Integral IP. Központok és hálózatok. FIRE ALARM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Integral IP. Központok és hálózatok. FIRE ALARM"

Átírás

1 Integral IP. Központok és hálózatok. FIRE ALARM

2 FIRE ALARM Prémium minőségű platform a biztonságos tűzvédelem érdekében.

3 INTEGRAL Szabványos IP interfészek. Az összes Integral IP központ támogatja az internetprotokollt. Szoftveralkalmazások segítségével a központok bárhol hálózatba is kapcsolhatók, és távolról felügyelhetők számítógéppel, okostelefonnal vagy táblagéppel. Magától értetődő és egyszerű kezelés. A kezelőfelület az összes Integral IP központ esetében egyforma: átlátható elrendezés és logikus műveletsorok biztosítják a szükséges áttekintést a nehéz helyzetekben. A billentyűfeliratok és a kijelzőn megjelenő szövegek több mint 20 nyelven érhetők el. Teljes redundancia. A hardverek, szoftverek, tápellátás és vezetékezés terén egyaránt biztosított redundancia garantálja a rendszer tökéletes megbízhatóságát. Hiba esetén az összes funkció, kijelző és vezérlőelem teljesen működőképes marad. Sokoldalú interfészek. Az Integral IP vezérlőpanelek különböző interfészekkel és szabványosított protokollokkal rendelkeznek ilyenek például a BACnet, az OPC, az ESPA vagy a Modbus, ezért kompatibilisek más szolgáltatásokkal, például épületfelügyeleti rendszerekkel. Megnyugtató érzés, hogy beruházásainak értéke megmarad. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy termékeink a legmesszebbmenőkig kompatibilisek legyenek a korábbi és későbbi típusokkal. A régebbi tűzrjelző rendszerek egyszerűen és rugalmasan, lépésről lépésre korszerűsíthetők, ezáltal a rendszer modernizálása mindig befektetés a jövőbe. INTEGRAL ApplicationCenter Egyszerű programozás. Az összes Integral IP központ programozása egyszerű és egyértelmű; a tervezésük egyetlen szoftvereszközzel történik. A bemenetek és kimenetek közötti logikai kapcsolatok rendkívül sokoldalúan konfigurálhatók beleértve a hurkok közötti és több központból kialakított hálózatokat is. Európai minőség. A Schrack Seconet tűzriasztó rendszerek fejlesztése Ausztriában, gyártásuk Németországban történik.

4 FIRE ALARM IP technológia mindenféle berendezésmérethez.

5 INTEGRAL Integral IP MX. A nagy teljesítményű és hálózatba kapcsolható MX központokat kifejezetten nagy létesítmények és épületek, pl. ipari üzemek, irodaépületek, kórházak, bevásárlóközpontok stb. védelmére optimalizálták. A rendszer moduláris felépítése révén a régi berendezések is korszerűsíthetők a szabványoknak megfelelően. Moduláris, decentralizált felépítés Akár 16 hurok vezérlőpanelenként max elem TCP/IP interfész Hálózatba kapcsolható Hardveres és szoftveres redundancia Régi berendezések korszerűsítése Padlón álló szekrény Többzónás oltásvezérlő panel Integral IP CX. A kompakt és hálózatba kapcsolható CX központok a közepes méretű létesítmények pl. többlakásos lakóépületek, nagy áruházak, szállodák stb. védelmére szolgálnak. Kompakt, decentralizált felépítés Akár 4 hurok vezérlőpanelenként max elem TCP/IP interfész Hálózatba kapcsolható Szoftveres redundancia Egyzónás oltásvezérlő panel Integral IP BX. A nagy teljesítményű, 1 hurokból álló, kompakt központot kifejezetten kisebb létesítmények például személyzet nélküli műszaki helyiségek, föld alatti garázsok, vendéglátóipari létesítmények, áruházak, kereskedelmi láncok, vendégházak, benzinkutak, iskolák stb. védelmére fejlesztették ki. Kompakt központ 1 hurok max. 250 elem TCP/IP interfész TCP/IP protokollon keresztül hálózatba kapcsolható Szoftveres redundancia

