szerda. Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbánkormány

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2012.05.30. szerda. Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbánkormány"

Átírás

1 szerda Kérdőívezés helyett új munkahelyekre lenne szükség Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbánkormány első két évét Labanc kormányzás kuruc ruhában Kétéves a nemzeti oligarchák kormánya Országgyűlés Rogán Antal kiszolgálta "a Budapestnek ártó gépezetet A "Matolcsy-puzzle" egyre zavarosabb A honvédelmi miniszter győzött a múlton! Égbekiáltó felelőtlenség SOS-intézkedések gyermekeink egészségéért A 200 ezres kérdés A Magyar Szocialista Párt minden médiaszereplése megtekinthető az alábbi honlapon:

2 Kérdőívezés helyett új munkahelyekre lenne szükség Az MSZP szerint a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekről szóló, kedden kezdődő újabb nemzeti konzultáció "álkérdései" helyett inkább új munkahelyekre lenne szükség. Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke kedden sajtótájékoztatón arról beszélt: bár a kormány tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígért, ma 110 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a pénzügyi-gazdasági válság előtt, és a foglalkoztatottak száma a kormányváltás óta sem nőtt. A parlament foglalkoztatási bizottságának MSZP-s elnöke szerint ebből adódóan a kormánynak újabb nemzeti konzultáció helyett az új munkahelyek létrehozásán kellene fáradoznia. Ehelyett - tette hozzá - a kormány a gazdaságpolitikai hibáinak árát a cégekkel fizetteti meg, kiszámíthatatlan jogi-gazdasági környezetet teremtett, a bankadóval ellehetetlenítette a vállalati hitelezést, a munkavállalókra újabb terheket rakott például az áfa emelésével, miközben a reáljövedelmek csökkennek, az infláció pedig nő. Arról is beszélt, hogy az Orbán-kormány két éve alatt 2,7-ről 4 millióra nőtt a létminimum alatt élők száma, 1 millió 200 ezer ember pedig a szegénységi küszöb alatt él.

3 Megszegett ígéretek, növekvő munkanélküliség, szétzilált jogállam jellemzi az Orbán-kormány első két évét Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint megszegett ígéretekkel, a munkanélküliség növekedésével, gazdasági csőddel és a jogállam szétzilálásával írható le az Orbánkormány első két éve. Mesterházy Attila kedden újságíróknak azt mondta: nem állítható be sikerként az a kormányzás, amely pénzt vett el a szegényektől és a gazdagoknak adta, vállalkozásokat juttatott csődbe és az ország nemzetközi elszigetelődéséhez vezetett. Az MSZP a megszorításokkal szemben a növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentráló gazdaságpolitikát tart szükségesnek, és mivel úgy látja, hogy a Fidesz nem hajlandó a változtatásra, programja világos gazdaságpolitikai alternatívát állít a kormánnyal szemben - közölte. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti napirend előtti felszólalásában új jelenségnek nevezte, hogy az Országgyűlésben olyan pártok ülnek, amelyeket "külföldi, amerikai érdekcsoportok pénzelnek", s kiemelte közülük az LMP-t és az MSZP-t. Mesterházy Attila kérdésre válaszolva erre úgy reagált: ha az MSZP-re vonatkozóan ilyen állítást tett, Lázár Jánosnak bíróság előtt kell felelnie. A szocialisták nem kapnak anyagi támogatást külföldről, állami támogatásból, tagdíjakból és szimpatizánsaik adományaiból tartják fenn magukat - mondta, megjegyezve, valójában a Fidesszel kapcsolatban vetődik fel a gyanú, hogy korrupciógyanús pénzekből működik. Szerinte ezért is lenne indokolt annak vizsgálata, hogy Simicska Lajosnak a Közgép Zrt. tulajdonosaként milyen befolyása van Orbán Viktor miniszterelnökre és Lázár Jánosra. A Nyirő József újratemetésével kapcsolatos MSZP-álláspontot firtató kérdésre Mesterházy Attila úgy válaszolt: mindenkit megillet, hogy végakaratának megfelelően a szülőföldjén temessék el, és szerinte ez az író esetében is meg fog történni.

4 Ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy Kövér László házelnök és a Fidesz ismét beavatkozott a romániai belpolitikába és az erdélyi magyarság megosztására törekszik, ami annak parlamenti képviseletét, az RMDSZ választási esélyeit veszélyezteti. Labanc kormányzás kuruc ruhában A magyar kis- és középvállalkozások elől szívják el a levegőt a Fidesz nagytőkés oligarchái jelentette ki a május 29-én a Parlamentben Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A politikus napirend előtti felszólalásában rámutatott: lehet, hogy a kormányzat beindította a gazdaság motorjait, ám a jelek szerint a sebességváltót hátramenetben hagyta. Tavaly például céggel szemben indult felszámolási eljárás, ami 16,5 százalékkal több, mint 2010-ben. A válságot az építőipar érezte meg leginkább, a felszámolt vállalkozások ötöde innen kerül ki, mégis van egy vállalat, amely ezen a visszaeső piacon is több milliárdos nyereséget képes elérni. Ez az a KÖZGÉP, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos, a Fidesz volt gazdasági igazgatója, Orbán Viktor jó barátja jelentette ki Lukács. Ez a vállalat még az internetes oldalán is büszkén hirdeti, hogy bevételei túlnyomó része a központi költségvetésből származik, s ez igaz is, hiszen a KÖZGÉP az elmúlt két évben mintegy 300 milliárd forint állami megrendeléshez jutott, ennyi közpénz landolt náluk mondta Lukács Zoltán, kiemelve: ha a KÖZGÉP megjelenik egy közbeszerzésen, a többi jelentkező már tudja, hogy nem is érdemes indulniuk, hiszen semmi esélyük a megbízás elnyerésére. Lukács szerint a Fidesz nem csupán országos, hanem helyi szinten is támogatja saját oligarcháit. Példaként Tatabányát említette, rámutatva: a város összes közterületi reklámfelületét szintén egy Simicska Lajoshoz köthető Publimont Kft. nyerte el 10 évre. Ugyancsak Tatabányán a Mészáros és Mészáros Kft-nek adták el a helyi futballcsapat 32,5 milliós tulajdonrészét mindössze 1 forintért. Ez az a cég, melynek tulajdonosa a felcsúti polgármester sorolta a tényeket Lukács Zoltán. Az MSZP-s politikus szerint a Fidesz oligarchái nem a nemzetközi nagyvállalatok előtt nyernek megbízásokat, ahogy azt Orbán Viktor állítja, hanem a hazai kis- és középvállalkozások elől szívják el a levegőt. A Fidesz kuruc gúnyában folytat labanc

5 politikát. Ám a helyzet az, hogy az elmúlt két évben már ez is lekopott zárta hozzászólását Lukács Zoltán. A képviselőnek adott válaszában Csáfalvay Zoltán államtitkár elismerte, hogy az építőipar nem a növekvő ágazatok közé tartozik. Szerinte az építőipar 2010 előtt a devizahitelekből futott fel, s ez a forrás mostanra elapadt. Az államtitkár szerint Magyarország gazdaságát furcsa kettősség jellemzi. Vannak a hatékony multik és a többnyire gyenge, exportra alig termelő kis- és középvállalkozások. A kormány célja, hogy egy erős középvállalkozói réteg jöjjön létre, ezt szolgálja például a társasági adó csökkentése. Az oligarchák előnybe hozására Cséfalvay úgy reagált: az állami újraelosztás folyamatosan csökken, a kormány célja egy karcsú és hatékony állam megteremtése. Az államtitkár a KÖZGÉP-pel kapcsolatos észrevételekre nem válaszolt, a cég nevét meg sem említette. Kétéves a nemzeti oligarchák kormánya - Országgyűlés "Ma ünnepli második éves fennállását a magyar nemzeti oligarchák kormánya" - kezdte napirend előtti felszólalását Lukács Zoltán, majd megemlítette, hogy nőtt a felszámolt cégek száma, a kudarcba fulladt gazdaságpolitikát pedig leginkább az építőipar érezte meg. Van azonban egy építőipari cég - jegyezte meg -, a Közgép, amely ebben az időben is jelentősen tudott növekedni, hiszen 300 milliárd forintnyi, a GDP 1 százalékát kitevő állami megrendelést kapott. A képviselő hosszasan sorolta a vállalat által elnyert állami beruházásokat, például a Szajol-Békéscsaba vasútvonal felújításának munkáját. "Politikai kegyenceket" hoztak helyzetbe a földpályázatokon Gőgös Zoltán interpellációjában azt kérdezte, hogy a kormány hajlandó-e a korrekcióra a földpályázatok kapcsán. Az ellenzéki képviselő konkrét példákat említve azt kifogásolta, hogy a pályázatok során szubjektív szempontok alapján döntöttek. Szerinte a kormányoldal korábban a helyben lakó gazdálkodók segítését ígérte, azonban a vidéki

6 kisember helyett "határokat nem ismerő, mindet maguknak akaró politikai kegyenceket" hozták helyzetbe. A kistelepülések szennyvízelvezetéséről Göndör István szintén interpellációban azt mondta, hogy a kétezernél kisebb lakosú települések szennyvízkezelésének megoldására kiírt pályázat május 2-i beadási határideje után nyolc nappal a Magyar Közlönyben olyan kormányhatározat jelent meg, amelyik alapján a Délalföldön, Dél- és Nyugat-Dunántúlon ban "összesen nulla forintot" szántak a kistelepülések ezen problémájának kezelésére. Feltette a kérdést, hogy miért dobattak ki tucatnyi önkormányzattal több száz millió forint közpénzt a pályázatokra, ha tudták, hogy nincsenek megfelelő források. Állami földbérletek A szocialista Varga Zoltán olyan eseteket említett, amikor nem érvényesültek az állami földbérletek kapcsán megfogalmazott célok. Ezek között említette, hogy helyben lakó családi gazdálkodók, életvitelszerűen mezőgazdasággal foglalkozók és az állatállományát bővítők a kedvezményezettek. A foglalkoztatás területén csak rombolt a kormány Gúr Nándor azt mondta: egymillió új munkahelyet ígért a kormány, de semmi nem történik, a foglalkoztatás tekintetében csak romboltak, az érdekegyeztetés rendszerét szétzúzták. Nem áramlik a tőke, nem tud működni a gazdaság, a munkavállalók kiszolgáltatottak - sorolta, majd azt kérdezte: hogy gondolják, nemzeti konzultációt kell csinálni, vagy végre munkahelyeket kell teremteni? Pontosan hány tanulószerződést van életben? Sós Tamás a szakképzésben tanulószerződéssel résztvevők számával kapcsolatban ellentmondásos adatokról beszélt és azt kérdezte: mit tervez a kormány a jövő esztendőre, illetve a tavalyi számokhoz viszonyítva mekkora az idei létszám?

7 Jót tesz-e a járások kialakítása az ügyintézésnek? Tóth József arról beszélt, hogy a járások kialakításával az új igazgatási szervekhez kerülnek bizonyos szociális juttatások ügyintézései is. Ez azonban szerinte az ügyfelek számára hosszabb utazást jelent, ráadásul tovább nehezíti a segélyekből élők életét, hogy más segélyeket viszont továbbra is az önkormányzatoknál kell intézniük. Ez pedig jelentősen hosszabb és körülményesebb ügyintézést eredményez, ami nem állampolgárbarát - tette hozzá. Rogán Antal kiszolgálta "a Budapestnek ártó gépezetet Az MSZP szerint Rogán Antal, a Fidesz fővárosi képviselője, V. kerületi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kiszolgálta Orbán Viktor kormányfő "Budapestnek ártó gépezetét" azzal, hogy több új adót vezetett be a fővárosban. Horváth Csaba frakcióvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök amikor csak tehette, ártott a fővárosnak, Rogán Antal pedig, aki a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője lett, kiszolgálta ezt a gépezetet. Ugyanakkor esélyt szeretnének adni a belváros polgármesterének, ezért az MSZP-frakció egy "I love Budapest" feliratú pólót ajándékoz a politikusnak. A fővárosiak nem többet kérnek, hanem azt, hogy kevesebbet vegyenek el tőlük - tette hozzá. Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes közölte: a panelprogram és az ökoplusz program teljes leállítása, a több tucat új adónem bevezetése, a bírságok emelése is hozzájárult ahhoz, hogy Budapestet több százmilliós kár érje. A képviselő a vízművekkel kapcsolatos előterjesztésről elmondta, nem avatták be őket a tárgyalás részleteibe, az ügy hátterében sok a bizonytalanság, az is lehet, hogy végül a kormány érdekköréhez kerül a vízmű. Horváth Csaba a tiltott közösségellenes magatartásokról szóló előterjesztésről közölte, ehhez a város vezetésének példamutatása is hozzátartozik, így jelen formájában nem szavazzák meg az előterjesztést.

8 A "Matolcsy-puzzle" egyre zavarosabb Az MSZP szerint az Országgyűlés által szerdán tárgyalt újabb adónemek - a tranzakciós és a biztosítási adó - bevezetése is csak azt bizonyítja, hogy a "Matolcsy-puzzle" egyre zavarosabb képet mutat, mivel "az első darab" rossz helyen van. Erről Tukacs István szocialista képviselő beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, kifejtve: a kormány gazdaságpolitikáját az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer határozza meg, amely szerinte akkora lyukat ütött a költségvetésen 2010-es bevezetése óta, hogy azóta is ezt "foltozza" a kormány az újabb és újabb adók bevezetésével. A tranzakciós adóról és biztosítási adóról szólva Tukacs István azt mondta, ezek nem forgalmi típusú adók, hanem egyértelműen az emberek terheit növelik, a tranzakciós adó pedig a kormány állításával szemben nem illeték, ez a besorolás csak a kettős adóztatás vádjának elkerülését szolgálja. Összességében az MSZP szerint a kormány teljesen tanácstalan a gazdaságpolitika problémáinak megoldásait illetően és csak újabb adók kivetésében látja a lehetőségeket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter leváltása és a valódi többkulcsos adórendszer bevezetése helyett.

9 A honvédelmi miniszter győzött a múlton! A megfélemlített katonák egymásnak is ellentmondó nyilatkozataiból összetákolt jelentésből egyetlen dolog derül ki: Hende Csaba a Magyar Honvédséget csak politikai eszköznek tekinti, amellyel politikai riválisait szeretné lejáratni, elvonva a figyelmet arról a tényről, hogy a Magyar Honvédséget csődközeli állapotba juttatta. A nagy apparátussal, elismerésre méltó jogi alapossággal elkészült vizsgálati jelentés sem mondja ki, hogy október 23-án délután a honvédség készletéből emberi élet kioltására alkalmas lőfegyverek és lőszer átadására került volna sor. A jelentésből egyértelműen kiderül, hogy teljességgel megalapozatlanok voltak azok a kiszivárogtatások, amelyek Kalasnyikovokról és gumilövedékekről szóltak a kormánypárti sajtóban. Sőt a jelentés rögzíti, hogy A szeptember 17-október 23. között az utcán megvalósult cselekményektől a katonák távoltartása az alkotmányosság szempontjából értékelendő és elismerendő tevékenység volt. Bár az írásos dokumentumok hiányosak, a meghallgatottak nyilatkozatai megerősítik, hogy a REBISZ raktárkészletének kiegészítése érdekében érkezett a megkeresés az MH Műveleti Központjához az ORFK-tól, szakmai vonalon. A jelentés idézi a REBISZ fennmaradt átiratát arról, hogy a könnygázgránátvetőket nem használták, tekintettel arra, hogy a rendőrségi állomány e típus alkalmazására nem volt kiképezve. Külön megjegyzendő, hogy a barikádbontásra alkalmas és a sajtó által szintén részletesen tárgyalt gépjármű átadására, a jogszabályok szigorú betartásával, csak 2007 márciusában került sor. Két év politikai dilettantizmusát politikai boszorkányüldözéssel próbálja Hende Csaba palástolni. Politikai felelősségről beszél, de arról a felelősségről, hogy hogyan jutott vezetése alatt Magyarország a NATO középmezőnyéből sereghajtóvá, a középmezőnyből szégyenpadra, mélyen hallgat ben a NATO főtitkára külön levélben köszönte meg és méltatta hazánk és Szekeres Imre teljesítményét. Ma pedig azzal van tele a nemzetközi sajtó, hogy a NATO potyautasaivá váltunk, és Görögországgal együtt ki kellene tenni Magyarországot a szövetségből. Nem is csoda, ha arra gondolunk, hogy

10 amíg például 2010-ben a NATO stratégiai légiszállítási képességének pápai telepítését fogadták szövetségeseink, addig ma a stratégiai koronaőrségről tudunk beszámolni. Égbekiáltó felelőtlenség A miniszterelnök lelkén szárad az 1-es terminál bezárása is. Ha Orbán Viktornak tényleg fontos lenne a beruházásösztönzés és a munkahelyteremtés, akkor a Közgép Zrt. egyoldalú támogatása helyett nem vitte volna égbekiáltó felelőtlenséggel csődbe a Malévet. Miközben az autósztrádákon és a vasutakon (sőt, újabban az állami földeken) az elmúlt két évben csak a Simicska-birodalom aratott, a nemzeti légiközlekedés leszállópályára került Magyarországon. A légiközlekedés lepusztítása égbekiáltó felelőtlenség, egyben az elmúlt két évben folytatott öncélú gazdaságpolitika szimbóluma: a nemzeti légitársaság és a nemzeti légikikötő több mint hatvanéves 1-es számú terminálja akkor száll el, amikor 500 milliárd forint jut Mol-részvények eltőzsdézésére. Pedig elvileg a kormány azokat a beruházásokat támogatja, amelyek eredményeként új munkahelyek jönnek létre mondta a miniszterelnök még márciusban. Ha Orbán Viktornak tényleg fontos lenne a beruházások ösztönzése révén új munkahelyek teremtése, illetve a régiek megőrzése, akkor a haveri Közgép Zrt. helyett például a légiközlekedésbe fektetne be. A Malév, s vele a Ferihegyi 1-es terminál még ma is újraindítható. Ehhez csak milliárd forint és egy határozott kormányzati szándék szükséges. Ha Orbán Viktor egyikkel sem rendelkezik, jobb, ha még ma a Malév után repül. Sokaknak nem hiányozna annyira, mint nemzeti légitársaság.

11 Józsa István, frakcióvezető-helyettes SOS-intézkedések gyermekeink egészségéért A Fogyasztóvédelmi bizottság hetekkel ezelőtt áttekintette a gyermekétkeztetés fogyasztóvédelmi kérdéseit, és egy, a kormány számára előkészített ajánlást is elfogadott. Erre a döntéshozók érdemben eddig nem reagáltak, az MSZP így saját javaslatokkal segíti a probléma mielőbbi rendezését. A Magyarországon működő több mint 9000 közéétkeztető ma naponta alig 260 forint nyersanyagnormából főz. Ez nem elég az egészséges táplálkozás modern elveinek megfelelő étel előállításához. Egy felmérés szerint a hétéves korosztály százaléka túlsúlyos vagy elhízott. A határozati javaslat rögzíti, hogy azonnali intézkedésekre van szükség a táplálkozással összefüggő betegségek és az alultápláltság felszámolására, valamint elsősorban a szülők tájékoztatására annak érdekében, hogy gyermekeik egészségesebben étkezzenek. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy: - dolgozzon ki egy olyan átfogó jogi szabályozást a közétkeztetésre, amely a szervezett élelmezési ellátásra vonatkozó táplálkozás-egészségügyi ajánlásában szereplő előírásokat kötelezően betartandó rendelkezésként határozza meg! - hozza létre a dietetikai szakfelügyeletet! - mérje fel, hogy megyei szinten mekkora összeggel járulnak hozzá az önkormányzatok a gyermekétkeztetéshez! - szabályozza az iskolai büfék kínálatára vonatkozó előírásokat! A szükséges intézkedések határidejét - mint az Országgyűlés illetékes szakbizottságának elnöke - ez év július 15-ben állapítottam meg. Remélem, e javaslatok nem jutnak a többi

12 kezdeményezésünk sorsára, illetve, hogy az Országgyűlés is úgy gondolja, hogy a gyermekek egészsége és egészséges táplálkozása éppen olyan fontos, mint az egy hét alatt elfogadott, társadalmi egyeztetésen át nem esett előterjesztések. Simon Gábor, a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke, az MSZP elnökhelyettese A 200 ezres kérdés Több mint két évvel a második Orbán-kormány hivatalba lépése után a foglalkoztatottság épp 100 ezerrel kevesebb, mint a válság beütésekor volt, a munkanélküliség pedig lényegében stagnál és épp 200 ezerrel magasabb, mint azt a Fidesz 2010-ben ígérte. Kérdés: hol a ciklus első felére beígért 200 ezer új munkahely? A KSH által a foglalkoztatásban frissen kimutatott csekély javulás abból fakad, hogy a részmunkaidős foglalkoztatottak száma a közmunkaprogram átalakítása miatt ma jóval nagyobb, mint a kormányváltáskor volt. A teljes munkaidőben dolgozók száma továbbra is jelentős csökkenést mutat. A kormány tehát legfeljebb a munkaidőalap újrafelosztásáért indított háborút nyerte meg, a munkanélküliség elleni küzdelemben csúfos vereséget szenvedett. Mutatja ezt az Európai Bizottság legfrissebb országjelentése is, amely szerint a munkanélküliség hazánkban még idén is csupán jelképes csökkenést mutat majd, a következő esztendőben pedig várhatóan tovább zuhan. Amíg tehát a Fidesz Zrt-hez hű oligarchák lassan alig győzik teljesíteni az állami megrendeléseket, egy átlagos munkanélkülinek több mint 18 hónap álláskeresés vagy esetleg 4-6 órás, a tisztes megélhetéshez édeskevés bért biztosító közmunka marad. Ezt a pofátlan kettősséget próbálja álcázni a kormány az újabb álkérdőívek kézbesítésével.

13 Amelyek egyébként annak leleplező dokumentumai, hogy a Fidesz az elmúlt két évben a munkahelyteremtésre tett ígéretét is megszegte, és fogalma sincs, mit kezdjen a négymillió létminimum alatt élő ember országával. A munkahelyteremtésre vonatkozó egyetlen releváns kérdés a második Orbán-kormány hivatalba lépése után több mint két évvel úgy szól: hol a ciklus első felére beígért 200 ezer új munkahely? Gúr Nándor, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke, az MSZP alelnöke

2012.07.10. kedd. A kormány elfogadhatatlan módon vezetne be kötelező kamarai tagságot az agráriumban

2012.07.10. kedd. A kormány elfogadhatatlan módon vezetne be kötelező kamarai tagságot az agráriumban 2012.07.10. kedd Mesterházy Attila az RMDSZ elnökével találkozott A spekulánsok helyett a szegényeket sújtja a sárgacsekk-adó Családi nap és főzőverseny Miskolcon A kormány elfogadhatatlan módon vezetne

Részletesebben

2012.06.18. hétfő. Nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban. Vidékrombolás, Csöbörék 'zűrös ügyeivel' Félidős bizonyítvány: elégtelen

2012.06.18. hétfő. Nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban. Vidékrombolás, Csöbörék 'zűrös ügyeivel' Félidős bizonyítvány: elégtelen 2012.06.18. hétfő Nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban Vidékrombolás, Csöbörék 'zűrös ügyeivel' Félidős bizonyítvány: elégtelen Egy demokrata emlékére, aki nem akart alattvaló lenni Távoznia

Részletesebben

2011.09.14.szerda. Tabajdi: Új lépések szükségesek az európai klímapolitikában!

2011.09.14.szerda. Tabajdi: Új lépések szükségesek az európai klímapolitikában! 2011.09.14.szerda Rendvédelmi mentori programot javasol az MSZP MSZP: többkulcsos igazságosabb személyi jövedelemadó-rendszerre van szükség Országvédelmi akcióterv - MSZP: képviselők, állami vezetők ne

Részletesebben

2012.07.13. péntek. Az EU-nak nem lehet közömbös a verespataki bányaberuházás

2012.07.13. péntek. Az EU-nak nem lehet közömbös a verespataki bányaberuházás 2012.07.13. péntek Bohózat az agrárkamara ügyében Az EU-nak nem lehet közömbös a verespataki bányaberuházás Független bíróságok nélkül nincs uniós csatlakozás Mesterházy Attila a horvát miniszterelnökkel

Részletesebben

2012. december 13. A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye

2012. december 13. A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye 2012. december 13. MSZP: vonja vissza a felsőoktatási keretszámokat a kormány! Fővárosi Közgyűlés - MSZP: minisztériumi főosztály szintjére süllyedt Budapest OGY - Támogatta Salamon László alkotmánybíróvá

Részletesebben

Munkahelyteremtés Magyarországon

Munkahelyteremtés Magyarországon Bíró Nagy András Kadlót Tibor Varga Áron Munkahelyteremtés Magyarországon A Policy Solutions elemzése és javaslatai a Friedrich Ebert Alapítvány számára 2012. szeptember Tartalomjegyzék 1. Foglalkoztatottsági

Részletesebben

A szegénység ellen ÖN K O R K É P ÁLLJ FEL! Sürget az idő. A cselekvés parlamentje. Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET

A szegénység ellen ÖN K O R K É P ÁLLJ FEL! Sürget az idő. A cselekvés parlamentje. Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET ÖN K O R 2 0 1 0 8 9. szám K É P huszadik évfolyam, 196 197. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT www.onkorkep.hu www.onkornet.hu ÁLLJ FEL! A szegénység ellen

Részletesebben

2012.07.19. csütörtök

2012.07.19. csütörtök 2012.07.19. csütörtök Okos ember ésszel jár, nem bunkóval Új esélyt adna az MSZP Török Zsolt felrobbantotta az ATV stúdióját Széttépték az iskolában Kertész portréját 16 ezer aláírás a kazincbarcikai kórházért

Részletesebben

2012. 4. - - - A - OGY

2012. 4. - - - A - OGY 2012. december 4. Gyöngyösi felszólalása - Az Európai Szocialisták Pártja elítélte a beszédet Mesterházy: az MSZP az emberekkel, szakmai szervezetekkel konzultálva írta új programjait 4K!: az ellenzéknek

Részletesebben

FAGYPONT ALATT K O R K É P. Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET. huszadik évfolyam, 200. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT

FAGYPONT ALATT K O R K É P. Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET. huszadik évfolyam, 200. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET 2010 12. szám ÖN K O R K É P huszadik évfolyam, 200. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT www.onkorkep.hu www.onkornet.hu FAGYPONT ALATT Semmiből sem lesz kevesebb

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2011.12.14. szerda Költségvetés 2012 - MSZP: recesszió várható, a zárolás nem elég Washingtoni konferencia a magyar médiatörvényről Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a fideszes kormányzás árát Budapest fizeti

Részletesebben

2012.02.09. csütörtök

2012.02.09. csütörtök 2012.02.09. csütörtök Az oktatáspolitika csődje Szanyi Tibor - hitvallás Szótlanul hagyott gazdaság Imre megy előre, mintha felhúzták volna A foglalkoztatáspolitika csődje Folytatódó mutyi Selmeczi Gabriella

Részletesebben

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2012. szeptember Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter M e g h a l l g a t á s i h á t t é r a n y a g A Z O R S Z Á G G Y Ű L É S I K É P V I S E L Ő K R É S Z É R E K é p v i s e l ő i I n f

Részletesebben

2012.05.25. péntek. A választójogi törvényről konzultált az MSZP a Velencei Bizottsággal

2012.05.25. péntek. A választójogi törvényről konzultált az MSZP a Velencei Bizottsággal 2012.05.25. péntek Fiatalokon alapuló új társadalmi szerződésre van szükség! Ajánlat Magyarországnak. Rendet és biztonságot! A választójogi törvényről konzultált az MSZP a Velencei Bizottsággal Új Btk.

Részletesebben

Új bőrben? 21. oldal. Több veszéllyel is szembe kell néznünk. Új névvel 2011. 5. oldal. huszonegyedik évfolyam, 208 209. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT

Új bőrben? 21. oldal. Több veszéllyel is szembe kell néznünk. Új névvel 2011. 5. oldal. huszonegyedik évfolyam, 208 209. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT 2011. 8 9. szám huszonegyedik évfolyam, 208 209. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT www.onkorkep.hu www.onkornet.hu Több veszéllyel is szembe kell néznünk 5. oldal Új névvel Új bőrben? 21. oldal 206x258_cpx_szamos_neni.qxd

Részletesebben

A jövő stratégiája. Kórházi krétakör 15 2011. A közéletünk. a közérzetünk 4

A jövő stratégiája. Kórházi krétakör 15 2011. A közéletünk. a közérzetünk 4 2011. 1 2. szám huszonegyedik évfolyam, 201 202. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT www.onkorkep.hu www.onkornet.hu A jövő stratégiája Az Európai Parlament plenáris ülése február 17-én fogadta el a Duna Régió

Részletesebben

Mesterházy Attila és Martin Schulz a Pilvax közben tartott ünnepi rendezvényen

Mesterházy Attila és Martin Schulz a Pilvax közben tartott ünnepi rendezvényen I. évfolyam 2. szám, 2011. március Diktátumokat kényszerítenek az országra Alkotmányos puccs zajlik hazánkban Mesterházy Attila szerint alkotmányos puccs zajlik Magyarországon, amelyet csak közös erővel,

Részletesebben

Fekete Könyv. Budapest tönkretétele I-II-III.

Fekete Könyv. Budapest tönkretétele I-II-III. Fekete Könyv Budapest tönkretétele I-II-III. 2010-2013 1 Bevezető Borús gondolatok Budapest Fekete Könyve elé Az elmúlt két évben összeállítottuk Budapest Fekete Könyveit. Évről évre sorra vettük, miként

Részletesebben

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának 2014. december 9-én, kedden, 8 óra 06 perckor az Országház főemelet

Részletesebben

MSZP: ok nélkül indította el a kormány "a gazdasági szabadságharcot"

MSZP: ok nélkül indította el a kormány a gazdasági szabadságharcot 2012.01.23. hétfő Az MSZP szerkezeti változtatásokat sürget A magyar kultúra napja - Hiller: kiszolgáltatott a kultúra Lemossuk a gyalázatot! - Mesterházy Attila írása MSZP: ok nélkül indította el a kormány

Részletesebben

Hazánk. A Gyurcsány-kormány története a kudarcok története. Három kereszténydemokrata jelölt a Fidesz KDNP közös listáján Európai Parlamentbe

Hazánk. A Gyurcsány-kormány története a kudarcok története. Három kereszténydemokrata jelölt a Fidesz KDNP közös listáján Európai Parlamentbe K E R E S Z T É N Y S É G É S A KDNP, az MKDSZ és a BIA lapja Költõi felütéssel: hogyan is kezdõdött minden? Miként lett az Orvostovábbképzõ Egyetem patológus docensébõl, népjóléti miniszterbõl külpolitikus?

Részletesebben

dugódíj ÖN K O R K É P ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT BEDUGULVA: Esélyek és és lehetőségek Mozgástér Hullámvasút

dugódíj ÖN K O R K É P ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT BEDUGULVA: Esélyek és és lehetőségek Mozgástér Hullámvasút Esélyek és és lehetőségek 2007 8 9. szám ÖN K O R K É P ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT Ára: 1090 Ft tizenhetedik évfolyam, 162. szám Mozgástér Hullámvasút 5. oldal 11. oldal Közlekedési beruházásokról döntött

Részletesebben

ÖN K O R K É P. Esélyek és lehetőségek. tizennyolcadik évfolyam, 175 176. szám ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT. 11-12.

ÖN K O R K É P. Esélyek és lehetőségek. tizennyolcadik évfolyam, 175 176. szám ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT. 11-12. 2 0 0 8 11-12. szám ÖN K O R K É P tizennyolcadik évfolyam, 175 176. szám ÖNKORMÁNYZATI FOLYÓIRAT www.onkorkep.hu www.onkornet.hu Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET A Dexia Kommunalkredit

Részletesebben

balközép Politikai évadnyitót tartott az MSZP Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel

balközép Politikai évadnyitót tartott az MSZP Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel Folyamatosan úszunk szemben az árral beszélgetés Ujhelyi István alelnökkel Őszi ülésszak biztonságban vannak-e a képviselők? Politikai évadnyitót tartott az MSZP Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoport

Részletesebben

balközép Boldog Új Évet Kívánunk! 2009 végére lesz főpolgármester-jelöltünk! Munka és válság Határmenti feszültségek 2008/november december

balközép Boldog Új Évet Kívánunk! 2009 végére lesz főpolgármester-jelöltünk! Munka és válság Határmenti feszültségek 2008/november december XV. évfolyam 10. szám Magyar Szocialista Párt és Országgyűlési Képviselőcsoportja www.mszp.hu balközép Boldog Új Évet Kívánunk! 2009 végére lesz főpolgármester-jelöltünk! Beszélgetés Molnár Zsolttal, a

Részletesebben

20. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. december 13-i üléséről

20. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. december 13-i üléséről SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 20. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. december 13-i üléséről Jelen vannak: 1. a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

JELENTÉS. a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács 2014. évi tevékenységéről. 2015. március 26.

JELENTÉS. a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács 2014. évi tevékenységéről. 2015. március 26. JELENTÉS a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács 2014. évi tevékenységéről 2015. március 26. 1 Tartalomjegyzék I. BEVEZETÉS... 3 II. A NEMZETI GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALMI TANÁCS KONZULTÁCIÓS, VÉLEMÉNYEZŐ

Részletesebben

+ = 24 HAZAI PÁLYA. JOBBIK: NEM LESZ KEGYELEM a gyermekek, idősek, nők bántalmazóinak! elmúlt. Ők már bizonyíthattak, elég volt belőlük!

+ = 24 HAZAI PÁLYA. JOBBIK: NEM LESZ KEGYELEM a gyermekek, idősek, nők bántalmazóinak! elmúlt. Ők már bizonyíthattak, elég volt belőlük! 11. Atomrobbantással ér fel a föld kiárusítása A Fidesz-kormány a választások előtti hajrában igyekszik minden állami vagyont átjátszani a sajátjainak, így a földet is. Emellett a külföldiek alig várják

Részletesebben

Segélyek vagy munka? Beszélgetés Gúr Nándorral. Véget ért a parlamenti ülésszak. Titkok és hazugságok... 2008/június

Segélyek vagy munka? Beszélgetés Gúr Nándorral. Véget ért a parlamenti ülésszak. Titkok és hazugságok... 2008/június XV. évfolyam 6. szám Magyar Szocialista Párt és országgyűlési képviselőcsoportja www.mszp.hu balközép 2008/június Segélyek vagy munka? Beszélgetés Gúr Nándorral Véget ért a parlamenti ülésszak Nyáron kéthetente

Részletesebben

A műveltség mindenkié... Beszélgetés Halmai Gábornéval. Magyar Charta. Áfaszédelgés. 2008/július. Mozgalom a szélsőjobb ellen

A műveltség mindenkié... Beszélgetés Halmai Gábornéval. Magyar Charta. Áfaszédelgés. 2008/július. Mozgalom a szélsőjobb ellen XV. évfolyam 7. szám Magyar Szocialista Párt és Országgyűlési Képviselőcsoportja www.mszp.hu balközép 2008/július A műveltség mindenkié... Beszélgetés Halmai Gábornéval Magyar Charta Mozgalom a szélsőjobb

Részletesebben