szerda. Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbánkormány

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2012.05.30. szerda. Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbánkormány"

Átírás

1 szerda Kérdőívezés helyett új munkahelyekre lenne szükség Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbánkormány első két évét Labanc kormányzás kuruc ruhában Kétéves a nemzeti oligarchák kormánya Országgyűlés Rogán Antal kiszolgálta "a Budapestnek ártó gépezetet A "Matolcsy-puzzle" egyre zavarosabb A honvédelmi miniszter győzött a múlton! Égbekiáltó felelőtlenség SOS-intézkedések gyermekeink egészségéért A 200 ezres kérdés A Magyar Szocialista Párt minden médiaszereplése megtekinthető az alábbi honlapon:

2 Kérdőívezés helyett új munkahelyekre lenne szükség Az MSZP szerint a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekről szóló, kedden kezdődő újabb nemzeti konzultáció "álkérdései" helyett inkább új munkahelyekre lenne szükség. Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke kedden sajtótájékoztatón arról beszélt: bár a kormány tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígért, ma 110 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a pénzügyi-gazdasági válság előtt, és a foglalkoztatottak száma a kormányváltás óta sem nőtt. A parlament foglalkoztatási bizottságának MSZP-s elnöke szerint ebből adódóan a kormánynak újabb nemzeti konzultáció helyett az új munkahelyek létrehozásán kellene fáradoznia. Ehelyett - tette hozzá - a kormány a gazdaságpolitikai hibáinak árát a cégekkel fizetteti meg, kiszámíthatatlan jogi-gazdasági környezetet teremtett, a bankadóval ellehetetlenítette a vállalati hitelezést, a munkavállalókra újabb terheket rakott például az áfa emelésével, miközben a reáljövedelmek csökkennek, az infláció pedig nő. Arról is beszélt, hogy az Orbán-kormány két éve alatt 2,7-ről 4 millióra nőtt a létminimum alatt élők száma, 1 millió 200 ezer ember pedig a szegénységi küszöb alatt él.

3 Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbán-kormány első két évét Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint megszegett ígéretekkel, a munkanélküliség növekedésével, gazdasági csőddel és a jogállam szétzilálásával írható le az Orbánkormány első két éve. Mesterházy Attila kedden újságíróknak azt mondta: nem állítható be sikerként az a kormányzás, amely pénzt vett el a szegényektől és a gazdagoknak adta, vállalkozásokat juttatott csődbe és az ország nemzetközi elszigetelődéséhez vezetett. Az MSZP a megszorításokkal szemben a növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentráló gazdaságpolitikát tart szükségesnek, és mivel úgy látja, hogy a Fidesz nem hajlandó a változtatásra, programja világos gazdaságpolitikai alternatívát állít a kormánnyal szemben - közölte. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti napirend előtti felszólalásában új jelenségnek nevezte, hogy az Országgyűlésben olyan pártok ülnek, amelyeket "külföldi, amerikai érdekcsoportok pénzelnek", s kiemelte közülük az LMP-t és az MSZP-t. Mesterházy Attila kérdésre válaszolva erre úgy reagált: ha az MSZP-re vonatkozóan ilyen állítást tett, Lázár Jánosnak bíróság előtt kell felelnie. A szocialisták nem kapnak anyagi támogatást külföldről, állami támogatásból, tagdíjakból és szimpatizánsaik adományaiból tartják fenn magukat - mondta, megjegyezve, valójában a Fidesszel kapcsolatban vetődik fel a gyanú, hogy korrupciógyanús pénzekből működik. Szerinte ezért is lenne indokolt annak vizsgálata, hogy Simicska Lajosnak a Közgép Zrt. tulajdonosaként milyen befolyása van Orbán Viktor miniszterelnökre és Lázár Jánosra. A Nyirő József újratemetésével kapcsolatos MSZP-álláspontot firtató kérdésre Mesterházy Attila úgy válaszolt: mindenkit megillet, hogy végakaratának megfelelően a szülőföldjén temessék el, és szerinte ez az író esetében is meg fog történni.

4 Ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy Kövér László házelnök és a Fidesz ismét beavatkozott a romániai belpolitikába és az erdélyi magyarság megosztására törekszik, ami annak parlamenti képviseletét, az RMDSZ választási esélyeit veszélyezteti. Labanc kormányzás kuruc ruhában A magyar kis- és középvállalkozások elől szívják el a levegőt a Fidesz nagytőkés oligarchái jelentette ki a május 29-én a Parlamentben Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A politikus napirend előtti felszólalásában rámutatott: lehet, hogy a kormányzat beindította a gazdaság motorjait, ám a jelek szerint a sebességváltót hátramenetben hagyta. Tavaly például céggel szemben indult felszámolási eljárás, ami 16,5 százalékkal több, mint 2010-ben. A válságot az építőipar érezte meg leginkább, a felszámolt vállalkozások ötöde innen kerül ki, mégis van egy vállalat, amely ezen a visszaeső piacon is több milliárdos nyereséget képes elérni. Ez az a KÖZGÉP, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos, a Fidesz volt gazdasági igazgatója, Orbán Viktor jó barátja jelentette ki Lukács. Ez a vállalat még az internetes oldalán is büszkén hirdeti, hogy bevételei túlnyomó része a központi költségvetésből származik, s ez igaz is, hiszen a KÖZGÉP az elmúlt két évben mintegy 300 milliárd forint állami megrendeléshez jutott, ennyi közpénz landolt náluk mondta Lukács Zoltán, kiemelve: ha a KÖZGÉP megjelenik egy közbeszerzésen, a többi jelentkező már tudja, hogy nem is érdemes indulniuk, hiszen semmi esélyük a megbízás elnyerésére. Lukács szerint a Fidesz nem csupán országos, hanem helyi szinten is támogatja saját oligarcháit. Példaként Tatabányát említette, rámutatva: a város összes közterületi reklámfelületét szintén egy Simicska Lajoshoz köthető Publimont Kft. nyerte el 10 évre. Ugyancsak Tatabányán a Mészáros és Mészáros Kft-nek adták el a helyi futballcsapat 32,5 milliós tulajdonrészét mindössze 1 forintért. Ez az a cég, melynek tulajdonosa a felcsúti polgármester sorolta a tényeket Lukács Zoltán. Az MSZP-s politikus szerint a Fidesz oligarchái nem a nemzetközi nagyvállalatok előtt nyernek megbízásokat, ahogy azt Orbán Viktor állítja, hanem a hazai kis- és középvállalkozások elől szívják el a levegőt. A Fidesz kuruc gúnyában folytat labanc

5 politikát. Ám a helyzet az, hogy az elmúlt két évben már ez is lekopott zárta hozzászólását Lukács Zoltán. A képviselőnek adott válaszában Csáfalvay Zoltán államtitkár elismerte, hogy az építőipar nem a növekvő ágazatok közé tartozik. Szerinte az építőipar 2010 előtt a devizahitelekből futott fel, s ez a forrás mostanra elapadt. Az államtitkár szerint Magyarország gazdaságát furcsa kettősség jellemzi. Vannak a hatékony multik és a többnyire gyenge, exportra alig termelő kis- és középvállalkozások. A kormány célja, hogy egy erős középvállalkozói réteg jöjjön létre, ezt szolgálja például a társasági adó csökkentése. Az oligarchák előnybe hozására Cséfalvay úgy reagált: az állami újraelosztás folyamatosan csökken, a kormány célja egy karcsú és hatékony állam megteremtése. Az államtitkár a KÖZGÉP-pel kapcsolatos észrevételekre nem válaszolt, a cég nevét meg sem említette. Kétéves a nemzeti oligarchák kormánya - Országgyűlés "Ma ünnepli második éves fennállását a magyar nemzeti oligarchák kormánya" - kezdte napirend előtti felszólalását Lukács Zoltán, majd megemlítette, hogy nőtt a felszámolt cégek száma, a kudarcba fulladt gazdaságpolitikát pedig leginkább az építőipar érezte meg. Van azonban egy építőipari cég - jegyezte meg -, a Közgép, amely ebben az időben is jelentősen tudott növekedni, hiszen 300 milliárd forintnyi, a GDP 1 százalékát kitevő állami megrendelést kapott. A képviselő hosszasan sorolta a vállalat által elnyert állami beruházásokat, például a Szajol-Békéscsaba vasútvonal felújításának munkáját. "Politikai kegyenceket" hoztak helyzetbe a földpályázatokon Gőgös Zoltán interpellációjában azt kérdezte, hogy a kormány hajlandó-e a korrekcióra a földpályázatok kapcsán. Az ellenzéki képviselő konkrét példákat említve azt kifogásolta, hogy a pályázatok során szubjektív szempontok alapján döntöttek. Szerinte a kormányoldal korábban a helyben lakó gazdálkodók segítését ígérte, azonban a vidéki

6 kisember helyett "határokat nem ismerő, mindet maguknak akaró politikai kegyenceket" hozták helyzetbe. A kistelepülések szennyvízelvezetéséről Göndör István szintén interpellációban azt mondta, hogy a kétezernél kisebb lakosú települések szennyvízkezelésének megoldására kiírt pályázat május 2-i beadási határideje után nyolc nappal a Magyar Közlönyben olyan kormányhatározat jelent meg, amelyik alapján a Délalföldön, Dél- és Nyugat-Dunántúlon ban "összesen nulla forintot" szántak a kistelepülések ezen problémájának kezelésére. Feltette a kérdést, hogy miért dobattak ki tucatnyi önkormányzattal több száz millió forint közpénzt a pályázatokra, ha tudták, hogy nincsenek megfelelő források. Állami földbérletek A szocialista Varga Zoltán olyan eseteket említett, amikor nem érvényesültek az állami földbérletek kapcsán megfogalmazott célok. Ezek között említette, hogy helyben lakó családi gazdálkodók, életvitelszerűen mezőgazdasággal foglalkozók és az állatállományát bővítők a kedvezményezettek. A foglalkoztatás területén csak rombolt a kormány Gúr Nándor azt mondta: egymillió új munkahelyet ígért a kormány, de semmi nem történik, a foglalkoztatás tekintetében csak romboltak, az érdekegyeztetés rendszerét szétzúzták. Nem áramlik a tőke, nem tud működni a gazdaság, a munkavállalók kiszolgáltatottak - sorolta, majd azt kérdezte: hogy gondolják, nemzeti konzultációt kell csinálni, vagy végre munkahelyeket kell teremteni? Pontosan hány tanulószerződést van életben? Sós Tamás a szakképzésben tanulószerződéssel résztvevők számával kapcsolatban ellentmondásos adatokról beszélt és azt kérdezte: mit tervez a kormány a jövő esztendőre, illetve a tavalyi számokhoz viszonyítva mekkora az idei létszám?

7 Jót tesz-e a járások kialakítása az ügyintézésnek? Tóth József arról beszélt, hogy a járások kialakításával az új igazgatási szervekhez kerülnek bizonyos szociális juttatások ügyintézései is. Ez azonban szerinte az ügyfelek számára hosszabb utazást jelent, ráadásul tovább nehezíti a segélyekből élők életét, hogy más segélyeket viszont továbbra is az önkormányzatoknál kell intézniük. Ez pedig jelentősen hosszabb és körülményesebb ügyintézést eredményez, ami nem állampolgárbarát - tette hozzá. Rogán Antal kiszolgálta "a Budapestnek ártó gépezetet Az MSZP szerint Rogán Antal, a Fidesz fővárosi képviselője, V. kerületi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kiszolgálta Orbán Viktor kormányfő "Budapestnek ártó gépezetét" azzal, hogy több új adót vezetett be a fővárosban. Horváth Csaba frakcióvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök amikor csak tehette, ártott a fővárosnak, Rogán Antal pedig, aki a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője lett, kiszolgálta ezt a gépezetet. Ugyanakkor esélyt szeretnének adni a belváros polgármesterének, ezért az MSZP-frakció egy "I love Budapest" feliratú pólót ajándékoz a politikusnak. A fővárosiak nem többet kérnek, hanem azt, hogy kevesebbet vegyenek el tőlük - tette hozzá. Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes közölte: a panelprogram és az ökoplusz program teljes leállítása, a több tucat új adónem bevezetése, a bírságok emelése is hozzájárult ahhoz, hogy Budapestet több százmilliós kár érje. A képviselő a vízművekkel kapcsolatos előterjesztésről elmondta, nem avatták be őket a tárgyalás részleteibe, az ügy hátterében sok a bizonytalanság, az is lehet, hogy végül a kormány érdekköréhez kerül a vízmű. Horváth Csaba a tiltott közösségellenes magatartásokról szóló előterjesztésről közölte, ehhez a város vezetésének példamutatása is hozzátartozik, így jelen formájában nem szavazzák meg az előterjesztést.

8 A "Matolcsy-puzzle" egyre zavarosabb Az MSZP szerint az Országgyűlés által szerdán tárgyalt újabb adónemek - a tranzakciós és a biztosítási adó - bevezetése is csak azt bizonyítja, hogy a "Matolcsy-puzzle" egyre zavarosabb képet mutat, mivel "az első darab" rossz helyen van. Erről Tukacs István szocialista képviselő beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, kifejtve: a kormány gazdaságpolitikáját az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer határozza meg, amely szerinte akkora lyukat ütött a költségvetésen 2010-es bevezetése óta, hogy azóta is ezt "foltozza" a kormány az újabb és újabb adók bevezetésével. A tranzakciós adóról és biztosítási adóról szólva Tukacs István azt mondta, ezek nem forgalmi típusú adók, hanem egyértelműen az emberek terheit növelik, a tranzakciós adó pedig a kormány állításával szemben nem illeték, ez a besorolás csak a kettős adóztatás vádjának elkerülését szolgálja. Összességében az MSZP szerint a kormány teljesen tanácstalan a gazdaságpolitika problémáinak megoldásait illetően és csak újabb adók kivetésében látja a lehetőségeket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter leváltása és a valódi többkulcsos adórendszer bevezetése helyett.

9 A honvédelmi miniszter győzött a múlton! A megfélemlített katonák egymásnak is ellentmondó nyilatkozataiból összetákolt jelentésből egyetlen dolog derül ki: Hende Csaba a Magyar Honvédséget csak politikai eszköznek tekinti, amellyel politikai riválisait szeretné lejáratni, elvonva a figyelmet arról a tényről, hogy a Magyar Honvédséget csődközeli állapotba juttatta. A nagy apparátussal, elismerésre méltó jogi alapossággal elkészült vizsgálati jelentés sem mondja ki, hogy október 23-án délután a honvédség készletéből emberi élet kioltására alkalmas lőfegyverek és lőszer átadására került volna sor. A jelentésből egyértelműen kiderül, hogy teljességgel megalapozatlanok voltak azok a kiszivárogtatások, amelyek Kalasnyikovokról és gumilövedékekről szóltak a kormánypárti sajtóban. Sőt a jelentés rögzíti, hogy A szeptember 17-október 23. között az utcán megvalósult cselekményektől a katonák távoltartása az alkotmányosság szempontjából értékelendő és elismerendő tevékenység volt. Bár az írásos dokumentumok hiányosak, a meghallgatottak nyilatkozatai megerősítik, hogy a REBISZ raktárkészletének kiegészítése érdekében érkezett a megkeresés az MH Műveleti Központjához az ORFK-tól, szakmai vonalon. A jelentés idézi a REBISZ fennmaradt átiratát arról, hogy a könnygázgránátvetőket nem használták, tekintettel arra, hogy a rendőrségi állomány e típus alkalmazására nem volt kiképezve. Külön megjegyzendő, hogy a barikádbontásra alkalmas és a sajtó által szintén részletesen tárgyalt gépjármű átadására, a jogszabályok szigorú betartásával, csak 2007 márciusában került sor. Két év politikai dilettantizmusát politikai boszorkányüldözéssel próbálja Hende Csaba palástolni. Politikai felelősségről beszél, de arról a felelősségről, hogy hogyan jutott vezetése alatt Magyarország a NATO középmezőnyéből sereghajtóvá, a középmezőnyből szégyenpadra, mélyen hallgat ben a NATO főtitkára külön levélben köszönte meg és méltatta hazánk és Szekeres Imre teljesítményét. Ma pedig azzal van tele a nemzetközi sajtó, hogy a NATO potyautasaivá váltunk, és Görögországgal együtt ki kellene tenni Magyarországot a szövetségből. Nem is csoda, ha arra gondolunk, hogy

10 amíg például 2010-ben a NATO stratégiai légiszállítási képességének pápai telepítését fogadták szövetségeseink, addig ma a stratégiai koronaőrségről tudunk beszámolni. Égbekiáltó felelőtlenség A miniszterelnök lelkén szárad az 1-es terminál bezárása is. Ha Orbán Viktornak tényleg fontos lenne a beruházásösztönzés és a munkahelyteremtés, akkor a Közgép Zrt. egyoldalú támogatása helyett nem vitte volna égbekiáltó felelőtlenséggel csődbe a Malévet. Miközben az autósztrádákon és a vasutakon (sőt, újabban az állami földeken) az elmúlt két évben csak a Simicska-birodalom aratott, a nemzeti légiközlekedés leszállópályára került Magyarországon. A légiközlekedés lepusztítása égbekiáltó felelőtlenség, egyben az elmúlt két évben folytatott öncélú gazdaságpolitika szimbóluma: a nemzeti légitársaság és a nemzeti légikikötő több mint hatvanéves 1-es számú terminálja akkor száll el, amikor 500 milliárd forint jut Mol-részvények eltőzsdézésére. Pedig elvileg a kormány azokat a beruházásokat támogatja, amelyek eredményeként új munkahelyek jönnek létre mondta a miniszterelnök még márciusban. Ha Orbán Viktornak tényleg fontos lenne a beruházások ösztönzése révén új munkahelyek teremtése, illetve a régiek megőrzése, akkor a haveri Közgép Zrt. helyett például a légiközlekedésbe fektetne be. A Malév, s vele a Ferihegyi 1-es terminál még ma is újraindítható. Ehhez csak milliárd forint és egy határozott kormányzati szándék szükséges. Ha Orbán Viktor egyikkel sem rendelkezik, jobb, ha még ma a Malév után repül. Sokaknak nem hiányozna annyira, mint nemzeti légitársaság.

11 Józsa István, frakcióvezető-helyettes SOS-intézkedések gyermekeink egészségéért A Fogyasztóvédelmi bizottság hetekkel ezelőtt áttekintette a gyermekétkeztetés fogyasztóvédelmi kérdéseit, és egy, a kormány számára előkészített ajánlást is elfogadott. Erre a döntéshozók érdemben eddig nem reagáltak, az MSZP így saját javaslatokkal segíti a probléma mielőbbi rendezését. A Magyarországon működő több mint 9000 közéétkeztető ma naponta alig 260 forint nyersanyagnormából főz. Ez nem elég az egészséges táplálkozás modern elveinek megfelelő étel előállításához. Egy felmérés szerint a hétéves korosztály százaléka túlsúlyos vagy elhízott. A határozati javaslat rögzíti, hogy azonnali intézkedésekre van szükség a táplálkozással összefüggő betegségek és az alultápláltság felszámolására, valamint elsősorban a szülők tájékoztatására annak érdekében, hogy gyermekeik egészségesebben étkezzenek. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy: - dolgozzon ki egy olyan átfogó jogi szabályozást a közétkeztetésre, amely a szervezett élelmezési ellátásra vonatkozó táplálkozás-egészségügyi ajánlásában szereplő előírásokat kötelezően betartandó rendelkezésként határozza meg! - hozza létre a dietetikai szakfelügyeletet! - mérje fel, hogy megyei szinten mekkora összeggel járulnak hozzá az önkormányzatok a gyermekétkeztetéshez! - szabályozza az iskolai büfék kínálatára vonatkozó előírásokat! A szükséges intézkedések határidejét - mint az Országgyűlés illetékes szakbizottságának elnöke - ez év július 15-ben állapítottam meg. Remélem, e javaslatok nem jutnak a többi

12 kezdeményezésünk sorsára, illetve, hogy az Országgyűlés is úgy gondolja, hogy a gyermekek egészsége és egészséges táplálkozása éppen olyan fontos, mint az egy hét alatt elfogadott, társadalmi egyeztetésen át nem esett előterjesztések. Simon Gábor, a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke, az MSZP elnökhelyettese A 200 ezres kérdés Több mint két évvel a második Orbán-kormány hivatalba lépése után a foglalkoztatottság épp 100 ezerrel kevesebb, mint a válság beütésekor volt, a munkanélküliség pedig lényegében stagnál és épp 200 ezerrel magasabb, mint azt a Fidesz 2010-ben ígérte. Kérdés: hol a ciklus első felére beígért 200 ezer új munkahely? A KSH által a foglalkoztatásban frissen kimutatott csekély javulás abból fakad, hogy a részmunkaidős foglalkoztatottak száma a közmunkaprogram átalakítása miatt ma jóval nagyobb, mint a kormányváltáskor volt. A teljes munkaidőben dolgozók száma továbbra is jelentős csökkenést mutat. A kormány tehát legfeljebb a munkaidőalap újrafelosztásáért indított háborút nyerte meg, a munkanélküliség elleni küzdelemben csúfos vereséget szenvedett. Mutatja ezt az Európai Bizottság legfrissebb országjelentése is, amely szerint a munkanélküliség hazánkban még idén is csupán jelképes csökkenést mutat majd, a következő esztendőben pedig várhatóan tovább zuhan. Amíg tehát a Fidesz Zrt-hez hű oligarchák lassan alig győzik teljesíteni az állami megrendeléseket, egy átlagos munkanélkülinek több mint 18 hónap álláskeresés vagy esetleg 4-6 órás, a tisztes megélhetéshez édeskevés bért biztosító közmunka marad. Ezt a pofátlan kettősséget próbálja álcázni a kormány az újabb álkérdőívek kézbesítésével.

13 Amelyek egyébként annak leleplező dokumentumai, hogy a Fidesz az elmúlt két évben a munkahelyteremtésre tett ígéretét is megszegte, és fogalma sincs, mit kezdjen a négymillió létminimum alatt élő ember országával. A munkahelyteremtésre vonatkozó egyetlen releváns kérdés a második Orbán-kormány hivatalba lépése után több mint két évvel úgy szól: hol a ciklus első felére beígért 200 ezer új munkahely? Gúr Nándor, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke, az MSZP alelnöke

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.05.08. kedd Mesterházy Attila az Egyesült Államokban tárgyal Képzetlenül a munka világában Tíz ok a telefonadó ellen Nem igaz, hogy a családi vállalkozásokat segítik a földbérletpályázatokon Ingyenes

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Korózs Lajos: totális káosz a kormányhatározat, ötletelés zajlik;

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

Mélyponton a teljes politikai elit

Mélyponton a teljes politikai elit Mélyponton a teljes politikai elit A Policy Solutions gyorselemzése a vezető politikusok népszerűségéről 2011. m{jus Vezetői összefoglaló Soha nem volt annyira negatív a teljes politikai elit megítélése,

Részletesebben

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07.

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07. A Fidesz társadalompolitikájának csődje Sajtótájékoztató 2012. 02.07. Soha ennyi szegény ember nem volt Magyarországon, mint most! Közel 4 millió ember él a létminimum alatt! Legalább 50 ezer gyermek éhezik!

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. november 15. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a november 23-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a november 23-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 2015. november 24. Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 2015. november 23-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Válságkezelés Magyarországon

Válságkezelés Magyarországon Válságkezelés Magyarországon HORNUNG ÁGNES államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. október 28. Fő üzenetek 2 A magyar gazdaság elmúlt három évtizede dióhéjban Reál GDP növekedés (éves változás)

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. május 3. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Tények hazugságok helyett

Tények hazugságok helyett Tények hazugságok helyett Azt állítja a FIDESZ: hogy nyomorog az ország, szétporladóban van a szociális biztonság. A GDP hány százalékát költjük a fontosabb jóléti kiadásokra idén, és mennyit költöttünk

Részletesebben

Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén

Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén Budapest jelenleg kevésbé kormányellenes vagy borúlátó, mint az ország egésze. A fővárosban is többségben vannak azok, akik kormányváltást szeretnének, de arányuk

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2014. február 3-án, hétfőn, 10 óra 09 perckor kezdődően,

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a március 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék. Kérdések... 2 Azonnali kérdések...

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a március 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék. Kérdések... 2 Azonnali kérdések... ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. március 22. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. március 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Frakcióvezetők a Parlamentben

Frakcióvezetők a Parlamentben Frakcióvezetők a Parlamentben A Képviselőfigyelő elemzése alapján az LMP-s Schiffer András számít messze a legaktívabb frakcióvezetőnek az Országgyűlésben. Mind a hozzászólások, mind a nem önálló kategóriájában

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért!

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért! Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért! A baloldal eddig előkerült tervei, nyilatkozatai és javaslatai egyértelművé teszik, hogy Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS MÁRCIUS 21-I (SZERDAI) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS MÁRCIUS 21-I (SZERDAI) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2018. MÁRCIUS 21-I (SZERDAI) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. március 14-én 11 00 órai állapot szerint MÁRCIUS 21. (SZERDA) üléskezdés: 13 00 óra

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. április 19. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. április 18-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala Budapest, 2014.december 2. Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó

Országgyűlés Hivatala Budapest, 2014.december 2. Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Országgyűlés Hivatala Budapest, 201december Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 december 1-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Sorszám Javaslat száma,

Részletesebben

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN DR. CZOMBA SÁNDOR államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 76,3 74,1 72,9 71,4 71,0 Forrás: Eurostat TARTÓS LEMARADÁS

Részletesebben

Az Országgyűlés Éricezett NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a

Az Országgyűlés Éricezett NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a frcrti át(vszií n : ()r.,_,l,_gytiks Hivatal a Az Országgyűlés Éricezett. 2015 NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a A Honvéd Egészségpénztár önhibájukon kívül kárt szenvedett tagjaina k megsegítésér

Részletesebben

Beszámoló. Tisztelt Képviselő-testület!

Beszámoló. Tisztelt Képviselő-testület! Beszámoló Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21. december 9-ei ülésére a foglalkoztatás helyzetéről, munkahely-teremtési és megtartási pályázatokról Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület

Részletesebben

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Miért? A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből

Részletesebben

Fogyasztóbarát város lett Salgótarján, rekordszámú pozitív listás cég kapott elismerést

Fogyasztóbarát város lett Salgótarján, rekordszámú pozitív listás cég kapott elismerést Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 75/2015 Kedves Kolléga! Hírlevelünk következő számában tisztelettel tájékoztatjuk Önt arról, hogy SALGÓTARJÁN az országban tizenötödikként

Részletesebben

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val 1. oldal Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okirata 1 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okiratát (a továbbiakban:

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

XXI. Miniszterelnöki Kabinetiroda

XXI. Miniszterelnöki Kabinetiroda XXI. Miniszterelnöki Kabinetiroda I. A célok és elvárt eredmények meghatározása, felsorolása, számszerűsítése A Miniszterelnöki Kabinetiroda (továbbiakban: MK) látja el a miniszterelnök által meghatározott

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER 27-28-I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2014. október 27-én 14 30 órai állapot szerint OKTÓBER 27. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra határozathozatalok: 14

Részletesebben

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2012. 03. 28.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2012. 03. 28. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2012. 03. 28. Van néhány probléma Elvették a vagyont, s ezt az egyetlen járható útnak mutatták be, de mára bebizonyosodott, hogy bánni sem tudtak az einstandolt pénzzel. Orbán Viktor gazdaságpolitikájának

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága Ellenőrző albizottságának 2015. január 20-án, kedden, 10 óra 00 perckor az Országgyűlés

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/2010-2014.) sz. ülés J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. február 12-én, kedden, 9 óra 16 perckor

Részletesebben

Az Országgyűlésről szóló évi XXXVI. törvény a alapján mellékelten az alábbi

Az Országgyűlésről szóló évi XXXVI. törvény a alapján mellékelten az alábbi Országgyűlési képviselő Képviselői önálló indítvány Országgyűlési határozati javaslat kezdeményezése Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlésről szóló

Részletesebben

Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács december 20-i üléséről

Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács december 20-i üléséről 1997. év Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács 1996. december 20-i üléséről Napirend előtti felszólalásában a munkavállalói oldal a szervezkedési szabadságot veszélyeztető és a munka világát szabályozó

Részletesebben

Bal- és jobboldali megújulás Mit mutatnak a számok? A Fidesz KDNP és az ellenzéki összefogás egyéni jelöltjeinek összehasonlítása

Bal- és jobboldali megújulás Mit mutatnak a számok? A Fidesz KDNP és az ellenzéki összefogás egyéni jelöltjeinek összehasonlítása Bal- és jobboldali megújulás Mit mutatnak a számok? A Fidesz KDNP és az ellenzéki összefogás egyéni jelöltjeinek összehasonlítása Az Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA) elemzése a jobboldal, illetve

Részletesebben

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: 2019-01-11 09:41 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt.sz.: MGB/17-2/2015. MGB-5/2015. sz. ülés (MGB-17/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt.sz.: MGB/17-2/2015. MGB-5/2015. sz. ülés (MGB-17/ sz. ülés) Ikt.sz.: MGB/17-2/2015. MGB-5/2015. sz. ülés (MGB-17/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának 2015. április 27-én, hétfőn, 10 óra 32 perckor az Országgyűlés Irodaháza

Részletesebben

15/2013. A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv határozatainak

15/2013. A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv határozatainak Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 15/2013 A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv határozatainak

Részletesebben

A Magyarországi Kisebbségek Pártja - ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai Gordonnak April 15.

A Magyarországi Kisebbségek Pártja - ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai Gordonnak April 15. A Magyarországi Kisebbségek Pártja - ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai Gordonnak 2009. April 15. Tisztelt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt úr! Kérjük, miniszterelnök-jelölt úr, a megszorító

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali kérdés...

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA ÁPRILIS (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS ÁPRILIS 18-I (HÉTFŐI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA ÁPRILIS (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS ÁPRILIS 18-I (HÉTFŐI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2016. ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA ÁPRILIS 11-12-13. (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS ÁPRILIS 18-I (HÉTFŐI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2016. április 11-én 14 15 órai állapot szerint AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: ÁPRILIS

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. május 9. TÁJÉKOZTATÓ a 2017. május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a október 9-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a október 9-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓ-HELYETTES TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. október 9-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali

Részletesebben

Országgy űlés Hiv,ataie. Irományszám : Érkezett 2015 DEC 01.

Országgy űlés Hiv,ataie. Irományszám : Érkezett 2015 DEC 01. Országgy űlés Hiv,ataie Iromány : Érkezett 2015 DEC 01. 2015. évi... törvény a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény módosításáról 1. (1) A Magyarország 2016. évi

Részletesebben

Kormányzati lépések Székesfehérvár. fejlődéséért

Kormányzati lépések Székesfehérvár. fejlődéséért Kormányzati lépések Székesfehérvár A kihelyezett kormányülésen meghozott döntések értékelése 2013. augusztus 20. fejlődéséért Fűtőerőmű 2004. Az erőmű privatizálásra került 2012. A cég felszámolása megkezdődött

Részletesebben

Javaslat a gyermekétkeztetés térítési díjának és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjának megállapítására

Javaslat a gyermekétkeztetés térítési díjának és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjának megállapítására Javaslat a gyermekétkeztetés térítési díjának és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjának megállapítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2016. ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA SZEPTEMBER 12-13-14. (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS SZEPTEMBER 19-I (HÉTFŐ) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2016. szeptember 12-én 16 00 órai állapot szerint AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: SZEPTEMBER

Részletesebben

Összehasonlító adatok 2006., 2010., évekről

Összehasonlító adatok 2006., 2010., évekről AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGE 215. január 26. Összehasonlító adatok 26., 21., 214. évekről Készítette: Tájékoztatási és Módszertani Osztály Tartalomjegyzék oldal Az országgyűlési ülésszakok, ülések és ülésnapok

Részletesebben

Iskolai közétkeztetés környezeti nevelés

Iskolai közétkeztetés környezeti nevelés Iskolai közétkeztetés környezeti nevelés beszámoló a szekció munkájáról Czene Zsolt, Vidékfejlesztési Minisztérium Czippán Katalin, Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodája Pannonhalma 2011.09.17.

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ )

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ ) FMB-7/2011. (FMB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2011. május 9-én, hétfőn, 9.30 órakor a Képviselői Irodaház 128. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 201 október Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 október 5-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék Mandátumigazolás és eskütétel...

Részletesebben

Közel 4,9 milliárd forint befektetés érkezett 60 társaságba. 2007-ben több mint nyolcszorosára nőttek a KKV-kba irányuló befektetések

Közel 4,9 milliárd forint befektetés érkezett 60 társaságba. 2007-ben több mint nyolcszorosára nőttek a KKV-kba irányuló befektetések www.startgarancia.hu SAJTÓKÖZLEMÉNY Közel 4,9 milliárd forint befektetés érkezett 60 társaságba 2007-ben több mint nyolcszorosára nőttek a KKV-kba irányuló befektetések Budapest, 2009. május 4. A Start

Részletesebben

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Iromány száma: T/17683. Benyújtás dátuma: 2017-10-05 09:24 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet.

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet. ÍGY VÁLASZTOTTUNK Az igazi munka csak most kezdõdik! Tervek és lehetõségek az országgyûlési választás után A választókerületünkben élõk Sági Istvánt, városunk képviselõ-testülete pénzügyi és városfejlesztési

Részletesebben

Turisztikai vállalkozások mindennapjai, kilátások! Kocsy Béla. Nehéz gazdasági helyzet, fogyatékkal élő munkavállalók! Budapest, 2013. Március 01.

Turisztikai vállalkozások mindennapjai, kilátások! Kocsy Béla. Nehéz gazdasági helyzet, fogyatékkal élő munkavállalók! Budapest, 2013. Március 01. Turisztikai vállalkozások mindennapjai, kilátások! Kocsy Béla Nehéz gazdasági helyzet, fogyatékkal élő munkavállalók! Budapest, 2013. Március 01. Honnan indultunk? Összehasonlító elemzése, az elmúlt időszakról

Részletesebben

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI 1. BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA EMBERI ERŐFORRÁSOK TUDOMÁNYOS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a szeptember 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a szeptember 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 2015. szeptember 22. Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 2015. szeptember 21-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Banai Péter Benő államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. november 1 2017-ben makrogazdasági és költségvetési stabilitás jellemzi az országot Forrás: *: Európai

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a október 3-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a október 3-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. október 4. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. október 3-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Közfoglalkoztatás. Ujhelyi Zita

Közfoglalkoztatás. Ujhelyi Zita Közfoglalkoztatás Ujhelyi Zita Nemzeti Közfoglalkoztatási Program Közhasznú munkavégzés támogatása Közcélú foglalkoztatás Hagyományos közmunkaprogramok Egységes közfoglalkoztatás Cél: minél több munkára

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 214. november 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló az Oktatási Intézmények Központi Konyhájának munkájáról

Részletesebben

A FIDESZ IGAZI ARCA HAZUGSÁGOK

A FIDESZ IGAZI ARCA HAZUGSÁGOK A FIDESZ IGAZI ARCA TÉNYEK ÉS HAZUGSÁGOK Ez a füzet a második fejezete annak a sorozatnak, amelyben megmutatjuk az embereknek mindazokat a tényeket, amelyek megcáfolják Orbán hazugságait. 2 VIKTOR! HOL

Részletesebben

Összehasonlító adatok 2006., 2010., I. félévek

Összehasonlító adatok 2006., 2010., I. félévek AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGE 214. július 4. Összehasonlító adatok 26., 21., 214. I. ek Készítette: Tájékoztatási és Módszertani Osztály A 214. július 4-ei ülés számított adataival. Tartalomjegyzék oldal

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/ sz. ülés) Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának 2013. május 14-én, kedden, 9 óra 54 perckor az

Részletesebben

2013. évi. törvény. A rezsidíj csökkentésre vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen az Ön megtakarítása. ebben az elszámolt időszakban:

2013. évi. törvény. A rezsidíj csökkentésre vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen az Ön megtakarítása. ebben az elszámolt időszakban: T/12307 számú törvényjavaslat 2013 évi törvény az alapvető szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók hiteles és pontos tájékoztatása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról A lakossági terhek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: IV.56-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2015. május 7-én (csütörtökön) 15 órakor a Vármegyeháza dísztermében (Szekszárd, Béla király tér

Részletesebben

% M.o. 42,0 18,1 15,4 75,6 24,4 EU-27 20,9 18,9 17,8 57,6 42,4. M.o. 20,2 15,6 17,6 53,4 46,6. (ezer euro/fogl.) M.o. 48,1 86,0 114,1 70,7 190,6

% M.o. 42,0 18,1 15,4 75,6 24,4 EU-27 20,9 18,9 17,8 57,6 42,4. M.o. 20,2 15,6 17,6 53,4 46,6. (ezer euro/fogl.) M.o. 48,1 86,0 114,1 70,7 190,6 KKV-k jelene és jövője: a versenyképesség megőrzésének lehetőségei Dr. Parragh Bianka Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézet A KKV-szektor főbb jellemzői A mikro-, kis-

Részletesebben

Kik voltak a NOlimpia aláírói?

Kik voltak a NOlimpia aláírói? Kik voltak a NOlimpia aláírói? Az Integrity Lab elemzése Összefoglaló A NOlimpia-kampány sikeresen szólította meg a pártnélküli budapestieket és a legtöbb társadalmi csoportot, ám a kormánypárti, valamint

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. február 2 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Katasztrófához vezethet a természeti sokféleség ilyen mértékű csökkenése

Katasztrófához vezethet a természeti sokféleség ilyen mértékű csökkenése Katasztrófához vezethet a természeti sokféleség ilyen mértékű csökkenése Az Európai Unió LIFE programjának támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és nemzetközi szervezete,

Részletesebben

Konjunktúrajelentés 2014

Konjunktúrajelentés 2014 Konjunktúrajelentés 0 A Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 0. Konjunktúra felmérésének eredményei 0. április. Dirk Wölfer kommunikációs osztályvezető 0.0.. Résztvevők 0 Magyar felmérés: résztvevő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 660-78/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére Tárgy: Iskolapszichológusi feladatellátás Kerekegyházán Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Budapest 2019 A Republikon Intézet elemzése

Budapest 2019 A Republikon Intézet elemzése Budapest 2019 A Republikon Intézet elemzése Budapesten az ellenzéki győzelemhez nem elég megnyerni a főpolgármesterválasztást, a Fővárosi Közgyűlésben csak úgy lesz ellenzéki többség, ha a kerületek nagyobb

Részletesebben

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu Hírlevél 2010. július 1 Hírlevél 2011. március Hírlevél 2011. március 2 173 MILLIÁRD FORINTOS KERETÖSSZEG AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATAIBAN A 2011. évi vállalkozásfejlesztést célzó

Részletesebben

Sátoraljaújhely, április 15.

Sátoraljaújhely, április 15. AZ ORSZÁGOS FOGLALKOZTATÁSI KÖZALAPÍTVÁNY 2009. ÉVRE MEGHIRDETETT ÉS TERVEZETT PROGRAMJAI Előadó: Gyarmathi Mihály Sátoraljaújhely, 2009. április 15. 1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Az OFA 1992-ben

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA. az Egyesült Királyságban túlzott hiány fennállásáról szóló 2008/713/EK határozat hatályon kívül helyezéséről

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA. az Egyesült Királyságban túlzott hiány fennállásáról szóló 2008/713/EK határozat hatályon kívül helyezéséről EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.11.22. COM(2017) 801 final Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA az Egyesült Királyságban túlzott hiány fennállásáról szóló 2008/713/EK határozat hatályon kívül helyezéséről HU HU

Részletesebben

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 31. hét

Nemzetpolitikai összefoglaló. 2015. 31. hét Nemzetpolitikai összefoglaló 2015. 31. hét Erdély Ponta: Orbán bántó és provokáló alak Victor Ponta sértőnek nevezte a magyar miniszterelnök Romániával szemben tanúsított magatartását. A román kormányfő

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ )

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ ) FVB-19/20010. (FVB-19/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2010. december 6-án, hétfőn, 10 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a november 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a november 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 201 november Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 november 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék Napirend módosítása... 2 Tárgysorozatba

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a október 12-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

TÁJÉKOZTATÓ a október 12-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék Országgyűlés Hivatala Budapest, 201 október 1 Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 október 12-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék Megemlékezés... 2 Határozati

Részletesebben

J e g y zőkönyv ÖKB-3/2010. ÖKB-3/

J e g y zőkönyv ÖKB-3/2010. ÖKB-3/ ÖKB-3/2010. ÖKB-3/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2010. május 26-án, szerdán, 8 órakor az Országház delegációs termében megtartott üléséről

Részletesebben

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés)

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés) Ikt.sz.: FMB/64-1/2012 FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/2010-2014. sz. ülés) J e g y ző k ö n y v az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2012. május 14-én, hétfőn 9 óra 37 perckor a Képviselői

Részletesebben

Projekt azonosítószáma: TÁMOP / vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik DOKUMENTUM 5.

Projekt azonosítószáma: TÁMOP / vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik DOKUMENTUM 5. Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-005 vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019 DOKUMENTUM 5. Foglalkoztatottság és munkanélküliség

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ )

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ ) Nbb-10/2011. (Nbb-29/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2011. május 24-én, kedden, 11 óra 13 perckor a Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tárgyalótermében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szám: 22.616-3/2007-SZMM. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Miniszterelnöki Hivatalban, a minisztériumokban, az igazgatási

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2. JEGYZŐKÖNYV Amely készült: Jelen vannak: a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén 2012. január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.) a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA E L N Ö K É T Ő L Szám: 7/4-18/2011. J e g y z ő k ö n y v Készül: a Pénzügyi Bizottság 2011. november 23-án 10 óra 05 perckor kezdődő, a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. június 14-én 16 30 órai állapot szerint JÚNIUS 18. HÉTFŐ üléskezdés:

Részletesebben

Az építőipar 2012.évi teljesítménye. Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége

Az építőipar 2012.évi teljesítménye. Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége Az építőipar 2012.évi teljesítménye Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége Az építőipari termelés alakulása 2012-ben is folytatódott az építőipari termelés 2006 óta tartó csökkenése Az építőipar egésze

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/28-1/2013. OKB-23/2013. sz. ülés (OKB-131/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/28-1/2013. OKB-23/2013. sz. ülés (OKB-131/ sz. ülés) Ikt.sz.: OKB/28-1/2013. OKB-23/2013. sz. ülés (OKB-131/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. június 10-én, hétfőn, 11 óra 13 perckor

Részletesebben

Elutasítják a budapestiek a Kossuth tér átépítését

Elutasítják a budapestiek a Kossuth tér átépítését Elutasítják a budapestiek a Kossuth tér átépítését A fővárosiak többsége nem ért egyet a Fidesz szimbolikus intézkedéseivel. Az ingatlanadó több kerületben történt bevezetése a legnépszerűtlenebb, a dohányzási

Részletesebben

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS A KÖLTSÉGVETÉSI POLITIKA ALAPELEMEI AKTUÁLIS GAZDASÁGPOLITIKAI ESETTANULMÁNYOK 6. ELŐADÁS

AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS A KÖLTSÉGVETÉSI POLITIKA ALAPELEMEI AKTUÁLIS GAZDASÁGPOLITIKAI ESETTANULMÁNYOK 6. ELŐADÁS AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS A KÖLTSÉGVETÉSI POLITIKA ALAPELEMEI AKTUÁLIS GAZDASÁGPOLITIKAI ESETTANULMÁNYOK 6. ELŐADÁS BEVEZETÉS Gazdaságpolitika a politikának a gazdaságra vonatkozó ráhatása mindenféle kormányzati

Részletesebben

Optimistább jövőkép, de visszafogott beruházási szándék jellemzi a vállalkozásokat

Optimistább jövőkép, de visszafogott beruházási szándék jellemzi a vállalkozásokat Optimistább jövőkép, de visszafogott beruházási szándék jellemzi a vállalkozásokat 404 milliárd forinttól esett el a hazai kkv-szektor tavaly az elavult eszközök miatt Továbbra is visszafogott a magyar

Részletesebben

GAZDASÁG... 5 Pénzügykutató: 3,7 százalékkal nőhet a magyar GDP idén... 5 May bejelentette: nem lesz megállapodásos brexit jövő pénteken...

GAZDASÁG... 5 Pénzügykutató: 3,7 százalékkal nőhet a magyar GDP idén... 5 May bejelentette: nem lesz megállapodásos brexit jövő pénteken... 2019. március 21. Sajtószemle Tartalom 1 SZAKSZERVEZET... 2 Kordás László: Kevés a munkaügyi ellenőrzés, túl sok a munkahelyi baleset... 2 Meleg János a VSZ, Naszály Gábor az EKSZ, Karsai Zoltán a KASZ

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bossányi László,, Dr. Gondos István,

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. április 1 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t 1. oldal és Működ 7/2016. (VI. 8.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás módosításáról1 A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA?

MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA? MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA? Korózs Lajos Elnökségi tag lajos.korozs@mszp.hu STRASBOURGI BÍRÓSÁGHOZ ÉS AZ ALKOTMÁNY BÍRÓSÁGHOZ FORDUL AZ MSZP Az MSZP minden jogorvoslati lehetőséget ki

Részletesebben