KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE"

Átírás

1 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) Fax: (28) Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS számú napirend A Képviselő-testület február 22-i ülésére Tárgy: Simándy Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató átszervezése Érintett bizottságok: Közoktatási, Közművelődési és Sport Bizottság, Pénzügyi, Jogi, Településfejlesztési, Pályázatkezelő, valamint Vagyonnyilatkozatokat és Összeférhetetlenségeket Kezelő Bizottság Egészségügyi és Szociális Bizottság Tisztelt Képviselő-testület/Bizottság! A Képviselő-testület 444/2011. (XI. 23.) sz. és a 478/2011. (XII.05.) sz. határozatával úgy döntött, hogy a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, a Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltatót és a Városi Művelődési, Sportközpont és Könyvtár intézményét átszervezi oly módon, hogy a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ellátandó feladatait kibővíti a nevelési tanácsadás és logopédiai ellátással, a városi uszoda működtetésével és a közoktatási típusú sportiskolai feladat ellátással. A Képviselő-testület a december 5-i zárt ülésén képviselői indítványra a Városi Uszoda működtetését az intézmények alapító okiratainak megváltoztatásával a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény feladatává tette december 31-i hatállyal, melyet a Magyar Államkincstár be is jegyzett.

2 A Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató és a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény átszervezése kapcsán a Képviselő-testületnek az alábbi döntéseket kell meghoznia: 1. A Pedagógiai szakszolgálat (nevelési tanácsadás és logopédiai ellátás) elhelyezése. 2. A Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ellátandó feladatainak és nevének meghatározása. 3. A Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató ellátandó feladatainak, szerkezetének és nevének meghatározása. Az intézmények alapító okiratának módosítása. 4. Az intézmények dolgozói és pedagógus létszámának meghatározása I. A Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény feladatellátásának bővítése 1. Sportiskolai feladatellátással való bővítés: A képviselő-testület 444/2011. (XI. 23.) sz. és 478/2011. (XII.05.) sz. határozata alapján elvi döntést hozott a átszervezésére. A közoktatási típusú sportiskoláról szóló szabályozások: A sportról szóló évi I. törvény 77.. alapján m) sportiskola: az a köznevelési intézmény, jogi személy nonprofit gazdasági társaság, sportegyesület, sportvállalkozás, vagy utánpótlás-nevelés fejlesztését végző alapítvány, amely az alábbiak szerint utánpótlás-nevelési feladatokat lát el vagy közreműködik azok ellátásában: ma) köznevelési típusú sportiskola: az a köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó, évfolyamos vagy korcsoportos sportági képzést biztosító köznevelési intézmény, amely a helyi pedagógiai programját az országos sportági szakszövetség, illetve országos sportági szövetség vagy fogyatékosok országos sportszövetségének szakmai javaslata alapján, az országos sportági szakszövetség, az országos sportági szövetség, vagy a fogyatékosok országos sportszövetsége és a köznevelési típusú sportiskola közötti együttműködési megállapodásban foglaltakra is figyelemmel sportiskolai kerettanterv alapján készíti el, és biztosítja a testnevelés tantárgy emelt szintű oktatását, valamint a helyi pedagógiai programja összeállítása során figyelemmel van a sportolók felkészítési és versenyeztetési tevékenységére, továbbá a sportági programok megvalósításával kapcsolatos felkészítéssel és versenyeztetéssel összefüggő feladatait jogi személy nonprofit gazdasági társasággal, sportegyesülettel, sportvállalkozással vagy utánpótlás-nevelés fejlesztését végző alapítvánnyal fennálló együttműködési megállapodás alapján végzi, A közoktatásról szóló évi LXXIX törvény (továbbiakban:kot.) 23. -ának (4) bekezdése alapján az általános iskolák, a gimnáziumok és a szakközépiskolák, beleértve a gyógypedagógiai, a konduktív pedagógiai nevelésben és oktatásban résztvevő iskolákat is, elláthatják a sportiskola feladatait.

3 A nevelési oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi MKM rendelet 39/J. - a alapján: 39/J. (1) A közoktatási törvény 20. -a (1) bekezdés b) d) és f) pontjában felsorolt iskolák akkor láthatják el a sportiskola feladatait, ha a közoktatási típusú sportiskolai kerettantervben meghatározottak alapján elkészített helyi tantervük végrehajtásához szükséges feltételekkel a sportiskolai utánpótlás-nevelésben közreműködő sportegyesülettel, valamint az adott sportág országos sportági szakszövetségével vagy országos sportági szövetségével (a továbbiakban együtt: szakszövetség) kötött megállapodásban foglaltakat is figyelembe véve rendelkeznek, illetve a feltételek fokozatosan megteremthetők, továbbá az iskola a központi sportigazgatásért felelős szerv szakmai háttérintézményével az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos szakmai munka segítésére megállapodást kötött. (2) A sportiskolai feladatot ellátó iskola (a továbbiakban: sportiskola) nem láthat el kötelező felvételi feladatokat, továbbá biztosítania kell a tanulmányok folytatását azok részére is, akik a sportiskolai kerettanterv tekintetében nem megfelelő sporttevékenység, illetve sportbéli fejlődés miatt a sportiskolai kerettanterv alapján végzett oktatásban nem vehetnek részt. (3) A sportiskolai kerettanterv alapján végzett oktatásba az a tanuló vehető fel, aki megfelel a sportegészségügyi alkalmassági és fizikai képesség felmérési vizsgálat követelményeinek. (4) A sportiskola működéséhez szükséges a sportegyesülettel, valamint az adott sportág szakszövetségével kötött megállapodás alapján nem fedezett többletköltségeket a fenntartónak kell biztosítania. Bucella Gézáné szakértői véleménye: A feladatellátás feltételei: a közoktatási típusú sportiskolai kerettantervben meghatározottak alapján elkészített helyi tanterv, a szükséges személyi, tárgyi feltételek megléte, a feltételek költségvetési fedezete, a sportiskolai utánpótlás-nevelésben közreműködő sportegyesülettel, valamint az adott sportág országos sportági szakszövetségével vagy országos sportági szövetségével (a továbbiakban együtt: szakszövetség) kötött megállapodás az intézmény alapító okiratának módosítása az intézmény nevének módosítása, alaptevékenységének pontosítása, a feladat felmenő rendszerben történő bevezetésére tekintettel. amennyiben szükséges, a sportiskola működéséhez szükséges - a sportegyesülettel, valamint az adott sportág szakszövetségével kötött megállapodás alapján nem fedezett - többletköltségeket a fenntartónak kell biztosítania. a pedagógiai program módosítása, emelt szintű testnevelés órák tervezésével, emelt szintű, azaz magasabb óraszám, emelt szintű tananyag és követelmények az érintett sportágakkal kapcsolatos tartalmi területekre tekintettel.

4 A Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény december hónapban a Kistarcsai Kézilabda Egyesülettel, a Sentenel Olimpiai Taekwando Sport Egyesülettel, a V.U.K. Vizilabda és Úszó Klub Sportegyesülettel, a Kistarcsai Városi Sport Clubbal, a Kistarcsai Kerékpáros Egyesülettel és a Kistarcsai Sport és Szabadidő Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást. Az egyesületeknek az országos sportági szakszövetségekkel kötendő megállapodása január hónapban a Labdarugó Szövetség kivételével megtörténik. Közoktatási intézményben az új feladat ellátás csak felmenő rendszerben vezethető be és meg kell jeleníteni az intézmény alapító okiratában. A Képviselő-testületnek kell eldöntenie, hogy a sportiskolai feladat az első évfolyamtól vagy az első és ötödik évfolyamtól indul. Az alapító okiratban szereplő feladat nem kötelezi a Képviselőtestületet arra, hogy a feladatot a következő tanévtől bevezesse, csak a lehetőséget teremt annak bevezetésére. 2. Nevelési tanácsadó és logopédiai ellátás feladattal való bővítés: A Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógiai szakszolgálattal való feladatbővítésének személyi és tárgyi feltételei megvannak a Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltatóból való feladatellátás áttételével. A Képviselő-testület 445/2011. (XI.23.) sz. határozata alapján melyben felkérte a polgármestert a Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató elhelyezési lehetőségeinek vizsgálatára az intézményvezetőkkel és a Polgármesteri Hivatal munkatársaival egyeztetés zajlott. Az egyeztetés eredményeként az alábbi javaslatot tette a bizottság az elhelyezésre: Elhelyezési javaslat Az átalakítás becsült költsége a Műszaki Osztály felmérése alapján Volt fogorvosi rendelő telekalakítás kb A Simándy Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kis épületének tetőterében. A nemzeti köznevelésről szóló CXC. törvény 74. alapján mely napján lép hatályba (1) Az állam gondoskodik az óvoda kivételével az alapfeladatok ellátásáról. A települési önkormányzat köznevelési szerződés keretében az államtól átveheti az általános iskolai nevelést-oktatást. Az állam a feladatellátáshoz a intézményi vagyont is átveszi. A köznevelési szerződés

5 érvényességi ideje 5 év. A többcélú intézményekkel kapcsolatos szabályozás még nem született meg. Ha a Képviselő-testület úgy dönt, hogy a Nevelési Tanácsadót a fogorvosi rendelőben kívánja elhelyezni, akkor a volt fogorvosi rendelő területét az általános iskola 357/1. Hrsz-ú ingatlanához javasolt csatolni az állam intézményi vagyon lehetséges átvétele miatt. Az épület átalakításának költségén túl a telekalakításnak a költségével is kell számolni. Véleményeztetési eljárás lefolytatása: A Kot. 88. (6) bekezdése és a 102. (3) bekezdése rendelkezik az átszervezésről, melynek értelmében közoktatási intézmény átszervezésekor a döntés előtt be kell szerezni a Pest Megyei Kormányhivatal által kijelölt független szakértőnek, a Pest Megyei Kormányhivatalnak, valamint az intézmény alkalmazotti közösségének, szülői szervezetének, diákönkormányzatának, helyi szakszervezetének véleményét. 88. (6)A helyi önkormányzat a közoktatási intézményét, illetve egyes szolgáltatás ellátását - részben vagy egészben - akkor szüntetheti meg, közoktatási intézményét akkor szervezheti át, ha az adott tevékenységről, szolgáltatásról továbbra is megfelelő színvonalon gondoskodik oly módon, hogy annak igénybevétele a gyermeknek, tanulónak, szülőnek nem jelent aránytalan terhet. Ennek eldöntéséhez be kell szerezni a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, a főváros esetén fővárosi önkormányzat - fejlesztési tervre épített - szakvéleményét. A helyi önkormányzat közoktatási szakértő véleményét köteles beszerezni tervezett intézkedésének véleményezése céljából. A közoktatási szakértőnek abban a kérdésben kell állást foglalnia, hogy a javasolt megoldás biztosítja-e az adott tevékenység, szolgáltatás e bekezdésben meghatározottak szerint történő további ellátását. A szakértő véleményét a a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, a főváros esetén a fővárosi önkormányzat részére - a szakvélemény megkérésével egyidejűleg - meg kell küldeni. A független közoktatási szakértő személyére - a helyi önkormányzat megkeresésére - a közoktatási feladatkörében eljáró oktatási hivatal tesz javaslatot (3) A fenntartó a közoktatási intézmény megszüntetésével, átszervezésével, feladatának megváltoztatásával, nevének megállapításával, vezetőjének megbízásával és megbízásának visszavonásával összefüggő döntése előtt beszerzi az intézmény alkalmazotti közösségének, iskolaszéknek, az iskolai szülői szervezetnek (közösségnek), az iskolai diákönkormányzatnak a nemzetiség nyelvén, illetve a nemzetiségi nevelésben-oktatásban részt vevő intézmény esetén - ha nem rendelkezik egyetértési joggal - a fenntartótól függően a települési vagy a területi nemzetiségi önkormányzat, illetőleg ennek hiányában az adott nemzetiség helyi egyesületének, szakközépiskola és szakiskola esetén a fővárosi, megyei gazdasági kamara véleményét. Az e bekezdésben meghatározott vélemény kialakításához minden olyan információt hozzáférhetővé kell tenni a véleményezési joggal rendelkezők részére, amely a fenntartói döntés meghozatalához rendelkezésére áll. A vélemény

