Németország gróf Mikes Ádám

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Németország gróf Mikes Ádám"

Átírás

1 Németország gróf Mikes Ádám Első napunk javarészt az utazással telt el. Reggel 5-kor indultunk az iskolából és este 7-re értünk oda a szállásunkra. Elsőre sötétben elég bizarrnak nézett ki az épület, de hamar tovaszállt ez a bizarrság, ahogy beléptünk. Jól felszerelt komfortos szállás volt egy kis félreeső utcában volt Bad Zwischenahn mellett. Igazi tanyasi hangulat volt. Eléggé kifárasztott minket a nagy út, úgyhogy gyors kipakolás után le is feküdtünk. Másnap reggel gyorsan megreggeliztünk, majd indultunk is várost nézni. Először Bad Zwischenahnnal kezdtük, ez volt hozzánk a legközelebb. Megmutatták nekünk, hogy hol tudunk vásárolni. Ez volt a Netto áruház ( a bruttót is kerestük de hat hét alatt nem találtuk meg). Kis vásárlás után utunkat a Park der Gärten felé vettük. Ez egy nagyon szép park, mely különféle kertrészleteket mutat be más-más stílusban. Nagyon tetszett, mivel jövőmre nézve innen is ihletet tudok meríteni, hogy hogyan készítsek, tervezzek kerteket.

2 Utunkat Wilhelmshaven felé vettük, ahol láthattuk a tengert. Itt megtekintettük a haditengerészeti múzeumot, mely roppant érdekes volt számomra na meg persze csoporttársaimnak is.

3 Szerencsésnek érezhettük magunkat, mivel volt itt a városban egy vitorlástalálkozó. Nagy és egyben gyönyörű vitorlásokat láthattunk, melyeket eddig csak fényképekről láthattunk. A nap lassan nyugovóra tért, így mi is hazafelé vettük az irányt. Másnap reggel Oldenburgba mentünk, ahol megmutatták nekünk a Famila-t ahol be tudtunk vásárolni magunknak. Vásárlás után hazavittük a cuccokat majd utána találkoztunk Eppingel aki megmutatta, hogy hol fogunk dolgozni, és tájékoztatott mindenről, hogy mi hogyan működik. A bringákat megkaptuk, irány haza. Két csoportra voltunk bontva. Angolos és németes. Én mivel német tudásom eléggé silány így inkább angol tudásomat kihasználva az angolos csoportba kerültem. Munkahelyünk a Bruns Pflanzen volt, melyről tudni kell, hogy ha nem is a világ legnagyobb faiskolája, de Európa legnagyobbja. Másnap kora reggel meg is kezdtük a munkákat. Kicsit izgultam, hogy hogyan fogok boldogulni az első napokban. Mi érkeztünk a legkorábban reggel, még egy csöppnyi esélyt sem adtunk annak, hogy rögtön első nap elkéssünk. Őszintén szólva a nevekre nem emlékszem, annyi nevet említettek ott, hogy inkább én adtam nekik nevet magyarul. Reggel találkoztunk a főnökünkkel, aki körbevezetett minket az üzemben. Az üzem maga nagyon modern, és környezetbarát. 7:30 kezdődik a munka. A főnök bejön a papírjával, kitölti a kávét és már adja is ki a napi feladatokat az embereknek. Mindenki megérti csak mi nem, de szerencsére a nevemet felismertem így nem volt probléma abból, hogy hova is menjek. Osztálytársammal a Balázzsal sajnos különváltunk két csapatba kerültünk. Én két fiatalhoz kerültem. Mind a kettő nagyon kedves és segítőkész volt. Sajnos angolul nem tudtak valami jól, de így is el tudtunk beszélgetni egymással, sok mindent megértettem. A munka pakolással telt egész

4 nap. Mint később ki is derült ezeket a növényeket a télre készítettük fel. Az első nap hosszú volt, soha életemben nem dolgoztam ennyit egy huzamban. Ma még nem tudhattam előre, hogy a hat hét alatt ez a teleltetés fogja kitenni a munka nagy részét. Nagyjából egész héten ugyan azt csináltuk a Balázzsal együtt: felkészítettük a növényeket a teleltetésre. Hétköznap minden második nap jött hozzánk Epping úr esténként, hogy érdeklődjön mi a helyzet a munkahelyen és, hogy minden rendben van e. Eljött a hétvége, végre egy kis lazítás! Első hétvégénket Bad Zwischenahn megismerésével töltöttük el. Körbebringáztuk a várost, bevásároltunk. Megismerkedtünk a ház körüli tájjal is. Meseszép egy környék.

