PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV. Készült:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV. Készült:"

Átírás

1 PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális terem február 04-én 8.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága ülésén. Jelen nak: Szavazati joggal rendelkező tagok: Szűcsné Gergely Györgyi P.B. elnöke, Lőkösháza polgármester, Szakmándi Lászlóné P.B. külsős tag, Pluhár László- P.B. tag, Elek polgármestere. Meghívottként megjelentek: Dr. Görgényi Ernő - Társulás elnöke, Gyula polgármester, Kalcsó Istvánné Társulás alelnöke, Kétegyháza polgármester, Szilágyiné Tóth Erzsébet GYKSZGYI igazgató, Strifler Györgyné- GYKSZGYI gazdasági vezető, Nagy Imréné Társulás - pénzügyi ügyintéző, Becsyné Dr. Szabó Márta Gyula Város Címzetes Főjegyzője, Sós Judit Gyula Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai és Gazdaságfejlesztési Osztályvezető. Tisztelettel köszöntöm a bizottsági tagokat, a meghívott vendégeket. Megállapítom, hogy 3 fő szavazati joggal rendelkező tag jelenlétével a bizottság határozatképes. Javaslom, hogy a főnapirendjeink közé vegyük fel A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások című napirendi pontot. Kérem, szavazzunk, aki egyetért azzal, hogy a mai főnapirendi pontok közé vegyük fel A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások című napirendi pontot, kézfelnyújtással szavazza meg. Tartózkodik? Ellene? 1/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy a mai főnapirendi pontok közé vegye fel A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások című napirendi pontot. A mai napirendi pontokat ismertetem: I. Beszámoló:

2 1./ Beszámoló a lejárt és folyamatban lévő határozatok végrehajtásáról II. Fő napirend: 1./ A Társulás évi költségvetés IV. számú módosítása 2./ A Társulás évi költségvetésének elfogadása 3./ Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének díjtétel módosítása 4./ A TP /3062 azonosító számú "Tanyagondnoki szolgálat tevékenységének fejlesztése a Gyulai Kistérségben" című pályázat önerejének és előfinanszírozásának megtárgyalása 5./ A 4/2014. (I.17.) számú Többcélú Társulási határozat módosítása 6./ NRSZH által szerződés alapján finanszírozott összegek a gesztor önkormányzat által elkülönített számlán IV. negyedévben keletkezett bankszámla költségek megtérítése 7./ A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások III. Bejelentések: Kérem, szavazzunk, aki egyetért azzal, hogy a mai napirendi pontokat az előbb elmondottak alapján tárgyaljuk meg, kézfelnyújtással szavazza meg. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 2/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak a mai napirendi pontokat: I. Beszámoló:

3 1./ Beszámoló a lejárt és folyamatban lévő határozatok végrehajtásáról II. Fő napirend: 1./ A Társulás évi költségvetés IV. számú módosítása 2./ A Társulás évi költségvetésének elfogadása 3./ Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének díjtétel módosítása 4./ A TP /3062 azonosító számú "Tanyagondnoki szolgálat tevékenységének fejlesztése a Gyulai Kistérségben" című pályázat önerejének és előfinanszírozásának megtárgyalása 5./ A 4/2014. (I.17.) számú Többcélú Társulási határozat módosítása 6./ NRSZH által szerződés alapján finanszírozott összegek a gesztor önkormányzat által elkülönített számlán IV. negyedévben keletkezett bankszámla költségek megtérítése 7./ A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások III. Bejelentések: I. Beszámoló: 1./ Beszámoló a lejárt és folyamatban lévő határozatok végrehajtásáról Az előterjesztés részletes. Nekem nincs kérdésem. Van-e valakinek ezzel a napirendi ponttal kapcsolatban kérdése? Amennyiben nincs, akkor a pénzügyi bizottság a Beszámoló a lejárt és folyamatban lévő határozatok végrehajtásáról című napirend határozati javaslatát elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene?

4 Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 3/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy fogadja el a től ig terjedő beszámolót a lejárt és folyamatban lévő határozatok végrehajtásáról. II. Fő napirend: 1./ A Társulás évi költségvetés IV. számú módosítása Szerintem ez teljesen rendben. Megkérem a szakmai előterjesztés készítőt, hogy egészítse ki az írásban leírtakat. Nagy Imréné (Társulás - pénzügyi ügyintéző) A Társulás 2013.december 12-én elfogadott III. számú költségvetés módosításával a Társulás évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszege E Ft-ra csökkent. A III.számú módosítás óta eltelt időszakban az alábbi gazdasági események miatt szükséges az újabb előirányzat módosítás.egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény: - a pályázati úton érkező támogatás Szenvedélybetegek közösségi ellátásának feladatmutató többletteljesítésének támogatására 300 EFt érkezett. - a pályázati úton érkező támogatás Pszichiátriai betegek közösségi ellátásának feladatmutató többletteljesítésének támogatására 600 EFt érkezett. - a pályázati úton érkező támogatás Támogató Szolgálat ellátásának feladatmutató többletteljesítésének támogatására 90 EFt érkezett. Együttesen: 990 EFt-al növekedett meg a pályázatok támogatási összege. - a gyermekétkeztetés feladatára EFt-ot vett át az Önkormányzattól az intézmény. - Munkaügyi Központtól kapott közfoglalkoztatás támogatására EFt pénzeszköz érkezett. - a Gyulavári Részönkormányzat - képviselői alapból intézményi feladatokat támogatta 200 E Ft, valamint 48 EFt támogatást kapott a Bölcsőde. - belső átcsoportosítás a személyi juttatás és a dologi kiadások között. Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás - a Társulást megillető december havi forgótőkét 644 EFt-ot Gyula Város Önkormányzata átutalta. Kérem, hogy fogadják el a költségvetés IV. számú módosítását. Az intézménnyel egyeztetve lett.

5 Az intézmény részéről szeretnének-e kiegészíteni, hiszen a legtöbb módosítás őket érinti. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy lesz még egy ötödik költségvetés módosítás február 28-ig. Amelyen már megjelenik a Lőkösháza részére a Munkaügyi Központtól átadott pénzeszköz. A kettesszámú mellékletet átnézve a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye évi költségvetési előirányzatai, nem volt szükség külső átcsoportosításra ezek szerint és kérdezném, hogy Lőkösháza tekintetében a belső előirányzat átcsoportosítás fedezni fogja-e a kiadási oldalon a teljesítési adatokat. Strifler Györgyné (GYKSZGYI- gazdasági vezető) Tisztelt Pénzügyi Bizottság. Igen ez a belső átcsoportosítás ez az ami minden év elején a központi irányítás költségeit a településeken a dologi kiadások közé tervezzük. Ilyenkor szoktuk átcsoportosítani, mert a béreket ilyenkor szoktuk név szerint betervezni, másképpen nem tudjuk biztosítani a bér illetve a járulékot. Ez minden évben így, hogy a dologi kiadásoknál szerepel a településeknél és ilyenkor évvégén, mielőtt a mérleg illetve a beszámoló elkészül, akkor történik meg ez a belső átcsoportosítás és fedezi a kiadási oldalon a teljesítési adatokat. Van-e valakinek hozzászólni valója a bizottság tagjainak vagy a jelenlévőknek? A pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak A Társulás évi költségvetés IV. számú módosítása című előterjesztés határozati javaslatát elfogadásra javasolja, azzal, hogy február 28-ig szükséges még az V. számú költségvetés módosítást megtárgyalni. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 4/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy a évi IV. számú költségvetési módosítást az alábbiak szerint elfogadja: 1. Gyula és Környéke Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény BEVÉTELEK Költségvetési támogatás előirányzat növekedés Működési célú átvett pénzeszköz növekedés 990 EFt EFt Működési célú átvett pénzeszköz étkeztetés miatt, növekedés Munkaügyi Központtól közfoglalkozt. támog. növekedés Gyulavári Részönkormányzat támogatása EFt EFt 248 EFt BEVÉTEL EI. ÖSSZESEN NÖVEKEDÉS: EFt KIADÁSOK

6 Személyi juttatások ei. növekedés EFt Feladatmutató többletteljesítés miatti növekedés Munkaügyi Központ közfoglalk.támog. növekedés Belső átcsoportosítás miatti növekedés 400 EFt EFt EFt Járulék ei.növekedés EFt Feladatmutató többletteljesítés miatti növekedés Munkaügyi Központ közfoglalk. támog. növekedés Belső átcsoportosítás miatti növekedés 140 EFt 504 EFt 500 EFt Dologi kiadások csökkenés EFt Feladatmutató többletteljesítés miatti növekedés Gyermekétkeztetésre kapott tám. miatti növekedés Gyulavári Részönkormányzat támog.miatti növekedés Belső átcsoportosítás miatti csökkenés 450 EFt EFt 248 EFt EFt KIADÁS EI. NÖVEKEDÉS ÖSSZESEN: EFt 2. Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás BEVÉTELEK Működési célú átvett pénzeszköz ei. növekedés KIADÁSOK Dologi és egyéb folyó kiadások ei. növekedés 644 EFt 644 EFt 3. TÁRSULÁS ÖSSZESEN BEVÉTEL ELŐIRÁNYZAT NÖVEKEDÉS KIADÁS ELŐIRÁNYZAT ÖSSZESEN EFt EFt A 2013.évi költségvetés IV. számú módosításával a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás évi költségvetésének kiadási és bevételi főösszege EFt február 28-ig az V. számú költségvetés módosítása megtárgyalásra fog kerülni.

