetőség és igény van Tervezett felszíni parkolók építése egyéb helyeken: Kós Károly tér 56-osok tere Templom tér KÖ-KI A panel-lakótelepen igény és vizsgálat alapján a tetőtér programhoz kapcsoltan, vagy ettől függetlenül

10 10 M E G Á L L A P O D Á S 3. számú melléklet 18 amely létrejött egyrészről Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata (1195 Budapest, Városház tér , statisztikai számjel: , adószám: , törzsszám: , számlaszám: OTP és Kereskedelmi Bank Nyrt. Budapesti Önkormányzati Fióknál vezetett számú bankszámla) képviseletében: polgármester (a továbbiakban mint Önkormányzat) másrészről: név: cégjegyzék szám: cím: telefonszám: (továbbiakban: mint Kérelmező), között az alulírott helyen és időben, az alábbi feltételek szerint. Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2007.(IX.21.) rendelete (a továbbiakban: rendelet) az építési, illetőleg tevékenység gyakorlására vonatkozó hatósági engedélyezési eljárások során lehetővé tette a gépjármű parkolóhely megváltását a rendeletben meghatározott feltételek szerint. Felek a rendeletben meghatározott lehetőséggel élve, a Kérelmező által benyújtott../200. számú kérelem teljesíthetősége érdekében, az alábbiakban állapodnak meg: 1. Kérelmező kérelmet nyújtott be a.. hrsz-ú, természetben Budapest XIX. ker.... alatt található ingatlanon építési engedély / tevékenység gyakorlására vonatkozó engedély kiadása (a továbbiakban együtt: engedély) iránt. A megjelölt terület a 32/2007. (IX.21.) rendelet 8. -a szerint.. díjzónába tartozik. A Kérelmező által becsatolt iratok alapján Felek megállapították, hogy a kérelem teljesítéséhez db gépjármű parkolóhely megváltása szükséges. 2. Kérelmező jelen megállapodás aláírásával kérelme teljesíthetősége érdekében az önkormányzat rendeletében meghatározottak szerint gépjármű parkolóhely megváltási díjának megfizetését vállalja. Kérelmező kijelenti, hogy a nyilatkozata feltétel nélküli és visszavonhatatlan. 3. Kérelmező tudomásul veszi, hogy a gépjármű parkolóhely megváltásáért fizetett díjért további ellenszolgáltatás nem jár, azzal kizárólag az engedély megszerzésére válik jogosulttá. 4. Kérelmező kötelezettséget vállal arra, hogy jelen szerződés aláírásától számított 15 napon belül,- Ft, azaz forint + ÁFA, bruttó,- Ft, azaz forint 18 A 3. mellékletet módosította a 36/2008. (XI.21.) Ör. 7. -a november 21-ei hatállyal.

11 11 összeget befizet az Önkormányzat gépjármű elhelyezési alapjába, a.. számú bankszámlaszámra. 5. Az Önkormányzat kijelenti, hogy a befizetett összeget a rendeletben meghatározott módon kezeli és használja fel. 6. Kérelmező tudomásul veszi, hogy amennyiben a parkolási igényű létesítmény rendeltetése a későbbiek során olyan módon változik, hogy annak OTÉK szerinti parkolóhely szükséglete csökken, a befizetett összeg nem igényelhető vissza. 7. Meghiúsult építkezés / funkcióváltás esetén a kérelmező a befizetett nettó összeget a rendeletben foglaltak szerint visszaigényelheti, amelyet az Önkormányzat 30 napon belül köteles visszafizetni. 8. A jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2007. (IX.21.) rendeletében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvényben, az OTÉK-ban és a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló évi IV. törvényben foglalt rendelkezések az irányadóak. 9. Felek jelen szerződéssel kapcsolatosan felmerült vitáikat békés úton kívánják rendezni, és csak ennek sikertelensége esetén fordulnak bírósághoz. A bírósági eljárásra értékhatártól függően felek kikötik a Budapest XVIII. és XIX. kerületi Bíróság, illetőleg a Fővárosi Bíróság illetékességét. A Felek jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, felolvasás és kölcsönös értelmezés után jóváhagyólag aláírják. Budapest, 20. Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata képv. :. polgármester. Kérelmező Ellenjegyezem:. jegyző

(TERVEZET) A rendelet 3. -a következő (6) és (7) bekezdéssel egészül ki:

(TERVEZET) A rendelet 3. -a következő (6) és (7) bekezdéssel egészül ki: Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének. /2011. ( ) önkormányzati rendelete a járművek elhelyezéséről, a parkolóhely építési kötelezettségről, és annak megváltásáról szóló

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a járművek elhelyezéséről és parkolóhelyek biztosításáról

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a járművek elhelyezéséről és parkolóhelyek biztosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete a járművek elhelyezéséről és parkolóhelyek biztosításáról Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2005 (VII.15.) rendelete a parkolás biztosításának módjáról és annak megváltásáról (módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 46/2009. (X. 22.) RENDELETE 1

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 46/2009. (X. 22.) RENDELETE 1 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 46/2009. (X. 22.) RENDELETE 1 A PARKOLÁS BIZTOSÍTÁSÁNAK MÓDJÁRÓL, A PARKOLÓHELY ÉPÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGRŐL ÉS ANNAK MEGVÁLTÁSÁRÓL SZÓLÓ 33/2001. (XI.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.26.) önkormányzati rendelete. a közterületi parkolásról

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.26.) önkormányzati rendelete. a közterületi parkolásról Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.26.) önkormányzati rendelete a közterületi parkolásról (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Budapest Főváros IV.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.26.) önkormányzati rendelete. a közterületi parkolásról

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.26.) önkormányzati rendelete. a közterületi parkolásról Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (I.26.) önkormányzati rendelete a közterületi parkolásról (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Budapest Főváros IV.

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (III.18.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (III.18.) önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2011. március 18. Dr. Mészár Erika a jegyzőt helyettesítő aljegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011.

Részletesebben

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2003. (IV.4.) rendelete a járművek elhelyezésének helyi szabályairól (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2003. (IV.4.) rendelete a járművek elhelyezésének helyi szabályairól (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/23. (IV.4.) rendelete a járművek elhelyezésének helyi szabályairól (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2018. (..) önkormányzati rendelete. a közterületi parkolásról

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2018. (..) önkormányzati rendelete. a közterületi parkolásról Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2018. (..) önkormányzati rendelete a közterületi parkolásról Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (III.18.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (III.18.) önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2011. március 18. Dr. Mészár Erika a jegyzőt helyettesítő aljegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011.

Részletesebben

1. A rendelet területi hatálya kiterjed a Budapest, VI. kerület Terézváros közigazgatási területére.

1. A rendelet területi hatálya kiterjed a Budapest, VI. kerület Terézváros közigazgatási területére. Budapest Főváros Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 3.) rendelete az egyes építési tevékenységekkel kapcsolatos parkolási igényekről és azok biztosításáról Módosítás: a) 19/2012.

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya 2. 2

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya 2. 2 ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK többször módosított 25/1997. (VII. 3.) sz. önkormányzati rendelete A GÉPJÁRMŰ VÁRAKOZÓHELYEK MEGVÁLTÁSÁRÓL. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi

Részletesebben

34/2004. (VII.15.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a kerületi parkolásról szóló. 55/2003. (XI.21.) ök. sz. rendelet módosításáról *

34/2004. (VII.15.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a kerületi parkolásról szóló. 55/2003. (XI.21.) ök. sz. rendelet módosításáról * 34/2004. (VII.15.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a kerületi parkolásról szóló 55/2003. (XI.21.) ök. sz. rendelet módosításáról * Budapest Józsefváros Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a gépjármű-várakozóhelyek megváltásáról szóló. 38/2004. (IX. 20.) ÖR. sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a gépjármű-várakozóhelyek megváltásáról szóló. 38/2004. (IX. 20.) ÖR. sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a gépjármű-várakozóhelyek megváltásáról szóló 38/2004. (IX. 20.) ÖR. sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 39/2004. (XI. 15.) ÖR. sz.

Részletesebben

Helyi joganyagok Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2003. (IV oldal (2) Az engedményt igénybe vevő építményre használatbavételi

Helyi joganyagok Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2003. (IV oldal (2) Az engedményt igénybe vevő építményre használatbavételi Helyi joganyagok Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2003. (IV. 4 1. oldal Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2003. (IV. 4.) számú rendelete a járművek elhelyezésének helyi

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2011.(X.12.) önkormányzati rendelete az építésügyi engedélyezési eljárás során szükséges parkolóhely biztosítási kötelezettségről Szikszó Város Önkormányzatának

Részletesebben

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 5/2012. (II. 16.) számú rendelete

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 5/2012. (II. 16.) számú rendelete FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/01. (II. 16.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek építéséről és megváltásáról Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1042 Budapest, István út 14. 231-3131, Fax.: 231-3133 wintermantel.zsolt@ujpest.hu POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Tárgy: Javaslat

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 3/2006. ( II. 17. ) számú. R e n d e l e t e. a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 3/2006. ( II. 17. ) számú. R e n d e l e t e. a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2006. ( II. 17. ) számú R e n d e l e t e a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1 1. 1/ A rendelet hatálya Kazincbarcika város közigazgatási határán belül a beépítésre szánt területre terjed ki.

Általános rendelkezések 1 1. 1/ A rendelet hatálya Kazincbarcika város közigazgatási határán belül a beépítésre szánt területre terjed ki. 1 Kazincbarcika Város Önkormányzatának 13/2009. (III. 20.) sz. rendelete az építési engedélyezési eljárás során szükséges parkolóhely biztosítási kötelezettség elősegítéséről Kazincbarcika Város Önkormányzatának

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának. 4/2012. (I. 31.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának. 4/2012. (I. 31.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának 4/2012. (I. 31.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009. (VI.30.) számú. r e n d e l e t e

Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009. (VI.30.) számú. r e n d e l e t e Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2009. (VI.30.) számú r e n d e l e t e a gépjármű várakozó helyek építéséről és megváltásáról Szeghalom Város Képviselő-testülete az 1990. évi LXV.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011. (II.28.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011. (II.28.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011. (II.28.) önkormányzati rendelete a járművek elhelyezésének helyi szabályairól, a parkolás biztosításának módjáról, a parkolóhely-építési

Részletesebben

Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselőtestületének. 20/2010 (IV.23.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselőtestületének. 20/2010 (IV.23.) önkormányzati rendelete Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2010 (IV.23.) önkormányzati rendelete AZ ÉPÍTMÉNYEK RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES SZEMÉLYGÉPKOCSI ELHELYEZÉSI

Részletesebben

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.../2012. (.) számú rendelete

FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.../2012. (.) számú rendelete FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../01. (.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek építéséről és megváltásáról (tervezet) Füzesgyarmat Város Képviselő-testülete az 1990. évi LXV.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/1998. (XII.29) Ör. sz. rendelete a járművek elhelyezésének szabályozásáról

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/1998. (XII.29) Ör. sz. rendelete a járművek elhelyezésének szabályozásáról Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/1998. (XII.29) Ör. sz. rendelete a járművek elhelyezésének szabályozásáról (egységes szerkezetben a 20/1999.(X.25.), 13/2004.(IV.29.), 17/2010.(VII.01.),

Részletesebben

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2010. (IX. 14.) önkormányzati rendelete

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2010. (IX. 14.) önkormányzati rendelete EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2010. (IX. 14.) önkormányzati rendelete Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre

Részletesebben

1. Parkolóhelyek létesítése. 2. A parkolóhelyek megváltása

1. Parkolóhelyek létesítése. 2. A parkolóhelyek megváltása Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a lakások és egyéb építmények építéséhez, kialakításához kapcsolódó parkolóhelyek biztosításáról * a módosításokkal

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2011. (II.18.) számú rendelete a gépjármű-várakozóhelyek kialakításának rendjéről

Nádudvar Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2011. (II.18.) számú rendelete a gépjármű-várakozóhelyek kialakításának rendjéről Nádudvar Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2011. (II.18.) számú rendelete a gépjármű-várakozóhelyek kialakításának rendjéről Nádudvar Város Képviselőtestülete(továbbiakban: Képviselőtestület)

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 52/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelete a város gépjármű elhelyezési feltételeinek elősegítéséről

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 52/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelete a város gépjármű elhelyezési feltételeinek elősegítéséről Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 52/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelete a város gépjármű elhelyezési feltételeinek elősegítéséről Vác Város Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

33/2001. (XI. 26.) RENDELETE A PARKOLÁS BIZTOSÍTÁSÁNAK MÓDJÁRÓL, PARKOLÓHELY ÉPÍTÉSI KÖTELESSÉGÉRŐL ÉS ANNAK MEGVÁLTÁSÁRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

33/2001. (XI. 26.) RENDELETE A PARKOLÁS BIZTOSÍTÁSÁNAK MÓDJÁRÓL, PARKOLÓHELY ÉPÍTÉSI KÖTELESSÉGÉRŐL ÉS ANNAK MEGVÁLTÁSÁRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 33/2001. (XI. 26.) RENDELETE A PARKOLÁS BIZTOSÍTÁSÁNAK MÓDJÁRÓL, PARKOLÓHELY ÉPÍTÉSI KÖTELESSÉGÉRŐL ÉS ANNAK MEGVÁLTÁSÁRÓL AZ 50/2004. (XII. 8.), A

Részletesebben

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 44/2007. (XII. 21.) 1 önkormányzati rendelete

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 44/2007. (XII. 21.) 1 önkormányzati rendelete 1 EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 44/2007. (XII. 21.) 1 önkormányzati rendelete Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Osztálya. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Osztálya. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Osztálya 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Iksz: F-24823-3/2013. Témafelelős: Cseuz András Tárgy: Gépjármű elhelyezési kötelezettség pénzbeni megváltásáról,

Részletesebben

31/2005. (VI. 17.) Budapest Kőbányai Önkormányzati rendelet. a parkolóhely-építési kötelezettség helyi szabályozásáról. Egységes szerkezetben 2.

31/2005. (VI. 17.) Budapest Kőbányai Önkormányzati rendelet. a parkolóhely-építési kötelezettség helyi szabályozásáról. Egységes szerkezetben 2. 31/2005. (VI. 17.) Budapest Kőbányai Önkormányzati rendelet a parkolóhely-építési kötelezettség helyi szabályozásáról Egységes szerkezetben 2. A Budapest Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

1. 1. szeptember 1-tol)

1. 1. szeptember 1-tol) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 29/1999. (VI.14.) Kgy. rendelete a járműelhelyezési kötelezettség pénzbeni megváltásáról, a parkolóalap képzésről és felhasználásról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t

Nagykálló Város Önkormányzat. 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t Nagykálló Város Önkormányzat 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t parkolóhelyek létesítéséről, valamint nem fizető parkolók üzemeltetésének szabályozásáról (egységes szerkezetben a 8/2010. (II.19.), 18/2012.

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011.(I.24.) R E N D E L E T E

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011.(I.24.) R E N D E L E T E MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011.(I.24.) R E N D E L E T E Mátészalka Város közigazgatási területén gépjármű-várakozóhelyek biztosításáról (egységes szerkezetben a 9/2017.(III.30.)

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37/2008. (11. 03.) rendelete a parkoló-létesítési kötelezettségről és annak megváltásáról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37/2008. (11. 03.) rendelete a parkoló-létesítési kötelezettségről és annak megváltásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37/2008. (11. 03.) rendelete a parkoló-létesítési kötelezettségről és annak megváltásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a parkoló

Részletesebben

II. fejezet. Parkolóhelyek létesítése, kialakítása és működtetése. 3. Parkolóhelyek létesítése

II. fejezet. Parkolóhelyek létesítése, kialakítása és működtetése. 3. Parkolóhelyek létesítése Kisbér Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 7/2011.(III.10.) számú rendelete a járművek parkoló-és tárolóhelyei kialakításáról, használatáról, a parkolóhelyek megváltásáról Kisbér Város Önkormányzatának

Részletesebben

*1. (1) A rendelet hatálya Vác város közigazgatási területén a felépítendô lakásra és üdülôre, valamint a közcélú építményekre terjed ki.

*1. (1) A rendelet hatálya Vác város közigazgatási területén a felépítendô lakásra és üdülôre, valamint a közcélú építményekre terjed ki. Vác Város Önkormányzat 45/2001. (XII. 14.) számú rendelete a város gépjármű elhelyezési feltételeinek elôsegítésérôl /AZ IDŐKÖZI MÓDOSÍTÁSOKKAL egységes szerkezetben/ Vác Város Képviselô-testülete a helyi

Részletesebben

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5 Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2009. (II.27) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló, többször módosított 70/2005.(XII.15.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. február 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. február 15-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-127/2012. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. február 15-i ülésére Tárgy: Bp. IX. ker. Üllői út 147. sz. alatti áruház energia

Részletesebben

1. A rendelet területi hatálya kiterjed a Budapest, VI. kerület Terézváros közigazgatási területére.

1. A rendelet területi hatálya kiterjed a Budapest, VI. kerület Terézváros közigazgatási területére. Budapest Főváros Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 3.) rendelete az egyes építési tevékenységekkel kapcsolatos parkolási igényekről és azok biztosításáról Módosítás: a) 19/2012.

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2001.(IV.26.) 1 RENDELETE 2 AZ ÚTÉPÍTÉSI- ÉS KÖZMŰVESÍTÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL A 43/2001. (XII. 17.) 3, A 49/2001. (2002. I. 2.) 4, A 16/2002. (VII. 4.)

Részletesebben

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (V.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE* a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi

Részletesebben

Város Polgármestere. Ballay Zsolt nyilatkozata alapján megállapítható, hogy az ingatlanon nem biztosítható a törvény szerint előírt parkolóhely.

Város Polgármestere. Ballay Zsolt nyilatkozata alapján megállapítható, hogy az ingatlanon nem biztosítható a törvény szerint előírt parkolóhely. Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/224, 226, 233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Ügyintéző: Zsók Anikó Előterjesztés

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére 1041 Budapest, István út 14. 231-3131, Fax.: 231-3133 wintermantel.zsolt@ujpest.hu Hivatali ügyfélkapu elérhetőség: BP04ONKO, KRID: 358468376 Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul.

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2013. december 16.) Siófok

Részletesebben

(2) A KVSZ 5. (1) bekezdés a), b), d), e), f), g), h), i), k) és m, n) pontjai, (5), (6), (7), (8) és (9) bekezdései hatályukat vesztik.

(2) A KVSZ 5. (1) bekezdés a), b), d), e), f), g), h), i), k) és m, n) pontjai, (5), (6), (7), (8) és (9) bekezdései hatályukat vesztik. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének egyes

Részletesebben

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestülete. 15/1998. /VII.28./ számú rendelete

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestülete. 15/1998. /VII.28./ számú rendelete Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestülete 15/1998. /VII.28./ számú rendelete A gépjármű elhelyezési kötelezettség pénzben megváltásáról, a parkolóalap képzésről és felhasználásról és a parkolók használatáról

Részletesebben

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e 2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e a parkolás szabályairól és a parkolási díj megállapításáról

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) az önerős beruházásban megvalósuló ivóvíz és szennyvízelvezető hálózat közműnek a meglévő közműhálózatra csatlakozás.

A rendelet hatálya. (2) az önerős beruházásban megvalósuló ivóvíz és szennyvízelvezető hálózat közműnek a meglévő közműhálózatra csatlakozás. Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 18/2010.(XII. 17.) számú rendelete a KÖZMŰFEJLESZTÉSI HOZZÁJÁRULÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK RENDJÉRŐL egységes szerkezetben a 16/2014. (IX.15.) sz. rendelettel Bugyi Nagyközség

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk (1)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. május 16-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-317/2012. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. május 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Bp. IX. ker. Soroksári Duna

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság január 25-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-44/2012. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. január 25-i ülésére Tárgy: Bp. IX. ker. Fehérakác utca DHL Logisztikai központ

Részletesebben

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE BUDAPEST, III. KERÜLET MIKOVINY U. - FOLYONDÁR U. - PODOLIN U. - DOBERDÓ ÚT KÖZÖTTI TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított 10./2000 (X. 19.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete *

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete * ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete * BUDAPEST, III. KERÜLET BATTHYÁNY UTCA PÜNKÖSDFÜRDŐ UTCA ÁRPÁD UTCA IPARTELEP UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET

Részletesebben

19/1998. (X. 13.) RENDELETE

19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság június 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság június 14-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-387/2011. ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. június 14-i ülésére Tárgy: A Bp. IX. ker. Laczkovich utca 5. előtt távközlés célú,

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 11/2008. (III. 28.) számú rendeletével jóváhagyott Újpest 3. számú városszerkezeti

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére Tárgy: Baptista Szeretetszolgálat kérelme Sorszám: IV/15 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb

Részletesebben

2. melléklet a 26/2018. (VII. 3.) XI.ÖK rendelethez Építési övezetek szabályozási határértékeinek összefoglaló táblázata

2. melléklet a 26/2018. (VII. 3.) XI.ÖK rendelethez Építési övezetek szabályozási határértékeinek összefoglaló táblázata 2. melléklet a 26/2018. (VII. 3.) XI.ÖK rendelethez Építési övezetek szabályozási határértékeinek összefoglaló táblázata Építési övezet jele telek területe telekszélesség Beépítési mód Beépítettség megengedett

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-505/2011. ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére Tárgy: Bp. IX. ker. Fővám tér 11-12. sz. alatti Kulturális

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2006. (V. 15.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásáról

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2006. (V. 15.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásáról Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2006. (V. 15.) rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásáról az azt módosító 5/2008. ((II.15.) és 53/2008. (XII.18.) rendeletekkel EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Részletesebben

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II.5.) Ör. sz. rendelete az önkormányzat által végzett beruházásokhoz kapcsolódó lakossági közművesítés hozzájárulásról / egységes szerkezetben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság május 16-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-318/2012. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2012. május 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Bp.

Részletesebben

I III AI/2A , ,5 13

I III AI/2A , ,5 13 BUDAPEST FŐVÁROS III.KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2015.(.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, a BÉCSI ÚT GELLÉRI ANDOR ENDRE UTCA (16385/2)

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zamárdi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (I.22.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk

Részletesebben

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1..

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület 9/2003.(V.10.) rendelet a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Területi hatály (1) Az Önkormányzati rendelet hatálya a község közigazgatási

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 5/1992. (IV.1.) számú R E N D EL E T E. Az építmény- és telekadóról

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 5/1992. (IV.1.) számú R E N D EL E T E. Az építmény- és telekadóról Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 5/1992. (IV.1.) számú R E N D EL E T E Az építmény- és telekadóról (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Az 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (VII. 09.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (VII. 09.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (VII. 09.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Az Eng.R.1. sz. Mellékletének IX. oszlopában meghatározott építmények használatbavétele

Az Eng.R.1. sz. Mellékletének IX. oszlopában meghatározott építmények használatbavétele Mire vonatkozik az engedély / bejelentés kérelem Az Eng.R.1. sz. Mellékletének IX. oszlopában meghatározott építmények használatbavétele Az Eng.R.1. sz. Mellékletének X. oszlopában meghatározott építmények

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2005. (X. 25.) rendelete

Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 17/2005. (X. 25.) rendelete Tápiószele Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2005. (X. 25.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díj megállapításáról, a díjalkalmazás feltételeiről

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Egységes szerkezetben: 2011. március 25. 2 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.)