5 Nagyon sok vadállat volt a környéken, főleg fácán. Gyorsan eltelt a hétvége, majd kezdődött minden előröl. Egész héten pakoltunk és csak pakoltunk. Nem is kell mondani, nem egy változatos munka. Sajnos megjött a várva várt esős időszak is nagy örömünkre. Elkezdett esni és nem volt egy olyan nap sem, hogy ne esett volna az eső. Péntekenként csak fél napot dolgoztunk, így lehetőség nyílt arra, hogy Eppinggel úrral elmenjünk valahova. Ezen a héten Bad Zwischenahnra esett a választás. A következő héten ugyancsak pakoltunk, de legalább az időjárás változatos volt. Megismerkedtem a jégesővel közelebbről is, és át tudtam érezni, hogy milyen a halászok élete is. Ezen a pénteken viszont kegyes volt hozzánk az idő, így lehetőségünk nyílt arra, hogy Eppinggel úrral elmenjünk a skanzenba, ahol r helyi népi építészt példáit pl régi házakat és egy malmot lehetett megtekinteni. Nagyon szép volt és egyben érdekes. Sok hasonlóságot véltem felfedezni az itteni skanzenben lévő házakban és az ottaniakban. A maradék hétvégét ugyan csak pihenéssel egy kis szórakozással töltöttük. A következő héten még jobban esett az eső. Egyik reggel majdnem elütöttem egy fácánt is a bringámmal. Annyi változás történt az előző hetekhez képest, hogy másik csapatba kerültem. Ez a csapat sokkal szimpatikusabb volt nekem. Sokkal jobban el tudtam velük beszélgetni, mint az előző csapattal. Jobban repültek a munkaórák. Azt kell, hogy mondjam, hogy hiába csak pakoltunk velük is egész végig még is változatosnak éreztem a munkát.

6 Ezen a hétvégén elmaradt a tervezett kirándulás az időjárás miatt. Emiatt a szálláson tartottunk egy pár orientációs órát. Szerencsére volt aki fordított, ez nagy segítséget nyújtott nekem, és a Balázsnak. Ezen a hétvégén úgy gondoltuk, hogy elmegyünk Brémába. Így hát vonatra pattantunk és elmentünk. Brémába azt terveztük, hogy elmegyünk egy focimeccsre is a városnézésen kívül. Mivel reggel mentünk Brémába, lehetőségünk nyílt arra, hogy kellő időt fordítsunk egy kis városnézésre. Csodálatos egy város. Mondhatni meseszép. A belváros nem túl nagy, de annál szebb. Volt szerencsénk megtalálni a brémai muzsikusokat is.

7 Elindultunk a stadion felé. Már messziről is éreztük azt a bizsergést, ami egy férfiban érződik egy focimeccs előtt. Mire odaértünk, sajnálattal vettük észre, hogy az összes jegy elkelt, így nem jutottunk be a meccsre. Bánatunkban megittunk egy sört és kivetítőn néztük a meccset és így szurkoltunk azokkal együtt, akik ugyancsak nem jutottak be a stadionba. Egész estig maradtunk Brémában ahol beültünk egy pompás kávézóba pihenni egyet. Hazafelé a vonaton elhatároztuk, hogy így vagy úgy eljutunk egy focimeccsre. Ki is találtuk, hogy másnap pont belefér az időnkbe ha kora reggel elindulunk Hamburgba, ahol kis eséllyel tudunk még jegyet szerezni a jövő heti meccsre. Nagy izgalommal keltünk vasárnap reggel. El is indultunk Hamburgba. Sajnos az idő aznap sem kedvezett nekünk mivel borongós esős hideg idő volt. Meg is érkeztünk Hamburgba jó néhány óra utazással.

8 Utunkat gyorsan a városon át a stadion felé vettük. Sajnos az idő hiányában nem volt időnk városnézésre így ezen a napon sok mindent ki kellett hagynunk. Meg is érkeztünk a stadionhoz, kissé átázva, fázva de ott voltunk. Körbejártuk a stadiont mire találtunk egy bejáratot. Be is mentünk egyből fel a jegyirodákhoz. Itt viszont sajnálattal közölték, hogy náluk elfogyott az összes jegy. Szomorúan mentünk visszafele a pályaudvarra. Egyre kisebb volt az esély, hogy németországi utunkat úgy fejezzük be, hogy voltunk focimeccsen. Az utolsó reményünk egy jegyiroda volt, ami ott volt a szemünk előtt végig az állomáson, de mi nem vettük észre. Csodával határos módon pont volt annyi jegy, hogy mindannyian bejussunk a meccsre. Őszintén szó szerint örömmámorban úsztunk. Ott volt a jegy a kezünkben, és biztosra tudtuk, hogy jövő héten jövünk ismét Hamburgba. Sajna tovább nem maradhattunk, a vonatunk indult vissza, holnap munka. A következő hét eleje ugyancsak pakolással telt, már azt hittem, hogy ezt fogom csinálni egész végig. A hét közepén viszont átkerültem az ültetési részlegre. Megmutatták, hogy hogyan működik a gép. Eleinte kicsit lassan és bizalmatlanul kezeltem a gépet így lassabban is ültettem. Kis idő múlva viszont belejöttem, rájöttem a technikájára. Annyira jól ment, hogy fel tudtam venni a tempót az ott dolgozókkal, sőt néha még volt egy kis plusz pihenő időm is. Meg is dicsértek engem, hogy ilyen jól teljesítettem. Ez nagyon jól esett számomra.

