POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 10/2003.(X.1.)ÖNK.SZ. RENDELETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 10/2003.(X.1.)ÖNK.SZ. RENDELETE"

Átírás

1 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 10/2003.(X.1.)ÖNK.SZ. RENDELETE a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről (Egységes szerkezetben a 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. rendelettel.) A 17/2005. (XI.30.))Önk.sz. rendelet szövege dőlt betűvel jelölt.

2 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 10/2003.(X.1.)ÖNK.SZ. RENDELETE a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Polgárdi Város Képviselő Testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. törvényben (továbbiakban: Lt.) kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja: I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya 1.. (1) A rendelet hatálya kiterjed minden önkormányzati lakásra, továbbá nem lakás céljára szolgáló helyiségre. (2) Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és az évi LXXVIII. törvény rendelkezései az irányadók. II. A LAKÁSBÉRLET SZABÁLYAI A lakásbérlet létrejötte 2.. Az önkormányzat a mindenkori lakásállományát az arra rászorulók részére szociális és jövedelmi helyzetük alapján adja bérbe. A polgármesteri hivatal folyamatos nyilvántartást vezet az önkormányzat tulajdonában lévő és bérbeadás útján hasznosítható lakásokról. (Mód.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. r.) 3.. (1) Önkormányzati bérlakásra jogosult a./ az a gyermekes család, gyermeket vagy gyermekeket egyedül nevelő szülő, akinek és a vele együtt költöző családtagjainak az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelme a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 2.5-szeresét nem haladja meg és - aki vagy a vele együtt költöző családtagja öt éven belül sem lakástulajdonnal, sem lakásbérleménnyel ismételt határozott idejű bérbeadás esetét kivéve nem rendelkezett,

3 3 - aki, vagy a vele együtt költöző családtagja ,-Ft értékhatárt meghaladó, értékesíthető ingatlannal nem rendelkezik. b./ azok az egyedülálló személyek vagy gyermektelen házastársak (élettársak), akiknek és a velük együtt költöző családtagjaiknak az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelme a mindenkori öregségi nyugdíj minimum összegének 3.5-szeresét nem haladja meg s - aki, vagy a vele együtt költöző családtagja öt éven belül sem lakástulajdonnal, sem lakásbérleménnyel ismételt határozott idejű bérbeadás esetét kivéve nem rendelkezett - aki, vagy a vele együtt költöző családtagja ,-Ft értékhatárt meghaladó, értékesíthető ingatlannal nem rendelkezik. (2) (HK.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. r.) (3) Kérelmező bérleti ajánlatot tesz az önkormányzatnak. (Mód.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. r.) A bérleti szerződés megkötésére jogosult szerv az ajánlatot akkor fogadja el, ha az ajánlattevő megfelel a fenti feltételeknek, s egyúttal kötelezettséget vállal arra, hogy a bérleti ajánlattevőkkel a szociális helyzet alapján kialakult sürgősségi sorrend, azon belül pedig az ajánlattétel időrendje szerint köt bérleti szerződést. A szerződéskötés meghatározott időre történhet. (4) (HK.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. r.) (5) (HK.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. r.) 4.. (1) A bérlő személyét a Szociális és Egészségügyi Bizottság, valamint a Városfejlesztési Bizottság javaslata alapján e rendelet 1. sz. mellékletét képező adatlapot benyújtott lakásra várók közül jelöli ki a képviselő testület. (Mód.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz.r.) (2) A bizottság a kijelölés során előnyben részesíti: a./ a három vagy több gyermekes családokat, illetve gyermeket egyedül nevelő szülőket b./ volt gyermekvédelmi gondozott fiatal házasokat, élettársakat c./ pályakezdő fiatal házasokat d./ aki legalább 5 éves állandó polgárdi lakhatással rendelkezik. 5.. (1) Önkormányzati bérlakás határozott időre, legfeljebb 5 évre adható. (2) A bérlő a határozott időre szóló bérleti szerződés lejárta előtt 1 hónappal indokolt esetben kérheti a lakás ismételt bérbeadását.

4 4 (3) A Szociális és Egészségügyi Bizottság, valamint a Városfejlesztési és Vállalkozói Bizottság javaslata alapján a képviselő testület a lakás ismételt, határozott idejű, 5 évre történő bérbeadásáról dönt, amennyiben a bérlő a rendelet 3. -a alapján önkormányzati bérlakásra jogosult. (4) Nem adható bérbe ismételten a lakás, ha a bérlőnek lakbér vagy közüzemi díj tartozása van. 6.. (1) Az a bérlő, akinek határozott idejű bérleti jogviszonya 5 évet meghaladóan létesült, kérheti a bizottságtól, hogy a lakást részére határozatlan időre adja bérbe. (2) A lakás az alábbi feltételek együttes megléte esetén adható bérbe határozatlan időre: a./ a bérlő a rendelet 3. -a alapján jogosult önkormányzati bérlakásra b./ a lakás a testület által elidegenítésre kijelölt épületben van c./ a bérlőnek nincs lakbér és közüzemi díj hátraléka 7.. Ha valamely önkormányzati lakásra más szerv bérlőkijelölési, illetőleg bérlő kiválasztási joga áll fenn, az általa megjelölt személlyel kell szerződést kötni. Nem lakás célú bérbeadás 8.. Önkormányzati bérlakás nem lakás céljára nem adható bérbe. A bérlőtársi szerződés 9.. (1) A bérbeadó a bérlő és házastársa közös kérelmére a házastárs lakásba való beköltözésének időpontjától függetlenül, és ha a bérlőkijelölésre jogosult eltérően nem rendelkezik a bérlőtársi szerződést köteles megkötni. (2) A bérbeadó a bérlő és vele együttlakó szülője (örökbefogadó, mostoha és nevelő) közös kérelmére a bérlőtársi szerződést akkor köteles megkötni, ha a kérelmezők együttlakását egészségügyi vagy lényeges személyi körülményeik indokolttá teszik. (3) A bérbeadó és vele együttlakó gyermeke (örökbefogadott, mostoha és nevelt) közös kérelmére a bérlőtársi szerződést akkor köteles megkötni, ha: életévét betöltötte a gyermek - a bérlővel a lakásban legalább 5 éve megszakítás nélkül életvitelszerűen együttlaknak, - az együttlakást egészségügyi vagy lényeges személyi körülmények indokolttá teszik (4) A (2) és (3) bekezdés alapján nem adható hozzájárulás a bérlőtársi szerződés megkötéséhez, ha az ott említett hozzátartozó másik, beköltözhető lakással rendelkezik.

5 5 (5) A bérlő hozzátartozójának lakását akkor is beköltözhetőnek kell tekinteni, ha azt bérbe, albérletbe adta vagy ha azt idegenforgalmi célokra hasznosítja A bérbeadó a bérlőnek és a vele együttlakó élettársának közös kérelmére a bérlőtársi szerződést akkor köteles megkötni, ha: a./ a kérelmezők legalább 5 év óta megszakítás nélkül a lakásban életvitelszerűen együttlaknak vagy az élettársi kapcsolatból született közös gyermekük van, és b./ az élettárs másik beköltözhető, a 9..(5) bekezdésben meghatározott lakással nem rendelkezik. Jogcím nélküli lakáshasználó kötelezettségei 11.. (1) Az a személy, aki a lakást jogcím nélkül használja, a jogcím nélküli használat kezdetétől a lakásra megállapított lakbérrel azonos összegű használati díjat köteles a bérbeadó részére fizetni. (2) A jogcím nélküli lakáshasználó az ilyen lakáshasználat kezdetétől számított 6 hónap elteltét követő naptól a lakásból való kiköltözésig emelt használati díjat akkor köteles fizetni, ha a bérbeadónak e rendelet alapján tett nyilatkozata, illetve a Lt. 67., 75., 91., és 94..-ai értelmében elhelyezésre nem tarthat igényt. (3) Az emelt lakáshasználati díj mértéke a jogcím nélküli lakáshasználat kezdetétől számított 6 havonként a lakbér egyszeres összegével emelkedik. Az emelt lakáshasználati díj mértékének felső határa a mindenkori lakbér háromszorosa. (4) A bérbeadó a (2) bekezdésben említett személyek esetében a jogcím nélküli lakáshasználat kezdetétől számított 30 napon belül köteles a lakás kiürítése iránti peres eljárást megindítani. Hozzájárulás a lakásba történő befogadáshoz 12.. (1) A bérlő a lakásba a Lt.21..(2)-(4) bekezdésben meghatározott személyeken kívül kizárólag a bérbeadó, továbbá a másik bérlőtárs és a társbérlő előzetes írásbeli hozzájárulása alapján fogadhatja be: a./ élettársát és annak együttköltöző kiskorú gyermekét b./ unokáját c./ testvérét d./ valamint a b./ és c./ pontban szereplő személyek együttköltöző házastársát és kiskorú gyermekét.

6 6 (2) A bérbeadó az (1) bekezdésben meghatározott esetekben a befogadáshoz való hozzájárulást nem köteles megadni, ha a befogadott személy másik beköltözhető lakással rendelkezik. (3) A befogadáshoz történő hozzájárulás iránti kérelmet írásban kell a bérbeadóhoz benyújtani. A kérelemhez csatolni kell a befogadni kívánt személy arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy - beköltözhető lakással nem rendelkezik - a bérleti szerződés megszűnésekor az önkormányzati lakást 15 napon belül elhagyja. (4) Amennyiben a bérlő, bérlőtárs, társbérlő bérleti jogviszonya megszűnik, az (1) bekezdésben meghatározott személyek a lakásbérleti jogviszony folytatására nem jogosultak, velük szemben az önkormányzatnak elhelyezési kötelezettsége nem áll fenn. Ezt a bérbeadónak a hozzájárulásában ki kell kötnie. Lakásbérlet megszűnése közös megegyezéssel 13.. (1) A bérbeadó és a bérlő a határozatlan időre kötött lakásbérleti szerződést közös megegyezéssel megszüntetheti. A bérbeadó felmondhatja a szerződést, ha a bérlő részére: a./ másik lakást ad bérbe, vagy b./ a másik lakás bérbeadása mellett pénzbeli térítést fizet, vagy c./ a másik lakás bérbeadása helyett pénzbeli térítést fizet. (2) Az (1) bekezdés b./ pontjában foglaltak alapján a bérlő: a./ kevesebb szobaszámú, vagy kisebb alapterületű és azonos vagy alacsonyabb komfortfokozatú b./ kevesebb szobaszámú, vagy kisebb alapterületű és magasabb komfortokozatú c./ azonos szobaszámú, alapterületű, komfortfokozatú, de településen vagy az épületen belül eltérő fekvésű d./ nagyobb szobaszámú vagy nagyobb alapterületű lakás bérbeadását kérheti (1) A pénzbeli térítés összegét a lakás használati értéke alapján kell meghatározni: a./ - komfort nélküli lakás esetén 500,-Ft/m2 - félkomfortos lakás esetén 700,-Ft/m2 - komfortos lakás esetén 900,-Ft/m2 - összkomfortos lakás esetén 1.000,-Ft/m2 b./ a használati értéket növelő tényezők - 3 szobás vagy nagyobb 5% - az épület 10 éven belül teljes felújításban részesült 5% c./ használati értéket csökkentő tényezők - nagymértékű vizesedés, gombásodás, egyéb alapvető strukturális hiba 10% - a lakás alagsori 10% (2) A 13..(2) bekezdés a./ pontja alapján történő bérbeadás esetén a bérlő által felajánlott lakás használati értékének kétszerese és a bérbe adandó lakás használati értéke közötti különbözetet téríti meg a bérbeadó.

7 7 (3) A 13..(2) bekezdés b., c., d. pontja alapján történő bérbeadás esetén a két lakás használati értékének különbözetét kell fizetni. (4) Ha a határozatlan idejű bérleti szerződés közös megegyezéssel azért kerül megszüntetésre, mert a bérlő lakást épít vagy vásárol, részére a pénzbeli térítés összege a használati érték másfélszerese. (5) Ha az építkező bérlő kéri, a lakás részére legfeljebb 3 évre bérbe adható. A térítés 70%-át a szerződés megkötésekor kell kifizetni, 30%-át pedig, ha a lakást a bérbeadó részére tiszta, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban átadja. (6) Ha a határozatlan idejű bérleti szerződés közös megegyezéssel azért kerül megszüntetésre, mert a bérlő építkezésen és vásárláson kívül egyéb módon oldja meg lakásgondját, részére a pénzbeli térítés összege a használati érték kétszerese. (7) Az a volt bérlő, aki jogcím nélkül lakik a korábbi lakásában és vállalja, hogy a lakáson fennálló lakbér és közüzemi díj hátralékát annak kamataival együtt, illetve a (4) bekezdés alapján részére kifizetett térítést kamataival együtt egy összegben vagy részletfizetés mellett visszafizet, kérheti a lakás ismételt bérbeadását. Amennyiben a visszafizetett összeg eléri a késedelmes időszakra eső lakbér és késedelmi kamatának összegét, kérelemre a városfejlesztési és vállalkozói bizottság elengedheti a lakbér és a használati díj különbözetét. A lakbér mértéke 15.. (1) Önkormányzati szociális bérlakások lakbérének mértéke: - összkomfortos lakás esetén 120,-Ft/m2 - komfortos lakás esetén 80,-Ft/m2 - félkomfortos lakás esetén 50-Ft/m2 - komfort nélküli lakás esetén 30,-Ft/m2 (2) (HK.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. r.) A felek jogai és kötelességei 16.. (1) A bérbeadó a lakbérek alapján akkor köt szerződést, ha ezt a leendő bérlő elfogadja. (2) A bérleti szerződés külön kitételként tartalmazza, hogy a bérbeadó az önkormányzati rendelet módosítása esetén a vonatkozó jogi korlátok között jogosult a szerződés bérleti díjra vonatkozó részét egyoldalúan módosítani a következő naptári év január hó 1. napjával, de legalább első módosított bérleti díjú hónapot megelőző 90 nappal. (3) Amennyiben a bérlő a módosított díjjal nem ért egyet, a Lt. 6..(2) bekezdésében foglaltak szerint kell eljárni.

8 A komfortfokozatnak megfelelő lakásberendezéseket az Lt. 2.sz.mellékletének pontjai tartalmazzák. (HK.: 17/2005.(XI.30.)Önk.sz. r.) (1) A bérbeadó és bérlő megállapodhatnak arra vonatkozóan, hogy a lakást a bérlő teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá. (2) A szerződés megkötésekor létrejött ilyen megállapodás esetén tételesen rögzíteni kell az elvégzendő munkákat, a kezdés és a befejezés időpontját és a mindkét fél által elfogadott, szakértő által készített költségvetés szerinti bekerülési összeget. Ezen költségek, anyagmennyiségek és minőségek csak a műszakilag indokolt megoldásra vonatkozhatnak. Az ezt meghaladó többletérték beépítése a bérlő kockázatára és kizárólagos költségére történhet. (3) A bérlő ráfordításait lakbérének szüneteltetésével, vagy mérséklésével nyerheti vissza (lelakás) (1) A bérlő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak és ablakainak, valamint berendezéseinek karbantartásáról felújításáról, pótlásáról, cseréjéről. (2) A lakbér rendeleti megállapítása e kötelezettség figyelembevételével történik. Ettől eltérő megállapodás esetén a bérlő lakbérét a bérbeadó által elvégzett fenti munkák éves összegével emelten kell megállapítani. (3) A bérbeadó évente jogosult és köteles bérleményellenőrzést tartani a bérlőre vonatkozó kötelezettségek teljesítésének és a lakásban más személyek jogszabályban meghatározott kivételekkel befogadásának ellenőrzésére (1) A bérbeadó és a bérlő megállapodhatnak abban, hogy a bérlő a lakást átalakítja, korszerűsíti. A bérbeadó a költségeket csak akkor vállalhatja át, ha a lakás komfortfokozata ez által növekedett. A bérlő egyúttal vállalja a lakás új besorolásának megfelelő lakbér megfizetését. A munkák előkészítésére és a költségek megtérítésére egyebekben a 20.. előírásai az irányadók. (2) Amennyiben a bérbeadó a korszerűsítési és átalakítási munkához hozzájárult, a bérleti jogviszony megszűnése esetén a bérlő igényt tarthat a megállapodásban foglalt értéknövelő beruházásai megtérítésére a megállapodástól függően, de mindenképpen a bérlet megszűnésétől számított 1 éven belül egy összegben.

9 (1) A felek akár a szerződéskötéskor, akár megszűnésekor megállapodhatnak abban, hogy a lakás visszaadásakor a lakást és a lakásberendezéseket a bérbeadó teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá, a kölcsönösen elfogadott bérlői költségtérítés fejében. (2) A lakás leadásakor kötelezően elvégzendő munkák az alábbiak: - az átvételkori, vagy bérbeadó hozzájárulása esetén a leadáskori állapotban megfelelő falfestés (meszelés, enyves) - a fentiek szerinti mázolás - lakásberendezések kijavítása A képviselő testület felhatalmazza a polgármestert a jelen rendeletben szabályozott kérdésekben a bérlővel történő megállapodás tartalmának meghatározására. Helyiségbérlet szabályai 24.. (1) Az önkormányzati tulajdonú üres helyiségek bérbeadás útján hasznosíthatók. (2) A hivatal rendszeres nyilvántartást vezet a bérbeadás útján hasznosítható helyiségekről. (3) Az üres helyiségek bérbeadása nyilvános pályázat vagy licit útján történik, kivéve ha a helyiség jellege, rendeltetése, vagy valamely jogszabályi előírás mást indokol. A licit alapja a bérleti díj lehet. (4) A bérbeadásról a polgármester gondoskodik. (5) Helyiség bérletére vonatkozó szerződés csak határozott időre köthető. (6) Önkormányzati helyiség bérleti jogának átruházásához vagy cseréjéhez hozzájárulás nem adható.

10 10 III. ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSE 25.. (1) Az elővásárlási joggal érintett lakások a vételárnak egy összegben történő megfizetése vagy részletfizetés ellenében idegeníthetők el. (2) A beköltözhető, üres önkormányzati lakás nyilvános pályázat útján értékesíthető. Az adásvételi szerződést azzal kell megkötni, aki a tárgyaláson a helyi forgalmi értékhez képest a legmagasabb összegű vételi ajánlatot tette. A vevőnek a vételárat egy összegben kell megfizetni, az e rendeletben megállapított kedvezmények nem illetik meg (1) A lakás vételára elővásárlási jog gyakorlása esetén a forgalmi érték 90%-a. (2) A szerződés megkötésekor a vételár 10%-a készpénzben fizetendő. (3) A vételár hátralékot 25 évig havonta egyenlő részletekben kell törleszteni. (4) A megvásárolt, de még ki nem fizetett lakás elidegenítéséhez az eladó abban az esetben köteles hozzájárulni, ha a szerződéskötéstől számított 5 év eltelt, továbbá a jogviszonyba belépő személy az adósságot átvállalja és részéről a teljesítés okkal feltételezhető. A megvásárolt lakás megterheléséhez az eladó legfeljebb a vételárhátralék 50%-a erejéig járul hozzá. (5) A vételár egy összegben történő kifizetése esetén az elővásárlásra jogosult személy a lakás forgalmi értékéből 20% kedvezményre jogosult. (6) Aki a szerződésben vállalt kötelezettségeit megszegi, a kedvezményeket elveszíti és a vételárhátralék egy összegben esedékessé válik (1) A rendelet 3. sz. melléklete sorolja fel azon lakásokat és helyiségeket, amelyekre a bérlő vételi joga nem vonatkozik. (2) Az önkormányzati helyiség vételára a beköltözhető forgalmi érték 90%-a. (3) A vevő a vételárat 3 évi részletben is kifizetheti. Az első évre eső részletet egy összegben, a szerződés megkötésekor kell megfizetni. Az első részlet egyenlő a vételár egy harmadával, vagy ha ez magasabb összeg, akkor az előző évi bérleti díj háromszorosával. A további két részlet a fennmaradó vételárhátralék 50-50%-a (1) Ha az önkormányzati lakást vagy helyiséget nem vételi jog jogosultja vásárolja meg, a lakást nyilvános pályázat útján vagy licitálás alapján kell értékesíteni, ha a képviselő testület azt arra kijelöli.

11 11 (2) Az eladási ár alapja a szakértői értékbecslés, melytől lefelé csak második pályáztatás (licitálás) esetén lehet eltérni, amennyiben az első eredménytelen volt. (3) Az adásvételi szerződés megkötésére a bérbeadásra egyébként kijelölt szerv jogosult (1) Vételi és elővásárlási jog alapján kötött adásvételi szerződéseknél a vevőt a megállapodás megkötésétől számított hatodik év utolsó napjáig kamatfizetési kötelezettség nem terheli. (2) Az (1) bekezdésben megjelölt határidőt követő időszakra az eladó a fennmaradó vételárhányadra 30% kamatot köteles fizetni. IV. VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 30.. (1) A bérbeadó a jogszabály keretei között jogosult nyilvántartani és kezelni mindazokat a személyes adatokat, amelyek a bérbeadás feltételeinek megállapítása, illetve a bérbeadói hozzájárulásról való döntés érdekében szükségesek. (2) A bérlő a bérleti szerződés megkötésekor köteles közölni nevét, leánykori nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, lakcímét és tartózkodási helyét. (3) Az elidegenítési eljárásban a vevő köteles közölni nevét, leánykori nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, személyi azonosító jelét, lakcímét és tartózkodási helyét A volt állami tulajdonú lakások elidegenítéséből származó elkülönített számlán elhelyezett - bevétel - az önkormányzat tulajdonában lévő lakóépületek felújítására, korszerűsítésére, - új lakás építésére, - az Lt. 62/A.. szerinti használt lakás vásárlására, - lakásépítési és lakásvásárlási támogatás nyújtására, - településrendezési terv szerint lakóövezetbe sorolt területek közművesítésére, - építési telkek kialakítására használható fel.

12 Jelen rendelet október 10. napján kivéve a 15.. rendelkezéseit, mely január 1. napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló 17/1993.(XI.30.), az azt módosító 13/1994.(V.3.)Önk.sz. rendelet, és a 18/2002.(IX.17.)Önk.sz. rendelet, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő lakások lakbérének megállapításáról szóló 9/1999.(IX.15.)Önk.sz. rendelet hatályát veszti. Polgárdi, november 30. Borbély István polgármester Dr. Pintér György jegyző A rendelet kihirdetése november 30-án megtörtént. Dr. Pintér György jegyző

13 13 1. sz. melléklet ADATLAP önkormányzati bérlakásra várókról Név (leánykori is) Lakásra váró adatai Házastárs, élettárs adatai Születési idő Állandó lakcím Ideiglenes lakcím Mióta állandó lakos Polgárdiban Jelenlegi munkaadó neve és címe Foglalkozása, beosztása Havi nettó jövedelme Egyéb jövedelme Együtt költöző családtagok adatai: Kiskorú gyermekeik Egyéb családtagok neve szül.év neve szül.év rokoni kapcsolat hány éve laknak együtt havi nettó jövedelme Terhesség: 20 év hónapjában gyermeket várunk. A lakásra várónak, házastársának és együtt költöző családtagjainak értékesíthető ingatlana: - nincs - van, éspedig: - családi ház - magántulajdonú lakás - egyéb ingatlan:.. Amelynek értéke:. Ft Az ingatlan címe: szobák száma:. nagysága: m2. Jelenlegi lakása, amelyben lakik: - családi ház - magántulajdonú lakás - szolgálati lakás - vállalati bérlakás - önkormányzati bérlakás - szobabérlemény. A lakásban kizárólag használt szobák száma:.. komfortfokozata:.. alapterülete.. m2. A lakásban milyen minőségben lakik: - tulajdonos - szolgálati lakás bérlője - vállalati bérlakás bérlője - önkormányzati bérlakás bérlője - bérlőtárs - társbérlő - szobabérlők házában bérlő - családtag - albérlő. A jelenleg lakott lakásban élő személyek száma:

14 14 A lakásra várónak, vagy házastársának (élettársának) van-e lakáselőtakarékossági szerződése: - nincs - van a. pénzintézetnél.. óta. A lakásra várónak, házastársának (élettársának), vele együtt költöző családtagjainak volt-e már lakása: - igen - nem. Ha igen, milyen: - családi ház - magántulajdonú lakás - szolgálati lakás - vállalati bérlakás - önkormányzati bérlakás. Mi történt a korábbi lakással: - eladta - kisajátították - bíróság megosztotta - hatóság kilakoltatta - lakásról lemondott - munkaviszonya megszűnt - elcserélte - bérbeadó felmondott - lebontották. Melyik évben 19. év, korábbi lakásában milyen minőségben lakott: Önkormányzati bérlakásáról az igénybevételi díj többszöröséért lemondott: igen - nem Mikor: 19. év, a lakás címe:.. Megjegyzés (egészségi állapotra, stb.): NYILATKOZAT Az adatlapba beírt, vagy aláhúzott adatok a valóságnak megfelelnek. Adatlapot, mint házastársak (élettársak) külön-külön nem nyújtottunk be. Tudomásul vesszük, hogy az adatokban történt változást folyamatosan 30 napon belül bejelentjük. Hozzájárulunk, hogy az adatlapon szereplő adataink, az önkormányzat számítógépes adatállományába rögzítésre kerüljenek.. lakásra váró. házastárs (élettárs) Az adatlap egy példányát átvettem: 20.. év hó nap..

15 15 3. sz. melléklet A lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló 10/2003.(X.01.)Önk.sz. rendelet 27. -ához 1. Nem elidegeníthető lakások jegyzéke: - Polgárdi, Munkácsy ltp. 11/1. (4 lakás) - Polgárdi Gyulamajor (iskolával egybeépült) 1 lakás - Mátyás Király utca lakás 2. Nem elidegeníthető helyiségek jegyzéke: - Polgárdi, Munkácsy ltp épület, 1 bérlő - Polgárdi, Batthyány u épület, 1 bérlő - Polgárdi, Fáy A. ltp épület, 1 bérlő - Polgárdi, Sportpálya öltöző 1 épület, 1 bérlő

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről

Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről Jánoshalma Város Önkormányzat 14/2006(V.25.) Ör.sz. rendelete (egységes szerkezetben) az önkormányzati lakások bérletéről A Képviselő-testület az Alkotmány 44/A..(1) bek. a.) pontjában biztosított alapjogával

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

A rendelet hatálya. A lakásbérlet általános szabályai

A rendelet hatálya. A lakásbérlet általános szabályai Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2007. (IV. 25.) számú rendelete feltételeiről Lábatlan Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről

az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8 /2005.( IV. 20. ) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről (egységes szerkezetben

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pálháza Város Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről Pálháza Város Önkormányzat

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a helyiségek bérletének megállapításáról Előszállás Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/1998. (III. 6.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljáról szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésük egyes

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról Csömör

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete. LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete. LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL Ercsi Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.

Részletesebben

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben)

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 11/1996. (VII.12.) Kgy. sz., 17/1999. (VII.9.) Kgy. sz., 5/2001. (III. 9.) Kgy. sz., a 6/2004. (IV.30.) a 17/2004. (X.1.) és a 7/2006. (III.31.) rendeletével 1

Részletesebben

Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete. 4/2006. (III.20.) számú rendelete

Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete. 4/2006. (III.20.) számú rendelete Gölle Község Önkormányzat Képviselőtestülete 4/2006. (III.20.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről. A lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére.

A rendelet hatálya. 1. A rendelet hatálya kiterjed minden Kisbér Város Önkormányzata tulajdonában álló lakásra és helyiségére. KISBÉR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7/2013. (IV.11.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó helyi szabályokról Kisbér Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009.(X. 14.) rendelete

Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2009.(X. 14.) rendelete Tüskevár község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2009.(X. 14.) rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

egységes szerkezetben az 5/2014. (VI. 2.) önkormányzati rendelettel 1. A lakásbérlet általános szabályai

egységes szerkezetben az 5/2014. (VI. 2.) önkormányzati rendelettel 1. A lakásbérlet általános szabályai Őrbottyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (IV. 1.) önkormányzati rendelete Őrbottyán Város Önkormányzata tulajdonában lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete

Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013.(..) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 28-án tartandó képviselő-testületi ülésére napirendi pont előadó készítette megjegyzés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1994. (VIII. 8.), 19/1994. (XI. 21.), 8/1999.(V. 1.), 13/1999.(XI. 30), 8/2002.(IV.30), 9/2003. (IV.29.), 13/2005.(IX.01.) és a 9/2006.(III.28.) számú

Részletesebben

Általános rendelkezések. (2) A rendeletben meghatározott egyes feladatokat és hatásköröket átruházott hatáskörben a polgármester lát el.

Általános rendelkezések. (2) A rendeletben meghatározott egyes feladatokat és hatásköröket átruházott hatáskörben a polgármester lát el. Tokodaltáró Község Önkormányzat Tokodaltáró, József A. u. 31., tel.: 33/505-635, fax: 33/505-650 Tokodaltáró Község Önkormányzatának 6/2009. (III.19.) számú rendelete az önkormányzati tulajdonú bérlakások

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről.

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2006. (III. 31.) sz. ÖKT. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről. (Egységes szerkezetben az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről [egységes szerkezetben a módosításáról szóló 13/2014. (VIII.

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

A rendelet hatálya Általános rendelkezések

A rendelet hatálya Általános rendelkezések 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 13/1997. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1 a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna

Részletesebben

Hajdúbagos Község Önkormányzatának

Hajdúbagos Község Önkormányzatának Hajdúbagos Község Önkormányzatának 2./2002.( II.25.) ÖR. számú rendelete az önkormányzati tulajdonú bérlakások és helyiségek bérbeadásáról, a lakbérek megállapításáról és a lakásgazdálkodással kapcsolatos

Részletesebben

2/2006. /III.1./ rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

2/2006. /III.1./ rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről 2/2006. /III.1./ rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Kisvárda Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.

Részletesebben

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET 1. oldal Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2006.(XII. 15.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek - a módosítással egységes szerkezetben -

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások elidegenítésének szabályairól szóló 21/2002. (XI. 15.) ÖR. rendelet

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Abony Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Szarvas Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

Onga Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17 /2001. (XI.21.) számú rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Onga Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17 /2001. (XI.21.) számú rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Onga Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17 /2001. (XI.21.) számú rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) az Ongai Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások

Részletesebben

1. A lakásbérlet általános szabályai 2.

1. A lakásbérlet általános szabályai 2. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.17.) önkormányzati rendelete Bucsa Község Önkormányzata tulajdonában lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről és elidegenítéséről

Részletesebben

Onga Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2001. (XI. 21.) önkormányzati rendelete

Onga Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2001. (XI. 21.) önkormányzati rendelete Onga Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2001. (XI. 21.) önkormányzati rendelete (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Hatályos 2014. december 5. az Ongai Önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

Összevont szerkezet 2001(09.12)

Összevont szerkezet 2001(09.12) Összevont szerkezet 2001(09.12) ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE az önkormányzati lakások lakbérének megállapításáról szóló 14/2000.(12.15) számú rendeletének 12/2001(09.12) számú rendeletével

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ A helyi rendelet hatálya 1.

ELSŐ RÉSZ A helyi rendelet hatálya 1. Kiszombor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2005.(XI. 29.) KKÖT rendelete lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról /Egységes szerkezet/ Kiszombor

Részletesebben

Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete

Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete Orfű Község Önkormányzata Képviselőtestületének 5/1994. számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó szabályokról

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2005. (IV.28.) számú

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2005. (IV.28.) számú Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2005. (IV.28.) számú Rendel ete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és a lakbérek megállapításáról ( egységes szerkezetben a módosítására

Részletesebben

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2..

Az önkormányzati lakások bérbeadásának feltételei 2.. Tengelic Község Önkormányzata 12/2008(VI.25.) számú rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, a lakbérek mértékéről a 12/2009. (VIII.19.) és a 22/2011

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 139/2015. (XI.05.) számú határozata

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 139/2015. (XI.05.) számú határozata Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 139/2015. (XI.05.) számú határozata Döntés az Önkormányzat tulajdonában lévő 2434 Hantos, Nagylóki út 7. szám alatti lakás bérbeadásáról Hantos Község

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 7/2015.(IV.02.)

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/1994. (VI.30.) számú rendelete

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/1994. (VI.30.) számú rendelete PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/1994. (VI.30.) számú rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek elidegenítéséről. (Egységes szerkezetbe foglalva) A lakások és helyiségek bérletére, valamint

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2006(III.30.) Kt. sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a lakások

Részletesebben

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (III.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ LAKÁSOK ÉS NEM LAKÁSCÉLÚ HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről

NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről NAGYRÉCSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2011. (VIII. 11.) r e n d e l e t e önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselőtestülete a lakások

Részletesebben

15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet. a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról

15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet. a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról 15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló - többször módosított

Részletesebben

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2006.(IV.03.) számú rendelete

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2006.(IV.03.) számú rendelete LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2006.(IV.03.) számú rendelete Az önkormányzati lakások és helyiségek bérbeadásának és elidegenítésének feltételeiről a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

ADATLAP lakásépítéshez és vásárláshoz nyújtandó helyi támogatás igényléséhez

ADATLAP lakásépítéshez és vásárláshoz nyújtandó helyi támogatás igényléséhez ADATLAP lakásépítéshez és vásárláshoz nyújtandó helyi támogatás igényléséhez 2.200,- Ft-os illetékbélyeg helye IGÉNYLŐ HÁZASTÁRSA (ÉLETTÁRSA 1.) Neve.. Leánykori neve.. 2.) Anyja neve.. 3.) Születési helye,

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 56/2004. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének egyes feltételeiről

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés bevezető mondata és a c) pontjának első mondata, valamint e) pontja az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 5/2010. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006.(XII.13.)

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/2065-1/2010/IX Üi.: dr. Sánta Edina Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Az önkormányzat

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (VIII.15.) )Ör.sz. önkormányzati rendelet az önkormányzati tulajdonban álló lakások és helyiségek bérletének, elidegenítésének szabályairól Kaba

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérbeadásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete a lakások bérletéről szóló 25/2006.(VII. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

I.RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya 1..

I.RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya 1.. LENGYELTÓTI VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/1994./XI.27./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben

Részletesebben

Pályázat önkormányzati szociális bérlakás 5 év határozott időtartamú bérbevételére Felhívjuk a Tisztelt Pályázó figyelmét a kért adatok pontos, egyértelmű kitöltésére. Amennyiben a pályázat hiányosan kerül

Részletesebben

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 Ócsa Város 3 Önkormányzata a lakások és helyiségek bérletére,

Részletesebben

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET

I. RÉSZ A LAKÁSOK BÉRLETÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK I. FEJEZET 1. oldal Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2006.(XII. 15.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

2. (1) A Városüzemeltetés rendszeres nyilvántartást vezet a bérbeadás útján hasznosítható helyiségekről.

2. (1) A Városüzemeltetés rendszeres nyilvántartást vezet a bérbeadás útján hasznosítható helyiségekről. Szentgotthárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2013.(X.31.)önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó szabályairól Szentgotthárd

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete. a lakások bérletéről és elidegenítéséről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete. a lakások bérletéről és elidegenítéséről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 38/2008.(XII. 17.) rendelete a lakások bérletéről és elidegenítéséről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata önkormányzati lakásvagyon kezelésével megbízott gazdasági társasága által

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2007. (XI. 15.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló rendelet

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/1994.(IV.26.) számú R E N D E L E T E

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/1994.(IV.26.) számú R E N D E L E T E EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/1994.(IV.26.) számú R E N D E L E T E Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről. (A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet 1. az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről

26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet 1. az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről 1. oldal 26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet 1 az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Egységes szerkezetbe foglalva az 55/2007. (XII.13.),

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2019. 9. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testülethez az önkormányzati

Részletesebben

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2

ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 ÓCSA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1994./VI.22./ számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek b é r l e t é r ő l 2 Ócsa Város Önkormányzata a Helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások lakbérének mértékéről (módosításokkal egységes

Részletesebben

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek 10/2005. (I. 31.) sz. önkormányzati rendelet, valamint az ezt módosító 12/2006. (IV. 10) sz., a 36/2006.(XII.18.) sz., a 12/2007.(II.23.) sz., 40/2007. (XII. 14.) sz., a 23/2008. (VI. 26.) sz., valamint

Részletesebben

Kóspallag Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(XII.7.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről

Kóspallag Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(XII.7.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről Kóspallag Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(XII.7.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről Kóspallag Község Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások lakbérének mértékéről (módosításokkal egységes

Részletesebben

(1) R 4. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) R 4. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete../2015. (.) rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére és elidegenítésükre vonatkozó szabályokról szóló, 29/2009.( IX.30.) számú rendelet

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. Bátaapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet

Pályázati Hirdetmény. Bátaapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet Pályázati Hirdetmény Bátaapáti Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet költségalapon meghatározott lakbérű önkormányzati bérlakások határozott idejű bérleti jogának elnyerésére Pályázati

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a 22/2016. (X.28.) számú rendelettel) Általános rendelkezés. Az elidegenítés feltételei

(Egységes szerkezetben a 22/2016. (X.28.) számú rendelettel) Általános rendelkezés. Az elidegenítés feltételei Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2015. (XII.16.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének a

Részletesebben

Az R 3. -a az alábbi (3), (4), (5) bekezdéssel egészül ki:

Az R 3. -a az alábbi (3), (4), (5) bekezdéssel egészül ki: Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2006. (VI.1.) Kt. sz. rendelete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 7/2006 (III.30.) Kt. sz. rendelet módosításáról

Részletesebben

A Rendelet preambuluma az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet preambuluma az alábbiak szerint módosul: Belváros Lipótváros, Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának 42/2009. (X. 30.) rendelete az önkormányzat tulajdonában álló bérlakások elidegenítésének feltételeiről szóló többször módosított-40/2007.

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 36/2009.(VIII.25.), 43/2009.(IX.28.) és az 55/2009.(XII.4.) rendelettel módosított

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 36/2009.(VIII.25.), 43/2009.(IX.28.) és az 55/2009.(XII.4.) rendelettel módosított SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 36/2009.(VIII.25.), 43/2009.(IX.28.) és az 55/2009.(XII.4.) rendelettel módosított 10/2001.(IV.2.) RENDELETE (egységes szerkezetben) a lakások és

Részletesebben

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet 24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet az Önkormányzat által lakás vásárlásához, illetve tetőtér beépítéshez nyújtott kamatmentes kölcsön feltételeiről Belváros-Lipótváros Budapest

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete

16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete 16/2000. (III. 30.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képvisel - testületének rendelete Szentgotthárd Város Önkormányzatának tulajdonában lév lakások elidegenítésének szabályairól Módosítva: a 4/2002.

Részletesebben

KÉRELEM ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ BÉRLAKÁSOK CSERESZERZŐDÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRA

KÉRELEM ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ BÉRLAKÁSOK CSERESZERZŐDÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRA KÉRELEM ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ BÉRLAKÁSOK CSERESZERZŐDÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRA Alulírottak kérjük, szíveskedjenek a megjelölt önkormányzati tulajdonú bérlakások cseréjéhez hozzájárulni. Kijelentjük, hogy

Részletesebben

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/1995.(XI.10.) KT. számú. r e n d e l e t e

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/1995.(XI.10.) KT. számú. r e n d e l e t e Nagyecsed Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/1995.(XI.10.) KT. számú r e n d e l e t e az önkormányzati lakások elidegenítésének szabályairól (egységes szerkezetben a módosító 6/2006. (III.23)

Részletesebben

26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet. I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet. I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya 26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Egységes szerkezetbe foglalva az 55/2007. (XII.13.), és a 23/2011.

Részletesebben

Kérelem szociális bérlakás igénylés nyilvántartásba vételéhez

Kérelem szociális bérlakás igénylés nyilvántartásba vételéhez ... kérelmezők neve, címe Kérelem szociális bérlakás igénylés nyilvántartásba vételéhez (Kérjük, hogy a formanyomtatvány végén található kitöltési útmutatót szíveskedjenek elolvasni.) 1. Lakáscsere esetén

Részletesebben

PÁLYÁZATI AJÁNLAT. önkormányzati lakás bérbevételére. szociális rászorultság alapján. Alulírott (név)... (születési név). (születési hely, idő).

PÁLYÁZATI AJÁNLAT. önkormányzati lakás bérbevételére. szociális rászorultság alapján. Alulírott (név)... (születési név). (születési hely, idő). 6. melléklet a 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelethez 1 2 PÁLYÁZATI AJÁNLAT önkormányzati lakás bérbevételére szociális rászorultság alapján Alulírott (név)..... (születési név). (születési hely,

Részletesebben

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki:

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki: 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2017. (XII.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy.

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete. tulajdonában lévő önkormányzati

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete. tulajdonában lévő önkormányzati Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2001. (VIII.4.) Önkormányzati rendelete Algyő Nagyközség Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről /

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 17/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 17/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 17/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete a lakások bérletéről szóló 25/2006. (VII. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 26. napi ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 26. napi ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 87/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. április 26. napi ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Budapest Főváros IX. kerület

Részletesebben

KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos

KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képező és a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető

Részletesebben

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja 1. A rendelet hatálya 2. Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2004.(XII.17.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévő önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről. (egységes szerkezetben) A lakások és

Részletesebben

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme 13/1997. (IV.29.) Ör. melléklete Szegvári Közös Önkormányzati Hivatal S z e g v á r Szabadság tér 2. sz.... és neje/élettársa Szegvár,...u.... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2.. Herceghalom Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2002.(XII.15.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 22/2011.(XII.22.) és a 8/2012.(III.30.) önkormányzati rendelettel módosított

EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 22/2011.(XII.22.) és a 8/2012.(III.30.) önkormányzati rendelettel módosított EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 22/2011.(XII.22.) és a 8/2012.(III.30.) önkormányzati rendelettel módosított 18/2009.(X.1.) önkormányzati rendelete a lakások bérletére, valamint az

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2008. (II. 7.), 21/2008. (VIII. 26.), 30/2009. (XII. 21.), 24/2010. (XII. 10.), 21/2012. (XII. 21.), 22/2011. (XII. 16.) önkormányzati rendelettel

Részletesebben

.../2006. (.) BM rendelet. szóló évi LXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 41/2000. (XII. 12.) BM rendelet módosításáról

.../2006. (.) BM rendelet. szóló évi LXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 41/2000. (XII. 12.) BM rendelet módosításáról .../2006. (.) BM rendelet a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló 41/2000. (XII. 12.) BM rendelet

Részletesebben

Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VIII.21.) önkormányzati rendelete

Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VIII.21.) önkormányzati rendelete Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VIII.21.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ BÉRLAKÁSOK BÉRÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Szentlőrinc Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben