1. Helyzetelemzés: létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet és a célcsoport jelenlegi helyzetének bemutatása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Helyzetelemzés: létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet és a célcsoport jelenlegi helyzetének bemutatása"

Átírás

1 1. Helyzetelemzés: létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet és a célcsoport jelenlegi helyzetének bemutatása Az 1897 óta Műegyetemi Football Club néven, a későbbi MAFC alapítójaként fennálló labdarúgó szakosztály tagjai 2011 májusában egyhangúan határoztak úgy, hogy a szakosztály a továbbiakban önálló jogi személyként fog működni, nevét az eredeti írásmódnak megfelelően használva. Klubunk célja a Műegyetem volt és jelenlegi hallgatói, oktatói, valamint a klub iránt elkötelezett más tagok számára sport tevékenységük szervezeti és technikai feltételeinek megteremtése, valamint a Műegyetem és a Football Club közötti kapcsolat elmélyítése, mindkét intézmény jó hírnevének öregbítése, más felsőoktatási intézményekkel együttműködés kiépítése és a klub tagjaként sportolók fizikai és mentális képességeinek folyamatos fejlesztése. Céljai elérése érdekében a Klub biztosítja tagjai számára a felkészülési és versenyzési lehetőségeket, sportlétesítményeket tart fenn és működtetet. Céljai megvalósítása érdekében és azokat nem veszélyeztetve, a Klub kiegészítő jelleggel vállalkozási tevékenységet folytathat. Klubunkban nem az eredményesség a fő szempont, hanem a mentális és fizikális egészség megőrzése, a közösségteremtés és a fair play fogalmával megjelölt értékek továbbadása az egymást váltó generációk felé, melyekjellemzően az egyetemisták közül kerülnek ki. 1 Nagy létszámú, húsz tagú elnökségünkben azok kaptak helyet, akik támogatták az egyesületet és akik érdemben tettek a labdarúgó szakosztályért. Két elnök vezeti a Klubot, az operatív munkát az egyik társelnök, Dózsa Attila végzi. Főállású alkalmazottunk nincs, két edző munkáját a szponzori/támogatói bevételekből fizetünk. A klub tagjainak a száma fő között mozog, jelképes tagdíjunk havonta 1000 forint. Bérelt pályaként a Szabadkikötő SE Sporttelepét használjuk. Két évvel ezelőtt jelezte a tulajdonos képviselője, hogy a tulajdonos a pályát értékesíteni kívánja, elsősorban nekünk, mint használóknak, de amennyiben az üzletet nem sikerül megkötnünk, bárki másnak, bármilyen törvény adta keretek közötti hasznosítási céllal bérbe adja. A vásárlási opcióval élni kívánunk, szeretnénk a telepet magunkénak tudni. A komplexum mintegy 40 ezer m 2 -es területen fekszik el, hosszú távon akár az összes budapesti egyetemnek biztosítana sportolási lehetőséget, ezzel kiválóan megfelel egy egyetemista labdarúgó bázis kiépítésére.

2 2. Ingatlan beruházás esetén annak indokoltsága, célja és szakmai tartalma és megvalósulásának ütemezése Helyszín: Szabadkikötő SE Sporttelep (Budapest, XXI. kerület, Szabadkikötő utca 5-7.) Az ingatlan tulajdoni lapján feljegyzés nem szerepel, a Szabadkikötő SE tulajdonosként szabadon rendelkezhet a sportteleppel. Mivel a bázisintézmény, a Csepeli Kikötő külföldi kézbe került, a sporttelep fenntartása a korábbi módon nem megoldható.ezért a tulajdonos elnöksége az értékesítés mellett döntött. Az ingatlan mintegy négyzetméter, nagyméretű, viszonylag jól karbantartott, füves labdarúgó pálya. Ezen egy kisebb méretű, gyengébb minőségű edzőpálya és egy futsal méretű, világítással ellátott, salakos pálya használható rajta futball céljára. Az öltözőépület felújításra szorul. Az ingatlan vételáraként orintot jelöltek meg. A terület kiválóan alkalmas más funkció szerinti hasznosításra, azonban a jelenlegi tulajdonos elnöksége egyelőre továbbra is a sportcélú használatot szeretné fenntartani. A Boráros tér könnyen, akár gyalogosan is megközelíthető a nagy létszámú Duna parti egyetemekről. A sporttelep a Boráros térről induló HÉV-vel mintegy 8 perc távolságra, a második megállónál található. A létesítmény jelenlegi állapotában is használható, de a későbbiekben, átgondolt fejlesztéssel korszerű, európai szintű egyetemi sportbázissá alakítható. 2 A fenntartási költségek miatt a sporttelep csak kapacitásának maximális kihasználtságával működtethető. Hétvégén ez közel teljes lefedettséget, hét közben azonban az egyetemi tanrend miatt csak a 17 órától tartó időszak kihasználtságát jelenti. A fenntarthatóság érdekében indokolt tehát az utánpótlás csapatok bevonásával, egyetemi sport programokkal és délelőtti testnevelési órákkal a sporttelephasználati idejétmegnövelni.

3 3. Projekt időtartalma és tevékenységének ütemterve A fejlesztési program célja olyan sportlétesítmény fejlesztése, amely egyetemi sportcentrumként budapesti egyetemi labdarúgó csapatok számára sporttevékenységük helyszínéül szolgálhat. Az ügylet célszerűen a társasági adóból származó kedvezményes támogatás felhasználásával jöhet létre. A program 2 lépcsőben valósítható meg: 1.Az alkalmas sportingatlan megvásárlása 2.A sporttelep fejlesztése A létező füves pálya mellett legalább egy műfüves, korszerű világítással ellátott labdarúgó pálya létrehozása, amely a sporttelep kihasználtságát optimalizálja. A higiénés és környezetvédelmi követelményeknek megfelelő, korszerű öltözőépület kialakítása. Az egyesület meg kívánja szerezni a terület tulajdonjogát, majd ezen a területeken fejlesztéseket végbevinni a különböző támogatások bevonásával. Partnereink amlsz, a Magyar Egyetemista és Főiskolai Sport Szövetség, budapesti egyetemek és magánbefektetők. Az ingatlan piaci vételára 200 millió forint. Van egy olyan csoport, aki az egyesület nevében az önrészt biztosítja. 3 Mivel a sporttelep állapota felújítást igényel, a megvétele után a használatbavételhez korszerűsítés szükséges. A korszerűsítés magában foglalja az öltözők felújítása mellett a műfüves futballpálya építését is. A pálya nyereséges működtetése érdekében a sporttelepet használó egyesületek és csapatok bérleti díjat fizetnének. Az edzésekre és a mérkőzésekre adnánk bérbe a pályát. Amennyiben lehetséges és anyagi lehetőségeink engedik, a szabad területekre szeretnénk több sportpályát építeni, hiszen a szabad területeket érdemes lenne beépíteni, ahol akár további teniszpályát, vagy jégkorongpályát lehetne építeni. A sporttelep éves fenntartása az előzetes kalkulációk szerint 15 millió forint. Ezt az összeget akár a jelenlegi pályabérleti díjakból normál kihasználtság mellett ki tudná termelni a centrum, sőt az egyéb rendezvényekkel azt a bevételt, azt a hasznot is meg tudnánk termelni, ami az amortizációhoz és a fejlesztésekhez szükséges. A klubház felszereltségéhez egy tekepálya és egy kis büfé is hozzátartozik. A jobb kihasználtságot a műfüves pálya telepítése segítené, az őszi/téli időszakban is alkalmassá téve a sportcentrumot az edzésekre és a mérkőzésekre.

4 4. A sportfejlesztési program szakszövetségi stratégiához való viszonyának részletezése, valamint a korábban beadott sportfejlesztési program és a jelen sportfejlesztési program közti kapcsolat bemutatása Az MLSZ sportágfejlesztési koncepciójához kapcsolódó előnyök: Egy budapesti sportcélú ingatlan megmentése a funkcióváltástól, kulturált környezetben, korszerű sportlétesítmény létrehozása (A jelenlegi helyzet infrastrukturális és biztonsági problémái, hogy számos futballpálya és kapcsolódó létesítmény tűnt el, vagy használják másra, továbbá megszűntek a grundok, nincs elegendő pálya a gyermek és amatőr futball szolgálatában. MLSZ Stratégia 8. oldal) Az egyetemi labdarúgó csapatok előzetes számítás szerint mintegy 8-11 csapat - számára alapvető működési helyszín biztosítása. Utánpótlás korosztályú játékosokat nevelő klubok részére edzőhelyszín biztosítása. Az MLSZ célkitűzéseivel összhangban projektünkkel a kevés még működő budapesti futballpályák egyikét kívánjuk megmenteni. A nagy tömegű budapesti egyetemista fiataloknak nincsen sporttelepe pályánknak kimondottan ők lennének a célcsoportjai. A sporttelep főleg a szabadidős futballt szolgálná. A Műegyetem, a Corvinus Egyetem és a sporttelepet könnyen megközelítő más egyetemek hallgatói általában 17 óra után tudják a pályákat használni. Ezért a délelőtti órákban a kerületi iskoláknak szeretnénk a létesítményt bérbe adni, délután utánpótlás nevelő kluboknak, 17 órától és a hétvégenként pedig az egyetemisták használhatnák. 4 Az egyetemistáknak általában nincs jelentős mennyiségű szabadon elkölthető forrásuk, de ez az állapot az egyetemi tanulmányok befejezése után változik. Ezért fontos őket szurkolóként és sportolóként is bevonni, a labdarúgásnak megnyerni. Ráadásul az egyetemi csapatok vonzóak a kortársaik körében (lásd: NCAA). Egy magas szinten futballozó egyetemi csapat mérkőzéseire több ezren járnának, állandó lelkes szurkolótáborral rendelkezhetne. Sporttelepünk fejlesztését annyira specifikáltan labdarúgó központként képzeljük el, ami gyakorlatilag kizárja, hogy ne labdarúgó bázisként használjuk hosszú távon. Felvettük a kapcsolatot az egyetemekkel, egyetemi spotklubokkal, mivel szeretnénk velük megállapodásokat kötni. Szervezett egyetemi testnevelési órák megtartását is vállalja az egyesület. Stratégiai partnerként kezeljük a MEFS-t, velük is megkezdődtek a tárgyalások.

5 5. A sportfejlesztési program lehetséges társadalmi és gazdaságihatásai (különös tekintettel azok időbeni realizálódására), a várt előnyök és a figyelembe veendő kockázatok megjelölése A '90-es évek közepétől az egyetemi sportélet jelentős változáson ment át. Sem az állam, sem a korábbi bázisintézmények nem vállalták a továbbiakban az egyetemi sport szervezeteinek fenntartását. Csak azok a szervezetek maradtak meg, amelyek át tudták alakítani struktúrájukat és külső forrásokat tudtak bevonni költségeik fedezésére. A MAFC labdarúgó szakosztály, a futball hazai meghonosításának úttörője, nagyszerű tradíciókat teremtve és megőrizve, korosztályok sokaságát felnevelve folyamatosan működik, megszűnése tehát elfogadhatatlan lenne. A szervezet az elmúlt 15 évben fennmaradt, sőt a sportolói létszámot és az indított csapatok számát tekintve is fejlődött. A 2011-ben bevezetett társasági adóból származó adományok bevonására épülő, új sporttámogatási rendszer lehetőséget teremtett arra, hogy az állami támogatások megszüntetése óta tátongó finanszírozási űrt a legnépszerűbb sportágak szervezetei szabályozott keretek között betöltsék, ezzel a hanyatlás hosszú, tendenciózus folyamatát megfordítsák. A fejlődés kulcsa a sportolói létszám jelentős növelése, míg korlátja a hiányos feltételrendszer. A felsőoktatási intézmények hallgatósága, valamint az alacsonyabb szintű iskolák tanulói a sportolói létszám bővítésének szinte kiapadhatatlan forrásai. A Klub tapasztalata, oktatási intézményekhez fűződő kapcsolatai, valamint a vele szorosan együttműködő csapatok révén alkalmas a sport tevékenységek feltételeinek megteremtésére és megszervezésére. 5 A projekt az igen létesítményhiányos futballkörnyezetben egy egyetemi labdarúgó centrum kiépítésével hozzájárul a Műegyetem és más felsőoktatási intézmények diákjainak és volt hallgatóinak a szabadidő hasznos és egészséges eltöltéséhez, a fizikai és mentális állapotuk javításához és a közösségi szellem erősítéséhez, adiákok és a volt hallgatók közötti kapcsolatok ápolásához, sportjellegű programok rendezése és rendszeres találkozók helyszínének biztosítása révén, az egyetemi diákság és a volt hallgatók sportolásának támogatásához, különös tekintettel a tehetséges fiatalok rendszeres sportolásának elősegítésére.

Budapest. Dr. Dózsa Attila elnök. Dr. Dózsa Attila

Budapest. Dr. Dózsa Attila elnök. Dr. Dózsa Attila 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: MAFC Műegyetemi Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve: Műegyetemi Football Club 2 Gazdálkodási formakód: Áfa levonásra

Részletesebben

TESKÁND KSE sportfejlesztési programja 2014/15-ös bajnoki évre

TESKÁND KSE sportfejlesztési programja 2014/15-ös bajnoki évre TESKÁND KSE sportfejlesztési programja 2014/15-ös bajnoki évre Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet jelenlegi helyzetének bemutatása A közel ötvenéves létesítményben a legutolsó

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE ELŐTERJESZTÉS 2016. MÁJUS 10. VIADUKT SPORT NONPROFIT KFT. BEVEZETŐ Az alábbi használati rend a Kolozsvári utcai sportcentrumban megvalósult nagy műfüves

Részletesebben

KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE Biatorbágy Város Önkormányzata által, a Viadukt Sport Egyesület jóvoltából és támogatásával, a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 321. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

A Táncsics Mihály úti sporttelep üzemeltetési tapasztalatai a 2009. évben

A Táncsics Mihály úti sporttelep üzemeltetési tapasztalatai a 2009. évben A Táncsics Mihály úti sporttelep üzemeltetési tapasztalatai a 2009. évben Tisztelt Képviselő-testület! Gödöllő Város Önkormányzatával megkötött bérleti szerződés értelmében a Táncsics Mihály úti sporttelepen

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 122/2016. (V.26.) határozata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 27-i ülésére Tárgy: FC Zirc támogatási kérelme sportpálya felújítási pályázathoz Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata a városi sportlétesítmények Használati Szabályzatának jóváhagyásáról Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2/2004. (I. 30.) számú rendelete a sportról (egységes szerkezetben a módosításra kiadott 13/2009. (IX. 18.) számú rendelettel) Öreglak Község Önkormányzata

Részletesebben

1) Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet jelenlegi helyzetének bemutatása

1) Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet jelenlegi helyzetének bemutatása Martfűi Városi Sportegyesület Női Kézilabda Szakosztály Utánpótlás-nevelésre vonatkozó sportfejlesztési programja Szakmai és költségterv 2013/2014. évad 1) Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 362. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Aszód FC sportfejlesztési programja

Aszód FC sportfejlesztési programja Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014 A program célja, megfelelő technikai háttérrel, a fiatalok számára is vonzó infrastruktúrával rendelkező futball sporttelep létrehozása, Aszód és a Galga-mente

Részletesebben

Magyar joganyagok /2016. (XII. 20.) Korm. határozat - egyes kiemelt sportcélú 2. oldal Kézilabda Munkacsarnokok építése Szegedi multifunkcionáli

Magyar joganyagok /2016. (XII. 20.) Korm. határozat - egyes kiemelt sportcélú 2. oldal Kézilabda Munkacsarnokok építése Szegedi multifunkcionáli Magyar joganyagok - 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozat - egyes kiemelt sportcélú 1. oldal 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozat egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról

Részletesebben

Javaslat az Ózdi Football Club által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára

Javaslat az Ózdi Football Club által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára Javaslat az Ózdi Football Club által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára Előterjesztő: Fidrus Péter alpolgármester Előkészítő: Településfejlesztési Osztály Ózd, 2018. szeptember 27.

Részletesebben

SZAKMAI ANYAG. LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése

SZAKMAI ANYAG. LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése SZAKMAI ANYAG LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése Támogatási határozat azonosító: 1624604603 Készítette: Nagykarácsony Gyermeksportjáért Alapítvány

Részletesebben

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2 1 / 10 2012.11.07. 16:02 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Törökbálinti Focisuli Egyesület Törökbálinti

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete az önkormányzat testnevelés és sport feladatairól, a helyi testnevelés és sporttevékenység támogatásáról Sarkadkeresztúr

Részletesebben

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE ELŐTERJESZTÉS 2016. MÁJUS 10. VIADUKT SPORT NONPROFIT KFT. BEVEZETŐ Az alábbi használati rend a Kolozsvári utcai sportcentrumban megvalósult nagy műfüves, rekortán

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

1 / 11 2014.12.18. 10:42

1 / 11 2014.12.18. 10:42 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Universitas Sport Club Szeged USC Szeged 2 Gazdálkodási formakód: 3 A szakszövetség vagy a Magyar

Részletesebben

Bringa Park Program 2012 2014

Bringa Park Program 2012 2014 Bringa Park Program 2012 2014 1 A bringaparkok kialakításának célja: A fiatalok, iskolás korúak számára olyan aktív sportolást biztosító szabadtéri létesítmény létrehozni, ahol biztonságos de ugyanakkor

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának 35/2004. (XII.21.).számú rendelete a sportról. A rendelet célja 1.. A rendelet hatálya 2..

Ózd Város Önkormányzatának 35/2004. (XII.21.).számú rendelete a sportról. A rendelet célja 1.. A rendelet hatálya 2.. Ózd Város Önkormányzatának 35/2004. (XII.21.).számú rendelete a sportról. Ózd Város Önkormányzata a sportról szóló 2004. évi I. törvény (továbbiakban: Tv.) 55.. (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján,

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása A székesfehérvári sportélet kiemelt területei Iskolai sport Szabadidősport Fogyatékkal élők sportja Idősek sportja Utánpótlás-nevelés Verseny-

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

2013. év 1.félévi beszámoló

2013. év 1.félévi beszámoló ÉRDI SPORT KFT 2030 Érd, Ercsi út 34. Telefon:06-20-914-4037 Honlap: www.handballerd.hu E-mail: iroda.kezilabda@gmail.com ÉRDI SPORT KFT 2030 ÉRD ERCSI ÚT 34. 2013. év 1.félévi beszámoló 1 A Társaság bemutatása:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET április 20-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET április 20-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 104/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. április 20-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Tulajdonosi

Részletesebben

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközség Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Polgárdi Városi Sportegyesület 8154 Polgárdi, Bocskai u. 2.

Polgárdi Városi Sportegyesület 8154 Polgárdi, Bocskai u. 2. Polgárdi Városi Sportegyesület 8154 Polgárdi, Bocskai u. 2. Tel/fax: (30) 502-5478 E-mail: polgardivse@gmail.com www.polgardi.hu I. TÁJÉKOZTATÓ A Polgárdi Városi Sportegyesület Labdarúgó Szakosztályának

Részletesebben

100 éves a Baja Városi Sporttelep

100 éves a Baja Városi Sporttelep Légifelvétel 2008. 100 éves a Baja Városi Sporttelep Baja 2012 132 100 éves a Baja Városi Sporttelep Az új sportcsarnok nemcsak a kosarasoknak adott otthont, hanem biztosította az egyéb sportok számára

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06311/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06311/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2 1 / 10 2012.11.07. 15:20 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Balatonszemes-Balatonőszöd Dél-Balaton FC

Részletesebben

Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület évi SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület évi SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület 2011-2013 évi SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Bakonycsernye 3200 lelket számláló a Fejér-, Komárom-Esztergom és Veszprém megye határán fekvő település. A község sport

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. 1) A verseny célja Az UEFA Grassroots programjának népszerűsítése Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti kapcsolatok

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról 50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete A sportról Dabas Város önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55 (6) bekezdése felhatalmazása alapján a kötelező

Részletesebben

Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014

Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014 Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014 A program célja, megfelelő technikai háttérrel, a fiatalok számára is vonzó infrastruktúrával rendelkező futball sporttelep létrehozása, Aszód és a Galga-mente

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére Iktató szám: Sz-249/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

INTÉZMÉNYI SPORTSZAKMAI FEJLESZTÉSI PROGRAM TÁMOP E-13/1/KONV

INTÉZMÉNYI SPORTSZAKMAI FEJLESZTÉSI PROGRAM TÁMOP E-13/1/KONV INTÉZMÉNYI SPORTSZAKMAI FEJLESZTÉSI PROGRAM A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE 2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30. SPORTIRODA RÓZSA JÓZSEFNÉ SPORTIRODA VEZETŐ 2015. JÚNIUS 25. AZ INTÉZMÉNYI

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ Az Önkormányzat helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről,

Részletesebben

1 / :42

1 / :42 1 / 10 2012.09.07. 15:42 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Bödei Sportegyesület Bödei Sportegyesület 3

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE07870/2016/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE07870/2016/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

3 egyéb, és pedig: egyedi lehetőség a zuglóiaknak; közösségi és társasági tér; olyan helyszín, ahol

3 egyéb, és pedig: egyedi lehetőség a zuglóiaknak; közösségi és társasági tér; olyan helyszín, ahol ÖSSZESÍTÉS 1. Ha a Mogyoródi úti Sporttelep funkcióját kellene leírni valakinek, aki nem ismeri a létesítményt, mit mondana, mi jellemző a pályára? (Több választ is megjelölhet!) (1) 12 kerületi rendezvényhelyszín

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2014.

Közhasznúsági melléklet 2014. Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18972986-1-08 08 Győri Törvényszék 08 PK T62694/2003/4 08/02/2347 Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület 9029 Győr, Sárási

Részletesebben

1 / 10 2013.06.27. 16:43

1 / 10 2013.06.27. 16:43 1 / 10 2013.06.27. 16:43 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Csákánydoroszlói Községi Sportegyesület Csákánydoroszlói

Részletesebben

IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK

IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK IRÁNYELVEK, CÉLKITŰZÉSEK Tokyo 2020 2020. júl. 24. 2020. aug. 9. Várhatóan 207 ország részvételével, 11.090 sportoló indulhat. 33 sportágban 339 aranyérem kerül kiosztásra. 40 versenyhelyszín és több mint

Részletesebben

LÉTESÍTMÉNYEK. 1112 Budapest, Menyecske utca 1. +36309229897 info@mafcbasket.hu. Basket MHG Kft. A MAFC NB. I-es, U23-as és U18-as csapat működtetője

LÉTESÍTMÉNYEK. 1112 Budapest, Menyecske utca 1. +36309229897 info@mafcbasket.hu. Basket MHG Kft. A MAFC NB. I-es, U23-as és U18-as csapat működtetője S P O R T F E J L E S Z T É S I T E R V A BASKET MHG KFT. JELENLEGI HELYZETÉNEK BEMUTATÁSA A Basket MHG Kft. a MAFC kosárlabda csapatának üzemeltetője, amely az évtizedek óta sikeres utánpótlásbázis csúcsán

Részletesebben

Polgár-Veres Árpád. Önéletrajz SZEMÉLYI ADATOK július 25. Budapest SZAKMAI TAPASZTALAT

Polgár-Veres Árpád. Önéletrajz SZEMÉLYI ADATOK július 25. Budapest SZAKMAI TAPASZTALAT SZEMÉLYI ADATOK Polgár-Veres Árpád 1983. július 25. Budapest a.polgarveres@vasassc.hu SZAKMAI TAPASZTALAT 2014.01.01 - Vasas Sport Club, Sportszakmáért felelős elnökhelyettes A klub sportszakmával kapcsolatos

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG) VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 21-2/2012.(11.29.) számú határozata a 2012. évi sportcélú működési támogatási kérelmekkel kapcsolatos döntésről A Bizottság

Részletesebben

Szolnok Önkormányzata az ifjúság egészségéért

Szolnok Önkormányzata az ifjúság egészségéért Szolnok Önkormányzata az ifjúság egészségéért ORSZÁGOS SZAKMAI-MÓDSZERTANI KONFERENCIA AZ ISKOLAI TESTNEVELÉS ÉS DIÁKSPORT MEGÚJÍTÁSÁRA Budapest, 2010. október 16. Előadó: Szalay Ferenc Szolnok Megyei

Részletesebben

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

Dunaújváros PASE Házirend

Dunaújváros PASE Házirend Dunaújváros PASE Házirend Általános alapelvek Ez a Házirend a Dunaújváros PASE szakmai működésének szabályozó dokumentuma. Megsértése fegyelmi felelősséget von maga után, melynek mértékét az egyesület

Részletesebben

1 of :25

1 of :25 1 of 10 2013.07.30. 8:25 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Ferihegy Sportakadémia Vecsés Kft. Ferihegy

Részletesebben

Kőbányai Ifjúsági Sport Egyesület 1106. Bp. Gyakorló u. 25. Tárgy: KISE 2009. évi tájékoztatója. Tisztelt Képviselő-testűlet!

Kőbányai Ifjúsági Sport Egyesület 1106. Bp. Gyakorló u. 25. Tárgy: KISE 2009. évi tájékoztatója. Tisztelt Képviselő-testűlet! Kőbányai Ifjúsági Sport Egyesület 1106. Bp. Gyakorló u. 25. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Ankorn'Ánvwí Képviselő-testület ülése Budapest, Tárgy: KISE 2009. évi tájékoztatója Tisztelt Képviselő-testűlet!

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL Tájékoztatjuk, hogy a lenti felsorolás nem teljes körű. Az összefoglalóban, illetve a táblázatban nem szerepeltetett,

Részletesebben

Magyar Kézilabda Szövetség Budapest Istvánmezei út 1-3.

Magyar Kézilabda Szövetség Budapest Istvánmezei út 1-3. Magyar Kézilabda Szövetség 1146. Budapest Istvánmezei út 1-3. Nemcsik Balázs főtitkár úr részére Tárgy: hiánypótlás a Csepel DSE sportszervezet 15. sorszámú pályázatához hivatkozási szám: SPT 15/211/1

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE. Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága. 35/2013.(11.25.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE. Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága. 35/2013.(11.25.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága 35/2013.(11.25.) számú határozata a 2013. évi Egyéb csapat és egyéni sportágak keretre beérkezett kérelmekkel kapcsolatos

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. az önkormányzat sportrendeletéhez

ELŐTERJESZTÉS. az önkormányzat sportrendeletéhez ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat sportrendeletéhez Az alkotmány szerint a Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez. Ez a jog többek között a rendszeres

Részletesebben

a Képviselő - testület május 25-ei ülésére

a Képviselő - testület május 25-ei ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő - testület 2017. május 25-ei ülésére Tárgy: Javaslat a szabadidős sportszakosztályok, egyesületek támogatására Előterjesztő: Dr. Gémesi György Tisztelt

Részletesebben

Javaslat a Beszterce Kosárlabda Klub által benyújtandó pályázathoz kapcsolódó döntés meghozatalára

Javaslat a Beszterce Kosárlabda Klub által benyújtandó pályázathoz kapcsolódó döntés meghozatalára Javaslat a Beszterce Kosárlabda Klub által benyújtandó pályázathoz kapcsolódó döntés meghozatalára Előterjesztő: Fidrus Péter alpolgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2017. október

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2019. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. Rendezvény helyszíneink. Érvényes: július 1-től

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. Rendezvény helyszíneink. Érvényes: július 1-től Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2019. július 1-től PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok Rendezvény helyszíneink A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2018. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

KÖZLEMÉNY! A Záhonyi Vasutas Sport Club sportfejlesztési programja a 2013/2014 es bajnoki évadra.

KÖZLEMÉNY! A Záhonyi Vasutas Sport Club sportfejlesztési programja a 2013/2014 es bajnoki évadra. KÖZLEMÉNY! A Záhonyi Vasutas Sport Club elnöksége tájékoztatja a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség által elfogadott stratégiai fejlesztési koncepciójával egyetértve, azt elfogadva

Részletesebben

DÉKÁNI A KECSKEMÉTIK GAMF KARK FŐISKOLA UTASÍTÁS SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1.

DÉKÁNI A KECSKEMÉTIK GAMF KARK FŐISKOLA UTASÍTÁS SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1. DÉKÁNI UTASÍTÁS A KECSKEMÉTIK FŐISKOLA K SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1. HATÁLYOS: VISSZAVONÁSIG AZONOSÍTÓ: DU 6/2012 IKTATÓ SZÁM: GDH-1-48/2012

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 24-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 24-i ülésére Előterjesztés 13. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 24-i ülésére Tárgy: Polyák Imre Sportcsarnok világítási rendszerének felújítása pályázat keretében Az előterjesztést

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2018. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06344/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06344/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

Tisztelt Közgyűlés! I. Tartalmi összefoglaló: Miskolc város az 1900-as évektől komoly labdarúgó múltra tekinthet vissza. A futball ma is szerves része

Tisztelt Közgyűlés! I. Tartalmi összefoglaló: Miskolc város az 1900-as évektől komoly labdarúgó múltra tekinthet vissza. A futball ma is szerves része MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO.: 41.271-2/2008. Javaslat Diósgyőri Labdarúgó Akadémia létrehozására Összeállította: Dr. Kormos Vilmos főosztályvezető Oktatási, Kulturális és Civil Kapcsolatok

Részletesebben

KUNSZIGET SPORTEGYESÜLET 9184 Kunsziget, József Attila u. 2.

KUNSZIGET SPORTEGYESÜLET 9184 Kunsziget, József Attila u. 2. Nemzeti Sport Intézet részére Budapest Istvánmezei út 1-3. 1146 Tárgy: A ki/8337/2011 számú MLSZ határozattal jóváhagyott sportfejlesztési program szakmai beszámolója (Kunsziget SE). Tisztelt Nemzeti Sport

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. TELEFON: 06-1/460-6825

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE09008/2017/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE09008/2017/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Közgyűléshez

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Közgyűléshez NvíREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/ 112/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

be/sfp-08440/2015/mlsz

be/sfp-08440/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Magyarszék Önkormányzati Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Magyarszék Önkormányzati Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

Sportágfejlesztési Program ismertetése. Budapest, 2013. október 31.

Sportágfejlesztési Program ismertetése. Budapest, 2013. október 31. Magyar Birkózó Szövetség Sportágfejlesztési Program ismertetése Budapest, 2013. október 31. A sportágfejlesztési program céljai Igazolt versenyzői létszám növelése Egyesületi rendszer megerősítése, minőségi

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet alapelvei. 2. A rendelet célja

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet alapelvei. 2. A rendelet célja Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (V. 03.) önkormányzati rendelete A sportról és az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

19/2007. (IX. 21.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat sportfeladatairól és a sport tevékenység támogatásáról

19/2007. (IX. 21.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat sportfeladatairól és a sport tevékenység támogatásáról 19/2007. (IX. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól és a sport tevékenység támogatásáról Heves Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Sportközgazdasági Szakosztály. perspektívái

Sportközgazdasági Szakosztály. perspektívái Sportközgazdasági Szakosztály A sportközgazdász képzés jelene és perspektívái Közgazdász Vándorgyűlés Eger, 2017. szeptember 8. Előadó: Prof. dr. habil Borbély Attila PhD, MBA Debreceni Egyetem, egyetemi

Részletesebben

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA Hatályos: 2015február 01 napjától TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETŐ 3 I FEJEZET 4 A KIEMELT EDZŐ PROGRAM CÉLJA, HATÁLYA 4 II FEJEZET

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON Egy kis számtan Magyarország lakossága: 10.000.000 ember 600.000 fogyatékkal élő felnőtt ember 80.000 fogyatékkal élő diák

Részletesebben

nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015

nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015 nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146

Részletesebben

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések Medgyesbodzás Község Önkormányzat Polgármestere Medgyesbodzás, Széchenyi u 38. Előterjesztés Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2014. február 11-én tartandó ülésére Bejelentések

Részletesebben

KRÚDY SPORT ALAPÍTVÁNY NYÍREGYHÁZA, EPRESKERT U. 64.

KRÚDY SPORT ALAPÍTVÁNY NYÍREGYHÁZA, EPRESKERT U. 64. KRÚDY SPORT ALAPÍTVÁNY NYÍREGYHÁZA, EPRESKERT U. 64. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. TARTALOM 1. Az alapítvány alapadatai 2. Egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámoló mérlege 3. Kimutatás

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2.

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Gorzsás Anita ELŐTERJESZTÉS Püspökladány Városi Sporttelep öltözőjének felújításáról A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)

Részletesebben

MOB 2015. évi állami sportcélú támogatásianak költségvetési terve (2015. évi Költségvetési tv. Javaslat szerint)

MOB 2015. évi állami sportcélú támogatásianak költségvetési terve (2015. évi Költségvetési tv. Javaslat szerint) MOB 2015. évi állami sportcélú támogatásianak költségvetési terve (2015. évi Költségvetési tv. Javaslat szerint) 23 6 Az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését

Részletesebben

a látvány-csapatsport támogatásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról*

a látvány-csapatsport támogatásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról* 2011. évi CLXXVIII. törvény a látvány-csapatsport támogatásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról* 1. Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása 1. (1) Az illetékekről szóló 1990.

Részletesebben

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 1. A D A T L A P Megrendelő: TÁPIÓSZECSŐ FC 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya HUSZA GYÖRGY

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1.

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1. Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 42/2004.(V.26.) rendelete az Önkormányzat sportfeladatairól és a sporttevékenység támogatásáról (módosításokkal egységes

Részletesebben

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testület Sporttanácsnok

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testület Sporttanácsnok Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testület Sporttanácsnok Előterjesztés A Csepel SC jövőjével kapcsolatos önkormányzati állásfoglalásra, illetve a Csepel SC Alapítvány központi sporttelepe

Részletesebben

Aszódi Futball Club szakmai beszámolója

Aszódi Futball Club szakmai beszámolója Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. MINTA DOKUMENTUM Tárgy: Szakmai beszámoló 1 Aszódi Futball Club szakmai beszámolója Egyesületünk sportfejlesztési programját a Magyar Labdarúgó

Részletesebben

A Petőházi Sportegyesület szakmai beszámolója

A Petőházi Sportegyesület szakmai beszámolója Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tárgy: Szakmai beszámoló 1 (Beadási határidő: 2013. július 30.) A Petőházi Sportegyesület szakmai beszámolója Egyesületünk sportfejlesztési

Részletesebben

TAO - Az újabb pályázatok a sportlétesítmények megújítására 2012-04-03 21:35:48 ő i Stadion teljes Évtizedes elmaradást pótolva. 2. Az Egri Városi Sportiskola Kézilabda Szakosztálya révén - több mint 350

Részletesebben

1 / 15 2011.09.14. 14:28 1Ügyiratszám : T-2011/267 1Érkezett : A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Esztergomi Kosárlabdázók Köszhasznú Egylete EKE 2 Gazdálkodási formakód:

Részletesebben

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2 1 / 15 2012.12.10. 11:10

http://mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2 1 / 15 2012.12.10. 11:10 1 / 15 2012.12.10. 11:10 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Vértesi Erőmű Sportegyesület VESE 3 Tagsági

Részletesebben