7 2./ A Társulás évi költségvetésének elfogadása Nekem nincs kérdésem. A pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak A Társulás évi költségvetésének elfogadása című előterjesztés határozati javaslatát elfogadásra javasolja. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 5/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy a Társulás Társulási Tanácsa a Társulás évi költségvetését az alábbiak szerint határozza meg: 1. A Társulás költségvetési szerve: Szociális Intézmény 2. A Társulás Társulási Tanácsa a 2014.évi költségvetés eredeti bevételi előirányzatát a kiadási főösszeggel egyezően E Ft-ban állapítja meg. 3. A határozat 1-6. melléklete tartalmazza a Szociális Intézmény, a Társulás, valamint azok összesített évi költségvetését. 4. A központi költségvetésből a Szociális Intézmény által ellátott feladatok támogatási jogcímeit évre vonatkozóan a határozat 7. melléklete tartalmazza. 5. A pályázati úton érkező támogatások jogcímeit a határozat 8. melléklete mutatja be. 6. A Társulás engedélyezett álláshelyét 2014.január 1. napján 365 főben állapítja meg a 9. mellékletben foglalt részletezettséggel. 7. A Szociális Intézmény és a Társulás bevételeinek és kiadásainak ütemtervét mellékletek szerint határozza meg. 8. A Társulási Tanács a költségvetés végrehajtásáról a Gyulai Polgármesteri Hivatalon keresztül gondoskodik. 9. Az előirányzat módosításokat szükség szerint kell a Társulási Tanács elé beterjeszteni. A jogszabályokban, központi intézkedéseken alapuló, valamint saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változások miatt szükségessé váló költségvetési határozat módosításáról a Társulási Tanács szükség szerint, de legkésőbb az éves beszámoló Magyar Államkincstárhoz történő leadását megelőzően határoz. 10. A Társulási Tanács az átmeneti gazdálkodásról szóló 98/2013.(XII.12.) sz. határozatát hatályon kívül helyezi.

8 3./ Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének díjtétel módosítása Kérdezem, az Intézmény Igazgatóját, hogy kívánja e kiegészíteni az előterjesztést? Én úgy gondolom, hogy a szokásos módon az intézményi és személyi tételek leegyeztetésre kerültek. Szilágyiné Tóth Erzsébet (GYKSZGYI igazgató) Nem kívánom kiegészíteni. Hiszen minden településsel leegyeztetett adat kerül leírásra. Van-e valakinek hozzászólni valója a bizottság tagjainak vagy a jelenlévőknek? Amennyiben nincs a pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének díjtétel módosítása című előterjesztés határozati javaslatát elfogadásra javasolja. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 6/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásai tekintetében az önköltségeket, valamint az intézményi és fizetendő térítési díjakat az alábbiak szerint határozza meg. 1. Térítési díjak Gyula április 1-től 1.Gyermekjóléti alapellátások 1.1. Csemeteház és Tipegő-Topogók Bölcsőde Ellátás megnevezése Ft/fő/nap Bölcsődei gondozás Bölcsődei étkezés Összesen Egyéb gyermekellátási formák térítési díja Házi gyermekfelügyelet 400.-Ft/fő/óra

9 Játszócsoport 200 Ft/fő/óra Játszócsoport csoportos rendezvények Ft/óra számára Több gyermek esetén a házi gyermekfelügyelet térítési díja a második gyermektől 100 Ft/fő/óra Helyettes szülői térítési díj összege egy gyermekre vetítve Feladat megnevezése Hó/ Ft Év/Ft Helyettes szülői díj Nevelési díj Ellátmány Összesen Szociális szakosított ellátások térítési díjai 2.1. Napsugár Idősek Otthona és Gondozóháza Ellátási típus Napi térítési díj Ft/fő Havi térítési díj Ft/fő Demens betegek Átlagos ápolást igénylők Átmeneti elhelyezettek Szép Alkony Idősek Otthona és Gondozóháza Ellátási típus Napi térítési díj Ft/fő Havi térítési díj Ft/fő Demens betegek Átlagos ápolást igénylők Átmeneti elhelyezettek Emelt szintű ellátás Nyugdíjasok Háza Ellátási típus Napi térítési díj Ft/fő Havi intézményi térítési díj Ft/fő Demens betegek Átlagos ápolást igénylők Emelt szintű ellátás Szociális alapszolgáltatások 3.1. Étkeztetés Intézményi térítési díj Étkeztetés 540.-Ft/nap/adag Kiszállítás 140.-Ft/nap/család Étkezés kiszállítással 680.-Ft/nap

10 3.2. Házi segítségnyújtás Intézményi térítési díj összege Ft/óra Házi segítségnyújtás 0.-Ft/óra Nappali ellátások Idősek klubjai / és a 9. számú idősek klubjai/ a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 540.-Ft/fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0.-Ft/fő/nap Idős demenciában szenvedők a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 540.-Ft/fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0.-Ft/fő/nap Napfény - és Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központok Idősek a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 540.-Ft/fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0.-Ft/fő/nap Idős demenciában szenvedők. a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 540.-Ft/fő/nap Fogyatékkal élők:- b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0.-Ft/fő/nap a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 540.-Ft/fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0.-Ft/fő/nap Pszichiátriai betegek a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 540.-Ft/fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0.-Ft/fő/nap Értelmi Fogyatékosok Szivárvány Napközi Otthona a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 540.-Ft/fő/nap

11 b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0.-Ft/fő/nap 3.4. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 70.-Ft/nap Ft/hó 3.5. Támogató szolgálat Személyi segítés: 120.-Ft/óra Szállítás: 60.-Ft/km Egyszeri hozzájárulás mértéke az emelt szintű ellátást nyújtó idősek otthonaiban Szép Alkony Idősek Otthona és Gondozóház: Kétszemélyes lakrész: (kétszemélyes hálószoba, fürdőszoba, előszoba, közös konyha) Egyszemélyes lakrész (előszoba, fürdőszoba, közös konyha) Nyugdíjasok Háza: - Egyszemélyes lakrész (előszoba,konyha, tusoló) Ft Ft Ft Az Eleki Intézményegységben fizetendő térítési díjak április 1-től 1. Szociális alapszolgáltatások térítési díjai 1.2. Házi segítségnyújtás 0 Ft/óra 1.3. Nappali ellátások Ellátási formák megnevezése 1.3.Idősek Demenciában szenvedők Intézményi térítési díj összege Ft/nap Idősek Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0Ft/fő/nap Idős demenciában szenvedő a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 530 Ft/Fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0 Ft/fő/nap Fogyatékkal élők nappali ellátása a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 530 Ft/Fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe

12 vevő: 0Ft/fő/nap 2.5. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 70 Ft/nap 2100 Ft/hó 2.6. Támogató szolgálat Személyi segítés: 120 Ft/óra Szállítás: 60 Ft/km A Kétegyházi Intézményegységben fizetendő térítési díjak április 1-től 1.Gyermekjóléti alapellátás Bölcsőde Ellátás megnevezése Ft/fő/nap Bölcsődei gondozás Bölcsődei étkezés Összesen 570 A bölcsődei gondozás személyi térítési díját teljes hónapra kell fizetni, abban az esetben is, ha a gyermek az ellátást a hónap nem minden napján veszi igénybe. A szabályozás egyetlen kivételt tesz, a bölcsődék nyári zárva tartásakor, amikor a gondozási díjnak csak az időarányos részét kell megfizetni 2. Szociális alapszolgáltatások 2.1. Nappali ellátások Idősek klubja Széchenyi u. 25. Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0 Ft/fő/nap Idősek Klubja, Úttörő u Fogyatékosok Nappali ellátása, Úttörő u. 26. Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0Ft/fő/nap a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 510 Ft/Fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0Ft/fő/nap 2.4. Házi segítségnyújtás 0,00 Ft 2.5. Támogató szolgálat Személyi segítés: 120 Ft/óra Szállítás: 60 Ft/km 2.6. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 70 Ft/nap 2100 Ft/hó

13 Az Lőkösházi Intézményegységben fizetendő térítési díjak április 1-től 1. Szociális alapszolgáltatások 1.2. Házi segítségnyújtás 0 Ft/óra 1.3. Nappali ellátások Idősek klubja Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0 Ft/fő/nap a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: Demenciában szenvedők 460 Ft/Fő/nap Fogyatékkal élők b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0Ft/fő/nap a) Napközbeni tartózkodást és ott étkezést igénybe vevő: 460 Ft/Fő/nap b) Napközbeni tartózkodást igénybe vevő: 0Ft/fő/nap 1.4. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 70 Ft/nap Ft/hó 1.5. Támogató szolgálat Személyi segítés: 120 Ft/óra Szállítás: 60 Ft/km 1. Étkeztetés Jövedelem mértéke Kedvezmény 2. A személyi térítési díj meghatározásánál alkalmazható térítési díj csökkentések a függvényében 1. Gyulán április 1-től A egyén Ft /hó és ez alatti mel rendelkezik Az egyéni Ft /hó között Az egyéni Ft /hó között Az egyéni Ft /hó és e fölött Az egyéni Ft /hó és e fölött

14 mértéke %- ban kifejezve 100% 70 % 40% 10% 0% 2. Étkezés nappali ellátás keretében (demens, fogyatékosok és pszichiátriai betegek) Jövedelem A egyén Ft /hó és ez alatti Az egyéni Az egyéni Az egyéni mértéke mel Ft /hó között Ft /hó és e rendelkezik Ft /hó között fölött Kedvezmény mértéke %- ban kifejezve Az egyéni Ft /hó és e fölött 100% 70 % 40% 10% 0% Eleken április 1-től 1. Étkezés nappali ellátás keretében ( demens, fogyatékosok) Jövedelem Az egyén Az egyén Az egyén Az egyén Az egyén jövedelme jövedelme jövedelme jövedelme jövedelme ,-Ft és ez alatt Ft /hó Ft /hó Ft/hó ,- Ft/hó Kedvezmény mértéke %- ba Az egyén jövedelme Ft/hó Az egyéni Ft és e fölött 100% 87% 46% 23% 12% 4% 0% Kétegyházán április 1-től Egyéni személyi térítési díj megállapításánál a szolgáltatást igénybe vevő személy rendszeres havi jövedelmét kell figyelembe venni. (Az évi III. törvény 116. alapján) Lőkösházán április 1-től 1. Étkezés nappali ellátás keretében (demens, fogyatékosok) Jövedelem Az egyén jövedelme Ft és ez alatt Az egyén jövedelme Ft /hó között Az egyén jövedelme Ft /hó között Kedvezmény mértéke %- ban kifejezve Az egyén jövedelme Ft/hó között Az egyén jövedelme Ft/hó között Az egyén jövedelme Ft /hó és e fölött 100% 87% 50% 24% 13% 0 %

