Értéket óvni életet menteni. Jövőbe mutató tűzjelző rendszerek. FIRE ALARM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Értéket óvni életet menteni. Jövőbe mutató tűzjelző rendszerek. FIRE ALARM"

Átírás

1 Értéket óvni életet menteni. Jövőbe mutató tűzjelző rendszerek. FIRE ALARM

2 FIRE ALARM Kompromisszumok nélküli tűzvédelem a legmagasabb szinten.

3 INTEGRAL Bevált műszaki tartalom és IP-technológia. A megbízható tűzjelző rendszerek hagyománya él a Schrack Seconet cégnél. A jelentős kutatás-fejlesztési beruházások, a nemzetközi szakmai szervezetek munkájában történő részvétel, illetve a műszaki egyetemekkel, tűzvédelmi szervezetekkel, tűzoltó szövetségekkel és tesztelést végző intézetekkel folytatott együttműködés garantálja, hogy a termékek mindig a legkorszerűbb technológiát képviselik. Az összes Integral IP központ rendelkezik IP interfésszel, így támogatják az internetprotokollt. Intelligens szoftveralkalmazások segítségével a központok fizikai helyüktől függetlenül hálózatba is kapcsolhatók, és számítógép, okostelefon vagy táblagép segítségével távolról is elérhetők. Magától értetődő módon és könnyen kezelhető. A kezelőfelület az összes Integral IP központ esetében megegyezik: átlátható elrendezés és logikus műveletsorok biztosítják a szükséges áttekintést a nehéz helyzetekben. A billentyűk feliratai és a kijelzőn megjelenő szöveges információk több mint 20 nyelven érhetők el. Tökéletes megbízhatóság és teljes redundancia. A hardverek, szoftverek, tápellátás és vezetékezés terén egyaránt biztosított redundancia garantálja a rendszer tökéletes megbízhatóságát és hibamentes működését. Ennek köszönhetően hiba esetén az összes funkció, kijelző és vezérlőelem teljesen működőképes marad. Sokoldalú interfészek. Az Integral IP központok különféle interfészekkel és szabványosított protokollokkal rendelkeznek ilyenek például a BACnet, az OPC, az ESPA vagy a Modbus, ezért kompatibilisek más szolgáltatásokkal, például épületfelügyeleti rendszerekkel. Megnyugtató érzés, hogy beruházásainak értéke megmarad. A Schrack Seconet számára rendkívül fontos, hogy termékei a legmesszebbmenőkig kompatibilisek legyenek a korábbi és későbbi típusokkal. A régebbi tűzriasztó rendszerek egyszerűen és rugalmasan, fokozatosan korszerűsíthetők, ezáltal a rendszer modernizálása mindig befektetés a jövőbe. Ausztriában és Németországban készült. A Schrack Seconet nagy hangsúlyt fektet valamennyi termékének jó minőségére. A csúcstechnológiájú tűzjelző rendszerek fejlesztése és gyártása Ausztriában és Németországban történik, és immár világszerte alkalmazzák őket.

4 FIRE ALARM IP technológia mindenféle rendszermérethez. Tűzjelző központok Oltásvezérlő központok Kihelyezett kezelők

5 INTEGRAL Integral IP MXF Integral IP CXF Integral IP BX Integral IP tűzjelző központok. A rendszer felépítését az alábbi létesítmények védelmére optimalizáltuk: Hardver redundancia Szoftver redundancia Hurkok száma központonként Elemek száma központonként TCP/IP interfész Hálózatba kapcsolható Meglévő rendszerek korszerűsítése Padlón álló központ modularna, decentralizált nagy rendszerek és épületek, például Ipari létesítmények, Irodaépületek, Repülőterek, Kórházak, Bevásárlóközpontok,... max. 16 max kompakt, decentralizált közepes méretű rendszerek, például Lakóházak Nagyáruházak, Szállodák,... max. 4 max Alapkivitel Kisebb épületek, mint például olyan műszaki helyiségek, ahol nem tartózkodik személyzet, Vendéglátóipari létesítmények, Mélygarázsok,... max. 1 max. 250 preko TCP/IP Az Integral IP rendszercsalád különböző központokból, kiegészítő berendezésekből, háztípusokból és egyéb elemekből áll, amelyek tökéletesen kombinálhatók egymással, és minden egyes bővítési fázishoz és rendszermérethez optimális összhangba hozhatók. Az összes eszköz kompatibilis egymással, és ugyanazzal a szoftverrel és üzembe helyezési eszközökkel működik. A X-LINE moduljai és detektorai az összes központhoz csatlakoztathatók, és a kezelő is megegyezik az összes Integral IP központ esetében. az alábbi oltórendszerek felügyeletére alkalmas és engedélyezett: Egyzónás oltórendszerek vezérlése Többzónás oltórendszerek vezérlése Oltózónák száma Kiegészítő LED-kijelzők További, szabadon programozható bemenetek és kimenetek Integral IP MXE Integral IP CXE CO 2 -gázos, nagy- és kisnyomású oltórendszerek élet- és sérülésveszélyes és anélküli környezetben egyaránt Inert és argongázos oltórendszerek élet-és sérülésveszélyes és anélküli környezetben egyaránt Vízpermettel és vízköddel oltó rendszerek Elővezérelt sprinkler rendszerek Sprinkler rendszerek Kémiai oltórendszerek 32 1 Integral IP oltásvezérlő központok. A szabványokkal összhangban az Integral IP MX és CX központok oltórendszerek központjaként (az EN és VdS 2496 szabványok előírásai szerinti elektronikus vezérlőés késleltető berendezésekként), továbbá a tűzjelző/oltó rendszerek kombinált központjaként is használhatók. Kihelyezett kezelők Rendszereink kezelőfelületei, amelyeket az ügyfelek igényei és a tűzoltók által támasztott követelmények alapján folyamatosan továbbfejlesztünk, több mint 20 nyelven állnak rendelkezésre. Az Integral IP központokon kívül sokféle változatban és típusban kínálunk tűzoltósági kezelőket (pl. az osztrák ÖN F 3031, DIN 14662, SN stb. szabvány rendelkezéseinek megfelelően) és LED tablókat is.

6 FIRE ALARM Korai tűzfelismerés és riasztás. MTD 533X CMD 533X MTD 533X-S/SP MMD 130 Ex-i Beállítási lehetőségek az EN 54 szabvány szerint MTD 533X MTD 533X-S/SP Szabvány Jellemző alkalmazási területek CMD 533X MMD 130 Ex-i EN 54-3 Hangjelzők, pl. szállodákban, középületekben, iskolákban stb. EN 54-5 Hőérzékelők (hagyományos) olyan helyekre, ahol a füst téves riasztások forrása lehet, viszont a keletkező hő várhatóan nem idéz elő téves riasztást (pl. dohányzásra kijelölt területek). EN 54-7 Általános célokra használt füstérzékelők füsttel járó tüzek gyors észlelésére (pl. irodaépületekben). EN Szén-dioxid-érzékelő pusztán technikai riasztásokhoz; a riasztást nem továbbítja automatikusan a tűzoltóságra (pl. garázsokba). EN Kombinált füst- és hőérzékelők olyan helyekre, ahol pl. füst, por, rovarok és gőz miatt rövid idejű zavar keletkezhet (pl. műhelyekben, raktárakban). EN Különösen gyors és biztos hőérzékelést lehetővé tevő, kombinált szén-monoxid- és hőérzékelők szén-monoxiddal támogatott hőérzékeléssel olyan helyekre, ahol füst és hő is keletkezhet, téves riasztást kiváltva (pl. ipari konyhákban és olyan helyeken, ahol az emberi élet van veszélyben).

7 INTEGRAL Integral CUBUS tűzérzékelő-család. A CUBUS érzékelési technológiával felszerelt tűzérzékelők aktívan, folyamatosan, automatikusan és dinamikusan alkalmazkodnak a környezeti viszonyokhoz. A rendszer nem csupán méri a füst, a hő vagy a szén-monoxid egyes tényezőit folyamatosan értékeli is őket az egyéb jellemzők relatív változásai tükrében. Ha változás történik a környezeti viszonyokban, az érzékelő érzékenysége automatikusan igazodik ehhez. Kézi jelzésadó. A tűzriasztások EN szabvánnyal összhangban történő, manuális kiváltásához (az EN szabvány szerinti A vagy B típusú) kézi jelzésadók széles választékát kínáljuk különféle kivitelben és védelmi fokozatban. A kézi jelzésadók emellett más színekben, oltás leállító gombként vagy indítóeszközként is kaphatók (az EN szabvány szerint). Akusztikus és vizuális jelzőeszközök. Tűzesetek akusztikus és/vagy vizuális jelzéséhez számos ilyen eszközt kínálunk különböző színekben és kivitelben, az X-LINE rendszerhez és a hagyományos kivitelhez is. Az összes eszköz EN 54 tanúsítással és/vagy VdS engedéllyel rendelkezik. A Schrack Seconet kínálatában villogók teljes választéka is megtalálható, amelyek teljesítik az január 1-je óta érvényben lévő, EN jelű európai szabvány előírásait. Bemeneti és kimeneti modulok. A perifériaeszközök csatlakoztatásához különféle vezérlőmodulokat kínálunk. Modelltől függően lehetőség nyílik a potenciálmentes kontaktusok felügyeletére, a veszélyes területek folyamatos figyelésére, a fogyasztók relékkel történő kapcsolására, illetve speciális tűzjelző rendszerek integrálására. BX-MDH ajtótartó mágnes. A mágneses ajtótartó tűzgátló ajtók automatikus zárására szolgál riasztás esetén, és közvetlenül az Integral X-LINE rendszerhez kapcsolódik. A hagyományos tartómágnesektől eltérően nem kíván folyamatos energiaellátást, hanem állandó mágnes alkalmazásával tartja nyitva az ajtót. Rövidzár-szakaszoló minden elemben. Az X-LINE rendszer részét képező valamennyi eszközben alapáron beépített rövidzár-szakaszolók találhatók, így a rendszer biztonsággal tervezhető, az eszközök pedig rövidzárlat, vezetékszakadás vagy szándékos rongálás esetén is teljesen működőképesek maradnak.

8 FIRE ALARM Speciális tűzriasztó rendszerek extrém körülményekhez.

9 INTEGRAL A mostoha környezeti viszonyok, például a nagyon magas páratartalom és porterhelés, a magas hőmérséklet vagy a nagy belmagasság szinte megoldhatatlan feladat elé állítják a jelenleg kapható, hagyományos tűzérzékelőket. A Schrack Seconet kínálatában minden célra megtalálható a megfelelő megoldást jelentő speciális tűzriasztási technológiájú termékcsalád, ami még a legnehezebb körülmények között is garantálja a biztonságot. ASD 535 aspirációs füstérzékelő. Két független szívócső is csatlakoztatható az ASD 535 egységhez, amelyek egyenként akár 300 m hosszúak is lehetnek és akár 120 mintavételezési pontot is tartalmazhatnak. A PipeFlow szoftver segítségével a rendszer mindig biztonságosan, az EN szabványnak megfelelően konfigurálható, akár aszimmetrikus kialakítás esetén is. Az ASD 535 egyaránt alkalmazható nagy belmagasságú helyiségek és csarnokok tűzvédelmére, valamint szerkezeti vagy üzemi okok miatt nehezen hozzáférhető helyek védelmére. Emellett a különféle létesítményekben telepített elektromos kapcsolószekrények, gyártóberendezések és számítógépes rendszerek környezetének felügyeletére is ideális megoldást kínál. Lineáris füstérzékelők. Nagyméretű ipari, köz- vagy műemlék épületekben gyakran előfordul, hogy a hagyományos tűzérzékelők maximális szerelési magassága nem elegendő. Ilyen esetekben lineáris füstérzékelők használatára van szükség, amelyek nagy magasságokban is könnyen felszerelhetők. Ha füst áramlik az adó és a vevő közötti infravörös sugárnyalábba, az érezhetően csökkenti a sugárzás intenzitását, és a rendszer riasztást vált ki. Lángérzékelők robbanásveszélyes területekre. A lángérzékelők a füsttel nem járó folyadékés gáztüzek, illetve a sok füsttel járó, például olajtermékek, gázok, fa és műanyag elégetésekor keletkezett nyílt tüzek érzékelésére szolgálnak robbanásveszélyes területeken (1., 2., 21. és 22. zónák). Jellemzően a nagy ipari raktárakban, repülőgép-hangárokban, vegyi üzemekben, olajfinomítókban, géptermekben, erőművekben, nyomdákban stb. használják őket. LKM 593X szellőzőcsatorna érzékelő. Szellőzőrendszerekben, illetve olyan helyeken történő tűzérzékelésre szolgál, ahol nagy légsebesség uralkodik, és a füst erősen hígul. Az időben történő füstérzékelésnek köszönhetően az LKM 593X készülék megakadályozza a tűz és a füst terjedését a szellőzőrendszerekben és azok környezetében. ADW 535 lineáris hőérzékelő. Rendkívüli környezeti feltételek között például magas hőmérséklet vagy páratartalom, továbbá por-, gőz vagy gázképződés esetén az ADW 535 készülék rendkívül megbízhatónak bizonyul. A felhasználási céltól függően rézből, rozsdamentes acélból vagy teflonból készült érzékelőcsövek használatosak. A készülékre igény szerint két, 200 m hosszú érzékelőcső csatlakoztatható, akár teljesen eltérő környezeti viszonyokkal is. A magas hőmérsékletű alkalmazásokon, például öntödéken, szárítókemencéken és nagy hőmérsékletingadozással járó területeken kívül az ADW 535 készülék a garázsoktól kezdve az ipari konyhákon vagy tejüzemeken keresztül egészen az újrahasznosító és fényezőüzemekig számos területen használható. LIST érzékelőkábel. A címezhető lineáris hőérzékelőt pontos érzékelés, gyors válaszidő, valamint könnyű felszerelhetőség és üzembe helyezhetőség jellemzi. Az érzékelők rugalmasan változtatható távolságának, az érzékelőkábel elágaztatható kivitelének és az egyedi igényeket kielégítő hőmérsékletérzékelőknek köszönhetően minden célra a tökéletes megoldás alakítható ki.

10 FIRE ALARM Intelligens IP alkalmazások a még nagyobb kényelemért és hatékonyságért.

11 INTEGRAL SecoLOG IP. Az osztrák ÖN F 3003 szabvány szerinti, több munkaállomásból álló grafikus bevetés irányító rendszer révén a tűzjelző rendszerek jól áttekinthetők és könnyen kezelhetők. RemoteMESSAGE. Több munkaállomásos eseménynaplózó szoftver (pl. riasztások, hibák stb.) egy vagy több tűzjelző központ aktív eseménykövetésével és -kezelésével. Az Integral VirtualMAP kezelőpanel segítségével megjeleníthető a tűzjelző rendszer aktuális állapota, és bizonyos műveletek távkezeléssel is elvégezhetők. Integral ApplicationCenter IAC. A teljes Integral IP rendszercsalád programozására és konfigurálására alkalmas szervizeszköz. IACmobile. Több felhasználó kiszolgálására alkalmas plug-and-play applikáció (app) aktív eseménymegjelenítővel egy vagy több tűzjelző központ megjelenítéséhez, üzemeltetéséhez és kezeléséhez. Integral MAIL. üzenetek automatikus küldése egy vagy több tűzjelző központról valamilyen esemény bekövetkezésekor. S2Service. www A webes szolgáltatási platform megteremti annak lehetőségét, hogy számítógép vagy mobil eszköz segítségével a világ bármely részéről hozzáférjenek az Integral IP központhoz. A kapcsolat titkosított, és teljesíti a legújabb biztonsági szabványok követelményeit.

12 COMPETENCE ON TOP SCHRACK SECONET KFT. Magyarország H-1119 Budapest, Fehérvári út Tel budapest@schrack-seconet.hu Anyavállalat Ausztria: A-1120 Bécs, Eibesbrunnergasse 18 Tel office@schrack-seconet.com Leányvállalatok: CZ H IND PL RO RUS S SK TR Forgalmazó partnerek: ARM AZ FIN N FIRE ALARM BG BIH BY CH CY D DK E EST ET F GE GR HR I IL KS KSA KWT KZ L LT LV MK NL P PK RB RL SLO SRB TM UA UAE UZ Schrack Productions - B-PR-611HU - V Műszaki változtatások joga fenntartva!

Integral IP. Központok és hálózatok. FIRE ALARM

Integral IP. Központok és hálózatok. FIRE ALARM Integral IP. Központok és hálózatok. FIRE ALARM FIRE ALARM Prémium minőségű platform a biztonságos tűzvédelem érdekében. INTEGRAL Szabványos IP interfészek. Az összes Integral IP központ támogatja az internetprotokollt.

Részletesebben

Integral IP. Érzékelés és riasztás. FIRE ALARM

Integral IP. Érzékelés és riasztás. FIRE ALARM Integral IP. Érzékelés és riasztás. FIRE ALARM FIRE ALARM Intelligens érzékelés, tökéletesen kombinálva optikai és akusztikus riasztással. BX-modulok Intelligens be- és kimeneti modulok a következők csatlakoztatására:

Részletesebben

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában IP megoldások a tűzjelzéstechnikában Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle konferenciája 2017. május 15., Pécel Bemutatkozás Farkas

Részletesebben

HEALTH CARE FIRE ALARM SECURITY

HEALTH CARE FIRE ALARM SECURITY HEALTH CARE FIRE ALARM SECURITY FROM VISIO TO REALITY Technológiai fejlesztés Jövőorientáltság Cégvezetés: Kretz Tamás ügyvezető igazgató Pálmai Rezső műszaki igazgató Farkas Károly vállalkozási igazgató

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

A téves riasztások minimalizálása a tűzjelző rendszereknél.

A téves riasztások minimalizálása a tűzjelző rendszereknél. A téves riasztások minimalizálása a tűzjelző rendszereknél www.schrack-seconet.com Tematika Fogalmak Téves tűzjelzések következményei Téves tűzjelzések okai Téves tűzriasztásnak nem minősülő körülmények

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben 2 Példaértékű kutatás A mérőhelyeken minden egyes MAGIC.SENS valamennyi funkciója ellenőrzésre kerül.

Részletesebben

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12.

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. Integral IP Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. 1 2 Integral IP BX 3 . Integral IP alkalmazások Áttekintés Információ szerzés pl. a tűzjelző központ aktuális állapotának elemzése szervizelés

Részletesebben

FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók

FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók Tűzjelző rendszerek FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók A kézi jelzésadó visszaállítása a riasztás indítása után Automatikus vagy kézi címzés lehetséges forgókapcsolókkal

Részletesebben

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz GFE AD Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz 1.oldal Kábelezés Az 1 ábrán a kábelezés látható. A hurokra az eszközök sorra kapcsolódnak rá, a központ

Részletesebben

B-PI _HU_V1-0_Integral-IP-BX.doc SPS / R. Türk 2 (5)

B-PI _HU_V1-0_Integral-IP-BX.doc SPS / R. Türk 2 (5) Az Integral IP BX egy valódi 1-hurkos kompakt központ és lehetővé teszi a nagy értékű Integral IP rendszertechnika alkalmazását kis létesítményekben is. A nagy teljesítőképességű X-LINE technikával és

Részletesebben

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft.

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft. Aritech A megoldás bármilyen biztonságtechnikai alkalmazásra mérettől és komplexitástól függetlenül az ATS Advisor Master Integrált Biztonságtechnikai rendszer. Néhány alkalmazási példa: Kisebb üzletek

Részletesebben

Leipold Zoltán műszaki vezető. info.security@hu.bosch.com. Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés. www.boschsecurity.

Leipold Zoltán műszaki vezető. info.security@hu.bosch.com. Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés. www.boschsecurity. Korszerű evakuáció menedzsment Leipold Zoltán műszaki vezető info.security@hu.bosch.com Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés www.boschsecurity.hu 1 Internal ST/SEA-PRM 2009.10.14.

Részletesebben

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete 2 Bosch Praesideo épület- és vészhangosító rendszerek A látogatók tájékoztatása és védelme A Bosch Praesideo, a kihívást jelentő

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

Schrack BMZ Integral C.

Schrack BMZ Integral C. Schrack BMZ Integral C. Kompakt, megbízható és rugalmas. FIRE ALARM www.schrack-seconet.hu Schrack BMZ Integral C. Professzionális tűzvédelem. INTEGRAL BMZ C Apró ok végzetes következményekkel. Egy villámcsapás,

Részletesebben

Tűzjelző központok FC360

Tűzjelző központok FC360 Cerberus TM FIT Tűzjelző központok FC360 FC361-ZZ, FC361-ZA, FC361-YZ, FC361-YA Tűzjelző központ (1 hurokkal) címzett perifériákhoz beépített kezelő egységgel 1 hurok max. 126 címzett eszközzel vagy 2

Részletesebben

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató Rendszer felépítése - csatlakoztatható elemek szélcsapadékérzékelő hőmérséklet érzékelő szellőztető kapcsoló vészkapcsoló tűzjelző kontaktusa füstérzékelő A központ felépítése A hő

Részletesebben

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez KIFELÉ NYÍLÓ LKOK WMX MOTOROK 1-5 lépés lumínium profil Fa profil Műanyag profil 1. lépés

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere Building Technologies DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere A DESIGO PX mögött több éves tapasztalat áll. Világelsõk vagyunk az automatizálás és a HVAC irányítás

Részletesebben

FCP-320/FCH-320 hagyományos automatikus tűzérzékelők

FCP-320/FCH-320 hagyományos automatikus tűzérzékelők Tűzjelző rendszerek 32/FCH-32 hagyományos atomatiks tűzérzékelők 32/FCH-32 hagyományos atomatiks tűzérzékelők www.boschsecrity.h A kiértékelő elektronikának köszönhető rendkívül megbízható észlelés Aktív

Részletesebben

Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei. Előadó: Ambrus István tűzoltó alezredes

Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei. Előadó: Ambrus István tűzoltó alezredes Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei Előadó: Ambrus István tűzoltó alezredes A szabályozás fejlődése Kötelező szabványok 2/2002 Bm rendelet 9/2008 ÖTM rendelet 28/2011 Bm rendelet Tervezés,

Részletesebben

Vezeték nélküli tűzjelző rendszer bemutatása

Vezeték nélküli tűzjelző rendszer bemutatása Vezeték nélküli tűzjelző rendszer bemutatása SRC 3000 - a vezeték nélküli alternatíva a hagyományos tűzjelzőkkel szemben Az SRC 3000 egy új, vezeték nélküli megoldás a tűzjelző rendszerekre - gyorsabban,

Részletesebben

Plena épületés vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út

Plena épületés vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út Plena épületés vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út 2 Plena épület- és vészhangosítási rendszer A biztonsághoz vezető leggyorsabb út A Plena épület- és vészhangosítási rendszer

Részletesebben

FDL241-9 ASA Vonali füstérzékelő Címzett vagy kollektív, hagyományos ASAtechnology TM

FDL241-9 ASA Vonali füstérzékelő Címzett vagy kollektív, hagyományos ASAtechnology TM FDL241-9 ASA Vonali füstérzékelő Címzett vagy kollektív, hagyományos ASAtechnology TM Sinteso Cerberus PRO Megbízható füst érzékelés nagy méretű helyiségekben (beltéri alkalmazás) 5 100 méteres érzékelési

Részletesebben

MINŐSÉGI GŐZ. Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Condair EL. Légnedvesítés és párologtató hűtés

MINŐSÉGI GŐZ. Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Condair EL. Légnedvesítés és párologtató hűtés MINŐSÉGI GŐZ Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Condair EL Légnedvesítés és párologtató hűtés Elektródafűtéses gőz-légnedvesítő Intelligens konstrukció a gyors karbantartáshoz A Condair EL típusú gőz-légnedvesítőinek

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.2.28. COM(2017) 99 final ANNEXES 1 to 4 MELLÉKLETEK a következőhöz: A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK a Közösség területén közlekedő haszongép

Részletesebben

Tűzjelző rendszerek.

Tűzjelző rendszerek. Tűzjelző rendszerek. A jövőbe mutató technológia. FIRE ALARM www.schrack-seconet.hu Tökéletes biztonság világszerte. A biztonságtechnika szakértője. A Schrack Seconet a biztonságtechnika területén a vezető

Részletesebben

Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski

Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski 2 A minden elemében korszerű Bosch tűzjelző rendszer a Local SecurityNetwork

Részletesebben

A felelős személy (üzemeltető) feladatai.

A felelős személy (üzemeltető) feladatai. 9027 Győr Toldi u. 8/a tel: 20/9857-890 e-mail: stinner.laszlo@gmail.com www.riaszto-kamera-tuzjelzo.hu Beépített automatikus tűzjelző rendszerek felülvizsgálata és karbantartása. A felelős személy (üzemeltető)

Részletesebben

Okostelefon. Ujjlenyomat. Bluetooth 4.0 LE RFID. PIN kód. Elektronikus ajtózár. Telefon applikáció. NFC kapcsolat

Okostelefon. Ujjlenyomat. Bluetooth 4.0 LE RFID. PIN kód. Elektronikus ajtózár. Telefon applikáció. NFC kapcsolat Bluetooth 4.0 LE RFID Elektronikus ajtózár Ujjlenyomat NFC kapcsolat PIN kód Ajtózár: biztonságosan és egyszerűen lehet okostelefonnal irányítani. Okostelefon Telefon applikáció www.burg.biz Minőség és

Részletesebben

TŰZJELZŐ RENDSZEREK KARBANTARTÁSA

TŰZJELZŐ RENDSZEREK KARBANTARTÁSA Biztonságtechnikai rendszerek karbantartása konferencia Békéscsaba 2007 november 8-98 FŐVÁROSI TŰZOLTÓ PARANCSNOKSÁG TŰZJELZŐ RENDSZEREK KARBANTARTÁSA 2. rész Műszaki háttér Csepregi Csaba régióvezető

Részletesebben

Energiamérés és megjelenítés

Energiamérés és megjelenítés Energiamérés és megjelenítés meglévő és új épületekben www.inels.hu Energiamérés Villany Gáz Víz ÜZLETI MEGOLDÁS (inels BUS) nagyobb objektumok részére megoldás (inels Control) meglévő lakások és házak

Részletesebben

AC-Check HU 02 GB 06 NL 10 DK 14 FR 18 ES 22 IT 26 PL 30 FI 34 PT 38 SE 42 NO 46 TR 50 RU 54 UA 58 CZ 62 EE 66 LV 70 LT 74 RO 78 BG 82 GR 86

AC-Check HU 02 GB 06 NL 10 DK 14 FR 18 ES 22 IT 26 PL 30 FI 34 PT 38 SE 42 NO 46 TR 50 RU 54 UA 58 CZ 62 EE 66 LV 70 LT 74 RO 78 BG 82 GR 86 HU 02 GB 06 NL 10 DK 14 FR 18 ES 22 IT 26 PL 30 FI 34 PT 38 SE 42 NO 46 TR 50 RU 54 UA 58 CZ 62 EE 66 LV 70 5-1000 VAC LT 74 RO 78 BG 82 GR 86 Olvassa el teljesen ezt a használati útmutatót és tartsa be

Részletesebben

Tanúsítvány (fordítás)

Tanúsítvány (fordítás) EC-Megfelelőségi Tanúsítvány Az 1988. december 21-i 89/106/EEC irányelvvel összhangban a tagállamok építési termékek irányelvével (Construction Products Directive CPD) kapcsolatos jogközelítéséről, szabályozásáról

Részletesebben

420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés és kiemelkedő védelem

420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés és kiemelkedő védelem Páratlan pontosság Dual Ray technológiával 420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés és kiemelkedő védelem 2 420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés a kiemelkedő védelemért

Részletesebben

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon+36/33-515-515 Fax +36/33-515-500 Internet: www.rosenberg.hu

Részletesebben

Elektromos gőz-légnedvesítő EL A VÍZKŐVEL! Gőz-légnedvesítő szabadalmaztatott vízkőkezeléssel. CONDAIR Mk5

Elektromos gőz-légnedvesítő EL A VÍZKŐVEL! Gőz-légnedvesítő szabadalmaztatott vízkőkezeléssel. CONDAIR Mk5 Elektromos gőz-légnedvesítő EL A VÍZKŐVEL! Gőz-légnedvesítő szabadalmaztatott vízkőkezeléssel CONDAIR Mk5 T A N Ú S D V E Defensor Mk5 innovatív megoldásokkal higiénikusan kifogástalan gőzminőség szabadalmaztatott

Részletesebben

Forgalmazó: Termékkatalógus DSC Hungária Kft Budapest, Füvészkert u. 3. Telefon:

Forgalmazó: Termékkatalógus DSC Hungária Kft Budapest, Füvészkert u. 3. Telefon: Termékkatalógus ALEAN termékek a DSC Hungária Kft. kínálatában Örömmel értesítjük Partnereinket, hogy 2017-től a DSC Hungária Kft. az ALEAN márka kizárólagos magyarországi forgalmazója. Az infrasorompókra

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Printed in Germany, PT PM 020 07/08 H MT18 A 01 07/08 H Ózon előállítás és adagolás OZONFILT OZVa ózonberendezések

Részletesebben

MTD 533 multiszenzor érzékelő.

MTD 533 multiszenzor érzékelő. Az optikai- és hőérzékelő. FIRE ALARM www.schrack-seconet.hu Az optikai- és hőérzékelő. Biztos és meghatározó. MTD 533 egyetlen érzékelő bármilyen felhasználáshoz. MTD 533 új kreatív lehetőségek az optimális

Részletesebben

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex)

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) FDnet-Ex/C-NET-Ex jelvonalhoz robbanásveszélyes ekre Sinteso Cerberus PRO FDnet-Ex / C-NET-Ex jelvonalak elektromos leválasztása az FDnet

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ŰRLAP A NYILVÁNTARTÁSOK REGISZTERÉBE

ELEKTRONIKUS ŰRLAP A NYILVÁNTARTÁSOK REGISZTERÉBE Főlap Bejelentés célja A nyilvántartás ja Megnevezése Adatváltozás REG_1069 A nyilvántartást vezető szervezet Megnevezése ja (Törzsszám) Kapcsolattartó BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 15722720

Részletesebben

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Integrált flash 4GB belső 16 kb nem felejtő RAM B&R tovább bővíti a nagy sikerű X20 vezérlő családot, egy kompakt vezérlővel, mely integrált be és kimeneti

Részletesebben

Paradox márkanevû riasztóberendezések

Paradox márkanevû riasztóberendezések Paradox márkanevû riasztóberendezések A Paradox Security Systems termékeket Az EVO48 és EVO192 új központok forgalomba hozatalával az EVO széria egységes Magyarországon a Cadillac Zrt. forgalmazza. A cég

Részletesebben

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R PADLÓFŰTÉSI ZÓNA SZABÁLYZÓK TERMÉK LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK Könnyű és gyors telepítés az új vezetékezéssel Dugaszolható csatlakozók kábelszorítóval Integrált szivattyú relé a szivattyú

Részletesebben

OH720, OP720, HI720, HI722 Automatikus tűzérzékelők Analóg-címzett C-NET hurok

OH720, OP720, HI720, HI722 Automatikus tűzérzékelők Analóg-címzett C-NET hurok OH720, OP720, HI720, HI722 Automatikus tűzérzékelők Analóg-címzett C-NET hurok Cerberus PRO Optimális füstérzékelő minden alkalmazási területre Jelfeldolgozás érzékelési algoritmussal Érzékelő helyzetének

Részletesebben

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer testo 315-3 Párhuzamos CO- és CO 2 mérés, az európai EN 50543 szabványnak megfelelően Párhuzamos és közvetlen CO-/CO 2 mérés C Megfelel az EN 50543 szabványnak Kényelmes

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167 Az Smatrix Wave szabályozó rendszer automatikus beszabályozási technológiát és egyéb energiahatékonysági funkciókat foglal magában felületfűtési és hűtési rendszerekhez. A Wave lehetővé teszi a távvezérlést

Részletesebben

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap:

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap: PÁRÁTLANÍTÁS AHOGY ÖN SZERETNÉ A Cotes C35 modulrendszerű berendezések az innovatív fejlesztésnek köszönhetően sokoldalúan alkalmaz-hatók 3-6 kg/óra párátlanító kapacitás igény esetén. MODULRENDSZERŰ FELÉPÍTÉS

Részletesebben

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló 9/2008 (II.22.) ÖTM. Rendelet OTSZ. Szerint Létesítmény neve:............ Megnyitás ideje:... Zárás ideje:... BEFOGADÓ LÉTESÍTMÉNY (NEVE,

Részletesebben

Gázzal oltó rendszerek nagyipari megoldásai

Gázzal oltó rendszerek nagyipari megoldásai Gázzal oltó rendszerek nagyipari megoldásai Tatabánya, 2015.06.03. Előadók: Balogh András, Vágó László Áttekintés Alacsony nyomású CO2 rendszerek Oltásvezérlő rendszerek megoldásai Alacsony nyomású Argon

Részletesebben

Konténeres adatközpont megoldások

Konténeres adatközpont megoldások Konténeres adatközpont megoldások A konténerekbe telepített adatközpontok több előnnyel rendelkeznek a hagyományos adatközponti megoldásokkal szemben: az adatközponti IT eszközök biztonságos üzemeltetéséhez

Részletesebben

A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú

A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú www.osram.com/substitube A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú ekünk csak a jobb elég jó ight is OSRAM OSRAM SubstiTUBE A teljes típusválaszték OSRAM SubstiTUBE

Részletesebben

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez.

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez. Ablak- és ajtótechnológia Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez Prospektus Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan

Részletesebben

Exigo. A lakóépületek fűtésének egyszerű szabályozása

Exigo. A lakóépületek fűtésének egyszerű szabályozása Exigo A lakóépületek fűtésének egyszerű szabályozása Fűtési és kazán szabályzás Az Exigo-val a szabályzás összes lépése a beépítéstől a működtetésen keresztül a karbantartásig még egyszerűbb, mint valaha.

Részletesebben

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez.

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez. Ablak- és ajtótechnológia Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez Prospektus Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan

Részletesebben

ClimaSys. A szabályozott hőmérséklet. Ventilátorok, ellenállásfűtések és szabályozókészülékek

ClimaSys. A szabályozott hőmérséklet. Ventilátorok, ellenállásfűtések és szabályozókészülékek ClimaSys A szabályozott hőmérséklet Ventilátorok, ellenállásfűtések és szabályozókészülékek Új generációs ventilátorok és fú tó egységek! Optimálisabb installáció, jobb tervezés és nagyobb biztonság minden

Részletesebben

INERT GÁZOK ALKALMAZÁSA AZ ÉPÜLETVÉDELEMBEN ÉS IPARI KOCKÁZATOKNÁL. Ramada Resort Aquaworld, Budapest 2014. június 4. Bischoff Pál

INERT GÁZOK ALKALMAZÁSA AZ ÉPÜLETVÉDELEMBEN ÉS IPARI KOCKÁZATOKNÁL. Ramada Resort Aquaworld, Budapest 2014. június 4. Bischoff Pál INERT GÁZOK ALKALMAZÁSA AZ ÉPÜLETVÉDELEMBEN ÉS IPARI KOCKÁZATOKNÁL Ramada Resort Aquaworld, Budapest 2014. június 4. Bischoff Pál PIRO-PLAN Kft 1989 25 év személyes tapasztalat 1994 - az első FM200 rendszer

Részletesebben

IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Lakiteleki Népfőiskola 2015. szeptember 7-8. MMK éves kötelező szakmai továbbképzés A TŰZJELZŐ RENDSZEREK és a BEÉPÍTETT OLTÓRENDSZEREK ( sprinkler kivételével)

Részletesebben

FS20 Tűzjelző rendszer MP 2.1

FS20 Tűzjelző rendszer MP 2.1 FS20 Tűzjelző rendszer MP 2. Sinteso Tűzjelző központ család 4 különböző állomással: Mikroprocesszor-vezérelt tűzjelző rendszer Kompakt és moduláris felépítésű tűzjelző központok 252 52 címzett eszköz

Részletesebben

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók Balatonföldvár, 2018. március 22-23. ASM-Security Kft. Rendszerelemek Hagyományos lámpatestek Címzett lámpatestek Címzett központok Dinamikus kijáratjelzők

Részletesebben

LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Rendkívül kompakt. Rendkívül erőteljes.

LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Rendkívül kompakt. Rendkívül erőteljes. LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Rendkívül kompakt. Rendkívül erőteljes. 2 LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Kompakt felépítés, minőség és utolérhetetlen lefedettség A

Részletesebben

FAP-420/FAH-420 LSN improved automatikus füstérzékelők

FAP-420/FAH-420 LSN improved automatikus füstérzékelők Tűzjelző rendszerek FAP-420/FAH-420 LSN improved atomatiks k FAP-420/FAH-420 LSN improved atomatiks k www.boschsecrity.h Optikai, hő- és égésgáz-érzékelők intelligens kiértékelő elektronikával. A legkisebb

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

11. rész. Metró tűzvédelem. Metrók, metró biztonsága Oktatási vázlat

11. rész. Metró tűzvédelem. Metrók, metró biztonsága Oktatási vázlat BME Közlekedésautomatikai Tanszék Metrók, metró biztonsága Oktatási vázlat 11. rész Metró tűzvédelem Tervezés Tűzjelző rendszer Oltóberendezések Szellőző berendezések Tűzi-víz hálózat Jármű tűzvédelem

Részletesebben

Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control

Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control 2 RIDI Smart Control A RIDI Smart Control A RIDI Smart Control lehetővé teszi, hogy egy intiutív és rendkívül vizuális felhasználói felület felhasználásával,

Részletesebben

Érjen célba minden üzenete!

Érjen célba minden üzenete! Érjen célba minden üzenete! PRAESIDEO digitális hangosítási és vészhangosítási rendszer boschsecurity.hu PRAESIDEO digitális hangosítási és vészhangosítási rendszer 3 A látogatók tájékoztatása és védelme

Részletesebben

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz PCI beltéri alkalmazásokhoz Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek PCI

Részletesebben

FDOOT221, FDO221, FDT221

FDOOT221, FDO221, FDT221 FDOOT1, FDO1, FDT1 Sinteso C-LINE Multi szenzoros érzékelő, neurális DA Füstérzékelő, széles spektrumú DA Hőérzékelő, DA címzett (FDnet) Optimális tűzérzékelés minden alkalmazási területre Detection Algorithms

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

CSB rack. Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez. Sikerre programozva

CSB rack. Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez. Sikerre programozva Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez CSB rack Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez Sikerre programozva H ROBUSZTUS ÉS MEGBÍZHATÓ ONLINE ÜZEMI ADATRÖGZÍTÉSHEZ A CSB rack

Részletesebben

Berker újdonságok 2004

Berker újdonságok 2004 Berker újdonságok 2004 B.IQ nyomógomb Blue Tooth Gateway IP Gateway USB adat interface Univerzális interfész 2 részes és 4 részes B.IQ nyomógombok Különböző anyagok és színek állnak rendelkezésre. Műanyag

Részletesebben

Rendkívüli felülvizsgálat és karbantartás

Rendkívüli felülvizsgálat és karbantartás A beépített tűzjelző berendezések létesítésének aktuális kérdései 2 Az üzemeltetés buktatói Személyi feltételek Környezeti feltételek Műszaki feltételek Rendkívüli felülvizsgálat és karbantartás Téves

Részletesebben

Gázszivárgás kereső műszer

Gázszivárgás kereső műszer Gázszivárgás kereső műszer Gyors áttekintés testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gáz detektor testo 316-Ex CH4 C3H8 H2 Gázszivárgás vizsgálat Időről időre hallani szivárgó gázvezetékek által okozott

Részletesebben

Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben A beépített oltástechnika fő trendjei és konkrét megoldások. Pécel,

Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben A beépített oltástechnika fő trendjei és konkrét megoldások. Pécel, Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben A beépített oltástechnika fő trendjei és konkrét megoldások Pécel, 2017.05.15. Feladat Épületek védelme Az épületek egyre magasabbak, egyre sűrűbben építik,

Részletesebben

FC410MIM modul Címzett intelligens mini bemeneti modul

FC410MIM modul Címzett intelligens mini bemeneti modul FC410MIM Címzett intelligens mini bemeneti Az FC410MIM mini bemeneti t a tűzjelző kontaktusok felügyeletére tervezték, úgy, mint oltórendszer vezérlések, ventilátor vezérlések, tűzgátló ajtó vezérlések

Részletesebben

DM1101, DM1103, DM1104 DM1103-L, DM1103-S Kézi jelzésadó Oltás indító nyomógomb és Oltás blokkoló nyomógomb kollektív/synoline600

DM1101, DM1103, DM1104 DM1103-L, DM1103-S Kézi jelzésadó Oltás indító nyomógomb és Oltás blokkoló nyomógomb kollektív/synoline600 DM1101, DM1103, DM1104 DM1103-L, DM1103-S Kézi jelzésadó Oltás indító nyomógomb és Oltás blokkoló nyomógomb kollektív/synoline600 AlgoRex Synova Tűzjelző rendszer kollektív nyomvonalára illeszthető kézi

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

3B sorozat Optoelektronikus érzékelők

3B sorozat Optoelektronikus érzékelők 3B sorozat Optoelektronikus érzékelők TERMÉKINFORMÁCIÓ Az új érzékelőgeneráció 3B sorozat. Kompakt, sokoldalú, felhasználóbarát, erős A Leuze electronic új érzékelőgenerációja egy sor egyedülálló tulajdonságot

Részletesebben

Tűzjelző rendszer. Üzemeltetési napló

Tűzjelző rendszer. Üzemeltetési napló Tűzjelző rendszer Üzemeltetési napló ÜZEMELTETÉSI NAPLÓ ÁLTALÁNOS ADATOK BEFOGADÓ LÉTESÍTMÉNY (neve, címe): A LÉTESÍTÉS OKA: ÖNKÉNTES VÁLLALÁS KÖTELEZÉS. (IRAT SZÁMA, KIADÓ SZERVE NEVE) TERVEZŐ: TELEPÍTŐ:

Részletesebben

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért CÉLIANE TM Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért A Radio/ZigBee világítási- vagy redőnyvezérlő szerelvényeivel bontás és plusz vezetékezés nélkül teheti intelligenssé otthonát.

Részletesebben

HANGRIASZTÁSÚ VEZÉRLŐ- ÉS JELZŐ BERENDEZÉSEK ELŐÍRÁSAI

HANGRIASZTÁSÚ VEZÉRLŐ- ÉS JELZŐ BERENDEZÉSEK ELŐÍRÁSAI 2010. október 28. Tűzvédelmi Tudományos Osztály Tűzvédelmi Szakági Laboratórium Aktív tűzvédelem HANGRIASZTÁSÚ VEZÉRLŐ- ÉS JELZŐ BERENDEZÉSEK ELŐÍRÁSAI Lőrik Noémi ÉMI Nonprofit Kft. Tűzjelző rendszer

Részletesebben

GreenWarehouse vezeték nélküli világítási rendszer, amellyel szabályozni lehet az energiamegtakarítást

GreenWarehouse vezeték nélküli világítási rendszer, amellyel szabályozni lehet az energiamegtakarítást Lighting GreenWarehouse vezeték nélküli világítási rendszer, amellyel szabályozni lehet az energiamegtakarítást GentleSpace GreenWarehouse Ez az egyedi rendszer megkönnyíti a raktár-üzemeltetők és létesítménykezelők

Részletesebben

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre.

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre. 08 561 Elektródás gőz légnedvesítő digitális kijelzővel és beépített páratartalom szabályzóval. Teljesítmény tartomány: 4 kg/h-tól egészen 130 kg/h-ig. Irodaházak Kórházak Gyógyszergyártás Nyomdai eljárások

Részletesebben

FDM223-Ex. Kézi jelzésadó. Building Technologies. Sinteso Cerberus PRO. Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) robbanásveszélyes területekre

FDM223-Ex. Kézi jelzésadó. Building Technologies. Sinteso Cerberus PRO. Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) robbanásveszélyes területekre FDM223-Ex Sinteso Cerberus PRO Kézi jelzésadó Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) robbanásveszélyes területekre Kézi jelzésadó címzett Sinteso FS20 és Cerberus PRO FS720 tűzjelző rendszerekhez FDM223-Ex: közvetett

Részletesebben

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ KILSEN KM 260 SZÉN-MONOXID JELZŐ RENDSZER KILSEN KM170 SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ ÜZEMBEHELYEZŐI ÉS KEZELŐI KÉZIKÖNYV KM260 központ 1. Működési elv A KILSEN CO rendszere a környező levegőben érzékelhető CO

Részletesebben

A CSŐ, AMELY ŐRZI AZ ÖN ÁLMÁT. www.rehau.hu

A CSŐ, AMELY ŐRZI AZ ÖN ÁLMÁT. www.rehau.hu A CSŐ, AMELY ŐRZI AZ ÖN ÁLMÁT raupiano PLUS - PRÉMIUM ZAJVÉDELEM AZ OTTHONÁBAN www.rehau.hu termék: RAUPIANO PLUS Prémium zajvédelem nagy objektumokhoz RAUPIANO PLUS: lefolyórendszer minden olyan alkalmazáshoz,

Részletesebben

Hulladékkezelő rendszerek

Hulladékkezelő rendszerek Hulladékkezelő rendszerek Ki használ hulladékkezelő rendszereket Az új hulladékkezelő rendszerünk megoldásai széles körben alkalmazhatóak Egészségügy Korházak (konyha/étkező, nyilvános területek, betegszobák/kórtermek,

Részletesebben

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap:

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap: A.S. Hungária Kft. 1113 Budapest, Daróci út. 1-3. D ép. Tel: 279-10-88, Fax: 209-21-87 Honlap: www.ash.hu, e-mail: ash@ash.hu A.S. Hungária Kft. 1113 Budapest, Daróci út. 1-3. D ép. Tel: 279-10-88, Fax:

Részletesebben

PolyGard DGC-05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal

PolyGard DGC-05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal PolyGard DGC05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal LEIRÁS Mérő, jelző és vezérlő sorozat toxikus és robbanásveszélyes gázok és gőzök és freon felügyeletére. A DGC05 digitális gázvezérlő sorozat az RS 485

Részletesebben

A-NET EN-54 Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV

A-NET EN-54 Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV EN-54 Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV EN-54 KEZELŐI KÉZIKÖNYV 1.0 KIADÁS 21-08-2005 KEZELÉS 1. RÉSZ-KEZELÉS TARTALOM 1.1 A tűzjelző központ előlapja és kezelőszervei...2 1.2 Riasztás...4 1.3 Rendszer

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

AES 1 D GB CZ E F GR H HR I LT LV NL P PL RO RUS SK SLO S TR

AES 1 D GB CZ E F GR H HR I LT LV NL P PL RO RUS SK SLO S TR AES 1 D GB CZ E F GR H HR I LT LV NL P PL RO RUS SK SLO S TR H Használati utasítás AES1 Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy az ANSMANN Időzítős, energiatakarékos csatlakozóaljzatát választotta. Ezzel az intelligens

Részletesebben

Plena Easy Line hangosítási megoldások Hangkezelés egyszerűen

Plena Easy Line hangosítási megoldások Hangkezelés egyszerűen Plena Easy Line hangosítási megoldások Hangkezelés egyszerűen 2 Plena Easy Line hangosítási megoldások A minőségi hangosítás praktikus módja A zónafeliratoknak és beállításjelzőknek köszönhetően egyszerűen

Részletesebben

Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal

Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal A Hydrocal 1008 olajban oldott gázok on-line, egyedi mérőkészüléke transzformátor monitoring funkciókkal. Hét kulcsfontosságú

Részletesebben