PÉCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (03.08.) SZ. RENDELETE SZIGETI VÁROSRÉSZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (03.08.) SZ. RENDELETE SZIGETI VÁROSRÉSZ"

Átírás

1 PÉCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2001. (03.08.) SZ. RENDELETE SZIGETI VÁROSRÉSZ SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az évi LXXVIII. törvény 7. (3) bekezdése c) pontjában kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja: I. FEJEZET Általános előírások 1. 1) A rendelet hatálya az alábbi területre terjed ki: Kodály Zoltán utca - Barbakán tér - Klimó utca - Kórház tér - Rákóczi út - Szabadság út - József Attila utca - Madách Imre utca Hungária út - Petőfi Sándor utca által határolt terület. 2) A rendelet hatálya alá tartozó területen területet felhasználni, építési telket s területet alakítani, épületet, továbbá műtárgyat és más építményt tervezni s kivitelezni, építeni, felújítani, helyreállítani, átalakítani, korszerűsíteni, bővíteni és elbontani, rendeltetését megváltoztatni, valamint mindezekre hatósági engedélyt adni a 253/1997(XII.20.) Korm. rendelet a továbbiakban OTÉK előírásai, az egyéb vonatkozó országos érvényű jogszabályok rendelkezései, továbbá a jelen rendelet s annak szerves részét képező, a Dévényi és Társa Kft. által készített D-9901-V munkaszámú, V-1 jelű szabályozási tervlap rendelkezései szerint szabad. A szabályozási terv területének felhasználása 2. 1) Beépítésre szánt területek: - Lakóterület - kisvárosias lakóterület (KL) - nagyvárosias lakóterület (NL) - Településközpont vegyes terület (TV) - Különleges terület - egészségügyi (EÜ) - oktatási (OKT) - strandfürdő (STR) - gépjárműtároló (G)

2 2) Beépítésre nem szánt területek: - Közlekedési terület (K) 3) A beépítésre szánt területek közül a lakóterületek és a településközpont vegyes területek további építési övezetekre osztottak. Szabályozási elemek 3. 1) A szabályozási terven kötelező elemek: a szabályozási vonal (közterületet nem közterülettől elválasztó vonal) a területfelhasználási módok és azok elválasztó vonala építési övezet határa építési vonal építési övezetekre vonatkozó előírások 2) A kötelező erejű elemek módosítása csak a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosításával lehetséges. 3) A szabályozási terven irányadó elemek: a telekalakítások javasolt határa építési hely létesítendő zöldfelületi elemek létesítendő parkolók (garázsok) férőhelyszáma magánutak 4) Az irányadó szabályozási elemek az építési helyet kivéve - a városi főépítész állásfoglalását beszerezve és figyelembe véve módosíthatók. A szabályozási tervben szereplő építési helyek változtatása elvi építési engedélyezési eljárásban lehetséges, amelyhez kötelező a városi főépítészi tervtanács szakvéleményének beszerzése. 5) Ahol a terv nem jelöl építési helyet, az oldal- és hátsókertre vonatkozó OTÉK és tűztávolsági előírások betartása mellett bővíthető (átépíthető) a meglévő épület. 6) Azokon a területeken, ahol a területfelhasználás vagy az építési övezet a jelenlegi állapothoz képest megváltozik, a telekalakítás és építés csak a változásnak megfelelően engedélyezhető. 7) A beépítésre szánt területeken épület csak építési telken helyezhető el. 8) A beépítésre nem szánt közlekedési területeken új építményt építeni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, rendeltetését, vagy használati módját megváltoztatni csak akkor szabad, ha a terület rendeltetésszerű használatát szolgálja és közérdeket nem sért. Az elhelyezésére szolgáló terület nem idegeníthető el. 9) A terv területén építési tevékenységet csak a beépítendő terület alápincézettségének vizsgálata után szabad kezdeni. Az ennek megtörténtét igazoló dokumentumokat az építési engedélykérelemhez kötelező mellékletként csatolni kell.

3 II. FEJEZET Beépítésre szánt területek Lakóterületek 4. Általános szabályok 1) Ha a telek beépítésének jelenlegi (korábban engedéllyel létesített) jellemzői az építési övezet előírásainak nem felelnek meg, a telken az alábbiak szerinti építési tevékenységet, ill. telekalakítást lehet folytatni: Ha a telek beépítettsége magasabb a megengedettnél, a telken a meglévő épület felújítható, korszerűsíthető, funkciója megváltoztatható, de sem a telek beépítettsége, sem az építménymagasságok nem növelhetők. A tetőtér az építménymagasság növelése és a tetősík változtatása nélkül, vagy max. 40º-os hajlásszögűre növelésével beépíthető. Ha az épület lebontásra kerül, a telket beépítetlen teleknek kell tekinteni, és a HÉSZ előírásait kell alkalmazni. Ha a jelenlegi építménymagasság nagyobb az övezeti előírásnál, a meglévő épület csak úgy bővíthető, ha az új épület(rész) építménymagassága az övezeti előírás szerinti, és a telekre vonatkozó egyéb előírások (beépítettség, szintterület-sűrűség) betarthatók. 2) Azokon a telkeken, ahol a szabályozási terv a zártsorú utcai épület mögött második épület építését engedi, építési engedély csak akkor adható, ha a telekre a gépjárművel történő behajtás (és ezzel a gépjármű-elhelyezés) biztosított. 3) A lakótelkeken 1,5 m-nél magasabb támfal, rézsű nem létesíthető. 4) Telekösszevonással épülő új épület utcai homlokzatképzésének tagolása utaljon a történeti telekosztás helyére. 5) Építési telek közterület, vagy magánút felőli határoldalán építményt csak úgy szabad elhelyezni, hogy annak semmilyen része, szerkezeti eleme a közterület, illetve a magánút területébe ne nyúljon bele. (Az OTÉK 40. megengedése nem alkalmazható!) 6) Az 5) pont előírásait a szabályozási tervben szereplő, közút feletti (kapuáthajtós) beépítés áthajtó alatti részén nem kell alkalmazni. 7) Az egyes építési övezetekre előírt minimális zöldfelületek bizonyított kialakíthatósága az építési engedély megadásának feltétele. 8) A zöldfelületre előírt legkisebb mértékszám az 1. sz. mellékletben szereplő módon csökkenthető többszintes növényállomány, tetőkert, vagy homlokzati zöldfelület létesítése esetén, de csak jogosultsággal rendelkező kertépítész által készített kertészeti terv benyújtása esetén. Használatbavételi engedélyt kiadni csak az építési engedélyben előírt kertépítés befejezése után szabad. 9) A jelen szabályzat szerint előírt számú gépjármű elhelyezésének biztosítása az építési telken az építési engedély megadásának feltétele. 10) Az egyes homlokzatokra számított építménymagasság külön-külön sem haladhatja meg az övezetre előírt maximum értéket. 11) A szintterület-sűrűség számításánál a pinceszintet nem kell figyelembe venni, ha a terepszint alatti építési kritériumak (kivétel az önálló szerkezet) megfelel. (OTÉK 1. sz. melléklet 77. pont) Tetőtérbeépítésnél az 1,90 m nél nagyobb belmagasságú szintfelületek alapterületét kell beszámítani

4 Kisvárosias lakóterület (KL) 5. 1) A terület legfeljebb 10,0 m-es építménymagasságú, több rendeltetési egységet is magába foglalható, elsősorban lakóépületek elhelyezésére szolgál. A területen elhelyezhető: lakóépület, a város lakosságát szolgáló kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület, a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású kézműipari épület, szálláshely szolgáltató épület legfeljebb 25 férőhely nagyságig, igazgatási épület Melléképítmények közül elhelyezhető: hulladéktartály-tároló, kerti építmény, kerti víz és fürdőmedence, napkollektor, kerti épített tűzrakóhely, kerti tető legfeljebb 20 m² vízszintes vetülettel, kerti szabadlépcső és lejtő 2) Az épületek elhelyezése a szabályozási terven jelölt építési helyeken belül lehetséges. Ahol a terv nem jelöl építési vonalat, építési vonalnak a szabályozási vonalat kell tekinteni. Az építési helyen belül több különálló épület is elhelyezhető. 3) Az építési és a szabályozási vonal egybeesése esetén (utcavonali, zártsorú beépítés) az oldalhatárok mellett az kötelező erejű, de a középső telekrészen hátraugratás lehetséges. Hézagosan zártsorú beépítés esetén a szabályozási vonalon max. 1,80 m magas tömör vagy áttört kerítés építhető. 4) A kisvárosias lakóterület övezeti tagolódását a szabályozási terv tünteti fel. Az I. lapon szereplő táblázat a KL-1 jelű övezet a II. lapon szereplő táblázat a KL-2 jelű övezet a III. lapon szereplő táblázat a KL-3 jelű övezet a IV. lapon szereplő táblázat a KL-4 jelű övezet az V. lapon szereplő táblázat a KL-5 jelű övezet a VI. lapon szereplő táblázat a KL-V jelű övezet részletes előírásait tartalmazza.

5 0 KL - 1 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL BEÉPÍTETTSÉ G meglévő teleknagyság 250 m 2 alatt m 2 között 500 m 2 felett a telek beépítési százalék (% max) 60 (75)* de max.137,5(175) m 2 55 (70) * de max.250(325) m 2 50 (65) * területéhez szintterület-sűrűség (max) 1,2 (1,5) 1,1 (1,4) 1,0 (1,3) viszonyítva szint alatti beépítés (% max) ( )saroktelken zöldfelület (% min) 25 (10)* 30 (15)* 35 (20) ÉPÜLET elhelyezés építési helye(ke)n belül, építési, ennek hiányában szabályozási vonalon építmény/gerinc magassága (m. max) utcafronti építési helyen 6/12 tömbbelsőben lévő építési helyen 4,5/10 tető szomszédos épületekhez igazodó magastető oldalhatáron álló szárny esetében félnyeregtető, ha a szomszéd is oda épített v. építhet Az övezet lakótelkei a szabályozási tervben irányadóan jelölteken kívül nem oszthatók meg. Telekalakítás úgy engedélyezhető, hogy a kialakuló telkek mindegyike legalább 500 m2 legyen. A lakótelkek legfeljebb 1000 m 2 nagyságig összevonhatók. (Az így kialakított telek beépítési lehetősét a HÉSZ 5. (5) bekezdés szerint kell számítani) (Ennél nagyobb telek elvi építési engedély alapján, a kialakuló és a szomszédos telkek beépítési lehetőségének vizsgálatával alakítható ki.) A zártsorú utcafronti (közterület felőli) beépítés mélysége max. 15 m lehet, a nagyobb építménymagasság csak ezen a szárnyon érvényesíthető. Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe * Az OTÉK 25. -ban rögzítettnél megengedőbb érték I.

6 ÉPÍTÉSI ÖVEZET KL - 2 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL BEÉPÍTETTSÉG teleknagyság kialakult a telek beépítési százalék (% max) 50 (70) * területéhez szintterület-sűrűség (max) 1,2 (1,5) viszonyítva szint alatti beépítés (% max) 70 ( )saroktelken zöldfelület (% min) 30 (15)* ÉPÜLET elhelyezés építési helye(ke)n belül, építési, ennek hiányában szabályozási vonalon építmény/gerinc magassága (m max) utcafronti építési helyen 8.0/14 tömbbelsőben lévő építési helyen 6.0/12 oldal v. hátsóhatáron különálló ép. 4,5/10 tető szomszédos épületekhez igazodó magastető oldalhatáron álló szárny esetében félnyeregtető, ha a szomszéd is oda épített v. építhet Az övezet lakótelkei a szabályozási tervben jelölteken kívül tovább nem oszthatók. A lakótelkek legfeljebb 2500 m 2 nagyságig összevonhatók. (Az így kialakított telek beépítési lehetősét a HÉSZ 5. (5) bekezdés szerint kell számítani) (Ennél nagyobb telek elvi építési engedély alapján, a kialakuló és a szomszédos telkek beépítési lehetőségének vizsgálatával alakítható ki.) A zártsorú utcafronti beépítés mélysége max. 15 m lehet, a nagyobb építménymagasság csak ezen a szárnyon érvényesíthető. Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe A tömbbelsőben lévő építési hely csak az utcai épületszárnnyal együtt, vagy annak megépítése után építhető be. * Az OTÉK 25. -ban rögzítettnél megengedőbb érték II.

7 ÉPÍTÉSI ÖVEZET KL - 3 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL BEÉPÍTETTSÉG teleknagyság 500 m 2 alatt 500 m 2 felett a telek beépítési százalék (% max) 60 (70) *, de max. 250 (300) m 2 50 (60) területéhez szintterület-sűrűség (max) 1,5 (1,8) 1,3 (1,6) viszonyítva szint alatti beépítés (% max) ( )saroktelken zöldfelület (% min) 30 (15)* 35 ÉPÜLET elhelyezés építési helye(ke)n belül, építési, ennek hiányában szabályozási vonalon építmény/gerinc magassága (m max) utcafronti építési helyen 9,0/15 tömbbelsőben lévő építési helyen 6.0/12 oldal v. hátsóhatáron különálló ép. 4,5/10 tető utcafronton a szomszédos épületekhez igazodó magastető oldalhatáron álló szárny esetében félnyeregtető, ha a szomszéd is oda épített v. építhet Az övezet lakótelkei tovább nem oszthatók. A lakótelkek legfeljebb 2500 m 2 nagyságig összevonhatók. (Az így kialakított telek beépítési lehetősét a HÉSZ 5. (5) bekezdés szerint kell számítani) (Ennél nagyobb telek elvi építési engedély alapján, a kialakuló és a szomszédos telkek beépítési lehetőségének vizsgálatával alakítható ki.) A zártsorú utcafronti beépítés mélysége max. 12 m lehet, a nagyobb építménymagasság csak ezen a szárnyon érvényesíthető. Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe. A tömbbelsőben lévő építési hely csak az utcai épületszárnnyal együtt, vagy annak megépítése után építhető be. * Az OTÉK 25. -ban rögzítettnél megengedőbb érték

8 III. ÉPÍTÉSI ÖVEZET KL - 4 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL BEÉPÍTETTSÉG teleknagyság kialakult a telek beépítési százalék (% max) 50 (70) * területéhez szintterület-sűrűség (max) 1,7* (2,0)* viszonyítva szint alatti beépítés (% max) 70 ( )saroktelken zöldfelület (% min) 25 (15)* ÉPÜLET elhelyezés építési helye(ke)n belül, építési, ennek hiányában szabályozási vonalon építménymagasság (m max) utcafronti építési helyen 10.0 tömbbelsőben lévő építési helyen 6.0 oldal v. hátsóhatáron különálló ép. 4,5 tető utcafronton a szomszédos épületekhez igazodó magastető oldalhatáron álló szárny esetében félnyeregtető, ha a szomszéd is oda épített v. építhet Az övezet lakótelkei tovább nem oszthatók. A lakótelkek legfeljebb 2000 m 2 nagyságig összevonhatók. (Ennél nagyobb telek elvi építési engedély alapján, a kialakuló és a szomszédos telkek beépítési lehetőségének vizsgálatával alakítható ki.) Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe. * Az OTÉK 25. -ban rögzítettnél megengedőbb érték ÉPÍTÉSI ÖVEZET KL -5 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET NEM ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL IV.

9 BEÉPÍTETTSÉG teleknagyság kialakult beépítési százalék (% max) 40 a telek szintterület-sűrűség (max) 0,8 területéhez szint alatti beépítés (% max) 50 viszonyítva zöldfelület (% min) 40 ÉPÜLET elhelyezés építési helye(ke)n belül, építési, ennek hiányában szabályozási vonalon építmény/gerinc magassága (m max) utcafronti építési helyen 6.0/12 tömbbelsőben lévő építési helyen 4,5/11 tető utcával párhuzamos gerincű, vagy sátortető (a szomszédoshoz igazodó) A kialakult telkek tovább nem oszthatók. Az oldal- és hátsókert kialakítására az OTÉK szabályait kell alkalmazni. Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe V. ÉPÍTÉSI ÖVEZET KL - V VÉDETT KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET 500 m 2 BEÉPÍTETTSÉG meglévő teleknagyság 250 m 2 alatt m 2 között felett beépítési százalék (% 70 * (75)* de max. 150(175) a telek max) m 2 60 (70)* de max. 280(325) m 2 55 (65) területéhez szintterület-sűrűség (max) 1,4 (1,5) 1,2 (1,4) 1,1 (1,3)

10 viszonyítva ( )saroktelken szint alatti beépítés (% max) zöldfelület (% min) 20 (10) * 25 (15)* 30 (20) ÉPÜLET elhelyezés építési helye(ke)n belül, építési, ennek hiányában szabályozási vonalon építménymagasság a szomszédos épületekhez igazodó, de max. 6,0 m oldal és hátsó határon álló szárny 4,5 tető szomszédos épületekhez igazodó magastető tetőtér-beépítésnél utcafronton csak tetősíkban fekvő ablakkal Az övezet lakótelkei a szabályozási tervben jelölteken kívül tovább nem oszthatók. A lakótelkek legfeljebb 1000 m 2 nagyságig összevonhatók. (Az így kialakított telek beépítési lehetősét a HÉSZ 5. (5) bekezdés szerint kell számítani) (Ennél nagyobb telek elvi építési engedély alapján, a kialakuló és a szomszédos telkek beépítési lehetőségének vizsgálatával alakítható ki.) A zártsorú utcafronti beépítés mélysége max. 12 m lehet, a nagyobb építménymagasság csak ezen a szárnyon érvényesíthető. A hátsókert a szabályozási tervben rögzített helyeken beépíthető. Az oldalkert 12 m-nél keskenyebb telek esetén - és a szabályozási terven jelölt egyéb esetekben - 4,0 m-re csökkenthető, max. 4,0 m építménymagasság mellett. Egyéb helyeken az oldal- és hátsókertre vonatkozó OTÉK előírásokat be kell tartani. Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe. Közterületről látható tetőhéjalás csak cserép v. cserépjellegű lehet. Az építménymagasság, a tömegformálás, a homlokzatok, a nyílászárók és a tetőzet kialakítása, valamint az épület színezése vonatkozásában az építési engedélyhez az illetékes tervtanács véleményét kell csatolni. * Az OTÉK 25. -ban rögzítettnél megengedőbb érték VI.

11 5) Az övezeti előírásokban megengedett telekösszevonások esetén, ha az övezeti jellemzők a teleknagyságtól függenek a következőket kell betartani: közbenső telkek, vagy két saroktelek összevonása esetén az összevonás után kialakuló nagyobb telekmérethez tartozó előírásokat kell betartani, saroktelek és közbenső telek összevonása esetén a közbenső telekre vonatkozó előírásokat kell betartani Nagyvárosias lakóterület (NL) 6. 1) Az övezet a 10,0 m-nél nagyobb építménymagasságú lakóépületekkel beépített, kialakult területek szabályozását szolgálja. A területen elhelyezhető: lakóépület, kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület, a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású gazdasági építmény, igazgatási épület Melléképítmények közül elhelyezhető: hulladéktartály-tároló, kerti építmény, kerti épített tűzrakóhely, kerti tető legfeljebb 20 m² vízszintes vetülettel, kerti szabadlépcső és lejtő 2) A területen különálló új épülettel csak a 4324 hrsz-ú telek (Garay u.) építhető be, egyéb helyeken új épületek közül csak gépjárműtároló építhető, max. 4,0 m-es építménymagassággal. A gépjármű-tárolók tömbtelken történő elhelyezési lehetőségét elvi építési engedélyezési eljárás keretében kell meghatározni. 3) A nagyvárosias lakóterület övezeti tagolódását a szabályozási terv tünteti fel, és a következő táblázatok (VII. NL-K, és VIII. NL-T) tartalmazzák a részletes előírásokat:

12 ÉPÍTÉSI ÖVEZET NL - K NAGYVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL BEÉPÍTETTSÉG meglévő teleknagyság kialakult beépítési százalék (% a telek max) 40 (60) területéhez szintterület-sűrűség (max) 2.0 szint alatti beépítés (% viszonyítva max) 70 zöldfelület (% ( )saroktelken min) nem csökkenthető ÉPÜLET elhelyezés építési helye(ke)n belül, építési, ennek hiányában szabályozási vonalon építménymagasság (m) utcafronti építési helyen 10 tömbbelsőben 4.0 tető tetőtér bepíthető a max. szintterületen belül Az övezet lakótelkei tovább nem oszthatók. Az oldal- és hátsókert kialakítására az OTÉK szabályait kell alkalmazni. Ahol építési helyet a terv nem jelöl, az oldal- és hátsókertre vonatkozó OTÉK és tűztávolsági előírások betartása mellett bővíthető (átépíthető) a meglévő épület. Önálló új lakóépület csak a 4324 hrsz-ú telken építhető. Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe.

13 VII. ÉPÍTÉSI ÖVEZET NL - T NAGYVÁROSIAS LAKÓTERÜLET TÖMBTELKES BEÉPÍTÉSI MÓDDAL BEÉPÍTETTSÉG teleknagyság meglévő tömbtelek - telkesítés esetén min m 2, max 5000 m 2 beépítési százalék (% max) telkesítés esetén 40 % a telek szintterület-sűrűség (max) telkesítés esetén 2,1 szint alatti beépítés (% területéhez max) 60 zöldfelület (% viszonyítva min) 40 ÉPÜLET elhelyezés új lakóépület nem helyezhető el építménymagasság (m) meglévő nem növelhető csak gépjárműtároló 4.0 tető magastető létesíthető és beépíthető az építménymagasság növelése nélkül A szabályozási vonallal határolt egységek telkesíthetők. Szint alatti parkoló csak növényzettel beültetett tetővel létesíthető. A terven nem jelölt gépjárműtárolók elhelyezési lehetőségét elvi építésiengedélyezési eljárási keretében kell meghatározni. Szintterület-sűrűség: a tervezett épület(ek) összes szintje bruttó alapterületének összege / a telek területe Magastető létesítése csak sátortetővel, illetve kontyolt nyeregtetővel, az illetékes tervtanáccsal véleményeztetett elvi építési engedély alapján létesíthető. VIII

14 Településközpont vegyes terület (TV) 7. 1) A terület lakó- valamint a lakóterületet nem zavaró kereskedelmi, szolgáltató és gazdasági funkciójú épületek elhelyezésére szolgál. 2) A területen elhelyezhető: lakóépület, igazgatási épület, kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshely szolgáltató épület, egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület. 3) Kettőnél több telek összevonása esetén építési engedély csak jogerős elvi építési engedély alapján adható. TV 1 jelű alövezet 8. Az övezetbe a Barbakán téri tömb tartozik. 1) Az övezet be- ill. átépíthető legkisebb telekmérete 350 m 2. A jelenlegi telkek összevonhatók. 2) A telkeken az épületeket zártsorúan vagy zártsorú jelleggel kell elhelyezni a szabályozási tervben adott építési helyen belül. 3) A beépítettség megengedett legnagyobb értéke 75 %, a szint alatti beépítésé 100 %. A szintterület-sűrűség értéke max. 2,4 lehet. A szintterületbe nem kell beszámítani a pinceszintet és a tetőtér 1,90 m belmagasságot el nem érő felületeit. 4) A telkek területének legalább 10 %-át zöldfelületként kell kialakítani. Tetőkert létesítése esetén a HÉSZ 2. számú melléklete szerinti beszámításnál az alábbi értékek alkalmazhatók: - egyszintes növényállomány esetén 40 % - kétszintes növényállomány esetén 75 % - háromszintes növényállomány esetén 100 % 5) Építménymagasságok maximális értéke: Kodály Zoltán utcai homlokzaton és a 4823/31 hrsz-ú telek Barbakán tér felőli homlokzatán-12,0 m Barbakán téri homlokzatok -10,0 m Attila utca felőli homlokzatok -12,0 m Báthory utcai (és a Barbakán tér 1-ig tartó beforduló) homlokzatok -7,0 m Udvari (belső) homlokzatok -16,0 m Az épületeket (az Attila utca felőli homlokzat kivételével) legalább 30 º hajlásszögű magastetővel kell kialakítani. A tetőhéjalás anyaga csak cserép vagy cserép jellegű lehet.

15 TV 2 jelű alövezet 9. 1) Az övezet meglévő telkei a szabályozási tervben szereplők kivételével tovább nem oszthatók. A telkek max m 2 nagyságig összevonhatók. 2) A telkeket zártsorúan vagy zártsorú jelleggel kell beépíteni a szabályozási terv szerinti építési helyeken belül. 3) A telkek legnagyobb beépítettsége 60 % lehet, a szintterület-sűrűség értéke nem lehet nagyobb, mint 1, m 2 -nél kisebb saroktelek 75 %-ban beépíthető, 2,0 szintterület-sűrűséggel. Szint alatti beépítés a telkek teljes területe alatt lehet. 4) A telkek területének legalább 20 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani. 5) Az építménymagasság legfeljebb 8,0 m lehet minden homlokzaton (belső udvarin is). 6) Az épületek º közötti, cserép, vagy cserép jellegű héjalással építendők. TV 3 jelű alövezet 10. A területbe a Megyei Művelődési Központ (volt pártház), valamint a KSH irodaház József A. u-i tömbjei tartoznak. 1) A Megyei Művelődési Központ meglévő épülete a szabályozási tervben szereplő építési helyen belül bővíthető, a védett épülethez illeszkedő építészeti kialakítással (tömeg, építmény-magasság, tető), max. 50 %-os beépítettséggel, a szint alatti beépítés beszámítása nélkül. 2) A szabályozási terven szereplő zöldfelület megtartandó, azon belül semmilyen építmény nem helyezhető el. 3) A KSH irodaház földszintes toldaléka bontandó. A telek beépítettsége nem növelhető, de magas tető a tetőtér hasznosításával építhető. Különleges területek 11. 1) A tervezési területen kialakult különleges területek a következők: - egészségügyi - oktatási - strandfürdő uszoda - járműtároló Egészségügyi különleges terület 12. A területbe a Megyei Kórház és az PTE Idegklinika telkei tartoznak. A területre vonatkozó előírások a következők:

16 2) A területen a parkolóház kivételével - csak egészségügyi, illetve azt kiszolgáló funkciójú épületek helyezhetők el. 3) Új épület vagy épületszárny építésére engedélyt adni csak a teljes területre készített közlekedési hatásvizsgálat alapján lehet, melyben tisztázni kell a terület és az egyes épületek megközelítésének módját (gyalogos és gépjárműforgalom, dolgozó és látogató forgalom, mentő és tűzoltójárművek útja, stb.) és a gépjárművek elhelyezésének lehetőségét. A területen belül a gépjárművek elhelyezésére a felszíni parkoló mellett többszintes parkolóház, vagy mélyparkoló is építhető. 4) A teljes területre számított beépítettség 40 %, a szintterület-sűrűség értéke 2,0 lehet legfeljebb. 5) Az új épületek (épületszárnyak) építménymagassága max. 14,0 m lehet. 6) A terület legalább 30%-át növényzettel fedetten kell kialakítani, a meglévő aktív zöldterületeket meg kell tartani. Oktatási különleges terület 13. A területbe a PTE gyakorló iskolája és az óvoda telke tartozik. 1) A területen oktatási célú létesítmények és lakások helyezhetők el. 2) Az iskolaterület bővítésére az Attila utca 1. és 3. ingatlanok telke felhasználható, ahol a terven jelölt építési helyen belül legfeljebb 10,0 m építménymagasságú épületszárny építhető. 3) Az iskola és az óvoda területén a terven jelöltön kívüli épületbővítés vagy új épület építése, a telekhasználat változtatása csak a konkrét igényre készített elvi építési engedély alapján kezdeményezhető. 4) Ha az Attila u. 1. és 3. sz. ingatlanokra előírt elővásárlási jogával a kedvezményezett nem él, a telkekre zártsorú beépítési módon, utcával párhuzamos gerincű, 35-40º közötti hajlásszögű magastetővel fedett lakóépületek építhetők az alábbiak szerinti: Attila u. 1. (4665 hrsz) max. beépítettség: 50% max. építménymagasság: 8,0 m, ezen belül a párkánymagasság az Attila utcai homlokzat déli sarokpontján max. 10,0 m, északi sarokpontján 8,0 m lehet; Attila u. 3. (4664 hrsz) max. beépítettség: 50 % max. építménymagasság: 7,5 m, ezen belül a párkánymagasság az Attila utcai homlokzat déli sarokpontján max. 8,0 m, északi sarokpontján 7,0 m lehet. (párkánymagasság: a magastető felső síkja és a homlokzatsík metszésvonalának a járdasíktól mért távolsága) Strandfürdő - uszoda különleges terület 14. A területbe az Abay Nemes Oszkár Uszoda és Strand területe tartozik. 1) Új épületek csak a terven jelölt építési helyeken belül építhetők.

17 2) Az uszodaszárny bővítésével együtt minimum 75 férőhelyes parkolóház létesítendő. 3) Az építmények magassága a kapcsolódó épületszárnyakhoz illeszkedjen. Gépjárműtároló különleges terület 15. A területbe a parkolóházak építésére kijelölt területek tartoznak. Igény szerinti kialakításukat elvi építési engedélyezési eljárással kell tisztázni. Beépítésre nem szánt területek Közlekedési terület 16. 1) A terület közúthálózata, azok szabályozási szélessége kialakult, jelentősen nem változtatható. 2) Ahol a terv a közutak szabályozási szélességének növelését irányozza elő, az érintett telkeken új épületek építése csak akkor engedélyezhető, ha az útszélesítéshez szükséges telekrészt az építtető közterület céljára átadja. (Ebben az esetben a beépítettség mértékének meghatározásánál az eredeti teleknagyságot lehet figyelembe venni.) 3) A 179-es, és a 315-ös tömb feltárására javasolt közutak, valamint a 179-es és 311-es tömbben javasolt magánutak minimális szabályozási szélessége 7,0 m. 4) A 193-as tömbben tervezett út korlátozott forgalmúként, az átmenő forgalom megtiltásával javasolt, elsősorban a Szendrei J. u. lezárása miatt megnehezített gyalogosforgalom céljára, másodsorban a tervezett parkolóházak megközelítésére. Szabályozási szélessége 9,0 m. 5) A közlekedési területeken csak az utak tartozékai, a forgalomirányítási és szabályozó berendezések, továbbá a közművek és a hírközlés építményei helyezhetők el, ezeken kívül új építményt építeni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, rendeltetését megváltoztatni csak akkor szabad, ha a terület rendeltetésszerű használatát szolgálja és közérdeket nem sért. 6) A közlekedési területeken javasolt felszíni parkolók szint alatt bővíthetők. 7) A védett területeken bármilyen, a jelenlegi állapotot megváltoztató munkához (út, járda átépítése, korszerűsítése; útcsatlakozás létesítése, parkolókialakítás, stb.) a városi főépítész szakvéleményét be kell szerezni.

18 Zöldfelületek 17. 1) A területen a meglévő, jelenleg önkormányzati tulajdonú zöldfelületeket meg kell tartani az esetleges telkesítések után is. 2) A terven jelölt egyéb zöldfelületeket is meg kell őrizni, rehabilitálásukra kertészeti tervet kell készíteni. 3) A terven jelölt fásítások, illetve egyéb zöldfelületi elemek megvalósítására kertészeti tervet kell készíteni. Közterületek 18. 1) Közterületként funkcionálnak a közutak és a tömbtelkes lakóterületek tömbtelkei. 2) A terven jelölt, közlekedési területbe sorolt, zöldfelületekkel is rendelkező közterületekre kertészeti tervet is tartalmazó közterület kialakítási terv készítendő. 3) A 3. és 4. számú mellékletben részletezett műemléki jelentőségű területek, műemléki környezetbe tartozó területek, és helyi védettségű területek közterületei az idegenforgalom számára jelentős közterületek, így azokon a közterületek használatáról szóló évi 13. sz. Önk. rendelet 11. szabályai érvényesítendők. 4) A védett területeken bármilyen, a közterület jelenlegi állapotát megváltoztató munkához a városi főépítész szakvéleményét be kell szerezni. Közművek 19. A tervezési terület teljes közművesítettségű. 1) Új épületet építeni, meglévőt átalakítani vagy bővíteni csak az ivóvíz-, szennyvíz-, gáz- és elektromos hálózathoz csatlakoztatva lehet. 2) Új beépítés esetén a csapadékvíz elvezetését a szakhatósággal, illetve az üzemeltetővel egyeztetve a csapadék vagy a szennyvízcsatorna hálózatba kötve kell megoldani. 3) A tömbfeltárásokra tervezett új utak (köz- és magánutak) sávjában kell az ellátást biztosító közműveket is elhelyezni, megépítésük a beépítések engedélyezésének feltétele. 4) A tervezési területen légkábelek nem létesíthetők. 5) A műemléki környezetben, a helyi védettségű területen és védett épületeken közterületről látható antennák (telefon, televízió, stb.) nem helyezhetők el. 6) Azokon a területeken, ahol a terv fásítást, vagy zöldterület létesítést, illetve rehabilitálást ír elő, az új közművek elhelyezését, vagy a meglévő közművek rekonstrukcióját engedélyező tervek részeként kertészeti terv készítendő. Gépjárműelhelyezés

19 20. 1) Új épület építése, vagy meglévő épület bővítése esetén a benne létesülő lakások OTÉK 42. (2) bekezdése szerint számított gépjárműveinek elhelyezését az építési telken belül kell biztosítani; nem lakás célú létesítmények 2) bekezdés szerint számított gépjárműveinek legalább 50 %-át az építési telken belül kell megépíteni, legfeljebb 50 %-a a vonatkozó rendelet (51/2000.(06.30.) Ö.r.) szerinti megváltással az önkormányzat által kijelölt közösségi parkolóhelyen építhető meg; a nem lakás célú létesítmények létesítéséhez, vagy lakáscélú létesítmények más célú rendeltetés-módosításához az OTÉK 42. (4) bekezdése szerint szükséges autóbusz-várakozóhelyeket és a (8) bekezdés szerint szükséges tehergépkocsi rakodó helyeket az építési telken belül kell biztosítani. 2) Meglévő épület szabályozási terv szerint lehetséges bővítése esetén, ha a gépjárművek telken belüli elhelyezését a megtartandó épület adottságai miatt nem lehet megoldani, az OTÉK szerint számított parkolók az önkormányzat által kijelölt közösségi parkolóhelyen építhetők meg illetve megválthatók Környezetvédelem 21. 1) A tervezési terület levegőtisztaság-védelmi szempontból védett I. kategóriába tartozik. 2) Az ipari és szolgáltatási tevékenységek engedélyezésénél, változtatásánál, bővítésénél a telepengedélyezésről szóló, 80/1999.(VI.11.) Korm. rendelet alapján kell eljárni, fokozott figyelemmel a környezeti/környezetvédelmi igényekre, követelményekre. (Kibocsátás, hulladékok, parkolási igények és forgalomvonzás, zöldfelület, zajvédelem) 3) Lakóterületen elhelyezendő nem lakáscélú építmény építési engedélyezési eljárásában az I. fokú építési hatóság környezeti hatásvizsgálat elkészítését írhatja elő. Ebben az új létesítményt vizsgálni kell a meglévő művi értékekre hatása, meglévő táji, természeti értékekre hatása, közlekedés változásaiból eredő hatások, létesítmény működéséből eredő hatások szempontjából. 4) A forgalmi zaj elleni védelem érdekében a József Attila utcában, a Szabadság úton, a Rákóczi úton, a Klimó utcában, a Kodály Zoltán úton, a Petőfi utcában, és

20 a Hungária úton az utcafrontot érintő minden új beépítésnél, átalakításnál és felújításnál az MSZ 18151/1-82 jelű szabvány beltéri határértékeinek teljesülését az építési engedélyezési eljárás során akusztikai számítással igazolni kell. 5) Építési, közmű- és útépítési munkák engedélyezéséhez ha azok 15 cm törzsátmérőt meghaladó fát érintenek favédelmi tervet kell benyújtani. Művi értékvédelem 22. 1) A Szigeti városrész jelenleg műemléki védettség alatt álló ingatlanai: Rákóczi út 2. Jakováli Hasszán dzsámija Hungária út 2. és vendéglő Alkotmány u. Xavéri Szt. Ferenc templom Rákóczi út 2. Hungária út 4. Hungária út Garay u. 1. nővérszállás, volt Rudolfineum Megyei Kórház 2) A Sánc u. - Klimó Gy. u. Alkotmány u. által határolt tömb a belváros szabályozási tervében rögzítetten a belváros műemléki jelentőségű területének része. 3) A szabályozási terven lehatárolt, és a 3. sz. mellékletben telkenként részletezett területek a belváros műemléki jelentőségű területének, illetve az egyedi műemlékeknek a védett műemléki környezetei. 4) A műemlékekre és a védett műemléki területekre a műemlékekről szóló évi LIV. törvény előírásai alkalmazandók ) A Szigeti városrész egyedi építészeti értékeinek megőrzése érdekében a rendelet 2. sz. melléklete szerinti ingatlanok helyi védettség alá vonandók. 2) A védelem bekövetkeztéig, a védendő elemeket, a védelem módját, és az ingatlanon végezhető építési tevékenységeket, a 2. sz. melléklet szabályozza. Az ingatlanok felújítása, korszerűsítése, bővítése, átalakítása csak ennek figyelembe vételével és a városi főépítészi tervtanács véleményezésével engedélyezhető. 3) A védendő érték megőrzése érdekében az I. fokú építési hatóság a beépítettség mértékének 75 % -ig történő növelésével és a gépjármű elhelyezési kötelezettségének 50 % -os csökkentésével a telekre vonatkozó szabályozási előírásoktól eltérő szabályokat érvényesíthet - az OMvH és az illetékes tervtanács javaslata alapján.

21 24. 1) A szabályozási terven, és a 4. sz. mellékletben lehatárolt, a védett belvároshoz csatlakozó terület a településkarakter védelme érdekében helyi területi védelemben részesítendő. 2) A helyi védettség bekövetkeztéig a területen törekedni kell a történeti épületállomány fenntartására, ügyelni kell a jellemző építészeti elemek megőrzésére, karbantartására, figyelemmel kell lenni a városkép zavartalan érvényesülésére, biztosítani kell az új építményeknek, építészeti elemeknek, illetve műszaki berendezéseknek a védett településkép jellegéhez és arányaihoz illő összhangját, meg kell akadályozni a hagyományos arculatot torzító és túlterhelő, a környezetet veszélyeztető hatásokat. 3) A helyi védelem alá tartozó területen az építésügyi hatóság engedélye szükséges a 46/1999(XII.29.) KTM rendelet szerint engedélyköteles tevékenységeken túl az épületek külső megjelenését érintő minden tevékenységhez (homlokzatfestés, ill. burkolás; nyílászárók megváltoztatása, azokon rácsok elhelyezése; lábazatburkolás, tetőhéjalás cseréje, változtatása, stb.), közterületről látható kerítések megjelenését érintő tevékenységekhez; hirdetőberendezések, 0,5 m 2 -nél nagyobb cégtáblák, feliratok elhelyezéséhez. 3) A helyi védelem alatt álló területen minden építési engedélykérelem kötelező melléklete a városi főépítészi tervtanács véleménye. Sajátos jogintézmények 25. 1) Telekalakítási és építési tilalommal terhelt ingatlanok: A Megyei Kórház megközelítése, az intézmény beteg- és látogatóforgalmának akadálymentes biztosítása érdekében lebontandó, ezért építési tilalommal terhelendő ingatlanok: - Garay u hrsz. - Szendrey J. u hrsz. - Szendrey J. u hrsz. - Szendrey J. u hrsz. 2) Elővásárlási jog jegyzendő be Pécs M.J. Város Önkormányzata javára a Megyei Kórház fejlesztési lehetőségének biztosítása érdekében a következő ingatlanokra: - Szendrey J. u hrsz. - Szendrey J. u. 20/ hrsz. - Szendrey J. u. 20/ hrsz. - Szendrey J. u hrsz. 3) A Makár Iskola bővítése érdekében elővásárlási jog jegyzendő be Pécs M.J. Város Önkormányzata javára az

22 - Attila u hrsz. - Attila u hrsz. ingatlanokra. 4) Kiszolgáló út létesítésének céljára a szabályozási terven jelölt területrészek lejegyzendők a következő ingatlanok területéből: - Hungária út hrsz. - Hungária út hrsz. - Hungária út 26. (belső telek) /1 hrsz. - Hungária u /2 hrsz. - Alkotmány u hrsz. (önkormányzati) - Megyei Kórház /4 - Idegklinika átlag 7,0 m-es sáv - Szabadság u Képtár /1 átlag 5,0 m-es sáv 5) Kiszolgáló út szélesítése érdekében a telek beépítésére vonatkozó építési engedélyezési eljárással egyidejűleg a szabályozási terven jelölt területrészek lejegyzendők a következő ingatlanok területéből: - Báthory u /8 hrsz. - Alkotmány u hrsz. átlag 1,0 m-es sáv - Alkotmány u hrsz. átlag 2,0 m-es sáv - Alkotmány u hrsz. átlag 1,5 m-es sáv - Alkotmány u hrsz. 3,0 m-es sáv - Alkotmány u hrsz. átlag 2,0 m-es sáv - Alkotmány u hrsz. 1,0 m-es sáv - Alkotmány u hrsz. 1,0 m-es sáv - Alkotmány u hrsz. 4,0 ill. 9,0 m-es sáv - Jászai u hrsz. 2,0 m-es sáv (önkormányzati) - Szendrey u hrsz. átlag 3,0 m-es sáv - Szendrey u hrsz. 3,0 m-es sáv - Erreth L. u hrsz. átlag 2,0 m-es sáv - Rákóczi u hrsz. sarok - Rákóczi u hrsz. sarok 6) A városi gyűjtőút funkciójú Hungária út szélesítése érdekében a telek átépítésére vonatkozó építési engedélyezési eljárással egyidejűleg ki kell sajátítani a szabályozási terv szerinti területsávokat a következő ingatlanok területéből: - Hungária u hrsz. részben önkormányzati - Hungária u hrsz. 2,0 m-es sáv - Hungária u hrsz. 2,0 m-es sáv - Hungária u hrsz. 2,0 m-es sáv - Hungária u hrsz. 2,0 m-es sáv -Hungária u hrsz. sarok

23 Záró rendelkezések 26. 1) Jelen önkormányzati rendelet március 15 -én lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépése után kezdeményezett eljárásokban kell érvényesíteni. 2) A rendelet kihirdetésével egyidejűleg az Általános Rendezési Terv 07. és 27. sz. városrendezési egysége módosításáról és a Szigeti városrész részletes rendezési terve jóváhagyásáról szóló évi 43. sz. rendelet, a Szigeti városrész részletes rendezési tervének kisebb módosításáról szóló évi 6. sz. rendelet, a Szigeti városrész részletes rendezési tervének módosításáról és kiegészítéséről a 17. sz. tömb területére vonatkozóan szóló évi 54. sz. rendelet, a Pécs Szigeti városrész részletes rendezési terve módosításáról szóló évi 29. sz. rendelet, a Szigeti városrész részletes rendezési tervének kisebb módosításáról szóló évi 3. sz. rendelet, a Szigeti városrész részletes rendezési tervének kisebb módosításáról a Hullámfürdő fejlesztése kapcsán szóló évi 23. sz. rendelet valamint a Pécs, Szigeti városrészre vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szóló 37/2000. (06.28.) sz rendelet hatályát veszti. dr. Toller László s.k. polgármester dr. Papp Judit s.k. jegyző Megalkotta a Közgyűlés március 1-i ülésén. Kihirdetve: március 08-án

24 1. SZÁMÚ MELLÉKLET Többszintes növényállomány létesítése esetén a szintszámnak megfelelően az építési övezetekben előírt legkisebb zöldfelület mértéke szintenként legfeljebb a mértékszám 10%-val csökkenthető. A többszintes növényállomány elfogadható zöldfelületi minimumértékei (OTÉK, ÉTK- jegyzet): A területre előírt zöldfelület minden 150 m²-ére számítva három szintesnek minősül, ha - legalább 1 db nagy vagy közepes lombtömeget nevelő lombosfa + - legalább 40 db lombhullató vagy örökzöld cserje + a többi, nem burkolt felületen gyep vagy talajtakaró telepítése történik Tetőkert létesítése esetén az építési övezetekben előírt legkisebb zöldfelület mértékébe a tetőkert összterületéből zöldfelületként számítható értékek: Az épített A telepítendő A tetőkert szerkezet feletti növényállomány szerkezete összterületéből termőföldterítés vastagsága zöldfelületként számítható cm egyszintes, gyepszinten 25% borított cm kétszintes: gyepszinten zárt, cserjeszinten legalább 60%- 35% ban zárt cm kétszintes: gyepszinten és cserjeszinten zárt 45% 100 cm felett háromszintes telepítés, 100 m²-enként min. 1 db fa telepítésével 75%

25 PÉCS SZIGETI VÁROSRÉSZ SZABÁLYOZÁSI TERVE 2. SZÁMÚ MELLÉKLETE EGYEDI VÉDETTSÉGŰ INGATLANOK ADATLAPJAI JANUÁR

26 Egyedileg védett műemlékké felterjesztendő ingatlanok : Alkotmány u. 14. és üzletek Alkotmány u. 15. Alkotmány u. 42. Báthory u. 1. Erreth L. u. 23. Forbát A. u. 10. Garay u. 12. Hungária út 19. mozi Hungária út 25. Hungária út 34. és műhely József A. u. 8. középület (iskola, műv. közp.) Klimó u. 5. Sánc u. 2/2 Kóczián u. 1. és üzletek Kóczián u. 7. Kóczián S. u. 8. Helyi védettség alá vonandó 65 ingatlan: Alajos u. 2/2 Alajos u. 4. Alajos u. 11. Alajos u. 15. Alajos u. 23. Alajos u. 25. Alkotmány u. 11. Alkotmány u. 13. Alkotmány u. 17. Alkotmány u. 18. Alkotmány u. 20. Alkotmány u. 30. Alkotmány u. 35. Alkotmány u. 38. Alkotmány u. 45. Attila u. 8. Attila u. 9. Báthory u. 6. Báthory u. 8. Báthory u. 13. Báthory u. 15. Báthory u. 17. Forbát A. u. 7. és kocsma és műhelyek általános iskola, irodaként

27 Forbát A. u. 8. Forbát A. u. 9. Forbát A. u. 13. Forbát A. u. 15. Forbát A. u. 20. Hőgyes E. u. 2. Hőgyes E. u. 4. Hőgyes E. u. 6. Hőgyes E. u. 8 Hungária út 6. és üzletek Hungária út 8. l akóház és üzletek Hungária út 23. és üzletek Hungária út 31. és üzletek Hungária út 33., üzletek és műhely Hungária út 36. és üzletek Hungária út 47. és üzletek József A. u. 16. József A. u. 20. óvoda Klimó u. 3. (Sánc u. 2.) Klimó u. 11. (Sánc u. 8.) Klimó u. 17. és üzlet Klimó u. 19. Klimó u. 23. és üzlet Kóczián S. u. 2., panzió Kóczián S. u. 4. Kóczián S. u. 5. Kóczián S. u. 9. Rákóczi út 6. Rákóczi út 22. Rét u. 9. levéltár Sánc u. 7. Sánc u. 9. Szabadság u. 2. múzeum Szendrey J. u. Hullám fürdő Szendrey J. u. kórházi gyógyszertár Tábor u. 1. Tábor u. 2. Tábor u. 16. Az adatlapokon szereplő VÉDELEM FOKA kategóriái és jelentésük: H 1 A városrész eredeti arculatát meghatározó, megtartandó, nem bontható épület H 2 A városrészre jellemző értékes épület, melyen az eredeti jelleget nem megváltoztató átalakítások esetleg végezhetők H 3 A városrész arculatát jelentősen befolyásoló épület, épületrész, amelynek csak bizonyos jellemzői őrzendők

28 3. SZÁMÚ MELLÉKLET I. Műemléki jelentőségű területbe tartozó ingatlanok: cím hrsz. Alkotmány u Klimó u Klimó u. 3. Sánc u Klimó u. 5. Sánc u. 2/ Klimó u. 7. Sánc u Klimó u Klimó u. 11. Sánc u Klimó u Klimó u II. Műemléki környezetbe tartozó ingatlanok: cím hrsz. Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u /2 Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Alkotmány u Barbakán tér 4589 Barbakán tér Barbakán tér

29 Barbakán tér Barbakán tér Barbakán tér Barbakán tér 4603 Barbakán tér 4623/31 Báthory u Báthory u Báthory u Báthory u Forbát A. u Forbát A. u Forbát A. u Forbát A. u Forbát A. u Forbát A. u Forbát A. u Forbát A. u Forbát A. u /1; 4558/2 Forbát A. u Forbát A. u Garay u Garay u Garay u Garay u Garay u Garay u Garay u Garay u Hungária út Hungária ú Hungária ú Hungária ú /1; 4476/2 Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú /1; 4474/2 Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú /1; 4384/2 Hungária ú Hungária ú Hungária ú

30 Hungária ú Hungária ú /1; 4466/2 Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Hungária ú Klimó u Klimó u Klimó u Klimó u Kóczián S. u /6; 4457/7 Kóczián S. u Kóczián S. u /5 Kóczián S. u Kóczián S. u Kóczián S. u Kóczián S. u Kóczián S. u Kóczián S. u /1 Kóczián S. u /2 Kórház tér 4374 Kórház tér 4126/2 Rákóczi út /4 (Megyei Kórház belső területe) Rákóczi út Rákóczi út Rákóczi út /1; 4123/2 Rákóczi út Rákóczi út Rákóczi út 12/ Rákóczi út Rákóczi út Rákóczi út Rákóczi út Rákóczi út Sánc u Sánc u Sánc u Sánc u Sánc u Sánc u Szabadság út /1 Szendrey J. u Szendrey J. u Szendrey J. u Szendrey J. u

31 4. SZÁMÚ MELLÉKLET A műemléki környezethez csatlakozó, helyi védelem alá tartozó terület határvonalai: Északon: Attila utca Attila u. 15. számú, 4658 hrsz-ú ingatlan északi és nyugati telekhatára 4666/4 hrsz-ú óvoda keleti és déli telekhatára; Nyugaton: Petőfi Sándor utca Délen: Garay utca 32. számú épület mögötti 4340/2 hrsz-ú közterület északi és keleti határvonala Garay utca

0 KL - 1 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL

0 KL - 1 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL 0 KL - 1 KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLET ZÁRTSORÚ BEÉPÍTÉSSEL BEÉPÍTETTSÉ G meglévő teleknagyság 250 m 2 alatt 250-500 m 2 között 500 m 2 felett 60 (75)* de max.137,5(175) a telek beépítési százalék (% max) m

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 15/2002. (III. 27.) számú r e n d e l e t e Sóstófürdő Kemecsei u. Állomás u. 15403 hrsz-ú út Napfény u., valamint a Kemecsei u. Állomás u. 27751/156 hrsz-ú

Részletesebben

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 6. sz. melléklet Vegyes területek A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 11. (1) A településközpont vegyes építési övezetek intézményi, kereskedelmi, szolgáltatási

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul.

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3)

RENDELET TERVEZET 1. (1) (2) (3) RENDELET TERVEZET Kemeneshőgyész Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2019.(..) önkormányzati rendelete Kemeneshőgyész Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 5/2016.(IV.14.)

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott, 23/2005. (XII.15.), 22/2006 (XI. 23.) és 8/2008.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 43/2003. (VIII. 28.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Általános Rendezési Terve szabályozási előírások és szabályozási terv Tiszavasvári út Tagló utca 0518/33

Részletesebben

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI LAKÓTERÜLETEK Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI 30. Általános előírások a lakóterületekre 43. (1) Lakóterületen az építési helyen belül a tűzvédelmi távolságok

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII.

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat 38/2007. (XII. 21.) rendelettel módosított 32/2004. (IX. 27.) rendelete a Budapest, XVI. kerület Biztató út - Árpádföldi sor - HÉV vonal - (117579) hrsz. közterület

Részletesebben

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (III.23.) önkormányzati rendelete a Budapest Hegyvidék XII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 14/2005.

Részletesebben

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzati Képviselőtestülete A helyi

Részletesebben

(Főépítészi véleményre alapozva) a szabályozási terven más elnevezéssel szerepel a terület, az összhang megteremtése szükséges.

(Főépítészi véleményre alapozva) a szabályozási terven más elnevezéssel szerepel a terület, az összhang megteremtése szükséges. Önkormányzati válaszok Püspökladány város Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Építésügyi Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztályának

Részletesebben

Üllői út Haller utca Mester utca által határolt terület) Kerületi Építési Szabályzatáról szóló. 25/2016. (XI.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Üllői út Haller utca Mester utca által határolt terület) Kerületi Építési Szabályzatáról szóló. 25/2016. (XI.22.) önkormányzati rendelet módosításáról Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2018. (VI.26.) önkormányzati rendelete a Budapest, IX. ker. KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS Rehabilitációs Terület (Ferenc körút Üllői

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2007. (VIII 31.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL - egységes szerkezetben - Lovászi község Önkormányzata

Részletesebben

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 )

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) 4001 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Telefon: (42) 524-524 NYÍREGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) A jelen adatszolgáltatás tájékoztató jellegű Nyíregyháza

Részletesebben

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV RÉSZMÓDOSÍTÁS JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁSA - 14/2008 (III. 21.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI HATÁROZAT (46/2003.

Részletesebben

36/2008. (XI. 12.) 59/2003. (XII.

36/2008. (XI. 12.) 59/2003. (XII. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 36/2008. (XI. 12.) Kgy. rendelete a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII. 5.) Kgy rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE a Budapest III. kerület Harsány lejtő 20039/2 út EV övezet nyugati határa 20 067/2 telek déli határa Domoszló

Részletesebben

11/2002. (VI. 3.) rendelete

11/2002. (VI. 3.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 11/2002. (VI. 3.) rendelete a Budapest XVI. kerület Bökényföldi út Zsemlékes út Íjász utca E-TG keretövezet által határolt terület szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata

7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata 7. előadás: Országos településrendezési és építési követelmények, rendezési tervek. Ingatlan más irányú hasznosíthatóságának vizsgálata Az ingatlanok értékbecslése kapcsán gyakran felmerül egy adott ingatlan

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 52/2001. (IX. 10.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 52/2001. (IX. 10.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 52/2001. (IX. 10.) számú r e n d e l e t e a Garibaldi u. Korányi F. u. Krúdy Gy. u. - Ószőlő u. közötti terület Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi

Részletesebben

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5

2009.03.12. du. 3:13 C:\hivatal\kozlony\download\2009_14.doc Horváth János 1. oldal, összesen: 5 Kaposvár megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2009. (II.27) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló, többször módosított 70/2005.(XII.15.)

Részletesebben

xxxx/2015. (xxxx.xxxx.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

xxxx/2015. (xxxx.xxxx.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet xxxx/2015. (xxxx.xxxx.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete a Budapest, XXIII. kerület Helsinki út Hold u. MÁV vasútvonal által határolt terület szabályozási tervéről

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 27/2009.(IX.04.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: a Helyi Építési Szabályzatról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 11/2008. (III. 28.) számú rendeletével jóváhagyott Újpest 3. számú városszerkezeti

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 7/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet ódosításáról és a Budapest, XVI. kerület Újszász

Részletesebben

6/2005. (II. 21.) rendelete

6/2005. (II. 21.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 6/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Rákospalotai

Részletesebben

Szekszárd, 4635 hrsz-ú ingatlan bemutatása

Szekszárd, 4635 hrsz-ú ingatlan bemutatása Szekszárd, 4635 hrsz-ú ingatlan bemutatása Ingatlan-nyilvántartás adatai: Ingatlan címe: Szekszárd, Alkotmány u. 23. Helyrajzi száma: szekszárdi 4635 hrsz.; Fekvése: belterület; Területe: 242 m 2 ; Megnevezése:

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 7399-5 /2008. Javaslat a településrendezési terv és a Salgótarján Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Részletesebben

A rendelet megalkotásának napja: május 27.

A rendelet megalkotásának napja: május 27. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete a Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) önkormányzati rendelet módosításáról Tata Város Önkormányzat

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (X.1) RENDELETE. a helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosításáról Preambulum

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (X.1) RENDELETE. a helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosításáról Preambulum Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (X.1) RENDELETE a helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosításáról Preambulum Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Táncsics

Részletesebben

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 32.. 6a) pontja szerinti állami főépítészi eljárás dokumentációja: SZENTPÉTERSZEG KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA a Helyi építési szabályzat Ipari gazdasági

Részletesebben

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2008. (III.12.) RENDELETE * a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30./2003. (IX.08.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület VEDER UTCA

Részletesebben

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2003. (X.2.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület RAKTÁR UTCA -

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2017. (XII. 14.) önkormányzati rendelete a Budapest XVII. kerület, Orgoványi utca Nagyhangács köz Nagyhangács utca Baross

Részletesebben

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete

45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1996. (XII.17.) sz. önkor.mányzati rendelete a Budapest X. ker., Jászberényi út - Rézvirág utca - Zöldpálya u. által határolt terület R-43012 tt.számú Részletes Rendezési

Részletesebben

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Tulajdonos: Indotek Vagyonkezelő Zrt. Cím: 1148 Budapest, Kerepesi út 52. Email: indotek@indotek.hu Kapcsolat: Balázs Piri Balázs Tel:30/445

Részletesebben

(2) A Rendelet 7. (1) bekezdés paraméter-táblázata kiegészül a következő sorral: Építménymagasság. Beépítettsé g max. (%) (m)

(2) A Rendelet 7. (1) bekezdés paraméter-táblázata kiegészül a következő sorral: Építménymagasság. Beépítettsé g max. (%) (m) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Bánhida, Madách-kert helyi építési szabályzatának felülvizsgálatával összefüggő../2014. (..) önkormányzati rendelete az 53/2009. (XII. 18.) önkormányzati

Részletesebben

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (I. 31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 a a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervére vonatkozó,

Részletesebben

a Bp.X.ker. Gyömrői út 105.sz. alatti ingatlant ér-intő R ttszámú Részletes Rendezési Tervet módosító Részletes Rendezési Terv j óváhagyás:iról.

a Bp.X.ker. Gyömrői út 105.sz. alatti ingatlant ér-intő R ttszámú Részletes Rendezési Tervet módosító Részletes Rendezési Terv j óváhagyás:iról. Budapest Kóbányai Önkormányzat 42/1995. (VIII. 29.) sz. önkormányzati rende1e1te a Bp.X.ker. Gyömrői út 105.sz. alatti ingatlant ér-intő R-33461 ttszámú Részletes Rendezési Tervet módosító Részletes Rendezési

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról Lajosmizse Városának Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

FÓT VÁROS HÉSZ MÓDOSÍTÁS 2017 FÁY ANDRÁS ÁLTALÁNOS ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZEK JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZEK

FÓT VÁROS HÉSZ MÓDOSÍTÁS 2017 FÁY ANDRÁS ÁLTALÁNOS ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZEK JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZEK MŰ-HELY TERVEZŐ ÉS TANÁCSADÓ ZRT. 1016 Budapest, Hegyalja út 7-13. POB: 1368 BP 5. PF 215, TEL: (36-1) 312 4570 E MAIL: muhelyrt@muhelyrt.hu OBELISZK STÚDIÓ KFT. 1056 Budapest, Belgrád rakpart 12. E MAIL:

Részletesebben

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32 / 2001. (XI. 30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint a BUDAPEST III. kerület MEZŐ UTCA

Részletesebben

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLETEN. A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek 1.

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLETEN. A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek 1. 13. melléklet a 10/2007.(Vlll.10.) önkormányzati rendelethez 1 TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLETEN 13.1 Az Lk-1 jelű építési övezet 2.legkisebb telekterület 800 m2, saroktelek

Részletesebben

I III AI/2A , ,5 13

I III AI/2A , ,5 13 BUDAPEST FŐVÁROS III.KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2015.(.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, a BÉCSI ÚT GELLÉRI ANDOR ENDRE UTCA (16385/2)

Részletesebben

2 A R. 4.. (1) (2) (3) bekezdése az alábbiak szerint változik:

2 A R. 4.. (1) (2) (3) bekezdése az alábbiak szerint változik: Kisbajcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2009 (VIII.25.) rendelete a helyi építési szabályzatáról szóló 4/2006. (III.1.) rendelet módosításáról Kisbajcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

19/1998. (X. 13.) RENDELETE

19/1998. (X. 13.) RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási

Részletesebben

3. A Rendelet 4. (2) bekezdése a következő s) ponttal egészül ki: [A SZT-en kötelezőnek kell tekinteni:] s) kisajátítási joggal érintett területet.

3. A Rendelet 4. (2) bekezdése a következő s) ponttal egészül ki: [A SZT-en kötelezőnek kell tekinteni:] s) kisajátítási joggal érintett területet. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018. (III. 13.) önkormányzati rendelete Esztergom, Királyi város (Királyi város, Hévíz, Szentanna, Csutimonostor városrészek) helyi építési szabályzatáról

Részletesebben

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei 69/2007. (2008.I.14.) RENDELET 2. számú melléklete ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete Kiegészítő előírások a Budapest III. kerület Békásmegyer, Királyok útja, Hadrianus utca, Hatvany Lajos utca és Sarkadi utca

Részletesebben

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (V.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE* a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi

Részletesebben

megalkotja valamint jóváhagyja a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervét Jelen rendelet alkalmazása és hatálya

megalkotja valamint jóváhagyja a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervét Jelen rendelet alkalmazása és hatálya BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013. (III. 4.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület kerületi szabályozási tervére vonatkozó, az Óbuda-Békásmegyer

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 25/1996.(V.8.) számú rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 25/1996.(V.8.) számú rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 25/1996.(V.8.) számú rendelete a Miskolc, Keleti Kapu városrész helyi építési előírásairól és az egyes építési munkák engedélyezéséről Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

(1) A HÉSZ 1. (1) bekezdés a) pontja az alábbi ponttal egészül ki:

(1) A HÉSZ 1. (1) bekezdés a) pontja az alábbi ponttal egészül ki: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2015 (V. 04) önkormányzati rendelete Eger Megyei Jogú Város Helyi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 27/2008.(VI.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

5. A SZÉSZ V. fejezetének módosítás utáni 124. h) pontja kiegészül az alábbiakkal: 127. Az Európai Unió jogának való megfelelés

5. A SZÉSZ V. fejezetének módosítás utáni 124. h) pontja kiegészül az alábbiakkal: 127. Az Európai Unió jogának való megfelelés 6 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 26/2009. (IX. 30.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003.(XII.5.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

BÉCSI ÚT - KISCELLI UTCA - SAN MARCO UTCA - KENYERES UTCA

BÉCSI ÚT - KISCELLI UTCA - SAN MARCO UTCA - KENYERES UTCA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 27./2003. (IX.08.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület BÉCSI ÚT -

Részletesebben

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat 110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat Csór Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2016.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2016.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2016.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési szabályzat

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK../2017. (...) önkormányzati rendelete

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK../2017. (...) önkormányzati rendelete DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK../2017. (...) önkormányzati rendelete Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 8/2003. (V. 23.) Kr.

Részletesebben

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u 52 Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy- Zsilinszky út I/2 Tel/Fax: 46/356-345, Mobil:06/530-6676 E-mail: provinciaterv@gmailcom

Részletesebben

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR Pomáz Város Önkormányzata 1/2008. (I. 18.)rendelete a Helyi Építési Szabályzatról szóló a 32 /2006. (2007. 03. 06.) sz. önkormányzati rendelet osításáról POMÁZ Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TATA, NAPLÓKERT UTCA SZERKEZETI- ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁS 2012 JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ

TATA, NAPLÓKERT UTCA SZERKEZETI- ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁS 2012 JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ 1 LT-PLAN BT Épület- és településtervezés Tatabánya, Tátra u. 1/A 2804 Tatabánya, Pf. 406 Munkaszám: 11/2011 TATA, NAPLÓKERT UTCA SZERKEZETI- ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁS 2012 JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2017. (XII. 14.) önkormányzati rendelete a Budapest XVII. kerület Pesti út Oszlop utca - Anna utca Szőlőtőke utca Sisakos

Részletesebben

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI.

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI. Ercsi Város Önkormányzatának 13/2001. (VIII.29.) Kt. számú rendelete a többször módosított 18/1993. (VI. 29.) Kt. Ercsi Nagyközség helyi építési szabályzat 19. -ának kiegészítéséről, illetve módosításáról,

Részletesebben

25/2004. (VII. 6.) RENDELETE. A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról

25/2004. (VII. 6.) RENDELETE. A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 25/2004. (VII. 6.) RENDELETE A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról Budapest, XVI. kerület Margit

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágy hrsz-ú ingatlanokat érintő telepítési tanulmányterv HÉSZ módosítás iránti kérelméről

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágy hrsz-ú ingatlanokat érintő telepítési tanulmányterv HÉSZ módosítás iránti kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142, 244 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 23/2015. (XI. 30.) számú Önkormányzati rendelete Pilis Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 10/2010. (VI.02.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám. Rp.I.1136 P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

JÁSZAPÁTI VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI I. MÓDOSÍTÁSA

JÁSZAPÁTI VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI I. MÓDOSÍTÁSA JÁSZAPÁTI VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2018. ÉVI I. MÓDOSÍTÁSA a helyi építési szabályzat módosítása (jóváhagyandó munkarész) az OTÉK 2012. augusztus 6-án hatályos követelményeinek megfelelő tartalommal

Részletesebben

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 50/2015. (XI. 5.) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 70/2005.(XII.15.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

(1) A város igazgatási területe a településszerkezeti terv meghatározásainak megfelelően a következő terület felhasználási egységekre tagolódik:

(1) A város igazgatási területe a településszerkezeti terv meghatározásainak megfelelően a következő terület felhasználási egységekre tagolódik: PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2013. (X. 17.) önkormányzati rendelete Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati

Részletesebben

33/1995 (VI.27.) sz. önkormányzati rendelete

33/1995 (VI.27.) sz. önkormányzati rendelete ' ' BUDAPEST KŐBÁNYAI... )_..) --- - ------... - dt> EkSd Jó: ~nt~ i>:)~ :J st ÖNKORMÁNYZAT.. 33/1995 (VI.27.) sz. önkormányzati rendelete a Budapest, X.kerül.et Fehér út - Albertirsai köz - Fehér köz

Részletesebben

SZOLNOK S Z A B Á L Y O Z Á S I T E R V H I B A J A V Í T Á S A A S Z É C H E N Y I V Á R O S R É S Z / 4 5 H R S Z T E L K É N

SZOLNOK S Z A B Á L Y O Z Á S I T E R V H I B A J A V Í T Á S A A S Z É C H E N Y I V Á R O S R É S Z / 4 5 H R S Z T E L K É N SZOLNOK S Z A B Á L Y O Z Á S I T E R V H I B A J A V Í T Á S A A S Z É C H E N Y I V Á R O S R É S Z 8 9 3 9 / 4 5 H R S Z T E L K É N 2 0 1 8. EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ 1 2018 VÁTERV95 A dokumentációt

Részletesebben

JÓVÁHAGYOTT TERVDOKUMENTÁCIÓ

JÓVÁHAGYOTT TERVDOKUMENTÁCIÓ HA TERVSTÚDIÓ Településtervezési Építészeti Tanácsadó Kft. 1116 Budapest Zsurló köz 5. ha@haterv.hu +36 30/236 3295 KARTAL TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA 8 RÉSZTERÜLETET ÉRINTŐ KIEMELT FEJLESZTÉSI

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA

BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA 15/2008. (V. 24.) sz. rendelet BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2008. ÉVI MÓDOSÍTÁSA Balmazújváros Város Önkormányzati Képviselő-testülete 46/2000.(XII. 15.) B.újv. Ör. sz. rendeletével

Részletesebben

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE BUDAPEST, III. KERÜLET MIKOVINY U. - FOLYONDÁR U. - PODOLIN U. - DOBERDÓ ÚT KÖZÖTTI TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 167/2019. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2019. június 27-i ülésére Tárgy: Budapest I. kerület NÉPLIGET VOLÁNBUSZ (Könyves Kálmán krt.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2013.(V.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2013.(V.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2013.(V.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Siófok város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 23/2005.(IV.29.) számú rendelet módosításáról

Részletesebben

(2) A KVSZ 5. (1) bekezdés a), b), d), e), f), g), h), i), k) és m, n) pontjai, (5), (6), (7), (8) és (9) bekezdései hatályukat vesztik.

(2) A KVSZ 5. (1) bekezdés a), b), d), e), f), g), h), i), k) és m, n) pontjai, (5), (6), (7), (8) és (9) bekezdései hatályukat vesztik. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének egyes

Részletesebben

,0 17,0 17,0 100,0 100, 17,0 17,0

,0 17,0 17,0 100,0 100, 17,0 17,0 Rn Rn OSÚ KAP 200,0 Rn G 17,0 K JLA G 17,0 13. 100,0 G G 28. 17,0 14. t 17,0 19. Ö 10. 0 12. 9. 100, 11. G 475/11 15. 475/15 475/14 451 M Rn 3. 46 2. 7 26. 27. 475/12 1. SZÁ Ö 972/5 Rn Ö 23. 972/4 22.

Részletesebben

Badacsonytördemic Község Képviselő-testületének /2014. (..). számú KÉPVISELŐ-TESTÜLETI RENDELETE

Badacsonytördemic Község Képviselő-testületének /2014. (..). számú KÉPVISELŐ-TESTÜLETI RENDELETE Badacsonytördemic Község Képviselő-testületének /2014. (..). számú KÉPVISELŐ-TESTÜLETI RENDELETE Badacsonytördemic község helyi építési szabályzatának, és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló 4/2005.

Részletesebben

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Petőháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 62/2011. (V. 30.) Kt.

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk (1)

Részletesebben

CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS A KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL SZÓLÓ 10/2006. (VIII.11.)

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 36/2010. (VII.12.) önkormányzati rendelete * Budapest, III. kerület

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 36/2010. (VII.12.) önkormányzati rendelete * Budapest, III. kerület 36/200. (VII.2.) önkormányzati rendelete * Budapest, III. kerület MIKLÓS U. RAKTÁR U. SZENTENDREI ÚT 8239/ HRSZ-Ú TELEK (Z-FK) ÉSZAKI HATÁRA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET kerületi szabályozási tervére vonatkozó,

Részletesebben

Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Kiskunhalas Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

e) 70. számú tömb (Mester utca Vágóhíd utca Nádasdy utca Tóth Kálmán utca által

e) 70. számú tömb (Mester utca Vágóhíd utca Nádasdy utca Tóth Kálmán utca által Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2015. (XI.24.) számú rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent

Részletesebben

VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE

VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének./2015.( ) számú rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László

Részletesebben

A rendelet területi hatálya

A rendelet területi hatálya BUDAPEST FİVÁROS XIX.KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK a Budapest, XIX.ker. Kispest, Ady Endre út mentén a Rákóczi u. és a Kisfaludy u. közötti szakasz szabályozási tervérıl szóló 4/2002. (II.22.) sz. rendelettel

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2013. december 16.) Siófok

Részletesebben

a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló

a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11./2016.(VI. 29. ) sz. rendelete a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 16/2012.(V.24.) számú Kt. R e n d e l e t

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Helyi Építési Szabályzat változásáról és a szabályozási tervek elfogadásáról

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Helyi Építési Szabályzat változásáról és a szabályozási tervek elfogadásáról Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 17/2010.(XII.31.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Helyi Építési Szabályzat változásáról és a szabályozási tervek

Részletesebben

Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása

Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása BAU-URB Tsz.: 59/2014. Tervező és Tanácsadó Kft. 1112.Budapest, Dayka Gábor utca 94. Tel/Fax.: 319-36-44 Taksony Helyi Építési Szabályzatának módosítása Budapest, 2015. november hó Szabályozási Terv (bel-

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2016. (XI.28.) önkormányzati rendelete Tapolca város helyi építési szabályzatának, és szabályozási tervének jóváhagyásáról szóló 13/2008. (VI. 02.)

Részletesebben