Hallgatói Információs Szolgáltató Iroda

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hallgatói Információs Szolgáltató Iroda"

Átírás

1 Hallgatói Információs Szolgáltató Iroda Gyakran Ismételt Kérdések Diákigazolvány A diákigazolványok hivatalos elkészítési ideje 45 nap. 1. Nem érkezett meg a diákigazolványom, mi ilyenkor a teendőm? a. Ha a diákigazolványát a főiskolán rendelte meg, a Neptun segítségével le tudjuk ellenőrizni, hogy jelenleg hol tart az igazolvány elkészítése. b. Ha központi felvételi eljárás keretén belül rendelte meg az igazolványát, és segítséget szeretne kérni a HISZItől, mindenképpen hozza magával a befizetési csekkjét (vagy az igénylési adatlap sorszámát). E nélkül, sajnos, nem tudjuk leellenőrizni, hol tart a kártyagyártás. 2. Hónapokkal ezelőtt megrendeltem a diákigazolványomat, mégsem érkezett meg. Mi ilyenkor a teendőm? a. Ha az igazolványt a főiskolán rendelte meg, az Oktatási Hivatal hibalistában kiértesít minket abban az esetben, ha az Ön igazolványa valamilyen hiba miatt nem készült el az adott időpontig (pl. a fényképe nem megfelelő, nem érkezett be a diákigazolvány ára stb.). Ha a hibalistán szerepel a neve, a HISZI munkatársai értesítik Önt, így a hibát korrigálni tudja (pl. befizeti az igazolvány árát stb.). b. Ha az igazolványt központi felvételi eljárás keretében rendelte meg, az Oktatási Hivatal NEM értesíti ki Önt. Önnek kell érdeklődnie, egyeztetnie, hol tart a folyamat. Az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatának elérhetősége: 06 (1) Reklamációjakor készítse elő a befizetési csekkjét, az igénylési adatlap másolatát, mert csak az ezen feltüntetett egyedi azonosítószámmal tudják leellenőrizni az igénylését. Miért nem jön meg határidőre a diákigazolványom? Ahhoz, hogy a diákigazolvány gyártása elkezdődjön nem elég leadni az igénylőlapot, a gyártás ugyanis csak az igénylőlaphoz mellékelt csekk befizetése után kezdődik meg. A csekk befizetését igazoló szelvényt pedig ajánlott megőrizni arra az esetre, ha valami probléma merülne fel, ennek bemutatásával van ugyanis lehetőség reklamációra a gyártónál. Elveszítettem a diákigazolványomat, mi a teendőm, milyen költségekkel kell számolnom? A kártya elvesztéséért és ismételt igényléséért forintot kell befizetni (a díjat a főiskola írja ki, amit a hallgató gyűjtőszámlás befizetéssel egyenlít ki). Ezen felül az új, állandó igazolványt kell igényelni, ennek költsége forint (ezt az igénylőlaphoz csatolt csekken kell befizetni). Az igényléskor be kell adni 1 db igazolványképet is. Az új állandó igazolvány kiállítási ideje 4 6 hét. A hosszú gyártási idő miatt célszerű ideiglenes diákigazolványt is igényelni, ennek ára 550 forint (ennek a díját is a főiskola írja ki, és a hallgató gyűjtőszámlás befizetéssel egyenlíti ki tartozását). Amennyiben tehát szeretne ilyet, jelezze az állandó igazolvány igénylésekor. Az ideiglenes diákigazolvány mellé is be kell adni 1 db igazolványképet. Ez a fajta igazolvány 2 hónapig érvényes.

2 Diákhitel Diákhitelengedményezési adatlap kitöltésénél nem tudom, mit írjak a képzéstípusomhoz. A bachelorképzés a Bolognaképzésben részt vevő hallgatókat jelenti (BA, BSC). Az alapképzés a régi főiskolai képzésben részt vevő hallgatókra vonatkozik. Még nem tudom, mennyi lesz a következő féléves költségtérítési díjam. Milyen összeget írjak a diákhitelengedményezési adatlapra? Ebben az esetben nem szükséges feltüntetni, de egy külön nyilatkozatot kell leadni az adatlapok mellé. Hallgatói befizetések Miért nem kapok csekket? A hallgatók a pénzügyeiket április 26tól a Neptun rendszeren keresztül gyűjtőszámlás befizetés formájában intézhetik. Ezentúl semmilyen tartozásról nem kapnak csekket. A befizetendő tételek kiírását minden hallgató saját Neptunjában láthatja. Mi az a gyűjtőszámla? A gyűjtőszámla: egy speciális folyószámla, ahol a hallgatók pénze együtt van mindaddig, amíg annak felhasználásáról az egyes hallgatók nem döntenek. Ez a gyűjtőszámla a hallgatók oldaláról egy virtuális bankként működik, melyen keresztül az intézmény felé fennálló kötelezettségeiket valós készpénzmozgás nélkül rendezhetik. A rendszer minden hallgató számára automatikusan megnyit egy egyéni számlát a gyűjtőszámlán belül (ennek a neve: Egyéni gyűjtőszámla), melyet a hallgató a saját Neptun kódjával azonosít. A gyűjtőszámla feltöltése előzetesen a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája MKB banknál vezetett számlájára történő utalással lehetséges! Milyen számlaszámra kell befizetnem, hogy pénzem a gyűjtőszámlára kerüljön? A számlaszám: Közlemény rovatba a következő adatokat kell beírni: Neptunkód és a hallgató neve. (FONTOS! Nem elég csak utalni, az elutalt összeggel ki is kell egyenlíteni a Neptunban kiírt tételt.) Mi a határideje a költségtérítés befizetésének? A főiskolán minden hallgató három részletben fizeti be költségtérítését: Őszi félévben: augusztus 31, október 15, november 15 (I. évfolyamosoknak az első részletet a beiratkozásig kell befizetni) Tavaszi félévben: február 15, március 15, április 15 Nem tudtam, hogy tartozásom van A hallgatók minden alkalommal rendszerüzenetet kapnak, amikor új (befizetendő, kiegyenlítendő) tétel kerül kiírásra a Neptun rendszerben. Ezért fontos, hogy rendszeresen, és minden részükre érkező üzenetet elolvassanak a Neptunban!

3 Hallgatói támogatások, ösztöndíjak Hol találom a hallgatók által kérhető támogatási formák részletes leírását? A hallgatói juttatásokat tartalmazó HJTSZben, amely a Neptunból is letölthető. Elérési útvonala: Neptun Meet Street egyéb: Hallgatói tájékoztató anyagok 2010 nevű mappában. Elsőéves vagyok. Következő félévben kelle külön pályáznom, kérvényt írnom, hogy kaphassak ösztöndíjat? Nappali tagozatos, államilag finanszírozott hallgatók részesülnek tanulmányi eredményeik függvényében a tanulmányi ösztöndíjban. Mind az ösztöndíjsávok, mind a minimálisan teljesítendő átlag minden félévben változik. Melyik átlagom alapján kapom az ösztöndíjam? A korrigált kreditindex alapján. Költségtérítéses hallgató kaphate rendszeres szociális támogatást? Nem, kizárólag az államilag finanszírozott hallgatók részesülhetnek ebben a támogatási formában. Mi a különbség a rendszeres és a rendkívüli szociális támogatás között? A rendkívüli szociális támogatás rendkívüli helyzetben, eseti jelleggel kérhető, az elbírálása 8 nap. A rendszeres szociális támogatást a hallgató az elbírálás félévében minden hónapban megkapja. A szükséges igénylési lapot a HISZIben lehet beszerezni, vagy letölthető a főiskola honlapjáról. Ki jogosult szociális juttatásra? Szociális juttatásra jogosult hallgató: az a teljes idejű felsőfokú szakképzésben, alap és mesterképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésben, valamint doktori képzésben részt vevő hallgató, aki A) államilag támogatott képzési formában vesz részt, vagy B) tanulmányait államilag támogatott képzési formában kezdte meg és az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre. [HJTSZ I. Értelmező rendelkezések (6)] Ki jogosult rendszeres szociális ösztöndíjra? Rendszeres szociális ösztöndíjban a szociális juttatásra jogosult hallgató részesülhet. (lásd előző pont) Ki jogosult rendkívüli szociális ösztöndíjra? Rendkívüli szociális ösztöndíjban a szociális támogatásra jogosult hallgató részesülhet. A rendkívüli szociális ösztöndíj egyszer folyósított juttatás a hallgató szociális helyzetének váratlan romlása esetén. A kérelmek beadása (csak ezen ösztöndíj esetében) folyamatos. Ki jogosult alaptámogatásra? Az első alkalommal államilag támogatott teljes idejű felsőfokú szakképzésben, alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben hallgatói jogviszonyt létesítő személy az első bejelentkezése alkalmával ( ), amennyiben a hallgató [HJTSZ 7 (1), (4), (5)]:

4 fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult, halmozottan hátrányos helyzetű, családfenntartó, nagycsaládos, hátrányos helyzetű, gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, árva, félárva. A támogatás egy összegben kerül kifizetésre. Tanulmányi ügyek Hol tudok az iskolai tanulmányaimra vonatkozó igazolást kérni? Budapesten a hallgatói jogviszonyról szóló igazolást a Tanulmányi Osztály, az iskolalátogatási igazolást a HISZI állítja ki. Tatabányán mind a hallgatói jogviszonyról szóló igazolást, mind az iskolalátogatási igazolást a HISZI állítja ki. Miért nem kaphatok rögtön jogviszony igazolást a bejelentkezés után? A hallgató csak a bejelentkezési időszak lezárása után kaphat jogviszony, illetve iskolalátogatási igazolást, mivel addig még lehetősége van módosítani a státuszán (aktív/ passzív). Vendég vagyok a kurzusomon, mi a teendőm? A problémát az oktatója felé kell jeleznie, aki tagi státusba át tudja Önt emelni. Miért nem tudok vizsgára jelentkezni? 1. lehetőség: a vizsgajelentkezés módosítására a vizsga napját megelőző második MUNKANAP reggel 9 óráig van lehetőség. 2. lehetőség: a harmadik vagy további vizsgaalkalom díját a hallgatónak még a vizsgára jelentkezés előtt be kell fizetnie, amíg ezt nem tette meg, nincs lehetősége feljelentkezni az adott vizsgára. Miért nem tudok felvenni egy tantárgyat? Ellenőrizni kell, hogy teljesülte a tantárgy előfeltétele, és azt is, hogy az érdemjegy rögzítésre kerülte a Neptun rendszerben. A főiskola beszámít más intézményben teljesített tantárgyakat? A főiskola elismeri és beszámítja a kérelmező hallgató kreditponttal teljesített eredményét, ha azt a hallgató felsőoktatási intézményben szerezte, függetlenül attól, hogy azt milyen felsőfokú képzési programban teljesítette. Intézményünk elfogadja azokat a tantárgyakat is a feltételek teljesülése esetén, amelyeket a hallgató olyan középfokú oktatási intézményben szerzett, mely felsőfokú szakképzésre szerződést kötött felsőoktatási intézménnyel. ( ) a teljesítendő és a teljesített tárgy programjának ( ) legalább 75%ban meg kell egyezniük ( ). [KTVSZ 20 (3), (5)]

5 Hallgatói szolgáltatások A Budapesti Tagozatra járó hallgatók hol tudnak nyomtatni, fénymásolni? Informatikus (I. 30.) és könyvtáros kollégánk (könyvtár) tud segíteni; a földszinti fénymásoló a náluk kapható kártyával működtethető. A HISZI és a Kredit Iroda jelenleg nem lát el ilyen szolgáltatást. Hogyan tudom használni az ebook funkciót a Neptunban? A dokumentumot csak olvasásra lehet megnyitni. Papíralapú verziót a könyvtárból lehet kikölcsönözni. Miért nincs még kész az informatika kártyám? Az informatika kártyákat csak azután készítik el, miután a hallgató a számára a Neptunban kiírt 5000 forintos informatika kártya díjat kiegyenlíti. Nem elég csak elutalni az összeget a főiskola számlájára, ki is kell egyenlíteni a tételt! Tatabányai HISZI ügyintézője és elérhetőségei: Horváth Andrea hiszitb@mutf.hu telefon: 06/ A épület I. emelet 28. szoba Budapesti Tagozat HISZI ügyintézője és elérhetősgei: Péter Olívia hiszibp@mutf.hu telefon: 06/ Fsz. 11. szoba A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tanulmányi Tájékoztató. Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK

Tanulmányi Tájékoztató. Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK Tanulmányi Tájékoztató Előadó: Németh Péter tanulmányi koordinátor Egyetemi Tanulmányi Központ NYME-SEK Mi kell a beiratkozáshoz? Beiratkozási lap aláírva (2 példány) a TAJ, adókártya, személyi fénymásolata

Részletesebben

MILTON FRIEDMAN EGYETEM

MILTON FRIEDMAN EGYETEM MILTON FRIEDMAN EGYETEM FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYI AZONOSÍTÓ: FI83995 * FELNŐTTKÉPZÉSI NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: E-000725/2014 1039 BUDAPEST, KELTA UTCA 2. * POSTACÍM: 1312 BUDAPEST, PF. 16. * E-MAIL: HIK@UNI-MILTON.HU

Részletesebben

Szociális kisokos. Gyakran ismételt kérdések és családmodellek. Gyakran ismételt kérdések Rendkívüli szociális ösztöndíj...

Szociális kisokos. Gyakran ismételt kérdések és családmodellek. Gyakran ismételt kérdések Rendkívüli szociális ösztöndíj... Szociális kisokos Gyakran ismételt kérdések és modellek Tartalom Gyakran ismételt kérdések... 2 Rendkívüli szociális ösztöndíj... 2 Rendszeres szociális ösztöndíj... 3 Alaptámogatás... 4 Szociális alapú

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgató Önkormányzat. HÖK Kompetencia Kódex TUTOR. I. Pénzügyek

Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgató Önkormányzat. HÖK Kompetencia Kódex TUTOR. I. Pénzügyek Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgató Önkormányzat HÖK Kompetencia Kódex TUTOR I. Pénzügyek 2015 Pénzügyek A hallgatókat érintő pénzügyek egyik alappillére a szociális alapon adható juttatás. A szociális

Részletesebben

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése:

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése: GYŰJTŐSZÁMLA KEZELÉS A SOPRONI EGYETEMEN TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Hallgató! Tájékoztatjuk, hogy a Soproni Egyetem a gyűjtőszámlás befizetési módot írja elő az önköltségi/ költségtérítési és egyéb térítési

Részletesebben

A felsőoktatási felvételi eljárás 2013. Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola

A felsőoktatási felvételi eljárás 2013. Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola A felsőoktatási felvételi eljárás 2013 Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Jogszabályi helyzet A 500 pont, azaz 400+100 pontos rendszer. A minimális pontszám alapképzésben és egységes,

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV Kivonat a Tanulmányi Osztály által kiadott: NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató

Részletesebben

Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018/2019 I. FÉLÉV - 0 -

Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018/2019 I. FÉLÉV - 0 - 2017/2018 I. FÉLÉV Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018/2019 I. FÉLÉV - 0 - A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat 10-11. -a alapján pályázatot hirdet

Részletesebben

Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/2018 I. FÉLÉV - 0 -

Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/2018 I. FÉLÉV - 0 - Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - 0 - A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat 10-11. -a alapján pályázatot hirdet Rendszeres szociális ösztöndíjra és

Részletesebben

PÉNZÜGYI TÁJÉKOZTATÓ

PÉNZÜGYI TÁJÉKOZTATÓ PÉNZÜGYI TÁJÉKOZTATÓ Kedves Távoktatás tagozatos Hallgatónk! A 2012/2013-as tanévtől a költségtérítéses hallgatók a NEPTUN rendszeren keresztül online befizetéssel, interneten keresztül, csekken, valamint

Részletesebben

Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018/2019 II. FÉLÉV

Szociális Alapú Ösztöndíjpályázat PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018/2019 II. FÉLÉV 2017/2018 I. FÉLÉV Szociális alapú ösztöndíj pályázat "A 2018/2019/2 Szociális alapú ösztöndíj pályázat "B" 2018/2019/2 Alaptámogatás PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018/2019 II. FÉLÉV - 0 - A Budapesti Corvinus Egyetem

Részletesebben

Az előterjesztés a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezése alapján a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő

Az előterjesztés a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezése alapján a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő Az előterjesztés a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezése alapján a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2011/2012-es tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2011 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI SZOCIÁLIS ÉS ÖSZTÖNDÍJBIZOTTSÁG ELNÖK

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI SZOCIÁLIS ÉS ÖSZTÖNDÍJBIZOTTSÁG ELNÖK 2014/15-ös tanév őszi félévének Alaptámogatás pályázati kiírása és a csatolandó dokumentumok Az ELTE Rektori Hivatal Oktatási Igazgatósága és az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság az 51/2007.

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2012 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése:

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése: Kedves Hallgató! A Nyugat-magyarországi Egyetem a gyűjtőszámlás befizetési módot írja elő az önköltségi, költségtérítési és egyéb térítési díjak (IV díj, különeljárási díj stb.) befizetéséről a hallgatók

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2011/2012. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján 1/2010. (01. 04.) számú ÁOK dékáni utasítás a költségtérítési kedvezmény igénylésének rendjéről és a szigorló évben gyakorlati tanulmányokat folytató hallgatók költségtérítési díjának megállapításáról

Részletesebben

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/ félév

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/ félév ME Tisztelt Hallgató! A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/2019. 1. félév A Gépészmérnöki és Informatikai Kar nappali és levelező tagozatain a 2018/2019.

Részletesebben

Szabályzat a Zita Királyné Közalapítvány tanulmányi ösztöndíja elnyeréséhez

Szabályzat a Zita Királyné Közalapítvány tanulmányi ösztöndíja elnyeréséhez Szabályzat a Zita Királyné Közalapítvány tanulmányi ösztöndíja elnyeréséhez A Zita Királyné Közalapítvány pályázata keretében a Marcali vagy Somogyzsitfa középfokú intézményeiben érettségizett és egyetemen

Részletesebben

KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról június 13. Kedves Hallgató!

KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról június 13. Kedves Hallgató! KTH hírlevél a 2011/12/2 félév zárásáról 2. 2012. június 13. Kedves Hallgató! Az alábbi hírlevélben a tantárgyfelvétellel, az n*15 ellenőrzéssel, az átsorolással és a nyári ügyintézéssel kapcsolatos legfontosabb

Részletesebben

NYILVÁNTARTOTT ESÉLYEGYENLŐSÉGI ADATEGYEZTETÉS FOLYAMATA 2018/ FÉLÉV

NYILVÁNTARTOTT ESÉLYEGYENLŐSÉGI ADATEGYEZTETÉS FOLYAMATA 2018/ FÉLÉV NYILVÁNTARTOTT ESÉLYEGYENLŐSÉGI ADATEGYEZTETÉS FOLYAMATA 2018/2019. 1. FÉLÉV A 2018/19. tanév őszi félévétől kezdve a szociális támogatások igénylése és bírálata a Neptun tanulmányi rendszeren zajlik.

Részletesebben

2. A Karon alkalmazható önköltségi kedvezmények:

2. A Karon alkalmazható önköltségi kedvezmények: 2/2019 (01.31.) sz. Dékáni Utasítás Az önköltség megfizetésének rendjéről és a hallgató számára adható önköltségi kedvezményekről a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán Preambulum A Pécsi

Részletesebben

Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon

Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon Kérelem célja Költségtérítési mérséklés szociális alapon Egyéb, éspedig:... A. Személyes adatok Vezetéknév: Neptun kód:. Értesítési cím: Utónév: B.

Részletesebben

Gyes, stb. mentességhez ig. ( ) KJ SZOLG Egyéb, tanulmányi ügyekre vonatkozó kérelem ( ) *

Gyes, stb. mentességhez ig. ( ) KJ SZOLG Egyéb, tanulmányi ügyekre vonatkozó kérelem ( ) * Tisztelt Hallgatóink! A 2010/2011. I. félévében a költségtérítési díj befizetéséhez hasonlóan a különböző pótdíjak befizetése is a Neptun rendszeren keresztül történik. Szabályzatunk (Szabályzat a KJF

Részletesebben

MNB kiválósági ösztöndíj

MNB kiválósági ösztöndíj MNB kiválósági ösztöndíj 1. A Magyar Nemzeti Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megvalósítása keretében, az MNB és a KJF között létrejött szerződés alapján, támogatást nyújt a 2016/2017-as

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS - 2014. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna

TOVÁBBTANULÁS - 2014. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna TOVÁBBTANULÁS - 2014 Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna BOLOGNAI KÉPZÉSI RENDSZER Felsőoktatási szakképzés JELENTKEZÉSI FOLYAMAT, HATÁRIDŐK 1. Tájékozódás (nyílt nap, internet) Kapacitásszámok www.felvi.hu

Részletesebben

Rendszeres szociális támogatás kitöltési útmutató!

Rendszeres szociális támogatás kitöltési útmutató! Rendszeres szociális támogatás kitöltési útmutató! B e a d á s i h a t á r i d ő : _ Ezúton kérünk mindenkit, hogy NAGYON FIGYELMESEN OLVASSA át a kitöltési útmutatót! Amennyiben ezek után egyéb kérdés

Részletesebben

Bevezetés. A hallgatói juttatások és térítési díjak ügyében eljáró testületek és személyek

Bevezetés. A hallgatói juttatások és térítési díjak ügyében eljáró testületek és személyek 1 Bevezetés A Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 5/D mellékletének a Hallgatói Juttatások és Térítések Szabályzat 1.. 5. bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a SZIE Ybl Miklós

Részletesebben

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2007/2008-as tanév. e sti. tagozat

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2007/2008-as tanév. e sti. tagozat Szakközépiskola képzési tájékoztató 2007/2008-as tanév e sti 1223 0255 1478 tagozat Pécs 2007 az esti tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású intézmény. Középfokú és emelt

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar 1/2016 sz. DÉKÁNI UTASÍTÁS MÓDOSÍTÁSA Az önköltség/költségtérítés megfizetésének rendjéről és a hallgató számára adható önköltségi/költségtérítési kedvezményekről

Részletesebben

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A költségtérítés 40%-ának befizetési határideje: 2015. augusztus 24. Az átvétellel (intézmény-, tagozat-, szakváltoztatás stb.) kapcsolatos kérelmek

Részletesebben

TUDNIVALÓK a 2015/16-os tanév I. félévéhez (nappali és levelező tagozatos hallgatóknak)

TUDNIVALÓK a 2015/16-os tanév I. félévéhez (nappali és levelező tagozatos hallgatóknak) TUDNIVALÓK a 2015/16-os tanév I. félévéhez (nappali és levelező tagozatos hallgatóknak) 1.) A I. FÉLÉV IDŐBEOSZTÁSA: I. FÉLÉV Regisztrációs hét: 2015. szeptember 7 szeptember 11. (1 hét) I. félév szorgalmi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. 1.számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok a Hallgatói Webes felületen

Pénzügyi folyamatok a Hallgatói Webes felületen Pénzügyi folyamatok a Hallgatói Webes felületen Kiírt tételek megtekintése A Pénzügyek/Befizetés menüpont alatt tekintheti meg a már teljesített és a befizetendő (aktív) fizetési kötelezettségeinek listáját.

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15.

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Diplomadolgozat leadás

Részletesebben

ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA

ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA M - K ANULMÁNYI SZ NDÍJOSZ ÁSI SZA ÁLYZA Hatályos: 2012. augusztus 1-től. 1 Á 1. (1) Jelen szabályzat a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (a továbbiakban: felsőoktatási törvény) továbbá a

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM BUDAPEST. Rendszeres szociális támogatás pályázati űrlapja 2012/2013. tanév II. félévére

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM BUDAPEST. Rendszeres szociális támogatás pályázati űrlapja 2012/2013. tanév II. félévére MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM BUDAPEST Rendszeres szociális támogatás pályázati űrlapja 2012/2013. tanév II. félévére Leadási határidő: 2013. február 20. HÖK Iroda (kiírt ügyeleti időben) További információk:

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak:

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: 2018. szeptember 3. - december 15. Költségtérítés befizetésének

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon

Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Kérelem célja Költségtérítési mérséklés szociális alapon Egyéb, éspedig:... A. Személyes adatok Vezetéknév: Neptun kód:.. Értesítési

Részletesebben

2018. augusztus 21., kedd

2018. augusztus 21., kedd zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet

Részletesebben

BME HOGYAN TUDOK SZÁMLÁT KÉRNI

BME HOGYAN TUDOK SZÁMLÁT KÉRNI BME HOGYAN TUDOK SZÁMLÁT KÉRNI Összefoglaló 1 Kiírt tételek befizetése... 14 i. A hallgató fizeti a teljes összeget... 14 ii. A hallgató és/vagy cég fizet... 17 2. Kiírt tételek megosztása... 20 1 Kiírt

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem térítési és juttatási szabályzata 2. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem térítési és juttatási szabályzata 2. számú melléklete Rendszeres szociális ösztöndíj I. A pályázó adatai: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Pályázati űrlap 1 Feladási határidő:2010. február 19. péntek Cím:7632. Pécs, Berek utca 15. PTE ETK DJKB

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában F O N T O S T U D N I V A L Ó K A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: 1. Társadalom, politika és hadsereg a Magyar Királyságban 1740 1867 Programvezető: Prof. Dr. habil Gergely

Részletesebben

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ OSZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA Bevezetés A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: HÖK) úgy érezte szükséges egy mindenki

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény

Részletesebben

Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon

Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon Költségtérítési kedvezmény igénylése szociális alapon PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Kérelem célja Költségtérítési mérséklés szociális alapon Egyéb, éspedig:... A. Személyes adatok Vezetéknév: Utónév: EHA-kód (felhasználónév):..pte

Részletesebben

GY. I. K. KRE TFK Szociális támogatás megpályázásához

GY. I. K. KRE TFK Szociális támogatás megpályázásához GY. I. K. KRE TFK Szociális támogatás megpályázásához 1. Hogyan, milyen feltételekkel részesülhetek alaptámogatásban? Az alaptámogatás olyan pénzbeli juttatás, mely a rendszeres szociális ösztöndíj mellett

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HIRDETMÉNY

ÖNKORMÁNYZATI HIRDETMÉNY ÖNKORMÁNYZATI HIRDETMÉNY PÁLYÁZAT nappali tagozaton tanulmányokat folytató orvostanhallgatók támogatására Komló Város Önkormányzata, Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (VI. 21.) önkormányzati

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017.

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Képzési szerkezet - Többciklusú képzés: Alap, Mester, Doktori - Érettségi utáni lehetőségek: Alapképzés Osztatlan mesterképzés Felsőoktatási szakképzés Felvételi

Részletesebben

Tanulmányi ösztöndíj

Tanulmányi ösztöndíj Kivonatok a TJSZ-ből: BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tanulmányi ösztöndíj Tanulmányi ösztöndíjban az államilag támogatott teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, egységes osztatlan

Részletesebben

Kiemelt kari (tanulmányi és szakmai) ösztöndíj. Pályázati Felhívás. 2017/ félév

Kiemelt kari (tanulmányi és szakmai) ösztöndíj. Pályázati Felhívás. 2017/ félév Kiemelt kari (tanulmányi és szakmai) ösztöndíj Pályázati Felhívás 2017/2018 1. félév 1 A kiemelt kari ösztöndíj a tantervi követelményeken túlmutató tevékenységet végző, teljes idejű (nappali munkarendű)

Részletesebben

Hallgatók tájékoztatása a 2014/15. tanévi díjtételekről (kiírások és fizetési határidők)

Hallgatók tájékoztatása a 2014/15. tanévi díjtételekről (kiírások és fizetési határidők) Hallgatók tájékoztatása a 2014/15. tanévi díjtételekről (kiírások és fizetési határidők) Tisztelt Hallgatók! A BGF szenátusa 2014. június 12-én az alábbi határozatot hozta: A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA

Részletesebben

TANÉV ELEJI TÁJÉKOZTATÓ 2015/16

TANÉV ELEJI TÁJÉKOZTATÓ 2015/16 TANÉV ELEJI TÁJÉKOZTATÓ 2015/16 1. Hallgatói ügyintézés 1) A hallgatói ügyintézés a Tanulmányi Titkárságon történik, (eddigi megszokott helyén) a nyitvatartási időben. Hétfő 14.00-16.00 között Kedd 8.00-16.00

Részletesebben

Szociális támogatás iránti (501,502 és 503) kérvények benyújtása a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a 2018/2019-es tanévtől Hallgatói tájékoztató

Szociális támogatás iránti (501,502 és 503) kérvények benyújtása a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a 2018/2019-es tanévtől Hallgatói tájékoztató Szociális támogatás iránti (501,502 és 503) kérvények benyújtása a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a 2018/2019-es tanévtől Hallgatói tájékoztató Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 1 A Neptun rendszerben

Részletesebben

A hallgatók számára május 13-tól indul a kiírt vizsgákra való jelentkezés.

A hallgatók számára május 13-tól indul a kiírt vizsgákra való jelentkezés. Kedves Oktatók! Nemsokára itt a 2018/2019 tanév 2. félévének vizsgaidőszaka. Felhívom minden kedves oktató kolléga figyelmét, hogy minden, a félévben meghirdetett tárgyból 2019. május 5-ig szíveskedjen

Részletesebben

Tájékoztató a 2016/17/1. félév kezdéséről felsőbb éves hallgatók számára. Tisztelt Hallgató!

Tájékoztató a 2016/17/1. félév kezdéséről felsőbb éves hallgatók számára. Tisztelt Hallgató! Tisztelt Hallgató! 1. TANÉV RENDJE Tanévnyitó Tatabánya 2016. szeptember 5. (hétfő) 10 óra Budapest 2016. szeptember 5. (hétfő) 14 óra Szorgalmi időszak 2016. szeptember 5. - 2016. december 17. Orientációs

Részletesebben

ELTE TáTK Kari Tanács levélszavazás november 28.

ELTE TáTK Kari Tanács levélszavazás november 28. Módosítandó rész 458. Módosított változat KARI OSZTONDIJBIZOTTSAG (1) A kari osztondij jellegű juttatasok pontos felhasznalasarol a Kar Osztondijbizottsaga (továbbiakban KÖB) dont. Elnoke a kari Hallgatoi

Részletesebben

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév Elsőéves, másodéves és harmadéves önköltséges hallgatók számára 1.) Kik pályázhatnak: Károli Gáspár Ösztöndíjban a 2015/2016.

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet, valamint a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. III. Hallgatói Követelményrendszer

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. III. Hallgatói Követelményrendszer SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. Hallgatói Követelményrendszer IX. fejezet A JUTTATÁSI ÉS TÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT BENEDEK ELEK PEDAGÓGIAI KARRA VONATKOZÓ KIEGÉSZÍTÉSE 105. -hoz Eljáró testületek (1)

Részletesebben

Kollégiumi jelentkezés és Lakhatási támogatás tájékoztató!

Kollégiumi jelentkezés és Lakhatási támogatás tájékoztató! Kollégiumi jelentkezés és Lakhatási támogatás tájékoztató! Tisztelt Hallgatók! A 2014/2015 tanév első félévétől a kollégiumi jelentkezés és lakhatási támogatás rendszere megváltozik! Az eddig megszokottakhoz

Részletesebben

A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói

A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói Fontosabb határidők 2015. február 15. jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az E-felvételiben 2015. február 23. hitelesítés 2015. július

Részletesebben

Közérdekű információk

Közérdekű információk Közérdekű információk NEPTUN (HALLGATÓI INFORMÁCIÓS RENDSZER HIR) http://neptun.sze.hu Legalább hetente egyszer nézze meg, mert a legfrissebb információkhoz ezen keresztül juthat. hallgatói adatok, tanulmányi

Részletesebben

A pályázat benyújtási határideje: november 14.

A pályázat benyújtási határideje: november 14. A TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS BURSA HUNGARICA 1. A pályázók köre A pályázatra azok az önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek,

Részletesebben

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések Iktatószám: KA/106/2016. 5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról 1. Általános rendelkezések (1) A Külföldi Tanulmányi Út Támogatás

Részletesebben

A Neptun hallgatói webes felülete (HWEB) Az első lépések

A Neptun hallgatói webes felülete (HWEB) Az első lépések A Neptun hallgatói webes felülete (HWEB) Az első lépések Tartalomjegyzék A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer... 3 A Neptunról... 3 Belépés a Neptunba... 3 Mi a jelszó?... 3 Képzés kiválasztása... 4 Adatok

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév II. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév II. félév Ikt.sz.: X-121-3-TO/2019. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán A díjak befizetésének 3 módja van: - Gyűjtőszámlás befizetés (1): amikor a hallgató saját maga fizeti a költségeit. Ezzel a fizetési móddal minden tétel teljesíthető.

Részletesebben

Tájékoztató 2015.09.02. Schmuck Balázs Tanulmányi osztályvezető. Neumann János Informatikai Kar :: Beiratkozás

Tájékoztató 2015.09.02. Schmuck Balázs Tanulmányi osztályvezető. Neumann János Informatikai Kar :: Beiratkozás Tájékoztató Schmuck Balázs Tanulmányi osztályvezető 1 Napirend Tájékoztatás a diákigazolványról Tájékoztatás a nyelvi követelményekről Tájékoztatás a fogyatékkal élő hallgatók kedvezményeiről Tájékoztatás

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI HALLGATÓI SZOCIÁLIS ÉS ÖSZTÖNDÍJBIZOTTSÁG

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI HALLGATÓI SZOCIÁLIS ÉS ÖSZTÖNDÍJBIZOTTSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁRHUZAMOS KÉPZÉS KOMPENZÁCIÓJÁNAK ELNYERÉSÉRE 2014/2015-ös tanév őszi félév Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság pályázatot hirdet párhuzamos

Részletesebben

SZTE FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES/ÖNKÖLTSÉGES SZABÁLYZATA

SZTE FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES/ÖNKÖLTSÉGES SZABÁLYZATA SZTE FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES/ÖNKÖLTSÉGES SZABÁLYZATA A Szabályzat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról

Részletesebben

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára 2019. Tartalomjegyzék A SOPRONI EGYETEM NEPTUN HALLGATÓI KÉZIKÖNYV ELSŐ ÉVES HALLGATÓK SZÁMÁRA... 1 KÖSZÖNTÉS... 2 A NEPTUNRÓL...

Részletesebben

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja 3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS 1. A szabályzat célja (1) A Magyar Nemzeti Bank, mint Támogató által (továbbiakban: MNB) az Eszterházy Károly Főiskola, mint az Eszterházy

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2018.02.15 AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N NEMESNÉ KISS

Részletesebben

Szociális Támogatás kitöltési útmutató

Szociális Támogatás kitöltési útmutató Szociális Támogatás kitöltési útmutató A letölthető adatlapot az http://www.skk.nyme.hu/index.php?id=19320&l=1 oldalon találod Ezt kinyomtatva, kézzel kitöltve, aláírva, a csatolt igazolásokkal együtt

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének : I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári MA tanári szakdolgozat

Részletesebben

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36) Elsős hallgatók bevezetése a NEPTUN rendszerbe Adatok ellenőrzése Tárgyfelvétel Tárgyfelvétel ellenőrzése Vizsgajelentkezés Eredmények az indexben Pénzügyek kezelése CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)30

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás határideje (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2019.02.26. AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N KOVÁCS ANDREA

Részletesebben

FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére

FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kara felvételt hirdet Infrastrukturális

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Munkavédelmi

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29.

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29. Időbeosztás/határidők tavaszi félév 2012/13-as tanév Kari sportnap Tanévnyitó ünnepség 2011.augusztus 30. 2012. április 20. HÖK 2011. szeptember 4. Beiratkozás 1. évf. teljes idejű képzések 1. évf. részidős

Részletesebben

MNB Kiválósági Ösztöndíj

MNB Kiválósági Ösztöndíj MNB Kiválósági Ösztöndíj Pályázati felhívás a 2017/18-as tanévre Az MNB Társadalmi Felelősségvállalási Stratégiája alapján aktív szerepet vállal a közgazdasági értékteremtésben, aminek keretében MNB kiválósági

Részletesebben

FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE IRÁNYULÓ RÉSZLETFIZETÉSI, HALASZTÁSI KÉRELEM 2016/17. TANÉV ŐSZI FÉLÉV

FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE IRÁNYULÓ RÉSZLETFIZETÉSI, HALASZTÁSI KÉRELEM 2016/17. TANÉV ŐSZI FÉLÉV FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE IRÁNYULÓ RÉSZLETFIZETÉSI, HALASZTÁSI KÉRELEM 2016/17. TANÉV ŐSZI FÉLÉV Tisztelt Hallgatói Tanulmányi, Vizsga- és Szociális Ügyek Bizottsága! Alulírott (név),. (NEPTUN azonosító), (értesítési

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016-17. mesterdiploma Osztatlan képzés felsőfokú szakképesítés A bolognai rendszer 6 félév / 180 kredit doktori képzés (PhD) doktori diploma Ph.D. / D.L.A. 4 félév /

Részletesebben

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév MŰSZAKI KÉPZÉSI TERÜLET ALAPKÉPZÉS MECHATRONIKAI MÉRNÖK, MŰSZAKI MENEDZSER Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév Felhasznált jogszabályok: 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

NEPTUN kézikönyv első éves hallgatóknak

NEPTUN kézikönyv első éves hallgatóknak NEPTUN kézikönyv első éves hallgatóknak Neptun belépés a Soproni Egyetem hallgatóinak itt lehetséges: https://neptun3r.nyme.hu/hallgato A rendszer az erőforrásokat elosztja a hallgatók részére rendelkezésre

Részletesebben

HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA (HJTSZ) (A Hallgatói követelményrendszer D része)

HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA (HJTSZ) (A Hallgatói követelményrendszer D része) HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA (HJTSZ) (A Hallgatói követelményrendszer D része) TARTALOMJEGYZÉK I. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK... 4 II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1. A szabályzat hatálya...

Részletesebben

HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA (HJTSZ) (A Hallgatói követelményrendszer D része) 2015. szeptember 2.

HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA (HJTSZ) (A Hallgatói követelményrendszer D része) 2015. szeptember 2. HALLGATÓI JUTTATÁSOK ÉS TÉRÍTÉSEK SZABÁLYZATA (HJTSZ) (A Hallgatói követelményrendszer D része) 2015. szeptember 2. I. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK... 4 II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1. A szabályzat hatálya...

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

4/2013. számú Dékáni Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN

4/2013. számú Dékáni Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 4/2013. számú i Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 1. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv) előírja a felsőoktatási

Részletesebben

Rendszeres kari feladatok éves ütemterve /2015

Rendszeres kari feladatok éves ütemterve /2015 2014/2015. tanév Általános információk: ŐSZI félév Szorgalmi időszak: 2014. szeptember 1. - 2014. december 5. Költségtérítés befizetésének határideje:őszi szünet: október27. - október 31. I. részlet: 2014.

Részletesebben

TUDNIVALÓK a 2012/13-as tanév I. félévéhez (nappali és levelező tagozatos hallgatóknak)

TUDNIVALÓK a 2012/13-as tanév I. félévéhez (nappali és levelező tagozatos hallgatóknak) TUDNIVALÓK a 2012/13-as tanév I. félévéhez (nappali és levelező tagozatos hallgatóknak) 1.) A TANÉV IDŐBEOSZTÁSA: Tanévnyitó ünnepség: I. FÉLÉV Regisztrációs hét: I. félévi szorgalmi időszak: I. félévi

Részletesebben

A 2016/2017. tanév őszi félévének időbeosztása

A 2016/2017. tanév őszi félévének időbeosztása Hallgatói XML import tábla frissítése és kiküldése az igénylő kari szervezeti egységnek, valamint a 2016. június 15. szerdáig KKI-nek (KTO) Időszak beállításhoz táblázat megküldése kari TOnak (KTO) 2016.

Részletesebben

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj I. Tájékoztató a 2017/2018. tanévi Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati felhívásához A köztársasági ösztöndíj neve 2017. februártól a következő,

Részletesebben