<FOGYASZTO_NEVE> <varos> <utca> <irsz>

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "<FOGYASZTO_NEVE> <varos> <utca> <irsz>"

Átírás

1 <FOGYASZTO_NEVE> <varos> <utca> <irsz> Szerződésszám: <Szerzodesszam> Tisztelt <Fogyaszto_neve>! Ebben a levélben tájékoztatást adunk a fenti számú szerződésre vonatkozóan a évi XL. törvényben (a továbbiakban: Elszámolási törvény) előírt elszámolási kötelezettség teljesítéséről, annak eredményéről, valamint mellékeljük a korábbi években megküldött időszaki értesítésekben szereplő adatokat - éves bontásban - tartalmazó táblázatot is. E levél második részében tájékoztatjuk továbbá a törvény által előírt szerződésmódosítás lényegi elemeiről, tartalmáról, valamint az ezzel összefüggő jogokról és lehetőségekről is. Mellékletként megküldjük az új törlesztési táblázatot, amely tartalmazza az Ön jövőbeni fizetési kötelezettségeit. Mellékletként csatoljuk továbbá a jövedelemarányos törlesztőrészlet szabályozásával kapcsolatos dokumentációt. Tájékoztatjuk arról is, hogy milyen teendői vannak abban az esetben, ha a levélben közölt adatok felülvizsgálatát kéri. I. Elszámoláshoz kapcsolódó információk Az Elszámolási törvényben előírt kötelezettségünknek eleget téve újraszámítottuk a fenti számú szerződés alapján fennálló fogyasztói kölcsöntartozást, amelynek végeredményét az alábbi táblázatok tartalmazzák. Az elszámolás eredményeképpen a pénzügyi teljesítésének napjával megállapított, tisztességtelenül felszámított összeg: Ezt az összeget számolja el Önnek a bank, ezzel az összeggel csökken az Ön tartozása a jogszabályok és a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott sorrend szerint. Összeg Devizanem Tisztességtelenül felszámított összeg: összeg EUR/CHF A tisztességtelenül felszámított összeg: a jogszabályban és az MNB rendeletben meghatározott kedvezmények figyelembe vételével került kiszámításra. A fenti táblázat a figyelembe vehető kedvezményekkel csökkentett tisztességtelenül felszámított összeget mutatja.

2 Ez alapján a tisztességtelenül felszámított összegből a fogyasztói kölcsönszerződésből, valamint az ahhoz kapcsolódó gyűjtőszámlahitelből eredő tartozásra elszámolt összeg: Összeg Devizanem Tartozásra elszámolt összeg: összeg EUR/CHF Az alábbi táblázatban láthatja, hogyan csökken az Ön tartozása az elszámolásnak köszönhetően. Az alábbiakban látható az elszámolt összegek részletezése és az így módosult tőketartozás összege: A pénzügyi teljesítés napján fennálló A pénzügyi teljesítés előtt a nyilvántartás devizanemében Tartozásra elszámolt (levont) összeg a pénzügyi teljesítés napján A pénzügyi teljesítés napját követően a nyilvántartás devizanemében Összeg Devizanem Összeg Devizanem Összeg Devizanem A fogyasztói kölcsönszerződésből eredő lejárt tartozás: Kapcsolódó gyűjtőszámlahitelből eredő tartozás Kapcsolódó áthidaló kölcsönből eredő tartozás Kapcsolódó gyűjtőszámlahitelből eredő tartozás: Nem esedékes tőketartozás: összeg EUR/CHF összeg EUR/CHF összeg EUR/CHF összeg EUR/CHF összeg EUR/CHF összeg forintban összeg forintban összeg forintban összeg forintban összeg forintban összeg forintban összeg EUR/CHF összeg forintban összeg EUR/CHF Az elszámolást a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott képletek és elvek alapján végeztük el. Az elszámolás szabályainak betartását a Magyar Nemzeti Bank hivatalból ellenőrzi és a fogyasztók érdekében fellép, amennyiben a jogszabályi előírások megsértését tapasztalja.

3 1. Egyedi információk: a. Árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződés: Amennyiben Ön több alkalommal vette igénybe a gyűjtőszámla hitelt, úgy a gyűjtőszámla hitelek egyenlege a táblázatban összesítetten jelenik meg. Az árfolyamgátban résztvevő ügyletek elszámolása során a Bank az 54/2014. MNB rendelet IV. fejezetének 4. pontja szerinti effektív (súlyozott számtani átlaggal megállapított) árfolyamot alkalmazta. b. Tájékoztatjuk, hogy a Bank az elszámolás során más szerződéséből eredő, lejárt követelést nem érvényesítette a fogyasztói követelésbe történő beszámítás útján. c. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. a törvényi kötelezettségnek eleget téve (2011. évi CXXII. törvény - KHR tv (6) bekezdés) alapján a szerződésével kapcsolatosan a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) nyilvántartott referenciaadataiban történt változást a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás (BISZ Zrt.) részére továbbítja. Az Ön kölcsönszerződésére vonatkozó személyre szabott információk megtekintéséhez egyedi kód segítségével tud belépni az erre létrehozott internetes felületre az alábbi webhelyen: (Egyéni belépés Erste-ügyfelek részére) Ha a most megküldött elszámolásnál bővebb adattartalmú elszámolásra van szüksége, igényét jelezheti személyesen, elektronikus szolgáltatói felületen, valamint a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. A személyesen, valamint az egyéb módon igényelt részletes tájékoztatót az igényléstől számított 5 munkanapon belül megküldjük. A Bank az elszámolással összefüggő részletes, teljes körű adatszolgáltatást az internetes szolgáltatói felülethez való hozzáféréssel teljesíti, amelynek részleteit itt olvashatja: A részletes elszámolás megtekintéséhez szükséges adatok: Bejelentkezési azonosító: <microsite_azonosito> Jelszó: Főadós születési dátuma a következő formátumban: ÉÉÉÉHHNN (pl ) Itt találja meg azokat a belépési kódokat, amelyekkel hozzáférhet az elszámolással kapcsolatos személyre szabott információkhoz.

4 Az elszámolással kapcsolatos egyéb információkat honlapunkon ( Elszámolási és forintosítási információk cím alatt, a Magyar Nemzeti Bank honlapján ( Elszámolási és forintosítási információk cím alatt, továbbá az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeinkben kifüggesztett tájékoztatókban is megtalálja II. Szerződésmódosuláshoz kapcsolódó információk Az alábbiakban tájékoztatjuk a fenti számú szerződés módosításának lényegi elemeiről, tartalmáról, valamint a szerződésmódosítással összefüggő jogokról és lehetőségekről. A forintosítás szabályai alá a deviza és devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződések tartoznak, ezért a szerződésének devizaneme a törvény alapján nem módosul. Az elszámolást követően a fogyasztói kölcsönszerződések esetében a kamatperiódusok referencia-kamatlábhoz kötött kamat esetén a kamatfelár-periódusok időtartama az alábbi szabályok szerint módosul. Amennyiben a fordulónaptól számított hátralévő futamidő meghaladja: a 16 évet, akkor öt év, a 9 évet, de legfeljebb 16 év, akkor négy év, a 3 évet, de legfeljebb 9 év, akkor három év. Amennyiben a hátralévő futamidő a 3 évet nem haladja meg, úgy a kamat mértéke fix. A fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének és egyes más rendelkezéseinek módosulásával kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló évi LXXVII. törvény rendelkezéseinek eleget téve tájékoztatjuk, hogy a deviza alapú kölcsönszerződését átszámítottuk forintra. A forintosítás elvégzése során a évi LXXVII. törvény 10. -ában meghatározott árfolyamot alkalmaztuk (EUR esetén 308,97 HUF/EUR, CHF esetén 256,47 HUF/CHF).

5 Az átszámítással kapcsolatos főbb adatokat az alábbi táblázat tartalmazza: Az alábbi táblázatból tudhatja meg, hogy az elszámolást és a forintosítást követően hogy néz ki az új kölcsönszerződése. A fogyasztói kölcsönszerződésből eredő nem esedékes tőketartozás összege*: A fogyasztói kölcsönszerződésből eredő lejárt tartozás összege: Gyűjtőszámlahitelből eredő tartozás: Az átváltáskor alkalmazott árfolyam: Az elszámolást és forintosítást megelőzően EUR/CHF EUR/CHF összeg összeg Az elszámolást és a forintosítást követően HUF forintban összeg összeg 256,47 HUF/CHF Éves kamat (%): X% Y% Éves kezelési költség (%): X% Y% Kamatperiódus időtartama: X hónap X év Kamatfelár periódus időtartama: Az új kamatperiódus kezdő időpontja: 3 hónap dátum Törlesztőrészlet összege**: összeg összeg A szerződésmódosulást követően fizetendő törlesztőrészlet első esedékessége: Kölcsönszerződésének lejárata***: dátum dátum dátum Itt találja meg, mekkora lesz az új törlesztőrészlete * Az elszámolást és a forintosítást követően kimutatott nem esedékes tőketartozás már az elszámolás pénzügyi teljesítésének hatásait is figyelembe véve került meghatározásra ** Árfolyamgáttal érintett ügylet esetében, a gyűjtőszámlahitel beállításától számított 60 hónapig beszedendő törlesztőrészlet: HUF Részletek a jövőbeni fizetési kötelezettségeiről a 3. mellékletben talál. ***Tájékoztatjuk, hogy a rögzített árfolyam időszakának kezdő időpontjától számított 60. hónapot követően esedékes törlesztőrészlet meghatározására külön jogszabály alapján kerül sor. Ennek megfelelően a rögzített árfolyam alkalmazási időszakának kezdő időpontjától számított 60. hónapot követően esedékes törlesztő részlet nem haladhatja meg a 60. hónapban esedékes törlesztőrészlet 115%-át. Ha a fenti feltétel nem biztosítható, akkor a kölcsönszerződés futamidejének módosítására kerül sor.

6 Tájékoztatjuk, hogy évi LXXVII. törvény 12.. lehetőséget biztosít arra, hogy a fogyasztó a jelen levél kézhezvételétől számított 30 napon belül - a pénzügyi intézménynél kezdeményezze a forintra átváltás mellőzését. Amennyiben nem kíván élni a forintosítás lehetőségével, úgy ezt írásban kezdeményezheti (adós-adóstárs együttesen) pénzügyi intézményünknél, az alábbi feltételek valamelyikének teljesülése esetén: A fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződés hátralévő futamideje legkésőbb december 31. napján lejár, A várható törlesztőrészletet meghaladó összegű, rendszeres jövedelme van az MNB által hivatalos árfolyamként jegyzett devizanemben, A jövedelemarányos törlesztőrészlet és hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló jogszabály (a továbbiakban: JTM rendelet) szerint jogosult lenne az adott devizaalapú kölcsönt felvenni A törvény alapján a forintra átváltás esetén számítható induló kamat meghaladja az eredetileg számítható kamatot, kamatfelárat. A devizában maradó, árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződés esetén a fogyasztó a pénzügyi intézménynek írásban nyilatkozik annak tudomásulvételéről, hogy a pénzügyi intézmény a fordulónaptól kezdődően nem biztosítja az általa alkalmazott törlesztési árfolyam és az árfolyamgát törvényben meghatározott rögzített árfolyam közötti különbség forintösszegét az árfolyamgát törvény szerinti gyűjtőszámlahitelből történő folyósítással. Ha nem kíván a forintosítás lehetőségével élni, úgy az arra vonatkozó beadvány mintát honlapunkon ( Elszámolási és forintosítási információk cím alatt, a Magyar Nemzeti Bank honlapján ( Elszámolási és forintosítási információk cím alatt, továbbá az ügyfélszolgálatainkon érheti el. Ha 30 napon belül írásban nem kezdeményezi a forintosítás mellőzését, a levelünk kézhezvételét követő 31. napon szerződése a fent ismertetettek szerint a törvény erejénél fogva módosul. Amennyiben a pénzügyi intézmény bírálata pozitív, úgy az ügylet a február 1-i fordulónapra viszszamenőleg eredeti devizában kerül nyilvántartásra, azaz a havonta esedékessé váló törlesztő részletek, valamint bármilyen devizában megállapított díj, költség megfizetése a bank által megállapított és közzétett deviza árfolyam alapján történik. Az elbírálásától számított 60 napon belül küldjük meg az Ön részére a módosuló kölcsön/hitelszerződésre vonatkozó dokumentumokat. Amennyiben a pénzügyi intézmény bírálata negatív (elutasítás), úgy a kölcsön/hitelszerződése e levélben hivatkozott szempontok szerint módosul. Az eljárás során a pénzügyi intézmény számítja ki, hogy megfelel-e az alábbiakban feltüntetett deviza vagy deviza alapú jelzálog-kölcsönszerződésekre vonatkozó JTM rendeletben (32/2014. (IX. 10.) MNB rendelet) meghatározott feltételeknek: Az ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett nyújtott euro alapú hiteleknél és euro hiteleknél a kitettség hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 50%-át, pénzügyi lízingnél 55%-át.

7 Az ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett nyújtott, egyéb devizában meghatározott devizahitelek kitettségének hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 35%-át, pénzügyi lízingnél 40%-át. Amennyiben az ügyfél, illetve adóstársak esetén az ügyfelek összesített igazolt havi nettó jövedelme alacsonyabb, mint négyszázezer forint, a jövedelem arányos törlesztőrészlet mutató (a továbbiakban: JTM) hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg euro hitel, euro alapú hitel nyújtása esetén a 25%-ot, egyéb devizában meghatározott devizahitel nyújtása esetén a 10%-ot. Amennyiben az ügyfél, illetve adóstársak esetén az ügyfelek összesített igazolt havi nettó jövedelme eléri vagy meghaladja a négyszázezer forintot, a JTM hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg euro hitel, euro alapú hitel nyújtása esetén a 30%-ot, egyéb devizában meghatározott devizahitel nyújtása esetén a 15%-ot. A jövedelemarányos törlesztőrészlet számításához az 2. mellékletben felsorolt dokumentumok szükségesek. A mellékelt listában megjelölt dokumentumok a bírálathoz általában szükséges dokumentumokat jelölik. A pénzintézet esetenként egyéb dokumentumokat is bekérhet. Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben a várható törlesztőrészletet meghaladó összegű, rendszeres jövedelme van az MNB által hivatalos árfolyamként jegyzett devizanemben, abban az esetben ezt igazolnia kell a pénzügyi szervezet felé. A forintosítás külön költséggel nem jár. Amennyiben nem kíván élni a forintosítás és kamatmódosítás lehetőségével, a kölcsönszerződést a szerződés módosuló rendelkezéseinek kézhezvételét követő 60 napon belül felmondhatja, ebben az esetben a felmondást követő 90 napon belül meg kell fizetnie a fennálló összes tartozást. Ez történhet saját, illetve más pénzintézet általi hitelkiváltásból is. A forintra történő átváltással és kamatmódosítással kapcsolatos egyéb információkat honlapunkon ( Elszámolási és forintosítási információk cím alatt, a Magyar Nemzeti Bank honlapján ( Elszámolási és forintosítási információk cím alatt, továbbá a pénzügyi intézmények ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben és a telefonos ügyfélszolgálatunkon talál. III. Felülvizsgálatra, jogorvoslatra vonatkozó információk Az alábbiakban tájékoztatjuk az elszámolásra, valamint a szerződésmódosításra vonatkozó felülvizsgálati, jogorvoslati lehetőségekről. Ha az elszámolással, a szerződésmódosítással, a tájékoztatás teljeskörűségével, vagy az új törlesztőrészleteket tartalmazó törlesztési táblázatában foglalt adatokkal kapcsolatban panasszal kíván élni, az ezzel kapcsolatos panaszbeadványát megküldheti postai úton <erste_posta> -, benyújthatja ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeinkben, illetve elektronikus úton (<erste_mail>). A panasz kizárólag írásban terjeszthető elő. Az elszámolással kapcsolatos panasz megtételére szolgáló nyomtatványt elérheti honlapunkon (<erste_webcim>) Elszámolási és forintosítási információk cím alatt, vagy kérheti annak postai, illetve elektronikus megküldését a (<erste_mail>) címre írt elektronikus levéllel, vagy bármelyik ügyfélszolgálatunkon. A nyomtatvány használata nem kötelező.

8 A panasz benyújtására az elszámolás kézbesítésétől számított 30 napon belül van lehetősége. Kérjük, ügyeljen a határidő betartására, mert annak elteltét követően már kizárólag abban az esetben lesz lehetősége panaszt tenni, ha a panasztételben akadályoztatva (önhibáján kívüli akadályoztatás) volt. Ez esetben az akadályoztatás megszűnésétől számított 30 napon belül, de legkésőbb a panasz benyújtására nyitva álló határidőt követő 90 napig terjesztheti elő panaszbeadványát, de az akadályoztatás tényét igazolnia szükséges. Ha a panasz előterjesztésére határidőben nem kerül sor, akkor azt a törvény előírása szerint úgy kell tekinteni, hogy az elszámolásban foglaltakat elfogadja. A panaszára indokolással ellátott álláspontunkat a panaszának kézhezvételét követően 60 napon belül megküldjük. Ebben a levelünkben adunk majd részletes tájékoztatást arra az esetre, amennyiben a válaszunkat nem fogadja el és a panaszában foglaltakat továbbra is fenntartja. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület eljárását kizárólag abban az esetben veheti igénybe, ha a panaszbeadványra kapott válasszal nem ért egyet vagy 60 napon belül nem kap rá választ. Ebben az esetben kifogásának pontos indoklása szükséges. Üdvözlettel: ERSTE BANK HUNGARY ZRT. <keltezes> Az elszámolást szabályozó jogszabályok: évi XXXVIII. törvény; évi XL. törvény; évi LXX- VII. törvény; évi LXXVIII. törvény, 42/2014. (XI. 7.) MNB rendelet; 54/2014. (XII. 10.) MNB rendelet; 55/2014. (XII. 10.) MNB rendelet; 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet

9 1. MELLÉKLET Hiteltörténeti kimutatás Szerződésszám: <szerzodesszam> <TABLAZATD> Időszak 1 Pénzügyi intézmény által előírt törlesztőrészlet az időszakos tájékoztatásokban szereplő devizanemben 2 Befizetés A nyilvántartás A befizetés devizanemében 3 devizanemében 4 Lejárt tartozás az időszak végén a nyilvántartás devizanemében 5 Nem esedékes tőketartozás az időszak végén a nyilvántartás devizanemében 6 Összeg Devizanem Összeg Devizanem Összeg Devizanem Összeg Devizanem Összeg Devizanem <Idoszak>

10 Hiteltörténeti kimutatás tájékoztatója Tisztelt Ügyfelünk! A táblázat oszlopaiban szereplő adatok könnyebb megértéséhez kérjük, olvassa el tájékoztatónkat Az Időszak megnevezésű oszlopban kerülnek feltüntetésre a fogyasztói kölcsönszerződésben szereplő hitelezői követelés folyósításával és visszafizetésével érintett évek. Ez - a folyósítás, a megszűnés és az elszámolás fordulónapját tartalmazó évek kivételével - minden esetben a január 1-jétől december 31-ig tartó időszakot jelenti A Pénzügyi intézmény által előírt törlesztőrészlet oszlopban szerepel a szerződésben foglalt - tisztességtelennek minősülő - feltételek szerint, az adott időszakban előírt törlesztőrészletek öszszege az időszakonként megküldésre kerülő kimutatás devizanemében, a hitelező által alkalmazott árfolyamok használatával kifejezve, amelynek összege az időszakonként megküldött kimutatásokból ellenőrizhető A Befizetés a nyilvántartás devizanemében oszlopban szerepel az adott időszak összes befizetése a nyilvántartás devizanemében A Befizetés a befizetés devizanemében oszlopban szerepel az adott időszakban ténylegesen a kölcsönszerződéshez kapcsolódóan megfizetett összeg a befizetés devizanemében, amelynek összege az időszakonként megküldött kimutatásokból ellenőrizhető A Lejárt tartozás az időszak végén oszlopban látható a lejárt (késedelemmel érintett) tartozás összege az első oszlopban feltüntetett év/időszak végén, a nyilvántartás devizanemében A Nem esedékes tőketartozás az időszak végén megnevezésű oszlopban szerepel a még fennálló, késedelemmel nem érintett tőketartozás összege az első oszlopban feltüntetett év/időszak végén, a nyilvántartás devizanemében.

11 2. MELLÉKLET Jövedelemarányos törlesztőrészlet számításhoz szükséges dokumentumok listája 1. HITELKÉRELEM (adósra, adóstársra, zálogkötelezettre és készfizető kezesre is) Kölcsönkérelmi nyomtatvány Személyazonosító okirat (érvényes személyi igazolvány vagy kártya alapú személyi azonosító igazolvány, vagy érvényes úti okmány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány) /Ideiglenes személyi igazolvány érvényes útlevél vagy plasztikkártya alapú vezetői engedély felmutatása mellett fogadható el a személyazonosság igazolásául. A szerződéskötésig azonban be kell mutatni az állandó érvényességű személyi igazolványt./ Meghatalmazás (adós, adóstárs, zálogkötelezett, kezes akadályoztatása esetén) Gyámhatósági hozzájárulás (kiskorú bevonása esetén) Gyermekek és egyéb eltartott személyek igazolása Elvált szülők esetén kiskorú gyermek(ek) elhelyezését bizonyító jogerős ítélet A gyermek(ek) létezését bizonyító okirat (születési anyakönyvi kivonat) Közvetítői meghatalmazás közvetítőn keresztül igényelt ügyletek esetén 2. HITELKÉRELEM MELLÉKLETEI (adósra, adóstársra, zálogkötelezettre és készfizető kezesre is) Kölcsönkérelemi nyomtatvány részeként: Nyilatkozat Általános ügyfél-tájékoztatásról Jelzáloghitel, fogyasztási hitel, hitelkártya esetén (Magatartási Kódex-nek megfelelően) KÖTELEZŐ! Nyilatkozat Törlesztőrészlet növekedést eredményező kockázatokról (Magatartási Kódex-nek megfelelően) KÖTELEZŐ! Nyilatkozat Törlesztőrészlet növekedést eredményező kockázatokról a kombinált termékek esetén (Magatartási Kódex-nek megfelelően; lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált termékek esetén) Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerrel (KHR) kapcsolatot tudnivalókról KÖTELEZŐ! Nyilatkozat KHR-ben kezelt referenciaadatok a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. Törvény alapján) a nyilatkozat a törlesztőrészlet kalkuláció melléklete KÖTELEZŐ! Nyilatkozat KHR-ben kezelt referenciaadatok más referenciaadat-szolgáltató által átvételéről (természetes személyek részére) KÖTELEZŐ! Tájékoztatás KHR-ből átvett adatokról (minden KHR-ben ellenőrzött ügyfél esetében) KÖTELEZŐ! Nyilatkozat a szerződéses jogviszony megszűnését követő KHR adatkezelésről (természetes személyek részére) opcionális, nem kötelező! Adatvédelmi tájékoztató és nyilatkozat személyazonosító okmányok másolásához 3. A JÖVEDELEM IGAZOLÁSÁNAK DOKUMENTUMAI (Ha az ügyfél egynél több kategóriába esik, akkor minden, a megfelelő kategóriához előírt dokumentumot be kell nyújtania.) Alkalmazott (közalkalmazott, köztisztviselő, állami cég alkalmazottja, egyéb alkalmazottak) Munkáltatói igazolás (ha bankszámlára ékezik a munkabér, mely 6 havi bankszámlakivonattal igazolásra kerül, munkáltatói igazolás benyújtása nem szükséges, kivéve Lakáshitel Előbírálati Igazolással esetén, mert ott minden estben szükséges a munkáltatói jövedelemigazolás) Lakossági bankszámla kivonat - minimum 2 hónap Adóhatóság (NAV) által kiállított jövedelemigazolás (készpénzes kifizetés esetén) és Előző évi SZJA adóbevallás NAV által érkeztetett példánya Bt., Kkt., Kft. tulajdonosai és közvetlen hozzátartozói saját cégből szerzett jövedelemmel Munkáltatói igazolás Lakossági bankszámla kivonat minimum 2 hónap

12 Adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás és Előző évi SZJA adóbevallás NAV által érkeztetett példánya Vállalkozás nemleges NAV köztartozás igazolása Megbízási szerződés, és minimum utolsó 3 havi vállalkozói számlakivonat, negyedéves jóváírás esetén 6 havi számlakivonat, melyen a jóváírások a Megbízási szerződés - tartalmának megfelelő Egyéni vállalkozó, szabadfoglalkozású Lakossági bankszámla kivonat minimum 2 hónap Adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás és Előző évi SZJA adóbevallás NAV által érkeztetett példánya Nemleges NAV köztartozás igazolás (vállalkozói) Vállalkozó igazolvány (egyéni vállalkozó esetén) Megbízási szerződés és minimum utolsó 3 havi vállalkozói számlakivonat, negyedéves jóváírás esetén 6 havi számlakivonat, melyen a jóváírások a Megbízási szerződés - tartalmának megfelelő Nyugdíjas, rokkantnyugdíjas Nyugdíjas igazolvány másolata Nyugdíjszelvény vagy minimum utolsó 2 havi bankszámlakivonat Gyed, Gyes (csak adóstárs esetén elfogadható, adósként nem elfogadható) Munkáltatói igazolás Postai igazolószelvény vagy minimum utolsó 2 havi bankszámlakivonat Külföldről származó jövedelem esetén Munkáltatói igazolás (angol, német, francia nyelvtől eltérő dokumentum esetén hiteles fordítással) Munkavállalási engedély (angol, német, francia nyelvtől eltérő dokumentum esetén hiteles fordítással) Tartózkodási engedély (angol, német, francia nyelvtől eltérő dokumentum esetén hiteles fordítással) Munkaszerződés (angol, német, francia nyelvtől eltérő dokumentum esetén hiteles fordítással) Külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás (angol, német, francia nyelvtől eltérő dokumentum esetén hiteles fordítással) Ügyvédi kézbesítési megbízotti meghatalmazás (Adós és a Kézbesítetési megbízott által tanúk előtt tett nyilatkozat kivéve ausztriai ingázó dolgozók) Lakossági folyószámla kivonat - minimum 2 hónap Ingatlan bérbeadásból származó jövedelem esetén Ingatlanbérleti szerződés Adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás és Előző évi SZJA adóbevallás NAV által érkeztetett példánya Lakossági folyószámla kivonat minimum 2 hónap 4. FEDEZET DOKUMENTUMAI 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolat a fedezetül felajánlott ingatlan(ok)ról (Ügyfél kérésére és költségére Bankon belül Takarneten elérhető) 60 napnál nem régebbi helyszínrajz vagy térképmásolat (családi ház, ikerház vagy sorházi lakás fedezetül történő felajánlása esetén) A fedezetül szolgáló ingatlan (kézzel is elkészíthető) alaprajza (kivéve, ha azt a tervdokumentáció tartalmazza és telekingatlan esetén) Használati jog megosztásról szóló ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett megállapodás (amennyiben a fedezetül felajánlott ingatlan osztatlan közös tulajdon) Igazolás fennálló tartozásról (hitelkiváltás, tehermentesítés esetén)

13 3. MELLÉKLET Szerződésszám: <szerzodesszam> Az alábbiakban tájékoztató jelleggel közöljük a törlesztési táblázatot, amely a jövőre vonatkozó törlesztéseket/törlesztő részleteket tartalmazza. Esedékesség Fennmaradó tőketartozás Törlesztő részlet elemei Törlesztő részlet összege A törlesztés további feltételeire a kölcsönszerződés rendelkezései az irányadók. A fenti törlesztő részletek <TARGYIDOSZAK_DATUM>-i záró állapot szerint tőketartozás alapján kerültek megállapításra. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben előtörlesztésre vagy folyósítás növelésre kerül sor, a fent közölt törlesztő részletek is megváltoznak.

Tájékoztatjuk arról is, hogy milyen teendői vannak abban az esetben, ha a levélben közölt adatok felülvizsgálatát kéri.

Tájékoztatjuk arról is, hogy milyen teendői vannak abban az esetben, ha a levélben közölt adatok felülvizsgálatát kéri. ...... Szatymaz és Vidéke Takarékszövetkezet... 6763 Szatymaz, Dózsa Gy. u. 25-27.... Szerződésszám:... Tisztelt...! Ebben a levélben tájékoztatást adunk a fenti számú szerződésre vonatkozóan a 2014. évi

Részletesebben

Név Város. 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 1. Irányítószám. I. Elszámoláshoz kapcsolódó információk. 1. oldal

Név Város. 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 1. Irányítószám. I. Elszámoláshoz kapcsolódó információk. 1. oldal Név Város PILLÉR Takarékszövetkezet Utca/Házszám 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 1. Irányítószám Szerződésszám: Tisztelt! Ebben a levélben tájékoztatást adunk a fenti számú szerződésre vonatkozóan a

Részletesebben

Az elszámolás eredményeképpen megállapított, tisztességtelenül felszámított összeget az alábbi táblázat tartalmazza:

Az elszámolás eredményeképpen megállapított, tisztességtelenül felszámított összeget az alábbi táblázat tartalmazza: 1. melléklet az 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelethez A 2. (1) bekezdés és a 9. (1) bekezdés szerinti, pénzügyi intézmény által megküldendő tájékoztató levél formai követelményei, kötelezően feltüntetendő

Részletesebben

Tájékoztatjuk arról is, hogy milyen teendői vannak abban az esetben, ha a levélben közölt adatok felülvizsgálatát kéri.

Tájékoztatjuk arról is, hogy milyen teendői vannak abban az esetben, ha a levélben közölt adatok felülvizsgálatát kéri. Szatymaz és Vidéke Takarékszövetkezet 6763 Szatymaz, Dózsa Gy. u. 25-27....... Szerződésszám:... Tisztelt...! Ebben a levélben tájékoztatást adunk a fenti számú szerződésre vonatkozóan a 2014. évi XL.

Részletesebben

Név Város. 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 1. Irányítószám. I. Elszámoláshoz kapcsolódó információk. 1. oldal

Név Város. 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 1. Irányítószám. I. Elszámoláshoz kapcsolódó információk. 1. oldal Név Város PILLÉR Takarékszövetkezet Utcanév/Házszám 6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 1. Irányítószám Szerződésszám:. Tisztelt.! Ebben a levélben tájékoztatást adunk a fenti számú szerződésre vonatkozóan

Részletesebben

1. melléklet a 3/2015. (II. 20.) MNB rendelethez

1. melléklet a 3/2015. (II. 20.) MNB rendelethez 1. melléklet a 3/2015. (II. 20.) MNB rendelethez 1. melléklet az 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelethez A 2. (1) bekezdés és a 9. (1) bekezdés szerinti, pénzügyi intézmény által megküldendő tájékoztató levél

Részletesebben

<FOGYASZTO_NEVE> <varos> <utca> <irsz>

<FOGYASZTO_NEVE> <varos> <utca> <irsz> Szerződésszám: Tisztelt ! Ebben a levélben tájékoztatást adunk a fenti számú szerződésre vonatkozóan a 2014. évi XL. törvényben (a

Részletesebben

54/2014. (XII. 10.) MNB rendelet a pénzügyi intézmények fogyasztói

54/2014. (XII. 10.) MNB rendelet a pénzügyi intézmények fogyasztói Tájékoztatás a jogszabály alapján elszámolási kötelezettséggel érintett devizahitelekkel kapcsolatos elszámolásról, valamint az érintett devizahitelek forintosításáról, továbbá a jogszabály alapján elszámolási

Részletesebben

HIRDETME NY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETME NY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETME NY Időskori Jelzálogjáradék Hirdetmény Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2015. augusztus

Részletesebben

Kitöltési útmutató. az 58/2014. MNB rendelet mellékleteihez

Kitöltési útmutató. az 58/2014. MNB rendelet mellékleteihez Kitöltési útmutató az 58/2014. MNB rendelet mellékleteihez Jelen segédlet nyújt útmutatást az 58/2014. MNB rendelet mellékleteiben foglalt táblázatok kitöltésére vonatkozóan. Tartalom 1. 1. melléklet:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY Időskori Jelzálogjáradék Hirdetmény Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2016. szeptember

Részletesebben

HIRDETME NY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETME NY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETME NY Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2016. március 18. Hatályos: 2016. március 21. napjától

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY Időskori Jelzálogjáradék Hirdetmény Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2017. július 31.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a deviza alapú időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2017. november 30. Hatályos: 2017. december 01. napjától

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Az elszámolásra, forintosításra vonatkozó jogszabályok

TÁJÉKOZTATÓ. Az elszámolásra, forintosításra vonatkozó jogszabályok TÁJÉKOZTATÓ a jogszabály alapján elszámolási kötelezettséggel érintett devizahitelekkel kapcsolatos elszámolásról az érintett devizahitelek forintosításáról, valamint a jogszabály alapján elszámolási kötelezettséggel

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 178. szám 24547 IV. A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei A Magyar Nemzeti Bank elnökének 58/2014. (XII.

Részletesebben

R lll llll1111111 1111 11111111111 1111111 1111

R lll llll1111111 1111 11111111111 1111111 1111 ELSZÁMOLÓ LEVÉL (A dolog pikantériája: 4 100 000 et vettünk fel 2008-ban!!!) Fennmaradó tartozás esetében LOMBA R D LÍZING CSOPOR T 14696584-15361 Iktatószám: lvl5-86608/201sn1 Szerződő (Fogyasztó) Ügyfél:

Részletesebben

Tájékoztató a fogyasztói kölcsönszerződések törvényben. előírt forintosításáról

Tájékoztató a fogyasztói kölcsönszerződések törvényben. előírt forintosításáról Tájékoztató a fogyasztói kölcsönszerződések törvényben előírt forintosításáról Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Érdeklődő! Az alábbiakban a fogyasztói kölcsönszerződések kötelező jogszabályi forintosításával

Részletesebben

6. forint alapú fogyasztói kölcsönszerződés: a 2014. évi XXXVIII. törvény 1. (1) bekezdésében ekként meghatározott fogyasztói kölcsönszerződés;

6. forint alapú fogyasztói kölcsönszerződés: a 2014. évi XXXVIII. törvény 1. (1) bekezdésében ekként meghatározott fogyasztói kölcsönszerződés; A Magyar Nemzeti Bank elnökének 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelete a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire tekintettel szükséges elszámoláshoz, valamint a fogyasztói kölcsönszerződések

Részletesebben

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet A jogszabály mai napon (2015.II.2.) hatályos állapota A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire

Részletesebben

LÉBÉNY-KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET

LÉBÉNY-KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET LÉBÉNY-KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET ELSZÁMOLÁS FELÜLVIZSGÁLATÁHOZ KAPCSOLÓDÓ PANASZ ÜGYINTÉZÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: 4/ /2015 sz. határozatával a Takarékszövetkezet Igazgatósága Dudás Ferencné elnök-ügyvezető

Részletesebben

ADATVÁLTOZÁST BEJELENTŐ NYOMTATVÁNY AZONOSÍTÁSI ADATOK. NEM VÁLTOZÓ ADAT (jelenleg is érvényes) VAGY ADATVÁLTOZÁS ELŐTTI RÉGI ADAT

ADATVÁLTOZÁST BEJELENTŐ NYOMTATVÁNY AZONOSÍTÁSI ADATOK. NEM VÁLTOZÓ ADAT (jelenleg is érvényes) VAGY ADATVÁLTOZÁS ELŐTTI RÉGI ADAT 1. számú nyomtatvány ADATVÁLTOZÁST BEJELENTŐ NYOMTATVÁNY AZONOSÍTÁSI ADATOK SZÜLETÉSI NÉV: SZÜL HELYE, IDEJE: ANYJA NEVE: SZERZŐDÉS SZÁMA: NEM VÁLTOZÓ ADAT (jelenleg is érvényes) VAGY ADATVÁLTOZÁS ELŐTTI

Részletesebben

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet módosításáról

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bank elnökének 3/2015. (II. 20.) MNB rendelete a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire tekintettel szükséges elszámoláshoz, valamint a fogyasztói kölcsönszerződések

Részletesebben

KÖZZÉTÉTEL FORINTALAPÚ FOGYASZTÓI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRŐL, MELYEK ESETÉBEN ELSZÁMOLÁS MEGKÜLDÉSÉRE NEM KERÜLT SOR

KÖZZÉTÉTEL FORINTALAPÚ FOGYASZTÓI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRŐL, MELYEK ESETÉBEN ELSZÁMOLÁS MEGKÜLDÉSÉRE NEM KERÜLT SOR KÖZZÉTÉTEL FORINTALAPÚ FOGYASZTÓI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRŐL, MELYEK ESETÉBEN ELSZÁMOLÁS MEGKÜLDÉSÉRE NEM KERÜLT SOR Az 58/2014. (XII.17.) MNB rendelet [1] 2. (3a) bekezdése alapján ezúton tájékoztatjuk a vonatkozó

Részletesebben

2015. február 01. hatállyal a évi LXXVIII. törvény által módosított, fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény változásai

2015. február 01. hatállyal a évi LXXVIII. törvény által módosított, fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény változásai HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne A kölcsönszerződésekhez kapcsolódó valamennyi jog és kötelezettség átruházására került a Raiffeisen Bank Zrt. részére 2018. október 5. napján.

Részletesebben

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Személyi kölcsöne

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Személyi kölcsöne Intrum Hitel Zrt. 1138 Budapest, Váci út 144-150. Telefon: +36 1 88 00 975 kerelem.hitel@intrum.hu www.intrum.hu/hitel HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Személyi kölcsöne VÁLTOZÁSOK: - Cégadatokban változás

Részletesebben

A MagNet Bank Zrt. fogyasztók részére nyújtott, már nem igényelhető hitelek kamatairól, alkalmazott díjairól, jutalékairól és költségeiről.

A MagNet Bank Zrt. fogyasztók részére nyújtott, már nem igényelhető hitelek kamatairól, alkalmazott díjairól, jutalékairól és költségeiről. A MagNet Bank Zrt. fogyasztók részére nyújtott, már nem igényelhető hitelek kamatairól, alkalmazott díjairól, jutalékairól és költségeiről. Hatályba lépés, érvényesség: 2015. február 1-től visszavonásig

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 178. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 178. szám MAGYAR KÖZLÖNY 178. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2014. december 17., szerda Tartalomjegyzék 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet A fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire tekintettel

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/1-477-4888 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu Érvényes 2017. január 02-től VÁLTOZÁSOK: -

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó T á j é k o z t a t ó a fogyasztói kölcsönszerződések törvényben előírt forintosításáról Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Érdeklődő! Az alábbiakban a fogyasztói kölcsönszerződések kötelező jogszabályi forintosításával

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/40-400-800 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu Érvényes 2015. március 31-től VÁLTOZÁSOK ÁLTOZÁSOK:

Részletesebben

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó személyi kölcsöne

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó személyi kölcsöne Intrum Hitel Zrt. 1138 Budapest, Váci út 144-150. Telefon: +36 1 88 00 975 kerelem.hitel@intrum.hu www.intrum.hu/hitel HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó e VÁLTOZÁSOK: - Cégadatokban

Részletesebben

OptiJUS Opten Kft. 1 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet. 2015.06.07. óta hatályos szöveg

OptiJUS Opten Kft. 1 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet. 2015.06.07. óta hatályos szöveg OptiJUS Opten Kft. 1 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire tekintettel szükséges elszámoláshoz, valamint

Részletesebben

58/2014. (XII. 17.) MNB

58/2014. (XII. 17.) MNB 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire tekintettel szükséges elszámoláshoz, valamint a fogyasztói kölcsönszerződések módosulásához kapcsolódó

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi kölcsöne HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi kölcsöne AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/1-477-4888 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu VÁLTOZÁSOK: - Kapcsolódó akció Érvényes

Részletesebben

jóváhagyását követően- nyilvántartott, így forintban törlesztett Hitelcsere Program jelzálogkölcsönei nem minősülnek lakáscélú jelzálogkölcsönnek.

jóváhagyását követően- nyilvántartott, így forintban törlesztett Hitelcsere Program jelzálogkölcsönei nem minősülnek lakáscélú jelzálogkölcsönnek. HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. 2014. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó deviza alapúként a forintosítás mellőzése iránti kérelem jóváhagyását követően- nyilvántartott Hitelcsere Program

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/40-400-800 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu Érvényes 2016. január 01-től VÁLTOZÁSOK: VÁLTOZNAK

Részletesebben

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolásához és forintosításához kapcsolódó intézményi tájékoztató levelek

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolásához és forintosításához kapcsolódó intézményi tájékoztató levelek A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolásához és forintosításához kapcsolódó intézményi tájékoztató levelek Dr Windisch László alelnök Freisleben Vilmos Fogyasztóvédelmi igazgatóság igazgató 2015. február

Részletesebben

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire tekintettel szükséges elszámoláshoz, valamint a fogyasztói kölcsönszerződések módosulásához kapcsolódó

Részletesebben

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne Intrum Hitel Zrt. 1138 Budapest, Váci út 144-150. Telefon: +36 1 88 00 975 kerelem.hitel@intrum.hu www.intrum.hu/hitel HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne Érvényes 2018. október 9. napjától

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó személyi kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó személyi kölcsöne HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó e AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/40-400-800 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu Érvényes 2015. március 31-től

Részletesebben

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN. Magánszemélyek részére. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank).

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN. Magánszemélyek részére. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank). Lakossági Hitelek kondíciói ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN Magánszemélyek részére Érvényes: 2018. október 01 -tól/től visszavonásig A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban:

Részletesebben

Intrum EUR Hitelcsere Program kölcsön Éves alapkamat 1A Jövedelemigazolással 2A THM 3A

Intrum EUR Hitelcsere Program kölcsön Éves alapkamat 1A Jövedelemigazolással 2A THM 3A Intrum Hitel Zrt. 1138 Budapest, Váci út 144-150. Telefon: +36 1 88 00 975 kerelem.hitel@intrum.hu www.intrum.hu/hitel HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. 2014. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó deviza

Részletesebben

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon.

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon. Tisztelt Ügyfelünk! A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatosan született jogszabályok (2014. évi XXXVIII. törvény, a 2014. évi XL.

Részletesebben

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet

58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet 58/2014. (XII. 17.) MNB rendelet a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire tekintettel szükséges elszámoláshoz, valamint a fogyasztói kölcsönszerződések módosulásához kapcsolódó

Részletesebben

02N_08 1. Érvényes december 01-től

02N_08 1. Érvényes december 01-től HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. 2014. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó deviza alapú ingatlanvásárlási, hitelkiváltási, magánkölcsön kiváltási, szabad felhasználású, biztosítással kombinált,

Részletesebben

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon.

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon. Tisztelt Ügyfelünk! A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatosan született jogszabályok (2014. évi XXXVIII. törvény, a 2014. évi XL.

Részletesebben

LÁS MINTÁK. A pénzügyi intézmény nyomtatvány alkalmazásának hiánya miatt nem jogosult elutasítani fogyasztói

LÁS MINTÁK. A pénzügyi intézmény nyomtatvány alkalmazásának hiánya miatt nem jogosult elutasítani fogyasztói A PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK FELADATELLÁTÁSÁT SEGÍTŐ, AZ MNB ÁLTAL AJÁNLOTT NYILATKOZAT-, KÉRELEM-, IGAZO- LÁS MINTÁK A nyomtatvány minták a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses kikötéseire

Részletesebben

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN. Magánszemélyek részére. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 7.; a továbbiakban: a Bank).

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN. Magánszemélyek részére. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 7.; a továbbiakban: a Bank). Lakossági Hitelek kondíciói ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN Magánszemélyek részére Érvényes: 2017. június 01 -tól/től visszavonásig A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 7.; a továbbiakban:

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2017. május 22 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 7.; a továbbiakban: a Bank). Árgarancia akció:

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2019. április 08 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank). Árgarancia akció:

Részletesebben

A konstrukciót a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet (címe: 4026 Debrecen Bethlen u A.ép. I.6. ) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja

A konstrukciót a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet (címe: 4026 Debrecen Bethlen u A.ép. I.6. ) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja A HITELINTÉZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata, az Általános

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016. október 01-jétől A a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok. kölcsön kiváltására és szabad. felhasználásra

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok. kölcsön kiváltására és szabad. felhasználásra Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2017. augusztus 16 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 7.; a továbbiakban: a Bank). Árgarancia akció:

Részletesebben

A lényegről egyszerűbben

A lényegről egyszerűbben A lényegről egyszerűbben Szeretné tudni, hogy Önt is érinti-e az elszámolási és forintosítási törvény? Kérdése van a határidőkről, vagy nem tudja, hogy mikor milyen teendője van? Kiadványunkból választ

Részletesebben

KORÁBBAN ÉRTÉKESÍTETT SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY

KORÁBBAN ÉRTÉKESÍTETT SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2018. május 10 -tól/től visszavonásig KORÁBBAN ÉRTÉKESÍTETT SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest,

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTŐ A KÖLCSÖNSZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATOS FORINTRA TÖRTÉNŐ ÁTVÁLTÁS ÉS KAMATMÓDOSÍTÁS MELLŐZÉSÉHEZ

IGÉNYBEJELENTŐ A KÖLCSÖNSZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATOS FORINTRA TÖRTÉNŐ ÁTVÁLTÁS ÉS KAMATMÓDOSÍTÁS MELLŐZÉSÉHEZ IGÉNYBEJELENTŐ A KÖLCSÖNSZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATOS FORINTRA TÖRTÉNŐ ÁTVÁLTÁS ÉS KAMATMÓDOSÍTÁS MELLŐZÉSÉHEZ Tisztelt Pénzügyi Intézmény! A 2014. évi LXXVII. törvény 12. -ában foglalt jogaim érvényesítése

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank).

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank). Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2019. július 04 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank). Árgarancia akció:

Részletesebben

LÍZINGHELYETTESÍTŐ LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK, AKÁR ÖNERŐ NÉLKÜL*

LÍZINGHELYETTESÍTŐ LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK, AKÁR ÖNERŐ NÉLKÜL* Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2018. február 01 -tól/től visszavonásig LÍZINGHELYETTESÍTŐ LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK, AKÁR ÖNERŐ NÉLKÜL* A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi

Részletesebben

HIRDETMÉNY. felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy az Üzletszabályzatai és az Általános Szerződési Feltételei az alábbiak szerint módosulnak.

HIRDETMÉNY. felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy az Üzletszabályzatai és az Általános Szerződési Feltételei az alábbiak szerint módosulnak. HIRDETMÉNY Az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy az Üzletszabályzatai és az Általános Szerződési Feltételei az alábbiak szerint módosulnak. **** I. Az UniCredit Ingatlanlízing

Részletesebben

KORÁBBAN ÉRTÉKESÍTETT SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY

KORÁBBAN ÉRTÉKESÍTETT SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2018. október 10 -tól/től visszavonásig KORÁBBAN ÉRTÉKESÍTETT SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest,

Részletesebben

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.10.01.-től befogadott kérelmek esetén A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet a Szabadfelhasználású

Részletesebben

HIRDETMÉNY a 2015. április 1-től igényelt fogyasztói deviza

HIRDETMÉNY a 2015. április 1-től igényelt fogyasztói deviza HIRDETMÉNY a 2015. április 1-től igényelt fogyasztói deviza LAKÁSCÉLÚ VAGY SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGKÖLCSÖN nyújtásához A Kölcsön összege: 5.000 EUR 50.000 EUR A Kölcsön devizaneme: EURO (a folyósítás

Részletesebben

Tájékoztató az árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatosan. Mi az árfolyamgát és hogyan működött?

Tájékoztató az árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatosan. Mi az árfolyamgát és hogyan működött? Tájékoztató az árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatosan Mi az árfolyamgát és hogyan működött? Az árfolyamgát a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Kamatfelár mértéke

HIRDETMÉNY. Kamatfelár mértéke Intrum Hitel Zrt. 1138 Budapest, Váci út 144-150. Telefon: +36 1 88 00 975 kerelem.hitel@intrum.hu www.intrum.hu/hitel HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. 2014. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó deviza

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2015. november 16 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN Lakossági ügyfelek részére I. Alapkondíciók Sberbank a munkahelyen programban igénylő munkavállalók részére

Részletesebben

Tájékoztató az árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatosan. Mi az árfolyamgát és hogyan működött?

Tájékoztató az árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatosan. Mi az árfolyamgát és hogyan működött? Tájékoztató az árfolyamgáttal érintett fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatosan Mi az árfolyamgát és hogyan működött? Az árfolyamgát a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1. 1. Alkalmazási kör... 3 2. A

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó személyi kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó személyi kölcsöne HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Biztosításhoz kapcsolódó személyi e AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/40-400-800 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu Érvényes 2015.

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2016. november 29 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN Lakossági ügyfelek részére I. Alapkondíciók THM1 2 THM2 2 Sberbank a munkahelyen programban igénylő munkavállalók

Részletesebben

Kihirdetve: 2014. június 13. Érvényes: 2014. július 01. napjától visszavonásig

Kihirdetve: 2014. június 13. Érvényes: 2014. július 01. napjától visszavonásig H I R D E T M É N Y a Santander Consumer Finance Zrt. által, 2010. március 01. napját megelőzően megkötött, magánszemélyek részére nyújtott ingatlanfedezettel biztosított személyi kölcsönök költségeiről

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója az időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója az időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY Időskori Jelzálogjáradék Hirdetmény javított Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója az időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2015. június 26.

Részletesebben

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017.04.01.-től befogadott kérelmek esetén A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet a Szabadfelhasználású

Részletesebben

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től 21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (2015.11.15-előtt nyújtott hitelek) Hatályos: 2016.04.01-től I.A) Fogyasztási célú hitelek (2015.07.15-től) Az éves ügyleti kamat 1 (%) referenciakamatból

Részletesebben

TAKARÉKSZÖVETKEZET. Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról

TAKARÉKSZÖVETKEZET. Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról 1. sz. melléklet: Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról A Nemesnádudvar és Vidéke Takarékszövetkezet számára kiemelten a fizetési nehézségekkel

Részletesebben

Fix Takarék Személyi Kölcsön Fix Takarék Személyi Kölcsön (online kedvezmény esetén) (kiváltási célú) Devizanem

Fix Takarék Személyi Kölcsön Fix Takarék Személyi Kölcsön (online kedvezmény esetén) (kiváltási célú) Devizanem A HITELINTÉZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata, az Általános

Részletesebben

HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. Végtörlesztő. 5D kölcsöne

HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. Végtörlesztő. 5D kölcsöne HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. A kölcsönszerződésekhez kapcsolódó valamennyi jog és kötelezettség átruházására került a Raiffeisen Bank Zrt. részére 2018. október 5. napján. Az átruházást

Részletesebben

A konstrukciót a Békés Takarék Szövetkezet (címe: 5600 Békéscsaba, Andrássy út Fsz. 3.) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja

A konstrukciót a Békés Takarék Szövetkezet (címe: 5600 Békéscsaba, Andrássy út Fsz. 3.) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja A BÉKÉS TAKARÉK SZÖVETKEZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata,

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél 2017.07.01. és 2017.10.31. között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN esetében alkalmazott kondíciókról Hatályos: 2017. november 01. Közzététel napja:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott HIRDETMÉNY A Jogelőd KisRába menti Takarékszövetkezetnél 2017. október 1. és 2017. október 31. között forgalmazott Ingatlan célú nem támogatott Takarékszövetkezeti Kölcsön esetében alkalmazott kondíciókról

Részletesebben

iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete

iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete Alulírott név:.. születési név: szül. helye, ideje:..,..év..hónap nap anyja születési neve:... lakcíme:. levelezési címe: személyazonosító okmányának

Részletesebben

Hirdetmény. Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról. Csak az új szerződésekre

Hirdetmény. Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról. Csak az új szerződésekre Hirdetmény Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról I. Lakossági folyószámlahitel Érvényes: 2015. április 9. Közzétéve: 2015. április 9. Csak az új szerződésekre Igényelhető

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt.

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/14774888 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu VÁLTOZÁSOK: Kapcsolódó akció 2014. évi LXXVII. törvény

Részletesebben

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek)

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) 74/205. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (205..5-előtt nyújtott hitelek) I.A) Fogyasztási célú hitelek (205.07.5-től) Az éves ügyleti kamat (%) referenciakamatból és kamatfelárból áll. A referencia

Részletesebben

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Takarékszövetkezet/Bank (a továbbiakban Hitelintézet) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Hatálybalépés napja: 2011. április 1. A Király Hitel elengedhetetlen szerződéskötési feltétele,

Részletesebben

KORÁBBAN ÉRTEKESÍTETT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ FORINT ÉS DEVIZA KÖLCSÖNÖK, HITEL OPTIMALIZÁLÓ TERMÉK, ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY

KORÁBBAN ÉRTEKESÍTETT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ FORINT ÉS DEVIZA KÖLCSÖNÖK, HITEL OPTIMALIZÁLÓ TERMÉK, ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY KORÁBBAN ÉRTEKESÍTETT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ FORINT ÉS DEVIZA KÖLCSÖNÖK, HITEL OPTIMALIZÁLÓ TERMÉK, ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY Magánszemélyek részére 2013. január 10-től befogadott kérelmek esetében alkalmazott

Részletesebben

Személyi Kölcsön TKSZ saját termék (kiváltási célú)

Személyi Kölcsön TKSZ saját termék (kiváltási célú) A HITELINTÉZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata, az Általános

Részletesebben

A jelen Lakossági Kondíciós Lista elválaszthatatlan részét képezi a Bank által alkalmazott referencia kamatlábak,

A jelen Lakossági Kondíciós Lista elválaszthatatlan részét képezi a Bank által alkalmazott referencia kamatlábak, VII/D. Elszámolásban érintett forint és deviza (devizában folyósított és törlesztett) Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel Hitelek IV. Kondíciós Lista Érvényben: 2018.

Részletesebben

Hatályba lépés, érvényesség: 2015. szeptember 1-től visszavonásig Közzététel: 2015. szeptember 1.

Hatályba lépés, érvényesség: 2015. szeptember 1-től visszavonásig Közzététel: 2015. szeptember 1. A MagNet Bank Zrt. fogyasztók részére nyújtott, már nem igényelhető hitelek kamatairól, alkalmazott díjairól, jutalékairól és költségeiről 000 1. Elszámolással és forintosítással érintett a) A forintosításig

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2018.06.29. Hatályos: 2018. július 02. napjától Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy jelen Hirdetményt megelőzően

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY 2017. április 1-től visszavonásig Az M7 TAKARÉK Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

2014. évi LXXVII. törvény

2014. évi LXXVII. törvény 2014. évi LXXVII. törvény az egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal kapcsolatos kérdések rendezéséről 1 1. A törvény hatálya 1. (1) E törvény hatálya az

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA HUF éves Késedelmi kamat Kamat + 3,00% 14 Kényszerhitel éves kamata 27,99% CIB Hitelfedezeti Védelem havi díja

KONDÍCIÓS LISTA HUF éves Késedelmi kamat Kamat + 3,00% 14 Kényszerhitel éves kamata 27,99% CIB Hitelfedezeti Védelem havi díja KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek CIB Személyi kölcsöneire és eire vonatkozóan Hatályos: 2015. november 25-től 2014. szeptember 15-én vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek:,

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY KIVÁLTÓ FIX ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Lakossági Hitel Hirdetmény

ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Lakossági Hitel Hirdetmény CSOPORTOS SZÁMLAVEZETÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ KEDVEZMÉNYES HITELEK (ÉRVÉNYES 2016.08.01-TŐL) A kedvezményes kondíciók igénybevételére jogosult minden olyan gazdasági társaság - valamint annak a közvetlen és közvetett

Részletesebben

Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez

Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez Kölcsönszám:... Átvétel dátuma: Ügyintéző: Kölcsönkérelmi nyomtatvány Állami kamattámogatott lakáscélú kölcsön igényléséhez 1. A kölcsön adatai A kölcsön célja: vásárlás építés korszerűsítés Igényelt kölcsön

Részletesebben

Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Szabad felhasználású jelzáloghitelek (Érvényes: 2015.08.

Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Szabad felhasználású jelzáloghitelek (Érvényes: 2015.08. Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Szabad felhasználású jelzáloghitelek (Érvényes: 2015.08.01-től) Tartalomjegyzék 11.2.1. HUF Szabad felhasználású jelzáloghitelek

Részletesebben

(Ha az ügyfél egynél több kategóriába esik, akkor minden, a megfelelő kategóriához előírt dokumentumot be kell nyújtania.)

(Ha az ügyfél egynél több kategóriába esik, akkor minden, a megfelelő kategóriához előírt dokumentumot be kell nyújtania.) Hiteligénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: kódja: I G É N Y L É S H E Z S Z Ü K S É G E S D O K U M E N T U M O K E L L E N Ő R Z Ő L I S T Á J A L A K Á S V Á S Á R L Á S I ÉS S Z A

Részletesebben

31/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről Érvényes: 2015.06.18-tól

31/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről Érvényes: 2015.06.18-tól 31/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről Érvényes: 2015.06.18-tól I. Fogyasztási célú hitelek (2015.02.01.) Az éves ügyleti kamat* (%) referenciakamatból és kamatfelárból áll. A referencia kamat

Részletesebben