6 FIRE ALARM Integrált technológia oltórendszerek vezérléséhez.

7 INTEGRAL Egy- és többzónás oltásvezérlő központok. A szabványok és irányelvek tekintetében az Integral IP MX és CX központok oltásvezérlőként (az EN és VdS 2496 szabványok szerinti elektronikus automata vezérlő- és késleltető berendezésként), továbbá a tűzjelző/oltó rendszerek kombinált központjaiként is használhatók. Az Integral IP CXE egy oltózóna vezérlésére alkalmas, az Integral IP MXE pedig a különleges redundancia-koncepciónak és az ebből eredő különleges biztonságnak köszönhetően a szabványokkal összhangban egynél több oltózóna vezérléséhez is használható. Mindkét központ az alábbi oltórendszerek felügyeletére alkalmas és rendelkezik jóváhagyással: CO 2 -os, életvédelem, vagy technológiai védelem céljából használt nagy- és kisnyomású oltórendszerek Életvédelem, vagy technológiai védelem céljából használt inert gázos és argonos oltórendszerek Vízpermettel és vízköddel oltó (elárasztó) rendszerek Elővezérelt sprinkler rendszerek Sprinkler rendszerek Kémiai oltórendszerek Méretre készült és helytakarékos. Az Integral IP MX padlón álló szekrény révén akár 5 Integral IP MX ún. társközpont építhető egyetlen házba, és a rendszer a 19"-es méretű előlapnak köszönhetően kijelző- és kezelőpanelekkel is felszerelhető. Különleges környezetben telepítendő rendszerekhez IP 55-ös védelmi szintű fali szekrény is rendelhető.

8 FIRE ALARM Korlátlan biztonságot garantáló kommunikációs képesség.

9 INTEGRAL Jövőbe mutató IP-funkciók. Az épületek megelőző tűzvédelmére vonatkozó szabványok továbbra is exkluzív hálózatok kiépítését írják elő ez nagyon fontos biztonsági szempont. Az információk előhívásához és megjelenítéséhez, valamint a más szolgáltatásokkal történő adatcseréhez azonban már használható a meglévő számítógépes hálózati adatátvitel. Integral IP tűzjelző rendszer kiépítésekor változatos és szabadon választható topológiák valósíthatók meg. Ethernet alapon akár 16 központ állítható be bármilyen módon fa, gyűrű vagy háló topológiában, a rendszer pedig később könnyen bővíthető. SecoNET hálózat. Nagyon nagy kiterjedésű rendszerekben az Integral LAN hálózatokat egy magasabb szintű SecoNET hálózatba integrálják. Az összes Schrack Seconet tűzjelző központ beleértve a régebbi generációs rendszereket is problémamentesen integrálható egy SecoNET hálózatba. Üvegszálas vagy réz csatlakozások. A központok közvetlenül a vezérlőpanelben csatlakoznak a hálózatokhoz,modemek és átalakítók használata nélkül. Ebből a célból különálló hálózati komponensek állnak rendelkezésre a különböző átviteli módokhoz. Ezek közvetlenül a szekrényekbe vannak beépítve, ezért megoldott a szünetmentes tápellátásuk, és a használatuk is engedélyezett az EN 54-4 szabvány előírásaival összhangban. Az Integral LAN és SecoNET előnyei. Maximális rendelkezésre állás: a központonként akár 4 csatlakozással rendelkező háló topológia rendkívül biztonságos kapcsolatokat garantál Rendkívül rugalmas topológia: később fa, gyűrű vagy háló topológiájú hálózati kapcsolatok is létrehozhatók Az összes Schrack Seconet központgeneráció egyetlen hálózatba integrálható Adatátvitel akár 2,5 Mbit/s sebességgel A meglévő informatikai infrastruktúra további ráfordítások nélkül használható kommunikációs célokra. A letöltések és szoftverfrissítések központilag, egyetlen pontból végezhetők, a folyamatban lévő műveletek közben.

10 FIRE ALARM Intelligens IP-alkalmazások a megnövelt kényelem és hatékonyság érdekében.

11 INTEGRAL SecoLOG IP grafikus megjelenítő és kezelő berendezés. Akár több munkaállomásból álló grafikus megjelenítő és kezelő berendezés összhangban az ÖNORM F 3003 szabvány előírásaival, a tűzriasztó rendszerek egyértelmű és központosított kijelzése és üzemeltetése érdekében, a legújabb IP technológia felhasználásával. A rendszerhez kapcsolt valamennyi tűzjelző központ összes üzenete és rendszerállapota egyesítve és átlátható módon jelenik meg egy vagy több számítógépes munkaállomáson. RemoteMESSAGE. Események (pl. riasztások, hibák stb.) egy vagy több tűzjelző központról egy asztali számítógépen vagy laptopon lévő központi helyen történő megjelenítésére szolgáló szoftver, felugró üzenetek küldésével és az Integral VirtualMAP funkcióval együtt. IACmobile Integral ApplicationCenter mobile. Integrált szoftver és szervizmoduljai mobil eszközökön történő használatára, beleértve a push notification értesítéseket is. Integral VirtualMAP. Az Integral IP tűzjelző központ távoli elérésére szolgál TCP/IP kapcsolaton keresztül egy Windows operációs rendszert futtató számítógépről. A központ kezelő felülete megjelenik a képernyőn, a kezelési műveletek pedig jelzés- és parancsirányban egyaránt végezhetők. ek, SMS és push notification. Váratlan esemény, például riasztás vagy hiba bekövetkezésekor a tűzjelző központ automatikus üzeneteket küld a kívánt címzetteknek , SMS, vagy push notification formájában. www S2Service. Az S2Service webes szolgáltatási platform biztosítja az összes, ahhoz szükséges komponenst, hogy számítógép vagy mobil eszköz segítségével a világon bárhonnan kapcsolatot lehessen teremteni egy Integral IP tűzjelző központtal. A kapcsolatok titkosítottak, és megfelelnek a legszigorúbb és legújabb biztonsági szabványoknak.