6 kialakításához - az információk hozzáférhetővé tételének napjától számítva - legalább tizenöt napot kell biztosítani az érdekeltek részére. A független szakértő december 27-én kelt szakvéleménye szerint a tervezett intézkedés biztosítja az adott tevékenység és szolgáltatás a Kot. 86. (6) bekezdésében meghatározott és a 121, (22) bekezdése értelmében megfelelő színvonalon történő további gondoskodást, nem okoz aránytalan terhet az érintetteknek, és a gyermekek mindenek felett álló érdeke és az egyenlő bánásmód követelménye nem sérül. Amennyiben Kistarcsa Város Képviselő-testülete az általa tervezett intézményátszervezést, feladat-összevonás és bővítés személyi és tárgyi feltételeit a módosított Közoktatási-feladatellátási Intézményhálózat-működtetési Fejlesztési Terv és Intézkedési Tervben rögzítetteknek, valamint a Kot. 1. számú és 3. számú mellékletében meghatározott előírásoknak megfelelően biztosítja, úgy nem veszélyezteti a közoktatási szolgáltatás további megfelelő színvonalú ellátását. Az intézmények alkalmazotti közössége, szülői közössége, szakszervezete, diákönkormányzata részére január 5-én adtuk át véleményezésre az intézmény átszervezéssel kapcsolatos anyagokat. Az intézményektől érkezett vélemények: Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási intézmény: Az alkalmazotti közösség, a diákönkormányzat nem élt véleményezési jogával. Szülői közösség: Az iskola ellátandó feladatinak működését a sportiskolával nem támogatják, mivel nem látják megoldottnak a tárgyi, technikai és személyi feltételeket, mivel a tornacsarnok még nem épült meg. A nevelési tanácsadás és logopédiai ellátás tekintetében nem javasolják, hogy a nevelési tanácsadó az iskolával egy épületben kerüljön, mivel a két intézmény munkarendje különbözik. Javasolják a Nevelési Tanácsadó elhelyezését a volt fogorvosi rendelőbe. Szakszervezet A pedagógiai szakszolgálat átkerülését az intézménybe szakmailag támogatja, de a kis iskolában való elhelyezését nem, mert az iskola helyiségeinek kihasználása már így is túlzsúfolt. A közoktatási típusú sportiskolai ellátást nem támogatja, mert nem látja biztosítottnak a feltételeket (személyi és a sportcsarnok hiánya miatt) a feladat ellátására.

7 Napközis Munkaközösség: A pedagógiai szakszolgálat átkerülését az intézménybe szakmailag támogatja. A kis iskolában való elhelyezést nem támogatja. Javasolja a feladat elhelyezésére a két épület között található régi szolgálati lakást. A sportiskolával való feladat bővítést nem támogatják. II. Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató átszervezése A Közalkalmazotti Tanács és az alkalmazotti közösség nem élt a véleményezési jogával. A Pest Megyei Önkormányzatot január 5-én kerestük meg, eljuttatva a független szakértő szakvéleményét is azzal, hogy a Kot. 88. (6) bekezdése értelmében küldje el véleményét a tervezett átszervezéssel kapcsolatban. Jogszabály változás miatt a véleményt a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve jogosult megadni. A Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya véleményét még nem juttatta el, ezért ezt a megérkezést követően pótanyagként csatoljuk az előterjesztéshez. Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 5. értelmében az alapító okiratnak tartalmaznia kell: 5. (1) Az alapító okirat tartalmazza a költségvetési szerv a) nevét, székhelyét, esetleges telephelyeit, b) az alapításáról rendelkező jogszabály teljes megjelölését, ha az alapításról jogszabály rendelkezett, c) közfeladatát és alaptevékenységét az államháztartás szakfeladatrendje szerinti bontásban, államháztartási szakágazati besorolását, d) illetékességét, működési körét, e) irányító szervének nevét, székhelyét, f) gazdálkodási besorolását, g) vezetőjének megbízási rendjét, és h) a foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszonyok megjelölését. (2) Az alapító okirat az (1) bekezdésben foglaltakon túl az alábbiak fennállása esetén tartalmazza a költségvetési szerv a) jogelődjének megnevezését, székhelyét, b) vállalkozási tevékenysége felső határát a módosított kiadási előirányzatok arányában, és c) megszűnésének időpontját vagy pontos feltételét, ha határozott időre vagy bizonyos feltétel bekövetkeztéig hozzák létre. (3) Ha az alapítói jogok és az irányítási jogok gyakorlására jogosult személye eltér, az alapító okiratban mindkettőt meg kell jelölni. Ha a költségvetési szervnek felügyeleti szerve van, ezt kell felügyeleti szerv elnevezéssel megjelölni az alapító okiratban. (4) Az alapító okirat módosítása esetén el kell készíteni és a módosító okirathoz csatolni az egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratot is.

8 A Kot. 37. (5) bekezdése értelmében az alapító okiratnak tartalmaznia kell: A közoktatási intézmény alapító okirata tartalmazza az a) intézmény nevét, az alapító, illetve a fenntartó nevét és címét, b) intézmény típusát, alaptevékenységét, nemzetiségi és más feladatait, tagintézményét, a feladatellátást szolgáló vagyont, a vagyon feletti rendelkezés jogát, az intézmény székhelyének és valamennyi telephelyének címét, nevelési-oktatási intézmény esetén az intézménybe felvehető maximális gyermek-, tanulólétszámot, a tagozat megnevezését, iskola esetén az évfolyamok számát, alapfokú művészetoktatás esetén a művészeti ágak, azon belül a tanszakok megnevezését, c) a gazdálkodással összefüggő jogosítványokat. A Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató átszervezése után az alábbi feladatok maradnak az intézményben: Gyermekjóléti feladatok:gyermekjóléti szolgáltatás Szociális alapszolgáltatások: szociális étkezés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, családsegítés, idősek nappali ellátása Egészségügyi feladatok: Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás, ifjúságegészségügyi gondozás (védőnői szolgálat) A megmaradó intézményi feladatok egy integrált szociális, gyermekjóléti és egészségügyi intézményben elláthatók. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 85/B rendelkezik az alábbiak szerint: (1) Az e törvényben meghatározott intézménytípusok által biztosított szolgáltatás megszervezhető önálló, illetve integrált szervezeti formában. (2) A szervezeti integráció megvalósulhat több ellátási típus egy intézmény keretein belül történő biztosításával, illetve alap-, nappali, bentlakásos intézményi formák egymásra épülésével. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 96. (3)-(5) bekezdése rendelkezik a közös igazgatású intézményről: (3) Többcélú intézmény akkor létesíthető, ha a létesítés és működés anyagi, személyi és tárgyi feltételei valamennyi feladat ellátásához külön-külön biztosítva vannak. (4) A közös igazgatású gyermekjóléti és/vagy gyermekvédelmi intézmény szervezeti és szakmai tekintetben önálló intézményegységek keretében különböző típusú intézmények feladatát látja el. (5) A (4) bekezdés szerinti intézményben a gyermek ellátásához és neveléséhez kapcsolódó nem gyermekjóléti és nem gyermekvédelmi tevékenységet ellátó intézményegység is működhet, különösen családsegítő szolgálat, illetve családvédelmi szolgálat, védőnői szolgálat, házi gyermekorvosi szolgálat, továbbá óvodai vagy általános iskolai nevelést, oktatást, kollégiumi ellátást, nevelési tanácsadást végző intézményegység. Más intézmény keretében működő gyermekjóléti szolgálatról a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV.30.) NM rendelet 30. (4) bekezdése szabályozza az alábbiak szerint:

9 (4) Ha a gyermekjóléti szolgálat vagy központ családsegítő szolgálat keretében működik a lakosságot megfelelően tájékoztatni kell arról, hogy az intézmény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvényben (a továbbiakban: Szt.) meghatározott családsegítés feladatán túl a gyermekjóléti szolgálat feladatait is ellátja. A Magyar Államkincstár az alapító okiratok változásának bejegyzését a benyújtást követően megteszi, de mivel az átszervezés hatálya július 1., így az intézmények alapító okiratát, ha szükséges csak az ezt követő időpont után tudja a Képviselő-testület megváltoztatni. Az intézmény átszervezése hatálya július 1-től augusztus 31-ig lehetséges. II. Intézmény elnevezése: A nevelési-oktatási intézmények névhasználatáról szóló 31/2005. (XII.22.) OM rendelet 2. (2) (3) bekezdése értelmében 2. (1) A nevelési-oktatási intézmény jogszabály szerinti megnevezése: a) óvoda, b) általános iskola, c) szakiskola, d) gimnázium, e) szakközépiskola, f) alapfokú művészetoktatási intézmény, g) speciális szakiskola, h) készségfejlesztő speciális szakiskola, i) előkészítő szakiskola, j) diákotthon, k) kollégium. (2) A közoktatásról szóló törvény 20. -ának (2) bekezdésében meghatározott feladatokat ellátó intézmény hivatalos nevének meghatározása az (1) bekezdés a) e) és g) k) pontjai szerinti megnevezésekkel történik. (3) Az alapfokú művészetoktatási intézmény hivatalos megnevezése lehet: a) az (1) bekezdés f) pontjában meghatározott megnevezés, b) kizárólag zenei művészeti ágban folyó felkészítés esetén zeneiskola-alapfokú művészetoktatási intézmény, vagy c) más művészeti ágban, továbbá a zenei és további művészeti ágban történő felkészítés esetén a művészeti ágra, ágakra történő utalással művészeti iskola-alapfokú művészetoktatási intézmény. Az intézmény rendelkezhet hivatalos névvel és rövid névvel is a fenti rendelet alapján a 1. (2) bekezdése értelmében: (2) E rendelet alkalmazásában: a) egyedi elnevezés: személy neve, illetőleg olyan kifejezés, jel, jelölés vagy mozaikszó, amely az intézmény hivatalos nevében az ellátott feladatokat tükröző

10 jogszabály szerinti megnevezések előtt áll és elősegíti az intézmény azonosítását, más, azonos vagy hasonló tevékenységű intézménytől való megkülönböztetését; b) hivatalos név: az az egyedi, megkülönböztetésre alkalmas és az ellátott feladatokat tükröző jogszabály szerinti megnevezésekből álló elnevezés, amely kifejezi azt a tevékenységet, amelyre az adott intézményt létrehozták; c) rövid név: a többcélú intézmény hivatalos nevéből képzett olyan kifejezés, amely tartalmazza az egyedi megnevezést vagy annak egy rövidebb változatát és ca) azokat a jogszabály szerinti kifejezéseket, amelyek leginkább meghatározzák az intézmény feladatát, vagy cb) azt a jogszabály szerinti megnevezést, amelyből egyértelműen megállapítható az a feladatellátás, amelynek keretében a tanuló képesítést, végzettséget szerzett; d) rövidített név: a hivatalos névből képzett olyan megnevezés, amelyet kizárólag az elektronikus nyilvántartás és ügyintézés során lehet használni és legfeljebb 32 karakter hosszú. A fentiekre tekintettel az intézmény nevében meg kell jeleníteni a pedagógiai szakszolgálatot is. Mivel így az intézmény neve igen hosszúvá válik, javaslok egy rövid név is megállapítását. A Kot. 102 (3) bekezdés értelmében véleményeztetési eljárásban javaslatot kértünk az intézmény nevére vonatkozóan is. Az intézmény nevére nem érkezett javaslat. (3)A fenntartó a közoktatási intézmény megszüntetésével, átszervezésével, feladatának megváltoztatásával, nevének megállapításával, vezetőjének megbízásával és megbízásának visszavonásával összefüggő döntése előtt beszerzi az intézmény alkalmazotti közösségének, iskolaszéknek, az iskolai szülői szervezetnek (közösségnek), az iskolai diákönkormányzatnak a nemzetiség nyelvén, illetve a nemzetiségi nevelésben-oktatásban részt vevő intézmény esetén - ha nem rendelkezik egyetértési joggal - a fenntartótól függően a települési vagy a területi nemzetiségi önkormányzat, illetőleg ennek hiányában az adott nemzetiség helyi egyesületének, szakközépiskola és szakiskola esetén a fővárosi, megyei gazdasági kamara véleményét. Az e bekezdésben meghatározott vélemény kialakításához minden olyan információt hozzáférhetővé kell tenni a véleményezési joggal rendelkezők részére, amely a fenntartói döntés meghozatalához rendelkezésére áll. A vélemény kialakításához - az információk hozzáférhetővé tételének napjától számítva - legalább tizenöt napot kell biztosítani az érdekeltek részére Mindezek alapján az alábbi határozati javaslatokat terjesztem elő. 1/A. sz. Határozati javaslat Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Nevelési Tanácsadót a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kis épületének emeleti szintjén helyezi el. Felkéri a Polgármesteri Hivatal, hogy a szükséges átalakításokat augusztus 31-ig végeztesse el. Határidő: augusztus 31.

11 Felelős: Solymosi Sándor polgármester 1/B. sz. Határozati javaslat Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Nevelési Tanácsadót a volt fogorvosi rendelőben helyezi el és az ingatlant a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény feladatellátását szolgáló vagyonának átadja. Felkéri a polgármestert, hogy a szükséges átalakításokat és a telekalakítást augusztus 31-ig végeztesse el. Határidő: augusztus 31. Felelős: Solymosi Sándor polgármester Czukkerné Dr. Pintér Erzsébet jegyző 2/A. sz. Határozati javaslat Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a 2012/2013-as tanévtől a közoktatási típusú sportiskolai feladatot első évfolyamtól felmenő rendszerben vezeti be. Felkéri az iskola igazgatóját, hogy a márciusi testületi ülésre terjessze be az intézmény Pedagógiai Program módosítását és a júniusi testületi ülésre a Szervezeti Működési Szabályzat és a Házirend módosítását. Határidő:A Pedagógiai Program tekintetében márciusi testületi ülés A Szervezeti Működési Szabályzat és a Házirend tekintetében a júniusi testületi ülés Felelős: Solymosi Sándor polgármester Jutasi-Varró Diána igazgató 2/B. sz. Határozati javaslat Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a 2012/2013-as tanévtől a közoktatási típusú sportiskolai feladatot első és ötödik évfolyamtól felmenő rendszerben vezeti be. Felkéri az iskola igazgatóját, hogy a márciusi testületi ülésre terjessze be az intézmény Pedagógiai Program módosítását és a júniusi testületi ülésre a Szervezeti Működési Szabályzat és a Házirend módosítását. Határidő:A Pedagógiai Program tekintetében márciusi testületi ülés A Szervezeti Működési Szabályzat tekintetében a júniusi testületi ülés Felelős: Solymosi Sándor polgármester Jutasi-Varró Diána igazgató 3. sz. Határozati javaslat

12 Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratát július 1-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja. Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény módosító okirata Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Simády József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratát július 1-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja: Az alapító okirat - a preambulum részben szerepelő Kistarcsa Város Önkormányzata a Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2143 Kistarcsa Ifjúság tér 3. sz. számára az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény alapján, a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 37. (5) bekezdése, az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII.19.) sz. Kormány rendelet (8)-(16) bekezdése alapján tartalmi követelményeknek megfelelően módosított alapító okiratot az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény 88., 90. előírásainak megfelelően a 482/2011. (XII. 05.) számú Képviselő-testületi határozattal adja ki: módosul Kistarcsa Város Önkormányzata a Simándy József Általános Iskola, Sportiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat 2143 Kistarcsa Ifjúság tér 3. sz. számára az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény alapján, a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 37. (5) bekezdése, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) sz. Kormány rendelet 5. alapján -ra. - a 1-es pontban szereplő: Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény módosul Simándy József Általános Iskola, Sportiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat -ra. - új pontként kiegészül: Rövid neve:simándy József Általános Iskola -val. - a 2-es pontban szereplő Székhelye módosul Feladatellátási helye, székhelye -re - új pontként az alapító okirat kiegészül: 4. Telephelye:Kistarcsa 358 szám alatt működő volt fogorvosi rendelő épülete -vel. - a 6-es pontban szereplő Alapítói jogok gyakorlója, fenntartó és irányító szervének neve, címe módosul Alapítói jogokkal felruházott irányító szervének megnevezése, székhelye -re.

13 - új pontként az alapító okirat kiegészül: Fenntartó neve és címe: Kistarcsa Város Önkormányzat 2143 Kistarcsa Szabadság út vel - 8. pontban szereplő A költségvetési szerv által ellátott közfeladat: közoktatás, alapfokú nevelés-oktatás és alapfokú művészeti oktatás zeneművészeti ágon, sportlétesítmény működtetése módosul A költségvetési szerv által ellátott közfeladat: közoktatás, alapfokú nevelés-oktatás és közfeladat: közoktatási típusú sportiskola, alapfokú művészeti oktatás zeneművészeti ágon, sportlétesítmény és pedagógiai szakszolgálat működtetése -re es pontban szereplő Besorolása: Intézmény gazdálkodási jogköre szerinti besorolás Önállóan működő költségvetési szerv. Szakmai célú költségvetési keretekkel rendelkezik, amelyek felett kötelezettségvállalási, teljesítésigazolási joggal és felelősséggel bír. Az alaptevékenységét önállóan látja el azzal, hogy a pénzügyi, gazdálkodási és számviteli feladatait Kistarcsa Város Polgármesteri Hivatal látja el. módosul Intézmény gazdálkodási besorolása: Önállóan működő költségvetési szerv Az alaptevékenységét önállóan látja el azzal, hogy a pénzügyi, gazdálkodási és számviteli feladatait Kistarcsa Város Polgármesteri Hivatal látja el. -re pontban szereplő Alaptevékenysége: általános iskola és alapfokú,művészetoktatás módosul Általános iskola, közoktatási típusú sportiskola, alapfokú művészetoktatás és pedagógiai szakszolgálat -ra pontban szereplő Vezetőjének kinevezése módosul Vezetőjének megbízási rendje -re pontban szereplő Foglalkoztatottjainak jogviszonya módosul Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszony megjelölése -re pont kiegészül Közoktatási típusú sportiskola évfolyamonként egy osztályban felmenő rendszerben pontban szereplő alaptevékenységbe tartozó feladatok kiegészülnek pedagógiai szakszolgáltató tevékenység, utánpótlás-nevelési tevékenység és támogatása, valamint közoktatási típusú sportiskolai osztályok működtetése -vel. - A sorszámozás módosul növekvő sorrendben 1-27-os sorszámig. Határidő: július 1. Felelős: Solymosi Sándor polgármester Jutasi-Varró Diána igazgató A határozat elfogadása a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 15. (1) bekezdése alapján minősített többséget igényel.

