ÉMOP Észrevétel Tervezői válasz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉMOP Észrevétel Tervezői válasz"

Átírás

1 ÉMOP Észrevétel Tervezői válasz Tóth Ferenc EGER MJV PH 2.1.1/A Turisztikai attrakciók fejlesztése (Kiemelt)Javasoljuk, hogy a támogatható tevékenységek között szerepeljen a történelmi pincés területek közterületi megújításával egybekötött attrakciófejlesztés is /B Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése Javasoljuk, hogy egy költségvetési szervet (pl. Bölcsődei Igazgatóság), több telephelyet érintő pályázatát is lehessen támogatni úgy, hogy a férőhelyfejlesztés csak az egyik telephelyen valósul meg. A felújításhoz ne kapcsolódjon kötelezően indikátor szinten mindig férőhelybővítés Oktatásfejlesztés A közoktatási infrastruktúra fejlesztésében az elmúlt akciótervi időszakban az alsó fokú közoktatás kapott nagyobb szerepet, javasoljuk, hogy a as időszakban a középfokú oktatás kerüljön előtérbe Közúti elérhetőség javítása Javaslatunk szerint az intézkedésen belül a belterületi utak illetve belterületi csomópontok felújításának nagyobb hangsúlyt illetve arányaiban nagyobb forrást kellene kapnia Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Javasoljuk, hogy az egészségmegőrzés érdekében a kerékpárutak ne csak kizárólag a nagy forgalmú (700 egységjármű/nap) utak mellett épülhessenek /B: Hazánkban ma valamennyi régióban probléma a bölcsődei férőhelyek hiánya. A bölcsődefejlesztést célzó pályázati felhívások elsődleges célja ezért az olyan beruházások támogatása amelyek kapacitásbővülést is eredményeznek. A kapacitácbővítés telephelyenkénti elvárt arányát a következő pályázati felhívás tervezésekor felülvizsgáljuk.

2 Rakusz Lajos Ipari Parkok Egyesület Önálló ipari parki pályázati kiírást javaslunk. Köszönjük a javaslatot, megfontoljuk!

3 Magyar Halgazdálkodási Technológiafejlesztési Platform Magyar Halgazdálkodási Technológiafejlesztési Platform - Az új programok kialakításánál és későbbi felülvizsgálatánál vegyék figyelembe a gyakorlatban együttműködő vállalkozások ágazati innovációs igényeit tükröző Nemzeti Technológiai Platformok egyeztetett javaslatait. Ez a rendszer már bizonyítottan jól működik az EU K+F+I programjainak kialakításánál. - A projektek elbírálásánál vonják be az adott szakterület gyakorlatban működő vállalkozásainak az ágazatra jellemző igényeit jól ismerő szakembereit. Ehhez az adott szakterületen működő Nemzeti Technológiai Platformok felajánlják segítségüket. Köszönjük a felajánlást!

4 Sebők András Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform Az új programok kialakításánál és későbbi felülvizsgálatánál vegyék figyelembe a gyakorlatban együttműködő vállalkozások ágazati innovációs igényeit tükröző Nemzeti Technológiai Platformok egyeztetett javaslatait. Ez a rendszer már bizonyítottan jól működik az EU K+F+I programjainak kialakításánál. A projektek elbírálásánál vonják be az adott szakterület gyakorlatban működő vállalkozásainak az ágazatra jellemző igényeit jól ismerő szakembereit. Ehhez az adott szakterületen működő Nemzeti Technológiai Platformok felajánlják segítségüket. Köszönjük a felajánlást! Gyulai Tamás Magánszemély Örömmel láttam, hogy a prioritáson belül lesz lehetőség kísérleti akciók finanszírozására. Ez jobb volt külön pályázati konstrukcióként (ahogyan korábban volt), de lényeg az (és ez pozitívum), hogy továbbra is van ilyen célra fordítható pénz. Köszönjük!

5 Bene Zsuzsa Miskolc megyei j. Város Önkormányzata Az konstrukció keretében javaslom a minimális támogatás mértékét 50 mft-ra emelni, mert érdemi fejlődést csak ilyen nagyságrendű beavatkozással érhetünk el. A kedvezményezettől nagyban függ, hogy mekkora lehet a hasznosuló összeg. A maximuminimum összegek tapasztalatokra építve került meghatározásra. Tolnay Károly Magánszemély :Javasoljuk a nagyvállalatokat a kedvezmenyényezetti körben tartani. Köszönjük, figyelembe vesszük az igényt.

6 Tóth János Magánszemély Javasoljuk, hogy 1. a konstrukción belül az ipari park címmel rendelkező ipari parkok fejlesztése nevesítve szerepeljen. 2. az ipari park címmel rendelkező üzleti környezetben tervezett projektek élvezzenek előnyt az elbíráslásban IPE - Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület - Köszönjük, megfontoljuk. Technopolisz Iroda Miskolc Holding Zrt. Tisztelt NFÜ! Miskolc városban a beruházási projektek számának emelkedéséhez évben nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak az ÉMOP konstrukció Egyedi Regionális Ipartelepítés és Telephelyfejlesztés komponensek által biztosított pályázati lehetőségek. A évi akciótervek véleményezése kapcsán szeretnénk jelezni, hogy a folyamatban lévő befektetői tárgyalások alapján és években is kiemelten fontos fent említett két komponens és az abban szereplő pályázati lehetőségek biztosítása. A befektetőkkel folytatott tárgyalások alapján javasoljuk továbbá, hogy az Ipartelepítés komponens esetében a maximálisan igényelhető támogatás összege 1500 millió Ft legyen, a támogatás intenzitás számításánál pedig a teremtett munkahelyek számának szorzója 10 millió Ft/fő legyen. Köszönjük, az információt figyelembevesszük.

7 Hatházi Réka Magánszemély ÉMOP-1.1.2: Vállalati tanácsadás Emeljék meg a konstrukció keretösszegét, és akkor elérhetik, hogy a lehető legtöbb kkv jusson támogatáshoz. Hasznos lenne továbbá bevonni az állami, önkormányzati tulajdonú vállalatokat is. Az akciótervben feltüntett összeg a as időszakra vonatkozik, ez később kerül meghirdetésre. A es keretösszegre még csak a Támogatás Közvetítők lettek iválasztva ezért a Címzetti pályázat még most kerül majd sor. A kkv fogalmát meghatározó 2004 évi XXXIV Tv. a kis- és középvállalkozásokról 3. -a értelmében nem számít kkv-nak az a vállalkozás, amelyben az állam vagy az önkormányzat legalább a 25%-os közvetlen vagy közvetett tulajdoni résszel rendelkezik. Ha a kkv nem esik e korlátozások alá akkor pályázhat, a megadott gazdálkodási formakódok alapján pályázhat.