12 COMPETENCE ON TOP SCHRACK SECONET KFT. Magyarország H-1119 Budapest, Fehérvári út Tel budapest@schrack-seconet.hu Anyavállalat Ausztria: A-1120 Bécs, Eibesbrunnergasse 18 Tel office@schrack-seconet.com Leányvállalatok: CZ H IND PL RO RUS S SK TR Forgalmazó partnerek: ARM AZ FIN N FIRE ALARM BG BIH BY CH CY D DK E EST ET F GE GR HR I IL KS KSA KWT KZ L LT LV MK NL P PK RB RL SLO SRB TM UA UAE UZ Schrack Productions - B-PR-608HU - V Műszaki változtatások joga fenntartva!

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában IP megoldások a tűzjelzéstechnikában Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle konferenciája 2017. május 15., Pécel Bemutatkozás Farkas

Részletesebben

Integral IP. Érzékelés és riasztás. FIRE ALARM

Integral IP. Érzékelés és riasztás. FIRE ALARM Integral IP. Érzékelés és riasztás. FIRE ALARM FIRE ALARM Intelligens érzékelés, tökéletesen kombinálva optikai és akusztikus riasztással. BX-modulok Intelligens be- és kimeneti modulok a következők csatlakoztatására:

Részletesebben

Értéket óvni életet menteni. Jövőbe mutató tűzjelző rendszerek. FIRE ALARM

Értéket óvni életet menteni. Jövőbe mutató tűzjelző rendszerek. FIRE ALARM Értéket óvni életet menteni. Jövőbe mutató tűzjelző rendszerek. FIRE ALARM FIRE ALARM Kompromisszumok nélküli tűzvédelem a legmagasabb szinten. INTEGRAL Bevált műszaki tartalom és IP-technológia. A megbízható

Részletesebben

HEALTH CARE FIRE ALARM SECURITY

HEALTH CARE FIRE ALARM SECURITY HEALTH CARE FIRE ALARM SECURITY FROM VISIO TO REALITY Technológiai fejlesztés Jövőorientáltság Cégvezetés: Kretz Tamás ügyvezető igazgató Pálmai Rezső műszaki igazgató Farkas Károly vállalkozási igazgató

Részletesebben

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12.

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. Integral IP Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. 1 2 Integral IP BX 3 . Integral IP alkalmazások Áttekintés Információ szerzés pl. a tűzjelző központ aktuális állapotának elemzése szervizelés

Részletesebben

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere Building Technologies DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere A DESIGO PX mögött több éves tapasztalat áll. Világelsõk vagyunk az automatizálás és a HVAC irányítás

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Plena épületés vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út

Plena épületés vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út Plena épületés vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út 2 Plena épület- és vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út A Plena épület- és vészhangosítási rendszer

Részletesebben

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete 2 Bosch Praesideo épület- és vészhangosító rendszerek A látogatók tájékoztatása és védelme A Bosch Praesideo, a kihívást jelentő

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.2.28. COM(2017) 99 final ANNEXES 1 to 4 MELLÉKLETEK a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK a Közösség területén közlekedő haszongép

Részletesebben

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel A Protecta intelligens EuroProt készülékei a védelem-technika és a mikroprocesszoros technológia fejlődésével párhuzamosan követik a kommunikációs

Részletesebben

B-PI _HU_V1-0_Integral-IP-BX.doc SPS / R. Türk 2 (5)

B-PI _HU_V1-0_Integral-IP-BX.doc SPS / R. Türk 2 (5) Az Integral IP BX egy valódi 1-hurkos kompakt központ és lehetővé teszi a nagy értékű Integral IP rendszertechnika alkalmazását kis létesítményekben is. A nagy teljesítőképességű X-LINE technikával és

Részletesebben

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Integrált flash 4GB belső 16 kb nem felejtő RAM B&R tovább bővíti a nagy sikerű X20 vezérlő családot, egy kompakt vezérlővel, mely integrált be és kimeneti

Részletesebben

FMC felügyeleti és vezérlőegységek

FMC felügyeleti és vezérlőegységek Running head FMC felügyeleti és vezérlőegységek Fejlett szivattyúvezérlési alkalmazások 3 Miért kötne kompromisszumot? Számtalan különféle szivattyúvezérlő található a piacon. De a legtöbbjüket igen különböző

Részletesebben

Schrack BMZ Integral C.

