JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 13-án órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 13-án órai kezdettel megtartott soron következő üléséről."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 13-án órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Fülöp Attila Kruppa József Gerõfi Roland Turcsányi Istvánné Herczeg Gabriella polgármester alpolgármester képviselő képviselõ képviselõ képviselõ képviselõ képviselõ Távol maradt: Héninger László képviselõ Tanácskozási joggal meghívott: Dr. Cseh Tamás Peresztegi Lászlóné Horváthné Zakor Tünde Starkné Rezeli Erzsébet Dr. Judi Erzsébet Karácsony József Kovácsné Tobak Márta Madár Lászlóné Csibra Ferencné jegyző aljegyző pénzügyi irodavezető könyvvizsgáló hatósági irodavezető TESZ vezető óvodavezető iskolaigazgató iskolaigazgató Egyéb jelenlévők, meghívottak: Pintér Ferencné Humán Ügyek Bizottság tagja Dr. Rónay Barnabás háziorvos Dr. Izsák Dénes háziorvos Dankáné dr. Csontai Erzsébet gyermekorvos Jegyzőkönyvvezető: Csonka Ágnes jegyzőkönyvvezető

2 2 Napirend tárgyalása előtt: Pergő Margit polgármester köszönti a megjelenteket, az ülést megnyitja. A jelenléti ív alapján megállapítja, hogy a 9 fő képviselőből az ülés kezdetén 8 fő jelen van, így a Képviselő-testület határozatképes. A polgármester ismerteti a napirendi pontokat. Javaslatot tesz a napirendek felcserélésére. Szavazásra bocsátja a 4. és 5. napirend zárt ülésen történő tárgyalását. A Képviselő-testület 8 nem szavazattal elutasította a zárt ülésre tett indítványt. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 155/2012 (XII.13.) Kt.határozat napirendek elfogadásáról 1. Közoktatási Intézmények átadásával kapcsolatos feladatokról 2. Javaslat a háziorvosokkal történő feladat-ellátási szerződésekre 3. A berhidai 182/48 hrsz-ú, m2 nagyságú, beépítetlen terület elidegenítéséről 4. A berhidai 182/41 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú ingatlan cseréjéről 5. Javaslat a 2013.évi költségvetési koncepció kialakítására 6. Javaslat a Képviselőtestület I. félévi munkatervére 7. A hulladékszállítási díj megállapításáról 8. Vegyes ügyek a) Javaslat az oktatási igazgatási társulási megállapodás módosítására b) Köztemetési pályázatok elbírálása c) Bakonykarszt Zrt. vel kötendő Üzemeltetési szerződésről d) Javaslat a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátásáról szóló megállapodás megszüntetésére e) Javaslat központi háziorvosi ügyeleti megállapodás módosítására f) Javaslat a köztisztviselők teljesítménykövetelményének meghatározására g) Javaslat a berhidai közös önkormányzati hivatal megállapodására h) Javaslat az építésügyi hatósági társulás megszüntetésére i) Óvodák zárvatartási kérelméről j) 2012 évi önkormányzati munka értékelése (szóbeli előterjesztés)

3 3 1.) Közoktatási Intézmények átadásával kapcsolatos feladatokról Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkárától megérkezett az értesítés a miniszteri döntésről. Önkormányzatunk számára a 2013.január 1-je és augusztus 31-e közötti időszakra a megfizetendő hozzájárulás havi összegét ,- Ft-ban állapította meg. Ha a Képviselőtestület elfogadja a megállapított hozzájárulás mértékét, úgy 9 napon belül kell nyilatkoznunk, és meg kell küldeni az Igazgatóság részére. Ha nem nyilatkozunk, akkor az előző felmentésre irányuló kérelmünket visszavontnak tekintik és a működtetésről továbbra is nekünk kell gondoskodnunk. Dr. Cseh Tamás: Az ülés elején kiosztottuk a megállapodás-tervezetet, mindkét alternatívára elkészült az anyag. December 15-ig kell aláírni a megállapodást és átadni az állami intézményfenntartó központnak. Fülöp Attila: Felháborít az eljárás és a hozzájárulás mértékének ilyen arányú megállapítása. Éppen annyival kérnek többet tőlünk, amely alapján szinte biztos, hogy visszavonjuk a kérelmünket. Elnézést kérek a kollegáktól is az előző javaslatomért, mert én javasoltam, hogy adjuk át az intézményeket. Tudom, hogy sok plusz munkát kellett emiatt végezniük, és mint kiderült, teljesen feleslegesen. Javaslom, hogy maradjon nálunk az intézmények működtetése. Én is ezt javaslom, a mi költségvetésünkben is kb. ekkora összeg szerepel a működtetésre, tehát nem javaslom az átadást. Kruppa József: Egyetértek. Pintér Ferencné: Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy kezdeményezze az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, hogy az iskolák ne csak működtetők lehessenek, hanem fenntartók is. Mint ahogy az egyház és egyéb magánintézményeknek is ez törvény adta joguk.

4 4 Herczeg Gabriella: Valószínűnek tartom, hogy az is indok volt a hozzájárulás mértékének megállapításánál, hogy van nem kötelező feladatellátásunk is. Turcsányi Istvánné: Az önkormányzat üzemeltesse az iskolákat továbbra is. De fontos, hogy a lehető legtöbb pályázatban részt vegyünk, ami a rezsi költségek csökkentésére irányul. Hőszigetelés, nyílászárók cseréje, energia-megtakarítás. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. Egyetért-e azzal a Képviselő-testület, hogy továbbra is az önkormányzat működtesse az iskolákat, az ott alkalmazott technikai személyzetet pedig áthelyezze a TESZ-be, illetve az Óvodába. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 156/2012 (XII.13.) Kt.határozat az oktatási intézmények működtetésével kapcsolatos szándéknyilatkozatról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az oktatási intézmények működtetésével kapcsolatos előterjesztést és a következő döntést hozta: 1. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete visszavonja a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (Nkt.) 74. (4) bekezdése alapján hozott 124/2012.(IX.24.) Kt határozatát, valamint a 128/2012.(X.25.)Kt. határozatát. 2. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete vállalja az illetékességi területén található közoktatási intézmények működtetését. 3. Jóváhagyja a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételével összefüggő intézmény átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszám átadásról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyonelemek, jogok és kötelezettségek megosztásáról szóló, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kötendő megállapodást az előterjesztés szerint. A megállapodás e határozat melléklete. 4. Felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására. Határidő: december 14

5 5 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Ez a döntés érinti a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet alapító okiratát, kérem támogassák annak módosítását. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 157/2012 (XII.13.) Kt.határozat Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet alapító okiratának módosításáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést és a következő döntést hozta: Az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratban: Kiegészül az alábbi szakfeladatokkal: Általános iskolai tanulók nappali rendszerű nevelése, oktatása 1-4.évf Általános iskolai tanulók nappali rendszerű nevelése, oktatása 5-8. évf. Határidő: folyamatos, illetve december 13. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Karácsony József intézményvezető 2.) Javaslat a háziorvosokkal történő feladat-ellátási szerződésekre Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett a feladat-ellátási szerződések megkötésével. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel, a szerződések megkötésével.

6 6 Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottsági előterjesztésekkel, javasolja a szerződések megkötését. Dr. Rónay Barnabás: Tisztelt Képviselő-testület! Egy-két pontban módosítást szeretnénk kérni a szerződések tekintetében. Az Orvosi Kamarának véleményezési joga van, a tervezetet elküldenénk neki. Több sarkalatos pont van, amit szeretnénk pontosítani, módosítani. Elsősorban minimum feltételek biztosítása, a karbantartási feladatok pontosítása, a feladatellátás konkrét meghatározása, valamint a bérleti díj felülvizsgálata tekintetében. Én úgy tudom, hogy az új törvény alapján nem lehet bérleti díjat kérni. Vannak olyan okok, amik alapján nem szívesen írjuk alá ebben a formában a szerződést. Horváthné Zakor Tünde: A NAV a piaci ár alapján számítja ki az ingatlanok értékét. Ha nincs bérleti díj, akkor a piaci ár 27 %-át kell megfizetnünk. Ezért kértünk egy nagyon jelképes bérleti díjat az orvosoktól. Dr. Izsák Dénes: A környező településeken nem kérnek sehol sem bérleti díjat? Ez hogy lehetséges? Starkné Rezeli Erzsébet: Valószínüleg azok az önkormányzatok nem ÁFA alanyok. Berhida az. Dr. Rónay Barnabás: A karbantartás a mi feladatunk? Illetve nem egyértelmű, hogy mely karbantartási részek vonatkoznak ránk. Dr. Cseh Tamás: A természetes elhasználódásból adódó karbantartás a bérlő feladata. A nagy felújítás, mint pl. a külső festés, a tetőjavítás, nyílászáró-csere az önkormányzaté. Ha csöpög a csap, vagy tönkre megy a zár, az a bérlő feladata. Javaslom, hogy a kamara keressen meg bennünket és egyeztessünk a későbbiekben, ha lehetőség van rá.

7 7 Dankáné Dr. Csontai Erzsébet: Nem lennénk jó gazdái a vállalkozásunknak, ha nem próbálnánk meg tárgyalni. Mégis azt gondolom, hogy az 1000 Ft-os bérleti díj méltányos. Megegyezést javasol a kamara is, és én is azt kérem, hogy az egyéni sajátosságokat nézve tárgyaljunk a későbbiekben. Nem lehet a rendelőket és az orvosokat általánosítani, hiszen nekem pl. három rendelőt kell vinnem, az Izsák doktornak is kettőt. Dr. Cseh Tamás: Értem, hogy nem akarják elkötelezni magukat, de javaslom, hogy ebben a formában írjuk alá a megállapodást, és ha bármikor felmerül a módosítás szükségessége, térjünk vissza rá. December 31-ig az OEP felé nekünk meg kell küldeni a szerződéseket. Javaslom beleírni az utolsó pontba azt, hogy a felek a felmerült kérdésekben külön egyeztetést tartanak. Herczeg Gabriella: A szerződés mellé oda lehet tenni külön mellékletben részletezve, hogy mi a karbantartás, és kinek mi a kötelezettsége e tárgyban. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 158/2012 (XII.13.) Kt.határozat háziorvosokkal kötendő feladatellátási szerződések felülvizsgálatáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a háziorvosokkal kötendő feladatellátási szerződések felülvizsgálatáról szóló előterjesztést és a következő döntést hozta: 1.) A háziorvosokkal kötendő feladatellátási szerződéseket a beterjesztésnek megfelelően elfogadja. 2.) A háziorvosok a Képviselő-testület ülésén felmerült kérdésekben külön egyeztető tárgyalást kezdeményeznek 2013 évben, különösen a következők tisztázására:

8 8 - minimum feltételek biztosítása, - karbantarási feladatok pontosítása, a feladatellátás konkrét meghatározása, - bérleti díj felülvizsgálata tekintetében. 3.) Felhatalmazza a polgármestert az új feladatellátási szerződések aláírására. Határidő: értesítésre: december 10 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző 3.) A évi költségvetési koncepcióról Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett az előterjesztéssel, javasolja a koncepció elfogadását. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottsági előterjesztésekkel, javasolja a koncepció elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 159/2012 (XII.13.) Kt.határozat a évi költségvetési koncepcióról Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a évi költségvetési koncepcióról szóló előterjesztést és a következő döntést hozta:

9 9 1.) A bizottsági ülésen elemzésre került a évi költségvetési koncepció kialakításához csatolt szöveges tájékoztató, kimutatás a bevételek és kiadások vonatkozásában. A koncepció-készítés időszakában az intézményvezetőkkel egyeztetve a pénzügyi irodavezető a feladatellátás elsődleges figyelembevétele mellett, a már meghozott képviselő-testületi döntések évi kihatásaira tekintettel, valamint a év 9 havi gazdálkodás tapasztalatait felhasználva alakította ki a várható működési kiadásokat. A bevételek és kiadások tervezése a központi előrejelzések alapján történt, bár ennek egy része még nem ismeretes. 2.) A januári intézményi bejárás, illetve az azt követő egyeztetések során keresni kell a konkrét takarékossági intézkedéseket, megoldásokat, lehetőleg úgy, hogy az átmenetileg se okozzon költségnövekedést. 3.) Az intézményvezetők az eddigiekhez hasonlóan, elvárt gondossággal és körültekintéssel végezzék a évi költségvetés tervezését, keresve minden téren a kiadások csökkentésének lehetőségét. 4.) Egyre inkább valószínűsíthető, hogy a kötelező alapfeladatok biztosítása, az önkormányzati működőképesség fenntartása érdekében radikális intézkedésekre lehet szükség. 5.) A felújítások terén továbbra is figyelemmel kell kísérni a megjelenő pályázati kiírásokat, azokon a pályázatokon részt kell venni, ami a település fejlődését szolgálja. 6.) Kiadások vonatkozásában az intézményvezetőkkel a részletekbe menő egyeztetés során tovább kell keresni a kiadás-csökkentési, bevétel növelési, illetve racionalizálási lehetőségeket a költségvetési tervezés során. 7.) január 01-től az intézményi létszámkeretváltozás a következők szerint alakul: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 3 fő takarítói, 1 fő konyhai dolgozó létszámkeretcsökkentés, Ady Endre Általános Iskola 4 fő takarítói, 1 fő konyhai dolgozó létszámkeret csökkentés, Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet 7 fő takarítói létszámkeret növekedés, Hétszínvirág Napkpöziotthonos Óvoda és Bölcsőde 1 fő konyhai dolgozó létszám keret növekedés, Süni Napköziotthonos Óvoda 1 fő konyhai dolgozó létszámkeret növekedés az oktatási intézmények átszervezése következtében. Határidő: értesítésre: Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Intézményvezetők 4.) A berhidai 182/48 hrsz-ú, m2 nagyságú, beépítetlen terület elidegenítéséről

10 10 Mikó Péter, a MIKÓ Kft. képviseletében nyújtotta be pályázatát fenti ingatlanra. A vételárat részletekben vállalja megfizetni. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 160/2012 (XII.13.) Kt.határozat a berhidai 182/48 hrsz-ú, m2 nagyságú, beépítetlen terület elidegenítéséről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a berhidai 182/48 hrsz-ú, m2 nagyságú, beépítetlen terület elidegenítésére vonatkozó előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 1.) A Képviselő-testület a nyilvános pályázat útján értékesítésre meghirdetett berhidai 182/48 hrsz-ú ingatlant a MIKÓ Kereskedelmi, Építőipari és Szolgáltató Kft. (8181 Berhida, Erkel Ferenc u. 4., képviseli: Mikó Péterné ügyvezető) részére értékesíti bruttó Ft vételárért. 2.) A vételárat az alábbi részletekben kell megfizetni: Az első részletet, Ft-ot a szerződés megkötésével egyidejűleg, ezt követően legkésőbb június 28-án Ft-ot, szeptember 27- én Ft-ot, december 27-én Ft-ot, december 27-én Ft-ot, március 28-án Ft-ot és június 27- én Ft-ot. Az önkormányzat a vételár határidő előtti megfizetéséhez hozzájárul. Az önkormányzat az utolsó részlet megfizetését követően járul hozzá az ingatlan tulajdonjogának átruházásához. 3.) Felhatalmazza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására. Határidő: január 31. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető 5.) A berhidai 182/41 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú ingatlan cseréről A Balaton-Plastic Kft nyújtotta be kérelmét ingatlancserére. Az ingatlan értékbecslését elkészíttette ő is, és az önkormányzat is. Nem egyforma érték jött ki, a különbözet kicsivel több, mint egy millió forint. Két lehetőség van, ha cserélni akar az önkormányzat. Vagy elcseréljük egy az egyben és a különbözetet kifizeti a Kft., vagy értékarányosan akkora területet kap, mint amilyen értéket ő adna nekünk. Még nem nyilatkozott egyikről sem, de javaslom, hogy legyen övé a választás lehetősége. Ha pedig egyik variációt sem fogadja el, akkor közösen bízzunk meg egy független szakértőt, aki újra elkészíti az értékbecslést.

11 11 Punk József: Mire fogjuk használni azt a területet? Ha bővíteni kell a szennyvíz-telepünket, csak arra tudunk terjeszkedni. Ők üzemet szeretnének nyitni, de nem kapnak oda engedélyt. Amit elcserélnénk, az egy ipari terület, és bízom abban, ha ott elkezd építkezni és kialakulnak a feltételek, akkor más is szívesebben vásárol ott területet. Fülöp Attila: A két eltérő összeg esetén miről kell az ÁFA-t fizetni? Starkné Rezeli Erzsébet: Fordított ÁFA szabálya szerint be kell fizetni az ÁFA-t, de visszaigényelhető. Az első variáció esetén van különbözet, akkor annak az ÁFA-ját kell befizetni. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 161/2012 (XII.13.) Kt.határozat berhidai 182/41 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú ingatlan cseréről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a berhidai 182/41 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú ingatlan cserére vonatkozó előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 1.) a Képviselő-testület ülésére két alternatíva került kidolgozásra a következők szerint: o A Képviselő-testület a nyilvános pályázat útján értékesítésre meghirdetett berhidai 182/41 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú ingatlanból kialakítandó 2707 m2 területű ingatlant amelynek bruttó értéke Ft - elcseréli a Balaton-Plastic Kft tulajdonában levő, berhidai 398 hrsz-ú ingatlannal, amelynek bruttó értéke Ft. A bruttó értékek különbözeteként fennálló Ft-ot a Balaton-Plastic Kft pénzben köteles megfizetni az önkormányzatnak a szerződés aláírásával egyidejűleg. o A Képviselő-testület a nyilvános pályázat útján értékesítésre meghirdetett berhidai 182/41 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú ingatlanból kialakítandó m2 területű ingatlant amelynek bruttó értéke Ft - elcseréli a Balaton-Plastic Kft tulajdonában levő, berhidai 398 hrsz-ú ingatlannal, amelynek bruttó értéke Ft.

12 12 2.) Amennyiben az ülésen előterjesztett egyik variáció sem elfogadható a Balaton-Plastic Kft-nek, tekintettel az eltérő szakértői véleményekre, közösen bízzanak meg egy független szakértőt az értékbecslés meghatározására. Ezt követően ismét tárgyalni kell a napirendről. 3.) Felhatalmazza a polgármestert a berhidai 182/41 hrsz-ú ingatlan megosztásával kapcsolatos eljárás lefolytatására. Határidő: értesítésre: december 30 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető 5.) A Képviselő-testület I. félévi munkatervéről Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett a munkatervvel. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottsági előterjesztésekkel, javasolja a munkaterv elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 162/2012. (XII. 13.) Kt. határozat a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2011.(V.3) önkormányzati rendelete ban foglalt kötelezettségének eleget téve a I. félévi munkatervét az alábbiakban állapítja meg: február 28. N a p i r e n d : 1.) Javaslat a évi költségvetés módosítására

13 13 Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Településrészi Önkormányzó Testület - Intézmények vezetői - Pénzügyi Iroda Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi iroda vezetője 2.) Javaslat a évi gazdasági program és költségvetési terv kialakítására, rendelet megalkotására. Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Intézmények vezetői - Településrészi Önkormányzó Testület - Pénzügyi Iroda Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi iroda vezetője 3.) Javaslat a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítására Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető - Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető - Önkormányzat bizottságai - Intézmények vezetői - Településrészi Önkormányzó Testület Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető 4.) Javaslat a közművelődési intézmények munkatervére Előadó: Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Településrészi Önkormányzó Testület - Intézmények vezetői - Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Német Nemzetiségi Önkormányzat

14 14 Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató 5.) Aktuális ügyek Előadó: Pergő Margit polgármester a.) Családsegítő Központ vezetői pályázat kiírása b.) Hétszínvirág Óvoda vezetői pályázat kiírása Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: február március 28. N a p i r e n d : 1.) Tájékoztató a település közrend és közbiztonsági helyzetéről Előadó: Rendőrkapitányság vezető Az előterjesztés előkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző 2.) Javaslat a évi közbeszerzési tervre Előadó: Pergő Margit polgármester előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Településrészi Önkormányzó Testület - Pénzügyi Iroda Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző 3.) A lakóhelyi környezet állapotának értékelése Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Településrészi Önkormányzó Testület - Hatósági Iroda

15 15 Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Műszaki és környezetvédelmi ügyintéző 4.) Aktuális ügyek Előadó: Pergő Margit polgármester 5.) Zárt ülés Előadó: Pergő Margit polgármester a.) Javaslat a helyi kitüntetettek személyére Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Településrészi Önkormányzó Testület Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: március április 25. N a p i r e n d : 1.) Javaslat a évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására, a vagyonmérleg, az ellenőrzési feladatok ellátásának értékelésére, további feladatok meghatározására, a könyvvizsgálói jelentés elfogadására Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Településrészi Önkormányzó Testület - Pénzügyi Iroda - Önkormányzati intézmények vezetői - belső ellenőr Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető 2.) Tájékoztató a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról Előadó: dr. Judi Erzsébet Hatósági Iroda vezető Hargitai Tünde Családsegítő Központ vezető Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Szociális ügyintézők - Családsegítő Központ - Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Német Nemzetiségi Önkormányzat

16 16 Az előterjesztés elkészítéséért felelős: dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető Hargitai Tünde Családsegítő Központ vezető 3.) Beszámoló az átruházott gyermekvédelmi és szociális jogkörök évi gyakorlásáról Előadók: Pergő Margit polgármester Kruppa József, Humán Ügyek Bizottsága elnöke Turcsányi Istvánné Településrészi Önkormányzó Testület elnöke Karácsony József TESZ vezető Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Szociális ügyintézők - Pénzügyi Iroda - Tesz ügyintézők Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Karácsony József TESZ vezető 4.) Beszámoló a évi körjegyzőségi feladatok ellátásáról Előadó: dr. Cseh Tamás jegyző Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető - Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető - vilonyai kirendeltség ügyintézői Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző 5.) Aktuális ügyek Előadó: Pergő Margit polgármester Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: április 10. Közmeghallgatások: a.) május 6. b.) május 7. Kihelyezett ülés a Kultúrházban Kihelyezett ülés a Petőfi Sándor Művelődési Házban N a p i r e n d :

17 17 1.) Tájékoztató a évi költségvetés teljesítéséről, évi bevételek várható alakulásáról, gazdasági lehetőségekről, a lakóhelyi környezet állapotáról, a Várpalota Kistérség Többcélú Társulásáról Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: -Önkormányzati bizottságok -Településrészi Önkormányzó Testület -Intézményvezetők -Pénzügyi Iroda, valamint Titkársági és Szervezési Iroda Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Műszaki és környezetvédelmi ügyintéző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Peresztegi Lászlóné aljegyző 2.) A polgármesteri tájékoztató után közmeghallgatás május 30. N a p i r e n d : 1.) Tájékoztató a évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról, javaslat a költségvetés módosítására Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Intézményvezetők - Településrészi Önkormányzó Testület - Pénzügyi Iroda Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde pénzügyi Irodavezető 2.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról Előadók: Pergő Margit polgármester Kruppa József Humán Ügyek Bizottsága elnöke Turcsányi Istvánné Településrészi Önkormányzó Testület vezetője Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Pénzügyi Iroda - Hatósági Iroda, Igazgatási csoport Az előterjesztés elkészítéséért felelős: dr. Judi Erzsébet Hatósági Irodavezető

18 18 3.) Javaslat a évi Berhidai Napok rendezvényekre Előadó: Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai - Településrészi Önkormányzó Testület Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató 4.) Aktuális ügyek Előadó: Pergő Margit polgármester 5.) Zárt ülés Előadó: Pergő Margit polgármester Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: május június 27. N a p i r e n d : 1.) Javaslat a Képviselőtestület II. félévi munkatervének meghatározására Előadó: Pergő Margit polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Önkormányzat bizottságai 2.) Aktuális ügyek a.) Családsegítő Központ vezetői pályázat elbírálása b.) Hétszínvirág Óvoda vezetői pályázat elbírálása Írásos anyagok elektronikus beküldési és az aláírt példány leadási határideje: június 12. A munkaterv kiegészül a menetközben jelentkező feladatok napirendjeivel, önkormányzati döntést igénylő kérelmekkel. A munkatervben foglaltak szervezését Peresztegi Lászlóné aljegyző irányításával a Titkársági és Szervezési Iroda látja el. Határidő: a munkatervről szóló határozat szerint Felelős: Pergő Margit polgármester Önkormányzat Bizottságai Településrészi Önkormányzó Testület

19 19 Dr. Cseh Tamás jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző intézményvezetők, irodavezetők kijelölt ügyintézők 6.) A hulladékszállítási díj megállapításáról Fülöp Attila: Sok kérdés maradt nyitva, a Gazdasági Bizottság egyeztetést javasol a Vertikál Zrtvel. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága is javasolja, hogy kezdeményezzünk egyeztetést a Zrtvel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata javasolja a lakossági igényeknek megfelelően maradjon az évi kétszeri lomtalanítás, a Zöldhulladék kijelölt helyről történő elszállítása kerüljön bele a szolgáltatási körbe, viszont a házhoz menő szelektív hulladék gyűjtése kerüljön ki a szolgáltatási körből, helyette indokolt a meglévő szelektív gyűjtőszigetek bővítése. A rendelet elfogadását javaslom azzal, hogy hozzunk határozatot arról, hogy külön megállapodásban rögzítsük a szolgáltatásokat a Vertikál Zrt-vel. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett és a következő rendeletet alkotta meg: BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2012.(XII.18.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról szóló 24/2000. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról Egyetértenek-e a bizottsági javaslatokkal, hogy kezdeményezzünk egyeztető megbeszélést a szolgáltatásokra vonatkozóan a Vertikál Zrt-vel?

20 20 A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 163/2012 (XII.13.) Kt.határozat a évre vonatkozó, a település közigazgatási területén végzett lakossági szilárd hulladékgyűjtési, szállítási és elhelyezési díjról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Vertikál Zrt. Polgárdi évre vonatkozó díjajánlatát és a következő döntést hozta: 1.) A Vertikál Építőipari és Kommunális Szolgáltató Zrt. Polgárdi - mint a Berhida városban hulladékszállítást végző közszolgáltató társaság megküldte a évre vonatkozó, a település közigazgatási területén végzett lakossági szilárd hulladékgyűjtési, szállítási és elhelyezési díjajánlatát. 2.) A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Tanácsa 17/2012. (XI.28.) számú határozata alapján az egységnyi közszolgáltatási díjat 4,01 Ft/l + ÁFA értékben állapította meg. Az egységnyi szolgáltatási díjat figyelembe véve évre a települési szilárd hulladék gyűjtése és elszállítása a rendelet mellékletében foglaltak szerint alakul. 3.) A közszolgáltatási díj helyi rendeletben történő megállapítása érdekében a szolgáltató által kidolgozott díjjavaslatról dönteni kell. Szükségesnek tartja azonban a Vertikál Zrt-vel egyeztetni, hogy a közszolgáltatás tartalmát a lakossági igényeknek megfelelően változtassa a következők szerint: a.) A lakossági igényeknek megfelelően maradjon az évi kétszeri lomtalanítás b.) Zöldhulladék kijelölt helyről történő elszállítása kerüljön bele a szolgáltatási körbe c.) Házhoz menő szelektív hulladék gyűjtése kerüljön ki a szolgáltatási körből, helyette d.) indokolt a meglévő szelektív gyűjtőszigetek bővítése Határidő: a munkatervről szóló határozat szerint Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző 7.) A Közös Oktatási Intézményfenntartó Társulás megállapodás módosításáról Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett az előterjesztéssel.

21 21 Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 164/2012 (XII.13.) Kt.határozat a Közös Oktatási Intézményfenntartó Társulás megállapodás módosításáról Berhida Város Önkormányzata képviselő-testülete megtárgyalta a Közös Oktatási Intézményfenntartó Társulás megállapodás módosításáról szóló előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 1.) Vilonya Község Önkormányzatával kötött Közös Oktatási Intézményfenntartó Társulás megállapodásának módosítását változtatás nélkül elfogadja. 2.) A módosított megállapodás a határozat mellékletét képezi. 3.) Felhatalmazza a Polgármestert a megállapodás aláírására. Határidő: december 31. Felelős: Pergő Margit Berhida Város Polgármestere Fésűs Sándor Vilonya Község Polgármestere Dr. Cseh Tamás Jegyző Peresztegi Lászlóné Aljegyző 8.) Köztemetések bonyolításáról Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett az előterjesztéssel, a legkedvezőbb ajánlatot fogadjuk el. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel.

22 22 Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 165/2012 (XII.13.) Kt.határozat köztemetések bonyolításáról Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete megtárgyalta a köztemetésekre beérkezett árajánlatokat és a következő döntést hozta: 1.) A köztemetések bonyolítására három pályázat - árajánlat - érkezett. 2.) A beadott pályázatok értékelése után a Kegyelet 2000 Kft-t bízza meg évre a köztemetések bonyolításával. A köztemetés díja évben: - hamvasztásos temetés ,-Ft ÁFA-val - hagyományos (koporsós) temetés ,-Ft ÁFA-val A pályázatban szereplő árak teljes körűen tartalmazzák a szükséges kellékeket és szolgáltatásokat. Berhida közigazgatási határán kívüli szállítás költsége: 100,- Ft/km 3.) A köztemetésről szóló szerződést a vállalkozóval meg kell kötni. Határidő: szerződéskötésre: december 31. Felelős: Pergő Margit polgármester Peresztegi Lászlóné aljegyző Hatósági Iroda Kincstár Értesül: pályázó

23 23 9.) A BAKONYKARSZT Zrt. tulajdonában álló vagyontárgyak önkormányzat részére történő átadásáról. Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett az előterjesztéssel. Javaslom, hogy az eredeti Üzemeltetési Szerződés 4.pontjában szereplő ötévenkénti beszámolást két évre módosítsa a Bakonykarszt Zrt. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 166/2012 (XII.13.) Kt.határozat a BAKONYKARSZT Zrt. tulajdonában álló vagyontárgyak önkormányzat részére történő átadásáról. A Képviselő-testület megtárgyalta a BAKONYKARSZT Zrt. tulajdonában álló víziközmű átadásáról szóló előterjesztést és a következő döntést hozta. 1) Elfogadja a Berhida ivóvízellátó víziközmű-rendszerre vonatkozó egyetértési nyilatkozatban foglaltakat. 2) Elfogadja a Berhida szennyvízelvezető- és tisztító víziközmű-rendszerre vonatkozó egyetértési nyilatkozatban foglaltakat. 3) Elfogadja a Berhida, Papkeszi, Királyszentistván, Vilonya, Ősi ivóvízellátó víziközmű-rendszerre vonatkozó egyetértési nyilatkozatban foglaltakat. 4) Jóváhagyja A BAKONYKARSZT Zrt-vel kötött üzemeltetési szerződés módosítását. 5) Az egyetértési nyilatkozatok és a megállapodás a határozat mellékletét képezi. 6) Felhatalmazza a polgármestert az egyetértési nyilatkozatok, és az üzemeltetési megállapodás módosításának aláírására. 7) Az eredeti Üzemeltetési Szerződés 4.pontjában szereplő ötévenkénti beszámolást kéri két évre módosítani. Határidő: december 21.

24 24 Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi vezető 10.) A pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátásáról szóló megállapodás megszüntetéséről Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett az előterjesztéssel. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 167/2012 (XII.13.) Kt.határozat a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátásáról szóló megállapodás megszüntetéséről 1.) Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Várpalota Kistérség Többcélú Társulásával kötött megállapodásának megszüntetését jelen határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja. 2.) Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert a megszüntetető okirat aláírására. Határidő: december 31. Felelős: a kiegészítések beépítéséért: Dr. Cseh Tamás jegyző Jegyző a megszüntető okirat aláírására: Pergő Margit polgármester

25 25 11.) A központi háziorvosi ügyelet finanszírozásáról kötendő megállapodás módosításáról Fülöp Attila: A Gazdasági Bizottság egyetértett az előterjesztéssel. Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 168/2012 (XII.13.) Kt.határozat a központi háziorvosi ügyelet finanszírozásáról kötendő megállapodás módosításáról 1.) Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Várpalota Kistérség Többcélú Társulásával kötendő megállapodás módosítását a központi háziorvosi ügyelet finanszírozásával kapcsolatban. 2.) A megállapodás a határozat mellékletét képezi. 3.) Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására. Határidő: december 31. Felelős: Dr. Cseh Tamás jegyző Jegyző a módosító okirat aláírására: Pergő Margit polgármester 12.) a köztisztviselők teljesítménykövetelményének meghatározásáról Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel.

26 26 Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 169/2012 (XII.13.) Kt.határozat a köztisztviselők teljesítménykövetelményének meghatározásáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a köztisztviselők teljesítménykövetelményére vonatkozó előterjesztést és a következő döntést hozta: A közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló évi CXCIX. tv a alapján a teljesítményértékelés alapját képező teljesítménykövetelményt a helyi Képviselőtestület határozza meg. A kiemelt célok alapján a köztisztviselő munkaköri leírásában foglaltakra is tekintettel az egyéni teljesítménykövetelményeket a jegyző, míg jegyző esetében a polgármester határozza meg. A teljesítménykövetelmények elbírálásának alapjául a Képviselő-testület az alábbi célokat tartja fontosnak: I.) Az önkormányzati ciklushoz kapcsolódó kiemelt célok: 1.) A évi költségvetés végrehajtásából adódó feladatok, 2.) A Polgármesteri Hivatal szervezeti kerete között ellátandó közszolgáltatások színvonalának megőrzése, 3.) Az Önkormányzat térségi együttműködésének erősítése, 4.) A helyi civil társadalommal és médiával való kapcsolattartás és azok megfelelő tájékoztatása, 5.) A feladat és hatáskörök gyakorlásához kapcsolódó jogszabályok szerinti működés szervezése, ellátása, 6.) Az önkormányzati intézmények munkájának segítése, 7.) A helyi közszolgáltatások koordinálása.

27 27 II.) Aktuális, kiemelt célok: 1.) A helyi önkormányzati rendeletek végrehajtásához kapcsolódó feladatok ellátása, rendelet-tervezetek előkészítése, jogharmonizáció folyamatos figyelemmel kisérése, 2.) Az önkormányzati határozatok határidőben történő közlése, a végrehajtás szervezése. Határidő: Egyéni követelmények meghatározására: január 31. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző 13.) Közös hivatal létrehozásáról Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 8 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 170/2012 (XII.13.) Kt.határozat Közös Hivatal létrehozásáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Közös Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás tervezetet, és előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 1.) Vilonya Község Önkormányzatával január 1-jétől Közös Önkormányzati Hivatal létrehozását határozza el. 2.) Felhatalmazza Pergő Margit polgármestert a megállapodás aláírására. Határidő: december 31. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás Jegyző

28 28 Peresztegi Lászlóné Aljegyző Herczeg Gabriella képviselő az ülésről órakor távozott, Így a jelenlévő képviselők száma 7 fő. 14.) az Építésügyi, Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatósági Igazgatási Társulás megszüntetéséről Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 171/2012 (XII.13.) Kt.határozat az Építésügyi, Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatósági Igazgatási Társulás megszüntetéséről Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az Építésügyi, Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatósági Igazgatási Társulás megszüntetéséről szóló előterjesztés, és az alábbi döntést hozta: 1.) Berhida Önkormányzata és Litér Önkormányzata Építésügyi, Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatósági Igazgatási Társulás létrehozására kötött megállapodásának megszüntetését jelen határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja. 2.) Felhatalmazza a Polgármestert a megszüntetető okirat aláírására. Határidő: december 31. Felelős: Pergő Margit polgármester

29 29 Dr. Cseh Tamás jegyző 15.) Óvodák zárvatartási kérelméről Kruppa József: A Humán Ügyek Bizottsága egyetértett az előterjesztéssel. Turcsányi Istvánné: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata egyetértve a bizottságokkal, javasolja az előterjesztés elfogadását. A Süni Napköziotthonos Óvoda Berhida Óvoda december 15-én is zárva tartana, felmérve a szülői igényeket, nincs szükség a nyitva tartásra. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 172/2012 (XII.13.) Kt.határozat Óvodák zárva tartási kérelméről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete megtárgyalta a Süni Óvoda és Hétszínvirág Óvoda zárva tartási kérelmét és az alábbi döntést hozta: 1.) A Süni Óvoda zárva tartását a téli szünet idején 2012.december 15.-én, valamint december 27.-én és december 28.-án, valamint január 2-án engedélyezi. 2.) A Hétszínvirág Óvoda zárva tartását a téli szünet idején december 27.- én és december 28.-án, valamint január 2-án engedélyezi. 3.) Amennyiben a szülők részéről igény merülne fel valamelyik óvoda nyitvatartására, egyeztetett módon az egyik óvodában a téli szünet idején is gondoskodni kell a gyermekek napközbeni ellátásáról. Határidő: határozat szerint Felelős: Pergő Margit polgármester Kovácsné Tobak Márta óvodavezető Mozgay Dóra óvodavezető

30 30 16.) Pályázati felhatalmazásról Tekintettel a januári ülésszünetre, és hogy decemberben már nem akarunk Képviselő-testületi ülést összehívni, kérem felhatalmazásukat, hogy a pályázati lehetőségek kihasználása érdekében, a költségvetésben pályázati tartalékként meghatározott összeg erejéig az önkormányzat nevében pályázatot nyújtsak be. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett (XII.13.) Kt. határozat pályázati felhatalmazásról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a pályázati felhatalmazásról készült előterjesztést és a következő döntést hozta: 1. Hozzájárul ahhoz, hogy a polgármester - az SZMSZ 6. (1) bekezdés d) pontja alapján átruházott hatáskörében december január hónapokban, a pályázati lehetőségek kihasználása érdekében, a költségvetésben pályázati tartalékként meghatározott összeg erejéig az önkormányzat nevében pályázatot nyújtson be. 2. A pályázatok sikeres benyújtása esetén a megvalósításhoz szükséges önerő fedezetét a képviselő-testület az önkormányzat költségvetésében biztosítja. 3. A Képviselő-testületet az így benyújtott pályázatokról a februári ülésen tájékoztassa. Határidő: folyamatos, ill. bentiek szerint Felelős: Pergő Margit Polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző

31 31 17.) A Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala alapító okiratáról A közös hivatal létrehozása miatt szükség van az alapító okiratok módosítására. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 174/2012 (XII.13.) Kt. határozat a Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala alapító okiratáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta a Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést és a következő döntést hozta: Az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratban: Hatályon kívül helyeződik : A költségvetési szerv neve: Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Illetékességi területe: január 1-től Vilonya község közigazgatási területe a körjegyzőségről szóló megállapodás szerint. I. fokú építési hatósági feladat és hatáskörben az a) és b) pontban foglaltak kiegészülnek még Litér község és Királyszentistván község közigazgatási területével. Vezetőjének megbízási rendje: A jegyző kinevezésének rendje: a képviselő-testület pályázat alapján a jogszabályban megállapított képesítési követelményeknek megfelelő jegyzőt nevez ki. Kiegészül: A költségvetési szerv neve: Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal Illetékességi területe: január 1-től Vilonya község közigazgatási területe a megállapodás szerint. Vezetőjének megbízási rendje: A jegyzőt Berhida Város Önkormányzat Polgármestere nevezi ki, és gyakorolja felette a munkáltatói jogokat. Határidő: folyamatos, illetve december 13. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző 18.) Az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratáról Törvényi változás miatt szükség van az intézmény alapító okiratának módosítására. Van-e további kérdés, észrevétel, javaslat? Amennyiben nincs, kérem szavazzanak.

32 32 A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az előterjesztéssel egyetértett 175/2012 (XII.13.) Kt. határozat az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratáról Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta az Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratáról szóló módosító előterjesztést és a következő döntést hozta: Az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratban: Hatályon kívül helyeződik : A bevezető részben: a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény V. fejezet 37. (5) bekezdése szövegrész. A költségvetési szerv neve: Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Tagintézmény neve: Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Tagintézmény típusa: alapfokú művészetoktatási intézmény Kiegészül : A bevezető részben: a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 97. (4) bekezdése szövegrész. A költségvetési szerv neve: Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola Tagintézmény neve: Alapfokú Művészeti Iskola Tagintézmény típusa: alapfokú művészeti iskola Határidő: folyamatos, illetve december 13. Felelős: Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Hersics Lászlóné számviteli ügyintéző Madár Lászlóné intézményvezető További hozzászólás, észrevétel nem volt, ezért a polgármester a nyílt ülést órakor berekesztette. K.m.f. Pergő Margit polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről /2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2013. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2011.(V.3) önkormányzati

Részletesebben

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről /2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület 2010. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 12. -ában és a Berhida

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2013. április 17.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 18.-án, 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Héninger

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27 -én, 16.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Gerõfi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel. Jegyzőkönyv Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-i üléséről 16.30 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Fülöp Attila Gerőfi Roland Héninger László

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 23.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné

JEGYZŐKÖNYV. Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5- én, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Nyírõ István alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. február 03.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 9.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergõ Margit Fülöp Attila Héninger László Herczeg Gabriella

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata 2015. szeptember 29-én 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné részönkorm.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete részéről jelen vannak: könyv Készült: 2015. augusztus 31-én Berhida Város Önkormányzat testületének, Vilonya Község Önkormányzat -testületének és Papkeszi Község Önkormányzat -testületének együttes rendkívüli ülésén 16.00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ Herczeg Gabriella képviselõ. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 4.-én, 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Nyírõ István alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. szeptember 21.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Madár Gábor Koltai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 28.-án, órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 28.-án, órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28.-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ. Herczeg Gabriella képviselõ. Napirend tárgyalása előtt:

JEGYZŐKÖNYV. Héninger László képviselõ. Herczeg Gabriella képviselõ. Napirend tárgyalása előtt: JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 25-én, 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit polgármester Fülöp Attila

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának szeptember 05.-én órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzatának 2013. szeptember 05.-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Részönk. Testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-én megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal II. emeleti tanácsterme

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 4-én, 14.10 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradtak: Pergõ Margit Nyírõ István

Részletesebben

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült.

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. 1 Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. Napirendi pontok: 1. Előterjesztés ingatlancsere lebonyolítás

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VI.28.)

Részletesebben

24. számú. Jegyzőkönyv. Mátraverebély Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének

24. számú. Jegyzőkönyv. Mátraverebély Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének 24. számú Jegyzőkönyv ének 2014. december 10-én megtartott rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: ének a Polgármesteri Hivatalban 2014. december 10-én megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

Alapító okirat A költségvetési szerv Neve

Alapító okirat A költségvetési szerv Neve Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhida Roma Nemzetiségi Önkormányzat ülésén a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2013. június 25-én 15,00 órai kezdettel. Jelen vannak: Babai János

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. január 29. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, május 18.-án órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, május 18.-án órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, 2011. május 18.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Kruppa József Turcsányi Istvánné Herczeg Gabriella

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről.

JEGYZŐKÖNYV február 25-én órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. február 25-én 17.00 órai kezdettel megtartott soronkövetkező üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Csomainé Csókási Mónika Héninger László Részönk. Testület

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról.

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-7/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. május 28-án (kedden) 15.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

54/2015. (VI. 19.) KT.

54/2015. (VI. 19.) KT. JEGYZŐKÖNYV 10 015-18/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 19-én de 8,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Hozott rendeletek: - Hozott határozatok: 54/2015. (VI.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-án, 16.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. március 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Városi Önkormányzat Településrészi Önkormányzó Testületének 2010. november 23.-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Madár

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2015. augusztus 03. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme (4233 Balkány, Rákóczi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15 -én, órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15 -én, órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 15 -én, 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Gerõfi Roland

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én (hétfő) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: a szigetbecsei Petőfi Sándor Művelődési Házban a 2012. december 11-én tartott Lórév Község Képviselő-testülete, Makád Község Képviselő-testülete és Szigetbecse Község Képviselő-testülete

Részletesebben

1/2015. (I. 28.) képviselő-testületi határozat

1/2015. (I. 28.) képviselő-testületi határozat 1/2015. (I. 28.) képviselő-testületi határozat Pula Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Pula Község Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat között megkötött együttműködési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzat március 27 -én órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzat március 27 -én órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzat 2012. március 27 -én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné Gerőfi Roland Madár Gábor

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI XII. JEGYZŐKÖNYVE 2009. november 30 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó Napirendi pont: Határozat szám: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-i

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel. Peresztegi Lászlóné

Jegyzőkönyv. Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel. Peresztegi Lászlóné Jegyzőkönyv Amely készült: 2015. május 20- án Berhida Város Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 17:40 órai kezdettel Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Gerőfi Roland Fülöp Attila Héninger László

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. szeptember 12.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. szeptember 12-én 15.00 órakor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat hivatalos helyiségében 2012. április 23-án 14,30 órai kezdettel. Jelen vannak: Babai János nemzetiségi elnök Bazsó Szilvia nemzetiségi

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2014/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

- szociális utalvány elfogadó hely iránti kérelem tárgyalja meg a Képviselő-testület

- szociális utalvány elfogadó hely iránti kérelem tárgyalja meg a Képviselő-testület J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. december 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester dr. Héczei Eszter jegyző

Részletesebben

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 15. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8-án megtartott üléséről. Határozat száma: 1/2015.(I.08.) 2/2015.(I.08.) 3/2015.(I.08.) Tárgya: Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 47/2015.(VI.24.) 48/2015.(VI.24.) 49/2015.(VI.24.) A Szivárvány Óvoda intézményvezető-helyettesi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. szeptember 08.-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Borai Tamás Fülöp Attila

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. február 3.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. február 3-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Szám: V/74-19/2016. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja JEGYZŐKÖNYV Kissziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év június hó 5. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 19/2015.(VI.05.) 20/2015.(VI.05.) Rendeletek: Sorszáma

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 Ikt. szám: 628-23/2012. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 23. számú j e g y z ő k ö n y v Készült: 2012. december 11-én megtartott rendkívüli üléséről Készült: 2012. december 11-én

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület évi Munkaterve

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület évi Munkaterve 2008. január 31. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület 2008. évi Munkaterve 1. Köztisztviselőkkel szemben támasztott teljesítménykövetelmények meghatározása Megtárgyalja: 2. Pályázati kiírás a sportegyesületek

Részletesebben

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 51 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2012. február 29. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE II. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE II. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülés időpontja: 2012. augusztus 30. Az előterjesztések elkészítésének határideje: 2012. augusztus 21.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 13/2015. K-t. Jegyzőkönyv

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 13/2015. K-t. Jegyzőkönyv Pilisszentkereszt Község Önkormányzata 13/2015. K-t. Jegyzőkönyv A 2015. július 30-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. (112/2015.) sz. önkormányzati határozat) (-/2015. sz. önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 13-án 16.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

VÉP VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS BOZZAI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉSEN HOZOTT HATÁROZATAI 2012-BEN

VÉP VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS BOZZAI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉSEN HOZOTT HATÁROZATAI 2012-BEN VÉP VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS BOZZAI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉSEN HOZOTT HATÁROZATAI 2012-BEN 1/2012. (II.13.) együttes képviselő-testületi határozat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Iktatószám: 139-18/2018. Jegyzőkönyv Készült: 2018. április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Jelen vannak: Meghívottak: Kálozi Sándor polgármester Varga Attila

Részletesebben

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6. számú jegyzőkönyv szeptember 20. Rendkívüli NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6. számú jegyzőkönyv szeptember 20. Rendkívüli NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú jegyzőkönyv 2012. szeptember 20. Rendkívüli NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 144/2012./IX.20./ kt.határozat: - 2012. szeptember 20-ai rendkívüli nyilvános

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A 2012. I. FÉLÉV MUNKATERVÉT PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 277/2011. (XII. 14.) SZÁMÚ KÉPVISELŐ-TESTÜLETI

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 51/2009. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-2/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. február 12-én 17 órakor megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

TOLNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVES MUNKATERVE

TOLNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVES MUNKATERVE TOLNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. I. FÉLÉVES MUNKATERVE Elfogadva: Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 400/2013. (X19.) önkormányzati határozatával A képviselő-testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat. 165/6/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015(VI.15.) kt. határozat. 41/2015(VI.15.)

Részletesebben