8 Tisztelt NFÜ! Mint hallhattuk, az EU frissen elfogadott jövő évi költségvetésében kiemelt és BŐVÍTETT forrást biztosítanak az innovációra, az innovációs eredmények ipari bevezetésére. (dec.15-i szavazással). #1 Elengedhetetlen, hogy a magyar részvétel ebben az össz-európai tevékenységben ne kapja meg azt a minimális támogatást, amivel a magyar hasznosulás lehetőségét biztosíthatnánk: Az eddig jól működő konstrukcióban a K+F+I magyar szereplőinek lehetősége volt MECENATÚRA és u.n. BONUSZ pályázattal részt vennie sikeres európai K+F konzorciumokban. #2 Ezeket a csatornákat késlekedés nélkül újra kellene indítani, AZZAL A KIEGÉSZÍTÉSSEL, hogy az FP7 Keretprogram mellett a CIP INNOVÁCIÓS Programban is sikeresen pályázó magyar partner kaphassa meg a lehetőségeket eredményes innovációra, K+F-re és annak ipari bevezetésére. #3 Az Új Operatív Programok legyenek adminisztratívan és gazdaságilag is vonzóak a KKV-k MELLETT egyetemi és kutatóintézeti résztvevőknek is. Nyugati példák szerint ( lsd VALAMENNYI Európai Technológia Platfom esetében) a KKV-knak nyújtandó fejlesztési források CSAKIS K+F, vagy kutatóintézeti TÁRSPÁLYÁZÓKKAL közösen végzendő, amennyiben központi támogatásra, pályáznak. Csak kivételes esetekben tudnak a KKV-k maguk, K+F+I-ben jártas tárpályázók nélkül VALÓBAN előremutató fejlesztéseket tervezni vagy pláne végrehajtani. #4 A fentiekből is levezethető, hogy az eddigi TERVEZÉSI, KÖLTSÉGTERVI pályázatok jelentős korszerűsítésre szorulnának. Konkrétan: a személyi jellegű, vagy dologi, vagy beruházás jellegű, ill. munkabér, és járulékai kategóriák a feladat tervezésénél FONTOS adatok, de a végrehajtásban NEM TARTHATÓK, ill. nem jók, mert pl. a rendszeresen VÁLTOZÓ mértékű adók és járulékterhet is évente változnak (és változni is fognak.). Ugyanakkor a munkaerő alkalmazotti vagy megbízásos lehetőségeinek ÉLETSZERŰ változásaival meg kellene engedni, hogy a szerződések elszámolásakor legalább 50 os kategóriaátcsoportosítással lehessen a munkaerőt foglalkoztatni. HA VALÓBAN azt szeretnénk elérni, hogy munkahelyet teremtsünk, akkor az egyéni megbízások vagy alkalmazotti státuszok közötti átmeneteket a pályázók mindenkori legjobb belátására kell bízni. #5 Szerencsés lenne, ha a K+F+I tevékenységgel sikeresen pályázó KONZORCIUMVEZETŐI szervezet a szerződés szerinti K+F+I alvállalkozója felé ÁFA-mentesen tudná a támogatási pénz folyósítani. Jelen helyzetben ez nem igy van, ezért a nemkonzorciumvezető a rá szánt támogatási rész nem teljes összegét tudja csak felhasználni, ( bukja az ÁFA-t ). #6 Feltétlen teret kell adni VALAMENNYI Operatív Programban azoknak a rövid és hosszú távú PRIORITÁSOKNAK, amelyeket a NEMZETI TECHNOLÓGIAI PLATFORMOK az elmúlt néhány hónapban

9 Magyar Halgazdálkodási Technológiafejlesztési Platform Magyar Halgazdálkodási Technológiafejlesztési Platform - Az új programok kialakításánál és későbbi felülvizsgálatánál vegyék figyelembe a gyakorlatban együttműködő vállalkozások ágazati innovációs igényeit tükröző Nemzeti Technológiai Platformok egyeztetett javaslatait. Ez a rendszer már bizonyítottan jól működik az EU K+F+I programjainak kialakításánál. - A projektek elbírálásánál vonják be az adott szakterület gyakorlatban működő vállalkozásainak az ágazatra jellemző igényeit jól ismerő szakembereit. Ehhez az adott szakterületen működő Nemzeti Technológiai Platformok felajánlják segítségüket. Ez feltehetően nem turisztikai észrevétel

10 Hidvéginé Molnár Judit Magánszemély Turisztikai desztinációs menedzsment fejlesztésnél a jelenlegi akciótervben 0,75 milliárd Ft a betervezett összeg. Az előző akciótervben sokkal jelentősebb összeg volt betervezve a szervezetek fejlesztésére. Kérdés:2013-ig ez a teljes összeg a szervezetekre és a többi átcsoportosításra került attrakciófejlesztésre illetve szállodafejlesztésre, vagy az akcióterv módosítható és 2013-ig még változik a most betervezett összeg, esetleg a Régiós TDM-ekre is fog jutni pénz!!!???? Milyen forrásból fog kiépülni a TDM szintenkénti szervezetfejlesztése? A jelenlegi akciótervet látva, nem lesz lehetőség a szintenkénti (helyi,térségi, régiós) TDM szervezetek kialakítására Észak-Magyarországon. (megfelelő szakember és marketing források nélkül az attrakciók és szálláshelyek nem tudják teljesíteni a bevállalt indikátor számokat!!! A jelenleg betervezett keret a helyi és térségi TDM igényeit lefedi. Az Akcióterv mutatja a között rendelkezésre álló forrásokat, ezen pénzügyi keretek között pedig a szaktárca (Nemzetgazdasági Minisztérium) iránymutatásai alapján dolgoztuk ki a szükséges szakmai tartalmat.

11 Saád Judit Kulturális Örökségvédelmi Hivatal A 2. prioritás alábbi konstrukciója kapcsolódik vagy kapcsolódhat az épített örökség védelméhez: A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal igényt tart arra, hogy a pályázati kiírások szövegtervezetének megalkotása folyamatában, azaz még a társadalmasítást megelőzően véleményt formáljon a tervezett kiírásokkal kapcsolatban. Kérjük ezen igényünk szíves figyelembevételét! Köszönjük az észrevételt, figyelembe vesszük.

12 Hatházi Réka Magánszemély ÉMOP-2.1.1: Versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztés Miért nem jelennek meg a pályázatban azok a kommunikációs tevékenységek, melyek közvetlenül annak célját hivatottak szolgálni? Javasolt ezek szerepeltetése kötelezően megvalósítandó tevékenységként. A fejlesztés érdekében szintén javasolt a kommunikáció fejlesztése kommunikációs, nyelvi és informatikai képzések útján. Az akcióterv nem pályázati kiírás, így a felsorolt tevékénységek valóban nem jelentek meg benne. A pályázati kiírásnál az észrevételt figyelembe vesszük.

13 Hatházi Réka Magánszemély ÉMOP-2.2.1: Szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése Ha a szálláshelyek fejlesztése a cél, akkor mindenképpen hasznos lenne emelni a kommunikációra fordítható összeget (ha kell, határozzanak meg ehhez a pályázatban más, kötelező elemeket, pl. konferencia, kampány). A marketingre fordítható összeget majd a pályázati kiírás fogja szabályozni. Mindemellett magántőkéből való megvalósítás esetén a projektgazda elemi érdeke a kommunikáció, amit központi eszközökkel nem célszerű előírni. Hatházi Réka Magánszemély ÉMOP-2.3.1: Turisztikai Desztináció Menedzsment fejlesztése Miért nem támogatja a program a szervezetfejlesztési tanácsadást ott, ahol igazán indokolt lenne?! Ehhez kapcsolódóan pedig meg kellene jelenniük a kommunikációs, nyelvi és informatikai fejlesztéseknek, képzéseknek is, hogy a szervezetet működtető dolgozók ne legyenek hátrányban. A képzés elemi része a pályázatnak, külső tanácsadás szintén igénybe vehető.

14 Molnár András Mária Út Közhasznú Egyesület Különösen a konstrukcióhoz javasoljuk a támogatható tevékenységek közé (akár fő- vagy melléktevékenységként) felvenni gyalogos útvonalak fejlesztését, kijelölését, kitáblázását; beleértve de nem kizárólag turista ill. zarándok útvonalak, tanösvények kialakítását, szolgálva ezzel egyrészt bizonyos vonzerők megközelítését, "felfűzését", valamint kínálatbővítést gyalogos vándortúrák, körtúrák, kirándulások, séták, különböző öko- és kulturális turisztikai programok és csomagok egyik jelentős alapinfrastruktúrájaként - a vonzerők meglévő gyalogos turistaútvonal hálózatba való bekapcsolását ill. meglévő és kialakítás alatt álló útvonalhálózati elemek fejlesztését, természetvédelmi és turistaút-szakmai szempontoknak megfelelően (pl. útvonal-vezetés kialakítása, gyalogösvények, zöldutak kialakítása és járhatóságának javítása, védőkorlátok, szabványos festett útjelzések, útirányjelző-, tájékoztató és szükség szerint tiltó táblák). /A teljes hozzászólás a fórumban olvasható./ Köszönjük az észrevételt. A feltételeket ilyen részletességgel a pályázati kiírás fogja szabályozni, a javasolt forrásokat igyekszünk ahhoz figyelembe venni. A javasolt témák beilleszthetőségét szakmai egyeztetéseken fogjuk megvizsgálni, de alapvetően támogathatónak véljük.

15 Tóth Ferenc Eger MJV Önkormányzata 2.1.1/A Turisztikai attrakciók fejlesztése (Kiemelt) Javasoljuk, hogy a támogatható tevékenységek között szerepeljen a történelmi pincés területek közterületi megújításával egybekötött attrakciófejlesztés is. Ez része az attrakciófejlesztésnek, külön kiemelését nem látjuk indokoltnak, a részletes támogatható tevékenységeket a pályázati felhívás fogja tartalmazni. Saád Judit Kulturális Örökségvédelmi Hivatal A prioritás rövid tartalma részt kérjük kiegészíteni az alábbiakkal: A természeti és kulturális értékeken alapuló termékek és szolgáltatások, illetve a turisztikai termékek szervezettségének minőségi javításával, "a természeti és épített kulturális örökségi elemek megőrzésével és megújításával", a hálózati együttműködés kialakításával a program hozzájárul a látogatószám és a vendégéjszakák növekedéséhez, a turisztikai szektor jövedelemtermelő képességének javításához, új munkahelyek teremtéséhez, valamint az erőforrások fenntartható hasznosításához.(kulturális Örökségvédelmi Hivatal) Köszönjük az észrevételt, véleményünk szerint azonban nem hordoz többlet információt (hiszen a turizmus számára ezek is termékek), ugyanakkor más turisztikai témák kiemelését is indukálná, ami viszont nem célünk a prioritás tartalmának rövid leírásánál.

16 Basa Richárd Magánszemély A kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése pályázati konstrukció kapcsán az alábbi kérdésünk merül fel. A pályázat keretében a jövőben is tervezik meglévő és új kereskedelmi szálláshelyek támogatását egyaránt? A jelenlegi kiírásban az új szállodák kialakítása esetén a minimális kötelező kapacitás (50 férőhely) magas szintjének csökkentése indokolt. Egyes térségekben a potenciális piac, a meglévő ill. kialakítandó turisztikai csomagok (pl. borutak) célcsoportjai magas minőségi színvonalat képviselő szálláshelyeket igényelnek, azonban az előírt férőhelyszám kihasználatlan kapacitást eredményez. Ennek megfelelően javasoljuk kisebb kapacitású, de magas színvonalú és nem feltétlen szálloda jellegű, hanem pl. vendégház kialakításának a támogatását. Pl. Tokaj Hegyalja esetében! Köszönjük az észrevételt, a pályázati kiírásban fogjuk kezelni, az akciótervben ilyen részletességgel a feltételek nem szerepelnek.

17 Kőszeghy Lea Magánszemély (Habitat for Humanity Magyarország) A lakhatási szegénység (ideértve a lokalitási problémákat is: minőségi intézményekhez, szolgáltatásokhoz való hozzáférés problémái, szegénység területi koncentrációja) perspektívájából vizsgálva az anyagot két észrevételt szeretnénk megfogalmazni: 1. A KSH 2001-es népszámlálási adatai szerint csaknem 160 ezer ember lakik olyan városi területeken, amelyek a szegénység koncentrációs területeinek tekinthetők. Ezeknek a területeknek a fizikai és társadalmi értelemben is fenntartható fejlesztésére integrált fejlesztési gondolkodásba illeszkedő, a további marginalizálódási folyamatokat megakadályozandó az adott területen élő lakosság nagyobb részének területen tartását célzó, a társadalmi hátrányok különböző, egymáshoz kapcsolódó dimenzióit (oktatás, foglalkoztatás, lakhatás stb.) egyszerre kezelő, komplex szemléletű rehabilitációs akciók jelenthetnek megoldást. / A teljes hozzászólás a fórumban olvasható./ A biztonságos forráskihelyezés szabályai és a programozási periódus vége következtében minden még meghirdetendő forrást a 2011-es évben meg fogunk hirdetni. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ban nem fog forráskihelyezés történni, mivel a városrehabilitációs projektek kétfordulós eljárásrendben, hosszú tervezési időszakot követően kerülnek fizikai megvalósításra. Tisztában vagyunk a szocális célú városrehabilitációs projektek hitvallásával és céljaival, az ERFA rendelet módosulásával előttünk álló lehetőségek terveink szerint beépítésre kerülnek az új tervezési felhívásba.

18 Ferik Tünde MUT Falutagozat Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozat Azoknál a pályázatoknál, amelyek épület építésével is együtt járnak, az a tapasztalat, hogy általában a rövid határidő miatt sokszor a településképbe kevésbé illő, építészetileg nem teljesen végiggondolt tervek kerülnek benyújtásra. Javasoljuk, hogy a többfordulós pályázatoknál a projektfejlesztés időszakában a korábban benyújtott tervdokumentáció továbbdolgozása során - a részletesebb tervezés eredményeként szükségessé váló változtatásokra a pályázati kiírás biztosítson lehetőséget. Javasoljuk, hogy a tervezett épület továbbgondolása következtében felmerült többletköltség bizonyos határokon belül a projektbe beilleszthető legyen. Így a települések lehetőséget kapnak tervük minőségi fejlesztésre is. Javasoljuk, hogy a tervezett épület építészeti minősége bírálati szempont legyen, s a pályázatok bírálatában építész vezető tervező, esetleg vezető településtervező is részt vegyen, biztosítva ezzel, hogy csak megfelelő építészeti színvonalú, településképbe illő épületek épülhessenek meg támogatással. Ferik Tünde MUT falutagozat alelnök A pályázatok 1. fordulós benyújtásáig fél év áll a pályázók rendelkezésére a projektjavaslat megfelelő szintű elkészítésére, valamint az Akciótervek alapján a pályázók meg tudják tervezni, melyik időszakban szeretnék a pályázatukat benyújtani. Az értékelési szempontrendszer tartalmaz plusz pontokat a területi építészeti-műszaki tervtanács előtti véleményeztetésre, azonban arra a forráskihelyezés és tervezés szabályai nem adnak lehetőséget, hogy az előzetesen megítélt támogatási összegtől eltérően a második fordulóra megnövekedett támogatási igényt nyújtson be a pályázó. A városképi illeszkedés, a történelmi örökség megőrzése fontos célja a pályázatoknak, azonabn más szempontokkal összevetve nem képvisel akkor súlyt, hogy a bírálat során az 5-7 tagú (szigorúan meghatározott összetételű) bizottságban 1 fő delegált ezen szempont érvényesítésére legyen hivatott.

19 Saád Judit Kulturális Örökségvédelmi Hivatal A 3. prioritás alábbi konstrukciói kapcsolódnak vagy kapcsolódhatnak az épített örökség védelméhez: és A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal igényt tart arra, hogy a pályázati kiírások szövegtervezetének megalkotása folyamatában, azaz még a társadalmasítást megelőzően véleményt formáljon a tervezett kiírásokkal kapcsolatban. Kérjük ezen igényünk szíves figyelembevételét! Kérem, hogy delegáljanak 1 főt a kiírások előkészítő munkacsoportjába, akit természetesen meghívunk majd ezekre az ülésekre. Emellett lehetőség van a kírások társadalmasítása során a szövegtervezetek véleményezésére is.

20 Tóth János Magánszemély Javasoljuk, hogy 1. a konstrukción belül az ipari park címmel rendelkező ipari parkok fejlesztése nevesítve szerepeljen. 2. az ipari park címmel rendelkező üzleti környezetben telephellyel rednelkező vállakozások élvezzenek előnyt az elbíráslásban IPE - Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület - A pályáztatás időtartama a források függvénye. A többi javaslatot megfontoljuk! Bárdos Ferenc Magánszemély A konstrukcióval kapcsolatosan javasoljuk, hogy bővítsék, mert több mint 7000 civil szervezet van a régióban amihez ez a keret alacsony. A támogatandó körből célszerű kivenni a lakásszövetkezeteket és a gazdasági társaságokat, mert nem tartoznak a civil szektorhoz, amely terület az elmúlt időszakban infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésre egy évtized alatt sem kapott számottevő lehetőséget a ROP-ból. A pályázat keretösszegének növelésére a szűkös források miatt nincs lehetőség. A pályázói körre vonatkozó észrevételeit köszönjük, megfontoljuk!

21 Demeter Zoltán Magánszemély Üdvözlendő, hogy más régiókhoz hasonlóan itt is lehetőség nyílik a civil szervezetek részére szóló konstrukció megnyitására. A jelenlegi időszakban a civil szervezetek forráslehetőségei beszűkültek és a jövő évben valószínűleg ez a folyamat folytatódik, így különös jelentősége van egy ilyen konstrukciónak, ami talán az utolsó pillanatban segítheti több közhasznú szervezet alapműködését. Civil szervezet alatt mi a bejegyzett, jogi személyiséggel bíró egyesületet és alapítványt értjük. Így a kedvezményezettek köréből mindenképp eltávolításra ajánljuk az 57, 59, 62 kódú szervezettípusokat, de az egyházak esetében is szerencsésebbnek tartanám az egyházak alapította egyesületek, alapítványok pályáztatását; elég csak a napjainkban zajló egyház titulus felülvizsgálatára gondolni. A keretösszeg az eredetileg tervezett 1,2 md Ft-hoz képest igen lecsökkent, de még a tervezett 17 db nyertes pályázó maximális támogatása sem lehetséges (850 m Ft). Ezért javasoljuk, hogy az egyelőre üresen tátongó és évre is legyen betervezett keret, pl. a visszamondott OP szerződések pénzeiből. A pályázat keretösszegének növelésére a szűkös források miatt nincs lehetőség. A pályázói körre vonatkozó észrevételeit köszönjük, megfontoljuk! Saád Judit Kulturális Örökségvédelmi Hivatal A 3. prioritáson belül kérjük külön figyelemben részesíteni a történeti településrészeket. (Kulturális Örökségvédelmi Hivatal) Köszönjük, a felhívásokban érvényesítjük.

22 Bene Zsuzsa Miskolc megyei j. Város Önkormányzata A 3. prioritás keretében jelentős források vannak (pl. megyei jogú városok még le nem szerződött kerete, árvizes pályázat forrása ), melyeket véleményem szerint a - kiírási kereten túlmenően- a as kötelezettség-vállalási keretben kell szerepeltetni. Az Ön által említett források célja kormányhatározat vagy egy korábbi pályázati felhívás által meghatározott, azokat determinációként kezeljük. Az akciótervben az általunk szabadnak tekintett forrásokat szerepeltettük. Dr. Maráczi Zsolt Társaság a Lakásépítésért Egyesület (Társaság a Lakásépítésért Egyesület) Bérlakásépítés a as időszakban: A 1080/2006 (EK) tanácsi rendelet és a Strukturális Alapok felhasználásának részletes sza-bályait megállapító 1828/2006 európai bizottsági rendelet 2010-ben úgy módosultak, hogy a marginalizálódott társadalmi csoportok esetében lehetőséget nyújtanak a lakhatással kap-csolatos beruházásokra, amennyiben ezek integrált programok keretében történnek. Azt javasoljuk, hogy az operatív programok elsősorban a ROP-ok és az EU szabályozás módosulása lehetőségeit kihasználva egy bérlakásépítési pilot projekt induljon, legfeljebb 1000 lakás építésével. A pilot projekt lehetőséget teremt a bérlakásépítés fenntartható finanszírozási modelljének és az ezt működtető szervezeti struktúráknak a megteremtésére, valamint a bérlakások alapjául szolgáló és a TLE munkájának keretében neves építészek által kidolgozott építészeti modellek megvalósítására. A pilot projektet össze kellene kötni a Kor-mány gazdaságfejlesztési, munkahely teremtési elképzeléséivel. / A teljes hozzászólás a fórumban olvasható./ A városrehabilitációs tervezési felhívások tervezése során természetesen számolunk a visszatérítendő és nem visszatérítendő források előnyeivel és kombinációjával, valamint az új felhívások már tartalmazni fogják a rendeletmódosítás általi új bérlakásépítés lehetőségeit.

23 Dr. Kása Miklós Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház A B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat mint a Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház fenntartója pályázatot nyújtott be a ÉMOP /A pályázati felhívásra, mely szeptember 10-én visszavonásra került a /1/2010 NFÜ határozattal. A november 30-án megjelentetett akcióterv ugyanilyen célú utód státuszú ÉMOP kódú támogatási konstrukcióban az eredetihez képest megváltozott a támogatási összeg tartománya (min.100; max.450 millió Ft). Az eredeti pályázati kiírásban minimum 80, maximum 600 millió Ft elnyerésére volt lehetőség. Kórházunkat érintően a maximális összegre került a pályázat benyújtásra. Ez a nagyságrendű fedezet adott volna és adna lehetőséget arra, hogy kórházunkban, amely a régió legnagyobb ágyszámú, 6 szakmai profilú, tiszta rehabilitációs intézete, európai színvonalú ellátást nyújthasson. Pályázatunk célja az volt, hogy a jelenleg működő 300 ágy mindegyike komfortosított körülményeket biztosítson. A tárgyi és személyi feltételek adottak, 7 orvosunk rendelkezik rehab szakvizsgával, folyamatban 6 főnek a szakvizsgája. Kórházunkban az elmúlt 20 évben felújítás nem volt. A pályázati felhívás tervezése során figyelembe vesszük a javaslatot. Bene Zsuzsa Miskolc megyei j. Város Önkormányzata A konstrukcióba nem fér bele a bölcsődék infrastruktúrájának fejlesztése, tekintettel arra, hogy a bölcsődék az egészségügyi ágazatba tartoznak. A bölcsődékre vonatkozó szabályokat a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. tv. tartalmazza, a gyermekjóléti alapellátásokra vonatkozó fejezeten belül. Erre való tekintettel a bölcsődefejlesztés a szociális ellátást fejlesztő konstrukción belül kapott helyet.

24 Tóth Ferenc Eger MJV Önkormányzata Oktatásfejlesztés A közoktatási infrastruktúra fejlesztésében az elmúlt akciótervi időszakban az alsó fokú közoktatás kapott nagyobb szerepet, javasoljuk, hogy a as időszakban a középfokú oktatás kerüljön előtérbe. Köszönjük észrevételét! A közoktatási infrastruktúra-fejlesztés területén az Operatív Programban foglaltakon túlmenően a szakterületért felelős minisztérium által felállított elvi prioritások és a régiós specifikumok mentén fogjuk a pályázati felhívás fókuszát kialakítani.

25 Tóth Ferenc Eger MJV Önkormányzata 4.2.1/B Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése Javasoljuk, hogy egy költségvetési szervet (pl. Bölcsődei Igazgatóság), több telephelyet érintő pályázatát is lehessen támogatni úgy, hogy a férőhelyfejlesztés csak az egyik telephelyen valósul meg. A felújításhoz ne kapcsolódjon kötelezően indikátor szinten mindig férőhelybővítés. A kapacitácbővítés telephelyenkénti elvárt arányát a következő pályázati felhívás tervezésekor felülvizsgáljuk.

26 Kaszala Judit Magánszemély Közúti elérhetőség javítása - Javasoljuk a támogatható projektek számát megemelni. - A pályázatok bírálásánál kiemelt figyelmet kellene fordítani az út jelenlegi állapotára (A 2408-as számú út tavaszi árvízkárait máig sem javították, pedig az út állapota korábban sem volt megfelelő, a turizmus miatt pedig jelentős a forgalom). A kedvezményezettek körén kívül javasoljuk bevonni a pályázatba az érintett kistérséget, önkormányzatokat. Tapasztalataink szerint az útfelújítások ütemezésénél gyakran nagyobb szerepe van a lobbinak, mint a út jellemzőinek. A támogatásban várhatóan részesülő projektek száma indikatív, az a benyújtott pályázatok támogatási igényétől függ, az indikatív számnál több projekt támogatása is megtörténhet. Az ÉMOP régió területére vonatkozóan jelenleg 304 km hosszban van folyamatban tervezés, amelynek "projektesítése" a projektgazda Magyar Közút NZrt. feladata.a évi árvízkárok a pályázati lehetőség megjelenítéskor figyelembevételre kerülnek a pályázati felhívásban.a pályázók köre a helyi önkormányzatokkal nem bővíthető, mivel az I. tv 29. szerint állami tulajdonú, országos közút közlekedési célú építtetője kizárólagosan a NIF Zrt vagy Magyar Közút NZrt. lehetnek.

27 Tóth Ferenc Eger MJV Önkormányzata Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Javasoljuk, hogy az egészségmegőrzés érdekében a kerékpárutak ne csak kizárólag a nagy forgalmú (700 egységjármű/nap) utak mellett épülhessenek. Az ÚT :2010 Útügyi Műszaki Előírás szerint 2000 egységjármű/nap forgalomig a kerékpáros és közúti gépjárműforgalom elválasztása nem indokolt, így a tervezett pályázati felhívásban is a 2000 E/nap ÁNF értéket elérő közútszakaszokat tehermentesítő kerékpárforgalmi létesítmények támogatására és kiépítésére nyílik lehetőség. A javaslat elfogadása a források korlátozott mértéke miatt jelenleg nem biztosítható.

28 Tóth Ferenc Eger MJV Önkormányzata Közúti elérhetőség javítása Javaslatunk szerint az intézkedésen belül a belterületi utak illetve belterületi csomópontok felújításának nagyobb hangsúlyt illetve arányaiban nagyobb forrást kellene kapnia. Azzal, hogy a belterületi, átkelési szakaszok fejlesztése és közlekedésbiztonsági korszerűsítése megvalósítandó, egyetértünk. Azonban a költséghatékony és hosszútávú tervezés, a régió közúthálózatának az ütemes felújítása és fejlesztése érdekében az átkelési szakaszokat nem javasolt önállóan kezelni, azokat külterületi szakaszokkal, nagyobb logikai egységek részeiként javasolt kezelni, tekintve azt, hogy az országos közúthálózatot hálózatosan, nagyobb szakaszaiban költséghatékony fejleszteni, korszerűsíteni. Nagyobb szakaszokat érintő beavatkozásokkal valósítható meg a települések közötti elérési idők jelentős rövidülése. A javaslatot nem tudjuk az akciótervben valamint a pályázati felhívásban érvényesíteni. Mile Károly MÁV Zrt Az ÉMOP kiirásokból az Közösségi közlekedés fejlesztése pontban foglaltak biztosítják a MÁV Zrt. számára a pályázás lehetőségét, ugyanakkor hozzárendelt forrás összege egyértelműen elégtelen megfelelő színvonalú beruházás megvalósításához. A 7 évre rendelkezésre álló források alapján további forrás nem biztosítható. Megértését köszönjük.

NYDOP Észrevétel Tervezői válasz

NYDOP Észrevétel Tervezői válasz NYDOP Észrevétel Tervezői válasz Rakusz Lajos Ipari Parkok Egyesület Az ipari parkok pályázati támogatását, ezen belül különösen a szolgáltatások fejlesztését a jelenleginél nagyobb összeggel javasoljuk

Részletesebben

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember Észak-Alföldi Operatív Program Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember I. Prioritás bemutatása: 1. prioritás: Regionális gazdaságfejlesztés Észak-Alföldi Operatív Program A prioritás támogatást nyújt ipari

Részletesebben

Előterjesztés a Dél-Dunántúli Regionális Tervezési Bizottság 2010. október 27-i ülésére

Előterjesztés a Dél-Dunántúli Regionális Tervezési Bizottság 2010. október 27-i ülésére 3. napirend Előterjesztés a Dél-Dunántúli Regionális Tervezési Bizottság 2010. október 27-i ülésére Tárgy: Döntés a 2011-13. évi Dél-Dunántúli Akcióterv munkaanyagának véleményezéséről Előterjesztő: Kovács

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

A KDOP évi Akciótervének pályázati lehetőségei. Kígyóssy Gábor, KDRFÜ vezető tervező Székesfehérvár, március 30.

A KDOP évi Akciótervének pályázati lehetőségei. Kígyóssy Gábor, KDRFÜ vezető tervező Székesfehérvár, március 30. A KDOP 2011-2013. évi Akciótervének pályázati lehetőségei Kígyóssy Gábor, KDRFÜ vezető tervező Székesfehérvár, 2011. március 30. Az ÚSZT legfőbb céljai Az Új Széchenyi Terv középpontjában a foglalkoztatás

Részletesebben

A Dél-Dunántúli Operatív Program 2011-13-as akcióterve

A Dél-Dunántúli Operatív Program 2011-13-as akcióterve Nemzeti Fejlesztési Ügynökség A Dél-Dunántúli Operatív Program 2011-13-as akcióterve 2010. november 30. 1/13 I. Prioritás bemutatása - DDOP 1. Városi térségek fejlesztésére alapozott versenyképes gazdaság

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS, FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁS A GINOP-BAN Keller Péter főosztályvezető-helyettes Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős

Részletesebben

A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI

A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI SZABÓ KRISZTINA JÚLIA NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMOK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

2010.10.27. Kalocsai Kornél Miskolc 2010. október 21.

2010.10.27. Kalocsai Kornél Miskolc 2010. október 21. 21.1.27. Kalocsai Kornél Miskolc 21. október 21. 1. Célok az értékelés fıbb kérdései, elemzett pályázati struktúra 2. Pénzügyi elırehaladás értékelése 3. Szakmai elırehaladás értékelése 4. Egyéb külsı

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM Balogh Balázs regionális igazgató ADITUS Zrt. 1054 Budapest, Báthori u. 3. 1. PRIORITÁS K+F ÉS INNOVÁCIÓ - Gazdaságban hasznosuló ipari kutatás és kísérleti fejlesztés

Részletesebben

Tárgy: A KDOP 2011-2013 évi Akciótervének bemutatása, várható pályázati források, valamint a Lemaradó régiók növekedése tárgyú projekt bemutatása

Tárgy: A KDOP 2011-2013 évi Akciótervének bemutatása, várható pályázati források, valamint a Lemaradó régiók növekedése tárgyú projekt bemutatása E L İ T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. február 24. ülésére Tárgy: A KDOP 2011-2013 évi Akciótervének bemutatása, várható pályázati források, valamint a Lemaradó régiók növekedése

Részletesebben

MTVSZ, 2013.10.01. Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása

MTVSZ, 2013.10.01. Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása MTVSZ, 2013.10.01 Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása A közép-magyarországi régió és a VEKOP speciális helyzete A KMR és a régió fejlesztését célzó VEKOP speciális helyzete: Párhuzamosan

Részletesebben

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1.

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1. o ldal 1 Tisztelt Partnerünk! Az alábbiakban szeretném felhívni a figyelmét az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Program pályázati lehetőségeire: 1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Prioritás A prioritás vonatkozó specifikus céljai: A prioritáshoz kapcsolódó

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK AKTUÁLIS ÁLLÁSÁRÓL április 13.

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK AKTUÁLIS ÁLLÁSÁRÓL április 13. Táblázat adattartalma : o keretösszeg: minden esetben a felhívásban megjelent keret (a végső döntések után fennmaradó keretek esetleges átcsoportosításai nem jelennek meg ebben az oszlopban); o : a benyújtási

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a turizmusban

Támogatási lehetőségek a turizmusban Támogatási lehetőségek a turizmusban Hévíz 2015. május 28. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Lehetőségek az operatív programokban 2014-2020 1. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP)

Részletesebben

Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság)

Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) A fenntarthatóságot segítő regionális támogatási rendszer jelene és jövője ÉMOP - jelen ROP ÁPU Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) A környezeti fenntarthatóság érvényesítése A környezeti

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-2008-3.2. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési

Részletesebben

A Közép-magyarországi régió vállalkozásainak támogatása a KMOP keretein belül. Varju László, Elnök, KMRFT október 14.

A Közép-magyarországi régió vállalkozásainak támogatása a KMOP keretein belül. Varju László, Elnök, KMRFT október 14. A Közép-magyarországi régió vállalkozásainak támogatása a KMOP keretein belül Varju László, Elnök, KMRFT 2008. október 14. KMRFT - Adatok, feladatok A Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Gorzsás Anita ELŐTERJESZTÉS A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-3.1.1-15 kódszámú pályázaton való pályázati

Részletesebben

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15.

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15. A Pólus a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban tapasztalatok és lehetőségek Szilágyi László Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15.

Részletesebben

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Terv keretében elért eredményei. Kaposvár, Pécs, Szekszárd, 2012.

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Terv keretében elért eredményei. Kaposvár, Pécs, Szekszárd, 2012. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Terv keretében elért eredményei Kaposvár, Pécs, Szekszárd, 2012. november A Dél-Dunántúli Operatív Program keretszámai Prioritás OP forrás

Részletesebben

Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19.

Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19. Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19. Dr. Debreczeni Ferenc Ügyvezető Igazgató ÉARFÜ Nonprofit Kft. UMFT eredményei régiónkét (valamennyi

Részletesebben

Támogatási lehetőségek között a turisztikai piaci szereplőknek az Operatív Programokban

Támogatási lehetőségek között a turisztikai piaci szereplőknek az Operatív Programokban Támogatási lehetőségek 2014-2020 között a turisztikai piaci szereplőknek az Operatív Programokban Az alábbi összeállítás a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó azon támogatási lehetőségeket tartalmazza,

Részletesebben

Berkecz Balázs, DDRFÜ regionális hálózati igazgató. A válság és a régió

Berkecz Balázs, DDRFÜ regionális hálózati igazgató. A válság és a régió Berkecz Balázs, DDRFÜ regionális hálózati igazgató A válság és a régió Szakmai berkekben köztudott, hogy a gazdaságfejlesztéshez és pályázatokhoz kapcsolódó intézményrendszer meglehetısen sokszereplıs

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OPERATÍV PROGRAMOK FORRÁSELOSZTÁSA Operatív program Költségvetési juttatás (EUR) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 7 684 204 174 Terület-

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

Jelenleg elérhető fejlesztési források és pályázati lehetőségek a Közép-Dunántúli régióban

Jelenleg elérhető fejlesztési források és pályázati lehetőségek a Közép-Dunántúli régióban Jelenleg elérhető fejlesztési források és pályázati lehetőségek a Közép-Dunántúli régióban Rendelkezésre álló forrás 2009-2010 - Gazdaságfejlesztés 13,56 Mrd Ft - Turizmusfejlesztés 9,91 Mrd Ft - Fenntartható

Részletesebben

Miskolc, 2008. okt. 15. Dr. Petrás Ferenc A prezentáció tematikája Regionális Fejlesztési Programok a számok tükrében ROP gazdaságfejlesztés 2009-10 ROP Akcióterv gazdaságfejlesztés újdonságai Regionális

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Az ÉAOP végrehajtásának tapasztalatai, eredményei. Dr. habil. Mező Ferenc Ügyvezető ÉARFÜ Nonprofit Kft.

Az ÉAOP végrehajtásának tapasztalatai, eredményei. Dr. habil. Mező Ferenc Ügyvezető ÉARFÜ Nonprofit Kft. Az ÉAOP végrehajtásának tapasztalatai, eredményei Dr. habil. Mező Ferenc Ügyvezető ÉARFÜ Nonprofit Kft. Az Észak-Alföldi Operatív Program keretszámai Eredeti OP keret Prioritás OP forrás M EUR Mrd HUF

Részletesebben

Kerékpáros fejlesztési lehetőségek a Széchenyi 2020 Programban

Kerékpáros fejlesztési lehetőségek a Széchenyi 2020 Programban Kerékpáros fejlesztési lehetőségek a Széchenyi 2020 Programban A kerékpáros turisztikai támogatási lehetőségeket megalapozó fejlesztéspolitikai háttér Zala két keréken záró konferencia 2015. március 12.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-5.3.8-17 Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Az Új Széchenyi Terv kiemelt céljai 1. Foglalkoztatás dinamikus növelése Minden GOP-os pályázatban alapelem 2. Növekedés Stratégia alkotás Kitörési pontok

Részletesebben

A Dél-alföldi régió a regionális fejlesztések tükrében

A Dél-alföldi régió a regionális fejlesztések tükrében A Dél-alföldi régió a regionális fejlesztések tükrében Balogh László ügyvezető igazgató DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Szeged, 2008 október 7. A Dél-alföldi régió sajátosságai

Részletesebben

as uniós költségvetés: lehetőség előtt a lakásügy? Dr. Pásztor Zsolt ügyvezető

as uniós költségvetés: lehetőség előtt a lakásügy? Dr. Pásztor Zsolt ügyvezető 2014-2020-as uniós költségvetés: lehetőség előtt a lakásügy? Dr. Pásztor Zsolt ügyvezető Kb. 8000 milliárd Ft 2007-2013 Lakásberuházás korlátozott lehetőségek Forrás nagysága: operatív programnak nyújtott

Részletesebben

2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21.

2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21. 2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP Zila László tervező-elemző Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001 Tervezési

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

Az NFT 2-ről röviden

Az NFT 2-ről röviden Tájékoztató a DAOP és az NFT II. aktuális állapotáról, tervezett pályázati lehetőségeiről Mohl Péter DARFT Kht. Az NFT 2-ről röviden NFT 2 (2007-13) 22,3 Mrd EURO 1) Gazdaságfejlesztés OP 674 Mrd Ft 2)

Részletesebben

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz Jelen tájékoztatóban foglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatokkal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek,

Részletesebben

Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió

Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió Dr. Grasselli Norbert igazgató Pályázati programok harmonizálása 8 pályázatból álló portfolió: az a pályázók részéről a legnagyobb érdeklődést kiváltó pályázati

Részletesebben

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A MAG Zrt. által kínál lehetőségek Dr. Novák Csaba ügyvezető igazgató, MAG Zrt. A Nemzeti Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési eredményei

Részletesebben

Tájékoztatás a közötti Határmenti Programok keretében az ETT-k számára megnyíló lehetőségekről

Tájékoztatás a közötti Határmenti Programok keretében az ETT-k számára megnyíló lehetőségekről Tájékoztatás a 2014-2020 közötti Határmenti Programok keretében az ETT-k számára megnyíló lehetőségekről Shiraishi Renáta, Endrész Kinga Határmenti Gazdaságfejlesztési Főosztály Európai Területi Együttműködési

Részletesebben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (2014-2020) tervezett tartalmának összefoglalása előzetes, indikatív jellegű információk

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (2014-2020) tervezett tartalmának összefoglalása előzetes, indikatív jellegű információk A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (2014-2020) tervezett tartalmának összefoglalása előzetes, indikatív jellegű információk PRIORITÁSTENGELY 1. Térségi a foglalkoztatási helyzet javítása

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

Beadás kezdete. Beadás vége

Beadás kezdete. Beadás vége OP Azonosító kód Pályázat címe Keret (Mrd Ft) Beadás kezdete Beadás vége Pályázók köre Támogatás összege Támogatás mértéke GOP- 2009-1.1.2 Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése 1,27 2009.08.31

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25. J a v a s l a t Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban című ÁROP-1.A.3.- 2014. pályázat benyújtására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH.

Részletesebben

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS Dr. Bene Ildikó Szolnok, 2015.11.24. ÚMFT-ÚSZT projektek projektgazdák szerinti megoszlása JNSZ megyében 2007-2013 között JNSZ megye uniós támogatásai 2007-2013 ÖSSZESEN:

Részletesebben

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Tematika Felkészülés a 2014-2020-as időszakra

Részletesebben

Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020

Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020 Gecse Gergely Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály 2013. november 14. Integrált Közlekedésfejlesztés

Részletesebben

ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése. Akcióterv

ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése. Akcióterv ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése Akcióterv 2009-2010 Prioritás tartalma A prioritás támogatást nyújt: az üzleti környezet fejlesztéséhez, ipari parkok, ipari területek, inkubátorházak,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Oláh Károly ELŐTERJESZTÉS A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.1.1-15 kódszámú pályázaton való pályázati

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-5.3.8-17 Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

GOP előrehaladás vissza nem térítendő támogatások státusza

GOP előrehaladás vissza nem térítendő támogatások státusza GOP előrehaladás vissza nem térítendő támogatások státusza IBM-Konferencia 2012. November 14. Szemző György Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, GOP IH GOP 1. Prioritás - K+F és innováció a versenyképességért

Részletesebben

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP)

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) A módosított VEKOP ÉFK-ban keretemeléssel érintett felhívások: 1011/2016. (I. azonosító jele

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Prioritások A prioritás vonatkozó A prioritáshoz kapcsolódó tervezett intézkedések: Intézkedések

Részletesebben

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében AJÁNLAT 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Kálvária

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. [GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA Alapítva 2000-ben PÁLYÁZAT] BÉR- ÉS JÁRULÉK TÁMOGATOTT MUNKAERŐ, ESZKÖZBESZERZÉS ÉS KISLÉPTÉKŰ INGATLAN BERUHÁZÁS LEHETŐSÉGÉVEL! GINOP-5.2.4-16

Részletesebben

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program. Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1.

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program. Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1. Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1.1-2017-A TERVEZET Jelen kiírás célja kereskedelmi szálláshelyeken belül a panziók

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÉRTESÍTŐ. Ipartelepítés a Közép-Dunántúlon. Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása /Közép-Magyarországi régióban/

PÁLYÁZATI ÉRTESÍTŐ. Ipartelepítés a Közép-Dunántúlon. Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása /Közép-Magyarországi régióban/ PÁLYÁZATI ÉRTESÍTŐ Ipartelepítés a Közép-Dunántúlon Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása /Közép-Magyarországi régióban/ Telephelyfejlesztés a területi kohéziórét /Dél-Dunántúl/ 2. oldal 3. oldal

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ EURÓPAI UNIÓS ÉS HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEKRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ EURÓPAI UNIÓS ÉS HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEKRŐL TÁJÉKOZTATÓ AZ EURÓPAI UNIÓS ÉS HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEKRŐL A Széchenyi 2020 időszak pályázati felhívásainak az utolsó felvonásának időszakát éljük, fontos, hogy a kínálkozó lehetőségekről mindenki

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM. Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM. Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére c. konstrukciójához Kódszám: ÉMOP-3.1.3-11 1 A. támogatás célja ÉS HÁTTERE

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

Közreműködő szervezet: DARFÜ, DDRFÜ, ÉMRFÜ, KDRFÜ, Pro Regio, NYDRFÜ

Közreműködő szervezet: DARFÜ, DDRFÜ, ÉMRFÜ, KDRFÜ, Pro Regio, NYDRFÜ Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást ajánlom szíves figyelmükbe: Pályázat címe: Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP-3.2.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP-3.2. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-3.2.0/C-08-11 1 Tartalom A. A támogatás célja, rendelkezésre álló forrás... 3

Részletesebben

Területi Operatív Programok tervezése, megyei kilátások 2014-2020. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

Területi Operatív Programok tervezése, megyei kilátások 2014-2020. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. Területi Operatív Programok tervezése, megyei kilátások 2014-2020 Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Jogszabályi háttér Ø A területfejlesztésről és a területrendezésről

Részletesebben

TFC Minimum - maximum támogatási összegek 5 Mft - 42 Mft között. A támogatás számításának alapja a projekt ÁFA nélküli költsége.

TFC Minimum - maximum támogatási összegek 5 Mft - 42 Mft között. A támogatás számításának alapja a projekt ÁFA nélküli költsége. KISFALUDY SZÁLLÁSHELYFEJLESZTÉSI KONSTRUKCIÓ PANZIÓK FEJLESZTÉSE TFC-1.1.1-2017 A konstrukció célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó szálláshelyek és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi

Részletesebben

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára Kutatási és Technológiai Innovációs Alap - 2012 Új innovációs pályázatok az ÚSZT keretében Kiemelt figyelem a K+F+I témájú pályázatokra. 5 pályázati konstrukció Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Szentháromság u. 49/a

Részletesebben

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 FEJLESZTÉS POLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZERE EU EU 202 stratégia 11 tematikus cél >> 7zászlóshajó stratégia EU KOH. POL Kohéziós politika rendeletei (2014-2020) Szabályok

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

Az integrált városfejlesztés a kohéziós politikai jogszabály tervezetek alapján különös tekintettel az ITI eszközre

Az integrált városfejlesztés a kohéziós politikai jogszabály tervezetek alapján különös tekintettel az ITI eszközre Az integrált városfejlesztés a kohéziós politikai jogszabály tervezetek alapján - 2014-2020 különös tekintettel az ITI eszközre A diák Nicholas Martyn, a DG Regio főigazgatóhelyettesének 2012. március

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési Operatív Program 2008. Kabai Anikó 2008. 06. 03.

Gazdaságfejlesztési Operatív Program 2008. Kabai Anikó 2008. 06. 03. Gazdaságfejlesztési Operatív Program 2008. Kabai Anikó 2008. 06. 03. A minőségi javulás ígérete Változások az új tervezési időszakban NFT I. tapasztalatok ÚMFT Hosszú támogatási folyamat, ezen belül elhúzódó

Részletesebben

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás intézményrendszere NGM IRÁNYÍTÓ

Részletesebben

Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, június 24.

Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, június 24. Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP-1.4.2-16 kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, 2016. június 24. Előterjesztő: Társulás Elnöke Előkészítő: Munkaszervezet Hatósági

Részletesebben

KMOP Észrevétel Tervezői válasz

KMOP Észrevétel Tervezői válasz KMOP Észrevétel Tervezői válasz Barsiné Pataky Etelka Magyar Mérnöki Kamara A Regionális Operatív Programok versenyképesség növelési törekvései messze-menőkig támogatandóak. Azonban a versenyképesség növelés

Részletesebben

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: 2018-1.1.2-KFI Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd 30-130 db Támogatás összege minimum 100 millió maximum 600

Részletesebben

A turizmuspolitika aktuális kérdései

A turizmuspolitika aktuális kérdései A turizmuspolitika aktuális kérdései Jövőkép a Duna mentén, Rajka-Budapest Budapest, 2014. május 30. Fodor Olivér osztályvezető Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály Rekordok és kihívások 2 Vendégforgalom

Részletesebben

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban.

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Tisztelt Vállalkozó Ügyfelünk! Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. MÓDOSULT A TELEPHELY

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, kis- és

Részletesebben

A megyeszékhely fejlesztési elképzelései

A megyeszékhely fejlesztési elképzelései A megyeszékhely fejlesztési elképzelései Kiss Gábor, Miskolc MJV alpolgármestere 2016. november 17. A gazdaság ágazati szerkezete Jellemző gazdasági szektorok a régióban: - autóipari beszállítás - elektronika

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Szüdi Gábor EUREKA NPC 2012.04.05 Székesfehérvár Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének

Részletesebben

TOLNA MEGYEI TOP FEJLESZTÉSEK JELENE, JÖVŐJE

TOLNA MEGYEI TOP FEJLESZTÉSEK JELENE, JÖVŐJE SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TOLNA MEGYEI TOP FEJLESZTÉSEK JELENE, JÖVŐJE NASZVADI BALÁZS TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL OSZTÁLYVEZETŐJE 2016. NOVEMBER 17. TOLNA MEGYEI ITP TOLNA MEGYEI TOP BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOK

Részletesebben

TFC TERVEZET

TFC TERVEZET KISFALUDY SZÁLLÁSHELYFEJLESZTÉSI KONSTRUKCIÓ PANZIÓK FEJLESZTÉSE TFC-1.1.1-2017 TERVEZET A konstrukció célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó szálláshelyek és a turisztikai vonzerők közelében található

Részletesebben

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2009. évi ülései és napirendi pontjai

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2009. évi ülései és napirendi pontjai A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács évi ülései és napirendi pontjai 01. 22. 3) Döntés a Dél-Dunántúli Operatív Programban tervezett, a Leghátrányosabb helyzet kistérségek (LHH) komplex felzárkóztató

Részletesebben

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban MSZÉSZ XLI. Közgyűlés Kujbus Krisztián, tanácsadó, OTP Hungaro- Projekt Kft. 2014. november12. 1 A 2014-2020-as fejlesztési időszak uniós forrásainak

Részletesebben

A hamarosan megjelenő GINOP pályázat prioritásai, keretösszegei és várható pályázatok száma

A hamarosan megjelenő GINOP pályázat prioritásai, keretösszegei és várható pályázatok száma A hamarosan megjelenő GINOP pályázat ai, keretösszegei és várható pályázatok száma 2014-2020 Uniós források kb. 133 pályázat kb. 2733 milliárd Ft 2015 GINOP kb. 70 pályázat kb. 830 milliárd Ft Várható

Részletesebben

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program évre szóló éves fejlesztési kerete

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program évre szóló éves fejlesztési kerete A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 208. évre szóló éves fejlesztési kerete. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló. prioritás azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben

A külpiacra lépéshez igénybe vehető pályázatok, hitelek, garanciák, egyéb finanszírozási lehetőségek

A külpiacra lépéshez igénybe vehető pályázatok, hitelek, garanciák, egyéb finanszírozási lehetőségek A külpiacra lépéshez igénybe vehető pályázatok, hitelek, garanciák, egyéb finanszírozási lehetőségek Szivi Orsolya 2009. április 20. Budapest Az előadás felépítése Fejlesztési programok, pályázati lehetőségek

Részletesebben

Turisztikai pályázatok Békés megyében Békéscsaba,

Turisztikai pályázatok Békés megyében Békéscsaba, Turisztikai pályázatok Békés megyében Békéscsaba, 2012.05.22. Simon Ágnes Széchenyi Iroda Nonprofit K9 Turisztikai szolgáltatások fejlesztése DAOP-2.1.1/K-11 A Dél-Alföldi régióban benyújtott pályázatok

Részletesebben