2011. évi Határozatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2011. évi Határozatok"

Átírás

1 2011. évi Határozatok 01/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Kalcsó Istvánné Kétegyháza polgármesterét a jegyzőkönyv hitelesítőjének. Kalcsó Istvánné polgármester Határidő: január /2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy leveszi napirendről a Korszerűsítés, bővítés és új családbarát szolgáltatások bevezetése a Gyulai Kistérség Csemeteház bölcsődéjében című pályázattal kapcsolatos pótmunka megtárgyalását. Határidő: január /2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy elfogadja a mai napirendi pontokat: I. Fő napirendek: 1./ DAREH elnökségi delegálás elnök és helyettesek megválasztása 2./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás évi munkaterve 3./ Partnerségi részvétel a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület által benyújtandó komplex gyermek- és ifjúsági célú szakmai tevékenységek támogatására kiírt Hetedhét Játékváros című pályázaton 4./ Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet Ft-ról szóló elszámolása a 60/2009 (05.29) számú határozati döntés alapján 5./ A települési központi ügyeleti szolgálat ellátási feladatát érintő Vállalkozási Szerződés módosítása II. Egyéb: Határidő: január. 31.

2 04/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Délkelet Alföld Regionális Hulladékgazdálkodás DAREH Önkormányzat elnökségébe, elnökségi tagnak Pluhár László Elek polgármesterét, két helyettesként Szűcsné Gergely Györgyi Lőkösháza polgármesterét, és Galbács Mihály Gyula alpolgármesterét megválasztja. 05/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy augusztusban nem tart rendes ülést, és a 2011 évi munkatervben, augusztusban szereplő napirendet szeptemberben tárgyalja meg. Klemmné Kalcsó Lilla irodavezető 06/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy elfogadja a módosításnak megfelelően megfogalmazott 2011 évi munkatervet. Klemmné Kalcsó Lilla irodavezető 07/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy partnerként részt vesz a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület által pályázandó Komplex gyermek- és ifjúsági célú szakmai tevékenységek, programok megvalósításának támogatására kiírt, Hetedhét Játékváros címmel benyújtásra kerülő pályázaton. Felkéri az elnököt az előterjesztés mellékletében szereplő Együttműködési nyilatkozat aláírására. Felelős: Kóra János referens Ament Balázs Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület elnöke Határidő: /2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy elfogadja a Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet által elkészített és az előterjesztés mellékletét képező Ft támogatás felhasználásáról szóló beszámolót.

3 09/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy felhatalmazza a Társulás elnökét, tárgyaljon Gyula vonatkozásában a gyermekorvosi ügyelet ellátása tekintetében a SANI-MED Kft képviselőjével. 10/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Egészségügyi Szolgáltató Kft. között létrejött Vállalkozási Szerződés 13. pontja alapján a vállalkozás részére továbbra is Ft/hó összeget biztosít. 11/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Kalcsó Istvánné Kétegyháza polgármesterét a jegyzőkönyv hitelesítőjének. Kalcsó Istvánné polgármester Határidő: február /2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a meghívóban feltüntetett napirendek közé felveszi 11. napirendi pontnak a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratot módosító okiratának elfogadását és 12. napirendnek a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának egységes szerkezetbe foglalásának elfogadását. Határidő: február /2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy elfogadja a mai napirendi pontokat: I. Fő napirendek:

4 1./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Egységes Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény beszámolója a évben végzett tevékenységéről 2./ DATTE Dél-alföldi Térségfejlesztési Társulások Egyesülete tagsági jogviszony megtárgyalása 3./ KÖSZ - Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége tagsági jogviszony megtárgyalása 4./ Házi segítségnyújtás szakfeladat ellátotti és dolgozói létszámának bővítése Eleken, Kétegyházán és Lőkösházán 5./ A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye tanyagondnoki szolgálatainak működése 6./ A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Szakmai programjainak és azok mellékleteinek módosítása 7./ Döntés a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásának igénybevételéről, valamint a fizetési térítési díjakról 8./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás évi költségvetésének elfogadása 9./ Kistérségi Iroda kiegészítő hozzájárulása a központi orvosi ügyeleti szolgálat pénzeszköz átadásához 10./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Irodájában végzett Ellenőrzési Jelentés megtárgyalása 11./ Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratot módosító okiratának elfogadása 12./ Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának egységes szerkezetbe foglalásának elfogadása II. Egyéb: Határidő: február /2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy elfogadja a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Egységes Pedagógiai Szakszolgálat jelen előterjesztés mellékletét képező évi beszámolóját. Felelős: dr. Görgényi Ernő elnök Határidő: február 23.

5 15/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a továbbiakban nem kíván, tagja lenne a Dél-alföldi Térségfejlesztési Társulások Egyesülete DATTE nek és ezzel együtt nem fizeti tovább a tagdíjat. 16/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a továbbiakban nem kíván, tagja lenne a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége KÖSZ nek és ezzel együtt nem fizeti tovább a tagdíjat. 17/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy Elek, Kétegyháza és Lőkösháza tekintetében a házi segítségnyújtás szakfeladat ellátotti létszámának megfelelően a dolgozói létszámát 12 új státusszal 302, 75-ről 314, 75 -re megnöveli a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményénél. 18/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye tanyagondnoki szolgálatainál a tanyagondnokok esetében a tevékenységnaplóban az aláírás oszlop kitöltését nem várja el az ellátottaktól, de a családsegítő központ vezetője ugyanakkor szignózza az iratot, a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet kitöltési útmutatójában foglaltaknak megfelelően. 19/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Szakmai programjait I. Gyulai Intézményegység 1. Étkezetés 2. Házi segítségnyújtás 3. Családsegítés

6 4. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 5. Támogató szolgálat 6. Közösségi pszichiátriai ellátás 7. közösségi szenvedélybeteg ellátás 8. Idősek Klubja 9. Demens betegek nappali ellátása 10. Napfény Nappali Központ 11. Értelmi fogyatékosok nappali ellátása 12. Tanyagondnoki szolgálat 13. Napsugár Idősek Otthona és Gondozóháza 14. Nyugdíjasok Háza 15. Szép Alkony Idősek Otthona és Gondozóháza 16. Csemeteház Bölcsőde 17. Tipegő- Topogók Háza Bölcsőde 18. Gyermekjóléti Szolgálat és Helyettes Szülői Szolgáltatás II. Eleki Intézményegység 1. Étkeztetés 2. Házi segítségnyújtás 3. Családsegítés 4. Idősek Klubja 5. Fogyatékosok Nappali Ellátása 6. Idősek Otthona 7. Demens betegek nappali ellátása 8. Gyermekjóléti Szolgálat III. Kétegyházi Intézményegység 1. Étkeztetés 2. Házi segítségnyújtás 3. Családsegítés 4. Idősek Klubja 5. Fogyatékosok és Idősek nappali ellátása 6. Bölcsőde 7. Tanyagondnoki Szolgálat IV. Lőkösházi Intézményegység 1. Étkeztetés 2. Házi segítségnyújtás 3. Családsegítés 4. Idősek Klubja 5. Fogyatékosok Nappali ellátása 6. Tanyagondnoki szolgálat és azok mellékleteinek módosítását a jelen előterjesztés mellékleteként elfogadja.

7 20/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a települések a rájuk eső személyi térítési díjakat rendeletben szabályozott módon a soros Képviselő testületi ülésen fogadják el. Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető 21/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásának igénybevételéről, valamint a fizetési térítési díjakról szóló előterjesztés mellékletét az alábbiak szerint elfogadja: 1. Gyermekjóléti alapellátások: Gyula Bölcsőde Csemeteház és a Tipegő- Topogók Háza Bölcsőde Napi ellátások 2011 Reggeli 54 Ebéd 256 Uzsonna 50 Egész napi térítés 360 Rezsi költséggel növelt térítési díj Intézményi térítési díj: Nyersanyagnorma ÁFA Összesen Nyersanyagnorma 10% 389 Ft 290 Ft 70 Ft 360 Ft 29 Ft 2. Házi gyermekfelügyelet térítési díja Önköltség: 783 Ft/óra 2. számú táblázat 2010 Ft/óra év Ft/óra Alapdíj* /egy gyermek felügyelete/ *Minden további gyermek felügyelete 100 Ft- tal növeli az alapdíjat

8 A többes ikrek esetében a házi gyermek felügyelet szolgáltatás ingyenes. Alternatív szolgáltatások: Játszócsoport: 200 Ft/óra Játszócsoport bérleti díja: 3000 Ft/óra Nyújtott nyitva tartás óra díja: 200 Ft/óra 3. Helyettes szülői szolgáltatás Helyettes szülő díjazása 261/2002 (XII. 18. ) Kormány rendelet 12. alapján : Nevelési díj + ellátmány 3. számú táblázat Helyettes Szülői Nevelési díj: Ellátmány: Összesen: díj: Ft/hóX12= Ft 28500x1.2=34.200/hó X 13 = Ft X13/4= Ft/év Ft A helyettes szülői intézményi térítési díj összege : Ft/fő/hó 2044 Ft/fő/nap 2. Szociális szakosított ellátások: idősek otthonai és gondozóházai 2.1. Napsugár Idősek Otthona és Gondozóháza térítési díja ellátási napra és hónapra vetítve Napi térítési díj Ft/fő Havi térítési díj Ft/fő Demens betegek ellátása: Átlagos ápolást igénylők ellátása: Átmeneti elhelyezettek ellátása: Emelt színvonalon elhelyezettek ellátása: Szép Alkony Idősek Otthona és Gondozóháza térítési díja ellátási napra és hónapra vetítve Napi térítési díj Ft/fő Havi térítési díj Ft/fő Demens betegek ellátása: Átlagos ápolást igénylők ellátása: Átmeneti elhelyezettek ellátása: Emelt színvonalon elhelyezettek ellátása: Nyugdíjasok Háza térítési díja ellátási napra és hónapra vetítve

9 Demens betegek ellátása: Átlagos ápolást igénylők ellátása: Emelt színvonalon elhelyezettek ellátása: Szociális alapszolgáltatások javasolt térítési díjai 3.1.Étkeztetés térítési díja ellátási napban meghatározva Étkeztetés helyben és elvitellel: Kiszállítás Étkezési díj és kiszállítás együtt 390 Ft/nap/adag 140 Ft/nap 530 Ft//nap 3.2. Házi segítségnyújtás térítési díja gondozási órában meghatározva: 0 Ft/óra 3.3. Idősek klubjai / 1-9. ig/ térítési díja ellátási napban meghatározva : Bent tartózkodás: 0 Ft/fő/nap Demens: a) bent tartózkodó étkező: 390 Ft/Fő/nap b) bent tartózkodó, nem étkező: 0 Ft/fő/nap 3.4. Nappali Központ térítési díja ellátási napban meghatározva 1.Idős. bent tartózkodás: 0 Ft/fő/nap 2. Demens a) bent tartózkodó, nem étkező: 0Ft/fő/nap b) étkező: 390 Ft/Fő/nap Fogyatékos a) bent tartózkodó, nem étkező: 0Ft/fő/nap b) étkező: 390 Ft/Fő/nap Pszichiátriai beteg: a) bent tartózkodó, nem étkező: 0Ft/fő/nap b) étkező: 390 Ft/Fő/nap

10 3.5. Értelmi Fogyatékosok Szivárvány Napközi Otthona térítési díja ellátási napban meghatározva a) bent tartózkodó, nem étkező: 0Ft/fő/nap b) étkező: 390 Ft/Fő/nap 3.6. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díja ellátási napban meghatározva 40 Ft/fő/nap 1200 Ft/hó 3.7. Támogató szolgálat térítési díja szolgáltatási órában és szállítási kilométerben meghatározva Támogató szolgálat Személyi segítés: 105 Ft/óra Szállítás: 40 Ft/km A személyi térítési díj nem haladhatja meg a jövedelem a) 30%-át étkeztetés, b) 25%-át házi segítségnyújtás, c) 30%-át, ha a házi segítségnyújtás mellett étkezést is biztosítanak, illetve támogató szolgáltatás, d) 20%-át a kiskorú részére nyújtott támogató szolgáltatás, e) 2%-át jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 2. ELEK Az eleki szociális intézmények és szolgáltatások intézményi térítési díja 1. Szociális szakosított ellátás térítési díja ellátási napban meghatározva 1.1. Idősek Otthona térítési díja ellátási napra és hónapra vetítve Ellátási típus Demens betegek ellátása: napi térítési díj: 1590 Ft/fő havi térítési díj : Ft/fő Átlagos ápolást igénylők napi térítési díj: 1890 Ft/fő havi térítési díj : Ft/fő 2. Szociális alapszolgáltatások javasolt térítési díjai

11 Étkeztetés helyben és elvitellel: Kiszállítás: 380 Ft/fő/nap/adag 0 Ft 2.2. Házi segítségnyújtás térítési díja gondozási órában meghatározva Házi segítségnyújtás: 0 Ft/óra 2.3. Idősek klubja térítési díja ellátási napban meghatározva a.) bent tartózkodó: 0 Ft/fő/nap 2. Demens a) bent tartózkodó, nem étkező: 0 Ft/fő/nap b) étkező: 380 Ft/fő/nap 2.4. Fogyatékosok nappali ellátása térítési díja ellátási napban meghatározva Fogyatékosok nappali ellátása a. bent tartózkodó étkező: 380 Ft/fő/nap b. bent tartózkodó, nem étkező: 0 Ft/fő/nap 2.5. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díja ellátási napban meghatározva 40 Ft/fő/nap 1200 Ft/hó 2.6. Támogató szolgálat térítési díja szolgáltatási órában és szállítási kilométerben meghatározva Támogató szolgálat Személyi segítés: 105 Ft/óra Szállítás: 40 Ft/km A személyi térítési díj nem haladhatja meg jövedelem a) 30%-át étkeztetés, b) 25%-át házi segítségnyújtás, c) 30%-át, ha a házi segítségnyújtás mellett étkezést is biztosítanak, illetve támogató szolgáltatás, d) 20%-át a kiskorú részére nyújtott támogató szolgáltatás, e) 2%-át jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 3. Kétegyháza Kétegyháza községben működő szolgáltatások intézményi térítési díjai 1. Gyermekjóléti alapellátás

12 1.1. Bölcsőde 1. számú táblázat Nyersanyag Napi ellátások Nettó összeg Ft ÁFA-val Reggeli Ebéd Uzsonna Egész napi térítés Szociális alapszolgáltatások 2.1. Idősek klubja /Széchenyi u. 25./ és Idősek és Fogyatékosok nappali ellátása /Úttörő u. 26./ térítési díjai ellátási napban meghatározva Idős bent tartózkodó: 0 Ft/fő/nap Fogyatékosok Nappali Ellátása költség: a. bent tartózkodó étkező: 390 Ft/Fő/nap b. bent tartózkodó, nem étkező: 0 Ft/fő/nap 2.2. Étkeztetés térítési díja ellátási napban meghatározva Étkeztetés helyben és elvitellel: Kiszállítás: 390 Ft/fő/adag 0 Ft 2.3. Házi segítségnyújtás térítési díja gondozási órában meghatározva 0 Ft/óra 2.4. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díja ellátási napban meghatározva 40 Ft/fő/nap 1200 Ft/hó 2.5. Támogató szolgálat térítési díja szolgáltatási órában és szállítási kilométerben meghatározva Személyi segítés: 105 Ft/óra Szállítás: 40 Ft/km A személyi térítési díj nem haladhatja meg a jövedelem a) 30%-át étkeztetés, b) 25%-át házi segítségnyújtás, c) 30%-át, ha a házi segítségnyújtás mellett étkezést is biztosítanak, illetve támogató szolgáltatás, d) 20%-át a kiskorú részére nyújtott támogató szolgáltatás, e) 2%-át jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

13 Lőkösháza Lőkösháza községben működő szolgáltatások intézményi térítési díjai 1. Szociális alapszolgáltatások 1.1. Étkeztetés térítési díja ellátási napban meghatározva Étkeztetés helyben és elvitellel: 390 Ft/fő/adag/nap Kiszállítás 0 Ft 1.2. Házi segítségnyújtás térítési díja gondozási órában meghatározva 1.3. Idősek klubja térítési díja ellátási napban meghatározva 0 Ft/óra a.) bent tartózkodó: 0 Ft/fő/nap Idős demens a. bent tartózkodó étkező: 390 Ft/fő b. bent tartózkodó, nem étkező: 0 Ft/fő Fogyatékosok nappali ellátása: a. bent tartózkodó étkező: 390 Ft/Fő/nap b. bent tartózkodó, nem étkező: 0 Ft/fő/nap 1.4. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díja ellátási napban meghatározva 40 Ft/fő/nap 1200 Ft/hó 1.5. Támogató szolgálat térítési díja szolgáltatási órában és szállítási kilométerben meghatározva Személyi segítés: 105 Ft/óra Szállítás: 40 Ft/km A személyi térítési díj nem haladhatja meg a jövedelem a) 30%-át étkeztetés, b) 25%-át házi segítségnyújtás, c) 30%-át, ha a házi segítségnyújtás mellett étkezést is biztosítanak, illetve támogató szolgáltatás, d) 20%-át a kiskorú részére nyújtott támogató szolgáltatás, e) 2%-át jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

14 II. 1. A személyi térítési díj meghatározásánál alkalmazható térítési díj csökkentések a jövedelem függvényében Gyulán április 01-től 1. Étkeztetés Jövedelem mértéke A egyén Ft /hó és ez alatti jövedelemmel rendelkezik i jövedelem Ft /hó között i jövedelem Ft /hó között i jövedelem Ft /hó és e jövedelem fölött Kedvezmény mértéke %-ban kifejezve 100% 65% 40% 0 2. Étkezés nappali ellátás keretében ( fogyatékosok és pszichiátriai betegek) Jövedelem A egyén Ft /hó és ez alatti jövedelemmel rendelkezik i jövedelem Ft /hó között i jövedelem Ft/hó között i jövedelem Ft /hó és e jövedelem fölött Kedvezmény mértéke %-ban kifejezve 100% 65% 40% 0 % 2. A személyi térítési díj meghatározásánál alkalmazható térítési díj csökkentések a jövedelem függvényében Lőkösházán április 01-től 1. Étkeztetés Jövedelem jövedelme Ft és ez alatt jövedelme Ft /hó között jövedelme Ft/hó között Van jövedelme Ft/hó között jövedelme Ft /hó és e fölött Kedvezmény mértéke %- ban kifejezve 100% 47% 23% 14% 0 %

15 2. Étkezés nappali ellátás keretében ( fogyatékosok) Jövedelem Kedvezmény mértéke %-ban kifejezve jövedelme Ft és ez alatt jövedelme Ft /hó között jövedelme Ft/hó között jövedelme Ft/hó között jövedelme Ft /hó és e fölött 100% 47% 23% 14% 0 % 3. A személyi térítési díj meghatározásánál alkalmazható térítési díj csökkentések a jövedelem függvényében Eleken április 01-től 1. Étkeztetés Jövedelem Kedvezmé ny jövedelme Ft és ez alatt jövedelme Ft /hó jövedelme Ft/hó jövedelme Ft/hó jövedelme Fttól /hó és e fölött 100% 47% 21% 8% 0% 2. Étkezés nappali ellátás keretében ( fogyatékosok) Jövedelem Kedvezmé ny jövedelme Ft és ez alatt jövedelme Ft /hó jövedelme Ft/hó jövedelme Ft/hó jövedelme Fttól /hó és e fölött 100% 47% 21% 8% 0% 4. A személyi térítési díj meghatározásánál alkalmazható térítési díj csökkentések a jövedelem függvényében Kétegyházán április 01-től 1. Étkeztetés Jövedelem A egyén Ft /hó és ez i jövedelem i jövedelem i jövedelem Az egyéni jövedele Az egyéni jövedel

16 alatti jövedelem mel rendelkezik 500 Ft /hó között Ft /hó között Ft/hó között m Ft/hó között em Ft/hó között Kedvezmény mértéke %- ban kifejezve 100% 65% 40% 15 % 8% 0% 2. Étkezés nappali ellátás keretében ( fogyatékosok) Jövedelem A egyén Ft /hó és ez alatti jövedelem mel rendelkezik i jövedelem Ft /hó között i jövedelem Ft /hó között i jövedelem Ft/hó között Az egyéni jövedele m Ft/hó között Az egyéni jövedel em Ft/hó között Kedvezmény mértéke %- ban kifejezve 100% 65% 40% 15 % 8% 0% 5. A személyi térítési díj meghatározásánál alkalmazható térítési díj csökkentések jövedelem függvényében a Támogató szolgáltatás személyi segítése igénybe vételekor április 01-től Jövedelem A nyugdíj minimum 350 %-a alatti jövedelem esetén A nyugdíj minimum 350 %- a fölötti jövedelemtől Ft-ig Ft-tól Kedvezmény mértéke 100% 0 % (105 ft/óra) A szociálisan nem rászoruló személy által fizetendő térítési díjak jelzőrendszeres házi segítségnyújtás: Ft/hónap támogató szolgálat: személyi segítés: 450 Ft/óra/fő

17 szállítási díj: 160 Ft/km 22/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. Törvény 16. (1) bekezdésében biztosított felhatalmazás, valamint az államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. törvény 65. (1) bekezdése, valamint a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló törvény alapján az alábbi határozatot alkotja: E határozat hatálya Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulásra, a Társulás intézményére és Munkaszervezetére tejed ki. Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás költségvetési szervei: - Társulás Munkaszervezete - Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény 1. Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a évi költségvetés eredeti bevételi előirányzatát a kiadási főösszeggel egyezően e Ft-ban állapítja meg. 2. A határozat 1-6. sz melléklete évre vonatkozóan szemlélteti az Egységes Szociális Intézménynek, a Társulás Munkaszervezetének, valamint a Társulási szinten összesített költségvetést. 3. A költségvetési év és az azt követő két év várható előirányzatait a 7-8. sz melléklet tartalmazza. 4. A bevételek az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra. - Intézményi saját működési bevételek e Ft - Felhalmozási és tőke jellegű bevételek 0 e Ft - Állami támogatások e Ft - Átvett pénzeszközök e Ft Ennek részletezését a 9. sz. melléklet tartalmazza.

18 5. A kiadások az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra 1. Személyi juttatások e Ft 2. Munkaadókat terhelő járulékok e Ft 3. Dologi kiadások e Ft 4. Felhalmozási kiadás 0 e Ft 5. Működési célra átadott pénzeszköz e Ft Ennek részletezését a 13. sz. melléklet tartalmazza. 6. A társulás által fenntartott intézmény és munkaszervezet létszámát évre 398,75 főben határozza meg. 7. Az Egységes Szociális Intézmény és a Munkaszervezet bevételek és kiadások felhasználási ütemtervét a sz. mellékletek szerint határozza meg. 8. A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa felhatalmazza a munkaszervezet vezetőjét, hogy az ideiglenesen szabad pénzeszközeit hozam elérése érdekében fektesse be. Záró rendelkezések E határozat a kihirdetés napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1.-től kell alkalmazni. A költségvetés végrehajtásáról a Társulási Tanács a Munkaszervezetén keresztül gondoskodik Az előirányzat módosításokat szükség szerint kell a Társulási Tanács elé beterjeszteni. A jogszabályokban, központi intézkedéseken alapuló, valamint saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változások miatt szükségessé váló költségvetési határozat módosításáról a Társulási Tanács szükség szerint, de legkésőbb az éves beszámoló Magyar Államkincstárhoz történő leadását megelőzően határoz. A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménynél a tagintézményeknél képződő bevételek, felhasználása a központi igazgatási költségeken túl az adott településeken kerüljenek felhasználásra. E határozat kihirdetésének napján az átmeneti gazdálkodásról szóló 142/2010.(XII.02.) sz. határozat hatályát veszti. Határidő: értelem szerint

19 23/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a normatíva adatok alapján kerüljön átdolgozásra és kimutatásra a Kistérségi iroda kiegészítő hozzájárulása a központi orvosi ügyeleti szolgálat pénzeszköz átadásához. Klemmné Kalcsó Lilla Kistérségi irodavezető Határidő: értelem szerint 24/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, a Társulás munkaszervezete az érintettektől észrevételeket kér, a következő ülésre elkészíti az Intézkedési tervet, valamint a halaszthatatlan intézkedéseket megteszi a jelentésben foglaltak alapján. Klemmné Kalcsó Lilla Kistérségi irodavezető Határidő: értelem szerint 25/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, mint a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye alapító szerve, a költségvetési szerv alapító okiratát, az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvényben foglaltak alapján /2011.( ) sz. határozatával az alábbiak szerint módosítja: Az alaptó okirat 4. pontja kiegészül: Az alaptevékenység jellege szerinti szakágazati száma: Szociális és gyermekjóléti ellátás szállásnyújtás nélkül. Az alapító okiratból törlésre kerül a 12. pont: Jogi személyiségű szervezeti egységgel nem rendelkezik a közintézmény. Az alapító okirat módosítással nem érintett rendelkezései változatlan tartalommal hatályban maradnak. 26/2011.(II.23.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa, mint a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye módosított egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát elfogadja:

20 Alapító okirat A Többcélú Kistérségi Társulásokról szóló évi CVII. törvény, a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. törvény, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény, az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény, valamint a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló évi CV. törvény alapján egységes szerkezetbe foglalva az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve és székhelye: Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye 5700 Gyula, Galamb u Illetékességi terület Az alapító Gyula Város, Elek Város, Kétegyháza Nagyközség és Lőkösháza Község közigazgatási területe. 3. Alapító jogokkal felruházott irányító szerv neve, székhelye Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa, 5700 Gyula, Damjanich u Intézményegységek, telephelyek 1. Gyulai Intézményegység, 5700 Gyula, Galamb u Eleki Intézményegység 5742 Elek, Kétegyházi u Lőkösházi Intézményegység 5743 Lőkösháza, Kiss E. u Kétegyházi Intézményegység 5741 Kétegyháza, Fő tér Az intézményegységek telephelyei: Gyulai Intézményegység: 1. sz. Idősek Klubja, Gyula, Scherer F. u sz. Idősek Klubja, Gyula, Almássy tér sz. Idősek Klubja, Gyula, Temesvári u sz. Idősek Klubja, Gyula, Galamb u sz. Idősek Klubja, Gyula, Kálvin u sz. Idősek Klubja, Gyula, Széchenyi u sz. Idősek Klubja, Gyula, Cinka Panna u sz. Idősek Klubja, Gyula, Csokonai u sz. Idősek Klubja, Gyula, Leiningen u. 4. Napfény Nappali központ, Gyula, Béke tér 1. Szivárvány Napközi Otthon,Gyula, Károlyi M. u. 10/a. Napsugár Idősek Otthona és Gondozóháza, Gyula, Galamb u Nyugdíjasok Háza, Gyula, Eminescu u. 3. Szép Alkony Idősek Otthona és Gondozóháza, Gyula, Széchenyi u sz. Csemeteház Bölcsőde, Gyula, Leiningen u sz. Tipegő-topogók Bölcsőde, Gyula, Széchenyi u. 78. Családsegítő Központ, Gyula, Hajnal u. 3. Közösségi Ház, Gyula, Jókai u Eleki Intézményegység

21 Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, 5742 Elek, Kétegyházi u. 23. Idősek Otthona és Klubja 5742 Elek, Gyulai u Fogyatékosok Nappali ellátása (5742.Elek,Lőkösházi út 12.) Kétegyházi Intézményegység Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, 5741 Kétegyháza, Fő tér 9. Fogyatékosok Nappali Intézménye, 5741 Kétegyháza Úttörő u. 26. Idősek Klubja, 5741 Kétegyháza Széchenyi u. 25. Bölcsőde, 5741 Kétegyháza Úttörő u Lőkösházi Intézményegység Gondozási Központ, 5743 Lőkösháza, Kiss E. u Az intézmény által végzett alaptevékenységek Az alaptevékenység jellege szerinti szakágazati száma: Szociális és gyermekjóléti ellátás szállásnyújtás nélkül. 856 OKTATÁST KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG Korai fejlesztés, gondozás (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) 873 IDŐSEK, FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK BENTLAKÁSOS ELLÁTÁSA Időskorúak tartós bentlakásos szociális ellátása(gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Időskorúak átmeneti ellátása (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Demens betegek bentlakásos ellátása szociális ellátása (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) 879 EGYÉB BENTLAKÁSOS ELLÁTÁS Helyettes szülőnél elhelyezettek ellátása (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) 88. Szociális ellátás bentlakás nélkül 881 IDŐSEK, FOGYATÉKOSOK SZOCIÁLIS ELLÁTÁSA BENTLAKÁS NÉLKÜL Idősek nappali ellátása (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Demens betegek nappali ellátása (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Fogyatékossággal élők nappali ellátása (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) 889 EGYÉB SZOCIÁLIS ELLÁTÁS BENTLAKÁS NÉLKÜL 8891 Gyermekek napközbeni ellátása Bölcsõdei ellátás (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Házi gyermekfelügyelet (Gyula) 8892 Egyéb gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátások Gyermekjóléti szolgáltatás (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza)

22 Kapcsolattartási ügyelet( Gyula) Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátása Pszichiátriai betegek nappali ellátása (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül Szociális étkeztetés (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Házi segítségnyújtás (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Jelzõrendszeres házi segítségnyújtás (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Családsegítés (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Támogató szolgáltatás (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Közösségi szolgáltatások (kivéve: szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátása) (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás (Gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) 89 TÁRSADALMI ÖSSZETARTOZÁS ERÕSÍTÉSÉT CÉLZÓ KÖZFELADATOK 8904 Esélyegyenlõséget és társadalmi integrációt elõsegítõ komplex és speciális közfeladatok, programok és támogatások Szociális foglalkoztatás Szociális foglalkoztatás munka-rehabilitáció keretében(gyula, Kétegyháza) Szociális foglalkoztatás fejlesztõ-felkészítõ foglalkoztatás keretében(gyula, Lőkösháza, Elek, Kétegyháza) 493 Egyéb szárazföldi személyszállítás M.n.s. Egyéb szárazföldi személyszállítás 68 INGATLANÜGYLETEK Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése 5. Létrehozásáról rendelkező határozat: 96/2006. (XII. 01.) számú TT határozat 6. Jogszabályban meghatározott közfeladata:a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény alapján: szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások, gyermekjóléti alapellátások. 7. Vállalkozási tevékenységet nem végez. 8. Gazdálkodási jogköre: önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, melynek pénzügyi-gazdasági feladatait az intézmény pénzügyi, gazdasági csoportja látja el. 9. Vezetőjének (vezető szerve, testülete tagjainak) kinevezési, megbízási, választási rendje: A költségvetési szerv vezetőjét a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa pályázat alapján, a jogszabályoknak megfelelően nevezi ki.

23 10. Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszony(ok) megjelölése: Alapvető foglalkoztatotti jogviszony: közalkalmazott, a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény szerint. Egyes foglalkoztatottak jogviszonya lehet:. munkaviszony, a Munka Törvénykönyvéről szóló évi XXII. törvény szerint. Egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony: (megbízási jogviszony) a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény alapján. 11. A közintézmény feladatainak ellátásához biztosított vagyon: 1. Az alapító által a mindenkori költségvetésben rábízott pénzvagyon, valamint az intézmény mindenkori mérlegében kimutatott vagyontárgyak 2. A közintézmény épületei a Társulás tagönkormányzatainak törzsvagyon részét képezik, melyek korlátozottan forgalomképesek, így az intézmény nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékul felhasználni ezeket. 3. Közintézmény a rendelkezésre álló vagyontárgyakat és a használatba adott ingatlanvagyont alaptevékenységének ellátásához szabadon felhasználhatja. Egyéb célú hasznosításhoz az irányító szerv hozzájárulása szükséges. 4. Közintézmény az alapító által biztosított pénzeszköz, valamint egyéb bevételei alapján gondoskodik feladatainak ellátásáról. 5. Fenntartási, működési költségeket az évente összeállított, a irányító szerv által jóváhagyott költségvetésben kell előirányozni. 6. A pénzügyi igazgatási szakfeladatokon keletkezett kiadásait és bevételeit az ellátott szakmai alaptevékenységeinek megfelelő szakfeladataira vezeti át. 12. Egyéb rendelkezések: Az alapító szerv köteles átalakítani vagy megszüntetni a költségvetési szervet, ha a) jogszabály a szervre vagy közfeladatra- ezt írja elő, b) a szerv által ellátott közfeladat iránti szükséglet megszűnt, c) a szerv számára meghatározott közfeladatot legalább két éven át nem tudja ellátni,és ennek oka az irányító szerv által sem szüntethető meg, d) hatásvizsgálata alapján a közfeladat más módon vagy más szervezetben hatékonyabban teljesíthető. A közintézmény megszűnése a nyilvántartásból való törléssel - a törlés napján- következik be. A közintézmény törzskönyvi nyilvántartásba vételét, illetve a nyilvántartásból való törlését a alapító, irányító szerv kéri a Magyar Államkincstártól Záradék Jelen alapító okirat január 1 napján lép hatályba. A jelen alapító okiratot (módosítását (s így az egységes szerkezetű új alapító okiratot) a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a február 23-i ülésén a /2011.(II. 23.) számú TT határozattal fogadta el, egyidejűleg ugyanezen határozatával - hatályon kívül helyezte az - intézmény alapításáról szóló 96/2006. (XII. 01.) számú TT határozat és az azt módosító 73/2007. (VI. 28.) TT számú, a 108/2007.(X.16.) TT. számú, a 134/2007.(XII.20.)TT számú, a 74/2008.(VI.19.) TT számú és a 142/2008. (XII. 19.) TT, az alábbi TT határozatokat módosítja 161/2010 (XII.13.) 162/2010.(XII.13.).

24 27/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Szűcsné Gergely Györgyi Lőkösháza polgármesterét a jegyzőkönyv hitelesítőjének. Szűcsné Gergely Györgyi polgármester Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a meghívóban feltüntetett napirendek közé felveszi 17. napirendi pontnak az Egyetértés kinyilvánítása a 7/2011. (III.9.) BM rendelet szerinti támogatás igénybevételéhez benyújtandó pályázat vonatkozásában, napirendet. Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy elfogadja a mai napirendi pontokat: I. Fő napirendek: 1./ Korszerűsítés, bővítés és új családbarát szolgáltatások bevezetése a Gyulai Kistérség Csemeteház bölcsődéjében című pályázat kapcsán felmerült többletmunka kifizetése 2./ Közös földgáz beszerzés Szindikátusi szerződéstervezet utólagos elfogadása 3./ Megállapodás elfogadása a Békés Megyei Területfejlesztési Tanáccsal 4./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás 22/2011.(II.23.) számú határozatának módosítása a évi költségvetés elfogadásáról 5./ Kistérségi Társulás évi belső ellenőrzési ütemtervének módosítása 6./ december 06-án kelt Ellenőrzési Jelentéssel kapcsolatos Intézkedési Terv elfogadása 7./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának elfogadása 8./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadása 9./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Iroda Alapító Okiratának

25 elfogadása 10./ Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Iroda Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint mellékletének elfogadása 11./ Együttműködési nyilatkozat elfogadása 12./ Kistérségi Iroda Iratkezelési Szabályzatának elfogadása 13./ Kistérségi Iroda Informatikai Szabályzatának elfogadása 14./ Kistérségi Iroda Telefonhasználat Szabályzatának elfogadása 15./ Kistérségi Iroda Gépjármű Üzemeltetési Szabályzatának elfogadása 16./ Kistérségi Iroda Gazdasági Szervezet Ügyrendi Szabályzatának elfogadása 17./ Egyetértés kinyilvánítása a 7/2011. (III.9.) BM rendelet szerinti támogatás igénybevételéhez benyújtandó pályázat vonatkozásában II. Egyéb: Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Korszerűsítés, bővítés és új családbarát szolgáltatások bevezetése a Gyulai Kistérség Csemeteház bölcsőde beruházással kapcsolatban a BÓLEM Építőipari Kft részére, az előterjesztés mellékleteként Ft kerül kifizetésre és a fennmaradó Ft a VÁTI észrevételinek és a BÓLEM Kft március. 04.-én kelt KL-83/2011 ikt. számú levelében írtak elvégzése és végleges rendezése után kerül sor, Megállapodás keretében, jogalap nélküli gazdagodás megtérítése címen. A Társulási Tanács felhatalmazza az elnököt a Megállapodás aláírására. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: április /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa ezennel kinyilvánítja csatlakozási szándékát a közös földgáz beszerzésre irányuló szindikátushoz, egyúttal jóváhagyja a jelen előterjesztés mellékleteként csatolt Szindikátusi Szerződéstervezetet. A Társulási Tanács felhatalmazza elnökét, hogy a Szindikátusi Szerződést aláírja és a közös földgáz beszerzés ügyében eljárjon. Határidő: március. 30.

26 32/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Társulási Tanács és a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács között létrejött és az előterjesztés mellékletét képező Megállapodást elfogadja. A Társulási Tanács felhatalmazza az elnököt a Megállapodás aláírására. Felkéri a tagönkormányzatokat, hogy a településükre eső tagdíjat június. 15. napjáig a Társulás számlájára megfizessék. A befizetett tagdíjak alapján a munkaszervezet a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács bankszámlájára június- 30-ig köteles a Ft összeget átutalni. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Társulási Tanács tagjai Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március június. 15., június /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a évi költségvetés határozati javaslatában jelenjen meg a Pedagógiai Szakszolgálat, mint Intézmény, és a Pedagógiai Szakszolgálatnak, mint önálló intézménynek az elkülönített költségvetése képezze részét a évi költségvetésnek, mellékletben. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. Törvény 16. (1) bekezdésében biztosított felhatalmazás, valamint az államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. törvény 65. (1) bekezdése, valamint a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló törvény alapján az alábbi határozatot alkotja: E határozat hatálya Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulásra, a Társulás intézményére és Munkaszervezetére terjed ki. Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás költségvetési szervei: - Társulás Munkaszervezete - Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye - Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Intézmény (szakmailag önálló, de nem önállóan gazdálkodó) 1. Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a évi költségvetés eredeti bevételi előirányzatát a kiadási főösszeggel egyezően e Ft-ban állapítja meg. 2.

27 A határozat 1-6. sz melléklete évre vonatkozóan szemlélteti az Egységes Szociális Intézménynek, a Társulás Munkaszervezetének, valamint a Társulási szinten összesített költségvetést. 3. A költségvetési év és az azt követő két év várható előirányzatait a 7-8. sz melléklet tartalmazza. 4. A bevételek az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra. - Intézményi saját működési bevételek e Ft - Felhalmozási és tőke jellegű bevételek 0 e Ft - Állami támogatások e Ft - Átvett pénzeszközök e Ft Ennek részletezését a 9. sz. melléklet tartalmazza. 5. A kiadások az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra 6. Személyi juttatások e Ft 7. Munkaadókat terhelő járulékok e Ft 8. Dologi kiadások e Ft 9. Felhalmozási kiadás 0 e Ft 10. Működési célra átadott pénzeszköz e Ft Ennek részletezését a 13. sz. melléklet tartalmazza. 6. A társulás által fenntartott intézmény és munkaszervezet létszámát évre 398,75 főben határozza meg. 7. Az Egységes Szociális Intézmény és a Munkaszervezet bevételek és kiadások felhasználási ütemtervét a sz. mellékletek szerint határozza meg. 8. A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa felhatalmazza a munkaszervezet vezetőjét, hogy az ideiglenesen szabad pénzeszközeit hozam elérése érdekében fektesse be. Záró rendelkezések E határozat a kihirdetés napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1.-től kell alkalmazni.

28 A költségvetés végrehajtásáról a Társulási Tanács a Munkaszervezetén keresztül gondoskodik Az előirányzat módosításokat szükség szerint kell a Társulási Tanács elé beterjeszteni. A jogszabályokban, központi intézkedéseken alapuló, valamint saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változások miatt szükségessé váló költségvetési határozat módosításáról a Társulási Tanács szükség szerint, de legkésőbb az éves beszámoló Magyar Államkincstárhoz történő leadását megelőzően határoz. A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménynél a tagintézményeknél képződő bevételek, felhasználása a központi igazgatási költségeken túl az adott településeken kerüljenek felhasználásra. E határozat kihirdetésének napján módosul a Társulási Tanács által elfogadott 22/2011.(II.23.) számú határozat és az átmeneti gazdálkodásról szóló 142/2010.(XII.02.) sz. határozat hatályát veszti. Határidő: értelem szerint 35/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a módosított évi belső ellenőrzési ütemtervet az előterjesztés mellékleteként elfogadja. Felelős: Dr. Görgényi Ernő elnök Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: értelem szerint 36/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy az Intézkedési terv 4. pontját - Pénzeszköz átadás a nem Társulási tag önkormányzatnak kiveszi, az 5. pont esetében pedig Vissza nem térítendő támogatással megvalósult közmunkaprogram további vizsgálat folytatása szükséges. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: értelem szerint 37/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a 8. pont esetében - A 2/2010 Roma Közmunkaprogramhoz megvásárolt munkaeszközök, munkaruha és védőfelszerelések a programban résztvevő személyeknek munkavégzés céljából átadásra kerültek, melyek egy éven belül elhasználódtak az Irodavezető a felelős és a határidő folyamatos. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla irodavezető Határidő: értelem szerint

29 38/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének szabályszerűségi, pénzügyi és rendszer ellenőrzéséről, június 15. és október 31. közötti időszak vonatkozásában készült Ellenőrzési Jelentéssel kapcsolatban elkészült és az előterjesztés mellékletét képező Intézkedési tervet a módosításokkal együtt elfogadja. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, a 7. napirendet A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának elfogadása és a 8. napirendet - A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadása leveszi a napirendek közül és a következő Társulási ülésen kerülnek megtárgyalásra. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: értelem szerint 40/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Iroda Alapító Okiratának utolsó módosításaként elfogadott 67/2009 (VI.16.) számú határozatot hatályon kívül helyezi. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a jelen előterjesztés mellékleteként csatolt Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Iroda Alapító Okiratát elfogadja, egyben felhatalmazza az elnököt az Alapító Okirat aláírására. A Társulás Társulási Tanácsa felkéri a Társulás elnökét, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságához a hozott döntésről a határozat és az Alapító Okirat megküldésével, a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetés céljából. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: március május /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Iroda Szervezeti és Működési Szabályzatának utolsó módosításaként elfogadott 56/2009 (05.29.) számú határozatot, valamint

30 a 86/2009 (IX.25.) számú határozatot a Szabálytalanságok kezelésének eljárási rendjéről, mely a Szervezeti és Működési Szabályzat mellékletét képezi, hatályon kívül helyezi. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy a jelen előterjesztés mellékleteként csatolt Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Iroda Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint annak mellékletét a Szabálytalanságok kezelésének eljárási rendjéről elfogadja, egyben felhatalmazza a munkaszervezet vezetőjét a szabályzat aláírására. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy egy Együttműködési nyilatkozat keretében támogatja a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. által, a Balassi Intézethez benyújtott pályázatot, a Liszt Ferenc emlékév jegyében programsorozat megvalósításához. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy az előterjesztés mellékleteként elfogadja a Kistérségi Iroda Iratkezelési Szabályzatát. Felhatalmazza a munkaszervet vezetőjét a szabályzat aláírására. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy az előterjesztés mellékleteként elfogadja a Kistérségi Iroda Informatikai Szabályzatát. Felhatalmazza a munkaszervet vezetőjét a szabályzat aláírására. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március. 30.

31 47/2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy az előterjesztés mellékleteként elfogadja a Kistérségi Iroda Telefonhasználat Szabályzatát. Felhatalmazza a munkaszervet vezetőjét a szabályzat aláírására. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy az előterjesztés mellékleteként elfogadja a Kistérségi Iroda Gépjármű Üzemeltetési Szabályzatát. Felhatalmazza a munkaszervet vezetőjét a szabályzat aláírására. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa úgy dönt, hogy az előterjesztés mellékleteként elfogadja a Kistérségi Iroda Gazdasági Szervezet Ügyrendi Szabályzatát. Felhatalmazza a Társulás elnökét és a gazdasági vezetőt a szabályzat aláírására. Felelős: Dr. Görgényi Ernő Klemmné Kalcsó Lilla Irodavezető Határidő: március /2011.(III.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa egyetért és támogatja, hogy Gyula Város Önkormányzata pályázatot nyújtson be a 7/2011. (III.9.) BM rendelet alapján a Gyula, Jókai u. 30. szám alatti épület felújításának, átalakításának támogatására. Az épület felújítás a Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működő, Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének ellátottak számára nyitva álló helyiségének kialakítását szolgálja. A teljes beruházás maximum 36 millió Ft, a 20% saját erőt 6 millió Ft-ot Gyula Város Önkormányzata biztosítja a évi költségvetésében. Felelős: Dr. Görgényi Ernő 51/2011.(IV.21.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Kalcsó Istvánné Kétegyháza polgármesterét a jegyzőkönyv hitelesítőjének. Kalcsó Istvánné polgármester

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (..) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (..) önkormányzati rendelete Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (..) önkormányzati rendelete egyes szociális és gyermekjóléti szolgáltatások térítési díjával összefüggő önkormányzati

Részletesebben

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 13-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 13-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 13-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 30/2014.(II.13.) határozat a Alapító Okiratának módosításáról 1.) Kunszentmárton

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 12. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV. Készült:

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV. Készült: PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális terem 2014. február 04-én 8.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 06. január 8-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 4/06.(I.8.) határozat a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ Alapító Okiratának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyírábrány Nagyközség Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S a Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Társulás tárgyában (2014. április 24.) Tisztelt Képviselő-testület! A Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti

Részletesebben

2012. évi Határozatok

2012. évi Határozatok 2012. évi Határozatok 1/2012.(I.09.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Kalcsó Istvánné Kétegyháza Nagyközség polgármesterét

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2014. (II. 27.) KT.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Jelen vannak: Szavazati joggal rendelkező tagok: Meghívottként megjelentek: Dr. Görgényi Ernő Becsyné dr.

JEGYZŐKÖNYV Készült: Jelen vannak: Szavazati joggal rendelkező tagok: Meghívottként megjelentek: Dr. Görgényi Ernő Becsyné dr. JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2013. február 14-én 10.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli

Részletesebben

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Társulási Tanács: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 345/2009. (IX.25.) K.t. sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

A Képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

A Képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: A Képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 349/2010. (XII.15.) K.t. számú h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

Kivonat a Csorba Mikro-térségi Szociális Intézményfenntartó Társulási Tanács 2013. november 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Csorba Mikro-térségi Szociális Intézményfenntartó Társulási Tanács 2013. november 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a Csorba Mikro-térségi Szociális Intézményfenntartó Társulási Tanács 2013. november 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 14/2013.(XI.29.) sz. határozat: Csorba Mikro-térségi Szociális Alapszolgáltatási

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi módosításának jóváhagyása Szociális Gondozási

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 1 ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 2. A költségvetési szerv székhelye: Pápa, Barát u. 9.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Megyei Jogú Város Közgyűlésének 17/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete a i Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

3. számú előterjesztés

3. számú előterjesztés 3. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Bárka Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: E/566203/2/2016. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Szociális Gondozó Központ alapító okiratát

Részletesebben

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Alapító Okiratát Módosító Okirat

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Alapító Okiratát Módosító Okirat A 112/2014. (IV. 25.) határozat 1. melléklete A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Alapító Okiratát Módosító Okirat Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. december 19-én

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: XX/./2016 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

Módosító okirat. Házi segítségnyújtás: Herend, Nagyvázsony, Nemesvámos, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém közigazgatási területe.

Módosító okirat. Házi segítségnyújtás: Herend, Nagyvázsony, Nemesvámos, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém közigazgatási területe. B). melléklet a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye alapító okiratának módosításáról szóló Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /207. (X. 25.) határozatához

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) 2012. április 1-jétől 1 SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

Részletesebben

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) Bődi Szabolcs Társulás elnöke ALAPÍTÓ OKIRAT A Felső-Kiskunsági

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/7/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 28-i ülésére Tárgy: A) A Veszprémi Kistérség Többcélú

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT amellyel Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet 2014. január 1-től hatályos alapító okiratát az államháztartásról

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése,

Részletesebben

Módosító okirat. III. Az Alapító okirat kiegészül 2.3. ponttal: A költségvetési szerv jogelőd költségvetési szervének

Módosító okirat. III. Az Alapító okirat kiegészül 2.3. ponttal: A költségvetési szerv jogelőd költségvetési szervének Okirat száma: 44-2/2015. Módosító okirat Az Esély Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központ a Csongrád Város Önkormányzata Képviselő-testülete által 2015. március 03. napján kiadott, 46/2015. (III.

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 162/2011. (VIII. 25.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 162/2011. (VIII. 25.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 162/2011. (VIII. 25.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 117/2011. (VI.30.) számú határozatának módosításáról, a Gyermekjóléti Központ

Részletesebben

Közszolgáltató, önállóan működő intézmények ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Közszolgáltató, önállóan működő intézmények ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közszolgáltató, önállóan működő intézmények ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A költségvetési szerv Neve: SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT Székhelye: 3922 TAKTAHARKÁNY, HONVÉD U. 32. SZ. Feladat ellátási

Részletesebben

A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 202/2009. (V.8.) Kt.sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Alapító Okiratát Módosító Okirat

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Alapító Okiratát Módosító Okirat 1. sz. melléklet a 179/2014. (VII. 24.) önkormányzati határozathoz A Alapító Okiratát Módosító Okirat Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testülete által 2014. május 28-án kiadott 135/2014. (V.28.)

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testület ének 39/2011. (V.11.) KT. sz.

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 11-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Szociális Szolgálat Alapító

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal A L J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 105/2015. (XI.16.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 105/2015. (XI.16.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 105/2015. (XI.16.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Szociális Szolgálata Alapító Okiratának jóváhagyásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

Szakosított ellátás: bentlakásos szociális intézmény: Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ

Szakosított ellátás: bentlakásos szociális intézmény: Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ Dorog Város Önkormányzatának 6/2006. (I.3.) sz. rendelete a Dorog Város Önkormányzata által fenntartott személyes gondoskodást nyújtó intézmények, illetve szolgáltatások igénybevételéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2015. (III. 26.) határozata:

Részletesebben

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló 13/2000. (III. 17.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (I.28.)KT. határozata A

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést készítette: Pappné Molnár Afrodité Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek:.napirendi pont E - 26. Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

11-3/2014. E L Ő T E R J E SZ T É S az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa február 05. napján tartandó ülésére

11-3/2014. E L Ő T E R J E SZ T É S az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa február 05. napján tartandó ülésére Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa E l n ö k é t ő l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517, e-mail: atmot@csanytelek.hu 11-3/2014. E L Ő T E

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 26-án tartandó ülésére A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról,

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat 3. pontja helyébe mely a módosított okiratban pont alatt szerepel a következő rendelkezés lép:

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat 3. pontja helyébe mely a módosított okiratban pont alatt szerepel a következő rendelkezés lép: A Közgyűlés II-12/314.106/2016. számú határozatának 1. melléklete Okirat száma: 499005/2016. Módosító okirat A Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Őszi Napsugár Otthon Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2018. (III.29..) KT.

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 8. (2)

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1 a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális szolgáltatásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének március 27. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének március 27. napján tartandó ülésére III-5 Készítette: dr. Kormányos László jegyző ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március 27. napján tartandó ülésére Tárgy: A Medgyesegyháza Városi Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 40/2013.(V.28.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 40/2013.(V.28.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2013. május 28-án 9.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa ülésén. Jelen

Részletesebben

Módosító okirat. Okirat száma:

Módosító okirat. Okirat száma: Okirat száma: Módosító okirat A Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat a Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete által 2014 június 30. napján kiadott, alapító okiratát az államháztartásról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2014.(III.27.) önkormányzati rendelete a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA

Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a gyermekek védelméről gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

KIVONAT. a Képviselő-testület április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

KIVONAT. a Képviselő-testület április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselő-testület 05. április -i ülésének jegyzőkönyvéből Kihagyva a kihagyandókat! 0/05. (IV..) ÖH. A Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítása Határozat.) Város Önkormányzatának

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 1. napirendi pont: Előterjesztés az önkormányzati költségvetési

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT a alapító okiratának módosítására és az egységes szerkezetű alapító okirat elfogadására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető Előterjesztő:

Részletesebben

Gondozási Központ és Idősek Otthona Alapító Okirata a 2013. szeptember 1-jei hatályú XX. számú módosítással egységes szerkezetben

Gondozási Központ és Idősek Otthona Alapító Okirata a 2013. szeptember 1-jei hatályú XX. számú módosítással egységes szerkezetben Gondozási Központ és Idősek Otthona Alapító Okirata a 2013. szeptember 1-jei hatályú XX. számú módosítással egységes szerkezetben A Csákvári Önkormányzati Társulás, mint irányító szerv a Magyarország helyi

Részletesebben

Határidő: március 31. Módosító okirat

Határidő: március 31. Módosító okirat 68/2016. (II.25.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elrendeli az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény alapító okiratának módosítását, egyben felhatalmazza Eger Megyei

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2. sz. melléklet Okirat száma: RKTÖT/9-2/2015. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján arinyamenti Szociális Szolgáltató

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére Ikt.szám: 5603-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyerdő Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

Határidő: 2012. december 31. MÓDÓSÍTÓ OKIRAT

Határidő: 2012. december 31. MÓDÓSÍTÓ OKIRAT K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. december 13-i ülésének jegyzőkönyvéből 736/2012. (XII.13.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Gyermekjóléti

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 123/2016. (XII.05.) KT.

Részletesebben

JÓZSEFVÁROSI CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATÁT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

JÓZSEFVÁROSI CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATÁT MÓDOSÍTÓ OKIRAT JÓZSEFVÁROSI CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATÁT MÓDOSÍTÓ OKIRAT Az alapító okirat 4. pontja - Alaptevékenységek szövegrész az alábbi szövegrésszel egészül ki: szakágazat száma: szakágazat

Részletesebben

Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete szeptember 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete szeptember 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. szeptember 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 127/2012.(IX.27.) sz. önkormányzati határozat: Gyermekélelmezési Konyha Alapító Okiratának

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2013. (II.28.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2013. (II.28.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 28-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016. (I. 26.) határozata

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016. (I. 26.) határozata Kivonat Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. január 26-án megtartott soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016. (I. 26.) határozata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Abony Városi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ő l H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Szociális

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 146. MELLÉKLET: 3 db TÁRGY: Javaslat a Szociális Központ, a Humánszolgáltató Központ, valamint az Egészségügyi Gondnokság alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 231/2012. (IX. 27.) számú határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 231/2012. (IX. 27.) számú határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 231/2012. (IX. 27.) számú határozata a Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosításáról, egységes szerkezetben történő elfogadásáról A Közgyűlés

Részletesebben

Előterjesztés. az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ- Kapcsolat Központ - Kapcsolat Központ alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés. az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ- Kapcsolat Központ - Kapcsolat Központ alapító okiratának módosításáról Előterjesztés az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ- Kapcsolat Központ - Kapcsolat Központ alapító okiratának módosításáról 1. előterjesztés száma: 184 /2016 2. előterjesztést készítő személy

Részletesebben

274/2013. (VI. 14.) számú Képviselő-testületi Határozat

274/2013. (VI. 14.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 274/2013. (VI. 14.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy pályázatot nyújt be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési

Részletesebben

Pásztói Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * Fax: (06-32)

Pásztói Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * Fax: (06-32) Pásztói Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-155 Fax: (06-32) 460-918 Száma:1-8/2017. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! Javaslat a Pásztói Gondozási

Részletesebben

Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás

Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás 7300 Komló, Városház tér 3. Tel: 72-584-000 e-mail: komloter@komloikisterseg.hu H A T Á R O Z A T I K I V O N A T A Társulás Tanácsa 2015. május 5-i ülésének

Részletesebben

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK A Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás által fenntartott Békéscsabai Egyesített Szociális Intézménynek (BKESZI)és a Békéscsabai Kistérségi Életfa Idõsek Otthonának (Életfa)a

Részletesebben

18/2015. (XII.23.) TT.

18/2015. (XII.23.) TT. K i v o n a t Tanácsának 2015. december 23-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvari Mikrotérségi Szociális és Gyermekvédelmi Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsának 18/2015. (XII.23.) TT. sz. határozata:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 26/2013.(IV.29.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 26/2013.(IV.29.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2013. április 29-én 9.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa ülésén. Jelen

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2. melléklet a... /2016. (VI.24.) határozathoz Okirat száma: 3/AO/ÓTSZEGYII/2016 Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján

Részletesebben

7. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1441-1/2011. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére.

7. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1441-1/2011. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. 7. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1441-1/2011. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Egészségügyi - Szociális Központ Alapító Okiratának módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Egészségügyi - Szociális Központ Alapító Okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere Ikt. szám: 50.842-3/2010. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Egészségügyi - Szociális Központ Alapító Okiratának módosítására Az egyes gazdasági és pénzügyi

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselı-testület

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 90/2013.(IV.25.) számú határozata A Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában levő Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosításáról

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete január 28-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Alapító okirat módosítása Sorszám: IV/7 Elıkészítette: Sápi András oktatási referens Igazgatási Osztály Véleményezı bizottság: Egészségügyi és Szociális Bizottság Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi

Részletesebben

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye 412/2015. (XI. 19.) KÖKT határozata a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ alapító okirata módosításáról (15 igen, egyhangú szavazattal) 1. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tiszakécske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről Tiszakécske Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) * ; * Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) *460-753 ; *460-155 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Száma:1-36/2016. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Nevelési Intézményi Társulás Záhony Zsurk Győröcske 4625 Záhony, Ady Endre út 35. Telefonszám: 45/525-508/512 mellék Fax: 45/525-505 E-mail: zahony@zahony.hu; polgarmester@zahony.hu Szám: 2/497/2016. Előkészítő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester Város Polgármestere 051 Biatorbágy, Baross Gábor utca /a. Telefon: 06 3 310-174/14, 144 Fax: 06 3 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a Biatorbágyi Családsegítő és

Részletesebben

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a H a t á r o z a t t e r v e z e t A Képviselő-testület NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a Kistérségi Szociális Központ alapító okiratának felülvizsgálata

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Család- és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 8. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /461-25/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. szeptember 16 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolcai Egységes Pedagógiai

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS Dorog Város Képviselő-testületének 2014. december 12

Részletesebben