9 Nem voltam túl sokat ennél az ültetőgépnél, mivel másnap átkerültem a kettes konténerbe ahol nagy földlabdás fákat cserepeztünk be. Sajnos itt senki nem tudott angolul. Megmutatták, hogy hogyan is kell becserepezni a nálam kétszerháromszor magasabb nagy földlabdás fákat. Ezek után már egyedül is boldogultam, gyorsan tudtam végezni a feladatomat, munkámat. A maradék pár napban ezt kellett csinálnom itt a Brunsnál. Eljött a várva várt hétvége. Irány Hamburg. Meg is érkeztünk. Már-már féltünk, hogy az időjárás nem lesz kegyes hozzánk, de meghallgatott minket és verőfényes napsütéssel várt ránk Hamburgban. A jegyek nálunk voltak irány várost nézni. Csodálatos város volt Hamburg. Még kis Velencét is felfedeztünk benne.

10 Utunkat a stadion felé vettük. Le sem tagadhatta a város, hogy ma focimeccs lesz. Mindenkin hamburgos mez, sál volt. Elérkeztünk a stadionhoz. Nagy volt a tömeg már páran most skandálták az indulókat. Az a hangulat leírhatatlan volt. Be is álltunk gyorsan egy sorba, hogy minél hamarabb bejuthassunk. Egy gyors átvizsgálás és már bent is vagyunk, indulhat a meccs.

11 Az első félidő eleje csalódással telt mivel tizenegyest fújtak a hazaiak ellen. Ki is használta a vendég csapat a lehetőséget, be is vágta a büntetőt. Már-már azt hittük, hogy kikap hőn szeretett csapatunk, de nagy megkönnyebbülésünkre a hazaiak hozták a meccset, a végeredmény 2-1 lett. A hangulat ugyan csak leírhatatlan volt. Itt nem verekedett senki, mindenki buzgón, de mégis kulturáltan szurkolt a csapatának. Az embereket nem zavarta, hogy nem ismeri a mellette levőt. Amikor a csapatuk gólt rúgott mindenki örömmámorban úszott a stadionban. Vége lett a meccsnek. Még volt egy kis időnk Hamburgban így hát belevetettük magunkat a hamburgi éjszakába. Az idő gyorsan eltelt és a vonatunk indult visszafele. Későn értünk haza, de mindannyian tudtuk, hogy ez a nap feledhetetlen lesz. A vasárnapot egy kiadós reggelivel kezdtük, majd pihenéssel folytattuk. Az utolsó héten visszakerültem a régi csapatomhoz. Már mondták, hogy hiányoztam nekik. A munkába is teljesen beleszoktam, már nem is éreztem, hogy annyira kimerítene engem. Hamar eltelt ez a pár nap is. Már éreztük, hogy nemsokára indulunk hőn szeretett hazánkba és újra láthatjuk a családunkat, barátainkat. Az egyik nap még elmentünk egy iskolába nevezetesen a Deulaba. Ez az iskola nagyon fejlett volt, modern. Sokféle képzést adnak itt gondolok itt pl az ipari alpinistától a kamionvezetőig. Jól felszerelt járműállományuk van. Sajnos hamar eltelt ez a nap is. Az utolsó napot vásárlással töltöttük, üres kézzel mégsem mehetek haza. Így telt ez a hat hét számomra Németországban. Mikes Ádám

Németországi gyakorlat

Németországi gyakorlat Németországi gyakorlat Egy Leonardo Da Vinci pályázat keretein belül utazhattunk ki Németországba, pontosabban Aschhauserbe. Aschhauser egy kis falu nem messze Bad Zwischenahntól. A pályázat időtartama

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében 2012. június 10-től 2012. július 21-ig 2012. június 10-én reggel fél 7-kor indultunk iskolabusszal, kb 15 óra utazás után megérkeztünk

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid

Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid 2010. június 3-án indultunk az iskola mikrobuszával. A 17 órás út után megérkeztünk Westerstede-be, ahol tiszta

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

Németországi őszi gyakorlat

Németországi őszi gyakorlat Németországi őszi gyakorlat LDV-HU-09-IVT-1096-T2 mobilitási pályázat Beszámoló 2010.10.2.-2010.11.12. 2010 október 2-án indultunk az iskolánk buszával Budapestről, Észak- Nyugat Németországba (Alsó-Szászországba).

Részletesebben

Hollandia (2010. márc máj. 03.)

Hollandia (2010. márc máj. 03.) Hollandia (2010. márc.29-2010. máj. 03.) Az első napunk utazással telt. Hajnal ötkor találkoztunk és indultunk útnak. Este kilenc és tíz között érkeztünk és foglaltuk el a szállást. Cees, aki kinti dolgainkat

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Nyári gyakorlat beszámoló

Nyári gyakorlat beszámoló Nyári gyakorlat beszámoló Készítette: Vándor Lilla Mikor megtudtam az iskolában, hogy van lehetőségünk külföldön gyakorlatozni, nem is hezitáltam, ahogy lehetett jelentkeztem a programra. El sem hittem,

Részletesebben

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Bocskor Bill Turner nov. 7 Péntek Utazás: Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Szállás: Komfortos,tiszta,kényelmes és nagyon bejövös

Részletesebben

Leonardo da Vinci program Lehoczky Tamás & Kósa Dávid

Leonardo da Vinci program Lehoczky Tamás & Kósa Dávid Leonardo da Vinci program 2012.06.10-07.22 Lehoczky Tamás & Kósa Dávid Vasárnap reggel hajnalban indultunk az iskola elől. Kb 16-17 óra volt az út. Az éjszakai órákban először a Hajo Borchers faiskolához

Részletesebben

Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n

Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n Előkészületek 2008. február 29-én jöttem Németországba, Wilhelmshaven-be a kötelező gyakorlatom eltöltésére, mely 3

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

Várkonyi Dóra. Szakiskolai tanulók mobilitási programja. 2009. május 23. július 4.

Várkonyi Dóra. Szakiskolai tanulók mobilitási programja. 2009. május 23. július 4. Várkonyi Dóra Szakiskolai tanulók mobilitási programja 2009. május 23. július 4. Nagy örömmel vettem tudomásul hogy részt vehetek a pályázaton és 6 hetet tölthetek el németországi faiskolák egyikében szakmai

Részletesebben

Poroszlói kalandok

Poroszlói kalandok Poroszlói kalandok 2018.05.25-05.27 Ezúttal a bennmaradós hétvégén Poroszlóra utaztunk el. Kivételesen, most ez nem a megszokott bennmaradósok közé tartozott, hiszen sportosabb és kalandokban gazdagabb

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton.

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton. 1.nap 2018. 05. 30.-án érkeztek Szolnokra a Nagyenyedi diákok. 14.00-kor vártuk őket a Pelikán Hotelnél, ahonnan elindultunk a szállásra. Miután megérkeztünk ők elfoglalták a szobájukat, kicsit lepihentek

Részletesebben

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar BIOMEDICAL ENGINEERING SUMMER COURSE 2004 WILHELMSHAVEN augusztus 30 - szeptember 18.

BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar BIOMEDICAL ENGINEERING SUMMER COURSE 2004 WILHELMSHAVEN augusztus 30 - szeptember 18. BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar BIOMEDICAL ENGINEERING SUMMER COURSE 2004 WILHELMSHAVEN 2004. augusztus 30 - szeptember 18. 2004. augusztus 29-én hárman, a KVK orvosi műszeres hallgatói

Részletesebben

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Molnár József 1. nap Utazás 2014. február 08. Február 8.-án indultunk reggel 8-kor

Részletesebben

2. Mi a véleményed a programokról? - érdekesek voltak *********** - jók voltak ***** - változatosak voltak *** - sokszínűek voltak *

2. Mi a véleményed a programokról? - érdekesek voltak *********** - jók voltak ***** - változatosak voltak *** - sokszínűek voltak * EVALUÁCIÓ MÁJUSI CSEREPROGRAM 1. Milyen volt a tíznapos októberi csereprogram szervezettsége? - jó volt ****** - érdekes programok voltak ******** - jól szervezett volt ******** jó volt a programok aránya

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Hétfő: a hetet a zártsorú beépítésben lévő épület homlokzatának

Részletesebben

3. nap 2014. 05. 08.

3. nap 2014. 05. 08. 3. nap 2014. 05. 08. Újra korán kellett ébredni 6.00 órakor, ami Magyarországon 5 órának felel meg az időeltolódás miatt. Ma is sok érdekes hely vár ránk. Reggeli után Fehéregyházára vezetett az út. Szép

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: 2017-1-HU01-KA102-035318 Célország: Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Faipari technikus Résztvevő neve: Juhász

Részletesebben

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb.