15 Támogató szolgáltatás személyi segítése igénybe vételekor április 1-től Jövedelem A nyugdíj minimum 350 A nyugdíj minimum 350 %-a %-a alatti esetén fölötti től Ft-ig Ft-tól Kedvezmény mértéke 100% 0 % 3. A szociálisan nem rászoruló személy által fizetendő térítési díj Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás: Ft/hónap 3.2. Támogató szolgálat: személyi segítés: szállítási díj: 470 Ft/óra 100 Ft/km 150 Ft/nap 4./ A TP /3062 azonosító számú "Tanyagondnoki szolgálat tevékenységének fejlesztése a Gyulai Kistérségben" című pályázat önerejének és előfinanszírozásának megtárgyalása Van-e valakinek hozzászólni valója a bizottság tagjainak vagy a jelenlévőknek? A pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak A TP /3062 azonosító számú "Tanyagondnoki szolgálat tevékenységének fejlesztése a Gyulai Kistérségben" című pályázat önerejének és előfinanszírozásának megtárgyalása című előterjesztés határozati javaslatát elfogadásra javasolja. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 7/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy 68/2013. (VII.23.) számú határozatát azzal, hogy a TP /3062 pályázati azonosító számú pályázat forintos önerejének finanszírozását a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye költségvetése terhére biztosítja. Az forint összegű előfinanszírozást külön megállapodás alapján a pályázatban részt vevő önkormányzatok - Gyula Város, Kétegyháza Nagyközség és Lőkösháza Község lakosságszám arányában a határozat melléklete szerint teljesítik március 15. napjáig. Az előfinanszírozott összegek visszautalása a pályázati

16 elszámolást követően kifizetésre kerülő támogatásból legkésőbb június 30-ig valósul meg. 5./ A 4/2014. (I.17.) számú Többcélú Társulási határozat módosítása Van-e valakinek hozzászólni valója a bizottság tagjainak vagy a jelenlévőknek? Ez az a határozati javaslat, ami tükrözi a három település megállapodási javaslatát. A pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak A 4/2014. (I.17.) számú Többcélú Társulási határozat módosítása című előterjesztés határozati javaslatát elfogadásra javasolja. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 8/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy a 4/2014.(I.17.) számú határozatát módosítja azzal, hogy a központi ügyeleti ellátás finanszírozását az érintett települések február hónaptól az alábbi bontásban fizetik meg minden hónap 14. napjáig a Társulás részére: Elek: Ft Kétegyháza: Ft Lökösháza: Ft 6./ NRSZH által szerződés alapján finanszírozott összegek a gesztor önkormányzat által elkülönített számlán IV. negyedévben keletkezett bankszámla költségek megtérítése Van-e valakinek hozzászólni valója a bizottság tagjainak vagy a jelenlévőknek? A pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak a NRSZH által szerződés alapján finanszírozott összegek a gesztor önkormányzat által elkülönített számlán IV. negyedévben keletkezett bankszámla költségek megtérítése című előterjesztés határozati javaslatát elfogadásra javasolja. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene?

17 Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 9/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy elfogadja Gyula Város Önkormányzatának a ,- Ft banki költség megtérítését. Egyetért a Támogató szolgálat alszámla április 01-i határnappal történő megszüntetésével. A bankszámlaszám változás miatt felkéri Gyula Város polgármesterét az NRSZH - val kötött szerződések módosítására. 7./ A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások Van-e valakinek hozzászólni valója a bizottság tagjainak vagy a jelenlévőknek? A pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások" című előterjesztés I. számú határozati javaslatát elfogadásra javasolja. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 10/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy a 3/2014. (I.17.) számú Többcélú Társulási Határozatot, - mely a Társulás, valamint a SANI-MED TRANS Kft. között január 30. napján létrejött vállalkozási szerződés 2. számú módosítását tartalmazza hatályon kívül helyezi. Van-e valakinek hozzászólni valója a bizottság tagjainak vagy a jelenlévőknek? A pénzügyi bizottság a Társulási Tanácsnak a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a

18 SANI-MED Trans Kft. között létrejött vállalkozási szerződéssel kapcsolatos módosítások című előterjesztés II. számú határozati javaslatát elfogadásra javasolja. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelnyújtással szavazzon. Tartózkodik? Ellene? Megállapítom, hogy a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Ellenőrző Bizottsága 3 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi 11/2014.(II.4.) sz. Többcélú Társulási határozat: elfogadásra javasolja a Társulási Tanácsnak, hogy - a központi ügyeleti ellátásban bekövetkezett változásokra tekintettel - a Társulás, valamint a SANI-MED TRANS Kft. között január 30. napján létrejött vállalkozási szerződés 2. számú határozat melléklete szerinti módosítását elfogadja, egyben felhatalmazza az elnököt annak aláírására. III. Bejelentések: Van-e még bejelenteni való? Amennyiben nincs a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság nyílt ülését bezárom. Köszönöm a mai munkát. Gyula, február 4. Szűcsné Gergely Györgyi P.B elnök

JEGYZŐKÖNYV. 25/2014.(IV.30.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 25/2014.(IV.30.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2014. április 30-án 8:00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa ülésén. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Jelen vannak: Szavazati joggal rendelkező tagok: Meghívottként megjelentek: Dr. Görgényi Ernő Becsyné dr.

JEGYZŐKÖNYV Készült: Jelen vannak: Szavazati joggal rendelkező tagok: Meghívottként megjelentek: Dr. Görgényi Ernő Becsyné dr. JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2013. február 14-én 10.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 47/2013.(VI.26.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 47/2013.(VI.26.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2013. június 26-án 8.30 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális terem 2013. július 23-án 8.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális terem 2013. április 29-én 8.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

1./ Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye évi beszámolója Előadó: Szűcsné Gergely Györgyi P.B.

1./ Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye évi beszámolója Előadó: Szűcsné Gergely Györgyi P.B. PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális terem 2014. április 30-án 7.45 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2013. március 21-én 9.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Dr. Tarr Lajos tanácstagot a jegyzőkönyv hitelesítőjének.

JEGYZŐKÖNYV. A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Dr. Tarr Lajos tanácstagot a jegyzőkönyv hitelesítőjének. JEGYZŐKÖNYV Készült: Gyulai Kistérségi Társulás tanácskozójában (5700.Gyula, Damjanich u.6.) 2010. április 13án 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális terem 2014. szeptember 10-én 7.45 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Görgényi Ernő (elnök Gyula Város polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendekkel egyetért-e mindenki?

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Görgényi Ernő (elnök Gyula Város polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendekkel egyetért-e mindenki? JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich u. 6. szám) 2010. december. 09-én 08.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült:

JEGYZŐKÖNYV. Készült: JEGYZŐKÖNYV Készült: Gyula Város Kistérségi Iroda, tárgyaló termében (5700.Gyula, Béke sgt. 39. sz.) 2012. január 09-én 08.30 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa

Részletesebben

A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa megválasztotta szabó Árpád tanácstagot, a jegyzőkönyv hitelesítőjének.

A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa megválasztotta szabó Árpád tanácstagot, a jegyzőkönyv hitelesítőjének. JEGYZŐKÖNYV Iksz: 159/2008 Készült: Gyula Kistérségi Iroda (5700 Gyula, Damjanich.u.6.sz.) tárgyaló termében 2008. július. 04. én 10. 00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Legeza László jogi képviselő, Strifler Györgyné GYKESZGYI Int. gazdasági vezető, Fazekas Ilona m.b. Kistérségi Irodavezető,

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Legeza László jogi képviselő, Strifler Györgyné GYKESZGYI Int. gazdasági vezető, Fazekas Ilona m.b. Kistérségi Irodavezető, JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich u. 6. szám) 2010. december. 13-én 08.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1. Szabad pénzmaradvány felosztásának módosítása

JEGYZŐKÖNYV. 1. Szabad pénzmaradvány felosztásának módosítása JEGYZŐKÖNYV Készült: Elek Polgármesteri Hivatal (5742, Elek, Gyulai u. 2. sz..), tárgyaló termében 2009. június. 16. napján 09.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási

Részletesebben

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (..) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (..) önkormányzati rendelete Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (..) önkormányzati rendelete egyes szociális és gyermekjóléti szolgáltatások térítési díjával összefüggő önkormányzati

Részletesebben

2011. évi Határozatok

2011. évi Határozatok 2011. évi Határozatok 01/2011.(I.31.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Kalcsó Istvánné Kétegyháza polgármesterét a jegyzőkönyv

Részletesebben

2012. évi Határozatok

2012. évi Határozatok 2012. évi Határozatok 1/2012.(I.09.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Kalcsó Istvánné Kétegyháza Nagyközség polgármesterét

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1. Pályázat benyújtása bölcsőde felújításra és akadálymentesítésre

JEGYZŐKÖNYV. 1. Pályázat benyújtása bölcsőde felújításra és akadálymentesítésre JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda, tárgyaló termében 2009. március. 27. napján 09.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanács rendkívüli ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült:

JEGYZŐKÖNYV. Készült: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich u. 6. szám) 2010. december. 02-án 08.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. február 22-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési támogatásokról, valamint a szociális és gyermekvédelmi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Szabó Árpádot a jegyzőkönyv hitelesítőjének.

JEGYZŐKÖNYV. A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Szabó Árpádot a jegyzőkönyv hitelesítőjének. JEGYZŐKÖNYV Készült: Gyula Város Polgármesteri Hivatal ovális termében (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) 2009. május 29- én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 14-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 14-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 14-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A szociális és gyermekvédelmi ellátási formákról, támogatásokról

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 26-án tartandó ülésére A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 124/2009.(XII.16.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 124/2009.(XII.16.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Gyula Kistérségi Iroda, tárgyaló termében (5700.Gyula, Damjanich u.6.) 2009. december 16-án 11.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV

PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális terem 2013. május 28-án 8.30 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

1.7.4. PRESIDIUM Közhasznú Egyesület Dombóvár, Kinizsi u. 37. 3. (1) Hatályát veszti a Rendelet 7/D. (4) bekezdése.

1.7.4. PRESIDIUM Közhasznú Egyesület Dombóvár, Kinizsi u. 37. 3. (1) Hatályát veszti a Rendelet 7/D. (4) bekezdése. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelete a szociális szolgáltatásokról szóló 22/2003. (VIII.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Dombóvár Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 144/2012.(XII.11.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 144/2012.(XII.11.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2012. december 11-én 9.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli

Részletesebben

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK A Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás által fenntartott Békéscsabai Egyesített Szociális Intézménynek (BKESZI)és a Békéscsabai Kistérségi Életfa Idõsek Otthonának (Életfa)a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A KÉPVISELŐ-TESTÜLET február 23-i ÜLÉSÉRE

E L Ő T E R J E S Z T É S. A KÉPVISELŐ-TESTÜLET február 23-i ÜLÉSÉRE Mánfa Község Polgármesterétől 7304 Mánfa, Fábián B. u. 58. sz. Tel.: 72/482-145, 72/581-349 e-mail: pghiv@manfa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. február 23-i ÜLÉSÉRE Az előterjesztés

Részletesebben

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S

Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa Elnökétől 8420 Zirc, Rákóczi tér 15/b Tel.: 06-88/575-385 Fax: 06-88/575-386 Ikt.szám: 37-3/2012. 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S A Zirc Kistérség

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2011.(IV.14.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2011.(IV.14.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2011.(IV.14.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról ( a 17/2011. (V.26.) Önk., 21/2011. (VIII.12.) Önk.,

Részletesebben

A R. 9. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 9. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló 13/2000. (III. 17.) önkormányzati

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról egységes szerkezetben a 14/2015.(VI.25.), valamint a 28/2015.(XII.17.),

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1 a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális szolgáltatásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló 13/2000. (III. 17.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 23-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési támogatásokról, valamint a szociális és gyermekvédelmi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottként megjelentek: Lebenszky Attila Kistérségi irodavezető, Szilágyiné Tóth Erzsébet Szociális Intézmény igazgató.

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottként megjelentek: Lebenszky Attila Kistérségi irodavezető, Szilágyiné Tóth Erzsébet Szociális Intézmény igazgató. Iktszám: 195/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Gyula Város Kistérségi Iroda Tárgyaló Termében 2008. augusztus 18. napján 11 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Rendkívüli Társulási

Részletesebben

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre:

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre: PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK /2010. (11.18.) számú határozata Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról 1. A Közgyűlés az Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2010. (II. 19.) számú RENDELETE

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2010. (II. 19.) számú RENDELETE Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (II. 19.) számú RENDELETE az intézményi térítési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 18-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési támogatásokról valamint a szociális és gyermekvédelmi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T ÉS

E L Ő T E R J E S Z T ÉS E L Ő T E R J E S Z T ÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 010. március 9-i ülésére Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjainak megállapításának szabályairól szóló önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselőtestület május 6-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselőtestület május 6-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 45. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2010. május 6-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének.../2010.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

N A G Y D O R O G N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K

N A G Y D O R O G N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net JEGYZŐKÖNYV NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Előterjesztés a március 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés a március 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésére Előterjesztés a 2012. március 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésére Tárgy: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 2/2012. (I.27.) önkormányzati rendelet módosításának megalkotása

Részletesebben

á p r i l i s én. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i ü l é s é r ő l

á p r i l i s én. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016. (I. 26.) határozata

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 4/2016. (I. 26.) határozata Kivonat Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. január 26-án megtartott soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016. (I. 26.) határozata

Részletesebben

Szociális szolgáltatások térítési díja

Szociális szolgáltatások térítési díja Mórahalom város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 8/2008. /IV. l./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 151/2012.(XII.28.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 151/2012.(XII.28.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2012. december 28-én 9.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Megyei Jogú Város Közgyűlésének 17/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete a i Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

Ebéd térítési díj/adag (Ft)

Ebéd térítési díj/adag (Ft) Bezi Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Központjában 2010. évben fizetendő térítési díjakról szóló 6/2010. (IX.09.) rendelete Bezi Község Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 29-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 29-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. május 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Polgári Szociális Központ szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatásainak 2014. évi önköltség megállapítására és

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást

Részletesebben

Helyi joganyagok - Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2 2. oldal ai) hajléktalan személyek nappali melegedője, b) Szociális s

Helyi joganyagok - Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2 2. oldal ai) hajléktalan személyek nappali melegedője, b) Szociális s Helyi joganyagok - Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2 1. oldal Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a Salgótarján

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (....) rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekek napközbeni ellátásának térítési díjáról Kelebia Községi Önkormányzat

Részletesebben

A rendelet hatálya. Intézményi térítési díjak

A rendelet hatálya. Intézményi térítési díjak Egységes szerkezetbe foglalta: Pádár Gabriella Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2015. június 29. Hatályos 2015. július 1-től Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 90/2009.(X. 02.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 90/2009.(X. 02.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700, Gyula, Damjanich u. 6. sz.), tárgyaló termében 2009. október. 02. napján 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanács

Részletesebben

Társulási Tanács határozatai 2010

Társulási Tanács határozatai 2010 Társulási Tanács határozatai 2010 1/2010.(I.29.) sz. Többcélú Társulási határozat: A Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa elfogadta Dr.Tarr Lajos tanácstagot a jegyzőkönyv hitelesítőjének.

Részletesebben

Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző.

Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző. Sorszám: Táry: Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs jegyző Készítette: Véleményező Bizottság: Szociális és Egészségügyi Bizottság

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Gyömrő Város Önkormányzatának 5/2010. (III. 17.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjakról a 10/2011. (III.29.) sz. és a 17/2011.

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 Email: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2012. 5. E LŐTERJESZTÉS a Képviselőtestülethez Püspökladány Város

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselő-testületnek

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2014.(III.27.) önkormányzati rendelete a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1. KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.. napirendi pont KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSA Tisztelt

Részletesebben

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

3. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.) Költségvetési szerv megnevezése Feladat megnevezése Simontornya és Térsége Szociális Alpszolgáltásokat Biztosító Társulása Összes bevétel, kiadás Ezer forintban! Száma Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. február 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 44/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. február 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: a személyes gondoskodást nyújtó

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: molnarpeter@pr.hu Tárgyalja: Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Ügyrendi Bizottság Szociális, Egészségügyi

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

egyes szociális tárgyú önkormányzati rendeletek módosításáról

egyes szociális tárgyú önkormányzati rendeletek módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S egyes szociális tárgyú önkormányzati rendeletek módosításáról 1. Az étkeztetést biztosító intézmények vezetői

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az intézményi térítési díjakról szóló. 32/2013. (XII. 17.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az intézményi térítési díjakról szóló. 32/2013. (XII. 17.) sz. 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az intézményi térítési díjakról szóló 32/2013. (XII. 17.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 4/2014. (IV. 01.), 12/2014.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Vörös Ibolya javaslatot tett a megváltoztatott napirend elfogadására.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Vörös Ibolya javaslatot tett a megváltoztatott napirend elfogadására. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: (89) 515-021 Fax: (89) 311-989 e-mail: szoccsoport@papa.hu JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápa Város

Részletesebben

-1'!3. számú előterjesztés

-1'!3. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je -1'!3. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére aszociális szolgáltatásokról szóló 39/2004. (VI. 24.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lkt. sz.: Xll 50-412017. Előadó: Dr. Tőgye Ildikó Mell.: Rendelettervezet Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802 NYILVANOS

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült:

JEGYZŐKÖNYV. Készült: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2012. november 27-án 9.30 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa ülésén.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: Xl 599812013. Előadó: Dr. Tőgye Ildikó Mell.: Rendelettervezet Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax: (66)

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 43/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 43/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 43/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete a felnőtt és gyermek személyes gondoskodást nyújtó ellátásról szóló 24/2004. (IV. ) ÖKT rendelet módosításáról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 26/2013.(IV.29.) sz. Többcélú Társulási határozat:

JEGYZŐKÖNYV. 26/2013.(IV.29.) sz. Többcélú Társulási határozat: JEGYZŐKÖNYV Készült: Polgármesteri Hivatal (5700.Gyula, Petőfi tér 3.) Ovális termében 2013. április 29-én 9.00 órakor kezdődő Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa ülésén. Jelen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-i ülésére III-2 Készítette: Mészárosné Hrubák Mária intézményvezető Sulczné Lipcsei Zsuzsanna pénzügyi vezető E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. február 27-i

Részletesebben

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít.

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2005. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti ellátások és a köznevelési

1. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti ellátások és a köznevelési Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 16/2017. (lll.27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti ellátások és a köznevelési intézményekben biztosított

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Egységes szerkezetbe a 6/2016. (III.31.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Részletesebben

A rendelet megalkotására a szociális törvény alapján minden évben április 01. napjáig sor kell, hogy kerüljön.

A rendelet megalkotására a szociális törvény alapján minden évben április 01. napjáig sor kell, hogy kerüljön. Tisztelt Képviselőtestület! A TJ ESZI által nyújtott ellátások térítési díj meghatározására vonatkozó rendelet megalkotására a társulási megállapodásban kijelölt, vagy ennek hiányában a társulás székhelye

Részletesebben

(1) Ez a rendelet 2011. november 1-jén lép hatályba. (2) E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.

(1) Ez a rendelet 2011. november 1-jén lép hatályba. (2) E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének../2011. (..) önkormányzati rendelet-tervezete a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a

Részletesebben

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Répcelak Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 22/2012. (V. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 22/2012. (V. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyzője 482. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 22/2012. (V. 23.) önkormányzati

Részletesebben

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc.

Ebéd Uzsonna Össz.: Napközi gyermek. Alkalma zottak. Szoc. Dejtár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010.(VI.9.) számú rendelete a nyersanyagnormák és térítési díjak megállapításáról valamint az étkezési hozzájárulásról Dejtár Község Önkormányzata

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 32/2009. (VI.1.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló többször módosított 13/2000. (III. 17.)

Részletesebben

TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL SZÓLÓ 4/2012.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL SZÓLÓ 4/2012.(II.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 4-EI RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 0 db TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL

Részletesebben

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4//2010. (IV. 1.) rendelete

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4//2010. (IV. 1.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4//2010. (IV. 1.) rendelete a szociális és gyermekjóléti ellátást biztosító intézményekben az ellátás igénybevételének rendjéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a személyes gondoskodás keretébe tartozó egyes szociális és gyermekjóléti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület március 31-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület március 31-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2016. március 31-i ülésére Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjainak rendeletbe foglalása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2010. (III.29.)

Részletesebben

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja:

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 6/2015. (II.26.) Ör., a 2/2016. (II.25.)., a 30/2016. (VI.29.) Ör., a 4/2017. (II.23.)Ör, a 10/2018.(II.22.) és a 25/2018. (VI.27.) Ör-rel módosított

Részletesebben