Schrack BMZ Integral C. Schrack BMZ Integral C. Kompakt, megbízható és rugalmas. FIRE ALARM www.schrack-seconet.hu Schrack BMZ Integral C. Professzionális tűzvédelem. INTEGRAL BMZ C Apró ok végzetes következményekkel. Egy villámcsapás,

Részletesebben

Számítógépes hálózatok

Számítógépes hálózatok 1 Számítógépes hálózatok Hálózat fogalma A hálózat a számítógépek közötti kommunikációs rendszer. Miért érdemes több számítógépet összekapcsolni? Milyen érvek szólnak a hálózat kiépítése mellett? Megoszthatók

Részletesebben

Leipold Zoltán műszaki vezető. info.security@hu.bosch.com. Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés. www.boschsecurity.

Leipold Zoltán műszaki vezető. info.security@hu.bosch.com. Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés. www.boschsecurity. Korszerű evakuáció menedzsment Leipold Zoltán műszaki vezető info.security@hu.bosch.com Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés www.boschsecurity.hu 1 Internal ST/SEA-PRM 2009.10.14.

Részletesebben

IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok

IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok 2016.05.19. Szilágyi Róbert Tóth Mihály Debreceni Egyetem Az IoT Eszközök és más fizikai objektumok elektronikával, vezérléssel,

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető A DVR kínálat bemutatása AVTECH MDR, AVC sorozatú DVR-ek bemutatása; SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása;

Részletesebben

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása 1. Általános célkitűzések: A kisvárosi helyi tömegközlekedés igényeit maximálisan kielégítő hardver és szoftver környezet létrehozása. A struktúra

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: igazgató Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi A DVR kínálat bemutatása SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása; PROVISION-ISR DVR-ek bemutatása.

Részletesebben

Termeléshatékonyság mérés Ipar 4.0 megoldásokkal a nyomdaiparban

Termeléshatékonyság mérés Ipar 4.0 megoldásokkal a nyomdaiparban PRESENTATION Termeléshatékonyság mérés Ipar 4.0 megoldásokkal a nyomdaiparban Kremzer, Péter ICCS Kft. kremzerp@iccs.hu Tartalomjegyzék Folyamatirányítás FIR nélkül Nyomdai sajátosságok Megrendelői igények

Részletesebben

Automatikus szivárgáskeresés Zajszint-adatgyűjtő hálózat korrelátoros funkcióval

Automatikus szivárgáskeresés Zajszint-adatgyűjtő hálózat korrelátoros funkcióval Automatikus szivárgáskeresés Zajszint-adatgyűjtő hálózat korrelátoros funkcióval Sebalog N-3 hálózat Aktuális mérési adatok minden nap Nincs szükség a loggerek helyszínen történő kiolvasására Távolról

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

Útmutató R&MinteliPhy-hoz

Útmutató R&MinteliPhy-hoz Útmutató R&MinteliPhy-hoz Hálózati biztonság, költségtakarékosság és a karbantartási idő csökkentése. Ezek a modern, nagy teljesítményű hálózatok felé támasztott legfontosabb követelmények. Az R&MinteliPhy

Részletesebben

A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja.

A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja. A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja. A hálózat kettő vagy több egymással összekapcsolt számítógép, amelyek között adatforgalom

Részletesebben

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag A Samsung SSM-8000 szoftvercsomag a Samsung által forgalmazott IP kamerák, digitális rögzítők, hálózati rögzítők, encoderek közös grafikai felületen történő megjelenítését

Részletesebben

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér Mérés, Vezérlés mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC - 141 kis és nagytestvér Bevezetés A MultiCon eszközök nagyhatékonyságú kijelzőt, mérés adatgyűjtőt és szabályzókat foglalnak magukban. Mindez a tudás és

Részletesebben

Szárazföldi autonóm mobil robotok vezérlőrendszerének kialakítási lehetőségei. Kucsera Péter ZMNE Doktorandusz

Szárazföldi autonóm mobil robotok vezérlőrendszerének kialakítási lehetőségei. Kucsera Péter ZMNE Doktorandusz Szárazföldi autonóm mobil robotok vezérlőrendszerének kialakítási lehetőségei. Kucsera Péter ZMNE Doktorandusz A mobil robot vezérlőrendszerének feladatai Elvégzendő feladat Kommunikáció Vezérlő rendszer

Részletesebben

Az IEC PRP & HSR protokollok használata IEC61850 kommunikációjú védelmi automatika hálózatokban

Az IEC PRP & HSR protokollok használata IEC61850 kommunikációjú védelmi automatika hálózatokban Az IEC 62439 PRP & HSR protokollok használata IEC61850 kommunikációjú védelmi automatika hálózatokban Nagy Róbert Védelmes értekezlet 2014 2014. Június 5. Ethernet az energiaelosztó hálózatokhoz Az Ethernet

Részletesebben

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés Wago Hungária Kft. Cím: 2040. Budaörs, Gyár u. 2. Tel: 23 / 502 170 Fax: 23 / 502 166 E-mail: info.hu@wago.com Web: www.wago.com Készítette: Töreky Gábor Tel:

Részletesebben

4-32-zónás vagyonvédelmi rendszer

4-32-zónás vagyonvédelmi rendszer 2 Termék katalógus 4-32-zónás vagyonvédelmi rendszer Az új Esprit E55 központok megbízható, kis költségű, az ügyfél igényeit kielégítő biztonságot nyújtanak. Számos szolgáltatásuk közül kiemelkedik a StayD,

Részletesebben

Exigo. A lakóépületek fűtésének egyszerű szabályozása

Exigo. A lakóépületek fűtésének egyszerű szabályozása Exigo A lakóépületek fűtésének egyszerű szabályozása Fűtési és kazán szabályzás Az Exigo-val a szabályzás összes lépése a beépítéstől a működtetésen keresztül a karbantartásig még egyszerűbb, mint valaha.

Részletesebben

Energia hatékonyság. integrált épületautomatika alkalmazásával 01 I 2009

Energia hatékonyság. integrált épületautomatika alkalmazásával 01 I 2009 Energia hatékonyság Ronny Scherf Termékmenedzser CentraLine c/o Honeywell GmbH 01 I 2009 Az épületek rendszertechnikáját figyelembe véve kétféle megközelítés létezik a költségek csökkentésére: egyrészről

Részletesebben

Érjen célba minden üzenete!

Érjen célba minden üzenete! Érjen célba minden üzenete! PRAESIDEO digitális hangosítási és vészhangosítási rendszer boschsecurity.hu PRAESIDEO digitális hangosítási és vészhangosítási rendszer 3 A látogatók tájékoztatása és védelme

Részletesebben

Hydrocal 1005 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal

Hydrocal 1005 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal Hydrocal 1005 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal A Hydrocal 1005 olajban oldott gázok on-line, egyedi mérőkészüléke transzformátor monitoring funkciókkal. Négy kulcs gázt

Részletesebben

FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók

FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók Tűzjelző rendszerek FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók A kézi jelzésadó visszaállítása a riasztás indítása után Automatikus vagy kézi címzés lehetséges forgókapcsolókkal

Részletesebben

CM6800 Mátrix Mikroprocesszor alapú videó mátrix, 32 x 6

CM6800 Mátrix Mikroprocesszor alapú videó mátrix, 32 x 6 CM6800 Mátrix Mikroprocesszor alapú videó mátrix, 32 x 6 Termék leírás: 32 Videó bemenet, 6 Videó kimenet Kameraképek kapcsolása, multiplexer, dome kamera (Spectra, Esprit), PTZ vezérlés, riasztási bementek

Részletesebben

Okostelefon. Ujjlenyomat. Bluetooth 4.0 LE RFID. PIN kód. Elektronikus ajtózár. Telefon applikáció. NFC kapcsolat

Okostelefon. Ujjlenyomat. Bluetooth 4.0 LE RFID. PIN kód. Elektronikus ajtózár. Telefon applikáció. NFC kapcsolat Bluetooth 4.0 LE RFID Elektronikus ajtózár Ujjlenyomat NFC kapcsolat PIN kód Ajtózár: biztonságosan és egyszerűen lehet okostelefonnal irányítani. Okostelefon Telefon applikáció www.burg.biz Minőség és

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon+36/33-515-515 Fax +36/33-515-500 Internet: www.rosenberg.hu

Részletesebben

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft.

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft. Aritech A megoldás bármilyen biztonságtechnikai alkalmazásra mérettől és komplexitástól függetlenül az ATS Advisor Master Integrált Biztonságtechnikai rendszer. Néhány alkalmazási példa: Kisebb üzletek

Részletesebben

hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba

hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba = hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba HaXSoN Szerver Vékonyterminál vékonyterminál A HaXSoN vékonyterminál jellemzői - kis méretű, alacsony fogyasztású,

Részletesebben

Programozható vezérlô Twido. A programozás és a kommunikáció szabadsága

Programozható vezérlô Twido. A programozás és a kommunikáció szabadsága Programozható vezérlô Twido A programozás és a kommunikáció szabadsága Simply Smart Leleményes, intelligens és egyszerûen használható. Twido: A felhasználók igényeire szabott automatizálási rendszer vezérlô

Részletesebben

Mérés és kommunikáció az energiaelosztásban

Mérés és kommunikáció az energiaelosztásban Kisfeszültség Mérés és kommunikáció az energiaelosztásban Energiahatékonysági segédlet Compact NSX Compact NS 630A felett Masterpact Energiamérés és vezérlés Megnövelt energia rendelkezésre-állás Biztonság

Részletesebben

Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal

Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal A Hydrocal 1008 olajban oldott gázok on-line, egyedi mérőkészüléke transzformátor monitoring funkciókkal. Hét kulcsfontosságú

Részletesebben

Adószám: 11365073-2-43 Bank: RAIFFEISEN BANK 12072507-00328591-00100001 Cégjegyzékszám: 01-10-044636. Inner Range CONCEPT 4000

Adószám: 11365073-2-43 Bank: RAIFFEISEN BANK 12072507-00328591-00100001 Cégjegyzékszám: 01-10-044636. Inner Range CONCEPT 4000 Inner Range CONCEPT 4000 Épületfelügyeleti rendszer (rövid ismerteto) 1. oldal A rendszer muködése, fobb tulajdonságai Az alábbi képen a rendszer általános felépítése látható. A következo oldalakon az

Részletesebben

Mindig, mindenhol ellenőrzés alatt

Mindig, mindenhol ellenőrzés alatt Mindig, mindenhol ellenőrzés alatt 02 Mindig, mindenhol ellenőrzés alatt A Daikin új szabályozási megoldást kínál az otthoni beltéri egységek fő funkcióinak monitorozására és vezérlésére. A rendszer végfelhasználó-barát

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Hálózati alapismeretek

Hálózati alapismeretek Hálózati alapismeretek 1. Mi a hálózat? Az egymással összekapcsolt számítógépeket számítógép-hálózatnak nevezzük. (minimum 2 db gép) 2. A hálózatok feladatai: a. Lehetővé tenni az adatok és programok közös

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 93. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

Foglalkoztatottság összefüggései a szegénységgel és roma aspektusai. 2015. április 22. Budapest, MTA

Foglalkoztatottság összefüggései a szegénységgel és roma aspektusai. 2015. április 22. Budapest, MTA Foglalkoztatottság összefüggései a szegénységgel és roma aspektusai 2015. április 22. Budapest, MTA Vázlat Foglalkoztatottság Jövedelmek Szegénység Roma statisztikák Munkanélküliségi ráta 12,0 Munkanélküliségi

Részletesebben

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók T LED STARK QLE Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók 1 STARK QLE vengine STARK QLE Gazdaságosság szempontjából a legjobb

Részletesebben

Tűzjelző központok FC360

Tűzjelző központok FC360 Cerberus TM FIT Tűzjelző központok FC360 FC361-ZZ, FC361-ZA, FC361-YZ, FC361-YA Tűzjelző központ (1 hurokkal) címzett perifériákhoz beépített kezelő egységgel 1 hurok max. 126 címzett eszközzel vagy 2

Részletesebben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben 2 Példaértékű kutatás A mérőhelyeken minden egyes MAGIC.SENS valamennyi funkciója ellenőrzésre kerül.

Részletesebben

Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet

Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet Informatikai stratégia Tata, 2011. Informatikai stratégia - 2 - Tartalom 1. Számítógépes hálózatok... - 3-2. Internet kapcsolat... - 3-3. Interaktív

Részletesebben

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R INTEGRÁLT RENDSZER Négy biztonsági rendszerről alkotott tapasztalatunkat és tudásunkat egyesítettük: tűzjelző, riasztórendszer, kamera- és beléptetőrendszer létrehozni egy felületet amely egy létesítmény

Részletesebben

Energia- & teljesítmény mérők

Energia- & teljesítmény mérők Energia- & teljesítmény mérők 1194 Budapest, Mészáros Lőrinc u. 130/b Tel.: 06 (1) 288 0500 Fax: 06 (1) 288 0501 www.lsa.hu ELNet GR/PQ Villamos fogyasztásmérő és hálózat analizátor - pontosság: 0,2% (speciális

Részletesebben

A hazai szállítmányozók és logisztikai szolgáltatók szerepe a gazdaságban

A hazai szállítmányozók és logisztikai szolgáltatók szerepe a gazdaságban Karmazin György Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) regionalitásért és rendezvényekért felelős alelnök BI-KA Logisztika Kft. tulajdonos A hazai szállítmányozók és logisztikai

Részletesebben

FS20 Tűzjelző rendszer MP 2.1

FS20 Tűzjelző rendszer MP 2.1 FS20 Tűzjelző rendszer MP 2. Sinteso Tűzjelző központ család 4 különböző állomással: Mikroprocesszor-vezérelt tűzjelző rendszer Kompakt és moduláris felépítésű tűzjelző központok 252 52 címzett eszköz

Részletesebben

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz PCI beltéri alkalmazásokhoz Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek PCI

Részletesebben

VÁV UNION VILLAMOS FELÜGYELETI RENDSZER

VÁV UNION VILLAMOS FELÜGYELETI RENDSZER VÁV UNION VILLAMOS FELÜGYELETI RENDSZER A cégünk által kifejlesztett villamos felügyeleti és energiamenedzsment rendszer hatékony eszköze az ipari és kommunális létesítmények villamos berendezéseit üzemeltetőknek.

Részletesebben

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába.

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába. Canon ip2700 Canon ip7250 Canon MP230 A megfizethető otthoni fotónyomtatót kereső felhasználók számára ideális megoldás a PIXMA ip2700 készülék, amely egyszerűen használható és 2 pikoliteres tintacseppekkel

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167 Az Smatrix Wave szabályozó rendszer automatikus beszabályozási technológiát és egyéb energiahatékonysági funkciókat foglal magában felületfűtési és hűtési rendszerekhez. A Wave lehetővé teszi a távvezérlést

Részletesebben

Ismerje meg a GSM hálózaton keresztül működő hőszivattyú távfelügyelet!

Ismerje meg a GSM hálózaton keresztül működő hőszivattyú távfelügyelet! Ismerje meg a GSM hálózaton keresztül működő hőszivattyú távfelügyelet! Nagyné dr. Szilvási Mária Műszaki igazgató New Generation Technologies Rendszerfejlesztő és Szolgáltató Kft. 1 A prezentáció tartalma

Részletesebben

Programozható logikai vezérlő

Programozható logikai vezérlő PROGRAMABLE LOGIC CONTROLLER Programozható logikai vezérlő Vezérlés fejlődése Elektromechanikus (relés) vezérlések Huzalozott logikájú elektronikus vezérlések Számítógépes, programozható vezérlők A programozható

Részletesebben

SITRAFFIC CANTO. Kommunikációs rendszer, műszaki összefoglaló. I&S ITS U PSC, Version 1.4, 24.11.2006

SITRAFFIC CANTO. Kommunikációs rendszer, műszaki összefoglaló. I&S ITS U PSC, Version 1.4, 24.11.2006 Kommunikációs rendszer, műszaki összefoglaló I&S ITS U PSC, Version 1.4, 24.11.2006 Áttekintés (1) A CANTO elnevezés a következő kifejezés rövidítése: Communication in Advanced New Technology for Outstations.

Részletesebben

ActiveAssist. Rózner Lajos

ActiveAssist. Rózner Lajos Rózner Lajos 1 2 Felgyorsult fejlődés 2020 7 Mrd. csatlakozott ember 2020 50 Mrd. csatlakozott termék 1997 6 millió számítógép az interneten 1995 40 millió csatlakozott ember 3 Termékek és szolgáltatások

Részletesebben

Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről

Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről VdS A tanúsítvány tulajdonosa: Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről Siemens Schweiz AG Building Technologies Group Gubelstraße CH-630 Zug A tanúsítvány csak az adott építőelemre/rendszerre

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

Plena Easy Line hangosítási megoldások Hangkezelés egyszerűen

Plena Easy Line hangosítási megoldások Hangkezelés egyszerűen Plena Easy Line hangosítási megoldások Hangkezelés egyszerűen 2 Plena Easy Line hangosítási megoldások A minőségi hangosítás praktikus módja A zónafeliratoknak és beállításjelzőknek köszönhetően egyszerűen

Részletesebben

Tanúsítvány (fordítás)

Tanúsítvány (fordítás) EC-Megfelelőségi Tanúsítvány Az 1988. december 21-i 89/106/EEC irányelvvel összhangban a tagállamok építési termékek irányelvével (Construction Products Directive CPD) kapcsolatos jogközelítéséről, szabályozásáról

Részletesebben

INTELLIGENS PANELEK KARNYÚJTÁSNYIRA

INTELLIGENS PANELEK KARNYÚJTÁSNYIRA INTELLIGENS PANELEK KARNYÚJTÁSNYIRA A VALLEY ICON INTELLIGENS PANEL TERMÉKCSALÁD Egyszerűbb lett az élet A Valley, az öntözési technológiák vezetője az ICON család intelligens paneljeivel a ma elérhető

Részletesebben

Programozó- készülék Kezelőkozol RT óra (pl. PC) Digitális bemenetek ROM memória Digitális kimenetek RAM memória Analóg bemenet Analóg kimenet

Programozó- készülék Kezelőkozol RT óra (pl. PC) Digitális bemenetek ROM memória Digitális kimenetek RAM memória Analóg bemenet Analóg kimenet 2. ZH A csoport 1. Hogyan adható meg egy digitális műszer pontossága? (3p) Digitális műszereknél a pontosságot két adattal lehet megadni: Az osztályjel ±%-os értékével, és a ± digit értékkel (jellemző

Részletesebben

INVERSE MULTIPLEXER RACK

INVERSE MULTIPLEXER RACK SP 7505 Tartalomjegyzék...1 Általános ismertetés...2 Követelmények...2 Felépítése és működése...3 Beállítások...3 Felügyelet...3 Csatlakozók...3 Kijelzők...3 Műszaki adatok:...4 G703 felület:...4 LAN felület:...4

Részletesebben

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez KIFELÉ NYÍLÓ LKOK WMX MOTOROK 1-5 lépés lumínium profil Fa profil Műanyag profil 1. lépés

Részletesebben

Irányítástechnika 1. 8. Elıadás. PLC rendszerek konfigurálása

Irányítástechnika 1. 8. Elıadás. PLC rendszerek konfigurálása Irányítástechnika 1 8. Elıadás PLC rendszerek konfigurálása Irodalom - Helmich József: Irányítástechnika I, 2005 - Zalotay Péter: PLC tanfolyam - Klöckner-Möller Hungária: Hardverleírás és tervezési segédlet,

Részletesebben

Irányítástechnika fejlődési irányai

Irányítástechnika fejlődési irányai Irányítástechnika fejlődési irányai Irányítástechnikai megoldások Rendszer felépítések 1 Rendszer felépítést, üzemeltetést befolyásoló tényezők Az üzemeltető hozzáállása, felkészültsége, technológia ismerete

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

MINŐSÉGI GŐZ. Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Condair EL. Légnedvesítés és párologtató hűtés

MINŐSÉGI GŐZ. Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Condair EL. Légnedvesítés és párologtató hűtés MINŐSÉGI GŐZ Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Condair EL Légnedvesítés és párologtató hűtés Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Intelligens konstrukció a gyors karbantartáshoz A Condair EL típusú gőz-légnedvesítőinek

Részletesebben

A Click-In 45 mm-es rendszer

A Click-In 45 mm-es rendszer P100934 P94925 P100980 P94483 P100993 P80527 P100912 A Click-In 45 mm-es rendszer 2 OptiLine és Altira az új Click-In 45 mm-es rendszer épületek számára. Moduláris és rugalmas. Okos részmegoldások tömegével.

Részletesebben

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R PADLÓFŰTÉSI ZÓNA SZABÁLYZÓK TERMÉK LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK Könnyű és gyors telepítés az új vezetékezéssel Dugaszolható csatlakozók kábelszorítóval Integrált szivattyú relé a szivattyú

Részletesebben

Hálózati alapismeretek

Hálózati alapismeretek Hálózati alapismeretek Tartalom Hálózat fogalma Előnyei Csoportosítási lehetőségek, topológiák Hálózati eszközök: kártya; switch; router; AP; modem Az Internet története, legfontosabb jellemzői Internet

Részletesebben

MUST 30-120. Három fázisú Moduláris UPS. A moduláris UPS előnyei már mindenki számára elérhetőek

MUST 30-120. Három fázisú Moduláris UPS. A moduláris UPS előnyei már mindenki számára elérhetőek MUST 30-120 Három fázisú Moduláris UPS A moduláris UPS előnyei már mindenki számára elérhetőek MUST30-120 A MUST 30/120 termékcsalád egy szünetmentes áramellátó rendszer, három fázisú be- illetve kimenettel,

Részletesebben

A 7. sorszámú Hálózati operációsrendszer-üzemeltető megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 7. sorszámú Hálózati operációsrendszer-üzemeltető megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 7. sorszámú rendszer-üzemeltető megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító : 51 481 04 1.2. Részszakképesítés

Részletesebben

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában)

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók 3.1. Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3.1.1. Az EU innovációs eredménytáblája (European Innovation Scoreboard)

Részletesebben

Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski

Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski 2 A minden elemében korszerű Bosch tűzjelző rendszer a Local SecurityNetwork

Részletesebben

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók Balatonföldvár, 2018. március 22-23. ASM-Security Kft. Rendszerelemek Hagyományos lámpatestek Címzett lámpatestek Címzett központok Dinamikus kijáratjelzők

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

HATÉKONY HŰTÉS. Párologtató hűtőberendezés Condair ME. Légpárásítás és párologtató hűtés

HATÉKONY HŰTÉS. Párologtató hűtőberendezés Condair ME. Légpárásítás és párologtató hűtés HATÉKONY HŰTÉS Párologtató hűtőberendezés Légpárásítás és párologtató hűtés Hatékony párologtató hűtés Egyenletes vízelosztás A párologtatótestek feletti elosztópanelek gondoskodnak a párásító víz állandó

Részletesebben

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver A hardver és a felhasználó közötti kapcsolat Szoftverek csoportosítása Számítógép működtetéséhez szükséges szoftverek Operációs rendszerek Üzemeltetési segédprogramok

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

SUNNY TRIPOWER 8000TL / 10000TL / 12000TL / 15000TL / 17000TL

SUNNY TRIPOWER 8000TL / 10000TL / 12000TL / 15000TL / 17000TL SUNNY TRIPOWER STP 8000TL-10 / STP 10000T-10 / STP 12000TL-10 / STP 15000TL-10 / STP 17000TL-10 Gazdaságos Megbízható Rugalmasság Egyszerűség Maximális hatékonyság 98.2 % SMA OptiTrac Global Peak MPP követés

Részletesebben

Paradox márkanevû riasztóberendezések

Paradox márkanevû riasztóberendezések Paradox márkanevû riasztóberendezések A Paradox Security Systems termékeket Az EVO48 és EVO192 új központok forgalomba hozatalával az EVO széria egységes Magyarországon a Cadillac Zrt. forgalmazza. A cég

Részletesebben

Norway Grants. Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai. Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft.

Norway Grants. Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai. Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft. Norway Grants AKKUMULÁTOR REGENERÁCIÓS ÉS Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft. 2017.04.25. Rendszer szintű megoldás

Részletesebben