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. ( II.05.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. ( II.05.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. ( II.05.) rendelete a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési hozzájárulás beszedéséről Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET november 8-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET november 8-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 205/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. november 8-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Budapest Főváros I. ker. Középső-Ferencváros

Részletesebben

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva, december 2. napjával.) I. fejezet. Általános rendelkezések

(Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva, december 2. napjával.) I. fejezet. Általános rendelkezések Siójuti Önkormányzat Képviselő-testületének 15./2008. /XII. 15./ számú rendelettel módosított 16./2004./XII.13./ rendelettel módosított 15/2003. (XII.15.)számú rendelete Egységes szerkezetben A HELYI ADÓZÁS

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló víziközmű hálózathoz történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről,

Részletesebben

Józsefváros területén az építtetők gépjármű-elhelyezési kötelezettségéről

Józsefváros területén az építtetők gépjármű-elhelyezési kötelezettségéről A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2010. január 21. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(I.21.) sz. önkormányzati

Részletesebben

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ a8/2014. (III.31.), 35/2014. (X.29.), 7/2015. (III.30.), 5/2016.(II.26.) és a 10/2017. (II.24.)önkormányzati

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete a Belváros-Lipótváros Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról és Szabályozási

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonát képező MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 10. SZÁM ALATTI KORONA ÜZLETI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT I. EMELET, 201-208-AS 51 m 2 ALAPTERÜLETŰ

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg.

A rendelet hatálya. A hozzájárulás mértéke. A hozzájárulás mértékét jelen rendelet 1. számú melléklete határozza meg. Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2009. (III.20.) számú önkormányzati rendelete a csapadékvíz-elvezető csatorna közművesítési hozzájárulásról Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA Ikt. szám: IV/B. 218/2016. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének és jegyzőjének 6/2016. (IX.30.) együttes utasítása a rendezési terv

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. (XI.11.) önkormányzati rendelete a helyi adókról

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. (XI.11.) önkormányzati rendelete a helyi adókról 1 Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. (XI.11.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi

Részletesebben

BÉCSI ÚT - KISCELLI UTCA - SAN MARCO UTCA - KENYERES UTCA

BÉCSI ÚT - KISCELLI UTCA - SAN MARCO UTCA - KENYERES UTCA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 27./2003. (IX.08.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület BÉCSI ÚT -

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a Pécel Város közigazgatási területén korlátozással terhelt helyi közutakra történő behajtás rendjéről és a fizetendő

Részletesebben

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete a Budapest X. ker., Jászberényi út - Rézvirág utca - Zöldpálya u. által határolt terület R-43012 tt.számú Részletes Rendezési

Részletesebben

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30./2003. (IX.08.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület VEDER UTCA

Részletesebben

3. MELLÉKLET UTCAI PÁRKÁNYMAGASSÁG LEGNAGYOBB ÉRTÉKE BELSŐ ÓBUDA EGYES KARAKTERŐRZŐ TERÜLETEIN

3. MELLÉKLET UTCAI PÁRKÁNYMAGASSÁG LEGNAGYOBB ÉRTÉKE BELSŐ ÓBUDA EGYES KARAKTERŐRZŐ TERÜLETEIN 3. MELLÉKLET UTCAI PÁRKÁNYMAGASSÁG LEGNAGYOBB ÉRTÉKE BELSŐ ÓBUDA EGYES KARAKTERŐRZŐ TERÜLETEIN 211 4. MELLÉKLET A SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEK ÉS A KERÉKPÁROK, VALAMINT AZ AUTÓBUSZ VÁRAKOZÓHELYEK TELKEN BELÜLI ELHELYEZÉSÉNEK

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 7399-5 /2008. Javaslat a településrendezési terv és a Salgótarján Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról Dunapataj Nagyközség Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

36/2008. (XI. 12.) 59/2003. (XII.

36/2008. (XI. 12.) 59/2003. (XII. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 36/2008. (XI. 12.) Kgy. rendelete a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII. 5.) Kgy rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben