Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)"

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/32 9/2010. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 18-ai ülésére Tárgy: Előadó: Jelentés a lejárt határidejű határozatokról (I.), a bizottsági döntésekről (II.), a közgyűlés elnökének átruházott hatáskörben hozott döntéséről (III.) Lasztovicza Jenő megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala irodavezetői Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala Jogi és Önkormányzati Iroda Jakab Istvánné önkormányzati referens Az előterjesztést megtárgyalta: Ügyrendi Bizottság

2 2 Tisztelt Közgyűlés! I. A testület lejárt határidejű határozataiban megfogalmazott feladatok teljesítéséről a végrehajtásért felelősök az alábbi jelentéseket adták: 44/2007. (IV. 19.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat évekre szóló gazdasági programja A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetésének rendelet-tervezete a Gazdasági Program figyelembevételével készült. A kötelezően ellátandó és az önként vállalt feladatokat kimutattuk és a rendelet-tervezet mellékleteiben megjelenítettük. A pályázati lehetőségek kihasználása érdekében a költségvetési rendelet-tervezet céltartalékában Egységes Pályázati Keret előirányzat került elkülönítésre az önerő igényekhez. 46/2007. (IV. 19.) MÖK határozat 2. pontja: Ellátási szerződések megkötése a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátási feladatok átvállalásáról A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A évi költségvetési rendelet-tervezetben biztosítottunk forrást a Bezeredj Kastélyterápia Alapítvány által a Megyei Önkormányzattal kötött szerződésben foglalt feladat ellátására. 165/2008. (IX. 18.) MÖK határozat: A Lóczy Lajos Alapítvány támogatása A balatonfüredi Lóczy Lajos Alapítvány támogatásának fedezetét, amelyre a Közgyűlés ig öt éven keresztül - Dr. Horváth Balázs emlékének megőrzésére - vállalt kötelezettséget, biztosítottuk a évi költségvetési rendelet-tervezetben a központilag kezelt előirányzatok között. 195/2008. (XII. 4.) MÖK határozat 2. pontja: A Veszprém Megyei Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának évekre vonatkozó Operatív Programja A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A megyei szociális szolgáltatástervezési koncepció évekre vonatkozó Operatív Programjának megvalósítása érdekében egyes feladatokra (pl.: továbbképzés miatti jutalom, szociális foglalkoztatás megszüntetése miatti támogatás) a évi költségvetési rendelettervezet céltartalékában biztosítottunk forrást. 202/2008. (XII. 4.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat részvétele az Európai Unió Kulturális Örökség Hálózat Interreg IV/C projectjében A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 202/2008. (XII. 4.) határozatában az Európai Unió Kulturális Örökség Hálózat Interreg IV/C c. projectjében való részvételről döntött. A projekt rajtunk kívül álló okok miatt nem valósult meg.

3 3 213/2008. (XII. 4.) MÖK határozat: A köztisztviselői teljesítménykövetelmények alapját képező évi célok meghatározása A Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselői teljesítmény-követelményének alapját képező kiemelt célokat évre vonatkozóan a Közgyűlés 213/2008. (XII.04.) MÖK határozatában írta elő. A határozatban, valamint - az általam január 30-án - megállapított egyéni teljesítménykövetelményben foglaltak alapján Főjegyző úr évi teljesítmény-értékelését elvégeztem. A Főjegyző és egyben a Hivatal teljesítményét kiválónak értékeltem. A fenti határozatra Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző az alábbi jelentést adta: Az irodavezetők, a Főjegyzői Kabinet, valamint az Elnöki Kabinet vonatkozásában elvégezte, az irodavezetők pedig az általuk vezetett iroda köztisztviselői tekintetében végezték el a teljesítményértékeléseket. Az értékelésekre az érintettekkel együtt szóbeli megbeszélés keretében került sor, ahol az értékelések írásban is átadásra kerültek. Az írásos értékelések a személyügyi nyilvántartás részét képezik. 48/2009. (IV. 23.) MÖK határozat 3. pontja: Szemünk Fénye program II. ütem világításkorszerűsítés tapasztalatai, a továbblépés lehetőségei A fenti határozat 3. pontjára az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési rendelet-tervezetében biztosításra került a Szemünk Fénye program II. ütemének keretében elvégzett beruházások bérleti díjainak fedezete. 143/2009. (IX. 17.) MÖK határozat: A kommunikációs kapcsolatok évi feladatainak ellátására fedezet biztosítása A határozatnak megfelelően a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési rendelet-tervezetében biztosításra került a kommunikációs kapcsolatok évi feladatainak ellátásához szükséges fedezet. 161/2009. (XI. 19.) MÖK határozat 5. pontja: Pályázat benyújtása a Regionális Onkológiai Centrum megvalósítására (TIOP-2.2.5/09/1) A fenti határozat 5. pontjára a közgyűlés elnöke, valamint dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. igazgatója az alábbi jelentést adták: Az elkészült részanyagok birtokában a projekt előkészítés előrehaladásáról, a szükséges előirányzatokról, ütemezésről szóló előterjesztést a közgyűlés februári ülésére benyújtották. 165/2009. (XI. 19.) MÖK határozat 1-2. pontjai: Pályázat benyújtása A struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg szakellátásban című pályázatra (TIOP-2.2.4/09/1) A fenti határozat 1-2. pontjaira az alábbi jelentést adom: A megyei kórházi struktúraváltást támogató pályázat állásáról, azaz a határozat végrehajtásáról külön előterjesztésben számolok be a közgyűlés előtt.

4 4 176/2009. (XI. 19.) MÖK határozat 2. pontja: Egyes intézmények fűtési rendszerének felújítása a Veszprém Megyei Fűtés- és Melegvíz Szolgáltató Non-profit Kft.-vel (II. ütem) A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: Levélben megkerestem az érintett intézmények tulajdonos önkormányzatait, illetve október 5-én a polgármestereknek személyes konzultációt tartottam. A tulajdonos önkormányzatoknak testületi döntéseket kell meghozniuk a felkínált programhoz való csatlakozáshoz, amelyek még nem születtek meg minden településen. A szükséges testületi döntések után kerül kidolgozásra az egyedi szerződések szövege. 182/2009. (XII. 17.) MÖK határozat: Felterjesztés a évi költségvetési törvény önkormányzatokat érintő elvonásai miatt Bajnai Gordon miniszterelnök részére megküldött felterjesztésre a hatáskörrel rendelkező Pénzügyminisztérium válasz levele január 29-én megérkezett, amely az előterjesztés mellékletét képezi. 183/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 2. pontja: A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság évre vonatkozó üzleti tervének elfogadása A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. közgyűlése megtárgyalta és elfogadta a Zrt évre vonatkozó üzleti tervét eft nettó árbevétellel, és eft mérlegszerinti eredménnyel. 185/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1-3. pontjai: A Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága beolvasztása a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatba A fenti határozat 1. pontjára az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága megnevezésű költségvetési szervnek február 1-jei határidővel a Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat megnevezésű költségvetési szervbe való beolvasztása, és egyidejűleg az intézmény Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ névre való átnevezése megtörtént. A fenti határozat 2. pontjára Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző az alábbi jelentést adta: Az intézmény évi költségvetésének egyeztetésekor és készítésekor figyelembe vették a kötelezettségvállalásra vonatkozó határidőket. A fenti határozat 3. pontjára Jungvert Valéria, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója az alábbi jelentést adta: A Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatójaként az intézmények egyesítésének előkészítése érdekében a koordinációs feladatokat a két intézmény vonatkozásában ellátta, így a beolvasztás zökkenőmentesen megtörtént.

5 5 186/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 2., 4. pontjai: A Veszprém Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat alapító okiratának módosítása A fenti határozat 2. pontjára a megyei főjegyző, valamint Jungvert Valéria, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója az alábbi jelentést adta: Az intézmény a beolvasztásnak megfelelően átdolgozta a Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint a szakmai programokat és azokat megküldte a Megyei Önkormányzat Hivatala részére. A megyei közgyűlés Szociális és Gyermekvédelmi Bizottsága január 25-ei ülésén ezen dokumentumokat jóváhagyta. A fenti határozat 4. pontjára az alábbi jelentést adom: A gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltató tevékenység engedélyezéséről, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi vállalkozói engedélyről szóló 259/2002. (XII. 18.) Korm. rendelet január 1-jei hatállyal módosításra került. A módosítás értelmében a beolvasztás és a névváltozás miatt szükséges módosításokat a rendelet mellékletét képező nyomtatványon kell kérelmezni. Sajnálatos módon ez az űrlap ami a jogszabály melléklete - a hatályba lépésig nem készült el, így jelenleg van folyamatban a működési engedélyek módosítási kérelmének benyújtása. A kérelem benyújtására még a jogszabályi határidőn belül kerül sor, ugyanis az ilyen jellegű módosításokat a változást követő 30 napon belül kell kérelmezni. 188/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 8. pontja: A Veszprém Megyei Testnevelési és Sporthivatal megszüntetése A fenti határozat 8. pontjára az alábbi jelentést adom: Tekintettel arra, hogy jelen közgyűlésen kerül sor a Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal megszüntetésére, az ezzel kapcsolatos feladat bővülés miatt is szükségessé vált a hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása, ezért azt az áprilisi közgyűlésre terjesztjük be. Mindezekre figyelemmel javasolom a határozat végrehajtási határidejét április 22-re módosítani. 195/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Veszprém Megyei Önkormányzat Tüdőgyógyintézete alapító okiratának módosítása A fenti határozat 1. pontjára Dr. Medgyasszay Balázs, a Veszprém Megyei Önkormányzat Tüdőgyógyintézete mb. igazgatója az alábbi jelentést adta: december 23-án a fenntartó jóváhagyását követően kérelmet nyújtottak be az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetéhez működési engedély módosítása iránt a fizioterápia két telephelyen történő ellátásához február 3-án megkapták a regionális intézet határozatát az átmeneti működési engedélyről a 8200 Veszprém, Áchim András tér 9. számú telephelyre. A működési engedély birtokában szükséges módosítani a finanszírozási szerződést is, ezt követően, várhatóan március 1-jétől kezdhetik meg a tevékenységet a veszprémi telephelyen. 196/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 2. pontja: Elvi döntés a Veszprém Megyei Önkormányzat által alapított közalapítványok megszüntetéséről A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A határozat 2. pontjában foglaltaknak megfelelően megvizsgáltam, hogy a közalapítványok közfeladata ellátásának biztosítása más módon vagy más szervezeti keretben hatékonyabban megvalósítható-e, s ennek eredménye, valamint a közalapítványok kuratóriumi elnökeinek

6 6 jelzése alapján külön előterjesztésben tettem javaslatot a megyei önkormányzat által, illetve részvételével alapított közalapítványok további működtetése, illetve megszüntetése tárgyában. 198/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: Az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 199/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 200/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 201/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Kisfaludy Sándor Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 202/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 203/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 204/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Petőfi Sándor Gimnázium (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 205/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Szász Márton Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 206/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Thuri György Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 207/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Türr István Gimnázium és Kollégium (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása 208/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. pontja: A Veszprém Megyei. Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (TÁMOP /A/2) pályázat benyújtásának jóváhagyása A /2009. (XII. 17.) határozatok 1. pontjára az alábbi jelentést adom: TÁMOP /A/2 kódszámú, Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben) - konvergencia című pályázatra az előterjesztésben szereplő intézmények (Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium; Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény; Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; Kisfaludy Sándor Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium; Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium; Petőfi Sándor Gimnázium; Szász Márton Általános Iskola,

7 7 Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény; Thuri György Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; Türr István Gimnázium és Kollégium; Veszprém Megyei. Egységes Pedagógiai Szakszolgálat) pályázatukat határidőre benyújtották. A tulajdonos önkormányzatoktól a pályázat eredményének ötéves fenntartási kötelezettségeiről küldött megkeresésünkre a pályázat benyújtásának határidejéig elutasító válasz nem érkezett. 216/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 3. pontja: A Veszprém Megyei Önkormányzat gazdálkodási rendszerének ellenőrzéséről szóló, az Állami Számvevőszék által készített jelentés megtárgyalása A fenti határozat 3. pontjára Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző az alábbi jelentést adta: A határozatnak megfelelően a megyei önkormányzat éves költségvetéséhez kapcsolódóan tájékoztatják a Közgyűlést a február 18-ai ülésén a hosszú lejáratú kötelezettségvállalásokból adódó kötelezettségek biztosításáról. A hosszú lejáratú, adósságot keletkeztető kötelezettségvállalásokból adódó tőke-, és kamatfizetési kötelezettségét az Önkormányzat évtől kezdődően a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. fejlesztésre adott hiteleinek visszafizetéséből, energiamegtakarítási beruházások megtérüléseiből, valamint ingatlan értékesítéséből származó bevétel terhére kívánja biztosítani. 217/2009. (XII. 17.) MÖK határozat: A köztisztviselői teljesítménykövetelmények alapját képező évi célok meghatározása A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: Az egyéni teljesítménykövetelmények megállapítása mind a főjegyző, mind a hivatal köztisztviselői vonatkozásában megtörtént. 220/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 3-6. pontjai: A Pápai Termálvízhasznosító Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt-ben történő részvénytulajdon szerzésről A fenti határozat 3-6. pontjaira az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési rendelete céltartalékában a korábbiakban elkülönítésre került a Pápai Termálvízhasznosító Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt az alaptőke emelésének fedezete, melynek a Szindikátusi Szerződésben meghatározott része ( ezer Ft) átutalásra került. A Társaság Alapszabályának módosítását a Zrt közgyűlése a december 22-ei ülésén a 10/2009. ( ) Kgy. számú határozattal elfogadta. 2/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Sopsits Árpád pályázatának elutasítása A pályázót a közgyűlés döntéséről értesítettem.

8 8 3/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Oberfrank Pál megválasztása a Petőfi Színház igazgatói feladatainak ellátására Oberfrank Pállal a színházigazgatói feladatok ellátására vonatkozó munkaszerződést megkötöttem. 8/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A Kisfaludy Sándor Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (TIOP-1.2.3/09/1) konzorciumi pályázata benyújtásának jóváhagyása 9/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelv ű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium (TIOP-1.2.3/09/1) konzorciumi pályázata benyújtásának jóváhagyása 10/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium (TIOP-1.2.3/09/1) konzorciumi pályázata benyújtásának jóváhagyása 11/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A Thuri György Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (TIOP-1.2.3/09/1) konzorciumi pályázata benyújtásának jóváhagyása 12/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A TIOP 1.2.3/09/1 pályázattal érintett közoktatási intézmények tulajdonos önkormányzatainak értesítése 13/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (TIOP-1.2.3/09/1) konzorciumi pályázata benyújtásának jóváhagyása A 8-13/2010. (I. 28.) MÖK határozatokra az alábbi jelentést adom: A TIOP-1.2.3/09/1 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése Tudásdepó Expressz támogatására című pályázathoz a fenntartói támogató nyilatkozatokat a pályázatban résztvevő intézmények (Kisfaludy Sándor Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú űvészetoktatási M Intézmény ; Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépi skola és Kollégium; Magyar- Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium; Thuri György Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium; Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium) számára megküldtük. A tulajdonos önkormányzatokat az eredményes pályázatok ötéves fenntartási kötelezettségeiről értesítettük. 15/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett pályázat (TIOP-1.1.1/09/1 TIOP-1.1.1/07/ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése ) pályázat kiegészítése A TIOP-1.1.1/09/1 és a TIOP-1.1.1/07/ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című pályázatok külső szakértővel történő kidolgozása

9 9 folyamatban van. A TIOP-1.1.1/09/1 kódszámú pályázat benyújtásának határidejét február 28-áig, a TIOP-1.1.1/07/ kódszámú pályázatét március 14-éig meghosszabbították. 18/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapszabályának módosítása A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. Közgyűlése megtárgyalta és elfogadta a Zrt alapszabályának fenti tartalmú módosítását. 19/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Egyetértés a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt által kezdeményezett intézményen belüli kapacitásátcsoportosítással a TIOP-2.2.4/09 pályázattal összefüggésben A határozat mellékletét képező, az egészségügyi államigazgatási szervhez kapacitásátcsoportosítás engedélyezése iránti kérelem kellékeként benyújtandó nyilatkozatok aláírása január 28-án megtörtént, azokat február 1-jén a Zrt-nek megküldtem. 20/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Egyetértés a társulásban működtetett Zirc Városi Erzsébet Kórház Rendelőintézet évi költségvetésének módosításával A társulásban működtetett Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet évi költségvetésének módosításáról hozott határozatot február 3-án megküldtem a Zirc Városi Önkormányzatnak. 21/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Maine-et-Loire és Veszprém megyék közötti együttműködési megállapodás meghosszabbítása és módosítása A határozat alapján február 10-én aláírásra kerül a Maine-et-Loire- és Veszprém megyék közötti együttműködési megállapodás Veszprémben. 22/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Maine-et-Loire, Kovászna és Veszprém megyék közötti együttműködési megállapodás meghosszabbítása és módosítása A határozat alapján február 10-én aláírásra kerül a Maine-et-Loire Veszprém megyék közötti évre szóló együttműködési megállapodás Veszprémben. 24/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Veszprém Megyei Magyar Japán Baráti Társaság címbejegyzési kérelme A fenti határozatra Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző az alábbi jelentést adta: A határozatot a Veszprém Megyei Magyar-Japán Baráti Társaság címbejegyzési kérelme tárgyában Dr. Kutics Károly úrnak, a Társaság elnökének január 29-én eljuttatta.

10 10 25/2010. (I. 28.) MÖK határozat: A 212/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 2. pontjának módosítása A fenti határozatra az alábbi jelentést adom. A balácai Római-kori Villagazdaság és Romkert turisztikai fejlesztésére vonatkozó KDOP /B pályázat benyújtásra került. A 9,5 millió Ft-os önrész 3 támogatási szerződés megkötésével került kiegészítésre 19,5 millió Ft-ra. 27/2010. (I. 28.) MÖK határozat: Vélemény az ajkai Magyar Imre Kórház Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban című pályázatáról A megyei közgyűlés határozatát mind a fenntartónak, mind az intézménynek február 4- én megküldtem. II. Bizottsági döntések: Egészségügyi Bizottság határozatai 1/2010. (I. 28.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága a január 28-ai ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapította meg: 1.) Egyetértés a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt által kezdeményezett intézményen belüli kapacitás-átcsoportosítással a TIOP-2.2.4/09 pályázattal összefüggésben 2.) Vélemény az ajkai Magyar Imre Kórház Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban című pályázatáról sürgős minősítésű indítvány Felelős: dr. Kovács Zoltán, a bizottság elnöke 2/2010. (I. 28.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolja a közgyűlésnek Egyetértés a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt által kezdeményezett intézményen belüli kapacitás-átcsoportosítással a TIOP-2.2.4/09 pályázattal összefüggésben című előterjesztést. Határidő: január 28. Felelős: dr. Kovács Zoltán, a bizottság elnöke 3/2010. (I. 28.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolja a közgyűlésnek az ajkai Magyar Imre Kórház Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban című pályázatának véleményezéséről szóló, sürgős minősítésű indítványt. Határidő: január 28. Felelős: dr. Kovács Zoltán, a bizottság elnöke

11 11 Gazdasági és Területrendezési Bizottság határozatai 101/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága a december 15-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 26/1993. (XII. 15.) rendelet módosítása 2. A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendeletének módosítása 3. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság évre vonatkozó üzleti tervének elfogadása 4. Regionális Onkológiai Centrum létesítéséhez szükséges parkolóhelyek kialakítása 5. A Veszprém Megyei Önkormányzat gazdálkodási rendszerének ellenőrzéséről szóló, az Állami Számvevőszék által készített jelentés megtárgyalása 6. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése évi munkatervének megállapítása 7. A Pápai Termálvíz-hasznosító Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt-vel kötendő szindikátusi megállapodás jóváhagyása, valamint az ingatlanfejlesztő társaság létrehozása 8. Veszprém megye Területrendezési Terve módosítása vizsgálati dokumentáció véleményezése 9. Mezőlak, Bartók B. u. 9. szám alatti 288/6 hrsz -ú és a Zirc, Munkácsy u. 3. szám alatti 720 hrsz-ú ingatlanok forgalomképes vagyoni körbe sorolása és elidegenítésre kijelölése Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 102/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság évre vonatkozó üzleti tervének elfogadása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 103/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta a Regionális Onkológiai Centrum létesítéséhez szükséges parkolóhelyek kialakítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke A /2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozatokat A Pápai Termálvízhasznosító Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt-vel kötendő szindikátusi megállapodás jóváhagyása, valamint az ingatlanfejlesztő társaság létrehozása c. napirend keretében a bizottság zárt ülésen hozta meg.

12 12 106/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 26/1993. (XII. 15.) rendelet módosítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 107/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendeletének módosítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 108/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat gazdálkodási rendszerének ellenőrzéséről szóló, az Állami Számvevőszék által készített jelentés megtárgyalása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 109/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése évi munkatervének megállapítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 110/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága a Veszprém Megye Területrendezési Terve módosítása eljárás keretében megtárgyalta a vizsgálati dokumentáció véleményezése tárgyú előterjesztést. A tervkészítés további javaslattevő és elfogadási tervfázisaiban a Bizottság kéri az alábbi szempontok érvényesítését: A megyében meghatározó közlekedési hálózati szerepe miatt kiemelten kell foglalkozni a 8-as főút, M8 gyorsforgalmi út viszonyával és nyomvonalával. A tervezés alatt álló Székesfehérvár-Boba vasútvonal fejlesztés nyomvonal korrekcióját kérjük a tervben feldolgozni. A továbbtervezés folyamatában kérjük figyelembe venni, hogy a Natura 2000 területek az egyes infrastruktúra fejlesztések esetében konfliktus helyzeteket hordoznak. Az érvényben lévő területrendezési tervben érintett elemeket lehetőség szerint kérjük megtartani. A vizsgálati anyag megállapítja, hogy a megye egyes térségeiben kedvezőtlen demográfiai adottságú települések összefüggően helyezkednek el. A terv a területrendezés eszközeivel segítse elő a leszakadó térségek felzárkózását. A vizsgálati anyag szerint a csapadékvíz elvezetés rendezetlen az egész megye

13 13 területén. A megyei terv lehetőség szerint foglalkozzon a kiépítendő főgyűjtő csatornák és záportározók kijelölésével, vagy a csapadékvíz elvezetés egyéb megoldásaival. A vizsgálat felhívja a figyelmet arra, hogy országos szinten 2020-ig 12%-os részesedést kell elérni megújuló energiaforrásokból. A megyei terv tegyen javaslatot, hogy a fosszilis energiahordozók kiváltására a megyében milyen reális lehetőségek állnak rendelkezésre. (pl. szélerőmű létesítésre alkalmas területek kijelölésével) A vizsgálati dokumentációt a Bizottság a területrendezési terv készítés megalapozására alkalmasnak ítéli. A Bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét, hogy a tervezőt a határozatról értesítse. Határidő: január 10. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 111/2009. (XII. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága a megyei önkormányzat tulajdonát képező Mezőlak, Bartók B. u. 9. szám alatti 288/6 hrsz.-ú, valamint a Zirc, Munkácsy u. 3. szám alatti 720 hrsz.-ú ingatlanokat a forgalomképes vagyoni körbe sorolja és elidegenítésre kijelöli. Felhatalmazza a közgyűlés elnökét, hogy az ingatlanok elidegenítéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg. Utasítja a megyei főjegyzőt, hogy a határozatból eredő változást az ingatlanvagyon kataszterben, valamint a vagyonrendelet függelékén vezesse át. Határidő: - azonnal, a függelék és vagyonkataszteri átvezetés tekintetében a határozat kihirdetését követő 8 nap Felelős: - Lasztovicza Jenő a közgyűlés elnöke, a függelék és a vagyonkataszteri átvezetés tekintetében: Dr. Zsédenyi Imre főjegyző 1/2010. (I. 25.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága a január 25-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. A Pápai Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság társasági szerződésének módosítása 2. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapszabályának módosítása 3. Beszámoló a Veszprém Megyei Önkormányzat egy éves részvételéről a Pannon Tudományok Közhasznú Egyesületben 4. Úrkút község környezetvédelmi programjának véleményezése Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 2/2010. (I. 25.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta A Pápai Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság társasági szerződésének módosítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: január 28. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke

14 14 3/2010. (I. 25.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapszabályának módosítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: január 28. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 4/2010. (I. 25.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta a Beszámoló a Veszprém Megyei Önkormányzat egy éves részvételéről a Pannon Tudományok Közhasznú Egyesületben című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: január 28. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 5/2010. (I. 25.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat Bizottsága megtárgyalta Úrkút község környezetvédelmi programját és a következő döntést hozza: Úrkút község települési környezetvédelmi programja igazodik a Veszprém megyei környezetvédelmi program és a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvényben meghatározott célkitűzésekhez. A Veszprém Megyei Közgyűlés Gazdasági és Területrendezési Bizottsága Úrkút község környezetvédelmi programját elfogadásra javasolja az alábbi módosításokkal, kiegészítésekkel: 2. A település jelenlegi környezeti állapota Talaj Javasolt a Mangán Bányászati és Feldolgozó Kft. tevékenységéről több információt leírni, pl. mekkora területen bányásznak, a szállítás útvonala mennyiben érinti a települést, a tájrehabilitációt mikorra tervezik, illetve meddig tervezik folytatni a bányászatot? A technológiai folyamatban a mangánérc dúsítása miatt környezetszennyezés történt-e? Levegő A fejezetben ellentmondás található a levegőminőségre vonatkozóan. A 9. oldalon leírtak szerint a közlekedő gépjárművek szennyezik a település levegőjét. A 10. oldalon ellenben a tervezők kijelentik a lakossági fűtéssel kapcsolatban, hogy a fűtés által előidézett légszennyező anyag koncentrációk hasonlóak a gépjárműforgalomból eredőekhez, és ez a fajta légszennyezés sem befolyásolja számottevően a település levegőjének minőségét. A 10. oldalon található táblázat évi adatokat tartalmaz, ezt javasoljuk aktualizálni, kiegészíteni újabb adatokkal. 3. Hulladékgazdálkodás Javasolt az Észak-Balatoni hulladéklerakóra vonatkozó információk pontosítása (pl. az ISPA támogatás 2007-ben már megszűnt). Javasolt a folyékony hulladékkal kapcsolatosan több információt a települési programban leírni, pl. hova szállítják a folyékony hulladékot. A Veszprém Megyei Önkormányzat megvizsgálta 2007-ben a Veszprém megyei települések folyékony hulladék elhelyezési helyzetét. A tanulmány megtekinthető a cím alatt. 4. Vízellátás, szennyvíztisztítás, felszíni vízelvezetés

15 15 Javasolt a község aktuális vízminőségi adatait megkérni az illetékes Vízműtől illetve az ÁNTSZ-től (a program évi jegyzőkönyvre hivatkozik). Javasoljuk a Víz Keretirányelvvel kapcsolatos információkat a programban megemlíteni. Javasolt kiegészíteni a fejezetet a forrásokra vonatkozó adatokkal, környezetük állapotfelmérésével. Veszprém megye környezetvédelmi programja szerint Úrkút község területén 4 forrás van, az É-i foglalt forrás, a Gémeskút forrás, a Külfejtés rétegforrása, a Peres Ny-i forrása. 5. Természeti kép, természetvédelem A fejezetben szereplő, azonban ide nem illő információkat, adatokat célszerű a települést bemutató fejezetbe áttenni (pl. gyermekkórusi hagyományok, óvoda, infrastruktúra bemutatása, stb). Az Úrkút vízrajzáról közölt információk közüzemieket is tartalmaznak, melyeket javasolt a 4. Vízellátás, szennyvíztisztítás, felszíni vízelvezetés fejezetben szerepeltetni. Javasolt a település Kabhegyhez tartozó Natura területekre vonatkozó információkkal a programot kiegészíteni, a területek helyrajzi számait a programban megnevezni a 275/2004. (X. 18) korm. rend. melléklete alapján (Magyar Közlöny 2005, 80. szám II. kötet, 376. oldal). 7. Zaj és rezgésvédelem Javasolt a fejezet bővebb leírása, elemzése. Van-e pl. Úrkút község területén zajos tevékenységgel járó vállalkozás, hangosító berendezést üzemeltetnek-e. Egyéb megjegyzés: A település környezeti állapotának leírása és a javaslatok intézkedésre c. fejezetek legyenek egymással összhangban. Mivel a tervezett környezetvédelmi program a évi program felülvizsgálata, javasolt a megvalósult és meg nem valósult feladatok jobb kiemelése, pótlása, a külön mellékelt táblázat kiegészítése, a program térképekkel/fényképekkel történő kiegészítése. Javasolt a programba beépíteni, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Veszprém megye területrendezési tervéről szóló 5/2005. (V. 27.) rendelet 2. sz. függeléke szerint Úrkút komplex tájrehabilitációt igénylő terület, kiemelten érzékeny felszín alatti vízminőség-védelmi, tájképvédelmi, csúszásveszélyes, vízeróziónak kitett terület, honvédelmi és katasztrófavédelmi terület. Javasolt a programot kiegészíteni az alábbi részekkel: épített környezet, zöldfelületek környezet egészségügy éghajlatváltozás radiológia lakosság környezettudatossága környezetbiztonság SWOT analízis Javasolt a 96/2009. (XII. 9.) OGY határozattal elfogadott Nemzeti Környezetvédelmi Program áttanulmányozása és a készülő települési programban figyelembe venni. A Bizottság felkéri a megyei főjegyzőt, hogy értesítse Úrkút község Önkormányzatát a környezetvédelmi programról adott véleményről. Határidő: február 15. Felelős: Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző

16 16 Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Bizottsága határozatai 1/2010. (I. 25.) Nemz. Kapcs. és Tur. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Bizottsága a január 25-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. Nemzetközi együttműködési megállapodások meghosszabbítása és módosítása 2. Vegyes ügyek 1.: Tájékoztató a Székely Panoráma Veszprém megyei kiállítás aktuális feladatairól 3. Tájékoztatás a Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tevékenységéről, a Bizottságban Veszprém megyét képviselő tagok munkájáról 4. Vegyes ügyek 2. Felelős: Horváth László, a bizottság elnöke 2/2010. (I. 25.) Nemz. Kapcs. és Tur. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Bizottsága megtárgyalta a Nemzetközi együttműködési megállapodások meghosszabbítása és módosítása című napirendet, és a Maine-et-Loire Veszprém megye közötti évre szóló együttműködési megállapodásról szóló határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés számára. Határidő: január 28. Felelős: Horváth László, a bizottság elnöke 3/2010. (I. 25.) Nemz. Kapcs. és Tur. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Bizottsága megtárgyalta a Nemzetközi együttműködési megállapodások meghosszabbítása és módosítása című napirendet, és a Maine-et-Loire Kovászna Veszprém megye közötti évre szóló együttműködési megállapodásról szóló határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés számára. Határidő: január 28. Felelős: Horváth László, a bizottság elnöke 4/2010. (I. 25.) Nemz. Kapcs. és Tur. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Bizottsága megtárgyalta a Tájékoztatás a Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tevékenységéről, a Bizottságban Veszprém megyét képviselő tagok munkájáról című napirendet és azt a közgyűlés számára elfogadásra javasolta. Határidő: január 28. Felelős: Horváth László a bizottság elnöke Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság határozatai 1/2010. (I.19.) Okt. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága ülésének napirendjét az alábbiak szerint fogadta el: 1. Döntés a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi

17 17 megyei támogatottjairól Felelős: Stolár Mihály a bizottság elnöke 2/2010. (I.19.) Okt. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága megtárgyalta a Döntés a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi megyei támogatottjairól szóló előterjesztést. 1. A Bizottság a évi megyei támogatási elveket a 6/2001.(II.5.) határozat alapján az alábbiak szerint állapította meg: Ft/hó támogatásban részesül 25 árva/félárva/állami gondozott hallgató, akinek családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a évi öregségi nyugdíjminimumot ( Ft) és ehhez további hátrányt jelentő tényező társul Ft/hó támogatásban részesül 14 árva/félárva/állami gondozott hallgató, akinek családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimumot és pályázata további hátrányt jelentő tényezőt nem tartalmaz Ft/hó támogatásban részesül 8 hallgató, akinek családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimumot, az eltartottak száma három vagy több fő és pályázata további több hátrányt jelentő tényezőt tartalmaz Ft/hó támogatásban részesül 57 hallgató, akinek családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimumot, az eltartottak száma három vagy több fő és pályázata további egy hátrányt jelentő tényezőt tartalmaz Ft/hó támogatásban részesül 33 hallgató, akinek családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimumot, az eltartottak száma három vagy több fő és pályázata további hátrányt jelentő tényezőt nem tartalmaz Ft/hó támogatásban részesül 111 hallgató, akinek családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimumot és pályázata további hátrányt jelentő tényezőt tartalmaz A Bizottság a évben a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében az A típusú pályázatok közül a mellékletben szereplő hallgatók pályázatát támogatja az előterjesztésben foglaltak figyelembevételével. A Bizottság felkéri az Oktatási és Közművelődési Irodát, hogy a pályázati kiírás szerinti teendőket lássa el, és a támogatottak listáját hozza nyilvánosságra a Veszprém Megyei Önkormányzat honlapján. Határidő: január 31. Felelős: Stolár Mihály, a Bizottság elnöke Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság határozatai 1/2010. (I. 27.) Pénzügyi és Ellenőrzési Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottsága a január 27-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett pályázat (TÁMOP /1 Tudásdepó-Expressz a Könyvtári hálózat nem formális és informális

18 18 képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében) benyújtásának jóváhagyása 2. Egyetértés a társulásban működtetett Zirc Városi Erzsébet Kórház Rendelőintézet évi költségvetésének módosításával 3. Vegyes ügyek Felelős: Pusztai István, a bizottság elnöke 2/2010. (I. 27.) Pénzügyi és Ellenőrzési Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottsága megtárgyalta A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett pályázat (TÁMOP /1 Tudásdepó-Expressz a Könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében) benyújtásának jóváhagyása című napirendet, és elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: január 28. Felelős: Pusztai István, a bizottság elnöke 3/2010. (I. 27.) Pénzügyi és Ellenőrzési Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottsága megtárgyalta az Egyetértés a társulásban működtetett Zirc Városi Erzsébet Kórház Rendelőintézet évi költségvetésének módosításával című napirendet, és elfogadásra javasolta azt a közgyűlés számára. Határidő: január 28. Felelős: Pusztai István, a bizottság elnöke Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság határozatai 52/2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat a november 16-ai ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapította meg: 1. Tájékoztató a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I-III. negyedévi és az év végéig várható teljesítéséről 2. A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendeletének módosítása 3. A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési koncepciója 4. A TÁMOP /2/B: "Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése, valamint a helyi fejlesztési kapacitások megerősítése" felhívásra vonatkozó pályázat benyújtásának megerősítése 5. Pályázat benyújtása a gyermekotthoni munkatársak továbbképzésének támogatására 6. Várpalota Városi Népjóléti Gondozási Központ keretében működő Ápoló Otthon működtetése 7. Együttműködési megállapodás a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata között közcélú foglalkoztatásról 8. A Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthona, Peremartongyártelep Szervezeti és Működési Szabályzatának, valamint szakmai programjának a jóváhagyása

19 19 53/2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta a Tájékoztató a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I- III. negyedévi és az év végéig várható teljesítéséről című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: november /2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendeletének módosítása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére azzal, hogy A Sümeg-nyírlakpusztai Pszichiátria Betegek Otthona részére, A szociális otthonok vis maior helyzetének rendezésére biztosított keret 4/c melléklet I.21. terhére, gépkocsi vásárlásra 733 ezer forint kerüljön biztosításra. Határidő: november /2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési koncepciója című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: november /2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A TÁMOP /2/B: "Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése, valamint a helyi fejlesztési kapacitások megerősítése" felhívásra vonatkozó pályázat benyújtásának megerősítése című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: november /2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta a Pályázat benyújtása a gyermekotthoni munkatársak továbbképzésének támogatására című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: november /2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta a Várpalota Városi Népjóléti Gondozási Központ keretében működő Ápoló Otthon működtetése című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: november 19.

20 20 59/2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta az Együttműködési megállapodás a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata között közcélú foglalkoztatásról című előterjesztést, és annak célját elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Határidő: november /2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Szociális és Gyermekvédelmi Bizottsága a január 1-jétől működtetni kívánt átmeneti férőhelyek működtetésére vonatkozó módosításoknak megfelelően jóváhagyja a megyei önkormányzat fenntartásában működő Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthona Peremartongyártelep Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint szakmai programját. Felelős: Dr. Németh Márta tanácsnok, a bizottság elnöke 61/2009. (XI. 16.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat felkéri a Gazdasági Irodát, hogy a következő bizottsági ülésre készítsen előterjesztést a szociális és gyermekvédelmi intézmények vonatkozásában a kiskincstári rendszer tapasztalatairól. Határidő: 2009.december 14. Felelős: Dr. Németh Márta tanácsnok, a bizottság elnöke 62/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat a december 14-ei ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapította meg: 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekben alkalmazandó napi élelmezési nyersanyagköltségekről szóló 16/2006. (XII. 12.) rendelet módosítása 2. A Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő szakosított ellátást biztosító szociális intézmények térítési díjairól szóló 1/2008. (II. 26.) rendelet módosítása 3. A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendeletének módosítása 4. A Veszprém Megyei Önkormányzat gyermekvédelmi szakellátó rendszerének átalakítása 5. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése évi munkatervének megállapítása 6. Pályázat kiírása a szőci Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthona igazgatói munkakörére 7. A szociális intézmények intézménygazdálkodási rendszerbe történő integrálásának tapasztalatai 63/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekben

21 21 alkalmazandó napi élelmezési nyersanyagköltségekről szóló 16/2006. (XII. 12.) rendelet módosítása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. 64/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő szakosított ellátást biztosító szociális intézmények térítési díjairól szóló 1/2008. (II. 26.) rendelet módosítása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. 65/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendeletének módosítása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. 66/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat gyermekvédelmi szakellátó rendszerének átalakítása című előterjesztést. A bizottság a Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatóságának a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatba történő beolvasztásával és átalakításával kapcsolatos határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. 67/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat gyermekvédelmi szakellátó rendszerének átalakítása című előterjesztést. A bizottság a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat alapító okiratának módosításával kapcsolatos határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. 68/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat gyermekvédelmi szakellátó rendszerének átalakítása című előterjesztést. A bizottság a városlődi és a nyárádi családi házak lakásotthonként, valamint utógondozó otthonként való működésének megszüntetésével kapcsolatos határozati javaslatot elfogadásra javasolta a közgyűlés részére.

22 22 69/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat megtárgyalta A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése évi munkatervének megállapítása című előterjesztést, és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. 70/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat a mellékelt pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelően - pályázatot ír ki a szőci Veszprém Megyei Önkormányzat Idősek Otthona igazgatói munkakörének betöltésére. Határidő: január 1. Felelős: Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző 71/2009. (XII. 14.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat A Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság a szociális intézmények gazdasági irodákhoz történt integrálásáról szóló tájékoztatót megtárgyalta és elfogadja. Felkéri a főjegyzőt, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a gazdálkodási rendszerek összehangolásával csökkenjen az adminisztrációs teher mind a szociális intézményekben, mind pedig a gazdasági irodákban. A év folyamán meg kell oldani az integrált gazdasági rendszer és a szociális intézményekben lévő analitikus rendszer kompatibilitásának kérdését, és folyamatosan kezdeményezni kell az OTP-nél a postajobb -ok elektronikus úton történő közvetítését. Felkéri az intézményvezetőket, hogy a számviteli előírások és a szabályszerű gazdálkodás betartása érdekében tegyék meg a szükséges intézkedéseket az intézmények részéről történő adatszolgáltatás területén. Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Dr. Zsédenyi Imre, megyei főjegyző, intézményvezetők 1/2010. (I. 25.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat a január 25-ei ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapította meg: 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ megnevezésű gyermekvédelmi intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyása 2. A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ és az általa működtetett nevelőszülői hálózat, a gyermekotthonok, lakásotthonok, utógondozó otthonok és külső férőhelyek szakmai programjainak jóváhagyása 2/2010. (I. 25.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Szociális és Gyermekvédelmi Bizottsága jóváhagyja a fenntartásában működő Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ (8200 Veszprém, Kossuth u. 10.) megnevezésű gyermekvédelmi intézmény szervezeti és működési szabályzatát. Jelen SZMSZ jóváhagyásával hatályon kívül helyezi az intézmény február 16-án jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzatát.

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 218/2009. (XII. 17.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERVE 2010. január 28. (csütörtök) 1. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának megbízása Véleményezi:

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 212/2008. (XII. 4.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. ÉVI MUNKATERVE február 19. (csütörtök) 1. Egyetértés a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettesének

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86 22/2010. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/16-5/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/ 285-8/2009. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-23/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-2/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-15/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/99-4/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E LŐTERJ E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

megnevezésű szakfeladatot átsorolja az alaptevékenységek közé és

megnevezésű szakfeladatot átsorolja az alaptevékenységek közé és 233/2010. (XII. 15.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyetért a Veszprém Megyei a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt által kezdeményezett intézményen belüli

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-25/2009. E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-18/2010. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága, Veszprém, Kossuth u. 10.

Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága, Veszprém, Kossuth u. 10. 186/2009. (XII. 17.) MÖK határozat I. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdése g) pontja és a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I Személyi rész 2 II Önkormányzati rendeletek 2 III Közgyűlési határozatok 5 IV Tájékoztató 7 2 I Személyi rész Heves Megye Közgyűlése a 171/2008 (XI 28) közgyűlési

Részletesebben

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg.

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. 58/2008. (IV. 24.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. június 15-ei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Tapolca környéki intézményei gazdasági irodája elnevezésű költségvetési

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVIX. (XLVII.) évfolyam 9. szám 2009. december 18. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 180/2009. (XII. 17.) MÖK határozat: A Szász Márton Általános Iskola, Szakiskola,

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ELLENŐRZÉSI TERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉVES ELLENŐRZÉSI TERVE 170/2008. (XI. 13.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2009. évre szóló éves ellenőrzési tervet a melléklet szerint elfogadja. Határidő: Felelős: 2009. január 01-től folyamatos

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. április 22-ei ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. április 22-ei ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ-RENDELŐINTÉZET VESZPRÉM

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2018. szeptember 20-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslata képviselő-testület 2018. II. félévi munkatervére. Tisztelt Képviselő-testület! Gödöllő

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154 22/2010. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

2015. évi MUNKATERVE

2015. évi MUNKATERVE RÁCKEVE VÁROS POLGÁRMESTERE 2300 Ráckeve, Szent István tér 4. Telefon: 24/523-333, fax: 24/422-521, e-mail: polgarmester@rackeve.hu Ráckeve a Kultúra Magyar Városa 2010 Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2004. december 13. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2004. december 14. (kedd) 15,30 óra

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma 1.sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról ezer forintban 2004. évi 2004. évi utolsó Előirányzat megnevezése Változás módosított

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT Gazdasági és Területrendezési Bizottsága Szám: 02/228-2/2007. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. december 13-ai ülésére Tárgy: A Veszprém Megyei

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. december 17-ei ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-7/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

Előterjesztés egyes önkormányzati fenntartású tagóvodák felvételi-működési körzetének módosításáról

Előterjesztés egyes önkormányzati fenntartású tagóvodák felvételi-működési körzetének módosításáról EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. II. negyedévi feladatterve 2015. április 30. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról,

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg.

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg. 6/2007. (II. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. július 1-jei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Intézményeinek Kincstára elnevezésű költségvetési szervet alapít.

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/257/2008. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 75/2012. (XII. 20.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei közgyűlés 2013. évi munkatervét a mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. Határidő: folyamatos, illetve 2013.

Részletesebben

2009. évi munkaterv.

2009. évi munkaterv. 2009. évi munkaterv. Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a 2008. évi munkaterve alapján napirendre tűzte a 2009. évi munkaterv elfogadását. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 E-mail:papj@bekescsaba.hu Ikt. sz.: I. 220-9/2005 NYILVÁNOS

Részletesebben

Az intézménybe felvehető maximális gyermeklétszám címszó alatti

Az intézménybe felvehető maximális gyermeklétszám címszó alatti 1/2010. (I. 28.) önkormányzati testületi határozat a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 34. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői tekintetében

Részletesebben

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1.sz. melléklet Előirányzat száma KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat megnevezése 2004. évi eredeti Változás ezer forintban 2004. évi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 17-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 17-ei ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-5/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

2019. évi M U N K A T E R V E

2019. évi M U N K A T E R V E Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. évi M U N K A T E R V E Jóváhagyva a 4/2019. (I. 24.) sz. határozattal 2019. január 24. (csütörtök) 14. 00 óra 2./ Javaslat a Képviselő-testület 2019.

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/154-6/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2011. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2011. február 11. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat Előirányzat megnevezése KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 2003. évi tény 1. sz. melléklet adatok ezer forintban 2004. évi teljesítés

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/16-3/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 18-i ülésén

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285 8/2009. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 130/2015. (X.01.) Önkormányzati számu határozata:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban 1.sz.melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2004. évi utolsó módosított Változás ezer forintban 2004.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XX. (XLVIII.) évfolyam 3. szám II/I. kötet 2010. április 28. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 69/2010. (IV. 22.) MÖK határozat: Ekker-Horgos Mária pályázatának

Részletesebben

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 30-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2016. évi Munkaterv és jogalkotási program

Részletesebben

K I V O N A T. A Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-én tartott ülése jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. A Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. elektronikus példány K I V O N A T A Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület TISZALÖK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVIX. (XLVII.) évfolyam 5. szám II/II kötet 2009. május 21. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 60/2009. (V. 21.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-14/2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja. 2011. szeptember 29-i ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja. 2011. szeptember 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 93/2011. (IX. 29.) önkormányzati testületi határozat kinyilvánítja azon szándékát, hogy 2012. január 1. napjától az 1. számú melléklet szerinti együttműködési megállapodást köt a Napfényes Támogató Szociális

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Előadó: dr. Puskás Imre,

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. Határozat száma Határozat szövege Határozat végrehajtásának állása

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. Határozat száma Határozat szövege Határozat végrehajtásának állása Nyilvános ülési határozatok 6/2017. (I. 26.) úgy határozott, hogy a kerületi intézmények folyamatos működésének biztosítása érdekében közbeszerzési eljárások kiírásához szükséges fedezetet a higiéniai

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testület 45/2011. (V.30. ) KT. sz. határozata

Részletesebben

I. Dombóvár Város Képviselő-testületének évi munkaterve

I. Dombóvár Város Képviselő-testületének évi munkaterve 1 I. Dombóvár Város Képviselő-testületének 2017. évi munkaterve A képviselőtestületi rendes ülések 1. napirendi pontja: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Elő- 2003. évi 2003. évi 2003. évi 2003. évi teljesítés irányzat Előirányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 14/349-5/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 23. számú napirend J A V A S L A T EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2006. II. negyedévi feladattervére A Tisztségviselők

Részletesebben

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1 Szám: 1/205- /2013. Pékné dr. Csefkó Judit E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2013. február 7--i ülésére Tárgy:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

11/2007. (II. 22.) MÖK

11/2007. (II. 22.) MÖK 11/2007. (II. 22.) MÖK határozat A Veszprém megyei egészségügyi ellátórendszer struktúra-átalakításának támogatása, az intézményi átalakítások megkezdése céljából a Veszprém megyei önkormányzati fenntartású

Részletesebben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 1.sz. melléklet 1 A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 01 Megyei Önkormányzat 01 Megyei Közgyűlés és Hivatala bizottságainak működésével kapcsolatos kiadások 12 Önkormányzat

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2013. május 24. XXIII. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Közgyűlési határozatok 2. 2 I. Közgyűlési határozatok 42/2013. (V.24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a 2013.

Részletesebben

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi határozatok 1/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: Napirend elfogadásáról 2/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi költségvetésének

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. január 19-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-17/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. szeptember 7-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester Nagy Károly alpolgármester Bartha Gusztáv

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből Iktatószám: T-128/2007. 06/2007. I. a HATÁROZAT KIVONAT 2007. május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 256/2007. (V.10.) B-L.Ö.h. 22 igen szavazattal, egyhangúlag tárgyalásra elfogadta

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-ai ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-ai ülésére Szám: 02/91-8/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2010. június 25. XX. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Személyi rész 2 II. Önkormányzati rendeletek 3 III. Közgyűlési határozatok 5 IV. Közlemények, hirdetmények 7 2 I. Személyi

Részletesebben

195/2009. (XII. 17.) MÖK

195/2009. (XII. 17.) MÖK 195/2009. (XII. 17.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése engedélyezi, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat Tüdőgyógyintézete Veszprém, Áchim tér 9. szám alatt heti 6 nem szakorvosi

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/193 5/2010. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Beszámoló az átruházott hatáskörök gyakorlásáról. I. A Polgármester átruházott hatáskörben az alábbi döntéseket hozta:

Beszámoló az átruházott hatáskörök gyakorlásáról. I. A Polgármester átruházott hatáskörben az alábbi döntéseket hozta: IV-76/4593/2013. sz. határozat 1. melléklet Beszámoló az átruházott hatáskörök gyakorlásáról I. A Polgármester átruházott hatáskörben az alábbi döntéseket hozta: Humán Főosztály Ápolási díj: Összesen 294

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi munkatervére Január A napirendi pont címe: Bóbita Óvoda Intézmény vezetői pályázat elbírálása A napirendi pont

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 01-i rendkívüli nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 01-i rendkívüli nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/4-20/2016 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 01-i rendkívüli nyílt üléséről

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. ÉVI HATÁROZATTÁRA

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. ÉVI HATÁROZATTÁRA HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. ÉVI HATÁROZATTÁRA Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014.(I.29.) számú határozata - Szándéknyilatkozat a 2014-2020 közötti vidékfejlesztési

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról Városi Önkormányzat Polgármesterétől, Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Jegyzői Titkárság Településfejlesztési Osztály Gazdasági Osztály

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/279/2008. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. október 30-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete által különböző szervezetekbe delegált személyek Előadó:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/2/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben