A BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK S Z E R V E Z E T I É S M Ű K Ö D É S I SZABÁLYZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK S Z E R V E Z E T I É S M Ű K Ö D É S I SZABÁLYZATA"

Átírás

1 ELNÖK 1146 Budapest, Thököly út t f El.III.A.4/3. A BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK S Z E R V E Z E T I É S M Ű K Ö D É S I SZABÁLYZATA december

2 T A R T A L O M J E G Y Z É K I. Fejezet Általános rendelkezések A Szervezeti és Működési szabályzat célja, jogforrásai A bíróságok vezetése, az igazgatás-felügyelet általános szabályai 5. II. Fejezet A Szervezeti és Működési Szabályzat hatálya A Szervezeti és Működési Szabályzat hatálya A BKT jogi személyisége, képviselete 9. III. Fejezet A bíróságok munkaszervezete, a szervezeti egységek irányítása, felügyeleti rendje A BKT munkaszervezete, a szervezeti egységek irányítása, felügyeleti rendje 11. IV. Fejezet Az igazgatási feladatok és hatáskörök megosztása az egyes vezetők között, a vezetés eszközei, jelentételi kötelezettség és a helyettesítések rendje 27. V. Fejezet Az Iasz. hatálya alá tartozó dolgozók feladataira vonatkozó szabályok Az igazságügyi alkalmazottak kinevezésére és feladataira vonatkozó alapvető szabályok 42. VI. Fejezet A bíróságok munkarendjének általános szabályai A munkaidő A munkahelyről munkaidőben való eltávozás szabályai A bíróságon kívüli munkavégzés A tárgyalásmentes időszak A szabadság kiadása, a szabadságolás rendje Ügyelosztási rend Az ügyek kiosztása (szignálása) A bírák és a bírósági vezetők ítélkezésének ütemezése A készenlétre és ügyeletre vonatkozó alapvető szabályok A soron kívüli ügyintézés szabályai Az igazgatási jellegű panaszügyek és a közérdekű bejelentések intézése 51. VII. Fejezet A bíróság vezetőinek ügyfélfogadási rendje 52.

3 VIII. Fejezet A gazdálkodás egyes szabályai 53. IX. Fejezet Az Országos Bírói Tanáccsal, a bírói testületekkel, az érdekképviseleti szervvel és a különböző hivatásrendekkel való együttműködés szabályai 54. X. Fejezet A törvényszék működésének nyilvánosságával kapcsolatos rendelkezések 56. XI. Fejezet Záró rendelkezések 58.

4 A Budapest Környéki Törvényszék elnökének,számú szabályzata A BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló évi CLXI. törvény (a továbbiakban: Bszi.) 119. f) pontjában kapott felhatalmazás, továbbá a bíróságok szervezeti és működési szabályzatának alapelveiről szóló 421/2012. (XII. 15.) OBHE számú határozat alapján a Budapest Környéki Törvényszék és az illetékességi területén működő járásbíróságok, a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szervezetét és működését a Budapest Környéki Törvényszék Bírói Tanácsával és a Magyar Bírói Egyesület Budapest Környéki Törvényszéki Szervezetével együttműködve az alábbiak szerint szabályozom. I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, jogforrásai 1. (1)A jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban: SZMSZ) célja a Budapest Környéki Törvényszék (a továbbiakban: BKT) és az illetékességi területén működő járásbíróságok, a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (a továbbiakban: BKKMB) szervezetére és működésére vonatkozó szabályok meghatározása. (2)Az SZMSZ rendeltetése, hogy a bíróságok szervezeti struktúrája, alá-, fölé-, és mellérendeltségi viszonyai, a hatáskörök, a felelősség, az ellenőrzés és a helyettesítés rendjének szabályozása, a belső szervezeti egységek és azok munkamegosztása, a munkafolyamatok rendje és a külső kapcsolatok biztosítsák a bíróságok igazságszolgáltatási feladatainak jogállami ellátását, a bírói függetlenség elvének érvényesítését, az ítélkezés egységét és időszerűségét. (3)Az SZMSZ elsődleges jogforrásai: - Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.) - A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló évi CLXI. törvény (Bszi.) - A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló évi CLXII. törvény (Bjt.) - Az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló évi LXVIII. törvény (Iasz.) - A bírósági ügyvitel szabályairól szóló, többször módosított 14/2002. (VIII.1.) IM rendelet (a továbbiakban: Büsz.), - A bíróságok igazgatásáról szóló évi 9. számú OIT határozat (Ig. Szab.) - a bíróságok szervezeti és működési szabályzatának alapelveiről szóló 421/2012. (XII. 15.) OBHE számú határozat (4)Az SZMSZ további jogforrásait az 1. számú melléklet tartalmazza.

5 (5)Az SZMSZ-t szükség szerint, de legalább évente felül kell vizsgálni. 2. A bíróságok vezetése, az igazgatás-felügyelet általános szabályai 2. (1)A BKT-t az elnök vezeti. Az elnök felel az általa irányított és ellenőrzött bíróság, illetve bírósági szervezeti egységek jogszabályoknak és az Országos Bírósági Hivatal (a továbbiakban: OBH) elnöke által normatív utasításként kiadott szabályzatoknak, továbbá határozatoknak megfelelő, hatékony működéséért. (2)A jogszabályokkal és az OBH elnöke döntéseivel ellentétes rendelkezéseket az SZMSZ nem tartalmazhat. (3)A BKT elnöke igazgatási felügyeletet gyakorol az illetékességi területén működő járásbíróságok és a BKKMB felett. 3. A BKT elnöke az igazgatási jogkörébe tartozó egyes feladatait az SZMSZ-ben foglaltak szerint felelőssége fenntartása mellett állandó jelleggel átruházhatja a BKT elnökhelyettesére, a kollégiumok vezetőire, a törvényszéki csoportvezető bírákra, a BKT elnöke által megbízott vezetőre vagy bíróra, illetve a BKT Gazdasági Hivatal (a továbbiakban: GH) vezetőjére. 4. (1)A BKT elnöke gyakorolja a Bszi., a Bjt. és az Iasz. által hatáskörébe utalt munkáltatói jogokat. (2)A BKT elnöke a Bjt. 99. (2) bekezdés b) pontja és az Iasz. 8. (2) bekezdése alapján a munkáltatói jogkör gyakorlását a törvényben és szabályzatban külön nem nevesített esetekben a járásbíróságok és a BKKMB bírái, titkárai és fogalmazói, bírósági ügyintézői, végrehajtási ügyintézői esetében a járásbíróság, illetve a BKKMB elnökére a szolgálati jogviszony keletkezése, módosulása, megszüntetése, a fegyelmi és kártérítési felelősségre vonási jogkörök és a bíró tevékenysége értékelése elrendelése kivételével írásban átruházza. (3)Az Iasz. 8. (2) bekezdése alapján az illetékes kollégiumvezetők, kollégiumvezető-helyettesek, a Büntetés-végrehajtási Csoport vezetője, a Gazdasági Hivatal, a Humánpolitikai Főosztály, a Jogi és Igazgatási Főosztály, a Koordinációs és Informatikai Főosztály és a Műszaki Főosztály vezetője, valamint a Végrehajtók Irodájának csoportvezetője az általuk irányított szervezeti egységek igazságügyi alkalmazottai tekintetében különösen a) a szolgálati jogviszony keletkezése, módosulása, megszüntetése, továbbá a fegyelmi és kártérítési felelősségre vonási jogkörök kivételével átruházott jogkörben gyakorolják a munkáltatói jogokat; b) javaslatot tesznek az a) pont szerint nevesített, feladatkörükbe nem tartozó munkáltatói jogkörök vonatkozásában.

6 (4) A BKT elnöke az átruházott munkáltatói jogköröket eseti jelleggel az érintett vezető egyidejű tájékoztatása mellett írásban magához vonhatja. 5. (1)A BKT-n éves igazgatási munkaterv készül és éves kollégiumi munkatervek készülnek az SZMSZ-ben meghatározott tartalommal és időpontig. (2)A járásbíróságokat és a BKKMB-t az elnökök vezetik. Az elnökök a Bszi ában foglaltak szerint a BKT elnökének hatáskörébe utalt feladatokat a járásbíróságok, illetve a BKKMB sajátosságainak megfelelően gyakorolják. (3)A járásbíróságokon és a BKKMB-n éves igazgatási munkatervek készülnek az SZMSZben meghatározott tartalommal és időpontig. II. Fejezet A Szervezeti és Működési Szabályzat hatálya 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat hatálya 6. (1)Az SZMSZ hatálya kiterjed a BKT és az illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB bíráira és igazságügyi alkalmazottaira, az ítélkezés szakmai és végrehajtási szervezeteire, az ítélkezést segítő és annak feltételeit biztosító munkaszervezeti egységekre. (2)A BKT és az illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB megnevezése és alapadatai: a) BKT - elnöke: dr. Hilbert Edit - székhelye: 1146 Budapest, Thököly út postai címe: 1443 Budapest, Pf központi telefonszáma: (+36) központi telefax száma: (+36) központi címe: birosag@budapestkornyekit.birosag.hu a Büntető Kollégium - címe: 1146 Budapest Thököly út központi telefonszáma: (+36) központi telefax száma: (+36) a Gazdasági Kollégium és a Közjegyzői Iratokat Kezelő Irattár címe: 1064 Budapest, Rózsa utca központi telefonszáma: (+36) központi telefax száma: (+36)

7 a Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégium Polgári, Közigazgatási- Munkaügyi Másodfokú Szakága címe: 1146 Budapest, Thököly út központi telefonszáma: (+36) központi telefax száma: (+36) a Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégium Polgári Elsőfokú Szakága címe: 1143 Budapest, Hungária körút központi telefonszáma: (+36) központi telefax száma: (+36) a Büntetésvégrehajtási Csoport címe: 1143 Budapest, Hungária körút központi telefonszáma: (+36) központi telefax száma: (+36) a Végrehajtók Irodája címe: 1143 Budapest, Hungária körút központi telefonszáma: (+36) központi telefax száma: (+36) b) a járásbíróságok Budakörnyéki Járásbíróság címe: 1146 Budapest, Thököly út postacíme: 1443 Budapest, Pf központi telefonszám: (+36) központi telefax száma: (+36) központi címe: birosag@budakornyek.birosag.hu Budaörsi Járásbíróság címe: 2040 Budaörs, Koszorú u. 2. postacíme: 2040 Budaörs, Pf. 10. központi telefonszám: (+36) 23/ , +(36) 23/ központi telefax száma: (+36) 23/ központi címe: birosag@budaors.birosag.hu Ceglédi Járásbíróság címe: 2700 Cegléd, Kossuth Lajos tér 2. postacíme: 2701 Cegléd, Pf. 52. központi telefonszám: (+36) 53/ központi telefax száma: (+36) 53/ központi címe: birosag@cegled.birosag.hu Dabasi Járásbíróság címe: 2370 Dabas, Bartók Béla u. 52.

8 postacíme: 2372 Dabas, Pf. 22. központi telefonszáma: (+36) 29/ , (+36) 29/ központi telefax száma: (+36) 29/ központi címe: Dunakeszi Járásbíróság címe: 2120 Dunakeszi, Verseny u. 12. postacíme:2121 Dunakeszi, Pf. 53. központi telefonszáma: (+36) 27/ , (+36) 27/ központi telefax száma: (+36) 27/ központi címe: Gödöllői Járásbíróság címe: 2100 Gödöllő, Dózsa György u. 19. postacíme: Gödöllő, Pf központi telefonszáma: (+36) 28/ , (+36) 28/ központi telefax száma: (+36) 28/ központi címe: Monori Járásbíróság címe: 2200 Monor, Kossuth L. u. 69. postacíme: 2201 Monor, Pf. 3. központi telefonszáma: (+36) 29/ , (+36) 29/ központi telefax száma: (+36) 29/ központi címe: Nagykátai Járásbíróság címe: 2760 Nagykáta, Dózsa György u. 12. postacíme: 2761 Nagykáta, Pf. 43. központi telefonszáma: (+36) 29/ , (+36) 29/ központi telefax száma: (+36) 29/ központi címe: Nagykőrösi Járásbíróság címe: 2750 Nagykőrös, Hősök tere 4. postacíme: Nagykőrös, Pf. 63. központi telefonszáma: (+36) 53/ , (+36) 53/ központi telefax száma: (+36) 53/ központi címe: Ráckevei Járásbíróság címe: 2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 25. postacíme 2301 Ráckeve, Pf. 38. központi telefonszáma: (+36) 24/ , (+36) 24/ központi telefax száma: (+36) 24/ központi címe: Szentendrei Járásbíróság

9 címe: 2000 Szentendre, Dózsa György u. 85. postacíme: 2001 Szentendrei, Pf. 55. központi telefonszáma: (+36) 26/ , (+36) 26/ , (+36) 26/ központi telefax száma: (+36) 26/ központi címe: Váci Járásbíróság címe: 2600 Vác, Budapesti főút 14. postacíme: 2601 Vác, Pf központi telefonszáma: (+36) 27/ , (+36) 27/ , (+36)27/ központi telefax száma: (+36) 27/ , (+36) 27/ központi címe: c) BKKMB Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság címe: 1145 Budapest, Bácskai u. 29/B. postacíme: 1443 Budapest, Pf központi telefonszáma: (+36) , (+36) központi telefax száma: (+36) központi címe: birosag@bkkmb.birosag.hu 2. A BKT jogi személyisége, képviselete 7. (1)A BKT jogi személy, éves költségvetés alapján önállóan működő és gazdálkodó, kincstári körbe tartozó költségvetési szerv. (2)A BKT illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB jogi személyiséggel és önálló gazdálkodási jogkörrel nem rendelkeznek. (3)A BKT azonosító adatai: A törvényszék elnevezése: Budapest Környéki Törvényszék Angol elnevezése: Tribunal of Budapest Region Német elnevezése: Landgericht Kreis Budapest (4)A költségvetés végrehajtására szolgáló számlaszámok: a) költségvetési előirányzat-felhasználási keretszámla: b) bírói letét számla: c) végrehajtói letét számla: d) felszámolási díjfedezeti letéti számla: e) intézményi kártyafedezeti számla:

10 f) európai uniós program célelszámolási forint számla: g) magas színvonalú közösségi, kulturális és kereskedelmi funkciókat nyújtó városközpont megteremtése Dabason: (5)A BKT és az illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB által állami feladatként ellátott alaptevékenységek - szakágazati besorolása: /bírósági tevékenység - szakfeladat-rendi besorolása: - igazságszolgáltatási tevékenység/ cégbírósági tevékenység: (6)A BKT vállalkozási tevékenységet nem folytat. (7)A BKT általános forgalmi adó alanyisága: adóalany, de alaptevékenysége alapján tárgyi adómentes. Adószáma: Államháztartási egyedi azonosítója: PIR törzsszáma: KSH száma: (1)A BKT pénzügyi-gazdasági tevékenységét a Gazdasági Hivatal útján látja el. A pénzügyi-gazdasági tevékenységet ellátó dolgozók feladatkörét az ügyrend és a munkaköri leírások tartalmazzák. (2)A BKT irányító szerve az Országos Bírósági Hivatal elnöke. A BKT elnöke a költségvetés tervezésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatait a vonatkozó jogszabályok, illetve a VI. Bíróságok fejezet irányító szerve által kiadott szabályzatok és intézkedések alapján gyakorolja. A BKT működéséhez szükséges költségvetési előirányzatokat Magyarország költségvetéséről szóló törvény VI. Bíróságok fejezete tartalmazza. (3)Alapítói jogokat gyakorló szerv: Magyarország Országgyűlése (1055 Budapest, Kossuth tér 1-3.) Az alapítás dátuma: február 1. (1954. évi II. törvény) Alapítói okirat kelte: február 24. Alapítói okirat száma: 2007.El.III.A.9/9. ( /2012.) Az Alapítói okirat a SZMSZ mellékletét képezi. 9. A BKT-n, az illetékességi területén működő járásbíróságokon, illetve a BKKMB-n a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló CLXII. törvénynek (a továbbiakban: Bjt.) bírák

11 és az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló évi LXVIII. törvénynek (a továbbiakban: Iasz.) megfelelően igazságügyi alkalmazottak teljesítenek szolgálatot. 10. A BKT-t az elnök képviseli. A BKT jogi képviseletét a peres és nem peres eljárásokban a Bszi. 86. (3) bekezdés b) pontja szerint az OBH látja el. 11. (1)A BKT elnökét távollétében, illetve akadályoztatása esetén ideértve azt az esetet is, ha a tisztség nincs betöltve teljes jogkörrel az elnökhelyettes helyettesíti, a gazdálkodási feladatok tekintetében az SZMSZ 47. (2) bekezdésében foglaltak szerint a Gazdasági Hivatali Főosztály főosztályvezetője helyettesíti. (2)A BKT elnökét és elnökhelyettesét egyidejű távollétük, illetve akadályoztatásuk esetén eseti jellegű megbízással elsősorban a Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégium, másodsorban a Büntető Kollégium vezetője harmadsorban a Gazdasági Kollégium vezetője helyettesíti. A helyettesítést ellátók jogosítványai a BKT elnöke által meghatározott intézkedések körére és mértékére terjednek ki. A helyettesítést ellátók az intézkedéseikről utólag kötelesek a BKT elnökét tájékoztatni. (3)Ha a BKT elnöke és elnökhelyettese egyidejűleg 2 hónapot meghaladóan akadályoztatva van a feladatai ellátásában ideértve azt az esetet is, ha a tisztség nincs betöltve az OBH elnöke az adott bíróság bírósági vezetői közül valamely vezetőt az elnöki, vagy az elnökhelyettesi feladatok ellátásával megbízhat legfeljebb 6 hónapra. III. Fejezet A bíróságok munkaszervezete, a szervezeti egységek irányítása, felügyeleti rendje 1. A BKT munkaszervezete, a szervezeti egységek irányítása, felügyeleti rendje 12. (1)A BKT-n a) az ítélkezési tevékenység szakmai és végrehajtási szervezetei, továbbá b) az ítélkezési tevékenységet segítő és c) az ítélkezési tevékenység feltételeit biztosító munkaszervezeti egységek működnek. a) Az ítélkezési tevékenység szakmai és végrehajtási szervezetei: aa) kollégiumok, ab) ítélkező tevékenységet folytató bírói csoportok, ac) bírói tanácsok, ad) büntetés-végrehajtási csoport ae) Végrehajtók Irodája b) az ítélkezési tevékenységet segítő munkaszervezeti egységek, személyek:

12 ba) kezelőirodák, Közjegyzői Iratokat Kezelő Irattár bb) európai jogi szaktanácsadók bc) sajtószóvivő, sajtótitkár bd) bírósági titkárok, fogalmazók, bírósági ügyintézők, jegyzőkönyvvezetők, cégszerkesztő tisztviselők, írnokok be) statisztikus 1 c) az ítélkezési tevékenység feltételeit biztosító munkaszervezeti egységek: ca) Gazdasági Hivatal cb) Humánpolitikai Főosztály cc) Jogi és Igazgatási Főosztály cd) Koordinációs és Informatikai Főosztály ce) Műszaki Főosztály d) az ítélkezési tevékenység feltételeit biztosító személyek, testületek: da) függetlenített belső ellenőr(ök) db) honvédelmi-polgári védelmi megbízott dc) biztonsági vezető (minősített adatokra vonatkozóan) dd) esélyegyenlőségi referens de) munkavédelmi, tűzvédelmi, energetikai és környezetvédelmi megbízott df) Oktatási Tanács dg) Informatikai Tanács dh) könyvtáros A kollégiumok (1)A kollégium a törvényszék meghatározott ügyszakába beosztott bírák testülete, amelyet a kollégiumvezető vezet. A kollégium tagjai a törvényszék bírái, továbbá általuk a törvényszék területén működő járásbíróságok, illetve a Bszi. 20. (3) bekezdésben foglalt kivétellel a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírái közül a 6 évre választott bírák. A választott bíró tagokat az adott kollégium törvényszéki bíró tagjai a kollégium szakágának, illetve szakágainak megfelelő ügyszakban működő bírák közül választják. (2) A BKT-n működő kollégiumok: a) Büntető Kollégium - Büntető Első és Másodfokú Szakág b) Gazdasági Kollégium c) Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégium - Polgári Elsőfokú Szakág - Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Másodfokú Szakág 1 A 12. (1) bekezdés b) pontja az új (be) alponttal az OBH Elnöke 520/2013. (XII. 20.) számú határozata alapján került kiegészítésre. 2 A 12. (1) bekezdés d) pontja az új (dh) alponttal az OBH Elnöke 520/2013. (XII. 20.) számú határozata alapján került kiegészítésre.

13 (3)A BKT Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma együttműködik a Közép-Magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiummal, mint speciális szakmai testülettel. A Közép-Magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumra vonatkozó szabályokat a Bszi., az Országos Bírósági Hivatal elnökének a Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumok Ügyrendjére kiadott 2/2013. (II. 15.) OBH Elnöki ajánlás, valamint a Közép-Magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium Ügyrendje tartalmazza. (4)A kollégium munkáját a kollégiumvezető vezeti és szervezi. A kollégiumvezető igazgatási tevékenységét a törvényszék elnöke irányítja és ellenőrzi. (5)A kollégium ügyrend alapján tevékenykedik, amelyre a kollégiumi tagok véleményére is figyelemmel a kollégiumvezető tesz javaslatot. Az ügyrendet a kollégium fogadja el és a törvényszék elnöke hagyja jóvá. (6)Az ügyrend nem lehet ellentétes a BKT SZMSZ-ével. (7)Az ügyrend tartalmazza a) a kollégium szakmai és igazgatási feladatait, b) a kollégiumi ülések és a bírói értekezletek (a kollégiumba beosztott bírák értekezlete, szakági és tanácselnöki értekezletek) feladatait, c) a kollégiumi vélemények, döntések meghozatalának rendjét, a szavazás szabályait, d) a kollégiumvezető, a kollégiumvezető-helyettes, a csoportvezető, a tanácselnökök és a kollégium más tagjainak feladatait. (8)A kollégium évente legalább két kollégiumi ülést tart. (9)A kollégium jogszabályban előírt szakmai és igazgatási feladatait éves munkaterv alapján végzi. (10) A munkaterv tartalmazza: a) a kollégiumi ülések, szakági, tanácselnöki értekezletek időpontját, helyét és tárgyát, b) a szervezett önképzés időpontját, helyét, tárgyát, határidejét, c) a kollégiumi vizsgálatok tárgyát, határidejét, felelőseit, d) a bírói tevékenység vizsgálatok, értékelések határidejét, a vizsgált bíró és a vizsgálóbiztos nevét, e) a kollégiumban működő tanácsokhoz beosztott igazságügyi alkalmazottak vizsgálatainak, értékelésének határidejét, a vizsgált igazságügyi alkalmazott és a vizsgálóbiztos nevét. (11)A munkatervet a kollégiumi vélemény figyelembevételével a kollégiumvezető készíti elő a jelentéstételi kötelezettségre vonatkozó szabályzatban meghatározott időpontig. (12)A kollégium igazgatási feladatai:

14 a) véleményt nyilvánít a járásbírósági, a BKKMB állásra benyújtott pályázat kivételével a bírói álláspályázatokról, b) részt vesz a bíró szakmai tevékenységének értékelésében, c) véleményezi az ügyelosztási rendet, d) véleményt nyilvánít a Bszi c) pontjában meghatározott vezetői álláspályázatokról és kezdeményezheti a bírósági vezető vizsgálatának elrendelését vagy felmentését, e) ellátja a törvény által meghatározott egyéb feladatokat. (13) A kollégium szakmai feladatai: a) az egységes ítélkezési gyakorlat biztosítása érdekében figyelemmel kíséri a bíróságok gyakorlatát, véleményt nyilvánít a vitás jogalkalmazási kérdésekben, b) amennyiben jogalkalmazás egységessége érdekében szükséges, akkor a kollégiumvezető jogegységi eljárást indítványoz, illetve elvi bírósági döntés közzétételére tesz javaslatot, c) az ítélkezés egységessége érdekében folyamatosan együttműködik a Kúriával, az ítélőtáblákkal és a törvényszékkel, melynek a részletszabályait a kollégium ügyrendje tartalmazza A BKT-n és a járásbíróságon működő csoportok (1)Az ítélkező tevékenység meghatározott speciális feladatainak ellátása érdekében a kollégiumon belül szakmai felügyelet szempontjából ahhoz tartozó csoportok működnek. (2)A csoport munkáját a csoportvezető vagy a BKT elnöke által kijelölt bíró szervezi, aki végzi a hatáskörébe utalt igazgatási feladatokat. A csoportvezető igazgatási tevékenységét az elnök, elnökhelyettes, illetve a kollégiumvezető irányítja és ellenőrzi. (3)A BKT-n a Büntető Kollégiumon belül Büntetés-végrehajtási Csoport működik, a Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumon belül Polgári Elsőfokú Csoport, a Gazdasági Kollégiumon belül Cégbírósági Csoport, Csőd- és Felszámolási Csoport, valamint Gazdasági Peres Csoport működik. (4)A Gödöllői Járásbíróságon Civilisztikai Csoport működik. 15. A BKT-n működő bírói tanácsok (1)A BKT-n - első fokú büntető, polgári, gazdasági, - másodfokú büntető, polgári, gazdasági, közigazgatási, munkaügyi, - cég, csőd- és felszámolási ügyeket intéző tanácsok működnek. (2)A tanácsot a tanácselnöknek kinevezett (vagy felkért) bíró vezeti és szervezi a tanács tevékenységét. A bírói tanácson az egyesbírót is érteni kell.

15 (3)A tanácselnök igazgatási tevékenységét az elnök, elnökhelyettes, illetve a kollégiumvezető irányítja és ellenőrzi. 16. A kezelőirodák (1) A törvényszéken, a kollégiumokon, a járásbíróságokon, illetve a BKKMB-n belül kezelőirodák működnek. (2) Az irodát az Iasz. alapján megbízott irodavezető vezeti és szervezi a tevékenységét. Az irodavezető ellátja továbbá az egyes eljárási törvényekben, illetve az ügyvitelre vonatkozó jogszabályokban, szabályzatokban, illetve a munkaköri leírásában meghatározott feladatokat. (3) Az irodavezetőt távollétében, illetve akadályoztatása esetén az adott szervezeti egység vezetője által kijelölt igazságügyi alkalmazott helyettesíti. (4) A kezelőiroda ellátja a peres és nemperes ügyek kezelésével kapcsolatosan jogszabályok által meghatározott feladatokat. (5)A BKT-n működő irodák: az Elnöki Kezelő Iroda, a Büntető Kollégiumon belül Büntető Első és Másodfokú Kezelőiroda, a Büntetés-végrehajtási Csoporton belül Büntetés-végrehajtási Iroda, a Gazdasági Kollégium Cégbírósági Csoportján belül Kezelő Iroda és Információs Iroda és a Gazdasági Kollégium Csőd- és Felszámolási Csoportján belül Kezelő Iroda, Gazdasági Peres Ügyek Irodája, a Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumon belül az Első Fokú Polgári Szakágának Peres és Perenkívüli, illetve Végrehajtási Ügyek Irodája, továbbá a civil szervezetek, pártok, illetve egyéb cégnek nem minősülő szervezetek nyilvántartásával kapcsolatos iratokat Kezelő Iroda, a Másodfokú Polgári Közigazgatási-Munkaügyi Szakágának Peres és Perenkívüli Kezelő Iroda működik. (6)A kollégiumvezetők azon iratait, amelyekben ítélkezési körön kívül járnak el (elnöki ügyként kezelt iratok) a vezető melletti tisztviselők kezelik. (7)A járásbíróságokon Elnöki Iroda, Büntető és Polgári Kezelőiroda, valamint a Végrehajtási Ügyek Kezelőirodája, a BKKMB-n Közigazgatási Kezelőiroda és Munkaügyi Kezelőiroda működik. A Polgári Kezelőirodán belül kezelik az év előtt keletkezett állami közjegyzői iratokat. (8)A Közjegyzői Iratokat Kezelő Irattár ellátja a BKT közjegyzői iratok kezelésével kapcsolatos jogszabályokban előírt feladatait. A Közjegyzői Iratokat Kezelő Irattár igazgatási felügyeletét a BKT elnökhelyettese látja el, szakmai munkáját közvetlenül a Gazdasági Kollégium vezetője irányítja, felügyeli, ellenőrzi, az iratok kezelését pedig a BKT elnöke által kijelölt igazságügyi alkalmazott végzi. 17. Európai jogi szaktanácsadó

16 (1)Az európai jogi szaktanácsadó olyan kijelölt bíró, aki ezen tevékenységét a BKT illetékességi területén működő járásbíróságokra, illetve a BKKMB-ra kiterjedően, a bírói munkája mellett végzi a vonatkozó szabályzatban, illetve a kinevezési okiratában foglaltak szerint. (2)Az európai jogi szaktanácsadóra vonatkozó szabályokat az európai jogi szaktanácsadói hálózatról szóló 7/2013. (VII. 22.) OBH utasítás tartalmazza. 18. A sajtószóvivő, sajtótitkár (1) A sajtószóvivő a BKT-val igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban álló olyan személy, aki a tevékenységét a BKT elnöke felügyelte és a Koordinációs és Informatikai Főosztály vezetője közvetlen irányítása mellett látja el a vonatkozó OBH szabályzatban meghatározottak szerint. (2) Tevékenységének elsődleges célja a sajtó/média, illetve általuk a nyilvánosság hiteles, korrekt, közérthető tájékoztatása a bíróság igazgatási és szakmai működéséről az átláthatóság jegyében, a közérdeklődésre számot tartó peres ügyekről, egyéb eseményekről, problémákról. (3) Sajtótitkár a szabályzatokban meghatározottak szerint segíti a sajtószóvivőt tevékenysége ellátásában. 19. A bírósági titkárok, fogalmazók, bírósági ügyintézők, jegyzőkönyvvezetők, cégszerkesztő tisztviselők, végrehajtási ügyintézők, írnokok (1)A bírósági titkárok, a bírósági fogalmazók, a bírósági ügyintézők és a végrehajtási ügyintézők a jogszabályokban meghatározott feladataikat a munkaköri leírásuk szerint látják el. (2)A jegyzőkönyvvezető és a cégszerkesztő tisztviselők, írnokok a kollégiumvezetők, a bírói tanácsok, a bírósági titkárok és az érdemi ügyeket intéző tisztviselők mellett ellátják a jegyzőkönyvvezetéssel, a cégszerkesztéssel, a leírással kapcsolatos, és egyéb adminisztratív feladatokat, valamint a kezelőirodákba beosztott igazságügyi alkalmazottak (bírósági ügyintézők, egyéb tisztviselők, írnokok) irodai feladatokat látnak el. 20. A Gazdasági Hivatal (1) A főosztályú jogállású Gazdasági Hivatal közvetlenül a BKT elnöke felügyelete alatt, általa jóváhagyott ügyrend alapján működik. (2)A Gazdasági Hivatalt a főosztályvezetői beosztásban lévő hivatalvezető vezeti, irányítja, szervezi. A Gazdasági Hivatal keretében működő Illetmény Osztályt, a Pénzügyi Osztályt és a Bevételi Osztályt osztályvezető, a Számviteli és Könyvelési Csoportot és a Letéti Csoportot csoportvezető vezeti, szervezi az egység munkáját, biztosítja az Iasz /B. - ában megtartását és ezzel kapcsolatos intézkedések megtételét.

17 (3) A főosztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a hivatalvezető-helyettes, együttes akadályoztatásuk esetén a BKT hatályos Kötelezettségvállalási, Utalványozási, Ellenjegyzési és Érvényesítési Szabályzata alapján erre kijelölhető, a Főosztály ügyrendjében meghatározott, vagy a BKT elnöke, illetve a hivatalvezető által esetileg megbízott, a Főosztályra beosztott vezető beosztású tisztviselő helyettesíti. (4) A hivatalvezető-helyettes teljes jogkörben, minden más megbízott személy a megbízásban meghatározott tárgykörben látja el a helyettesítést. Az osztályvezetőt, illetve a csoportvezetőt távollétében a Gazdasági Hivatal ügyrendjében meghatározott, vagy a hivatalvezető, a hivatalvezető-helyettes által kijelölt tisztviselő helyettesíti. (5) A Gazdasági Hivatal szervezeti egységei: a) Illetmény Osztály b) Bevételi Osztály c) Számviteli és Könyvelési Csoport d) Letéti Csoport e) Pénzügyi Osztály (6) A Gazdasági Hivatal feladatai különösen: - teljes körűen előkészíti/intézi a BKT és az illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB pénzügyi gazdálkodásával kapcsolatos feladatokat (az éves költségvetési javaslat előkészítésétől a tényleges gazdálkodási feladatok végrehajtásáig), illetve az ezekhez kapcsolódó tervezési, nyilvántartási, adatszolgáltatási, jelentéstételi kötelezettségek teljesítését, - felel a BKT gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi pénzügyi és számviteli előírás betartásáért, az ésszerű és hatékony működés, a takarékos gazdálkodás biztosításáért, valamint a pénzügyi és számviteli fegyelem betartásáért, a mérlegvalódiság biztosításáért, - kiemelten kezeli a létszám- és bérgazdálkodáshoz kapcsolódó, annak pénzügyi (bér) gazdálkodási feladatait, a tárgyhoz kapcsolódó nyilvántartás (engedélyezett és tényleges létszám/bérnyilvántartás) és az ebből teljesített adatszolgáltatásokat (különösen a havi zárlati adatokat), valamint fokozott figyelmet fordít az illetményszámfejtés és a kapcsolódó tevékenység (járulékok, adatszolgáltatás, jelentéstételek stb.) számszaki pontosságára és időszerűségére, - részt vesz az egyes pénzügyi ellenőrzésekben, ahhoz előkészíti a szükséges adatszolgáltatást; illetve közreműködik a törvényszék elnöke által elrendelt igazgatási vizsgálatokban, közbeszerzési eljárásokban, uniós pályázatok bonyolításában; - a fentiek, illetve a feladatai végrehajtása érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a vonatkozó jogszabályokat, azok változásait és haladéktalanul javaslatot tesz az intézkedés tartalmára vonatkozó javaslata megjelölésével a szükséges intézkedések megtételére, valamint a konkrét szabályzat-tervezetek egyidejű előkészítésével a szükséges szabályzatok kiadására, azok módosítására,

18 - a BKT gazdálkodásával összefüggő, illetve az aktuális pénzügyi helyzetről folyamatosan szóban, illetve az e tárgyban előírt havi írásbeli jelentésekkel tájékoztatja a törvényszék elnökét, - ellátja a bűnjelek kezelésével, értékesítésével kapcsolatos pénzügyi, számviteli, nyilvántartási feladatokat, valamint az egyes letétek kezeléséből eredő teendőket a Büntető Kollégiumvezető szakmai irányítása mellett. a) Az Illetmény Osztály feladatai különösen: - végzi a BKT bírái, igazságügyi alkalmazottai részére kifizetendő alapilletmények, pótlékok, ügyeleti és készenléti díjak, jogszabály, vagy egyedi döntés szerinti egyéb járandóságok (pl. cafetériás költségtérítések, fizetési előlegek, táppénzek, egyéb TB és családtámogatási ellátások és díjak, segélyek, stb. számfejtésével, átutalásával, az ezekhez kapcsolódó levonásokkal, kézi és elektronikus nyilvántartásokkal és jelentéstételi kötelezettségek-adatszolgáltatások teljesítésével kapcsolatos feladatokat, - ellátja az egyes magánnyugdíj-pénztári tagság és önkéntes kölcsönös biztosító pénztári tagsággal kapcsolatos pénzügyi és nyilvántartási-jelentéstételi kötelezettségeket, - felel a bíróságra, mint önálló társadalombiztosítási kifizető helyre háruló, jogszabályokban előírt feladatok teljesítéséért. b) A Bevételi Osztály feladatai különösen: - végzi a bíróságok által kiszabott, illetve megállapított pénzbüntetések, pénzés rendbírságok, elkobzás alá eső érték, vagyonelkobzás megfizetésére való kötelezés, bűnügyi költségviselés, továbbá az állam javára megítélt követelések, az állam által előlegezett költségek, rendőri elővezetési költségek nyilvántartásával, beszedésével, illetve behajtásával kapcsolatos feladatokat. c) A Számviteli és Könyvelési Csoport feladatai különösen: - a BKT teljes tevékenységi körét felölelő, szakfeladatonként megjelenő előirányzatok és teljesítések főkönyvi könyvelésével, a tárgyi eszközök analitikus könyvelésével kapcsolatos feladatokat. - a féléves és éves beszámolók előkészítése és az időszaki negyedéves mérlegek előkészítése. d) A Letéti Csoport feladatai különösen: - ellátja a bírói, tárgyi- és elnöki letétek, valamint végrehajtói letétek kezelésével, illetve az óvadékokkal kapcsolatos feladatokat, - felszámolói díjfedezeti letéti befizetések alapján a hitelezők nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat, a végrehajtói letéti be- és kifizetések könyvelését, vezetését, - ellátja a bűnjelek kezelésével, értékesítésével kapcsolatos pénzügyi, számviteli, nyilvántartási feladatokat, valamint az egyes letétek kezeléséből eredő teendőket is. e) A Pénzügyi Osztály feladatai különösen: - nyilvántartja a BKT működéséhez kapcsolódó szerződéseket,

19 - iktatja a beérkező számlákat, összehasonlítja azokat a tárgybani szerződésben foglaltakkal, végzi annak függvényében a szükséges ügyintézést (utalás, eltérés esetén a szerződéskötésért felelős bírósági vezetővel és a számlát benyújtóval kapcsolatfelvételt stb.), - szakmailag felügyeli a házipénztár működtetését, a BKT illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB pénztárát, - biztosítja az ellátmány kártyafedezeti számlán történő rendelkezésre állását és felhasználását - elkészíti a kimenő számlákat, nyilvántartja és intézkedik azok behajtása érdekében, - szakértői díjakat, ülnökök tiszteletdíját számfejti és biztosítja az ezekhez szükséges nyilatkozatokat, dokumentációkat és elkészíti a kapcsolódó adatszolgáltatásokat, - elkészíti és benyújtja a pénzügyi területre vonatkozó adóbevallásokat. 21. A Humánpolitikai Főosztály (1) A Humánpolitikai Főosztály közvetlenül a BKT elnöke felügyelete alatt, általa jóváhagyott ügyrend alapján működik. (2) A Humánpolitikai Főosztály tevékenységét főosztályvezető vagy a BKT elnöke által ezen igazgatási feladat ellátásával megbízott csoportvezető bíró vezeti, szervezi, irányítja, biztosítja az Iasz /B. -ában foglaltak megtartását és ezzel kapcsolatos intézkedések megtételét. (3) A főosztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a Humánpolitikai Főosztályra beosztott vezető beosztású tisztviselő vagy a BKT elnöke által esetileg kijelölt más bírósági vezető, vezető beosztású tisztviselő helyettesíti. (4) A Humánpolitikai Főosztály feladatai különösen: a) a bírósági vezetői, bírói és az igazságügyi alkalmazotti álláshelyekre kiírandó pályázatok előkészítése, kezelése; b) a törvényszék elnökének munkáltatói jogkörébe tartozó szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos okiratok elkészítése, intézkedések megtétele; c) a humánpolitikai, humánerőforrás-gazdálkodási feladatok ellátása; d) a létszám- és bérgazdálkodás ezen főosztály által kezelt területével összefüggő előterjesztések, javaslatok elkészítése; e) a humánpolitikai szakterületet érintő jogszabályok folyamatos figyelemmel kísérése, javaslattétel a szükséges intézkedések megtételére az intézkedéstervezet egyidejű előkészítésével; f) a humánpolitikai szakterületet érintő szabályzat-tervezetek előkészítése; g) a személyzeti nyilvántartás vezetése, illetve a humánpolitikai munkafolyamatokhoz kapcsolódó nyilvántartások vezetése; h) a munkáltatói intézkedés-tervezetek elkészítése, a munkáltatói intézkedésekhez kapcsolódó határidők nyilvántartása; i) a bírák és a bírósági titkárok pályaalkalmassági vizsgálatával összefüggő munkáltatói intézkedések előkészítése;

20 j) a bírák és igazságügyi alkalmazottak vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségével kapcsolatos adminisztratív, nyilvántartási feladatok ellátása; k) jubileumi jutalommal, érdemek elismerésével kapcsolatos munkáltatói intézkedések előkészítése, nyilvántartás vezetése; l) a bírákat és igazságügyi alkalmazottakat érintő foglalkozás-egészségügyi előkészítő, adminisztratív, nyilvántartási feladatok ellátása; m) a vonatkozó törvényben meghatározott körben a bírák és igazságügyi alkalmazottak elektronikus aláírásának biztosításához kapcsolódó adminisztratív, nyilvántartási feladatok ellátása; n) a bírói és az igazságügyi alkalmazotti igazolvány elkészítése, cseréje, vonatkozó nyilvántartás vezetése. 22. A Jogi és Igazgatási Főosztály (1) A Jogi és Igazgatási Főosztály közvetlenül a törvényszék elnöke felügyelete alatt, általa jóváhagyott ügyrend alapján működik. (2) A Jogi és Igazgatási Főosztály tevékenységét a főosztályvezető vezeti, szervezi, irányítja, biztosítja az Iasz /B. -ában foglaltak megtartását és ezzel kapcsolatos intézkedések megtételét. (3) A főosztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a BKT elnöke vagy a főosztályvezető által esetileg kijelölt más bírósági vezető helyettesíti. (4) A Jogi és Igazgatási Főosztály feladatai különösen: a) a bírák és igazságügyi alkalmazottak tevékenysége értékelésével kapcsolatos előkészítő, adminisztratív, nyilvántartási feladatok ellátása, b) a járásbírósági vezetők igazgatási munkája ellenőrzésével kapcsolatos előkészítő, adminisztratív, nyilvántartási feladatok ellátása, c) a BKT elnöke, illetve elnökhelyettese igazgatási tevékenységének előkészítése, a döntéseik végrehajtásának felügyelete, d) szakmai iránymutatás nyújtása az igazgatási vezetők részére a megye igazgatási működésének egységessége érdekében, e) a bírák és igazságügyi alkalmazottak kirendelésének döntésre való előkészítése, f) a BKT és az illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB tevékenységét érintő panaszok kivizsgálásában és intézésében való közreműködés, g) a BKT és az illetékességi terültén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB tevékenységéhez kapcsolódó szerződések, megállapodások előkészítése, ennek során együttműködés a szerződés, megállapodás megkötését kezdeményező főosztályokkal, azok nyilvántartása, h) a BKT és az illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve a BKKMB tevékenységéhez kapcsolódó közbeszerzési és beszerzési eljárások teljes körű előkészítése és lebonyolítása, a BKT hivatalos közbeszerzési tanácsadója közreműködésével, i) a Kbt.-ben és egyéb vonatkozó jogszabályban előírt közbeszerzési feladatok ellátása, így különösen az éves közbeszerzési terv és a statisztikai összegezés elkészítéséről és közzétételéről való gondoskodás,

21 j) a nemzeti, európai uniós, illetve egyéb nemzetközi forrásból finanszírozott pályázatok jogi és közbeszerzési előkészítése, szükség szerint a megvalósításban való közreműködés, k) a BKT elnöke által kiadandó szabályzat tervezetek előkészítése, véleményeztetése és döntésre való felterjesztése, a hatályos szabályzatok így különösen az SZMSZ szükség szerinti felülvizsgálata, a módosítás(ok) előkészítése, véleményeztetése és döntésre való felterjesztése, l) a jogtanácsosi igazolványok kiállításával kapcsolatos előkészítő, nyilvántartó és egyéb adminisztratív feladatok ellátása. (5) Az Elnöki Kezelőiroda a Jogi és Igazgatási Főosztály vezetőjének közvetlen irányítása és felügyelete alatt működik. Az Elnöki Kezelőirodát az irodavezető vezeti, akit távollétében, illetve akadályoztatása esetén a Jogi és Igazgatási Főosztály vezetője által kijelölt tisztviselő helyettesít. (6) Az Elnöki Kezelőiroda ellátja - azon ügyek iratainak naprakész kezelését (beérkező posta bontása, lajstromozás, nyilvántartás, határnap, irattár, selejtezés stb.), amelyekben a BKT elnöke, elnökhelyettese, kollégiumvezetői az ítélkezési tevékenységükön kívül, illetve a főosztályvezetők a bíróság működésével összefüggésben elnöki ügyként kezelt, de munkaköri leírásuknak megfelelően előkészítőként, vagy önálló hatáskörben - járnak el, - az BKT elnökétől, elnökhelyettesétől, valamint a Humánpolitikai Főosztályról, a Jogi és Igazgatási Főosztályról, a Koordinációs és Informatikai Főosztályról kimenő intézkedések postázását, körfaxok/ ek kiadását, egyéb elnöki iratok sokszorosítását, kiosztását. 23. A Koordinációs és Informatikai Főosztály (1)A Koordinációs és Informatikai Főosztály közvetlenül a törvényszék elnöke felügyelete alatt, általa jóváhagyott ügyrend alapján működik. (2)A Koordinációs és Informatikai Főosztály tevékenységét a főosztályvezető vezeti, szervezi, irányítja, biztosítja az Iasz /B. -ában foglaltak megtartását és ezzel kapcsolatos intézkedések megtételét. (3) A főosztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a Koordinációs és Informatikai Főosztályra beosztott főosztályvezető-helyettes, vagy a BKT elnöke által esetileg kijelölt más bírósági vezető helyettesíti. (4) A Koordinációs és Informatikai Főosztály feladatai különösen: a) ellátja az egyes értekezletekkel, a BKT igazgatási vezetőihez érkező vendégek fogadásával összefüggő szervezési, reprezentációs és jegyzőkönyvvezetési feladatokat,

22 b) ellátja a BKT elnöke, elnökhelyettese, a Humánpolitikai Főosztályra, a Jogi és Igazgatási Főosztályra, valamint a Koordinációs és Informatikai Főosztályra beosztott munkatársak távolléti nyilvántartásával és ezzel kapcsolatos jelentéstételi feladatokat, c) ellátja a fent nevezett osztályok tekintetében a bélyegzők átadás-átvételével és nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat d) a statisztikai adatszolgáltatás rendjét meghatározó jogszabályokban, vonatkozó szabályzatokban előírt adatgyűjtésekkel, adatfeldolgozásokkal, illetve adatszolgáltatással kapcsolatos feladatokat, e) ellátja a BKT elnöke, elnökhelyettese által elrendelt nyilvántartási, adatgyűjtési, adatszolgáltatási, szükség szerint elemzési feladatokat, f) ellátja a kollégiumvezetők / kollégiumvezető-helyettesek szakmai igazgatási feladatai ellátásához, illetve az egyes vezetői és bírói ítélkezői tevékenység vizsgálatokat végző vezetők és törvényszéki bírák részére a vizsgálat alá vont vezető/ bíró tevékenységéről kért adatszolgáltatási feladatokat, g) közvetlen kapcsolatot tart a BKT illetékességi területén működő statisztikai megbízottakkal, a munkájukat koordinálja. h) ellátja a BKT Könyvtára működésével összefüggő feladatokat a könyvtári és a levéltári törvényben, az egyéb jogszabályokban és szabályzatokban foglalt rendelkezések alapján. i) szakmai felügyeletet gyakorol a BKT illetékességi területén működő járásbíróságok, illetve BKKMB letéti könyvtárainak tevékenysége felett, munkájukat koordinálja. (5)A Koordinációs és Informatikai Főosztály szervezeti egysége Informatikai Osztály. Informatikai Osztály - részt vesz a BKT honlapjának szerkesztésével összefüggő feladatokban, - a főosztályvezetőn keresztül folyamatosan tájékoztatja a BKT igazgatási vezetőit az informatikai aktuális kérdésekről, - biztosítja a BKT informatikai hálózata, a bírósági informatikai eszközök és programok folyamatos és zavartalan működését, - gondoskodik a hardware és software, bérelt eszközök nyilvántartás naprakész vezetéséről, a Gazdasági Hivatal analitikai nyilvántartásával egyező vezetéséről, - a BKT elnöke és a főosztályvezető tájékoztatása mellett megteszi a szükséges intézkedéseket az informatikai biztonság védelme érdekében. 24. A Műszaki Főosztály (1) A Műszaki Főosztály közvetlenül a BKT elnökének felügyelete alatt működik az általa jóváhagyott ügyrend alapján. (2) A Műszaki Főosztály tevékenységét a főosztályvezető vezeti, szervezi, irányítja, biztosítja az Iasz /B. -ában foglaltak megtartását és ezzel kapcsolatos intézkedések megtételét. (3)A főosztályvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a Műszaki Főosztályra beosztott csoportvezető, vagy a BKT elnöke, a főosztály vezetője által kijelölt tisztviselő helyet-

23 tesíti. Az osztályvezetőt, illetve a csoportvezetőt távolléte, illetve akadályoztatása esetén a főosztályvezető által kijelölt más igazságügyi alkalmazott helyettesíti. (4)A Műszaki Főosztály feladatai különösen: - A BKT és illetékességi területén működő járásbíróságokon, BKKMB-n (továbbiakban: bíróságokon) felmerülő közbeszerzést érintő műszaki feladatok ellátása - A bíróságokon a közbeszerzést nem érintő műszaki-karbantartási-üzemeltetési feladatok ellátása - A bíróságok működéséhez szükséges beszerzések bonyolítása (irodaszer, tisztítószer, nyomtatvány, boríték, tértivevény) - A BKT ítélkezési és igazgatási tevékenységéhez szükséges szállítási feladatok ellátása, továbbá a gépkocsik szervízelése - A vagyongazdálkodást érintő feladatokban való részvétel, adatszolgáltatás - A bíróságok működését elősegítő szerződéses cégekkel kapcsolattartás, ellenőrzés - PIN-kód rendszerrel kapcsolatos feladatok - Vezetékes telefonhálózat működésével kapcsolatos feladatok ellátása valamint a mobil telefonok nyilvántartása, kapcsolattartás a szolgáltatókkal - A BKT ítélkezési és igazgatási tevékenységéhez szükséges másolási, sokszorosítási és egyéb nyomdai feladatok ellátása - A BKT-ra érkező és az onnan kimenő postai küldeményekkel kapcsolatos feladatok ellátása - Sugárvédelmi megbízotti feladat ellátása. 25. A függetlenített belső ellenőr A BKT függetlenített belső ellenőre feladatait a SZMSZ 34. -a tartalmazza. 26. A honvédelmi-polgári-katasztrófa védelmi megbízott (1) A honvédelmi-polgári-katasztrófa védelmi megbízott a BKT elnökének közvetlen felügyelete, irányítása alatt tevékenykedik. (2) Ellátja a jogszabályokban, szabályzatokban meghatározott intézkedési tervek elkészítésével, módosításával, a honvédelmi-polgári-katasztrófa védelmi oktatás-képzés megszervezésével, az egyéni védőeszközök beszerzésének és karbantartásának figyelemmel kísérésével kapcsolatos feladatokat, valamint a kollektív védelem megszervezése érdekében a kapcsolattartást a megyei, helyi védelmi közigazgatás irányítóival. 27. A biztonsági vezető (1) A biztonsági vezetői feladatokat a vonatkozó jogszabályokban előírt feltételeknek megfelelő, a BKT elnöke által kinevezett bíró vagy igazságügyi alkalmazott látja el. (2) A biztonsági vezető a BKT elnökének felügyelete mellett ellátja a minősített adatok védelméről szóló törvényben, illetve a végrehajtása tárgyában kiadott rendeletben, az egyéb sza-

24 bályzatokban és kapcsolódó előírásokban, továbbá a kinevezési okiratban előírt feladatokat. Felügyeli a minősített adatokat tartalmazó iratok kezelését ellátó személyek munkáját. 28. Az esélyegyenlőségi referens (1) Az esélyegyenlőségi referens a jogszabályokban, a szabályzatokban, illetve a felkérési okiratban előírt feladatait a BKT elnökének felügyelete mellett látja el. (2) Az esélyegyenlőségi referens tevékenysége során együttműködik az érintett egyéb bírósági vezetőkkel. (3)Tevékenységéről évente beszámol a BKT elnökének. 29. A munkavédelmi-, tűzvédelmi-, energetikai és környezetvédelmi megbízott A munkavédelmi-, tűzvédelmi-, energetikai és környezetvédelmi megbízott a szakmai tevékenységét (a munka- és balesetvédelmi feladatokat, a tűzvédelmi-, energetikai-, környezetvédelmi tevékenységgel kapcsolatos teendőket, valamint a bírák és igazságügyi alkalmazottak munka- és balesetvédelmi oktatását) a BKT elnöke felügyelete és a Műszaki Főosztály vezetője közvetlen irányítása mellett látja el a vonatkozó jogszabályokban, szabályzatokban foglaltak és szakhatósági rendelkezések szerint. 30. Az Oktatási Tanács (1) Az Oktatási Tanács tagja a BKT elnökhelyettese, mint oktatásfelelős, a kollégiumvezetők, a kollégiumvezető-helyettesek és a BKT elnöke által kijelölt bírósági vezető. (2) Az Oktatási Tanács munkáját a BKT elnökhelyettese, távollétében, illetve akadályoztatása esetén a rangidős kollégiumvezető vezeti. (3) Az Oktatási Tanács a BKT elnökhelyettese által meghatározott időpontban, de évente legalább egyszer ülésezik. (4) Az Oktatási Tanács véleményezi a BKT éves titkári és fogalmazói oktatási tervét, illetve javaslatot tesz annak tartalmára, ezen belül is különösen a titkári, fogalmazói oktatások témaköreire, az oktatásokat végző bírák, valamint a törvényszéki és járásbíróságok, illetve a BKKMB - kezdő bírák, illetve titkárok, fogalmazók tevékenységéhez kapcsolódó instruktor bíróinak személyére. (5) Javaslatot tesz továbbá a bírósági fogalmazók többlet szakmai tevékenységének az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak a bírósági fogalmazók joggyakorlatáról, képzéséről és értékeléséről szóló, többször módosított évi 14. számú szabályzata 24. -a szerinti értékelésére.

25 (6) Véleményt nyilvánít, illetve javaslatot tesz minden olyan kérdésben, melyet a BKT elnöke vagy elnökhelyettese elé terjeszt, illetve amelyekben ezt a bírák, bírósági titkárok, fogalmazók, egyéb igazságügyi alkalmazottak képzése, esetlegesen bírák továbbképzése vonatkozásában szükségesnek tartja. 31. Az Informatikai Tanács (1)Az Informatika Tanács tagjai a BKT elnöke, elnökhelyettese, a kollégiumvezetők, a kollégiumvezető-helyettesek, a Koordinációs és Informatikai Főosztály vezetője, a Jogi és Igazgatási Főosztály vezetője, a Gazdasági Hivatali Főosztály vezetője, a Műszaki Főosztály vezetője, valamint a BKT elnöke által kijelölt bírósági vezető. (2) Az Informatikai Tanácsot a BKT elnöke, távollétében, illetve akadályoztatása esetén az elnökhelyettes vezeti. (3) Az Informatikai Tanács a BKT elnöke által meghatározott időpontokban ülésezik. (4) Az Informatikai Tanács áttekinti a bíróság informatikai helyzetét, a megyében megvalósult fejlesztések eredményét. Beszámoltatja a Koordinációs és Informatikai Főosztály vezetőjét és javaslatot tesz a BKT elnöke részére a megyében indokolt informatikai fejlesztésekre, a felmerült problémák megoldására. Véleményt nyilvánít, illetve javaslatot tesz továbbá minden olyan kérdésben, amelyet a BKT elnöke, elnökhelyettese, illetve a Koordinációs és Informatikai Főosztálya vezetője elé terjeszt, illetve amelyekben azt bármely okból szükségesnek tartja. A BKT ellenőrzési rendszere 32. A BKT belső kontrollrendszere (1)A BKT elnöke felelős a belső kontrollrendszer keretében a szervezet minden szintjén érvényesülő - kontrollkörnyezet - kockázatkezelési rendszer - kontrolltevékenységek - információs és kommunikációs rendszer - nyomon-követési (monitoring) rendszer kialakításáért, működtetéséért és fejlesztéséért (2)A BKT elnöke köteles olyan kontrollkörnyezetet kialakítani, amelyben - világos a szervezeti struktúra, - egyértelműek a felelősségi, hatásköri viszonyok és feladatok, - meghatározottak az etikai elvárások a szervezet minden szintjén és - átlátható a humán-erőforrás gazdálkodás. (3)A BKT elnöke köteles elkészíteni és rendszeresen aktualizálni a BKT működési folyamataira vonatkozó ellenőrzési nyomvonalat. (4)A BKT elnöke köteles szabályozni a szabálytalanságok kezelésének eljárásrendjét.

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

Szegedi Törvényszék szervezeti ábrájához kapcsolódó Tevékenységek döntési folyamatok és felelőseik (hatályos SZMSZ kivonata)

Szegedi Törvényszék szervezeti ábrájához kapcsolódó Tevékenységek döntési folyamatok és felelőseik (hatályos SZMSZ kivonata) Szegedi Törvényszék szervezeti ábrájához kapcsolódó Tevékenységek döntési folyamatok és felelőseik (hatályos SZMSZ kivonata) A bíróságok Alaptörvényben meghatározott feladatai (25. cikk) A bíróságok igazságszolgáltatási

Részletesebben

1.1.2. Szervezeti struktúra PÉCSI TÖRVÉNYSZÉK

1.1.2. Szervezeti struktúra PÉCSI TÖRVÉNYSZÉK 1.1.2. Szervezeti struktúra PÉCSI TÖRVÉNYSZÉK I. Az ítélkezési tevékenység szakmai és végrehajtási szervezetei. II. Az ítélkezési tevékenységet segítő munkaszervezeti egységek. III. Az ítélkezési tevékenység

Részletesebben

A Kecskeméti Törvényszék egyes szervezeti egységeinek feladatai

A Kecskeméti Törvényszék egyes szervezeti egységeinek feladatai A Kecskeméti Törvényszék egyes szervezeti egységeinek feladatai A törvényszék elnökének feladatai, igazgatási tevékenysége: A törvényszéket az elnök vezeti a Bszi. 119. -ában foglaltak szerint: a.) a költségvetési

Részletesebben

A Szervezeti és Működési Szabályzat jogforrásai. 2. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló évi CLXI. törvény

A Szervezeti és Működési Szabályzat jogforrásai. 2. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló évi CLXI. törvény 4. számú melléklet A Szervezeti és Működési Szabályzat jogforrásai I. Jogszabályok: 1. Magyarország Alaptörvény 2. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 3. A bírák jogállásáról

Részletesebben

D/. Az ítélőtábla elnökének jogköre:

D/. Az ítélőtábla elnökének jogköre: A SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS FELELŐSSÉGI RENDSZERE A/. A Szegedi Ítélőtábla szervezetének főbb részei: 1. bírák, 2. igazságügyi alkalmazottak, 3. a bírói munkát segítő és annak feltételeit biztosító

Részletesebben

A Pécsi Ítélőtábla egyes szervezeti egységeinek feladatai (SzMSz alapján)

A Pécsi Ítélőtábla egyes szervezeti egységeinek feladatai (SzMSz alapján) A Pécsi Ítélőtábla egyes szervezeti egységeinek feladatai (SzMSz alapján) Az ítélőtábla elnöke SzMSz 33. (1)Az ítélőtábla elnöke a) a költségvetési keretek között gondoskodik az ítélőtábla működéséhez

Részletesebben

2015.El.III.A.3/1. A SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

2015.El.III.A.3/1. A SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015.El.III.A.3/1. A SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Épületgrafika: Tóvizi Kata Tartalom Tartalom... 3 I. FEJEZET... 8 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 8 Az SZMSZ célja... 8 Az SZMSZ

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

A DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK. Szervezeti és Működési Szabályzata

A DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK. Szervezeti és Működési Szabályzata DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 4025 Debrecen, Széchenyi u. 9. 4001 Debrecen, Pf. 131. Tel.: (52) 310-630 Fax: (52) 347-139 kahleri@debrecenit.birosag.hu 2013.El.II.A.1/2. szám A DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK Szervezeti

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA BÜNTETŐ KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE. A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete, melyet a kollégiumvezető vezet.

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA BÜNTETŐ KOLLÉGIUMÁNAK ÜGYRENDJE. A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete, melyet a kollégiumvezető vezet. Az SZMSZ 2. számú melléklete 2018.El.II.B.21. Fővárosi Ítélőtábla Büntető Kollégiumvezető 1055 Budapest, Markó utca 16. t. 06 1 268 4813, fax.: 06 1 268 4814 www.birosag.hu A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA BÜNTETŐ

Részletesebben

A SZÉKESFEHÉRVÁRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÉKESFEHÉRVÁRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÉKESFEHÉRVÁRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, jogforrása, jóváhagyása 1. (1) A jelen Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

421/2012. (XII. 15.) OBHE számú határozat a bíróságok szervezeti és működési szabályzatának alapelveiről

421/2012. (XII. 15.) OBHE számú határozat a bíróságok szervezeti és működési szabályzatának alapelveiről 421/2012. (XII. 15.) OBHE számú határozat a bíróságok szervezeti és működési szabályzatának alapelveiről Az OBH elnöke a bíróságok szervezeti és működési szabályzatának (a továbbiakban: SZMSZ) elkészítése

Részletesebben

2010. El.III.A.1. T A R T A L O M J E G Y Z É K

2010. El.III.A.1. T A R T A L O M J E G Y Z É K 1 2010. El.III.A.1. T A R T A L O M J E G Y Z É K I. Fejezet Általános rendelkezések... 3 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, rendeltetése, jogforrásai, hatályba lépése... 3 Az ítélőtábla vezetésére

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

A SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉK

A SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉK Szolnoki Törvényszék E l n ö k e 5001 Szolnok - Pf.: 100 2012. El. I. A. 11/3. szám A SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉK A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elnökének 1999.El.III.A.3/18. számú A Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

A Fővárosi Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata

A Fővárosi Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata Fővárosi Ítélőtábla Elnöke 2014. El. II. A. 1. szám A Fővárosi Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata I. Fejezet A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, rendeltetése, jogforrásai, hatályba lépése

Részletesebben

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ELNÖKE 6720 Szeged, Széchenyi tér 4. t. 62/549-484 f. 62/549-484 e. birosag@szegedit.birosag.hu www.szegeditorvenyszek.birosag.hu 2018.EI.I.D.25. A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben Jelen alapító okirat a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak és a társadalombiztosítás szerveinek állami felügyeletéről

Részletesebben

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ELNÖKE 6720 Szeged, Széchenyi tér 4. t. 62/549-484 f. 62/549-484 e. birosag@szegedit.birosag.hu www.szegeditorvenyszek.birosag.hu 2019. EI.I.D.1/4. A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ

Részletesebben

A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata 2015. (a III. sz. módosítással egységes szerkezetben)

A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata 2015. (a III. sz. módosítással egységes szerkezetben) ELNÖKE 4025 Debrecen, Széchenyi utca 24. 4001 Debrecen, Pf. 661 t. 06 52 527-972 f. 06 52 528-017 e. ballal@dit.birosag.hu debreceniitelotabla.birosag.hu 2015.El.I.D.1. A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti

Részletesebben

A Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ügyelosztási rendje évre. egységes szerkezetben

A Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ügyelosztási rendje évre. egységes szerkezetben SZOLNOKI KÖZIGAZGATÁSI ÉS MUNKAÜGYI BÍRÓSÁG ELNÖKE 5000 Szolnok, Kossuth út 1. t. 06 56 501 400 f. 06 56 410 905 e. birosagmunkaugy@szolnokit.birosag.hu http://szolnokitorvenyszek.birosag.hu/ 2018.EL.III.A.2/5.

Részletesebben

A DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK Szervezeti és Működési Szabályzata

A DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK Szervezeti és Működési Szabályzata DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 4025 Debrecen, Széchenyi u. 9. 4001 Debrecen, Pf. 131. Tel.: (52) 310-630 Fax: (52) 347-139 kahleri@debrecenit.birosag.hu 2017.El. II. A. 3. A DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK Szervezeti

Részletesebben

A PÉCSI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A PÉCSI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ELNÖK 7623 Pécs, Rákóczi út 34., 7601 Pécs, Pf. 36. t. 06 72 503-502 f. 06 72 215-365 e. birosag@pecsit.birosag.hu pecsitorvenyszek.birosag.hu 2013. El. I.D.15. A PÉCSI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI

Részletesebben

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ELNÖKE 6720 Szeged, Széchenyi tér 4. t. 62/549-484 f. 62/549-484 e. birosag@szegedit.birosag.hu www.szegeditorvenyszek.birosag.hu 2016. El. I. D. 1/24. A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN

Részletesebben

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2009. El. II. B. 52/158. szám A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2009. El. II. B. 52/158. szám A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2009. El. II. B. 52/158. szám A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK 2009. El. II. B. 52/158. számú intézkedésével módosított és egységes szerkezetbe foglalt, 1999. El. III. A.5/11.

Részletesebben

A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2012. El.II.B.18.szám A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Győri Törvényszék Elnöke a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény

Részletesebben

A TÖRVÉNYSZÉK MŰKÖDÉSÉT MEGHATÁROZÓ LEGFONTOSABB JOGFORRÁSOK

A TÖRVÉNYSZÉK MŰKÖDÉSÉT MEGHATÁROZÓ LEGFONTOSABB JOGFORRÁSOK Szervezetfejlesztés a en az ítélkezési munka támogatásának, a szervezet hatékonyságának, gazdaságos működésének érdekében című ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0063. számú pályázat A TÖRVÉNYSZÉK MŰKÖDÉSÉT MEGHATÁROZÓ

Részletesebben

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2009. El. II. B. 52/75. szám

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2009. El. II. B. 52/75. szám A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2009. El. II. B. 52/75. szám A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK 2009. El. II. B. 52/68. számú és 2009. El. II. B. 52/74. számú intézkedéseivel módosított és egységes szerkezetbe

Részletesebben

1. A törvényszék munkaszervezete, a szervezeti egységek irányítása, felügyeleti rendje

1. A törvényszék munkaszervezete, a szervezeti egységek irányítása, felügyeleti rendje A szervezeti felelősségi rendszer A szervezeti felépítést SZMSZ-ünk tartalmazza. Jelenleg hatályos SZMSZ-ünk 2012-ben készült, azonban 2014-ben elkészült új SZMSZ tervezetünk, amely jóváhagyásra vár. Az

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

Új belépő információs csomag bírák számára

Új belépő információs csomag bírák számára Új belépő információs csomag bírák számára Kedves Kollégánk! Szeretettel köszöntjük a bíróság munkatársai között. A munkakezdés megkönnyítése érdekében az alábbiakra hívjuk fel figyelmét: Kérjük, ismerkedjen

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 4/2017. (IV. 11.) OBH utasítása

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 4/2017. (IV. 11.) OBH utasítása 1 Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 4/2017. (IV. 1) OBH utasítása az európai jogi szaktanácsadói hálózatról szóló 9/2016. (X. 17.) OBH utasítás módosításáról A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX.

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K Elnöke Szombathely, Szily János u. 7. t. 06 21 2000-581 f. 06 94 312-184 e. elnok@szombathelyit.birosag.hu 2014.El.III.A.3/10. szám T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. Fejezet: A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év. I. fejezet

A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év. I. fejezet Szombathelyi Törvényszék Megbízott Elnöke Szombathely, Szily János u. 7. t. 06 21 2000-581 f. 06 94 312-184 e. elnok@szombathelyit.birosag.hu 2012.El.II.A.2. szám A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi

Részletesebben

AZ EGRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. a 2015. évi módosításokkal egységes szerkezetben

AZ EGRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. a 2015. évi módosításokkal egységes szerkezetben 2015.El.I.D.16. AZ EGRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a 2015. évi módosításokkal egységes szerkezetben Kiadta: Dr. Nyiri Beáta az Egri Törvényszék elnöke Jóváhagyta: Dr. Handó Tünde az

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

5. számú melléklet A törvényszék elnöke által kiadott belső szabályzatok

5. számú melléklet A törvényszék elnöke által kiadott belső szabályzatok 5. számú melléklet A törvényszék elnöke által kiadott belső szabályzatok A belső szabályzatok a Szervezeti és Működési Szabályzatot szervesen egészítik ki, így alkotva egy komplex egységet, melyek a következők:

Részletesebben

A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2016. El.II.B.6.szám A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Győri Törvényszék Elnöke a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény

Részletesebben

A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év. I. fejezet

A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év. I. fejezet SZOMBATHELYI TÖRVÉNYSZÉK MEGBÍZOTT ELNÖKE Szombathely, 2012. december 10. 9700 Szombathely, Szily J. u. 7., Pf.: 16 2012.El.II.A.2.szám Tel.: (94) 312 184, Fax: (94) 312 184 A Szombathelyi Törvényszék

Részletesebben

Magyar joganyagok - 6/2015. (XI. 30.) OBH utasítás - a bíróságok igazgatásáról rende 2. oldal 2. 1 A bírósági igazgatás célja, hogy az OBH elnökének a

Magyar joganyagok - 6/2015. (XI. 30.) OBH utasítás - a bíróságok igazgatásáról rende 2. oldal 2. 1 A bírósági igazgatás célja, hogy az OBH elnökének a Magyar joganyagok - 6/2015. (XI. 30.) OBH utasítás - a bíróságok igazgatásáról rende 1. oldal 6/2015. (XI. 30.) OBH utasítás a bíróságok igazgatásáról rendelkező szabályzatról 1 Az Országos Bírósági Hivatal

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

2015.El.II.A.2/37. szám. A Fővárosi Törvényszék munkaterve 2016.

2015.El.II.A.2/37. szám. A Fővárosi Törvényszék munkaterve 2016. 2015.El.II.A.2/37. szám A Fővárosi Törvényszék munkaterve 2016. ÖSSZBÍRÓI ÉRTEKEZLET 1./ A Fővárosi Törvényszék elnökének tájékoztatója a Fővárosi Törvényszék 2015. évi működéséről 2./ A Fővárosi Törvényszék

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

A Zala megyében működő bíróságok Szervezeti és Működési Szabályzata. I. Fejezet. Általános rendelkezések

A Zala megyében működő bíróságok Szervezeti és Működési Szabályzata. I. Fejezet. Általános rendelkezések Zalaegerszegi Törvényszék Elnöke Zalaegerszeg, Várkör 2. 1999.El.I.B.18/3.szám A Zala megyében működő bíróságok Szervezeti és Működési Szabályzata I. Fejezet Általános rendelkezések 1./ A Szervezeti és

Részletesebben

A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2012. El.II.B.18.szám A GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Győri Törvényszék Elnöke a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Fővárosi Ítélőtábla Elnöke 1055 Budapest, Markó utca 16. t. 06 1 268 4801, fax.: 06 1 268 4802 www.birosag.hu 2018.El.I.D.1. A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A bíróságok szervezetéről

Részletesebben

A TATABÁNYAI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2012.

A TATABÁNYAI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2012. A TATABÁNYAI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI- ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2012. 1 Tartalom I. FEJEZET... 3 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1. A Szervezeti- és Működési Szabályzat célja, értelmezése, jogforrásai... 3 2.

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 20. számú módosítással)

(egységes szerkezetben a 20. számú módosítással) ELNÖKE 6000 Kecskemét, Rákóczi út 7. t. 06 76 519 500 f. 06 76 519 545 e. birosag@kecskemetit. birosag. hu www.birosag.hu/torvenyszekek/kecskemeti-torvenyszek 2012.El.II.H.23/12. szám A K E C S K E M É

Részletesebben

A BALASSAGYARMATI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA /SZMSZ / 2 0 1 2. é v

A BALASSAGYARMATI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA /SZMSZ / 2 0 1 2. é v 1 A módosítások aláhúzással vannak jelölve! A BALASSAGYARMATI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA /SZMSZ / 2 0 1 2. é v A Balassagyarmati Törvényszék Elnöke a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról

Részletesebben

A Kúria elnökének 8/2014. számú utasítása

A Kúria elnökének 8/2014. számú utasítása A Kúria elnökének 8/2014. számú utasítása a Kúria Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2012. számú elnöki utasítás módosításáról Az elnöki utasítást módosította továbbá: az 1/2013. sz. elnöki

Részletesebben

BARCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE Hatálya: január 2-ától december 31-éig.

BARCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE Hatálya: január 2-ától december 31-éig. Barcsi Járásbíróság Elnöke 2016.El.III.A.4. szám BARCSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ÜGYELOSZTÁSI RENDJE Hatálya: 2017. január 2-ától 2017. december 31-éig. 1. Alapadatok 1.1. A Barcsi Járásbíróság Elnökeként a Bíróságok

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 6/2012. (IV. 13.) OBH utasítása a bírák és igazságügyi alkalmazottak tevékenysége elismeréséről szóló szabályzatról Az Országos Bíróság Hivatal elnökeként a bíróságok

Részletesebben

A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, rendeltetése, jogforrásai, hatályba lépése.

A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, rendeltetése, jogforrásai, hatályba lépése. A DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA ELNÖKE D E B R E C E N 2004. El. II. B. 18. A DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, rendeltetése, jogforrásai,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK UTASÍTÁSOK 7

TARTALOMJEGYZÉK UTASÍTÁSOK 7 2015/11. SZÁM 2015/11. SZÁM TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK UTASÍTÁSOK 7 Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 6/2015. ( XI.30.) OBH utasítása a bíróságok igazgatásáról rendelkező szabályzatról Az Országos

Részletesebben

A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év. 1. fejezet

A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év. 1. fejezet Elnöke Szombathely, Szily János u. 7. t. 06 21 2000-581 f. 06 94 312-184 e. elnok@szombathelyit.birosag.hu 2016.El.III.A.1/6. szám A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 6/2015. (XI. 30.) OBH utasítása a bíróságok igazgatásáról rendelkező szabályzatról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 6/2015. (XI. 30.) OBH utasítása a bíróságok igazgatásáról rendelkező szabályzatról Hatályos 2016. január 2-től. Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 6/2015. (XI. 30.) OBH utasítása a bíróságok igazgatásáról rendelkező szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnökeként a bíróságok

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

A MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2019.El.I.D.11/1. A MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 25/2012. (XII. 21.) OBH utasítása a szolgálati bíróság tagjai kinevezésének részletszabályairól és díjazásáról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 25/2012. (XII. 21.) OBH utasítása a szolgálati bíróság tagjai kinevezésének részletszabályairól és díjazásáról Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 25/2012. (XII. 21.) OBH utasítása a szolgálati bíróság tagjai kinevezésének részletszabályairól és díjazásáról Az Országos Bírósági Hivatal elnökeként a bíróságok

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 5/2017. (IV. 28.) OBH utasítása

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 5/2017. (IV. 28.) OBH utasítása Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 5/2017. (IV. 28.) OBH utasítása a bíróságok és az Országos Bírósági Hivatal honvédelmi, polgári- és katasztrófavédelmi szervezetéről, főbb feladatairól, továbbá tevékenységének

Részletesebben

P É C S I Í T É L Ő T Á B L A E L N Ö K E P É C S Telefon: 72/ Pécs Pf. 62. A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

P É C S I Í T É L Ő T Á B L A E L N Ö K E P É C S Telefon: 72/ Pécs Pf. 62. A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA P É C S I Í T É L Ő T Á B L A E L N Ö K E P É C S Telefon: 72/533-400 7601 Pécs Pf. 62. 2016.El.I.D.7. A PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A Szervezeti

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása:

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 5. -ában meghatározottak

Részletesebben

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2015.El.I.D.8/60. A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK 2015.El.I.D.8/60. számú intézkedésével módosított és egységes szerkezetbe foglalt, 1999. El. III. A.5/11. számú intézkedéssel

Részletesebben

A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata (módosításokkal egységes szerkezetben)

A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata (módosításokkal egységes szerkezetben) ELNÖKE 4025 Debrecen, Széchenyi utca 24. 4001 Debrecen, Pf. 661 t. 06 52 527-972 f. 06 52 528-017 e. ballal@dit.birosag.hu debreceniitelotabla.birosag.hu 2018.El.I.D.1. A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti

Részletesebben

A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata (módosításokkal egységes szerkezetben)

A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti és Működési Szabályzata (módosításokkal egységes szerkezetben) ELNÖKE 4025 Debrecen, Széchenyi utca 24. 4001 Debrecen, Pf. 661 t. 06 52 527-972 f. 06 52 528-017 e. ballal@dit.birosag.hu debreceniitelotabla.birosag.hu 2015.El.I.D.1/12. A Debreceni Ítélőtábla Szervezeti

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK

A NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK Nyíregyházi Törvényszék Elnöke 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2. Pf. 85 Telefon: 42/523-902, 42/523-903 Telefax: 42/410-045, 42/523-904 2013. El. III. A. 25/33. A NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK Szervezeti és Működési

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATA év Elnöke Szombathely, Szily János u. 7. t. 06 21 2000-581 f. 06 94 312-184 e. elnok@szombathelyit.birosag.hu 2018.El.II.B.1/9. szám A Szombathelyi Törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok

Részletesebben

Balassagyarmati Törvényszék évi ügyelosztási rendjét

Balassagyarmati Törvényszék évi ügyelosztási rendjét Elnöke 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2. t. 06.35 501-234 f. 06 35 501-234 e. birosag@balassagyarmatit.birosag.hu www.birosag.hu/balassagyarmatitorvenyszek.birosag.hu/ 2015.El. III.A.1/5. szám A

Részletesebben

ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKE

ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKE ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKE Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 6/2013. (VI. 25.) OBH utasítása a 2013. évi fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználási rendjéről szóló szabályzatról Az államháztartásról

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK UTASÍTÁSOK 8

TARTALOMJEGYZÉK UTASÍTÁSOK 8 2019/3. SZÁM 2019/3. SZÁM TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK AZ ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKÉNEK DÖNTÉSEI UTASÍTÁSOK 8 elnökének 9/2019. (III.29.) OBH utasítása a személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályi

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

A K E C S K E M É T I T Ö R V É N Y S Z É K S Z E R V E Z E T I É S M Ű K Ö D É S I S Z A B Á L Y Z A T A

A K E C S K E M É T I T Ö R V É N Y S Z É K S Z E R V E Z E T I É S M Ű K Ö D É S I S Z A B Á L Y Z A T A ELNÖKE 6000 Kecskemét, Rákóczi út 7. t. 06 76 519 500 f. 06 76 519 545 e. birosag@kecskemetit. birosag. hu www.birosag.hu/torvenyszekek/kecskemeti-torvenyszek A K E C S K E M É T I T Ö R V É N Y S Z É

Részletesebben

Gyulai Törvényszék. Szervezeti

Gyulai Törvényszék. Szervezeti GYULAI TÖRVÉNYSZÉK elnöke 5700. Gyula, Béke sugárút 38. t. 06 66 463-037 f. 06 66 463-037 e. birosag@gyulait.birosag.hu www.birosag.hu http://gyulaitorvenyszek.birosag.hu 2015.El.I.D.1.1. szám A Gyulai

Részletesebben

A Zala megyében működő bíróságok Szervezeti és Működési Szabályzata

A Zala megyében működő bíróságok Szervezeti és Működési Szabályzata 1 2014.El.I.D. 1.1. A Zalaegerszegi Törvényszék Elnöke 8900 Zalaegerszeg, Várkör u. 2. ; Pf.: 221 E-mail: zalaelnok@zalaegerszegit.birosag.hu Kp. e-mail: birosag@zalaegerszegit.birosag.hu Tel: 06-92-501-000,

Részletesebben

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága. Alapító Okirata

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága. Alapító Okirata Iktatószám: 7712/2008. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága Alapító Okirata Az oktatási és kulturális miniszter az államháztartásról szóló 1992. XXXVIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 6/2019. (II. 27.) OBH utasítása. az Országos Bírósági Könyvtári Rendszerről

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 6/2019. (II. 27.) OBH utasítása. az Országos Bírósági Könyvtári Rendszerről Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 6/2019. (II. 27.) OBH utasítása az Országos Bírósági Könyvtári Rendszerről A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 76. (1) bekezdés

Részletesebben

I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás]

I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2018. január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet vezetői feladatait

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2017. február 7-étől hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet feladata:

Részletesebben

A bírósági titkári állásokra vonatkozó általános pályázati tudnivalók:

A bírósági titkári állásokra vonatkozó általános pályázati tudnivalók: ELNÖKE 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2016. El. VI. A. 116/II. szám PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az igazságügyi

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2015.El.I.D.8/24. szám A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉNEK 2015.El.I.D.8/24. szám alatt módosított és egységes szerkezetbe foglalt, 1999. El. III. A.5/11. számú intézkedéssel

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

2018.El.II.A.1/34. szám. A Fővárosi Törvényszék munkaterve 2019.

2018.El.II.A.1/34. szám. A Fővárosi Törvényszék munkaterve 2019. 2018.El.II.A.1/34. szám A Fővárosi Törvényszék munkaterve 2019. ÖSSZBÍRÓI ÉRTEKEZLET 1./ A Fővárosi Törvényszék elnökének tájékoztatója a Fővárosi Törvényszék 2018. évi működéséről 2./ A Fővárosi Törvényszék

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

A MAGYAR SZABADALMI HIVATAL ALAPTEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZÓ MUNKAKÖRÖK JEGYZÉKE

A MAGYAR SZABADALMI HIVATAL ALAPTEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZÓ MUNKAKÖRÖK JEGYZÉKE 3. melléklet A MAGYAR SZABADALMI HIVATAL ALAPTEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZÓ MUNKAKÖRÖK JEGYZÉKE A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 7. -ának (6) bekezdése alapján szabadalmi elbíráló

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. február 25. E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

Tájékoztató a bírósági szervezetet érintő, 2014.január 1. napján hatályba lépő törvénymódosításokról

Tájékoztató a bírósági szervezetet érintő, 2014.január 1. napján hatályba lépő törvénymódosításokról Tájékoztató a bírósági szervezetet érintő, 2014.január 1. napján hatályba lépő törvénymódosításokról I. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény (Bszi.) módosítása Meghatározásra

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben