1. fejezet: Az első lépések...3

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. fejezet: Az első lépések...3"

Átírás

1 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014

2 Tartalom 2 Tartalom 1. fejezet: Az első lépések Teendők a telepítés után Előfizetés kezelése Nyissa meg a terméket Hogyan győződhet meg arról, hogy a számítógép védelme aktív? A védelem általános állapotának megtekintése Gyakori feladatok futtatása A termék eredményeinek megtekintése Termékstatisztika megtekintése Terméktámogatás Eltávolítás fejezet: A számítógép védelme a kártékony szoftverekkel szemben Mik a vírusok és kártékony szoftverek? Vírusok Kémprogram Veszélyes program A számítógép vizsgálata Fájlok automatikus vizsgálata Fájlok manuális vizsgálata Vírusok és kémprogramok előzményeinek megtekintése A vizsgálat során talált kártékony szoftverek Automatikus frissítés használata Frissítés állapotának ellenőrzése...10

3 1. fejezet Az első lépések Témák: Teendők a telepítés után Hogyan győződhet meg arról, hogy a számítógép védelme aktív? Gyakori feladatok futtatása A termék eredményeinek megtekintése Terméktámogatás Eltávolítás A termék használatának megkezdéséhez szükséges lépések. Ez a fejezet leírja a termék használatának megkezdéséhez szükséges lépéseket.

4 Az első lépések Teendők a telepítés után A termék telepítését követően a használatbavételéhez meg kell adnia előfizetői kulcsát Előfizetés kezelése A termék telepítését követően meg kell adnia az előfizetői kulcsát. Az előfizetői kulcs megadása: 1. A fő lapon kattintson az Előfizetés kezelése elemre. 2. Írja be a kapott előfizetői kulcsot az Előfizetői kulcs mezőbe. 3. Kattintson a Beállítás gombra. Az előfizetése akkor lesz érvényes, ha helyesen adta meg az előfizetői kulcsát Nyissa meg a terméket. Kattintson a termék menüsori ikonjára a termék megnyitásához. Tipp: Ha a termék ikonját úgy kívánja a Dock sávra helyezni, hogy az állandóan ott legyen, nyissa meg az Alkalmazások lapot, majd húzza át a programot Finder ablakból a Dock sávjára. 1.2 Hogyan győződhet meg arról, hogy a számítógép védelme aktív? Annak ellenőrzéséhez, hogy a számítógép védelme aktív-e, ellenőrizheti a termék állapotinformációit az Állapot lapon. Az előfizetése állapotát a Statisztika lapon ellenőrizheti A védelem általános állapotának megtekintése Az Állapot lapon látható a termék általános állapota. Az Állapot lap a termék megnyitásakor jelenik meg. Ha egy biztonsági funkció elavult, a lapon megjelenik egy javaslat a hiba javítására. A lapon a legutóbbi sikeres frissítéskeresés időpontja is látható. A következő ikonok a program és a hozzá tartozó biztonsági funkciók állapotát jelenítik meg. Állapotikon Állapot neve OK Leírás A számítógép védelme aktív. A funkció be van kapcsolva, és megfelelően működik. Információ A termék értesítést küld egy funkció speciális állapotáról. Ilyen például, ha egy funkció épp frissítés alatt áll. Figyelmeztetés A számítógép védelme nem teljes.

5 Az első lépések 5 Állapotikon Állapot neve Leírás Az is elképzelhető továbbá, hogy a termék a teljes internetforgalom blokkolására van beállítva. Például a termék régóta nem lett frissítve, vagy egy funkció állapota figyelmet igényel. Hiba A számítógép nem védett Az is elképzelhető továbbá, hogy a rendszer tűzfala ki van kapcsolva. Például lejárt az előfizetése, vagy egy kritikus fontosságú funkció ki van kapcsolva. Kikapcsolt Egy nem kritikus funkció ki van kapcsolva. 1.3 Gyakori feladatok futtatása A Feladatok lapon megtekintheti a termékkel elvégezhető műveleteket, és futtathatja a gyakori feladatokat. A Feladatok lap megnyitása: Kattintson az Eszközök elemre. Megnyílik a Feladatok lap. 1.4 A termék eredményeinek megtekintése A termék által végzett műveleteket a Statisztika lapon találhatja meg Termékstatisztika megtekintése Megtekintheti a program által a telepítés óta végzett műveleteket a Statisztika lapon. A Statisztika lap megnyitása: Kattintson a Statisztika elemre. A Statisztika lapon a következők jelennek meg: Az Előfizetés az aktuális előfizetés állapotát jeleníti meg.

6 Az első lépések Terméktámogatás A Támogatási központ lapon láthatja a technikai ügyfélszolgálat adatait, és ott küldheti el a kártékony szoftverek mintafájljait. A Támogatási központ oldal megnyitása kártékony szoftverminták elküldéséhez: 1. A fő lapon kattintson a Támogatási központ elemre. Ekkor megnyílik a Támogatási központ lap. 2. Ha potenciálisan kártékony alkalmazást talált, elküldheti elemzésre az F-Secure mintaelemzési rendszerébe. Megnyílik az F-Secure mintaelemzési rendszer weboldala az alapértelmezett webböngészőben. 3. Kövesse a weboldal utasításait az elemzésre elküldeni kívánt mintafájl elküldéséhez. 1.6 Eltávolítás Utasítások a termék eltávolításához. A termék eltávolításához rendszergazdai jogosultságokra van szükség. A termék eltávolításához kövesse a következő utasításokat: 1. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a terméket telepítette. Alapértelmezés szerint a termék a Programok mappába kerül. 2. Nyissa meg az <Installation_Folder> mappát. 3. Kattintson duplán az <Product_Name> eltávolítása ikonra. Megnyílik az eltávolítóprogram. 4. Kattintson az Eltávolítás gombra. A termék eltávolításához be kell írnia a rendszergazda jelszót. 5. Írja be rendszergazdai felhasználónevét és jelszavát, és kattintson az OK gombra. A termék el lett távolítva a számítógépéről.

7 2. fejezet A számítógép védelme a kártékony szoftverekkel szemben Témák: Mik a vírusok és kártékony szoftverek? A számítógép vizsgálata Automatikus frissítés használata A vírus- és kémprogramvizsgálat a számítógépet veszélyeztető, a személyes információk megszerzésére vagy az illegális tevékenységekre irányuló programok ellen védi a számítógépet. Alapértelmezés szerint a program azonnal kezeli az összes kártékony szoftvert, amint megtalálja őket, így nem okozhatnak kárt. Alapértelmezés szerint a vírus- és kémprogramvizsgálat a helyi merevlemezeken, a hordozható adattárolókon (például hordozható meghajtókon vagy CD-ken) és a letöltött tartalmakban végez automatikus vizsgálatot. A program az ek automatikus vizsgálatára is beállítható.

8 A számítógép védelme a kártékony szoftverekkel szemben Mik a vírusok és kártékony szoftverek? A kártékony szoftverek kimondottan azért készülnek, hogy károsítsák a számítógépét, az Ön tudomása nélkül törvénybe ütköző célokra használják vagy információkat lopjanak el arról. A kártékony szoftverek: átvehetik a webböngésző irányítását, átirányíthatják a keresési kísérleteket, nemkívánt hirdetéseket jeleníthetnek meg, eltárolhatják a meglátogatott webhelyek címét, személyes információkat, például banki adatokat lophatnak el, levélszemetet küldhetnek a számítógépről és más számítógépeket támadhatnak meg a számítógépről. A kártékony szoftverek a számítógép lelassulását vagy instabilitását is okozhatják. Elképzelhető, hogy kártékony szoftverek támadták meg a számítógépét, ha az hirtelen lelassult, és gyakran összeomlik Vírusok A vírusok általában olyan programok, amelyek csatolni tudják magukat fájlokhoz, és meg tudják magukat többszörözni. Előfordulhat, hogy úgy módosítják vagy cserélik le fájlok tartalmát, hogy az kárt tesz a számítógépében. A vírusok olyan programok, amelyek általában a tudta nélkül telepítődnek a számítógépére. A telepítés után a vírus megpróbálja többszörözni önmagát. A vírus: a számítógép erőforrásait közepes mértékben foglalja le, előfordulhat, hogy módosít vagy károsít fájlokat a számítógépén, valószínűleg felhasználja a számítógépét, hogy más számítógépeket is megfertőzzön, előfordulhat, hogy törvénybe ütköző célokra használja a számítógépét Kémprogram A kémprogramok olyan programok, amelyek a személyes adatait gyűjtik össze. A kémprogramok személyes információkat gyűjtenek, beleértve: a megtekintett internetes oldalakat, a számítógépen található címeket, jelszavakat vagy hitelkártyaszámokat. A kémprogramok szinte mindig a felhasználó kifejezett engedélye nélkül telepítik magukat. A kémprogramok telepítése a hasznos programokkal együtt történhet, vagy akkor, ha egy félrevezető felugró ablak ráveszi, hogy valamire rákattintson az ablakban Veszélyes program A veszélyes programok célja nem feltétlenül a károkozás, de nem megfelelő használat esetén kárt tehetnek a számítógépben. A veszélyes programok nem a kártékony szoftverek közül kerülnek ki. Ezek a programok általában hasznos, de esetenként veszélyes műveleteket hajtanak végre. Ilyen veszélyes programok például: azonnali üzenetküldő szolgáltatások, például az IRC (IRC Internet Relay Chat, internetes csevegés), a két számítógép közötti internetes fájlátvitelre használt programok,

9 A számítógép védelme a kártékony szoftverekkel szemben 9 internetes telefonprogramok, például a VoIP (Voice over Internet Protocol), Távoli hozzáférést biztosító szoftverek, például a VNC, scareware-ek, amelyek megpróbálják megijeszteni vagy becsapni a felhasználót, hogy megvásároljon valamilyen hamis biztonsági szoftvert vagy a CD-ellenőrzések és a másolásvédelem kijátszására kialakított szoftverek. Ha szándékosan telepítette és megfelelően beállította a programot, akkor kicsi a valószínűsége, hogy problémát okozzon. Ha a veszélyes program a tudta nélkül települt a rendszerre, akkor valószínűleg károkozási szándékkal került oda, ezért el kell távolítani. 2.2 A számítógép vizsgálata Valós időben vagy bármikor, kézi módon vizsgálhatja a kártékony szoftvereket a számítógépen Fájlok automatikus vizsgálata A valós idejű vizsgálat úgy védi a számítógépet, hogy ellenőriz minden megnyitott fájlt, és letiltja a hozzáférést azokhoz a fájlokhoz, amelyek kártékony szoftvereket tartalmaznak. Amikor a számítógép megpróbál hozzáférni egy fájlhoz, a valós idejű vizsgálat ellenőrzi a fájlt a hozzáférés engedélyezése előtt. Ha a valós idejű vizsgálat veszélyes tartalmat észlel, a fájlt a karanténba helyezi, mielőtt még bajt okozhatna. Lehet negatív hatása a valós idejű vizsgálatnak a számítógép teljesítményére? A vizsgálat általában nem vehető észre, mert csak kevés időt, és a számítógép teljesítményének kis részét veszi igénybe. A valós idejű vizsgálat erőforrás-igénye és időszükséglete többek között a fájl tartalmától, helyétől és típusától függ. A vizsgálat több időt vesz igénybe a következő fájlok esetében: Cserélhető meghajtókon, például CD-, DVD- és USB-meghajtókon lévő fájlok. Tömörített fájlok, például a.zip-fájlokat. A valós idejű vizsgálat lelassíthatja a számítógépet, ha: Olyan számítógépet használ, amely nem felel meg a rendszerkövetelményeknek. Egyidejűleg sok fájlhoz próbál hozzáférni, például megnyit egy olyan mappát, amely számos ellenőrzendő fájlt tartalmaz Fájlok manuális vizsgálata Igény esetén manuálisan is végezhet vizsgálatot. Ez például akkor lehet hasznos, ha külső eszközt csatlakoztat a számítógéphez, és szeretné biztosan tudni, hogy nem található rajta kártékony program. Kézi vizsgálat típusának kiválasztása Vizsgálatot végezhet a kezdőmappában vagy egy megadott mappában. Kézi vizsgálattal is ellenőrizheti azokat a fájlokat vagy mappákat, amelyekről azt gyanítja, hogy kártékony szoftvereket tartalmazhatnak. Kézi vizsgálat indítása: 1. A fő lapon kattintson a Vizsgálat alatti nyílra. Megjelennek a vizsgálati beállítások. 2. Vizsgálat típusának kiválasztása

10 A számítógép védelme a kártékony szoftverekkel szemben 10 Ha a Vizsgálandó hely kiválasztása lehetőséget választja, egy ablak jelenik meg, amelyben kiválaszthatja a vizsgálandó helyeket. A vizsgálat automatikusan elindul, ha a Kezdőmappa vizsgálata lehetőséget választja Vírusok és kémprogramok előzményeinek megtekintése A vírusok és kémprogramok előzményei a program valós idejű védelme által korábban talált és Lomtárba mozgatott vírusokat és kémprogramokat jeleníti meg. Az előzmények megtekintése: 1. Kattintson az Eszközök elemre. 2. Kattintson a Vírusok és kémprogramok előzményeinek megtekintése lehetőséget. A Vírusok és kémprogramok előzményei az olyan fájlok listáját jeleníti meg, amelyeket a program valós idejű vizsgálat során talált és a Lomtárba mozgatott A vizsgálat során talált kártékony szoftverek Ha a vizsgálat során a program kártékony szoftver jelenlétét észleli, a program automatikusan a Lomtárba helyezi a fertőzött fájlokat. Ha a program kártékony szoftver jelenlétét észlelte, válassza a Részletek lehetőséget a Lomtárba helyezett fertőzött fájlok listájának megjelenítéséhez. A fertőzött fájlok végleges eltávolításához ürítse a Lomtárat. 2.3 Automatikus frissítés használata Az automatikus frissítés naprakészen tartja a számítógép védelmét. A termék letölti a legújabb frissítéseket a számítógépre, amikor az internethez csatlakozik. Észleli a hálózati forgalmat, és nem zavarja az internethasználatot még kis sebességű kapcsolat estén sem Frissítés állapotának ellenőrzése A legutóbbi frissítés dátumának és idejének megjelenítése. A legújabb termékfrissítések automatikusan érkeznek, amikor csatlakozik az internethez. Annak biztosítása, hogy mindig a legújabb frissítésekkel rendelkezik: A főoldalon kattintson a Statisztika elemre.

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Tartalom F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Tartalom 1. fejezet: Az első lépések...3 1.1 Előfizetés kezelése...4 1.2 Hogyan győződhet meg arról, hogy a számítógép védelme

Részletesebben

Tartalom. 1. fejezet: Telepítés...4. 2. fejezet: Az első lépések...7. 3. fejezet: Security Cloud...14

Tartalom. 1. fejezet: Telepítés...4. 2. fejezet: Az első lépések...7. 3. fejezet: Security Cloud...14 Anti-Virus 2015 2 Tartalom Anti-Virus 2015 Tartalom 1. fejezet: Telepítés...4 1.1 Az első telepítés előtt...5 1.2 A program első telepítése...5 1.3 Alkalmazások telepítése és frissítése...5 1.4 Súgó és

Részletesebben

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Tartalom Internet Security 2015 Tartalom 1. fejezet: Telepítés...5 1.1 Az első telepítés előtt...6 1.2 A program első telepítése...6 1.3 Alkalmazások telepítése és frissítése...6

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

1. fejezet: Telepítés...5

1. fejezet: Telepítés...5 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Tartalom 2 Tartalom 1. fejezet: Telepítés...5 1.1 Az első telepítés előtt...6 1.2 A program első telepítése...7 1.3 Alkalmazások telepítése

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

1. fejezet: Telepítés...4

1. fejezet: Telepítés...4 F-Secure Anti-Virus 2014 F-Secure Anti-Virus 2014 Tartalom 2 Tartalom 1. fejezet: Telepítés...4 1.1 Az első telepítés előtt...5 1.2 A program első telepítése...6 1.3 Alkalmazások telepítése és frissítése...7

Részletesebben

ESET CYBER SECURITY PRO for Mac Rövid útmutató. Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

ESET CYBER SECURITY PRO for Mac Rövid útmutató. Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET CYBER SECURITY PRO for Mac Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET Cyber Security Pro csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének a kártékony kódokkal szemben.

Részletesebben

F-Secure Internet Security 2013

F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 Tartalom 3 Tartalom 1. fejezet: Telepítés...7 Az els telepítés el tti teend k...8 A termék els telepítése...8 Alkalmazások telepítése és

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Cím : Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Dátum : 2/2/2016 Szerző : FAM DAVIE ügyfélszolgálat 0 1 1 Tárgymutató 1 TÁRGYMUTATÓ... 2 2 A DAVIE4 TANÚSÍTVÁNY TELEPÍTÉSÉNEK HÁTTERE...

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Rövid útmutató

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Rövid útmutató Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Rövid útmutató Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének a kártékony kódokkal szemben. A ThreatSense technológián

Részletesebben

FOR macos. Rövid útmutató. Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

FOR macos. Rövid útmutató. Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját FOR macos Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET Cyber Security Pro csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének a kártékony kódokkal szemben. A ThreatSense kártevőkereső

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure telepítése mobil eszközre. Telenor elektronikus levélben eljuttatta az F-Secure biztonsági megoldás mobilra telepíthető verziójának

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

ECDL Információ és kommunikáció

ECDL Információ és kommunikáció 1. rész: Információ 7.1 Az internet 7.1.1 Fogalmak és szakkifejezések 7.1.2 Biztonsági megfontolások 7.1.3 Első lépések a webböngésző használatában 7.1.4 A beállítások elévégzése 7.1.1.1 Az internet és

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű

Részletesebben

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Rövid útmutató Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Rövid útmutató Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját AZ ESET NOD32 ANTIVIRUS CSÚCSMINŐSÉGŰ VÉDELMET BIZTOSÍT SZÁMÍTÓGÉPÉNEK

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Köszönetnyilvánítás... xv Bevezetés az otthoni hálózatok használatába... xvii. A könyv jellegzetességei és jelölései... xxi Segítségkérés...

Köszönetnyilvánítás... xv Bevezetés az otthoni hálózatok használatába... xvii. A könyv jellegzetességei és jelölései... xxi Segítségkérés... Köszönetnyilvánítás... xv Bevezetés az otthoni hálózatok használatába... xvii A könyvben szereplő operációs rendszerek...xviii Feltételezések...xviii Minimális rendszerkövetelmények... xix Windows 7...

Részletesebben

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Rövid útmutató Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Internet Security egy komplex internetbiztonsági szoftver,

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Rövid útmutató Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját AZ ESET INTERNET SECURITY EGY KOMPLEX INTERNETBIZTONSÁGI SZOFTVER,

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

Az operációs rendszer fogalma

Az operációs rendszer fogalma Készítette: Gráf Tímea 2013. október 10. 1 Az operációs rendszer fogalma Az operációs rendszer olyan programrendszer, amely a számítógépekben a programok végrehajtását vezérli. 2 Az operációs rendszer

Részletesebben

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe)

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) (eesztconnect.exe) A csatlakozás műszaki megvalósításának ellenőrzése az EESZT működtetője által rendelkezésre bocsájtott ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) futtatásával, az alkalmazás sikeres futtatását

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének

Részletesebben

Felhasználói útmutató Mac rendszerhez

Felhasználói útmutató Mac rendszerhez Felhasználói útmutató Mac rendszerhez Tartalom Első lépések... 1 A Mac Reformatting Tool (Újraformázó eszköz) használata... 1 A FreeAgent szoftver telepítése... 4 Meghajtók biztonságos eltávolítása...

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Rövid útmutató

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Rövid útmutató Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Rövid útmutató Az ESET Smart Security csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének a kártékony kódokkal szemben. A ThreatSense technológián alapuló

Részletesebben

2. modul - Operációs rendszerek

2. modul - Operációs rendszerek 2. modul - Operációs rendszerek Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 2. modul (Operációs rendszerek) syllabusát, amely az elméleti és gyakorlati modulvizsga követelményrendszere.

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013 DataPage+ 2013 Tartalomjegyzék Telepítés előfeltételei Alkotólemek... 1 Áttekintés... 1 1. lépés: Futtassuk a setup.exe fájlt és indítsuk el a varázslót... 1 2. lépés: Fogadjuk el a licencszerződést...

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra: A program telepítése A 2017-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE

A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE Mielőtt letölti a telepítőprogramot a Letöltések oldalról, kérjük győződjön meg arról, hogy számítógépe megfelel a minimális rendszerkövetelményeknek (operációs rendszer,

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Minerva felhasználói útmutató

Minerva felhasználói útmutató ELMS INFORMATIKA ZRT. Minerva felhasználói útmutató Budapest, 2011. Kiadás: 2011.09.26. Verzió: 1.0 Oldalszám: 1 / 10 Tartalom 1. A Minerva keretrendszer használata... 3 1.2 Belépés... 3 1.3 Jelszóváltoztatás...

Részletesebben

ESET INTERNET SECURITY 10

ESET INTERNET SECURITY 10 ESET INTERNET SECURITY 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Internet Security egy komplex internetbiztonsági szoftver,

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Rövid útmutató Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Smart Security Premium egy komplex internetbiztonsági szoftver,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

IVS Szervertelepítés és aktiválás

IVS Szervertelepítés és aktiválás Szervertelepítés és aktiválás Telepítés Friss szervertelepítés esetén a telepítő háromféle telepítési módot kínál fel, melyek közül kiválaszthatja az ön számára megfelelőt. Termékkulcs Amennyiben termékkulccsal

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Telepítési leírás verzió: 1.33 2017.10.05. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. KEAASZ TELEPÍTÉSE... 3 3. A KEAASZ ALKALMAZÁS ELTÁVOLÍTÁSA...

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével vírusirtási útmutató 1. A vírus definíciós adatbázis frissítése A tálca jobb alsó sarkán található NOD32 ikon segítségével nyissa meg a Vezérlő központot.

Részletesebben

GroupWise Naptár közzétételi gazda felhasználó

GroupWise Naptár közzétételi gazda felhasználó GroupWise 8 Naptár közzétételi gazda felhasználó 8 2008. október 17. Áttekintés Novell GroupWise Naptár közzétételi gazda felhasználó Gyorskalauz www.novell.com The Novell GroupWise Naptár közzétételi

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével.

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. A telepítés előfeltételei: Győződjön meg róla, hogy az ön számítógépe stabil áramellátással rendelkezik, lehetőségekhez mérten a frissítést

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Rövid útmutató. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Rövid útmutató Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját AZ ESET SMART SECURITY PREMIUM EGY KOMPLEX INTERNETBIZTONSÁGI SZOFTVER,

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 10

ESET SMART SECURITY 10 ESET SMART SECURITY 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Smart Security egy komplex internetbiztonsági szoftver,

Részletesebben

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Frissítve 2017. márciusban Tartalom Regisztráció... 2 E-mail-címének aktiválása... 9 Mobiltelefonszámának aktiválása... 9 Elfelejtette a felhasználói

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása Ha ki szeretnénk nyomtatni az elkészített dokumentumainkat, akkor a nyomtató vezérlőprogramját a számítógépre kell telepítenünk. Ezáltal a számítógép irányítani tudja a nyomtatót, érzékeli üzeneteit. A

Részletesebben

N300 WiFi USB Micro Adapter (N300MA)

N300 WiFi USB Micro Adapter (N300MA) Easy, Reliable & Secure 2012 On Networks All rights reserved. 240-10825-02 Instructions: If the CD does not start automatically, browse to the CD drive and double-click on autorun.exe. For Mac OS, double-click

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Smart Security egy komplex internetbiztonsági szoftver,

Részletesebben