14 4. sz. Határozati javaslat Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató alapító okiratát július 1-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja. Alapszolgáltatási Központ módosító okirata Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alapszolgáltatási Központ alapító okiratát július 1-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja: Az alapító okirat - a preambulum részben szerepelő Kistarcsa Város Önkormányzata a Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató 2143 Kistarcsa Batthyány u. 2/a. sz. számára az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény 88.. (1)-(3) bekezdése alapján, a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 37. (5) bekezdése, az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII.30.) sz. Kormányrendelet szerinti tartalmi követelményeknek megfelelően módosított alapító okiratot a költségvetési szervek jogállásáról szóló évi CV. törvény 1-4., 7-8., előírásainak megfelelően a 376/2009. (V.20.) Képviselő-testületi határozattal módosítja és az alábbi egységes szerkezetben adja ki: módosul Kistarcsa Város Önkormányzata az Alapszolgáltatási Központ 2143 Kistarcsa, Batthyány u. 2/a. sz. számára az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény alapján, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) sz. Kormány rendelet 5., a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. törvény 57., a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény és az egészségügyről szóló évi CLIV. törvény 152. alapján adja ki. -re.. - a 1-es pontban szereplő A költségvetési szerv neve: Kistarcsai Nevelési Tanácsadó és Humán Szolgáltató módosul Alapszolgáltatási Központ -ra. - 2-es pontban szereplő OM azonosítója törlésre kerül pontban szerepelő Helyrajzi száma:1288 módosul Helyrajzi száma: Kistarcsa ra. - 9-es pontban szereplő Az alapítói jogok gyakorlója, fenntartó és irányító szervének neve, székhelye Kistarcsa Város Önkormányzata 2143 Kistarcsa 2143 Kistarcsa Szabadság u. 48. módosul Alapítói jogokkal felruházott irányító szervének megnevezése, székhelye: Kistarcsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2143 Kistarcsa Szabadság út 48. -ra.

15 - 11. pontban szereplő A költségvetési szerv által ellátott közfeladat: közoktatás,, szociális ellátás és védőnői szolgálat módosul A költségvetési szerv által ellátott közfeladat: gyermekjóléti szolgáltatás, alapfokú szociális ellátás és védőnői szolgálat - ra es pontban szereplő Besorolása: a.) Tevékenységének jellege szempontjából közszolgáltató költségvetési szerv, közoktatási és szociális feladatot ellátó közintézmény törlésre kerül es pontban szereplő b.) Feladatellátáshoz gyakorolt funkciók szerint (gazdálkodási jogkör) Önállóan működő költségvetési szerv. A költségvetési szerv saját költségvetéssel rendelkezik, önálló gazdálkodási jogköre és felelőssége van. Az alaptevékenységét önállóan látja el azzal, hogy a pénzügyi, gazdálkodási és számviteli feladatait Kistarcsa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal látja el módosul Intézmény gazdálkodási besorolása: Önállóan működő költségvetési szerv. Az alaptevékenységét önállóan látja el azzal, hogy a pénzügyi, gazdálkodási és számviteli feladatait Kistarcsa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal látja el. -re as pontban szereplő Alaptevékenysége: Többcélú intézmény (pedagógiai szakszolgálat, nevelési tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, logopédiai ellátás, fejlesztő pedagógiai ellátás) módosul alapfokú szociális ellátás -ra es pontban szereplő Szakágazat száma: Máshova nem sorolt egyéb közoktatás módosul Szakágazat száma: M.n.s. egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül -re es pontban szereplő Vezetőjének kinevezése módosul Vezetőjének megbízási rendje -re as pontban szereplő: Foglalkoztatottjainak jogviszonya módosul Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszony megjelölése -re as pont A költségvetési szerv bankszámlával nem rendelkezik törlésre kerül. 21-es pontban szereplő alaptevékenységébe tartozó feladatok elnevezés módosul Alaptevékenységek államháztartási szakfeladat szerinti besorolásra -ra és törlés kerül a pedagógiai szakszolgáltató tevékenység pontban szereplő A feladat ellátását szolgáló vagyon 2143 Kistarcsa Batthyány u. 2/a 7 helyiség a családsegítő, gyermekjóléti és nevelési tanácsadói feladatok ellátására módosul A feladat ellátását szolgáló vagyon 2143 Kistarcsa Batthyány u. 2/a a szociális alapszolgáltatás és gyermekjóléti feladatok ellátására -ra. - A sorszámozás a módosul növekvő sorrendben 1-24-es sorszámig.

16 Határidő: július 1. Felelős: Solymosi Sándor polgármester Izsóné Szecsődi Ildikó intézményvezető 5. sz. Határozati javaslat Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a Simándy József Általános Iskola, Sportiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat és az Alapszolgáltatási Központ átszervezését követő költségvetési rendelet módosítását a júniusi Képviselőtestületi ülésre terjessze be. Határidő:2012. júniusi Képviselő-testületi ülés Felelős: Solymosi Sándor polgármester A határozat elfogadása egyszerű szótöbbséget igényel. Kistarcsa, február 8. Solymosi Sándor polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÓ OKIRAT Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Bárczay Anna Városi Óvoda 2012. július 13. napján kiadott, 86/2012.(VII.13.) számú önkormányzati határozattal elfogadott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 134/2015. (XI.26.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-ai rendes ülésére Tárgy: Javaslat a Budakalászi Bölcsőde, a Nyitnikék

Részletesebben

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat az Öttevényi Mackó-kuckó Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Az Öttevényi

Részletesebben

KIVONAT. a Képviselő-testület április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

KIVONAT. a Képviselő-testület április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselő-testület 05. április -i ülésének jegyzőkönyvéből Kihagyva a kihagyandókat! 0/05. (IV..) ÖH. A Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítása Határozat.) Város Önkormányzatának

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015. (II.16.) KT. sz.

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére 5. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 30-i ülésére Tárgy: Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának felülvizsgálta Az előterjesztést

Részletesebben

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 (Átfogó felülvizsgálata és módosítása a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) *460-753 ; *460-155 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Száma:1-36/2016. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget

Részletesebben

Javaslat intézményi alapító okirat módosítására

Javaslat intézményi alapító okirat módosítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) *460-753 ; *460-155 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Száma:1-157/2016. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) *460-753 ; *460-155 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Száma:1-110/2016. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget

Részletesebben

134/2011. (VI. 23.) MÖK

134/2011. (VI. 23.) MÖK 134/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 2/A. (3) bekezdésében és a 93. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

3. számú előterjesztés

3. számú előterjesztés 3. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Bárka Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 8. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /461-25/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. szeptember 16 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolcai Egységes Pedagógiai

Részletesebben

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző 116/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 2/A. (3) bekezdésében és a 93. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT amellyel Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde 2013. június 21. napján kelt, 2013. július 1-től hatályos alapító

Részletesebben

A /2011.(V.25.) számú határozat 1/A melléklete 4-170/3/2011. ALAPÍTÓ OKIRAT módosítás

A /2011.(V.25.) számú határozat 1/A melléklete 4-170/3/2011. ALAPÍTÓ OKIRAT módosítás A /2011.(V.25.) számú határozat 1/A melléklete 4-170/3/2011. ALAPÍTÓ OKIRAT módosítás Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Herendi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 4-170/2/2011.

Részletesebben

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT 685/2012. (XI.29.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja a Városi Nevelési Tanácsadó, Pályaválasztási és Logopédiai Intézet Alapító Okiratának módosítását 2012.

Részletesebben

Pásztói Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * Fax: (06-32)

Pásztói Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * Fax: (06-32) Pásztói Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-155 Fax: (06-32) 460-918 Száma:1-8/2017. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! Javaslat a Pásztói Gondozási

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 370 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete 208. december 4-i ülésén megtárgyalta a Szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának

Részletesebben

Kivonat a Csorba Mikro-térségi Szociális Intézményfenntartó Társulási Tanács 2013. november 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Csorba Mikro-térségi Szociális Intézményfenntartó Társulási Tanács 2013. november 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a Csorba Mikro-térségi Szociális Intézményfenntartó Társulási Tanács 2013. november 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 14/2013.(XI.29.) sz. határozat: Csorba Mikro-térségi Szociális Alapszolgáltatási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-ei ülésére. Tárgy: A Többcélú Társulási Megállapodás módosítása

ELŐTERJESZTÉS. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-ei ülésére. Tárgy: A Többcélú Társulási Megállapodás módosítása ELŐTERJESZTÉS Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-ei ülésére Tárgy: A Többcélú Társulási Megállapodás módosítása Előterjesztő: Pergő Margit polgármester Előkészítő: dr.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Bánki Törpe Óvoda alapító okiratának módosítása

ELŐTERJESZTÉS Bánki Törpe Óvoda alapító okiratának módosítása 1. Napirend óvoda alapító okirata 1. N a p i r e n d ELŐTERJESZTÉS Bánki Törpe Óvoda alapító okiratának módosítása Tisztelt Képviselő-testület! Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére

Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-ai ülésére Pusztaszer Község Polgármesterétől Előterjesztés Pusztaszer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 05. november 6-ai ülésére Tárgy: Gyermekjóléti Intézmény alapító okiratának módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 1. számú melléklet Okirat száma: A 21/2016 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a XVI. Kertvárosi Egyesített Bölcsőde

Részletesebben

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9.

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 24-ei ülésére 9. napirend Tárgya: Bölcsőde alapítása Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Alapító okirat tervezete Az előterjesztés

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 08. május -én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 5/08. Kth. Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsődében bölcsődei férőhelybővítés kapcsán Alapító okirat módosítása H a

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva .../2019. (IV. 25.) XI.ÖK határozat melléklete Okirat száma: XV-40- /2019 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT amellyel Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet 2014. január 1-től hatályos alapító okiratát az államháztartásról

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 4-én megtartott soron kívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Hétszínvirág

Részletesebben

81/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. Heves Városi Óvodák és Bölcsőde Köznevelési Intézmény Alapító Okiratának elfogadása

81/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. Heves Városi Óvodák és Bölcsőde Köznevelési Intézmény Alapító Okiratának elfogadása 8/06. (IV. 8.) önkormányzati határozat Intézmény Alapító Okiratának elfogadása Heves Város Önkormányzat megtárgyalta a Intézmény Módosító Okiratának és Alapító Okiratának elfogadása tárgyában előterjesztett

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Tapolcai Kertvárosi Óvoda

Részletesebben

Módosító okirat A költségvetési szerv alaptevékenysége: óvodai köznevelési tevékenységek

Módosító okirat A költségvetési szerv alaptevékenysége: óvodai köznevelési tevékenységek Okirat száma: GYT/990-2/2018 Módosító okirat A Gyöngyöstarjáni Napköziotthonos a Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2016. december 14. napján kiadott, 87/2016. (XII. 14.)

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2015. (VI.29.) KT. sz.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester Város Polgármestere 051 Biatorbágy, Baross Gábor utca /a. Telefon: 06 3 310-174/14, 144 Fax: 06 3 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a Biatorbágyi Családsegítő és

Részletesebben

Módosító okirat. Okirat száma: I/./2016.

Módosító okirat. Okirat száma: I/./2016. Okirat száma: I/./206. Módosító okirat Az Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet a Dombóvár város polgármestere által 205. március 26. napján kiadott, I/../205. számú alapító okiratát az államháztartásról

Részletesebben

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/

ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel.: 46/ ; Fax: 46/ .sz. melléklet ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 357 Alsózsolca, Kossuth L. út 38. Tel.: 46/520-020; Fax: 46/520-02 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS Alsózsolca Város Önkormányzat képviselő-testületének

Részletesebben

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása Az előterjesztés száma: 95/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. május 29-én, 18-órakor megtartandó ülésére A Decs Tesz- Vesz

Részletesebben

Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat

Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Terézvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat egységes szerkezetbe foglalt módosított

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata 1, 2 Törzsszám: 342087 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 19/1998. (I. 29.) KT. számú határozata az államháztartásról

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67.

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67. ALAPÍTÓ OKIRAT Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján az 1989. évben Budapest VIII. ker. Tanács VB. által létesített (alapított)

Részletesebben

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye 412/2015. (XI. 19.) KÖKT határozata a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ alapító okirata módosításáról (15 igen, egyhangú szavazattal) 1. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2014. (II. 27.) KT.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére 10. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gólyafészek Óvoda alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Lehota Vilmos polgármester

Részletesebben

Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére Melléklet. Alapító okirat

Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére Melléklet. Alapító okirat Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésére 2015.07.13. /2015.(...) képviselő-testületi határozat Tárgy: a Bátai Pitypang Óvoda alapító okiratának elfogadása Báta Községi

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 132/2013. (VII.15.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 132/2013. (VII.15.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. JÚLIUS 15-ÉN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő alapító okirata az alábbiak szerint módosuljon:

az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő alapító okirata az alábbiak szerint módosuljon: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Oktatási és Közművelődési Főosztály Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest,, 20(19 UK

Részletesebben

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT 1.1. Az intézmény neve: ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JAVASLAT. Intézményi alapító okiratok javítására

JAVASLAT. Intézményi alapító okiratok javítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY UTCA 35. (06-3) *460-55 FAX: (06-3) 460-98 Szám: -43/05. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Intézményi alapító okiratok

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 200-4/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el.

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Az Aranykapu Óvoda alapító okiratának

Részletesebben

MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT

MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT Nyilvántartási szám: K/31205/2/2009/II. MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a 198 /1993. (II. 9.) sz. határozatával

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 5. melléklete Dunakeszi Oktatási Központ 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Dunakeszi Oktatási Központ

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2011. (III. 29.) KT.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról ELŐTERJESZTÉS a Benedek Elek Óvoda Biatorbágy Alapító okiratának módosításáról A nevelési-oktatási ek működéséről és a köznevelési ek névhasználatáról szóló 0/0. (VIII..) EMMI rendelet -6. -ai alapján

Részletesebben

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96.

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96. Alapító okirat Balatonszabadi és Siójut községek Önkormányzatainak i a rendelkezésre álló dokumentumok alapján, a többször módosított 1992.évi XXXVIII. törvény az államháztartásról 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására Püspökladány Város Polgármesterétől 450 Püspökladány, Bocskai u.. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratának módosítására

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 105/2015. (XI.16.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 105/2015. (XI.16.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 105/2015. (XI.16.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Szociális Szolgálata Alapító Okiratának jóváhagyásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

/ egységes szerkezetben/

/ egységes szerkezetben/ Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat által fenntartott József Attila Általános Művelődési Központ Alapító Okirata / egységes szerkezetben/ Iktatószám: 1566-4/2011. Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Derkovits Gyula Általános Iskola

Derkovits Gyula Általános Iskola B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Derkovits Gyula Általános Iskola Egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott

Részletesebben

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 19/a. sz. melléklet a / 2009. (IX.28.) számú határozathoz BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az államháztartásról szóló

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére Ikt.szám: 5603-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyerdő Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete március 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete március 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 208. március 29-i ülésére Tárgy: Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete alapító okirat módosítása

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 11-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Szociális Szolgálat Alapító

Részletesebben

Előterjesztés a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 40 Püspökladány, Bocskai u.. Előterjesztés a alapító okiratának módosításáról Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 7. () bekezdése alapján

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: XX/./2016 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 13.416-1/2019 Javaslat a alapító okiratának módosítására Tisztelt Közgyűlés! A (a továbbiakban: Óvoda) alapító okiratának módosításáról a fenntartó,

Részletesebben

Terézvárosi Általános Iskola és Magyar-angol, Magyar-német Két Tannyelvű Általános Iskola, Pedagógiai Szolgáltató Központ

Terézvárosi Általános Iskola és Magyar-angol, Magyar-német Két Tannyelvű Általános Iskola, Pedagógiai Szolgáltató Központ B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Terézvárosi Általános Iskola és Magyar-angol, Magyar-német Két Tannyelvű Általános Iskola, Pedagógiai Szolgáltató

Részletesebben

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat ./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzata, mint alapító a Kerekegyházi Bóbita Óvoda a határozat

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratát

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A képviselő-testület 2014. április 29-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Alsózsolca Város Önkormányzata a 2. sz. Napköziotthonos Óvodára vonatkozóan pályázatot kíván benyújtani az Integráció

Részletesebben

KIVONAT. 22/2017. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete Alapító okirat módosítása.

KIVONAT. 22/2017. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete Alapító okirat módosítása. KIVONAT A Képviselő-testület 2017. január 26-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 22/2017. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete Alapító okirat módosítása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Nevelési Intézményi Társulás Záhony Zsurk Győröcske 4625 Záhony, Ady Endre út 35. Telefonszám: 45/525-508/512 mellék Fax: 45/525-505 E-mail: zahony@zahony.hu; polgarmester@zahony.hu Szám: 2/497/2016. Előkészítő:

Részletesebben

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (I.28.)KT. határozata A

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása:

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása: ALAPÍTÓ OKIRAT Arnót község Önkormányzati Képviselő-testülete és Sajópálfala község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az államháztartásról

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u ALAPÍTÓ OKIRAT A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (továbbiakban: közoktatási törvény) 3. (2) bekezdése értelmében Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 22-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 73/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. március 22-i ülésére Tárgy: Javaslat a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítására

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi

Részletesebben

Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben

Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 08-8/08. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 0. évi CXC. törvény. () bekezdése

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata Önkormányzata Képviselő-testületének 9/015. (V.7.) önkormányzati határozata a Nyírbátori Óvoda, Bölcsőde alapító okiratának módosításáról A Képviselő-testület I. - elhatározza, hogy a Nyírbátori Óvoda,

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA. Egységes szerkezetben

ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA. Egységes szerkezetben ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA Egységes szerkezetben Egységes szerkezetbe foglalva: 2012. február 13. A 2/2012. (II. 13.) számú

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. május 29-ai ülésére 1. napirendhez

Részletesebben

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA 2013. február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Taksony Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére 17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Szász Márton Általános Iskola

Részletesebben

Alapító Okiratot módosító okirat 2

Alapító Okiratot módosító okirat 2 Alapító Okiratot módosító okirat 2 Kippkopp Óvoda és Bölcsőde, Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2012. december 13. napján kiadott alapító okiratát az államháztartásról szóló

Részletesebben

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁS

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁS I. Határozati javaslat 1. számú melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁS Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete../2012. (11.15.) önk. sz. határozatában foglaltak alapján,

Részletesebben

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek)

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek) B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/139-2/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: A Tapolca Város Önkormányzata fenntartásában működő Tapolcai Óvoda intézményátszervezése

Részletesebben

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős ALAPÍTÓ OKIRATA

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős ALAPÍTÓ OKIRATA Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős ALAPÍTÓ OKIRATA Az Államháztartásról szóló, módosított 1992. évi XXXVIII. törvény 66. -a, továbbá a közoktatásról szóló, módosított 1993. évi LXXIX.

Részletesebben

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2015. (III. 26.) határozata:

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A HERCEG BATTHYÁNY FÜLÖP GIMNÁZIUM ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL 1. A költségvetési szerv neve: Herceg Batthyány

Részletesebben