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. Munkanapló-Vécsi Dóra 1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. 2. Nap: Megbeszéltük a házirendet és beosztottuk,

Részletesebben

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien Erasmus + 2015 Készítette: Csurgai Vivien 1.NAP Délelőtt megismerkedtünk a szállásunk közvetlen környékével. Ez olyan mintha egy farm lenne, ahol 4-5 családi ház, szántóföldek és néhol állatok vannak.

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens Egy hónap Hollandiában Nagy Nikolett Fogászati asszisztens A kezdetek Úgy érzem, duplán is szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült kijutnom Hollandiába.Egyrészt, mert hatalmas élményt jelentett számomra

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM 2014 Iskolánk évek óta lehetőséget nyújt a nyelvgyakorlásra a német-magyar cserediákprogram segítségével. A Than Károly Ökoiskola a neumarkti Willibald-Gluck- Gymnasiummal

Részletesebben

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci pályázat által 2012.06.10.-07.21.

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci pályázat által 2012.06.10.-07.21. Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci pályázat által 2012.06.10.-07.21. A Leonardo da Vinci pályázat által Németországban a Hajo Borchers Pflanzen faiskolában töltöttük 6 hetes nyári gyakorlatunkat.

Részletesebben

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten)

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) A 2013/2014. tanévben immár harmadik alkalommal megrendezett Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen elért első helyezésünkkel csapattársam, Boros János Mátyás,

Részletesebben

Erasmus beszámoló. Rivnyák Zoltán

Erasmus beszámoló. Rivnyák Zoltán Erasmus beszámoló Rivnyák Zoltán Már évekkel ezelőtt megfordult a fejemben, hogy jó lenne részt venni egy ilyen Erasmus programon. Új embereket megismerni, kapcsolatokat szerezni, nyelvet tanulni és plusz

Részletesebben

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról 2012 tavaszán két lelkes kolléganő Csapi Edit és Heisz Mónika megírta és megnyerte a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázatot.

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016.

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Rodosz Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Az utazás elött pár nappal már elkezdtem minden szükséges dolgot beszerezni, ami az induláshoz kell. Nagyon vártam már az indulást, mert még sosem utaztam repülőgépen.

Részletesebben

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN Élménybeszámoló az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola 7. osztályának tanulmányi kirándulásáról 1.nap A Határtalanul! pályázaton osztályunk egy

Részletesebben

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk 1. nap (hétfő) Ferihegyi felszállásunk után, alig egy óra elteltével már ott is voltunk Bariban, ahol elég rossz esős idő volt. Jó volt a repülés,

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

Erasmus+ : Olaszország: november

Erasmus+ : Olaszország: november Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta: Szabó Ágnes Fotókat készítette: Szabó Ágnes Szerkesztette: Szabó Ágnes Erasmus+ : Olaszország: 2016. november 20-26. 2016 novemberében 4 diák, Pék Bernadett (11.B),

Részletesebben

Leonardo mobilitási program

Leonardo mobilitási program Leonardo mobilitási program 2010.június 3.- 2010.július 17. Westersede-Bad Zwischenanh Király Regina Örömmel vettem tudomásul, hogy részt vehetek a pályázaton és 6 hetet tölthetek el Németországban, szakmai

Részletesebben

11 Mindig van két lehetőség. Vagy nincs. Kacs RETTEGJETEK ÉRETTSÉGIZŐK A cikk szerzője, Kercsó Katalin búcsúbeszéde a ballagási ünnepségen. A ballagók névsorát megtalálod az utolsó oldalon! Most ezzel

Részletesebben

Erasmus beszámoló Kréta, Chania

Erasmus beszámoló Kréta, Chania Erasmus beszámoló Kréta, Chania 2016.02.14-2016.06.15. Pár évvel előttünk az egyik barátom volt itt Erasmuson az iskolából, neki nagyon tetszett a hely és ő ajánlotta nekünk, hogy menjünk ide, valamint

Részletesebben

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország Kelemen Szandra Erasmus+ mobilitási program 2016. 04. 23.- 2016. 05. 21. Hämeenlinna, Finnország 1. hét: 2016. április 23-án szombat délután érkeztünk meg Helsinkibe, ahol már Marita várt minket és a suli

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

Beszámoló Nándori Péter (13/PT) Leonardo da Vinci Program Németországi szakmai gyakorlat 2011.10.06-11.19 Hajo Borchers Pflanzen cég, Petersfehn II.

Beszámoló Nándori Péter (13/PT) Leonardo da Vinci Program Németországi szakmai gyakorlat 2011.10.06-11.19 Hajo Borchers Pflanzen cég, Petersfehn II. Beszámoló Nándori Péter (13/PT) Leonardo da Vinci Program Németországi szakmai gyakorlat 2011.10.06-11.19 Hajo Borchers Pflanzen cég, Petersfehn II. 1 I. A pályázat elnyerése Mint ahogy sok más szerencsés

Részletesebben

Név: Szalkai Patrik György. Erasmus Élmény beszámoló

Név: Szalkai Patrik György. Erasmus Élmény beszámoló Név: Szalkai Patrik György Erasmus Élmény beszámoló Az Erasmus által a finnországi Kuopio városába utazhattam ki két hónapra (2015. április 13-tól június 14-ig), ahol egy hotel, nevezetesen a Best Western

Részletesebben

Emlékszik? 1. Hol van Tiktak úr? 1) Finnország (Kép:

Emlékszik? 1. Hol van Tiktak úr? 1) Finnország (Kép: Tiktak úr utazik Emlékszik? Honnan? -ból/-ből Németországból jövök. A vonat Berlinből jön. Hol? -ban/-ben - Hová? ba/-be Németországban tanulok. Németországba megyek. A vonat Berlinben van A vonat Berlinbe

Részletesebben

Németország, Kertészmérnök Bsc., 2012

Németország, Kertészmérnök Bsc., 2012 Élménybeszámoló Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar 1. Gyakorlati hely: A Kertészettudományi Kar, Dísznövénytermesztés szakirány hallgatójaként 15 hetes szakmai gyakorlatomat a Németországban

Részletesebben

Kelemen Nóra Kun Viktória

Kelemen Nóra Kun Viktória Kelemen Nóra Kun Viktória Svédországi beszámoló 2010. április 23.- május 14. Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy részt vehettünk a 3 hetes svédországi szakmai gyakorlaton. Kiutazásunkat megelőzően 3 napos

Részletesebben

1. nap Indulás:

1. nap Indulás: 1. nap 2014.05.06. Indulás: 2014.05.06. 05.00. A korai indulás ellenére az 58 fős társaság frissen szállt buszra a sátoraljaújhelyi Latabár Színház mögötti parkolóban. A szülők és gyerekek egyaránt izgatottan

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

KÖSZÖNJÜK, JÓL VAGYUNK MIKULÁS RALLY ÖSSZEFOGLALÓ

KÖSZÖNJÜK, JÓL VAGYUNK MIKULÁS RALLY ÖSSZEFOGLALÓ KÖSZÖNJÜK, JÓL VAGYUNK MIKULÁS RALLY 2009 - ÖSSZEFOGLALÓ A Mikulás Rali első gyorsasági szakaszáról mentővel kellett elszállítani Bacigál Igort. Pethő István navigátorának egy ugrató után szorult be a

Részletesebben

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló 2012.10.06 (szombat) Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló - Délelőtt 11:40-kor indulás a Liszt Ferenc reptérről, EasyJet géppel. 13:40-kor megérkeztünk Párizsba, a Roissy Charles de Gaulle repülőtérre.

Részletesebben

DOMSZKY ZOLTÁN. 69 nap alatt Magyarország körül

DOMSZKY ZOLTÁN. 69 nap alatt Magyarország körül DOMSZKY ZOLTÁN 69 nap alatt Magyarország körül Előzmények Sajnos nem olyan régtől túrázom talán úgy 10 éve kezdtem, de nagyon megszerettem, és belekóstoltam a teljesítménytúrázás műfajába is. Nagyon lelkes

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

Első nap Körülbelül délután 1-re értünk jött egy kis busz, aminek örültem nagyon mert egyrészt milyen luxus már másrészt nem kellett cipelni a pont 15 kilogramm bőröndömet. Az út két óra volt Budapestre,

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Pajkó Lajos 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt tervezve az gyülekező, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Drezdába

Részletesebben

Varga Timea, Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László

Varga Timea, Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László 10», Varga Timea, 2007 Fotók: a Lord tagjainak archívumából Koncert fotók: Horváth László Az együttes tagjai: Erős Attila - szólógitár Pohl Mihály - ének Gidófalvy Attila - billentyűs hangszerek Gyurik

Részletesebben

Élménybeszámoló Juillé, 2011.

Élménybeszámoló Juillé, 2011. Élménybeszámoló Juillé, 2011. Augusztus elején négyen nekivágtunk a nagy útnak, elindultunk Franciaország felé. Párizsig repülővel utaztunk, de mivel Juillé nevű falu Poitou Charante régióban van, Közép

Részletesebben

NÉMETORSZÁG (Freising) 2010.04.12-2010-05.15

NÉMETORSZÁG (Freising) 2010.04.12-2010-05.15 2010. április 12-én 7.10-kor indult a vonatunk a Keleti pályaudvarról. Kísérő tanáraink Bagyinszki Anett és Elekné Ludányi Zsuzsanna voltak. Az utazás igencsak hosszú volt, délután kb. 15.00-ra értünk

Részletesebben

Erasmus Tanulmányi Beszámoló HOCHSCHULE ULM

Erasmus Tanulmányi Beszámoló HOCHSCHULE ULM Erasmus Tanulmányi Beszámoló HOCHSCHULE ULM Nagy Tamás Endre tamas.nagy.endre@gmail.com IMEP 2015/16 téli szemeszter Utazás KIÚTAZÁS A kiútazást Eurolines-szos busszal oldottam meg. Kicsit hosszú, körübelül

Részletesebben

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba.

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. PÁLYÁZAT Gömörországban jártunk Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. Izgatottan készültünk az utazásra. Két előkészítő

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

Esküvőnk Görögországban

Esküvőnk Görögországban Esküvőnk Görögországban A mi történetünk 2008 nyarán kezdődött - ekkor tartottuk az eljegyzésünket a horvát tengerparton. Mindig is úgy gondoltuk, hogy valahogyan különlegessé-emlékezetessé, a megszokottól

Részletesebben

Erasmus élménybeszámoló szakmai gyakorlatról

Erasmus élménybeszámoló szakmai gyakorlatról Erasmus élménybeszámoló szakmai gyakorlatról Németország, Melsungen 2012.június szeptember Kovács Márton vagyok, Informatikus és szakigazgatási agrármérnök szakos hallgató. Az Erasmus- program keretében

Részletesebben

Határtalanul! Program Együttműködés gimnáziumok között Arany János emlékére a magyar irodalom útján a Vajdaságban és Tolnában

Határtalanul! Program Együttműködés gimnáziumok között Arany János emlékére a magyar irodalom útján a Vajdaságban és Tolnában Osztályfőnöki beszámoló osztálykirándulásról A 11. d a Határtalanul program keretében töltött öt napot Bácskában és a Bánátban. Az utazás május kilencedikén kezdődött és tizenharmadikán ért véget. 25-én

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Zelevics Fruzsina, a Benedek I. éves óvodapedagógus hallgatójának beszámolója: "Kiskorom óta szerves része az életemnek a tánc. Szüleim

Részletesebben

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat 11:30- kor indultunk a ferihegyi repülőtérről, Budapestről. Helsinkiben átszálltunk és kb, fél 7 kor

Részletesebben

A Szombathely lesz a Szolnok ellenfele a kosár döntőben

A Szombathely lesz a Szolnok ellenfele a kosár döntőben A Szombathely lesz a Szolnok ellenfele a kosár döntőben Nyugat.hu 2018. június 07. 22:48 A Szombathely hazai pályán legyőzte csütörtökön a címvédő Alba Fehérvárt a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének ötödik,

Részletesebben

Szakmai gyakorlat. (Erasmus) Készítette: Cseh Tímea. Szak: Gyógy-és Sportmasszőr

Szakmai gyakorlat. (Erasmus) Készítette: Cseh Tímea. Szak: Gyógy-és Sportmasszőr Szakmai gyakorlat (Erasmus) Készítette: Cseh Tímea Szak: Gyógy-és Sportmasszőr Minerva Érettségizettek Szakközépiskolájának köszönhetően a nyári szakmai gyakorlatomat otthonomtól távol egy másik országban,

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

2015. augusztus augusztus 12-13

2015. augusztus augusztus 12-13 2015. augusztus 11. Visszatért a 20-25 csomós szél. Partra szálltunk, hogy bejelentkezzünk a rendőrségen, mert bár már majdnem két hete az országban vagyunk, településen még nem jártunk. A jó hír az, hogy

Részletesebben

Összefoglaló a Nyári táborról

Összefoglaló a Nyári táborról TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0147 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat, Nagybajom Város Önkormányzata, Nagybajomi Általános Művelődési Központ Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

BEAC Maxi 2004 IX 4 Zaki mindig szerel valamit ezúttal féket

BEAC Maxi 2004 IX 4 Zaki mindig szerel valamit ezúttal féket BEAC Maxi 2004 IX 4 Az ellenõrzõ pontok (EP) után zárójelben az idõ, amikor odaértünk, és az itiner szerinti táv és szint szerepel. Elõzõ nap jól bepakoltam mindent, eszembe jutott még az is, hogy a cipõm

Részletesebben

Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR ( )

Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR ( ) Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR (2013.10.06. 2013.10.12.) I. ÜZEMLÁTOGATÁS 1. Megfelelőnek találod-e az üzem kiválasztását? 10 14 8 7 7 1 Átlag: 86,3 % 2. Megfelelő tájékoztatást kaptál-e?

Részletesebben

Erasmus+ : Lengyelország

Erasmus+ : Lengyelország Erasmus+ : Lengyelország 1.nap 2017 Reggel fél 6-ra házhoz jött az autó és miután mindenkit összeszedett, indultunk Budapestre. 2 órás autózás után a Keleti pályaudvarnál álltunk meg és már szálltunk is

Részletesebben

HAT június 5-11., Magyarország, Bolyai-líceum

HAT június 5-11., Magyarország, Bolyai-líceum HAT-18-02-0074 2019. június 5-11., Magyarország, Bolyai-líceum Egy vérből valók vagyunk - Testvériskolák diákjai közötti kapcsolaterősítés Beszámoló az erdélyi diákok magyarországi újáról Hazafele úton

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Leonardo da Vinci mobilitási program 2011.10.06-11.19 Westerstede Csaba Krisztián

Leonardo da Vinci mobilitási program 2011.10.06-11.19 Westerstede Csaba Krisztián Leonardo da Vinci mobilitási program 2011.10.06-11.19 Westerstede Csaba Krisztián 2011.október 6-án indultunk a hajnali órákban, az iskola mikrobuszával. 16 óra út után megérkeztünk Westerstede-be, ahol

Részletesebben

Kubik Adrienn Beszámoló

Kubik Adrienn Beszámoló Kubik Adrienn Beszámoló A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

MÉSZÖLY ÁGNES: SZABADLÁBON

MÉSZÖLY ÁGNES: SZABADLÁBON PETŐFI SÁNDOR TANULMÁNYI VERSENY 08 ORSZÁGOS DÖNTŐ KÖZÉPISKOLA MÉSZÖLY ÁGNES: SZABADLÁBON Feladatlap Megoldási idő: 60 perc Elérhető pontszám: 50 pont Elért pontszám: pont Kódszám: Kedves Versenyző! Gratulálunk

Részletesebben

SZKB103_10. Konfliktusok a közösségben

SZKB103_10. Konfliktusok a közösségben SZKB103_10 Konfliktusok a közösségben tanulói konfliktusok a közösségben 3. évfolyam 103 Diákmelléklet D1 Tornai József: Ki tud tovább lefelé lógni? Kora tavasz köszöntött ránk meleg esővel, s mi a kunyhót

Részletesebben

A következő állomás (és reményeink szerint aznapi végállomás) az észak-devoni kisváros Bideford volt, ahol a minket elszállásoló családok már vártak.

A következő állomás (és reményeink szerint aznapi végállomás) az észak-devoni kisváros Bideford volt, ahol a minket elszállásoló családok már vártak. Egy hét Angliában Sok-sok évvel ezelőtt, egy tíz napos, külföldi utazást még elképzelni is nehéz lett volna. Főleg az első nap (jelen esetben péntek) Magyarországról való indulással harmadik napon Angliába

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

ERDÉLYBEN VOLTUNK 2017.

ERDÉLYBEN VOLTUNK 2017. ERDÉLYBEN VOLTUNK 2017. Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 7. évfolyamának beszámolója Erdély I. nap (Vingl Csenge, Szilágyi Zalán) Nagyon vártuk már az indulást, nagyon

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

Beszámoló - Norvégia

Beszámoló - Norvégia Beszámoló - Norvégia A tanuló osztályának megnevezése: 14.V A tanuló neve: Szilágyi Emese Erasmus+ programban megjelölt célország: Norvégia Az Erasmus+ programban megjelölt város: Lillehammer Munkahely

Részletesebben

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok:

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok: Eredmények, fejlesztések, kicsik és nagyok. A jót könnyű megszokni! Ez örök igazság. Úgy gondoljuk, hogy városunkban nagyon sok olyan jó dolog készült az elmúlt években, melyeknek nagyon örültünk, hamar

Részletesebben

ÚTINAPLÓ MÓRI RADNÓTI MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYEI EGYMILLIÓ LÉPÉS A FELVIDÉKEN HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN

ÚTINAPLÓ MÓRI RADNÓTI MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYEI EGYMILLIÓ LÉPÉS A FELVIDÉKEN HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN ÚTINAPLÓ MÓRI RADNÓTI MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS TAGINTÉZMÉNYEI EGYMILLIÓ LÉPÉS A FELVIDÉKEN HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN 2014. SZEPTEMBER 15 SZEPTEMBER 19. 2014. szeptember 15. (hétfő) A Móri Radnóti

Részletesebben

Tanár-diák terepgyakorlat a Bakonyban április

Tanár-diák terepgyakorlat a Bakonyban április Tanár-diák terepgyakorlat a Bakonyban 2010. április 15-16. Huszonegy résztvevővel érkeztünk meg Pénzesgyőrbe a Pangea házhoz meglehetősen szomorú, csendesen esős időben. Ám a tanárokból és lelkes diákjaikból

Részletesebben

Eötvös Dorka riportja

Eötvös Dorka riportja Eötvös Dorka riportja Nemrég értünk vissza a 2011es sítáborból. Kíváncsi voltam mások véleményére is, megkérdeztem Farkas József tanár urat, Sallai Lucát, Stubnya Bencét és Gruhala Ádámot. Én személy szerint

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben