JEGYZŐKÖNYV december 10-én Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről órai kezdettel.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV december 10-én Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről órai kezdettel."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: december 10-én Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit polgármester Nyírő István alpolgármester Borai Tamás képviselő Fülöp Attila képviselő Horváth Jenő képviselő Kruppa József képviselő Punk József képviselő Dr.Rónay Barnabás képviselő Somogyi Józsefné képviselő Turcsányi Istvánné képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: Faragó Istvánné Peresztegi Lászlóné Hidvégi Lászlóné Starkné Rezeli Erzsébet Karácsony József Hargitai Tünde Csibra Ferencné Mozgay Dóra Szabóné Polák Éva jegyző aljegyző hatósági irodavezető könyvvizsgáló TESZ vezető Családsegítő Központ vezető iskolaigazgató óvodavezető óvodavezető helyettes Egyéb meghívottak, jelenlévők: Dr. Csányi Zoltán Zékány József Kugler Gyula Makai Ferenc Schubert Viktor Bakonyiné Lentsés Ildikó Szőczi Rudolf Várpalota Rendőrkapitánya Várpalota Rendőrkap.képv. Bakonykarszt Zrt. Vezérigazgató Bakonykarszt Zrt. Üzemmérn.vez. Vertikál Zrt. képv. Vertikál Zrt. képv. Kertbarátkör képv. Később érkezett: Nesó Sándorné képviselő Távol maradtak: Bakonyi Balázs képviselő Molnár Eszter képviselő Talabér Márta képviselő

2 2 Napirend tárgyalása előtt: Pergő Margit polgármester köszönti a megjelenteket, az ülést megnyitja. A jelenléti ív alapján megállapítja, hogy a 14 fő képviselőből 10 fő az ülés kezdetén jelen van, így a Képviselő-testület határozatképes. Molnár Eszter nem jelezte távolmaradását. A polgármester ismerteti a napirendi pontokat, javaslatot tesz annak kiegészítésére, tekintettel arra, hogy több tárgyalandó anyag a meghívó kiküldését követően érkezett. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal a napirendi pontok tárgyalásával egyetértett. 1.) Javaslat az önkormányzati tulajdonú vízi közműből szolgáltatott ivóvízért, szennyvízelvezetésért, szennyvíztisztításért és kezelésért fizetendő díjakról szóló rendelet módosítására, a víz- és szennyvízcsatorna díjak megállapítására. Kugler Gyula: Szóbeli kiegészítésem nincs az írásos előterjesztésünkhöz, a kérdésekre szívesen válaszolunk. Bizottságunk véleménye szerint az ivóvíz-szolgáltatási díjjavaslat alapos és jól átlátható. Korrekt és mértékletes az árképzés. A költségek meghatározása visszafogott. Elfogadhatónak tartjuk az ivóvíz díjának 209,20 Ft/m 3 re, a csatornadíj 235,40 Ft/m 3 -re történő emelését január 1-től. Elfogadásra javasoljuk továbbá a fejlesztési díjhányadba, az ivóvíz- és csatorna- bérleti díjba Ft beépítését a halaszthatatlan felújítási munkák fedezetére. Ennek figyelembe vételével az ivóvíz díját 219,20 Ft/m 3 a szennyvízcsatorna díját 245,40 Ft/m 3 összegben javasoljuk elfogadni. A rendelettervezetet fenti díjak figyelembe vételével elfogadásra ajánljuk. Somogyi Józsefné: A Pénzügyi Bizottság is támogatta az előterjesztést, a rendelet-tervezet elfogadását. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság elfogadásra ajánlja a rendelet-tervezetet, a 2010 évre vonatkozó díjakat. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatja a bizottsági előterjesztéseket, a rendelet-tervezetet elfogadásra ajánlja.

3 3 Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértenek-e a bizottsági előterjesztésekkel, a rendelet-tervezettel? A Képviselő-testület 10 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2009. (XII.15.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért és a közüzemi csatornamű használatért fizetendő díjról szóló 18/2003.(XII.15.) rendeletének módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 2.) Javaslat a szemétszállítási díj megállapítására, hulladékgazdálkodásról szóló helyi rendelet módosítására. Az előző bizottsági ülésen jelentős eltérés volt álláspontjaink között, kértük a Zrt-t, hogy írásban jutassa el nekünk a tételes kimutatást, hogy miből tevődik össze ez a mértékű emelés. A bizottsági üléseken, valamint a Településrészi Önkormányzó Testület ülésén a Vertikál Zrt. nem tudott részt venni, faxon kaptunk tegnapi nap folyamán egy levelet, amelyet most felolvasok. (a levél a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) Ezért most kérem a jelenlévő Schubert Viktort, hogy tegye meg szóbeli kiegészítését. Schubert Viktor: A levél megadja a választ, nem kívánok hozzáfűzni semmit. Továbbra is soknak tartom a 15 %-os emelést, sőt most hogy még egyszer átnéztem és átszámoltam, még a 12 %-ot is. Nem stimmel nekem a megtett km és a gyűjtött mennyiség a tavalyi évhez képest. A gyűjtött mennyiség a gyűjtő szállító km és az éves munkaóra mérés alapján történt, tételesen ki lett mutatva Berhidára vonatkozóan, míg a nyereség az egész régióra vonatkozik. Azt sem fogadom el, hogy a kintlévőség és hiány miatt ilyen magas a számlázás költsége. Schubert Vitktor: Valóban tavaly is megvolt a hulladékgyűjtés és szállítás költsége, de nem volt kalkulálva a mennyiséggel, csak az elhelyezési költséggel. A nyereség nem a régióhoz lett megállapítva, hanem a Berhidán felmerülő összköltséghez. Nem mondtam olyant úgy emlékszem, hogy a hiány miatt magas a számlázás költsége.

4 4 Ha ugyanaz a gyűjtő és szállító km, és ugyanaz az autó viszi, akkor nem futott többet és nem vitt több szemetet, akkor milyen többlet van? Kruppa József: Igen, mindenkinek ugyanaz a 110 l-es edényzete van, mint eddig, egy héten egyszer ürítik, se több, se kevesebb, ha én megfizetem ennek az árát, akkor hogy lehet többlet? Sőt nem is mindig vannak tele az edények. Schubert Viktor: Mint említettem, eddig nem számoltunk a mennyiséggel, csak a szállítással és az elhelyezéssel. Az edényzetek 95 %-a kihasznált. Van, hogy le sem lehet csukni a kuka tetejét, még is elvisszük, sőt ha mellette van kisebb zacskóban szemét, azt is elvisszük. Horváth Jenő: Azt biztos, hogy nem viszik el. Ezt több helyről is hallottam. Ezek szerintem részlet kérdések, erről nem itt kellene tárgyalni, most sem látok közeledést az álláspontok között. Kérdésem, hogy hány település van a régióban és átlagosan milyen arányú volt ezeken a településeken az emelés? Schubert Viktor: 23 település van és átlagosan %-os emelések voltak. 22 településen %, nálunk pedig 15%? Nem értem. Schubert Viktor: Nem így van, átlagosan kérdezte, nem településenként, de pl. Balatonfűzfőn 18% volt az emelés. Nesó Sándorné képviselő az ülésre órakor megérkezett, így a jelenlévő képviselők száma 11 fő.

5 5 Punk József: Tudnák-e vállalni 6 hulladékgyűjtő sziget üzemeltetését? Schubert Viktor: 2 db gyűjtősziget létesítését és üzemeltetését vállalni tudjuk a 15 %-os emelés mellett. A 6 db-nak csak az üzemeltetését. Kruppa József: Én azt látom, hogy semmi féle extra szolgáltatásnövekedés nincs, aránytalan az emelés mértéke. Elhangzott, hogy tavaly nem így számoltak, mert nem kalkulálták a mennyiséget és most a jó. De ez ne Berhidát terhelje. Én 10 %-os emelést tartok elfogadhatónak. Schubert Viktor: Fenntartom azt, hogy 15 %-os emelés mellett 2 db szelektívgyűjtő szigetet létesítünk és üzemeltetünk. 13 %-os javaslatom van a 2 sziget nélkül. Kérdés az, hogy a Képviselő-testület megállapíthat-e ennél kevesebb arányú emelést? Faragó Istvánné : Megállapíthat, de azt tudni kell, hogy joga van a Zrt-nek bírósághoz fordulni. Ha a szelektív hulladékgyűjtő sziget helyét az önkormányzat alakítja ki, adnak-e Önök edényt és vállalják-e az üzemeltetést? 6 db szigetről beszélek. Somogyi Józsefné: Nekem az lenne a kérdésem, hogy miután a lakosság szelektíven, külön edénybe gyűjti a papírt és a ped-palackot, miért ömlesztve egy autóval szállítják el? Schubert Viktor: Igyekszünk úgy végezni a feladatot, ahogy kell, valóban együtt szállítjuk a papírt és a ped-palackot, de utána azt kézi válogatással szortírozzuk.

6 6 Horváth Jenő: A papír-gyűjtő edényzetet most 2. hónapja nem ürítették. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a módosító javaslattal, vagyis a 10 %-os emeléssel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2009. (XII.15.) r e n d e l e t e a hulladékgazdálkodásról szóló 24/2000. (XII.20.) rendelet módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) Az ülésre eljött Várpalota Város Rendőrkapitánya és a helyettese, mint tudjuk a Dr. Szabó János és a Borbély Zoltán áthelyezésre került Balatonalmádiba. Szeretnének egy pár szóban bemutatkozni a Képviselő-testületnek, kérem hallgassák meg őket, addig szünetet rendelek el. Szünet 3.) Javaslat a temetőkről és a temetkezésről szóló 11/2003.(VII.2.) rendelet módosítására A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság és a Pénzügyi Bizottság december 1-i együttes ülésén megtárgyalta a temetőkről és a temetkezésről szóló 11/2003.(VII.2) rendelet módosítására tett javaslatot, a rendelettervezetet változtatás nélkül elfogadásra ajánljuk. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatta a bizottsági előterjesztéseket azzal, hogy készüljön terv a temető bővítéséről. A rendelet-tervezetelfogadását ajánljuk.

7 7 Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a bizottsági előterjesztésekkel, a rendelet-tervezettel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 26/2009. (XII. 15.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről szóló 11/2003.(VII.2.) rendelet módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 4.) Javaslat a szociális ellátások szabályozásáról szóló 8/2007.(III.30.) rendelet módosítására Kruppa József: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság, a rendelettervezetet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság és a Pénzügyi Bizottság a rendelettervezetet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság a rendelettervezetet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatta a bizottsági előterjesztéseket. A rendelet-tervezet elfogadását ajánljuk. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a bizottsági előterjesztésekkel, a rendelet-tervezettel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 27/2009.(XII.15.) rendelete

8 8 a szociális ellátások szabályozásáról szóló 8/2007.(III.30.) rendelet módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 5.) Javaslat a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról szóló 22/2005. (IX.30.) rendelet módosítására Kruppa József: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság, a rendelettervezetet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság és a Pénzügyi Bizottság a rendelettervezetet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság a rendelettervezetet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatta a bizottsági előterjesztéseket. A rendelet-tervezet elfogadását ajánljuk. Az 1. sz. mellékletben van egy módosító javaslatunk, a b.) pont, kérem támogassák ezt. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a bizottsági előterjesztésekkel, a rendelet-tervezettel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2009.(XII.15.) r e n d e l e t e a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról szóló 22/2005.(IX.30.) rendelet módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 6.) Javaslat a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés viteldíjának módosítására A helyi autóbusz-közlekedés díjai 2010.évben a következőképpen változnának: a.) Vonaljegy ára: b.) Teljes árú bérletjegy ára 110,-Ft 2.570,-Ft

9 9 c.) Tanuló/Nyugdíjas bérletjegy ára: 460.-Ft Az árak bruttó árak, melyek a szolgáltatás ÁFA tartalmát és az utasbiztosítási költségeket tartalmazzák. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a rendelet-tervezettel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2009. (XII.15.) r e n d e l e t e a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés viteldíjának módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 7.) Javaslat az SZMSZ kiegészítésére A rendelet-tervezetet, a módosító javaslatot megkapták, van-e kérdés, észrevétel? A Szabályzat melléklete kiegészülne egy további melléklettel: Az önkormányzat január 1-től hatályos szakfeladatainak számáról és megnevezéséről. Valamint változna a bizottsági anyag kiküldésének határideje, 5 munkanapról, 5 napra. Somogyi Józsefné: Én kifogásolom az 5 napra történő változtatást az anyag kiküldése kapcsán, maradjon meg az 5 munkanap, nekem személy szerint nem biztos, hogy elég a csütörtök-péntek az anyag áttanulmányozására. Az a probléma ezzel, hogy egy héttel a bizottsági ülések előtt megy ki az anyag, ez túl korai szerintünk, mert több anyag érkezik az azt követő héten is, amit akkor nem tudunk kiküldeni és spontán hozzuk be. Somogyi Józsefné: Nekem akkor is kevés a két nap. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Maradjon-e az öt munkanap? A Képviselő-testület 5 igen szavazattal (Turcsányi Istvánné, Nesó Sándorné, Somogyi Józsefné, Dr.Rónay Barnabás, Kruppa József) 3 nem szavazattal (Horváth

10 10 Jenő, Pergő Margit, Punk József) és 3 tartózkodás mellett (Fülöp Attila, Nyírő István, Borai Tamás) nem hozott döntést. Egyetért-e a Képviselő-testület azzal, hogy 5 nappal a bizottsági ülés előtt küldjük meg az anyagot? A Képviselő-testület 6 igen szavazattal (Pergő Margit, Nyírő István, Horváth Jenő, Borai Tamás, Fülöp Attila, Punk József) 3 nem szavazattal (Kruppa József, Nesó Sándorné, Somogyi Józsefné) 2 tartózkodás mellett )Dr. Rónay Barnabás, Turcsányi Istvánné) nem hozott döntést. Egyetért-e a Képviselő-testület azzal, hogy az SZMSZ kiegészüljön egy 11. számú melléklettel az önkormányzat január 1-től hatályos szakfeladatainak számáról és megnevezéséről? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal, a javaslattal egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2009.(XII.15.) r e n d e l e t e a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 7/2007.(III.30.) rendelet módosításáról (a rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva) 8.) Javaslat a Képviselőtestület I. félévi munkatervére Kruppa József: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság, a munkatervet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság és a Pénzügyi Bizottság a munkatervet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság a munkatervet változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatta a bizottsági előterjesztéseket. A munkatervet elfogadását ajánljuk.

11 11 Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a bizottsági előterjesztésekkel, a I.félévi munkatervvel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő döntést hozta: 148/2009. (XII.10.) határozat a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv ában és a Berhida Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló módosított 7/2003.(IV.30) Ör rendelete aiban foglalt kötelezettségének eleget téve a I. félévi munkatervét az alábbiakban állapítja meg: 2010.január : ülésszünet Feladat előkészítés Előre meghatározott időpontokkal ütemezett intézményi bejárás Berhida: január 18. Peremartongyártelep: január 19. Az előkészítésben részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - TESZ - Pénzügyi Iroda - FŐ-KÉVE Kft február 25. N a p i r e n d : 1.) Javaslat a évi költségvetés módosítására. - Önkormányzati bizottságok - Intézmények vezetői - Pénzügyi Iroda - Cigány Kisebbségi Önkormányzat - Német Kisebbségi Önkormányzat Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi iroda vezetője 2.) Javaslat a 2010.évi gazdasági program és költségvetési terv kialakítására, rendelet megalkotására.

12 12 - Önkormányzati bizottságok - Intézmények vezetői - Pénzügyi Iroda - Cigány Kisebbségi Önkormányzat - Német Kisebbségi Önkormányzat Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi iroda vezetője 3.) Javaslat a közművelődési intézmények munkatervére Előadók: Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató Oktatási, Kulturális és Sportbizottság - Oktatási, Kulturális és Sportbizottság - Intézmények vezetői - Cigány Kisebbségi Önkormányzat - Német Kisebbségi Önkormányzat Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató 4.) Javaslat a Szavazatszámláló Bizottságok összetételére Előadó: Faragó Istvánné jegyző Punk Józsefné Okmányiroda vezető 5.) Aktuális ügyek Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: február március 25. N a p i r e n d : 1.) Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről, a táppénzes napok alakulásáról, a védőnői tevékenységről - orvosok -védőnők -Családsegítő Központ - Egészségügyi és Szociális Bizottság Peresztegi Lászlóné aljegyző Hargitai Tünde Családsegítő Központ vezetője

13 13 2.) Tájékoztató a település közrend és közbiztonsági helyzetéről Előadó: Rendőrkapitányság vezető Peresztegi Lászlóné aljegyző 3.) Javaslat a 2010.évi közbeszerzési tervre előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Pénzügyi Bizottság - Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság - Végi Józsefné Pénzügyi Iroda Peresztegi Lászlóné aljegyző dr. Sallai Katalin ügyintéző 4.) A lakóhelyi környezet állapotának értékelése -Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Müller József műszaki és környezetvédelmi ügyintéző 5.) Aktuális ügyek 6.) Zárt ülés a.) Javaslat a helyi kitüntetettek személyére - Önkormányzat bizottságai Peresztegi Lászlóné aljegyző Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: március április 29. N a p i r e n d : 1.) Javaslat a 2009 évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására, a vagyonmérleg, az ellenőrzési feladatok ellátásának értékelésére, további feladatok meghatározására.

14 14 - Önkormányzat bizottságai - Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Iroda - Cigány Kisebbségi Önkormányzat - Német Kisebbségi Önkormányzat - belső ellenőr Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető 2.) Tájékoztató a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról Előadó: Hidvégi Lászlóné Hatósági Iroda vezető Hargitai Tünde Családsegítő Központ vez. - Szociális ügyintézők - Családsegítő Központ - Cigány Kisebbségi Önkormányzat - Német Kisebbségi Önkormányzat Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Hargitai Tünde Családsegítő Központ vezető 3.) Beszámoló az átruházott gyermekvédelmi és szociális jogkörök gyakorlásáról, a 2009.évi közfoglalkoztatás éves tapasztalatairól. Előadók: Pergő Margit polgármester Kruppa József, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke Turcsányi Istvánné Településrészi Önkormányzó Testület elnöke Karácsony József TESZ vezető - Szociális ügyintézők - Pénzügyi Iroda Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet 4.) Beszámoló a körjegyzőségi feladatok ellátásáról Előadó: Faragó Istvánné - Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető - Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Peresztegi Lászlóné aljegyző 5.) Aktuális ügyek

15 15 Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: április 7. Közmeghallgatások: a.) május 10. b.) május 11. Kihelyezett ülés a Kultúrházban Kihelyezett ülés a Petőfi Sándor Művelődési Házban N a p i r e n d : 1.) Tájékoztató a évi költségvetés teljesítéséről, évi bevételek várható alakulásáról, gazdasági lehetőségekről, a lakóhelyi környezet állapotáról, a Várpalota Kistérség Többcélú Társulásáról -Önkormányzati bizottságok -Településrészi Önkormányzó Testület -Intézményvezetők -Pénzügyi Iroda Müller József műszaki és körny.védelmi ügyintéző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető 2.) A polgármesteri tájékoztató után közmeghallgatás Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: május május 27. N a p i r e n d : 1.) Tájékoztató a évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról, javaslat a költségvetés módosítására - Önkormányzat bizottságai - Intézményvezetők - Pénzügyi Iroda - Cigány Kisebbségi Önkormányzat - Német Kisebbségi Önkormányzat Horváthné Zakor Tünde pénzügyi Irodavezető

16 16 2.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról Előadók: Pergő Margit polgármester Turcsányi Istvánné Településrészi Önkormányzó Testület vezetője Kruppa József Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke - Pénzügyi Iroda - Hatósági Iroda, Igazgatási csoport Hidvégi Lászlóné Hatósági Irodavezető Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető 3.) Javaslat az Ady Endre Általános és Művészeti Iskola Szervezeti és Működési Szabályzatára, Házirendjére, az átszervezésből adódó feladatokra. Előadó: Madár Lászlóné iskolaigazgató Kovácsné Tobak Márta oktatási szakreferens - Oktatási, Kulturális és Sportbizottság - Füredi Istvánné intézményvezető - Cigány Kisebbségi Önkormányzat - Német Kisebbségi Önkormányzat Hidvégi Lászlóné Hatósági Irodavezető 4.) Aktuális ügyek 5.) Zárt ülés Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: május június 24. N a p i r e n d : 1.) Javaslat a évi Berhidai Napok rendezvényekre Előadó: Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató - Oktatási, Kulturális és Sportbizottság Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató 2.) Javaslat a Képviselőtestület II. félévi munkatervének meghatározására

17 17 - Önkormányzat bizottságai - Polgármesteri Hivatal irodavezetői Peresztegi Lászlóné aljegyző 3.) Beszámoló az önkormányzati feladatok ellátásáról években - Önkormányzat bizottságai - Polgármesteri Hivatal irodavezetői Peresztegi Lászlóné aljegyző 4.) Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal államigazgatási feladatainak ellátásáról Előadó: Faragó Istvánné jegyző - Önkormányzat bizottságai - Polgármesteri Hivatal irodavezetői Peresztegi Lászlóné aljegyző 5.) Aktuális ügyek a.) Oktatási intézmények tanulócsoport számának meghatározása - Oktatási Intézmények vezetői - Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Peresztegi Lászlóné aljegyző Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: június 3. A munkaterv kiegészül a menetközben jelentkező feladatok napirendjeivel, önkormányzati döntést igénylő kérelmekkel. Határidő: a munkatervről szóló határozat szerint

18 18 Felelős: Pergő Margit polgármester Önkormányzati Bizottságok Településrészi Önkormányzó Testület Faragó Istvánné jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző intézményvezetők, irodavezetők kijelölt ügyintézők 9.) Aktuális ügyek a. ) Az élelmezési normákról Kruppa József: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság, az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság és a Pénzügyi Bizottság az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatta a bizottsági előterjesztéseket. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a bizottsági előterjesztésekkel, a évben fizetendő élelmezési normákkal? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő döntést hozta: 149/2009. (XII.10.) határozat Az élelmezési normákról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzati költségvetési szervek által végzett étkezési feladatok élelmezési normáit a következők szerint határozza meg: évben 1.) Napközi Otthonos Óvoda - reggeli, ebéd, uzsonna együtt: 280,-Ft - ebéd 167.-Ft 2.) Általános Iskola - reggeli, ebéd, uzsonna együtt: 300,-Ft - menza (ebéd) 192,-Ft

19 19 Az élelmezési normát január 01-től kell alkalmazni. Határidő: értesítésre: december 20. Felelős: Pergő Margit polgármester Farkasné Dunai Andrea óvodavezető Mozgay Dóra óvodavezető b.) Óvodák zárva tartási kérelméről Kruppa József: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság, az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság és a Pénzügyi Bizottság az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatta a bizottsági előterjesztéseket. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a bizottsági előterjesztésekkel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő döntést hozta: 150/2009. (XII.10.) Kt. határozat Óvodák zárva tartási kérelméről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete megtárgyalta a Süni Óvoda és Hétszínvirág Óvoda zárva tartási kérelmét az alábbi döntést hozta: 1.) A Süni Óvoda és a Hétszínvirág Óvoda zárva tartását a téli szünet idején december 23-tól január 04-ig között engedélyezi. 2.) Amennyiben a szülők részéről igény merülne fel valamelyik óvoda nyitva tartására, egyeztetett módon az egyik óvodában a téli szünet idején is gondoskodni kell a gyermekek napközbeni ellátásáról. Határidő: határozat szerint Felelős: Pergő Margit polgármester Farkasné Dunai Andrea óvodavezető Mozgay Dóra óvodavezető

20 20 c.) köztisztviselők teljesítménykövetelményének meghatározásáról Kruppa József: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság, az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság és a Pénzügyi Bizottság az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Punk József: Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság az előterjesztést változtatás nélkül elfogadásra ajánlja. Turcsányi Istvánné: A Településrészi Önkormányzó Testület támogatta a bizottsági előterjesztéseket. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a bizottsági előterjesztésekkel? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslatokkal egyetértett és a következő döntést hozta: 151/2009. (XII.10.) határozat köztisztviselők teljesítménykövetelményének meghatározásáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a köztisztviselők teljesítménykövetelményeire vonatkozó előterjesztést és a következő döntést hozta: A köztisztviselők jogállásáról szóló módosított évi XXIII. tv. 34. (3) bekezdése alapján a köztisztviselők teljesítménykövetelmények alapját képező kiemelt célokról a helyi Képviselő-testület dönt. A kiemelt célok alapján a köztisztviselő munkaköri leírásában foglaltakra is tekintettel az egyéni teljesítménykövetelményeket a jegyző, míg jegyző esetében a polgármester határozza meg. A teljesítménykövetelmények elbírálásának alapjául a Képviselő-testület az alábbi célokat tartja fontosnak: I.) Az önkormányzati ciklushoz kapcsolódó kiemelt célok: 1.) A évi költségvetés végrehajtásából adódó feladatok 2.) A Polgármesteri Hivatal szervezeti kerete között ellátandó közszolgáltatások színvonalának megőrzése 3.) Az Önkormányzat térségi együttműködésének erősítése, társulásokból adódó feladatok 4.) A helyi civil társadalommal és médiával való kapcsolattartás és azok megfelelő tájékoztatása

21 21 5.) A feladat és hatáskörök gyakorlásához kapcsolódó jogszabályok szerinti működés szervezése, ellátása 6.) Az önkormányzati intézmények munkájának segítése 7.) A helyi közszolgáltatások koordinálása II.) Aktuális, kiemelt célok: 1.) Az országgyűlési képviselő választási feladatainak sikeres és hatékony lebonyolítása 2.) Az önkormányzati választás sikeres és hatékony lebonyolítása 3.) A helyi önkormányzati rendeletek végrehajtásához kapcsolódó feladatok ellátása, rendelet-tervezetek előkészítése, jogharmonizáció folyamatos figyelemmel kisérése 4.) Az önkormányzati határozatok határidőben történő közlése, a végrehajtás szervezése Határidő: Egyéni követelmények meghatározására: január 31. Felelős: Pergő Margit polgármester Faragó Istvánné jegyző Csonka Marianna ügyintéző d.) 1569/1 hrsz-ú út területrendezése A Református temető előtti útról van szó. Az a baj, hogy az út befelé nagymértékben szűkül, ezért területvásárlásra, illetve cserére lenne szükség. Felhatalmazást kérek, hogy értékbecslés után felvegyem az érintett földtulajdonossal a kapcsolatot és lebonyolítsuk az adás-vételt. Somogyi Józsefné: Egyetértek, de szerintem az út tervezést és készítést a református temetőhöz vezető út esetében is szükséges lenne elvégeztetni. Faragó Istvánné: A református temetőhöz vezető terület a jogszabályi előírások miatt hivatalosan nem minősíthető útnak, de annak nincs akadálya, hogy pl. a gépkocsi bejárás könnyítése érdekében pormentesítésére sor kerüljön. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetértünk-e a javaslattal? A Képviselő-testület 11 igen, egyhangú szavazattal a javaslattal egyetértett és a következő döntést hozta: 152/2009. (XII.10.) határozat 1569/1 hrsz-ú út területrendezése

22 22 Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestülete december 10.-i ülésén megtárgyalta az 1569/1 hrsz-ú önkormányzati közút területrendezésére tett javaslatot és a következő döntést hozta: 1.) Az 1569/1 hrsz-ú önkormányzati közút portalanításához szükséges tervező munka során a műszaki számítások alapján szükségessé vált az út megfelelő szélességének biztosításához a területrendezés. 2.) Az 1.) pontban foglalt területrendezéséhez az 1570 hrsz ingatlan tulajdonosának vételi ajánlatot kell tenni a szükséges területrész megvétele érdekében. Megegyezés esetén a terület megosztását, illetve 1569/1 hrsz-be történő bevonását önkormányzati költségen biztosítani kell. 3.) Felhatalmazza a polgármestert a határozatban foglaltak szerint a vételi ajánlat megtételére és ennek eredményessége esetén az adásvétel és a területrendezés végrehajtására. 4.) A végrehajtáshoz szükséges fedezetet költségvetésében biztosítja. Határidő: február 28. Felelős: Pergő Margit polgármester Hidvégi Lászlóné hatósági irodavezető Müller József műszaki ügyintéző Szabó Jánosné ügyintéző 10.) A évi önkormányzati és bizottsági munka értékelése (szóbeli előterjesztés) Úgy ítélem meg, hogy a bizottságok munkája nagy mértékben segíti az önkormányzat munkáját. Minden esetben átgondolt, jó előterjesztéseket terjesztettek a Képviselő-testület elé. Minden esetben alaposan tárgyalták az adott napirendet, ezzel könnyítve a döntést. Elmondható, hogy az érdemi előkészítő tevékenység a bizottságokban folyik, ott részletesen kiértékelik a napirendeket, teendőket. Elmondható, hogy a képviselőtestület döntéseinél a bizottsági javaslatokra épít, azt figyelembe veszi. Minden év utolsó Képviselő-testületi ülésén számot kell vetnünk az év során elvégzett munkánkról és mérleget kell készítenünk arról, hogy miként mennyit és legfőképpen milyen eredményességgel segítette bizottságunk a Képviselő-testület munkáját abban, hogy jó és megfontolt döntéseket, intézkedéseket hozzon a település érdekében. A döntés-előkészítés során bizottságunk kiemelten a környezetvédelmi területen, ill. a felújítási és felhalmozási feladatok rangsorolásában, tervezésében, előkészítésében vállalt nagyobb szerepet. De munkánk során foglalkoztunk az

23 23 intézmények állapotfelmérésével, a határszemlével, környezetünk állapotának értékelésével, ingatlanok eladásával-vásárlásával, árajánlatok-pályázatok elbírálásával. Részt vállaltunk a költségvetés megalkotásában, módosításában, továbbá tárgyévi, ill. a középtávú célok meghatározásában. Idén is jelen voltunk a közmeghallgatáson, tevékenykedtünk az SZMSZ -ek módosításában. Többször szorgalmaztuk a közterületek-parkok karbantartását, védelmét. Figyelemmel kísértük a TESZ és a közcélú ill. közhasznú munka tevékenységét, kerestük a településüzemeltetés új telephelyét. Az év végén pedig a bevezetendő közszolgáltatói árak felülvizsgálatát végeztük nagy körültekintéssel. Munkánk során 2009 évben 12 felújítási munkát rangsoroltunk, 47,643 ezer Ft, illetve 28 felhalmozási célról tettünk javaslatot 86,227 ezer Ft költségvonzattal. A fenti felsorolásból is kitűnik, hogy tevékenynek ítélhető meg a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság munkája, melyet az is igazol, hogy az előterjesztéseinket kivétel nélkül elfogadta a képviselőtestület és felhasználta a további munkája során. Emellett tudjuk hogy nagyon sok munka vár ránk, melyek közül csak néhányat említenék és nem fontossági sorrendben. A Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet továbbfejlesztése, végleges telephelyének kialakítása, szeméttelep rekultivációja, illegális szemétlerakók felszámolása, új építési telkek kialakítása, intézményeink nagyfelújítása, korszerűsítése, bővítése, Ady iskola felújítása, az új védőnői- gyermekorvosi rendelő kialakítása, a kisfürdő és környékének fejlesztése, utak, kerékpárutak, járdák, közterületi bútorok, parkok, további buszváró helyiségek, játszóterek kialakítása, peremartongyártelepi elkerülő út szorgalmazása. A bevezető utakon a környezeti zajok és az ipari termelés káros környezeti hatásainak csökkentése, és legfőképpen sikeres pályázatok esetén a városközpont rehabilitácija. Tudjuk jól, hogy ezen célok csak önkormányzati forrásból nem valósíthatók meg, így minden fórumon szorgalmazzuk a pályázatokon való részvételt és azok előkészítésének fontosságát. Értékelném még a három képviselő és a két kültag aktivitását is, 9 bizottsági ülésünk volt, melyen 91 %-os részvétellel vettünk részt. Végezetül itt mondanék köszönetet a bizottsági tagoknak az érdemi munkáért, és azoknak az önkormányzati kollegáknak is, akik döntés előkészítő munkájukkal nagyban segítették tevékenységünket. Punk József: A jelenlét százalékos mértéke 80 %, ez sajnos legfőképpen a Talabér Márta távolmaradásából adódik, mint tudjuk, sok elfoglaltsága akad, a többiek szinte 100 %-osan vettek részt az ülésen. Az Oktatási- Kulturális és Sportbizottság 2009 évi munkáját jónak értékelem, minden esetben alaposan megtárgyaltuk a napirendeket, döntéseink megfontoltak voltak, előterjesztést majdnem minden alkalommal terjesztettünk a Képviselő-testület elé. Az elmúlt évhez viszonyítva örömmel állapítom meg, hogy az önkormányzati és intézményi rendezvényeken az oktatási bizottság nagy számban képviselteti magát. Összességében köszönöm az egész éves munkáját a bizottságnak. Köszönöm az intézményeknek a Polgármesteri Hivatal alkalmazottainak is.

24 24 Kruppa József: Az Egészségügyi és Szociális Bizottságnak 10 ülése volt, mindig határozatképesek voltunk. Büszkék vagyunk egész éves teljesítményünkre, egy-két dolgot emelek csak ki, Örülök annak, hogy sikerült az I. sz. orvosi rendelő felújítását kezdeményezni, vagy megakadályozni a Családsegítő Központ beolvasztását a kistérségi intézménybe. Nagy eredménynek tartom a lakásfenntartási támogatással kapcsolatos előterjesztésünket is. Nagyon hasznosnak tartottam a szociális kerekasztal megszervezését és összehívását. Turcsányi Istvánné: Ahogy a többi bizottság is a saját feladat és hatáskörébe tartozó kérdésekben döntött, ill. tett javaslatot a testületnek, úgy a részönkormányzat is. Az üléseken egy tag kivételével rendszeresen részt vettünk. Javaslatainkat igyekeztünk úgy tenni, hogy ne sérüljön városunk, s annak törvénytisztelő polgárainak érdeke, és ne önös, személyes céljaink megvalósítását szolgálják. Lehet, hogy ezt nem is kellett volna mondanom, hisz minden képviselő erre esküdött fel. Az éves költségvetésben meghatározott keretösszegen belül a településrészi lakosság számára juttatott szociális támogatási célú pénzeszközöket legjobb belátásunk szerint osztottuk el. Ahogy a háromnegyed éves táblázatban láthattuk nagyon jól gazdálkodtunk, holott ezen a településrészen is megnövekedett a rászorulók, ill. a segélyért folyamodók létszáma. Örömmel tapasztaltuk, hogy a településrész intézményeinek és civil szervezeteinek vezetői rendszeresen látogatták üléseinket, s megosztották velünk gondolataikat és véleményüket is elmondták. Köszönöm mindenki eddigi munkáját, jó pihenést és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek. K.m.f. További hozzászólás, észrevétel nem volt, ezért a polgármester a nyilvános ülést órakor berekesztette. A munka zárt ülés keretében folytatódik tovább. Pergő Margit polgármester Faragó Istvánné jegyző

25 25

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről /2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület 2010. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 12. -ában és a Berhida

Részletesebben

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről /2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2013. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2011.(V.3) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2013. április 17.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata 2015. szeptember 29-én 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné részönkorm.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel. Jegyzőkönyv Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-i üléséről 16.30 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Fülöp Attila Gerőfi Roland Héninger László

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 18.-án, 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Héninger

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Madár Gábor Koltai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről.

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. február 25-én 17.00 órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Csomainé Csókási Mónika Héninger László Részönk. Testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergõ Margit Fülöp Attila Héninger László Herczeg Gabriella

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának 2013. szeptember 05.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Részönk. Testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5- én, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Nyírõ István alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Részönk.Testület elnökhelyettese. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Részönk.Testület elnökhelyettese. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Településrészi Önkormányzó Testületének 2011. szeptember 27-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Madár

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Madár

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak: könyv Készült: 2015. augusztus 31-én Berhida Város Önkormányzat testületének, Vilonya Község Önkormányzat -testületének és Papkeszi Község Önkormányzat -testületének együttes rendkívüli ülésén 16.00 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhida Roma Nemzetiségi Önkormányzat ülésén a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2013. június 25-én 15,00 órai kezdettel. Jelen vannak: Babai János

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15 -én, órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15 -én, órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 15 -én, 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Gerõfi Roland

Részletesebben

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE Rétság, 2011. december 16. 1 oldal a 14 oldalból I. 2012. év fő feladatai: Gazdálkodás Likviditás biztosítása, bevételek emelése,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat i Hivatalának dísztermében 2012. február 13-án megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről. Jelen lévő képviselők: Bata József,

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A 2011. I. FÉLÉV MUNKATERVÉT PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 376/2010. (XII. 15.) SZÁMÚ KÉPVISELŐ-TESTÜLETI

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita megbízott jegyző A Képviselőtestület

Részletesebben

4. A Képviselő testület évi munkaterve december 14. ELŐTERJESZTÉS

4. A Képviselő testület évi munkaterve december 14. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 14-ei ülésére 4. napirend Tárgya: A Képviselő-testület 2018. évi munkaterve Előadó: Tabányi Pál polgármester Készítette: Kákonyiné

Részletesebben

Vaszar- Gecse Községek Körjegyzőjétől 8542 Vaszar, Fő u. 29. Tel., fax: 89/ Szám: 22- /2011. Ügyintéző: Pfilfné Bagics Judit körjegyző

Vaszar- Gecse Községek Körjegyzőjétől 8542 Vaszar, Fő u. 29. Tel., fax: 89/ Szám: 22- /2011. Ügyintéző: Pfilfné Bagics Judit körjegyző Vaszar- Gecse Községek Körjegyzőjétől 8542 Vaszar, Fő u. 29. Tel., fax: 89/579-200 Szám: 22- /2011. Ügyintéző: Pfilfné Bagics Judit körjegyző JEGYZŐKÖNYV Készült: Vaszar és Gecse Községek Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 15-ei ülésére 4. napirend Tárgya: A Képviselő-testület 2017. évi munkaterve Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Munkaterv-javaslat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 13-án órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 13-án órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 13-án 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr.Rónay Barnabás képviselő Turcsányi Istvánné képviselő. Starkné Rezeli Erzsébet könyvvizsgáló

JEGYZŐKÖNYV. Dr.Rónay Barnabás képviselő Turcsányi Istvánné képviselő. Starkné Rezeli Erzsébet könyvvizsgáló JEGYZŐKÖNYV Készült: 2008.december 11-én Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit polgármester Nyírő István alpolgármester

Részletesebben

2009. évi munkaterv.

2009. évi munkaterv. 2009. évi munkaterv. Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a 2008. évi munkaterve alapján napirendre tűzte a 2009. évi munkaterv elfogadását. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI XII. JEGYZŐKÖNYVE 2009. november 30 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 51 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2012. február 29. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A 2012. I. FÉLÉV MUNKATERVÉT PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 277/2011. (XII. 14.) SZÁMÚ KÉPVISELŐ-TESTÜLETI

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Borai Tamás Fülöp Attila

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ. Herczeg Gabriella képviselõ. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ. Herczeg Gabriella képviselõ. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 25-én, 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Fülöp Attila

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 7/2014. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: A polgármester beszámolója a két

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25. Ügyszám: 133-61/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2017. május 25. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

Szám: 36-10/2017 Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 23-án 17 óra 30 perckor kezdődött Nyilvános üléséről

Szám: 36-10/2017 Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 23-án 17 óra 30 perckor kezdődött Nyilvános üléséről Szám: 36-10/2017 Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 23-án 17 óra 30 perckor kezdődött Nyilvános üléséről Az ülés helye: Gyarmat, Tanácskozóterem Jelen vannak: Szabados Péter polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr.Rónay Barnabás képviselő Somogyi Józsefné képviselő Turcsányi Istvánné képviselő. vezető Hétszínvirág Óvoda vezető

JEGYZŐKÖNYV. Dr.Rónay Barnabás képviselő Somogyi Józsefné képviselő Turcsányi Istvánné képviselő. vezető Hétszínvirág Óvoda vezető JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009. április 30-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit polgármester Nyírő István alpolgármester

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30- án ( kedden ) 16,30 órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. november 18-án (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. november 18-án (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének 18/2011. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. november 18-án (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyzőkönyve 1.) Kötelező közszolgáltatások

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8-án megtartott üléséről. Határozat száma: 1/2015.(I.08.) 2/2015.(I.08.) 3/2015.(I.08.) Tárgya: Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. szeptember 25.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 19.00

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014.november 27-én tartandó ülésének 9. számú A 2015. évre vonatkozó munkatervének jóváhagyása tárgyú - napirendi pontjához. Előadó: Gömze Sándor polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-én 17.00 órakor tartott ülésén. Jelen vannak:, Patyi

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-3/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29. napján

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2012. évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2012. évi munkatervét a 11/2012. (II. 8.) számú határozatával elfogadta

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

3. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

3. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 1 Ikt. szám: 511-3/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS ÜZEMELTETÉSI BIZOTTSÁGA 2013. április 9-én megtartott ülésének 3. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 2 J e g

Részletesebben

Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete november 29-én órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete november 29-én órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. NÓRÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8591 Nóráp Kossuth u 48. Szám: 9-12/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete 2011. november 29-én 18.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve 7. Napirend 7. Napirend ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület e Tisztelt Képviselő-testület! Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatról szóló 7/2007. (XI.27.)

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve 3. Napirend 3. Napirend ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület e Tisztelt Képviselő-testület! Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatról szóló 10/2007. (XI.23.)

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete december 21.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete december 21.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 16/2012. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 21.-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Az ülés napirendje: Jegyzőkönyve Jegyzői

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. január 19-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szám: D-57-8 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradtak: Pergõ Margit Nyírõ István

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: JEGYZŐKÖNYV Uraiújfalu, Vasegerszeg,Nagygeresd, Nemesládony, Simaság és Vámoscsalád községek képviselő-testületeinek 2014. december 18-án 17 óra 30 perckor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének 13/2015. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 27.-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének Jegyzőkönyve 1.) Kéményseprő-ipari közszolgáltatás

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MUNKATERV 2015. 1/11 Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi üléseinek tervezett időpontjai: 2015. január 29. (csütörtök) 18:00

Részletesebben

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 28-ai soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Baksay Endre, Csörögi

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról.

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én, 8.00 órakor kezdődő ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült.

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. 1 Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. Napirendi pontok: 1. Előterjesztés ingatlancsere lebonyolítás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 22-én 14.00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyisége, Kisrécse,

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 77-83/2016. (VII. 14.) számú határozatok.

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A 2014. évi munkaterv jóváhagyása A tárgykört rendező

Részletesebben

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 1 Ikt. szám: 510-4/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2013. április 9-én megtartott ülésének 4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. március 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta.

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta. 2 Tisztelt Közgyűlés! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 9. -a értelmében a közgyűlés féléves

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének évi ülésterve. Általános rendelkezések

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének évi ülésterve. Általános rendelkezések Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi ülésterve I. Általános rendelkezések A képviselő-testületi ülések általában a Községháza épületében kerülnek megtartásra. Más helyszín esetén

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek NÓRÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8591 Nóráp Kossuth u 48. Szám: 9-3/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. május 2-án 18.30 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. december 18-án 18,00 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 100/2018. (XII.

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 20/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 17-én, 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület tagjai részéről: Szabó László Békefi Edina Rolkó

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2011. december 13-án a ség tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános testületi ülésén. JELEN VANNAK: Sipos Balázs Fekete Csaba al Sipos László képviselők Nagy Gáborné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Nagyközség Önkormányzatának 2000. április 17-én megtartott rendkívüli testületi ülésén, Gyömrőn a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: Csető

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel. Peresztegi Lászlóné

Jegyzőkönyv. Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel. Peresztegi Lászlóné Jegyzőkönyv Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Gerőfi Roland Fülöp Attila Héninger László

Részletesebben

Képviselő-testületének évi munkaterve

Képviselő-testületének évi munkaterve BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2015. évi munkaterve

Részletesebben